Obsah Hodnocení prospěchu v 1. ročníku... 1 Klasifikační řád pro 2. ročník... 2 Klasifikační podmínky 3. ročníky... 8 KLASIFIKAČNÍ PODMÍNKY PRO 4.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Obsah Hodnocení prospěchu v 1. ročníku... 1 Klasifikační řád pro 2. ročník... 2 Klasifikační podmínky 3. ročníky... 8 KLASIFIKAČNÍ PODMÍNKY PRO 4."

Transkript

1 Obsah Hodnocení prospěchu v 1. ročníku... 1 Klasifikační řád pro 2. ročník... 2 Klasifikační podmínky 3. ročníky... 8 KLASIFIKAČNÍ PODMÍNKY PRO 4. ROČNÍK... 9 KLASIFIKAČNÍ PODMÍNKY pro 5. ročník Matematika ročník Fyzika a chemie ročník Dějepis ročník Český jazyk ročníky Anglický, Německý a Ruský jazyk Přírodopis a Zeměpis ročník Výchova ke zdraví ročník Výchova k občanství ročník KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ Vv, Hv, Tv, Pač ročníky... 23

2 1 Hodnocení prospěchu v 1. ročníku V průběhu 1. čtvrtletí budou žáci hodnoceni motivačně pomocí razítek a slovního hodnocení bez použití záznamů v e-žk. Vyučující budou informovat rodiče průběžně prostřednictvím Notýsku pro 1. třídu. Ve 2. čtvrtletí budou žáci hodnoceni klasifikačními stupni tak, aby byli co nejvíce motivováni k další práci. Učitelé budou o výsledcích práce informovat rodiče prostřednictvím e-žk, zároveň budou i nadále zapisovat hodnocení do Notýsku. Ve 3. a 4. čtvrtletí bude probíhat klasifikace v souladu s klasifikačním řádem a rodiče budou informováni v e-žk. Klasifikace v 1. ročníku má motivační charakter s cílem vypěstovat v žácích pozitivní přístup k učení, proto budou vyučující přihlížet k individuálním schopnostem žáka, k jeho snaze a případným indispozicím. V celkovém hodnocení žáka může být zohledněna jeho aktivita a domácí příprava. Výsledné hodnocení nemusí nutně odpovídat aritmetickému průměru známek, ale může se lišit až o jeden klasifikační stupeň rodič i žák/žákyně budou s důvody seznámeni.

3 2 Klasifikační řád pro 2. ročník Matematika - klasifikace probíhá v souladu s klasifikačním řádem - při hodnocení uplatňuje učitel přiměřenou náročnost v souladu s rámcovým vzdělávacím plánem - při celkové klasifikaci učitel přihlíží k individuálním schopnostem žáka i k tomu, že žák mohl v průběhu klasifikačního období zakolísat v učebních výkonech pro určitou indispozici Učitel hodnotí - přesnost, trvalost, ucelenost osvojení požadovaných poznatků - kvalita myšlení (zvl. logického) a samostatnost - schopnost uplatňovat osvojené poznatky a dovednosti při řešení úkolů -kvalitu výsledků činnosti Podklady pro klasifikaci získává učitel soustavným sledováním výkonů žáka. Hodnotíme: - pololetní kontrolní práce - matematické pětiminutovky - opakovací testy po ukončení tématu - plnění domácích úkolů - přípravu na vyučování - cvičení z geometrie (přesnost a úhlednost) - aktivitu v hodinách Do hodnocení náleží i dokončení práce doma, kterou žák ve škole nestihl. Učitel povede evidenci zapomenutých pomůcek a úkolů. Rodiče budou o nepřipravenosti žáka pravidelně informováni. Výsledná známka se počítá podle váženého průměru. Zapomínání domácích úkolů, neaktivita v hodinách, nenošení pomůcek atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru.

4 3 Český jazyk - klasifikace probíhá v souladu s klasifikačním řádem - při hodnocení uplatňuje učitel přiměřenou náročnost v souladu s rámcovým vzdělávacím plánem - při celkové klasifikaci přihlíží učitel k individuálním schopnostem žáka i k tomu, že žák mohl v průběhu klasifikačního období zakolísat v učebních výkonech pro určitou indispozici Učitel hodnotí - přesnost, trvalost, ucelenost osvojení požadovaných poznatků - kvalita myšlení a samostatnost - schopnost uplatňovat osvojené poznatky a dovednosti při řešení úkolů - kvalitu výsledků činnosti Podklady pro klasifikaci získává učitel soustavným sledováním výkonů žáka. Hodnotíme: - diktáty - mluvnická cvičení - psaní a úpravu sešitů - mluvený projev a reprodukci textu - čtení s porozuměním a recitaci básní - aktivitu v hodinách - plnění domácích úkolů - přípravu na vyučování - kontrolní práce Do hodnocení náleží i dokončení práce doma, kterou žák ve škole nestihl. Učitel povede evidenci zapomenutých pomůcek a úkolů. Rodiče budou o nepřipravenosti žáka pravidelně informováni. Výsledná známka se počítá podle váženého průměru. Zapomínání domácích úkolů, neaktivita v hodinách, nenošení pomůcek atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru.

5 4 Prvouka - klasifikace probíhá v souladu s klasifikačním řádem - při hodnocení uplatňuje učitel přiměřenou náročnost v souladu s rámcovým vzdělávacím plánem - při celkové klasifikaci přihlíží učitel k individuálním schopnostem žáka i k tomu, že žák mohl v průběhu klasifikačního období zakolísat v učebních výkonech pro určitou indispozici Učitel hodnotí - přesnost, ucelenost, trvalost osvojení požadovaných poznatků - kvalitu myšlení a samostatnost - schopnost uplatňovat osvojené poznatky a dovednosti při řešení úkolů - kvalitu výsledků činnosti Podklady pro klasifikaci získává učitel soustavným sledováním výkonů žáka. Hodnotíme: - pracovní listy - krátké opakovací testy -práci v hodině - plnění domácích úkolů - přípravu na vyučování - dobrovolné referáty Do hodnocení náleží i dokončení práce doma, kterou žák ve škole nestihl. Učitel povede evidenci zapomenutých úkolů a pomůcek. Rodiče budou o nepřipravenosti žáka pravidelně informováni. Výsledná známka se počítá podle váženého průměru. Zapomínání domácích úkolů, neaktivita v hodinách, nenošení pomůcek atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň, Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru.

6 5 Anglický jazyk - klasifikace probíhá v souladu s klasifikačním řádem - při hodnocení uplatňuje učitel přiměřenou náročnost v souladu s rámcovým vzdělávacím plánem - při celkové klasifikaci přihlíží učitel k individuálním schopnostem žáka i k tomu, že žák mohl v průběhu klasifikačního období zakolísat v učebních výkonech pro určitou indispozici - klasifikace v AJ má ve druhém ročníku motivační charakter, aby si děti vypracovaly pozitivní přístup k učení cizího jazyka - hodnotíme pouze dovednosti poslechu, porozumění a ústního projevu Žáci jsou hodnoceni na podkladě: - aktivní práce v hodině a snahy plnit zadané úkoly - zapojování do zpěvu písní - dramatizace příběhů - účasti na hrách - plnění úkolů v pracovním sešitě - osvojení slovní zásoby a jednoduchých frází v probraných tématech - přípravy na vyučování Učitel povede evidenci zapomenutých pomůcek i úkolů. Rodiče budou o nepřipravenosti žáka pravidelně informováni. Výsledná známka se počítá podle váženého průměru. Zapomínání domácích úkolů, neaktivita v hodinách, nenošení pomůcek atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to sníženou známkou až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru. Klasifikační řád výchovy - klasifikace ve výchovách probíhá v souladu s klasifikačním řádem - při hodnocení uplatňuje učitel přiměřenou náročnost v souladu s rámcovým vzdělávacím plánem - hodnocení má motivační charakter, aby děti vykonávaly činnosti, které přispívají k jejich rozvoji

7 6 - přihlížíme k individuálním schopnostem a možnostem žáka V Hudební výchově hodnotíme: - aktivní přístup, zájem a snahu - zpěv (znalost textů, melodie) - znalost hudebních pojmů - vedení sešitu - plnění úkolů - přípravu na hodinu V Pracovních činnostech hodnotíme: - vztah k práci a pracovním činnostem - osvojení praktických dovedností a návyků - zvládnutí způsobů práce - aktivitu, samostatnost, tvořivost, zručnost, pracovitost - kvalitu výsledků činnosti - dodržování pravidel o bezpečnosti a ochraně zdraví - organizaci práce - udržování pořádku na pracovním místě - do hodnocení náleží i dokončení práce doma, kterou žák ve škole nestihl V Tělesné výchově s přihlédnutím k zdravotnímu stavu, tělesné zdatnosti a výkonnosti hodnotíme: - zájem o předmět, snahu, aktivitu - dodržování herních pravidel - pravidelnou přípravu na hodiny (cvičební úbor a obuv) - schopnost spolupracovat s kolektivem - dodržování bezpečnostních zásad - sportovní chování - výkony žáka, zejména jeho individuální zlepšení

8 7 Ve Výtvarné výchově hodnotíme: - aktivní přístup, zájem, snahu - tvořivý přístup, nápaditost, samostatnost, představivost - připravenost na hodinu - osvojení dovedností, činností - kvalitu výsledků činnosti - do hodnocení náleží i dokončení práce doma, kterou žák ve škole nestihl Učitelé povedou evidenci zapomenutých pomůcek a úkolů. Rodiče budou o nepřipravenosti žáka pravidelně informováni. Výsledná známka se počítá podle váženého průměru. Zapomínání domácích úkolů, neaktivita v hodinách, nenošení pomůcek atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru.

9 8 Klasifikační podmínky 3. ročníky Při hodnocení v předmětech vyučovaných ve třetí třídě se budeme snažit poskytovat žákovi zpětnou vazbu, aby věděl, co se naučil, zvládl a jak s tím zacházet, v čem se zlepšil, v čem chybuje a jak má postupovat při přetrvávajících nedostatcích. Srozumitelně seznámíme žáka s cíli daného předmětu a s kritérii hodnocení. Žák má právo vědět, v čem a proč bude vzděláván, kdy a jakým způsobem a podle jakých pravidel bude v určité fázi vzdělávacího procesu hodnocen. Při hodnocení budeme klást důraz na vhodnou formulaci, přednost dáme pozitivnímu vyjádření. Hodnocení chceme, aby pro žáky bylo motivující. Při hodnocení nehodnotíme osobu žáka, ale konkrétní ověřovaný problém, činnost. Soustředíme se na individuální pokrok žáka. Žáky vedeme k sebehodnocení a sebekontrole, s chybou či s nedostatkem dále pracujeme. Ověřovat vědomosti a dovednosti budeme v písemných pracích, ústním zkoušením a mluveným projevem, zpracováním referátů a prací k danému tématu, úpravou sešitů, samostatných aktivit, domácích úkolů, modelových a problémových úkolů, zhotovením výrobků, modelů, projektových a skupinových prací, vědomostních a dovednostních srovnávacích testech. Další nástroje volí vyučující dle aktuálních potřeb žáků, dle forem výuky a požadovaných výstupů. Zapomínání DÚ, neaktivita v hodinách, nenošení pracovních pomůcek může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru.

10 9 KLASIFIKAČNÍ PODMÍNKY PRO 4. ROČNÍK 1. OBECNÉ KLASIFIKAČNÍ PODMÍNKY PRO PŘEDMĚTY ČJ, MA, VL, PŘ řádně vypracované úlohy v pracovních sešitech (pokud žáci nestihnou vypracovat v hodině, jsou povinni je dokončit v rámci domácí přípravy) řádné nošení pomůcek na vyučování žáci budou v průběhu vyučovacích hodin klasifikováni v souladu s klasifikačním řádem školy jednotlivé známky v el. ŽK mají různou váhu, a tudíž výsledná průměrná známka odpovídá váženému, nikoliv prostému aritmetickému průměru zapomínání DÚ, neaktivita v hodinách, nenošení pomůcek atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením výsledné známky až o jeden stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat průměru uvedenému v el. ŽK zapomínání pracovních pomůcek, DÚ, sešitů apod. bude evidováno ve zvláštním sešitu jednotlivými vyučujícími a současně bude každý zápis sdělen zákonným zástupcům prostřednictvím hodnocení v el. ŽK u žáků s diagnostikovanou SPU budou respektována doporučení OPPP ČESKÝ JAZYK: řádné vedení sešitu na jazykovou výchovu řádné vedení sešitu na literární výchovu řádné vedení sešitu na komunikační a slohovou výchovu řádné vedení sešitu na jazykové diktáty s řádně provedenými opravami ty jsou předkládány vyučujícímu do dvou pracovních dnů od doby, kdy žák sešit s hodnocením obdržel řádně vedený Čtenářský deník v termínech určených vyučujícím žáci budou klasifikováni formou písemných prověrek, jazykových diktátů, doplňovacích cvičení, slohových úkolů, pololetních písemných prací, ústního zkoušení (texty, básně, čtení apod.) MATEMATIKA: řádné vedení sešitů na matematiku řádné vedení sešitu na geometrii žáci budou klasifikováni formou písemných prověrek, písemných testů, pololetních písemných prací, prací z geometrie apod. VLASTIVĚDA: řádné vedení sešitu na vlastivědu spolu s řádně zpracovanými dalšími materiály řádné odevzdání prací na zadané téma do předem stanoveného data dle pokynu vyučujícího žáci budou klasifikováni prostřednictvím ústního zkoušení, písemných testů a prověrek zohledněna ve výsledné známce bude i dobrovolná práce na projektech, referátech apod.

11 10 PŘÍRODOVĚDA: řádné vedení sešitu na přírodovědu řádné odevzdání prací na zadané téma do předem stanoveného data dle pokynu vyučujícího žáci budou klasifikováni prostřednictvím ústního zkoušení, písemných testů a prověrek zohledněna ve výsledné známce bude i dobrovolná práce na projektech, referátech apod. 2. OBECNÉ KLASIFIKAČNÍ PODMÍNKY PRO PŘEDMĚTY PČ, VV, HV, TV žáci budou v průběhu vyučovacích hodin klasifikováni v souladu s klasifikačním řádem školy jednotlivé známky v el. ŽK mají různou váhu, a tudíž výsledná průměrná známka odpovídá váženému, nikoliv prostému aritmetickému průměru neaktivita v hodinách, nenošení pracovních a výtvarných pomůcek, sportovních potřeb, cvičebního úboru atd. může být zohledněna v celkovém hodnocení žáka, a to snížením výsledné známky až o jeden stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat průměru uvedenému v el. ŽK zapomínání pracovních a výtvarných pomůcek, sportovních potřeb, cvičebního úboru apod. bude evidováno ve zvláštním sešitu jednotlivými vyučujícími a současně bude každý zápis sdělen zákonným zástupcům prostřednictvím hodnocení v el. ŽK VÝTVARNÁ VÝCHOVA A PRACOVNÍ ČINNOSTI: řádné plnění zadaných prací dle pokynů vyučujícího žáci budou klasifikováni na základě výtvarných prací a zhotovených výrobků, zároveň s tím bude zohledněna také snaha a aktivita žáka v hodině TĚLESNÁ VÝCHOVA: řádné nošení cvičebního úboru a vhodné sportovní obuvi (zákaz obuvi s tmavou podrážkou do tělocvičny) řádné nošení sportovních potřeb řádné plnění zadaných cvičebních úkonů dle pokynů vyučujícího žáci budou klasifikováni na základě sportovních výkonů dle daných limitů, snahy, fyzické kondice a schopností HUDEBNÍ VÝCHOVA: řádné vedení sešitu na hudební výchovu řádné plnění dalších zadání dle pokynů vyučujícího žáci budou klasifikováni na základě zpěvu dle schopností žáka, znalosti hudební teorie, znalosti textů písní, aktivity v hodinách apod.

12 11 KLASIFIKAČNÍ PODMÍNKY pro 5. ročník Český jazyk: - řádné vedení sešitu na jazykovou výchovu - řádné vedení sešitu na literární výchovu - řádné vedení sešitu na komunikační a slohovou výchovu - řádně vypracované dané úlohy v pracovních sešitech (pokud žáci nestihnou vypracovat zadané úlohy v době vyučování, jsou povinni je dokončit v rámci domácí přípravy) - řádné vedení sešitu na jazykové diktáty s řádně provedenými opravami diktátu ty jsou předkládány učiteli do dvou pracovních dnů od doby, kdy je sešit s hodnocením žákům navrácen - řádně vedený čtenářský deník dle pokynů učitele předložení 1 knihy za 1 čtvrtletí - řádné nošení pomůcek na vyučování Žáci budou v průběhu vyučovacích hodin klasifikováni v souladu s klasifikačním řádem školy. Žáci budou klasifikováni prostřednictvím písemných prověrek, jazykových diktátů, doplňovacích cvičení, slohových úkolů, pololetních písemných prací apod.. Jednotlivé známky v el. ŽK mají různou váhu, a tudíž výsledná průměrná známka odpovídá váženému průměru nikoliv prostému aritmetickému průměru. Zapomínání DÚ, neaktivita v hodinách, nenošení pracovních pomůcek atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru. Zapomínání DÚ, pracovních pomůcek, sešitů apod. bude evidováno ve zvláštním sešitě učitelem a současně bude každý zápis sdělen zákonným zástupcům prostřednictvím hodnocení v el. ŽK. Matematika: - řádné vedení sešitu na matematiku - řádné vedení sešitu na geometrii - řádně vypracované dané úlohy v pracovních sešitech (pokud žáci nestihnou vypracovat zadané úlohy v době vyučování, jsou povinni je dokončit v rámci domácí přípravy) - řádné nošení pomůcek na vyučování, včetně těch na rýsování Žáci budou v průběhu vyučovacích hodin klasifikováni v souladu s klasifikačním řádem školy. Žáci budou klasifikováni prostřednictvím písemných prověrek, písemných testů, pololetních písemných prací apod.. Jednotlivé známky v el. ŽK mají různou váhu, a tudíž výsledná průměrná známka odpovídá váženému průměru nikoliv prostému aritmetickému průměru. Zapomínání DÚ, neaktivita v hodinách, nenošení pracovních pomůcek atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru. Zapomínání DÚ, pracovních pomůcek, sešitů apod. bude evidováno ve zvláštním sešitě učitelem a současně bude každý zápis sdělen zákonným zástupcům prostřednictvím hodnocení v el. ŽK. Vlastivěda: - řádné vedení sešitu na vlastivědu spolu s řádně zpracovanými dalšími materiály

13 12 - řádné odevzdání prací na zadané téma do předem stanoveného data dle pokynů učitele - řádné nošení pomůcek na vyučování Žáci budou v průběhu vyučovacích hodin klasifikováni v souladu s klasifikačním řádem školy. Žáci budou klasifikováni prostřednictvím ústního zkoušení, písemných prověrek a testů apod.. Jednotlivé známky v el. ŽK mají různou váhu, a tudíž výsledná průměrná známka odpovídá váženému průměru nikoliv prostému aritmetickému průměru. Zapomínání DÚ, neaktivita v hodinách, nenošení pracovních pomůcek atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru. Zapomínání DÚ, pracovních pomůcek, sešitů apod. bude evidováno ve zvláštním sešitě učitelem a současně bude každý zápis sdělen zákonným zástupcům prostřednictvím hodnocení v el. ŽK. Přírodověda: - řádné vedení sešitu na přírodovědu - řádně vypracované dané úlohy v pracovním sešitě (pokud žáci nestihnou vypracovat zadané úlohy v době vyučování, jsou povinni je dokončit v rámci domácí přípravy) - řádné odevzdání prací na zadané téma do předem stanoveného data dle pokynů učitele - řádné nošení pomůcek na vyučování Žáci budou v průběhu vyučovacích hodin klasifikováni v souladu s klasifikačním řádem školy. Žáci budou klasifikováni prostřednictvím ústního zkoušení, písemných prověrek a testů apod.. Jednotlivé známky v el. ŽK mají různou váhu, a tudíž výsledná průměrná známka odpovídá váženému průměru nikoliv prostému aritmetickému průměru. Zapomínání DÚ, neaktivita v hodinách, nenošení pracovních pomůcek atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru. Zapomínání DÚ, pracovních pomůcek, sešitů apod. bude evidováno ve zvláštním sešitě učitelem a současně bude každý zápis sdělen zákonným zástupcům prostřednictvím hodnocení v el. ŽK. Výtvarná výchova a Pracovní činnosti: - řádné plnění zadaných prací dle pokynů učitele - řádné nošení pomůcek na vyučování Žáci budou v průběhu vyučovacích hodin klasifikováni v souladu s klasifikačním řádem školy. Žáci budou klasifikováni na základě výtvarných prací a zhotovených výrobků, zároveň s tím bude zohledněna také snaha a aktivita žáka v hodině. Jednotlivé známky v el. ŽK mají různou váhu, a tudíž výsledná průměrná známka odpovídá váženému průměru nikoliv prostému aritmetickému průměru. Neaktivita v hodinách, nenošení pracovních pomůcek atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru.

14 13 Zapomínání pracovních pomůcek bude evidováno ve zvláštním sešitě učitelem a současně bude každý zápis sdělen zákonným zástupcům prostřednictvím hodnocení v el. ŽK. Tělesná výchova: - řádné nošení cvičebního úboru a vhodné sportovní obuvi (zákaz nošení obuvi s tmavou podrážkou do tělocvičny) - řádné nošení sportovních potřeb - řádné plnění zadaných cvičebních úkonů dle pokynů učitele Žáci budou v průběhu vyučovacích hodin klasifikováni v souladu s klasifikačním řádem školy. Žáci budou klasifikováni na základě sportovních výkonů dle daných limitů, snahy a fyzické kondice atd.. Jednotlivé známky v el. ŽK mají různou váhu, a tudíž výsledná průměrná známka odpovídá váženému průměru nikoliv prostému aritmetickému průměru. Neaktivita v hodinách, nenošení sportovních potřeb atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru. Zapomínání sportovních potřeb a cvičebního úboru bude evidováno ve zvláštním sešitě učitelem a současně bude každý zápis sdělen zákonným zástupcům prostřednictvím hodnocení v el. ŽK. Hudební výchova: - řádné vedení sešitu na hudební výchovu - řádně vypracované dané úlohy v pracovním sešitě (pokud žáci nestihnou vypracovat zadané úlohy v době vyučování, jsou povinni je dokončit v rámci domácí přípravy) - řádné plnění dalších zadání dle pokynů učitele - řádné nošení pomůcek na vyučování Žáci budou v průběhu vyučovacích hodin klasifikováni v souladu s klasifikačním řádem školy. Žáci budou klasifikováni na základě zpěvu dle schopností žáka, znalosti hudební teorie, aktivity v hodinách apod.. Jednotlivé známky v el. ŽK mají různou váhu, a tudíž výsledná průměrná známka odpovídá váženému průměru nikoliv prostému aritmetickému průměru. Zapomínání DÚ, neaktivita v hodinách, nenošení pracovních pomůcek atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru. Zapomínání DÚ, pracovních pomůcek, sešitů apod. bude evidováno ve zvláštním sešitě učitelem a současně bude každý zápis sdělen zákonným zástupcům prostřednictvím hodnocení v el. ŽK. Anglický jazyk: - řádné vedení sešitů - řádně vypracované dané úlohy v pracovních sešitech (pokud žáci nestihnou vypracovat zadané úlohy v době vyučování, jsou povinni je dokončit v rámci domácí přípravy) - řádné nošení pomůcek na vyučování Žáci budou v průběhu vyučovacích hodin klasifikováni v souladu s klasifikačním řádem školy.

15 14 Žáci budou klasifikováni prostřednictvím písemných prověrek a testů, znalosti slovíček a základních frází (v mluvené i psané podobě) apod.. Jednotlivé známky v el ŽK mají různou váhu a tudíž výsledná průměrná známka odpovídá váženému průměru nikoliv prostému aritmetickému průměru. Zapomínání DÚ, neaktivita v hodinách, nenošení pracovních pomůcek atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru. Zapomínání DÚ, pracovních pomůcek, sešitů apod. bude evidováno ve zvláštním sešitě učitelem a současně bude každý zápis sdělen zákonným zástupcům prostřednictvím hodnocení v el. ŽK.

16 15 Matematika ročník 4x do roka čtvrtletní práce váha 10 1x za týden desetiminutovka váha 4 Práce v hodině: za 4x + známka 1 za 4x známka 5 váha 1 Zkoušení z DDÚ (dobrovolný domácí úkol) - každý den mimo dne, kdy se píše desetiminutovka váha 1, 3 Vedení sešitu a zápisy z hodin - náhodné vybírání sešitu váha 1 Přezkoušení po desetiminutovce - další hodina po testu, ústní či písemná forma - tato možnost se odebírá při nekázni o hodině, při 2x po sobě jdoucí známce z testu (4, 5) a po předchozí neúspěšné opravě předchozí známka tudíž zůstává Po nemoci jsou žáci osvobozeni od zkoušení pouze první hodinu matematiky. Při jednodenní absenci (např. lékař) nejsou osvobozeni vůbec.

17 16 Fyzika a chemie ročník Kontrolní prověrky a testy bodované a převedené na procentuální hodnocení: 100% - 90% % - 80% % - 60% % - 40% % - 0%...5 Ústní zkoušení Laboratorní práce Aktivita v hodinách Referáty Do celkového hodnocení zohledňujeme zapomínání DÚ, neaktivitu v hodinách, nenošení pomůcek a to snížením známky až o 1 stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru.

18 17 Dějepis ročník Klasifikační požadavky v předmětu DĚJEPIS vychází z obecných Pravidel pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků (dostupných na webových stránkách školy v sekci ŠKOLA ŘÁDY ŠKOLY). Podkladem pro hodnocení jsou především znalostní testy (vždy z předem zadaného učiva a v předem stanoveném termínu) a dále ústní zkoušení, práce v hodině (aktivní účast na výuce, vedení úplných a přehledných zápisů v sešitě, skupinová práce), případně dobrovolné aktivity (referáty, aktuality apod.). Zapomínání pracovních pomůcek, neaktivita v hodinách, nepřehledné a neúplné zápisy v sešitě mohou mít vliv na výslednou klasifikaci známka tak nutně nemusí odpovídat aritmetickému průměru.

19 18 Český jazyk ročníky zhruba 1x měsíčně diktát (hodnocení - 0 chyb 1, 1 až 2 chyby 2, 3 až 5 chyb 3, 6 až 9 chyb 4, více chyb 5) 2x čtvrtletní, 2x pololetní písemné práce z jazykové výchovy prověrky, doplňovací cvičení domácí úkoly dle rozhodnutí příslušného učitele přednes básně 1 2x ročně sešity jazyková výchova, komunikační a slohová výchova, literární výchova (popř. čtenářský a kulturní deník dle pokynů přísl. učitele) jejich nošení a řádné vedení dle pokynů přísl. učitele odevzdání zápisů o vlastní četbě min. 3x za rok nošení učebnice (či pomůcek) dle pokynů učitele aktivita v hodinách a celkový přístup k předmětu domácí příprava dle pokynů práce s textem, porozumění textu kultivovaný mluvený projev v hodinách Zapomínání DÚ, neaktivita v hodinách, nenošení pracovních pomůcek atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru.

20 19 Anglický, Německý a Ruský jazyk Cizí jazyky ročník Hodnocení žáků vychází z Pravidel pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků podle vyhlášky MŠMT 48/2005 Sb. o vzdělávání. Podklady pro hodnocení: Domácí příprava svědomitě vypracovává zadané domácí úkoly, dodržuje zadané termíny, má v pořádku požadované pomůcky Práce v hodině - sleduje výuku a aktivně se jí účastní, vede úplně a přehledně zápisy, používá správnou terminologii, je schopen při práci v hodině i při ověřování svých znalostí splňovat tato kritéria: a) poslech správně reaguje na pokyny, rozumí známých slovům a větám b) čtení je schopen číst text s porozuměním, umí vyhledávat nové informace v doplňkových materiálech a pracovat s nimi (např. se slovníkem apod.) c) komunikace výslovnost, rozhovor, gramatická správnost ústního projevu Ověřování znalostí - a) Ústní zkoušení slovní zásoba, rozhovor, jednoduchá konverzace, čtení b) Písemné zkoušení testy a desetiminutovky se hodnotí tak, že se určí rozpětí klasifikačních stupňů vynásobením celkového počtu možných bodů koeficientem 0,9. Žáci píší znalostní kontrolní práce testy na konci každé lekce dle učebnice daného ročníku. c) Práce dle zadání učitele - referáty, prezentace. Celková klasifikace vychází ze všech podkladů pro hodnocení, ze systematičnosti práce žáka. Zapomínání domácích úkolů, neaktivita v hodinách, nenošení pracovních pomůcek, atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení za klasifikační období, tj. v pololetí a na konci školního roku snížením známky až o stupeň oproti spočítanému průměru.

21 20 Přírodopis a Zeměpis ročník známky ze zkoušení (písemné, ústní) vedení sešitu domácí příprava práce s pracovním sešitem aktivita v hodinách referáty Zapomínání pomůcek a pasivita v hodinách jsou součástí celkové klasifikace a výsledná známka poté nemusí odpovídat aritmetickému průměru.

22 21 Výchova ke zdraví ročník Podklady pro klasifikaci : - ústní zkoušení - prověrky - nošení a řádné vedení sešitu dle pokynů příslušného učitele - práce s textem v učebnici, učebnice se rozdávají v hodině, pokud má žák zájem, učebnici dostane i domů - práce s textem - aktivita v hodinách a celkový přístup k předmětu - domácí příprava, úkoly dle pokynů příslušného učitele - ústní vystoupení: zařazení nových informací k učivu - referáty Zapomínání DÚ, neaktivita v hodinách, nenošení pracovních pomůcek, atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru.

23 22 Výchova k občanství ročník Podklady pro klasifikaci: - ústní zkoušení - ústně vystoupení: informace o aktuálním dění v ČR a ve světě - prověrky - referáty - domácí příprava, úkoly - nošení a řádné vedení sešitu - práce s textem z učebnice, učebnice se rozdávají v hodině, pokud má žák zájem, učebnici dostane i domů - práce s texty - aktivita v hodinách a celkový přístup k předmětu. Zapomínání DÚ, neaktivita v hodinách, nenošení prac. pomůcek, atd. může být zohledněno v celkovém hodnocení žáka, a to snížením známky až o stupeň. Známka tudíž nemusí odpovídat aritmetickému průměru.

24 23 KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ Vv, Hv, Tv, Pač ročníky Výtvarná a hudební výchova jsou v souladu s dokumentem na webu školy Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků a předně s bodem 2.6 KLASIFIKACE VE VYUČOVÁNÍ V PŘEDMĚTECH S PŘEVAHOU VÝCHOVNÉHO ZAMĚŘENÍ nošení pomůcek, vedení sešitu (ve VV řádné vedení dokumentace projektu v deskách), aktivita v hodinách a celkový přístup k předmětu se může projevit v celkovém hodnocení výsledná známka z výchovy je tak dána především snahou žáka, nikoliv mírou talentu Pracovní činnosti známky ze zkoušení (písemné testy a ústní zkoušení) vedení sešitu aktivita v hodinách referáty práce na školním pozemku (dodržování pravidel bezpečnosti a hygieny) vaření ve školní kuchyni (dodržování pravidel bezpečnosti a hygieny) činnost ve školních dílnách (dodržování pravidel bezpečnosti a hygieny) zapomínání pomůcek a pasivita v hodinách jsou součástí celkové klasifikace a výsledná známka poté nemusí odpovídat aritmetickému průměru Tělesná výchova aktivní účast v hodinách TV plnění herních činností a atletických disciplín dodržování bezpečnosti v hodině TV a herních pravidel ohleduplnost, takt a fair-play nošení cvičebního úboru zdravotní omezení jednotlivce reprezentace školy na sportovních akcích

Příloha ke klasifikačnímu řádu kritéria hodnocení některých předmětů

Příloha ke klasifikačnímu řádu kritéria hodnocení některých předmětů Příloha ke klasifikačnímu řádu kritéria hodnocení některých předmětů Materiál školního roku 2017/2018 Žáci jsou předem seznámeni v jednotlivých hodinách s pravidly klasifikace a s váhou známky. Známky

Více

Minimální počet známek z jednotlivých předmětů za pololetí včetně jejich vah:

Minimální počet známek z jednotlivých předmětů za pololetí včetně jejich vah: Základní škola Prostějov, ul. E. Valenty 52 Edvarda Valenty 3970/52, 796 03 Prostějov Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Příloha č. 2 Elektronická žákovská knížka váhy známek Váhy známek 1.

Více

TV: triko, tepláky nebo kraťasy, sálová obuv Plavání: plavky, ručník, plavecká čepice, mýdlo

TV: triko, tepláky nebo kraťasy, sálová obuv Plavání: plavky, ručník, plavecká čepice, mýdlo 1. STUPEŇ Seznamy pomůcek pro jednotlivé předměty a ročníky: 1. ročník ČJ M AJ PRV VV TV HV PČ PS, vybavený penál PS, vybavený penál Učebnice, PS, vybavený penál PS, vybavený penál Vybavený kufřík dle

Více

TV: triko, tepláky nebo kraťasy, sálová obuv Plavání: plavky, ručník, plavecká čepice, mýdlo

TV: triko, tepláky nebo kraťasy, sálová obuv Plavání: plavky, ručník, plavecká čepice, mýdlo Seznamy pomůcek pro jednotlivé předměty a ročníky: 1. ročník ČJ M AJ PRV VV TV HV PČ PS, vybavený penál PS, vybavený penál Učebnice, PS, vybavený penál PS, vybavený penál Vybavený kufřík dle seznamu TV:

Více

Základní škola a Mateřská škola Habry

Základní škola a Mateřská škola Habry Metody a kritéria hodnocení žáků Český jazyk 3. 5. ročník Základní škola a Mateřská škola Habry Diktáty a pravopisná cvičení 1 = 0 1chyba 2 = 2 4 chyby 3= 5 7 chyb 4= 8 10 chyb 5 = 11 a více Písemné zkoušení

Více

Školní vzdělávací program základního vzdělávání Hlava je jako padák, funguje jen, když je otevřená.

Školní vzdělávací program základního vzdělávání Hlava je jako padák, funguje jen, když je otevřená. 6. Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 6.1. Hodnocení žáků 6.1.1. Obecné zásady hodnocení Hodnocení žáků se řídí legislativními normami (školský zákon 561/2004 Sb., vyhláška č. 48/2005 Sb., aj.) a na úrovni

Více

Hodnocení žáků a autoevaluace školy

Hodnocení žáků a autoevaluace školy Hodnocení žáků a autoevaluace školy Hodnocení žáků Při hodnocení výsledků vzdělávání žáků postupuje škola v souladu s ustanoveními 51-53 školského zákona. Pravidla a kritéria hodnocení výsledků vzdělávání

Více

Specifikace pravidel hodnocení pro jednotlivé vzdělávací oblasti a obory příloha Pravidel hodnocení na Gymnáziu v Bystřici nad Pernštejnem

Specifikace pravidel hodnocení pro jednotlivé vzdělávací oblasti a obory příloha Pravidel hodnocení na Gymnáziu v Bystřici nad Pernštejnem Specifikace pravidel hodnocení pro jednotlivé vzdělávací oblasti a obory příloha Pravidel hodnocení na Gymnáziu v Bystřici nad Pernštejnem Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem Tel: +420 566 552 920 Nádražní

Více

Hodnocení žáků a autoevaluace školy

Hodnocení žáků a autoevaluace školy Hodnocení žáků a autoevaluace školy Pravidla pro hodnocení žáků Základní východiska pro hodnocení a klasifikace Cílem hodnocení je zpětná vazba, prostřednictvím které žák získává informace o tom, jak danou

Více

Specifikace pravidel hodnocení pro jednotlivé vzdělávací oblasti a obory příloha Pravidel hodnocení na Gymnáziu v Bystřici nad Pernštejnem

Specifikace pravidel hodnocení pro jednotlivé vzdělávací oblasti a obory příloha Pravidel hodnocení na Gymnáziu v Bystřici nad Pernštejnem Specifikace pravidel hodnocení pro jednotlivé vzdělávací oblasti a obory příloha Pravidel hodnocení na Gymnáziu v Bystřici nad Pernštejnem Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem Tel: +420 566 552 920 Nádražní

Více

PODKLADY PRO POLOLETNÍ A VÝROČNÍ HODNOCENÍ

PODKLADY PRO POLOLETNÍ A VÝROČNÍ HODNOCENÍ Příloha dokumentu Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků OBSAH PODKLADY PRO POLOLETNÍ A VÝROČNÍ HODNOCENÍ... 1 PODKLADY PRO POLOLETNÍ A VÝROČNÍ HODNOCENÍ PROSPĚCHU V ANGLIČTINĚ... 3 PODKLADY

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE,

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE, ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE, okres Hodonín, ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání Máš na to! Příloha č.1: Pravidla pro hodnocení žáků Verze z 30.08.2009 zpracována podle RVP ZV Platnost : 1.9.2009

Více

A. Hodnocení a klasifikace žáka

A. Hodnocení a klasifikace žáka A. Hodnocení a klasifikace žáka Hodnocení žáků ve vyučování je systematické, tzn., že učitel tuto činnost připravuje, organizuje, provádí pravidelně v daných časových intervalech a výsledky jsou srovnávány

Více

Dodatek č.2. 1. Hodnocení prospěchu žáků-konkretizace získávání podkladů

Dodatek č.2. 1. Hodnocení prospěchu žáků-konkretizace získávání podkladů Základní škola, Hrochův Týnec, okres Chrudim, Nádražní 253 www.zsht.cz, email: zsht@centrum.cz IČO: 71002782 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 3. ŠKOLNÍ ŘÁD-PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ Vypracovala:

Více

Kritéria hodnocení 6.B

Kritéria hodnocení 6.B Kritéria hodnocení 6.B ČESKÝ JAZYK Vyučující: Petra Železná příprava na hodinu a spolupráce pravidelné nošení učebních pomůcek, aktivita ve vyučování, řádné vedení zápisů do sešitu, dokončování zadaných

Více

6. Hodnocení výsledků vzdělávání žáků

6. Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 6. Hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla pro hodnocení žáků Pravidla pro hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání a chování žáků jsou součástí školního řádu ZŠ a MŠ Dolní Dvořiště. Pravidla pro hodnocení

Více

Hodnocení a klasifikace žáků v 5. ročníku

Hodnocení a klasifikace žáků v 5. ročníku Hodnocení a klasifikace žáků v 5. ročníku ČESKÝ JAZYK Klasifikace je jednotná pro český jazyk v 5. - 9. ročníku. Základní učivo je vymezeno v ŠVP. Hodnotíme známkou dosaženou úroveň. (Při hodnocení uplatňujeme

Více

Kritéria pro hodnocení žáků v jednotlivých předmětech

Kritéria pro hodnocení žáků v jednotlivých předmětech Základní škola a mateřská škola Josefa Kubálka Všenory, příspěvková organizace tel.: 257 710 131, 257 711 241, e-mail: reditelna@skolavsenory.cz IČO 72052635, www.skolavsenory.cz Karla Majera 370, 252

Více

Kritéria hodnocení 7.B

Kritéria hodnocení 7.B Kritéria hodnocení 7.B ANGLICKÝ JAZYK Vyučující: Kateřina Kubásková, Lucie Wladařová součástí hodnocení je úroveň zapojení během hodin, zájem, snaha - známka v ežk, nedílnou součástí je i ústní projev

Více

Hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků

Hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků Hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků příloha Školního řádu - vychází z 51, 52 a 53 zákona 561/2004 Sb.(školský zákon), z vyhlášky MŠMT 48/2005 Sb. Obsah: 1. Zásady hodnocení průběhu a výsledků

Více

Kritéria hodnocení 7.A

Kritéria hodnocení 7.A Kritéria hodnocení 7.A ČESKÝ JAZYK Vyučující: Jana Klimtová ZNALOSTI A VĚDOMOSTI - Krátké testy, procvičení pravopisu, mluvnice, slohu i literatury hodnotím známkou: malá známka za krátká procvičení na

Více

Kritéria hodnocení 9. A

Kritéria hodnocení 9. A Kritéria hodnocení 9. A ČESKÝ JAZYK Vyučující: Radka Habešová ZNALOSTI A VĚDOMOSTI Testy, procvičení pravopisu, mluvnice, slohu i literatury hodnotím známkou. SPOLUPRÁCE se spolužáky, s učitelem, aktivita,

Více

Kritéria hodnocení 9.C

Kritéria hodnocení 9.C Kritéria hodnocení 9.C ČESKÝ JAZYK Vyučující: Radka Habešová ZNALOSTI A VĚDOMOSTI Testy, procvičení pravopisu, mluvnice, slohu i literatury hodnotím známkou. SPOLUPRÁCE se spolužáky, s učitelem, aktivita,

Více

Kritéria hodnocení 8.C

Kritéria hodnocení 8.C Kritéria hodnocení 8.C ČESKÝ JAZYK Vyučující: Radka Habešová ZNALOSTI A VĚDOMOSTI Testy, procvičení pravopisu, mluvnice, slohu i literatury hodnotím známkou. SPOLUPRÁCE se spolužáky, s učitelem, aktivita,

Více

3. Dobrovolné úkoly a pracovní listy, připravenost (pomůcky), výjimečná aktivita v hodině.

3. Dobrovolné úkoly a pracovní listy, připravenost (pomůcky), výjimečná aktivita v hodině. Kritéria hodnocení pro matematiku 1.docházka (min. 70% -ní účast na hodinách) NUTNÁ PODMÍNKA KE KLASIFIKACI 2.písemné zkoušení: (průměr z klasifikace ) rychlé opakovací testy pravidelně v úterý a pátek

Více

Kritéria hodnocení 9. B

Kritéria hodnocení 9. B Kritéria hodnocení 9. B ČESKÝ JAZYK Vyučující: Radka Habešová ZNALOSTI A VĚDOMOSTI Testy, procvičení pravopisu, mluvnice, slohu i literatury hodnotím známkou. SPOLUPRÁCE se spolužáky, s učitelem, aktivita,

Více

Příloha dokumentu Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků.

Příloha dokumentu Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků. POKLADY PRO POLOLETNÍ A VÝROČNÍ HODNOCENÍ Příloha dokumentu Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků. Obsah PODKLADY PRO POLOLETNÍ A VÝROČNÍ HODNOCENÍ PROSPĚCHU V ANGLIČTINĚ... 2 PODKLADY

Více

Kritéria hodnocení 8. A

Kritéria hodnocení 8. A Kritéria hodnocení 8. A ČESKÝ JAZYK Vyučující: Jana Klimtová ZNALOSTI A VĚDOMOSTI - Krátké testy, procvičení pravopisu, mluvnice, slohu i literatury hodnotím známkou: malá známka za krátká procvičení na

Více

Hodnocení a klasifikace žáků v 5. ročníku

Hodnocení a klasifikace žáků v 5. ročníku Hodnocení a klasifikace žáků v 5. ročníku ČESKÝ JAZYK Hodnotíme zvládnutí výstupů a práci v hodinách. Mluvnice Doplňovací mluvnická cvičení, samostatné práce do školního sešitu a diktáty hodnotíme podle

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY .Učební plány:.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Podklady pro pololetní a výroční hodnocení prospěchu. Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137

Podklady pro pololetní a výroční hodnocení prospěchu. Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137 Podklady pro pololetní a výroční hodnocení prospěchu Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137 1 Obsah PODKLADY PRO POLOLETNÍ A VÝROČNÍ HODNOCENÍ PROSPĚCHU Z ANGLICKÉHO JAZYKA...3 PODKLADY PRO POLOLETNÍ

Více

Podklady pro pololetní a výroční hodnocení prospěchu. Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137

Podklady pro pololetní a výroční hodnocení prospěchu. Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137 Podklady pro pololetní a výroční hodnocení prospěchu Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137 1 Obsah PODKLADY PRO POLOLETNÍ A VÝROČNÍ HODNOCENÍ PROSPĚCHU Z ANGLICKÉHO JAZYKA...3 PODKLADY PRO POLOLETNÍ

Více

POKLADY PRO POLOLETNÍ A VÝROČNÍ HODNOCENÍ Příloha dokumentu Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků.

POKLADY PRO POLOLETNÍ A VÝROČNÍ HODNOCENÍ Příloha dokumentu Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků. POKLADY PRO POLOLETNÍ A VÝROČNÍ HODNOCENÍ Příloha dokumentu Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků. Obsah PODKLADY PRO POLOLETNÍ A VÝROČNÍ HODNOCENÍ PROSPĚCHU V ANGLIČTINĚ... 2 PODKLADY

Více

Hodnocení žáků - ŠVP: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace

Hodnocení žáků - ŠVP: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace 6. Hodnocení žáků 6.1 Zásady klasifikace a hodnocení hodnocení žáka je nedílnou součástí výchovně vzdělávacího procesu a je komplexním posouzením prospěchu a chování žáka klasifikace je jednou z forem

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

6. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

6. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 6.1 Pravidla pro hodnocení žáků Základní východiska 6. Hodnocení žáků a autoevaluace školy Hodnocení žáků upravuje Vyhláška č. 48/2005 Sb. Hodnocení žáků je nejúčinnější zpětná vazba pro žáka, učitele

Více

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání M/02 EKONOMICKÉ LYCEUM ročník v rámci průběžné klasifikace 2019/2020 Příloha č.

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání M/02 EKONOMICKÉ LYCEUM ročník v rámci průběžné klasifikace 2019/2020 Příloha č. Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání 78-42-M/02 EKONOMICKÉ LYCEUM 1. 4. ročník v rámci průběžné klasifikace 2019/2020 Příloha č. 2 školního řádu Jednotná kritéria hodnocení žáků pro předměty vyučované

Více

Kritéria hodnocení 8. B

Kritéria hodnocení 8. B Kritéria hodnocení 8. B ČESKÝ JAZYK Vyučující: Jana Klimtová ZNALOSTI A VĚDOMOSTI - Krátké testy, procvičení pravopisu, mluvnice, slohu i literatury hodnotím známkou: malá známka za krátká procvičení na

Více

Klasifikační řád. 1. Klasifikace v hodině. Klasifikace známkou. Klasifikace kladnými a zápornými body

Klasifikační řád. 1. Klasifikace v hodině. Klasifikace známkou. Klasifikace kladnými a zápornými body Klasifikační řád 1. Klasifikace v hodině Klasifikace ve vyučovací hodině se provádí na základě ústního zkoušení, orientačního zkoušení, hodnocení aktivity žáka, hodnocení skupinové práce popř. jiných činností.

Více

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání M/01 INFORMAČNÍ SLUŽBY ročník v rámci průběžné klasifikace 2018/2019 Příloha č.

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání M/01 INFORMAČNÍ SLUŽBY ročník v rámci průběžné klasifikace 2018/2019 Příloha č. Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání 72-41-M/01 INFORMAČNÍ SLUŽBY 1. 4. ročník v rámci průběžné klasifikace 2018/2019 Příloha č. 2 školního řádu Jednotná kritéria hodnocení žáků pro předměty vyučované

Více

Hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků

Hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků Hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků příloha Školního řádu - vychází z 51, 52 a 53 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon ve znění pozdějších předpisů a z vyhlášky MŠMT č. 48/2005 Sb., ve znění

Více

Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace

Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace Příloha č. 1 Hodnocení žáků Hodnocení žáka 1. stupně Učitel zaznamenává výsledky plnění kompetencí do hodnotícího archu pomocí stupnice 1 5 nebo znaků +, +/- a -, které vyjadřují žákovy schopnosti, dovednosti

Více

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY 6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY Pravidla pro hodnocení žáků Hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků vychází z posouzení míry dosažení očekávaných výstupů formulovaných v učebních osnovách jednotlivých

Více

B. Zásady hodnocení průběhu a výsledků chování - výchovná opatření

B. Zásady hodnocení průběhu a výsledků chování - výchovná opatření Dodatek č. 2 Od 1. 9. 2014 se mění Školní řád takto: I. Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání a chování ve škole a na akcích pořádaných školou, zásady a pravidla pro sebehodnocení žáků A. Zásady

Více

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání M/02 EKONOMICKÉ LYCEUM ročník v rámci průběžné klasifikace 2017/2018 Příloha č.

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání M/02 EKONOMICKÉ LYCEUM ročník v rámci průběžné klasifikace 2017/2018 Příloha č. Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání 78-42-M/02 EKONOMICKÉ LYCEUM 1. 4. ročník v rámci průběžné klasifikace 2017/2018 Příloha č. 2 školního řádu Jednotná kritéria hodnocení žáků pro předměty vyučované

Více

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání M/02 EKONOMICKÉ LYCEUM ročník v rámci průběžné klasifikace 2018/2019 Příloha č.

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání M/02 EKONOMICKÉ LYCEUM ročník v rámci průběžné klasifikace 2018/2019 Příloha č. Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání 78-42-M/02 EKONOMICKÉ LYCEUM 1. 4. ročník v rámci průběžné klasifikace 2018/2019 Příloha č. 2 školního řádu Jednotná kritéria hodnocení žáků pro předměty vyučované

Více

Podmínky pololetní klasifikace v předmětech obor Informační technologie Ročník Předmět Typ známky a počet

Podmínky pololetní klasifikace v předmětech obor Informační technologie Ročník Předmět Typ známky a počet Minimální klasifikační portfolio žáka pro pololetní hodnocení Podmínky pololetní klasifikace v předmětech obor Informační technologie Ročník Předmět Typ známky a počet IT1 Český jazyk a literatura Ústní

Více

Kritéria hodnocení žáků Ekonomické lyceum 1. až 4. ročník v rámci průběžné klasifikace Příloha školního řádu

Kritéria hodnocení žáků Ekonomické lyceum 1. až 4. ročník v rámci průběžné klasifikace Příloha školního řádu Obchodní akademie, Střední odborná škola knihovnická a Vyšší odborná škola Brno Kritéria hodnocení žáků Ekonomické lyceum 1. až 4. ročník v rámci průběžné klasifikace Příloha školního řádu Ing. Mgr. Jiří

Více

KONCEPCE DOMÁCÍ PŘÍPRAVY

KONCEPCE DOMÁCÍ PŘÍPRAVY Základní škola Liberec, Švermova 403/40, příspěvková organizace KONCEPCE DOMÁCÍ PŘÍPRAVY Sídlo: Švermova 403/40, Liberec 10 Schválila: Vypracovala: Mgr. Jarmila Hegrová, ředitel školy Mgr. Jarmila Hegrová,

Více

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělávání

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělávání Obchodní akademie, Střední odborná škola knihovnická a Vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace Kritéria hodnocení žáků obor vzdělávání EKONOMICKÉ LYCEUM (78-42-M/02) 1.- 4. ročník v rámci průběžné

Více

Hodnocení žáka s LMP

Hodnocení žáka s LMP Hodnocení žáka s LMP Výsledky vzdělávání žáka v jednotlivých povinných a nepovinných předmětech stanovených školním vzdělávacím programem se v případě použití klasifikace hodnotí na vysvědčení stupni prospěchu:

Více

Střední zdravotnická škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace KLASIFIKAČNÍ ŘÁD

Střední zdravotnická škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Střední zdravotnická škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace KLASIFIKAČNÍ ŘÁD PRAVIDLA HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ Příloha školního řádu č. 1 ČÍSLO JEDNACÍ: PŮSOBNOST: ZPRACOVALA: všichni žáci

Více

Příloha IV Klasifikační řád Klasifikace ve vyučovacích předmětech, výňatek

Příloha IV Klasifikační řád Klasifikace ve vyučovacích předmětech, výňatek Příloha IV Klasifikační řád Klasifikace ve vyučovacích předmětech, výňatek Pro účely klasifikačního řádu se předměty dělí na předměty s převahou: a) teoretického zaměření, b) praktického zaměření, c) výchovného

Více

Jednotlivá kritéria jsou hodnocena stupni 1-4 (výborný, chvalitebný, dobrý, dostatečný)

Jednotlivá kritéria jsou hodnocena stupni 1-4 (výborný, chvalitebný, dobrý, dostatečný) PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ A KLASIFIKACI ŽÁKŮ 1.1 ZÁKLADNÍ VÝCHODISKA PRO HODNOCENÍ A KLASIFIKACI ŽÁKŮ - Hodnocení žáků upravuje Vyhláška č.48/2005 Sb. - Za základ každého hodnocení považujeme zpětnou vazbu,

Více

Dodatek č. 4 ke školnímu vzdělávacímu programu pro základní vzdělávání Učíme se pro život

Dodatek č. 4 ke školnímu vzdělávacímu programu pro základní vzdělávání Učíme se pro život Základní škola a Mateřská škola Neplachovice, okres Opava, příspěvková organizace Dodatek č. 4 ke školnímu vzdělávacímu programu pro základní vzdělávání Učíme se pro život Projednán na pedagogické radě

Více

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání 63-41-M/02 OBCHODNÍ AKADEMIE 1. 4. ročník v rámci průběžné klasifikace školní rok 2017/2018 Příloha č. 2 školního řádu Jednotná kritéria hodnocení žáků pro předměty

Více

Masarykova střední škola chemická Praha 1, Křemencova 12. Klasifikační řád. 1. Klasifikace v hodině. Klasifikace známkou

Masarykova střední škola chemická Praha 1, Křemencova 12. Klasifikační řád. 1. Klasifikace v hodině. Klasifikace známkou Masarykova střední škola chemická Praha 1, Křemencova 12 Klasifikační řád 1. Klasifikace v hodině Klasifikace ve vyučovací hodině se provádí na základě ústního zkoušení, orientačního zkoušení, hodnocení

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY SPECIÁLNÍ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY SPECIÁLNÍ PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY SPECIÁLNÍ Hodnocení žáků chápeme jako zpětnou vazbu, kterou žáci, jejich zákonní zástupci, ale i pedagogové získávají informace o tom, jak

Více

Kritéria hodnocení žáků Obchodní akademie 1. až 3. ročník v rámci průběžné klasifikace Příloha školního řádu

Kritéria hodnocení žáků Obchodní akademie 1. až 3. ročník v rámci průběžné klasifikace Příloha školního řádu Obchodní akademie, Střední odborná škola knihovnická a Vyšší odborná škola Brno Kritéria hodnocení žáků Obchodní akademie 1. až 3. ročník v rámci průběžné klasifikace Příloha školního řádu Ing. Mgr. Jiří

Více

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání 63-41-M/02 OBCHODNÍ AKADEMIE 1. 4. ročník v rámci průběžné klasifikace školní rok 2018/2019 Příloha č. 2 školního řádu Jednotná kritéria hodnocení žáků pro předměty

Více

Dodatek k ŠVP ZV č. 2

Dodatek k ŠVP ZV č. 2 Dodatek k ŠVP ZV č. 2 Název ŠVP: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání, č.j. 07/239 Škola: Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Ředitelka školy: PhDr. Ivana Křížková

Více

Přehled prospěchu 1. ročníku

Přehled prospěchu 1. ročníku Přehled. ročníku. pololetí školního roku 25/6 zpracováno dne: 28..26. Chv Chování 25 - - - - 25. Čj Český jazyk a literatura 23 2 - - - 25.8 Pu Prvouka 25 - - - - 25. M Matematika 23 2 - - - 25.8 Hv Hudební

Více

Příloha školního řádu

Příloha školního řádu Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Příloha školního řádu Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Hodnocení chování O všech výchovných opatřeních musí být prokazatelnou formou informováni zákonní

Více

Gymnázium Jana Šabršuly s.r.o. Mládí 726. Orlová Lutyně STANOVENÉ PRINCIPY HODNOCENÍ

Gymnázium Jana Šabršuly s.r.o. Mládí 726. Orlová Lutyně STANOVENÉ PRINCIPY HODNOCENÍ Gymnázium Jana Šabršuly s.r.o. Mládí 726. Orlová Lutyně STANOVENÉ PRINCIPY HODNOCENÍ školní rok 2015/2016 Vážení rodiče, milí studenti, pro lepší orientaci v rámci systému hodnocení jednotlivých učitelů

Více

VI. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ

VI. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ VI. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ Pravidla pro hodnocení žáků 1. Obecné zásady - cílem a základem každého hodnocení je poskytnout žákovi zpětnou vazbu - při hodnocení učitel uplatňuje přiměřenou náročnost

Více

Dodatek k ŠVP ZV Květnice č. 2

Dodatek k ŠVP ZV Květnice č. 2 Dodatek k ŠVP ZV Květnice č. 2 Název školního vzdělávacího programu: Květnice Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola: Základní škola Tišnov, náměstí 28. října 1 708 Ředitel školy: PhDr.

Více

Základní škola a Mateřská škola Ždírec nad Doubravou Chrudimská Ždírec nad Doubravou Hrátky Kř

Základní škola a Mateřská škola Ždírec nad Doubravou Chrudimská Ždírec nad Doubravou Hrátky Kř Základní škola a teřská škola Ždírec nad Doubravou Chrudimská 77 5 6 Ždírec nad Doubravou Učební plán školní rok 0/ Vzdělávací oblasti Vyuč. př. Český jazyk a literatura. stupeň.a.b.c.a.b.a.b.a.b 5.A 5.B.

Více

Přehled prospěchu 1. ročníku

Přehled prospěchu 1. ročníku Přehled. ročníku. pololetí školního roku 29/ zpracováno dne: 28.. 2. Chv Chování 6 Čj Český jazyk a literatura 5 M Matematika 6.88 Tv Tělesná výchova 6 Pu Prvouka 6.25 Pc Pracovní činnosti 6 Vv Výtvarná

Více

ŠVP podle RVP ZV Hravá škola č.j.: s 281/ Kře PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ ŽÁKŮ

ŠVP podle RVP ZV Hravá škola č.j.: s 281/ Kře PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ ŽÁKŮ 6. Hodnocení výsledků vzdělávání žáků PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ ŽÁKŮ Základní východiska pro hodnocení a klasifikaci 1. Hodnocení výsledků vzdělávání žáků Hodnocení žáků upravuje Vyhláška č. 48/2005 Sb. 1)

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (účinnost

Více

Základní škola Bukovany ŠVP ŠKOLA NÁS BAVÍ

Základní škola Bukovany ŠVP ŠKOLA NÁS BAVÍ Základní škola Bukovany ŠVP ŠKOLA NÁS BAVÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název programu ŠKOLA NÁS BAVÍ Název školy Základní škola a mateřská škola Bukovany, okres Hodonín Adresa školy 696 31 Bukovany 132 Ředitel

Více

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání M/02 EKONOMICKÉ LYCEUM ročník v rámci průběžné klasifikace 2017/2018 Příloha č.

Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání M/02 EKONOMICKÉ LYCEUM ročník v rámci průběžné klasifikace 2017/2018 Příloha č. Obchodní akademie, Střední odborná škola knihovnická a Vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace Kritéria hodnocení žáků obor vzdělání 78-42-M/02 EKONOMICKÉ LYCEUM 1. 4. ročník v rámci průběžné

Více

ZÁSADY A KRITÉRIA PRO POUŽÍVÁNÍ SLOVNÍHO HODNOCENÍ NEBO KOMBINACE SLOVNÍHO HODNOCENÍ A KLASIFIKACE

ZÁSADY A KRITÉRIA PRO POUŽÍVÁNÍ SLOVNÍHO HODNOCENÍ NEBO KOMBINACE SLOVNÍHO HODNOCENÍ A KLASIFIKACE PŘÍLOHA Č. 1: ZÁSADY A KRITÉRIA PRO POUŽÍVÁNÍ SLOVNÍHO HODNOCENÍ NEBO KOMBINACE SLOVNÍHO HODNOCENÍ A KLASIFIKACE Výsledky vzdělávání žáka v jednotlivých povinných předmětech stanovených školním vzdělávacím

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb, Strakonice, Zvolenská 934 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ platný od 1. 9. 2012 Obsah 1.

Více

Školní vzdělávací program Dát šanci každému Verze 3 ZŠ a MŠ Praha 5 Smíchov, Grafická 13/1060

Školní vzdělávací program Dát šanci každému Verze 3 ZŠ a MŠ Praha 5 Smíchov, Grafická 13/1060 5.1.4 FRANCOUZSKÝ JAZYK 5.1.4.1 Charakteristika vyučovacího předmětu Vyučovací předmět Francouzský jazyk vychází ze vzdělávacího obsahu vzdělávacího oboru Další cizí jazyk. Ruský jazyk je předmět nabízený

Více

2. ročník. 3. ročník. Český jazyk Anglický jazyk Inf. a kom. technolog.- Informatika

2. ročník. 3. ročník. Český jazyk Anglický jazyk Inf. a kom. technolog.- Informatika Úprava č. 3 4. Učební plán (úpravy modře, změny zvýrazněny žlutě) 4.1 Učební plán pro 1. stupeň 1. stupeň Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory 1. 2. 3. 4. 5. ŠVP RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk

Více

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace. 6. roč.

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace. 6. roč. 4 Učební plán 4.1 Forma vzdělávání: Denní - běžné třídy 4.1.1 Celkové dotace - přehled Vzdělávací oblast Předmět 1. stupeň Dotace 1. 2. 3. 4. 5. 1. roč. roč. roč. roč. roč. stupeň Jazyk a jazyková komunikace

Více

Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína. a Základní škola a mateřská škola Jana Pavla II. Hradec Králové Orlické nábřeží 356/1, Hradec Králové

Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína. a Základní škola a mateřská škola Jana Pavla II. Hradec Králové Orlické nábřeží 356/1, Hradec Králové Klasifikační řád Pravidla hodnocení na Základní škole Jana Pavla II. Hradec Králové Tento Klasifikační řád je součástí Školního řádu Základní školy Jana Pavla II. Hradec Králové (viz VII. odstavec 5 školního

Více

Základní škola Uhlířské Janovice, okres Kutná Hora Třebízského 268, Uhlířské Janovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Školní řád

Základní škola Uhlířské Janovice, okres Kutná Hora Třebízského 268, Uhlířské Janovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Školní řád Základní škola Uhlířské Janovice, okres Kutná Hora Třebízského 268, 285 04 Uhlířské Janovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Směrnice číslo č. 3 Školní řád Příloha č. 3 Koncept domácí přípravy žáků Číslo jednací

Více

Vnitřní klasifikační řád

Vnitřní klasifikační řád Vnitřní klasifikační řád Smyslem hodnocení je objektivně posoudit jednotlivé složky školního výkonu žáka. 1. Zásady klasifikace Při hodnocení, průběžné i celkové klasifikaci pedagogický pracovník (dále

Více

HODNOCENÍ A SEBEHODNOCENÍ ŽÁKŮ

HODNOCENÍ A SEBEHODNOCENÍ ŽÁKŮ HODNOCENÍ A SEBEHODNOCENÍ ŽÁKŮ Praktická součást školního řádu, který pedagogická rada projednala dne: 26. 8. 2014 Ve Všenorech 26. 8. 2014, projednala pedagogická rada, zpracovala Mgr. R. Bartoníčková

Více

Cizí jazyk Anglický jazyk (Cj) 0 0 3 3 3 9 9 0

Cizí jazyk Anglický jazyk (Cj) 0 0 3 3 3 9 9 0 UČEBNÍ PLÁN TABULACE UČEBNÍHO PLÁNU Učební plán pro. stupeň: Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vyučovací předmět Jazyk a jazykové komunikace Člověk a jeho svět Český jazyk a literatura Ročník Celkem z

Více

Základní umělecká škola při Základní škole Rtyně v Podkrkonoší Klasifikační řád

Základní umělecká škola při Základní škole Rtyně v Podkrkonoší Klasifikační řád Klasifikační řád projednán na pedagogické radě 21.6.2013 Platnost od 1.9.2013 Základní umělecká škola při Základní škole Rtyně v Podkrkonoší Klasifikační řád Článek 1 Zásady hodnocení a klasifikace 1)

Více

Dodatek k ŠVP ZV č. 4. Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Dodatek k ŠVP ZV č. 4. Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Dodatek k ŠVP ZV č. 4 Název školního vzdělávacího programu: Škola pro děti - děti pro školu Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola: Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, příspěvková organizace

Více

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace 4 Učební plán Školní vzdělávací program 4.1 Forma vzdělávání: Denní - běžné třídy 4.1.1 Celkové dotace - přehled Vzdělávací oblast Předmět 1. stupeň Dotace 1. 1. 2. 3. 4. 5. stupeň Jazyk a jazyková komunikace

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ. Název organizace Základní škola, Opava, Havlíčkova 1, p. o. Mgr. Kateřina Prchalová, ředitelka školy

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ. Název organizace Základní škola, Opava, Havlíčkova 1, p. o. Mgr. Kateřina Prchalová, ředitelka školy PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ Název organizace Základní škola, Opava, Havlíčkova 1, p. o. Vypracovala: Mgr. Kateřina Prchalová, ředitelka školy Schválila: Mgr. Kateřina Prchalová, ředitelka

Více

Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání v jednotlivých předmětech

Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání v jednotlivých předmětech Příloha č. 1 Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání v jednotlivých předmětech Obsah: 1. Formy ověřování zvládnutí učiva 2. výsledků vzdělávání na 1. stupni 3. výsledků vzdělávání na 2. stupni 1. Formy

Více

Školní vzdělávací program PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Školní vzdělávací program PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Školní vzdělávací program PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA JAVORNÍK, OKRES JESENÍK Příloha změny pro školní rok 2014/2015 (příloha mění některé kapitoly a přidává některé kapitoly navíc) 4.6. UČEBNÍ

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ V PRAKTICKÉ ŠKOLE DVOULETÉ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ V PRAKTICKÉ ŠKOLE DVOULETÉ PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ V PRAKTICKÉ ŠKOLE DVOULETÉ Hodnocení žáků Hodnocení žáků chápeme jako zpětnou vazbu, kterou žáci, jejich zákonní zástupci, ale i pedagogové získávají informace

Více

Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk (pro nedoslýchavé) z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec.

Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk (pro nedoslýchavé) z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec. Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk (pro nedoslýchavé) z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec. ČESKÝ JAZYK (5. ročník Český jazyk a informatika) Obsahové, časové a organizační

Více

CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU MATEMATIKA 1

CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU MATEMATIKA 1 CHARAKTERISTIKA PŘEDĚTU ATEATIKA 1 1. Obsahové vymezení (čtyřleté a vyšší stupeň osmiletého gymnázia) atematika prolíná celým základním vzděláváním a její výuka vede žáky především: k logickému, abstraktnímu

Více

Hodnocení a klasifikace žáků v 6. ročníku

Hodnocení a klasifikace žáků v 6. ročníku Hodnocení a klasifikace žáků v 6. ročníku ČESKÝ JAZYK Vyučující: Mgr. Jaroslava Skácelíková, jskacelikova@3zsmt.cz Pravidla: Pokud žák nebude na test, kontrolní práci, prověrku přítomen, napíše si ho v

Více

Masarykova základní škola Plzeň, Jiráskovo náměstí 10, příspěvková organizace ŠVP ZV zpracovaný podle RVP ZV 2016 Škola pro Evropu

Masarykova základní škola Plzeň, Jiráskovo náměstí 10, příspěvková organizace ŠVP ZV zpracovaný podle RVP ZV 2016 Škola pro Evropu list 1 / 5 OBSAH 1. Identifikační údaje 1.1. Název ŠVP 1.1.1. Motivační název ŠVP 1.2. Údaje o škole 1.2.1. Název školy 1.2.2. Adresa školy 1.2.3. Ředitel 1.2.4. Kontakty 1.2.5. Další údaje 1.3. Zřizovatel

Více

Vyučovací 1. 2. 3. 4. 5. Celkem. Prvouka 2 2 2 - - 6 Přírodověda - - - 1 2 3 Vlastivěda - - - 2 1 3 Hudební výchova 1 1 1 1 1 5 Výtvarná výchova

Vyučovací 1. 2. 3. 4. 5. Celkem. Prvouka 2 2 2 - - 6 Přírodověda - - - 1 2 3 Vlastivěda - - - 2 1 3 Hudební výchova 1 1 1 1 1 5 Výtvarná výchova 4. UČEBNÍ PLÁN 4.1 UČEBNÍ PLÁN - 1. stupeň Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace (20) Informační a komunikační technologie (1) Člověk a jeho svět (12) Umění a kultura

Více

HODNOCENÍ ŽÁKŮ. Část F Hodnocení žáků 1. PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ ŽÁKŮ 1. 1 HODNOCENÍ ŽÁKA VE ŠKOLE

HODNOCENÍ ŽÁKŮ. Část F Hodnocení žáků 1. PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ ŽÁKŮ 1. 1 HODNOCENÍ ŽÁKA VE ŠKOLE Část F HODNOCENÍ ŽÁKŮ 1. PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ ŽÁKŮ 1. 1 HODNOCENÍ ŽÁKA VE ŠKOLE Cílem hodnocení je poskytnout žákovi a jeho zákonným zástupcům zpětnou vazbu o tom, jak žák zvládá danou problematiku,

Více

Nástroje a kriteria hodnocení žáků

Nástroje a kriteria hodnocení žáků Nástroje a kriteria hodnocení žáků PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ ŽÁKŮ Cílem a základem každého hodnocení je poskytnout žákovi zpětnou vazbu, aby věděl, co se naučil, zvládl a jak s tím zacházet, v čem se zlepšil,

Více

Vzdělávací oblast Vyučovací předmět Český jazyk a literatura (5) Anglický jazyk Matematika (3)

Vzdělávací oblast Vyučovací předmět Český jazyk a literatura (5) Anglický jazyk Matematika (3) Učební plán Učební plán pro 1. stupeň Vzdělávací oblast Vyučovací předmět 1. 2. 3. 4. 5. Celkem (z toho z disponibilních) Český jazyk a literatura 8 9 8 8 7 40 (5) Anglický jazyk 0 0 3 3 3 9 Matematika

Více

Pravidla pro hodnocení žáků

Pravidla pro hodnocení žáků Pravidla pro hodnocení žáků Škola má podrobně zpracovaný vnitřní předpis Pravidla pro hodnocení žáků (klasifikační řád), který obsahuje všechna základní pravidla, ze kterých škola vychází při hodnocení

Více

VI. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

VI. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY VI. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY Pravidla pro hodnocení žáků 1. Obecné zásady - cílem a základem každého hodnocení je poskytnout žákovi zpětnou vazbu - při hodnocení učitel uplatňuje přiměřenou

Více

Školní vzdělávací program Dát šanci každému Verze 3 ZŠ a MŠ Praha 5 Smíchov, Grafická 13/1060. Minimální časová dotace dle RUP.

Školní vzdělávací program Dát šanci každému Verze 3 ZŠ a MŠ Praha 5 Smíchov, Grafická 13/1060. Minimální časová dotace dle RUP. 4. UČEBNÍ PLÁNY 4.1 Učební plán 1. stupeň běžná třída Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory Minimální časová dotace dle RUP Vyučovací předmět Ročník 1. 2. 3. 4. 5. Celkem předměty Z toho DČD Český jazyk

Více