umět vysvětlit princip fungování e-shopu; vědět, jakým způsobem se dá platit na Internetu; umět vysvětlit, jak fungují elektronické peněženky;

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "umět vysvětlit princip fungování e-shopu; vědět, jakým způsobem se dá platit na Internetu; umět vysvětlit, jak fungují elektronické peněženky;"

Transkript

1 POKYNY KE STUDIU 1 Rozšiřující data na Internetu Pracovní materiály Doprovodné obrázky a videa na Internetu Rejstřík pojmů 8 NAKUPOVÁNÍ NA INTERNETU Čas ke studiu: 2 hodiny Cíl: Po prostudování této kapitoly budete: umět vysvětlit princip fungování e-shopu; schopni založit svůj vlastní e-shop; vědět, jakým způsobem se dá platit na Internetu; umět vysvětlit, jak fungují elektronické peněženky; schopni rozeznat, jestli obchod, v němž budete nakupovat, reálně existuje. V této kapitole se seznámíte s principem e-shopů. Zjistíte, jak fungují elektronické peněženky a v čem jsou výhodné. Také si ukážeme, kde by mohl při nakupování přes Internet vzniknout problém. Výklad 8.1 Co je to e-shop E-shop neboli internetový obchod je obrovský hit dnešní doby. Pro mnoho lidí představuje možnost nakupování za co nejnižší cenu. Samotný e-shop je však pouze program (aplikace), kterou si můžete

2 2 za pár korun koupit. Jediné, co takový program musí umět, je zobrazovat obrázky a text. Po kliknutí na tlačítko Koupit, přesměruje uživatele na stránky, kde zadá své korespondenční údaje. Dále vytvoří dvě zprávy, jednu pro nakupujícího a jednu pro prodávajícího. Pokud se při zřizování e-shopu rozhodnete investovat nepatrně více finančních prostředků právě do tohoto programu, zkušení programátoři umí vytvořit velmi kvalitní aplikaci, která nad rámec výše uvedeného dokáže mnoho dalšího. Může se jednat třeba o to, že si e-shop pamatuje, jestli jste v něm už byli, a přednostně vám pak nabízí zboží podobné tomu, jež jste již zakoupili. Nebo program na základě toho, na jaké typy produktů klikáte, ukazuje zboží, které byste si mohli koupit, protože se vám líbí. Moderní e-shopy ovládají neskutečné triky, jak své zákazníky nalákat. Pokud se sami rozhodnete provozovat e-shop, stačí si zřídit živnostenský list, nechat si nějakou firmou nebo někým, kdo umí vytvářet www stránky, vytvořit samotný internetový obchod, pronajmout si doménu (adresu webových stránek e-shopu) a můžete začít prodávat. 8.2 Virtuální obchod Některé e-shopy slouží jako doplněk ke kamennému obchodu. Nejčastěji je poznáte tak, že mají své výdejní místo. Většina e-shopů však funguje jinak, jejich princip si ukážeme na ilustračním příkladu. Pan Karel chce vydělávat peníze, a tak se rozhodne, že si zřídí e-shop se zahradní technikou. Zařídí si živnostenský list a nakoupí si program, v němž bude prodávat. V různých velkoobchodech napříč celým světem si otevře účty a nasmlouvá ceny. Z velkoobchodů získá fotografie výrobků, které si ihned uloží do svého e-shopu, a přidá k nim ceny tak, aby na každém výrobku utržil co nejvíce a zároveň aby byla cena pro zákazníka co nejzajímavější. Jelikož na rozdíl od majitele kamenného obchodu nemusí platit pronájem obchodu, vodu, elektřinu a plyn a protože jediné jeho náklady tvoří poštovné a pronájem internetové adresy, může jít s cenou poměrně hodně nízko. Pan Ivan chce koupit strunovou sekačku, proto přichází na stránky e-shopu a vybírá si sekačku typu xx23. Panu Karlovi ihned přichází zpráva, že si u něj někdo koupil sekačku xx23. Sedne k počítači a v databázi výrobků svých dodavatelů vybere nejlevnější sekačku xx23, kterou je možné dodat v co nejkratší době. Jakmile dorazí peníze od pana Ivana a sekačka od primárního dodavatele, objednané zboží přepošle panu Ivanovi. Celý tento příběh je trochu zjednodušený a slouží pro ilustraci toho, jak mohou e-shopy vypadat.

3 3 8.3 Placení v e-shopech Poté, co si zákazník v e-shopu vybere zboží, které hodlá zakoupit, přijde na řadu placení. Způsobů je několik. Zaprvé můžete platit při převzetí zboží. Když vám zakoupený produkt dorazí domů, zaplatíte ho kurýrovi nebo poštovnímu doručovateli. Tento způsob se zdá být nejjednodušší, člověk však musí počítat s tím, že přeprava bude dražší než u ostatních druhů plateb. Druhá možnost je zaplatit bankovním převodem. Po dokončení objednávky vám přijde em číslo účtu, kam máte peníze poslat, spolu s variabilním symbolem. U tohoto způsobu placení musíte počítat s tím, že zboží dorazí s mírným zpožděním. Obchodník vám jej totiž zašle až poté, co obdrží vaši platbu na svůj účet, což může trvat i několik dní. Třetí možnost je zaplatit platební kartou na stránkách e-shopu. Pro tento typ platby musíte mít platební kartu, která umožňuje platby přes Internet (vaše banka vám sdělí, zdali to vaše karta umožňuje). Po dokončení objednávky vás stránky e-shopu přesměrují na stránky pro placení kartou. Tam zadáte číslo karty, měsíc a rok, kdy vaší kartě končí platnost, a poslední tři čísla ze zadní strany karty. Obchodník se o příchozí platbě dozví do několika málo minut po uskutečnění transakce. Je však otázkou, jak moc je e-shop důvěryhodný. Pokud někdo cizí získá tyto tři údaje o vaší platební kartě, může s těmito informacemi napáchat velkou škodu. Poslední možnost je použití elektronické peněženky. O této peněžence se dozvíte více později. Tento způsob platby je stejně rychlý jako placení kartou.

4 4 8.4 Elektronické peněženky Obrázek 1 Náhled elektronické peněženky systému PayPal Elektronické peněženky fungují už relativně dlouhou dobu a je jich poměrně hodně. Slouží k placení po Internetu, nejčastěji pomocí ové adresy. U elektronických peněženek byste neměli platit za vedení účtu. Tyto peněženky si stahují velmi malé procento z každé transakce, kterou provedete. Celkově převod peněz z peněženky na účet v cizím státě vyjde vždy levněji, než pokud si peníze pošlete přes svůj bankovní účet. Existují dva typy elektronických peněženek. První z nich funguje tak, že si vytvoříte virtuální účet, na něj si pošlete finanční hotovost a s ní pak platíte v kterémkoli e-shopu na světě. Typickým příkladem takovéto elektronické peněženky je PayPal. Účet si založíte na stránkách Výhodou této peněženky je, že se nikdy nedostanete do záporných hodnot. Druhý typ peněženky je takový, že si do ní žádné peníze nevkládáte, ale uvedete v ní své číslo účtu. Ve své bance zadáte svolení k inkasu pro vaši elektronickou peněženku. Kdykoli pak zaplatíte touto elektronickou peněženkou, strhne si sama z vašeho účtu peníze. Typickým příkladem této elektronické peněženky je PaySec. Účet si založíte na stránkách Jak jsme již uvedli, elektronických peněženek existuje celá řada, stačí si jen vybrat.

5 5 8.5 Je nakupování v e-shopech opravdu výhodné? Vždy si pečlivě prostudujte obchodní podmínky e-shopu. Může se vám stát, že zakoupíte za 10 Kč výrobek, který v klasickém kamenném obchodě stojí 20 Kč. Při placení zjistíte, že poštovné činí 150 Kč, takže výsledná cena vašeho výrobku bude 160 Kč, což je osmkrát více než v kamenném obchodě. Některé e-shopy zavádějí ve snaze zvýšit svůj zisk poplatky i za osobní převzetí. Všechny tyto informace se dozvíte právě v obchodních podmínkách. Není na škodu si je přečíst. Chcete-li ušetřit ještě více, můžete se zaregistrovat na www stránky, které vám dají provizi z nákupu. Princip těchto stránek je takový, že se na ně přihlásíte, najdete si na nich ikonu obchodu, v němž chcete nakupovat, a kliknete na ni. Nakoupíte si, co potřebujete, a jen za to, že jste na stránky e-shopu vstoupili přes jiné stránky, vám z nákupu vrátí třeba 5%. Stránek tohoto typu je na Internetu celá řada. 8.6 Slevové portály Dalším velmi oblíbeným způsobem nakupování na Internetu jsou slevové portály. Jedná se také o jistý druh e-shopů, kde jsou zákazníkům kromě klasických výrobků nabízeny služby. Tyto portály jsou pouze virtuální programy. Jsou založeny na tom principu, že firma (obchod) nabídne určitý počet výrobků za někdy skutečně výhodnou, jindy zdánlivě výhodnou cenu. Podmínkou pro to, aby byla sleva poskytnuta, je, že si určitý výrobek musí koupit minimální počet zákazníků. U těchto e-shopů je vždy vhodné využít služeb webových portálů, jež porovnávají ceny ( aj.). Po zadání konkrétního výrobku se vám ukáže seznam obchodů, které tento výrobek prodávají, spolu s cenami výrobků. Sami pak zvážíte, jestli je pro vás nákup na slevovém portálu výhodný, či nikoli. 8.7 Na co si dát pozor Když nakupujete na e-shopu, zadejte si jeho název do vyhledávače, jestli se náhodou neobjeví nějaké negativní reakce uživatelů. Pokud jsou lidé s e-shopem nespokojeni, rádi o tom dají vědět. Na stránkách zase ověříte, zdali firma, která e-shop provozuje, existuje. Tuto informaci zjistíte po zadání čísla IČO (každý e-shop ho má uveden ve svých obchodních podmínkách). Nástrah, které na vás mohou číhat, je mnoho. Je vždy na zralé úvaze každého nakupujícího, jestli pro něj je, či není e-shop dostatečně věrohodný.

6 6 Shrnutí pojmů 8.1. Internetový obchod aplikace, která slouží k prodeji různých druhů zboží. Placení v e-shopech můžete zaplatit při převzetí zboží, bankovním převodem, kartou přes webové rozhraní nebo elektronickou peněženkou. Elektronická peněženka je virtuální účet, kterým můžete platit kdekoli na světě přes Internet. Existují dva typy peněženek. Na jednu si posíláte finanční hotovost, druhá si peníze stahuje sama z vašeho účtu. Obchodní podmínky jestliže se seznámíte s obchodními podmínkami e-shopu, ve kterém nakupujete, vyhnete se riziku, že výsledná částka za nákup bude nečekaně vysoká. Slevové portály druh e-shopu, kde jsou zákazníkům kromě klasických výrobků nabízeny také služby. Bezpečnost nakupování pokud se rozhodnete pro určitý e-shop, je vždy dobré si ho prověřit. Zajímat by vás mělo především, jestli skutečně existuje ( Doporučení Při nakupování na Internetu si zjistěte, jaké má e-shop hodnocení, např. na Při konkrétním nákupu si předem zjistěte podmínky pro doručení. Vždy jsou uvedeny na stránkách obchodu. Pokud nejste s procesem nákupu spokojeni, je vhodné to vyjádřit v hodnocení tohoto obchodu. To můžete učinit na různých webových stránkách, které se touto problematikou zabývají. Pokud došlo při nákupu k podvodu a e-shop jej nechce řešit, podejte na e-shop trestní oznámení. Jedině tak máte šanci na odškodnění. Otázky V e-shopu jste si nakoupili zboží a odeslali objednávku. Zjistili jste však, že z vašeho účtu odešla nečekaná platba a nemáte na zaplacení. Jak budete postupovat, abyste objednávku zrušili? 2. Rozhodli jste se, že si v e-shopu koupíte žehlicí prkno. Jak zjistíte, kde seženete to nejlevnější?

7 7 3. Při nakupování jste si do nákupního košíku vložili více produktů a některé z nich už kupovat nechcete. Máte zavřít prohlížeč a nakoupit znovu, nebo existuje jednodušší způsob, jak zboží z košíku odebrat? Úlohy k zamyšlení Rozhodli jste se, že nakoupíte v e-shopu, který není příliš známý, ale má velmi nízké ceny. Jaké opatření provedete, abyste zjistili, že nenaletíte podvodníkovi? REJSTŘÍK POJMŮ Elektronická peněženka E-shop Obchodní podmínky PayPal PaySec Platby Slevové portály Virtuální obchod Virtuální účet

8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem

8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem 8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem Nákup Vánočních dárků přes internet bezesporu přináší spoustu výhod. Můžete nakupovat z pohodlí domova, mít na sobě třeba pyžamo, nemusíte čekat ve frontách, zboží

Více

Musím se zaregistrovat, abych mohl(a) platit pomocí Platební brány?

Musím se zaregistrovat, abych mohl(a) platit pomocí Platební brány? PLATEBNÍ BRÁNA ČASTO KLADENÉ DOTAZY - FAQ Co je to Platební brána? Platební brána je jednoduchá a bezpečná platební metoda. Platební brána umožňuje realizovat on-line platby za zboží a služby pomocí internetového

Více

Lyoness tajemství nakupovat

Lyoness tajemství nakupovat Možnosti nakupování Lyoness tajemství nakupovat 1. Uplatnění CashBack karty 2. Přímá platba (Potvrzení o platbě) 3. Originální poukázky 4. Online poukázka 5. Převod elektrické energie a plynu 1. Uplatnění

Více

PLATBY KARTOU NA INTERNETU

PLATBY KARTOU NA INTERNETU PLATBY KARTOU NA INTERNETU Chcete rychle, pohodlně a bezpečně nakupovat z pohodlí domova či kanceláře? Není nic jednoduššího, než nakupovat přes internet kartou. Karta šetří Váš čas i peníze S kartou můžete

Více

Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování:

Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování: Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování: 1. REZERVACE - uskutečněním rezervace, si zarezervujete nákup u knihkupce,

Více

Poplatky a platby na portále HMFS pro prodávající

Poplatky a platby na portále HMFS pro prodávající Poplatky a platby na portále HMFS pro prodávající Prodejci na portále HMFS mohou být účtovány poplatky za použití některých služeb. Tyto podmínky jsou součástí našich podmínek použití. Otevřením obchodu

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY INTERNETOVÉHO OBCHODU UNI HOBBY

OBCHODNÍ PODMÍNKY INTERNETOVÉHO OBCHODU UNI HOBBY OBCHODNÍ PODMÍNKY INTERNETOVÉHO OBCHODU UNI HOBBY UNI HOBBY, a.s. se sídlem Praha 2 Vinohrady, Vinohradská 365/10, PSČ 120 00 IČO: 247 11 594 zaps. v OR MS v Praze pod sp. zn. B 16346 tel. : +420 222 232

Více

Uživatelský manuál e-shop ELKOV elektro a.s. https://eshop.elkov.cz

Uživatelský manuál e-shop ELKOV elektro a.s. https://eshop.elkov.cz Uživatelský manuál e-shop ELKOV elektro a.s. https://eshop.elkov.cz 1 Nakupování na Našem e-shopu Na e-shopu ELKOV elektro a.s. může nakupovat: Podnikatel, registrace je podmíněna živnostenským oprávněním.

Více

schopni vysvětlit, co znamená protokol NFS a k čemu se používá; umět rozpoznat autorské dílo a znát autorská práva;

schopni vysvětlit, co znamená protokol NFS a k čemu se používá; umět rozpoznat autorské dílo a znát autorská práva; POKYNY KE STUDIU 1 Rozšiřující data na Internetu Pracovní materiály Doprovodné obrázky a videa na Internetu Rejstřík pojmů 7 SDÍLENÍ DAT Čas ke studiu: 1,5 hodiny Cíl: Po prostudování této kapitoly budete:

Více

WEBsro.cz. Krok za krokem Založení internetového obchodu. krásné weby pro české podnikatele 1 / 9

WEBsro.cz. Krok za krokem Založení internetového obchodu. krásné weby pro české podnikatele 1 / 9 Krok za krokem Založení internetového obchodu Kontakt:... obchod@websro.cz, www.websro.cz Verze:.... / 9 Krok - Založení eshopu Klik na ikonu Nová stránka () a dále Výpis produktů (). Vložte Nadpis ()

Více

Toto je průvodce Vašeho on-line nákupu vstupenek a rezervace vstupenek. Postup si pozorně přečtěte a Váš nákup / rezervace proběhne bez problémů.

Toto je průvodce Vašeho on-line nákupu vstupenek a rezervace vstupenek. Postup si pozorně přečtěte a Váš nákup / rezervace proběhne bez problémů. On-line nákup/rezervace vstupenek Toto je průvodce Vašeho on-line nákupu vstupenek a rezervace vstupenek. Postup si pozorně přečtěte a Váš nákup / rezervace proběhne bez problémů. Důležité upozornění!

Více

Rodinné finance a nákupy

Rodinné finance a nákupy 8 Rodinné finance a nákupy V té to ka pi to le: Internetové bankovnictví Nakupování přes Internet Kapitola 8 Rodinné finance a nákupy Důležité: Následující postup je jen ilustrační prostředí všech webů

Více

Akční nabídka marketingového řešení pro neziskové organizace

Akční nabídka marketingového řešení pro neziskové organizace Akční nabídka marketingového řešení pro neziskové organizace Varianta BASIC Obsahem balíčku je: webová stránka včetně: redakčního systému umožňujícího snadnou úpravu obsahu i neprofesionálním uživatelům,

Více

Ing. Michal Novák

Ing. Michal Novák Příklady dobré praxe použití platebních metod v nákupním procesu Ing. Michal Novák michal.novak@litea.cz, www.litea.cz Vstupní otázky Otázkou je, jak uživatelsky zjednodušit platbu, aby konzervativní Češi

Více

Představujeme vám nový objednávkový a platební systém

Představujeme vám nový objednávkový a platební systém Představujeme vám nový objednávkový a platební systém Snažili jsme se udělat objednávání co nejjednodušší a zároveň dodat informace o veškerém dění okolo vašich dětí a našich obědů. Snažíme se vše usnadnit

Více

Sekundární trh. Krok po kroku

Sekundární trh. Krok po kroku Sekundární trh Krok po kroku 1 Obsah 1. Co je primární trh 2. Co je sekundární trh 3. Kde najdu sekundární trh 4. Kdo je prodávající 4.1 Kdy můžu prodávat 5. Jak na prodej na sekundárním trhu 5.1 Potvrzení

Více

Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o.

Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o. Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o. www.laufen-cleanet.com je internetový obchod provozovaný společností LAUFEN CZ s.r.o., IČ: 257 58 691, se sídlem Praha, V Tůních 3/1637, PSČ

Více

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online. V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online.  V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Jak se registrovat V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Poté se zobrazí další pole, která musíte vyplnit. Všechna pole jsou povinná. Při chybném vyplnění některých polí se jejich seznam zobrazí

Více

Virtuální Plzeňská karta

Virtuální Plzeňská karta Virtuální Plzeňská karta eshop.virtualnikarta.cz 1) Přejděte na webovou stránku eshop.virtualnikarta.cz nebo si otevřete mobilní aplikaci Virtuální Plzeňská karta 2) Zaregistrujte se Zadejte svůj email,

Více

mlink.cz, mlink.sk [MANUÁL INZERENTA] mlink.cz, mlink.sk Reklamní systém pro časově cílenou reklamu: bannerovou či textovou.

mlink.cz, mlink.sk [MANUÁL INZERENTA] mlink.cz, mlink.sk Reklamní systém pro časově cílenou reklamu: bannerovou či textovou. mlink.cz, mlink.sk mlink.cz, mlink.sk Reklamní systém pro časově cílenou reklamu: bannerovou či textovou. Neplaťte už za kliky ani počet zobrazení Vaší reklamy. U mlink.cz platíte fixní částkou dobu zobrazení

Více

Začíname bittrex.com

Začíname bittrex.com Začíname bittrex.com První věc, kterou musíte udělat je vytvořit si účet na burze. Na Bittrexu vás přivítá úvodní obrazovka. Pokud sjedete trochu níž, najdete tlačítko GET STARTED NOW a po jeho kliknutí

Více

Jindřichův Hradec SEJF parkování texty WEB

Jindřichův Hradec SEJF parkování texty WEB Jindřichův Hradec SEJF parkování texty WEB Mobilní aplikace SEJF základní informace SEJF = Systém elektronických peněz v mobilu, UNIKÁTNÍ PLATEBNÍ NÁSTROJ, který umí víc než jen platit napojení na prověřený

Více

OTEVŘENÉ BANKOVNICTVÍ INFORMACE K NOVÝM SLUŽBÁM

OTEVŘENÉ BANKOVNICTVÍ INFORMACE K NOVÝM SLUŽBÁM OTEVŘENÉ BANKOVNICTVÍ INFORMACE K NOVÝM SLUŽBÁM Co je otevřené bankovnictví Ve světě otevřeného bankovnictví si snadno propojíte své účty s aplikacemi třetích stran, a usnadníte si tak jejich ovládání

Více

KURZ JE REALIZOVÁN V RÁMCI PROJEKTU KROK ZA KROKEM (CZ.1.07/1.3.43/02.

KURZ JE REALIZOVÁN V RÁMCI PROJEKTU KROK ZA KROKEM (CZ.1.07/1.3.43/02. Transakce s penězi KURZ JE REALIZOVÁN V RÁMCI PROJEKTU KROK ZA KROKEM (CZ.1.07/1.3.43/02.0008) TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR. Transakce s penězi Platby

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti EC PROFIT s.r.o.

OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti EC PROFIT s.r.o. OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti EC PROFIT s.r.o. 1. OBECNÁ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky obchodní společnosti EC PROFIT s.r.o. se sídlem Koldínova 1145/4, 130 00 Praha 3 Žižkov, IČO: 24247413, zapsané

Více

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu.

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. ACTIVATE HERE - FAQ Co je to Activate-Here produkt? Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. Součástí emailu je i odkaz, kde si můžete vybraný

Více

Návod: Jak instalovat aplikace z App Store (vč. registrace bez platební karty)

Návod: Jak instalovat aplikace z App Store (vč. registrace bez platební karty) Návod: Jak instalovat aplikace z App Store (vč. registrace bez platební karty) Chcete stahovat různé aplikace do svého iphone? Jak si založit účet na itunes Store? Jak používat aplikaci App Store? App

Více

Jak zvyšovat zisk pomocí online plateb Agenda 1. Online platby ve světě a ČR 2. Platební metody, jejich užívání a specifika 3. Checkout a zvyšování konverze 4. Případové studie Trendy v internetové bezpečnosti

Více

Akuna MANUÁL Změny platné od

Akuna MANUÁL Změny platné od Akuna MANUÁL Změny platné od 1.3.2018 Vážení nezávislí poradci, zákazníci a přátelé, mottem společnosti Akuna je Zlepšování je nikdy nekončící proces. Proto vám představujeme nové webové stránky na doméně

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu ECAS a přidání čísla mobilního

Více

S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou. Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz

S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou. Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz Moje MND Zákaznický portál pro domácnosti i podnikatele, díky kterému budete mít rychlý přehled o vaší

Více

! Informace poskytované před uzavřením smlouvy

! Informace poskytované před uzavřením smlouvy ! Informace poskytované před uzavřením smlouvy, IČO: 27115411, se sídlem Milady Horákové 2774, Kladno zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vl.č. 97385, tel tel+420 776

Více

Manuál. Jak v e-shopu přiřadit klienta pod sebe www.rust-osobnosti.cz

Manuál. Jak v e-shopu přiřadit klienta pod sebe www.rust-osobnosti.cz Manuál Jak v e-shopu přiřadit klienta pod sebe www.rust-osobnosti.cz Vážení spolupracovníci. V případě, že vedete jednání u klienta a ten projeví zájem o nákup našich produktů, nebo služeb a vy chcete

Více

Obchodní podmínky. pro nákup v internetovém obchodě www.dub.cz. Zápis: živnostenský rejstřík vedený Úřadem městské části Praha 1.

Obchodní podmínky. pro nákup v internetovém obchodě www.dub.cz. Zápis: živnostenský rejstřík vedený Úřadem městské části Praha 1. Obchodní podmínky pro nákup v internetovém obchodě www.dub.cz. Kontaktní údaje prodávajícího: Prodávající: Tomáš Pfeiffer Sídlo: Soukenická 21, 110 00 Praha 1. IČ: 12609498, DIČ: CZ530830166. Zápis: živnostenský

Více

Manuál Propojení e-shopu s Heureka.cz

Manuál Propojení e-shopu s Heureka.cz Manuál Propojení e-shopu s Heureka.cz 1 Heureka certifikát Ověřeno zákazníky Ověřeno zákazníky Certifikát Ověřeno zákazníky získá obchod na základě hodnocení reálných zákazníků, kteří v obchodě skutečně

Více

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz Pomocí tohoto jednoduchého průvodce se budete lépe orientovat na našich internetových stánkách a bez problémů využívat výhod nového automatického objednávkového

Více

PODMÍNKY REGISTRACE VE SPOLEČNOSTI DOLTAK S.R.O. PRO VELKOOBCHOD

PODMÍNKY REGISTRACE VE SPOLEČNOSTI DOLTAK S.R.O. PRO VELKOOBCHOD PODMÍNKY REGISTRACE VE SPOLEČNOSTI DOLTAK S.R.O. PRO VELKOOBCHOD Nabízíme možnost velkoobchodní spolupráce pro právnické i fyzické subjekty podnikající v oboru (realizátor, obchodní firma). Pro zahájení

Více

ESHOP PRO DOBÍJENÍ DOPRAVNÍCH KARET

ESHOP PRO DOBÍJENÍ DOPRAVNÍCH KARET Manuál ESHOP PRO DOBÍJENÍ DOPRAVNÍCH KARET Evidovaných v systému Plzeňská karta 1 Obsah 2 Seznam zkratek... 3 3 Úvod... 4 4 Důležité upozornění!!... 5 5 K čemu e-shop slouží... 6 5.1 Úvodní obrazovka e-shopu...

Více

Průvodce registrací domény CZ

Průvodce registrací domény CZ Průvodce registrací domény CZ ZONER software, a.s., akreditovaný registrátor domén CZ představuje průvodce pro registraci domény CZ. Pro registraci a správu domén nabízí společnost ZONER software dva projekty.

Více

Jak nakupovat - malý návod a vysvětlení statusů. Do vyhledávače( Chrome,Opera,Mozzila atd.)napsat Kliknout na - Přihlášení

Jak nakupovat - malý návod a vysvětlení statusů. Do vyhledávače( Chrome,Opera,Mozzila atd.)napsat   Kliknout na - Přihlášení Jak nakupovat - malý návod a vysvětlení statusů Do vyhledávače( Chrome,Opera,Mozzila atd.)napsat www.second-hand.cz Kliknout na - Přihlášení Kliknout na Ještě nemám účet Vyplnit požadované políčka Kliknout

Více

5. Pokud dojde mezi vyřízením a odesláním objednávky ke změně cen, platí vždy ceny uvedené v již uskutečněné objednávce.

5. Pokud dojde mezi vyřízením a odesláním objednávky ke změně cen, platí vždy ceny uvedené v již uskutečněné objednávce. Obchodní podmínky platné od 1. 1. 2014 Internetový obchod je prodávajícím provozován na internetové adrese http://www.fler.cz/ulule, a to prostřednictvím webového rozhraní (dále jen "webové rozhraní obchodu").

Více

VELKOOBCHOD OBCHOD PRO KAŽDÉHO

VELKOOBCHOD OBCHOD PRO KAŽDÉHO VELKOOBCHOD OBCHOD PRO KAŽDÉHO BOŽÍ OBCHOD S.R.O. ZÁKLADNÍ INFORMACE A NÁVOD B2B V jednotě je síla! Výhody systému a prodeje + Objednávky v minimální nastavené částce nebo ks + provize z prodeje jen 5%

Více

Bezhotovostní placení

Bezhotovostní placení Bezhotovostní placení HOR_62_INOVACE_8.ZSV.3 Mgr. Jana Horná 8. ročník ( VI/2 EU OPVK) 27. 09. 2012 Základy společenský věd 8. ročník; Bezhotovostní placení 1 Výukový materiál je připraven pro 8. ročník

Více

BLESK peněženka předplacená platební karta. Nominace o Cenu v soutěži Zlatá koruna v kategorii finanční produkty Novinka roku. MOPET CZ a.s.

BLESK peněženka předplacená platební karta. Nominace o Cenu v soutěži Zlatá koruna v kategorii finanční produkty Novinka roku. MOPET CZ a.s. BLESK peněženka předplacená platební karta. Nominace o Cenu v soutěži Zlatá koruna v kategorii finanční produkty Novinka roku MOPET CZ a.s. Proč předplacená platební karta Na českém trhu do roku 2014 neexistovala

Více

Aktuální trendy a inovace v on-line platbách. Václav Keřka 29. května 2014

Aktuální trendy a inovace v on-line platbách. Václav Keřka 29. května 2014 Aktuální trendy a inovace v on-line platbách Václav Keřka 29. května 2014 1 Aktuální trendy v on-line platbách Kde se nakupuje na internetu v Česku? Odhad počtu českých e-shopů Platba kartou 30 000 Tržby

Více

Akceptace platebních karet E commerce

Akceptace platebních karet E commerce Akceptace platebních karet E commerce 1. E-commerce ČSOB - základní informace Služba E-commerce ČSOB je určena obchodníkům, kteří uvažují o rozšíření své podnikatelské činnosti v oblasti elektronického

Více

Faxový server společnosti PODA s.r.o.

Faxový server společnosti PODA s.r.o. Faxový server společnosti PODA s.r.o. Vážení zákazníci, jako doplněk k poskytovaným službám VoIP jsme pro vás zprovoznili službu faxového serveru. Tento server vám umožní pohodlně odesílat a přijímat faxy

Více

To nejdůležitější z obchodních podmínek:

To nejdůležitější z obchodních podmínek: To nejdůležitější z obchodních podmínek: Možnosti platby V obchodě MujOdšťavňovač.cz je možno platit: Na dobírku (při převzetí zboží) Převodem na účet (670100 2207690562/6210 mbank) Platební kartou dopravci

Více

Obchodní podmínky. Obsah. To nejdůležitější z obchodních podmínek. Možnosti platby. Cena dopravy zboží. Možnosti dopravy zboží

Obchodní podmínky. Obsah. To nejdůležitější z obchodních podmínek. Možnosti platby. Cena dopravy zboží. Možnosti dopravy zboží Obchodní podmínky Obsah To nejdůležitější z obchodních podmínek Všeobecná ustanovení Informace o kupní smlouvě Odstoupení od kupní smlouvy uzavřené pomocí komunikace na dálku Práva z odpovědnosti za vady,

Více

Internet Banka v mobilu

Internet Banka v mobilu Internet Banka v mobilu Obsah Co je Internet Banka v mobilu?... 3 Co umí Internet Banka v mobilu?... 3 Kdo může používat Internet Banku v mobilu?... 3 Na jakých telefonech Internet Banka v mobilu funguje?...

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. pro online prodej vstupenek na prohlídkové trasy

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. pro online prodej vstupenek na prohlídkové trasy Všeobecné obchodní podmínky společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. pro online prodej vstupenek na prohlídkové trasy 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ 1.1. PPAS je obchodní společnost Plzeňský Prazdroj,

Více

Obchodní podmínky. Provozovatelem internetového obchodu elotechnik.cz je společnost ELO Toman Divišova 1520 564 01 Žamberk Email: info@elotechnik.

Obchodní podmínky. Provozovatelem internetového obchodu elotechnik.cz je společnost ELO Toman Divišova 1520 564 01 Žamberk Email: info@elotechnik. Obchodní podmínky Provozovatelem internetového obchodu elotechnik.cz je společnost ELO Toman Divišova 1520 564 01 Žamberk Email: info@elotechnik.cz IČO: 60148101 DIČ: CZ470907163 1. Všeobecná ustanovení

Více

EET Elektronická evidence tržeb v praxi

EET Elektronická evidence tržeb v praxi Elektronická evidence tržeb v praxi Fáze náběhu 1. fáze Stravovací a ubytovací služby od 1. 12. 2016 2. fáze Maloobchod a velkoobchod od 1. 3. 2017 3. fáze Ostatní činnosti s výjimkou 4. fáze od 1. 3.

Více

Obchodní podmínky pro nákup zboží v e-shopu www.humlmusic.cz

Obchodní podmínky pro nákup zboží v e-shopu www.humlmusic.cz Obchodní podmínky pro nákup zboží v e-shopu www.humlmusic.cz Prodávající: Václav Huml, Petýrkova 1956, Praha 4,14800 IČO: 62420691 DIČ: CZ6502091981, ŽL vydán Mú Praha 11 Č.jednací:3303/94/fyz Provozovna:

Více

Obchodní podmínky. Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě http://www.kosmetikaguenerve.cz, společnosti Guenerve s.r.o.

Obchodní podmínky. Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě http://www.kosmetikaguenerve.cz, společnosti Guenerve s.r.o. Obchodní podmínky Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě http://www.kosmetikaguenerve.cz, společnosti Guenerve s.r.o. Podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího,

Více

návod pro OSOBNÍ AUTOSHIP SDRUŽENÝ AUTOSHIP

návod pro OSOBNÍ AUTOSHIP SDRUŽENÝ AUTOSHIP návod pro OSOBNÍ AUTOSHIP SDRUŽENÝ AUTOSHIP NASTAVENÍ OSOBNÍHO AUTOSHIPU 1. Přihlaste se do svého účtu na eshop.ramissio.com 2. V menu v horní části obrazovky klikněte na autoship a poté na zlaté tlačítko

Více

Návod: Nastavení darovacího formuláře na webu

Návod: Nastavení darovacího formuláře na webu Návod: Nastavení darovacího formuláře na webu Darovací formuláře jsou jednoduchým nástrojem, jak potenciálnímu dárci nabídnout rychlou a snadnou možnost darování platební kartou nebo převodem. Stačí, aby

Více

Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil

Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil 1 Obsah Užitečné informace... 3 Získání SIM s novým číslem... 3 Získání SIM se svým současným číslem... 3 Aktivace SIM... 3 ČVOP... 4 Jak získat ČVOP...

Více

Obchodní podmínky. 1. Úvodní ustanovení. 2. Vymezení pojmů. 3. Uzavření kupní smlouvy

Obchodní podmínky. 1. Úvodní ustanovení. 2. Vymezení pojmů. 3. Uzavření kupní smlouvy Obchodní podmínky 1. Úvodní ustanovení Tyto obchodní podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího související s nákupem zboží v internetovém obchodě www.colorwin.cz.

Více

2.4. Kupující není oprávněn umožnit využívání uživatelského účtu třetím osobám.

2.4. Kupující není oprávněn umožnit využívání uživatelského účtu třetím osobám. 2. UŽIVATELSKÝ ÚČET 2.1. Na základě registrace kupujícího provedené na webové stránce může kupující přistupovat do svého uživatelského rozhraní. Ze svého uživatelského rozhraní může kupující provádět objednávání

Více

zákonem č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem (dále jen občanský zákoník ) zákonem č. 121/2000 Sb. o právu autorském (dále jen autorský zákon )

zákonem č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem (dále jen občanský zákoník ) zákonem č. 121/2000 Sb. o právu autorském (dále jen autorský zákon ) I. Všeobecné obchodní podmínky 1.Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen Podmínky ) společnosti VERDON CAPITE s.r.o. (dále jen Prodávajícíl ) se sídlem Bělehradská 858/23, 120 00, Praha 2, IČ: 03497054,

Více

4. Objednání zboží a uzavření kupní smlouvy

4. Objednání zboží a uzavření kupní smlouvy Obchodní podmínky platné do 28.2.2019 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě Mars- Hydro.cz vedený provozovatelem Eliška Špálová, Koněvova 1206/87, 130 00,

Více

1.1 Tyto obchodní podmínky platí pro nákup zboží od prodejce KLooK

1.1 Tyto obchodní podmínky platí pro nákup zboží od prodejce KLooK 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky platí pro nákup zboží od prodejce KLooK (Magdalena Čandrlová, IČO01582071, zapsána do živnostenského rejstříku dne 8. 4. 2013 ve Slavkově u Brna). Podmínky

Více

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 5 3. Nastavení... 6 Nastavení uživatele... 6 Nastavení bankovních účtů...

Více

OBSAH MANUÁL PRO VOC PARTNERY NA

OBSAH MANUÁL PRO VOC PARTNERY NA OBSAH Co je na www.alax.cz nového? Jak pracovat a využívat nový systém?... 1 1) FILTRY...1 2) MOŽNOST ZPRACOVÁNÍ CENOVÉ NABÍDKY PRO KLIENTA...2 3) ONLINE OBJEDNÁVÁNÍ...2 4) PROFIZÓNA... 2 JAK PRACOVAT

Více

NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ E-SHOPU KAKTUSY.CZ

NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ E-SHOPU KAKTUSY.CZ NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ E-SHOPU KAKTUSY.CZ VÝBĚR ZBOŽÍ, KTERÉ CHCETE KOUPIT Pokud nejste s počítačem dostatečně spřáteleni, doporučujeme pro první objednání pomoc mladší generace (syn, dcera, vnuk, vnučka)

Více

Hotel Collect Vítá vás Expedia

Hotel Collect Vítá vás Expedia Vítá vás Expedia Vítá vás Expedia Děkujeme, že jste se rozhodli pro spolupráci se skupinou Expedia, které patří mezinárodní síť předních značek cestovních služeb. Velmi nás těší, že vás můžeme přivítat

Více

Expedia Traveler Preference Vítá vás Expedia

Expedia Traveler Preference Vítá vás Expedia Vítá vás Expedia Vítá vás Expedia Děkujeme, že jste se rozhodli pro spolupráci se skupinou Expedia, které patří mezinárodní síť předních značek cestovních služeb. Velmi nás těší, že vás můžeme přivítat

Více

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Dallmayr WebShop Tiliaris s. r. o. 2014 Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Obsah 1. Účel dokumentu... 3 2. Nápověda... 4 Kategorie zboží... 4 Filtrování a třídění zboží... 4 Vyhledávání... 5 Nejčastěji

Více

Obchodní podmínky internetového obchodu Svetvodnichdymek.cz

Obchodní podmínky internetového obchodu Svetvodnichdymek.cz Obchodní podmínky internetového obchodu Svetvodnichdymek.cz 1. Uživatelský účet 2. Uzavření kupní smlouvy 3. Cena zboží a platební podmínky 4. Odstoupení od kupní smlouvy (spotřebitel) a zrušení objednávky

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: VI/2 Sada: 1 Číslo

Více

BEZREKLAMKY S.R.O. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

BEZREKLAMKY S.R.O. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY BEZREKLAMKY S.R.O. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PREAMBULE Společnost BEZREKLAMKY s.r.o. je provozovatelem unikátního a inovativního internetového inzertního portálu www.bezreklamky.cz. Na internetovém inzertním

Více

Aktuální trendy a inovace v on-line platbách. Václav Keřka Product Manager GP webpay Global Payments Europe

Aktuální trendy a inovace v on-line platbách. Václav Keřka Product Manager GP webpay Global Payments Europe Aktuální trendy a inovace v on-line platbách Václav Keřka Product Manager GP webpay Global Payments Europe 1 Stav e-commerce v České republice se zaměřením na platební metody a porovnání s Evropou 2 Nakupování

Více

MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ

MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ Verze 1.0 ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU Dittrichova 21, 128 01 Praha 2 Zelená linka pro export: 800 133 331, fax: 224 907 503 e-mail: info@czechtrade.cz

Více

Manuál QPOS Pokladna V 2.0

Manuál QPOS Pokladna V 2.0 Manuál QPOS Pokladna V 2.0 OBSAH Obsah 1. QPOS dotyková pokladna... 3 2. Jak číst tento manuál... 4 2.1. Čím začít?... 4 2.2. Členění kapitol... 4 2.3. Speciální text... 4 3. První spuštění... 5 3.1. Spuštění...

Více

VŠEOBECNÉ A OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ A OBCHODNÍ PODMÍNKY Všeobecné a obchodní podmínky a reklamační řád upravující poskytování služby prodeje vstupenek na kulturní a jiné akce společnosti Divadla Kladno s.r.o. (Městské divadlo Kladno a Divadlo Lampion) VŠEOBECNÉ

Více

expedicí zboží okamžik vypravení zásilky poplatníkem nebo předání zásilky k přepravě,

expedicí zboží okamžik vypravení zásilky poplatníkem nebo předání zásilky k přepravě, Stanovisko Generálního finančního ředitelství k určení okamžiku uskutečnění evidované tržby u platebních operací realizovaných prostřednictvím internetu Zákon č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb (dále jen

Více

Internetový obchod je prodávajícím provozován na webové stránce umístěné na. internetové adrese (dále jen webová

Internetový obchod je prodávajícím provozován na webové stránce umístěné na. internetové adrese  (dále jen webová Obchodní podmínky platné od 1.1.2014 Tyto obchodní podmínky upravují v souladu s ustanovením 1751 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) vzájemná práva a povinnosti

Více

Manuál QPos Pokladna V1.18.1

Manuál QPos Pokladna V1.18.1 Manuál QPos Pokladna V1.18.1 OBSAH Obsah 1. QPOS dotyková pokladna... 3 2. Jak číst tento manuál... 4 2.1. Čím začít?... 4 2.2. Členění kapitol... 4 2.3. Speciální text... 4 3. První spuštění... 5 3.1.

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

2. Pokud se zákazník rozhodne objednávku zrušit, učiní tak co nejdříve od uskutečnění objednávky, aby nedošlo k jejímu odeslání.

2. Pokud se zákazník rozhodne objednávku zrušit, učiní tak co nejdříve od uskutečnění objednávky, aby nedošlo k jejímu odeslání. Obchodní podmínky pro www.fler.cz/evaseli a www.fler.cz/evaselimaterial platné od 1.1.2014 1. Veškeré objednávky jsou považovány za závazné. Zákazník odesláním objednávky potvrzuje, že souhlasí s obchodními

Více

T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ. PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu:

T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ. PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu: T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ 1 PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu: 1 2 REGISTRACE ÚČTU Pokud jste již stávajícím zákazníkem T-Mobile, můžete využívat spousty výhod! Stačí

Více

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC - 1 - ereading Jaromír Frič Obsah O tomto dokumentu... 3 1. Registrace na portálu ereading.cz... 4 2. Instalace Adobe Digital

Více

Exceland Vám nabízí široké možnosti výběru platby za zboží i jeho následného doručení.

Exceland Vám nabízí široké možnosti výběru platby za zboží i jeho následného doručení. Platba a doprava Exceland Vám nabízí široké možnosti výběru platby za zboží i jeho následného doručení. Způsoby platby Platbu je možné provést: Bankovním převodem platbu za objednávku proveďte dle instrukcí

Více

Mgr. Markéta Rigová - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: , 21:09

Mgr. Markéta Rigová - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: , 21:09 Dobrý den. Děkujeme, že věnujete pozornost obchodním podmínkám. Přejeme Vám příjemné nakupování. Váš internetový obchod "NEJKRÁSNĚJŠÍ DÁREK" VELKOOBCHODNÍ PRODEJ: Obchodníci mohou naše zboží zakoupit i

Více

Vlastnické právo ke zboží přechází na Kupujícího úplným zaplacením kupní ceny a jeho převzetím.

Vlastnické právo ke zboží přechází na Kupujícího úplným zaplacením kupní ceny a jeho převzetím. Obchodní podmínky 1. Úvodní ustanovení Tyto Obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě Stephencordina.cz (www.stephencordina.cz). Podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti Prodávajícího

Více

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám Dell Premier Návod k nakupování a objednávkám Navrženo pro podnikání. Přizpůsobeno pro vás. Nový portál Premier přináší přizpůsobenou a zabezpečenou online sadu nástrojů pro nákup, reporting, vyhledávání

Více

Platební styk Druhy platebních styků 1... o Přesun skutečných peněz (oběživa)

Platební styk Druhy platebních styků 1... o Přesun skutečných peněz (oběživa) Platební styk Druhy platebních styků 1... o Přesun skutečných peněz (oběživa) o. o Karty vklady/výběry o Přepážka 2. o Přesun bankovních (bez hotovostních) peněz mezi o Příkaz k../k (jednorázový či trvalý)

Více

POPIS POSTUPU PRO KONVERZI COMMODITY+ NA COMMODITY GENERAL

POPIS POSTUPU PRO KONVERZI COMMODITY+ NA COMMODITY GENERAL POPIS POSTUPU PRO KONVERZI COMMODITY+ NA COMMODITY GENERAL 1. Schůzka s klientem Při schůzce s klientem je potřeba vysvětlit důvody, proč k této konverzi dochází a jaké výhody klient získá přechodem na

Více

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY, REKLAMAČNÍ A DODACÍ PODMÍNKY. E-SHOP Kopřivná. URL: eshop.koprivna.cz

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY, REKLAMAČNÍ A DODACÍ PODMÍNKY. E-SHOP Kopřivná. URL: eshop.koprivna.cz VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY, REKLAMAČNÍ A DODACÍ PODMÍNKY E-SHOP Kopřivná URL: eshop.koprivna.cz Obchodní společnosti SKI AREÁL KOPŘIVNÁ a.s., se sídlem Malá Morávka 122, 793 36, IČ: 26864924, zapsaná

Více

Celostátní konference svazků měst a obcí Podnadpis: zpracoval Ing. Jiří Fojtík

Celostátní konference svazků měst a obcí Podnadpis: zpracoval Ing. Jiří Fojtík Celostátní konference svazků měst a obcí 2016 Podnadpis: zpracoval Ing. Jiří Fojtík Datum: 11.11..2016 Obsah: Koho se evidence tržeb týká Jaké tržba se eviduji nebo naopak neevidují Jak to vše funguje

Více

Express Import systém

Express Import systém Express Import systém Návod pro příjemce Express Import systém TNT Express Import systém umožňuje snadné objednání vyzvednutí zásilek na žádost příjemce, a to ze 168 zemí světa. Vy - jako příjemce zboží

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti VIVANTIS a.s.

OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti VIVANTIS a.s. OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti VIVANTIS a.s. 1. OBECNÁ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky obchodní společnosti VIVANTIS a.s., se sídlem Školní náměstí 14, 537 01 Chrudim, IČO: 25977687, DIČ: CZ25977687,

Více

Jak nejlépe využít kartu Exclusive

Jak nejlépe využít kartu Exclusive Podrobné informace o kartě Generali a programu Exclusive naleznete na www.rb.cz a www.exclusiveprogram.cz. Jak nejlépe využít kartu Exclusive Příručka pro členy programu Exclusive Příručka pro držitele

Více

Sbírka tipů pro SERVIS 24

Sbírka tipů pro SERVIS 24 Sbírka tipů pro SERVIS 24 AKTIVACE LIMITY 3D SECURE SMS PIN Obsah Aktivace elektronického výpisu... 1 Změna limitů u platební karty... 2 Oblíbené položky... 3 Zrychlené převody... 4 Recyklace plateb...

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Platba převodem: bankovní spojení : Ceny : Recyklační a autorské poplatky : Identifikační a kontaktní údaje společnosti:

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Platba převodem: bankovní spojení : Ceny : Recyklační a autorské poplatky : Identifikační a kontaktní údaje společnosti: OBCHODNÍ PODMÍNKY Identifikační a kontaktní údaje společnosti: ATLUS GAME. cz Miluše Světlíková Rozhraní 476/28 (sídlo) 619 00, Brno IČ : 87901471 Platba převodem: bankovní spojení : Číslo účtu : - ČR

Více

Platební systém XPAY [www.xpay.cz]

Platební systém XPAY [www.xpay.cz] Platební systém XPAY [www.xpay.cz] popis platebních metod Bankovní převod a Poštovní poukázka v ČR a SR a průběhu platby verze 19 / 29.2.2012 1 Obsah 1 Přehled platebních metod 3 1.1 Bankovní převod v

Více

OBCHODÍ PODMÍKY. 2. Tyto obchodní podmínky a ustanovení v nich obsažená jsou nedílnou součástí kupní smlouvy uzavřené mezi prodávajícím a kupujícím.

OBCHODÍ PODMÍKY. 2. Tyto obchodní podmínky a ustanovení v nich obsažená jsou nedílnou součástí kupní smlouvy uzavřené mezi prodávajícím a kupujícím. OBCHODÍ PODMÍKY EUROSTOCK Czech Republic s.r.o. IČ: 293 70 825 se sídlem Pražská 674/156, 642 00 Brno zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Brně, oddíl C, vložka 76227 (dále jako prodávající

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Nastavení datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určené k doručování písemností státních institucí (orgánů veřejné moci)

Více