1 Správce licencí Správce licencí Správce licencí Start > Všechny programy > IDEA StatiCa > Správce licencí Soubor > Správce licencí Licence

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1 Správce licencí Správce licencí Správce licencí Start > Všechny programy > IDEA StatiCa > Správce licencí Soubor > Správce licencí Licence"

Transkript

1 1 Správce licencí Programy IDEA jsou chráněny proti neoprávněnému použití. Pro běh programu je vyžadována platná licence. Upozornění: Lokální licence na pracovní stanici a síťová licence Eleckey jsou softwarové licence vázané na hardware počítače. Před významnou změnou hardware (výměna disku, flash BIOSu) je nutné licenci deaktivovat (vrátit na licenční server) a znovu ji aktivovat po ukončení změn. Nastavení aktuálního režimu licencování a správa licencí se provádí pomocí Správce licencí (IDEALManager.exe). Pokud program při spuštění nenalezne potřebnou licenci, zobrazí se dialog s varováním a možností spuštění Správce licencí. Správce licencí lze také spustit: příkazem nabídky Windows Start > Všechny programy > IDEA StatiCa > Správce licencí z jednotlivých aplikací příkazem Soubor > Správce licencí příkazem Licence z aplikace IDEA StatiCa Ve skupině Výběr typu licencování se nastavuje způsob načítání licencí pro programy IDEA: Lokální licence licence se načítají z aktuální pracovní stanice nebo z USB klíče. Je-li dostupná licence na USB klíči, načítá se licence z USB klíče, jinak se licence načítá z klíče na pracovní stanici. Síťová licence licenci pro jednotlivé pracovní stanice poskytuje síťový licenční server Eleckey.

2 HASP síťová licence licence pro jednotlivé pracovní stanice poskytuje síťový hardwarový klíč HASP. Podle nastaveného typu licence je dostupná karta pro nastavení parametrů licence. Klepnutím na Test licencí se zobrazí seznam dostupných modulů z aktuálně dostupné licence.

3 2 Lokální licence Lokální licence je výchozí nastavení způsobu licencování aplikace. Licence může být na pracovní stanici nebo na USB flash disku. Lokální licence se používají, je-li ve Správci licencí ve skupině Výběr typu licencování nastavena možnost Lokální licence. 2.1 Aktivace licence na pracovní stanici Aby bylo možné pracovat s lokální licencí na pracovní stanici, musí být ve Správci licencí zobrazena karta Lokální licence (tj. nesmí být dostupný licenční USB klíč). Aktivace vyžaduje, aby ve chvíli aktivace byl aktivovaný počítač připojen k internetu. Zkopírujte zaslaný Aktivační klíč do textového pole Aktivační klíč ve skupině Aktivace na kartě Lokální licence. Klepněte na tlačítko Aktivovat vedle textového pole se zadaným Aktivačním klíčem. Program se spojí s aktivačním serverem a přenese licenci na pracovní stanici (zaktivuje se). 2.2 Přenos licence na jiný počítač Pokud potřebujete program aktivovat na jiném počítači, popř. se chystáte k výměně hardware či přeinstalování operačního systému, je potřeba nejdříve licenci vrátit na Aktivační server. Zkopírujte zaslaný Aktivační klíč do textového pole Aktivační klíč ve skupině Aktivace na kartě Lokální licence. Klepněte na tlačítko Deaktivovat vedle textového pole se zadaným Aktivačním klíčem. Program se spojí s aktivačním serverem a vrátí licenci na aktivační server. Následně lze program výše uvedeným postupem zaktivovat na jiném počítači, popř. znovu aktivovat na stejném počítači. 2.3 Upgrade licence (reaktivace) Při upgrade (rozšíření licence, popř. prodloužení časově omezené licence) se postupuje obdobně jako při prvotní aktivaci. Po doručení oznámení, že je licenci možné reaktivovat, spusťte Správce licencí. Vložte aktivační klíč do textového pole Aktivační klíč ve skupině Aktivace na kartě Lokální licence. Klepněte na tlačítko Aktivovat vedle textového pole se zadaným Aktivačním klíčem. Program se spojí s aktivačním serverem a zaktualizuje licenci na počítači (reaktivuje ji).

4 2.4 Upgrade licence na USB klíči (reaktivace) Aby bylo možné pracovat s lokální licencí na USB klíči, musí být ve Správci licencí zobrazena karta USB klíč (licenční USB klíč musí být dostupný před spuštěním Správce licencí). Při upgrade (rozšíření licence) na USB klíči se postupuje obdobně jako při reaktivaci lokálního klíče. Po doručení oznámení, že je licenci možné reaktivovat, spusťte Správce licencí. Vložte aktivační klíč do textového pole Aktivační klíč ve skupině Aktivace na kartě USB klíč. Klepněte na tlačítko Aktivovat vedle textového pole se zadaným Aktivačním klíčem. Program se spojí s aktivačním serverem a zaktualizuje licenci na USB klíči (reaktivuje ji).

5 3 Síťová licence Eleckey V případě síťové ochrany běží na síti licenční server, který poskytuje licence jednotlivým počítačům v síti. Při použití síťové licence Eleckey je nutné, aby jednotlivé lokální počítače mohly on-line komunikovat s licenčním serverem, tzn. na firewallu serveru musí být povolen port, na kterém licenční server běží (výchozí je 1245). 3.1 Instalace na lokální počítače Na jednotlivé stanice se nainstalují programy IDEA StatiCa. Ve Správci licencí se na jednotlivých stanicích zapne typ licencování Síťová licence. Na kartě Síťová licence lze nastavit následující vlastnosti připojení k síťovému licenčnímu serveru: Jméno licenčního serveru - zadání DNS jména počítače, na kterém je zprovozněn Eleckey Network Licence server. Adresa licenčního serveru zadání IP adresy počítače, na kterém je zprovozněn Eleckey Network Licence server. Port zadání portu, na kterém je přístupná služba Eleckey Network Licence server. Výchozí port je Pro funkční připojení stačí zadat hodnotu Adresa licenčního serveru. Je-li zadáno Jméno licenčního serveru a zároveň Adresa licenčního serveru, musí souhlasit zadaná Adresa licenčního serveru s IP adresou získanou pomocí DNS ze zadaného Jména licenčního serveru.

6 3.2 Zprovoznění licenčního serveru Na počítač, který má fungovat jako licenční server, je potřeba nainstalovat program Eleckey NetKey licence server. Na nainstalovaný licenční server je pak potřeba zavést licence - pomocí zaregistrování aktivačních klíčů. Instalační program licenčního serveru a programy pro práci s licencemi jsou sbaleny v archivu NetKeyTools.zip Instalace licenčního serveru Instalace licenčního serveru se provede spuštěním souboru NetKey License Server 4.0.exe nebo instalačního balíčku NetKey License Server 4.0 EK.msi. Po ukončení instalace je možné vybrat, zda se má licenční server nainstalovat jako služba nebo spouštět pod uživatelským účtem. Server lze po instalaci pustit jako službu (bez uživatelského prostředí) nebo jako samostatnou aplikaci s jednoduchým grafickým rozhraním pod aktuálním uživatelským účtem. V případě, že licenční server běží jako služba, nelze spustit druhou instanci serveru s uživatelským rozhraním (konflikt na TCPIP portu), je službu je nutné nejdříve zastavit Programy pro aktivace licencí Pro aktivace a přenosy licencí se používají pouze Aktivační klíče, jiné možnosti aktivace a přenosu licence (Licenční klíč, Transfer Out/Transfer In) nejsou podporovány. K práci s licencemi na licenčním serveru slouží programy REGISTER.EXE a TRANSFER.EXE (z balíčku NetkeyTools.zip). V okamžiku aktivace licencí je nutné, aby byl počítač, na kterém se spouštějí programy pro aktivaci licencí, připojen k internetu. Programy REGISTER.EXE (TRANSFER.EXE) používají pro spojení s licenčním serverem nastavení ze souboru NETKEY.INI, který je ve stejném adresář jako soubory REGISTER.EXE (TRANSFER.EXE). Jako výchozí nastavení je použito Host=localhost, tzn. předpokládá se, že programy REGISTER.EXE (TRANSFER.EXE) budou spuštěny na počítači, na kterém běží licenční server. Obsah souboru NETKEY.INI : [Network] ServerAddress= ServerPort=1245 Host= Adresu licenčního serveru je možné zadat ve formě IP adresy do řádku ServerAddress= nebo ve formě jména serveru do řádku Host=. Zadané jméno musí být převoditelné na IP adresu pomocí DNS. V případě, že licenční server neběží na výchozím portu (1245), je nutné nastavit aktuální číslo portu do řádku ServerPort=. Pokud je program REGISTER.EXE (TRANSFER.EXE) spuštěn z jiného počítače, je potřeba v souboru NETKEY.INI nastavit adresu (jméno počítače), na kterém běží licenční server a na kterém mají být licence aktivovány, příp. deaktivovány Zavedení licencí na licenční server Spusťte program REGISTER.EXE. Zkopírujte zaslaný Aktivační klíč do textového pole Aktivační klíč. Klepněte na tlačítko Aktivovat vedle textového pole se zadaným Aktivačním klíčem. Program se spojí s aktivačním serverem a zaktivuje licence na licenčním serveru.

7 3.2.4 Přenos licence na jiný licenční server Pokud potřebujete pro licenční server použít jiný počítač, popř. se chystáte k přeinstalování operačního systému, je potřeba nejdříve licenci vrátit na aktivační server. Spusťte program TRANSFER.EXE. Zkopírujte zaslaný Aktivační klíč do textového pole Activation key. Klepněte na tlačítko Deactivate vedle textového pole se zadaným Aktivačním klíčem. Program se spojí s aktivačním serverem a vrátí licenci na aktivační server. V případě, že je program Transfer.exe spuštěn na serveru, na kterém není aktivní žádná licence, je místo tlačítka Deactivate dostupné tlačítko Activate, které má stejnou funkci jako tlačítko Aktivovat v programu REGISTER.EXE. Následně lze program výše uvedeným postupem zaktivovat na jiném počítači, popř. znovu aktivovat na stejném počítači Upgrade licencí V případě aktualizace licence (upgrade na novou verzi, rozšíření o nové moduly) se postupuje obdobně jako při prvotní aktivaci licence. Po obdržení oznámení od distributora, že licenci lze reaktivovat, se spustí utilita REGISTER.EXE, zkopíruje se aktivační klíč do textového pole Aktivační klíč a po klepnutí na Aktivovat dojde k reaktivaci licence.

8 3.3 Potíže při práci se síťovou licencí Potíže při aktivaci Aktivační utilita REGISTER.EXE (TRANSFER.EXE) hlásí, že se nelze připojit k Licenčnímu serveru (Cannot connect to NetKey License server). Možné příčiny: o na serveru neběží služba poskytující licence NetKey License server (ani jako aplikace, ani jako služba) o v souboru NETKEY.INI v adresáři utilit REGISTER.EXE (TRANSFER.EXE) je uvedena špatná adresa/jméno serveru, na kterém běží licenční server o je blokována komunikace mezi programy REGISTER.EXE (TRANSFER.EXE) a licenčním serverem na firewallu serveru není otevřen potřebný port Aktivační utilita REGISTER.EXE (TRANSFER.EXE) hlásí, že se nelze připojit k Aktivačnímu serveru (Cannot connect to Activation server. Please check your internet connection and try again) o pokud se při aktivaci objeví toto hlášení a není problém s internetovým připojením (funguje ping na www3.idea-rs.com), zkuste spustit program REGISTER.EXE (TRANSFER.EXE) na jiné pracovní stanici v síti. V tomto případě je potřeba upravit obsah souboru NETKEY.INI v adresáři utilit REGISTER.EXE (TRANSFER.EXE) obdobně jako pro aplikace IDEA na lokálních pracovních stanicích. Nastavte adresu serveru s běžícím NetKey License server do řádku ServerAddress= a upravte příslušně i řádek Host=. Obsah souboru pak vypadá např.: [Network] ServerAddress= ServerPort=1245 Host= kde je IP adresa serveru s běžícím NetKey License serverem. Po spuštění pak utilita REGISTER.EXE (TRANSFER.EXE) běží na pracovní stanici a komunikuje na jednu stranu s licenčním serverem v sítí a na druhou stranu přes internet s aktivačním serverem firmy IDEA. Tímto postupem lze utility REGISTER.EXE (TRANSFER.EXE) použít i pro dálkovou správu licencí přes internet (pokud je přístupný příslušný port na firewallu) Potíže při spouštění aplikace na lokálních stanicích Aplikace hlásí, že se nelze připojit k Licenčnímu serveru (Cannot connect to NetKey License server). Možné příčiny: o na serveru neběží služba poskytující licence NetKey License server (ani jako aplikace, ani jako služba) o v souboru NETKEY.INI v adresáři aplikace je uvedena špatná adresa/jméno serveru, na kterém běží licenční server o je blokována komunikace mezi lokálním počítačem a a licenčním serverem na firewallu serveru není otevřen potřebný port, na lokální stanici je blokována odchozí komunikace Aplikace hlásí, že jsou vyžadovány licence (NetKey: Lincese is required). Možné příčiny: o Na licenčním serveru nebyly ještě zaregistrovány žádné licence. Aplikace hlásí poškozený licenční klíč ( Netkey:Invalid key device ). Možné příčiny: o Poškozená licence na licenčním serveru (změna hardware, přesun virtuálního počítače na jiného hostitele). Licenci je nutné znovu aktivovat.

1 Správce licencí Správce licencí Správce licencí Start > Všechny programy > IDEA StatiCa > Správce licencí Soubor > Správce licencí Licence

1 Správce licencí Správce licencí Správce licencí Start > Všechny programy > IDEA StatiCa > Správce licencí Soubor > Správce licencí Licence 1 Správce licencí Programy IDEA jsou chráněny proti neoprávněnému použití. Pro běh programu je vyžadována platná licence. Upozornění: Lokální licence na pracovní stanici a síťová licence Eleckey jsou softwarové

Více

1 Správce licencí Správce licencí Správce licencí Start > Všechny programy > IDEA StatiCa > Správce licencí Soubor > Správce licencí Licence

1 Správce licencí Správce licencí Správce licencí Start > Všechny programy > IDEA StatiCa > Správce licencí Soubor > Správce licencí Licence 1 Správce licencí Programy IDEA jsou chráněny proti neoprávněnému použití. Pro běh programu je vyžadována platná licence. Upozornění: Lokální licence na pracovní stanici a síťová licence Eleckey jsou softwarové

Více

BRICSCAD V15. Licencování

BRICSCAD V15. Licencování BRICSCAD V15 Licencování Protea spol. s r.o. Makovského 1339/16 236 00 Praha 6 - Řepy tel.: 235 316 232, 235 316 237 fax: 235 316 038 e-mail: obchod@protea.cz web: www.protea.cz Copyright Protea spol.

Více

IM Instalace síťové verze SprutCAM. 1Nastavení serveru Vlastní instalace serveru...2 3Nastavení uživatelského počítače...

IM Instalace síťové verze SprutCAM. 1Nastavení serveru Vlastní instalace serveru...2 3Nastavení uživatelského počítače... IM 13.001 Instalace síťové verze Obsah 1Nastavení serveru... 1 2Vlastní instalace serveru...2 3Nastavení uživatelského počítače...6 1 Nastavení serveru 1. Informace o licencích jsou vloženy do licenčního

Více

Postup získání licence programu DesignBuilder v4

Postup získání licence programu DesignBuilder v4 Postup získání licence programu DesignBuilder v4 DesignBuilder je tvořen grafickým prostředím propojeným s několika moduly poskytujícími určitou funkci. Budete potřebovat licenci pro každý z modulů, který

Více

BRICSCAD V16. Licencování

BRICSCAD V16. Licencování BRICSCAD V16 Licencování Protea spol. s r.o. Makovského 1339/16 236 00 Praha 6 - Řepy tel.: 235 316 232, 235 316 237 fax: 235 316 038 e-mail: obchod@protea.cz web: www.protea.cz Copyright Protea spol.

Více

TECHNICKÁ PODPORA. Systémové požadavky Instalace Licencování a aktivace Náplň technické podpory Formy předplatného Kontakty

TECHNICKÁ PODPORA. Systémové požadavky Instalace Licencování a aktivace Náplň technické podpory Formy předplatného Kontakty TECHNICKÁ PODPORA Systémové požadavky Instalace Licencování a aktivace Náplň technické podpory Formy předplatného Kontakty Komu je technická podpora určena? Technická podpora je určená zákazníkům společnosti.

Více

Aktivace a aktualizace klíčů

Aktivace a aktualizace klíčů Aktivace a aktualizace klíčů Obsah 1 Jak začít...2 2 Instalace Prerequisities 15...3 3 Instalace CAD...3 4 Informace o ochranných klíčích...4 5 Jak můžu aktivovat můj klíč?...4 5.1 Instalace Prerequisities...5

Více

MATLAB: Automatická instalace a aktivace licence TAH

MATLAB: Automatická instalace a aktivace licence TAH MATLAB: Automatická instalace a aktivace licence TAH 1. VYTVOŘENÍ UŽIVATELSKÉHO ÚČTU NA STRÁNKÁCH MATHWORKS: Na odkazu níže si vytvořte účet na stránkách MathWorks s použitím Vaší školní emailové adresy

Více

Wonderware Software. Nové licencování s licenčním serverem (od verze 2017) Ivan Picek Pantek (CS) s.r.o.

Wonderware Software. Nové licencování s licenčním serverem (od verze 2017) Ivan Picek Pantek (CS) s.r.o. Wonderware Software Nové licencování s licenčním serverem (od verze 2017) Ivan Picek Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod Wonderware software (od verze 2017) používá nový způsob licencování, který mj. nevyžaduje

Více

TDP RPort 1.0. uživatelská příručka. 12. července 2007 Na slupi 2a, Praha 2

TDP RPort 1.0. uživatelská příručka. 12. července 2007 Na slupi 2a, Praha 2 uživatelská příručka 12. července 2007 Na slupi 2a, Praha 2 1 Co je? TDP RPort ( remote port ) umožňuje z klientské stanice navázat šifrované spojení pomocí protokolu TCP se sériovým portem serveru a zpřístupnit

Více

Instalace programu ProGEO

Instalace programu ProGEO Instalace programu ProGEO Obsah dokumentu: 1. Požadavky na systém 2. Průběh instalace 3. Aktivace zakoupené licence 4. Automatické aktualizace Updater 1. Požadavky na systém Softwarové požadavky: MicroStation

Více

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 RYCHLÝ ÚVODNÍ LIST NOVELL Při instalaci nové verze systému SUSE Linux Enterprise 11 postupujte podle následujících pokynů. Tento dokument obsahuje

Více

Aktivace a aktualizace klíčů

Aktivace a aktualizace klíčů Aktivace a aktualizace klíčů Obsah 1 2 3 4 5 Jak začít...2 Instalace Prerequisities 15...3 Instalace CAD...3 Informace o ochranných klíčích...4 Jak můžu aktivovat můj klíč?...4 5.1 5.2 5.3 5.4 Instalace

Více

Příručka nastavení funkcí snímání

Příručka nastavení funkcí snímání Příručka nastavení funkcí snímání WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_CS 2004. Všechna práva vyhrazena. Uplatňovaná ochrana autorských práv se vztahuje na všechny formy a záležitosti

Více

MATLAB: Automatická instalace a aktivace Campus-Wide licence (TAH Total Academic Headcount)

MATLAB: Automatická instalace a aktivace Campus-Wide licence (TAH Total Academic Headcount) MATLAB: Automatická instalace a aktivace Campus-Wide licence (TAH Total Academic Headcount) Tento postup je určen pro instalaci individuálních licencí. V případě, že potřebujete jiný typ licence (Designated

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Licencování ecscad. Mensch und Maschine Mechatronik GmbH

Licencování ecscad. Mensch und Maschine Mechatronik GmbH Licencování ecscad Mensch und Maschine Mechatronik GmbH Obsah 1. Instalace licenčního serveru... 3 2. Kontrola a uvolnění portů... 3 3. Vyžádání licenčního souboru Varinta 1... 3 4. Zadání kontaktních

Více

SYSTEM EDUBASE INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA

SYSTEM EDUBASE INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA SYSTEM EDUBASE INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Tento dokument byl kompletně napsán, sestaven a vytištěn v programu dosystem - EduBase. Více informací o programu dosystem - EduBase naleznete na www.dosli.cz. VARIACE

Více

Administrace Windows pro Adash Software

Administrace Windows pro Adash Software Administrace Windows pro Adash Software Obsah Instalace ovladače hardwarového klíče... 2 Příčiny nenalezení HASP klíče...3 Zjištění práv uživatele... 6 Instalace MSSQL 2005 Express z Instalačního CD Adash...

Více

Nápověda pro možnosti Fiery 1.3 (klient)

Nápověda pro možnosti Fiery 1.3 (klient) 2015 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 5. února 2015 Obsah 3 Obsah...5 Aktivace možnosti Fiery...6 Automatická aktivace

Více

Téma 11: Instalace a práva programů. Téma 11: Instalace a práva programů

Téma 11: Instalace a práva programů. Téma 11: Instalace a práva programů Téma 11: Instalace a práva programů 1 Teoretické znalosti V tomto cvičení se podíváte na instalaci a obecnou práci s programy včetně výběru výchozích programů pro příslušné typy souborů, apod. Správci

Více

Instalace a základní administrátorské nastavení 602LAN SUITE 5 Groupware

Instalace a základní administrátorské nastavení 602LAN SUITE 5 Groupware Instalace a základní administrátorské nastavení 602LAN SUITE 5 Groupware Obsah Úvod...2 Instalace...2 Doporučená hardwarová konfigurace......2 Podporované operační systémy......2 Ještě před instalací......2

Více

Instalace webové služby Mydlinka

Instalace webové služby Mydlinka Instalace webové služby Mydlinka Aktualizace dokumentu: 21.10.2014 Obsah 1 Co je to webová služba Mydlinka 2 Požadavky na instalaci a provoz 2.1 SAS 2.2 Databáze 2.3 Operační systém 2.4 Softwarové vybavení

Více

Správa licencí pro možnosti Fiery v klientském počítači

Správa licencí pro možnosti Fiery v klientském počítači Správa licencí pro možnosti Fiery v klientském počítači Chcete-li využít možnost Fiery, která je nainstalována v klientském počítači, musíte aktivovat její licenci. Možnost Fiery vyžaduje jedinečný aktivační

Více

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Abyste mohli připojit přístupový bod k AP Manageru, musí být v položce TCP/IP vašeho počítače nastaveny následující parametry : Statická IP adresa: 192.168.1.x

Více

Nápověda pro možnosti Fiery 1.3 (server)

Nápověda pro možnosti Fiery 1.3 (server) 2015 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 5. února 2015 Obsah 3 Obsah...5 Aktivace možnosti Fiery...5 Automatická aktivace

Více

APS Key.Reader. Program pro komunikaci s moduly systému APS Key. Uživatelská příručka

APS Key.Reader. Program pro komunikaci s moduly systému APS Key. Uživatelská příručka APS Key.Reader Program pro komunikaci s moduly systému APS Key Uživatelská příručka 2004 2017, TECH FASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 153 00 Praha 5, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno dne 2017/05/22,

Více

Copyright Delphi Upraveno AutoKelly 2017

Copyright Delphi Upraveno AutoKelly 2017 Technické informace BŘEZEN 2017 DT645(CZ) OBCHODNĚ DŮVĚRNÉ ZMĚNY ZKUŠEBNÍHO VYBAVENÍ VYBAVENÍ: SOFTWARE IRIS TÉMA: 1. ÚVOD LICENCE IRIS SOFTWARE V procesu obnovy licence 2017 IRIS byly provedeny určité

Více

Instalační příručka. DT pro AutoCAD Architecture

Instalační příručka. DT pro AutoCAD Architecture DT+ 2017 pro AutoCAD Architecture Červen 2016 Obsah Před instalací... 3 Základní pokyny k instalaci... 3 Systémové požadavky... 4 Typy instalací... 4 Umístění souborů... 4 Instalace DT+... 7 Instalace

Více

Systémová příručka Autor: Roman Macura, Jakub Buzáš Verze dokumentu: 1/2017 Datum poslední aktualizace:

Systémová příručka Autor: Roman Macura, Jakub Buzáš Verze dokumentu: 1/2017 Datum poslední aktualizace: Autor: Roman Macura, Jakub Buzáš Verze dokumentu: 1/2017 Datum poslední aktualizace: 5.10.2017 Kapitola 1 - První pohled Obsah 1 Nároky na systém, změny systémových součástí při instalaci 3 1.1 Co je potřeba

Více

SYSTÉMOVÁ PŘÍRUČKA Verze dokumentu: 2.01 Platnost od:

SYSTÉMOVÁ PŘÍRUČKA Verze dokumentu: 2.01 Platnost od: SYSTÉMOVÁ PŘÍRUČKA Verze dokumentu: 2.01 Platnost od: 30.08.2018 Obsah 1. Nároky na systém 3 1.1 Co je potřeba k provozu aplikace? 3 1.2 Co všechno se bude při instalaci dít? 3 2. Instalace 4 2.1 Stažení

Více

Nastavení CADprofi pro CAD, aktivace a registrace CADprofi

Nastavení CADprofi pro CAD, aktivace a registrace CADprofi Nastavení pro CAD, aktivace a registrace Obsah 1 Nastavení pro program CAD... 1 1.1 Automatické nastavení pro program CAD... 1 1.2 Ruč ní nastavení do programu CAD... 3 2 Registrace a aktivace licence...

Více

Obsah. KELOC CS, s.r.o... v ý v o j a p r o d e j e k o n o m i c k é h o s o f t w a re

Obsah. KELOC CS, s.r.o... v ý v o j a p r o d e j e k o n o m i c k é h o s o f t w a re Obsah Nastavení TCP/IP na PC na serveru... 2 Nastavení brány firewall na serveru... 3 Nastavení služby SQL Server Browser na serveru... 5 Nastavení ODBC na klientské stanici... 6 Místní a jazykové nastavení

Více

Nastavení programu pro práci v síti

Nastavení programu pro práci v síti Nastavení programu pro práci v síti Upozornění: následující text nelze chápat jako kompletní instalační instrukce - jedná se pouze stručný návod, který z principu nemůže popsat všechny možné stavy ve vašem

Více

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET)

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) 1. Instalace plovoucí síťové verze zahrnuje dvě části: a) instalace serveru a b) lokální instalace na připojených pracovních

Více

1 Instalace HASP Licence Manger pod Windows 7

1 Instalace HASP Licence Manger pod Windows 7 Instalace síťové verze u Obsah 1 Instalace HASP Licence Manger pod Windows 7... 1 1.1 Nastavení instalačního souboru... 1 1.2 Instalace HASP License Manager jako službu (pokud ho nechcete jako aplikaci)...

Více

ZÁKLADNÍ POKYNY PRO INSTALACI PROID+ Z INSTALAČNÍHO MÉDIA

ZÁKLADNÍ POKYNY PRO INSTALACI PROID+ Z INSTALAČNÍHO MÉDIA ZÁKLADNÍ POKYNY PRO INSTALACI PROID+ Z INSTALAČNÍHO MÉDIA Vážený zákazníku, máte k dispozici médium, s jehož pomocí můžete na svém systému zprovoznit funkce čipové karty ProID+. Pro správnou funkčnost

Více

SKYLA Pro II. Popis instalace programu

SKYLA Pro II. Popis instalace programu SKYLA Pro II Popis instalace programu Rev. 30.07.2014 O manuálu Dokument popisuje celý proces instalace programu Skyla Pro II, který se v některých ohledech liší od instalace předchozích verzí a upozorňuje

Více

Průvodce aktivací SolidWorks

Průvodce aktivací SolidWorks CO JE AKTIVACE? 2 Automatická aktivace 3 Aktivace emailem 3 Převedení licence 3 Sériové číslo SolidWorks a jeho změna u stávající instalace 4 Starší verze SolidWorks 4 OBRÁZKOVÝ PRŮVODCE AKTIVACÍ 5 Automatická

Více

Instalace hardwaru. 3. Připojte tiskový a úložný server TL-PS310U ke směrovači nebo přepínači/rozbočovači pomocí ethernetového kabelu.

Instalace hardwaru. 3. Připojte tiskový a úložný server TL-PS310U ke směrovači nebo přepínači/rozbočovači pomocí ethernetového kabelu. Instalace hardwaru Dříve než začnete, připravte si tato zařízení Počítač s operačním systémem Windows 2000/XP/Vista/7 s instalačním CD diskem k tiskovému serveru USB zařízení s USB portem Instalace hardwaru

Více

STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu

STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu 1. Tento návod se soustředí na instalaci na terminálová server a Citrix, ale je použitelný pro jakoukoli instalaci,

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

BRICSCAD. Aktivace a licencování

BRICSCAD. Aktivace a licencování BRICSCAD Aktivace a licencování Protea spol. s r.o. Makovského 1339/16 236 00 Praha 6 - Řepy tel.: 235 316 232, 235 316 237 fax: 235 316 038 e-mail: obchod@protea.cz web: www.protea.cz Copyright Protea

Více

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool UPOZORNĚNÍ: Pro používání Toolboxu, potřebujete přístup

Více

Dokumentace k produktu IceWarp Notifikační nástroj

Dokumentace k produktu IceWarp Notifikační nástroj Dokumentace k produktu IceWarp Notifikační nástroj Notifikační nástroj umožňuje propojit pracovní stanicí s aplikací IceWarp Web klient. Kromě funkcí pro upozorňování na nové události je pomocí ní možné

Více

Instalační Příručka. Verze 10

Instalační Příručka. Verze 10 Instalační Příručka Verze 10 Vytvořeno 30. listopadu 2009 Obsah Instalační příručka 1 Předpoklady... 1 Spuštění instalačního průvodce... 2 Uvítací okno... 4 Licenční ujednání... 5 Údaje o vás... 6 Instalace

Více

Stručný průvodce instalací. TL-WN550G/TL-WN551GTL-WN650G/TL-WN651G Bezdrátový adaptér PCI 54M/108M

Stručný průvodce instalací. TL-WN550G/TL-WN551GTL-WN650G/TL-WN651G Bezdrátový adaptér PCI 54M/108M Stručný průvodce instalací TL-WN550G/TL-WN551GTL-WN650G/TL-WN651G Bezdrátový adaptér PCI 54M/108M 1 Tento Stručný průvodce instalací vás provede procesem instalace hardwaru a softwaru na Windows 2000 a

Více

Síťová instalace a registrace pro progecad

Síťová instalace a registrace pro progecad Síťová instalace a registrace pro 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod... 1 3 Jak začít... 2 3.1 Instalace NLM Serveru pro... 2 3.2 Registrace NLM Serveru pro... 2 3.3 Přidávání a aktivace licencí... 2 3.4 Instalace

Více

plussystem Příručka k instalaci systému

plussystem Příručka k instalaci systému plussystem Příručka k instalaci systému Tato příručka je určena zejména prodejcům systému a případně koncovým uživatelům. Poskytuje návod, jak provést potřebná nastavení komponent. ITFutuRe s.r.o. 26.2.2015

Více

Postup pro uvolnění licence Graitec Advance 2010 vázané na hardwarový klíč

Postup pro uvolnění licence Graitec Advance 2010 vázané na hardwarový klíč Postup pro uvolnění licence Graitec Advance 2010 vázané na hardwarový klíč Pro koho slouží tento postup? Vaše licence Graitec Advance je vázaná na číslo síťové karty nebo na sériové číslo vašeho harddisku

Více

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 k dispozici pouze ve verzi 64bit. EPLAN Electric P8 využívá k ukládání některých dat databáze. Artikly, překladový slovník 1 ) a

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA)

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) INSTALACE A NASTAVENÍ Krok 1. Připojení skeneru k počítači Pomocí kabelu USB připojte skener k počítači 1. Zapojte síťový adaptér do konektoru skeneru. 2. Zapojte druhý konec

Více

Návod na provedení upgrade IS Harmonik

Návod na provedení upgrade IS Harmonik Návod na provedení upgrade IS Harmonik Ing. Martin Klinger 4.1.2016 Co je to upgrade IS Harmonik? Upgrade systému představuje soubor technických nebo legislativních změn v ekonomickém softwaru Harmonik,

Více

Instalace síťové CLS licence

Instalace síťové CLS licence Instalace síťové CLS licence Jako tomu bylo u předchozích verzí, poskytuje SURFCAM nadále možnost síťového licencování pro ty uživatele, kteří vlastní plovoucí licence systému SURFCAM. Metoda síťových

Více

MapleSim 4.5 instalační příručka

MapleSim 4.5 instalační příručka MapleSim 4.5 instalační příručka Tato příručka slouží jako průvodce instalací programu MapleSim verze 4.5. Upozornění Před instalací systému MapleSim je nutné nainstalovat systém Maple 14. Instalace systému

Více

Demoprojekt Damocles 2404

Demoprojekt Damocles 2404 Vizualizační a řídicí systém kategorie SCADA/HMI Demoprojekt Damocles 2404 (časově omezený demoprojekt pro zařízení Damocles 2404 společnosti HW group s.r.o.) Verze systému: 3.7.1.9 Poslední revize dokumentu:

Více

Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava

Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava autor: OIKT 2015 Obsah Návod pro instalaci VPN... 3 Důležité upozornění... 3 Příprava na instalaci - stažení souborů...

Více

Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect

Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect Návod pro instalaci potřebných komponent a jejich nastavení pro vzdálené připojení pomocí VPN Cisco Any Connect v prostředí OS Android ( chytré mobilní

Více

ŘÍZENÍ POHLEDÁVEK A AUTOMATICKÉ UPOMÍNKY. Katalogový doplněk ABRA Gen

ŘÍZENÍ POHLEDÁVEK A AUTOMATICKÉ UPOMÍNKY. Katalogový doplněk ABRA Gen ŘÍZENÍ POHLEDÁVEK A AUTOMATICKÉ UPOMÍNKY Katalogový doplněk ABRA Gen Dokumentace k doplňku ABRA Gen Datum: 20.4.2017 Obsah 1 Instalace a aktivace... 3 1.1 Instalace... 3 1.2 Aktivace... 5 2 Funkce... 6

Více

Základní informace pro zprovoznění Aktovky Dozory IS MPP

Základní informace pro zprovoznění Aktovky Dozory IS MPP Základní informace pro zprovoznění Aktovky Dozory IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 15. 6. 2015, verze 1.00 Základní informace

Více

Téma 8: Konfigurace počítačů se systémem Windows 7 IV

Téma 8: Konfigurace počítačů se systémem Windows 7 IV Téma 8: Konfigurace počítačů se systémem Windows 7 IV 1 Teoretické znalosti V tomto cvičení budete pracovat se správou vlastností systému, postupně projdete všechny karty tohoto nastavení a vyzkoušíte

Více

Přechod na síťovou verzi programu

Přechod na síťovou verzi programu Přechod na síťovou verzi programu Poslední aktualizace 25.10.2013 Přechod na síťovou verzi programu 1 Realizace počítačové sítě 3 2 Původní počítač bude provozován jako server 3 2.1 Průběh... nové síťové

Více

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat...

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat... Obsah 1. ÚVOD...3 2. EDITOVÁNÍ DAT V PAMĚTI ŘÍDÍCÍ JEDNOTKY...3 3. PRVNÍ SPUŠTĚNÍ PROGRAMU...3 4. POPIS MENU PŘIHLÁŠENÍ...5 4.1. Přihlásit se...6 4.2. Odhlásit se...6 4.3. Změna hesla...6 4.4. Šifrování

Více

Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect

Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect Návod pro instalaci potřebných komponent a jejich nastavení pro vzdálené připojení pomocí VPN Cisco Any Connect v prostředí ios ( chytré mobilní telefony

Více

Instalace RouterOS pomocí programu NetInstall

Instalace RouterOS pomocí programu NetInstall Instalace RouterOS pomocí programu NetInstall Dokument revidován: 1.3 (Pondělí 19. července 12:58:25 GMT 2004) Vztahuje se na: MikroTik RouterOS V2.9 NetInstall Popis NetInstall je program, který vám umožní

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008.

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Systémové požadavky Operační systém Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Prohlížeč Microsoft Internet Explorer 6.x, doporučujeme ale Microsoft Internet Explorer

Více

Implementace LMS MOODLE. na Windows 2003 Server a IIS 6.0

Implementace LMS MOODLE. na Windows 2003 Server a IIS 6.0 Implementace LMS MOODLE na Windows 2003 Server a IIS 6.0 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Instalace PHP... 3 1.1.1 Nastavení práv k adresáři PHP... 3 1.1.2 Úprava souboru php.ini... 4 1.1.3 Proměnné prostředí...

Více

IPFW. Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu. verze 1.1

IPFW. Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu. verze 1.1 IPFW Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu verze 1.1 Popis aplikace Aplikace IPFW (IP Firewall) je určen k řízení placeného připojení k Internetu ve spojení s elektronickým mincovníkem

Více

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator APS Web Panel Rozšiřující webový modul pro APS Administrator Přehled přítomnosti osob v oblastech a místnostech, změna uživatelského hesla a PINu a nastavení časového plánu Instalační a uživatelská příručka

Více

Nastavení DCOM. Uživatelský manuál

Nastavení DCOM. Uživatelský manuál Nastavení DCOM Uživatelský manuál Obsah Úvod... 2 Nastavení DCOM pro počítač Hostitel... 3 Operační systém Windows XP... 3 Nastavení vlastností DCOM na Windows XP... 3 Rozšířená nastavení DCOM na Windows

Více

Instalační příručka. DT+ 2012 pro AutoCAD Architecture

Instalační příručka. DT+ 2012 pro AutoCAD Architecture DT+ 2012 pro AutoCAD Architecture Vážený uživateli, dostává se Vám do ruky instalační příručka pro softwarový produkt DT+ 2012. Jedná se o české rozšíření a normové uzpůsobení produktu AutoCAD Architecture

Více

Základní informace a postup instalace systému IS MPP

Základní informace a postup instalace systému IS MPP Základní informace a postup instalace systému IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 16. 6. 2015, verze 1.02 Základní informace a

Více

Manuál pro používání aplikace IDMonitor

Manuál pro používání aplikace IDMonitor IDMonitor Manuál pro používání aplikace IDMonitor Aplikace IDMonitor umožňuje okamžité monitorování osob procházejících přes snímače zobrazením jejich fotografií, osobního čísla, jména, poznámky (povolených

Více

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3 Obsah 1. Instalace MySQL Serveru...2 2. Konfigurace MySql Serveru...2 3. Vytvoření struktury databáze...3 4. Instalace Watchdog na klientských stanicích...4 5. Watchdog Viewer...6 Nastavení připojení k

Více

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Pro chod programu je nutné mít nainstalované databázové úložiště, které je připraveno v instalačním balíčku GAMP, který si stáhnete z našich webových

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena.

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. 2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. GEOVAP, spol. s r. o. Čechovo nábřeží 1790 530 03 Pardubice Česká republika +420 466 024 618 http://www.geovap.cz V dokumentu použité názvy programových

Více

INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD

INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD www.aktion.cz Obsah: Kompletní instalace (serverová část) str. 03 Aktivace produktu první spuštění str. 10 Instalace Windows klienta na jiný počítač v síti

Více

APS Administrator.OP

APS Administrator.OP APS Administrator.OP Rozšiřující webový modul pro APS Administrator Přehled přítomnosti osob v oblastech a místnostech Instalační a uživatelská příručka 2004 2013,TECH FASS s.r.o., Věštínská 1611/19, Praha,

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Firmadat SMS Sender. aplikace pro odesílání SMS zpráv z Vašeho PC pomocí telefonu ZÁKLADNÍ INFORMACE A INSTALACE MILAN PASTOR, ROMAN NEPŠINSKÝ

Firmadat SMS Sender. aplikace pro odesílání SMS zpráv z Vašeho PC pomocí telefonu ZÁKLADNÍ INFORMACE A INSTALACE MILAN PASTOR, ROMAN NEPŠINSKÝ 2013 Firmadat SMS Sender aplikace pro odesílání SMS zpráv z Vašeho PC pomocí telefonu ZÁKLADNÍ INFORMACE A INSTALACE MILAN PASTOR, ROMAN NEPŠINSKÝ FIRMDAT S.R.O. Havlíčkova 1280,765 02 Otrokovice, tel.:

Více

Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2

Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2 Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2 Sada Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 obsahuje aplikace Fiery pro provádění úloh souvisejících se serverem

Více

Program SeleCAD. pro AutoCAD LT a FULL. Instalace a registrace programu

Program SeleCAD. pro AutoCAD LT a FULL. Instalace a registrace programu Program SeleCAD pro AutoCAD LT a FULL Instalace a registrace programu Obsah : Instalace programu SeleCAD 3 AutoCAD plná verze AutoCAD LT Uvolnění aplikace s programu AutoCAD 5 Zobrazení panelu nástrojů

Více

ŘÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.3

ŘÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.3 ŘÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.3 Program Vývojové prostředí RJK Řízení automatické kotelny počítač ESRAK 02.3 je určen k řízení oběhových čerpadel, směšovacích ventilů, zónových ventilů, bojlerů,

Více

Nová áplikáce etesty Př í přává PC ž ádátele

Nová áplikáce etesty Př í přává PC ž ádátele Nová áplikáce etesty Př í přává PC ž ádátele Verze 0.6 Datum aktualizace 20. 12. 2014 Obsah 1 Příprava PC žadatele... 2 1.1 Splnění technických požadavků... 2 1.2 Prostředí PC pro žadatele... 2 1.3 Příprava

Více

Návod k instalaci. Nintex Workflow Návod k instalaci

Návod k instalaci.   Nintex Workflow Návod k instalaci Nintex Workflow 2010 - Návod k instalaci Návod k instalaci support@nintex.com www.nintex.com Nintex USA LLC 2012, Všechna práva vyhrazena. Nintex nenese odpovědnost za případné chyby či opomenutí. Nintex

Více

2018 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena.

2018 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. 2018 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. GEOVAP, spol. s r. o. Čechovo nábřeží 1790 530 03 Pardubice Česká republika +420 466 024 618 http://www.geovap.cz V dokumentu použité názvy programových

Více

zvolte volbu: I accept the terms in the licence agreement klikněte na tlačítko Next >

zvolte volbu: I accept the terms in the licence agreement klikněte na tlačítko Next > Popis postupu instalace ovladačů hardwarových klíčů Sentinel (Sentinel hardware keys drivers) PRO UŽIVATELE ROZPOČTOVÉHO SW PRO STAVEBNICTVÍ STAVEX Plzeň 24. únor 2010 Obsah: 1. Instalace ovladačů HW klíčů

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Požadavky na hardware a software 04 Připojení zařízení k počítači 05 Uživatelské rozhraní 05 Výběr sítě 06 Připojení k internetu

Více

DT+2011 Instalační příručka. DT+ 2011 pro AutoCAD Architecture

DT+2011 Instalační příručka. DT+ 2011 pro AutoCAD Architecture DT+ 2011 pro AutoCAD Architecture Instalační příručka Vážený uživateli, dostává se Vám do ruky instalační příručka pro softwarový produkt DT+ 2011. Jedná se o české rozšíření a normové uzpůsobení produktu

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE!

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! Tento dodatek k uživatelské příručce obsahuje postup nastavení USB portu pro ADSL modem CellPipe 22A-BX-CZ Verze 1.0 01/2004 Úvod Vážený zákazníku, tento text popisuje

Více

PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK

PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK NÁVOD PRO INSTALACI A PRVNÍ SPUŠTĚNÍ Obsah: 1. Připojení automatu přes port RS232 2. Připojení automatu přes port USB 3. Připojení automatu přes Ethernet Připojení automatu

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

2 Po přihlášení do účtu vlevo My Products, klik na Avid Software Activation and Download Zadání dodaného dočasného kódu, pokud bude vyžadován

2 Po přihlášení do účtu vlevo My Products, klik na Avid Software Activation and Download Zadání dodaného dočasného kódu, pokud bude vyžadován 1 SIBELIUS 8 Stažení instalačních souborů a aktivace Po zakoupení notačního programu Sibelius je třeba stáhnout instalační soubory z internetu (pokud není zakoupen instalační balíček - 4 DVD) a program

Více

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE INSTALACE SW EduArt OBSAH: OBSAH: TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE POSTUP INSTALACE KDE NAJDETE INSTALAČNÍ SOUBOR JAK SPUSTÍTE

Více