Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ. Stručný popis oddílů kontrolního hlášení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ. Stručný popis oddílů kontrolního hlášení"

Transkript

1 Implementation Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ Consideration Blog Autor Jitka Urxová Datum Říjen 2015 Verze Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ S účinností od vzniká plátcům daně z přidané hodnoty zákonná povinnost podávat tzv. kontrolní hlášení, z tohoto důvodu byla rozšířena funkcionalita Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ o kontrolní hlášení. Stručný popis oddílů kontrolního hlášení Identifikace plátce Identifikace plátce, informace o oprávněné osobě, kontaktní osoby. A. Plnění, u kterých je plátce povinnen přiznat daň a uskutečněná plnění v režimu přenesení daňové povinnosti A1. Uskutečněná zdanitelná plnění v režimu přenesení daňové povinnosti, u kterých je povinen přiznat daň příjemce plnění 92a Souhrn plnění = řádek 25 daňového přiznání k DPH Hlášení dle jednotlivých dokladů. Jestliže v jednom dokladu je více kódů předmětu plnění, pak hlášení obsahuje pro každý kód jeden řádek. A2. Přijtá zdanitelná plnění, u kterých je povinen přiznat daň příjemce dle 108 odst 1 písm b) a c) ( 24 a 25) Souhrn plnění = řádek daňového přiznání k DPH Patří sem např. pořízení zboží v tuzemsku z jiného členského státu. Uvádí se daň na výstupu, nikoli daň na vstupu. Údaje se uvádí v CZK. Hlášení dle jednotlivých dokladů. Pokud je na daňovém dokladu více plnění v různých sazbách daně, jsou jednotlivé položky základu daně a příslušná daň připadající na konkrétní sazbu daně rozepsány samostatně, avšak do jednoho řádku kontrolního hlášení. A3. Uskutečněná plnění ve zvláštním režimu pro investiční zlato Souhrn plnění = řádek 26 daňového přiznání k DPH Hlášení dle jednotlivých dokladů. Musí mít samostatnou kombinaci DPH účto skupin v nastavení účtování DPH Pokud zákazník nebude mít DIČ, je třeba vyplnit pole jméno a příjmení, datum narození a místo pobytu. Tyto údaje se ručně zadávají přímo do řádků kontrolního hlášení. A4. Uskutečněná plnění a přijaté úplaty s hodnotou nad 10 tis. Souhrn plnění společně A4 + A5 = řádek daňového přiznání k DPH. Hlášení dle jednotlivých dokladů.

2 Patří sem dodání zboží či služby v tuzemsku s hodnotou nad Kč včetně daně a všechny provedené opravy podle 44 bez ohledu na limit (oprava daně u pohledávek za dlužníky v insolvenčním řízení). A5. Uskutečněná plnění a přijaté úplaty s hodnotou do 10 tis. Souhrn plnění společně A4 + A5 = řádek daňového přiznání k DPH. Pro doklady do Kč včetně daně a také pokud nevznikne povinnost vystavit daňový doklad. Kumulativně všechny doklady v souhrnu za základ daně a daň dle sazeb. B. Přijatá zdanitelná plnění s místem plnění v tuzemsku B1. Přijatá zdanitelná plnění v režimu přenesení daňové povinnosti, u kterých je povinen přiznat daň příjemce Souhrn plnění = řádek daňového přiznání k DPH Pokud je na jednom daňovém dokladu uvedeno více druhů plnění, je nutné rozepsat každý kód plnění na samostatný řádek. B2. Přijatá zdanitelná plnění a poskytnuté úplaty s nárokem na odpočet nad 10 tis. Souhrn plnění B2 + B3 = řádek daňového přiznání k DPH Patří sem nákup zboží nebo služby v tuzemsku nebo přijetí úplaty k takovému plnění s hodnotou nad Kč včetně daně a všechny provedené opravy podle 44 bez ohledu na limit. Hlášení dle jednotlivých dokladů. B3. Přijatá zdanitelná plnění a poskytnuté úplaty s nárokem na odpočet do 10 tis. Souhrn plnění společně B2 + B3 = řádek daňového přiznání k DPH Patří sem nákup zboží nebo služby v tuzemsku nebo přijetí úplaty k takovému plnění s hodnotou do Kč včetně daně. Vykazuje se kumulativně a všechny doklady v souhrnu dle základu daně a daně dle sazeb. C. Kontrolní řádky na daňové přiznání k DPH Součtové řádky. Porovnávají se s výkazem DPH. Hlavní funkčnosti: Nastavení sekcí kontrolního hlášení Nastavení čísel sazebníku Nastavení výkazu DPH Nastavení účtování DPH Nastavení stat. vykazování Pořízení dokladů Pořízení karty kontrolního hlášení Návrh řádků Kontroly Export Uzavření položek

3 Opravné a následné hlášení

4 Nastavení Základním formulářem je Kontrolní hlášení DPH. Do formuláře jsou pro zvolené období načítány položky DPH dle data DPH nebo zúčtovacího data (dle nastavení financí). Základní parametrizace, tzn. rozdělení kombinací DPH účto skupin do jednotlivých oddílů kontrolního hlášení, je určena ve výkazu DPH. Aby bylo možno zpracovávat kontrolní hlášení, je potřeba provést nastavení sekcí kontrolního hlášení DPH, čísel sazebníku, výkazu DPH, rozšířit nastavení účtování DPH a stat. vykazování Sekce kontrolního hlášení DPH Výkaz kontrolního hlášení je rozdělený do sekcí, tyto sekce se definují ve formuláři Sekce kontrolního hlášení DPH. Sekce kontrolního hlášení se otevře v Oblasti/Správa financí/periodické aktivity/dph Sekce kontrolní hlášení DPH. Kód číslo oddílu kontrolního hlášení Součet dle - pro určení, podle kterého pole se provádí součtování položek DPH do jednoho řádku KH. Nastavení slouží pro export kontrolního hlášení.

5 Volby jsou číslo dokladu, externí číslo dokladu, kód sekce. Kód sekce zjedn. daňového dokladu u řádku sekce A4 se nastaví hodnota A5 a u sekce B2 hodnota B3. Slouží při načítání řádků kontrolního hlášení pro roztřídění dokladů dle nastaveného limitu. Čísla sazebníku Ve formuláři Čísla sazebníku se vyplňuje pole Kód pro vykazování. Výkaz DPH V řádkách výkazu DPH s kombinacemi DPH účto skupin, které se mají načítat do kontrolního hlášení, se vyplňuje Kód sekce kontrolního hlášení. Vyplňuje se do řádků s nastaveným typem Sčítání položek DPH. Nastavení účtování DPH Na záložce Obecné jsou pole: Sazba daně vyberte typ sazby Základní, Snížená nebo Snížená 2. Kód režimu plnění volby prázdný, par. 89, par. 90. Výchozí hodnota je prázdný. Vyplní se v případě zvláštního režimu pro cestovní službu nebo v případě zvláštního režimu pro použité zboží. Insolvenční řízení (par.44) Zatrhne se v případě opravy výše daně u pohledávek za dlužníky v insolvenčním řízení dle 44. Výchozí hodnota je Ne.

6 Nastavení stat. vykazování Ve formuláři Nastavení stat. vykazování nutno vyplnit: Čísla kontrolní hlášení číselná řada pro kontrolní hlášení Limit zjedn. daňového dokladu pro rozlišování nadlimitní a podlimitní částky při výběru sekce ID datové schránky pro kontrolní hlášení DPH Výkaz DPH číslo zaměstnance oprávněné osoby Výkaz DPH sestavil číslo zaměstnance Postup Pořízení dokladů V nákupních dokladech je pole Datum DPH pův.dokladu. Zde je nutné vyplnit datum uskutečněného zdanitelného plnění z nákupní faktury dodavatele. Do pole Datum DPH se pořizuje datum dle období, ve kterém se má doklad objevit v přiznání DPH a v kontrolním hlášení. Datum DPH pův.dokladu je součástí položky DPH.

7 Pořízení karty kontrolního hlášení V Oblasti\Správa financí\periodické aktivity\dph Kontrolní hlášení DPH otevřete Přehled kontrolních hlášení DPH. Pomocí tlačítka Nový založíte Kartu kontrolního hlášení DPH. Po vyplnění polí Období hlášení, Číslo období, Rok se naplní Počáteční datum a Koncové datum. Na záložce Ostatní vyplníte Název šablony výkazu DPH a Název výkazu DPH. Návrh řádků Pro navržení řádků výkazů slouží tlačítko Návrh řádků. Funkce prochází položky DPH s filtrem na Datum DPH nebo Zúčtovací datum dle Nastavení financí. Prochází pouze ty položky DPH, kde kombinace DPH mají

8 ve výkazu DPH vyplněné pole Kód sekce kontrolního hlášení DPH a které nemají hodnotu v poli Číslo řádku kontrolního hlášení DPH. V okamžiku spuštění funkce Návrh řádků lze vybrat, zda se mají řádky kontrolního hlášení přidat nebo přepsat. Přepsat všechny řádky kontrolního hlášení smaže a nahradí novými Přidat doplní pouze chybějící položky Pokud je v položce DPH použita neodčitatelná DPH, pak se načítá původní (nezkrácená) částka DPH a původní základ. Tzn. Do pole Základ načítá z Položky DPH Základ Částka DPH (neodčitatelné) Do pole Daň se načítá z Položky DPH Částka + Částka DPH neodčitatelná. Pro oddíl A1 a B1 se vyplňuje Kód předmětu plnění. Dohledává se z řádků prodejního/nákupního dokladu dle čísla sazebníku. Z tabulky Čísla sazebníku se doplní Kód pro vykazování. Pro oddíl A4 a B2 se vyplní pole Insolvenční řízení (par.44), pokud je pro kombinaci DPH účto skupin zatrženo pole Insolvenční řízení (par.44). Na takto označené položky se nevztahuje předdefinovaný limit. Pro oddíl A4 se z nastavení účtování DPH doplňuje hodnota pole Kód režimu plnění. Pokud ve formuláři Sekce kontrolního hlášení DPH je vyplněno pole Kód sekce zjed. daňového dokladu, pak se položky třídí dle výše celkové hodnoty dokladu. Pokud celková výše dokladu nepřesáhne stanovený limit, pak se doklad zařadí do sekce dle Kódu sekce zjed.daňového dokladu. Kontroly Kontrolní hlášení DPH Test Vytiskne přehled dle jednotlivých sekcí. Tiskne se buď Detail (všechny řádky, exportované nebo neexportované), Export (řádky nasčítané dle podoby pro export) nebo Souhrn (součet za každou sekci). Pokud vyberu detailní tisk, tak mohu zaškrtnout pole Tisknout pouze řádky s chybou. Kontrola interní doklady Pomocná funkce, která vyhledává v sekci doklady se stejným DIČ, které mají +- stejnou hodnotu. Výsledek je zobrazen v aplikaci Excel. Umožňuje účetním vyhledat stornované doklady a vyloučit je z exportu. Export Na Kartě kontrolního hlášení DPH na záložce Akce je tlačítko Exportovat. Pomocí této volby vyexportujete kontrolního hlášení do souboru. Lze vybrat, zda zaokrouhlovat částky. Při exportu dochází ke kumulování položek dle nastavení sekcí.

9 Uzavření položek Funkce uzavření položek slouží k tomu, aby bylo možné rozlišit položky podané v řádném a v následném či opravném hlášení. Automaticky se pro uzavření filtrují položky kontrolního hlášení, které nemají vyplněné pole Uzavřené dokladem číslo. Uživatel při uzavírání volí číslo dokladu, které se vyplní v poli Uzavřené dokladem číslo. Pokud nezadá číslo dokladu, systém automaticky vygeneruje číslo dokladu ve tvaru RRRRMMDD_HHMM podle data zadaného v dialogovém okně pro uzavření. Uzavření položek neprovádí žádnou účetní operaci. Do odfiltrovaných položek kontrolního hlášení doplní pole Uzavřené dokladem číslo. Opravné a následné hlášení Opravné hlášení (do termínu 25. dne následujícího měsíce) i následné hlášení (po termínu) se podává úplně znovu celé, ne pouze rozdíly. Tím pádem všechno načítání i exporty budou stejné. Liší se jen druh hlášení. Je vhodné položky řádného hlášení uzavřít zvoleným číslem dokladu a do stejného hlášení pomocí funkce pro načtení řádků doplnit další řádky. Funkce pro načítání řádků načte pouze ty položky, které nemají vyplněnou hodnotu Číslo řádku kontrolního hlášení DPH. Po vytvoření opravného či následného hlášení uživatel provede opětovné uzavření položek kontrolního hlášení (s jiným číslem dokladu), takže v jednom kontrolním hlášení budou řádky odlišeny dle jednotlivých hlášení.

VAZBA Č. 6 PŘIZNÁNÍ K DANI Z PŘIDANÉ HODNOTY x KONTROLNÍ HLÁŠENÍ PŘIJATÁ ZDANITELNÁ PLNĚNÍ KONTROLNÍ HLÁŠENÍ. Vazba č. 6 1

VAZBA Č. 6 PŘIZNÁNÍ K DANI Z PŘIDANÉ HODNOTY x KONTROLNÍ HLÁŠENÍ PŘIJATÁ ZDANITELNÁ PLNĚNÍ KONTROLNÍ HLÁŠENÍ. Vazba č. 6 1 C. ODDÍL - Kontroní řádky na Daňové přiznání k DPH (DaP) řádek DaP 1 2 40 41 A.4. + A.5. celkem základy daně u základní sazby DPH A.4. + A.5. celkem základy daně u první snížené a druhé snížené sazby DPH

Více

KONTROLNÍ HLÁŠENÍ. Vazba č. 4. C. ODDÍL - Kontroní řádky na Daňové přiznání k DPH (DaP) DD.MM.RRRR. 10-místná položka. Pozor změna!

KONTROLNÍ HLÁŠENÍ. Vazba č. 4. C. ODDÍL - Kontroní řádky na Daňové přiznání k DPH (DaP) DD.MM.RRRR. 10-místná položka. Pozor změna! C. ODDÍL - Kontroní řádky na Daňové přiznání k DPH (DaP) řádek DaP 1 A.4. + A.5. celkem základy daně u základní sazby DPH 2 A.4. + A.5. celkem základy daně u první snížené a druhé snížené sazby DPH 40

Více

PŘÍZNÁNÍ K DPH KONTROLNÍ HLÁŠENÍ. Řádek 1,2 přiznání k DPH = oddíl A.4., A.5. KH. Vazba č. 4 DD.MM.RRRR. 10-místná položka. Pozor změna!

PŘÍZNÁNÍ K DPH KONTROLNÍ HLÁŠENÍ. Řádek 1,2 přiznání k DPH = oddíl A.4., A.5. KH. Vazba č. 4 DD.MM.RRRR. 10-místná položka. Pozor změna! PŘÍZNÁNÍ K DPH Řádek 1,2 přiznání k DPH = oddíl A.4., A.5. KH KONTROLNÍ HLÁŠENÍ Pozor změna! kmenová část BEZ MEZER základní sazba 21 % VLASTNÍ ČÍSLO DOKLADU 1. snížená sazba 15 % 2. snížená sazba 10 %

Více

CLIENT SERVERARCHITEKTURA

CLIENT SERVERARCHITEKTURA Systém WAK INTRA umožňuje automatické sestavení výkazu Kontrolní hlášení DPH (dále jen KH) dle novely zákona č. 235/2004 Sb., o DPH platné od 1.1.2016. Úpravy aplikace byly navrženy tak, aby kladly na

Více

Použití režimu přenesení daňové povinnosti v programu OZO 2012

Použití režimu přenesení daňové povinnosti v programu OZO 2012 Použití režimu přenesení daňové povinnosti v programu OZO 2012 (nově upravené vydání) 1) Legislativa Režim přenesení daňové povinnosti dle 92a zákona o DPH se použije v případě plnění pro jiného plátce

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

Rychlá odpověď na výzvu V Z O R. podle 101c a násl. zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů (ZDPH)

Rychlá odpověď na výzvu V Z O R. podle 101c a násl. zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů (ZDPH) Finančnímu úřadu pro / Specializovanému finančnímu úřadu Územní pracoviště v, ve, pro Daňové identifikační číslo C Z řádné následné opravné Důvody pro podání následného kontrolního hlášení zjištěny dne

Více

FIS3000 a KONTROLNÍ HLÁŠENÍ od

FIS3000 a KONTROLNÍ HLÁŠENÍ od FIS3000 a KONTROLNÍ HLÁŠENÍ od 1. 1. 2016 Tento dokument je průběžně doplňován a aktualizován! Zde jsou základní pokyny a návod : Aktualizováno dne 8. února 2016 Jak se podává kontrolní hlášení Protože

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona VI/2: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice

Více

POZOR DUEL 12 bude VŽDY hodnotu vyplněnou v údaji Další symbol chápat jako EČDD. Toto pole tedy nepoužívejte k jinému účelu.

POZOR DUEL 12 bude VŽDY hodnotu vyplněnou v údaji Další symbol chápat jako EČDD. Toto pole tedy nepoužívejte k jinému účelu. Kontrolní hlášení Kontrolní hlášení v programu DUEL Od 1.1.2016 došlo k aktualizaci zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty a dle 101c přibude plátcům DPH povinnost podávat kontrolní hlášení (dále

Více

Přenesení daňové povinnosti. Metodika vykazování DPH. www.money.cz

Přenesení daňové povinnosti. Metodika vykazování DPH. www.money.cz Přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH www.money.cz 2 Money S5 Přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Režim přenesení daňové povinnosti (dále

Více

Tento materiál obsahuje doplněk k odpovědím na dotazy, který Finanční správa zveřejnila Soubor otázek a odpovědí byl doplněn o část XVI.

Tento materiál obsahuje doplněk k odpovědím na dotazy, který Finanční správa zveřejnila Soubor otázek a odpovědí byl doplněn o část XVI. Tento materiál obsahuje doplněk k odpovědím na dotazy, který Finanční správa zveřejnila 4.2.2016. Soubor otázek a odpovědí byl doplněn o část XVI. věnovanou splátkovému a platebnímu kalendáři. Dotaz 1

Více

RPDP v DUEL 8. Režim přenesení daňové povinnosti v programu DUEL verze 8.0

RPDP v DUEL 8. Režim přenesení daňové povinnosti v programu DUEL verze 8.0 RPDP v DUEL 8 Režim přenesení daňové povinnosti v programu DUEL verze 8.0 1. Nastavení potřebných parametrů účtované firmy Agenda: Parametry firmy (Ctrl+H / Parametry firmy) Záložka Parametry firmy: hlavička

Více

Kontrolní hlášení v programu STEP FOX.

Kontrolní hlášení v programu STEP FOX. Kontrolní hlášení v programu STEP FO. V programu STEP FO vzniknul nový výstup Kontrolní hlášení, který se spustí v okně Kontrolní hlášení DPH. Step vygeneruje ML soubor v požadovaném formátu, který obsahuje

Více

Změny DPH od roku část Kontrolní hlášení k DPH

Změny DPH od roku část Kontrolní hlášení k DPH Změny DPH od roku 2016 1. část Kontrolní hlášení k DPH Ing. Jana Kolářová 2. Právní úprava Novela zákonem č. 360/2014 Sb. (vyhlášen ve Sbírce zákonů 31. 12. 2014) tzv. technická novela od 1. 1. 2015 s

Více

Předběžné informace k vyplnění kontrolního hlášení 1

Předběžné informace k vyplnění kontrolního hlášení 1 Předběžné informace k vyplnění kontrolního hlášení 1 ze dne 12. 5. 2015 - POUZE PRO INFORMAČNÍ ÚČELY! Pokud tato předběžná informace obsahuje odkazy na jednotlivá ustanovení ( ) zákona, jedná se o zákon

Více

Ověření spolehlivosti plátce DPH - online kontrola spolehlivosti plátce DPH dle DIČ

Ověření spolehlivosti plátce DPH - online kontrola spolehlivosti plátce DPH dle DIČ DPH 2016 Nastavení KDF pro evidenci a účtování o DPH Možnost účtování o DPH v modulu KDF vyžaduje: nastavení příznaku plátce DPH v parametrech úlohy KDF nastavení parametrů UST, UDP, DUD, DZP v KDF.CFG

Více

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti (dále RPDP) je specifická

Více

Ing. Iva Tomanová. DUNA Kontrolní hlášení DPH od únor 2016

Ing. Iva Tomanová. DUNA Kontrolní hlášení DPH od únor 2016 DUNA Kontrolní hlášení DPH od 1.1.2016 únor 2016 Co si řekneme? Legislativa ke KH O co jde Jak to umí DUNA Příklady zápisu dokladů, běžné x méně obvyklé Na co si dát pozor 2 Legislativa ke Kontrolnímu

Více

Ad-on modul Microsoft Dynamics NAV. Pokladna. manuál

Ad-on modul Microsoft Dynamics NAV. Pokladna. manuál Ad-on modul Microsoft Dynamics NAV Pokladna manuál 2007 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument obsahuje informace důvěrného charakteru a informace v něm obsažené jsou vlastnictvím AutoCont

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP)

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Kontrolní hlášení DPH Obsah Základní informace...3 Členění DPH...3 Záměna členění DPH... 4 Evidence daňových dokladů...4 Obecné informace... 4 Zdanitelná

Více

Výpis z evidence pro daňové účely podle 92a, platný od Exact Globe

Výpis z evidence pro daňové účely podle 92a, platný od Exact Globe Výpis z evidence pro daňové účely podle 92a, platný od 1.1.2012 Exact Globe Obsah Úvod... 4 Základní nastavení... 5 Kódy DPH... 5 Instalace... 7 Product Update 403 a vyšší... 7 Product Update 402 a nižší...

Více

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E PŘÍRUČKA UŽIVATELE

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E PŘÍRUČKA UŽIVATELE E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E Daňová hlášení PŘÍRUČKA UŽIVATELE verze 2010/2 18.02.2010 H&M DataSoft spol. s r.o. - Žarošická 30, 628 00, BRNO HotLine: +420 548 214 162-3, fax: +420 548 214 160 e-mail:

Více

Add-on modul Microsoft Dynamics NAV. Doprava - základ. manuál

Add-on modul Microsoft Dynamics NAV. Doprava - základ. manuál Add-on modul Microsoft Dynamics NAV Doprava - základ manuál 2010 AutoCont CZ a.s. dokument obsahuje informace důvěrného charakteru a informace v něm obsažené jsou vlastnictvím AutoCont CZ a.s. Žádná část

Více

DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD

DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD V Přerově 22. prosince 2015 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2016.1.16 Upozornění: Následující text je jen stručným výčtem změn, podrobnější popis k jednotlivým novinkám najdete

Více

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Zálohové faktury Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení v ERP Money Při tvorbě zálohových faktur je třeba věnovat zvýšenou pozornost správnému

Více

Import zboží ve formátu CSV

Import zboží ve formátu CSV Import zboží ve formátu CSV Asistent, Deník Profi a Sklad Profi vydané po 8. říjnu 2018, obsahují novou funkci - import zboží ve formátu CSV. Díky ní je možné snadno importovat celé sklady, případně faktury,

Více

Zvláštní režim DPH. podnikový informační systém (ERP) k modulu

Zvláštní režim DPH. podnikový informační systém (ERP) k modulu Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Evidence nákupu a prodeje cestovních služeb, použitého zboží, uměleckých děl, sběratelských předmětů a starožitností Vykazování DPH ve zvláštním režimu

Více

DANĚ V KOSTCE Novinky DPH v roce Dr. Hana Zídková KVF FFÚ VŠE

DANĚ V KOSTCE Novinky DPH v roce Dr. Hana Zídková KVF FFÚ VŠE DANĚ V KOSTCE 2016 Novinky DPH v roce 2016 Dr. Hana Zídková KVF FFÚ VŠE 3. února 2016 Agenda Kontrolní hlášení Uplatnění DPH u nemovitých věcí Další změny v DPH KONTROLNÍ HLÁŠENÍ 3 Kontrolní hlášení Účinnost

Více

Allegro release 2.59 ( )

Allegro release 2.59 ( ) Allegro release 2.59 (28. 3. 2019 18. 4. 2019) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví - Výpočet DPH z částky včetně daně probíhá nově dle změny v zákoně o DPH (tzn. ne dle zaokrouhlovaného koeficientu

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Nastavení základní konfigurace Údaje o firmě záložka Finanční úřad změny v souvislosti se změnou číselníku Finančních úřadů, proveďte

Více

Postup pro zpracování kontrolního hlášení

Postup pro zpracování kontrolního hlášení Postup pro zpracování kontrolního hlášení 1. Zadávání dokladů Doklady se zadávají běžným způsobem tak jako dosud, výběrem sazby DPH (s číslem řádku přiznání) v položce dokladu se zároveň pro položku automaticky

Více

Porovnání textu. Porovnané dokumenty 5401_17.pdf. 5401_18.pdf

Porovnání textu. Porovnané dokumenty 5401_17.pdf. 5401_18.pdf Porovnání textu Porovnané dokumenty 540_7.pdf 540_8.pdf Přehled 4 slov bylo přidáno 39 slov bylo odstraněno 85 slov je shodných bloků je shodných Abyste se podívali, kde jsou změny, rolujte prosím dolů.

Více

Obsah. Dovoz zboží a služeb 1

Obsah. Dovoz zboží a služeb 1 Dovoz zboží a služeb 1 Obsah Dodání zboží z členských zemí EU...2 1. přijatá faktura...2 Poznámka pro podvojné účetnictví...2 2. reverse charge...3 Podvojné účetnictví...3 Daňová evidence...5 Dovoz zboží

Více

Allegro release 2.00 ( do )

Allegro release 2.00 ( do ) Allegro release 2.00 (19.8.2016 do 16.9.2016) Účetnictví Tisk účetních reportů Do tisku účetních reportů (sestava dle uživatelské definice) byla doplněna možnost místo sloupce předchozího období tisknout

Více

Informace k vyplnění kontrolního hlášení DPH

Informace k vyplnění kontrolního hlášení DPH Informace k vyplnění kontrolního hlášení DPH ke dni 4. 12. 2015 1 Pokud tato informace obsahuje odkazy na jednotlivá ustanovení ( ) zákona, jedná se o zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve

Více

KONTROLNÍ HLÁŠENÍ DPH - OD 1.1. 2016 - VE VERZI ABRA GX 16.01 CZ (KONZERVATIVNÍ DISTRIBUCE) - VE VERZI ABRA GX 16.03 CZ (PROGRESIVNÍ DISTRIBUCE)

KONTROLNÍ HLÁŠENÍ DPH - OD 1.1. 2016 - VE VERZI ABRA GX 16.01 CZ (KONZERVATIVNÍ DISTRIBUCE) - VE VERZI ABRA GX 16.03 CZ (PROGRESIVNÍ DISTRIBUCE) KONTROLNÍ HLÁŠENÍ DPH - OD 1.1. 2016 - VE VERZI ABRA GX 16.01 CZ (KONZERVATIVNÍ DISTRIBUCE) - VE VERZI ABRA GX 16.03 CZ (PROGRESIVNÍ DISTRIBUCE) OBSAH ZÁKLADNÍ INFORMACE... 3 1.1 LEGISLATIVNÍ ÚPRAVA...

Více

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E PŘÍRUČKA UŽIVATELE

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E PŘÍRUČKA UŽIVATELE E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E Novela DPH 2011 a PŘÍRUČKA UŽIVATELE verze 2011/1 spol. s r.o. - Žarošická 30, 628 00, BRNO HotLine: +420 548 214 162-3, fax: +420 548 214 160 e-mail: info@sb-komplet.cz

Více

Co je nového ve verzi PROFIT-SQL Build z

Co je nového ve verzi PROFIT-SQL Build z ZMĚNY V NÁVAZNOSTI NA KONTROLNÍ HLÁŠENÍ DPH V důsledku povinnosti vyplňovat kontrolní hlášení DPH dochází od 1.1.2016 k těmto změnám ve funkčnosti is Profit. FORMULÁŘ KONTROLNÍHO HLÁŠENÍ DPH Nový formulář

Více

aktualizováno

aktualizováno 1 SOUHRNNÉ HLÁŠENÍ VZOR: Kód plnění 0 - dodání zboží do jiného členského státu osobě registrované k dani v jiném členském státě ( 13 odst. 1 a 2 zákona) 1 - přemístění obchodního majetku plátcem do jiného

Více

Add-on modul Microsoft Dynamics NAV. manuál

Add-on modul Microsoft Dynamics NAV. manuál Add-on modul Microsoft Dynamics NAV Rozšířené účtování o majetku manuál 2007 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument obsahuje informace důvěrného charakteru a informace v něm obsažené

Více

Příručka SAP Business One 2007A, 8.8

Příručka SAP Business One 2007A, 8.8 Příručka SAP Business One 2007A, 8.8 Add-On Přiznání k DPH Verze dokumentu: 1.6 - RM 1.11.2010 Od verze SBO: 2007A SP00 PL46, 8.8 PL00 INFORIS s.r.o. Filipovská 73 tel: (+420) 381 257 133 CZ - 390 01 Tábor

Více

1 Kontrolní hlášení DPH (CZ)

1 Kontrolní hlášení DPH (CZ) 1 Kontrolní hlášení DPH (CZ) S účinností od 1. 1. 2016 vzniká plátcům daně z přidané hodnoty zákonná povinnost podávat tzv. kontrolní hlášení. Kontrolní hlášení je speciální daňové tvrzení, které nenahrazuje

Více

Kontrolní hlášení DPH reportovací novinka roku 2016

Kontrolní hlášení DPH reportovací novinka roku 2016 Kontrolní hlášení DPH reportovací novinka roku 2016 25. listopadu 2015 Ing. Blanka Mattauschová GFŘ Kontrolní hlášení Povinnost pro plátce daně z přidané hodnoty podávat kontrolní hlášení byla stanovena

Více

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2016

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2016 Novinky a nastavení ve verzi OZO 2016 Verze OZO 2016.006 Změna struktur XML v následném Kontrolním hlášení DPH Podvojné účetnictví doplnění kurzových rozdílů v bance dle data řádku Upravené sestavy pohledávek/závazků

Více

Změny od 1. 4. 2011 v SW 6K modul účetnictví

Změny od 1. 4. 2011 v SW 6K modul účetnictví Změny od 1. 4. 2011 v SW 6K modul účetnictví Popis k verzi 11.04.2 1. Datum přijetí dokladu ( 73) týká se tuzemských přijatých plnění - ř. 40, 41. Je-li tedy datum obdržení (=přijetí) dokladu následující

Více

Kontrolní hlášení vybrané střípky

Kontrolní hlášení vybrané střípky Kontrolní hlášení vybrané střípky 13. října 2015 Blanka Mattauschová Odbor nepřímých daní GFŘ Povinnost podat KH 101c ZDPH - plátce, který: uskutečnil zdanitelné plnění (ZP) s místem plnění v tuzemsku,

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55 V Přerově 15. února 2011 Nastavení základní konfigurace Základní parametry a sazby přidán parametr pro zamykání evidenčních dokladů v

Více

Informace pro uživatele programu HARMONIK Kontrolní hlášení DPH od 1.1.2016

Informace pro uživatele programu HARMONIK Kontrolní hlášení DPH od 1.1.2016 Informace pro uživatele programu HARMONIK Kontrolní hlášení DPH od 1.1.2016 Postup při zadávání údajů do deníku (podvojné účetnictví) Údaje pro kontrolní hlášení jsou součástí tabulky DPH. První údaj je

Více

Kontrolní hlášení pro DPH od

Kontrolní hlášení pro DPH od Kontrolní hlášení pro DPH od 1. 1. 2016 Ing. Roman Landgráf www.landgraf.cz Kontrolní hlášení 1 Novela zákona o DPH Novela ZDPH zákonem 360/2014 Sb. ze dne 22. 12. 2014 Účinnost od 1. 1. 2016. Nová ustanovení

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu Číslo materiálu Název školy Jméno autora Tématická oblast Předmět Ročník CZ. 1.07/1.5.00/34.0996 VY_32_INOVACE_EKO175

Více

Režim přenesení daňové povinnosti v programu Účtárna

Režim přenesení daňové povinnosti v programu Účtárna uživatelům programu Účtárna firmy Veřejná informační služba, Plzeň Režim přenesení daňové povinnosti v programu Účtárna 1. Obecná legislativní východiska pro přenos daňové povinnosti (PDP) 1.1 Co je to

Více

Modul Intrastat. www.money.cz

Modul Intrastat. www.money.cz Modul Intrastat www.money.cz 2 Money S5 Intrastat Co je Intrastat Intrastat je statistika obchodu se zbožím mezi Českou republikou a ostatními členskými státy Evropské unie. Informace lze najít na www.czso.cz,

Více

Pokyny k vyplnění kontrolního hlášení DPH

Pokyny k vyplnění kontrolního hlášení DPH Pokyny k vyplnění kontrolního hlášení DPH ke dni 16. 8. 2016 1 Pokud tyto pokyny obsahují odkazy na jednotlivá ustanovení ( ) zákona, jedná se o zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění

Více

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Zálohové faktury. Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Zálohové faktury. Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení v ERP Money Při tvorbě zálohových faktur je potřeba věnovat zvýšenou pozornost správnému zaúčtování

Více

1.1.1 Kontrolní hlášení

1.1.1 Kontrolní hlášení 1.1.1 Kontrolní hlášení Kapitoly: V souvislosti se změnou legislativy pro rok 2016 vzniká od 1. ledna 2016 plátcům DPH povinnost podávat kontrolní hlášení. Jedná se o zcela nový speciální výkaz. 1.1.1.1

Více

Pokyny k vyplnění kontrolního hlášení DPH

Pokyny k vyplnění kontrolního hlášení DPH Pokyny k vyplnění kontrolního hlášení DPH ke dni 20. 9. 2016 1 Pokud tyto pokyny obsahují odkazy na jednotlivá ustanovení ( ) zákona, jedná se o zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění

Více

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2016

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2016 Novinky a nastavení ve verzi OZO 2016 Verze OZO 2016.001 V programu OZO 2016 jsme se soustředili zejména na vytváření Kontrolního hlášení, které je obsaženo v Zákoně 235/2004 Sb. o dani z přidané hodnoty

Více

Přiznání k DPH - poskytnutí služby osobě povinné k dani do 3. země s místem plnění ve 3. zemi - (řádek 26) /1 ZDPH ZÁKLADNÍ PRAVIDLO

Přiznání k DPH - poskytnutí služby osobě povinné k dani do 3. země s místem plnění ve 3. zemi - (řádek 26) /1 ZDPH ZÁKLADNÍ PRAVIDLO 1 Doplňující informace: KONTROLNÍ HLÁŠENÍ ( 101c 101k ZDPH) X A.2 SOUHRNNÉ HLÁŠENÍ ( 102 ZDPH) X Jen v rámci EU - dodání, přemístění zboží - poskytnutí služby 9 odst. 1 ZDPH INTRASTAT (Příručka INTRASTAT

Více

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E. Metodický pokyn

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E. Metodický pokyn E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E Metodický pokyn verze 2011/43 H&M DataSoft spol. s r.o. - Žarošická 30, 628 00, BRNO HotLine: +420 548 214 162-3, fax: +420 548 214 160 e-mail: info@sb-komplet.cz æææææææææææææææææææææææææææææææ,

Více

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná?

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná? Přenesení daňové povinnosti Téma: Použití režimu přenesení daňové povinnosti 92a Zákona o DPH Program: SKLAD 8 od verze 8.5.7.1 Vypracoval: Tomáš Vrba (oddělení technické podpory) Revize: 31.7.2012 (verze

Více

Benefit7 pro 5.2. IOP regenerace bytových domů

Benefit7 pro 5.2. IOP regenerace bytových domů Elektronická žádost Benefit7 pro 5.2. IOP regenerace bytových domů BENEFIT7 nová žádost Při vyplňování postupujeme dle Přílohy č. 5 Pokyny pro vyplnění elektronické projektové žádosti BENEFIT7 (dále jen

Více

Evidence a zpracování záloh po 1.5.2004

Evidence a zpracování záloh po 1.5.2004 Evidence a zpracování záloh po 1.5.2004 Program Stereo ekonomický software obsahuje funkci pro evidenci a zpracování záloh a je vytvořen tak, aby vystavování dokladů a účtování DPH u zálohových plateb

Více

1.1 Přehled změn v oblasti DPH od vstupu ČR do EU

1.1 Přehled změn v oblasti DPH od vstupu ČR do EU Obsah Aktuální výklady a komentáře k dani z přidané hodnoty s CD-ROMem A Základní informace v oblasti uplatňování DPH A 1 Oblast úpravy DPH 1.1 Přehled změn v oblasti DPH od vstupu ČR do EU A 2 Základní

Více

Identifikační a kontaktní údaje

Identifikační a kontaktní údaje Dokumentace Informačního systému Sisyfos Fakturace faktury vydané Identifikační a kontaktní údaje Obchodní jméno Právní forma Sídlo Adresa pro písemný styk Statutární zástupce Řešitel Alef Jeseník, s.r.o.

Více

Praktické rady a informace pro podnikající právnické i fyzické osoby

Praktické rady a informace pro podnikající právnické i fyzické osoby Praktické rady a informace pro podnikající právnické i fyzické osoby Bc. Lenka Rigo / daňový poradce 19. srpna 2015 1. Kontrolní hlášení z pohledu účetnictví Jaké základní údaje musíme mít k dispozici

Více

Kontrolní hlášení postup instalace a nastavení v programu Účtárna

Kontrolní hlášení postup instalace a nastavení v programu Účtárna Kontrolní hlášení postup instalace a nastavení v programu Účtárna Pro správné fungování a sestavení kontrolního hlášení a jeho podpůrné evidence je třeba verze Účtárny 2.09 a verze Společného 1.64 a novější

Více

Pokyny k vyplnění kontrolního hlášení DPH

Pokyny k vyplnění kontrolního hlášení DPH Pokyny k vyplnění kontrolního hlášení DPH ke dni 16. 6. 2017 1 Pokud tyto pokyny obsahují odkazy na jednotlivá ustanovení ( ) zákona, jedná se o zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění

Více

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení 20.11.2017 Kalasová Barbora, DiS. Datum tisku 15.6.2018 2 Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH

Více

PŘIZNÁNÍ K DANI Z PŘIDANÉ HODNOTY

PŘIZNÁNÍ K DANI Z PŘIDANÉ HODNOTY Časté dotazy : Po otevření souboru se mi objevila jen úvodní stránka. Kde najdu listy přiznání? Vlastní přiznání je uloženo na dalších listech excelovského souboru. Listy lze zpravidla vidět jako záložky

Více

Allegro release 2.01 ( do )

Allegro release 2.01 ( do ) Allegro release 2.01 (16.9.2016 do 7.10.2016) Účetnictví Účtování faktur Byly prohozeny vstupy datum zaúčtování a datum fakturace. Nyní se nejdříve zadává datum zaúčtování, podle kterého se přednastaví

Více

Registrace Jak mám postupovat hned po registraci? Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH?

Registrace Jak mám postupovat hned po registraci? Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH? Manuál k HELIOS One Podnikatel Obsah Registrace... 3 Jak mám postupovat hned po registraci?... 3 Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH?... 3 Jak si založím další firmu?... 4 Jsem podnikatel. Jak vytvořím

Více

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví Allegro účetnictví Obsahuje zákonem vyžadované agendy podvojného účetnictví a tvoří jádro celého systému. Standardní bloky zahrnují účetní knihu, faktury přijaté a vydané, banky, pokladny a přiznání DPH.

Více

Změny ve verzi 1.701. Způsob výpočtu průměrného ročního přepočteného počtu zaměstnanců

Změny ve verzi 1.701. Způsob výpočtu průměrného ročního přepočteného počtu zaměstnanců Změny ve verzi 1.701 Obsah Účetnictví I. Typy DPH pro přenesenou daňovou povinnost II. Vystavování faktur za stavební práce (případně odpady) III. Došlé faktury za stavební práce IV. Výpis z evidence pro

Více

Novinky systému Signys - verze 5.0

Novinky systému Signys - verze 5.0 Všeobecné Nastavení vzhledu dialogů pro vyhledávání a vzhledu formulářů [1312] Je možné nastavit jiný styl zobrazení všech dialogů a formulářů aplikace (podobně jako už to je možné u dialogů pro vyhledávání).

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

Evidence a účtování o DPH od verze

Evidence a účtování o DPH od verze Evidence a účtování o DPH od 1. 1. 2011 verze 20. 1. 2011 S chystanou novelou zákona o DPH, která podle informací MF ČR vstoupí v platnost od 1. 4. 2011, rozhodlo MF ČR změnit s účinností od 1. 1. 2011

Více

Informace klientům k aplikaci režimu přenesené daňové povinnosti platné k 1.4.2015

Informace klientům k aplikaci režimu přenesené daňové povinnosti platné k 1.4.2015 Informace klientům k aplikaci režimu přenesené daňové povinnosti platné k 1.4.2015 V návaznosti na směrnici Rady 2006/112/ES ze dne 28. listopadu 2006 v platném znění, dochází počínaje dnem 1. 4. 2015

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Add-on modul Microsoft Dynamics NAV. Factoring. manuál

Add-on modul Microsoft Dynamics NAV. Factoring. manuál Add-on modul Microsoft Dynamics NAV Factoring manuál 2007 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument obsahuje informace důvěrného charakteru a informace v něm obsažené jsou vlastnictvím AutoCont

Více

Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1

Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1 Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1 V Přerově, 2.2.2009 Účetnictví Při vypnutém automatickém účtování dokladů (Nastavení základní konfigurace Účetnictví záložka Účetní období a

Více

Použité zkratky 8. Úvod 9. Stručný komentář a přehled změn v zákoně o DPH s účinností od 1. 4. 2011 12

Použité zkratky 8. Úvod 9. Stručný komentář a přehled změn v zákoně o DPH s účinností od 1. 4. 2011 12 OBSAH Použité zkratky 8 Úvod 9 Stručný komentář a přehled změn v zákoně o DPH s účinností od 1. 4. 2011 12 1-110 ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1-4 HLAVA I OBECNÁ USTANOVENI 1 Předmět úpravy 19 2 Předmět

Více

OBSAH PUBLIKACE. 1.1 Přehled změn v oblasti DPH od vstupu ČR do EU

OBSAH PUBLIKACE. 1.1 Přehled změn v oblasti DPH od vstupu ČR do EU strana 1 Obsah Aktuální výklady a komentáře k dani z přidané hodnoty s CD-ROMem A Základní informace v oblasti uplatňování DPH A 1 Oblast úpravy DPH 1.1 Přehled změn v oblasti DPH od vstupu ČR do EU A

Více

DPH od (CZ legislativa)

DPH od (CZ legislativa) DPH od 1.1.2016 (CZ legislativa) E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 57) Obecný princip DPH, KH DPH a SH... 3 Úvodní otázky a odpovědi... 3 Důležité

Více

Allegro release ( do )

Allegro release ( do ) Allegro release 2.04 + 2.05 (12.11.2016 do 23.12.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Položky k úhradě příští týden Nová aplikace pro dashboard počet dokladů s datem splatnosti dnes + 7 dní Účtování

Více

e k o n o m i c k é s y s t é m y p r o ř í z e n í R A C I O N A L I Z O V A N Ý I N F O R M A Č N Í S Y S T É M RIS

e k o n o m i c k é s y s t é m y p r o ř í z e n í R A C I O N A L I Z O V A N Ý I N F O R M A Č N Í S Y S T É M RIS e k o n o m i c k é s y s t é m y p r o ř í z e n í R A C I O N A L I Z O V A N Ý I N F O R M A Č N Í S Y S T É M RIS R I S V 8. 10 N A S T A V E N Í P A R A M E T R U P R O T Ř E T Í S A Z B U D P H R

Více

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android.

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Úvod popis funkcí softwaru. Nový doklad Ceník Kontakty Doklady Nastavení Reporty Import Export Přihlášení

Více

Režim přenesení daňové povinnosti v programu STEREO

Režim přenesení daňové povinnosti v programu STEREO Režim přenesení daňové povinnosti v programu STEREO 1. Nastavení potřebných parametrů Pro korektní odevzdání výpisu z evidence RPDP je nutné vyplnit parametry ve volbě Ostatní / Parametry / (Sdílené) /

Více

Formulář NÚV v programu PPP4

Formulář NÚV v programu PPP4 Formulář NÚV v programu PPP4 Verze programu: 4.2.1.0 Datum: 16. 5. 2017 1. Nastavení programu PPP4 V programu je nutné nastavit: 1. cestu k programu Form Filler 602 (tento program musí mít každý uživatel

Více

Formulář NÚV v programu PPP4

Formulář NÚV v programu PPP4 1. Nastavení programu PPP4 Formulář NÚV v programu PPP4 V programu je nutné nastavit: 1. cestu k programu Form Filler 602 (tento program musí mít každý uživatel nainstalován na svém počítači) 2. cestu

Více

Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015

Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015 Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015 Rozsáhlý formulář Vyúčtování daně se dosud podával klasicky na tištěném formuláři, přičemž program Mzdy Profi pro něj sestavil a vytisknul podklad pro vyplnění.

Více

TAX FRESH UVNITŘ TOHOTO ČÍSLA: DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY VYDÁNÍ Č.: 3 / ZÁŘÍ 2015. Vážení obchodní přátelé,

TAX FRESH UVNITŘ TOHOTO ČÍSLA: DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY VYDÁNÍ Č.: 3 / ZÁŘÍ 2015. Vážení obchodní přátelé, TAX FRESH VYDÁNÍ Č.: 3 / ZÁŘÍ 2015 UVNITŘ TOHOTO ČÍSLA: DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY Vážení obchodní přátelé, V těchto Tax Fresh si Vás dovolujeme informovat o zcela nové povinnosti plátců DPH podávat takzvaná

Více

OBSAH PUBLIKACE. 1.1 Přehled změn v oblasti DPH od vstupu ČR do EU

OBSAH PUBLIKACE. 1.1 Přehled změn v oblasti DPH od vstupu ČR do EU strana 1 Obsah Aktuální výklady a komentáře k dani z přidané hodnoty s CD-ROMem A Základní informace v oblasti uplatňování DPH A 1 Oblast úpravy DPH 1.1 Přehled změn v oblasti DPH od vstupu ČR do EU A

Více

Allegro release 2.53 ( )

Allegro release 2.53 ( ) Allegro release 2.53 (19. 12. 2018 17. 1. 2019) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví KDF - Do evidence KDF byl přidán vstup kurs. Vstup je viditelný a povinný, pokud je zapnuto zadání částky bez DPH.

Více

Kontrolní hlášení. Centrum PUSSA. Doplnění nových údajů. Doplnění číselníku Druhy daňových dokladů. aktualizováno

Kontrolní hlášení. Centrum PUSSA. Doplnění nových údajů. Doplnění číselníku Druhy daňových dokladů. aktualizováno Kontrolní hlášení Centrum PUSSA aktualizováno 23.2.2016 Tento dokument slouží jako návod pro nastavení výchozích parametrů a doplnění dat, které jsou nutné pro sestavení kontrolního hlášení (KH), jeho

Více

podnikový informační systém (ERP) Zvláštní režim jednoho správního místa (Mini One Stop Shop)

podnikový informační systém (ERP) Zvláštní režim jednoho správního místa (Mini One Stop Shop) Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Zvláštní režim jednoho správního místa (Mini One Stop Shop) Zvláštní režim jednoho správního místa S účinností od 1. ledna 2015 došlo v rámci unijní

Více

Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci 10. Úvod 11

Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci 10. Úvod 11 Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci 10 Úvod 11 1 Novela zákona o DPH od 1. 4. 2011 13 1 Oblasti, kterých se týká novela zákona o DPH 19 2 Změny zákona o DPH spočívající ve změně místa

Více

PŘÍLOHA č. 14 b) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU V IS BENEFIT7

PŘÍLOHA č. 14 b) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU V IS BENEFIT7 PŘÍLOHA č. 14 b) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU V IS BENEFIT7 Řízená kopie elektronická Vydání: 1.2 Revize: 2 Strana 1 z 24 Monitorovací zprávy (MZ) - Etapová monitorovací

Více

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001 Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001 1. Nastavení služeb z internetu Pro používání téměř všech novinek v programu (ověření u FÚ, načítání adres, elektronická hlášení na FÚ apod.) je nutné program

Více