Viega Megapress. Lisuje silnostěnnou ocel: za studena, bezpečně a bleskově.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Viega Megapress. Lisuje silnostěnnou ocel: za studena, bezpečně a bleskově."

Transkript

1 Viega Megapress Lisuje silnostěnnou ocel: za studena, bezpečně a bleskově.

2

3 Viega. Vždy o krok napřed! Existují věci, které mají trvalou hodnotu. I po více než 110 letech. Inovace a podnikatelské vize jsou u firmy Viega těmi faktory úspěchu, které uctíval již zakladatel firmy, a které jsou i dnes živé více než kdy jindy. Skupina Viega zaměstnává více než 3500 spolupracovníků na celém světě. O trvale udržitelný úspěch firmy Viega usilují zaměstnanci v devíti lokalitách. Výrobky se vyrábějí ve čtyřech německých závodech. Speciální řešení pro severoamerický trh vyrábí skupina podniků ve městě McPherson/USA. Těžiště výroby pro asijský trh leží ve městě Wu-si v Číně. Naší hlavní oblastí působnosti, která nás neustále žene vpřed, je instalační technika. Inovace, které určují nové standardy. Díky nim je Viega známá po celém světě. Například vynález techniky lisování spojů pro měděná potrubí. Nebo zavedení SC-Contur viditelné spolehlivé zkoušky v každé lisovací spojce. Bezpečnost samozřejmě nezaručuje Viega jen při instalaci. Celosvětovému problému čistoty pitné vody čelí Viega svými inteligentními systémovými řešeními během provozu. Kvalita made in Germany je principem společnosti Viega. Počítači řízená, automatizovaná výroba přináší naprosto spolehlivé výsledky. Výrobní proces doprovází až pět kontrol kvality a zaručuje tak maximální bezpečnost. Výsledek: více než výrobků pro téměř každý případ použití. Souhrn kvality a flexibility přesvědčuje projektanty, architekty, instalatéry a investory na celém světě. Systémy Viega se osvědčují ve všech objektech a aplikacích ať již v obytných budovách, hotelích, nemocnicích, sportovních arénách nebo výrobních halách.

4 Obsah 6Systém Megapress: Šetří dobu montáže, mzdové náklady a spoustu svařování. 8Montáž: Rychlá, čistá, bezpečná a úplně bez svařování. 10 SC-Contur: Megapress se postará o těsné použití ocelových trubek. S jistotou. 12 Topná a chladicí zařízení: Megapress ponechá černou ocel chladnou. Ne však instalatéry topných a chladicích zařízení. 14 Mnohostrannost: Pro vše, co je pod tlakem. I v průmyslových a speciálních aplikacích. 16 Vtlačovací přípojka: Přímé připojení za pouhé dvě minuty. 18 Lisovací nástroje Pressgun: Ve vteřinách spojí to, co patří trvale k sobě. 20 Přehled trubek. 22 Sortiment.

5

6 Viega Megapress Šetří dobu montáže, mzdové náklady a spoustu svařování. Ocelové trubky mají mnohostranné použití, dlouhou životnost a jsou mimořádně robustní ať již v podobě silnostěnné, tenkostěnné, lakované nebo pozinkované, povrchově upravené nebo černé oceli. Je tedy dobře, že Viega nyní svým novým systémem Megapress představuje opět skutečnou inovaci, díky níž jsou ocelové trubky pro topná, chladicí nebo průmyslová zařízení nyní i ekonomicky zajímavé.

7 Viega Megapress 7 Viega Megapress je technika lisování, kterou lze lisovat i silnostěnné ocelové trubky. Spojky z ocelového materiálu s vnější úpravou zinkem a niklem, tvarované podle trubky zaručují nejvyšší kvalitu, robustnost a přirozeně i dlouhou životnost. Pomocí systému Viega Megapress lze bezpečně a spolehlivě spojovat ocelové trubky podle DIN EN ISO 6708 a DIN EN 10220/ 10255, v rozměrech ½" až 2". Volba bez výběru Při srovnání s původními spojovacími metodami je systém Viega Megapress jasně ve výhodě. Technika lisování za studena je oproti svařování, svěrnému spojování nebo šroubování jednoduše rychlejší, bezpečnější a hospodárnější. Lisovací nástroje Viega se postarají o trvale bezpečné spoje. Aplikace Topení/chlazení Stlačený vzduch/ technické plyny (např. dusík) Sprinklerová/hasicí zařízení (mokrá/suchá) Stavba lodí Průmysl Vhodnost/ osvědčení TÜV TÜV VdS, FM GL, LR, DNV, ABS TÜV Tenké i silné Systémem Viega Megapress lze spojovat jak silnostěnné ocelové trubky v kvalitě závitových trubek, tak i v kvalitě varných trubek. Umožňuje to přizpůsobení tolerance průměrům trubek. Spojky jsou dimenzované speciálně pro zpracování různých tlouštěk stěn a nabízejí tak maximální flexibilitu. síla stěn Megapress a průměr podle DIN EN 10220/10255 Ať již jsou trubky bezešvé, svařené, pozinkované, průmyslově lakované, povrchově upravené epoxidovou pryskyřicí nebo černé: Viega Megapress spojuje trubky s nejrůznějšími povrchy. Trvale a bezpečně od ½" do 2"!

8 1 Montáž Viega Megapress Rychlá, čistá, bezpečná a úplně bez svařování. U černých ocelových trubek to téměř vždy znamenalo: svařování. Díky systému Viega Megapress si nyní technika lisování našla cestu do ocelových potrubních instalací a nese přitom s sebou celou řadu výhod.

9 Viega Megapress 9 Svařování je minulostí Připusťme, že svařování ocelových trubek není špatnou možností spojování. Nicméně samotná instalace není vůbec jednoduchá. Kvůli vysoké časové náročnosti, permanentnímu nebezpečí požáru a vysoké fyzické zátěži je svařování ekonomicky nezajímavé. Pohybovat se musí s těžkými plynovými lahvemi a svařovacími přístroji to je těžká fyzická práce, zvlášť když se potrubí musí svařovat ne v úrovni očí, ale v několikametrové výšce (obr. 2). V těžko přístupných nebo klikatých místech pak nejčastěji musí pomoct i obtížné zrcadlové svařování, aby bylo vůbec možné dostat se ke spojovacímu místu. Hotové rychleji až o 60 % Spojování ocelových trubek pomocí systému Viega Megapress je naopak snadné (obr. 1) a provede se jen v pár pracovních krocích. Ocelovou trubku pouze zkrátíte, odstraníte z ní otřepy, vyčistíte ji a na jejím konci vyznačíte hloubku zasunutí spojky Megapress. Potom na trubku nasadíte spojku, lisovací prstenec nebo lisovací čelist a celé to pomocí nástroje Viega Pressgun silově spojíte (obr. 3 až 5). Na závěr již jen z lisovací spojky odstraníte bezpečnostní vlaječku pro znamení, že v tomto místě se již provádělo lisování. Pokud trubky splňují normu DIN EN ISO 6708 nebo DIN EN 10220/10255, nehraje při instalaci žádnou roli to, jaká síla stěny ocelové trubky se zpracovává. Ocelová trubka se zkrátí a vyčistí. Potom se vyměří a označí hloubka zasunutí. Nakonec se na trubku až ke značce namontuje spojka Viega Megapress Výsledkem je bezpečné a zaručeně těsné spojení, které lze ihned plně zatížit. Zcela odpadá fáze ochlazení nebo požární hlídka, která je při svařování často nezbytná. Ale to nejlepší ještě přijde: Technika lisování není jen bezpečnější a lehčí, ale je i podstatně hospodárnější. Ve srovnání se svařováním ušetříte při instalaci pomocí systému Viega Megapress až 60 % montážní doby. Ostatně nejen při srovnání se svařováním. I ostatní metody, jako spojování pomocí závitů, válcovaných drážek nebo mechanických spojek nemohou v otázce rychlosti udržet krok se studenou technikou lisování a jsou značně časově náročnější. Pro lisování spojek Megapress od velikosti 1¼" se používají výhradně lisovací prstence s tažnou kloubovou čelistí. 5 Spojka se ve vteřině slisuje nástrojem Pressgun a vytvoří silové spojení s trubkou. DŮVODY PRO VIEGA MEGAPRESS Až o 60 % kratší doba montáže oproti původním způsobům spojování, jako svařování, spojování pomocí závitů nebo drážek. Mimořádná efektivita díky vysoké úspoře času při instalaci. Naprostá protipožární bezpečnost, protože při studené technice lisování nevzniká plamen ani spaliny. SC-Contur Viega ve všech spojkách Megapress. Omylem neslisovaná spojení lze při zkoušce těsnosti okamžitě identifikovat. Univerzální použitelnost. Lisovat lze silnostěnné ocelové trubky v připojovacích jmenovitých světlostech od ½" do 2" a nezáleží na tom, zda je trubka bezešvá, svařená, bez povrchové úpravy, pozinkovaná nebo povrchově upravená epoxidovou pryskyřicí.

10 1 Viega Megapress s SC-Contur Postará se o těsné použití ocelových trubek. S jistotou. Ekonomická převaha techniky lisování spojů tkví v jednoduché montáži, která trvá jen pár sekund. Ale i v otázce bezpečnosti se může Megapress stejně jako všechny systémy lisování Viega skvěle blýsknout díky SC-Contur.

11 Viega Megapress 11 Viega SC-Contur je inovativní bezpečnostní vlastnost, která při neslisovaném spojení zaručeně vyvolá nucenou netěsnost. Omylem neslisovaná spojení lze při zkoušce těsnosti okamžitě identifikovat a dodatečně slisovat. Viega SC-Contur přitom zaručuje 100 % bezpečnost a to v celém zkušebním rozsahu. Složité požadavky, jednoduché řešení SC-Contur má přirozeně i systém Viega Megapress, avšak v mírně modifikované formě: Běžně se nucená netěsnost vytváří pomocí malého kanálku u těsnicího prvku, u Megapress je to realizováno optimalizovanou tolerancí mezi lisovací spojkou a ocelovou trubkou. Nejlepší odpověď na speciální požadavky, různé tloušťky stěn a povrchy ocelových trubek poskytuje jedna spojka. Díky přizpůsobení průměru spojky četným variantám ocelových trubek se Megapress stává flexibilním systémem spojování ocelových trubek a zároveň u nich zaručuje i nucenou netěsnost omylem neslisovaných spojů (obr. 1). Bezpečnost v kostce SC-Contur poskytuje i u systému Viega Megapress stejné výhody jako u ostatních systémů. Celou instalaci lze zkontrolovat pomocí jedné jediné centrální zkoušky těsnosti. Zkušební rozsah suché zkoušky je přitom od 22 mbar do 3 bar, zatímco zkušební rozsah mokré zkoušky těsnosti je od 1,0 do 6,5 bar. Viega Megapress tak nejen splňuje požadavky běžných norem a předpisů, ale místy je dokonce překonává např. díky značně širšímu rozsahu tlaku. Profilový těsnicí prvek Dělicí kroužek před těsnicím prvkem zaručuje, že se těsnicí prvek při zavádění trubky nepoškodí. Během lisování se řezný kroužek vtlačí do trubky a vytvoří se spojení s mimořádnou spolehlivostí. Ne pro pitnou vodu Systém Viega Megapress není vhodný pro instalaci rozvodů pitné vody. Každá spojka má zřetelně viditelné označení (obr. 2). Symbol přeškrtnutého vodovodního kohoutku je jednoznačný. Vyloučena je tak záměna nebo neúmyslné chybné použití systému Viega Megapress. Dělicí kroužek řezný kroužek Pro všechny případy a bez rizika Spojky Megapress mají speciální profilový těsnicí prvek. Tento prvek umožňuje lisovat bezešvé, svařované, pozinkované, průmyslově lakované, epoxidovou pryskyřicí upravené a černé ocelové trubky jen pomocí jedné a téže spojky. Těsnicí prvek EPDM obepne trubku na třech místech současně (obr. 3) a zajišťuje absolutně těsné spojení i u hrubých a nerovných povrchů. Spojky Megapress disponují navíc osvědčenou Viega SC-Contur a zaručují nejvyšší možnou bezpečnost. 2 Profilový těsnicí prvek Megapress 3

12 12 Viega Megapress Viega Megapress pro topná a chladicí zařízení Nechá černou ocel chladnou. Ne však instalatéry topných a chladicích zařízení. Při instalaci topných a chladicích zařízení se musí dodržovat mnoho pravidel nezávisle na tom, zda jde o zcela novou instalaci nebo o rozsáhlé rekonstrukční práce. Viega Megapress nabízí pro oba případy řadu výhod, pro které se každý instalatér určitě nadchne. 1

13 Viega Megapress 13 2 Jednoduché spojení starého a nového Zejména při rekonstrukcích starších obytných domů se stále častěji naráží na instalace provedené ze silnostěnných ocelových trubek. Tato zčásti desítky let stará potrubí jsou z důvodu své robustnosti ještě v dobrém stavu. Instalatér může často navázat na stávající instalaci, např. při výměně kotle (obr. 3). Napojení nového topného kotle ke stávajícímu systému ocelového potrubí bylo doposud možné jen pomocí náročného závitového přechodu nebo pomocí svařování. Avšak právě při svařování zpožďovala instalaci ještě vytékající voda. Navíc hrozilo vyšší riziko požáru z důvodu snadno hořlavých stavebních materiálů ve staré zástavbě. Díky Megapress není svařování zapotřebí a jakékoliv nebezpečí požáru je tak vyloučeno. Osvědčená technika lisování zaručuje bezpečný rychlý průběh práce a hospodárné připojení ke stávajícímu silnostěnnému ocelovému potrubí. Platí to samozřejmě i pro doposud opravdu náročnou výměnu topných těles v instalacích z černých ocelových trubek. V praxi mimořádně praktické Výhody systému Megapress se při použití projeví rychle. V konkrétním případě se realizovala výstavba komplexu tří budov s celkem 55 bytovými jednotkami. Na obrázku 1 je instalace dvou akumulačních nádob jednoho tepelného čerpadla vzduch-voda, při které se použil systém Viega Megapress. V celém stavebním objektu se namontovalo zhruba 500 spojek nového systému lisování. Systém Megapress splnil vysoké nároky obecního investora a odolal určitému časovému tlaku i tlaku na snížení nákladů. Úkol, pro který systém Megapress díky technice lisování, na rozdíl od svařovaných spojů, nabízí rychlé a hospodárné řešení. Kombinace ochrany proti korozi s časovou úsporou U instalací moderních chladicích zařízení (obr. 2) je třeba věnovat zvláštní pozornost ochraně proti korozi. Z důvodů vysokého teplotního spádu mezi dopravovaným médiem a okolním vzduchem může rychle docházet k vytváření kondenzační vody což zvyšuje nebezpečí koroze. Doposud musely být tvarovky a spojovací kusy podle AGI pracovního listu Q 151 opatřeny přídavným ochranným nátěrem proti korozi. Spojky Viega Megapress jsou však díky vnější galvanické úpravě zinkem a niklem již ze závodu tedy prakticky svou povahou mimořádně odolné vůči korozi. Šetří to čas a některé práce. 3

14 Viega Megapress mnohostranné použití Pro vše, co je pod tlakem. I v průmyslových a speciálních aplikacích. V průmyslových aplikacích se musí systémy často instalovat v obzvláště velké výšce a na těžko přístupných místech. Právě tam je svařování s mnoha nástroji a těžkým vybavením pravou výzvou. Takovéto instalace jsou fyzicky náročné, mimořádně zdlouhavé a neefektivní. Systém Viega Megapress je zde lepší volbou. Technika lisování za studena může totiž plně využít své výhody právě v obtížných instalacích. Nejen že je rychlejší než původní svařování, ale i mnohem snáze se s ní manipuluje. Pouze jedním lisovacím nástrojem lze bleskově slisovat i instalace ve velmi velké výšce. Jelikož je hlava lisovacích nástrojů Viega otočná až o 180, hravě se dostanete i do toho nejzazšího rohu. Zařízení se stlačeným vzduchem a technickými plyny Dobrými příklady instalací ocelových potrubí v průmyslu jsou zařízení se stlačeným vzduchem (obr. 1) a potrubní sítě pro technické plyny. Mohou to být např. i doposud z důvodů vysokých nároků svařované instalace dusíku, které se nyní realizují pomocí systému Viega Megapress (obr. 2). Podobně je tomu tak u zařízení se stlačeným vzduchem. Používají se často jako okružní potrubní instalace v oblasti stropů průmyslových hal a pomocí dolaďovacích úseků vedení jsou připojeny k přístrojům a strojům. Díky Viega Megapress budete mít výhodu jednak snadné instalace ve velké výšce a za druhé Vám praktické konstrukce T-kusů umožní mimořádně rychlé, bezpečné a čisté připojení k přístrojům.

15 1 Viega Megapress 15 3 Sprinklerová a hasicí zařízení Sprinklerová zařízení ze silnostěnných ocelových trubek jsou z důvodu své robustnosti, stability a dlouhé životnosti nezbytně nutná a dokonce zákonem stanovená v budovách s vysokými rizikovými třídami, jako průmyslových a komerčních zařízeních. Nemusí nakonec odolávat jen velkému horku v případě požáru, ale i každodennímu vyššímu vnějšímu zatížení. Pro montáž a rozšiřování právě takových sprinklerových zařízení se ideálně hodí systém Viega Megapress (obr. 3). Systém splňuje předepsané hodnoty nejvyšších rizikových tříd. 2

16 16 Viega Megapress Vtlačovací přípojka Viega Megapress PŘÍMÉ PŘIPOJENÍ ZA POUHÉ DVĚ MINUTY. Ocelové trubky jsou synonymem dlouhé životnosti a robustnosti. Ale co když se do stávající instalace má dodatečně vytvořit další přípojka? Díky vtlačovací přípojce Viega je nyní efektivně a pohodlně možné to, co bylo doposud jen náročně realizovatelné Vtlačovací přípojka se pomocí nástavce lisovacího nástroje vtlačí do trubky.

17 Viega Megapress 17 Vtlačovací přípojka Megapress je skutečným řešením problémů při vytváření dodatečných přípojek do stávající instalace ocelového potrubí. K tomuto účelu lze pomocí vhodné sady kompletního nářadí bez složitých příprav navrtat silnostěnné ocelové trubky a vtlačit do nich novou přípojku. Použít se k tomu musí jen běžná vrtačka a lisovací nástroj Viega (kromě Picco). Minimálně o 80 % rychlejší Oproti přivařování je při vytváření nové přípojky pomocí vtlačovací přípojky možné docílit časové úspory minimálně 80 %. Fyzická zátěž řemeslníka je podstatně nižší a po dvou minutách je spoj mezi trubkou a přípojkou díky profilovým těsnicím kroužkům trvale těsný na 100 % Na ocelovou trubku se připevní speciální držák pro vedení vrtacího vřetena. Sada nářadí pro vtlačovací přípojku obsahuje všechny díly, které jsou zapotřebí pro dodatečné vsazení přípojů do stávajících potrubí: držák, vrtací vřeteno, nástavec na lisovací nástroj. 2 Čistá záležitost Vsazení nové přípojky do ocelové trubky není jen jednoduché, ale i čisté. Na držák se může připevnit průmyslový vysavač, takže se přímo odsávají třísky vznikající při vrtání otvoru. 2. Vrtačkou se vyvrtá otvor a držák se odebere. 4. Vytvořena je ideální přípojka v ocelové trubce pro dodatečnou instalaci teploměrů, teplotních čidel, manometrů, vypouštění nebo dalších vedení. 4 Žádné svařování, žádný problém Lisovací technika za studena znovu vytlačuje svařování. Výhody přesvědčují: žádné nebezpečí požáru, žádný vznik kouře, žádná požární hlídka a samozřejmě žádná doba ochlazení spojených míst. Šetří náklady i místo Vtlačovací přípojka je finančně a prostorově úsporné řešení pro dodatečnou instalaci nové přípojky. Potrubí se pouze navrtá a nemusí se kompletně rozpojovat, jako např. při montáži T-kusů. Vtlačovací přípojku tak lze bez problémů použít i na obtížně přístupných místech. Vtlačovací přípojka je určena pro ocelové trubky podle DIN EN 10220/10255 a je k dostání pro rozměry ocelových trubek 1 ½", 2", 2 ½", 3", 4", 5" a 6". Vybavena je vnitřním závitem ¾". Doplňkově je k dispozici redukční kus na vnitřní závit ½". Rychlost před, v průběhu i po instalaci Rychlost a efektivita vtlačovací přípojky se neprojeví jen během instalace, ale i před instalací a po ní. Díky studené technice lisování není při instalaci například není žádným problémem ještě vytékající voda z potrubního systému. Čekací doby a provozní výpadky systému jsou tak omezeny na minimum. Vtlačovací přípojku lze ihned plně používat.

18 Lisovací nástroje Pressgun VE VTEŘINÁCH SPOJÍ TO, CO PATŘÍ TRVALE K SOBĚ. Lisovací nástroje společnosti Viega přesvědčí kvalitou za nejtvrdších pracovních podmínek. Díky své bezpečnostní technice přezkoušené inspekčním orgánem TÜV patří k nejspolehlivějším a tím také k nejúspěšnějším v Evropě. Dlouhé intervaly údržby navíc zaručují vysokou hospodárnost.

19 Viega Megapress 19 Viega nástroje Pressgun: všestranný soulad Mimořádně snadná manipulace a ergonomický tvar pistole. Lehké vysokovýkonné lithium-iontové akumulátory 18 V/2,0 Ah s ochranou proti úplnému vybití a vylepšenými vlastnostmi při studeném startu; pro vyšší kapacitní požadavky je doplňkově k dispozici varianta akumulátoru 18 V/4,0 Ah. Použití volitelně se síťovým zdrojem nebo akumulátorem. Maximální flexibilita v každé prostorové situaci díky lisovací hlavě otočné o 180 a lisovacím prstencům s kloubovou funkcí. Integrovaná žárovka LED pro komfortní osvětlení místa lisování. Bezpečnostní technika s osvědčením TÜV: zpožděné spouštění, čepová pojistka, ukazatel údržby a automatický bezpečnostní zámek. Příslušenství lisovací techniky Pressgun 5 v praktickém kufru pro celou sadu, obsahuje tři lisovací čelisti (½" až 1"), tři lisovací prstence (1¼" až 2") a jednu tažnou kloubovou čelist Z2. Viega Pressgun 5 Pro kovové potrubní systémy v rozměrech 12 až 108 mm, pro spojky ocelových trubek Megapress od ½" do 2", pro systémy plastového potrubí od 12 do 63 mm. Hmotnost jen 3,2 kg (bez lisovací čelisti). Servisní intervaly slisování nebo 4 roky. Bezpečnostní zámek po slisování. Viega Pressgun Picco Pro kovové potrubní systémy v rozměrech 12 až 35 mm, pro spojky ocelových trubek Megapress o velikosti ½" a ¾", pro systémy plastového potrubí od 12 do 40 mm. Hmotnost jen 2,5 kg (bez lisovací čelisti). Malé rozměry pro montáž v úzkých potrubních šachtách nebo předstěnových konstrukcích. Nejvyšší kvalita, a proto nízké náklady na údržbu a opravy, servis až po slisování. Bezpečnostní zámek po slisování. NOVINKA: S novými lisovacími čelistmi Megapress a lisovacími prstenci s tažnými kloubovými čelistmi umí Pressgun Picco slisovat silnostěnné ocelové trubky a to v rozměrech ½" a ¾". Sada Pressgun Picco v kufru obsahuje kromě lisovacího nástroje tři lisovací čelisti, akumulátor a nabíječku. Díky dalším vymezením, např. pro doplňkový síťový adaptér, je vše na svém místě a kdykoliv po ruce. Pro obsluhu nástroje Pressgun Picco jednou rukou byly lisovací čelisti Picco vyvinuty s jednoruční zacvakávací funkcí. Až do slisování zůstávají otevřené. Jedna ruka zůstane volná, např. pro držení nebo zafixování a vyrovnání instalace. K dostání pro kovové potrubní systémy (kromě Megapress).

20 20 Viega Megapress Viega Megapress Přehled trubek. DIN EN DIN EN rozlišuje mezi řadami trubek 1, 2, a 3. Tato norma doporučuje používat instalační trubky řady 1, protože trubky řady 2 a 3 nejsou k dispozici nebo jsou dostupné jen omezeně. K řadě trubek 1 patří trubky bezešvé (s) a svařené podélným svárem (w). DIN EN DIN EN rozlišuje mezi těžkou řadou trubek H a střední řadou trubek M nebo mezi typy trubek L, L1 a L2. K různým řadám a typům trubek patří trubky bezešvé (S) a svařené podélným svárem (W). Legenda Trubky pro spojky Megapress Trubky pro vtlačovací přípojky Megapress DIN EN kvalita varných trubek řada trubek 1 Velikost závitu [palce] Jmenovitá světlost [DN] Jmenovitý vnější průměr Vnější průměr Tloušťka stěny trubky Tloušťka stěny trubky Vtlačovací přípojka ¾" Art. č. ½ 15 21,3 21,0 21,8 0,5 5,4 ¾ 20 26,9 26,5 27,3 0,5 8, ,7 33,3 34,2 0,5 8,8 1 ¼ 32 42,4 42,0 42,9 0,5 10,0 1 ½ 40 48,3 47,9 48,8 1,0 12,5 2,3 4, ,3 59,7 60,8 1,0 16,0 2,3 4, ½ 65 76,1 75,3 76,6 2,6 4, ,9 88,0 89,5 2,6 5, ,3 113,1 115,0 2,6 5, ,7 138,5 140,8 2,9 5, ,3 163,9 166,5 2,9 5,

21 DIN EN kvalita závitových trubek těžká řada H a střední řada M Velikost závitu [palce] Jmenovitá světlost [DN] Jmenovitý vnější průměr Vnější průměr Tloušťka stěny trubky těžká řada H Tloušťka stěny trubky střední řada M Vtlačovací přípojka ¾" Art. č. ½ 15 21,3 21,0 21,8 3,2 2,6 ¾ 20 26,9 26,5 27,3 3,2 2, ,7 33,3 34,2 4,0 3,2 1 ¼ 32 42,4 42,0 42,9 4,0 3,2 1 ½ 40 48,3 47,9 48,8 4,0 3, ,3 59,7 60,8 4,5 3, ½ 65 76,1 75,3 76,6 4,5 3, ,9 88,0 89,5 5,0 4, ,3 113,1 115,0 5,4 4, ,7 138,5 140,8 5,4 5, ,1 163,9 166,8 5,4 5, DIN EN kvalita závitových trubek typ trubek L a typ trubek L1 Velikost závitu [palce] Jmenovitá světlost [DN] Jmenovitý vnější průměr Vnější průměr Tloušťka stěny trubky Vtlačovací přípojka ¾" Art. č. ½ 15 21,3 21,0 21,7 2,3 ¾ 20 26,9 26,4 27,1 2, ,7 33,2 34,0 2,9 1 ¼ 32 42,4 41,9 42,7 2,9 1 ½ 40 48,3 47,8 48,6 2, ,3 59,6 60,7 3, ½ 65 76,1 75,2 76,0 3, ,9 87,9 88,7 3, ,3 113,0 113,9 3, ,7 138,5 140,8 4, ,1 163,9 166,8 4, DIN EN kvalita závitových trubek typ trubek L2 Velikost závitu [palce] Jmenovitá světlost [DN] Jmenovitý vnější průměr Vnější průměr Tloušťka stěny trubky Vtlačovací přípojka ¾" Art. č. ½ 15 21,3 21,0 21,4 2,0 ¾ 20 26,9 26,4 26,9 2, ,7 33,2 33,8 2,6 1 ¼ 32 42,4 41,9 42,5 2,6 1 ½ 40 48,3 47,8 48,4 2, ,3 59,6 60,2 2, ½ 65 76,1 75,2 76,0 3, ,9 87,9 88,7 3, ,3 113,0 113,9 3,

22 22 Viega Megapress Viega Megapress Sortiment. Sortiment Viega Megapress je perfektně přizpůsoben instalaci ocelových potrubních systémů. Díky mnoha různým spojkám, hrdlům, obloukům, závitovým přechodům, redukcím, T-kusům a přírubám v rozměrech ½", ¾", 1", 1¼", 1½" a 2" nabízí velký výběr a vysokou flexibilitu pro každou instalaci. Sortiment Megapress doplňují přechodové prvky na drážkové spoje a na systém Viega Prestabo

23 Viega Megapress

24 Viega s.r.o. CZ / Změny vyhrazeny. J. Korty Slezská Ostrava CZECH REPUBLIC Telefon Fax viega.cz

Viega Megapress. Lisuje silnostěnnou ocel: za studena, bezpečně a bleskově.

Viega Megapress. Lisuje silnostěnnou ocel: za studena, bezpečně a bleskově. Viega Megapress Lisuje silnostěnnou ocel: za studena, bezpečně a bleskově. Viega. Vždy o krok napřed! Existují věci, které mají trvalou hodnotu. I po více než 110 letech. Inovace a podnikatelské vize

Více

Lisovací systémy Viega. Bezpečné spoje pro všechny druhy instalace.

Lisovací systémy Viega. Bezpečné spoje pro všechny druhy instalace. Lisovací systémy Viega Bezpečné spoje pro všechny druhy instalace. Viega. Vždy o krok napřed! Existují věci, které mají trvalou hodnotu. I po více než 110 letech. Inovace a podnikatelské vize jsou u firmy

Více

Viega Megapress. Lisuje silnostěnnou ocel: za studena, bezpečně a bleskově.

Viega Megapress. Lisuje silnostěnnou ocel: za studena, bezpečně a bleskově. Viega Megapress Lisuje silnostěnnou ocel: za studena, bezpečně a bleskově. Viega. CONNECTED IN QUALITY. Viega je přesvědčena: Kvalita je vše. Bez kvality nedává nic smysl. Proto je požadavkem společnosti,

Více

Technika vedení potrubí ocel

Technika vedení potrubí ocel Megapress s SC-Contur Technika vedení potrubí ocel CZ 3/ Ceník 0 Změny vyhrazeny. F Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami z nelegované oceli.0308 pro černé, pozinkované, průmyslově lakované a

Více

Technika vedení potrubí ocel

Technika vedení potrubí ocel Megapress Technika vedení potrubí ocel F2 CZ 3/16 Katalog 2016 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami z nelegované oceli 1.0308 pro černé, pozinkované, průmyslově lakované a práškovou

Více

Technika vedení potrubí ocel

Technika vedení potrubí ocel Megapress Technika vedení potrubí ocel F2 CZ 3/17 Návrh doporučených cen bez DPH pro odbornou veřejnost 2017 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami z nelegované oceli 1.0308 pro

Více

Viega. Kvalita made in Germany.

Viega. Kvalita made in Germany. Viega. Kvalita made in Germany. II Podniková centrála Viega GmbH &Co. KG v Attendornu Nejmodernější výroba: Kvalita made in Germany. Závod v Attendorn-Ennest Existují věci, které mají trvalou hodnotu.

Více

Technika vedení potrubí ocel

Technika vedení potrubí ocel Megapress s SC-Contur Technika vedení potrubí ocel CZ 3/ Ceník 0 Změny vyhrazeny. F Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami z nelegované oceli.0308 pro černé, pozinkované, průmyslově lakované a

Více

Technika vedení potrubí ocel

Technika vedení potrubí ocel Megapress G Technika vedení potrubí ocel F4 CZ 3/16 Katalog 2016 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami z nelegované oceli 1.0308 pro černé, pozinkované, průmyslově lakované a

Více

Technika vedení potrubí ocel

Technika vedení potrubí ocel Megapress G Technika vedení potrubí ocel F4 CZ 3/16 Ceník 2016 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami z nelegované oceli 1.0308 pro černé, pozinkované, průmyslově lakované a práškovou

Více

Kvalita made in Germany.

Kvalita made in Germany. Viega. Vždy o krok napřed! CZ 3/15 Ceník 2015 Změny vyhrazeny. Kvalita made in Germany. Podniková centrála Viega GmbH &Co. KG v Attendornu II Kvalita made in Germany. Nejmodernější výroba. Existují věci,

Více

Lisovací systémy Viega. Bezpečné spoje pro všechny druhy instalace.

Lisovací systémy Viega. Bezpečné spoje pro všechny druhy instalace. Lisovací systémy Viega Bezpečné spoje pro všechny druhy instalace. Viega. Connected in quality. Viega je přesvědčena: Kvalita je vše. Bez kvality nedává nic smysl. Proto je požadavkem společnosti, aby

Více

Nová generace nerezové oceli: Ekonomicky úsporná trubka Viega Sanpress 1.4521.

Nová generace nerezové oceli: Ekonomicky úsporná trubka Viega Sanpress 1.4521. Nová generace nerezové oceli: Ekonomicky úsporná trubka Viega Sanpress 1.4521. Více hospodárnosti pfii plánování a kalkulaci: Trubka Viega Sanpress 1.4521. Odpověď firmy Viega na kolísající ceny nerezové

Více

Technika vedení potrubí ocel

Technika vedení potrubí ocel Megapress G Technika vedení potrubí ocel F4 CZ 3/17 Návrh doporučených cen bez DPH pro odbornou veřejnost 2017 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami z nelegované oceli 1.0308

Více

Technika vedení potrubí ušlechtilá ocel, labs-frei

Technika vedení potrubí ušlechtilá ocel, labs-frei Sanpress Inox LF s SC-Contur, labs-frei Technika vedení potrubí ušlechtilá ocel, labs-frei G6 CZ 3/17 Návrh doporučených cen bez DPH pro odbornou veřejnost 2017 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém

Více

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí. F1 Prestabo s SC-Contur

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí. F1 Prestabo s SC-Contur Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí F1 Prestabo F1 Systémové trubky a lisovací tvarovky z nelegované oceli. Použití v souladu se stanovením výrobce Systém Prestabo je schválen pro použití

Více

Technika vedení potrubí

Technika vedení potrubí F1 Prestabo s SC-Contur Technika vedení potrubí ZM_F1_cs_20171020_115708_7.pdf 1 20.10.2017 12:40:48 Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami a trubkami z nelegované oceli 1.0308 (E235), podle DIN

Více

Viega Smartpress. S garancí malých tlakových ztrát.

Viega Smartpress. S garancí malých tlakových ztrát. Viega Smartpress S garancí malých tlakových ztrát. 2 Viega Smartpress Viega Smartpress Revoluce ve vícevrstvých trubkách. Systémy vícevrstvých trubek jsou již mnoho let etablované v instalační technice.

Více

Technika vedení potrubí

Technika vedení potrubí G3 Sanpress s SC-Contur Technika vedení potrubí ZM_G3_cs_20171020_115708_5.pdf 1 20.10.2017 13:11:28 Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami z červeného bronzu, trubky z ušlechtilé oceli materiál

Více

Technika vedení potrubí

Technika vedení potrubí A1 Profipress s SC-Contur Technika vedení potrubí ZM_A1_cs_20171020_115708_5.pdf 1 20.10.2017 13:47:12 Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami z mědi a červeného bronzu testovaný podle DVGW pracovního

Více

Technika vedení potrubí měď/červený bronz

Technika vedení potrubí měď/červený bronz Profipress S Technika vedení potrubí /červený bronz A3 CZ 3/16 Ceník 2016 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami z mědi a červeného bronzu testovaný podle DVGW pracovního listu

Více

Technika vedení potrubí

Technika vedení potrubí G6 Sanpress Inox LF s SC-Contur, labs-frei Technika vedení potrubí ZM_G6_cs_20171020_115708_9.pdf 1 20.10.2017 12:33:31 Lisovací spojovací systém (labs-frei) s lisovacími spojkami a trubkami z ušlechtilé

Více

Technika vedení potrubí ocel

Technika vedení potrubí ocel Prestabo Technika vedení potrubí ocel F1 CZ 3/16 Katalog 2016 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami a trubkami z nelegované oceli 1.0308 (E235), podle DIN EN 10305 3, vně galvanicky

Více

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí F1 Prestabo s SC-Contur

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí F1 Prestabo s SC-Contur _CZ_090114.fm Seite 1 Montag, 16. Februar 2009 3:36 15 Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí Prestabo s SC-Contur _CZ_090114.fm Seite 2 Montag, 16. Februar 2009 3:36 15 Systémové trubky a

Více

Technika vedení potrubí

Technika vedení potrubí G1 Sanpress Inox s SC-Contur Technika vedení potrubí ZM_G1_cs_20171020_115708_7.pdf 1 20.10.2017 13:36:33 Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami a trubkami z ušlechtilé oceli materiál č. 1.4401

Více

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí A2 Profipress G s SC-Contur

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí A2 Profipress G s SC-Contur _CZ_090114.fm Seite 1 Montag, 16. Februar 2009 3:32 15 Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí Profipress G s SC-Contur _CZ_090114.fm Seite 2 Montag, 16. Februar 2009 3:32 15 Spojovací systém

Více

Technika vedení potrubí

Technika vedení potrubí Technika vedení potrubí CZ 3/5 Ceník 205 Změny vyhrazeny. P Pro všechny lisovací systémy Viega v rozmezí d 2 08,0. Viega jsou použitelné pro všechny kovové lisovací systémy Viega a Geopress a lisovací

Více

Technika vedení potrubí ocel

Technika vedení potrubí ocel Prestabo Technika vedení potrubí ocel F1 CZ 3/16 Ceník 2016 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami a trubkami z nelegované oceli 1.0308 (E235), podle DIN EN 10305 3, vně galvanicky

Více

T E C H N I C K Á P Ř Í R U Č K A

T E C H N I C K Á P Ř Í R U Č K A T E C H N I C K Á P Ř Í R U Č K A MAINOX LISOVANÝ POTRUBNÍ SYSTÉM Z NEREZAVĚJÍCÍ OCELI MAINSTEEL LISOVANÝ POTRUBNÍ SYSTÉM Z UHLÍKOVÉ POZINKOVANÉ OCELI Obsah: 1. Úvod 2 - Instalace 2 - Roztažnost 4 - Ohýbání

Více

Technika vedení potrubí

Technika vedení potrubí L4 Pexfit Pro Technika vedení potrubí ZM_L4_cs_20190327_061154_7.pdf 1 27.03.2019 13:54:52 Lisovací spojovací systém pro instalace pitné vody podle DIN 1988 a DIN 50930 6 a instalace vytápění, přezkoušeno

Více

Technika vedení potrubí červený bronz

Technika vedení potrubí červený bronz Geopress Technika vedení potrubí červený bronz N1 CZ 3/16 Katalog 2016 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém pro komunální v zemi ložené rozvody plynu, pitné vody a pro lokální rozvody tepla, geotermické

Více

Megapress. Návod k použití. Rok výroby: od 10/2014 cs_cz

Megapress. Návod k použití. Rok výroby: od 10/2014 cs_cz Megapress Návod k použití Rok výroby: od 10/2014 cs_cz Megapress 2 z 32 Obsah Obsah 1 O tomto návodu k použití 4 1.1 Cílové skupiny 4 1.2 Označení upozornění 4 1.3 Poznámka k této jazykové verzi 5 2 Informace

Více

Technika vedení potrubí červený bronz

Technika vedení potrubí červený bronz Geopress Technika vedení potrubí červený bronz N1 CZ 3/16 Ceník 2016 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém pro komunální v zemi ložené rozvody plynu, pitné vody a pro lokální rozvody tepla, geotermické

Více

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí G2 Sanpress Inox G s SC-Contur

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí G2 Sanpress Inox G s SC-Contur _CZ_090114.fm Seite 1 Mittwoch, 18. Februar 2009 2:25 14 Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí Sanpress Inox G s SC-Contur _CZ_090114.fm Seite 2 Mittwoch, 18. Februar 2009 2:25 14 Trubky a

Více

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí. A2 Profipress G s SC-Contur

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí. A2 Profipress G s SC-Contur A2 Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí A2 Profipress G Spojovací systém měděných trubek s lisovací spojovací technikou pro plynové instalace podle DVGW-TRGI 2008, se zkušební značkou DVGW,

Více

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí G1 Sanpress Inox s SC-Contur

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí G1 Sanpress Inox s SC-Contur _CZ_090120.fm Seite 1 Montag, 16. Februar 2009 3:37 15 Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí Sanpress Inox s SC-Contur _CZ_090120.fm Seite 2 Montag, 16. Februar 2009 3:37 15 Trubky a lisovací

Více

Viega Megapress. Technický list

Viega Megapress. Technický list Viega Megapress Technický list 01.7 / 2015 Potrubní systémy Megapress Aplikační a instalační předpisy a technické údaje - Megapress Obsah Popis systému 2 Použití v souladu se stanovením výrobce...2 Technické

Více

AquaFast Spojky a přírubové adaptéry (příruby) Pro PE a PVC spoje

AquaFast Spojky a přírubové adaptéry (příruby) Pro PE a PVC spoje Adaptabilní AquaFast Spojky a přírubové adaptéry (příruby) Pro PE a PVC spoje NOVINKA Vylepšená Konstrukce Jednodušší montáž na oválných nebo spirálových trubkách Nyní je k dispozici i ve světlosti 280

Více

Megapress G. Návod k použití. Rok výroby: od 03/2016 cs_cz

Megapress G. Návod k použití. Rok výroby: od 03/2016 cs_cz Megapress G Návod k použití Rok výroby: od 03/2016 cs_cz Megapress G 2 z 31 Obsah Obsah 1 O tomto návodu k použití 4 1.1 Cílové skupiny 4 1.2 Označení upozornění 4 1.3 Poznámka k této jazykové verzi 5

Více

Předizolovaný potrubní systém Flexibilitou k lepší hospodárnosti

Předizolovaný potrubní systém Flexibilitou k lepší hospodárnosti ŘEŠENÍ PRO VYTÁPĚNÍ A CHLAZENÍ Flexibilní, předizolovaný systém Předizolovaný potrubní systém Flexibilitou k lepší hospodárnosti Přidaná hodnota od Uponoru Flexibilita znamená větší hospodárnost Rozsah

Více

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí. A2 Profipress G s SC-Contur

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí. A2 Profipress G s SC-Contur A2 Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí A2 Profipress G Spojovací systém měděných trubek s lisovací spojovací technikou pro plynové instalace podle DVGW-TRGI 2008, se zkušební značkou DVGW,

Více

Technika vedení potrubí

Technika vedení potrubí L6 Viega Smartpress Technika vedení potrubí ZM_L6_cs_20171020_115708_9.pdf 1 20.10.2017 13:08:45 Lisovací spojovací systém s vícevrstvými trubkami pro optimalizované proudění určený pro instalace pitné

Více

Technika vedení potrubí ocel

Technika vedení potrubí ocel Prestabo Technika vedení potrubí ocel F1 CZ 3/17 Návrh doporučených cen bez DPH pro odbornou veřejnost 2017 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami a trubkami z nelegované oceli

Více

Lisování místo pájení s lisovacími systémy Viega: spolehlivé, čisté, rychlé.

Lisování místo pájení s lisovacími systémy Viega: spolehlivé, čisté, rychlé. Lisování místo pájení s lisovacími systémy Viega: spolehlivé, čisté, rychlé. Bezpečná technika: lisovací spojky Viega s SC-Contur. Perfektní alternativa pájení: lisovací technologie Viega Stále více odborných

Více

Technika vedení potrubí červený bronz

Technika vedení potrubí červený bronz Geopress Technika vedení potrubí červený bronz CZ 3/17 Návrh doporučených cen bez DPH pro odbornou veřejnost 2017 Změny vyhrazeny. N1 Lisovací spojovací systém pro komunální v zemi ložené rozvody plynu,

Více

2.1 Potrubní systémy - voda, topení

2.1 Potrubní systémy - voda, topení měděné TVAROVKY PROFIPRESS - PRO PITNOU VODU A TOPENÍ ProfiPress spojovací systém měděných trubek s lisovací spojovací technikou pro instalaci pitné vody a topení, pro Cu trubky. Tvarově stabilní pro rychlé

Více

NOVINKA MENŠÍ! RYCHLEJŠÍ! VÝKONNĚJŠÍ! Akumulátorový radiální lis s nuceným chodem a sledováním lisovacího tlaku. REMS Akku-Press 22 V ACC

NOVINKA MENŠÍ! RYCHLEJŠÍ! VÝKONNĚJŠÍ! Akumulátorový radiální lis s nuceným chodem a sledováním lisovacího tlaku. REMS Akku-Press 22 V ACC Akumulátorový radiální lis s nuceným chodem a sledováním lisovacího tlaku REMS Akku-Press 22 V ACC NOVINKA MENŠÍ! RYCHLEJŠÍ! VÝKONNĚJŠÍ! for Professionals Ještě výkonnější: o 50 % více energie! 1) Akumulátor

Více

Technika vedení potrubí

Technika vedení potrubí Systémové lisovací nástroje Technika vedení potrubí CZ 3/16 Katalog 2016 Změny vyhrazeny. Pro všechny lisovací systémy Viega v rozmezí d 12 108,0. Systémové lisovací nástroje Viega jsou použitelné pro

Více

K ata l o g 201 1 P R i c e L I S T 20 0 9

K ata l o g 201 1 P R i c e L I S T 20 0 9 K ata log 2011 Kompletní sortiment Svěrné spojky: Náš Gebo Quick univerzální svěrné spojky, je dostupné pro ocelové trubky od 21,3 mm do 60,3 mm průměru, pro černé ocelové trubky od 20 mm do 63,5 mm průměru

Více

Viega Advantix Vario: první sprchový žlábek na míru.

Viega Advantix Vario: první sprchový žlábek na míru. Viega Advantix Vario: první sprchový žlábek na míru. 0 10 20 30 Viega Advantix Vario. Na milimetr přesné zkrácení. Neomezená flexibilita. Na krátké nebo dlouhé úspěchy Viega Advantix Vario je první sprchový

Více

Technika vedení potrubí ušlechtilá ocel

Technika vedení potrubí ušlechtilá ocel Sanpress Inox G Technika vedení potrubí ušlechtilá ocel G2 CZ 3/16 Ceník 2016 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami a trubkami z ušlechtilé oceli, trubky z ušlechtilé oceli materiál

Více

VIESMANN. VITOCELL-W Zásobníkové ohřívače vody pro nástěnné kotle Objem 100 až 150 litrů. List technických údajů VITOCELL 100-W

VIESMANN. VITOCELL-W Zásobníkové ohřívače vody pro nástěnné kotle Objem 100 až 150 litrů. List technických údajů VITOCELL 100-W VIESMANN VITOCELL-W Zásobníkové ohřívače vody pro nástěnné kotle Objem 100 až 150 litrů List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOCELL 100-W Zásobníkový ohřívač vody z oceli, se smaltováním

Více

Technika vedení potrubí měď/červený bronz

Technika vedení potrubí měď/červený bronz Profipress G Technika vedení potrubí /červený bronz A2 CZ 3/16 Katalog 2016 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami a trubkami z mědi podle DIN EN 1057 a DVGW pracovního listu

Více

LEGISLATIVA V OBLASTI DISTRIBUCE PITNÉ VODY A LIMITACE MATERIÁLŮ Ing. Miroslav Pfleger Ing. Juraj Barborik

LEGISLATIVA V OBLASTI DISTRIBUCE PITNÉ VODY A LIMITACE MATERIÁLŮ Ing. Miroslav Pfleger Ing. Juraj Barborik LEGISLATIVA V OBLASTI DISTRIBUCE PITNÉ VODY A LIMITACE MATERIÁLŮ Ing. Miroslav Pfleger Ing. Juraj Barborik ÚVOD Normy, jejich postavení Požadavky na trubní materiály PROČ NORMY? Proč se věnovat normám?

Více

AquaFast. Světlosti 355 mm až DN 450 mm NOVÝ. Velká světlost. Skutečná úspora času pro spoje na PE potrubí

AquaFast. Světlosti 355 mm až DN 450 mm NOVÝ. Velká světlost. Skutečná úspora času pro spoje na PE potrubí NOVÝ AquaFast Velká světlost Světlosti 355 mm až DN 450 mm Skutečná úspora času pro spoje na PE potrubí Velké světlosti AquaFast mohou snížit vaše zásoby až o 75 % Průkopníci v řešení potrubních spojů

Více

Téma sady: Teplovodní otopné soustavy.

Téma sady: Teplovodní otopné soustavy. Téma sady: Teplovodní otopné soustavy. Název prezentace: Potrubí. Autor prezentace: Ing. Eva Václavíková VY_32_INOVACE_1223_potrubí_pwp Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové

Více

VZDUCHOVODY MULTI-PLAST

VZDUCHOVODY MULTI-PLAST MULTI-PLAST MULTI-PLAST VZDUCHOVODY POPIS Systém MULTI-PLAST je plastový stavebnicový systém navržený pro větrání menších prostor v rámci bytové výstavby jako např. kuchyní, koupelen, WC a podobně. Systém

Více

Technika vedení potrubí měď/červený bronz

Technika vedení potrubí měď/červený bronz Profipress G Technika vedení potrubí /červený bronz A2 CZ 3/16 Ceník 2016 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém s lisovacími spojkami a trubkami z mědi podle DIN EN 1057 a DVGW pracovního listu GW

Více

MULTINORM. Prosvûtlení a provûtrání sklepních prostor. Kvalitní sklepní světlík. Kvalitní sklepní svût. www.ronn.cz

MULTINORM. Prosvûtlení a provûtrání sklepních prostor. Kvalitní sklepní světlík. Kvalitní sklepní svût. www.ronn.cz MULTINORM Prosvûtlení a provûtrání sklepních prostor Kvalitní sklepní světlík Kvalitní sklepní svût www.ronn.cz MEA MULTINORM osvědčené a spolehlivé. Již mnoho let standardní řešení pro jednoduché použití

Více

Kompletní výrobní program

Kompletní výrobní program Katalog 2011 Kompletní výrobní program Pro ocelové trubky: Náše známé šroubení je k dispozici pro ocelové trubky 17,2 mm 114,3 mm, a pro médium voda, plyn (venkovní), stlačený vzduch, topný olej a motorová

Více

Kapitola 5. Lisovací měděné tvarovky FRABO. 80 lisovací měděné tvarovky FRABOPRESS univerzál

Kapitola 5. Lisovací měděné tvarovky FRABO. 80 lisovací měděné tvarovky FRABOPRESS univerzál Kapitola 5 5 Lisovací měděné tvarovky FRABO 80 lisovací měděné tvarovky FRABOPRESS univerzál FRABOPRESS SECURFRABO lisovací měděné tvarovky Prohlášení o trvanlivosti po dobu minimálně 30 let. Lisovací

Více

Kapitola 5. Lisovací měděné tvarovky FRABO. 80 lisovací měděné tvarovky FRABOPRESS univerzál

Kapitola 5. Lisovací měděné tvarovky FRABO. 80 lisovací měděné tvarovky FRABOPRESS univerzál Kapitola 5 5 Lisovací měděné tvarovky FRABO 80 lisovací měděné tvarovky FRABOPRESS univerzál FRABOPRESS SECURFRABO lisovací měděné tvarovky Prohlášení o trvanlivosti po dobu minimálně 30 let. Lisovací

Více

Potrubní systém xconnect System

Potrubní systém xconnect System Potrubní systém xconnect System xconnect System xconnect System Využívání vlnovce z chirurgické oceli v rámci domovních rozvodů má hned několik výhod. Trubky je možné snadno ohnout a instalovat například

Více

kapitola 5 - lisovací měděné tvarovky FRABOPRESS pro vodu, topení a plyn

kapitola 5 - lisovací měděné tvarovky FRABOPRESS pro vodu, topení a plyn kapitola 5 - lisovací měděné tvarovky FRABOPRESS pro vodu, topení a plyn 5 2015 FRABOPRESS lisovací měděné tvarovky Prohlášení o trvanlivosti po dobu minimálně 30 let Lisovací systém umožňuje rychlejší

Více

Technika vedení potrubí PE-Xc/Al/PE/červený bronz

Technika vedení potrubí PE-Xc/Al/PE/červený bronz Pexfit Technika vedení potrubí PE-Xc/Al/PE/červený bronz L5 CZ 3/16 Ceník 2016 Změny vyhrazeny. Lisovací spojovací systém pro instalace pitné vody podle DIN 1988 a DIN 50930 6 a instalace vytápění, přezkoušeno

Více

SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky. Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP. Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar.

SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky. Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP. Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar. SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar. Kvalita se vyplatí - vsaďte na vysokotlaké pájecí tvarovky

Více

www.ivarcs.cz TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: VSUVKA PUSH - PPSU 2) Typ: IVAR.PUSH - V 3) Charakteristika použití: 1/5

www.ivarcs.cz TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: VSUVKA PUSH - PPSU 2) Typ: IVAR.PUSH - V 3) Charakteristika použití: 1/5 1) Výrobek: VSUVKA PUSH - PPSU 2) Typ: IVAR.PUSH - V 3) Charakteristika použití: Novinka v oblasti spojování trubek systém IVAR.PUSH umožňuje instalaci rozvodů bez potřeby lisování tvarovek a tedy bez

Více

1) Výrobek: PROTIPOŽÁRNÍ ARMATURA PRESS-GAS - ROHOVÁ

1) Výrobek: PROTIPOŽÁRNÍ ARMATURA PRESS-GAS - ROHOVÁ 1) Výrobek: PROTIPOŽÁRNÍ ARMATURA PRESS-GAS - ROHOVÁ 2) Typ: IVAR.TASK 511 3) Charakteristika použití: Technologie lisovacích tvarovek IVAR.PRESS-GAS ve spojení s vícevrstvými trubkami IVAR.ALPEX-GAS představuje

Více

Kapitola 6. Lisovací tvarovky FRABO z uhlíkové oceli. 90 lisovací tvarovky FRABOPRESS - C-STEEL. 95 lisovací tvarovky FRABOPRESS - C-STEEL BIG SIZE

Kapitola 6. Lisovací tvarovky FRABO z uhlíkové oceli. 90 lisovací tvarovky FRABOPRESS - C-STEEL. 95 lisovací tvarovky FRABOPRESS - C-STEEL BIG SIZE Kapitola 6 6 Lisovací tvarovky FRABO z uhlíkové oceli 90 lisovací tvarovky FRABOPRESS - C-STEEL 95 lisovací tvarovky FRABOPRESS - C-STEEL BIG SIZE 97 trubky z uhlíkové oceli FRABOPRESS - C-STEEL FRABOPRESS

Více

Kapitola 6. Lisovací tvarovky FRABO z uhlíkové oceli. 90 lisovací tvarovky FRABOPRESS - C-STEEL. 95 lisovací tvarovky FRABOPRESS - C-STEEL BIG SIZE

Kapitola 6. Lisovací tvarovky FRABO z uhlíkové oceli. 90 lisovací tvarovky FRABOPRESS - C-STEEL. 95 lisovací tvarovky FRABOPRESS - C-STEEL BIG SIZE Kapitola 6 6 Lisovací tvarovky FRABO z uhlíkové oceli 90 lisovací tvarovky FRABOPRESS - C-STEEL 95 lisovací tvarovky FRABOPRESS - C-STEEL BIG SIZE 97 trubky z uhlíkové oceli FRABOPRESS - C-STEEL FRABOPRESS

Více

kapitola 5 - lisovací měděné tvarovky FRABOPRESS pro vodu, topení a plyn

kapitola 5 - lisovací měděné tvarovky FRABOPRESS pro vodu, topení a plyn kapitola 5 - lisovací měděné tvarovky FRABOPRESS pro vodu, topení a plyn 5 2011 FRABOPRESS lisovací měděné tvarovky Prohlášení o trvanlivosti po dobu minimálně 30 let Systém na lisování umožňuje rychlejší

Více

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí. L5 Pexfit

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí. L5 Pexfit Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí L5 Pexfit L5 Všechny spojky kompletně s lisovacími pouzdry. Kompletní systém PE-Xc se systémovými trubkami Pexfit pro instalaci pitné vody a novou systémovou

Více

PRŮMYSLOVÉ ARMATURY - spojky

PRŮMYSLOVÉ ARMATURY - spojky Materiál: Prac. tlak: Uhlíkové ocel A105 (pro typy od 100 do 400) Chrom molybdenová ocel 4130 (pro typy od 600 do 2202) Od 69 bar do 1378 bar (dle typu) Spojky HAMMER LUG byly navrženy pro rychlé spojení

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185 Název projektu: Moderní škola 21. století Zařazení materiálu: Šablona: III/2

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185 Název projektu: Moderní škola 21. století Zařazení materiálu: Šablona: III/2 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: T-KUS PRESS 2) Typ: IVAR.PT ) Charakteristika použití:

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: T-KUS PRESS 2) Typ: IVAR.PT ) Charakteristika použití: 1) Výrobek: T-KUS PRESS 2) Typ: IVAR.PT 5720 3) Charakteristika použití: Technologie lisovacích tvarovek IVAR.PRESS ve spojení s vícevrstvými trubkami ALPEX, TURATEC a PEX představuje nejproduktivnější,

Více

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: PŘECHODKA PRESS závit vnější 2) Typ: IVAR.PT ) Charakteristika použití:

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: PŘECHODKA PRESS závit vnější 2) Typ: IVAR.PT ) Charakteristika použití: 1) Výrobek: PŘECHODKA PRESS závit vnější 2) Typ: IVAR.PT 5608 3) Charakteristika použití: Technologie lisovacích tvarovek IVAR.PRESS ve spojení s vícevrstvými trubkami ALPEX, TURATEC a PEX představuje

Více

ELGEF Plus. Modulární systém pro velké rozměry až. tvarovek. www.titan-metalplast.cz

ELGEF Plus. Modulární systém pro velké rozměry až. tvarovek. www.titan-metalplast.cz Modulární systém pro velké rozměry až do 2000 mm ELGEF Plus Systém sedlových tvarovek Výhody systému sedlových tvarovek Využijte maximální flexibilitu inteligentního a modulárního systému velkých dimenzí,

Více

Technika vedení potrubí červený bronz

Technika vedení potrubí červený bronz Závitové fitinky z červeného bronzu Technika vedení potrubí červený bronz CZ 3/16 Katalog 2016 Změny vyhrazeny. R2 Fitinky se závity podle DIN EN 10226, část 1, schváleno pro instalace pitné vody podle

Více

Předstěnová/splachovací technika T2 Steptec

Předstěnová/splachovací technika T2 Steptec _CZ_090114.fm Seite 1 Montag, 16. Februar 2009 3:53 15 Předstěnová/splachovací technika Steptec _CZ_090114.fm Seite 2 Montag, 16. Februar 2009 3:53 15 Flexibilní ztvárnění koupelen pomocí předstěnového

Více

Světová premiéra lehkosti a spolehlivosti. Nový podzemní PE hydrant

Světová premiéra lehkosti a spolehlivosti. Nový podzemní PE hydrant Světová premiéra lehkosti a spolehlivosti Nový podzemní PE hydrant Výstup hydrantu Ovládací víko Ovládací tyč Tělo hydrantu z PE 100 NIRO ovládací táhlo Dvojitý odvodňovací systém Drenážní otvory PVC těsnící

Více

TA-MATIC. Směšovací ventily Termostatický směšovací ventil pro teplou vodu

TA-MATIC. Směšovací ventily Termostatický směšovací ventil pro teplou vodu TA-MATIC Směšovací ventily Termostatický směšovací ventil pro teplou vodu IMI TA / Teplá voda / TA-MATIC TA-MATIC Termostatické směšovací ventily jsou vhodné pro řízení teploty teplé vody v obytných domech

Více

Technika vedení potrubí červený bronz

Technika vedení potrubí červený bronz Závitové fitinky z červeného bronzu Technika vedení potrubí červený bronz R2 CZ 3/16 Ceník 2016 Změny vyhrazeny. Fitinky se závity podle DIN EN 10226, část 1, schváleno pro instalace pitné vody podle DIN

Více

Závěsné kombinované kotle. VUW atmotec pro VUW turbotec pro

Závěsné kombinované kotle. VUW atmotec pro VUW turbotec pro Závěsné kombinované kotle VUW atmotec pro VUW turbotec pro Nová generace kotlů AtmoGUARD - vylepšený systém dvou spalinových senzorů zajišťuje bezpečný provoz komínové verze atmotec. Optimalizované umístění

Více

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí L4 Pexfit Pro

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí L4 Pexfit Pro _CZ_090202.fm Seite 1 Mittwoch, 4. März 2009 5:43 17 Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí Pexfit Pro _CZ_090202.fm Seite 2 Mittwoch, 4. März 2009 5:43 17 Kompletní systém PE-Xc s lisovací

Více

Evoluce jedné revoluce: systémy Magic od OBO IT S MAGIC

Evoluce jedné revoluce: systémy Magic od OBO IT S MAGIC Evoluce jedné revoluce: systémy Magic od OBO IT S MAGIC 2 Vyvinut našimi nejlepšími inženýry. Montován bezpočtem řemeslníků po celém světě. Objevte evoluci principu Magic. Princip jednoduchosti Všechny

Více

POTRUBNÍ SYSTÉM PRO STLAČENÝ VZDUCH

POTRUBNÍ SYSTÉM PRO STLAČENÝ VZDUCH POTRUBNÍ SYSTÉM PRO STLAČENÝ VZDUCH T-spojky s antikondenzačním systémem Odbočka se dvěma výstupy Kulový kohout s předmontovanými spojkami Přímé spojky pro redukci rozměrů T-spojky Kolena 90 Koncové krabice

Více

SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky. Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP. Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar.

SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky. Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP. Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar. SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar. Kvalita se vyplatí vsaďte na vysokotlaké pájecí tvarovky SANHA

Více

Závěsné kombinované kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VUW atmotec pro VUW turbotec pro

Závěsné kombinované kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VUW atmotec pro VUW turbotec pro Závěsné kombinované kotle Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VUW atmotec pro VUW turbotec pro Protože myslí dopředu. Nová generace kotlů nové funkční prvky AtmoGUARD Vvylepšený

Více

Mistr v měření tlaku vody a plynu. testo 324. Pro všechna měření tlaků a úniků.

Mistr v měření tlaku vody a plynu. testo 324. Pro všechna měření tlaků a úniků. Mistr v měření tlaku vody a plynu. testo 324. Pro všechna měření tlaků a úniků. www.testo.cz/324 Pro všechna měření plynovodů a vodovodů. V průběhu užívání se mohou stát plynovodní a vodovodní systémy

Více

Janisol HI. Kvalitní ocel pro kvalitní izolaci

Janisol HI. Kvalitní ocel pro kvalitní izolaci Janisol HI Kvalitní ocel pro kvalitní izolaci Nové měřítko v oblasti tepelných izolací oken a dveří Janisol HI spojuje estetiku a technickou vyzrálost. Velmi štíhlé pohledové šířky dávají akcent architektuře,

Více

Obsah KAPITOLY. 1 Svařované nerezové trubky 4-6. 2 Čtyřhranné a obdélníkové svařované trubky 7-9. 3 Bezešvé trubky 10-14.

Obsah KAPITOLY. 1 Svařované nerezové trubky 4-6. 2 Čtyřhranné a obdélníkové svařované trubky 7-9. 3 Bezešvé trubky 10-14. KATALOG PRODUKTŮ Obsah KAPITOLY listy 1 Svařované nerezové trubky 4-6 2 Čtyřhranné a obdélníkové svařované trubky 7-9 3 Bezešvé trubky 10-14 4 Duté tyče 15-16 5 Tyčové materiály 17-22 6 Nerezové potrubí

Více

Příruby a spojky Přírubový přechod UNIDAP DN 40-300

Příruby a spojky Přírubový přechod UNIDAP DN 40-300 Přírubový přechod UNIDAP 40-300 Přírubový přechod UNIDAP: univerzální přírubová spojka 40 300 PN 10, PN 16 přímá nebo redukovaná vhodné pro materiál potrubí: ocel, šedá litina, tvárná litina, PE, PVC,

Více

tato trubka vám zajistí klidný spánek www.rehau.cz

tato trubka vám zajistí klidný spánek www.rehau.cz tato trubka vám zajistí klidný spánek raupiano PLUS - PRÉMIOVÁ PROTIHLUKOVÁ OCHRANA PRO VÁŠ DOMOV www.rehau.cz výrobek: RAUPIANO PLUS Prémiová protihluková ochrana pro velké objekty RAUPIANO PLUS je systém

Více

Řezání lanem. Přehled výhod 44 Lanová pila Husqvarna 46 Diamantové nástroje pro řezání lanem 48

Řezání lanem. Přehled výhod 44 Lanová pila Husqvarna 46 Diamantové nástroje pro řezání lanem 48 Řezání lanem Přehled výhod 44 Lanová pila Husqvarna 46 Diamantové nástroje pro řezání lanem 48 Řezání diamantovým lanem je nejjednodušší a nejúčinnější způsob práce s velkými betonovými konstrukcemi, například

Více

MULTI-PLAST systém plastového potrubí MULTI-PLAST

MULTI-PLAST systém plastového potrubí MULTI-PLAST MULTI-PLAST CHARAKTERISTIKA MULTI-PLAST je plastový stavebnicový systém navržený pro větrání menších prostor v rámci bytové výstavby jako např. kuchyní, koupelen, WC a podobně Zahrnuje tři kruhové a tři

Více

Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: provedení plynovodů

Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: provedení plynovodů Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: provedení plynovodů Autor prezentace: Ing. Eva Václavíková VY_32_INOVACE_1247_provedení_plynovodů_pwp Název školy: Číslo a název projektu:

Více

Průvodce sortimentem. Systém Ekoplastik velké dimenze Potrubí a tvarovky dimenzí mm

Průvodce sortimentem. Systém Ekoplastik velké dimenze Potrubí a tvarovky dimenzí mm Průvodce sortimentem Systém Ekoplastik velké dimenze Potrubí a tvarovky dimenzí 63 250 mm Obsah Výhody systému... 3 Základní informace... 4 Případová studie... 5 Technické parametry - trubky... 6 Tvarovky...

Více

NOVÝ Zpětný ventil. Typ 561 a 562. www.titan-plastimex.cz

NOVÝ Zpětný ventil. Typ 561 a 562. www.titan-plastimex.cz NOVÝ Zpětný ventil Typ 561 a 562 www.titan-plastimex.cz VÝHODY Nové zpětné ventily jsou maximálně spolehlivé a výkonné díky optimalizované geometrii proudění vede k vašemu prospěchu a vyššímu zisku. Zpětné

Více

Roth plochý kolektor Heliostar 218... hightech s

Roth plochý kolektor Heliostar 218... hightech s Roth Heliostar nyní též s menší plochou... pro každé použití správná velikost Po úspěšném uvedení na trh kolektoru Roth Heliostar s inovovanou polykarbonátovou vanou je nyní k dodání nově ve dvou různých

Více

PRŮMYSLOVÉ ARMATURY - spojky

PRŮMYSLOVÉ ARMATURY - spojky Přírubové spoje přípojka potrubí hadicová koncovka s otočnou přírubou montáží objímky RS hadicová koncovka s pevnou přírubou přípojka potrubí pružná hadice těsnění těsnění Přírubové spoje jsou jedním z

Více