CENÍK TEPELNÝCH ČERPADEL A PŘÍSLUŠENSTVÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CENÍK TEPELNÝCH ČERPADEL A PŘÍSLUŠENSTVÍ"

Transkript

1 CENÍK TEPELNÝCH ČERPADEL A PŘÍSLUŠENSTVÍ Platnost ceníku od

2 2

3 obsah Obsah Tepelná čerpadla vzduch-voda DYNAMIC 6-7 Tepelná čerpadla vzduch-voda AMBIENT 8-9 Tepelná čerpadla země-voda TERRA NEO Tepelná čerpadla vzduch-voda ECONOMIC Tepelná čerpadla vzduch-voda ECONOMIC Comfort Tepelná čerpadla vzduch-voda COOL Tepelná čerpadla vzduch-voda ARCTIC Tepelná čerpadla vzduch-voda ARCTIC Comfort Tepelná čerpadla vzduch-voda SPLIT Tepelná čerpadla vzduch-vzduch SPLIT Tepelná čerpadla země-voda TERRASMART Tepelná čerpadla země-voda TERRASTAR Combi a Combi Plus Tepelná čerpadla země-voda TERRASTAR Tepelná čerpadla voda-voda AQUASMART Tepelná čerpadla voda-voda AQUASTAR Tepelné čerpadlo pro ohřev teplé vody THERMAL Větrací jednotky s rekuperací tepla a tepelným čerpadlem TCLV, TCLH, TCLK Odvlhčovací a větrací jednotky pro vnitřní bazény WPLE 49 Příslušenství Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné záruční podmínky Ceny v CZK jsou uvedeny bez DPH. Ceny jsou uvedeny bez dopravy a nákladů na dodání. Ceník výrobků je platný pro dodávky na území ČR a do vydání dalšího ceníku. Nedílnou součástí ceníku jsou Všeobecné obchodní a záruční podmínky firmy PZP HEATING a.s..

4 O společnosti PZP HEATING Společnost PZP HEATING a.s. je výrobní firmou, která již déle než dvacet let působí na českém trhu i v zahraničí. Zabývá se vývojem a výrobou tepelných čerpadel pro vytápění a přípravu teplé vody, větracích a odvlhčovacích jednotek, v rámci zakázkové výroby pak specializovanou výrobou chladicí techniky. Zejména v oblasti výroby tepelných čerpadel získala společnost dominantní postavení na domácím trhu a zařadila se mezi vyhledávané výrobce kvalitních zařízení s vynikajícími technickými parametry, což dokazuje i celá řada prestižních ocenění z mezinárodních výstav a soutěží. 4 PZP HEATING a.s. je dceřinou společností významného německého výrobce v oblasti vytápěcí a sanitární techniky Kermi GmbH patřícího do švýcarského koncernu AFG Arbonia-Forster-Holding AG. Se silnou mezinárodní značkou Kermi a koncernem AFG v pozadí je společnost PZP HEATING pro zákazníky a stálé obchodní partnery zárukou dodávek vysoce kvalitních a technicky vyspělých produktů, garancí servisu či technické podpory a dlouhodobého působení na trhu. AFG je v mezinárodním měřítku vedoucí koncern orientující se na technická zařízení a vybavení budov, který poskytuje inovativní řešení a služby v oblasti energetické účinnosti, bezpečnosti a komfortu bydlení. Společnost kótovaná na burze SIX Swiss Exchange má své sídlo ve švýcarském Arbonu a je se svými více jak 50 vlastními prodejními společnostmi jakož i obchodními zastoupeními a partnery aktivní ve více než 70 zemích světa. 18 výrobních závodů se nachází ve Švýcarsku, Německu, Francii, České republice, Polsku, na Slovensku, ve Spojených státech a v Číně. Celkově zaměstnává koncern asi 7000 lidí. PZP HEATING představuje v rámci koncernu AFG specializované centrum pro výzkum, vývoj a výrobu tepelných čerpadel všeho druhu. Nabízí atraktivní, cenově dostupná systémová řešení, které pak prostřednictvím rozsáhlé obchodní sítě rozšiřuje do celého světa. Výrobní závod v Dobrém

5 Proč si pořídit tepelné čerpadlo se značkou PZP? ZKUŠENOSTI Za téměř 25 let působení na trhu přesně víme, jaká technická řešení fungují a co můžeme zájemcům o tepelné čerpadlo doporučit. Poradíme Vám, jak vybrat vhodné zařízení pro Váš dům, zajistíme kvalifikovanou firmu pro jeho realizaci a poskytneme informace o možnostech financování této výhodné investice. SPOLEHLIVOST Tepelná čerpadla PZP jsou známá svou vysokou spolehlivostí, která je prověřena tisíci spokojenými zákazníky v rámci celé Evropy. Jsme držitelem významných, prestižních ocenění a certifikátů kvality. INOVACE Do výzkumu a vývoje v oblasti tepelných čerpadel investujeme každý rok vysoké finanční částky a jsme nositelem mnoha revolučních technických řešení. Svědčí o tom i fakt, že jsou některá z nich kopírována jinými, nesolidními výrobci, a to i přes patentovou ochranu. ŠPIČKOVÁ KVALITA Velký důraz klademe nejenom na vývoj nových zařízení a výběr těch nejkvalitnějších komponentů, které jsou vyráběny výhradně v rámci EU, ale také na precizní zpracování. Samozřejmostí je u nás zavedený systém kvality dle norem ISO 9001 a ISO Tepelná čerpadla PZP získala jako jedna z prvních v České republice certifikát kvality Evropské asociace pro tepelná čerpadla - značku Q - European Quality Label for Heat Pumps. 5 GARANCE 5 let bez starostí plná záruka na kompletní tepelné čerpadlo bez dalších závazků a poplatků je garancí toho, že Vás po dobu pěti let od jeho instalace nečekají žádné náklady na jeho případnou opravu. ZODPOVĚDNOST Dlouhodobá spokojenost zákazníka je naším prvořadým cílem. Zajišťujeme nonstop technickou podporu a servis tepelných čerpadel po celé České republice do 24 hodin vlastními servisními techniky a prostřednictvím autorizovaných servisních partnerů. Všechny náhradní díly držíme jako přední výrobce skladem. Tepelná čerpadla připojená k internetu má náš servisní tým neustále pod dohledem a v případě problému je schopen neprodleně zasáhnout. TRADICE Jako největší specializovaný český výrobce tepelných čerpadel udržujeme stabilní a přední postavení na trhu již 25 let. Mimoto vyvážíme naše výrobky řádově ve stovkách kusů ročně do zemí Evropské unie, převážně západních. Kdyby tomu tak nebylo, nikdy bychom se nemohli stát největším českým výrobcem tepelných čerpadel.

6 vzduch-voda DYNAMIC 4-13 / 8-22 s modulovaným výkonem Nejlepší tepelná čerpadla ve své třídě s nejvyššími úsporami provozních nákladů. Pokročilá regulace s dotykovým barevným displejem a intuitivním ovládáním. Tepelné čerpadlo DYNAMIC s plynulou modulací výkonu ideálně kopíruje potřeby objektu a tím maximálně optimalizuje náklady na vytápění a ohřev teplé vody. Vysoké efektivity dosahuje nejenom řízením výkonu kompresoru, ale také přizpůsobením otáček ventilátoru a oběhového čerpadla. Velmi tichého chodu je dosaženo speciálně navrženými lamelami, použitím ultratichého EC ventilátoru a díky dokonale akusticky izolované kompresorové části. 6 Nastavení parametrů tepelného čerpadla a topného systému je prostřednictvím dotykového displeje snadné a intuitivní. Provozní stavy a hodnoty, jako i například topný faktor, přehledně zobrazuje sedmi palcový barevný displej. Součástí dodávky je elektrický rozváděč, který zajišťuje silové spínaní záložního zdroje tepla, oběhových čerpadel a jednotlivých regulačních prvků. Další možnosti ovládání a nastavení parametrů jsou prostřednictvím počítače, notebooku, tabletu, smartphonu atd. Každý uživatel má poté možnost sledovat a ovládat tepelné čerpadlo na dálku. Tepelná čerpadla DYNAMIC Vám nabízíme ve dvou modelech s rozsahem topného výkonu 4 13 kw a 8 22 kw. Tato tepelná čerpadla již splňují podmínky třídy A+++, která bude zavedena v roce Tepelné čerpadlo DYNAMIC: Nejmodernější frekvenčně řízený kompresor Mitsubishi- Scroll, chladivo R410A. EEV - elektronický expanzní ventil. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu. Ultratichý EC ventilátor s lopatkami ve tvaru sovích křídel s možností regulace výkonu. Automatický, energeticky úsporný systém odtávání námrazy na výparníku. Hydrofilní povrch výparníku pro dokonalé stékání kondenzátu při odtávání námrazy. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Vyspělý řídicí systém s komfortním ovládacím panelem. Barevný 7" dotykový displej. Ekvitermní regulace s možností napojení na webové rozhraní. Dostupnost všech parametrů tepelného čerpadla. Připojení hlavního elektrického přívodu. Připojení signálu HDO a řídicích signálů regulace. Silové výstupy pro připojení cirkulačních čerpadel. Silové výstupy pro připojení elektrických topných těles. Řízení až tří topných okruhů s časovými programy, řízení dvou směšovaných okruhů. Funkce pro přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Programovatelný výstup pro řízení záložního zdroje tepla. Rozšířené možnosti ovládání a nastavení parametrů prostřednictvím chytrých technologií.

7 Tepelná čerpadla DYNAMIC s modulovaným výkonem Typ HP3AWX08D HP3AWX16D Objednací číslo W20307 W20308 Cena , ,- Třída energetické účinnosti W35 / W55 A++ / A++ A++ / A++ SCOP (průměrné klima - W35 / W55) - 4,91 / 3,60 4,94 / 3,67 Topný výkon (A7/W35) max. kw Topný výkon / COP (A7/W35) opt. kw / - 4,94 / 5,02 6,26 / 5,06 Topný výkon / COP (A2/W35) opt. kw / - 5,76 / 4,11 8,81 / 4,32 Topný výkon / COP (A-7/W35) opt. kw / - 6,41 / 3,15 12,87 / 3,15 Pdesign kw 8 16 Hladina akustického tlaku ve vzdálenosti 3 m * db(a) Rozměry šxhxv - vnější jednotka mm 1430x680x x680x1360 Rozměry šxhxv - vnitřní el. rozvaděč mm 380x192x520 Celková hmotnost kg Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1 ¼ " Rozsah teplot primárního zdroje C -20 až +35 Maximální výstupní teplota C 63 Napájecí napětí - vnitřní el. rozvaděč - regulace 1x230 V / 50 Hz Napájecí napětí - vnitřní el. rozvaděč - elekktrokotel Napájecí napětí - vnější jednotka 7 vzduch-voda * šíření hluku v poloprostoru bez odrazových ploch při A7/W55 Pro instalaci tepelného čerpadla DYNAMIC doporučujeme podle rozsahu instalace objednat také příslušenství Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana - Podružný rozváděč sestavy tepelného čerpadla 4 520, Datový kabel - UC900 42, Plastová ochranná hadice - FPAS28 90,- 56 W40326 Plastový základ pod tepelné čerpadlo AWX 08, 16 D 7 450,- 58 W40225 Ocelové konzole pro instalaci na zeď pro AWX 08, 16 D 8 440,- 57 W40228 Ocelové konzole pro instalaci na zeď pro AWX 08, 16 D - prodloužené 8 710,- 57 W40255 Odkapní vana elektricky vyhřívaná pro AWX 08, 16 D 5 000,- 57 W40391 Připojovací flexibilní hadice DN32 pro AWX 08, 16 D - pryž 3 100,- 57 W40416 Připojovací flexibilní hadice DN32 pro AWX 08, 16 D - nerez 4 420,- 57 W40349 Kryt připojovacích armatur AWX 08 D 1 810,- 58 W40350 Kryt připojovacích armatur AWX 16 D 1 910,- 58 W40393 Ochranná mřížka výparníku AWX 08 D 4 970,- 58 W40394 Ochranná mřížka výparníku AWX 16 D 5 410, Oběhové čerpadlo Yonos PARA 25/7,5 pro AWX 08, 16 D 5 620, Trojcestný přepínací ventil HONEYWELL pro AWX 08 D 990,- 65 W40418 Trojcestný přepínací ventil ESBE MBA 132-5/4" vč. pohonu pro AWX 16 D 2 940, Servopohon pro přepínací ventil HONEYWELL pro AWX 08 D 1 360,- 65

8 vzduch-voda AMBIENT 4-13 / 8-19 s modulovaným výkonem Nový systém tepelných čerpadel disponuje pokročilou invertorovou technologií, díky níž je výkon tepelného čerpadla přizpůsoben okamžité potřebě topného systému. Tím je zajištěn vždy maximální tepelný komfort při zvlášť hospodárném způsobu provozu. Vnitřní jednotka odebírá venkovnímu vzduchu energii dokonce i při -20 C. Tepelná čerpadla AMBIENT se instalují uvnitř objektu, kde nejsou díky příjemnému designu a velmi nízké hlučnosti rušivým prvkem. S venkovním prostředím se propojují tepelně a akusticky izolovanými vzduchovody zakončenými speciálními krycími mřížkami, osazenými do obvodové stěny objektu. Ještě nikdy nebylo připojení tepelného čerpadla na zdroj tepla z okolního vzduchu tak jednoduché. Excelentní hodnoty hlučnosti i venkovní optika vzduchových kanálů předurčují tato čerpadla pro bezpečné a čisté řešení. 8 Nastavení parametrů tepelného čerpadla a topného systému je prostřednictvím dotykového displeje snadné a intuitivní. Provozní stavy a parametry, jako i například aktuální topný faktor, přehledně zobrazuje sedmipalcový barevný LCD displej. Obslužná jednotka je sériově vybavena pro připojení k internetu. Tepelná čerpadla AMBIENT Vám nabízíme ve dvou modelech s rozsahem topného výkonu 4 13 kw a 8 19 kw. Tato tepelná čerpadla již splňují podmínky třídy A+++, která bude zavedena v roce Tepelné čerpadlo AMBIENT: Nejmodernější frekvenčně řízený kompresor Mitsubishi- Scroll, chladivo R410A. EEV - elektronický expanzní ventil. Integrované oběhové čerpadlo sekundárního okruhu. Integrovaný třícestný ventil pro funkci topení / příprava teplé vody. Integrovaný elektrokotel jako bivalentní zdroj tepla. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu. Ultratichý radiální EC ventilátor s možností regulace výkonu. Velmi dobré hlukově a tepelně izolační vlastnosti vzduchových kanálů. Automatický, energeticky úsporný systém odtávání námrazy na výparníku. Hydrofilní povrch výparníku pro dokonalé stékání kondenzátu při odtávání námrazy. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Vyspělý řídicí systém s komfortním ovládacím panelem. Barevný 7" dotykový displej. Ekvitermní regulace s možností napojení na webové rozhraní. Připojení elektrických přívodů, signálu HDO a řídicích signálů regulace. Silové výstupy pro připojení cirkulačních čerpadel. Řízení až tří topných okruhů s časovými programy, řízení dvou směšovaných okruhů. Funkce pro přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Rozšířené možnosti ovládání a nastavení parametrů prostřednictvím chytrých technologií.

9 Tepelná čerpadla AMBIENT s modulovaným výkonem Typ HP3AW08A HP3AW16A Objednací číslo W20369 W20370 Cena , ,- Třída energetické účinnosti W35 / W55 A++ / A++ A++ / A++ SCOP (průměrné klima - W35 / W55) - 4,81 / 3,51 4,85 / 3,57 Topný výkon (A7/W35) max. kw Topný výkon / COP (A7/W35) opt. kw / - 4,91 / 4,95 6,08 / 4,91 Topný výkon / COP (A2/W35) opt. kw / - 5,69 / 4,12 8,76 / 4,21 Topný výkon / COP (A-7/W35) opt. kw / - 6,55 / 3,09 12,69 / 3,05 Pdesign kw 8 15 Hladina akustického tlaku ve vzdál. 1 m * (in) db(a) Hladina akustického tlaku ve vzdál. 3 m ** (out) db(a) Elektrokotel kw 9 Rozměry šxhxv mm 1045x770x1770 Celková hmotnost kg Napojení potrubí - sekundár vnější závit 1 ¼" Rozsah teplot primárního zdroje C -20 až +35 Maximální výstupní teplota C 63 Napájecí napětí - regulace 230 V / 50 Hz Napájecí napětí - kompresor Napájecí napětí - elektrokotel 9 vzduch-voda * dle EN při A7/W55 ** šíření hluku ve čtvrtprostoru bez odrazových ploch při A7/W55 Pro instalaci tepelného čerpadla AMBIENT doporučujeme podle rozsahu instalace objednat také příslušenství Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana - Podružný rozváděč sestavy tepelného čerpadla 4 520,- 55 W40409 Příruba vzduchovodu - sání 2 960,- 59 W40410 Příruba vzduchovodu - výdech 2 960,- 59 W40022 Vzduchový kanál - přímý 1 680,- 59 W40024 Vzduchový kanál - koleno ,- 59 W40025 Rozšíření vzduchovodu - bez otvoru (2 ks) 840,- 59 W40026 Rozšíření vzduchovodu - s revizním otvorem (2 ks) 1 080,- 59 W40027 Protidešťová žaluzie - sání 5 390,- 59 W40028 Protidešťová žaluzie - výdech 3 610,- 59 W40032 Podpěrný závěs vzduchovodu 370,- 59 W40033 Set pro prodloužení vzduchovodu 740,- 59 W40049 Lepící páska pro utěsnění spojů 390,- 59 W40419 Montážní mazivo 250g 50,- 59

10 země-voda TERRA NEO 4-9 / 6-16 / s modulovaným výkonem Tepelná čerpadla země-voda TERRA NEO jsou novou generací tepelných čerpadel invertorového typu s vůbec nejvyšší možnou účinností pro vytápění a ohřev teplé vody. Díky velkému výkonovému rozsahu a široké výbavě lze tepelná čerpadla TERRA NEO instalovat v rodinných i bytových domech nebo v komerčních budovách různého charakteru. Výsledkem je dosažení maximálních úspor, protože tepelné čerpadlo pracuje celý rok s optimálním výkonem bez toho, aniž by docházelo ke zvyšování spotřeby elektrické energie. Teplo z tepelných zdrojů (geotermální vrty, plošný zemní kolektor) se odebírá pomocí uzavřeného primárního okruhu, ve kterém proudí směs vody a nemrznoucí kapaliny. Jako zdroj tepla lze využívat také spodní vodu, avšak tato možnost vyžaduje rozšiřující modul voda-voda s dalším výměníkem tepla (obj. č. W40403). 10 Nastavení parametrů tepelného čerpadla a topného systému je prostřednictvím dotykového displeje snadné a intuitivní. Provozní stavy a parametry, jako i například aktuální topný faktor, přehledně zobrazuje sedmipalcový barevný LCD displej. Již v základní výbavě lze tepelné čerpadlo TERRA NEO ovládat pomocí počítače přes internet. Výkonová řada je odstupňována ve třech stupních: 4-9 kw, 6-16 kw a kw. Tato tepelná čerpadla již splňují podmínky energetické třídy A+++, která bude zavedena v roce Tepelné čerpadlo TERRA NEO: Nejmodernější frekvenčně řízený kompresor Mitsubishi- Scroll, chladivo R410A. Robustní skříň tepelného čerpadla je dokonale akusticky a tepelně izolována. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu. EEV - elektronický expanzní ventil. Integrovány pružné hadice pro tlumení chvění. Integrované elektronické oběhové čerpadlo primárního okruhu. Integrované elektronické oběhové čerpadlo pro sekundární topný okruh. Integrovaný elektrokotel jako bivalentní zdroj tepla. Integrovaná tlaková expanzní nádoba 24 litrů. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Vyspělý řídicí systém s komfortním ovládacím panelem. Barevný 7" dotykový displej. Ekvitermní regulace teploty topného média. Externí čidlo venkovní teploty je součástí dodávky. Připojení elektrických přívodů, signálu HDO a řídicích signálů regulace. Silové výstupy pro připojení cirkulačních čerpadel. Řízení až tří topných okruhů s časovými programy, řízení dvou směšovaných okruhů. Funkce pro přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Rozšířené možnosti ovládání a nastavení parametrů prostřednictvím chytrých technologií.

11 Tepelná čerpadla TERRA NEO s modulovaným výkonem Typ HP3BW07N HP3BW12N HP3BW18N Objednací číslo W20373 W20374 W20375 Cena , , ,- Třída energetické účinnosti W35 / W55 A++ / A++ A++ / A++ A++ / A++ SCOP (průměrné klima - W35 / W55) - 5,34 / 3,86 5,30 / 3,90 5,28 / 3,90 Tepelný výkon (B0/W35) max. kw Tepelný výkon / COP (B0/W35) opt. kw / - 5,63 / 4,61 8,94 / 4,63 14,11 / 4,63 Pdesign kw Hladina akustického tlaku ve vzdálenosti 1 m * db(a) Elektrokotel kw 9 Rozměry šxhxv mm 580 x 640 x 1603 Celková hmotnost kg Napojení potrubí - sekundár vnější závit 1 ¼ " Rozsah teplot primárního zdroje C -9 až +20 Maximální výstupní teplota C 63 Napájecí napětí - regulace 230 V / 50 Hz Napájecí napětí - kompresor Napájecí napětí - elektrokotel 11 země-voda * dle EN při B0/W55 Tepelná čerpadla AQUA NEO s modulovaným výkonem Typ HP3WW10N HP3WW15N HP3WW20N Objednací číslo setu W20379 W20380 W20381 Složení setu: Tepelné čerpadlo země-voda TERRA NEO W20373 W20374 W20375 Rozšiřující modul voda-voda W40403 W40403 W40403 Cena , , ,- Třída energetické účinnosti W35 / W55 A++ / A++ A++ / A++ A++ / A++ SCOP (průměrné klima - W35 / W55) - 6,89 / 4,67 6,85 / 4,74 6,81 / 4,73 Tepelný výkon (W10/W35) max. kw Tepelný výkon / COP (W10/W35) opt. kw / - 8,19 / 5,42 11,49 / 5,45 15,9 / 4,41 Pdesign kw Hladina akustického tlaku ve vzdálenosti 1 m * db(a) Elektrokotel kw 9 Rozměry šxhxv mm 580 x 640 x 1603 Celková hmotnost kg Napojení potrubí - sekundár vnější závit 1 ¼ " Rozsah teplot primárního zdroje C +7 až +20 Maximální výstupní teplota C 63 Napájecí napětí - regulace 230 V / 50 Hz Napájecí napětí - kompresor Napájecí napětí - elektrokotel * * dle EN při W10/W55 Pro instalaci tepelného čerpadla TERRA NEO doporučujeme podle rozsahu instalace objednat také příslušenství Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana - Podružný rozváděč sestavy tepelného čerpadla 4 520, Trojcestný přepínací ventil HONEYWELL pro BW 07 N 990,- 65 W40418 Trojcestný přepínací ventil ESBE MBA 132-5/4" vč. pohonu pro BW 12 N 2 940, Trojcestný přepínací ventil ESBE VRG 231-5/4" pro BW 18 N 1 440, Servopohon pro přepínací ventil HONEYWELL pro BW 07 N 1 360, Servopohon ARA 645 pro přepínací ventil ESBE pro BW 18 N 3 870,- 65 W40403 Rozšiřující modul voda-voda pro BW N 67

12 vzduch-voda ECONOMIC 6 / 8 / 10 / 14 Tepelné čerpadlo vzduch-voda ECONOMIC je základním modelem v řadě kompaktních tepelných čerpadel pro venkovní instalaci. Svou jednoduchostí, příjemným vzhledem, kvalitou provedení a především nízkou pořizovací cenou uspokojí každého zákazníka. Je určeno jak pro vytápění nově postavených nízkoenergetických rodinných domů, tak pro instalaci ke stávajícím zdrojům tepla, např. plynovému kotli nebo elektrokotli, kde přebírá funkci úsporného hlavního zdroje tepla. Stávající zdroj je pak využit pouze jako bivalentní nebo záložní. 12 Tepelná čerpadla ECONOMIC jsou kompaktní zařízení určená k instalaci vně vytápěného objektu. Celá konstrukce zařízení je vyrobena z korozi odolných materiálů s povrchovými úpravami pro venkovní prostředí. Vlastní kompresorová část je zvukově a tepelně izolována, aby byl zajištěn bezproblémový chod zařízení a jeho dlouhá životnost. Řídicí systém a elektroinstalace tepelného čerpadla jsou umístěny přímo v tepelném čerpadle. Pro ovládání tepelného čerpadla, sledování jeho provozních stavů a regulaci vytápění či ohřevu vody pak slouží jednoduchá ovládací jednotka typu Room-manager, kterou lze umístit kdekoliv uvnitř vytápěného objektu. Tepelná čerpadla ECONOMIC Vám nabízíme v modelové řadě 06 / 08 / 10 / 14 s odpovídajícími topnými výkony. K hlavním výhodám těchto zařízení patří rychlá, jednoduchá montáž a nízké investiční náklady. Zařízení se dodává s úplnou náplní chladiva, plně funkčně odzkoušené a připravené k provozu. Součástí dodávky je ovládací jednotka, která umožňuje nastavení základních uživatelských parametrů tepelného čerpadla, funkcí pro vytápění a přípravu teplé vody, sledování provozních stavů a teplot. Další možnosti ovládání a nastavení parametrů jsou prostřednictvím počítače nebo Internetu. Zařízení se standardně dodává bez propojovacích vedení! Tepelné čerpadlo ECONOMIC: Kompresor Copeland Scroll, chladivo R410A Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu pro tlumení chvění. Velmi tichý axiální ventilátor s nízkými otáčkami. Automatický, energeticky úsporný systém odtávání námrazy na výparníku. Hydrofilní povrch výparníku pro dokonalé stékání kondenzátu při odtávání námrazy. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Ekvitermní regulace teploty topného média v závislosti na venkovní teplotě. Funkce pro dva topné okruhy, řízení prostorovým termostatem nebo externím signálem ON/OFF. Výstup pro připojení sekundárního cirkulačního čerpadla. Řízení cirkulačních čerpadel topných okruhů. Vstup pro řízení provozu a blokování činnosti signálem HDO. Výstup pro připojení třícestného přepínacího ventilu topení/ohřev vody. Programovatelné funkce pro přípravu teplé vody. Řízení dohřevu teplé vody bivalentním zdrojem tepla nebo externí topnou spirálou. Programovatelný výstup pro řízení-spínání bivalentního nebo záložního zdroje tepla. Možnost připojení pokojových jednotek Room-manager. Rozšířené možnosti ovládání a nastavení parametrů prostřednictvím počítače nebo Internetu. Ekologické chladivo R410a - hermeticky těsný okruh, u všech modelů náplň chladiva pod 3 kg - nepodléhá předepsaným revizním kontrolám.

13 Tepelná čerpadla ECONOMIC Typ HP3AWX06ECO2 HP3AWX08ECO2 HP3AWX10ECO2 HP3AWX14ECO2 Objednací číslo W20309 W20310 W20311 W20312 Cena , , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A+ / A+ A+ / A+ A++ / A+ A+ / A+ Tepelný výkon/cop (A2/W35) kw 6,3/3,5 8,1/3,5 10,9/3,7 13,2/3,6 Rozměry šxhxv - vnější jednotka mm 1230x600x x600x x600x1395 Celková hmotnost kg Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1 ¼" Rozsah teplot primárního zdroje C -18 až +35 Maximální výstupní teplota C 58 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 16 A C 16 A C 16 A C 20 A Pro instalaci tepelného čerpadla ECONOMIC doporučujeme podle rozsahu instalace objednat také příslušenství Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana - HBX mini - Hydrobox s ovládacím panelem HBX mini + Powerbox - Hydrobox bez ovládacího panelu Powerbox - elektrický rozváděč 7 240, Propojovací vedení pro tepelná čerpadla AWX ECONOMIC a AWX ARCTIC - 56 W40324 Plastový základ pro instalaci na zem (do země) pro AWX 06, 08 ECO 6 900,- 58 W40326 Plastový základ pro instalaci na zem (do země) pro AWX 10, 14 ECO 7 450,- 58 W40225 Ocelové konzole pro instalaci na zeď pro AWX ECO 8 440,- 57 W40228 Ocelové konzole pro instalaci na zeď pro AWX ECO - prodloužené 8 710,- 57 W40254 Odkapní vanička elektricky vyhřívaná pro AWX 06, 08 ECO 4 910,- 57 W40255 Odkapní vanička elektricky vyhřívaná pro AWX 10, 14 ECO 5 000,- 57 W40114 Připojovací flexibilní hadice DN32 pro AWX ECO - pryž 2 800,- 57 W40352 Připojovací flexibilní hadice DN32 pro AWX ECO - nerez 3 920,- 57 W40346 Kryt připojovacích armatur AWX ECO 1 490,- 58 W40347 Kryt připojovacích armatur AWX 14 ECO 1 990, Oběhové čerpadlo ALPHA2L (ALPHA1L) pro AWX 06 ECO 3 420,- 64 W40362 Oběhové čerpadlo Yonos PICO 25/1-8 pro AWX ECO 6 370, Pokojový terminál Room-manager 3 040,- 60 W40105 Modul RSV302M pro řízení směšovacího ventilu 2 890,- 61 W40308 Modul RSV302B pro řízení ohřevu vody v bazénu 2 890,- 61 W40106 Čidlo venkovní teploty 610, Trojcestný přepínací ventil HONEYWELL pro AWX 06, 08 ECO 990,- 65 W40418 Trojcestný přepínací ventil ESBE MBA 132-5/4" včetně pohonu pro AWX 10, 14 ECO 2 940, Servopohon propřepínací ventil HONEYWELL pro AWX 06, 08 ECO 1 360,- 65 vzduch-voda 13

14 vzduch-voda ECONOMIC Comfort 6 / 8 / 10 / 14 s komfortním ovládáním Nové tepelné čerpadlo typu vzduch-voda ECONOMIC Comfort patří do třetí generace kompaktních tepelných čerpadel vyvinutých a vyráběných v České republice. Celá konstrukce zařízení je vyrobena z korozi odolných materiálů s povrchovými úpravami pro venkovní prostředí. Vlastní kompresorová část je zvukově a tepelně izolována, aby byl zajištěn bezproblémový chod zařízení a jeho dlouhá životnost. Chladicí okruh je hermeticky těsný, kontrola těsnosti je prováděna ve výrobě. Okruh je naplněn ekologickým chladivem R410A. Velkoryse dimenzovaný výparník umožňuje dosažení vyšší účinnosti. Velká vzdálenost lamel snižuje odpor vzduchu, a tím je snížena hlučnost a dochází k lepšímu odtávání výparníku. 14 Součástí dodávky je elektrický rozváděč Powerbox Comfort s velkým grafickým displejem, který podporuje širokou škálu zapojení různých hydraulických schémat a systémů. Instalace řídicího rozváděče umožňuje snadné elektrické připojení a uživatelsky velmi přívětivé ovládání tepelného čerpadla. Další možnosti ovládání a nastavení parametrů jsou prostřednictvím počítače, notebooku, tabletu, smartphonu atd. Každý uživatel má poté možnost sledovat a ovládat tepelné čerpadlo na dálku. Tepelná čerpadla ECONOMIC Comfort Vám nabízíme v modelové řadě 06 / 08 / 10 / 14 s odpovídajícími topnými výkony. K hlavním výhodám těchto zařízení patří velmi tichý provoz a vysoká kvalita provedení za výhodnou pořizovací cenu. Svěží, elegantní design umožňuje tepelné čerpadlo všude harmonicky začlenit. Zařízení se standardně dodává bez propojovacích vedení! Tepelné čerpadlo ECONOMIC Comfort: Kompresor Copeland Scroll, ekologické chladivo R410A. Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu pro tlumení chvění. Velmi tichý axiální ventilátor s nízkými otáčkami. Automatický, energeticky úsporný systém odtávání námrazy na výparníku. Hydrofilní povrch výparníku pro dokonalé stékání kondenzátu při odtávání námrazy. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Ekvitermní regulace teploty topného média v závislosti na venkovní teplotě. Řídicí a silový rozváděč s velkým grafickým displejem. Dostupnost všech parametrů tepelného čerpadla. Připojení hlavního elektrického přívodu. Připojení signálu HDO a řídicích signálů regulace. Silové výstupy pro připojení cirkulačních čerpadel. Silové výstupy pro připojení elektrických topných těles (max. 2 x 7,5 kw). Silový výstup pro elektrické topné těleso dohřevu teplé vody. Řízení dvou topných okruhů s časovými programy. Řízení jednoho směšovacího ventilu. Funkce pro přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Součástí dodávky jsou tři teplotní sondy (topná voda, TV, směšování). Rozšířené možnosti ovládání a nastavení parametrů prostřednictvím chytrých technologií.

15 Tepelná čerpadla ECONOMIC Comfort Typ HP3AWX06ECO3 HP3AWX08ECO3 HP3AWX10ECO3 HP3AWX14ECO3 Objednací číslo W20313 W20314 W20315 W20316 Cena , , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A+ / A+ A+ / A+ A++ / A+ A+ / A+ Tepelný výkon/cop (A2/W35) kw 6,3/3,5 8,1/3,5 10,9/3,7 13,2/3,6 Rozměry šxhxv - vnější jednotka mm 1230x600x x600x x600x vnitřní elektrický rozváděč mm 380x160x520 Celková hmotnost kg Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1 ¼" Rozsah teplot prim. zdroje C -18 až +35 Maximální výstupní teplota C 58 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 16 A C 16 A C 16 A C 20 A Pro instalaci tepelného čerpadla ECONOMIC Comfort doporučujeme podle rozsahu instalace objednat také příslušenství Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana - Propojovací vedení pro tepelná čerpadla AWX ECONOMIC, AWX ARCTIC a AWX COOL - 56 W40324 Plastový základ pro instalaci na zem (do země) pro AWX 06, 08 ECO 6 900,- 58 W40326 Plastový základ pro instalaci na zem (do země) pro AWX 10, 14 ECO 7 450,- 58 W40225 Ocelové konzole pro instalaci na zeď pro AWX ECO 8 440,- 57 W40228 Ocelové konzole pro instalaci na zeď pro AWX ECO - prodloužené 8 710,- 57 W40254 Odkapní vanička elektricky vyhřívaná pro AWX 06, 08 ECO 4 910,- 57 W40255 Odkapní vanička elektricky vyhřívaná pro AWX 10, 14 ECO 5 000,- 57 W40114 Připojovací flexibilní hadice DN32 pro AWX ECO - pryž 2 800,- 57 W40352 Připojovací flexibilní hadice DN32 pro AWX ECO - nerez 3 920,- 57 W40346 Kryt připojovacích armatur AWX ECO 1 490,- 58 W40347 Kryt připojovacích armatur AWX 14 ECO 1 990, Oběhové čerpadlo ALPHA2L (ALPHA1L) pro AWX 06 ECO 3 420,- 64 W40362 Oběhové čerpadlo Yonos PICO 25/1-8 pro AWX ECO 6 370, Pokojový terminál Room-manager 3 040,- 60 W40105 Modul RSV302M pro řízení směšovacího ventilu 2 890,- 61 W40308 Modul RSV302B pro řízení ohřevu vody v bazénu 2 890,- 61 W40106 Čidlo venkovní teploty 610, Trojcestný přepínací ventil HONEYWELL pro AWX 06, 08 ECO 990,- 65 W40418 Trojcestný přepínací ventil ESBE MBA 132-5/4" včetně pohonu pro AWX 10, 14 ECO 2 940, Servopohon pro přepínací ventil HONEYWELL pro AWX 06, 08 ECO 1 360,- 65 vzduch-voda 15

16 vzduch-voda COOL 6 / 8 / 11 / 14 / 17 s aktivním chlazením Kompaktní tepelná čerpadla vzduch-voda COOL s funkcí chlazení vyřeší všechny možnosti moderního vytápění a klimatizace. Svými vynikajícími technickými parametry patří ke špičce. COOL jsou určena k instalaci vně vytápěného objektu. Tomu je přizpůsobena jejich konstrukce dlouhodobě odolávající vlivům venkovního prostředí. Vlastní kompresorová část je dokonale zvukově a tepelně izolována, aby byl zajištěn bezproblémových chod zařízení a jeho dlouhá životnost. Velkoryse dimenzovaný výparník umožňuje dosažení vyšší účinnosti. Díky akustické izolaci a ultratichému, elektronicky řízenému ventilátoru patří tepelná čerpadla COOL k nejtišším tepelným čerpadlům na trhu. 16 Tepelná čerpadla COOL Vám nabízíme v modelové řadě 06 / 08 / 11 / 14 / 17 s odpovídajícími topnými výkony. K hlavním výhodám těchto zařízení patří kromě funkce chlazení jednak vynikající energetické parametry vyjádřené vysokým topným faktorem (COP 3,9 při podmínkách A2/W35) a také rychlá a snadná montáž, což výrazně snižuje náklady na celkovou investici. Zařízení se dodává s úplnou náplní ekologického chladiva R410A, plně funkčně odzkoušené a připravené k provozu. Součástí dodávky je elektrický rozváděč Powerbox Comfort s velkým grafickým displejem, který podporuje širokou škálu zapojení různých hydraulických schémat a systémů. Instalace řídicí jednotky umožňuje snadné elektrické připojení a uživatelsky velmi přívětivé ovládání tepelného čerpadla. Další možnosti ovládání a nastavení parametrů jsou prostřednictvím počítače, notebooku, tabletu, smartphonu atd. Každý uživatel má poté možnost sledovat a ovládat tepelné čerpadlo na dálku. Zařízení se standardně dodává bez propojovacích vedení! Tepelné čerpadlo COOL: Kompresor Copeland Scroll, ekologické chladivo R410A. Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů. Modul s funkcí topení / aktivní chlazení. Elektronický expanzní ventil. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu. Ultratichý EC ventilátor s lopatkami ve tvaru sovích křídel s možností automatické regulace výkonu. Automatický, energeticky úsporný systém odtávání námrazy na výparníku. Hydrofilní povrch výparníku pro dokonalé stékání kondenzátu při odtávání námrazy. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Ekvitermní regulace teploty topného média v závislosti na venkovní teplotě. Řídicí a silový rozváděč s velkým grafickým displejem. Dostupnost všech parametrů tepelného čerpadla. Připojení hlavního elektrického přívodu. Připojení signálu HDO a řídicích signálů regulace. Silové výstupy pro připojení cirkulačních čerpadel. Silové výstupy pro připojení elektrických topných těles (max. 2 x 7,5 kw). Silový výstup pro elektrické topné těleso dohřevu teplé vody. Řízení dvou topných okruhů s časovými programy. Řízení jednoho směšovacího ventilu. Funkce pro přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Součástí dodávky jsou tři teplotní sondy (topná voda, TV, směšování). Rozšířené možnosti ovládání a nastavení parametrů prostřednictvím chytrých technologií.

17 Tepelná čerpadla COOL s aktivním chlazením Typ HP3AWX06COOL HP3AWX08COOL HP3AWX11COOL Objednací číslo W20317 W20318 W20319 Cena , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A+ A++ / A+ A++ / A+ Tepelný výkon/cop (A2/W35) kw 6,9/3,9 8,8/3,8 11,0/3,8 Chladicí výkon/eer (A35/W7) kw 5,9/2,7 7,7/2,6 9,7/2,6 Chladicí výkon/eer (A35/W18) kw 8,1/3,4 11,1/3,5 14,3/3,6 Rozměry šxhxv - vnější jednotka mm 1430x680x x680x vnitřní elektrický rozváděč mm 380x160x520 Celková hmotnost kg Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1 ¼" Rozsah teplot prim. zdroje C -20 až +35 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 16 A C 16 A C 16 A vzduch-voda 17 Typ HP3AWX14COOL HP3AWX17COOL Objednací číslo W20320 W20321 Cena , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A+ A++ / A+ Tepelný výkon/cop (A2/W35) kw 14,1/3,7 17,3/3,7 Chladicí výkon/eer (A35/W7) kw 12,6/2,5 15,5/2,5 Chladicí výkon/eer (A35/W18) kw 18,5/3,3 22,8/3,3 Rozměry šxhxv - vnější jednotka mm 1430x680x x770x vnitřní elektrický rozváděč mm 380x160x520 Celková hmotnost kg Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1 ¼" Rozsah teplot prim. zdroje C -20 až +35 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 20 A C 25 A Pro instalaci tepelného čerpadla COOL doporučujeme podle rozsahu instalace objednat také příslušenství Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana - Propojovací vedení pro tepelná čerpadla AWX ECONOMIC, AWX ARCTIC a AWX COOL - 56 W40326 Plastový základ pro instalaci na zem (do země) pro AWX COOL 7 450,- 58 W40327 Plastový základ pro instalaci na zem (do země) pro AWX 17 COOL 8 410,- 58 W40225 Ocelové konzole pro instalaci na zeď pro AWX COOL 8 440,- 57 W40343 Ocelové konzole pro instalaci na zeď pro AWX 17 COOL 8 530,- 57 W40228 Ocelové konzole pro instalaci na zeď pro AWX COOL - prodloužené 8 710,- 57 W40344 Ocelové konzole pro instalaci na zeď pro AWX 17 COOL - prodloužené 9 720,- 57 W40255 Odkapní vanička elektricky vyhřívaná pro AWX COOL 5 000,- 57 W40256 Odkapní vanička elektricky vyhřívaná pro AWX 17 COOL 5 400,- 57 W40114 Připojovací flexibilní hadice DN32 pro AWX COOL - pryž 2 800,- 57 W40352 Připojovací flexibilní hadice DN32 pro AWX COOL - nerez 3 920,- 57 W40346 Kryt připojovacích armatur AWX 06, 08 COOL 1 490,- 58 W40347 Kryt připojovacích armatur AWX 11, 14 COOL 1 990,- 58 W40348 Kryt připojovacích armatur AWX 17 COOL 2 300, Oběhové čerpadlo ALPHA2L (ALPHA1L) pro AWX 06 COOL 3 420,- 64 W40362 Oběhové čerpadlo Yonos PICO 25/1-8 pro AWX 08, 11 COOL 6 370, Oběhové čerpadlo MAGNA pro AWX 14 COOL 8 490, Oběhové čerpadlo MAGNA pro AWX 17 COOL 9 430, Pokojový terminál Room-manager 3 040,- 60 W40105 Modul RSV302M pro řízení směšovacího ventilu 2 890,- 61 W40308 Modul RSV302B pro řízení ohřevu vody v bazénu 2 890,- 61 W40106 Čidlo venkovní teploty 610, Trojcestný přepínací ventil HONEYWELL pro AWX 06, 08 COOL 990,- 65 W40418 Trojcestný přepínací ventil ESBE MBA 132-5/4" včetně pohonu pro AWX 11 COOL 2 940, Trojcestný přepínací ventil ESBE VRG 231-5/4" pro AWX COOL 1 440,- 65 W40373 Čtyřcestný přepínací ventil ESBE VRG 141-1" pro AWX 06, 08 COOL 1 480,- 65 W40374 Čtyřcestný přepínací ventil ESBE VRG 141-5/4" pro AWX COOL 1 680, Servopohon pro přepínací ventil HONEYWELL pro AWX 06, 08 COOL 1 360, Servopohon ARA 645 pro přepínací ventil ESBE VRG 3 870, 65

18 vzduch-voda ARCTIC 6 / 8 / 10 / 14 s nerezovou konstrukcí Tepelné čerpadlo vzduch-voda ARCTIC je zjednodušenou variantou modelu Comfort (viz následující nabídka). Hlavním rozdílem je absence vnitřní řídicí jednotky. Řídicí systém a elektroinstalace tepelného čerpadla jsou umístěny přímo v tepelném čerpadle. Pro ovládání tepelného čerpadla a sledování jeho provozních stavů pak slouží jednoduchý ovládací panel typu Room-manager. Tepelné čerpadlo AWX ARCTIC je určeno především pro instalaci ke stávajícím zdrojům tepla, např. plynovému kotli nebo elektrokotli, kde přebírá funkci hlavního zdroje tepla. Stávající zdroj je pak využit pouze jako bivalentní nebo záložní. 18 Tepelná čerpadla vzduch-voda ARCTIC jsou rovněž jako předchozí modely kompaktní zařízení určená k instalaci vně vytápěného objektu. Celá konstrukce zařízení je vyrobena z nerezavějící oceli s povrchovými úpravami pro venkovní prostředí. Vlastní kompresorová část je dokonale zvukově a tepelně izolována, aby byl zajištěn bezproblémový chod zařízení a jeho dlouhá životnost. Díky akustické izolaci a tichému ventilátoru patří i tato tepelná čerpadla k nejtišším tepelným čerpadlům ve své kategorii. Tepelná čerpadla ARCTIC Vám nabízíme v modelové řadě 06 / 08 / 10 / 14 s odpovídajícími topnými výkony. K hlavním výhodám těchto zařízení patří rychlá, jednoduchá montáž a nízké investiční náklady. Zařízení se dodává s úplnou náplní chladiva, plně funkčně odzkoušené a připravené k provozu. Součástí dodávky je ovládací panel, který se instaluje uvnitř vytápěného objektu a umožňuje nastavení základních parametrů tepelného čerpadla, funkcí pro vytápění a přípravu teplé vody, sledování provozních stavů. Další možnosti ovládání jsou prostřednictvím počítače nebo Internetu. Zařízení se standardně dodává bez propojovacích vedení! Tepelné čerpadlo ARCTIC: Kompresor Copeland Scroll, ekologické chladivo R404A. Kompresor Copeland Scroll se servisními Rotalockventily, akusticky izolován speciálním krytem. Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu pro tlumení chvění. Velmi tichý ventilátor s lopatkami ve tvaru sovích křídel. Automatický, energeticky úsporný systém odtávání námrazy na výparníku. Hydrofilní povrch výparníku pro dokonalé stékání kondenzátu při odtávání námrazy. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Ekvitermní regulace teploty topného média v závislosti na venkovní teplotě. Funkce pro dva topné okruhy, řízení prostorovým termostatem nebo jiným signálem ON/OFF. Výstup pro připojení sekundárního cirkulačního čerpadla, výstupy pro řízení cirk.čerpadel topných okruhů. Vstup pro řízení provozu a blokování činnosti signálem HDO. Výstup pro připojení třícestného přepínacího ventilu topení/ohřev vody. Programovatelné funkce pro přípravu teplé vody. Dohřev teplé vody bivalentním zdrojem tepla nebo externí topnou spirálou. Programovatelný výstup pro řízení-spínání bivalentního nebo záložního zdroje tepla. Možnost připojení pokojové jednotky Room-manager. Rozšířené možnosti ovládání a nastavení parametrů prostřednictvím počítače nebo Internetu.

19 Tepelná čerpadla ARCTIC Typ HP3AWX06A HP3AWX08A HP3AWX10A HP3AWX14A Objednací číslo W20113 W20114 W20115 W20116 Cena , , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A+ / A+ A+ / A+ A+ / A+ A+ / A+ Tepelný výkon/cop (A2/W35) kw 5,5/3,2 7,5/3,3 9,2/3,3 13,1/3,4 Rozměry šxhxv - vnější jednotka mm 1285x540x x540x1170 Celková hmotnost kg Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1" Rozsah teplot prim. Zdroje C -25 až +35 Maximální výstupní teplota C 58 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 16 A C 16 A C 16 A C 20 A Pro instalaci tepelného čerpadla ARCTIC doporučujeme podle rozsahu instalace objednat také příslušenství Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana - HBX mini - Hydrobox s ovládacím panelem HBX mini + Powerbox - Hydrobox bez ovládacího panelu Powerbox - elektrický rozváděč 7 240, Propojovací vedení pro tepelná čerpadla AWX ECONOMIC a AWX ARCTIC - 56 W40324 Plastový základ pro instalaci na zem (do země) pro AWX A 6 900,- 58 W40325 Plastový základ pro instalaci na zem (do země) pro AWX 14 A 8 230,- 58 W40229 Ocelové konzole pro instalaci na zeď pro AWX A 8 250,- 57 W40230 Ocelové konzole pro instalaci na zeď pro AWX A - prodloužené 8 520,- 57 W40254 Odkapní vanička elektricky vyhřívaná pro AWX A 4 910,- 57 W40256 Odkapní vanička elektricky vyhřívaná pro AWX 14 A 5 400,- 57 W40307 Připojovací flexibilní hadice DN25 pro AWX A - pryž 1 680,- 57 W40351 Připojovací flexibilní hadice DN25 pro AWX A - nerez 1 850,- 57 W40345 Kryt připojovacích armatur AWX A 2 020, Oběhové čerpadlo ALPHA2L (ALPHA1L) pro AWX 06 A 2 980, Oběhové čerpadlo ALPHA2L (ALPHA1L) pro AWX 08, 10 A 3 420,- 64 W40362 Oběhové čerpadlo Yonos PICO 25/1-8 pro AWX 14 A 6 370, Pokojový terminál Room-manager 3 040,- 60 W40105 Modul RSV302M pro řízení směšovacího ventilu 2 890,- 61 W40308 Modul RSV302B pro řízení ohřevu vody v bazénu 2 890,- 61 W40106 Čidlo venkovní teploty 610, Trojcestný přepínací ventil HONEYWELL pro AWX A 990,- 65 W40418 Trojcestný přepínací ventil ESBE MBA 132-5/4" včetně pohonu pro AWX 14 A 2 940, Servopohon pro přepínací ventil HONEYWELL pro AWX A 1 360,- 65 vzduch-voda 19

20 vzduch-voda ARCTIC Comfort 6 / 8 / 10 / 14 s nerezovou konstrukcí a komfortním ovládáním Tepelná čerpadla ARCTIC Comfort jsou určena pro komfortní vytápění jak novostaveb, tak pro instalaci ke stávajícím zdrojům tepla. Efektivní provoz až do venkovní teploty -25 C předurčuje tato čerpadla pro klimaticky chladnější oblasti. Design a prvotřídní vzhled se snoubí s celonerezovou konstrukcí, aby odolaly drsným vlivům venkovního prostředí. Kompresorová část je dokonale zvukově a tepelně izolována pro zajištění tichého chodu a funkčnosti po dlouhá léta. Snaze o dosažení co nejnižší hlučnosti byla podřízena i konstrukce ventilátoru s lopatkami ve tvaru sovích křídel. 20 Součástí dodávky je elektrický rozváděč Powerbox Comfort s velkým grafickým displejem, který podporuje širokou škálu zapojení různých hydraulických schémat a systémů. Instalace řídicího rozváděče umožňuje snadné elektrické připojení a uživatelsky velmi přívětivé ovládání tepelného čerpadla. Další možnosti ovládání a nastavení parametrů jsou prostřednictvím počítače, notebooku, tabletu, smartphonu atd. Každý uživatel má poté možnost sledovat a ovládat tepelné čerpadlo na dálku. Tepelná čerpadla ARCTIC Comfort Vám nabízíme v modelové řadě 06 / 08 / 10 / 14 s odpovídajícími topnými výkony. K hlavním výhodám těchto zařízení patří rychlá a nenáročná montáž, což výrazně snižuje náklady na instalaci a celkovou investici. Zařízení se standardně dodává bez propojovacích vedení! Tepelné čerpadlo ARCTIC Comfort: Kompresor Copeland Scroll, ekologické chladivo R404A. Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu pro tlumení chvění. Ultratichý ventilátor s lopatkami ve tvaru sovích křídel. Automatický, energeticky úsporný systém odtávání námrazy na výparníku. Hydrofilní povrch výparníku pro dokonalé stékání kondenzátu při odtávání námrazy. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Ekvitermní regulace teploty topného média v závislosti na venkovní teplotě. Řídicí a silový rozváděč s velkým grafickým displejem. Dostupnost všech parametrů tepelného čerpadla. Připojení hlavního elektrického přívodu. Připojení signálu HDO a řídicích signálů regulace. Silové výstupy pro připojení cirkulačních čerpadel. Silové výstupy pro připojení elektrických topných těles (max. 2 x 7,5 kw). Silový výstup pro elektrické topné těleso dohřevu teplé vody. Řízení dvou topných okruhů s časovými programy. Řízení jednoho směšovacího ventilu. Funkce pro přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Součástí dodávky jsou tři teplotní sondy (topná voda, TV, směšování). Rozšířené možnosti ovládání a nastavení parametrů prostřednictvím chytrých technologií.

21 Tepelná čerpadla ARCTIC Comfort Typ HP3AWX06A3 HP3AWX08A3 HP3AWX10A3 HP3AWX14A3 Objednací číslo W20322 W20323 W20324 W20325 Cena , , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A+ / A+ A+ / A+ A+ / A+ A+ / A+ Tepelný výkon/cop (A2/W35) kw 5,5/3,2 7,5/3,3 9,2/3,3 13,1/3,4 Rozměry šxhxv - vnější jednotka mm 1285x540x x540x vnitřní elektrický rozváděč mm 380x160x520 Celková hmotnost kg Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1" Rozsah teplot prim. zdroje C -25 až +35 Maximální výstupní teplota C 58 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 16 A C 16 A C 16 A C 20 A Pro instalaci tepelného čerpadla ARCTIC Comfort doporučujeme podle rozsahu instalace objednat také příslušenství Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana - Propojovací vedení pro tepelná čerpadla AWX ECONOMIC, AWX ARCTIC a AWX COOL - 56 W40324 Plastový základ pro instalaci na zem (do země) pro AWX A 6 900,- 58 W40325 Plastový základ pro instalaci na zem (do země) pro AWX 14 A 8 230,- 58 W40229 Ocelové konzole pro instalaci na zeď pro AWX A 8 250,- 57 W40230 Ocelové konzole pro instalaci na zeď pro AWX A - prodloužené 8 520,- 57 W40254 Odkapní vanička elektricky vyhřívaná pro AWX A 4 910,- 57 W40256 Odkapní vanička elektricky vyhřívaná pro AWX 14 A 5 400,- 57 W40307 Připojovací flexibilní hadice DN25 pro AWX A - pryž 1 680,- 57 W40351 Připojovací flexibilní hadice DN25 pro AWX A - nerez 1 850,- 57 W40345 Kryt připojovacích armatur AWX A 2 020, Oběhové čerpadlo ALPHA2L (ALPHA1L) pro AWX 06 A 2 980, Oběhové čerpadlo ALPHA2L (ALPHA1L) pro AWX 08, 10 A 3 420,- 64 W40362 Oběhové čerpadlo Yonos PICO 25/1-8 pro AWX 14 A 6 370, Pokojový terminál Room-manager 3 040,- 60 W40105 Modul RSV302M pro řízení směšovacího ventilu 2 890,- 61 W40308 Modul RSV302B pro řízení ohřevu vody v bazénu 2 890,- 61 W40106 Čidlo venkovní teploty 610, Trojcestný přepínací ventil HONEYWELL pro AWX A 990,- 65 W40418 Trojcestný přepínací ventil ESBE MBA 132-5/4" včetně pohonu pro AWX 14 A 2 940, Servopohon pro přepínací ventil HONEYWELL pro AWX A 1 360,- 65 vzduch-voda 21

22 vzduch-voda 22 SPLIT 6 / 8 / 10 / 12 / 14 / 18 varianta "SER" s aktivním chlazením Tepelné čerpadlo vzduch-voda split systém ve výkonové řadě 6 / 8 / 10 / 12 / 14 / 18 kw je použitelné pro všechny typy objektů. Z hlediska otopné soustavy je vhodné jak pro radiátory, tak pro podlahové nebo stěnové vytápění. Tepelné čerpadlo s označením SPLIT představuje nejvýhodnější řešení, které doporučujeme všem zájemcům o vytápění tepelným čerpadlem. Charakterizuje ho jednoduchá instalace, příznivá cena a univerzální použití pro vytápění, klimatizaci, celoroční přípravu teplé vody, ohřev vody v bazénu. Tepelná čerpadla jsou za provozu velmi tichá. Zařízení se dodává ve dvou dílech (vnitřní a vnější jednotka), bez náplně chladiva R404A, jednotlivé díly jsou pro přepravu plněny dusíkem. Robustní skříň vnitřní jednotky je dokonale akusticky a tepelně izolována. Vnější jednotka obsahuje výparník tepelného čerpadla, expanzní ventil, ventilátory, konstrukce je z koroziodolných materiálů s povrchovou úpravou pro venkovní prostředí. Součástí standardní dodávky nejsou propojovací vedení mezi vnitřní a vnější jednotkou! Propojovací vedení je možné objednat v různých délkách jako příslušenství. Tepelné čerpadlo SPLIT: Kompresor Copeland Scroll se servisními Rotalockventily, akusticky izolován speciálním krytem. Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů při startu kompresoru. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu. Pružné hadice pro tlumení chvění ve vnitřním dílu. Ultratichý ventilátor(y) s lopatkami ve tvaru sovích křídel. Integrované cirkulační čerpadlo sekundárního okruhu. Integrovaný třícestný ventil pro funkci topení / přípravu teplé vody. Integrovaný elektrický kotel jako doplňkový nebo bivalentní zdroj tepla. Řídicí systém s komfortním ovládacím panelem řídí provoz celého vytápěcího systému. Ekvitermní regulace teploty topného média v závislosti na venkovní teplotě. Automatický, energeticky úsporný systém odtávání námrazy na výparníku. EEV - elektronický expanzní ventil. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Funkce pro řízení tří topných okruhů, funkce pro tři směšované okruhy. Funkce pro přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Funkce regulace ohřevu vody v bazénu. Vstupy pro řízení provozu a blokování činnosti signálem HDO. Programovatelný univerzální výstup pro řízení doplňkového zdroje tepla. Možnost připojení pokojové jednotky pro ještě komfortnější ovládání. Možnost připojení k Internetu. Provedení SER s funkcí topení / aktivní chlazení.

23 Tepelná čerpadla SPLIT Typ HP3AW06SE HP3AW08SE HP3AW10SE Objednací číslo W20223 W20224 W20225 Cena , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A+ / A+ A+ / A+ A+ / A+ Tepelný výkon/cop (A2/W35) kw 6,2/3,4 8,3/3,5 9,8/3,4 Rozměry šxhxv - vnitřní jednotka mm 580x600x vnější jednotka mm 950x1236x1260 Hmotnost - vnitřní jednotka kg vnější jednotka kg Napojení potrubí - primár mm 18x1/10x1 22x1/12x1 Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1" Rozsah teplot prim. zdroje C -25 až +35 Maximální výstupní teplota C 58 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 20 A C 25 A C 25 A Elektrokotel kw 9 13,5 13,5 vzduch-voda 23 Typ HP3AW12SE HP3AW14SE HP3AW18SE Objednací číslo W20226 W20227 W20228 Cena , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A+ / A+ A+ / A+ A+ / A+ Tepelný výkon/cop (A2/W35) kw 11,8/3,5 14,6/3,6 17,5/3,6 Rozměry šxhxv - vnitřní jednotka mm 580x600x vnější jednotka mm 800x1842x x2140x1295 Hmotnost - vnitřní jednotka kg vnější jednotka kg Napojení potrubí - primár mm 22x1/12x1 28x1/16x1 Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1" Rozsah teplot prim. zdroje C -25 až +35 Maximální výstupní teplota C 58 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 32 A C 40 A C 40 A Elektrokotel kw Pro instalaci tepelného čerpadla SPLIT doporučujeme podle rozsahu instalace objednat také příslušenství Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana Propojovací vedení pro AW SPLIT SE - délka 10 m 4 950, Propojovací vedení pro AW SPLIT SE - délka 15 m 6 310, Propojovací vedení pro AW SPLIT SE - délka 20 m 7 700,- 56 W40353 Plastový základ pro instalaci výparníku pro AW SPLIT SE 8 300,- 58 W40354 Plastový základ pro instalaci výparníku pro AW SPLIT 12 SE 8 970,- 58 W40355 Plastový základ pro instalaci výparníku pro AW SPLIT 14, 18 SE 9 390, Pokojový terminál Room-manager 3 040,- 60 W40106 Čidlo venkovní teploty 610,- 60

24 vzduch-voda 24 Tepelná čerpadla SPLIT s aktivním chlazením Typ HP3AW06SER HP3AW08SER HP3AW10SER Objednací číslo W20229 W20230 W20231 Cena , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A+ / A+ A+ / A+ A+ / A+ Tepelný výkon/cop (A2/W35) kw 6,2/3,4 8,3/3,5 9,8/3,4 Chladicí výkon/eer (A35/W18) kw 5,3/2,1 7,4/2,3 9,2/2,4 Chladicí výkon/eer (A35/W7) kw 4,6/2,0 6,5/2,2 8,0/2,2 Rozměry šxhxv - vnitřní jednotka mm 580x600x vnější jednotka mm 950x1236x1260 Hmotnost - vnitřní jednotka kg vnější jednotka kg Napojení potrubí - primár mm 18x1/10x1 22x1/12x1 Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1" Rozsah teplot prim. zdroje C -25 až +35 Maximální výstupní teplota C 58 Minimální výstupní teplota C 6 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 20 A C 25 A C 25 A Elektrokotel kw 9 13,5 13,5 Typ HP3AW12SER HP3AW14SER HP3AW18SER Objednací číslo W20232 W20233 W20234 Cena , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A+ / A+ A+ / A+ A+ / A+ Tepelný výkon/cop (A2/W35) kw 11,8/3,0 14,6/3,0 17,5/3,1 Chladicí výkon/eer (A35/W18) kw 10,7/2,4 13,2/2,3 15,9/2,5 Chladicí výkon/eer (A35/W7) kw 9,5/2,3 11,6/2,2 13,9/2,4 Rozměry šxhxv - vnitřní jednotka mm 580x600x vnější jednotka mm 800x1842x x2140x1295 Hmotnost - vnitřní jednotka kg vnější jednotka kg Napojení potrubí - primár mm 22x1/12x1 28x1/16x1 Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1" Rozsah teplot prim. zdroje C -25 až +35 Maximální výstupní teplota C 58 Minimální výstupní teplota C 6 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 32 A C 40 A C 40 A Elektrokotel kw

25 vzduch-voda 25

26 vzduch-voda SPLIT 22 / 30 / 36 varianta "SBR" s aktivním chlazením Tepelné čerpadlo vzduch-voda split systém ve výkonové řadě 22 / 30 / 36 kw je použitelné pro všechny typy objektů. Z hlediska otopné soustavy je vhodné jak pro radiátory, tak pro podlahové nebo stěnové vytápění. Tepelné čerpadlo s označením SPLIT představuje nejvýhodnější řešení, které doporučujeme všem zájemcům o vytápění tepelným čerpadlem. Charakterizuje ho jednoduchá instalace, příznivá cena a univerzální použití pro vytápění, klimatizaci, celoroční přípravu teplé vody, ohřev vody v bazénech. 26 Zařízení se dodává ve třech dílech (vnitřní a vnější jednotky), bez náplně chladiva R404A, jednotlivé díly jsou pro přepravu plněny dusíkem. Robustní skříň vnitřní jednotky je dokonale akusticky a tepelně izolována. Vnější jednotky obsahují výparníky tepelného čerpadla, expanzní ventily, ventilátory, konstrukce je z koroziodolných materiálů s povrchovou úpravou pro venkovní prostředí. Součástí standardní dodávky nejsou propojovací vedení mezi vnitřní jednotkou a vnějšími jednotkami! Propojovací vedení je možné objednat v různých délkách jako příslušenství. Tepelné čerpadlo SPLIT: Kompresor Copeland Scroll se servisními Rotalock-ventily, akusticky izolován speciálním krytem. Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů při startu kompresoru. EEV - elektronický expanzní ventil. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu. Pružné hadice pro tlumení chvění ve vnitřním dílu. Ultratiché ventilátory s lopatkami ve tvaru sovích křídel. Řídicí systém s komfortním ovládacím panelem řídí provoz celého vytápěcího systému. Ekvitermní regulace teploty topného média v závislosti na venkovní teplotě. Automatický, energeticky úsporný systém odtávání námrazy na výparníku. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Vstupy pro řízení provozu a blokování činnosti signálem HDO. Výstup pro připojení třícestného ventilu pro funkci topení / přípravu teplé vody. Řízení tří topných okruhů, funkce pro tři směšované okruhy. Funkce pro přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Funkce regulace ohřevu vody v bazénu (bazénech - ideální pro aquaparky). Programovatelné řízení elektrického kotle nebo jiného doplňkového zdroje tepla. Možnost připojení pokojové jednotky pro ještě komfortnější ovládání. Možnost připojení k Internetu. Provedení SBR s funkcí topení / aktivní chlazení.

27 Tepelná čerpadla SPLIT Typ HP3AW22SB HP3AW30SB HP3AW36SB Objednací číslo W20235 W20236 W20237 Cena , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A+ / A+ A+ / A+ A+ / A+ Tepelný výkon/cop (A2/W35) kw 21,5/3,5 29,9/3,6 36,4/3,6 Rozměry šxhxv - vnitřní jednotka mm 700x750x vnější jednotka 2ks mm 800x1842x x2140x1295 Hmotnost - vnitřní jednotka kg vnější jednotka 2ks kg Napojení potrubí - primár mm 22x1/22x1/18x1 28x1/28x1/18x1 28x1/28x1/22x1 Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1 ½ " Rozsah teplot prim. zdroje C -25 až +35 Maximální výstupní teplota C 58 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 25 A C 32 A D 32 A vzduch-voda 27 Tepelná čerpadla SPLIT s aktivním chlazením Typ HP3AW22SBR HP3AW30SBR HP3AW36SBR Objednací číslo W20238 W20239 W20240 Cena , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A+ / A+ A+ / A+ A+ / A+ Tepelný výkon/cop (A2/W35) kw 21,5/3,5 29,9/3,6 36,4/3,6 Chladicí výkon/eer (A35/W18) kw 18,6/2,7 25,9/2,6 32,1/2,8 Chladicí výkon/eer (A35/W7) kw 16,8/2,2 23,5/2,1 29,0/2,3 Rozměry šxhxv - vnitřní jednotka mm 700x750x vnější jednotka 2ks mm 800x1842x x2140x1295 Hmotnost - vnitřní jednotka kg vnější jednotka 2ks kg Napojení potrubí - primár mm 22x1/22x1/18x1 28x1/28x1/18x1 28x1/28x1/22x1 Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1 ½ " Rozsah teplot prim. zdroje C -25 až +35 Maximální výstupní teplota C 58 Minimální výstupní teplota C 6 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 25 A C 32 A D 32 A Pro instalaci tepelného čerpadla SPLIT doporučujeme podle rozsahu instalace objednat také příslušenství Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana Propojovací vedení pro AW SPLIT SB - délka 10 m 4 950, Propojovací vedení pro AW SPLIT SB - délka 15 m 6 310, Propojovací vedení pro AW SPLIT SB - délka 20 m 7 700,- 56 W40354 Plastový základ pro instalaci výparníku pro AW SPLIT 22 SB 8 970,- 58 W40355 Plastový základ pro instalaci výparníku pro AW SPLIT 30, 36 SB 9 390, Pokojový terminál Room-manager 3 040,- 60 W40106 Čidlo venkovní teploty 610, Oběhové čerpadlo MAGNA pro AW SPLIT 22 SB 8 490, Oběhové čerpadlo MAGNA pro AW SPLIT 30 SB , Oběhové čerpadlo MAGNA pro AW SPLIT 36 SB , Trojcestný přepínací ventil ESBE VRG 231-5/4" pro AW SPLIT 22 SB 1 440, Trojcestný přepínací ventil ESBE VRG 231-6/4" pro AW SPLIT 30, 36 SB 2 080, Servopohon ARA 645 pro trojcestný přepínací ventil ESBE 3 870,- 65 Upozornění! Tepelná čerpadla AW SPLIT 22, 30 a 36 SB (SBR) mají dvě oddělené výparníkové jednotky. Plastový základ a propojovací vedení je nutné objednat 2x - pro každý výparník samostatně!

28 vzduch-vzduch 28 SPLIT 16 / 35 varianta "R" s aktivním chlazením Tato tepelná čerpadla využívají přírodní teplo z okolního vzduchu a vyprodukované teplo předávají cirkulací vzduchu ve vnitřním, vytápěném prostoru. Jsou vhodná především pro vytápění velkoobjemových prostorů v oblasti obchodu a služeb nebo průmyslu, kde lze předpokládat značné finanční nároky na zajištění optimální požadované teploty, například pomocí plynového nebo elektrického vytápění. Tepelné čerpadlo se dodává ve dvou topných výkonech 16 / 35 kw a skládá se ze třech dílů: vnitřní jednotka energetická část, vnější jednotka výparník(y) tepelného čerpadla, ovládací skříňka. Vnější i vnitřní jednotky se dodávají bez náplně chladiva R404A, pro přepravu jsou plněny dusíkem. Součástí standardní dodávky nejsou propojovací vedení! Dodávka je možná na zvláštní objednávku na základě technické specifikace. Tepelné čerpadlo SPLIT: Vnitřní díl je tvořen stabilním rámem z hliníkových profilů s výplněmi tepelně i akusticky izolovanými. Obsahuje zejména kompresor, ventilátor, kondenzátor, vzduchové filtry a další díly tepelného čerpadla. Vnější díl obsahuje výparníky tepelného čerpadla, expanzní ventily, ultratiché ventilátory s lopatkami ve tvaru sovích křídel. Konstrukce je z koroziodolných materiálů s povrchovými úpravami pro venkovní prostředí. Ovládací skříňka elektrický rozváděč obsahuje mikroprocesorový řídicí systém pro řízení tepelného čerpadla, silové spínací a regulační prvky, komfortní ovládací panel s grafickým displejem. Kompresor Copeland Scroll se servisními Rotalockventily. EEV - elektronický expanzní ventil. Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů při startu kompresoru. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu. Automatický, energeticky úsporný systém odtávání námrazy na výparníku. Vstupy pro řízení provozu a blokování činnosti signálem HDO. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Vyjímatelné kazety s vyměnitelnými vzduchovými filtry, standardně třída filtrace EU4. Možnost napojení na vzduchotechnické rozvody uvnitř vytápěného objektu. Možnost připojení k Internetu.

29 Tepelná čerpadla SPLIT Typ HP3AA16 HP3AA35 Objednací číslo W20241 W20242 Cena , ,- Tepelný výkon (A2/A20) kw 18,8 37,6 Rozměry šxhxv - vnitřní jednotka mm 1900x800x x970x vnitřní rozváděč mm 600x250x800 - vnější jednotka mm 1135x1972x ks - 950x2140x1295 Hmotnost - vnitřní jednotka kg vnitřní rozváděč kg 45 - vnější jednotka kg ks Napojení potrubí - primár mm 22x1/22x1/16x1 28x1/28x1/22x1 Připojení vzduchovodu mm 400x x500 Rozsah teplot prim. zdroje C -25 až +35 Maximální výstupní teplota C Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 20 A C 40 A vzduch-vzduch 29 Tepelná čerpadla SPLIT s aktivním chlazením Typ HP3AA16R HP3AA35R Objednací číslo W20243 W20244 Cena , ,- Tepelný výkon (A2/A20) kw 18,8 37,6 Chladicí výkon (A35/A27) kw 20,8 41,5 Rozměry šxhxv - vnitřní jednotka mm 1900x800x x970x vnitřní rozváděč mm 600x250x800 - vnější jednotka mm 1135x1972x ks - 950x2140x1295 Hmotnost - vnitřní jednotka kg vnitřní rozváděč kg 45 - vnější jednotka kg ks Napojení potrubí - primár mm 22x1/22x1/16x1 28x1/28x1/22x1 Připojení vzduchovodu mm 400x x500 Rozsah teplot prim. zdroje C -25 až +35 Maximální výstupní teplota C Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 20 A C 40 A

30 země-voda TERRASMART 5 / 7 / 9 / 11 / 13 / 15 Tepelné čerpadlo země-voda TERRASMART je určeno pro komfortní vytápění a ohřev vody v nových i stávajících rodinných domech. Maximální úspory přináší ve spojení s podlahovým nebo stěnovým vytápěním. Díky vysoké výstupní teplotě topného média je však vhodné i pro standardní či velkoplošné radiátory. Kvalitou provedení, příjemným vzhledem a především výhodnou pořizovací cenou uspokojí každého zájemce o vytápění tepelným čerpadlem systému země-voda. Při konstrukci tepelného čerpadla TERRASMART jsme se snažili o co největší jednoduchost, auniverzálnost a nadčasový design. Jeho srdcem je výkonný japonský kompresor Mitsubishi Scroll, který výrazně snižuje spotřebu elektrické energie. Tepelné čerpadlo tak dosahuje velmi vysokého ročního topného faktoru a úspor. Díky dokonalé akustické izolaci je tepelné čerpadlo TERRASMART až neuvěřitelně tiché. 30 Obsluha je jednoduchá díky technicky vyspělému řídicímu systému, který kromě automatického řízení tepelného čerpadla dokáže zajistit všechny potřebné funkce pro moderní vytápěcí systém. Na přehledném displeji je ovládání pomocí grafických symbolů doslova hračkou. Tepelné čerpadlo můžete mít také stále pod kontrolou prostřednictvím pokojové jednotky Room-manager, počítače, mobilního telefonu nebo prostřednictvím sítě Internet. Tepelná čerpadla TERRASMART Vám nabízíme ve výkonech 05 / 07 / 09 / 11 / 13 / 15 kw. Tepelné čerpadlo TERRASMART: Robustní skříň tepelného čerpadla je dokonale akusticky a tepelně izolována. Zařízení je naplněno ekologicky nezávadným chladivem R407C. Vysoce účinný a tichý kompresor Mitsubishi Scroll. Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů při startu kompresoru. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu. Řídicí systém s přehledným ovládacím panelem řídí provoz celého vytápěcího systému. Ekvitermní regulace teploty topného média v závislosti na venkovní teplotě. Externí čidlo venkovní teploty je součástí dodávky. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Vstupy pro řízení provozu a blokování činnosti signálem HDO. Funkce pro řízení dvou topných okruhů. Připojení a regulace jednoho směšovače, druhý směšovač možný jako volitelné příslušenství. Sofistikované funkce pro přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Programovatelné funkce pro řízení bivalentního nebo doplňkového zdroje tepla. Možnost připojení pokojové jednotky Room-manager pro komfortní ovládání. Možnost připojení tepelného čerpadla k Internetu. Inovace: Integrované hadice pro tlumení chvění pro primární i topný okruh - dimenze připojení 5/4". Integrované úsporné cirkulační čerpadlo třídy A pro primární okruh - zemní kolektor. Integrované úsporné cirkulační čerpadlo třídy A pro sekundární - topný okruh. Silové výstupy pro připojení elektrických topných těles.

31 Tepelná čerpadla TERRASMART Typ HP3BW05B3 HP3BW07B3 HP3BW09B3 HP3BW11B3 Objednací číslo W20326 W20327 W20328 W20329 Cena , , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A+ A++ / A++ A++ / A+ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (B0/W35) kw 5,2/4,3 7,8/4,3 9,5/4,3 11,1/4,4 Rozměry šxhxv mm 580 x 635 x 1135 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár převlečná matice G 1 ¼ " Napojení potrubí - sekundár převlečná matice G 1 ¼ " Rozsah teplot primárního zdroje C -9 až +20 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 13 A C 13 A C 16 A C 16 A Typ HP3BW13B3 HP3BW15B3 Objednací číslo W20330 W20331 Cena , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A++ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (B0/W35) kw 13,4/4,3 16,2/4,4 Rozměry šxhxv mm 580 x 635 x 1135 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár převlečná matice G 1 ¼" Napojení potrubí - sekundár převlečná matice G 1 ¼" Rozsah teplot primárního zdroje C -9 až +20 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 20 A C 20 A země-voda 31 Pro instalaci tepelného čerpadla TERRASMART doporučujeme objednat také příslušenství: Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana Pokojový terminál Room-manager 3 040,- 60 W40105 Modul RSV302M pro řízení směšovacího ventilu 2 890,- 61 W40308 Modul RSV302B pro řízení ohřevu vody v bazénu 2 890, Trojcestný přepínací ventil HONEYWELL pro BW B3 990,- 65 W40418 Trojcestný přepínací ventil ESBE MBA 132-5/4" vč. pohonu pro BW 13, 15 B , Servopohon pro přepínací ventil HONEYWELL pro BW B , Pádlový snímač průtoku - 64

32 země-voda 32 TERRASTAR Combi (Plus) 5 / 7 / 9 / 11 s integrovaným bojlerem, varianta "Plus" s pasivním chlazením Tepelná čerpadla země-voda TERRASTAR Combi jsou novou generací tepelných čerpadel zkonstruovaných pro úsporné vytápění a ohřev vody především v rodinných domech. Maximální úspory přináší ve spojení s podlahovým a stěnovým vytápěním nebo velkoplošnými radiátory. Jsou výkonná a díky dokonalé akustické izolaci za provozu velmi tichá. Stabilní topný výkon a vysoký topný faktor předurčuje tato čerpadla pro instalace v chladnějších oblastech. Srdcem tepelného čerpadla TERRASTAR Combi je výkonný japonský kompresor Mitsubishi Scroll, který výrazně snižuje spotřebu elektrické energie. Tepelné čerpadlo tak dosahuje velmi vysokého ročního topného faktoru a úspor. Tepelné čerpadlo TERRASTAR Combi je maximálně vybaveno. Integrovaná cirkulační čerpadla, bivalentní zdroj tepla, ekvitermní regulace teploty, sofistikované funkce pro ohřev vody, hadice pro tlumení chvění, případně modul pro pasivní chlazení v modelu TERRASTAR Combi Plus. Předností tepelného čerpadla TERRASTAR Combi je kromě již zmíněné výbavy také vestavěný zásobník teplé vody o objemu 190 litrů. Toto kompaktní řešení nezabere ani 0,5 m2 plochy pro instalaci. Obsluha těchto čerpadel je velmi jednoduchá. Na přehledném displeji je ovládání pomocí grafických symbolů doslova hračkou. Řídicí systém vyvinutý speciálně pro tepelná čerpadla TERRASTAR Combi zajišťuje všechny potřebné funkce pro moderní vytápěcí systém. Tepelné čerpadlo můžete mít také stále pod kontrolou prostřednictvím pokojové jednotky Room-manager, počítače, mobilního telefonu nebo Internetu. Tepelná čerpadla TERRASTAR Combi Vám nabízíme ve výkonech 05 / 07 / 09 / 11 kw. Tepelné čerpadlo TERRASTAR Combi: Elegantní skříň tepelného čerpadla je dokonale akusticky a tepelně izolována. Zařízení je naplněno ekologicky nezávadným chladivem R407C. Vysoce účinný a tichý kompresor Mitsubishi Scroll. Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů při startu kompresoru. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu. Integrovány prvky pro tlumení chvění od kompresoru. Integrované úsporné cirkulační čerpadlo třídy A pro primární okruh zemní kolektor. Integrované úsporné cirkulační čerpadlo třídy A pro sekundární topný okruh. Integrovaný třícestný ventil pro funkci topení / přípravu teplé vody. Integrovaný elektrický kotel jako doplňkový nebo bivalentní zdroj tepla s výkonem max. 4/6 kw. Řídicí systém s komfortním ovládacím panelem řídí provoz celého vytápěcího systému. Ekvitermní regulace teploty topného média v závislosti na venkovní teplotě. Externí čidlo venkovní teploty je součástí dodávky. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Vstupy pro řízení provozu a blokování činnosti signálem HDO. Integrovaný bojler teplé vody s objemem 190 litrů, antikorozní ochrana kvalitním smaltem, tepelná izolace PUR. Funkce pro přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Funkce pro řízení tří topných okruhů, funkce pro tři směšované okruhy. Programovatelný univerzální výstup pro řízení jiného externího zdroje tepla. Možnost komfortního ovládání pomocí pokojové jednotky Room-manager. Ovládání prostřednictvím počítače, možnost připojení k Internetu. Model Combi Plus navíc s funkcí pasivní chlazení.

33 Tepelná čerpadla TERRSTAR Combi Typ HP3BW05C HP3BW07C HP3BW09C HP3BW11C Objednací číslo W20149 W20150 W20151 W20152 Cena , , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A+ A++ / A+ A++ / A+ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (B0/W35) kw 5,2/4,3 7,8/4,3 9,5/4,3 11,1/4,4 Zásobník teplé vody l 190 Rozměry šxhxv mm 600x800x1625 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár vnější závit G 1 " Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1 " Napojení potrubí - teplá voda vnější závit G ¾ " Rozsah teplot primárního zdroje C -10 až +20 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 13 A C 16 A C 20 A C 25 A Elektrokotel kw země-voda 33 Tepelná čerpadla TERRSTAR Combi Plus s pasivním chlazením Typ HP3BW05CP HP3BW07CP HP3BW09CP HP3BW11CP Objednací číslo W20153 W20154 W20155 W20156 Cena , , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A+ A++ / A+ A++ / A+ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (B0/W35) kw 5,2/4,3 7,8/4,3 9,5/4,3 11,1/4,4 Chladicí výkon (B10/W13) kw 3,7 5,4 6,8 8,1 Zásobník teplé vody l 190 Rozměry šxhxv mm 600x800x1625 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár vnější závit G 1 " Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1 " Napojení potrubí - teplá voda vnější závit G ¾" Rozsah teplot primárního zdroje C -10 až +20 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 13 A C 16 A C 20 A C 25 A Elektrokotel kw Pro instalaci tepelného čerpadla TERRASTAR Combi a TERRASTAR Combi Plus doporučujeme objednat také příslušenství Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana Pokojový terminál Room-manager 3 040, Pádlový snímač průtoku - doporučeno jako druhý stupeň ochrany - 64

34 země-voda TERRSTAR 5 / 7 / 9 / 11 / 13 /15 s integrovaným příslušenstvím, varianta "Plus" s pasivním chlazením Tepelná čerpadla země-voda TERRASTAR jsou novou generací tepelných čerpadel zkonstruovaných pro úsporné vytápění a ohřev vody v rodinných domech a budovách různého charakteru. Maximální úspory přináší ve spojení s podlahovým a stěnovým vytápěním nebo velkoplošnými radiátory. Jsou výkonná a díky dokonalé akustické izolaci za provozu velmi tichá. Stabilní topný výkon a vysoký topný faktor předurčuje tato čerpadla pro instalace v chladnějších oblastech. Srdcem tepelného čerpadla TERRASTAR je výkonný japonský kompresor Mitsubishi Scroll, který výrazně snižuje spotřebu elektrické energie. Tepelné čerpadlo tak dosahuje velmi vysokého ročního topného faktoru a úspor. 34 Obsluha těchto čerpadel je jako u předchozích modelů velmi jednoduchá. Na přehledném displeji je ovládání pomocí grafických symbolů doslova hračkou. Řídicí systém vyvinutý speciálně pro tepelná čerpadla TERRASTAR zajišťuje všechny potřebné funkce pro moderní vytápěcí systém. Tepelné čerpadlo můžete mít také stále pod kontrolou prostřednictvím pokojové jednotky Room-manager, počítače, mobilního telefonu nebo Internetu. Tepelné čerpadlo TERRASTAR vyniká maximální výbavou. Integrovaná cirkulační čerpadla, záložní zdroj tepla, výstup a sofistikované funkce pro ohřev vody, ekvitermní regulace teploty, hadice pro tlumení chvění, případně modul pro pasivní chlazení v modelu TERRASTAR Plus. To vše usnadňuje projektové řešení a minimalizuje nároky na instalaci. Tepelná čerpadla TERRASTAR Vám nabízíme ve výkonech 05 / 07 / 09 / 11 / 13 / 15 kw. Tepelné čerpadlo TERRASTAR: Robustní skříň tepelného čerpadla je dokonale akusticky a tepelně izolována. Zařízení je naplněno ekologicky nezávadným chladivem R407C. Vysoce účinný a tichý kompresor Mitsubishi Scroll. Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů při startu kompresoru. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu. Integrovány pružné hadice pro tlumení chvění. Integrované úsporné cirkulační čerpadlo třídy A primárního okruhu zemního kolektoru. Integrované úsporné cirkulační čerpadlo třídy A pro sekundární topný okruh. Integrovaný třícestný ventil pro funkci topení / přípravu teplé vody. Integrovaný elektrický kotel jako doplňkový nebo bivalentní zdroj tepla. U modelu TERRASTAR Plus výkon elektrokotle max. 4/6 kw. Řídicí systém s komfortním ovládacím panelem řídí provoz celého vytápěcího systému. Ekvitermní regulace teploty topného média v závislosti na venkovní teplotě. Externí čidlo venkovní teploty je součástí dodávky. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Vstupy pro řízení provozu a blokování činnosti signálem HDO. Funkce pro řízení tří topných okruhů, možnost až tří směšovaných okruhů. Funkce pro přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Programovatelný univerzální výstup pro řízení jiného zdroje tepla. Možnost připojení k internetu. Model TERRASTAR Plus s pasivním chlazením. Pro instalaci tepelného čerpadla TERRASTAR doporučujeme objednat pokojový terminál Room-manager, objednací číslo , viz. příslušenství strana 60 Pro instalaci tepelného čerpadla TERRASTAR doporučujeme objednat Pádlový snímač průtoku, objednací číslo W40372, doporučeno jako druhý stupeň ochrany viz. příslušenství strana 64.

35 Tepelná čerpadla TERRASTAR Typ HP3BW05E HP3BW07E HP3BW09E HP3BW11E Objednací číslo W20157 W20158 W20159 W20160 Cena , , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A+ A++ / A+ A++ / A+ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (B0/W35) kw 5,2/4,3 7,8/4,3 9,5/4,3 11,1/4,4 Rozměry šxhxv mm 580x600x1500 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár vnější závit G 1" Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1" Rozsah teplot primárního zdroje C -10 až +20 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 13 A C 20 A C 20 A C 32 A Elektrokotel kw ,5 Typ HP3BW13E HP3BW15E Objednací číslo W20161 W20162 Cena , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A+ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (B0/W35) kw 13,4/4,3 16,2/4,4 Rozměry šxhxv mm 580x600x1500 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár vnější závit G 1 ¼ " Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1 " Rozsah teplot primárního zdroje C -10 až +20 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 32A C 40 A Elektrokotel kw 13,5 18 země-voda 35 Tepelná čerpadla TERRASTAR s pasivním chlazením Typ HP3BW05EP HP3BW07EP HP3BW09EP HP3BW11EP Objednací číslo W20163 W20164 W20165 W20166 Cena , , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A+ A++ / A+ A++ / A+ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (B0/W35) kw 5,2/4,3 7,8/4,3 9,5/4,3 11,1/4,4 Chladicí výkon (B10/W13) kw 3,7 5,4 6,8 8,1 Rozměry šxhxv mm 580x600x1500 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár vnější závit G 1 " Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1" Rozsah teplot primárního zdroje C -10 až +20 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 13 A C 16 A C 20 A C 25 A Elektrokotel kw Typ HP3BW13EP HP3BW15EP Objednací číslo W20167 W20168 Cena , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A+ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (B0/W35) kw 13,4/4,3 16,2/4,4 Chladicí výkon (B10/W13) kw 9,7 11,5 Rozměry šxhxv mm 580x600x1500 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár vnější závit G 1 ¼ " Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1" Rozsah teplot primárního zdroje C -10 až +20 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 25 A C 32 A Elektrokotel kw 6 6

36 země-voda TERRASTAR 19 / 23 / 27 / 33 / 41 Kompaktní tepelná čerpadla země-voda TERRASTAR pro využití geotermální energie ve standardní výkonové řadě 19 / 23 / 27 / 33 / 41 kw. Tato tepelná čerpadla jsou vhodná pro vytápění všech typů objektů s doporučením použití zejména v chladnějších oblastech, případně v místech, kde nelze instalovat tepelná čerpadla vzduch-voda, např. z důvodu nedostatku místa nebo narušení vzhledu budovy. Jsou tichá, výkonná a díky vysoké výstupní teplotě jsou vhodná i pro otopné soustavy se standardními radiátory. Zařízení se dodává bez náplně chladiva, pro přepravu plněno dusíkem! 36 Tepelné čerpadlo TERRASTAR: Robustní skříň tepelného čerpadla je dokonale akusticky a tepelně izolována. Vysoce účinný a tichý kompresor Copeland Scroll. Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů při startu kompresoru. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu. Integrovány pružné hadice pro tlumení chvění. Elektrické výstupy pro cirkulační čerpadla primárního a sekundárního okruhu. Řídicí systém s komfortním ovládacím panelem. Ekvitermní regulace teploty topného média v závislosti na venkovní teplotě. Externí čidlo venkovní teploty je součástí dodávky. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Vstupy pro řízení provozu a blokování činnosti signálem HDO. Výstup pro připojení třícestného ventilu pro funkci topení / přípravu teplé vody. Programovatelné řízení elektrického kotle nebo jiného doplňkového zdroje tepla. Funkce pro řízení tří topných okruhů, možnost až tří směšovaných okruhů. Funkce pro přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Možnost připojení k internetu.

37 Tepelná čerpadla TERRASTAR Typ HP3BW19G HP3BW23G HP3BW27G Objednací číslo W20169 W20170 W20171 Cena , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A+ A++ / A+ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (B0/W35) kw 19,5/4,0 23,2/4,2 27,5/4,1 Rozměry šxhxv mm 700x750x1500 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár vnější závit G 1 ½ " Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1 ¼ " vnější závit G 1 ½ " Rozsah teplot prim. zdroje C -10 až +20 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 25 A C 25 A C 32 A Typ HP3BW33G HP3BW41G Objednací číslo W20172 W20173 Cena , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A++ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (B0/W35) kw 33,7/4,1 41,0/4,1 Rozměry šxhxv mm 700x750x1500 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár vnější závit G 2 " Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1 ½ " Rozsah teplot prim. zdroje C -10 až +20 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 40 A C 40 A země-voda 37 Pro instalaci tepelného čerpadla TERRASTAR doporučujeme objednat také příslušenství: Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana Pokojový terminál Room-manager 3 040,- 60 Oběhové čerpadlo primárního okruhu: Oběhové čerpadlo MAGNA F pro BW G , Oběhové čerpadlo MAGNA F pro BW 33, 41 G ,- 64 Oběhové čerpadlo sekundárního okruhu: Oběhové čerpadlo MAGNA pro BW 19, 23 G , Oběhové čerpadlo MAGNA pro BW 27, 33 G , Oběhové čerpadlo MAGNA pro BW 41 G , Trojcestný přepínací ventil ESBE VRG 231-5/4" pro BW G 1 410, Trojcestný přepínací ventil ESBE VRG 231-6/4" pro BW 33, 41 G 1 930, Servopohon ARA 645 pro přepínací ventil ESBE 3 650, Pádlový snímač průtoku - doporučeno jako druhý stupeň ochrany - 64

38 voda-voda 38 AQUASMART 8 / 10 / 12 / 14 / 18 / 22 Tepelná čerpadla voda-voda AQUASMART jsou optimalizována pro využití geotermálního tepla podzemní vody. Jsou výkonná, za provozu extrémně tichá a přinášejí velice vysoký energetický efekt. Jejich instalace je vhodná zejména v oblastech s rozsáhlým výskytem spodních vod. Tepelná čerpadla voda-voda AQUASMART jsou určena pro komfortní vytápění a ohřev vody v nových i stávajících rodinných domech. Maximální úspory přináší ve spojení s podlahovým nebo stěnovým vytápěním. Díky vysoké výstupní teplotě topného média jsou však vhodná i pro standardní či velkoplošné radiátory. Kvalitou provedení, příjemným vzhledem a především výhodnou pořizovací cenou uspokojí každého zájemce o vytápění tepelným čerpadlem systému voda-voda. Při konstrukci tepelného čerpadla AQUASMART jsme se snažili o co největší jednoduchost, univerzálnost a nadčasový design. Jeho srdcem je výkonný japonský kompresor Mitsubishi Scroll, který výrazně snižuje spotřebu elektrické energie. Tepelné čerpadlo tak dosahuje velmi vysokého ročního topného faktoru a úspor. Obsluha je jednoduchá díky technicky vyspělému řídicímu systému, který kromě automatického řízení tepelného čerpadla dokáže zajistit všechny potřebné funkce pro moderní vytápěcí systém. Na přehledném displeji je ovládání pomocí grafických symbolů doslova hračkou. Tepelné čerpadlo můžete mít také stále pod kontrolou prostřednictvím pokojové jednotky Room-manager, počítače, mobilního telefonu nebo prostřednictvím sítě Internet. Tepelná čerpadla AQUASMART Vám nabízíme ve výkonech 08 / 10 / 12 / 14 / 18 / 22 kw. Tepelné čerpadlo AQUASMART: Robustní skříň tepelného čerpadla je dokonale akusticky a tepelně izolována. Zařízení je naplněno ekologicky nezávadným chladivem R407C. Vysoce účinný a tichý kompresor Mitsubishi Scroll. Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů při startu kompresoru. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu. Řídicí systém s přehledným ovládacím panelem řídí provoz celého vytápěcího systému. Ekvitermní regulace teploty topného média v závislosti na venkovní teplotě. Externí čidlo venkovní teploty je součástí dodávky. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Vstupy pro řízení provozu a blokování činnosti signálem HDO. Funkce pro řízení dvou topných okruhů. Sofistikované funkce přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Programovatelné funkce pro řízení bivalentního nebo doplňkového zdroje tepla. Možnost připojení pokojové jednotky Room-manager. Možnost připojení k internetu. Inovace: Integrované hadice pro tlumení chvění pro primární i topný okruh - dimenze připojení 5/4". Integrované úsporné cirkulační čerpadlo třídy A pro sekundární - topný okruh. Elektrický výstup pro připojení cirkulačního čerpadla primárního okruhu - podzemní voda. Připojení a regulace jednoho směšovače, druhý směšovač možný jako volitelné příslušenství. Silové výstupy pro připojení elektrických topných těles.

39 Tepelná čerpadla AQUASMART Typ HP3WW08B3 HP3WW10B3 HP3WW12B3 HP3WW14B3 Objednací číslo W20332 W20333 W20334 W20335 Cena , , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A++ A++ / A++ A++ / A++ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (W10/W35) kw 7,0/5,4 10,1/5,3 13,1/5,5 15,2/5,6 Rozměry šxhxv mm 580x670x1075 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár převlečná matice G 1 ¼" Napojení potrubí - sekundár převlečná matice G 1 ¼" Rozsah teplot primárního zdroje C +8 až +20 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 13 A C 13 A C 16 A C 16 A Typ HP3WW18B3 HP3WW22B3 Objednací číslo W20336 W20337 Cena , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A++ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (W10/W35) kw 18,2/5,5 21,5/5,5 Rozměry šxhxv mm 580x670x1075 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár převlečná matice G 1 ¼" Napojení potrubí - sekundár převlečná matice G 1 ¼" Rozsah teplot primárního zdroje C +8 až +20 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 20 A C 20 A voda-voda 39 Pro instalaci tepelného čerpadla AQUASMART doporučujeme objednat také příslušenství: Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana Pokojový terminál Room-manager 3 040,- 60 W40105 Modul RSV302M pro řízení směšovacího ventilu 2 890,- 61 W40308 Modul RSV302B pro řízení ohřevu vody v bazénu 2 890, Trojcestný přepínací ventil HONEYWELL pro WW B3 990,- 65 W40418 Trojcestný přepínací ventil ESBE MBA 132-5/4" včetně pohonu pro WW 14 B , Trojcestný přepínací ventil ESBE VRG 231-5/4" pro WW B , Servopohon pro trojcestný přepínací ventil HONEYWELL pro WW B , Servopohon ARA 645 pro trojcestný přepínací ventil ESBE pro WW B , Pádlový snímač průtoku - 64 W40381 Rozebíratelný deskový výměník vřazeného okruhu pro WW 08, 10 B ,- 66 W40382 Rozebíratelný deskový výměník vřazeného okruhu pro WW 12, 14 B ,- 66 W40383 Rozebíratelný deskový výměník vřazeného okruhu pro WW 18, 22 B ,- 66 W40384 Montážní sada vřazeného primárního okruhu pro WW B ,- 66 W40385 Montážní sada vřazeného primárního okruhu pro WW 18, 22 B ,- 66

40 voda-voda 40 AQUASTAR 8 / 10 / 12 / 14 s integrovaným příslušenstvím Tepelná čerpadla voda-voda AQUASTAR jsou optimalizována pro využití geotermálního tepla podzemní vody. Jsou výkonná, za provozu extrémně tichá a přinášejí velice vysoký energetický efekt. Jejich instalace je vhodná zejména v oblastech s rozsáhlým výskytem spodních vod. Tepelná čerpadla voda-voda AQUASTAR jsou novou generací tepelných čerpadel zkonstruovaných pro úsporné vytápění a ohřev vody v rodinných domech a budovách různého charakteru. Maximální úspory přináší ve spojení s podlahovým a stěnovým vytápěním nebo velkoplošnými radiátory. Jsou výkonná a díky dokonalé akustické izolaci za provozu velmi tichá. Srdcem tepelného čerpadla je výkonný japonský kompresor Mitsubishi Scroll, který výrazně snižuje spotřebu elektrické energie. Tepelné čerpadlo tak dosahuje velmi vysokého ročního topného faktoru a úspor. Obsluha těchto čerpadel je velmi jednoduchá. Na přehledném displeji je ovládání pomocí grafických symbolů doslova hračkou. Řídicí systém vyvinutý speciálně pro tepelná čerpadla AQUASTAR zajišťuje všechny potřebné funkce pro moderní vytápěcí systém. Tepelné čerpadlo můžete mít také stále pod kontrolou prostřednictvím pokojové jednotky Room-manager, počítače, mobilního telefonu nebo Internetu. Tepelné čerpadlo AQUASTAR je maximálně vybaveno. Integrované cirkulační čerpadlo topení, záložní zdroj tepla, výstup a sofistikované funkce pro ohřev vody, ekvitermní regulace teploty, hadice pro tlumení chvění. To vše usnadňuje projektové řešení a minimalizuje nároky na instalaci. Tepelná čerpadla AQUASTAR Vám nabízíme ve výkonech 08 / 10 / 12 / 14 kw. Tepelné čerpadlo AQUASTAR: Robustní skříň tepelného čerpadla je dokonale akusticky a tepelně izolována. Zařízení je naplněno ekologicky nezávadným chladivem R407C. Vysoce účinný a tichý kompresor Mitsubishi Scroll. Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů při startu kompresoru. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu. Integrovány pružné hadice pro tlumení chvění. Elektrický výstup pro připojení cirkulačního čerpadla primárního okruhu. Integrované úsporné cirkulační čerpadlo třídy A pro sekundární topný okruh. Integrovaný třícestný ventil pro funkci topení / přípravu teplé vody. Integrovaný elektrický kotel jako doplňkový nebo bivalentní zdroj tepla. Řídicí systém s komfortním ovládacím panelem řídí provoz celého vytápěcího systému. Ekvitermní regulace teploty topného média v závislosti na venkovní teplotě. Externí teplotní čidlo je součástí dodávky. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Vstupy pro řízení provozu a blokování činnosti signálem HDO. Funkce pro řízení tří topných okruhů, možnost až tří směšovaných okruhů. Funkce pro přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Programovatelný univerzální výstup pro řízení jiného zdroje tepla. Možnost připojení k internetu.

41 Tepelná čerpadla AQUASTAR Typ HP3WW08E HP3WW10E HP3WW12E HP3WW14E Objednací číslo W20212 W20213 W20214 W20215 Cena , , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A++ A++ / A++ A++ / A++ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (W10/W35) kw 7,0/5,4 10,1/5,3 13,1/5,5 15,2/5,6 Rozměry šxhxv mm 580x600x1500 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár vnější závit G 1" Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1" Rozsah teplot primárního zdroje C +8 až +20 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 20 A C 25 A C 32 A C 40 A Elektrokotel kw 9 13,5 13,5 18 Pro instalaci tepelného čerpadla AQUASTAR doporučujeme objednat také příslušenství: Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana Pokojový terminál Room-manager 3 040, Pádlový snímač průtoku - 64 W40381 Rozebíratelný deskový výměník vřazeného okruhu pro WW 08, 10 E ,- 66 W40382 Rozebíratelný deskový výměník vřazeného okruhu pro WW 12, 14 E ,- 66 W40384 Montážní sada vřazeného primárního okruhu pro WW E ,- 66 voda-voda 41

42 voda-voda AQUASTAR 18 / 22 / 26 / 32 / 36 / 44 / 54 Tepelná čerpadla voda-voda AQUASTAR 18 až 54 kw, model G ve standardní výkonové řadě 18 / 22 / 26 / 32 / 36 / 44 / 54 kw jsou optimalizována pro využití geotermálního tepla podzemní vody. Tato tepelná čerpadla přinášejí velice vysoký energetický efekt. Možnost využít tepelná čerpadla AQUASTAR se nabízí také v případech, kdy je lze začlenit jako součást technologie, jejíž odpadní produkt je teplá voda. Tato tepelná čerpadla jsou vhodná pro vytápění všech typů objektů. Jsou tichá, výkonná a díky vysoké výstupní teplotě jsou vhodná pro otopné soustavy se standardními radiátory, rovněž však pro podlahové nebo stěnové vytápění, kde dosahují maximálních energetických úspor. 42 Zařízení se dodává bez náplně chladiva, pro přepravu plněno dusíkem. Tepelné čerpadlo AQUASTAR: Robustní skříň tepelného čerpadla je dokonale akusticky a tepelně izolována. Vysoce účinný a tichý kompresor Copeland Scroll. Softstartér kompresoru pro omezení proudových nárazů při startu kompresoru. Chladicí agregát je umístěn na dokonale odpruženém antivibračním rámu. Integrovány pružné hadice pro tlumení chvění. Řídicí systém s komfortním ovládacím panelem. Ekvitermní regulace teploty topného média v závislosti na venkovní teplotě. Hlídání správného elektrického napájení, autodiagnostika provozních stavů. Vstupy pro řízení provozu a blokování činnosti signálem HDO. Elektrické výstupy pro cirkulační čerpadla primárního a sekundárního okruhu. Výstup pro připojení třícestného ventilu pro funkci topení / přípravu teplé vody. Programovatelné řízení elektrického kotle nebo jiného doplňkového zdroje tepla. Funkce pro řízení tří topných okruhů, možnost až tří směšovaných okruhů. Funkce pro přípravu teplé vody s časovými a teplotními programy. Možnost připojení k internetu.

43 Tepelná čerpadla AQUASTAR Typ HP3WW18G HP3WW22G HP3WW26G HP3WW32G Objednací číslo W20216 W20217 W20218 W20219 Cena , , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A++ A++ / A++ A++ / A++ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (W10/W35) kw 18,2/5,5 21,5/5,5 27,7/5,3 31,0/5,4 Rozměry šxhxv mm 580x600x x750x1500 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár vnější závit G 1 ¼ " vnější závit G 1 ½ " Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1 ¼ " vnější závit G 1 ½ " Rozsah teplot prim. zdroje C +8 až až + 30 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 16 A C 16 A C 25 A C 25 A Typ HP3WW36G HP3WW44G HP3WW54G Objednací číslo W20220 W20221 W20222 Cena , , ,- Třída energetické účinnosti W35/W55 A++ / A++ A++ / A++ A++ / A++ Tepelný výkon/cop (W10/W35) kw 36,2/5,4 46,0/5,4 53,4/5,2 Rozměry šxhxv mm 700x750x1500 Hmotnost kg Napojení potrubí - primár vnější závit G 1 ½ " vnější závit G 2" Napojení potrubí - sekundár vnější závit G 1 ½ " vnější závit G 2" Rozsah teplot prim. zdroje C +8 až +30 Maximální výstupní teplota C 60 Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 32 A C 32 A C 40 A voda-voda 43 Pro instalaci tepelného čerpadla AQUASTAR doporučujeme objednat také příslušenství Obj. číslo Typ příslušenství Cena Strana Pokojový terminál Room-manager 3 040,- 60 Oběhové čerpadlo sekundárního okruhu: Oběhové čerpadlo MAGNA pro WW 18 G , Oběhové čerpadlo MAGNA pro WW 22, 26 G , Oběhové čerpadlo MAGNA pro WW G , Pádlový snímač průtoku Trojcestný přepínací ventil ESBE VRG 231-5/4" pro WW G 1 440, Trojcestný přepínací ventil ESBE VRG 231-6/4" pro WW 32, 36 G 2 080, Trojcestný přepínací ventil ESBE VRG 231-2" pro WW 44, 54 G 3 100, Servopohon ARA 645 pro trojcestný přepínací ventil ESBE 3 870,- 65

44 vzduch-voda THERMAL 300 tepelné čerpadlo pro ohřev teplé vody Ohřev teplé vody je hned po vytápění největší finanční položkou v provozních nákladech domu. Až 70 % tepelné energie představuje zdarma získané teplo z okolního vzduchu. Tato metoda je tedy šetrná k peněžence domácnosti a k životnímu prostředí. Tepelné čerpadlo THERMAL 300 pro optimální ohřev teplé vody získává energii přímo buď ze vzduchu v místnosti, kde je instalováno, nebo ze vzduchu větracího, nebo ze vzduchu venkovního. Pomocí chladného výstupního vzduchu lze i klimatizovat a odvlhčovat vedlejší prostory. 44 Tepelné čerpadlo THERMAL 300 dokáže vyrobit 850 litrů teplé vody o teplotě 55 C za 24 hodin. Pro dosažení vyššího výkonu je možné aktivovat elektrickou topnou patronu o výkonu 2,0 kw, která následně zabezpečí rychlejší ohřev. Ohřev vody pouze tepelným čerpadlem je možný až do teploty 62 C. Pro svůj moderní design a jednoduchou instalaci lze tepelné čerpadlo THERMAL 300 nainstalovat do každé technické místnosti, prádelny i sklepa. Po připojení zařízení do zásuvky 230 V, napojení na rozvod vody, případně po připojení vzduchovodů, je zařízení schopné okamžitého provozu. Přednosti tepelného čerpadla THERMAL 300: Energeticky efektivní a úsporné řešení pro celoroční ohřev vody Zásobník teplé vody o objemu 258 litrů s antikorozní ochranou Vysoce kvalitní tepelná izolace zásobníku minimalizuje jeho tepelnou ztrátu Možnost připojení dalších zdrojů tepla do jediného systému Ohřev teplé vody využitím vnitřního nebo venkovního vzduchu jako zdroje tepla Mezní hodnoty teploty vzduchu -10 C až +35 C Teplota teplé vody při provozu čerpadla dosahuje standardně až 62 C bez přídavného dohřevu Úspora až 70 % provozních nákladů Náklady za osobu pouze 1,50 Kč/den Naprosto bez nároků na údržbu a servis Velmi jednoduchá instalace Tepelné čerpadlo pro ohřev teplé vody THERMAL 300 Typ THERMAL 300 Objednací číslo W30222 Cena ,- Tepelný výkon/cop (A15/W55) kw 1,63/2,98 Objem zásobníku l 258 Plocha výměníku tepla m 2 1,0 Množství teplé vody za 24 hodin l/24 h 850 Max. teplota vody s tepelným čerpadlem C 62 Výkon elektrického topného tělesa kw 2,0 Rozměry v/š mm 1768/Ø707 Hmotnost kg 153 Napájecí napětí 1x230 V / 50 Hz Stupeň ochrany krytím IP20 Jištění hlavního přívodu C 13 A

45 Energetický štítek dle Evropské směrnice o ekodesignu ErP Záměrem nové směrnice Evropského parlamentu a Rady je optimalizovat vliv výrobků spojených se spotřebou energie na životní prostředí při současném zachování jejich funkčních vlastností. Směrnice stanovuje harmonizované předpisy pro uvádění spotřeby energie na energetických štítcích, a to s cílem vytvořit pobídky pro výrobce ke zvyšování energetické účinnosti výrobků. Hodnocení tepelných čerpadel k vytápění se provádí zařazením do devíti tříd účinnosti. A++ platí jako nejlepší třída energetické účinnosti a třída G označuje přístroje s výrazně horšími vlastnostmi a parametry. Třídy energetické účinnosti se u tepelných čerpadel k vytápění určují na základě sezónního topného faktoru SCOP. Ten závisí jednak na klimatické oblasti a jednak na potenciálním topném systému. Od září 2015 je zavedena povinnost výrobců a dovozců tepelných čerpadel zveřejňovat informace o energetické účinnosti výrobků dle Evropské směrnice o ekodesignu ErP. Tyto informace najdete vždy buď přímo na našich výrobcích, nebo jsou součástí technické průvodní dokumentace. Výrobky společnosti PZP HEATING a.s. patří bez výjimky do nejlepších tříd energetické účinnosti. Jinými slovy lze říci, že tepelná čerpadla PZP získala nejvyšší možné hodnocení. 45 Energetický štítek pro tepelná čerpadla k vytápění

46 větrací jednotky 46 Větrací jednotky s rekuperací tepla a tepelným čerpadlem vzduch-vzduch TCLV jednotky v provedení vertikálním TCLH jednotky v provedení horizontálním TCLK jednotky v provedení horizontálním Rovnotlaký větrací systém s rekuperací tepla a tepelným čerpadlem vzduch vzduch s funkcemi topení / chlazení. Jednotky TCLK jsou kompaktní zařízení v horizontálním provedení. Jednotky TCLV a TCLH jsou dělené konstrukce, která se skládá z dílů: filtračního, energetického, ventilátorového. Provedení vertikální nebo horizontální. Výhody dělené konstrukce jsou: jednodušší transport, provedení pravé nebo levé, možnost přizpůsobení jednotlivých dílů specifickým požadavkům zákazníka. Stabilní rám z hliníkových profilů s výplněmi tepelně i akusticky izolovanými. Mikroprocesorový řídicí systém pro řízení větrání a funkcí tepelného čerpadla. Chladicí okruh pracuje s ekologicky nezávadným chladivem R407C. Vyjímatelné kazety s vyměnitelnými vzduchovými filtry, standardně třída filtrace EU4 EU2, na přání až EU7. Provedení. / EH s elektrickým ohřívačem přiváděného čerstvého vzduchu. Větrací jednotky jsou kompletní zařízení, které je po připojení elektrického napájení, vzduchotechnických rozvodů a odvodu kondenzátu schopné okamžitého provozu. TCLH TCLV TCLK

47 Větrací jednotky TCLV Typ TCLV 2250 TCLV 3000 TCLV 3900 TCLV 5200 Objednací číslo W40257 W40258 W40259 W40260 Cena , , , ,- Větrací výkon m 3 /h Topný výkon (+5/30 C) kw 18 23,7 31,1 42,4 Chladící výkon kw 12, ,4 Rozměry šxhxv mm 3260x830x x950x x950x x1150x1860 Připojovací rozměry vzduchovodů šxv mm 500x x600 Hmotnost kg Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 20 A C 25 A C 32 A větrací jednotky Typ TCLV 2250 EH TCLV 3000 EH TCLV 3900 EH TCLV 5200 EH Objednací číslo W40261 W40262 W40263 W40264 Cena , , , ,- Větrací výkon m 3 /h Topný výkon (-10/27 C) kw 15 19,6 25,1 35,2 Chladící výkon kw 12, ,4 Rozměry šxhxv mm 3260x830x x950x x950x x1150x1860 Připojovací rozměry vzduchovodů šxv mm 500x x600 Hmotnost kg Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 40 A C 50 A C 63 A Příkon topných těles kw Větrací jednotky TCLH Typ TCLH 3900 TCLH 5200 Objednací číslo W40265 W40266 Cena , ,- Větrací výkon m 3 /h Topný výkon (+5/30 C) kw 31,1 42,4 Chladící výkon kw 22 29,4 Rozměry šxhxv mm 3560x1860x x1860x1150 Připojovací rozměry vzduchovodů šxv mm 600x600 Hmotnost kg Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 32 A Typ TCLH 3900 EH TCLH 5200 EH Objednací číslo W40267 W40268 Cena , ,- Větrací výkon m 3 /h Topný výkon (-10/27 C) kw 25,1 35,2 Chladící výkon kw 22 29,4 Rozměry šxhxv mm 3560x1860x x1860x1150 Připojovací rozměry vzduchovodů šxv mm 600x600 Hmotnost kg Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 63 A Příkon topných těles kw 14 18

48 větrací jednotky Větrací jednotky TCLK Typ TCLK 1300 TCLK 1700 TCLK 2250 TCLK 3000 Objednací číslo W40269 W40270 W40271 W40272 Cena , , , ,- Větrací výkon m 3 /h Topný výkon (+5/30 C) kw 9,6 11, ,7 Chladící výkon kw 6,6 8,6 12,7 17 Rozměry šxhxv mm 1792x1482x x1582x x1682x x1682x1125 Připojovací rozměry vzduchovodů šxv mm 400x x500 Hmotnost kg Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 16 A C 20 A C 25 A 48 Typ TCLK 1300 EH TCLK 1700 EH TCLK 2250 EH TCLK 3000 EH Objednací číslo W40273 W40274 W40275 W40276 Cena , , , ,- Větrací výkon m 3 /h Topný výkon (-10/27 C) kw 8,1 10, ,6 Chladící výkon kw 6,6 8,6 12,7 17 Rozměry šxhxv mm 1792x1482x x1582x x1682x x1682x1125 Připojovací rozměry vzduchovodů šxv mm 400x x500 Hmotnost kg Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 20 A C 25 A C 40 A C 50 A

49 Odvlhčovací a větrací jednotky pro vnitřní bazény WPLE Odvlhčovací a větrací systém s rekuperací tepla a tepelným čerpadlem vzduch vzduch. Stabilní rám z hliníkových profilů s výplněmi tepelně i akusticky izolovanými. Modulární řešení pro maximální přizpůsobení požadavkům zákazníka. Mikroprocesorový řídicí systém pro řízení odvlhčování, větrání a funkcí tepelného čerpadla. 5 funkčních módů pro řízené odvlhčování a větrání v prostoru bazénu. Chladicí okruh pracuje s ekologicky nezávadným chladivem R407C. Výměníky tepla jsou povrchově chráněny speciální antikorozní vrstvou. Vyjímatelné kazety s vyměnitelnými vzduchovými filtry, třída filtrace EU7. Ve všech typech standardně instalovaný teplovodní ohřívač vzduchu. Elektronicky řízené EC ventilátory s možností nastavení externího statického tlaku. Provedení / WT s titanovým výměníkem tepla pro ohřev vody v bazénu. Větrací jednotky jsou kompletní zařízení, které je po připojení elektrického napájení, vzduchotechnických rozvodů a odvodu kondenzátu schopné okamžitého provozu. Možnost provedení pravé nebo levé. odvlhčovače 49 Větrací bazénové jednotky WPLE Typ WPLE 2250 WPLE 3000 WPLE 3900 WPLE 5200 Objednací číslo W40277 W40278 W40279 W40280 Cena , , , ,- Větrací výkon m 3 /h Topný výkon (+5/30 C) kw 19,4 24,7 34,7 44,6 Odvlhčovací výkon kg/h 6,9 8,3 12,4 15,7 Rozměry šxhxv mm 2260x800x x850x x1000x x1100x2210 Připojovací rozměry vzduchovodů šxv mm 500x x x x350 Hmotnost kg Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 20 A C 25 A C 32 A Typ WPLE 2250 WT WPLE 3000 WT WPLE 3900 WT WPLE 5200 WT Objednací číslo W40281 W40282 W40283 W40284 Cena , , , ,- Větrací výkon m 3 /h Topný výkon (+5/30 C) kw 19,4 24,7 34,7 44,6 Odvlhčovací výkon kg/h 6,9 8,3 12,4 15,7 Výkon bazénového výměníku kw 2 2,4 3,5 4 Rozměry šxhxv mm 2260x800x x850x x1000x x1100x2210 Připojovací rozměry vzduchovodů šxv mm 500x x x x350 Hmotnost kg Napájecí napětí Jištění hlavního přívodu C 20 A C 25 A C 32 A

50 příslušenství 50 AKUMULAČNÍ NÁDOBY, BOJLERY A JEJICH PŘÍSLUŠENSTVÍ Kombinované akumulační nádoby Prostorově úsporné řešení umístění zásobníků pro topné systémy s tepelnými čerpadly PZP, které integruje do společné sestavy nepřímotopný, vysoce výkonný ohřívač vody a vyrovnávací zásobník. Horní zásobník teplé vody se vyznačuje velkou přestupní plochou dvojitě vinutého výměníku tepla a je speciálně navržen pro kombinaci s tepelným čerpadlem PZP. Spodní akumulační nádoba je vyrobena ze silnostěnného ocelového plechu a výrazně snižuje počet spínacích cyklů kompresoru a prodlužuje tak životnost tepelného čerpadla. Toto uspořádání není náročné na prostor a šetří čas při montáži. Nádoby sestavy WPPK 300/130 se dodávají samostatně. Zásobníkový ohřívač se s akumulační nádobou kompletuje až na místě instalace. Kombinovaná akumulační nádoba KAB se dodává již v sestaveném stavu a nelze ji rozebrat. Obj. číslo Typ Doporučeno Objem V/Š Hmotnost Plocha Dimenze Cena pro TČ výměníku připojení do výkonu patrony (kw) (l) (mm) (kg) (m 2 ) (") W30130 WPPK 300/130 14, / ,5 G 6/4" ,- W30258 KAB 200/135 8, / ,0 G 6/4" ,- W30248 KAB 250/135 12, / ,0 G 6/4" ,- Poznámka: u tepelných čerpadel vzduch-voda je uvažován výkon při parametrech A15/W50 C. Akumulační nádoby Akumulační nádoby jsou určeny pro doplnění objemu topné vody ve vytápěcích systémech s tepelnými čerpadly. Použití akumulační nádoby je vhodné tam, kde není k dispozici násobek výkonu tepelného čerpadla v aktivním objemu otopné soustavy. Akumulační nádoba NAD 100 v1 je konstrukčně řešena jako závěsná na zeď pro svislou montáž. Akumulační nádoby SG-B jsou konstrukčně řešeny jako stacionární. Akumulační nádoby jsou vyrobeny z ocelového plechu a jsou opatřeny tvrdou polyuretanovou nesnímatelnou izolací (SG 200 B - SG 400 B) nebo měkkou polyuretanovou snímatelnou izolací (SG 500 B - SG 1000 B). Obj. číslo Typ Objem V/Š Hmotnost Dimenze připojení Cena (l) (mm) (kg) (") W30245 NAD 100 v / G ,- W30249 WPPS / G ,- W30259 AKU 150 S / G 5/ ,- W30138 SG 200 B / G 6/ ,- W30139 SG 300 B / G 6/ ,- W30140 SG 400 B / G 6/ ,- W30141 SG 500 B / 800 ( 600) 105 G 6/ ,- W30142 SG 800 B / 990 ( 790) 125 G 6/ ,- W30136 SG 1000 B / 990 ( 790) 150 G 6/ ,-

51 Akumulační nádoby s elektrokotlem Akumulační nádoby jsou určeny pro doplnění objemu topné vody ve vytápěcích systémech s tepelnými čerpadly. Použití akumulační nádoby je vhodné tam, kde není k dispozici násobek výkonu tepelného čerpadla v aktivním objemu otopné soustavy. Akumulační nádoby jsou vyrobeny z ocelového plechu a jsou opatřeny tvrdou polyuretanovou nesnímatelnou izolací (SG 200 E - SG 400 E) nebo měkkou polyuretanovou snímatelnou izolací (SG 500 E - SG 1000 E).Akumulační nádoby lze osadit elektrickými tělesy, které pak nahrazují elektrokotel jako bivalentní či alternativní zdroj tepla. Elektrická tělesa je možné volit z výkonové řady 1,5 2 2, ,5 6 kw. Příruby pro elektrická tělesa jsou se závitem G 6/4. Uvedená cena za akumulační nádobu nezahrnuje elektrická tělesa. Jejich počet a výkon je nutné specifikovat při objednání, ceny jsou uvedeny dále v příslušenství. Součástí dodávky akumulační nádoby je pojišťovací ventil a havarijní termostat. příslušenství Obj. číslo Typ Objem V/Š Hmotnost Dimenze připojení Cena (l) (mm) (kg) (") W30260 AKU 150 SE / G 5/4" ,- W30125 SG 200 E / G 6/ ,- W30129 SG 300 E / G 6/ ,- W30126 SG 400 E / G 6/ ,- W30127 SG 500 E / 800 ( 600) 105 G 6/ ,- W30128 SG 800 E / 990 ( 790) 125 G 6/ ,- W30137 SG 1000 E / 990 ( 790) 150 G 6/4" ,- 51 Kombinované akumulační nádoby Akumulační nádoby s vnitřním bojlerem jsou určeny jak pro doplnění objemu topné vody ve vytápěcích systémech s tepelnými čerpadly, tak pro předehřev, případně ohřev teplé vody. Vnitřní bojler je u nádob SG vyroben z ocelového plechu s vnitřní povrchovou úpravou z kvalitního smaltu. Nádoby lze v prostoru akumulace osadit elektrickým tělesem, které je možné volit z výkonové řady v rozmezí 2-6 kw. Připojení elektrického tělesa je závitem G 6/4". Uvedená cena za akumulační nádobu s vnitřním bojlerem nezahrnuje elektrické těleso. Jeho výkon je nutné specifikovat při objednání. Ceny za elektrická topná tělesa jsou uvedeny dále v příslušenství. Obj. číslo Typ Celkový Objem V/Š Hmotnost Dimenze Možnost Cena objem bojleru připojení topné výměn. patrony (l) (l) (mm) (kg) (") W30261 AKU-T1 150 S ,6 1010/ G 5/4" ANO ,- W30191 SG 300/ / G 5/4" ANO ,- W30187 SG 380/ / G 5/4" ANO ,- W30193 SG 300/80/ / G 5/4" ANO ,- W30194 SG 380/120/ / G 5/4" ANO ,- W30262 NADO 500/140 vč. izolace V / 800 ( 600) 130 G 5/4" ANO-TPK ,- W30244 NADO 500/140 vč. izolace V / 800 ( 600) 160 G 5/4" ANO-TPK ,- Nerezové nepřímotopné akumulační ohřívače Nerezové nepřímotopné ohřívače jsou určeny jak pro domácnosti, tak pro provozy a bytové domy. Zásobníky včetně výměníků jsou vyrobeny z nerezového plechu. Ohřívače jsou izolovány tvrzenou, nesnímatelnou PUR pěnou o tloušťce 55 mm. Nepřímotopný ohřívač je možné doplnit jedním nerezovým elektrickým tělesem s připojovacím závitem M 48x2. Obj. číslo Typ Doporučeno Objem V/Š Hmotnost Plocha Dimenze Cena pro TČ výměníku připojení do výkonu patrony (kw) (l) (mm) (kg) (m 2 ) W30254 ANTIKOR TV , / ,5 M 48x ,- W30255 ANTIKOR TV , / ,8 M 48x ,- W30256 ANTIKOR TV , / ,0 M 48x ,- W30257 ANTIKOR TV , / ,0 M 48x ,- Poznámka: u tepelných čerpadel vzduch-voda je uvažován výkon při parametrech A15/W50 C.

52 Nepřímotopné akumulační ohřívače smaltované s jedním výměníkem příslušenství Nepřímotopné ohřívače jsou určeny jak pro domácnosti, tak pro provozy a bytové domy. Jsou vyrobeny z ocelového plechu s vnitřní povrchovou úpravou z kvalitního smaltu. Při použití ohřívače s označením NTRR je nutné externě spojit oba trubkové výměníky pro docílení větší přestupné plochy. 52 Obj. číslo Typ Doporučeno Objem V/Š Hmotnost Plocha Připojení Cena pro TČ výměníku otopné do výkonu vody (kw) (l) (mm) (kg) (m 2 ) (") W30250 OKC 200/1 2,2 kw (záv.) 4, / ,08 G ,- W30251 OKC 200 NTR/Z (závěsný) 4, / ,08 G ,- W30154 OKC 250 NTR/HP 11, /Ø ,5 G 1" ,- W30252 OKC 300 NTR/HP 13, / ,2 G ,- W30253 HRS , / ,5 G 5/ ,- W30172 SGW (S) 300 Maxi 14, / ,8 G 5/ ,- W30169 SGW (S) 400 Maxi 17, / ,0 G 5/ ,- W30170 SGW (S) 500 Maxi 23, / ,0 G 5/ ,- W30167 RBC 750 HP 32, / 950 ( 790) 314 7,5 G 6/ ,- W30162 RBC 1000 HP 45, / 950 ( 790) ,0 G 6/ ,- Poznámka: u tepelných čerpadel vzduch-voda je uvažován výkon při parametrech A15/W50 C. Nepřímotopné akumulační ohřívače smaltované Nepřímotopné akumulační ohřívače SGW(S)MAXI Plus jsou určeny pro přípravu teplé vody v kombinaci tepelné čerpadlo do výkonu 17 kw a solární kolektory. Jsou vyrobeny z ocelového plechu s vnitřní povrchovou úpravou z kvalitního smaltu. Obj. číslo Typ Doporučeno V/Š Hmotnost Plocha Plocha Připojení Cena pro TČ výměníku solárního otopné do výkonu pro výměníku vody tepelné čerpadlo (kw) (mm) (kg) (m 2 ) (m 2 ) (") W30173 SGW(S)MAXI Plus ,0 1485/ ,2 1,0 G 5/4" ,- W30174 SGW(S)MAXI Plus ,0 1620/ ,8 1,5 G 5/4" ,- W30171 SGW(S)MAXI Plus ,5 1850/ ,8 1,8 G 5/4" ,- Poznámka: u tepelných čerpadel vzduch-voda je uvažován výkon při parametrech A15/W50 C.

53 Elektrická topná tělesa Elektrická topná tělesa s připojovacím závitem G 6/4" jsou určena pro přímý ohřev vody v elektrických ohřívačích, akumulačních nádobách, elektrokotlích, případně dalších zařízeních. Elektrická topná tělesa s připojovacím závitem M 48x2 nelze použít pro přímotopný ohřev teplé užitkové vody - nejsou vhodná. Těleso se skládá ze tří topných spirál tvaru "U" upevněných v šestihranné hlavici OK 60 se závitem M48x2 nebo G6/4, krytí IP 54. Obj. číslo Výkon U Závit L Cena (W) (V) (mm) x230 M 48x , x230 M 48x , x230 M 48x , x230 M 48x , M 48x , x230 G 6/ , x230 G 6/ , x230 G 6/ , x230 G 6/ ,- příslušenství 53 Elektrická topná tělesa s provozním a bezpečnostním termostatem Elektrické topné těleso je samostatné elektrické topné zařízení, které je určeno pro přímý ohřev vody v bojlerech, akumulačních nádobách, elektrokotlích, případně dalších zařízeních. Kromě standardních topných spirál ve tvaru U je vybaveno provozním a bezpečnostním termostatem. Připojuje se vnějším závitem G6/4''. Výkon topného tělesa lze volit v rozmezí W, zapojení 400 V. Termostat s vnějším ovládáním umožňuje plynulé nastavení teploty v rozmezí 0 80 C. Obj. číslo Výkon U L Cena (W) (V) (mm) PE-N 400/ , PE-N 400/ , PE-N 400/ , PE-N 400/ ,- Nerezové deskové výměníky pro ohřev vody Tento výměník je navržen pro přípravu teplé vody tepelným čerpadlem v případech, kdy nelze použít akumulační nádobu s vnitřním výměníkem tepla pro jeho nedostatečný výkon. Deskový výměník je pájený měděnou pájkou. Součástí dodávky je tepelná izolace výměníku. Obj. číslo Doporučeno pro TČ do výkonu Š/V/H Dimenze Cena (kw) (mm) potrubí W ,0 286/119/49 G 1" 4 460,- W ,0 286/119/71 G 1" 5 350, ,0 286/119/94 G 1" 6 240, ,0 287/117/121 G 5/4" 7 950, ,0 287/117/192 G 5/4" , ,0 376/119/183 G 5/4" ,-

54 příslušenství PŘÍSLUŠENSTVÍ K TEPELNÝM ČERPADLŮM AW a AWX HBX mini + Powerbox Hydrobox HBX mini bez ovládacího panelu je univerzální řešení určené především pro připojení tepelného čerpadla AWX ECONOMIC a AWX ARCTIC k otopné soustavě. Toto systémové řešení velmi usnadňuje celkovou instalaci tepelného čerpadla. 54 Přehled základní výbavy: Elektrický kotel s topným výkonem max. 2x 7,5 kw. Úsporné cirkulační čerpadlo třídy A sekundárního okruhu tepelného čerpadla. Třícestný přepínací ventil topení/příprava teplé vody. Tlaková expanzní nádoba 12 litrů, přetlakový ventil 0,25 MPa, odvzdušnění. Hydraulické propojení uvnitř zařízení. Rozsah elektrovýbavy plně odpovídá nabídce Powerbox. Typ Pro tepelné čerpadlo Š/V/H Dimenze Cena (mm) připojení HBX mini - Varianta 7/A AWX 06 ECO2, A 560/800/370 1" ,- HBX mini - Varianta 8/A AWX ECO2, 14 A 560/800/370 1" ,- HBX mini - Varianta 9/A AWX 14 ECO2 560/800/370 5/4" ,- HBX mini Hydrobox s ovládacím panelem Kompaktní hydrobox HBX mini pod svým jednoduchým avšak elegantním krytem skrývá všechny důležité komponenty potřebné pro připojení tepelného čerpadla AWX modelů ECONOMIC a ARCTIC k otopné soustavě. Toto systémové řešení velmi usnadňuje celkovou instalaci tepelného čerpadla AWX, šetří prostor ve vytápěném objektu, šetří čas při montáži a tím i celkové investiční náklady. Hydrobox HBX mini s ovládacím panelem ID-16 je určen pro instalaci s tepelným čerpadlem typového označení ECO2 a A. Hydrobox HBX mini s ovládacím panelem lze dodat pouze s tepelným čerpadlem uvedeného typu. Samostatně je neprodejný! Přehled základní výbavy: Elektrický kotel s topným výkonem max. 2x 7,5 kw. Cirkulační čerpadlo sekundárního okruhu tepelného čerpadla. Třícestný přepínací ventil topení / příprava teplé vody. Tlaková expanzní nádoba 12 litrů, přetlakový ventil 0,25 MPa, odvzdušnění. Řídicí systém a elektroinstalace z hlediska funkčnosti plně odpovídá výše uvedeným typům tepelných čerpadel. Hydraulické a elektrické propojení uvnitř zařízení. Typ Pro tepelné čerpadlo Š/V/H Dimenze Cena (mm) připojení HBX mini - Varianta 11/A AWX 06 ECO2, A 560/800/370 1" ,- HBX mini - Varianta 12/A AWX ECO2, 14 A 560/800/370 1" ,- HBX mini - Varianta 13/A AWX 14 ECO2 560/800/370 5/4" ,-

55 Powerbox Elektrický rozváděč Powerbox zajišťuje snadné elektrické připojení tepelného čerpadla typu AWX ECONOMIC a AWX ARCTIC s následujícími funkcemi: Systémové zakončení kabelového svazku propojovacích vedení; Připojení hlavního elektrického přívodu; Připojení signálu HDO a řídicích signálů regulace; Silové výstupy pro připojení cirkulačních čerpadel; Silové výstupy pro připojení elektrických topných těles (max. 2x 7,5 kw); Silový výstup pro elektrické topné těleso dohřevu TUV apod. Součástí dodávky jsou rovněž dvě teplotní sondy (topná voda, TUV). Do rozváděče Powerbox je možné na přání instalovat modul řízení směšovacího ventilu RSV302M nebo RSV302B. příslušenství Obj. číslo Typ Pro tepelné čerpadlo Š/V/H Cena (mm) W40125 AWX 06 ECO2, A 275/455/ ,- W40126 AWX 08 ECO2, A 275/455/ ,- W40127 AWX 10 ECO2, A 275/455/ ,- W40415 AWX 14 ECO2, A 275/455/ ,- 55 Podružný rozváděč sestavy tepelného čerpadla Podružný rozváděč je vybaven jističi pro jednotku tepelného čerpadla, záložního elektrokotle a regulaci topného systému. Napájení rozváděče je řešeno jedním společným třífázovým přívodem. Obj. číslo Pro tepelné čerpadlo s EK Š/V/H Cena (mm) W40422 AWX 08 D + EK 6 kw 275/370/ ,- W40423 AWX 08 D + EK 9 kw, AW 08 A, BW 07 N 275/370/ ,- W40424 AWX 08 D + EK 12 kw 275/370/ ,- W40425 AWX 16 D + EK 12 kw 275/370/ ,- W40426 AWX 16 D + EK 15 kw 275/370/ ,- W40427 AW 16 A, BW 12 N, BW 18 N 275/370/ ,-

56 Propojovací vedení pro tepelná čerpadla AWX ECONOMIC a AWX ARCTIC příslušenství Propojovací vedení k tepelnému čerpadlu AWX ECONOMIC a AWX ARCTIC je možné objednat ve standardních délkách 6, 10, 15, 20 a 30 m. Vedení je určeno pro propojení tepelného čerpadla s Powerboxem, nebo tepelného čerpadla s HBX mini + Powerbox. Obj. číslo Délka Propojovaná zařízení Cena (m) W AWX ECO2, A - Powerbox / HBX mini + Powerbox (34 mm) 3 990,- W AWX ECO2, A - Powerbox / HBX mini + Powerbox (34 mm) 5 110,- W AWX ECO2, A - Powerbox / HBX mini + Powerbox (34 mm) 6 510,- W AWX ECO2, A - Powerbox / HBX mini + Powerbox (34 mm) 7 910,- W AWX ECO2, A - Powerbox / HBX mini + Powerbox (34 mm) ,- 56 Propojovací vedení pro tepelná čerpadla AWX ECONOMIC Comfort, AWX ARCTIC Comfort a AWX COOL Propojovací vedení k tepelnému čerpadlu AWX ECONOMIC Comfort, AWX ARCTIC Comfort a AWX COOL je možné objednat ve standardních délkách 6, 10, 15, 20 a 30 m. Vedení je určeno pro propojení tepelného čerpadla AWX ECONOMIC Comfort, AWX ARCTIC Comfort a AWX COOL s Powerboxem Comfort, nebo pro propojení tepelného čerpadla AWX ECONOMIC a AWX ARCTIC s HBX mini - Hydrobox s ovládacím panelem, nebo tepelného čerpadla AWX ECONOMIC a AWX ARCTIC se systémovou jednotkou HBX PREMIUM 310. Obj. číslo Délka Propojovaná zařízení Cena (m) W AWX ECO3, A3, COOL - Powerbox Comfort (34 mm + 16 mm) 5 160,- W AWX ECO3, A3, COOL - Powerbox Comfort (34 mm + 16 mm) 6 450,- W AWX ECO3, A3, COOL - Powerbox Comfort (34 mm + 16 mm) 8 120,- W AWX ECO3, A3, COOL - Powerbox Comfort (34 mm + 16 mm) 9 790,- W AWX ECO3, A3, COOL - Powerbox Comfort (34 mm + 16 mm) ,- Propojovací vedení pro AW SPLIT - vedení pro jednu venkovní jednotku U dvou jednotek jsou potřeba dvě propojovací vedení. Obj. číslo Délka Typ tepelného čerpadla Cena (m) AW SE, AW SB(2x!) 4 950, AW SE, AW SB(2x!) 6 310, AW SE, AW SB(2x!) 7 700,- Datový zemní propojovací kabel pro AWX DYNAMIC Datový zemní propojovací kabel slouží k propojení tepelného čerpadla AWX DYNAMIC s rozváděčem Powerbox Dynamic. Cena je za 1 běžný metr datového kabelu. Obj. číslo Typ Cena UC ,- Chránička kabelová Flexibilní ochranná kabelová chránička, bezhalogenová, samozhášivá. Vnitřní průměr 22 mm. Cena je za 1 běžný metr chráničky. Obj. číslo Typ Cena FPAS28 90,-

57 Odkapní vany pro odvod kondenzátu Tepelné čerpadlo AWX je možné instalovat pouze na zpevněnou plochu. V takovém případě je nutné ze spodního prostoru pod výparníkem odvést kondenzát vznikající ze vzdušné vlhkosti a odtáté námrazy. Toto se provádí prostřednictvím odkapní vany, která je namontována ve spodní části tepelného čerpadla pod výparníkem. Odkapní vana a připojené potrubí jsou při nízkých a extrémně nízkých venkovních teplotách pod bodem mrazu vyhřívány topným kabelem, který je připojen k elektroinstalaci tepelného čerpadla a jeho funkce je řízena automaticky. příslušenství Obj. číslo Typ tepelného čerpadla D/Š/H Cena (mm) W40254 AWX ECO2/ECO3, AWX A/A3 215/100/ ,- W40255 AWX ECO2/ECO3, AWX COOL, AWX D 215/125/ ,- W40256 AWX 14 A/A3, AWX 17 COOL 215/125/ ,- Ocelové konzole 57 Tepelné čerpadlo vzduch-voda AWX je možné instalovat na ocelové konzole upevněné k nosné stěně nebo jiné stavební konstrukci. Konzole jsou vyrobeny z válcovaných ocelových profilů tvaru U a jsou žárově zinkované. Dodávají se vždy v páru. Prodloužené konzole jsou vhodné pro montáž k nosné stěně, která je dále izolována silnou vrstvou izolačního materiálu. Obj. číslo Typ tepelného čerpadla D/Š/H Cena (mm) W40229 Sada 2 ks - AWX A/A3 850/850/ ,- W40225 Sada 2 ks - AWX ECO2/ ECO3, AWX COOL, AWX 8-16 D 950/850/ ,- W40343 Sada 2 ks - AWX 17 COOL 1040/900/ ,- W40230 Sada 2 ks - AWX A/A3 -prodloužené 1100/950/ ,- W40228 Sada 2 ks - AWX ECO2/ECO3, AWX COOL, AWX 8-16 D - prodloužené 1200/1000/ ,- W40344 Sada 2 ks - AWX 17 COOL - prodloužené 1290/1100/ ,- Připojovací flexibilní hadice pro připojení tepelných čerpadel AWX Připojovací flexibilní hadice jsou určeny pro instalaci tepelného čerpadla AWX a jeho pružné oddělení od vlastní otopné soustavy. Připojovací hadice jsou zakončené převlečnou maticí na spodním konci, kolenem a odvzdušňovacím ventilem na horním konci. Maximální provozní tlak je 2,5 bar. Obj. číslo Typ tepelného čerpadla Materiál Dimenze Délka Cena hadice (mm) W40307 Sada 2 ks - AWX A/A3 pryž DN ,- W40114 Sada 2 ks - AWX ECO2/ECO3, AWX COOL pryž DN ,- W40391 Sada 2 ks - AWX D pryž DN ,- W40351 Sada 2 ks - AWX A/A3 nerez DN ,- W40352 Sada 2 ks - AWX ECO2/ECO3, AWX COOL nerez DN ,- W40416 Sada 2 ks - AWX D nerez DN ,-

58 Kryty připojovacích armatur pro tepelná čerpadla AWX příslušenství 58 Kryt je možné využít v případech, kdy jsou připojovací armatury a propojovací vedení z tepelného čerpadla AWX zavedeny přímo za čerpadlem do země nebo do propojovacího kanálu. Obj. číslo Typ tepelného čerpadla D/Š/H Cena (mm) W40345 AWX A/A3 1179/247/ ,- W40346 AWX ECO2/ECO3, AWX COOL 1117/279/ ,- W40347 AWX 14 ECO2/ECO3, AWX COOL 1342/279/ ,- W40348 AWX 17 COOL 1392/331/ ,- W40349 AWX 08 D 1047/305/ ,- W40350 AWX 16 D 1271/305/ ,- Plastové základy pro instalaci tepelných čerpadel vzduch-voda Hotový základ pro instalaci kompaktních tepelných čerpadel vzduch-voda AWX a venkovních jednotek - výparníků tepelných čerpadel vzduch-voda SPLIT. Základ je vyroben z recyklovaného plastu s odolností vůči UV záření. Horní plochy určené pro ustavení tepelného čerpadla jsou překryty nerezovým plechem. Výhodou hotového základu je jeho velmi jednoduchá instalace sestávající se z montáže jednotlivých prefabrikovaných dílců, osazení smontovaného základu na zhutněný a vyrovnaný podklad a jeho zasypání zeminou či materiálem tvořícím drenážní vrstvu. Obj. číslo Typ tepelného čerpadla D/Š/H Cena (mm) W40324 AWX ECO2/ECO3, AWX A/A3 1290/700/ ,- W40325 AWX 14 A/A3 1770/700/ ,- W40326 AWX ECO2/ECO3, AWX COOL, AWX D 1490/800/ ,- W40327 AWX 17 COOL 1840/900/ ,- W40353 AW SE 1164/1000/ ,- W40354 AW 12 SE, AW 22 SB (2 ks!) 1764/850/ ,- W40355 AW SE, AW SB (2 ks!) 2064/1000/ ,- Pro tepelná čerpadla AW SPLIT 22, 30 a 36 je nutné vždy objednat 2 ks plastového základu. Ochranné mřížky pro tepelná čerpadla AWX DYNAMIC Ochranná mřížka výparníku kompaktních tepelných čerpadel vzduch-voda slouží k zamezení nasání hrubších nečistot do prostoru lamelového výměníku tepla. Obj. číslo Typ tepelného čerpadla D/Š/H Cena (mm) W40393 AWX 08 D 1046/917/ ,- W40394 AWX 16 D 1046/1142/ ,-

59 Příslušenství k tepelným čerpadlům AMBIENT Příruby vzduchovodu Příruby vzduchovodu slouží k připojení vzduchotechnických kanálů k jednotce tepelného čerpadla AMBIENT. Použitý materiál (EPP) vyniká svými tepelně i hlukově izolačnímy parametry, díky kterým není zapotřebí další izolace. Součástí dodávky jsou upevňovací šrouby, těsnění spoje a dvě montážní desky pro zamezení zborcení stěn vzduchovodu při instalaci skrz stěnu. příslušenství Obj. číslo Typ tepelného čerpadla D/Š/H Cena (mm) W40409 Příruba vzduchovodu - sání 950/968/ ,- W40410 Příruba vzduchovodu - výdech 750/968/ ,- Vzduchotechnické kanály 59 Přímé vzduchotechnické kanály a kolena slouží k vytvoření propojovacího vedení sání a výdechu tepelného čerpadla AMBIENT s venkovním prostředím. Použitý materiál (EPP) vyniká svými tepelně i hlukově izolačnímy parametry, díky kterým není zapotřebí další izolace. Součástí dodávky je vždy jeden samostatně funkční díl rozdělený na dvě části. Pro vytvoření přímého dílu sání TČ o průřezu 750 x 940 mm je nutné doplnit sadu W40022 pro rozšíření vzduchovodu W40025, nebo W Obj. číslo Typ tepelného čerpadla D/Š/H Cena (mm) W40022 Vzduchový kanál - přímý 750/275/ ,- W40024 Vzduchový kanál - koleno /275/ ,- Rozšíření vzduchotechnického kanálu sání Sada pro rozšíření vzduchotechnického kanálu W40022 slouží k dosažení průřezu potrubí 750 x 940 mm (sání tepelného čerpadla). Použitý materiál (EPP) vyniká svými tepelně i hlukově izolačnímy parametry, díky kterým není zapotřebí další izolace. Sada je tvořena dvěma plnými díly (W40025), nebo jedním dílem s revizním otvorem a jedním plným dílem (W40026). Obj. číslo Typ tepelného čerpadla D/Š/H Cena (mm) W40025 Sada bez otvoru (2 ks) 1000/390/60 840,- W40026 Sada s otvorem (2 ks) 1000/390/ ,- Protidešťové žaluzie Hliníkové protidešťové žaluzie jsou určeny pro zakončení sacího a výdechového vzduchotechnického potrubí tepelného čerpadla AMBIENT. Žaluzie jsou opatřeny sítí proti hmyzu a osazují se v úrovni fasády. Obj. číslo Typ tepelného čerpadla D/Š/H Cena (mm) W40027 Protidešťová žaluzie - sání 842/1034/ ,- W40028 Protidešťová žaluzie - výdech 842/646/ ,- Montážní příslušenství vzduchovodů Obj. číslo Typ tepelného čerpadla D/Š/H Cena (mm) W40032 Podpěrný závěs vzduchovodu 850/530/60 370,- W40033 Set pro prodloužení vzduchovodu - 740,- W40049 Lepící páska pro utěsnění spojů - 390,- W40419 Montážní mazivo 250 g - 50,-

60 příslušenství PŘÍSLUŠENSTVÍ K ŘÍDICÍMU SYSTÉMU PZP Pokojový terminál Room-manager Room-manager je určen pro vzdálené ovládání, nastavení základních funkcí a parametrů tepelného čerpadla a funkci prostorového termostatu. Nabízí komfortní a přitom velmi jednoduchou a přehlednou možnost ovládání vytápění, korekce teploty, změnu režimu vytápění, zobrazení venkovní teploty, zobrazení provozních teplot tepelného čerpadla, atd. 60 Obj. číslo Typ Cena Room-manager 3 040,- GSM modem pro SMS komunikaci Toto zařízení disponuje sériovým rozhraním RS-232 a konektorem pro připojení antény umístěným na čelní straně modemu. SIM karta se vkládá na spodní straně přístroje. Modem je dvoupásmový a lze ho tedy použít ve všech zemích s frekvenčními rozsahy GSM sítí 900/1800MHz. Zařízení slouží k ovládání tepelného čerpadla pomocí SMS zpráv. Externí anténa je součástí ceny. Obj. číslo Typ Cena W40108 GSM modem pro SMS komunikaci včetně antény 3dB 3 330,- Router pro datové připojení Router slouží ke snadnějšímu připojení tepelného čerpadla k datové síti. Router třídy Wireless N s rychlostí 300 Mb/s, který nabízí kabelové i bezdrátové připojení optimalizované speciálně pro malé firmy a domácnosti. Obj. číslo Typ Cena W40356 Router 930,- Čidlo venkovní teploty Externí čidlo pro měření venkovní teploty. Doporučeno instalovat ke každému tepelnému čerpadlu vzduch-voda z důvodu přesnosti ekvitermní regulace! Pro instalaci k tepelným čerpadlům AWX ECONOMIC a AWX ARCTIC je nutné společně s čidlem venkovní teploty objednat modul řízení směšovacího ventilu RSV302M obj.č. W U tepelných čerpadel země-voda a voda-voda je externí čidlo venkovní teploty součástí dodávky. Obj. číslo Typ Cena W40106 Čidlo venkovní teploty 610,- Teplotní sondy Kalibrovaná vodotěsná teplotní sonda s krytím IP 68. Rozsah měření je -50 až +120 C. Obj. číslo Typ Cena Teplotní sonda 2 m 200, Teplotní sonda 5 m 320,-

61 Modul řízení směšovacího ventilu Modul RSV302M je příslušenství tepelných čerpadel řady AWX, BW3 a WW3. Umožňuje rozšíření funkcí tepelného čerpadla o směšování pro jeden topný okruh a možnost připojení externího čidla venkovní teploty obj.č. W40106 pro zvýšení přesnosti ekvitermní regulace. K řídicímu systému tepelného čerpadla lze připojit vždy jen jeden modul! Obj. číslo Typ Cena W40105 Modul RSV302M 2 890,- příslušenství Modul řízení ohřevu vody v bazénu Modul RSV302B je příslušenství tepelných čerpadel řady AWX, BW3 a WW3. Umožňuje rozšíření funkcí tepelného čerpadla o ohřev vody v bazénu. 61 Obj. číslo Typ Cena W40308 Modul RSV302B 2 890,-

62 příslušenství OSTATNÍ REGULACE AURATON pokojový termostat Termostat pracuje ve třech režimech V průběhu pracovního týdne umožní nastavit 4 teploty ve 4 časových pásmech, o víkendu 2 teploty ve 2 časových pásmech Má samostatný režim proti zamrznutí a umožňuje vypnutí kotle na termostatu Manuální vstup do nastavení teploty, aniž byste museli měnit program 62 SIEMENS REV24RFDC/SET (bezdrátový pokojový termostat) Bezdrátový týdenní programovatelný PID regulátor Napájecí napětí (vysílač): 3 V DC (2x1,5 V AA) Napájecí napětí (přijímač): 230 V AC Nastavení žádané teploty: 5 až 35 C Nastavení spínacích časů: po 10 minutách Optimalizace startu první topné fáze Obj. číslo Typ Cena AURATON , SIEMENS REV24RFDC/SET 4 510,-

63 ELEKTROKOTLE Elektrokotle AL Elektrokotel ocelové konstrukce je tepelně izolován proti úniku tepla do okolí. Je vybaven topnými tělesy o výkonu požadovaném zákazníkem v daném rozsahu a bezpečnostním termostatem. Specifikace: Připojení potrubím DN 25 (G1") Připojení na elektrickou síť 3+N+PE, 400/230 V, 50 Hz Krytí elektrokotle IP 43 Prostředí dle ČSN a ČSN : normální Pracovní teplota min. 5 C, max. 95 C Provozní tlak min. 40 kpa, doporučený 100 kpa, max. 250 kpa Obj. číslo Typ Dimenze připojení Cena W40200 Elektrokotel 2x3 kw G ,- W40201 Elektrokotel 2x4,5 kw G ,- W40202 Elektrokotel 2x6 kw G ,- W40204 Elektrokotel 2x7,5 kw G 1" 6 600,- příslušenství 63

64 příslušenství PŘÍSLUŠENSTVÍ Oběhová čerpadla Bezúdržbové, mokroběžné oběhové čerpadlo pro montáž do potrubí: Litinové, mokroběžné oběhové čerpadlo s EC motorem a integrovaným automatickým přizpůsobováním výkonu (Yonos, Stratos, Alpha2, Magna) Mosazné s 3-stupňovou regulací otáček (Star-Z) Litinová oběhová čerpadla jsou určena do soustav vytápění a chlazení, mosazná do soustav cirkulace teplé vody. Motor je odolný při zablokování rotoru. 64 Obj. číslo Typ čerpadla Materiál těla Dimenze připojení Cena oběhového otopné vody čerpadla [in/mm] ALPHA šedá litina G 1 1/2" 4 260, ALPHA2L (ALPHA1L) šedá litina G 1 1/2" 2 980, ALPHA šedá litina G 1 1/2" 4 900, ALPHA2L (ALPHA1L) šedá litina G 1 1/2" 3 420, MAGNA šedá litina G 1 1/2" 8 490, MAGNA šedá litina G 1 1/2" 9 430,- W40361 MAGNA šedá litina G 1 1/2" , MAGNA šedá litina G 2" , MAGNA šedá litina G 2" , MAGNA F 220 šedá litina DN , MAGNA F 220 šedá litina DN , MAGNA F 220 šedá litina DN , MAGNA F 280 šedá litina DN , MAGNA F 280 šedá litina DN , WILO Yonos PICO 25/ šedá litina G 1 1/2" 4 190, WILO Yonos PICO 25/ šedá litina G 1 1/2" 4 740,- W40362 WILO Yonos PICO 25/ šedá litina G 1 1/2" 6 370,- W40363 WILO Yonos MAXO 25/0, šedá litina G 1 1/2" ,- W40364 WILO Yonos MAXO 25/0, šedá litina G 1 1/2" ,- W40365 WILO Yonos MAXO 25/0, šedá litina G 1 1/2" , WILO Yonos PARA 25/7,5 šedá litina G 1 1/2" 5 620,- W40366 WILO Stratos PARA 25/ šedá litina G 1 1/2" 8 260,- W40417 WILO Stratos PARA 25/ šedá litina G 1 1/2" ,- W40367 WILO Stratos PICO 25/ šedá litina G 1 1/2" 6 760,- W40368 WILO Stratos PICO 25/ šedá litina G 1 1/2" 7 120,- W40369 WILO Stratos 25/ šedá litina G 1 1/2" , WILO Stratos 25/ šedá litina G 1 1/2" ,- W40370 WILO Stratos 25/ šedá litina G 1 1/2" , WILO Stratos 30/ šedá litina G 2" , WILO Stratos 30/ šedá litina G 2" , WILO Stratos 40/ šedá litina DN , WILO Stratos 50/ šedá litina DN ,- W40420 WILO Star-Z 25/ bronz G 1 1/2" 6 320,- W40421 WILO TOP-Z 25/6 180 nerez G 1 1/2" ,- Pádlové snímače průtoku Snímačem průtoku je kontrolován průtok primárním okruhem tepelného čerpadla. Provoz kompresoru je podmíněn sepnutým kontaktem snímače průtoku. Instalace tohoto zařízení je podmínkou uvedení do provozu tepelného čerpadla systému voda - voda. Pro systém země voda je instalace doporučena. Snímače průtoku jsou dodávány bez T-kusu. Elektrické připojení 230 V; Maximální tlak 1,0 MPa; Stupeň krytí IP 65 Obj. číslo Typ Dimenze Rozsah teplot Cena potrubí média [mm] [ C] VK325 Cu až 100 C 1 310,- W H4000 DN 25 až DN až 80 C 2 550,- W40372 VK306 DN 20 až DN až 100 C 3 770,-

65 Trojcestné přepínací ventily Trojcestný přepínací ventil je určen pro přepínání směru proudění topné vody ve funkci vytápění/ohřev vody. Obj. číslo Typ Dimenze Kvs Cena potrubí [in/mm] [m 3 /hod] HONEYWELL VC VCZMQ6000/E 1" 7,7 990,- W40418 ESBE MBA 132 včetně pohonu 5/4" 11, , ESBE VRG 231 (3 Nm) 5/ , ESBE VRG 231 (5 Nm) 6/ , ESBE VRG 231 (5 Nm) , ESBE 3F (5 Nm) DN , ESBE 3F (5 Nm) DN ,- příslušenství Trojcestné směšovací ventily Trojcestný směšovací ventil je určen k regulaci teploty topných popřípadě chladících systémů s kapalnými médii. 65 Obj. číslo Typ Dimenze Kvs Cena potrubí [in/mm] [m 3 /hod] ESBE VRG 131 1" , ESBE VRG 131 5/4" , ESBE VRG 131 6/4" , ESBE VRG 131 2" ,- Čtyřcestné ventily Čtyřcestný ventil v kombinaci s přepínacím servopohonem slouží v režimu chlazení k reverzaci průtoku otopné vody tepelným čerpadlem. Obj. číslo Typ Dimenze Kvs Cena potrubí [in/mm] [m 3 /hod] W40373 ESBE VRG 141 1" ,- W40374 ESBE VRG 141 5/4" ,- W40375 ESBE VRG 141 6/4" ,- Servopohony pro přepínací ventily Servopohony jsou určeny určeny k motorizování přepínacích ventilů dimenzí DN Pohony mají 2-bodový řídící signál a operační úhel 90. Obj. číslo Typ Napájení Doba běhu Cena [s] HONEYWELL 230 V / 50 Hz , ESBE ARA V / 50 Hz ,- Servopohon pro směšovací ventil Servopohony jsou určeny k motorizování trojcestných směšovacích ventilů dimenzí DN Pohony mají 3-bodový řídící signál a operační úhel 90. Obj. číslo Typ Napájení Doba běhu Cena [s] ESBE ARA V / 50 Hz ,-

66 Bezpečnostní termostat IMIT LSCI příslušenství Bezpečnostní termostat IMIT LSC1 s fixně nastavenou teplotou 100 C. Termostat je dodáván včetně jímky 1/2", ve které je termostat zajištěn šroubem. Obj. číslo Typ Cena IMIT LSC B 540,- Bazénové výměníky 66 Tepelné výměníky jsou svojí konstrukcí speciálně navrženy pro vytápění bazénové vody, vody ve vířivých vanách a lázních. Celonerezové výměníky OVB jsou určeny pro instalace k sladkovodním bazénům. Výměník Titan je navržen pro instalace se slanou bazénovou vodou. Topné trubice jsou z titanu odolné chlorovým a dalším úpravám vody; tělo výměníku je vyrobeno z odolného polyamidu; připojení ohřívacího média 1" ext.; pracovní tlak 2 bar. Obj. číslo Typ Typ tepelného čerpadla Bazénová Cena voda W40376 OVB AWX A, AWX ECO, AWX COOL, AW SE sladká ,- W40377 OVB AWX 17 COOL, AW 18 SE sladká ,- W40378 Titan AWX A, AWX 06 ECO, AWX 06 COOL, AW 06 SE slaná ,- W40379 Titan AWX A,AWX ECO, AWX COOL, AW SE slaná ,- Rozebíratelné deskové výměníky Rozebíratelné deskové výměníky jsou určeny pro vložené okruhy tepelných čerpadel systému voda - voda. Uvedené typy deskových výměníků jsou vhodné pro tepelná čerpadla o jmenovitém výkonu do 22 kw. Pro tepelná čerpadla s vyšším výkonem budou deskové výměníky dimenzovány individuálně. Obj. číslo Typ tepelného čerpadla Cena W40381 WW ,- W40382 WW ,- W40383 WW ,- Montážní sada pro vložený primární okruh tepelných čerpadel voda - voda Montážní sady vložených primárních okruhů obsahují elektronicky řízené oběhové čerpadlo odpovídajícího výkonu, odlučovač vzduchu, sestavu armatur, bezpečnostní skupinu, uzavírací a vypouštěcí ventily. Obj. číslo Typ tepelného čerpadla Cena W40384 WW ,- W40385 WW ,-

67 Rozšiřující modul voda-voda Rozšiřující modul voda-voda zastává plnohodnotně funkci tepelného čerpadla voda-voda. Na straně "surové" vody je výměník rozšiřujícího modulu osazen třícestnými kulovými kohouty pro možnost připojení hadic chemického čištění deskového výměníku. Maximální provozní tlak výměníku je 6,0 bar. Obj. číslo Typ tepelného čerpadla D/Š/H Cena (mm) W40403 BW N 670/525/ ,- příslušenství 67

PZP HEATING a.s. Ceník tepelných čerpadel a příslušenství

PZP HEATING a.s. Ceník tepelných čerpadel a příslušenství PZP HEATING a.s. Ceník tepelných čerpadel a příslušenství Platnost ceníku od 1. 3. 2014 2 obsah Obsah Tepelná čerpadla vzduch-voda AW SPLIT 6-11 3 Tepelná čerpadla vzduch-voda AWX ECONOMIC 12-13 Tepelná

Více

TEPELNÁ ČERPADLA Efektivní a ekologický zdroj tepla

TEPELNÁ ČERPADLA Efektivní a ekologický zdroj tepla TEPELNÁ ČERPADLA Efektivní a ekologický zdroj tepla HLAVNÍ VÝHODY VYTÁPĚNÍ S TEPELNÝM ČERPADLEM Existuje celá řada zdrojů tepla, kterými můžete vytápět Váš dům či firmu nebo ohřívat vodu. Třeba klasické

Více

www.pzpheating.cz UŠETŘETE BALÍK! Výhodné sestavy tepelných čerpadel NA KOMPRESOR

www.pzpheating.cz UŠETŘETE BALÍK! Výhodné sestavy tepelných čerpadel NA KOMPRESOR www.pzpheating.cz UŠETŘETE LÍK! Výhodné sestavy tepelných čerpadel 10 N KOMPRESOR VZDUH-VOD WX 08 EONOMI 206 319 179 990 OOTepelné čerpadlo WX 08 EONOMI výhodná pořizovací cena velmi tichý axiální ventilátor

Více

příslušenství PŘÍSLUŠENSTVÍ K TEPELNÉMU ČERPADLU VZDUCH-VODA AWX Systémová jednotka HBX300 HBX mini Hydrobox s ovládacím panelem

příslušenství PŘÍSLUŠENSTVÍ K TEPELNÉMU ČERPADLU VZDUCH-VODA AWX Systémová jednotka HBX300 HBX mini Hydrobox s ovládacím panelem PŘÍSLUŠENSTVÍ K TEPELNÉMU ČERPADLU VZDUCH-VODA AWX Systémová jednotka HBX300 Kompaktně řešená systémová jednotka HBX300 pod svým elegantním pláštěm skrývá všechny důležité komponenty potřebné pro připojení

Více

www.tepelna-cerpadla-pzp.cz UŠETŘETE BALÍK! Výhodné sestavy tepelných čerpadel NA KOMPRESOR

www.tepelna-cerpadla-pzp.cz UŠETŘETE BALÍK! Výhodné sestavy tepelných čerpadel NA KOMPRESOR www.tepelna-cerpadla-pzp.cz UŠETŘETE LÍK! Výhodné tepelných čerpadel 10 N KOMPRESOR VZDUH-VOD WX 08 EONOMI kční cena 179 990 Tepelné čerpadlo WX 08 EONOMI» výhodná pořizovací cena» velmi tichý axiální

Více

TEPELNÁ ČERPADLA. Efektivní a ekologický zdroj tepla

TEPELNÁ ČERPADLA. Efektivní a ekologický zdroj tepla TEPELNÁ ČERPADLA Efektivní a ekologický zdroj tepla HLAVNÍ VÝHODY VYTÁPĚNÍ S TEPELNÝM ČERPADLEM Existuje celá řada zdrojů tepla, kterými můžete vytápět Váš dům či firmu nebo ohřívat vodu. Třeba klasické

Více

Ceník tepelných čerpadel a příslušenství. Platnost ceníku od

Ceník tepelných čerpadel a příslušenství. Platnost ceníku od Ceník tepelných čerpadel a příslušenství Platnost ceníku od 1. 5. 2019 Obsah TEPELNÁ ČERPADLA 5 Ceny a základní parametry DYNAMIC........................................6 ECONOMIC......................................7

Více

CENÍK TEPELNÝCH ČERPADEL A PŘÍSLUŠENSTVÍ

CENÍK TEPELNÝCH ČERPADEL A PŘÍSLUŠENSTVÍ CENÍK TEPELNÝCH ČERPADEL A PŘÍSLUŠENSTVÍ Platnost ceníku od 1. 3. 2016 2 obsah Obsah Systémová jednotka HBX PREMIUM 310 7 3 Tepelná čerpadla vzduch-voda AWX ECONOMIC 8-9 Tepelná čerpadla vzduch-voda AWX

Více

Kompaktní vzduch-voda

Kompaktní vzduch-voda Kompaktní vzduch-voda AWX Technické parametry Technický popis TČ Tepelné čerpadlo vzduch-voda s označením AWX je kompaktní zařízení, které bude po instalaci ve venkovním prostředí napojeno na otopnou soustavu

Více

HOTJET ONE. vzduch/voda 55 C. max Kč TEPELNÉ ČERPADLO PRO VÁS. cena od , bez DPH. bez DPH CENA PO DOTACI COP 4,13 15 ONE 8 ONE

HOTJET ONE. vzduch/voda 55 C. max Kč TEPELNÉ ČERPADLO PRO VÁS. cena od , bez DPH. bez DPH CENA PO DOTACI COP 4,13 15 ONE 8 ONE HOTJET ONE vzduch/voda TEPELNÉ ČERPADLO PRO VÁS cena od 74 990, Řada ONE je generace tepelných čerpadel, která jsou cenově optimalizovaná a přitom mají vysoký topný faktor, nízký hluk a sofistikovanou

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu 2014 www.cerpadla-ivt.eu Proč si pořídit tepelné čerpadlo značky IVT? IVT je největším dodavatelem tepelných čerpadel země / voda na našem trhu Specializace

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY AMBIENT

TECHNICKÉ PARAMETRY AMBIENT Ceny HP3AW 08 08 R 16 16 R Objednací číslo W20369 W20371 W20370 W20372 SVT Na dotaz Na dotaz Cena [CZK] 229 000 239 000 249 000 259 000 "R" varianta tepelných čerpadel s aktivním chlazením Technické parametry

Více

Tepelná čerpadla. pro Váš komfortní domov

Tepelná čerpadla. pro Váš komfortní domov Tepelná čerpadla pro Váš komfortní domov O firmě Společnost PZP HEATING a.s. je významný český výrobce a dodavatel tepelných čerpadel na českém i zahraničním trhu. Více než 25 let jdeme vlastní cestou

Více

Švédská tepelná. čerpadla. pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci. www.cerpadla-ivt.cz. Přehled sortimentu a ceník 2005

Švédská tepelná. čerpadla. pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci. www.cerpadla-ivt.cz. Přehled sortimentu a ceník 2005 www.cerpadla-ivt.cz Švédská tepelná čerpadla pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci 5 5 let garance 5 let záruka na tepelné čerpadlo, včetně nákladů na záruční opravu. Tato záruka

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY TERRA NEO

TECHNICKÉ PARAMETRY TERRA NEO TERRA NEO Ceny HP3BW TERRA NEO 07 07 P 12 12 P 18 18 P Objednací číslo W20373 W20376 W20374 W20377 W20375 W20378 SVT Na dotaz Na dotaz Na dotaz Cena [CZK] 209 000 219 000 219 000 229 000 239 000 249 000

Více

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort NOVINKA Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda IP inside Light Comfort Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort Teplo je náš živel Nová generace tepelných čerpadel vzduch/voda Nová

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY TERRA NEO

TECHNICKÉ PARAMETRY TERRA NEO Ceny HP3BW 07 07 P 12 12 P 18 18 P Objednací číslo W20373 W20376 W20374 W20377 W20375 W20378 SVT SVT 23109 SVT 23112 SVT 23110 SVT 23113 SVT 23111 SVT 23114 Cena [CZK] 215 000 225 000 225 000 235 000 245

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka č. 00201518039 Montážní partner : E-mail: Tel.: Zadavatel: Jaroslav Škeřík Rabštejnská

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu a ceník 2009 / 3 www.cerpadla-ivt.cz 10 let záruka 5 let celé tepelné čerpadlo 10 let kompresor Švédská tepelná čerpadla C země / voda C je nejprodávanějším kompaktním tepelným čerpadlem

Více

SPLITOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA NOVELAN AKČNÍ CENÍK 2015

SPLITOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA NOVELAN AKČNÍ CENÍK 2015 novelan.cz SPLITOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA AKČNÍ CENÍK 2015 platný pro Českou republiku od Splitová tepelná čerpadla vzduch/voda s plynulou regulací výkonu pro venkovní instalaci Vzduch/voda Split - venkovní

Více

Technický list pro tepelné čerpadlo země-voda HP3BW-model B

Technický list pro tepelné čerpadlo země-voda HP3BW-model B Technický list pro tepelné čerpadlo země-voda HP3BW-model B Technický popis TČ Tepelné čerpadlo země-voda, voda-voda s označením HPBW B je kompaktní zařízení pro instalaci do vnitřního prostředí, které

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY DYNAMIC

TECHNICKÉ PARAMETRY DYNAMIC DYNAMIC Ceny HP3AWX DYNAMIC 08 08 R 16 16 R Objednací číslo W20307 W20385 W20308 W20386 SVT SVT 21435 SVT 21435 SVT 21436 SVT 21436 Cena [CZK] 199 000 209 000 229 000 239 000 "R" varianta tepelných čerpadel

Více

Investice do Vaší budoucnosti. Projekt je spolufinancován Evropskou Unií prostřednictvím Evropského fondu pro regionální rozvoj

Investice do Vaší budoucnosti. Projekt je spolufinancován Evropskou Unií prostřednictvím Evropského fondu pro regionální rozvoj EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO TEPELNÁ ČERPADLA ekonomika provozu a dimenzování Jiří Čaloun, DiS Investice do Vaší budoucnosti Projekt je spolufinancován Evropskou Unií prostřednictvím

Více

tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda)

tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 0014000264 Montážní partner: E-mail: Tel.: Investor: Jiří Seifert Ranná E-mail: seifert24@seznam.cz tel.: 603263820 Vytvořil:

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2310201319 Investor: pan Peter Kovalčík RD Ruda 15, Velké Meziříčí email: peter.kovalcik@seznam.cz

Více

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory.

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory. Zvýhodněné sestavy tepelných čerpadel Topné systémy skládající se z tepelného čerpadla v kombinaci se zásobníkovým ohřívačem teplé vody a dalším instalačním příslušenstvím. Vitocal: využijte naši špičkovou

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY SPLIT

TECHNICKÉ PARAMETRY SPLIT Ceny HP3AW 22 SB 22 SBR 30 SB 30 SBR 36 SB 36 SBR Objednací číslo W20235 W20238 W20236 W20239 W20237 W20240 SVT SVT 3676 SVT 3676 SVT 3678 SVT 3678 SVT 3680 SVT 3680 Cena [CZK] 439 000 484 000 459 000

Více

s ohřevem vody a hydraulickým modulem ARIANEXT - 8 kw (připravujeme 10 a 12 kw)

s ohřevem vody a hydraulickým modulem ARIANEXT - 8 kw (připravujeme 10 a 12 kw) Tepelné čerpadlo VZDUCH - VODA s ohřevem vody a hydraulickým modulem ARIANEXT - 8 kw (připravujeme 10 a 12 kw) kompaktní tepelné čerpadlo s doplňkovým elektroohřevem ARIANEXT COMPACT 8 kw ARIANEXT PLUS

Více

Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda splitové provedení. Logatherm WPLS.2. Všestranné využití obnovitelné energie. Teplo je náš živel

Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda splitové provedení. Logatherm WPLS.2. Všestranné využití obnovitelné energie. Teplo je náš živel Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda ogatherm WPS.2 Všestranné využití obnovitelné energie Teplo je náš živel Nová řada čerpadel ogatherm WPS.2 Kompaktní a flexibilní ogatherm WPS.2 Tepelná čerpadla vzduch/voda

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka 002136247893 Investor : Hrstka Rd Podsedice Tel: Email: Montážní firma: Tomáš Mach

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 4042044 Investor: pan Zdeněk Weber RD Malá Hraštice email: WeberZ@pvs..cz GSM:

Více

Nový systém GeniaAir split. Tepelná čerpadla vzduch/voda pro vytápění, přípravu teplé vody a chlazení. jen 32 db(a)* Tepelná čerpadla

Nový systém GeniaAir split. Tepelná čerpadla vzduch/voda pro vytápění, přípravu teplé vody a chlazení. jen 32 db(a)* Tepelná čerpadla Tepelná čerpadla jen 32 db(a)* * Hladina akustického tlaku ve vzdálenosti 3 metry (instalace na stěně) Nový systém Tepelná čerpadla vzduch/voda pro vytápění, přípravu teplé vody a chlazení. Systém Naše

Více

Split-systémy vzduch-voda HPAW

Split-systémy vzduch-voda HPAW tepelná čerpadla Split-systémy vzduch-voda HPAW 01. 2011 verze 1.20 PZP KOMPLET a.s, Semechnice 132, 518 01 Dobruška Tel.: +420 494 664 203, Fax: +420 494 629 720 IČ : 25932161 Společnost zapsaná v obchodním

Více

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda 4,0 až 16,0 kw Splitové tepelné čerpadlo od firmy Viessmann je

Více

Tepelná čerpadla. pro Váš komfortní domov

Tepelná čerpadla. pro Váš komfortní domov Tepelná čerpadla pro Váš komfortní domov O firmě Společnost PZP HEATING a.s. je významný český výrobce a dodavatel tepelných čerpadel na českém i zahraničním trhu. Více než 25 let jdeme vlastní cestou

Více

!"#!$%&'()*+%,-"(.&'%/-)#)0'("1 2'/'#(+% '-/"3#"%4)56 "$%4%7 "(#0.%8)6#9:

!#!$%&'()*+%,-(.&'%/-)#)0'(1 2'/'#(+% '-/3#%4)56 $%4%7 (#0.%8)6#9: !"#!$%&'()*+%,-"(.&'%/-)#)0'("1 2'/'#(+%'-/"3#"%4)56"$%4%7"(#0.%8)6#9: Vedoucí výrobce tepelných čerpadel v České republice HOTJET uvedl na trh novou řadu tepelných čerpadel vzduch-voda HOTJET ONE. Řada

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 00210406101 Montážní partner: Investor: Jaromír Šnajdr 252 63 Roztoky Tel: 603422858

Více

Tepelné čerpadlo země/voda určené pro vnitřní instalaci o topném výkonu 5,9 kw

Tepelné čerpadlo země/voda určené pro vnitřní instalaci o topném výkonu 5,9 kw Tepelná čerpadla Logatherm WPS země/voda v kompaktním provedení a zvláštnosti Použití Tepelné čerpadlo země/voda s maximální výstupní teplotou 65 C Vnitřní provedení s regulátorem REGO 637J zařízení Je

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 05052046 Investor: Roman a Iveta Králíkovi RD Běštín par.22/7 Email: Tel.: Zadavatel:

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 25032037 Zadavatel: VODAPLYNTOPENÍ HOLICE s.r.o. Jiří Kamenický Email: votopholice@seznam.cz

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL85 (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL85 (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL85 (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2015090201 Montážní partner: Investor: David Kamenický Rajhrad email: Tel.:

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 050820144 Investor: pan Zdeněk Klejna RD Tachlovice, Na Vrškách 17 email: z.klejna@seznam.cz

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu a ceník 2013 / 08 www.cerpadla-ivt.cz 10 let záruka 5 let celé tepelné čerpadlo 10 let kompresor Švédská tepelná čerpadla Proč si pořídit tepelné čerpadlo značky IVT? IVT je největším

Více

Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla

Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla Vytápění, ohřev teplé vody a řízené větrání se zpětným ziskem energie v rodinném domě tepelným čerpadlem NIBE s plynulou regulací výkonu 3,5-12kW

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2904201418 Montážní partner: Investor: Petr Nedvěd K Nové škole 1293 Praha 5,

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2014852124 Montážní partner: Investor: Radek Kousko RD Pohoří, Dobruška email:

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu 2015/1 www.cerpadla-ivt.eu Proč si pořídit tepelné čerpadlo značky IVT? IVT je největším dodavatelem tepelných čerpadel země / voda na našem trhu Specializace

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 010420143 Investor: fa: Marek Poljak RD Bratřínov Email: M.Poljak@seznam.cz Tel.:

Více

Předběžný návrh tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 0021347893 9.8.2013 Investor : Jaroslav Čulík Husova 61, 53854 Luže 606364973 culik61@ceznam.cz vypracoval: Jiří

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2904201411 Investor: paní Klára Černá RD Veltrusy email: klara.cerna@rebo-n.cz

Více

Splitová tepelná čerpadla

Splitová tepelná čerpadla NOVINKA Splitová tepelná čerpadla Akční nabídka - jaro 2014 www.novelan.cz Platnost od února 2014 Inteligentní vytápění a větrání! Splitová tepelná čerpadla vzduch/voda s plynulou regulací výkonu pro venkovní

Více

Rozšířená nabídka paketů

Rozšířená nabídka paketů Rozšířená nabídka paketů Buderus Pakety s tepelnými čerpadly Logatherm Cenově zvýhodněné sestavy tepelných čerpadel Logatherm Více jak 100 proškolených montážních firem Záruka 5 let na čerpadla Logatherm

Více

TEPELNÁ ČERPADLA prospekt 04/p/2018 Vyrobeno v Polsku

TEPELNÁ ČERPADLA prospekt 04/p/2018 Vyrobeno v Polsku TEPELNÁ ČERPADLA prospekt 04/p/08 Vyrobeno v Polsku www.galmet.eu ,49 hodnota COP A + TEPELNÉ ČERPADLO VZDUCH X VODA PRO OHŘEV TUV SE ZÁSOBNÍKEM spectra Vysoká hodnota COP,5 (při A0/W0-55) a,49 (při A5/W0-55),

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka 002136248654 Investor : Montážní firma: ENVIRA Group s.r.o. Petr Gajdoš E-mail :

Více

Tepelná čerpadla EHS. Výkonné a ekologické řešení pro vytápění i chlazení

Tepelná čerpadla EHS. Výkonné a ekologické řešení pro vytápění i chlazení Tepelná čerpadla EHS Výkonné a ekologické řešení pro vytápění i chlazení Lineup EHS mono EHS split VÝKON 4,0 kw NAPÁJENÍ 1F 220-240 V 50 Hz 3F 380-415 V 50 Hz 1F 220-240 V 50 Hz 3F 380-415 V 50 Hz Venkovní

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 02032052 Investor: pan Jakub Fiala RD Plzeň, Křimická 32 email: jakub_fiala@

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu 2016/6 www.cerpadla-ivt.cz Proč si pořídit tepelné čerpadlo značky IVT? IVT je největším dodavatelem tepelných čerpadel země / voda na našem trhu Specializace

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 0910201319 Investor: sl. Trnková RD Dyšiná email: GSM: Vyhotovil: Daniel Pytlík

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 02032 Investor: Gubytska Nataliya, Hubytskyy Petro RD Nová Ves pod Pleší, parc.č.

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 0042030 Investor: Robert Mikeš RD České Budějovice Email: robert.mikes@weberterranova.cz

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA WPL 20/26 AZ POPIS PŘÍSTROJE, FUNKCE

TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA WPL 20/26 AZ POPIS PŘÍSTROJE, FUNKCE TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA WPL 20/26 AZ POPIS PŘÍSTROJE, FUNKCE Popis přístroje Systém tepelného čerpadla vzduch voda s malou potřebou místa pro instalaci tvoří tepelné čerpadlo k venkovní instalaci

Více

Efektivní energie (NRQRPLFN¾ RKďHY YRG\ Y GRP FQRVWL SRPRF WHSHOQªKR ÎHUSDGOD

Efektivní energie (NRQRPLFN¾ RKďHY YRG\ Y GRP FQRVWL SRPRF WHSHOQªKR ÎHUSDGOD Efektivní energie Jak to funguje Tepelné čerpadlo vzduch / voda získává energii z atmosféry. Tento systém vyžaduje pouze 1 kw elektrické energie k výrobě 3 až 5 kw tepelné energie. 2-4 kw ENERGIE ZE VZDUCHU

Více

Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla

Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla Vytápění, ohřev teplé vody a řízené větrání se zpětným ziskem energie v rodinném domě tepelným čerpadlem NIBE SPLIT SET 1 Objednatel: Petr Novák

Více

Tepelná čerpadla země voda voda voda AQ ZHX

Tepelná čerpadla země voda voda voda AQ ZHX Tepelná čerpadla země voda voda voda AQ ZHX SPECIÁLNÍ TEPELNÉ ČERPADLO PRO REKUPERACI TEPLA V PRŮMYSLU Tepelné čerpadlo AQ ZHX se vyznačuje specifickými vlastnostmi, které ho předurčují pro instalace do

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 1110201312 Investor: Vlastimil Pirek RD Domašín 260 email: 601234282 GSM: pirek@qservis

Více

Tepelná čerpadla vzduch/voda arotherm VWL. Obnovitelná energie chytře

Tepelná čerpadla vzduch/voda arotherm VWL. Obnovitelná energie chytře Tepelná čerpadla vzduch/voda arotherm VWL Obnovitelná energie chytře Tepelná čerpadla vzduch/voda arotherm VWL Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm odebírají tepelnou energii, která

Více

Předběžný návrh tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 001327091 p. Šulc 31.10.2013 Investor : Petr Šulc Náchod 739694567 petr.sulc@centrum.cz vypracoval: Jan Kvapil

Více

Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) akce: Marek Běla Brandýs nad Labem E-mail: marek.bela@seznam.cz Tel.: 603145319 vypracoval: Jiří Havrlant Vaillant Croup Czech s.r.o. 603 233 753 jiri.havrlant@vaillant.cz 1. Vstupní informace Informace

Více

Hydrobox HBX mini pro tepelná čerpadla vzduch voda AWX ECONOMIC a AWX ARCTIC

Hydrobox HBX mini pro tepelná čerpadla vzduch voda AWX ECONOMIC a AWX ARCTIC tepelná čerpadla Hydrobox HBX mini pro tepelná čerpadla vzduch voda AWX ECONOMIC a AWX ARCTIC Technické informace 05. 2013 verze 1.00 PZP HEATING a.s, Dobré 149, 517 93 Dobré Tel.: +420 494 664 203, Fax:

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Omezení emisí CO 2 Spotřeba energie Životní prostředí Principem každého

Více

Nabídka: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Nabídka: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2202036 Investor: Jan Klauz RD Benešovsko Email: Jan.Klauz@sgs.com Tel.: 72472305 Vyhotovil: Daniel Vlasák Vaillant

Více

NOVINKA. energeticky úsporné čerpadlo vestavěná ekvitermní regulace plynulá regulace výkonu snadné a intuitivní ovládání

NOVINKA. energeticky úsporné čerpadlo vestavěná ekvitermní regulace plynulá regulace výkonu snadné a intuitivní ovládání Třída NOx 5 THERM 4 KD.A, KDZ.A, KDZ5.A THERM 4 KD.A, KDZ.A, KDZ5.A NOVINKA Upozornění: Veškeré uvedené informace k těmto kotlům jsou zatím pouze informativní. Případné změny budou upřesněny na www.thermona.cz.

Více

- kondenzační kotel pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku, provedení turbo

- kondenzační kotel pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku, provedení turbo Třída NOx 5 THERM 4 KD.A, KDZ.A, KDZ.A 5 THERM 4 KD.A, KDZ.A, KDZ.A 5 NOVINKA Upozornění: Veškeré uvedené informace k těmto kotlům jsou zatím pouze informativní. Případné změny budou upřesněny na www.thermona.cz.

Více

ECO TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA Pro novostavby, nízkoenergetické a pasivní domy

ECO TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA Pro novostavby, nízkoenergetické a pasivní domy ECO TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA Pro novostavby, nízkoenergetické a pasivní domy OCHSNER ELW - ECO VZDUCH/VODA Tepelná čerpadla pro vytápění Ideální systém pro každé použití Tepelné čerpadlo OCHSNER ELW

Více

A new generation of heat pumps DESIGNED FOR EARTH PRODEJNÍ CENÍK ŠVÉDSKÁ TEPELNÁ ČERPADLA

A new generation of heat pumps DESIGNED FOR EARTH PRODEJNÍ CENÍK ŠVÉDSKÁ TEPELNÁ ČERPADLA A new generation of heat pumps DESIGNED FOR EARTH PRODEJNÍ CENÍK 2011 ŠVÉDSKÁ TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA NIBE F2025 Kompaktní venkovní jednotka se scroll kompresorem, automatický dvoustupňový regulátor

Více

TEPELNÁ ČERPADLA. MAGIS PRO ErP. Tepelná čerpadla vzduch/voda v provedení split

TEPELNÁ ČERPADLA. MAGIS PRO ErP. Tepelná čerpadla vzduch/voda v provedení split TEPELNÁ ČERPADLA MAGIS PRO ErP Tepelná čerpadla vzduch/voda v provedení split MODELOVÁ ŘADA MAGIS PRO ErP Tepelné čerpadlo vzduch/voda v provedení split VYSOKÁ EFEKTIVITA PROVOZU, SNADNÁ INSTALACE, ŠIROKÁ

Více

NIBE SPLIT ideální řešení pro rodinné domy

NIBE SPLIT ideální řešení pro rodinné domy NIBE SPLIT ideální řešení pro rodinné domy Co je NIBE SPLIT? Je to systém, sestávající z 1 venkovní a 1 vnitřní jednotky Tepelný výměník je součástí vnitřní jednotky Vnitřní a venkovní jednotka je propojena

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 302040 Investor: Pan Petr Klimt RD Dlouhá Lhota (Příbram) email: petr.klimt@o2-business.cz

Více

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 200-S

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 200-S Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOC 200-S Tepelná čerpadla Vitocal 200-S 4 až 12 kw Splitová tepelná čerpadla se skládají z vnitřní a venkovní jednotky. Tepelná čerpadla Vitocal 200-S mají certifikát

Více

Teplo ze VZDUCHU. Teplo ze ZEMĚ. Tepelná čerpadla

Teplo ze VZDUCHU. Teplo ze ZEMĚ. Tepelná čerpadla Teplo ze VZDUCHU Teplo ze ZEMĚ Teplo z VODY Tepelná čerpadla Tepelné čerpadlo Tepelné čerpadlo představuje budoucnost ve vytápění a ohřevu teplé vody pro svoje nesporné výhody. Jako zdroj energie využívá

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu 2015/5 www.cerpadla-ivt.cz Proč si pořídit tepelné čerpadlo značky IVT? IVT je největším dodavatelem tepelných čerpadel země / voda na našem trhu Specializace

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY ECONOMIC

TECHNICKÉ PARAMETRY ECONOMIC Ceny HP3WX HP3WX COMFORT 06 08 10 14 06 08 10 14 Objednací číslo W20401 W20402 W20403 W20404 W20405 W20406 W20407 W20408 SVT SVT 5604 SVT 5606 SVT 5607 SVT 5608 SVT 5604 SVT 5606 SVT 5607 SVT 5608 Cena

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 05042034 Zadavatel: fa: Král a syn s.r.o. Kréta 342, Terezín Email: kralasynsro@

Více

RAY. závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku

RAY. závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku RAY závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku RAY závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku Nová řada závěsných elektrokotlů

Více

A new generation of heat pumps DESIGNED FOR EARTH PRODEJNÍ CENÍK ŠVÉDSKÁ TEPELNÁ ČERPADLA

A new generation of heat pumps DESIGNED FOR EARTH PRODEJNÍ CENÍK ŠVÉDSKÁ TEPELNÁ ČERPADLA A new generation of heat pumps DESIGNED FOR EARTH PRODEJNÍ CENÍK 2011 ŠVÉDSKÁ TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA NIBE F2025 Kompaktní venkovní jednotka se scroll kompresorem, automatický dvoustupňový regulátor

Více

P R O D E J N Í C E N Í K 2010

P R O D E J N Í C E N Í K 2010 P R O D E J N Í C E N Í K 2010 Š V É D S K Á T E P E L N Á Č E R P A D L A TEPELNÁ ČERPADLA vzduch/voda NIBE F2025 Kompaktní venkovní jednotka se scroll kompresorem, automatický dvoustupňový regulátor

Více

Teplo ze VZDUCHU. Teplo ze ZEMĚ. Tepelná čerpadla

Teplo ze VZDUCHU. Teplo ze ZEMĚ. Tepelná čerpadla Teplo ze VZDUCHU Teplo ze ZEMĚ Teplo z VODY Tepelná čerpadla Tepelné čerpadlo Tepelné čerpadlo představuje budoucnost ve vytápění a ohřevu teplé vody pro svoje nesporné výhody. Jako zdroj energie využívá

Více

Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody

Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev 30 KKZ je stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody o objemu 150 litrů, který splňuje nejnáročnější

Více

RAY Nová řada závěsných elektrických kotlů pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku

RAY Nová řada závěsných elektrických kotlů pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku RAY Nová řada závěsných elektrických kotlů pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku RAY závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku Nová řada závěsných

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPDL VZUCH - VOD www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Principem každého tepelného čerpadla vzduch - voda je přenos tepla z venkovního

Více

THERM 14 KD.A, KDZ.A, KDZ5.A

THERM 14 KD.A, KDZ.A, KDZ5.A TŘÍDA NOx THERM KD.A, KDZ.A, KDZ.A THERM KD.A, KDZ.A, KDZ.A sešit Výkonový rozsah kotlů THERM KD.A, KDZ.A a KDZ.A je uzpůsoben pro využití v objektech s malou tepelnou ztrátou, např. nízkoenergetických

Více

TEPELNÁ ČERPADLA EKOLOGICKÁ A ÚSPORNÁ ŘEŠENÍ PRO RODINNÉ DOMY, BYTOVÉ DOMY, VEŘEJNÉ OBJEKTY A FIRMY

TEPELNÁ ČERPADLA EKOLOGICKÁ A ÚSPORNÁ ŘEŠENÍ PRO RODINNÉ DOMY, BYTOVÉ DOMY, VEŘEJNÉ OBJEKTY A FIRMY TEPELNÁ ČERPADLA EKOLOGICKÁ A ÚSPORNÁ ŘEŠENÍ PRO RODINNÉ DOMY, BYTOVÉ DOMY, VEŘEJNÉ OBJEKTY A FIRMY Systém topení a ohřevu TUV s tepelným čerpadlem VZDUCH-VODA KOMPAKT Vhodný pro všechny typy objektů včetně

Více

Ohřev teplé vody pomocí technologie SANDEN AquaEco

Ohřev teplé vody pomocí technologie SANDEN AquaEco Ohřev teplé vody pomocí technologie SANDEN AquaEco Technologie ECO CUTE ECO CUTE Nová japonská technologie pro tepelná čerpadla vzduch/voda Využívá přírodního neškodného chladiva CO 2 Hlavní výhody Výstupní

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 25092034 Investor: Roman Boušek Bytová jednotka, ul. Na Příkopě 74/7, Beroun

Více

Získávání energie z venkovního vzduchu

Získávání energie z venkovního vzduchu OHŘEV VODY OBNOVITELNÉ ENERGIE ELEKTRICKÉ VYTÁPĚNÍ Získávání energie z venkovního vzduchu TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH VODA 08 2014 Proč tepelné čerpadlo Stiebel Eltron? TRADICE 40 letý vývoj a výroba tepelných

Více

tepelná čerpadla vzduch-voda země-voda voda-voda

tepelná čerpadla vzduch-voda země-voda voda-voda Český výrobce tepelných čerpadel tepelná čerpadla vzduch-voda země-voda voda-voda VYROBENO U NÁS registrované test centrum EHPA european heat pump association Jsme ryze českým výrobcem, který svou výrobní

Více

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda IP inside ight Comfort T Comfort Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort Teplo je náš živel Nová generace tepelných čerpadel vzduch/voda Nová

Více

REMKO ARCTIC-WP INVERTOROVÁ TEPELNÁ ČERPADLA

REMKO ARCTIC-WP INVERTOROVÁ TEPELNÁ ČERPADLA REMKO ARCTIC-WP INVERTOROVÁ TEPELNÁ ČERPADLA Řešení s tepelnými čerpadly pro jednoduchou nástěnnou montáž Série RVT-ARCTIC 1-2014 Kvalita se systémem REMKO DODAVATEL SYSTÉMŮ ORIENTOVANÝ NA ZÁKAZNÍKY PO

Více