CZ.1.07/2.2.00/ Prùvodce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CZ.1.07/2.2.00/07.0264. Prùvodce"

Transkript

1 CZ.1.07/2.2.00/ Prùvodce odbornou studentskou praxí pro studenty fakulty managementu v otázkách a odpovìdích

2 Proè bych mìl absolvovat studentskou odbornou praxi? Studentská odborná praxe je zaøazena mezi volitelné pøedmìty, mohu se tedy rozhodnout, zda ji v prùbìhu studia absolvuji nebo zda si vyberu jiný volitelný pøedmìt. Úèelem studentské odborné praxe je ovìøení a rozvoj schopností a procvièení dovedností studenta. Tím, že se rozhodnu absolvovat studentskou odbornou praxi, si mohu bez obav ze ztráty zamìstnání otestovat své dispozice pro výkon té profese, ve které se chci uplatnit po dokonèení studia. Zároveò mohu konfrontovat své poznatky získané bìhem studia s realitou v podnicích a organizacích. Absolvování studentské odborné praxe mi pomùže lépe skloubit a korigovat mé pøedstavy, oèekávání a požadavky na mou budoucí práci. A co je úplnì nejlepší? Každého zamìstnavatele zajímá nejen jaké má uchazeè o zamìstnání vzdìlání, ale pøedevším jaké má zkušenosti. Odborná praxe získaná bìhem studia, zmínka o absolvování praxe v mém životopise a reference o ní mohou být rozhodujícím momentem o mém pøijetí do budoucího zamìstnání. Výjimkou nejsou ani pøípady, kdy si poskytovatel praxe praktikanta vybere a nabídne mu pracovní místo.

3 Co si mám pod studentskou odbornou praxí pøedstavit? Studentská odborná praxe spoèívá v tom, že student samostatnì vykonává zadanou èinnost na pracovišti poskytovatele praxe, kde plní svìøené úkoly v rámci pøidìlené pracovní pozice, pøípadnì stínuje èinnost manažera daného pracovištì, anebo že samostatnì èi v týmu øeší zadaný problém formou vlastního projektu èi participuje na aktivitì projektù již bìžících nebo zahajovaných poskytovatelem praxe. Èinnost vykonávaná bìhem studentské odborné praxe není zámìrnì honorována, protože smyslem není, abych pøi výbìru praxe preferoval nejlépe placené nabídky, ale abych preferoval takovou praxi, která mi poskytne maximum možných zkušeností. Proè není praxe totéž co brigáda? Primárním úèelem brigády je pøivýdìlek, primárním úèelem odborné praxe je získání zkušeností. Za úspìšnou brigádu je zpravidla považovaná taková, kde si s co nejmenším úsilím a mnohdy i za jednotvárnou nerozvíjející práci vydìlám co nejvíce penìz. Za úspìšnou odbornou praxi mohu považovat takovou práci, která mi poskytne ve vyhrazeném èase maximum dostupných poznatkù a zkušeností.

4 Pro koho jsou studentské odborné praxe urèeny? Studentské odborné praxe jsou urèeny pouze pro studenty prezenèní formy studia, a to prozatím pouze pro bakaláøský stupeò. Jak dlouho studentská odborná praxe trvá? Studentská odborná praxe je do studijního programu v souèasnosti zaøazena jako pøedmìt ocenìný 5 ECTS a celková doba trvání je nyní zhruba 130 hodin. Tím není vylouèena možnost prodloužení doby trvání praxe v budoucnu. Je zamìøení praxe vázáno na téma mé závìreèné práce? Ne, není, obsah a zamìøení studentské odborné praxe není podmínìno tématem absolventské práce, provázanost s tématem absolventské práce je však zjevnou výhodou.

5 Jakou formu studentská odborná praxe má, mohu i vybrat z více alternativ? V souèasnosti si mohu vybrat ze dvou základních alternativ. Studentská odborná praxe je vypisována jako volitelný pøedmìt "Odborná praxe" a jako volitelný pøedmìt "Aplikaèní projekt". Protože se jedná o dva volitelné pøedmìty, je možné, abych se rozhodl v jednom akademickém roce absolvovat jeden a v následném akademickém roce druhý. Za logické poøadí absolvování pøedmìtù je považováno poøadí, kdy jako první absolvuji "Odbornou praxi" a následnì realizuji "Aplikaèní projekt". Úèelem "Odborné praxe" je prvotní seznámení s reálnou praxí. Mìl bych mít možnost poznat jednotlivá pracovištì a seznámit se s vybranými procesy odehrávajícími se v organizaci. Ode mne se oèekává, že budu na pracovišti poskytovatele praxe v rámci pøidìlené pracovní pozice samostatnì plnit svìøené úkoly. Úèelem "Aplikaèního projektu" je umožnit mi samostatnì nebo ve víceèlenném studentském týmu øešit reálný problém formou samostatného projektu.

6 V jaké fázi studia je absolvování praxe nejvhodnìjší? Zaøazení studentské odborné praxe do studijního harmonogramu není fixní, pøedpokládá se, že studentská odborná praxe bude nabízena jak v zimním, tak v letním semestru jako volitelný pøedmìt a student si bude moci sám vybrat, v jakém semestru a v jakém roèníku studia se na ni pøihlásí. Jako nejvhodnìjší se pro absolvování studentské odborné praxe jeví období ètvrtého a pátého semestru. Poskytovatelé praxí poptávají studenty (praktikanty), kteøí již mají urèitý znalostní základ, takže v prvním roce studia mají studenti menší šanci na úspìšné pøijetí na praxi. Naopak studenti posledního roèníku potøebují vìnovat dostatek èasu dokonèení své závìreèné práce, a proto sami upøednostòují zaøazení studentské odborné praxe do období mezi prvním a posledním roèníkem studia.

7 Kde mám hledat informace o nabízených praxích? Informace o aktuální nabídce studentských odborných praxí jsou zveøejòovány na webových stránkách fakulty v sekci Nabídka spolupráce s organizacemi pro studenty. Rozsah a spektrum zveøejnìné nabídky praxí závisí na aktuálním zájmu a potøebách organizací, ale nikdy nebude vyèerpávající. Vždy je možné oslovit s konkrétními požadavky další potenciální poskytovatele praxí, proto pokud zveøejnìná nabídka má oèekávání nenaplní, mohu se pøesto na praxi zapsat. Je výhodné, pokud budu své pøedstavy o zamìøení èi umístìní praxe s pøedstihem konzultovat s garantem pøedmìtu nebo s pøíslušným tutorem praxe, nebo tím zvýším pravdìpodobnost nalezení optimálního øešení. Na zajištìní odborné praxe se mohu sám podílet. Mám-li jasnou pøedstavu o pozici, kterou chci v budoucnu zastávat èi o problému, který chci øešit, mohu se sám pokusit potenciálního poskytovatele praxe vyhledat a pak pøedložit svùj vlastní návrh. Musím však poèítat s tím, že mùj návrh bude akceptován a poskytovatel bude osloven pouze tehdy, bude-li má pøedstava vyhovovat stanoveným podmínkám. Praxe má pøinést nové zkušenosti, proto mnohdy není smysluplné absolvovat studentskou praxi v podnicích patøících mì èi mé rodinì.

8 Jak se mám na studentskou odbornou praxi pøihlásit? Na praxi se pøihlašuje standardním zpùsobem prostøednictvím ISIS jako na jakýkoli jiný kurz. Za každý z obou pøedmìtù "Odborná praxe" a "Aplikaèní projekt" lze získat 5 ECTS pouze jednou. Oba pøedmìty nemùže student absolvovat souèasnì v jednom semestru. Po zahájení výuky v semestru nejprve probìhne nìkolik schùzek s tutorem praxe, kde bude vzájemnì dohodnut pøedmìt praxe, vybrán èi navržen poskytovatel praxe, studenti budou seznámeni s podmínkami praxe, u týmových projektù (v rámci pøedmìtu Aplikaèní projekt ) budou sestaveny týmy a uskuteèní se výbìrové øízení na pøijetí na praxi. Výbìrové øízení na pøijetí na praxi bude modifikováno dle poètu pøihlášených uchazeèù a dle dohody s poskytovatelem praxe. S úspìšnými uchazeèi je sepsán Protokol o pøijetí. Jeho podpisem se zaváži k vykonání praxe dle stanovených podmínek. Pokud ve výbìrovém øízení neuspìji, mohu proces opakovat, vyberu-li si jiné téma projektu nebo jiného poskytovatele. Jestliže opakovanì neuspìji nebo se nenajde vhodná nabídka praxe, mohu z kurzu odhlásit, aniž by mi propadly kredity. Rozhodnu-li se odhlásit po podpisu Protokolu o pøijetí, pøidìlené kredity ztratím.

9 Je možno praxi absolvovat v jednom bloku, tj. že napø. jeden mìsíc nebude výuka a bude probíhat praxe? Souèasné nastavení studijního harmonogramu toto øešení zatím neumožòuje, praxe musí být rozdìlena v prùbìhu semestru na více kratších èasových úsekù. Jsou nìjaké podmínky, které musím splnit ještì pøed nástupem na praxi? Ano, je nezbytné uzavøít pojištìní odpovìdnosti za škody. To studenta ochrání, pokud by zpùsobil škodu jiné osobì èi škodu na cizím majetku pøi výkonu odborné praxe. S každým problémem, nejasnostmi a dotazy, které se týkají samotné èinnosti, která je na praxi vykonávána, se mohou studenti obracet na svého školitele. S problémy, nejasnostmi, dotazy, podnìty, pøipomínkami èi stížnostmi, které se týkají organizace a prùbìhu studentské odborné praxe, se studenti mohou obracet na svého tutora. Èím døíve se zaènou problémy øešit, tím menší následky hrozí.

10 Jaké jsou mé povinnosti pøi výkonu praxe: pøi nástupu na praxi poskytovateli praxe pøedložit doklad potvrzující uzavøení pojištìní odpovìdnosti za škody, v prùbìhu výkonu odborné praxe dodržovat pøedpisy o zajištìní bezpeènosti a ochrany zdraví pøi práci, vnitøní pøedpisy organizace a zavedená pravidla na pracovišti, øídit se pokyny garanta, školitele a vedoucích pracovníkù poskytovatele, vést deník praxe a zpracovat závìreènou zprávu o prùbìhu odborné praxe jako podklad k úspìšnému zakonèení pøedmìtu a obojí odevzdat tutorovi ve stanovené lhùtì na pøedepsaném formuláøi, dodržovat stanovené termíny týkající se výkonu studentské odborné praxe. Za porušení povinnosti o zajištìní bezpeènosti osob, ochrany zdraví a majetku jsem odpovìdný dle ustanovení zákoníku práce a obèanského zákoníku. Za porušení pracovní káznì, za pøestupky a pøeèiny, za nevhodné nakládání s osobními údaji, za vyzrazení obchodního tajemství, jsem odpovìdný dle ustanovení vnitøních øádù organizace, zákona o pøestupcích, trestního zákona, zákoníku práce a zákona o ochranì osobních údajù.

11 K èemu se zavazuji pøed vlastním nástupem na studentskou odbornou praxi: zdržet se jakékoliv èinnosti, která by mohla poškodit dobré jméno fakulty a poskytovatele, nevnášet do prostor poskytovatele alkoholické nápoje, omamné, psychotropní látky a jedy, nebo být v prùbìhu praxe pod jejich vlivem, nevnášet do prostor poskytovatele zbranì, výbušniny, chemikálie a jiné nebezpeèné látky, pøi výkonu praxe dodržovat zásady obèanského soužití, vyvinout maximální snahu o naplnìní cílù odborné praxe. Praktikantem je nazýván student prezenèního studia na pracovišti po dobu výkonu studentské odborné praxe. V pøípadì, že praktikant poruší vnitøní pøedpisy fakulty, poškodí jméno fakulty nebo se dopustí jiného porušení káznì, pøestupku nebo pøeèinu, garant neprodlenì informuje o nastalé události disciplinární komisi fakulty.

12 O jakých informacích budu povinen zachovávat mlèenlivost? Povinnost se vztahuje na informace: týkající se vnitøních pomìrù smluvních stran, které se dozvím v souvislosti s výkonem nebo v prùbìhu praxe, odborného charakteru, k jejichž výmìnì dojde v souvislosti s výkonem nebo v prùbìhu praxe, nejedná-li se o informace urèené ke zveøejnìní, týkající se klientù, zamìstnancù a spolupracovníkù, zejména pak veškeré osobní údaje fyzických osob jakož i o bezpeènostních opatøení, jejichž zveøejnìní by ohrozilo bezpeènost zmínìných osobních údajù, které budou za dùvìrné oznaèeny. Ochrana osobních údajù podléhá ust. zák. è.101/2000 Sb., o ochranì osobních údajù, ve znìní pozdìjších pøedpisù.

13 Jaká jsou má práva pøi výkonu praxe? Mám právo: vybrat si, zda a ve kterém semestru se na praxi pøihlásím, vybrat si, kde budu praxi vykonávat, pøíp. co bude pøedmìtem aplikaèního projektu, odhlásit se z praxe, odmítnout plnìní svìøeného úkolu nebo vykonávání takových èinností, jsou-li v rozporu s platnou legislativou, vnitøními pøedpisy èi dobrými mravy, nebo ohrožují-li majetek, zdraví èi život mùj nebo jiných osob. O nastalé situaci jsem povinen neprodlenì informovat svého tutora. Aèkoli mám právo výbìru, nikdo mi nezaruèí, že budu na pøíslušnou praxi pøijat, èi že mi bude pøíslušné téma projektu uznáno). Rozhodnutí o výbìru závisí na možnostech a kapacitì kurzu a na podmínkách a požadavcích poskytovatele praxe. Odhlásím-li se z praxe pøed podpisem protokolu o pøijetí na praxi, neztratím kredity, ale pokud tak uèiním pozdìji, propadá mi 5 ECTS.

14 Jaké povinnosti má poskytovatel praxe? Poskytovatel praxe má povinnost: nakládat s mými osobními údaji v souladu s ustanoveními zákona o ochranì osobních údajù, seznámit mne s podmínkami na pracovišti a s vnitøními pøedpisy organizace a proškolit mne v oblasti BOZP a vybavit mne ochrannými pomùckami, pokud to charakter práce vyžaduje, písemnì zhodnotit mùj výkon, neprodlenì informovat tutora o všech okolnostech, které by mohly ohrozit výkon praxe, neprodlenì informovat tutora o mém porušení káznì, mých pøestupcích a pøeèinech bìhem výkonu praxe, jmenovat ze svých øad osobu školitele, umožnit tutorovi vstup na pracovištì za úèelem kontroly výkonu studentské odborné praxe. ŠKOLITEL je osoba povìøená poskytovatelem praxe. Je pøímým nadøízeným praktikanta na pracovišti poskytovatele praxe. Školitel by mi mìl v rámci svých možností a vnitøních pravidel organizace umožnit zejména podílet se na spolupráci s vybranými pracovišti, konzultovat zadané úkoly s pracovníky organizace a poznat èinnosti, které poskytovatel zajiš uje.

15 Jaká jsou práva poskytovatele praxe? Poskytovatel praxe má právo: zadávat mi úkoly, rozhodovat o zpùsobu a dobì jejich splnìní a prùbìžnì jejich plnìní kontrolovat, v pøípadì, že opakovanì nesplním zadaný úkol, zásadnì poruším pracovní kázeò nebo se dopustím pøestupku èi pøeèinu bìhem výkonu studentské odborné praxe, mùže mne z výkonu praxe vylouèit, ale musí neprodlenì pøedat tutorovi písemné zdùvodnìní mého vylouèení, v pøípadì, že objektivní okolnosti mu neumožòují nadále praxi poskytovat (napø. z dùvodu úpadku, živelné pohromy aj.), mùže výkon praxe pøerušit nebo pøedèasnì ukonèit, ale musí neprodlenì pøedat tutorovi písemné zdùvodnìní ukonèení praxe. Poskytovatelem praxe se rozumí právnická osoba, která umožní studentovi absolvovat studentskou odbornou praxi na svém pracovišti. Poskytovatelem praxe mùže být napøíklad podnik, instituce veøejné správy, èi nevládní nezisková organizace.

16 Jaká jsou práva tutora praxe? Tutor praxe má právo: rozhodovat o vhodnosti a akceptaci mých návrhù (obsah, poskytovatel, místo konání, termín konání praxe), rozhodovat o výsledku obhajoby mé praxe, kontrolovat plnìní podmínek mého výkonu praxe, provádìt inspekèní kontroly v prùbìhu výkonu mé praxe na pracovišti poskytovatele praxe, rozhodovat o opatøeních v pøípadì podnìtù, problémù nebo stížností týkajících se prùbìhu a zajištìní studentské odborné praxe, stanovovat termíny a místo obhajob praxe, rozhodovat o vhodnosti a o zveøejnìní nabídek praxí. TUTOR praxe je pedagogický pracovník fakulty, který zodpovídá za zajištìní konkrétní studentské odborné praxe pro konkrétního studenta. GARANT praxe je pedagogický pracovník fakulty, který zodpovídá za daný pøedmìt (tj. Odborná praxe a Aplikaèní projekt ) jako celek. Garant praxe má právo kdykoli na sebe pøevzít kteroukoli kompetenci, která byla svìøena tutorovi.

17 Jaké jsou povinnosti tutora praxe? Tutor praxe má povinnost: umožnit mi konzultovat jakékoli otázky týkající se zajištìní studentské odborné praxe, vyhledávat a oslovovat poskytovatele praxí a sjednávat s nimi uzavøení smluv o poskytování praxí, zpracovávat a zveøejòovat nabídky praxí, vést pøíslušnou evidenci, vyplòovat zkouškové archy a archivovat pøíslušné dokumenty o výkonu studentské odborné praxe (deníky praxe, protokoly o pøijetí, závìreèné zprávy, aj.), pøedávat a aktualizovat informace do databáze poskytovatelù praxí. Zjistí-li tutor praxe, že nastaly nìjaké problémy nebo konflikty pøi zajiš ování a výkonu praxí, nebo že se praktikant dopustil porušení káznì, pøestupku nebo pøeèinu, je povinen o tom neprodlenì informovat garanta.

18 Veškeré informace a instrukce k výkonu studentské odborné praxe, údaje o garantech a tutorech praxí, vzory smluv, deníkù praxe, protokolù o pøijetí, aj. jsou vždy v aktuální podobì zveøejòovány v dokumentovém serveru u pøedmìtù 61PXEO Odborná praxe a 61APRO Aplikaèní projekt. Projekt è. CZ.1.07/2.2.00/ FM VŠE - Inovace studijního oboru a vzdìlávacích programù je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpoètu Èeské republiky Tato pøíruèka vznikla v rámci projektu FM VŠE - Inovace studijního oboru a vzdìlávacích programù jako jeden z výstupù aktivity A08 Praxe. Tým aktivity A08 verze platná od 5/2012

u STA V STA TU A PRA V A

u STA V STA TU A PRA V A ......... u STA V STA TU A PRA V A AKAD EMIE VÌD ÈESKÉ REPUBLIKY I v. v. i. Národní 18, 11600 Praha 1 Tel. ústø. 221990711,sekr.224933494.jax224933056 E-mail: ilaw@ilaw.cas.cz Praha, 20. bøezna 2007 Èj.

Více

5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky

5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky 30 5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky Prùzkumový pracovník vyøizuje žádosti o mezinárodní zápis ochranných známek pøihlašovatelù, pro

Více

se níže uvedeného dne mìsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. obèanského zákoníku domluvili na této smlouvì o nájmu bytu: I Pøedmìt nájmu

se níže uvedeného dne mìsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. obèanského zákoníku domluvili na této smlouvì o nájmu bytu: I Pøedmìt nájmu Smluvní strany Jméno a pøíjmení: Trvalé bydlištì: Rodné èíslo: Èíslo OP: dále jen pronajímatel, na stranì jedné a Jméno a pøíjmení: Trvalé bydlištì: Rodné èíslo: Èíslo OP: dále jen nájemce, na stranì druhé

Více

Prohlášení o ochranì osobních údajù.

Prohlášení o ochranì osobních údajù. Prohlášení o ochranì osobních údajù. Toto Prohlášení o ochranì údajù se vztahuje na zpracování veškerých osobních údajù klientù, zákazníkù, dodavatelù, èi jiných obchodních partnerù plynoucích z obchodních

Více

Etický kodex. Dopravní podnik mìsta Olomouce, a. s.

Etický kodex. Dopravní podnik mìsta Olomouce, a. s. Etický kodex Dopravní podnik mìsta Olomouce, a. s. I. Úvodní ustanovení Jsme provozovatelem mìstské veøejné dopravy na území mìsta Olomouce a v jeho blízkém okolí. Tradice naší spoleènosti sahá až do roku

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ing. Václav Pelikán Likvidace podniku 7., aktualizované a doplnìné vydání Vydala Grada Publishing, a. s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420

Více

Rekonstrukce základní školy v Hrèavì

Rekonstrukce základní školy v Hrèavì Zadávací dokumentace k veøejné zakázce zadávané v zadávacím øízení dle zákona è. 137/2006 Sb., o veøejných zakázkách, ve znìní pozdìjších pøedpisù (dále jen zákon ) Název veøejné zakázky: Rekonstrukce

Více

Zadávací dokumentace. Inovace ve výrobì trvanlivých masných výrobkù vestavba klimatizovaných komor

Zadávací dokumentace. Inovace ve výrobì trvanlivých masných výrobkù vestavba klimatizovaných komor Zadávací dokumentace k zakázce mimo režim zákona è. 134/2016 Sb., o zadávání veøejných zakázkách Inovace ve výrobì trvanlivých masných výrobkù vestavba klimatizovaných komor Zadávací dokumentace k výbìrovému

Více

Posuzování vlivù na životní prostøedí (EIA)

Posuzování vlivù na životní prostøedí (EIA) Posuzování vlivù na životní prostøedí (EIA) EIA (Environmental Impact Assessment) je jedním z nástrojù ochrany životního prostøedí eliminující potenciální negativní vlivy pøipravovaných zámìrù a investic.

Více

Úøad prùmyslového vlastnictví. s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u. Údaje o ochranné známce - oznaète køížkem

Úøad prùmyslového vlastnictví. s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u. Údaje o ochranné známce - oznaète køížkem Úøad prùmyslového vlastnictví Antonína Èermáka 2a, 160 68 Praha 6 : (02) 203 83 111, 24 31 15 55 : (02) 24 32 47 18 PØIHLÁŠKA OCHRANNÉ ZNÁMKY s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u è. jednací,

Více

Rozdílová dokumentace STEREO 16 dodatek

Rozdílová dokumentace STEREO 16 dodatek 1 Rozdílová dokumentace STEREO 16 dodatek Vážení uživatelé, vzhledem k tomu, že po vydání rozdílové dokumentace k verzi 16 programu STEREO došlo k zapracování dalších novinek a nìkolika dílèím zmìnám,

Více

Povinné lékaøské prohlídky

Povinné lékaøské prohlídky Povinné lékaøské prohlídky Èeský volejbalový svaz reagoval na platné zákony Èeské republiky a od nové sezóny, která zaèala 1.7.2015, vstoupil v platnost upravený Soutìžní øád volejbalu. V èlánku 12 tohoto

Více

Rozhodnutí. Zaøazení pozemních komunikací do kategorie místní komunikace

Rozhodnutí. Zaøazení pozemních komunikací do kategorie místní komunikace Rozhodnutí Zaøazení pozemních komunikací do kategorie místní komunikace Obecní úøad Dubenec, jako silnièní správní úøad pøíslušný podle 40 odst. 5 písm. a) zákona è. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích

Více

Cesta pojistné smlouvy

Cesta pojistné smlouvy Cesta pojistné smlouvy 1 Proc je dulezité mít zivotní a úrazové pojištení? Životní a úrazové pojištìní pomáhají Vám a Vašim blízkým zmírnit nepøíjemné finanèní dùsledky nahodilých životních událostí, jako

Více

VŠEOBECNÉ VÝSTAVNÍ A PRODEJNÍ PODMÍNKY VÝSTAVIŠTÌ FLORA OLOMOUC, a.s.

VŠEOBECNÉ VÝSTAVNÍ A PRODEJNÍ PODMÍNKY VÝSTAVIŠTÌ FLORA OLOMOUC, a.s. VŠEOBECNÉ VÝSTAVNÍ A PRODEJNÍ PODMÍNKY VÝSTAVIŠTÌ FLORA OLOMOUC, a.s. 1. Poøadatel akce: Výstavištì Flora Olomouc, a.s., Wolkerova 17, 771 11 Olomouc telefon: 585 726 111, fax: 585 413 370, e-mail: info@flora-ol.cz

Více

ELEKTRONICKÝ PODPIS. o elektronickém podpisu a výklad. kolektiv autorù. Nakladatelství ANAG

ELEKTRONICKÝ PODPIS. o elektronickém podpisu a výklad. kolektiv autorù. Nakladatelství ANAG ELEKTRONICKÝ PODPIS pøehled právní úpravy, komentáø k provádìcí vyhlášce k zákonu o elektronickém podpisu a výklad základních pojmù kolektiv autorù Nakladatelství ANAG Obsah OBSAH 1. Úvodní slovo autorù...

Více

Sbírka instrukcí a sdìlení

Sbírka instrukcí a sdìlení Roèník 2002 Sbírka instrukcí a sdìlení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ÈESKÉ REPUBLIKY Èástka 6 Rozeslána dne 27. prosince 2002 Cena 46,- Kè OBSAH 48.Instrukce Ministerstva spravedlnosti ze dne 18. prosince

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborné stáže studentů ESF MU

Smlouva o spolupráci při realizaci odborné stáže studentů ESF MU Smlouva o spolupráci při realizaci odborné stáže studentů ESF MU I. Smluvní strany Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity se sídlem Lipová 41 a, 602 00 Brno zastoupená doc. Ing. Martinem Svobodou,

Více

INSTRUKCE PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRÙBÌH TESTOVÁNÍ 14. AŽ 21./29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP

INSTRUKCE PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRÙBÌH TESTOVÁNÍ 14. AŽ 21./29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP INSTRUKCE PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRÙBÌH TESTOVÁNÍ 14. AŽ 21./29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP Do aplikace ScioDat mùžete vstoupit po zadání pøihlašovacích údajù na stránce: http://testovani.scio.cz Pøihlašovací údaje

Více

Sbírka instrukcí a sdìlení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ÈESKÉ REPUBLIKY

Sbírka instrukcí a sdìlení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ÈESKÉ REPUBLIKY Roèník 2003 Sbírka instrukcí a sdìlení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ÈESKÉ REPUBLIKY Èástka 2 Rozeslána dne 7. listopadu 2003 Cena 66,- Kè OBSAH 2. I n s t r u k c e Ministerstva spravedlnosti ze dne 18.

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Hotel Bubbles Smíchov, MÈ Praha 5 - Smíchov

Hotel Bubbles Smíchov, MÈ Praha 5 - Smíchov HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-100437/2007100PNI/EIN340-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 28.05.2007 podle 7 zákona è. 100/2001

Více

Smlouva o zajištění odborné praxe studentů

Smlouva o zajištění odborné praxe studentů Smlouva o zajištění odborné praxe studentů Fakultní nemocnice Olomouc se sídlem: I. P. Pavlova 185/6, 779 00 Olomouc zastoupena: Mgr. Jaroslavem Lhoťanem, personálním náměstkem na základě plné moci IČ:

Více

Ústav pro ekopolitiku, o. p. s.

Ústav pro ekopolitiku, o. p. s. Územní plán Prahy Územní plán Prahy - úèast veøejnosti a otevøená debata Øešitel projektu: Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. Vedoucí projektu: Michaela Valentová Asistence projektu: Leona Kupèíková Partner

Více

Kritéria ovìøitelnosti bodovì ohodnocených výsledkù

Kritéria ovìøitelnosti bodovì ohodnocených výsledkù Kritéria ovìøitelnosti bodovì ohodnocených výsledkù Druh Pravdivost podle 12 odst. 1 zákona z hlediska každého urèujícího pro jednotlivé druhy výsledkù u v e d e n o n í ž e p r o j e d n o t l i v é d

Více

STRUKTURA ZAMÌSTNANCÙ ZEMÌDÌLSKÝCH FIREM

STRUKTURA ZAMÌSTNANCÙ ZEMÌDÌLSKÝCH FIREM PROJEKT POSILOVÁNÍ BIPARTITNÍHO DIALOGU V ODVÌTVÍCH STRUKTURA ZAMÌSTNANCÙ ZEMÌDÌLSKÝCH FIREM SOCIÁLNÍ DIALOG V ZEMÌDÌLST VÍ Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR Václavské náměstí 21

Více

iisel Příručka pro zkoušky vedoucích elektrotechniků všeobecná část (druhé aktualizované aktualizuvané vydání)

iisel Příručka pro zkoušky vedoucích elektrotechniků všeobecná část (druhé aktualizované aktualizuvané vydání) KNIŽNICE Jiří Hemerka, dpt. SVAZEK 90 Ing. Michal Kříž Příručka pro zkoušky vedoucích elektrotechniků všeobecná část (druhé aktualizované aktualizuvané vydání) www.iisel.com Internetov InformaËnÌ SystÈm

Více

Antonín Přibyl Odborná praxe oborů PS a AI

Antonín Přibyl Odborná praxe oborů PS a AI Výchozí stav Vysoká škola polytechnická Jihlava je veřejná vysoká škola zaměřená na aplikovanou vzdělanost, jejímž posláním je poskytovat studijní programy zaměřené zejména na potřeby regionálního trhu

Více

HOTELOVÁ ŠKOLA Školní rok 2014/2015

HOTELOVÁ ŠKOLA Školní rok 2014/2015 PRVNÍ SOUKROMÁ HOTELOVÁ ŠKOLA Školní rok 2014/2015 STUDIUM PRO ABSOLVENTY ZÁKLADNÍ ŠKOLY Studijní obor 65-42 - M/01 HOTELNICTVÍ KDO JSME První soukromá hotelová škola, spol. s r. o. má dlouholetou tradici,

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky doporučení JÁ AFFILIATE PARTNER KAMARÁD ZÁKAZNÍK I. Všeobecná ustanovení Vyplnìním registraèního formuláøe a souhlasem s Obchodními podmínkami, souhlasí registrující se uživatel

Více

Sbírka instrukcí a sdìlení

Sbírka instrukcí a sdìlení Roèník 2002 Sbírka instrukcí a sdìlení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ÈESKÉ REPUBLIKY Èástka 4 Rozeslána dne 15. listopadu 2002 Cena 79,- Kè OBSAH 20. Instrukce Ministerstva spravedlnosti ze dne 16. listopadu

Více

Úøad prùmyslového vlastnictví. se žádostí o zápis vzoru do rejsøíku PVZ. Název prùmyslového vzoru

Úøad prùmyslového vlastnictví. se žádostí o zápis vzoru do rejsøíku PVZ. Název prùmyslového vzoru Úøad prùmyslového vlastnictví Antonína Èermáka 2a, 160 68 Praha 6 Telefon: (02) 24 31 15 55, 20 38 31 11 Fax: (02) 24 32 47 18 PØIHLÁŠKA PRÙMYSLOVÉHO VZORU se žádostí o zápis vzoru do rejsøíku è. jednací,

Více

ZÁKON. ze dne 23. záøí 2003,

ZÁKON. ze dne 23. záøí 2003, 357/2003 Sb. ZÁKON ze dne 23. záøí 2003, kterým se mìní zákon è. 40/1993 Sb., o nabývání a pozbývání státního obèanství Èeské republiky, ve znìní pozdìjších pøedpisù Parlament se usnesl na tomto zákonì

Více

O B E C C H A L O U P K Y

O B E C C H A L O U P K Y O B E C C H A L O U P K Y Obecnì závazná vyhláška è. 2/2016 ze dne 28.12.2016, o místním poplatku za provoz systému shromažïování, sbìru, pøepravy, tøídìní, využívání a odstraòování komunálních odpadù

Více

Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad

Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 25. øíjna 1999 Èástka 10 Roèník 1999 Cena Kè 21 ODDÍL STÁTNÍ SPRÁVY O B S A H: A. Normativní èást 81. Jednotné

Více

Smlouva o výkonu odborné praxe

Smlouva o výkonu odborné praxe Smlouva o výkonu odborné praxe Smluvní strany: 1) Název IČ: DIČ: Sídlem: Zastoupen: dále také jako Akreditované zařízení a 2) Jméno a příjmení: Narozen: Bytem: dále také jako Účastník a 3) Název IČ: DIČ:

Více

EU Legal Update EVROPSKÝ SYSTÉM OCHRANY DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ. Èervenec 2003 VYBRANÉ OKRUHY OCHRANY DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ

EU Legal Update EVROPSKÝ SYSTÉM OCHRANY DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ. Èervenec 2003 VYBRANÉ OKRUHY OCHRANY DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ Èervenec 2003 David Emr david.emr@wl.ey.cz Weinhold Legal, v.o.s. Charles Square Center Karlovo námìstí 0 20 00 Praha 2 Èeská republika Tel.: (420) 225 335 333 Fax: (420) 225 335 444 Weinhold Legal, v.o.s.

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 0 9 1 5 U doc. PhDr. Štefan Vendel,

Více

KLASTRY. Spoleènosti se spojují lokálnì, aby rostly globálnì. Ifor-Ffowcs Williams, Cluster Navigators,

KLASTRY. Spoleènosti se spojují lokálnì, aby rostly globálnì. Ifor-Ffowcs Williams, Cluster Navigators, KLASTRY Spoleènosti se spojují lokálnì, aby rostly globálnì. Ifor-Ffowcs Williams, Cluster Navigators, 2004 www.klastr.cz CO JSOU TO KLASTRY? Regionální seskupení firem a pøidružených organizací pùsobících

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY SPOLEÈNOSTI AKCENTA CZ, a.s.

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY SPOLEÈNOSTI AKCENTA CZ, a.s. infolinka: +420 498 777 770, www.akcenta.eu PØÍLOHA è. 3 Všeobecné obchodní podmínky spoleènosti AKCENTA CZ, a.s. pro bezhotovostní obchodování s cizími mìnami a poskytování investièních a platebních služeb

Více

ZÁKLADNÍ NEUROCHIRURGICKÉ PØÍSTUPY

ZÁKLADNÍ NEUROCHIRURGICKÉ PØÍSTUPY poøádá pod záštitou Èeské neurochirurgické spoleènosti, Èeské lékaøské komory a ve spolupráci s Univerzitním centrem chirurgické anatomie kurz ZÁKLADNÍ NEUROCHIRURGICKÉ PØÍSTUPY Místo konání: Anatomický

Více

Cena Kè 21 Roèník 2000 Èástka 8

Cena Kè 21 Roèník 2000 Èástka 8 Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 28. srpna 2000 Cena Kè 21 Roèník 2000 Èástka 8 ODDÍL STÁTNÍ SPRÁVY O B S A H: A. Normativní èást 79. Opatøení Úøadu è. OÚ - 1/R/2000 B. Informativní

Více

Pøíloha è. 2 I VÁZANÉ ŽIVNOSTI. Prùkaz zpùsobilosti 2

Pøíloha è. 2 I VÁZANÉ ŽIVNOSTI. Prùkaz zpùsobilosti 2 SKUPINA 0: Obor Kovy a kovové výrobky I VÁZANÉ ŽIVNOSTI Prùkaz zpùsobilosti Poznámka Výroba slitin drahých kovù pro klenotnické a dentální úèely SKUPINA 0: Osvìdèení o splnìní dalších podmínek podle 48

Více

METODICKÝ POKYN PRO ABSOLVOVÁNÍ ODBORNÝCH PRAXÍ

METODICKÝ POKYN PRO ABSOLVOVÁNÍ ODBORNÝCH PRAXÍ METODICKÝ POKYN PRO ABSOLVOVÁNÍ ODBORNÝCH PRAXÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/2.4.00/31.0080 NÁZEV PROJEKTU: PARTNERSTVÍ V OBLASTI ENERGETIKY MORAVSKOSLEZSKÝ ENERGETICKÝ KLASTR (MSEK) VYPRACOVAL: ING. MARCELA

Více

Sbírka instrukcí a sdìlení

Sbírka instrukcí a sdìlení Roèník 2001 Sbírka instrukcí a sdìlení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ÈESKÉ REPUBLIKY Èástka 6 Rozeslána dne 17. prosince 2001 Cena 32,- Kè OBSAH 28 I n s t r u k c e Ministerstva spravedlnosti ze dne 4. èervence

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA (verze 2/2009) - èíslo:

RÁMCOVÁ SMLOUVA (verze 2/2009) - èíslo: RÁMCOÁ SMLOUA O PROÁDÌNÍ BEZHOTOOSTNÍCH OBCHODÙ S DEIZOÝMI HODNOTAMI Smluvní strany AKCENTA CZ, a.s., se sídlem Praha 10, U ršovického høbitova 554, 101 00, IÈ: 25163680, zapsaná v obchodním rejstøíku

Více

NELEGÁLNÍ PRÁCE V ODVÌTVÍ STAVEBNICTVÍ

NELEGÁLNÍ PRÁCE V ODVÌTVÍ STAVEBNICTVÍ PROJEKT POSILOVÁNÍ BIPARTITNÍHO DIALOGU V ODVÌTVÍCH NELEGÁLNÍ PRÁCE V ODVÌTVÍ STAVEBNICTVÍ SOCIÁLNÍ DIALOG VE STAVEBNICT VÍ Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR Václavské náměstí 21

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY spoleènosti The Golden Investment a.s.

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY spoleènosti The Golden Investment a.s. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY spoleènosti The Golden Investment a.s. I. Definice pojmù 1.1 Pro úèely tìchto všeobecných obchodních podmínek (dále jen VOP ) mají následující výrazy psané s velkým poèáteèním

Více

UCZ/Ces/16. Všeobecné pojistné podmínky pro cestovní pojištìní. Obecná èást. 1. Úvodní ustanovení Územní platnost pojištìní -

UCZ/Ces/16. Všeobecné pojistné podmínky pro cestovní pojištìní. Obecná èást. 1. Úvodní ustanovení Územní platnost pojištìní - UNIQA, a.s. Všeobecné pojistné podmínky pro cestovní pojištìní UCZ/Ces/16 Obecná èást 1. Úvodní ustanovení - - - - 2. Všeobecná ustanovení - - - - - - - - - - - - 3. Doba trvání pojištìní, pojistné období

Více

O technických firmách Deset krokù k akreditaci 1) Kontakt GS1 Czech Republic, pøedstavení zapojené technické firmy - uchazeèe o akreditaci.

O technických firmách Deset krokù k akreditaci 1) Kontakt GS1 Czech Republic, pøedstavení zapojené technické firmy - uchazeèe o akreditaci. Partnerský program Partnerský program GS1 Czech Republic pøedstavuje, v souladu s celosvìtovými vývojovými trendy v oblasti obchodnì-technických vztahù, pokroèilý stupeò spolupráce mezi nositelem standardù

Více

Identifikaèní údaje: Název: Skladová hala EFES, spol. s r.0., Praha - Øeporyje

Identifikaèní údaje: Název: Skladová hala EFES, spol. s r.0., Praha - Øeporyje PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn È.j. MHMP-192143/2005/00PNI/EIA/156-2/Nov Vyøizuje/ linka Ing. Novotný/4278 Datum 7. 11. 2005 podle 7 zákona è.

Více

INSPEKÈNí ZPRÁVA è. 63-5116/5

INSPEKÈNí ZPRÁVA è. 63-5116/5 / TI STROJíRENSKÝ ZKUŠEBNí ÚSTAV, s. p. TI - technická inspekce, akreditovaný inspekèní orgán è. 48 Hudcova 56b, 621 Brno Èj.: 2939/5/324/6.3/2 list è. ze6 INSPEKÈNí ZPRÁVA è. 63-5116/5 Výrobek: Elektrický

Více

Organizace odborné praxe

Organizace odborné praxe SR 03/2015 Strana č. 1 z 8 Směrnice rektorky SR 03/2015 Organizace odborné praxe Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Mgr. Věra Hudečková Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce: vedoucí odd. vnějších vztahů

Více

ZÁKON. Èeské národní rady. ze dne 29. prosince 1992. o nabývání a pozbývání státního obèanství Èeské republiky

ZÁKON. Èeské národní rady. ze dne 29. prosince 1992. o nabývání a pozbývání státního obèanství Èeské republiky 40/1993 Sb. ZÁKON Èeské národní rady ze dne 29. prosince 1992 o nabývání a pozbývání státního obèanství Èeské republiky Zmìna: 272/1993 Sb. Zmìna: 337/1993 Sb. Zmìna: 140/1995 Sb. Zmìna: 139/1996 Sb. Zmìna:

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborné praxe studentů FSS MU

Smlouva o spolupráci při realizaci odborné praxe studentů FSS MU Smlouva o spolupráci při realizaci odborné praxe studentů FSS MU STUDENTI VYPLŇUJÍ VE SMLOUVĚ VŠECHNY POLÍČKA ŠEDÉ BARVY (nejen okomentované políčka) I. Smluvní strany Masarykova univerzita se sídlem Žerotínovo

Více

2 Základy smlouvy (1) K rozsahu plnìní dodavatele patøí všechny projekèní, výrobní a jiná plnìní tak, jak konkrétnì vyplývají ze

2 Základy smlouvy (1) K rozsahu plnìní dodavatele patøí všechny projekèní, výrobní a jiná plnìní tak, jak konkrétnì vyplývají ze 1 Oblast platnosti Zvláštních nákupních podmínek Tyto Zvláštní nákupní podmínky platí pro nákup a dodávky strojù a (strojních) zaøízení urèených pro projekty (výrobních) linek vèetnì dalších plnìní, která

Více

Systém ASPI - stav k 1.4.2005 do èástky 44/2005 Sb. a 20/2005 Sb.m.s. Obsah a text 328/1991 Sb. - poslední stav textu. 328/1991 Sb.

Systém ASPI - stav k 1.4.2005 do èástky 44/2005 Sb. a 20/2005 Sb.m.s. Obsah a text 328/1991 Sb. - poslední stav textu. 328/1991 Sb. Systém ASPI - stav k 1.4.2005 do èástky 44/2005 Sb. a 20/2005 Sb.m.s. Obsah a text 328/1991 Sb. - poslední stav textu 328/1991 Sb. ZÁKON ze dne 11. èervence 1991 o konkursu a vyrovnání Zmìna: 122/1993

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborné praxe studentů FSS MU

Smlouva o spolupráci při realizaci odborné praxe studentů FSS MU Smlouva o spolupráci při realizaci odborné praxe studentů FSS MU I. Smluvní strany Masarykova univerzita se sídlem Ţerotínovo nám. 9, 601 77 Brno Fakulta sociálních studií Kontaktní adresa: Joštova 10,

Více

Junáka - svazu skautù a skautek ÈR

Junáka - svazu skautù a skautek ÈR ØÁD PRO VZDÌLÁVÁNÍ ÈINOVNIC A ÈINOVNÍKÙ Junáka - svazu skautù a skautek ÈR Výchova a vzdìlávání èinovnic a èinovníkù Junáka patøí ke stìžejním úkolùm nás všech. Je to nejenom otázka rozhodující pro budoucí

Více

SMLOUVA!. 1693V009 o poskytování a úhrad" hrazených služeb (pro klinickou psychologii a klinickou logopedii)

SMLOUVA!. 1693V009 o poskytování a úhrad hrazených služeb (pro klinickou psychologii a klinickou logopedii) SMLOUVA!. 1693V009 o poskytování a úhrad" hrazených služeb (pro klinickou psychologii a klinickou logopedii) #lánek I. Smluvní strany Poskytovatel zdravotních služeb: PhDr. Dagmar Kone!ná s.r.o. Sídlo

Více

SMLOUVA. o provádìní servisní èinnosti na biologické èistírnì odpadních vod è. sml. /08

SMLOUVA. o provádìní servisní èinnosti na biologické èistírnì odpadních vod è. sml. /08 . ~~~~-,cc,~ - ~ ~ " Jj: SMLOUVA o provádìní servisní èinnosti na biologické èistírnì odpadních vod è. sml. /08 Tato smlouva se uzavírá za úèelem provádìní servisní èinnosti na biologické èistírnì odpadních

Více

takto: Mìstského úøadu Kolín ze dne , è. j. 400/05/taj se z r u š u j í a vìc se vrací žalované k dalšímu øízení.

takto: Mìstského úøadu Kolín ze dne , è. j. 400/05/taj se z r u š u j í a vìc se vrací žalované k dalšímu øízení. !,t rl&t'.-:::14 L; ~,t -32 Krajský soud v Praze rozhodl v senátì složeném z pøedsedkynì JUDr. Evy Havlové a soudkyò JUDr. Vìry Šimùnkové a Olgy Stránské v právní vìci žalobce: Ekologický právní servis,

Více

Èl. II Název a sídlo spoleèenství. ÈÁST DRUHÁ PØEDMÌT ÈINNOSTI SPOLEÈENSTVÍ Èl. III Správa domu a další èinnosti

Èl. II Název a sídlo spoleèenství. ÈÁST DRUHÁ PØEDMÌT ÈINNOSTI SPOLEÈENSTVÍ Èl. III Správa domu a další èinnosti Sbírka zákonù è. 371 / 2004Strana 7589 Pøíloha k naøízení vlády è. 371/2004 Sb. Vzorové stanovy spoleèenství vlastníkù jednotek ÈÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Èl. I Základní ustanovení (1) Spoleèenství

Více

PØÍLOHA za období : 12/2014

PØÍLOHA za období : 12/2014 Zpracoval: Ing. Kremerová Okamžik sestavení: 13.03.2015 11h16m 0s Strana: 1 PØÍLOHA za období : 12/2014 I È O :00083143 NÁZEV ÚÈETNÍ JEDNOTKY: Divadlo F.X.Šaldy Liberec,pøíspìvková organizace (v Kè, s

Více

Úvodní slovo pøedsedy

Úvodní slovo pøedsedy Výroèní zpráva Obèanské sdružení K srdci klíè Úvodní slovo pøedsedy Vážení pøátelé, kolegové, ètenáøi této výroèní zprávy Dokument, který právì držíte v rukou, popisuje události, které ovlivnily èinnost

Více

Úvodní slovo po celou dobu dodržovali podmínky B. Charakteristika Spoleèného regionálního operaèního programu C. Pravidla pro užívání loga SROP

Úvodní slovo po celou dobu dodržovali podmínky B. Charakteristika Spoleèného regionálního operaèního programu C. Pravidla pro užívání loga SROP Evropská unie Úvodní slovo Tento manuál slouží jako dùležitý dokument a zároveò pomùcka, která by jasnì a pøehlednì informovovala a pøitom se stala srozumitelným prùvodcem pøi používání a využívání loga

Více

2. Komunitní plán sociálních slu eb mìsta Litomìøice na období let 2007-2009

2. Komunitní plán sociálních slu eb mìsta Litomìøice na období let 2007-2009 Královské město Litoměřice 2. Komunitní plán sociálních slu eb mìsta Litomìøice na období let 2007-2009 1.4. Základní vymezení pojmù Zadavatelé slu by platí, zøizují, zadávají, organizují a dìlají

Více

Směrnice k odborné praxi pro studenty oboru Zdravotně sociální pracovník

Směrnice k odborné praxi pro studenty oboru Zdravotně sociální pracovník Vysoká škola polytechnická Jihlava Čj.: VSPJ/01471/2013-KR Směrnice k odborné praxi pro studenty oboru Zdravotně sociální pracovník Čl. 1 Účel směrnice 1.1 Tato směrnice stanoví obecné postupy při realizaci

Více

SEKTOROVÁ DOHODA. pro obor fitness industry. na období 2011 až 2015 v Èeské republice. Pøedkládá: Sektorová rada pro osobní služby

SEKTOROVÁ DOHODA. pro obor fitness industry. na období 2011 až 2015 v Èeské republice. Pøedkládá: Sektorová rada pro osobní služby SEKTOROVÁ DOHODA pro obor fitness industry na období 2011 až 2015 v Èeské republice Pøedkládá: Sektorová rada pro osobní služby Sektorová dohoda je politicko-spoleèenskou úmluvou zapojených stran aktérù

Více

Sbírka instrukcí a sdìlení

Sbírka instrukcí a sdìlení Roèník 2001 Sbírka instrukcí a sdìlení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ÈESKÉ REPUBLIKY Èástka 4 Rozeslána dne 9. øíjna 2001 Cena 36,- Kè OBSAH 16. I n s t r u k c e Ministerstva spravedlnosti ze dne 12. února

Více

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2011 IÈO: Název: Základní škola a Mateøská škola Jistebnice

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2011 IÈO: Název: Základní škola a Mateøská škola Jistebnice PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2011 IÈO: 70887489 Název: Základní škola a Mateøská škola Jistebnice Sestavená k rozvahovému dni 31.

Více

SÝPKA CUP BLANSKO 2013

SÝPKA CUP BLANSKO 2013 SÝPKA CUP BLANSKO 2013 HALOVÝ TURNAJ STARŠÍ PØÍPRAVKY hráèi roèník narození 2004 a mladší který se uskuteèní v sobotu 7.12.2013 ve sportovní hale Údolní FC NORDIC BRNO SK MORAVSKÁ SLAVIA BRNO OBSAZENÍ

Více

Směrnice rektora VŠRR č. 1/2015 k realizaci odborných praxí a terénních cvičení. čl. 1. Úvodní ustanovení

Směrnice rektora VŠRR č. 1/2015 k realizaci odborných praxí a terénních cvičení. čl. 1. Úvodní ustanovení Směrnice rektora VŠRR č. 1/2015 k realizaci odborných praxí a terénních cvičení čl. 1. Úvodní ustanovení Studentské odborné praxe a terénní cvičení slouží ke zvyšování odborných kompetencí studentů VŠRR

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Opatření děkana Fakulty managementu č. 7/2016

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Opatření děkana Fakulty managementu č. 7/2016 Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Opatření děkana Fakulty managementu č. 7/2016 Opatření děkana o dalších povinnostech studentů doktorského studia na Fakultě managementu

Více

OZNÁMENÍ ZADÁVACÍHO ØÍZENÍ / VYHLÁŠENÍ VEØEJNÉ SOUTÌŽE O NÁVRH

OZNÁMENÍ ZADÁVACÍHO ØÍZENÍ / VYHLÁŠENÍ VEØEJNÉ SOUTÌŽE O NÁVRH OZNÁMENÍ ZADÁVACÍHO ØÍZENÍ / VYHLÁŠENÍ VEØEJNÉ SOUTÌŽE O NÁVRH Èíslo objednávky (Vaše èíslo jednací) Øádné Opravné 1 1.1 Pøedmìt veøejné zakázky 1.2 Zadávací øízení 1.3 1.5 1.6 2 2.1 2.4 2.4.1 2.4.2 2.4.3

Více

Analýza výzkumného potenciálu sítí. Lùžková kapacita zaøízení. (ot. 7a) Hlavní mìsto Praha 1 1 0 0 70 0. Jihoèeský kraj 1 1 1 0 25 0

Analýza výzkumného potenciálu sítí. Lùžková kapacita zaøízení. (ot. 7a) Hlavní mìsto Praha 1 1 0 0 70 0. Jihoèeský kraj 1 1 1 0 25 0 Analýza výzkumného potenciálu sítí (Analýza pøipravenosti institucionální sítì pro vstup do jednotného systému vìdy a výzkumu) Substituèní V rámci projektu NETAD bylo realizováno 6 analýz pøipravenosti

Více

ZPRAVODAJROZVOJOVÉHO

ZPRAVODAJROZVOJOVÉHO REGIONÁLNÍ ROZVOJOVÁ AGENTURA ÚSTECKÉHO KRAJE èíslo 47 ZPRAVODAJROZVOJOVÉHO CENTRA PØI RRA ÚK 01 ÈTRNÁCTÉ KOLO PØÍJMU ŽÁDOSTÍ O DOTACE Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA SPUŠTÌNO V ØÍJNU 2011 Ve 14. kole pøíjmu

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí PIt HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn, SZn. S-M H M P-232654/2008/00PNI/E 1A/539-2Nè Vyøizuje/ linka Mgr. Vèislaková / 4490 Datum 7.7.2008 ZÁVÌR ZJIŠ

Více

EXPLOSIA a.s. - odbytový sklad Krmelín

EXPLOSIA a.s. - odbytový sklad Krmelín EXPLOSIA a.s. - odbytový sklad Krmelín INFORMACE URÈENÁ VEØEJNOSTI Krajský úøad Moravskoslezského kraje odbor životního prostøedí a zemìdìlství oddìlení ochrany ovzduší, EIA a IPPC EXPLOSIA a.s. - odbytový

Více

PROJEKT POSILOVÁNÍ BIPARTITNÍHO DIALOGU V ODVÌTVÍCH STAV BOZP SOCIÁLNÍ DIALOG V ZEMÌDÌLSTVÍ

PROJEKT POSILOVÁNÍ BIPARTITNÍHO DIALOGU V ODVÌTVÍCH STAV BOZP SOCIÁLNÍ DIALOG V ZEMÌDÌLSTVÍ PROJEKT POSILOVÁNÍ BIPARTITNÍHO DIALOGU V ODVÌTVÍCH STAV BOZP SOCIÁLNÍ DIALOG V ZEMÌDÌLSTVÍ Václavské náměstí 21 113 60 Praha 1 Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR tel.: 222 324 985

Více

MUDr. Bohumil Skála, Ph.D. prof. MUDr. Eliška Sovová, Ph.D. vždy čtvrtek a pátek od 7.30 hod (přesné termíny viz

MUDr. Bohumil Skála, Ph.D. prof. MUDr. Eliška Sovová, Ph.D. vždy čtvrtek a pátek od 7.30 hod (přesné termíny viz Studijní program : Všeobecné lékařství Název předmětu : Problematika zdravotní péče ve vězeňské službě Rozvrhová zkratka : PLE/VC022 Rozsah výuky : 10 hodin (2 dny) Zařazení výuky : 5. ročník, zimní nebo

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OV ACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OV ACíHO ØíZENí P] HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDf Váš dopis zn SZn. S-MHM P-049561 /007/00PNI/EIA/318-/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/43 Datum 15.05.007 ZÁVÌR ZJIŠ OV ACíHO ØíZENí

Více

DÌTI NA STARTU PREZENTACE PROJEKTU

DÌTI NA STARTU PREZENTACE PROJEKTU DÌTI NA STARTU PREZENTACE PROJEKTU ÈESKÝ SVAZ AEROBIKU A FITNESS FISAFCZ Ohradské nám1628/7a, Praha 5-Stodùlky 155 00 IÈO :60458054, DIÈ: CZ 60458054 wwwfisafcz / wwwceskosehybecz CO JSOU DÌTI NA STARTU?

Více

INFORMAÈNÍ BROŽURA SPOLEÈNOSTI

INFORMAÈNÍ BROŽURA SPOLEÈNOSTI INFORMAÈNÍ BROŽURA SPOLEÈNOSTI Verze 3/2011 platnost od: 1. 10. 2011 PØÍLOHA è. 4 Obsah 1 SLOVNÍÈEK POJMÙ: 1 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI 4 3 ZÁKLADNÍ INFORMACE O POSKYTOVANÝCH PLATEBNÍCH SLUŽBÁCH

Více

È. popisné: È. orientaèní: Fax: Www: DIÈ: Smluvní strany se dohodly, že Klient bude využívat tìchto služeb Obchodníka, které jsou níže oznaèeny:

È. popisné: È. orientaèní: Fax: Www: DIÈ: Smluvní strany se dohodly, že Klient bude využívat tìchto služeb Obchodníka, které jsou níže oznaèeny: infolinka: +420 498 777 770, www.akcenta.eu RÁMCOÁ SMLOUA O PROÁDÌNÍ TERMÍNOÝCH OBCHODÙ S CIZÍMI MÌNAMI, BEZHOTOOSTNÍCH OBCHODÙ S CIZÍMI MÌNAMI A PLATEBNÍCH SLUŽBÁCH Smluvní strany RÁMCOÁ SMLOUA (verze

Více

Zámìr: Komplex pro bydlení a ubytování TRIANGLE, Praha 6, k.ú. Støešovice

Zámìr: Komplex pro bydlení a ubytování TRIANGLE, Praha 6, k.ú. Støešovice PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn. S-M HM P-O69712/2007 /OOPNI/EIA/329-2/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 12.6.2007 ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO

Více

Vyhláška obce R o z s o c h a t e c o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem

Vyhláška obce R o z s o c h a t e c o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Vyhláška obce R o z s o c h a t e c o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Obecní zastupitelstvo v Rozsochatci se usneslo podle 84 odst. 2 písm. i) zákona è. 128/2000 Sb., o obcích dne 2001 vydat

Více

Licence: D17A XCRGUPXA / PYA (05042012 / 12012012)

Licence: D17A XCRGUPXA / PYA (05042012 / 12012012) PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 49458892 Název: Svazek vodovodù a kanalizací Ivanèice Sestavená k rozvahovému

Více

V souèasné dobì pùsobíme pøedevším v Praze a Støedoèeském kraji. Po domluvì však kdekoliv v ÈR.

V souèasné dobì pùsobíme pøedevším v Praze a Støedoèeském kraji. Po domluvì však kdekoliv v ÈR. více jak 30 let se pohybujeme v oblasti výzbroje, munice a pøedevším v pyrotechnice absolventství Univerzity Obrany, katedra Ženijní, obor Vojenské pozemní stavby dlouholetá praxe u armády a policie úèast

Více

Výroèní zpráva za rok 2005

Výroèní zpráva za rok 2005 Výroèní zpráva za rok 2005 Motto: Moudrost je cesta, kterou lidská duše jde za svou dokonalostí. A to je moné dvìma zpùsoby: vìdomím a èinností. Avicenna Pøedstavení spoleènosti: obecnì prospìšná spoleènost

Více

METODIKA N 4 Jak ve kole vytvoøit zdravìj í prostøedí

METODIKA N 4 Jak ve kole vytvoøit zdravìj í prostøedí METODIKA N 4 Jak ve škole vytvoøit zdravìjší prostøedí Pøíruèka o efektivní školní drogové prevenci à Obsah Úvodní slovo ministrynì školství, mládeže a tìlovýchovy Ètenáøùm à K èeskému vydání Úvod Cíl

Více

Zámìr: Rekonstrukce objektu na hotel, Senovážná 4/1254, Praha 1

Zámìr: Rekonstrukce objektu na hotel, Senovážná 4/1254, Praha 1 PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDf Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-381315/2007/00PNI/EIA/473-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 14.02.2008 ZÁVÌR ZJIŠ OV ACíHO

Více

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Článek 1 Základní ustanovení 1. Studenti Soukromé vysoké školy ekonomické

Více

INFORMACE O PRÁVECH A POVINNOSTECH STUDENTŮ

INFORMACE O PRÁVECH A POVINNOSTECH STUDENTŮ INFORMACE O PRÁVECH A POVINNOSTECH STUDENTŮ Výpis z předpisů Připravila Studentská komora AS FEKT 2 Student má právo např. výběru učitele určitého studijního předmětu vyučovaného více učiteli používat

Více

A. Text zákona. I. Zákon o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) è. 455/1991 Sb. ze dne 2. øíjna 1991. Obsah (neoficiální)

A. Text zákona. I. Zákon o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) è. 455/1991 Sb. ze dne 2. øíjna 1991. Obsah (neoficiální) A. Text zákona. Zákon o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) è. 455/1991 Sb. ze dne 2. øíjna 1991 ve znìní zákonù è. 231/1992 Sb., è. 591/1992 Sb., è. 600/1992 Sb., è. 273/1993 Sb., è. 303/ 1993

Více

PØESTUPNÍ ØÁD PRO NEPROFESIONÁLNÍ FOTBALISTY

PØESTUPNÍ ØÁD PRO NEPROFESIONÁLNÍ FOTBALISTY Èlánek 7 Spoleèná a závìreèná ustanovení 1. a) První registraci hráèe je možno provést kdykoli v prùbìhu roku. b) Zmìny v registraci se provádìjí výhradnì v termínech stanovených pøestupními øády, pøípadnì

Více

Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 5

Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 5 Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 24. kvìtna 2001 Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 5 Vážení provozovatelé veøejných telekomunikaèních sítí a poskytovatelé veøejné telefonní služby,

Více

Metodika odborné praxe studentů na LDF MENDELU v Brně

Metodika odborné praxe studentů na LDF MENDELU v Brně MINISTERSTVO $KQLSTVi. MLADEZE A T~LOVYCHOVY pro l!onl!li ncnchgpno$l INVESTICE DO ROZVOJE VZOEIAvÁNi "Partnerství v oblasti stavebnictvi a architektury" (CZ.1.07l2.4.00/17.0064 ) Metodika odborné praxe

Více