Hudební nástroje. Hudební nástroje jsou zařízení k vydávání tónů a zvuků. Používají se v hudbě. Hudební nástroje mají svou barvu tónu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Hudební nástroje. Hudební nástroje jsou zařízení k vydávání tónů a zvuků. Používají se v hudbě. Hudební nástroje mají svou barvu tónu."

Transkript

1 Hudební nástroje Hudební nástroje jsou zařízení k vydávání tónů a zvuků. Používají se v hudbě. Hudební nástroje mají svou barvu tónu.

2 Strunné hudební nástroje Lidé si kdysi všimli, že natažený drát může vydávat zvuk, a tak vznikly strunné hudební nástroje. Strunné hudební nástroje se dělí na drnkací, smyčcové a klávesové.

3 Strunné hudební nástroje Strunné hudební nástroje- drnkacíkytara, banjo, loutna, balalajka, mandolína, harfa Strunné hudební nástroje- smyčcovéhousle, viola, violoncello, kontrabas Strunné hudební nástroje- klávesovéklavír, piano

4 Smyčcové hudební nástroje Smyčcové hudební nástroje- struny se rozechvívají pomocí smyčce. Patří mezi ně housle, viola, violoncello, kontrabas.

5 Housle Housle jsou strunný smyčcový nástroj se čtyřmi strunami. Hraje se na ně smyčcem, který rozeznívá struny.

6 Viola Viola je strunný smyčcový nástroj se čtyřmi strunami.viola je podobná houslím, jen je o málo větší.

7 Violoncello Violoncello je strunný smyčcový nástroj se 4 strunami. Při hraní se opírá o zem bodcem, hraje se smyčcem.

8 Smyčcové kvarteto Smyčcové kvarteto je hudební soubor 4 hráčů- 1. a 2. housle, viola a violoncello.

9 Kontrabas Kontrabas je strunný smyčcový nástroj se 4 strunami. Při hraní se opírá o zem, hraje se smyčcem. Je podobný violoncellu, jen je větší.

10 Drnkací hudební nástroje Drnkací hudební nástroje- struny se rozechvívají drnkáním prsty nebo trsátkem. Patří mezi ně kytara, mandolína, loutna, balalajka, banjo, harfa.

11 Kytara Kytara je drnkací strunný nástroj se 6 strunami.tón vzniká rozechvěním struny. Je to akordický nástroj- umožňuje jednohlasou i vícehlasou hru.

12 Mandolína Mandolína vzhledem připomíná kytaru. Má 4 zdvojené struny.

13 Loutna Loutna patří mezi nejstarší drnkací nástroje v historii. Původně se jednalo o vydlabanou dýni potaženou zvířecí kůží a dřevěným krkem. V současnosti je loutna dřevěná, na struny se drnká prsty.

14 Balalajka Balalajka je strunný hudební nástroj, který má tvar trojúhelníku. Balalajka má 3 struny v páru.

15 Banjo Banjo je drnkací strunný hudební nástroj. Tón vzniká podobně jako u kytary rozechvěním struny.

16 Harfa Harfa patří mezi nejstarší strunné hudební nástroje.

17 Klávesové hudební nástroje Uvnitř klávesových hudebních nástrojích jsou struny a kladívka, které nejsou vidět. Zvuk vzniká tím, že se hudebník dotkne klávesy a kladívko, které je s ní spojené, udeří do natažené struny. Struny se rozechvívají pomocí úderů dřevěných kladívek. Mezi klávesové hudební nástroje patří piano a klavír.

18 Piano Piano je strunný úderový hudební nástroj. Zvuk piana vzniká chvěním strun rozkmitaných úderem dřevěných kladívek. Hráč na piano se označuje jako pianista.

19 Klavír Klavír je strunný úderový hudební nástroj. Velký klavír se označuje jako křídlo. Hráč na klavír se označuje klavírista.

20 Dechové hudební nástroje Dechové nástroje vydávají zvuk díky chvění vzduchu, který prochází různě formovanou dřevěnou nebo kovovou trubicí. Hudebník fouká do náústku, prsty reguluje průchod vzduchu, tak vzniká krásná melodie. Dechové hudební nástroje se dělí na žesťové a dřevěné hudební nástroje.

21 Žesťové hudební nástroje Žesťové (plechové) hudební nástroje jsou vyrobené z plechu- obvykle z mosazi. Patří mezi ně trubka, lesní roh, tuba, pozoun.

22 Trubka Trubka je dechový žesťový hudební nástroj.

23 Lesní roh Lesní roh je dechový žesťový hudební nástroj.

24 Tuba Tuba je basový žesťový hudební nástroj. Na basu se většinou hraje kvůli její značné hmotnosti v sedě.

25 Pozoun Pozoun je žesťový hudební nástroj. Zvuk vzniká chvěním rtu na nátrubku.

26 Dřevěné hudební nástroje Dřevěné hudební nástroje jsou vyrobené obvykle ze dřeva. Patří mezi ně zobcová flétna, příčná flétna, klarinet, hoboj, fagot, saxofon.

27 Píšťala

28 Zobcová flétna Zobcová flétna pochází z lidové píšťaly. Je vyrobená ze dřeva nebo z plastu. Otvory navrtané v trubici se zakrývají nebo odkrývají hráčovými prsty.

29 Příčná flétna Příčná flétna je sice vyrobena z kovu, ale její stavbou a zvukem se řadí mezi dřevěné hudební nástroje.

30 Hra na zobcovou flétnu

31 Hra na příčnou flétnu

32 Klarinet Klarinet je dřevěný hudební nástroj dechový.

33 Hoboj Hoboj je dechový hudební nástroj.

34 Fagot Fagot je dechový dřevěný nástroj. Je vyrobený z javorového dřeva.

35 Saxofon Saxofon je sice vyroben z mosazi jako žesťové hudební nástroje, ale řadí se mezi dřevěné hudební nástroje, protože tón se u něj tvoří jako u dřevěných nástrojů.

36 Foukací harmonika Foukací harmonika je malý ruční dechový nástroj, na který hudebník hraje ústy foukáním nebo i zpětným nasáváním vzduchu.

37 Akordeon Akordeon patří mezi dechové nástroje. Vzduch není do nástroje vháněn lidským dechem, ale pomocí měchu.

38 Bicí hudební nástroje Bicí hudební nástroje patří mezi nejstarší na světě. Mezi bicí hudební nástroje patří především bubny. Na některé bubny můžeme hrát prsty či dlaněmi, u jiných druhů bubnů používáme paličky.

39 Buben Buben je jedním z nejstarších hudebních nástrojů. Skládá se nejméně z jedné membrány.

40 Triangl Triangl patří mezi bicí hudební nástroje. Cinká se na něj železnou paličkou a je zavěšen na krátkém provázku, za který se drží. Vypadá jako rovnostranný trojúhelník s oblými vrcholy.

41 Zvonkohra Zvonkohra je bicí hudební nástroj jehož každý tón je vytvářen vlastním zvonem. Tyto zvony jsou rozezvučeny pomocí kladívek.

42 Xylofon Xylofon je bicí hudební nástroj.

43 Činely Činely jsou součást bicích nástrojů. Jsou nejčastěji vyrobeny z bronzu.

44 Tamburína Tamburína je tvořena bubínkem, nejčastěji dřevěným nebo plastovým. Po obvodu se nachází chrastítka.

45 Elektrické hudební nástroje Mezi elektrické hudební nástroje patří např. keybord nebo elektrická kytara.

46 Keyboard Keyboard je elektronický klávesový hudební nástroj.

47 Elektrická kytara Elektrická kytara je druh kytary, ve které elektromagnetické snímače předvádějí chvění strun z ocelovým jádrem na elektrický proud.

Hudební nástroje se dělí do několika skupin podle způsobu tvoření tónu.

Hudební nástroje se dělí do několika skupin podle způsobu tvoření tónu. Hudební nástroje Na celém světě existují stovky hudebních nástrojů. My se budeme zabývat především hudebními nástroji, které jsou běžné v Evropě. Některé z těchto nástrojů můžeme vidět a slyšet v symfonickém

Více

Zuzana Štichová. hudební nástroje. Ročník: 6. Datum vytvoření: červen 2012

Zuzana Štichová. hudební nástroje. Ročník: 6. Datum vytvoření: červen 2012 Autor: Vzdělávací oblast: Téma: Ročník: 6. Zuzana Štichová Umění a kultura hudební výchova hudební nástroje Datum vytvoření: červen 2012 Materiál: Anotace: Metodické pokyny: Zdroj: VY_32_INOVACE_S2.2_HV.6.05

Více

PRAVIDLA HRY: VY_32_INOVACE_192. Varianta č. 1: Hudební výchova 8. ročník (pexeso hudebních nástrojů)

PRAVIDLA HRY: VY_32_INOVACE_192. Varianta č. 1: Hudební výchova 8. ročník (pexeso hudebních nástrojů) VY_32_INOVACE_192 Hudební výchova 8. ročník (pexeso hudebních ů) Autor: Štěpánka Bártová, PRAVIDLA HRY: Varianta č. 1: obsahuje celkem 64 hracích kartiček (32 stejných dvojic). Hry se účastní libovolný

Více

NOTY A POMLKY - OPAKOVÁNÍ

NOTY A POMLKY - OPAKOVÁNÍ NOTY A POMLKY - OPAKOVÁNÍ Doplň názvy not. Napiš půlové noty. e 1 c 1 g 1 h 1 d 1 a 1 c 2 f 1 Zařaď hudební nástroje (smyčcové, dechové plechové-žesťové, dechové dřevěné, bicí). TYMPÁNY POZOUN KONTRABAS

Více

ZÁKLADNÍ STUDIUM HUDEBNÍHO OBORU

ZÁKLADNÍ STUDIUM HUDEBNÍHO OBORU ZÁKLADNÍ STUDIUM HUDEBNÍHO OBORU Vzdělávání na I. stupni základního studia je sedmileté a je určeno žákům, kteří dosáhli věku 7 let. Tato věková hranice platí bez ohledu na skutečnost, zdali žák navštěvoval

Více

PRACOVNÍ SEŠIT DO HUDEBNÍ NAUKY. 4. ročník

PRACOVNÍ SEŠIT DO HUDEBNÍ NAUKY. 4. ročník Základní umělecká škola Leoše Janáčka, Frýdlant nad Ostravicí, příspěvková organizace PRACOVNÍ SEŠIT DO HUDEBNÍ NAUKY 4. ročník Jméno a příjmení: Obsah DVOJITÉ POSUVKY... 3 ENHARMONICKÁ ZÁMĚNA... 4 STUPNICE...

Více

Katalog rozpracova ní obsahu vzdě la va ní ra mcový ch vzdě la vací ch programu do s kolní ch vzdě la vací ch programu RVP2ŠVP. 2012 Konzervatoř Brno

Katalog rozpracova ní obsahu vzdě la va ní ra mcový ch vzdě la vací ch programu do s kolní ch vzdě la vací ch programu RVP2ŠVP. 2012 Konzervatoř Brno Katalog rozpracova ní obsahu vzdě la va ní ra mcový ch vzdě la vací ch programu do s kolní ch vzdě la vací ch programu RVP2ŠVP 2012 Konzervatoř Brno 1 Úvod V Konzervatoři Brno se vyučují tři obory Hudba,

Více

Stupnice fis moll má 3 křížky fis, cis, gis

Stupnice fis moll má 3 křížky fis, cis, gis 1 Stupnice fis moll má 3 křížky fis, cis, gis E dur B dur A dur a moll harmonická melodická Crescendo = Decrescendo = Moderato = Allegro = Lento = Adagio = pp = fff = 2 Petr Iljič Čajkovskij Ruský skladatel

Více

Hudební nauka. přehled látky pro 1. a 2. ročník DÉLKA VÝŠKA SÍLA BARVA HLAVIČKA NOTY

Hudební nauka. přehled látky pro 1. a 2. ročník DÉLKA VÝŠKA SÍLA BARVA HLAVIČKA NOTY Hudební nauka přehled látky pro 1. a 2. ročník Vlastnosti tónu DÉLKA VÝŠKA SÍLA BARVA Prvky notace PŘEDZNAMENÁNÍ NOTA HLAVIČKA NOTY POMOCNÉ LINKY HOUSLOVÝ KLÍČ NOTOVÁ OSNOVA (linky i mezery se číslují

Více

B2M31SYN 3. PŘEDNÁŠKA 17. října 2018

B2M31SYN 3. PŘEDNÁŠKA 17. října 2018 B2M31SYN 3. PŘEDNÁŠKA 17. října 218 ADITIVNÍ SYNTÉZA Harmonická analýza Harmonická syntéza Fourierovy řady Hudební nástroje Barva zvuku Spektrum Aditivní syntéza a spektrální modelování Parciály Fourierovy

Více

Pracovní list pro opakování znalostí z hudební výchovy a prohloubení dovedností práce s internetem. Listy jsou rozděleny na 4 kategorie (A, B, C, D).

Pracovní list pro opakování znalostí z hudební výchovy a prohloubení dovedností práce s internetem. Listy jsou rozděleny na 4 kategorie (A, B, C, D). Autor: Vzdělávací oblast: Téma: Zuzana Štichová Umění a kultura hudební výchova hudební pojmy Ročník: 8. Datum vytvoření: prosinec 2012 Materiál: Anotace: Metodické pokyny: Pomůcky: VY_32_INOVACE_S2.2_HV.8.15

Více

1. r. 2. r. hudební dílna 1 1 sborový zpěv 0,5 0,5

1. r. 2. r. hudební dílna 1 1 sborový zpěv 0,5 0,5 UČEBNÍ PLÁN HUDEBNÍ PŘÍPRAVKA UČ.PLÁN Č.: ŠVP 1 1. r. 2. r. hudební dílna 1 1 0,5 0,5 Volitelný předmět: hra na akordeon, hra na basovou kytaru, hra na bicí nástroje, hra na housle, hra na violu, hra na

Více

VY_32_INOVACE_04_ Komorní orchestry_38

VY_32_INOVACE_04_ Komorní orchestry_38 VY_32_INOVACE_04_ Komorní orchestry_38 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu :

Více

Durové stupnice s křížky: C, G, D, A, E Durové stupnice s béčky: F, B, Es, As

Durové stupnice s křížky: C, G, D, A, E Durové stupnice s béčky: F, B, Es, As Opakování Durové stupnice s křížky: C, G, D, A, E Durové stupnice s béčky: F, B, Es, As Interval nám říká jak daleko jsou od sebe tóny. Například interval (vzdálenost) mezi C1-D1 je 2 tóny, interval (vzdálenost)

Více

Přijatí žáci do Základní umělecké školy Žerotín Olomouc na školní rok 2015/2016.

Přijatí žáci do Základní umělecké školy Žerotín Olomouc na školní rok 2015/2016. Přijatí žáci do Základní umělecké školy Žerotín Olomouc na školní rok 2015/2016. Provoz školy, kmenové budovy v Olomouci bude 1. září v době 9 11.30 a 12.30 17.00. Níže zmíněné žáky, kteří budou navštěvovat

Více

NÁVODNÍK za 5. ročník Co musím umět, abych mohl přestat chodit do nauky! Znám bezpečně kvintový a kvartový kruh:

NÁVODNÍK za 5. ročník Co musím umět, abych mohl přestat chodit do nauky! Znám bezpečně kvintový a kvartový kruh: NÁVODNÍK za 5. ročník Co musím umět, abych mohl přestat chodit do nauky! Znám bezpečně kvintový a kvartový kruh: Pomůcky pro určování tónin: křížky: Kouknu na poslední křížek (poslední křížek zvyšuje 7.

Více

UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY

UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY HUDEBNÍ, TANEČNÍ, VÝTVARNÝ A LITERÁRNĚ-DRAMATICKÝ OBOR Pozn.: platné učební plány VO viz Vzdělávací

Více

UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY

UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY HUDEBNÍ A VÝTVARNÝ OBOR Schválilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky dne

Více

Výsledky přijímacího řízení ZUŠ Jeseník na školní rok 2015/16

Výsledky přijímacího řízení ZUŠ Jeseník na školní rok 2015/16 Výsledky přijímacího řízení ZUŠ Jeseník na školní rok 2015/16 Žáci hudebního oboru mají možnost navštěvovat v rámci studia hudebního nástroje současně sborový zpěv bezplatně. Registrační č. zařazení H1

Více

crescendo = decrescendo = ppp= piano pianissimo= allegro = moderato =

crescendo = decrescendo = ppp= piano pianissimo= allegro = moderato = H dur - 5 křížků: fis, cis, gis, dis, ais 1 Mollová stupnice se čtyřmi křížky se jmenuje cis moll (fis, cis, gis, dis). cis moll harmonická + akordy cis moll melodická + akordy Es + akordy + D7 fis moll

Více

Konkretizovaný výstup Konkretizované učivo Očekávané výstupy RVP

Konkretizovaný výstup Konkretizované učivo Očekávané výstupy RVP Ročník: I. - využívá své individuální hudební schopnosti při hudebních aktivitách - zpívá dle svých dispozic intonačně jistě a rytmicky přesně v jednohlase - dokáže ocenit vokální projev druhého - reprodukuje

Více

Akustika. Hudební nástroje. 7. Přednáška

Akustika. Hudební nástroje. 7. Přednáška Akustika Hudební nástroje 7. Přednáška Složky hudebního výkonu I - Interpret N - Nástroj P - Akustika prostoru S - Sluch T - Technika Složka Zdroj Kontrola Časové rozložení tónů I, (N) S, T Dynamika I,

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky HUDEBNÍ, TANEČNÍ, VÝTVARNÝ A LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky HUDEBNÍ, TANEČNÍ, VÝTVARNÝ A LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY HUDEBNÍ, TANEČNÍ, VÝTVARNÝ A LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR 1995 Přípravné studium: pro děti 5 7 leté HUDEBNÍ

Více

Vybrané oblasti hudební akustiky

Vybrané oblasti hudební akustiky Vybrané oblasti hudební akustiky Adam J. Sporka Katedra počítačů České vysoké učení technické Fakulta elektrotechnická 1 Obsah Definice hudební akustiky Tón Tónové škály Systémy ladění Hudební nástroje

Více

Bicí nástroje: 4.ročník. A dur + akordy + D7. fis moll harmonická + akordy. fis moll melodická + akordy. d moll harmonická + akordy

Bicí nástroje: 4.ročník. A dur + akordy + D7. fis moll harmonická + akordy. fis moll melodická + akordy. d moll harmonická + akordy Pěvecké hlasy mají svoje názvy, stejně jako hudební nástroje. Pěvecké hlasy dělíme na ženské, mužské a dětské. Ženské hlasy jsou- nejvyšší soprán, střední mezzosoprán, nejnižší alt. Mužské hlasy jsou-

Více

Akustika a hudební nástroje

Akustika a hudební nástroje Zajímavá fyzika Tomáš Tyc, 2010 Akustika a hudební nástroje Tón časově periodické změny akustického tlaku Je-li p(t) = A cos(ωt + ϕ), jde o jednoduchý tón, jinak je tón složený složený tón: p(t) = A 1

Více

HUDEBNÍ OBOR. 6 trombón přijat Houdková Lucie. 8 příčná flétna přijat Součková Žofie. 22 klasická kytara přijat Hradecký Tomáš

HUDEBNÍ OBOR. 6 trombón přijat Houdková Lucie. 8 příčná flétna přijat Součková Žofie. 22 klasická kytara přijat Hradecký Tomáš HUDEBNÍ OBOR kód žáka studijní zaměření /ne vyučující 1 saxofon odhlášen 2 klavír nedostavil se 3 zpěv v Bříza Tomáš 5 klavír ne 6 trombón Houdková Lucie 7 klasická kytara náhradník 8 příčná flétna Součková

Více

Stupnice e moll má jeden křížek- fis. E moll aiolská. Stupnice h moll má dva křížky- fis, cis. H moll aiolská. 3. ročník.

Stupnice e moll má jeden křížek- fis. E moll aiolská. Stupnice h moll má dva křížky- fis, cis. H moll aiolská. 3. ročník. Stupnice e moll má jeden křížek- fis. E moll aiolská 1 Stupnice h moll má dva křížky- fis, cis. H moll aiolská A dur + akordy a moll harmonická + akordy e moll harmonická + akordy h moll melodická + akordy

Více

#16. mikrofony série artist ( PC 305-MC 220 ) ATM73a

#16. mikrofony série artist ( PC 305-MC 220 ) ATM73a #16 mikrofony série artist ( PC 305-MC 220 ) ATM73a Profesionální miniaturní hlavový kardioidní kondenzátorový mikrofon Umožňuje snímání ze strany úst. Ideální pro bubeníky, hráče na klávesy, tanečníky

Více

VY_32_INOVACE_07_ Složení symfonického orchestru_38

VY_32_INOVACE_07_ Složení symfonického orchestru_38 VY_32_INOVACE_07_ Složení symfonického orchestru_38 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo

Více

Výsledky přijímacího řízení pro školní rok 2016/2017

Výsledky přijímacího řízení pro školní rok 2016/2017 Výsledky přijímacího řízení pro školní rok 2016/2017 V níže uvedené tabulce naleznete výsledky přijímacího řízení do Základní umělecké školy, Praha 8, Klapkova 25, konaného ve dnech 5. - 10. května 2016.

Více

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.0005 Sada metodických listů: KABINET DĚJEPISU Název metodického

Více

Rozdělení strunných nástrojů: Rozdělení dechových nástrojů: Bicí nástroje: 4.ročník Opakování. G dur + akordy + D7. e moll harmonická + akordy

Rozdělení strunných nástrojů: Rozdělení dechových nástrojů: Bicí nástroje: 4.ročník Opakování. G dur + akordy + D7. e moll harmonická + akordy Opakování G dur + akordy + D7 e moll harmonická + akordy e moll melodická + akordy g moll harmonická + akordy g moll melodická + akordy Rozdělení strunných nástrojů: Rozdělení dechových nástrojů: Bicí

Více

HUDEBNÍ VÝCHOVA. 1. ročník

HUDEBNÍ VÝCHOVA. 1. ročník 1. ročník Rytmická deklamace, hra na ozvěnu. Řeč šeptem, slabě, pomalu, rychle. Rozlišování zvuků. Pozorné a soustředěné naslouchání. Pokusy o zpívaný dialog: Jak se jmenuješ? Rozlišování vysokého a nízkého

Více

Zpráva k semestrální práci z B2M31SYN Syntéza audio signálů

Zpráva k semestrální práci z B2M31SYN Syntéza audio signálů Zpráva k semestrální práci z B2M31SYN Syntéza audio signálů Část 1 - Syntéza orchestrálních nástrojů pro symfonickou báseň B.Smetany "Vltava" Cílem této části práce je syntetizovat symfonickou báseň B.Smetany

Více

Ředitelka. vyhlašuje 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2017/2018

Ředitelka. vyhlašuje 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2017/2018 Ředitelka JANÁČKOVY KONZERVATOŘE V OSTRAVĚ vyhlašuje 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2017/2018 Přijímací řízení se vyhlašuje pro tyto obory a formy vzdělávání: Denní i kombinovaná forma vzdělávání:

Více

Symfonický orchestr (výklad)

Symfonický orchestr (výklad) Symfonický orchestr (výklad) Číslo projektu Kódování materiálu Označení materiálu Název školy Autor Anotace Předmět Tematická oblast Téma Očekávané výstupy Klíčová slova Druh učebního materiálu Ročník

Více

Mikrofony a jejich praktické využití. Lucie Kovářová DiS.

Mikrofony a jejich praktické využití. Lucie Kovářová DiS. Mikrofony a jejich praktické využití Lucie Kovářová DiS. Bakalářská práce 2014 ABSTRAKT Cílem této práce je popsat možnosti a způsoby snímání zvuku jednotlivých hudebních nástrojů. Vysvětlit, jakým

Více

Ředitelka. vyhlašuje 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015

Ředitelka. vyhlašuje 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Ředitelka JANÁČKOVY KONZERVATOŘE A GYMNÁZIA V OSTRAVĚ vyhlašuje 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Přijímací řízení se vyhlašuje pro tyto obory a formy vzdělávání: Denní i kombinovaná

Více

Hudební nástroje s QR kódy

Hudební nástroje s QR kódy Hudební nástroje s QR kódy instrukce k použití QR kódů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavlína Hublová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje

Více

Akustika. Hudební nástroje

Akustika. Hudební nástroje Akustika Hudební nástroje Složky hudebního projevu I - Interpret N - Nástroj P - Akustika prostoru S - Sluch T - Technika Složka Zdroj Kontrola časové rozložení tónů I, N S, T Dynamika I, N S, T Intonace

Více

Výroční zpráva Základní umělecké školy Libčice nad Vltavou za rok 2016/2017

Výroční zpráva Základní umělecké školy Libčice nad Vltavou za rok 2016/2017 1 Výroční zpráva Základní umělecké školy Libčice nad Vltavou za rok 2016/2017 Vypracoval Vladimír Kliment, ředitel ZUŠ Libčice říjen 2017 2 Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy v Libčicích

Více

Chordofony. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

Chordofony. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Chordofony Datum vytvoření 6. dubna 2014 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů 1. ročník čtyřletého

Více

Akustika. Hudební nástroje. 7. Přednáška

Akustika. Hudební nástroje. 7. Přednáška Akustika Hudební nástroje 7. Přednáška Složky hudebního projevu I - Interpret N - Nástroj P - Akustika prostoru S - Sluch T - Technika Složka Zdroj Kontrola Časové rozložení tónů I, N S, T Dynamika I,

Více

Ředitelka. vyhlašuje 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020

Ředitelka. vyhlašuje 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020 Ředitelka JANÁČKOVY KONZERVATOŘE V OSTRAVĚ vyhlašuje 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020 Přijímací řízení se vyhlašuje pro tyto obory a formy vzdělávání: Denní i kombinovaná forma vzdělávání:

Více

Estetická výchova hudební (EVH) Lidová hudba, píseň, hudebně výrazové prostředky, symfonický orchestr, jevištní hudba

Estetická výchova hudební (EVH) Lidová hudba, píseň, hudebně výrazové prostředky, symfonický orchestr, jevištní hudba Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Estetická výchova hudební (EVH) Lidová hudba, píseň, hudebně výrazové prostředky, symfonický orchestr, jevištní hudba Prima 1 hodina týdně, tematická CD, DVD,,

Více

Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole

Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2400 Materiál DUM (digitální

Více

Ředitelka. vyhlašuje 2. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2017/2018

Ředitelka. vyhlašuje 2. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2017/2018 Ředitelka JANÁČKOVY KONZERVATOŘE V OSTRAVĚ vyhlašuje 2. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2017/2018 Přijímací řízení se vyhlašuje pro tyto obory a formu vzdělávání: Denní i kombinovaná forma vzdělávání:

Více

Pořadové číslo projektu

Pořadové číslo projektu Pořadové číslo projektu Nově a lépe s počítači Šablona č.: III/2 Datum vytvoření: 5.12.2012 Pro ročník: VII. Vzdělávací obor - předmět: Hudební výchova Klíčová slova: hudba, klavír, struny, klávesy Název

Více

Pořízení mistrovských hudebních nástrojů

Pořízení mistrovských hudebních nástrojů Zadávací dokumentace Pořízení mistrovských hudebních nástrojů Datum zpracování: Aktualizace: 25. září 2008 13. října 2008 Zpracovatel: Konzervatoř, Brno, tř. Kpt. Jaroše 45, Schválení zadávací dokumentace:

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2017-2018 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Aerofony. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

Aerofony. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Aerofony Datum vytvoření 26. dubna 2014 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů 1. ročník čtyřletého

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2011-2012 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

V Ý S L E D K Y Z Á P I S U D O Z U Š

V Ý S L E D K Y Z Á P I S U D O Z U Š V Ý S L E D K Y Z Á P I S U D O Z U Š K R N O V HRA NA KLAVÍR 064 1/I. Hra na klavír 20,1 uspěl/přijat Boková 065 1/I. Hra na klavír 20 uspěl/přijat Děcká 013 PS HO Hra na klavír 19,9 uspěla/přijata Boková

Více

VN5799 Činely na dřevěné ručce Cena: 250 kč na str. 1020

VN5799 Činely na dřevěné ručce Cena: 250 kč na str. 1020 LE4537 Barevná bicí sestava Cena: 1260 kč na str. 1016 VN5799 Činely na dřevěné ručce Cena: 250 kč na str. 1020 LE10042 Hudební stolek Cena: 1090 kč na str. 1025 DJ06013 Ukulele Cena: 620 kč na str. 1026

Více

Hudební výchova 1. ročník

Hudební výchova 1. ročník 1. Vokální činnosti: Ovládá pěvecký postoj (posez), snaží se o správné dýchání a artikulaci. Snaží se o navození hlavového tónu. Ovládá slova písní, zpívá jednohlasé písně odlišného charakteru. 2. Instrumentální

Více

Výroční zpráva Základní umělecké školy Libčice nad Vltavou za rok 2013/2014

Výroční zpráva Základní umělecké školy Libčice nad Vltavou za rok 2013/2014 1 Výroční zpráva Základní umělecké školy Libčice nad Vltavou za rok 2013/2014 Vypracoval Vladimír Kliment, pověřený řízením ZUŠ Libčice Listopad 2014 2 Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy

Více

Přijímací řízení na Fakultě umění Ostravské univerzity v Ostravě na AR 2016/2017

Přijímací řízení na Fakultě umění Ostravské univerzity v Ostravě na AR 2016/2017 Přijímací řízení na Fakultě umění Ostravské univerzity v Ostravě na AR 2016/2017 Děkan Fakulty umění OU vyhlašuje pro akademický rok 2016/2017 přijímací řízení do bakalářských a navazujících magisterských

Více

Studijní zaměření Hra na mandolínu

Studijní zaměření Hra na mandolínu Studijní zaměření Hra na mandolínu Mandolína je melodický, drnkací nástroj. Má zdvojené struny, které odpovídají strunám houslí, proto je možno vedle původních skladeb pro mandolínu čerpat také z houslové

Více

víceúčelové mikrofony

víceúčelové mikrofony víceúčelové mikrofony série pro Je charakteristická spolehlivými modely, které každý den splňují i ty nejvyšší nároky na snímání zvuku a složité úkoly při ozvučování. Špičková elektronika s jemným a čistým

Více

Očekávané výstupy z RVP Učivo Přesahy a vazby

Očekávané výstupy z RVP Učivo Přesahy a vazby Hudební výchova - 1. ročník Zpívá na základě svých dispozic intonačně čistě a rytmicky přesně v jednohlase. vokální činnosti - pěvecký a mluvní projev (pěvecké dovednosti, hlasová hygiena) - hudební rytmus

Více

VÝSLEDKY ZÁPISU DO ZUŠ KRNOV

VÝSLEDKY ZÁPISU DO ZUŠ KRNOV VÝSLEDKY ZÁPISU DO ZUŠ KRNOV 033 Sólový zpěv 1./I.st. 15 přijata 061 Sólový zpěv 1./I.st. 15 přijata 069 Sólový zpěv 1./I.st. 15 přijata 073 Sólový zpěv 1./I.st. 15 přijata 063 Sólový zpěv PS HV 15 přijat

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2008-2009 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA. Tvorba instrumentáře pro výuku hudební výchovy na I. stupni waldorfské školy

MASARYKOVA UNIVERZITA. Tvorba instrumentáře pro výuku hudební výchovy na I. stupni waldorfské školy MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Katedra hudební výchovy Tvorba instrumentáře pro výuku hudební výchovy na I. stupni waldorfské školy Diplomová práce Brno 2008 Vedoucí práce: doc. Mgr. Vladimír

Více

VÝSLEDKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020

VÝSLEDKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020 VÝSLEDKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020 V níže uvedené tabulce naleznete výsledky přijímacího řízení do Základní umělecké školy, Praha 8, Klapkova 25, konaného ve dnech 14. - 24. května 2019.

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2016-2017 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

1. Tónová soustava. Řada tónů od c po h tvoří v tónové soustavě oktávu. Tónová soustava obsahuje devět oktáv: C1 D1 E1 F1 G1 A1 H1 A2 H2

1. Tónová soustava. Řada tónů od c po h tvoří v tónové soustavě oktávu. Tónová soustava obsahuje devět oktáv: C1 D1 E1 F1 G1 A1 H1 A2 H2 1. Tónová soustava Tónovou soustavu tvoří všechny tóny, které se využívají v hudbě. Základem tónové soustavy je sedm tónů: c, d, e, f, g, a, h, které se několikrát opakují v různých výškových polohách.

Více

B2M31SYN 6. PŘEDNÁŠKA 9. listopadu 2016 Hlas a řeč

B2M31SYN 6. PŘEDNÁŠKA 9. listopadu 2016 Hlas a řeč BM31SYN 6. PŘEDNÁŠKA 9. listopadu 16 Hlas a řeč fonace, prosodie, artikulace hlasivkový tón, formanty Hudební nástroje rodělení podle vniku tónu rosahy, spektra, formanty Formantové syntéy Klattův formantový

Více

V ý r o č n í z p r á v a

V ý r o č n í z p r á v a Základní umělecká škola Vítězslava Nováka, Skuteč, okres Chrudim V ý r o č n í z p r á v a o činnosti a hospodaření školy za školní rok 2013/2014 O b s a h 1. Základní údaje o škole 3 2. Přehled oborů

Více

UCHAZEČI PODLE VYHOVĚL, BODŮ Z TESTŮ CELKEM - AKAD. ROK 2015/16

UCHAZEČI PODLE VYHOVĚL, BODŮ Z TESTŮ CELKEM - AKAD. ROK 2015/16 STRAVSKÁ UNIVERZITA V STRAVĚ UCHAZEČI PDLE VYHVĚL, BDŮ Z TESTŮ CELKEM AKAD RK 15/16 1515 1 / 5 bor T1Flétna 4 1 67891 64469 3 69873 4 71441 1499 14891 1738 14673 3 dchylka 73 71 48 68 1 14 HFL 67 14 61

Více

Obsazení hudebních děl

Obsazení hudebních děl Národní knihovna České republiky Obsazení hudebních děl ve formátu MARC 21 pole 382 Zpracovala Hana Borková Praha 2017 1 2 Obsah 1 Úvod 4 2 MARC 21 struktura pole 382 5 3 Použití podpolí 7 4 Soubory 14

Více

EVIDENCE VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ Pro koho je výukový materiál

EVIDENCE VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ Pro koho je výukový materiál číslo Název výukového u Skupina HN 1 Nácvik houslového klíče I *pracovní list PHV 1. roč. Mgr. Eva Mastíková 27.9.2013 FM, YŽ, OL, MB HN 2 Nácvik houslového klíče II pracovní list PHV 1. roč. Mgr. Eva

Více

1 Identifikační údaje... 4 2 Charakteristika školy... 5 2.1 Počet oborů, velikost... 5. 2.2 Historie a současnost školy... 5

1 Identifikační údaje... 4 2 Charakteristika školy... 5 2.1 Počet oborů, velikost... 5. 2.2 Historie a současnost školy... 5 1 OBSAH 1 Identifikační údaje... 4 2 Charakteristika školy... 5 2.1 Počet oborů, velikost... 5 2.2 Historie a současnost školy... 5 2.3 Charakteristika pedagogického sboru... 5 2.4 Dlouhodobé projekty,

Více

Dodatek k ŠVP ZUV č. 2. Název školního vzdělávacího programu: Uměním k tvořivosti tvořivostí ke kultuře kulturou k hodnotám lidství

Dodatek k ŠVP ZUV č. 2. Název školního vzdělávacího programu: Uměním k tvořivosti tvořivostí ke kultuře kulturou k hodnotám lidství Dodatek k ŠVP ZUV č. 2 Název školního vzdělávacího programu: Uměním k tvořivosti tvořivostí ke kultuře kulturou k hodnotám lidství Školní vzdělávací program pro základní umělecké vzdělávání Škola: Základní

Více

Akustika. Autor: Mgr. Jaromír JUŘEK Kopírování a jakékoliv další využití výukového materiálu je povoleno pouze s uvedením odkazu na www.jarjurek.cz.

Akustika. Autor: Mgr. Jaromír JUŘEK Kopírování a jakékoliv další využití výukového materiálu je povoleno pouze s uvedením odkazu na www.jarjurek.cz. Variace 1 Akustika Autor: Mgr. Jaromír JUŘEK Kopírování a jakékoliv další využití výukového materiálu je povoleno pouze s uvedením odkazu na www.jarjurek.cz. 1. F - Akustika Akustika je nauka o zvuku a

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2014-2015 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Přijímací řízení na Fakultě umění Ostravské univerzity v Ostravě na AR 2014/2015

Přijímací řízení na Fakultě umění Ostravské univerzity v Ostravě na AR 2014/2015 Přijímací řízení na Fakultě umění Ostravské univerzity v Ostravě na AR 2014/2015 Děkan Fakulty umění OU vyhlašuje pro akademický rok 2014/2015 přijímací řízení do bakalářských, navazujících magisterských

Více

maloobchodný cenník p o p i s EURO SKK

maloobchodný cenník p o p i s EURO SKK maloobchodný cenník 20090204 Vyhradzujeme si právo zmeny cien bez predchádzajúceho upozornenia. p o p i s EURO SKK HUDOBNÉ POMÔCKY A DOPLNKY MOC MOC Zásobník trsátek GW - velmi rozšířená a nepostradatelná

Více

LE6157 Zábavné píšťalky, sada 6 ks Cena: 259 kč na str VN54946 Vyrob si hudební nástroj - Zvuk deště Cena: 1350 kč na str.

LE6157 Zábavné píšťalky, sada 6 ks Cena: 259 kč na str VN54946 Vyrob si hudební nástroj - Zvuk deště Cena: 1350 kč na str. VN54946 Vyrob si hudební nástroj - Zvuk deště Cena: 1350 kč na str. 1072 LE6157 Zábavné píšťalky, sada 6 ks Cena: 259 kč na str. 1077 BN86554 Xylofon 12 tónový barevný Cena: 359 kč na str. 1079 VN84632

Více

UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY

UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY HUDEBNÍ, TANEČNÍ, VÝTVARNÝ A LITERÁRNĚ-DRAMATICKÝ OBOR Schválilo Ministerstvo školství, mládeţe a tělovýchovy

Více

PŘÍSLUŠNÍCI VOJENSKÉ KONZERVATOŘE V ROCE 75. VÝROČÍ ZALOŽENÍ ŠKOLY (1998)

PŘÍSLUŠNÍCI VOJENSKÉ KONZERVATOŘE V ROCE 75. VÝROČÍ ZALOŽENÍ ŠKOLY (1998) Náčelník Vojenské konzervatoře pplk. Jiří Křen pplk. Jiří Mareš pplk. Ing. Pavel Mařík kpt. Ing. Karol Kohl zástupce náčelníka pro výuku zástupce náčelníka zástupce náčelníka pro týl XXIV Školská skupina:

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2015-2016 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Charakteristika předmětu Hudební výchova

Charakteristika předmětu Hudební výchova Charakteristika předmětu Vyučovací předmět se vyučuje jako samostatný předmět ve všech ročnících s časovou dotací: v 1. 5. ročníku 1 hodina týdně Výuka probíhá ve třídách. Tento předmět vede žáky k porozumění

Více

VELITELSKO PEDAGOGICKÝ SBOR VOJENSKÉ HUDEBNÍ ŠKOLY V ROCE 60. VÝROČÍ ZALOŽENÍ (1983)

VELITELSKO PEDAGOGICKÝ SBOR VOJENSKÉ HUDEBNÍ ŠKOLY V ROCE 60. VÝROČÍ ZALOŽENÍ (1983) náčelník Vojenské hudební školy plk. Zdeněk Sviták zástupce náčelníka pro výuku zástupce náčelníka školy zástupce náčelníka pro věci politické mjr. Jiří Lhotský pplk. František Kysela pplk. Miloslav Klíma

Více

Cílem hudební výchovy je rozvíjet u dětí kladný vztah k hudbě, a to především zpěvem a poslechem hudby.

Cílem hudební výchovy je rozvíjet u dětí kladný vztah k hudbě, a to především zpěvem a poslechem hudby. Vyučovací předmět: HUDEBNÍ VÝCHOVA A. Charakteristika vyučovacího předmětu. a) Obsahové, časové a organizační vymezení předmětu Cílem hudební výchovy je rozvíjet u dětí kladný vztah k hudbě, a to především

Více

ROCKOVÁ HUDBA. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: únor 2013. Ročník: devátý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.

ROCKOVÁ HUDBA. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: únor 2013. Ročník: devátý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2. OVÁ HUDBA Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková Datum (období) tvorby: únor 2013 Ročník: devátý Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.stupni ZŠ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

/ podzim Kč. platnost akce do Kč Kč Kč. Houslový set SET Stagg VL

/ podzim Kč. platnost akce do Kč Kč Kč. Houslový set SET Stagg VL podzim / 2017 platnost akce do 26. 11. 2017 Houslový set SET70190-93 Stagg VL 999 Kč 849 Kč ve velikostech 1/4-4/4 vrchní deska masiv smrk spodní deska masiv javor krk a kobylka javor pouzdro, smyčec,

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2013-2014 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2012-2013 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

HRAČKY - Hudební výchova

HRAČKY - Hudební výchova HRAČKY - Hudební výchova 3786551 Buben s rukojetí Dobrý bubeník je základem každé kapely. Rozměry: 10,5 x 4,5 x 18,5 cm. 3786561 Zvonkohra s 13ti rolničkami 150,- 99,- Zvonkohra na dřevěném držátku se

Více

Název předmětu : Hudební výchova Vzdělávací oblast : Umění a kultura. Ročník: 1.

Název předmětu : Hudební výchova Vzdělávací oblast : Umění a kultura. Ročník: 1. Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Vyučovací předmět: Umění a kultura Hudební výchova HUDEBNÍ VÝCHOVA Charakteristika vyučovacího předmětu na 1. stupni Obsahové, časové a organizační vymezení hudební

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2005-2006 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Úplné výsledky 1. kola přijímacích zkoušek pro školní rok 2015/2016

Úplné výsledky 1. kola přijímacích zkoušek pro školní rok 2015/2016 Úplné výsledky 1. kola přijímacích zkoušek pro školní rok 2015/2016 (po náhradním kole omluvených uchazečů, s výsledky odvolacího řízení) Poučení o právních následcích neodevzdání zápisového lístku podle

Více

mikrofony pro živé ozvučení

mikrofony pro živé ozvučení série artist elite Naše těsná spolupráce se špičkovými firmami pro ozvučování hudebních produkcí, s významnými konstruktéry a zvukaři, s audio-konzultanty i umělci tedy s těmi nejlepšími profesionály v

Více

jedna oktáva (C - C) se dvěma paličkami včetně českého zpěvníčku Stolička ZDARMA Digitální pianino SET70306 Medeli CDP stolička

jedna oktáva (C - C) se dvěma paličkami včetně českého zpěvníčku Stolička ZDARMA Digitální pianino SET70306 Medeli CDP stolička / 2018 prosinec platnost akce do 13. 1. 2019 Zvonkohra 2501940E EVE jedna oktáva (C - C) se dvěma paličkami včetně českého zpěvníčku 329 Kč 279 Kč 19.290 Kč 14.990 Kč + stolička ZDARMA Digitální pianino

Více

Základní umělecká škola, Vítězslava Nováka 934, Skuteč, 539 73

Základní umělecká škola, Vítězslava Nováka 934, Skuteč, 539 73 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření školy za školní rok 2009/2010 Zpracoval: Jan Švestka - 1 - Výroční zpráva O činnosti školy za školní rok 2009/2010 Zpracovaná podle zákona č. 561/2004 sb. 10, o

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚPICE-LÁNY

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚPICE-LÁNY ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚPICE-LÁNY Palackého 793, 542 32 Úpice ABSOLVENTSKÁ PRÁCE BICÍ NÁSTROJE ŠKOLNÍ ROK 2016-2017 MICHAL SOBOTKA 9. B 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. HISTORIE BICÍCH NÁSTROJŮ 3. ROZDĚLENÍ BICÍCH NÁSTROJŮ

Více

Časový harmonogram soutěžní přehlídky

Časový harmonogram soutěžní přehlídky hra na příčnou flétnu, hra na fagot 17.00 21.00 akustické zkoušky sobotních soutěžících 17x příčná flétna, 5x fagot (Diplom.) 21.00 21.20 přeladění klavíru (Diplomat) 9.00 13.30 soutěž příčná flétna 3.

Více

Základní umělecká škola Zlín Malenovice tř. Svobody 868 763 02 Zlín - Malenovice

Základní umělecká škola Zlín Malenovice tř. Svobody 868 763 02 Zlín - Malenovice Základní umělecká škola Zlín Malenovice tř. Svobody 868 763 02 Zlín - Malenovice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2006/2007

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2009-2010 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více