MOCNIČNÍ NÁKUPY V PRAX

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MOCNIČNÍ NÁKUPY V PRAX"

Transkript

1 FAKULTNÍ NEMOCNICE OLOMOUC MOCNIČNÍ NÁKUPY V PRAX Porada přednostů Ing. Čeněk Merta, MBA- červen 2014 Androsa, Čestlice profesionalita a lidský přístup

2 ŘÍZENÍ LÉKOVÉ POLITIKY FNOL Za řízení lékové politiky a strategické řízení nákupu je zodpovědný vedoucí obchodního úseku obchodní náměstek. Toto je podpořeno popisem jeho pravomocí a zodpovědnosti v Organizačním řádu FNOL, Směrnici o Veřejných zakázkách a Směrnici o Hospodaření s léčivy. Dále je podpořeno motivací vedoucího OBÚ včetně vedoucího Lékárny a vedoucího Odboru nákupu léčiv.

3 FNOL základní parametry. Celkové výnosy (tržby) ,- tis. Kč Celkové náklady ,- tis. Kč Hospod.výsledek před zdaněním 80 mil. Kč. Likvidita běžná 0,49 krátkodobá..1,06 dlouhodobá.1,13 Platební morálka- přechod na max.60 dnů - postupně na 30 dnů

4 VÝNOSOVÉ A NÁKLADOVÉ PARAMETRY - FNOL VÝNOSY CELKEM tis. Kč (z toho VÝNOSY LÉKÁRNY) ,- tis. Kč. NÁKLADY CELKEM tis. Kč. Personální náklady tis. Kč (44,2%) Léčiva celkem tis. Kč (19,7%) Léčiva přes lékárnu tis. Kč SZM (včetně diagnostik) ,- (16,1%)

5 NÁSTROJE PRO ŘÍZENÍ LÉKOVÉ POLITIKY - FNOL CENTRALIZOVANÝ NÁKUP ODBOR NÁKUPU LÉČIV ODDĚLENÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK LÉKÁRNA LÉKOVÁ KOMISE ODDĚLENÍ MARKETINGU TÝM PRO ŘÍZENÍ LÉKOVÉ POLITIKY STRATEGIE NÁKUPU DOPORUČENÝ LIST PŘÍPRAVKŮ (POSITIVNÍ LIST) MANAŽERSKÉ VÝSTUPY (MANAŽ. ÚČETNICTVÍ)

6 a.) on-line spotřeby po klinice, středisku, na lékaře. b.) on-line preskripce po klinice, středisku, na lékaře. c.) záchyty receptů INFORMACE Z VNĚJŠÍHO OKOLÍ (SUKL, Ministerstvo zdravotnictví, zdravotní pojišťovny, ÚHOS, soudy, ostatní zdravotnická zařízení atd. JEDNÁNÍ A KOMUNIKACE S DODAVATELSKÝM ŘETĚZCEM.

7 CENTRALIZACE NÁKUPU- FNOL Celková centralizace pod OBÚ Co obsahuje OBÚ? nákup léčiv nákup SZM nákup diagnostik nákup všeobecného materiálu oddělení veřejných zakázek všechny veřejné zakázky nadlimitní, podlimitní, VZMR navíc i VZMR ostatních produktů nad ,- Kč. elektronické tržiště Lékárna od 1. července 2014

8 ODBOR NÁKUPU LÉČIV Řídí a připravuje podklady pro zadávací dokumentaci všech druhů soutěží. Řídí i marketinkové průzkumy a poptávková řízení. Připravuje doporučený list léčivých přípravků (positivní list) včetně jeho změn. Vyhodnocuje plnění dopor.listu přípravků PL. Připravuje návrhy smluv po realizaci VZ a to otevřených výběrových řízeních, nadlimitních, podlimitních, VZMR. Nastavuje na základě poptávek max. ceny při nákupu dle 13 odst. 8 zákona č. 137/2006 Sb. Zákona o veřejných zakázkách.

9 FNOL POZITIVNÍ LIST (SEZNAM DOPORUČENÝCH LÉČIVÝCH PŘÍPRAVKŮ) Seznam doporučených léčiv = positivní list je jednotný. PL vytváří obchodní úsek FNOL společně s lékovou komisí. Léková komise je složena z odborných garantů. Regulace (posouzení terapeutické zaměnitelnosti se děje na úrovni 1 účinné látky i nad několika účinnými látkami) začínají se sbírat zkušenosti ze světa.

10 Aktualizace je několikrát ročně (min. 2x). V roce 2013 byla aktualizace 3x, v roce x. příchod nových generik na trh významná změna ceny na trhu Důležité informace při výběru produktů na PL. dostupnost kvalita, zkušenosti lékařů, nežádoucí účinky benchmarkingové informace (především cenové) statistika objemu spotřeby a předpoklad pro příští období soutěže mezi dodavateli

11 FNOL VYHODNOCOVÁNÍ PLNĚNÍ POSITIVNÍHO LISTU (PL) Žádánková část s blokací v elektronickém systému. Positivní část preskripce je zvýrazněná. Provádí se měsíční kontrola je součástí manažer. hodnocení pracovišť. Za rok 2013 je plnění hospital cca 94%, ambulance cca 85%, rok 2014 prozatím hospital 96%, ambulance 88,6%. U dezinfekcí se striktně dodržuje Dezinfekční řád.

12 KDO JSOU NAŠI DODAVATELÉ? FARMACEUTICKÝ BUSINESS JE OPRAVDU ČISTÝ BUSINESS. FARMACEUTICKÝ PRŮMYSL JE ODVĚTVÍ, KDE PRODUKT BĚHEM NĚKOLIKA LET ZTRÁCÍ 85-90% SVÉ PŮVODNÍ HODNOTY. FARMACEUTICKÉ FIRMY DLOUHODOBĚ VYKAZUJÍ VYSOKOU ZISKOVOST. FARMACEUTICKÉ FIRMY JSOU OBROVSKÉ KOMPLEXY S OBROVSKÝM VOLNÝM KAPITÁLEM A OBROVSKÝM PROSTOREM VOLNÝCH PROSTŘEDKŮ PRO PODPORU PRODEJE SVÝCH PRODUKTŮ!!!

13 VÝBĚR DODAVATELE - FNOL 1. Produkt léčivo. 2. Součastné informace o produktu a.) nový stávající nová účinná látka b.) spotřeba budoucí trend klesající, stoupající (pokud jdeme do otevřeného VŘ nadlimitní,podlimitní necháme potvrdit lékárnou a spotřebitelem). c.) plnění PL v minulosti. d.) očekávání substitutu ANO-NE? e.) informace SÚKL, zdrav. pojišťoven důležitá předzvěst o změnách úhrad, nežádoucích účincích. f.) disciplinovanost dodávek atd. g.) zjišťování cenových relací.

14 3. Zjišťování budoucích trendů. 4. Marketingový průzkum trhu oficiální-většinou poptávkové řízení. cenové hladiny stabilita dodávek splatnosti stanovená kvalita 5. Výběr typu soutěžení OTEVŘENÉ, VZMR, 13 odst. 8 zákona č.137/2006 Sb.o VZ -PROMĚNLIVÉ CENY. 6. Výběr nejlepší nabídky dodavatele. 7. Kupní smlouva, zápis z jednání, nejlepší podmínky na základě poptávkového řízení. 8. Zařazení do PL. 9. Nastavení obchodních podmínek v Lékárně (pokud smlouva tak striktně, pokud ne pak max. cena. 10. Controlling.

15 VÝBĚR DODAVATELE LÉČIV-FNOL A.) VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ OTEVŘENÁ NADLIMITNÍ, PODLIMITNÍ. Je výhodná u léčiv, kde během soutěženého období nedochází ke změně cenových hladin. Během této doby se dá přesně odhadnout objem dodávek. Pozor na vpád substitutu. Zaměnitelnost je na úrovni účinné látky.

16 Po zkušenostech kupní smlouvy na 1 rok. V tomto případě je obtížné připustit ve smyslu zákona č. 137/2006 Sb. o Veřejných zakázkách poměr 80%, 90% dodržování. Zatím jsme uplatňovali jen u vysoce inovativních léků (centrových léků), tzn. soutěž ve své podstatě na účinnou látku mezi distributory a části hospital, žádanky. Z těchto zkušeností je nutno ošetřit především nedodání produktů. 30% soutěží bylo přesto znehodnoceno z důvodu změny cenových relací (především změny úhrad).

17 B.) VZMR VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU. Je znovu výhodná u léčiv, kde během soutěžního období nedochází ke změně cenových hladin. Vzhledem k rychlosti vysoutěžení se dá použít i na časové období kratší než 1 rok. Přesnost objemu dodávek. Kupní smlouvu na soutěžené období. Zaměnitelnost na úrovni účinné látky. Budeme postupně rozšiřovat v žádankovém systému. Poslední změna je navrácení hranice na ,- Kč bez DPH.

18 C.) VÝBĚR DODAVATELE S ODVOLÁNÍM NA 13 odst. 8 zákona č. 137/2006 Sb. o proměnlivých cenách. Marketingové vyhodnocení, poptávkové řízení za dodržení zásady transparentnosti, rovného zacházení a zákazu diskriminace. Pravidelné posuzování v čase. Rychlé reakce na změny cenových hladin. Je pružnější. Není přísně vázán na přesné odběry, protože jeho proměnná cena je v čase. Nejsou žádné stanovené lhůty. Může reflektovat např. stávající noví pacienti.

19 s ust. 13 odst. 8 zákona č. 137/2006 Sb. cit.: Při stanovení předpokládané hodnoty je zadavatel povinen sečíst předpokládané hodnoty obdobných, spolu souvisejících dodávek či služeb, které hodlá pořídit v průběhu účetního období. To neplatí pro dodávky, jejichž jednotková cena je v průběhu účetního období proměnlivá a zadavatel tyto dodávky pořizuje opakovaně podle svých aktuálních potřeb; zadavatel je však povinen vždy dodržet zásady transparentnosti, rovného zacházení a zákaz diskriminace. K tomu komentář R. Jurčík Zákon o veřejných zakázkách s komentářem, edice C. H. BECK, 1. vydání 2006, str. 126: Příkladem takové dodávky je nákup potravin ve stravovacím zařízení zadavatele, nákup léků zadavatelem-nemocnicí.

20 FNOL VÝSLEDEK NÁKUPNÍ ČINNOSTI LÉKŮ a.) přímá sleva soutěže na cenu. b.) nepřímá sleva bonus zásadně z fin. objemů. Za roky došlo vlivem přímých slev i nepřímých ke snížení nákladů o 300 mil. Kč s každoročním dopadem.

21 FNOL JE VÁŠ ZÁKAZNÍK

22 Děkuji za pozornost profesionalita a lidský přístup

Novinky v praxi cenového soutěžení s ohledem na regulaci a účtování. Michal Hojný

Novinky v praxi cenového soutěžení s ohledem na regulaci a účtování. Michal Hojný Novinky v praxi cenového soutěžení s ohledem na regulaci a účtování Michal Hojný Problémy v hlavě nemocničního lékárníka.. Nezaměnitelný přípravek 1 dodavatel = 1 nabídka Jak udělat korektní nadlimitní

Více

Management výběru dodavatelů biologik v nemocničním prostředí státní nemocnice. Ing. Čeněk Merta, MBA, MPA, PhD.

Management výběru dodavatelů biologik v nemocničním prostředí státní nemocnice. Ing. Čeněk Merta, MBA, MPA, PhD. Management výběru dodavatelů biologik v nemocničním prostředí státní nemocnice Ing. Čeněk Merta, MBA, MPA, PhD. controlling výběr dodavatelů biologické léčby dle legislativy a pravidel MANAGEMENT NEMOCNICE

Více

Management veřejných zakázek, pozitivních listů a nákupu v přímo řízených nemocnicích ČR

Management veřejných zakázek, pozitivních listů a nákupu v přímo řízených nemocnicích ČR Management veřejných zakázek, pozitivních listů a nákupu v přímo řízených nemocnicích ČR Michal Hojný Vedoucí lékárník ÚL IKEM 1 Největší specializované klinické a vědeckovýzkumné pracoviště v ČR 3 centra

Více

Mgr. Michal Hojný. HospiCon - Konference českých nemocnic, Tábor

Mgr. Michal Hojný. HospiCon - Konference českých nemocnic, Tábor vliv zdravotně pojistných plánů a změn v mechanismech hrazení ústavní péče na lékovou politiku a nákupní management. Nákupy centrových léků a materiálu a veřejné zadávání - současná specifika, rizika i

Více

Hospodaření fakultních nemocnic a dalších přímo řízených organizací v roce 2011 (11 FN + IKEM, NNH, MOÚ, ÚPMD)

Hospodaření fakultních nemocnic a dalších přímo řízených organizací v roce 2011 (11 FN + IKEM, NNH, MOÚ, ÚPMD) Hospodaření fakultních nemocnic a dalších přímo řízených organizací v roce 2011 (11 FN + IKEM, NNH, MOÚ, ÚPMD) Ekonomické informace Všechna přímo řízená zdravotnická zařízení zaznamenala za posledních

Více

VFN v Praze. Jistota moderní medicíny

VFN v Praze. Jistota moderní medicíny 5 500 zaměstnanců roční obrat 7,5 mld. Kč náklady na léky 2,3 mld. Kč náklady na SZM 508 mil. Kč náklady na MTZ 35 mil. Kč VFN v Praze náklady na labochemikálie 287 mil. Kč veřejný zadavatel, který má

Více

Nová pravidla pro transparentní hospodaření přímo řízených organizací

Nová pravidla pro transparentní hospodaření přímo řízených organizací Nová pravidla pro transparentní hospodaření přímo řízených organizací Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch ministr zdravotnictví Mgr. Filip Vrubel náměstek ministra 26. dubna 2018 Tzv. zpětné bonusy jde o dlouhodobou

Více

SYSTÉM CENTRÁLNÍHO NÁKUPU

SYSTÉM CENTRÁLNÍHO NÁKUPU SYSTÉM CENTRÁLNÍHO NÁKUPU Specifika nákupu v LČR LČR realizuje nákupy ze 105 organizačních jednotek na celém území České republiky, fyzicky není možné zajistit veškeré nákupy z jednoho místa, ročně se

Více

Výhledy tendrů a poptávek jako řešení pro financování zdravotnictví v České republice

Výhledy tendrů a poptávek jako řešení pro financování zdravotnictví v České republice Výhledy tendrů a poptávek jako řešení pro financování zdravotnictví v České republice Ing. Robert Sýkora, MHA Cluster Market Access Director, IPSEN Pharma, o.s. Obsah sdělení Tender management Struktura

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA KOLODĚJE K Jízdárně 9/20, Praha 9 Koloděje, 190 16 tel.: 281 972 050 email: kolodeje@zris.mepnet.cz Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu ZMČ Praha Koloděje rozhodlo

Více

Bonusy v nemocniční praxi aneb jaká je bonusová praxe z pohledu práva, daní i nemocnic. Mikulov

Bonusy v nemocniční praxi aneb jaká je bonusová praxe z pohledu práva, daní i nemocnic. Mikulov Bonusy v nemocniční praxi aneb jaká je bonusová praxe z pohledu práva, daní i nemocnic Mikulov 31.3.2017 Nemocnice Na Bulovce byla založena v roce 1931 Nemocnice je přímo řízená státní organizace, zřizovatelem

Více

Obec Okrouhlá IČO OO673447 ------------------------------------------------------------------ 473 01 Okrouhlá Okrouhlá č.p.36 Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (VZMR) I. Předmět úpravy

Více

Obec Horní Kněžeklady Platnost od 12.6.2012

Obec Horní Kněžeklady Platnost od 12.6.2012 OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Směrnice č. 3/2011 revize č.1 pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (VZMR) I. Předmět úpravy 1. Zákon č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů (

Více

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky čj. 453/2013/ÚVN Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Dodávky - Šicí materiál ZADAVATEL: Ústřední vojenská nemocnice

Více

Elektronická preskripce a finanční udržitelnost zdravotnických systémů

Elektronická preskripce a finanční udržitelnost zdravotnických systémů Parlament České republiky Poslanecká sněmovna Zdravotní výbor Elektronická preskripce a finanční udržitelnost zdravotnických systémů Farmakoekonomie, racionální předepisování a mezisektorová komunikace

Více

CENTRÁLNÍ NÁKUPY A VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA VŠTE

CENTRÁLNÍ NÁKUPY A VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA VŠTE Směrnice č. 11/2016 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích CENTRÁLNÍ NÁKUPY A VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA VŠTE Datum vydání: 1. 7. 2016 Účinnost od: 1. 7. 2016 Účinnost

Více

'V,,, SMERNICE PRO ZADAV ANI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR)

'V,,, SMERNICE PRO ZADAV ANI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR) 'V,,, SMERNICE PRO ZADAV ANI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR) schválená Radou města Stráž pod Ralskem dne 16. září 2009 usnesením č. RJ336/2009 a doplněná Radou města Stráž pod Ra1skem dne 2. února

Více

Univerzita Karlova v Praze, Fakulta sociálních věd. Opatření děkana č. 27/2012. Název: Postup pro zadávání veřejných zakázek na FSV UK

Univerzita Karlova v Praze, Fakulta sociálních věd. Opatření děkana č. 27/2012. Název: Postup pro zadávání veřejných zakázek na FSV UK Univerzita Karlova v Praze, Fakulta sociálních věd Opatření děkana č. 27/2012 Název: Postup pro zadávání veřejných zakázek na FSV UK Účinnost: 3. 5. 2012 V Praze dne 3. 5. 2012 PhDr. Jakub Končelík, Ph.D.

Více

Předpoklady pro změny v odměňování lékáren v ČR. Filip Vrubel, náměstek ministra zdravotnictví

Předpoklady pro změny v odměňování lékáren v ČR. Filip Vrubel, náměstek ministra zdravotnictví Předpoklady pro změny v odměňování lékáren v ČR Filip Vrubel, náměstek ministra zdravotnictví 19. 3. 2019 1 Odměna lékárenské péče Sortiment produktů vydávaných / prodávaných v lékárně a odměna: Léky hrazené

Více

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Čj. 1452/2015/ÚVN Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Infuzní roztoky ZADAVATEL: Ústřední vojenská nemocnice

Více

Opatření děkana č. 33/2009

Opatření děkana č. 33/2009 Opatření děkana č. 33/2009 Univerzita Karlova v Praze, Fakulta sociálních věd Opatření děkana č. 33/2009 Název: Postup pro zadávání veřejných zakázek na FSV UK Účinnost: 1.1.2010 V Praze dne 30.11. 2009

Více

Adam Vojtěch Ministerstvo financí ČR

Adam Vojtěch Ministerstvo financí ČR Adam Vojtěch Ministerstvo financí ČR kontrolovány čtyři FN nákupy činily největší podíl na celkových nákladech (43% - 52%), podíl léčiv a ZP pak činil 32% - 42 % nemocnice nepostupovaly podle ZVZ, ale

Více

Efektivní právní služby

Efektivní právní služby PRÁVNÍ MOZAIKA SOUČASNÝCH TRENDŮ JUDr. Kateřina Davidová Efektivní právní služby 23. března 2018 1 REGISTR SMLUV 23. března 2018 2 3 Sněmovní tisk 50/0, část č. 1/4 leden 2018 Novela z. o svobodném přístupu

Více

Efektivní právní služby

Efektivní právní služby ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH - ZÁKON O LÉČIVECH - ZÁKON O REGISTRU SMLUV Efektivní právní služby 1 STRUČNÉ SHRNUTÍ PRÁVNÍHO RÁMCE PRO DNEŠNÍ DOPOLEDNE zákon o zadávání veřejných zakázek shrnutí legislativního

Více

Dodávky Centrové léky

Dodávky Centrové léky Čj. 394/2012/DP-ÚVN Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Dodávky Centrové léky Dodávky léčiv určených pro super

Více

Reálné dopady a změny nového zákona č. 134/2016 v každodenní praxi nemocnic. Ing. Čeněk Merta, MBA

Reálné dopady a změny nového zákona č. 134/2016 v každodenní praxi nemocnic. Ing. Čeněk Merta, MBA Reálné dopady a změny nového zákona č. 134/2016 v každodenní praxi nemocnic Ing. Čeněk Merta, MBA Nový zákon o veřejných zakázkách zákon č. 134/2016 - účinnost 1. 10. 2016 hlavní změnou by po cholerické

Více

Proces nákupu ve zdravotnickém zařízení. Pavel Hroboň 6. 11. 2012 IVD, Praha

Proces nákupu ve zdravotnickém zařízení. Pavel Hroboň 6. 11. 2012 IVD, Praha Proces nákupu ve zdravotnickém zařízení Pavel Hroboň 6. 11. 2012 IVD, Praha Význam nákupu ve zdravotnickém zařízení Zvýšený finanční tlak vede poskytovatele ke snižování nákladů Nákupní ceny jsou v porovnání

Více

Výhledy tendrů a poptávek v České republice. Ing. Robert Sýkora, MHA Cluster Market Access Director, IPSEN Pharma, o.s.

Výhledy tendrů a poptávek v České republice. Ing. Robert Sýkora, MHA Cluster Market Access Director, IPSEN Pharma, o.s. Výhledy tendrů a poptávek v České republice Ing. Robert Sýkora, MHA Cluster Market Access Director, IPSEN Pharma, o.s. Obsah sdělení Tender management Co vše ovlivňuje poskytovatele Výhled tendrů a poptávek

Více

Implementace zákona o registru smluv

Implementace zákona o registru smluv Implementace zákona o registru smluv Ing. Martina Podešťová VFN v Praze 24.05.2017 VFN v Praze 5 500 zaměstnanců roční obrat 7,8 mld. Kč náklady na léky 2,5 mld. Kč náklady na SZM 500 mil. Kč náklady na

Více

METODICKÝ POKYN O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU PRO PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZŘÍZENÉ PARDUBICKÝM KRAJEM

METODICKÝ POKYN O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU PRO PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZŘÍZENÉ PARDUBICKÝM KRAJEM PARDUBICKÝ KRAJ Krajský úřad Metodický pokyn METODICKÝ POKYN O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU PRO PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZŘÍZENÉ PARDUBICKÝM KRAJEM VNITŘNÍ NORMA VN/12/2014 Platnost od 7. 5.

Více

Národní elektronický nástroj (NEN)

Národní elektronický nástroj (NEN) ISSS Hradec Králové Národní elektronický nástroj (NEN) MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OEVZK Praha, duben 2014 Fin. objem v mld. Kč vč. DPH Fin. objem v mld. Kč 4 500 4 000 3 500 3 000 2 500 2 000 1

Více

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Čj. 367/2012/DP-ÚVN Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Dodávka SZM Intervenční kardiologie ZADAVATEL: Ústřední

Více

Město Milovice. SMĚRNICE č. 2/2014. Pro zadávání veřejných zakázek městem Milovice a jeho příspěvkovými organizacemi

Město Milovice. SMĚRNICE č. 2/2014. Pro zadávání veřejných zakázek městem Milovice a jeho příspěvkovými organizacemi Město Milovice SMĚRNICE č. 2/2014 Pro zadávání veřejných zakázek městem Milovice a jeho příspěvkovými organizacemi vydaná v návaznosti na příslušná ustanovení zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Efektivní právní služby

Efektivní právní služby PRÁVNÍ POHLEDY NA POUŽÍVÁNÍ BIOSIMILARS Efektivní právní služby 1 Co nás čeká? 2 PRÁVNÍ POHLEDY NA POUŽÍVÁNÍ BIOSIMILARS základní paragrafy a biosomilars; systém cen a úhrad biosimilars; zaměnitelnost

Více

Přítomnost a budoucnost NENu a elektronizace VZ v ČR

Přítomnost a budoucnost NENu a elektronizace VZ v ČR Poodhalte budoucnost českého zadávání, aneb co nás čeká a nemine Přítomnost a budoucnost NENu a elektronizace VZ v ČR Jiří Svoboda MMR ČR Fin. objem v mld. Kč vč. DPH Fin. objem v mld. Kč Makroekonomické

Více

Key Account Management Pharmacy v praxi. Ing. Robert Sýkora, MHA Cluster Market Access Director IPSEN Pharma o.s.

Key Account Management Pharmacy v praxi. Ing. Robert Sýkora, MHA Cluster Market Access Director IPSEN Pharma o.s. Key Account Management Pharmacy v praxi Ing. Robert Sýkora, MHA Cluster Market Access Director IPSEN Pharma o.s. KAM cíle, role a priority Pohled do historie KAM Obsah sdělení Key Account Approach vs.

Více

Imperativy obchodu se ZP...

Imperativy obchodu se ZP... Imperativy obchodu se ZP......aneb páteř informací ve světě zdr. prostředků PharmDr. Michal Krejsta, MBA 2.11. 2015 Generální ředitel OMEGA Pharma - Perrigo CZ & SK Tajemník Asociace velkodsitributorů

Více

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Čj. 366/2012/DP-ÚVN Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Dodávka SZM Kardiostimulace ZADAVATEL: Ústřední vojenská

Více

Specifické distribuční modely farmaceutických společností v ČR a jejich daňové a regulatorní konsekvence 10/2016

Specifické distribuční modely farmaceutických společností v ČR a jejich daňové a regulatorní konsekvence 10/2016 Specifické distribuční modely farmaceutických společností v ČR a jejich daňové a regulatorní konsekvence 10/2016 Specifické distribuční modely Distribuce léčiv v ČR je ovlivněna celou řadou aspektů, národních

Více

Obec Prasklice. Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu

Obec Prasklice. Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Obec Prasklice Prasklice 77, Morkovice 768 33 obec@obecprasklice.cz Směrnice č. 2/2015 Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Čl. 1 Obecná ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při

Více

Jaké změny legislativy v oblasti léčiv a zdravotnických prostředků lze očekávat?

Jaké změny legislativy v oblasti léčiv a zdravotnických prostředků lze očekávat? Jaké změny legislativy v oblasti léčiv a zdravotnických prostředků lze očekávat? Mgr. Filip Vrubel náměstek ministra Praha, 15. 3. 2018 Zákon o léčivech Zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech 1 Zákon o léčivech

Více

Racionální preskripce léků dle VZP

Racionální preskripce léků dle VZP Racionální preskripce léků dle VZP Uživatelský návod Návod Dokumentace Poslední aktualizace 02.08.2013 Racionální preskripce léků dle VZP strana 1/6 Nová éra projektu racionální preskripce léků VZP ČR

Více

SMĚRNICE MĚSTA OTROKOVICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

SMĚRNICE MĚSTA OTROKOVICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Číslo řídícího dokumentu: Druh řídícího dokumentu: 741.01.0-SM-2016-RMO vnitřní předpis SMĚRNICE MĚSTA OTROKOVICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Zpracoval: Schválil (vydal): Datum nabytí účinnosti dokumentu:

Více

Systém sdružených nákupů Statutárního města Ostrava

Systém sdružených nákupů Statutárního města Ostrava Statutární město Ostrava Systém sdružených nákupů Statutárního města Ostrava Ing. Valentina Vaňková vedoucí oddělení kapitálových účastí a sdruženého nákupu www.ostrava.cz Tematické okruhy 1. Úvod - Jak

Více

Společné nákupy. zkušenosti Kraje Vysočina

Společné nákupy. zkušenosti Kraje Vysočina Společné nákupy zkušenosti Kraje Vysočina Doc. RNDr. Iveta Fryšová Ph.D. Ing. Miroslav Březina Obsah 1. Obecná východiska a zkušenosti 2. Informace ze společných nákupů plynu a elektrické energie 3. Kam

Více

Efektivní právní služby

Efektivní právní služby ZÁKON O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK a registr smluv spojené nádoby? - CENOVÁ ZVÝHODNĚNÍ JUDr. Kateřina Davidová Efektivní právní služby 31. března 2017 1 19 odst. 3 z.č. 134/2016 Sb. o zadávání veřejných

Více

Aktuální informace. Lékárenská péče Lékárenská péče. Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky. Praha

Aktuální informace. Lékárenská péče Lékárenská péče. Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky. Praha Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 6. 12. 2018 9 Lékárenská péče 2017 Souhrn Lékárenskou péči zajišťovalo (podle Národního registru poskytovatelů zdravotních

Více

Program rozvoje venkova Veřejné zakázky

Program rozvoje venkova Veřejné zakázky Program rozvoje venkova 2014-2020 Veřejné zakázky a) Zadavatel (Žadatel/příjemce dotace), který je veřejným nebo dotovaným zadavatelem podle ZVZ, postupuje podle tohoto zákona, tj. zodpovídá za řádné provedení

Více

NKÚ - Veřejné zakázky 2014 Hodnota za peníze NIPEZ / NEN

NKÚ - Veřejné zakázky 2014 Hodnota za peníze NIPEZ / NEN NKÚ - Veřejné zakázky 2014 Hodnota za peníze MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NIPEZ / NEN Praha 18. 9. 2014 Fin. objem v mld. Kč vč. DPH Fin. objem v mld. Kč 4 500 4 000 3 500 3 000 2 500 2 000 1 500

Více

Tender Management v oblasti nemocnic a praxe cenových soutěží. Mgr. Michal Báča, vedoucí úseku centrálního nákupu, Pardubická krajská nemocnice, a.s.

Tender Management v oblasti nemocnic a praxe cenových soutěží. Mgr. Michal Báča, vedoucí úseku centrálního nákupu, Pardubická krajská nemocnice, a.s. Tender Management v oblasti nemocnic a praxe cenových soutěží Mgr. Michal Báča, vedoucí úseku centrálního nákupu, Pardubická krajská nemocnice, a.s. Jaká je praxe v PKN? Co se aktuálně děje v nemocnicích?

Více

Zdravotnické reformní zákony. Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví

Zdravotnické reformní zákony. Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví Zdravotnické reformní zákony Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví Obsah Co se již podařilo prosadit Připravované zákony Co se již podařilo prosadit Zákon o zdravotních službách platný od

Více

Efektivní právní služby

Efektivní právní služby NEMOCNIČNÍ NÁKUPY A JEJICH EFEKTIVITA aneb tendrování a cenová soutěž v ústavní praxi Kateřina Davidová, advokát Efektivní právní služby 26. června 2014 1 Zákon o veřejných zakázkách Právní minimum pro

Více

Zákon versus dotační pravidla fondů EU při podávání nabídky. Lektor: Ing. Dagmar Lešnerová

Zákon versus dotační pravidla fondů EU při podávání nabídky. Lektor: Ing. Dagmar Lešnerová Zákon versus dotační pravidla fondů EU při podávání nabídky Lektor: Ing. Dagmar Lešnerová Čím se řídí VZ Zákon č. 137/2006 Sb. (dále jen ZVZ ) technická novela zákona 6.3.2015 zcela nový zákon od roku

Více

Tender Management u produktů s LOE

Tender Management u produktů s LOE Tender Management u produktů s LOE Mgr.Vladimír Chadim Key Account Manager Baxter CZ Obsah 1. Diverzifikace portfolia 2. Zákazníci 3.Cenová soutěž specifického portfolia 4.Možnosti cenové flexibility/

Více

Národní informační systém sledování nákladů na nákup zdravotnické techniky speciálního zdravotnického materiálu a léků

Národní informační systém sledování nákladů na nákup zdravotnické techniky speciálního zdravotnického materiálu a léků Národní informační systém sledování nákladů na nákup zdravotnické techniky speciálního zdravotnického materiálu a léků VÝCHOZÍ SITUACE Nejednotný systém nákupů v různých typech zdravotnických zařízení

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu pro Obec Kyje

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu pro Obec Kyje Čl. 1 Obecná ustanovení Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu pro Obec Kyje 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12 odst.

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu pro Obec Žernov

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu pro Obec Žernov Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu pro Obec Žernov Čl. 1 Obecná ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12 odst.

Více

Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz

Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz Školení Novela zákona o veřejných zakázkách č. 55/2012 Sb. Zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz Dne 28. 3. 2012 Inovace a

Více

Ekonomická část analytických studií s využitím auditorských přístupů

Ekonomická část analytických studií s využitím auditorských přístupů Zasedání komise lesnické ekonomiky OLH ČAZV 29. 4. 30. 4. 2014 Rožnov pod Radhoštěm Ekonomická část analytických studií s využitím auditorských přístupů Ing. Petra Hlaváčková, Ph.D. Ústav lesnické a dřevařské

Více

Vnitřní směrnice č. 3/2018 pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu

Vnitřní směrnice č. 3/2018 pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Vnitřní směrnice č. 3/2018 pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu ve znění dodatku č. 1 ze dne 4.2.2019 ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Předmět směrnice 1. Tato směrnice pro zadávání veřejných zakázek

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (ÚSC obec Benátky)

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (ÚSC obec Benátky) Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (ÚSC obec Benátky) Čl. 1 Obecná ustanovení 1.Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12 odst.

Více

Efektivní bonusování jako klíč k úspěšné spolupráci!

Efektivní bonusování jako klíč k úspěšné spolupráci! PharmDr. Michal Krejsta, MBA Generální ředitel/ Předseda představenstva OMEGA Pharma Perrigo CZ & SK Tajemník asociace velkodistributorů léčiv AVEL Člen představenstva české asociace farmaceutických firem

Více

3. konference 23. 6. 2005 Role poskytovatelů zdravotní péče: Patří do zdravotnictví slovo byznys?

3. konference 23. 6. 2005 Role poskytovatelů zdravotní péče: Patří do zdravotnictví slovo byznys? Možnosti a meze zlepšení řízení ve státní zdravotnické organizaci Karel Filip Hlavní problémy řízení státní nemocnice Řízení nemocnice nebo řízení v nemocnici? Silné tendence k autonomii (pavilony) Váznoucí

Více

Dotace a výběrová řízení:

Dotace a výběrová řízení: Výběrová řízení zadávání zakázek, na které se nevztahují postupy upravené zákonem o veřejných zakázkách (postupuje se dle Závazných postupů, pravidel) zadávání veřejných zakázek podle zákona č. 137/2006

Více

HOSPITAL MANAGEMENT 2017

HOSPITAL MANAGEMENT 2017 3. ROČNÍK HOSPITAL MANAGEMENT 2017 CLARION CONGRESS HOTEL Jeremenkova 36, Olomouc 1. - 2. listopadu 2017 Registraci a další informace najdete na marketing.fnol.cz 3. KONFERENCE NA TÉMA JAK ÚSPĚŠNĚ OBCHODOVAT

Více

Vnitřní směrnice č. 1/2013 pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu

Vnitřní směrnice č. 1/2013 pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Vnitřní směrnice č. 1/2013 pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu včetně Dodatku č. 1 schváleného radou města dne 18.3.2013 usnesením č. 70/2013, Dodatku č. 2 schváleného radou města dne 23.6.2014

Více

2014 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV

2014 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV Parenterální výživy pro terapii ve vlastním sociálním prostředí 2 Parenterální výživy pro domácí terapii Výsledky revize za období 2011 a 2012 Jitka Pavlíková XXX. Mezinárodní kongres SKVIMP Hradec Králové

Více

Reforma zdravotnictví

Reforma zdravotnictví Reforma zdravotnictví Reformní zákony postup schvalování Malá novela zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění Reformní zákony postup schvalování Zákon o zdravotních službách a podmínkách

Více

Poptávkové řízení a jeho obhajitelnost?!

Poptávkové řízení a jeho obhajitelnost?! Poptávkové řízení a jeho obhajitelnost?! PharmDr. Michal Krejsta, MBA Generální ředitel OMEGA Pharma ČR&SR Předseda představenstva ČAFF Výkonný tajemník AVEL SR BLOK č. 3: Nemocnice a jejich obchodní činnost

Více

OTIDEA - Veřejné zakázky 2014/2015 NIPEZ / NEN

OTIDEA - Veřejné zakázky 2014/2015 NIPEZ / NEN OTIDEA - Veřejné zakázky 2014/2015 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NIPEZ / NEN Jiří Svoboda Praha 2. 10. 2014 Fin. objem v mld. Kč vč. DPH Fin. objem v mld. Kč 4 500 4 000 3 500 3 000 2 500 2 000 1 500

Více

PROGRAM HOSPITAL MANAGEMENT října 2016

PROGRAM HOSPITAL MANAGEMENT října 2016 2. ROČNÍK HOSPITAL MANAGEMENT 2016 NH COLLECTION CONGRESS Legionářská 21, Olomouc 19. - 20. října 2016 PROGRAM 2. KONFERENCE NA TÉMA JAK ÚSPĚŠNĚ OBCHODOVAT V TURBULENTNÍM PROSTŘEDÍ FARMACEUTICKÉHO BUSINESSU

Více

PRAVIDLA LÉKOVÉ REKLAMY VE VÍRU ZMĚN

PRAVIDLA LÉKOVÉ REKLAMY VE VÍRU ZMĚN PRAVIDLA LÉKOVÉ REKLAMY VE VÍRU ZMĚN Mgr. Libor Štajer, advokát 11. února 2008 OBSAH přehled novinek v roce 2011; změny UST-27 verze 3; novela zák. o regulaci reklamy. 15.11.200726.dubna 2007 PŘEHLED ZMĚN

Více

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou. Roční zpráva 2007

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou. Roční zpráva 2007 HOSPODAŘENÍ FTNsP Ing. Lubomír Vrána, MBA, ekonomický náměstek ředitele FTNsP dosáhla v roce 27 po zdanění zisku v celkové výši 16 436 tis. Kč, což představuje nejlepší hospodářský výsledek v historii

Více

NÁVRH PROGRAMU JEDNÁNÍ SPRÁVNÍ RADY VZP ČR DNE 28. LEDNA 2019

NÁVRH PROGRAMU JEDNÁNÍ SPRÁVNÍ RADY VZP ČR DNE 28. LEDNA 2019 NÁVRH PROGRAMU JEDNÁNÍ SPRÁVNÍ RADY VZP ČR DNE 28. LEDNA 2019 1. Projednání návrhu programu 2. Reporting za leden až prosinec 2018 Materiál č. 1/2019, na vědomí Příloha: A- Informace k výši rezervního

Více

ELEKTRONICKÉ NÁSTROJE V PRAXI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

ELEKTRONICKÉ NÁSTROJE V PRAXI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK ELEKTRONICKÉ NÁSTROJE V PRAXI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK KONFERENCE DNE 27. 9. 2011 Vítězslav Grygar PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI ecentre, a. s. IMPLEMENTUJEME ELEKTRONICKÉ NÁSTROJE DO NÁKUPNÍCH A KONTROLNÍCH PROCESŮ

Více

GENERICKÁ PRESKRIPCE A TVORBA POZITIVNÍCH LISTŮ

GENERICKÁ PRESKRIPCE A TVORBA POZITIVNÍCH LISTŮ GENERICKÁ PRESKRIPCE A TVORBA POZITIVNÍCH LISTŮ RIZIKA V ČINNOSTECH FARMACEUTICKÉ SPOLEČNOSTI ŠPINDLERŮV MLÝN 2012 MUDR. TAŤÁNA SOHAROVÁ VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA ČR KDO JE ODPOVĚDNÝ ZA RACIONÁLNÍ

Více

Možné řešení úkolu. Sen Market

Možné řešení úkolu. Sen Market Možné řešení úkolu Sen Market Žák Třída Datum zpracování Osnova 1. Plánování: a) Základní strategické cíle b) SWOT analýza c) Porterova analýza konkurence 2. Organizování: a) Organizační struktura Sen

Více

Nákup knih na MENDELU v režimu veřejné zakázky. Bc. Vladimíra Perlová, Bc. Lenka Hrozková, DiS. Ústřední knihovna ÚVIS Mendelovy univerzity v Brně

Nákup knih na MENDELU v režimu veřejné zakázky. Bc. Vladimíra Perlová, Bc. Lenka Hrozková, DiS. Ústřední knihovna ÚVIS Mendelovy univerzity v Brně Nákup knih na MENDELU v režimu veřejné zakázky Bc. Vladimíra Perlová, Bc. Lenka Hrozková, DiS. Ústřední knihovna ÚVIS Mendelovy univerzity v Brně 1 Úvod Dodržování zákona o veřejných zakázkách při nákupu

Více

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Čj. 6509/2015/ÚVN Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Dodávky - SZM pro digestivní endoskopii ZADAVATEL: Ústřední

Více

Co přináší novela zákona o léčivech? PharmDr. Alena Tomášková odbor farmacie

Co přináší novela zákona o léčivech? PharmDr. Alena Tomášková odbor farmacie Co přináší novela zákona o léčivech? PharmDr. Alena Tomášková odbor farmacie Zákon o léčivech Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon

Více

Centrová péče a inovativní léčivé přípravky - Je systém dobře nastaven? - Kam směřuje?

Centrová péče a inovativní léčivé přípravky - Je systém dobře nastaven? - Kam směřuje? Centrová péče a inovativní léčivé přípravky - Je systém dobře nastaven? - Kam směřuje? Tomáš Doležal Institut pro zdravotní ekonomiku a technology assessment HLAVNÍ VÝZVY ZDRAVOTNICTVÍ ČR Stárnoucí populace

Více

ebf 2014 Aktuální situace elektronizace VZ

ebf 2014 Aktuální situace elektronizace VZ ebf 2014 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Aktuální situace elektronizace VZ Jiří Svoboda Ostrava 6. listopadu 2014 Fin. objem v mld. Kč vč. DPH Fin. objem v mld. Kč 4 500 4 000 3 500 3 000 2 500 2 000

Více

Právní postavení českého lékaře z pohledu Výboru pro zdravotnictví PSP ČR

Právní postavení českého lékaře z pohledu Výboru pro zdravotnictví PSP ČR Právní postavení českého lékaře z pohledu Výboru pro zdravotnictví PSP ČR R. Vyzula 12.10.2015 Právní postavení českého lékaře 1. Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním

Více

KUPNÍ SMLOUVA Část...

KUPNÍ SMLOUVA Část... Příloha č. 3 KUPNÍ SMLOUVA Část... Článek I. Smluvní strany 1. se sídlem zastoupená:. bankovní spojení:. číslo účtu:. IČ:. DIČ: CZ.... (společnost je zapsaná v obchodním rejstříku vedeném ) (dále jen prodávající

Více

Trade Marketing Management. Ing. Robert Sýkora, MHA Corporate Affairs Director GlaxoSmithKline

Trade Marketing Management. Ing. Robert Sýkora, MHA Corporate Affairs Director GlaxoSmithKline Trade Marketing Management Ing. Robert Sýkora, MHA Corporate Affairs Director GlaxoSmithKline 2 Obsah vystoupení Základní pojmy Kompetence pozice Trade Marketing Manager a činnost celého oddělení Zařazení

Více

Vnitřní směrnice. obce Prackovice nad Labem. č. 1/2015. o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (aktualizace)

Vnitřní směrnice. obce Prackovice nad Labem. č. 1/2015. o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (aktualizace) Vnitřní směrnice obce Prackovice nad Labem č. 1/2015 o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (aktualizace) Aktualizace směrnice zpracována: 15.1.2015 Aktualizace projednána / schválena ZO Prackovice

Více

JUDr. Josef Chýle, Ph.D. místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Č. j.: ÚOHS-D0091/2017/VZ-04204/2017/560/MKv

JUDr. Josef Chýle, Ph.D. místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Č. j.: ÚOHS-D0091/2017/VZ-04204/2017/560/MKv JUDr. Josef Chýle, Ph.D. místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže *UOHSX009C8VA* UOHSX009C8VA Č. j.: ÚOHS-D0091/2017/VZ-04204/2017/560/MKv Vážení pánové, V Brně dne 10. 2. 2017 dne 2. 2. 2017

Více

Tender management v praxi. aneb. jak efektivně uspět v cenové soutěži. Libor Štajer. Kateřina Davidová

Tender management v praxi. aneb. jak efektivně uspět v cenové soutěži. Libor Štajer. Kateřina Davidová Tender management v praxi aneb jak efektivně uspět v cenové soutěži Libor Štajer Kateřina Davidová OBSAH Obsah: I. Cíle novely ZVZ, budoucí úprava, finanční limity VZ II. Právní minimum ze ZVZ pro dodavatele

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro zadávací řízení podle zákona č.137/2006 Sb. nadlimitní veřejná zakázka na dodávky

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro zadávací řízení podle zákona č.137/2006 Sb. nadlimitní veřejná zakázka na dodávky ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro zadávací řízení podle zákona č.137/2006 Sb. nadlimitní veřejná zakázka na dodávky Kontrastní látky 2011 ČÁST B TECHNICKÁ SPECIFIKACE ZADAVATEL : Nemocnice Na Homolce, Roentgenova

Více

SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU OBEC OBŘÍSTVÍ Obříství 40, 277 42 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Směrnice

Více

OBCHODNÍ PLÁN SPOLEČNOSTI na rok 2017 aktualizace finančního plánu - únor

OBCHODNÍ PLÁN SPOLEČNOSTI na rok 2017 aktualizace finančního plánu - únor OBCHODNÍ PLÁN SPOLEČNOSTI na rok 2017 aktualizace finančního plánu - únor Sídlo /dle OR/ Zprávu vypracoval - funkce: Partyzánů 2174, 688 01 Uherský Brod Ing. Ferdinand Kubáník - jednatel Telefon/spojovatelka:

Více

Obecný úvod k zadávání VZ povinnost řídit se ZVZ. Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz

Obecný úvod k zadávání VZ povinnost řídit se ZVZ. Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz Školení Novela zákona o veřejných zakázkách č. 55/2012 Sb. Obecný úvod k zadávání VZ povinnost řídit se ZVZ Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz Dne 28. 3. 2012 Inovace

Více

Pravidla pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Tišnov

Pravidla pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Tišnov Pravidla pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Tišnov I. Úvodní ustanovení 1. Pravidla pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Tišnov (dále jen Pravidla ), jsou zpracována ke

Více

Příloha č. 17a Postupy pro české žadatele pro zadávání veřejných zakázek neupravených zákonem

Příloha č. 17a Postupy pro české žadatele pro zadávání veřejných zakázek neupravených zákonem Postupy pro zadávání malého rozsahu (výše zakázky je menší než limit stanovený v 12 odstavec 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění dále jen zákon ) Předpokládaná hodnota Druh

Více

SMĚRNICE Č.20 INTERNÍ PŘEDPIS POSTUPU PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

SMĚRNICE Č.20 INTERNÍ PŘEDPIS POSTUPU PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU O B E C P R A V L O V, Pravlov 30, 664 64 Dolní Kounice SMĚRNICE Č.20 INTERNÍ PŘEDPIS POSTUPU PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Postup dle této směrnice schválen na 23. zasedání zastupitelstva

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu obce Nemojov

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu obce Nemojov Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu obce Nemojov Čl. 1 Obecná ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12 odst.

Více

VSTUP NOVÝCH INOVATIVNÍCH LÉKŮ NA TRH

VSTUP NOVÝCH INOVATIVNÍCH LÉKŮ NA TRH 1 VSTUP NOVÝCH INOVATIVNÍCH LÉKŮ NA TRH PharmDr. Zdeněk Blahuta, MHA Ředitel Státního ústavu pro kontrolu léčiv 2 V souladu s ustanoveními zákona o veřejném zdravotním pojištění rozhoduje sekce SÚKL o

Více

SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Obec : Džbánice Adresa : Džbánice 50, 671 71 Hostěradice IČ : 00600334 Směrnici zpracoval : Renata Petrželová administrace veřejných zakázek Projednáno

Více

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce F a k u l t n í n e m o c n i c e B r n o se sídlem Jihlavská 20, 625 00 Brno Pracoviště medicíny Pracoviště Pracoviště dospělého věku reprodukční medicíny dětské medicíny JIHLAVSKÁ 20, 625 00 BRNO OBILNÍ

Více

ehealth Day 2011 Pomůže elektronizace najít úspory? - elektronizace - náklady systému zdravotní péče - úsporová očekávání - výsledky

ehealth Day 2011 Pomůže elektronizace najít úspory? - elektronizace - náklady systému zdravotní péče - úsporová očekávání - výsledky [ 1 ] ehealth Day 2011 Pomůže elektronizace najít úspory? - elektronizace - náklady systému zdravotní péče - úsporová očekávání - výsledky PharmDr. Martin Beneš [ 2 ] ELEKTRONIZACE Elektronizace [ 3 ]

Více