Jméno: Příroda se jako neustále mění, probíhají v ní.. Voda, vypařuje se. nebo, vzduch se a vzniká.. Rostliny mění svůj v průběhu roku,



Podobné dokumenty
Jméno: půda. vegetace uhlí. zemní plyn

ročník 7. č. 19 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat změny v přírodě vyvolané člověkem a objasnit jejich důsledky ročník 9. č.

ročník 6. č. 14 název

očekávaný výstup ročník 7. č. 13 název

ročník 7. č. 29 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P vysvětlit podstatu jednoduchých potravních řetězců v různých ekosystémech ročník 9. č.

HRANICE STÁTU ČR A EVROPA pracovní list. Jméno: 1. a) Červeně obtáhni hranice České republiky.

PLETIVA, TKÁNĚ pracovní list. Jméno: 1. Na linku napiš, co k čemu patří. TKÁŇ

Jméno: jejich TOVIŽ. Rostliny produkují KÍLSYK,

ročník 7. č. 26 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu rostlinného těla a znát funkce jednotlivých částí těla rostlin

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z určit zeměpisnou polohu a rozlohu České republiky a její sousední státy ročník 6. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu rostlinného těla a znát funkce jednotlivých částí těla rostlin

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důležitých rostlin a způsob jejich pěstování ročník 7. č.

Projevy a chování obratlovců

Jméno: Plazi patří k vyšším obratlovcům. Nepotřebují ke svému vývoji vodní prostředí.

ročník 7. č. 22 název

Jméno: Ke státům střední Evropy patří i OKSEČ. Dále pak OKCEMĚN, OKSUOKAR, OKSRACÝVŠ, OKSLOP, OKSNJETŠNETCHIL, OKSNEVOLS, OKSRAĎAM.

očekávaný výstup ročník 9. č. 15 název

Nejdelší řekou Evropy je.

očekávaný výstup ročník 7. č. 11 název

ročník 9. č. 19 název

ročník 7. č. 36 název

ročníku očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z rozumět základní geografické, topografické a kartografické terminologii ročník 8.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat vznik a vývin jedince ročník 8. č. 14 název

povrch, členitost a pohoří

Jméno: 1. Vyznač barevně správnou odpověď, správné odpovědi. Kde stavěli feudálové (vyšší šlechta, knížata, králové) své hrady?

liška, medvěd, kos, zajíc, kůň, ovce, koza, štika

Jméno: - patří sem např. bakterie - jsou vývojově nejstaršími buňkami - jsou menší a jednodušší

EU - PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/

ročník 8. č. 10 název

očekávaný výstup ročník 8. č. 4 název

Jméno: Jihovýchodní Evropa patří k nejméně hospodářsky rozvinutým oblastem.

A D K F N E Z L R H M A J F M G C I V R É T W N D K Á O L D U

Jméno: Rostliny se vyskytují všude. Rostliny jsou pouze malé. Rostliny vyrábí vodu. Rostliny slouží jako potrava.

STÁTY JIŽNÍ EVROPY pracovní list. Jméno: V jižní Evropě vznikaly v minulosti první evropské civilizace.

ročník 9. č. 26 název

ročník 7. č. 21 název

ročník 7. č. 28 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

ročník 6. č. 11 název

ročník 6. č. 17 název

ročník 7. č. 23 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit základní systematické skupiny rostlin a znát jejich zástupce ročník 7. č.

Koloběh vody - pracovní list

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat změny v přírodě vyvolané člověkem a objasnit jejich důsledky ročník 9. č.

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důleţitých rostlin a způsob jejich pěstování ročník 7. č.

ročník 7. č. 15 název

ročník 9. č. 24 název

Jméno: 1. Červenou pastelkou obtáhni hranice států severní Evropy. Modrou pastelkou doplň názvy moří a oceánů.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit jednotlivé skupiny živočichů a znát hlavní zástupce ročník 8. č. 2 název

očekávaný výstup ročník 9. č. 11 název

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P poznat kladný a záporný vliv člověka na životní prostředí ročník 9. č. 36 název

Jméno: Obojživelníci jsou, kteří jsou. vývojově na přechodu mezi způsobem života ve a na.. U nás žijí především ve, na a v, v blízkosti vodních

ročník 9. č. 13 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu živočichů a vysvětlit funkce jednotlivých orgánů ročník 8. č.

Jméno: Vylušti slovo napsané morseovkou a napiš ho na volný řádek.

ročník 7. č. 11 název

ročník 7. č. 18 název

Jméno: Polsko Německo Itálie Slovensko Česká republika. Maďarsko Rusko Rakousko Srbsko Španělsko

ročník 6. č. 15 název

ročník 9. č. 22 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z znát přírodní podmínky ČR, popsat povrch a jeho členitost - uvést hlavní údaje o rozmístění obyvatelstva

očekávaný výstup ročník 9. č. 18 název

ročník 9. č. 23 název

ročník 9. č. 27 název

ročník 9. č. 21 název

očekávaný výstup Člověk a společnost 2. stupeň D být seznámen s obdobím rozkvětu českého státu v době přemyslovské a lucemburské ročník 7. č.

ročník 7. č. 27 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P získat základní vědomosti o přírodě a přírodních dějích ročník 6. č. 3 název

očekávaný výstup Člověk a společnost 2. stupeň D být seznámen s obdobím rozkvětu českého státu v době přemyslovské a lucemburské ročník 7. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

NEŽIVÁ PŘÍRODA. Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se složkami neživé přírody a jejich tříděním.

Významové souvislosti slov pracovní list Jméno a příjmení: koza kráva ovce lev kůň. cibule pomeranč mrkev zelí paprika

ročník 7. č. 16 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit důsledky vnitřních a vnějších geologických dějů ročník 9. č. 25 název

Jméno: Střední Evropa se skládá České republiky, Německa, Polska, Slovenska, Rakouska, Švýcarska, Maďarska a Lichtenštejnska.

Vladislav Jagellonský, Ludvík Jagellonský

Jméno: 1. Na mapě světa obtáhni hranice Evropy červenou pastelkou a urči světové strany.

Samohlásky a souhlásky pracovní list Jméno a příjmení:

Přírodní vědy DUM 25. TEPLO- pracovní list

Voda - pracovní list

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

výstup vlastními slovy. Žák sám vyhledává informace a řeší zadané úkoly. Speciální vzdělávací Lehké mentální postižení

ročník 9. č. 20 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 9. č.

ročník 9. č. 30 název

ročník 6. č. 12 název

ročník 8. č. 13 název

NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/

Šablona č ZEMĚPIS. Biomy polární a mírný pás

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

VY_32_INOVACE_10_17_PŘ. Téma. Anotace Autor. Očekávaný výstup. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova

Tajenka: Mládě ovce, o kterém je článek, je.

Pracovní list Jméno: = = = = = = = = = = = =

Jméno: Nástupcem Jana Lucemburského se stal jeho syn. Říká se, že nepadne daleko od. Ale v tomto případě to nebyla. Král

Transkript:

č. 1 název Přírodní děje anotace V pracovních listech žáci získávají základní vědomosti o přírodních dějích. Testovou i zábavnou formou si prohlubují znalosti na dané téma. Součástí pracovního listu je i správné řešení. očekávaný výstup ZV LMP Člověk a příroda 2. stupeň P získat základní vědomosti o přírodě a přírodních dějích druh učebního materiálu Pracovní list druh interaktivity Aktivita ročník 6.

PŘÍRODNÍ DĚJE pracovní list Jméno: 1. Přírodní děje doplň slova v závorce. Příroda se jako neustále mění, probíhají v ní. Voda, vypařuje se nebo, vzduch se a vzniká. Rostliny mění svůj v průběhu roku, zvířata se, hledají, rodí se a. (potravu, přírodní děje, teče, hynou, celek, vzhled, mrzne, vítr, pohybují, pohybuje) 2. Člověk potřebuje ke zdravému životu Napiš ano ne. Čistou vodu Kouř Vzduch Slunce Popílek ve vzduchu Odpad Zdravou potravu Otrávenou řeku

3. Příroda je v neustálém pohybu. Činí tím planetu obyvatelnou. KATASTROFY zakroužkuj správnou odpověď. Přívalový déšť: Jemně prší. Mrholí. Je velký a prudký déšť. Je prudký a rychlý déšť. Ničivý oheň je: ohýnek v kamnech. oheň na opékání špekáčků. když hoří obrovská plocha. když oheň nejde uhasit. Velké sucho je: mokrá půda. rozpraskaná půda. zavřené koupaliště. nebe bez mraků. Vichřice, uragán, tornádo je: silný vítr. slabý vítr. venku je chladno. ničivý velký vítr.

4. V přírodě se neustále něco mění. Probíhají v ní (vylušti tajenku a správnou odpověď napiš). Tajenka: 8. 12. 4. 7. 3. 1. 6. 2. 10. 5. 9. 11. 1. V domě nás hřeje ústřední. 2. Živá a neživá. 3. Z komína uniká. 4. Dříví sekáme. 5. U nás máme 4 roční. 6. Ovoce dozrává na. 7. 7 dní má jeden. 8. V životě je pro nás nejdůležitější. 9. Stromy nám dávají. 10. Ptáci mají. pokryté peřím. 11. V lese můžeme potkat zvíře s parohy. 12. Zdrojem tepla a světla je.

5. Koloběh vody v přírodě doplň šipkami směr a vybarvi obrázek.

PŘÍRODNÍ DĚJE řešení 1. Přírodní děje doplň slova v závorce. Příroda se jako celek neustále mění, probíhají v ní přírodní děje. Voda teče, vypařuje se nebo mrzne, vzduch se pohybuje a vzniká vítr. Rostliny mění svůj vzhled v průběhu roku, zvířata se pohybují, hledají potravu, rodí se a hynou. (potravu, přírodní děje, teče, hynou, celek, vzhled, mrzne, vítr, pohybují, pohybuje) 2. Člověk potřebuje ke zdravému životu Napiš ano ne. Čistou vodu Ano Kouř Ne Vzduch Ano Slunce Ano Popílek ve vzduchu Ne Odpad Ne Zdravou potravu Ano Otrávenou řeku Ne

3. Příroda je v neustálém pohybu. Činí tím planetu obyvatelnou. KATASTROFY zakroužkuj správnou odpověď. Přívalový déšť: Jemně prší. Mrholí. o Je velký a prudký déšť. Je prudký a rychlý déšť. Ničivý oheň je: ohýnek v kamnech. oheň na opékání špekáčků. o když hoří obrovská plocha. když oheň nejde uhasit. Velké sucho je: mokrá půda. o rozpraskaná půda. zavřené koupaliště. nebe bez mraků. Vichřice, uragán, tornádo je: silný vítr. slabý vítr. venku je chladno. o ničivý velký vítr.

4. V přírodě se neustále něco mění. Probíhají v ní (vylušti tajenku a správnou odpověď napiš). Tajenka: 1. T O P E N Í 2. P Ř Í R O D A 3. P O P Í L E K 4. S E K E R O U 5. O B D O B Í 6. P O D Z I M 7. T Ý D E N 8. Z D R A V Í 9. D Ř E V O 10. T Ě L O 11. J E L E N A 12. S L U N C E 1. V domě nás hřeje ústřední. 2. Živá a neživá. 3. Z komína uniká. 4. Dříví sekáme. 5. U nás máme 4 roční. 6. Ovoce dozrává na. 7. 7 dní má jeden. 8. V životě je pro nás nejdůležitější. 9. Stromy nám dávají. 10. Ptáci mají. pokryté peřím. 11. V lese můžeme potkat zvíře s parohy. 12. Zdrojem tepla a světla je.

5. Koloběh vody v přírodě doplň šipkami směr a vybarvi obrázek.