KLÍČOVÉ AKTIVITY ZS IRRB 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KLÍČOVÉ AKTIVITY ZS IRRB 2014"

Transkript

1 KLÍČOVÉ AKTIVITY ZS IRRB 2014 KLÍČOVÉ AKTIVITY 1 - ZAHRANIČNÍ STÁŽE Místo konání stáže: Prometni Institut Ljubljana d.o.o., Lublaň, Slovinsko Jména účastníka: Martin Kobosil, Tomáš Pařil Termín konání stáže: a) Obsah zahraniční stáže: Prometni Institut je organizace spadající pod národní institut Slovinské železnice. Má na starost výzkum a řešení veškerých dopravních problému v celém Slovinsku, jako i dopravních projektů kofinancovaných Evropskou unií. Jejich specializace je na železniční dopravu, ale řeší problémy přes všechny druhy dopravy. Manažer institutu je Dr. Peter Verlič, který se ujal naší stáže a připravil pro nás program na celý týden. V pondělí nás Dr. Verlič a jeho kolegové seznámili s chodem institutu, přednesli prezentaci týkající se dopravních problémů ve Slovinsku a odpoledne nás provedli po řídícím centru hlavního nádraží v Lublani. Součástí prohlídky bylo i nahlédnutí do kabin několika vozů. V úterý následovala prohlídka zázemí a depa železničních vozidel v Lublani. Depo tvoří dvě haly, jedna pro motorovou trakci a druhá pro elektrickou trakci. Zabezpečuje se zde servis většiny vozů Slovinských železnic. Odpoledne následovala prohlídka seřadiště nákladních vlaků. Ve středu jsme navštívili zázemí a depo Lublaňského dopravního podniku LPP. Místní pracovníci nám ukázali vše od řízení, organizaci a plánování, po depo vozidel. V odpoledním programu byla návštěva organizace, která se zabývá zpracováním dopravních projektů pro Evropskou unii. Ve čtvrtek nás zaměstnanec Prometni Institut zavezl do mezinárodního přístavu ve městě Koper. Zde nám byla umožněna základní prohlídka přístavu. V pátek jsme společně s Dr. Verličem navštívili řízení letového provozu, kde nám byl poskytnut komplexní výklad. b) Přínosy a závěry zahraniční stáže: Stáž bych hodnotil jako velice úspěšnou. Byl nám předložen komplexní popis veškerých dopravních problémů ve Slovinsku. Probíhala diskuze na téma jejich odstranění a došlo i k výměně kontaktů za účelem budoucí komunikace. Seznámili jsme se s problematikou vícero druhů dopravy ve Slovinsku a podívali se na velice zajímavá místa, kam se běžně člověk nedostane. Tento výjimečný program byl doprovázen poznáním Slovinské kultury, hlavního města a dobrosrdečnosti místních obyvatel.

2 Úvodní prezentace manažera ústavu Dr. Petera Verliče Prohlídka zázemí a depa železničních vozidel v Lublani

3 Řídící pracoviště městské dopravy v Lublani Kontejnery v Lublaňském přístavu

4 Pracoviště řízení letového provozu letiště Lublaň

5 KLÍČOVÉ AKTIVITY 2 - WORKSHOPY Název workshopu: Mezinárodní diskuse Foster Rail Účastníci: členové ZS IRRB, studenti v dalším vzdělávání, akademičtí funkcionáři a pozvaní zahraniční hosté Místo konání: Vládní salónek Hlavního nádraží Praha Termín konání: a) Obsah a stručný popis workshopu: Projekt Foster Rail je zaměřený na posílení výzkumné a inovační strategie evropského železničního průmyslu. Metody a formy spolupráce Technologických platforem evropských zemí i institucí a zařízení se srovnatelným zaměřením činnosti. Workshop se uskutečnil za hojné účasti představitelů významných železničních společností, institucí a univerzit České republiky proběhla v pátek Mezinárodní diskuze FOSTER RAIL. Cílem diskuze bylo rozšířit informovanost o projektu FOSTER RAIL a věcné návaznosti cílů projektu na iniciativu Shift2Rail. Diskuse se současně zaměřila na přípravu doporučení k usměrnění prací na projektu. První přednášky a představení projektu FOSTER RAIL se zhostil manažer celého projektu Dennis Schut. Informoval nejen o projektu, ale i o jeho propojenosti na další evropské organizace. Na jeho slova navázal Dr. Libor Lochman výkonný ředitel CER, který v návaznosti na FOSTER RAIL blíže představil iniciativu Shift2Rail, společnou technologickou iniciativu soukromého a veřejného prostoru se zaměřením na propojení inovací a výzkumu v železniční dopravě. Cílem této iniciativy má být podle Dr. Libora Lochmana budování jednotného evropského železničního prostoru. Metody a formy spolupráce evropských technologických platforem a institucí se srovnatelným zaměřením činnosti jako organizační prostředek součinnosti vědy a výzkumu s průmyslovou a provozní praxí v rámci projektu FOSTER RAIL, osvětlil Ing. Jaroslav Vašátko, poradce generálního ředitele VÚŽ. Výkonný ředitel technologické platformy Ing. Bohuslav Dohnal poté představil činnosti nejen české technologické platformy, možnosti spolupráce na mezinárodní úrovni, ale hlavně potencionální uplatnění a vliv technologických platforem v rámci mezinárodních projektů. b) Přínosy a závěry účasti: Koordinace projektu Foster Rail a iniciativy Shift2Rail. Smluvní spolupráce mezi národními železničními Technologickými platformami španělskou a českou. Doporučení k systému řízení a organizace evropského železničního výzkumu.

6 Předsednictvo mezinárodní diskuze Foster Rail, zleva prof. Ing. Josef Jíra, CSc., Dr. Libor Lochman, prof. Ing. Ondřej Jiroušek, Ph.D., manažer projektu Denis Schut a překladatelka. Celkový pohled do sálu svědčí o značném zájmu o tuto pozoruhodnou akci.

7 Název workshopu: Využití satelitní navigace pro podporu jízdy vlaku Účastníci: členové ZS IRRB, studenti v počátečním vzdělávání a pracovníci v dalším vzdělávání Místo konání: Školicí středisko na Zkušebním centru VUZ Velim Termín konání: a) Obsah a stručný popis workshopu: Workshop byl zaměřen na předvedení prakticky možných variant provedení posílení využití satelitní navigace pro podporu jízdy vlaku. Metody a formy aplikace E-GNSS v oblasti železniční dopravy. Využití GNSS pro alternativní způsoby detekce a lokalizace vlaku. Úvodní slovo přednesl Ing. Jaroslav Vašátko a uvedl přednášející workshopu. Ing. Antonín Blažek Ph.D., generální ředitel VUZ Působnost a náplň činnosti Výzkumného ústavu železničního Ing. Daniel Lopour, Ph.D. (GSA) Aplikace E-GNSS v oblasti železniční dopravy Mgr. Pavel Dobeš (GNSS Centrum Excelence) Možnosti využití projektu Galileo pro Českou republiku Ing. Petr Kolář (SŽDC) Využití GNSS na vedlejších tratích doc. Ing. Aleš Filip, CSc. (Univerzita Pardubice, AŽD Praha) Bezpečné určení polohy vlaku na principu GNSS pro ECTS Ing. Michal Pavel (AŽD Praha, IRICoN RZ) Využití GNSS pro alternativní způsoby detekce a lokalizace vlaku b) Přínosy a závěry účasti: Workshop ukázal možnosti aplikace projektu Galileo pro Českou republiku, využití GNSS na vedlejších tratích a bezpečné určení polohy vlaku na principu GNSS pro ECTS. Doporučení k systému řízení a organizace železničního výzkumu v této oblasti.

8 Ing. Antonín Blažek Ph.D., generální ředitel VUZ Mgr. Pavel Dobeš (GNSS Centrum Excelence) hovořil o možnostech využití projektu Galileo pro Českou republiku

9 Ing. Michal Pavel AŽD Praha - Využití GNSS pro alternativní způsoby detekce a lokalizace vlaku Název workshopu: Zvyšování kapacity železničních tratí Účastníci: (DFJP členové ZS IRRB, studenti Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice UPa) a ČVUT v Praze, Fakulta dopravní pracoviště Děčín. Místo konání: školicí středisko Zkušebního centra VUZ Velim Termín konání: a) Obsah a stručný popis workshopu: Workshop byl zaměřen na důležitou a velmi zajímavou problematiku možnosti zvýšení kapacity železničních tratí. Hlavním cílem workshopu bylo seznámit a informovat o tomto podnětném tématu. Workshop byl určen především pro studenty vysokých škol a také pro odborníky pracující v dané problematice. V průběhu workshopu byly po úvodním slově Ing. Jaroslava Vašátka poradce generálního ředitele VÚŽ předneseny zajímavé přednášky k dané problematice.. Ing. Jaroslav Vašátko (VUZ)

10 Úvodní slovo Ing. Radim Brejcha, Ph.D. (SŽDC) Zvyšování kapacity tratí v ČR Ing. Radim Brejcha, Ph.D. (SŽDC) Zvyšování rychlosti na konvenčních tratích v ČR Ing. Radim Brejcha, Ph.D. (SŽDC) Rychlá spojení a vysokorychlostní tratě v ČR Doc. Ing. Lukáš Týfa, Ph.D. (ČVUT FD) Vysokorychlostní tratě v Evropě a ve světě Doc. Ing. Josef Kolář, CSc. (ČVUT FS) Vozidla pro vysokorychlostní železnice Ing. Michal Drábek, Ph.D. (ČVUT FD) Podpora železniční dopravy ve Švýcarsku Ing. Radek Dvořák (ČD) Trendy v osobní dopravě Závěrečná exkurze na zkušebních a testovacích pracovištích VUZ Velim b) Přínosy a závěry účasti: Workshopu se zúčastnilo celkem 40 účastníků. Studenti, kteří byli na akci, byli z vysokých škol: Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice (DFJP UPa) a ČVUT v Praze, Fakulta dopravní pracoviště Děčín. Po přednáškách se konala exkurze Zkušebního centra VUZ Velim; kdy účastníci viděli přípravnou halu, dynamický zkušební stav a hlavní budovu zkušebního centra, kde je umístěn model kolejiště. Na závěr dostali účastníci workshopu certifikáty jako potvrzení o absolvování workshopu. Z workshopu je připravována publikace přednesených referátů.

11 Exkurze na pracovištích VUZ Velim v Cerhenicích přinesla pohled na náročnost testování komponent železničních vozidel před uvedením do provozu Ve VUZ Velim v Cerhenicích si ujasnili účastníci co všechno podmiňuje provoz na železnici.

12 KLÍČOVÉ AKTIVITY- 3 ÚČAST NA ZAHRANIČNÍCH KONFERENCÍCH Název konference: Smart Rail Asia Congres + Expo 2014, Bangkok Jména účastníků: Martin Kobosil, Anna Šestáková, Ing. Michaela Šmídková, Ing.Tomáš Říha, Ing. Jan Valehrach, Ing. Petr Navrátil Místo konání: Bangkok, Thajsko Termín konání: a) Obsah a stručný popis konference: Kasetsart University, Rail Engineering Center (KURAIL), Bangkok Jednání se zástupci Železničního centra (KURAIL) Technické fakulty Univerzity Kasetsart v Bangkoku (jmenovitě: Prof. Dr. John Roberts, Asst. Prof. Wichai Siwakosit, Ph.D., Associate Prof. Chawalit Kittichaikarn, D. Phil., Attaporn Wisessint, Ph.D.). vu. Centrum KURAIL spolupracuje s partnery z řad železniční dopravy i železničního průmyslu, v rámci výuky pravidelně využívá externích lektorů. Železniční centrum KURAIL aktivně udržuje intenzivní mezinárodní styky s partnerskými instituty a univerzitami. V rámci jednání došlo k oboustranné výměně zkušeností z oborů železniční dopravy, železniční infrastruktury, železničního výzkumu, byly projednány možnosti spolupráce mezi univerzitami Kasetsart, ČVUT v Praze a VUT v Brně, včetně možnosti výměnných programů pro studenty. Kolegové z centra KURAIL projevili upřímný zájem o všechna diskutovaná témata i o vzájemnou spolupráci Smart Rail Asia Congres + Expo 2014, veletržní areál BITEC, Bangkok Návštěva veletrhu Smart Rail Asia Expo 2014 zahrnovala prohlídku jednotlivých expozic a jednání s vystavovateli, partnery a dalšími účastníky veletrhu. Vystavovatelé představovali své činnosti a služby (často včetně ukázek konkrétních technických řešení) z nejrůznějších oblastí kolejové dopravy. Na veletrhu Smart Rail Asia Congres + Expo 2014 byl navázán kontakt mj. se zástupci technického institutu King Mongkut s Institute of Technology Ladkrabang (KMITL), jmenovitě pak s vedoucím katedry železniční dopravy (p. Nuttawut Lewpiriyiawong) a ředitelem výzkumného centra Smart City (Assoc. Prof. Agachai Sumalee). b) Přínosy a závěry účasti: Návštěva odborného veletrhu Smart Rail Asia Congres + Expo 2014 v Bangkoku umožnila seznámit se s novinkami v oboru železniční dopravy a železničního výzkumu. Došlo k výměně zkušeností a navázání nových kontaktů. Přínosná byla setkání se zástupci univerzit (Kasetsart University a King Mongkut s Institute of Technology Ladkrabang).

13 Účastníci jednání na Technické fakultě Univerzity Kasetsart (zleva): Bc. Martin Kobosil, Anna Šestáková (oba studenti Fakulty dopravní ČVUT v Praze, pracoviště Děčín), Ing. Jitka Řezníčková, CSc. (Fakulta dopravní ČVUT v Praze), Bc. Martin Král (Odbor strategie SŽDC), asistent prof. Wichai Siwakosit, Ph.D. (koordinátor programu KURAIL) a prof. Dr. John Roberts (předseda Železničního centra KURAIL). Účastníci železničního veletrhu Smart Rail Asia Congress & Expo 2014 před expozicí Thajských státních drah (zleva): Anna Šestáková (ČVUT), Bc. Martin Král (SŽDC), Ing. Jitka Řezníčková, CSc. (ČVUT), Bc. Martin Kobosil (ČVUT), Ing. Tomáš Říha (VUT), Ing. Richard Svoboda, Ph.D. (VUT), Ing. Petr Navrátil (VUT), Ing. Jan Valehrach (VUT) a Ing. Michaela Šmídková (VUT).

14 Za řečnickým pultem kongresové části Smart Rail Asia 2014 se vystřídaly desítky řečníků. Název konference: INNOTRANS Jméno účastníka: Zdeněk Kamínek, Šárka Kaslová, Teťána Makarčuková, Kateřina Svobodová Místo konání: Berlín Termín konání: a) Obsah a stručný popis konference: Návštěva mezinárodního veletrhu InnoTrans 2014 v Berlíně. Prohlídka expozic vystavujících firem a účast na doprovodném programu odborného kongresu InnoTrans Convention kvalitní panelové diskusi. b) Přínosy a závěry účasti: Prohlídka probíhající výstavy v přilehlém kolejovém parku, návštěva umožnila orientaci v nejnovějších technologiích, signalizační technice atd. Účast na Dialog forum přinesla odpovědi na aktuální otázky z oblasti perspektivy mobility.

15 Foto české účasti na veletrhu Název konference: 18. mezinárodní konference TRANSPORT Jména účastníků: Teťána Makarčuková, Anežka Stichová, Kateřina Svobodová, Anna Šestáková Místo konání: Ostrava Termín konání: a) Obsah a stručný popis konference: Konference byla o dopravě v Moravskoslezském kraji a lodní dopravě na území ČR a směrem do Polska. Hlavním tématem konference byl rozvoj Moravskoslezského kraje. Napojení na evropskou síť, rozvoj pozemních komunikací. b) Přínosy a závěry účasti: Hlavní přínos této konference byla možnost zjistit plány do budoucna, vize jednotlivých účastníků a již rozpracované nebo dokončené projekty.

16 KLÍČOVÉ AKTIVITY 5 PRACOVNÍ SETKÁNÍ A VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ Název konference: Czech Raildays Budování vysokorychlostního železničního systému v ČR Jména účastníků: Ing. Lukáš Raif, Ing. Tomáš Říha, Ing. Jan Valehrach, Ing. Miroslava Hruzíková, Ph.D., Ing. Marek Pětioký, Ing. Ondřej Štěpán, Jakub Eminger, Martin Kobosil, Rodrigo Vidarte Místo konání: Ostrava Termín konání: a) Obsah a stručný popis konference: Czech Raildays je největší železniční výstava konaná v České republice. Zaměření je široké od oblasti ekonomiky, přes technologii až po oblast techniky. Mezi vystavovateli jsou tuzemské i zahraniční podniky železničního průmyslu a dopravci. Předními vystavovateli byli Škoda Transportation, a.s., AŽD Praha, s.r.o., skupina České dráhy, AWT, a.s., CZ LOKO, a.s., STARMON, s.r.o. a další. Na konferenci byly příspěvky zaměřeny na prezentaci konkrétních kroků nezbytných pro budování vysokorychlostních tratí a vliv na český železniční průmysl v tomto mnohaletém procesu. b) Přínosy a závěry účasti: Návštěva veletrhu byla přínosem v oblasti poznání nových a vyvíjených kolejových vozidel zejména pro osobní dopravu a možnost seznámení se s jejich bližší specifikací v oblasti technologie železniční dopravy. Pohled dopravců a výrobců komponent vnitřního vybavení železničních vozů na kvalitu nabízené přepravní služby z hlediska subjektivního pohodlí cestujících při přepravě. Velmi důležitá byla možnost osobního setkání a jednání s předními českými železničními odborníky. Během konference odezněly přednášky o tom, jak se bude vyvíjet český železniční průmysl, jaké jsou plány, jak to vypadá s výstavbou vysokorychlostních tratí.

17 Na veletrhu byly k vidění pěkné stroje

18 Název akce: Výroční hodnotící konference ZS IRRB Účastníci: členové ZS IRRB studenti v počátečním vzdělávání a pracovníci v dalším vzdělávání Termín konání: Místo konání: FD ČVUT pracoviště Děčín a) Přínosy a závěry: Výroční konference byla uspořádána na FD ČVUT pracoviště Děčín. Přednesené referáty byly zaměřeny na činnost ZS IRRB v rámci projektu IRICON, na cíle a zaměření IRRB a železničního výzkumu v ČR a v EU, na nové technologie SŽDC a železniční koridory EU, na výsledky projektu INNOTRACK. Velmi přínosná pro všechny účastníky byla exkurze do velínu tunelů Panenská a Libouchov s velmi zajímavou prohlídkou pracoviště a zasvěceným výkladem vedoucího velínu tunelů pana Zajíce a jeho spolupracovníků. Výroční konference byla po stránce organizační perfektně zajištěna. Témata přednášek Čtvrtek blok prof. Ing. Josef Jíra, CSc. Zpráva o činnosti ZS IRRB v rámci projektu IRICoN Ing. Jaroslav Vašátko: Mezinárodní železniční výzkum a IRRB prof. Ing. Josef Jíra, CSc. Technologická platforma IŽI Informace o mezinárodních konferencích o dopravě 2. blok prof. Ing. Josef Jíra, CSc. Numerické a experimentální modelování železničního svršku s cyklickým zatížením Zvyšování únosnosti železniční trati pomocí vápeno-cementových pilot Ing. Smíšek Elektromobilita Pátek blok Ing. Jaroslav Vašátko Informace a zkušenosti získané při jednání Technologické platformy (TP) se zástupci KTH Railway Group (Švédsko)

19 prof. Ing. Josef Jíra, CSc., Železniční infrastruktura České republiky respektující požadavky interoperability transevropského železničního systému Numerické modelování deformace konstrukce železniční trati vyztužené geosyntetiky 2. blok Ing. Jaroslav Vašátko KTH Railway Group, Trafikverket, švédské dráhy, Projekt Zelený vlak (Grona Taget) ve Švédsku Bc. Martin Král Informace a zkušenosti získané při jednání Technologické platformy (TP) se španělskou TP v Madridu ve dnech 14. a

Zpráva o jednání výroční hodnotící konference projektu IRICoN dne 28. května 2015

Zpráva o jednání výroční hodnotící konference projektu IRICoN dne 28. května 2015 Síť kompetence pro interoperabilitu železniční infrastruktury Interoperability of Railway Infrastructure Competence Network Číslo projektu: CZ.1.07/2.3.00/20.0176 Termín realizace: 01. 04. 2013 30. 6.

Více

Informační zpravodaj

Informační zpravodaj Informační zpravodaj NÁRODNÍ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA Interoperabilita železniční infrastruktury Význam a přínos zahraničních stáží organizovaných v rámci projektu IRICoN Studium na fakultě dopravní, ČVUT

Více

Informační zpravodaj

Informační zpravodaj Informační zpravodaj NÁRODNÍ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA Interoperabilita železniční infrastruktury Účast zahraničních expertů na závěrečné hodnotící konferenci projektu IRICoN V Brně se konala 28. května

Více

KLÍČOVÉ AKTIVITY ZS ŘÍZENÍ A ZABEZPEČENÍ 2014

KLÍČOVÉ AKTIVITY ZS ŘÍZENÍ A ZABEZPEČENÍ 2014 KLÍČOVÉ AKTIVITY ZS ŘÍZENÍ A ZABEZPEČENÍ 2014 KA 2 WORKSHOPY rok 2014 Název workshopu: Evropský lobbying, evropský výzkum v oblasti zabezpečovací a řídicí techniky Účastníci: Členové ZS a studenti bakalářské

Více

Datum: Místo: Mstětice

Datum: Místo: Mstětice 2. Hodnotící konference projektu I-ŽELEZNICE Aktivity TP v oblasti navázání hlubší spolupráce TP s ETP a zapojování českých výzkumných organizací a podniků do jejich činnosti Spolupráce s ERRAC Memorandum

Více

Sdružení právnických osob,,interoperabilita železniční infrastruktury Česká technologická platforma

Sdružení právnických osob,,interoperabilita železniční infrastruktury Česká technologická platforma Sdružení právnických osob,,interoperabilita železniční infrastruktury Česká technologická platforma I n g. B o h u s l a v D o h n a l v ý k o n n ý ř e d i t e l Association of Corporate Bodies -,,Interoperability

Více

K aktuálním problémům zabezpečovací techniky v dopravě XI. Datum: Místo: ZČU Plzeň

K aktuálním problémům zabezpečovací techniky v dopravě XI. Datum: Místo: ZČU Plzeň K aktuálním problémům zabezpečovací techniky v dopravě XI Datum: 25.6.2016 Interoperabilita železniční infrastruktury Sdružení univerzit, výzkumných institucí, projekčních společností a podniků železničního

Více

Technologická platforma,,interoperabilita železniční infrastruktury

Technologická platforma,,interoperabilita železniční infrastruktury Technologická platforma,,interoperabilita železniční infrastruktury Prof. Ing. Josef Jíra, CSc. předseda Správní rady Ing. Bohuslav Dohnal výkonný ředitel Datum: 10. 12. 2015 1 Datum: 10. 12. 2015 2 Evropský

Více

HORIZON 2020 Inteligentní, ekologická a integrovaná doprava Datum: Místo: TC AV ČR

HORIZON 2020 Inteligentní, ekologická a integrovaná doprava Datum: Místo: TC AV ČR HORIZON 2020 Inteligentní, ekologická a integrovaná doprava 2017 Technologická platforma - Interoperabilita železniční infrastruktury Jaroslav Vašátko, Výzkumný Ústav Železniční, a.s. Technologická platforma

Více

Informační zpravodaj

Informační zpravodaj Informační zpravodaj NÁRODNÍ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA Interoperabilita železniční infrastruktury Jednání platformy s KTH Railway Group a Trafikverket ve Stockholmu Dne 12. května 2014 se v rámci projektu

Více

Sdružení právnických osob,,interoperabilita železniční infrastruktury Česká technologická platforma Ing. Bohuslav Dohnal Výkonný ředitel

Sdružení právnických osob,,interoperabilita železniční infrastruktury Česká technologická platforma Ing. Bohuslav Dohnal Výkonný ředitel Sdružení právnických osob,,interoperabilita železniční infrastruktury Česká technologická platforma Ing. Bohuslav Dohnal Výkonný ředitel Česká technologická platforma (SIZI) Kdo jsme? 14 průmyslových podniků

Více

KLÍČOVÉ AKTIVITY ZS ENERGIE 2014

KLÍČOVÉ AKTIVITY ZS ENERGIE 2014 KLÍČOVÉ AKTIVITY ZS ENERGIE 2014 KLÍČOVÉ AKTIVITY- 2 WORKSHOPY Název workshopu: Elektrotechnická zařízení v dopravě Účastníci workshopu: Studenti a akademičtí pracovníci Univerzity Pardubice Místo konání:

Více

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola strojní, stavební a dopravní, Děčín, příspěvková organizace

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola strojní, stavební a dopravní, Děčín, příspěvková organizace 1) Zaměření projektu Cílem bylo umožnit studentům a učitelům VOŠ a SPŠ v Děčíně zúčastnit se různých odborných, vzdělávacích akcí a exkurzí, absolvovat odborné přednášky a výuku u partnerské vysoké školy.

Více

a) Expertní skupina Infrastruktura doc. Ing. Otto Plášek, Ph.D. Hodnotící konference projektu I-ŽELEZNICE Datum: Místo: Mstětice

a) Expertní skupina Infrastruktura doc. Ing. Otto Plášek, Ph.D. Hodnotící konference projektu I-ŽELEZNICE Datum: Místo: Mstětice a) Expertní skupina Infrastruktura doc. Ing. Otto Plášek, Ph.D. Hodnotící konference projektu I-ŽELEZNICE 1 Složení ES aktuální stav aktivní členové P. č. Jméno Funkce v ES Poznámka 1 doc. Ing. Otto Plášek,

Více

Informační zpravodaj

Informační zpravodaj Informační zpravodaj NÁRODNÍ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA Interoperabilita železniční infrastruktury Letní škola IRICoN Ve dnech 3. až 7. srpna se ve Velkých Bílovicích konala letní škola IRICON, určena pro

Více

Stručná charakteristika projektu

Stručná charakteristika projektu Implementace projektu Foster Rail Stručná charakteristika projektu Ing. Jaroslav Vašátko Projekt FP7 EU 6. výzva SST.013.6-1 Posílení výzkumu a inovací strategií dopravního průmyslu v Evropě Název projektu:

Více

Česká republika. Praha, 2014

Česká republika. Praha, 2014 GNSS Centre of Excellence Česká republika Praha, 2014 GNSS Centre of Excellence, Navigační 787, 252 61 Jeneč, Česká republika; IČO: 01269313 kontakt: info@gnss-centre.cz; www.gnss-centre.cz Obsah I. Představení

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA. Ing. Josef Mikulík, CSc. předseda správní rady

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA. Ing. Josef Mikulík, CSc. předseda správní rady TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA Ing. Josef Mikulík, CSc. předseda správní rady Silniční doprava základní podmínka ekonomického i sociálního rozvoje v Evropě i u nás. Vedle pozitivních přínosů

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Celková částka určená na financování OP VK činí zhruba 2.15 mld. zdroje EU (ESF) tvoří 85 % částky ( asi 1.83 mld. ) zdroje státního rozpočtu ČR tvoří

Více

OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost projekt IRICoN Název prioritní osy: Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Název oblasti podpory: Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Název prioritního tématu: Rozvoj

Více

ZÁPIS. ze zasedání Předsednictva č. 61 ACRI - Asociace podniků českého železničního průmyslu. Datum a místo konání: 10. června h sídlo ACRI

ZÁPIS. ze zasedání Předsednictva č. 61 ACRI - Asociace podniků českého železničního průmyslu. Datum a místo konání: 10. června h sídlo ACRI ZÁPIS ze zasedání Předsednictva č. 61 ACRI - Asociace podniků českého železničního průmyslu Datum a místo konání: 10. června 2009 12h sídlo ACRI Účastníci: Členové předsednictva: Tomáš Ignačák, Zdeněk

Více

Výroční setkání představitelů českého železničního průmyslu. Dopravní politika ČR

Výroční setkání představitelů českého železničního průmyslu. Dopravní politika ČR ACRI Asociace podniků českého železničního průmyslu Výroční setkání představitelů českého železničního průmyslu 8.11.2012, Zámek Štiřín Dopravní politika ČR Prof. Ing. Václav Cempírek, Ph.D. Poslanecká

Více

GNSS Centre of Excellence

GNSS Centre of Excellence GNSS Centre of Excellence Česká republika Praha, 25.6.2014 GNSS Centre of Excellence, Navigační 787, 252 61 Jeneč, Česká republika; IČO: 01269313 kontakt: info@gnss-centre.cz; www.gnss-centre.cz I. Cíle

Více

Ing. Jaroslav Grim, Ph.D.

Ing. Jaroslav Grim, Ph.D. Připravenost TP a jejích členů řešit VaV projekty a připravovat podmínky pro aplikaci jejich výsledků při výstavbě tratí RS i jejich navazujícího provozování Ing. Jaroslav Grim, Ph.D. Technologická platforma

Více

Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost

Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost Studentská 95, 532 10 Pardubice http://www.perner.cz e-mail: perner@perner.cz IČO: 2591 6050 DIČ: CZ 2591 6050 Program činnosti a rozpočet Institutu Jana

Více

Česká technologická platforma,,interoperabilita železniční infrastruktury

Česká technologická platforma,,interoperabilita železniční infrastruktury Česká technologická platforma,,interoperabilita železniční infrastruktury Association of Corporate Bodies -,,Interoperability of Railway Infrastructure Technological Platform Česká technologická platforma

Více

Národní technologická platforma silniční doprava

Národní technologická platforma silniční doprava 7. rámcový program EU 3. výzva v prioritě Udržitelná pozemní doprava a Letectví Praha, 7. října 2009 Národní technologická platforma silniční doprava Ing. Josef Mikulík, CSc., Ing. Václav Fencl, CSc. Centrum

Více

ZÁPIS. ze zasedání Předsednictva č. 60 ACRI - Asociace podniků českého železničního průmyslu. Datum a místo konání: 13. května 2009 od 12h sídlo ACRI

ZÁPIS. ze zasedání Předsednictva č. 60 ACRI - Asociace podniků českého železničního průmyslu. Datum a místo konání: 13. května 2009 od 12h sídlo ACRI ZÁPIS ze zasedání Předsednictva č. 60 ACRI - Asociace podniků českého železničního průmyslu Datum a místo konání: 13. května 2009 od 12h sídlo ACRI Účastníci: Členové předsednictva: Tomáš Ignačák, Zdeněk

Více

Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost

Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost Studentská 95, 532 10 Pardubice http://www.perner.cz e-mail: perner@perner.cz IČO: 2591 6050 DIČ: CZ 2591 6050 Program činnosti a rozpočet Institutu Jana

Více

Implementace projektu Foster Rail. Infrastruktura. Datum: Místo: ČVUT Praha. Ing. Petr Kolář

Implementace projektu Foster Rail. Infrastruktura. Datum: Místo: ČVUT Praha. Ing. Petr Kolář Implementace projektu Foster Rail Infrastruktura Ing. Petr Kolář Obsah: Úvod ERRAC a FOSTER-RAIL Infrastruktura - Možnosti a očekávání Plán pro Infrastrukturu Budoucnost železničního výzkumu Situace v

Více

2. hodnotící konference projektu I-ŽELEZNICE. Datum: Místo: Mstětice. Aktuální stav realizace Programu TP k rychlým železničním spojením

2. hodnotící konference projektu I-ŽELEZNICE. Datum: Místo: Mstětice. Aktuální stav realizace Programu TP k rychlým železničním spojením 2. hodnotící konference projektu I-ŽELEZNICE Aktuální stav realizace Programu TP k rychlým železničním spojením Ing. Jaroslav Grim, Ph.D. Datum: 6. 2. 2018 tratí RS Hlavní cíle a zaměření činnosti TP v

Více

ZPRÁVA Z ÚČASTI NA ZAHRANIČNÍ KONFERENCI

ZPRÁVA Z ÚČASTI NA ZAHRANIČNÍ KONFERENCI ZPRÁVA Z ÚČASTI NA ZAHRANIČNÍ KONFERENCI v rámci projektu Vytváření nových sítí a posílení vzájemné spolupráce v oblasti inovativního strojírenství Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.4.00/31.0170 Název

Více

Expertní skupina IRRB v projektu I-ŽELEZNICE Projekt Nová hedvábná stezka rozvoj železniční dopravy mezi Evropou a Asií Bc. Martin Král

Expertní skupina IRRB v projektu I-ŽELEZNICE Projekt Nová hedvábná stezka rozvoj železniční dopravy mezi Evropou a Asií Bc. Martin Král Expertní skupina IRRB v projektu I-ŽELEZNICE Projekt Nová hedvábná stezka rozvoj železniční dopravy mezi Evropou a Asií Bc. Martin Král 23. 1. 2019 Vědecko-technický park Mstětice Aktivity ES IRRB v letech

Více

19. mezinárodní sympozium INOVACE 2012. Plenární sekce Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR a Systém inovačního podnikání v ČR

19. mezinárodní sympozium INOVACE 2012. Plenární sekce Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR a Systém inovačního podnikání v ČR Plenární sekce Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR a Systém inovačního podnikání v ČR Zasedací místnost č. 418, 4. patro, ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1 Úterý 4. 12. 2012 Jednání moderuje

Více

Konference projektu ROMODIS Inteligentní dopravní systémy Rozvoj, výzkum, aplikace 15. 5. 2012, Ostrava

Konference projektu ROMODIS Inteligentní dopravní systémy Rozvoj, výzkum, aplikace 15. 5. 2012, Ostrava Projekt OP VK: Tvorba a internacionalizace špičkových vědeckých týmů a zvyšování jejich excelence na Fakultě stavební VŠB-TUO Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem

Více

Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA

Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA Leoš Horníček Instituce a programy EU Informace ze stáže v Bruselu Školicí stáž Název: Školicí stáž Interoperabilita (dopravní část) Organizátor: Bohemia

Více

Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne

Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne 5. 12. 2018 Přítomno: 26 členů z 31 (viz prezenční listina, k jednání se připojili: 13:04 doc. Soušek a doc.

Více

Úloha SŽDC v přípravě Rychlých spojení

Úloha SŽDC v přípravě Rychlých spojení Úloha SŽDC v přípravě Rychlých spojení Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Czech Raildays 2014 Tratě Rychlých spojení (RS) = tratě pro vysokorychlostní železniční dopravu dle Nařízení Evropského parlamentu

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 30

Zápis ze zasedání valné hromady č. 30 Zápis ze zasedání valné hromady č. 30 Datum a místo konání: 11. března 2015 budova Ministerstva dopravy ČR Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha 1 Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady:

Více

ANALÝZA Z REALIZOVANÉ AKTIVITY

ANALÝZA Z REALIZOVANÉ AKTIVITY ANALÝZA Z REALIZOVANÉ AKTIVITY v rámci projektu Zvyšování odborné kvalifikace praktickými dovednostmi a znalostmi Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.4.00/17.0082 Typ realizované aktivity: odborná stáž

Více

Seminář: Progresivní přístup ke zřizování a údržbě železničního spodku technologií bez snášení kolejových polí

Seminář: Progresivní přístup ke zřizování a údržbě železničního spodku technologií bez snášení kolejových polí Seminář: Progresivní přístup ke zřizování a údržbě železničního spodku technologií bez snášení kolejových polí Národní technologická platforma Interoperabilita železniční infrastruktury Odborný seminář

Více

Výzkumný. Ústav. Železniční, a.s. Interoperabilita evropského železničního systému. Ing. Jaroslav GRIM

Výzkumný. Ústav. Železniční, a.s. Interoperabilita evropského železničního systému. Ing. Jaroslav GRIM Výzkumný Ústav Železniční, a.s. Interoperabilita evropského železničního systému Ing. Jaroslav GRIM Interoperabilita Schopnost železničního systému umožnit bezpečný a nepřerušovaný provoz vlaků dosahujících

Více

VE STŘEDOČESKÉM KRAJI

VE STŘEDOČESKÉM KRAJI DEN KLASTRŮ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI 6. ZÁŘÍ 2016 DOLNÍ BŘEŽANY národní klastrová asociace Akce se konala pod záštitou Ing. Miloše Petery, hejtmana Středočeského kraje, Ministerstva průmyslu a obchodu, Agentury

Více

Záměr činnosti zrcadlové skupiny Infrastruktura projektu IRICoN

Záměr činnosti zrcadlové skupiny Infrastruktura projektu IRICoN Základní údaje Záměr činnosti zrcadlové skupiny Infrastruktura projektu IRICoN - Název projektu: Síť kompetence pro interoperabilitu železniční infrastruktury/ Interoperability of Railway Infrastructure

Více

Odborná konference Ekonomika podnikání teorie a praxe

Odborná konference Ekonomika podnikání teorie a praxe Odborná konference Ekonomika podnikání teorie a praxe Je pořádána v pátek 23. února 2018 Institutem personalistiky Masarykova ústavu vyšších studií Českého vysokého učení technického v Praze a Katedrou

Více

ZPRÁVA ZE ZÁVĚREČNÉ KONFERENCE PROJEKTU OTOM

ZPRÁVA ZE ZÁVĚREČNÉ KONFERENCE PROJEKTU OTOM ZPRÁVA ZE ZÁVĚREČNÉ KONFERENCE PROJEKTU OTOM v rámci projektu Vytváření nových sítí a posílení vzájemné spolupráce v oblasti inovativního strojírenství Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.4.00/31.0170

Více

KPM CONSULT, a.s., člen Sdružení pro dopravní telematiku ČR a Network of National ITS Associations,

KPM CONSULT, a.s., člen Sdružení pro dopravní telematiku ČR a Network of National ITS Associations, KPM CONSULT, a.s., člen Sdružení pro dopravní telematiku ČR a Network of National ITS Associations, pořádá pod záštitou Romana Onderky, primátory města Brna, prof. Ing. Petra Moose, CSc., děkana FD ČVUT

Více

Zápis z jednání podskupiny Infrastruktura v rámci projektu IRICoN. Datum: 04. 07. 2013 Začátek: 11:00 Konec: 16:00

Zápis z jednání podskupiny Infrastruktura v rámci projektu IRICoN. Datum: 04. 07. 2013 Začátek: 11:00 Konec: 16:00 Zápis z jednání podskupiny Infrastruktura v rámci projektu IRICoN Datum: 04. 07. 2013 Začátek: 11:00 Konec: 16:00 Místo: Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Přítomni: viz prezenční listina

Více

2. hodnotící konference projektu I-ŽELEZNICE. Datum: Místo: Mstětice. Koordinace v přístupu do programu H202O a dalších evropských projektů

2. hodnotící konference projektu I-ŽELEZNICE. Datum: Místo: Mstětice. Koordinace v přístupu do programu H202O a dalších evropských projektů 2. hodnotící konference projektu I-ŽELEZNICE Koordinace v přístupu do programu H202O a dalších evropských projektů Ing. Jaroslav Grim, Ph.D. Koordinace v přístupu členů TP je zajišťována především: Získávání

Více

PŘEDSTAVENÍ INFORMAČNÍHO PROGRAMU

PŘEDSTAVENÍ INFORMAČNÍHO PROGRAMU OBSAH: 1) CHARAKTERISTIKA PROGRAMU 2) ODBORNÁ VÝCHODISKA A TERMINOLOGIE PROGRAMU 3) CÍLE PROGRAMU 4) HLAVNÍ PILÍŘE PROJEKTU 5) ZÁŠTITY PROGRAMU 6) REALIZACE PROGRAMU 7) SOUTĚŽE PRO STUDENTY TECHNICKÝCH

Více

Centrum kompetence drážních vozidel (CKDV)

Centrum kompetence drážních vozidel (CKDV) Centrum kompetence drážních vozidel (CKDV) Ing. Zdeněk Malkovský 1), Doc. Ing. Miloslav Kepka, CSc. 2) 1) Ing. Zdeněk Malkovský VÚKV a.s., Praha www.vukv.cz 2) Doc. Ing. Miloslav Kepka, CSc. Západočeská

Více

Jednání zahájil předseda správní rady Ing. Mikulík, CSc. v 16.00.

Jednání zahájil předseda správní rady Ing. Mikulík, CSc. v 16.00. Zápis 4. valné hromady TPSD Datum konání: 18.8. 2010 Místo konání: hotel Constans, Břetislavova 309, Praha 1 - Malá Strana Přítomni: dle prezenční listiny Nepřítomni: omluveni Ing. Tunkl, Svaz dovozců

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Význam spolupráce s Technologickou platformou z pohledu MD

Význam spolupráce s Technologickou platformou z pohledu MD Význam spolupráce s Technologickou platformou z pohledu MD Ing. Jindřich Kušnír odbor drah, železniční a kombinované dopravy, MD ČR železnice jedním z prostředků pro dosažení cílů Dopravní politiky EU:

Více

Konference ERRIC / IRFC 2015 Možnost zapojení firem do SHIFT²RAIL

Konference ERRIC / IRFC 2015 Možnost zapojení firem do SHIFT²RAIL Konference ERRIC / IRFC 2015 Možnost zapojení firem do SHIFT²RAIL Ing. Petr Kroča ředitel pro výzkum a inovace Odborný seminář uživatelů software firem JERID a OLTIS Group Olomouc Hotel Flora 16. 10. 2014

Více

mezinárodní konference zaměřená na podporu zvyšování bezpečnosti silničního provozu při veletrhu AUTOTEC 2008

mezinárodní konference zaměřená na podporu zvyšování bezpečnosti silničního provozu při veletrhu AUTOTEC 2008 mezinárodní konference zaměřená na podporu zvyšování bezpečnosti silničního provozu při veletrhu AUTOTEC 2008 Záštita: Ministr dopravy Ing. Aleš Řebíček Pořádají: Veletrhy Brno, a.s. Ve dnech 3. až 4.

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Organizační zajištění a časový postup výstavby VR železniční sítě včr

Organizační zajištění a časový postup výstavby VR železniční sítě včr Organizační zajištění a časový postup výstavby VR železniční sítě včr Ing. Michal Babič, Dipl-Ing. Josef Hendrych IKP Consulting Engineers Konference CZECH RAILDAYS 2013 Ostrava 1 2 Zásady vysokorychlostní

Více

Informace o možnosti vstupu do GNSS Centre of Excellence

Informace o možnosti vstupu do GNSS Centre of Excellence Informace o možnosti vstupu do GNSS Centre of Excellence 1 Krátké představení GNSS Centre of Excellence GNSS Centre of Excellence je organizace založená v roce 2012. Jedná se o zájmové sdružení právnických

Více

Zpráva z pracovní cesty

Zpráva z pracovní cesty Zpráva z pracovní cesty Projekt: Erasmus +, 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 6. 2. 10. 2. 2017 Místo: Obchodní akademie, SOŠ a JŠ Hradec Králové Název akce: mezinárodní vzdělávací aktivita v Česku V týdnu

Více

ZHODNOCENÍ KONFERENCE

ZHODNOCENÍ KONFERENCE 40. Den malých obcí ZHODNOCENÍ KONFERENCE GENERÁLNÍ PARTNER HLAVNÍ PARTNEŘI ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název konference: Termíny a místa konání: Generální partner: 40. Den malých obcí 31. října 2013, Společenský dům,

Více

MEZINÁRODNÍ VELETR EMO

MEZINÁRODNÍ VELETR EMO Zpráva z realizované Klíčové aktivity 3 MEZINÁRODNÍ VELETR EMO v rámci projektu Vytváření nových sítí a posílení vzájemné spolupráce v oblasti inovativního strojírenství Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.4.00/31.0170

Více

Dopravní sál Fakulty dopravní

Dopravní sál Fakulty dopravní Prezentace projektu Drážní společnost Dopravní sál Fakulty dopravní Vede: doc. Ing. Martin Leso, Ph.D. Prezentuje: Bc. Lukáš Petřík 2. 12. 2016 Obsah prezentace 1 Cíle projektu 2 Aktuální stav 3 Co náš

Více

Agronomická fakulta MENDELU řeší projekty OP VK

Agronomická fakulta MENDELU řeší projekty OP VK Seminář s workshopem Agronomická fakulta MENDELU řeší projekty OP VK Partnerská síť Agronomické fakulty MENDELU s komerční sférou CZ.1.07/2.4.00/17.0022 Ing. Ivo Vyskočil MENDELU, 13. 1. 2012 Projekt OP

Více

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností (dále jen výcvik) je jednou z klíčových

Více

Zpráva ze zahraniční cesty

Zpráva ze zahraniční cesty Zpráva ze zahraniční cesty Místo: Levoča (Slovensko) Termín: 20. 22. června 2006 Doprava: autobus / vlak Odjezd: 19. 6. 7.00 hod. Praha, ÚAN Florenc 19. 6. 15.40 hod. Poprad, aut. nádraží 19. 6. 16.10

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zpráva z odborné stáže na Ústavu biofyziky LF UK v Plzni. Problematika transferu technologií ve výuce a praxi

Zpráva z odborné stáže na Ústavu biofyziky LF UK v Plzni. Problematika transferu technologií ve výuce a praxi Garant: Zpráva z odborné stáže na Ústavu biofyziky LF UK v Plzni Problematika transferu technologií ve výuce a praxi MUDr. Lukáš Bolek, PhD, MUDr. et MUDr. Jiří Beneš, PhD Ústav lékařské biofyziky LF UK

Více

Systém kariérového poradenství v počátečním vzdělávání v Ústeckém kraji KARIÉRA

Systém kariérového poradenství v počátečním vzdělávání v Ústeckém kraji KARIÉRA Zápis ze závěrečné hodnotící konference Systém kariérového poradenství v počátečním vzdělávání v Ústeckém kraji KARIÉRA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.13/11.0001 Datum konání: dne 25. června 2010

Více

Stav v přípravě podniku Shift 2 Rail. Marie Vopálenská / Danuše Marusičová ACRI

Stav v přípravě podniku Shift 2 Rail. Marie Vopálenská / Danuše Marusičová ACRI Stav v přípravě podniku Shift 2 Rail Marie Vopálenská / Danuše Marusičová ACRI Workshop ACRI o SHIFT 2 RAIL, Praha 13.5.2014 Historie Shift2Rail UNIFE iniciátor Shift2Rail (S2R), původně JTI 07/2011 podepsán

Více

Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, IČO: Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2017

Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, IČO: Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2017 Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034 Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2017 duben 2018 1 Obsah: Poslání, cíle a činnost v roce 2016

Více

Český normalizační institut Czech Standards Institute TNK 141. Železnice. Seminář ACRI

Český normalizační institut Czech Standards Institute TNK 141. Železnice. Seminář ACRI TNK 141 Železnice Obor působnosti Český normalizační institut Normalizace v oblasti železnic, s výjimkou elektrických a elektronických zařízení, včetně předměstské a městské dopravy, se zaměřením na vozidla

Více

ZPRÁVA Z REALIZOVANÉ AKTIVITY

ZPRÁVA Z REALIZOVANÉ AKTIVITY ZPRÁVA Z REALIZOVANÉ AKTIVITY v rámci projektu Vytváření nových sítí a posílení vzájemné spolupráce v oblasti inovativního strojírenství Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.4.00/31.0170 Typ realizované

Více

Začátek letní školy INKOV. v pondělí 13. května 2013 9:00 hodin na učebně J3

Začátek letní školy INKOV. v pondělí 13. května 2013 9:00 hodin na učebně J3 Začátek letní školy INKOV v pondělí 13. května 2013 9:00 hodin na učebně J3 Informační, kognitivní a interdisciplinární podpora výzkumu INKOV Mezioborové přístupy informatiky a kognitivní vědy LETNÍ ŠKOLA

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21 SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ pořádanou ve dnech 15. - 16. 4. 2015 Konference je součástí

Více

14. České dopravní fórum na téma INTEGROVANÁ DOPRAVA PRAHY A STŘEDOČESKÉHO KRAJE VÍTÁME VŠECHNY ÚČASTNÍKY!

14. České dopravní fórum na téma INTEGROVANÁ DOPRAVA PRAHY A STŘEDOČESKÉHO KRAJE VÍTÁME VŠECHNY ÚČASTNÍKY! 14. České dopravní fórum na téma INTEGROVANÁ DOPRAVA PRAHY A STŘEDOČESKÉHO KRAJE VÍTÁME VŠECHNY ÚČASTNÍKY! Ing. Míla Veselá, CEO TOP EXPO 22. 5. 2017 INTEGROVANÁ DOPRAVA PRAHY A STŘEDOČESKÉHO KRAJE Zaměření

Více

Využití moderní vizualizační a simulační techniky v oblasti dopravních systémů

Využití moderní vizualizační a simulační techniky v oblasti dopravních systémů Využití moderní vizualizační a simulační techniky v oblasti dopravních systémů Doba realizace 31.8.2016 30.4.2019 Stručný popis projektu včetně jeho cílů a výsledků Děčínské pracoviště Fakulty dopravní

Více

Železnice a dopravní infrastruktura ČD Cargo, a.s Žofínské fórum 10. listopadu 2011, Praha

Železnice a dopravní infrastruktura ČD Cargo, a.s Žofínské fórum 10. listopadu 2011, Praha Železnice a dopravní infrastruktura ČD Cargo, a.s. 123. Žofínské fórum 10. listopadu 2011, Praha 1 ČD Cargo v roce 2011 Strategické záměry společnosti Nákladní doprava a rozvoj infrastruktury Významné

Více

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Číslo jednací TACR/41-20/2016 Datum a čas: 26. 5. 2016, 9:30 12:30 h Místo konání: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Miroslav Janeček, CSc. (MJ),

Více

Fakulta dopravní Ústav dopravní telematiky. Představení činnosti Fakulty dopravní ČVUT s důrazem na regionální tratě. doc. Ing. Martin Leso, Ph.D.

Fakulta dopravní Ústav dopravní telematiky. Představení činnosti Fakulty dopravní ČVUT s důrazem na regionální tratě. doc. Ing. Martin Leso, Ph.D. České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Představení činnosti Fakulty dopravní ČVUT s důrazem na regionální tratě doc. Ing. Martin Leso, Ph.D. Praha 25.6.2014 Činnosti Fakulty dopravní ČVUT

Více

Bulletin. výroční zpráva zrcadlové skupiny energie za roky 2014 2015 Projekt IRICoN

Bulletin. výroční zpráva zrcadlové skupiny energie za roky 2014 2015 Projekt IRICoN Bulletin výroční zpráva zrcadlové skupiny energie za roky 2014 2015 Projekt IRICoN 2 Stálí členové zrcadlové SkuPiny energie ing. ivan dobeš PŘEDSEDA doc. ing. radovan doleček, Ph.d. SEKRETÁŘ TUTOR ing.

Více

Bulletin. výroční zpráva zrcadlové skupiny řízení a zabezpečení za roky 2014 2015 Projekt IRICoN

Bulletin. výroční zpráva zrcadlové skupiny řízení a zabezpečení za roky 2014 2015 Projekt IRICoN Bulletin výroční zpráva zrcadlové skupiny řízení a zabezpečení za roky 2014 2015 Projekt IRICoN 2 Stálí členové zrcadlové SkuPiny řízení a zabezpečení doc. dr. ing. tomáš Brandejský PŘEDSEDA A MANAŽER

Více

TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY

TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY POZNAMENEJTE SI! DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY 21. 23. 4. 2015 HRADEC KRÁLOVÉ Kongresové výstavní a společenské centrum ALDIS www.dnytepen.cz www.tscr.cz www.exponex.cz Pořadatel: Teplárenské sdružení

Více

Systémová podpora spolupráce zaměstnavatelů a vysokých škol v oblasti výzkumu a vývoje

Systémová podpora spolupráce zaměstnavatelů a vysokých škol v oblasti výzkumu a vývoje Systémová podpora spolupráce zaměstnavatelů a vysokých škol v oblasti výzkumu a vývoje Martin Štorkán, ředitel martin.storkan@institut sp.cz 2009 Institut Svazu průmyslu ČR 1 Fórum průmyslu a vysokých

Více

Cíle a organizace projektu TPSD, představenp. Ing. Václav Fencl, CSc. jednatel

Cíle a organizace projektu TPSD, představenp. Ing. Václav Fencl, CSc. jednatel Cíle a organizace projektu TPSD, představenp edstavení členů TPSD jednatel Rozhodnutí o poskytnutí dotace v rámci OPPI ze dne 30.4.2010 Rozpočet projektu: způsobilé výdaje 6 800 tis Kč, nezpůsobilé 477

Více

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje bylo založeno počátkem devadesátých let, v současnosti

Více

- Referát na konferenci CZECH RAILDAYS -

- Referát na konferenci CZECH RAILDAYS - - Referát na konferenci CZECH RAILDAYS - Návrh kvalitního systému regionální železniční dopravy v MS kraji Úvod, význam železnice pro Moravskoslezský kraj. Stručné představení Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského

Více

TECHNICKÉ A TECHNOLOGICKÉ ŘEŠENÍ PRO ŽELEZNIČNÍ PROPOJENÍ ASIE - EVROPA

TECHNICKÉ A TECHNOLOGICKÉ ŘEŠENÍ PRO ŽELEZNIČNÍ PROPOJENÍ ASIE - EVROPA Workshop konaný pod záštitou zrcadlové skupiny IRRB projektu IRICON Vytvoření podmínek pro širší organizované využití kontejnerové železniční dopravy mezi Evropou a Asii TECHNICKÉ A TECHNOLOGICKÉ ŘEŠENÍ

Více

Státní závěrečné zkoušky magisterského studia obor TŘD

Státní závěrečné zkoušky magisterského studia obor TŘD Státní závěrečné zkoušky magisterského studia obor TŘD Místnost: 03005 Komise č. 3: předseda Ing. Peter Blaho, PhD. doc. Ing. Jozef Gašparík, PhD. doc. Ing. Rudolf Kampf, Ph.D. Ing. Martin Škárek tajemník

Více

Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006

Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006 Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006 Fakulta/Ústav: Dopravní fakulta Jana Pernera Název projektu: Projekt celoživotního vzdělávání v oblasti dopravy

Více

Zápis z 5. zasedání školské rady 15. 10. 2007

Zápis z 5. zasedání školské rady 15. 10. 2007 Zápis z 5. zasedání školské rady 15. 10. 2007 Přítomni: L. Curylo, D. Kaniová, J. Kavala, M. Kracík, M. Pišková, M. Vavroš, J. Vejpustková Omluveni: L. Pospíšil, R. Zapletalová Hosté: A. Balnar, ředitel

Více

AŽD Praha s.r.o. Zabezpečovací a telekomunikační systémy na železnici. Ing. Zdeněk Chrdle AŽD Praha. České Budějovice 2017

AŽD Praha s.r.o. Zabezpečovací a telekomunikační systémy na železnici. Ing. Zdeněk Chrdle AŽD Praha. České Budějovice 2017 AŽD Praha s.r.o. Zabezpečovací a telekomunikační systémy na železnici Ing. Zdeněk Chrdle AŽD Praha České Budějovice 2017 AŽD je účastna a nebo spolupracuje s těmito organizacemi 2 Motto Na železnici se

Více

OPEN DAYS 2009 LOCAL EVENTS ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC. Partnerství

OPEN DAYS 2009 LOCAL EVENTS ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC. Partnerství OPEN DAYS 2009 LOCAL EVENTS ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC Partnerství 1 INDEX Středočeský kraj...3 Olomoucký kraj...4 Plzeňský kraj...5 Zlínský kraj...6 2 Středočeský kraj (Regional Partnership on Transition

Více

Rue du Trône, 60 1050 Brussels (Belgium) www.bohemiaeuplanners.eu www.facebook.com/bohemiaeuplanners

Rue du Trône, 60 1050 Brussels (Belgium) www.bohemiaeuplanners.eu www.facebook.com/bohemiaeuplanners Staň se Lektorem pro projekty z komunitárních programů EU ve svém regionu! modifikace intenzivní verze pro lektory Proč je dobré znát Brusel? Hlavním cílem tohoto projektu je vyškolení LEKTORŮ, kteří díky

Více

*NACRX001P412* NACRX001P412 prvotní identifikátor

*NACRX001P412* NACRX001P412 prvotní identifikátor *NACRX001P412* NACRX001P412 prvotní identifikátor Dne: 26.01.2015 Naše značka: NA- 3041-4/12-2014 Vyřizuje/tel.: Hnulíková / 974 847 433 Vaše značka: MÍSTO: Lublaň, Slovinsko ZPRÁVA ZE ZAHRANIČNÍ PRACOVNÍ

Více

Vztahy mezi železniční interoperabilitou, technickou normalizací a výzkumem. Danuše Marusičová

Vztahy mezi železniční interoperabilitou, technickou normalizací a výzkumem. Danuše Marusičová Danuše Marusičová Seminář ACRI Vývoj v technické normalizaci a železniční interoperabilitě Praha, 8.4.2015 Evropská komise interoperabilita a bezpečnost železničního systému v EU rámcové programy pro výzkum

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Číslo: 5/2002 15.5. 2002

Číslo: 5/2002 15.5. 2002 Číslo: 5/2002 15.5. 2002 Vydává: Energy Centre České Budějovice, Pražská 99, 370 04 České Budějovice tel.: 038 / 731 25 80, fax: 038 / 731 25 81, e-mail: office@eccb.cz, http://www.eccb.cz OBSAH: 1. Výstava

Více

VÍTÁME VŠECHNY ÚČASTNÍKY!

VÍTÁME VŠECHNY ÚČASTNÍKY! 20. 11. 2018-8. ročník celostátní energetické konference na téma: JÁDRO v ČR a EU ZIMNÍ BALÍČEK SMART TECHNOLOGIE NOVÉ TRENDY V ENERGETICE VÍTÁME VŠECHNY ÚČASTNÍKY! 15. Ročník celostátní stavební konference

Více

Zpravodaj TP IŽI 02/19 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ TECHNOLOGICKÉ PLATFORMY INTEROPERABILITA ŽELEZNIČNÍ INFRASTRUKTURY

Zpravodaj TP IŽI 02/19 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ TECHNOLOGICKÉ PLATFORMY INTEROPERABILITA ŽELEZNIČNÍ INFRASTRUKTURY Zpravodaj TP IŽI 02/19 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ TECHNOLOGICKÉ PLATFORMY INTEROPERABILITA ŽELEZNIČNÍ INFRASTRUKTURY Technologická platforma Interoperabilita železniční infrastruktury Výrobní a stavební společnosti

Více