Provozní řád divadla SemTamFór, o.s. (dále jen STF)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Provozní řád divadla SemTamFór, o.s. (dále jen STF)"

Transkript

1 Provozní řád divadla SemTamFór, o.s. (dále jen STF) Provozní řád divadla STF vymezuje práva a povinnosti všech členů, zaměstnanců, hostujících umělců a pracovníků a ostatních osob podílejících se na činnosti a provozu STF. Všechny takové osoby jsou POVINNY se před vstupem do procesů probíhajících v STF (na domovské scéně i zájezdech) s Provozním řádem seznámit! Veškeré zásady a pravidla upravení v tomto provozním řádu se vztahují jak na domovskou scénu, tak na prostory zájezdových představení. I. Obecné zásady I.1. Provoz STF je podřízen naplňování dramaturgického a produkčního plánu pro daný rok a z něj vyplývajících inscenačních a organizačních záměrů. I.2. Dramaturgický plán pro následnou sezonu je po projednání Radou STF předložen Sněmu STF. Veškeré změny po schválení Sněmem STF jsou zcela v kompetenci Rady STF. I.3. Všichni zúčastnění jsou povinni po obdržení fermanu (telefonické nebo mailové zprávy) s uvedením titulu, termínu a místa, a tento termín nemají hlášen jako zadaný, upřednostnit práci v STF před ostatní činností a podřídit se provoznímu režimu a hracímu plánu STF. I.4. Všichni, kdo se podílejí na provozu STF, jsou povinni s ohledem na vytváření soustředěné tvůrčí atmosféry udržovat v prostorách domovské scény i všech zájezdových scén a prostor klid, pořádek a čistotu. I.5. Všichni, kdo se podílejí na provozu STF, nesou spoluzodpovědnost za tvorbu představení a jsou zavázáni, aby svým vkladem usilovali o jeho maximálně dosažitelnou uměleckou úroveň. I.6. Všichni, kdo se podílejí na provozu STF, jsou povinni dodržovat stanovené termíny a podřídit se řádu a bezpečnostním předpisům STF. Nedodržení stanoveného termínu či zameškání představení ze strany kteréhokoliv účastníka je postihováno ve výši skládájící se ze škody způsobené tímto jednáním a účtované pořadatelem akce, z výše ušlé tržby STF navýšené o částku 10% za poškození dobrého jména STF.

2 II. Bezpečnostní zásady II.1. Všichni členové a hosté STF, stejně jako všechny osoby, které se podílí na činnosti STF, musejí absolvovat školení BOZP a řádně všechny bezpečnostní předpisy dodržovat. II.2. Pro zajištění bezpečnosti práce v rámci zákonné odpovědnosti je vedení STF povinno zajistit dozor ve všech případech. Na zkouškách je tímto dozorem režisér nebo osoba vedoucí zkoušku, případně jím pověřená osoba. Na představeních a zájezdech je u každé akce stanovena osoba dozoru, která je uvedena v systému a fermanu STF. Osoba vykonávající dozor na představení je povinna učinit z takového dozoru záznam do databáze dozorů nejpozději do 10 dnů po uskutečnění akce. II.3. Kouření je povoleno pouze v prostorách, které jsou k tomuto určeny. II.4. Na provozu STF se nesmějí podílet osoby pod vlivem alkoholu nebo omamných a psychotropních látek. Vedoucí zájezdu nebo dozor mají právo požadovat po takové osobě provedení orientační dechové zkoušky. II.5. Používání otevřeného ohně na jevišti je povinen dozor představení nahlásit pořadateli akce a zajistit tak požární hlídku. V případě zájezdového představení je produkce povinna upozornit pořadatele na tuto skutečnost již při sjednávání představeníé. II.6. Požární hlídku během představení vykonává při akcích na domovské scéně osoba určená vedením STF. Na zájezdech pak zajišťuje požární hlídku pořadatel akce. Přítomnost této hlídky je povinen ověřit dozor představení. II.7. Za zhasnutí všech scénických světel zodpovídá osvětlovač dané akce. V případě, že se jedná o akci, na které není osvětlovač přítomen, zajišťuje tuto povinnost dozor představení.

3 III. Fermany a obsazení III.1. Provoz STF je určován fermanem. Všichni, kdo se podílejí na provozu STF, jsou povinni sledovat fermany. Údaje obsažené ve fermanu jsou pro všechny závazné. III.2. Podklady pro ferman připravuje a zadává produkce STF ve spolupráci s řídícími složkami inscenace. III.3. Zadávání termínů probíhá v sekci pro členy na Každý, kdo se podílí na činnost STF, obdrží přístupové jméno a heslo, pod kterým se do systému přihlásí. III.4. Sekce Nemůžu slouží všem aktérům k zadávání termínů, kdy se nemohou účastnit činnosti STF. Každý takový termín musí být zadán do této sekce, jinak na něj není brán ohled. III.5. Termíny představení jsou po sjednání, nebo v případě čekání na schválení pořadatelem, zadány do fermanu v režimu tzv. předběžné s ohledem na informace v sekci Nemůžu. Po tomto zadání je zaslán všem osobám podílejícím se na dané akci informativní mail o zadání takového termínu. Pokud do 24 hodin není mailovou formou kontaktována produkce se sdělením jakéhokoliv problému s daným termínem, je tento termín přeřazen do sekce Sjednané a je závazný. Všichni účastníci jsou povinni tento termín akceptovat. V případě neakceptování takového termínu nese osoba, která tento termín neakceptuje veškeré náklady spojené s nedodržením sjednaného termínu. Při stanovení hracího a zkušebního plánu se zohledňuje: a) požadavek maximální reprízovosti jednotlivých inscenací; b) technická náročnost inscenací při kombinování přestaveb se zkouškami nového představení; c) personální stav jevištní techniky v návaznosti na mzdový rozpočet (přesčasy) a dodržování Zákoníku práce; d) požadavky tvůrčího týmu, který zkouší na domovské scéně STF novou inscenaci; e) sekce Nemůžu. f) personální stav hereckého ansámblu zohledňující rovnoměrné využití alternací v návaznosti na sekci nemůžu a ostatní technicko-provozní požadavky a potřeby STF. III.6. Obsazení inscenace, obsahující kompletní tvůrčí tým, je zveřejněno na III.7. Účinkování hostujících umělců je možné po uzavření řádné smlouvy, která řeší případné mzdové nároky a zároveň dané účinkující zavazuje k podřízení se hracímu plánu a Provoznímu řádu STF.

4 IV. Předávací porada IV.1. Předávací poradu svolává vedoucí týmu inscenace. Na základě podkladů předložených na předávací poradě rozhoduje předseda STF o harmonogramu realizace inscenace, vč. Stanovení termínu předání inscenace do výroby. IV.2. Předávací porady se účastní režisér, dramaturg a scénograf inscenace (jako vedoucí tým inscenace), šéftechnik STF, produkční STF, um. šéf STF a předseda STF. IV.3. Průběh předávací porady se dělí na dvě části: Explikaci inscenačního záměru a předání inscenace do výroby. IV.4. Explikace inscenačního záměru: a) Dramaturg a režisér vyloží v několika bodech celkovou koncepci inscenace, základní umělecký záměr a z nich vyplývající technické a provozní požadavky. b) Scénograf představí na základě předložených výtvarných návrhů koncepci řešení výpravy inscenace a vyjádří se k nárokům na výrobu. c) Režisér vznese své požadavky na svícení, zvláštní zvukové a jiné efekty, speciální rekvizity apod. - vysloví se rovněž k použití scénické hudby. d) Dramaturg se vyjádří k nárokům na poskytnutí autorských práv vztahujících se k zamýšlené inscenaci. e) Dramaturg společně se scénografem předloží návrh na obsahovou a obrazovou podobu propagačních materiálů, především programu a plakátů. f) Vedoucí produkčního týmu předloží návrh rozpočtu. IV.6. Předání inscenace do výroby: a) Za průběh výroby inscenace je odpovědný scénograf a technik dané inscenace s ohledem na schválený inscenační záměr. b) Pokud předložené návrhy a technická dokumentace poskytují dostatečný podklad pro výrobu i stavbu dekorace, šití kostýmů, příp. výrobu loutek a pokud nároky na jejich realizaci odpovídají stanovenému rozpočtu a kapacitním možnostem, zařadí předseda STF inscenaci do výroby a povolí čerpání finančních prostředků na krytí nákladů vztahujících se k dané inscenaci.

5 V. Zkoušky V.1. Doba, náplň a obsazení zkoušek jsou určovány fermanem s ohledem na sekci Nemůžu. V.2. Termíny zkoušek ve fermanu jsou závazné. O zadané zkoušce jsou účastníci informováni mailem a jsou uvedeni ve fermanu. V.3. Za náplň a řízení zkoušek je zodpovědný režisér, který při respektování provozních podmínek STF rovněž vydává podklady pro fermany. V.4. Za stavbu náznaku dekorace a za včasné předání scény ke zkoušce je zodpovědný technik dané inscenace. V.5. Herci v průběhu zkoušek odpovídají za rekvizity, kostýmy, příp. loutky (nebo jejich součásti) a jsou povinni je po zkoušce uložit na určené místo. V.6. Technická zkouška probíhá nejpozději 2 týdny před premiérou inscenace. V průběhu technické zkoušky předává vedoucí dílen hotovou dekoraci vedoucímu jevištní techniky a dohlíží na její stavbu na scéně. Scénograf a režisér inscenace prověří funkčnost dekorace i její provedení ve vztahu k výtvarnému návrhu a vznesou požadavky na případné korekce. Režisér vyzkouší ve spolupráci s technikem inscenace technologii případných přestaveb. V.7. Osvětlovací zkouška zpravidla navazuje na zkoušku technickou. Průběh osvětlovací zkoušky řídí režisér dané inscenace ve spolupráci se scénografem a osvětlovačem. V průběhu osvětlovací zkoušky jsou nasvíceny všechny světelné změny v souladu s inscenačním záměrem dané inscenace a jsou označeny v textu hry (v tzv technickém scénáři). Technický scénář je pak uložen v jednom vyhotovení u technika inscenace a v jednom vyhotovení urekvizit inscenace. V.8. Po technické zkoušce mají inscenátoři v průběhu zkoušek nárok na stavbu všech klíčových prvků scény. V.9. Hlavní zkoušky probíhají v posledním týdnu před premiérou inscenace a jsou nejzazším termínem pro kompletní předání kostýmů a rekvizit z výroby. Obě hlavní zkoušky jsou svícené a v jejich průběhu jsou uváděny do souladu všechny scénické prvky inscenace. Hlavních zkoušek se účastní kompletní obsazení inscenace. V.10. Generální zkoušky probíhají v posledních dvou dnech před premiérou inscenace a jejich průběh se zakládá na stejných principech jako průběh řádného představení.

6 VI. Představení VI.1. Začátky představení jsou stanoveny fermanem. Odjezdy na zájezdové představení jsou stanoveny doplňujícím mailem vedoucího zájezdu. VI.2. Zrušit představení je oprávněn v případě mimořádné události pouze předseda STF nebo jím pověřený zástupce po dohodě s dozorem představení, případně vedoucím zájezdu VI.3. Za včasný začátek a průběh představení zodpovídá dozor představení. V případě změny představení či opoždění začátku je dozor povinen zajistit řádnou omluvu divákům. VI.4. Herci jsou povinni být na místě představení nejpozději 1,5 hodiny před začátkem představení a nahlásit svůj příchod dozoru. Po převlečení do kostýmu mají herci zakázáno vstupovat mezi diváky mimo rámec inscenace. VI.5. Pořadatelské služby v pokladně, šatně a služby uvaděčské zajišťuje pořadatel představení. V případě pořádání představení STF zajišťuje tyto služby vedení STF nad rámec představení, případně vedoucí zájezdu nebo jím pověřená osoba. VI.6. Dozor zajišťuje osoba stanovená vedením STF. Tato osoba je vždy uvedena u každého představení v interním systému (dále jen IS). Nejpozději 10 dnů po skončení představení provede dozor zápis o průběhu představení do IS. VI.7. Herci jsou povinni, zejména na zájezdových představeních, pomáhat při stavbě, přípravě a bourání scény, přípravě a úklidu kostýmů a rekvizit vč. vyložení a naložení vleku. Zároveň jsou povinni si neprodleně po příjezdu a postavení scény (nejpozději hodinu před začátkem představení) připravit veškeré kostýmy, rekvizity a ostatní věci, které během představení potřebují a těsně před začátkem představení tyto opětovně zkontrolovat. VI.8. Herci jsou po představení povinni uložit kostýmy, rekvizity, apod. na určené místo. VI.9. Herci jsou povinni se hodinu před začátkem představní dostavit na jeviště na přezpívání, případně vyzkoušení náročnějších scén. O pořadí rozhoduje dozor představení. VI.10. Dozor představení je povinnen po skončení představení a úklidu scény a šaten tyto důsledně zkontrolovat, zda je vše v původním stavu a zda v těchto prostorech nezůstaly (zejména na zájezdech) neuklizené rekvizity, kostýmy, případně další věci. VI.11. Vedoucí zájezdu je povinnen po skončení představení a úklidu scény a šaten tyto důskedně zkontrolovat, zda je vše v původním stavu a zajistit případný úklid nebo nahlásit případné škody vedení STF a provozovateli objektu.

7 VII. Tvůrčí tým VII.1. Režisér a) je zodpovědný za celkový inscenační záměr i jeho realizaci a všichni, kdo se podílejí na tvorbě inscenace, jsou povinni řídit se podle jeho pokynů; b) vede zkoušky a zodpovídá za řízení a koordinaci všech složek podílejících se na tvorbě inscenace; c) je zodpovědný za přípravu podkladů týkajících se zkoušené inscenace pro fermany; d) je povinen účastnit se všech provozních porad, které se týkají zkoušené inscenace; e) je zodpovědný za kvalitu repríz nastudované inscenace. VII.1. Dramaturg a) je zodpovědný za textovou stránku inscenace, s režisérem se podílí na její interpretaci a na realizaci z ní vyplývajícího inscenačního záměru; b) je povinen v dostatečném předstihu před zahájením zkoušek vznést požadavky na obstarání příslušného textu a na počet exemplářů, které mají být namnoženy a svázány; c) je zodpovědný za včasné zažádání o poskytnutí autorských práv vztahujících se k dané inscenaci; d) je zodpovědný za obsahovou a věcnou stránku programu i všech propagačních materiálů a provádí jejich závěrečnou korekturu. VII.2. Scénograf a) je zodpovědný za výtvarnou koncepci inscenace a za její realizaci; b) je povinen, po předání scény a kostýmů do výroby, sledovat průběh výroby a konzultovat klíčové výrobní kroky s odbornými pracovníky studia; c) v případě potřeby se aktivně podílí na výrobě výpravy; d) podílí se, po konzultaci s vedoucím provozu, na nákupu materiálů a rekvizit; e) je zodpovědný za dodržení rozpočtu určeného pro výpravu inscenace; f) je zodpovědný za výtvarnou stránku programu a propagačních materiálů.

8 VII.3. Herci a) zodpovídají za interpretaci a tvorbu hrané postavy v rámci daného inscenačního záměru; b) jsou povinni řídit se pokyny režiséra a pracovat v souladu se všemi složkami, které se na tvorbě inscenace podílejí; c) jsou povinni přijít na zkoušku i představení včas, řádně připraveni a ve střízlivém stavu; d) v průběhu zkoušek odpovídají za kostýmy a rekvizity, které jsou jim postupně dodávány; e) po hlavních a generálních zkouškách a představeních jsou povinni umístit kostýmy, rekvizity a případné další svěřené věci na uřčené místo; f) jsou povinni dodržovat podobu inscenace schválenou na generální zkoušce; případné dodatečné dílčí změny musejí být předem schváleny režisérem dané inscenace; g) jsou povinni dodržovat líčení a nošení kostýmů, jak bylo určeno v průběhu generálních zkoušek. VII.3. Produkční tým a) zodpovídá za přípravu rozpočtu inscenace, který je předkládán na předávací poradě; b) v rámci předávací porady obhajuje celkový rozpočet i jeho jednotlivé složky; c) úzce spolupracuje s vedením STF při dodržování rozpočtu; d) vede složky Rozpočet a jeho čerpání na každou jednotlivou inscenaci; e) spolupracuje s dramaturgem inscenace při obstarávání a rozmnožování textů; f) spolupracuje se scénografem inscenace, pomáhá při zajišťování drobných rekvizit, konzultuje tyto požadavky dané inscenace, podílí se na drobných nákupech rekvizit a zajišťuje nákup spotřebních rekvizit pro danou inscenaci; g) předává zásadní podklady pro tvorbu fermanů; h) konzultuje požadavky režiséra a scénografa inscenace s vedením STF; i) společně s dramaturgem a scénografem připravuje propagaci inscenace, odpovídá za technické zajištění všech propagačních materiálů (program, plakát atd.).

9 VII.3. Náplní práce produkčního týmu je: a) Prodej zájezdových představeních b) Aktivní vyhledávání novým odběratelů a míst, kde je možno uskutečnit produkce c) Plánování průběhu zájezdu s ohledem na ekonomiku provozu d) Zajišťuje ubytování na zájezdech e) Vystavuje smlouvy a nájezdové pokyny f) Zadává představení, případně zkoušky, do fermanu g) Připravuje podklady pro vyúčtování akce resp. Zájezedu h) Provádí klientský servis a zpětnou vazbu po představení zajišťuje reference i) Aktivně vyhledává sponzory j) monitoruje aktuální dotační tituly a připravuje podklady pro žádosti dotací k) Zajišťuje propagaci jednotlivých představení a PR celého STF l) Zajišťuje a eviduje pronájmy prostor. m) Provádí každotýdenní porady (Informace o veškerých aktivitách, kontrola plnění úkolů, řešení problémů prodeje, stanovení krátkodobých a střednědobých úkolů) VII.4. Vedoucí produkčního týmu a) v procesu přípravy a vzniku dané inscenace řídí v souladu s požadavky režiséra produkční tým a odpovídá za jeho funkčnost; b) jako člen tvůrčího týmu inscenace je partnerem režiséra (interního, externího) při organizaci procesu vzniku inscenace; c) je povinen účastnit se na základě požadavků režiséra veškerých jednání tvůrčího týmu; d) účastní se pravidelných provozních porad v STF; e) účastní se všech jednání, která se týkají procesu vzniku inscenace; f) po dohodě s vedením STF vede předběžná jednání s potenciálními sponzory.

10 VIII. Technické složky VIII.1. Pracovníci technických složek STF a) jsou podřízeni vedoucím jednotlivých složek, jejichž nadřízeným je šéftechnik STF; b) jsou povinni věnovat se přípravě inscenací s naprostou prioritou; c) ve své práci se řídí Zákoníkem práce, bezpečnostními a dalšími platnými předpisy a normami; d) všichni pracovníci dílen jsou povinni poskytnout veškeré informace odborného charakteru, své odborné zkušenosti a znalosti dané technické a technologické problematiky; VIII.2. Jevištní technika a) při stavbě dekorací a náznaku se řídí pokyny scénografa a režiséra inscenace, pokud nejsou v rozporu s platnými zákony a vnitřními předpisy STF a pravidly BOZP a PO; b) je povinna dodržovat termíny stanovené fermanem. c) Je povinna zajistit, že scéna bude kompletně připravena nejpozději hodinu před začátkem, představení. V případě, že toto nebude možné z časových či jiných důvodů zajistit je vedoucí technik povinen toto nahlásit vedoucímu zájezdu. Vedoucí zájezdu rozhodne o přerušení stavby scény, případně o posunutí termínu přezpívání a vyzkoušení náročnějších scén. VIII.3. Osvětlovací technici a zvukaři a) jsou povinni řídit se pokyny režiséra a scénografa inscenace; b) jsou povinni dodržovat termíny stanovené fermanem. c) Jsou povinni zajistit, že scéna bude kompletně nasvícena a nazvučena nejpozději hodinu před začátkem, představení. V případě, že toto nebude možné z časových či jiných důvodů zajistit je vedoucí technik povinen toto nahlásit vedoucímu zájezdu. Vedoucí zájezdu rozhodne o přerušení stavby scény, případně o posunutí termínu přezpívání a vyzkoušení náročnějších scén.

11 IX. Pořádání hostujících představení a) Výběr hostujícíh představení a prostoru ve kterém se budou odehrávat zajišťuje vedení STF a produkční tým ve spolupráci s vedoucím techniky. b) Propadaci zajišťuje produkční tým v režimu propagace vlastních představení c) Technické zázemí zajistí vedoucí techniky dle informací od produkčního týmu d) veškeré další složky postupují dle provozního řádu v režimu vlastních představení. Ve Slavičíně Vyhotovil: Jan Julínek Schválil: Sněm SemTamFór, o.s. dne Platnost od

Provozní řád Pidivadla stálé scény Vyšší odborné školy herecké, s.r.o.

Provozní řád Pidivadla stálé scény Vyšší odborné školy herecké, s.r.o. Strana 1 (celkem 12) stálé scény Vyšší odborné školy herecké, s.r.o. je závaznou vnitřní směrnicí Vyšší odborné školy herecké s.r.o. Vstupuje v platnost dnem podpisu jednatelkou a ředitelkou školy. Vymezuje

Více

Smlouva s hostujícím režisérem příloha č.7

Smlouva s hostujícím režisérem příloha č.7 Smlouva s hostujícím režisérem příloha č.7 Pan/í... r.č.:... bytem:... (dále jen Režisér ) a divadlo / jméno:... sídlo:... IČ:...DIČ:... jejímž jménem jedná:... (dále jen Nabyvatel ) spolu uzavřeli podle

Více

ORGANIZAČNÍ A PRACOVNÍ ŘÁD HVĚZDÁRNY A PLANETÁRIA BRNO

ORGANIZAČNÍ A PRACOVNÍ ŘÁD HVĚZDÁRNY A PLANETÁRIA BRNO ORGANIZAČNÍ A PRACOVNÍ ŘÁD HVĚZDÁRNY A PLANETÁRIA BRNO Organizační a pracovní řád Hvězdárny a planetária Brno, příspěvkové organizace (dále jen organizační řád a Hvězdárna a planetárium Brno ) upravuje

Více

SMLOUVU O VYTVOŘENÍ UMĚLECKÉHO VÝKONU A POSKYTNUTÍ LICENCE

SMLOUVU O VYTVOŘENÍ UMĚLECKÉHO VÝKONU A POSKYTNUTÍ LICENCE příloha č.10 Pan/í... r.č.:... bytem:... (dále jen Herec ) a divadlo / jméno:... sídlo:... IČ:...DIČ:... jejímž jménem jedná:... (dále jen Nabyvatel ) na straně druhé uzavírají níže uvedeného dne, měsíce

Více

ORGANIZAČNÍ A PRACOVNÍ ŘÁD HVĚZDÁRNY A PLANETÁRIA BRNO

ORGANIZAČNÍ A PRACOVNÍ ŘÁD HVĚZDÁRNY A PLANETÁRIA BRNO ORGANIZAČNÍ A PRACOVNÍ ŘÁD HVĚZDÁRNY A PLANETÁRIA BRNO Organizační a pracovní řád Hvězdárny a planetária Brno, příspěvkové organizace (dále jen organizační řád a Hvězdárna a planetárium Brno ) upravuje

Více

Festival amatérského divadla Kladno 2015

Festival amatérského divadla Kladno 2015 Festival amatérského divadla Kladno 2015 4. ročník, 24. 26. dubna 2015 Přihláška Festival amatérského divadla Kladno Obecné podmínky účasti Informace o inscenaci, škole/souboru Technické požadavky ní osoba

Více

Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici

Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici Část I. Základní ustanovení Článek 1 Název, adresa: Sportovní stadion v Jilemnici 514 01 Jilemnice e-mail: info@sport-jilemnice.cz www.sport-jilemnice.cz

Více

Směrnice č. 4 Řízení, financování a realizace projektů

Směrnice č. 4 Řízení, financování a realizace projektů Směrnice č. 4 Řízení, financování a realizace projektů 1. Účel směrnice 1.1. Účelem této směrnice je stanovení jednotného postupu při přípravě, realizaci, řízení a financování projektů realizovaných společností

Více

Komorní scéna Aréna, příspěvková organizace Všeobecné smluvní podmínky VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY

Komorní scéna Aréna, příspěvková organizace Všeobecné smluvní podmínky VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY Komorní scény Aréna, příspěvkové organizace, se sídlem 28. října 289/2, Ostrava Moravská Ostrava, PSČ 701 85, IČ: 00845035 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1. Tyto všeobecné smluvní

Více

uzavírají tuto SMLOUVU O POHOSTINSKÉM VYSTOUPENÍ ve smyslu ustanovení Občanského zákoníku

uzavírají tuto SMLOUVU O POHOSTINSKÉM VYSTOUPENÍ ve smyslu ustanovení Občanského zákoníku OLDstars, z.s. umělecká skupina Sídlo: fakturační a korespondenční adresa: Charkovská 15, Praha 10 IČO: 266 755 79, DIČ: CZ 266 755 79 Bankovní spojení: Raiffeisenbank - 181 754 2001/5500 Zapsáno v rejstříku

Více

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne Organizační řád Směrnice číslo 1 organizace verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Předpis Organizační řád Forma nařízení Vnitřní směrnice Číslo 27 Verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Tato verze ruší předpis tentýž

Více

Festival amatérského divadla Kladno 2017

Festival amatérského divadla Kladno 2017 Festival amatérského divadla Kladno 2017 6. ročník, 21. 23. dubna 2017 Přihláška Festival amatérského divadla Kladno Obecné podmínky účasti Informace o inscenaci, škole/souboru Technické požadavky ní osoba

Více

Organizační řád Národního divadla vydaný Příkazem ředitele č. 024/12 Příloha č. 1 ZÁKLADNÍ ORGANIZAČNÍ SCHÉMA NÁRODNÍHO DIVADLA

Organizační řád Národního divadla vydaný Příkazem ředitele č. 024/12 Příloha č. 1 ZÁKLADNÍ ORGANIZAČNÍ SCHÉMA NÁRODNÍHO DIVADLA ZÁKLADNÍ ORGANIZAČNÍ SCHÉMA NÁRODNÍHO DIVADLA ředitel ND rada ND sekce ředitele ND umělecký šéf Opery umělecký soubor Opera Národního divadla umělecký šéf Činohry umělecký soubor Činohra Národního divadla

Více

o klukovi, který neuměl zlobit

o klukovi, který neuměl zlobit Pracovní list k inscenaci o klukovi, který neuměl zlobit o klukovi, který neuměl zlobit 1) nahlédni za oponu / pročti komiks Diváci se pohodlně usazují do svých sedaček a čekají, až se ozve třetí zvonění,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Liběchov, okres Mělník ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: 01/ŠPE/2014 Spisový znak Skartační znak Počet příloh: Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: Směrnice

Více

Česká asociace telekomunikací, z.s. Organizační řád

Česká asociace telekomunikací, z.s. Organizační řád Česká asociace telekomunikací, z.s. Organizační řád Organizační řád byl projednán a schválen Valnou hromadou ČAT dne 15.5.2015 Čl. 1 - Účel Organizačního řádu ČAT Účelem tohoto řádu je podrobně stanovit

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV Zpracovatel: Mgr. Martin Stark Rozsah působnosti: zaměstnanci města zařazení do městského úřadu Nabývá účinnosti: Počet stran: Počet příloh: 20.5.2015 9 1

Více

Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Černá, ředitelka školy

Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Černá, ředitelka školy Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, 277 11 Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak O3 /2019 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Martina Černá,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou 1 Městský úřad Němčice nad Hanou Palackého nám. 3 798 27 Němčice nad Hanou Typ vnitřní normy: Směrnice č. 11/2017 Název dokumentu: ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou Zpracoval: Ing. Ivana

Více

ŘEDITEL ND. Příloha č. 1 - Organizační schéma ND GARANČNÍ RADA ND. OPERA ND a SO ČINOHRA BALET SPRÁVNÍ SEKCE VÝROBA KANCELÁŘ ŘEDITELE

ŘEDITEL ND. Příloha č. 1 - Organizační schéma ND GARANČNÍ RADA ND. OPERA ND a SO ČINOHRA BALET SPRÁVNÍ SEKCE VÝROBA KANCELÁŘ ŘEDITELE Příloha č. 1 - Organizační schéma ND ŘEDITEL ND GARANČNÍ RADA ND OPERA ND a SO ČINOHRA BALET SPRÁVNÍ SEKCE TECHNICKO PROVOZNÍ SPRÁVA VÝROBA KANCELÁŘ ŘEDITELE Organizační schéma Sekce ředitele ND ŘEDITEL

Více

Obecná ustanovení. 1. Působnost a zásady směrnice

Obecná ustanovení. 1. Působnost a zásady směrnice Základní škola a Mateřská škola Chlebičov, příspěvková organizace, Školní 105, 747 32 Chlebičov 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 115 /2015 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Milena Široká, ředitelka školy Ilja

Více

Organizační řád Národního divadla vydaný Příkazem ředitele č. 013/2011 Příloha č. 1 ZÁKLADNÍ ORGANIZAČNÍ SCHÉMA NÁRODNÍHO DIVADLA

Organizační řád Národního divadla vydaný Příkazem ředitele č. 013/2011 Příloha č. 1 ZÁKLADNÍ ORGANIZAČNÍ SCHÉMA NÁRODNÍHO DIVADLA ZÁKLADNÍ ORGANIZAČNÍ SCHÉMA NÁRODNÍHO DIVADLA ředitel ND rada ND sekce ředitele ND umělecký šéf Opery umělecký soubor Opera Národního divadla umělecký šéf Činohry umělecký soubor Činohra Národního divadla

Více

PROPOZICE. Časový harmonogram /předběžný/: Taneční kategorie: Věkové kategorie: Technické podmínky:

PROPOZICE. Časový harmonogram /předběžný/: Taneční kategorie: Věkové kategorie: Technické podmínky: Termín konání: Pátek 16. 3. 2012 Otrokovická Beseda, Náměstí 3. Května 1302, Místo konání: Otrokovice Pořadatel: DOMINO cz, o.s. NIPOS - ARTAMA A předškolní děti ( nepostupová kategorie ) B od 6 ti do

Více

Příloha č. 1 - Organizační schéma ND ŘEDITEL ND. OPERA ND a SO ČINOHRA BALET SPRÁVNÍ SEKCE TECHNICKO PROVOZNÍ SPRÁVA VÝROBA KANCELÁŘ ŘEDITELE

Příloha č. 1 - Organizační schéma ND ŘEDITEL ND. OPERA ND a SO ČINOHRA BALET SPRÁVNÍ SEKCE TECHNICKO PROVOZNÍ SPRÁVA VÝROBA KANCELÁŘ ŘEDITELE Příloha č. 1 - Organizační schéma ND ŘEDITEL ND OPERA ND a SO ČINOHRA BALET SPRÁVNÍ SEKCE TECHNICKO PROVOZNÍ SPRÁVA VÝROBA KANCELÁŘ ŘEDITELE Organizační schéma Sekce ředitele ND ŘEDITEL ND Rada ND Sekretariát

Více

SLOŽENÍ REALIZAČNÍCH TÝMŮ, KOMPETENCE JEDNOTLIVÝCH ČLENŮ A HLAVNÍ ÚKOLY ČLENŮ REALIZAČNÍCH TÝMŮ

SLOŽENÍ REALIZAČNÍCH TÝMŮ, KOMPETENCE JEDNOTLIVÝCH ČLENŮ A HLAVNÍ ÚKOLY ČLENŮ REALIZAČNÍCH TÝMŮ SLOŽENÍ REALIZAČNÍCH TÝMŮ, KOMPETENCE JEDNOTLIVÝCH ČLENŮ A HLAVNÍ ÚKOLY ČLENŮ REALIZAČNÍCH TÝMŮ 1. Složení realizačního týmu reprezentačního družstva a) Hlavní zodpovědný trenér reprezentačního mužstva

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Standart komunikace s vedením organizace

Standart komunikace s vedením organizace Standart komunikace s vedením organizace Směrnice číslo 27 organizace verze 2018.1 ze dne 5. 1. 2018 Předpis Standart komunikace s vedením organizace Forma nařízení Vnitřní směrnice Číslo 27 Verze 2018.1

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE O FINANČNÍ KONTROLE. pro interní potřeby města Miletín

VNITŘNÍ SMĚRNICE O FINANČNÍ KONTROLE. pro interní potřeby města Miletín VNITŘNÍ SMĚRNICE O FINANČNÍ KONTROLE pro interní potřeby města Miletín Směrnice o zabezpečení zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční

Více

Příloha A Seznam ověřovatelských míst 1/2. 1 9 0 0 0 P r a h a 9, t e l. 2 6 6 7 2 1 3 7 8, 3 7 0, 3 7 6, 3 8 2

Příloha A Seznam ověřovatelských míst 1/2. 1 9 0 0 0 P r a h a 9, t e l. 2 6 6 7 2 1 3 7 8, 3 7 0, 3 7 6, 3 8 2 SEZN AM PŘÍLOH P ř í l o h a A S e z n a m o v ě ř o v a t e l s k ý c h m í s t P ř í l o h a B C e n í k s l u ž e b H o s p o d á ř s k é k o m o r y Č e s k é r e p u b l i k y P ř í l o h a C P o

Více

1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Č.j.: Spisový / skartační znak S 2/ V 10. Vochyánová Irena, ředitelka školy

1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Č.j.: Spisový / skartační znak S 2/ V 10. Vochyánová Irena, ředitelka školy Mateřská škola Bruntál, Komenského 7 příspěvková organizace, IČ 62352776, tel. 554715016, mobil 739074818, E-mail: mahenka@atlas.cz, adresa: Komenského 7, Bruntál 792 01 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový

Více

ŘEDITEL ND. Organizační schéma Národního divadla. Příloha č. 1 k Příkazu ředitele č.009/19. OPERA ND a SO ČINOHRA BALET SPRÁVNÍ SEKCE VÝROBA

ŘEDITEL ND. Organizační schéma Národního divadla. Příloha č. 1 k Příkazu ředitele č.009/19. OPERA ND a SO ČINOHRA BALET SPRÁVNÍ SEKCE VÝROBA Organizační schéma Národního divadla Příloha č. 1 k Příkazu ředitele č.009/19 ŘEDITEL ND OPERA ND a SO ČINOHRA BALET SPRÁVNÍ SEKCE TECHNICKO PROVOZNÍ SPRÁVA VÝROBA KANCELÁŘ ŘEDITELE Organizační schéma

Více

Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě

Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě MĚSTO LANŽHOT Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě V souladu s ustanovením 102, odst. 2, písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, schvaluje rada města tento organizační

Více

Na základě ustanovení 305 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy tento vnitřní předpis.

Na základě ustanovení 305 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy tento vnitřní předpis. Základní škola a Mateřská škola, Strážek, příspěvková organizace se sídlem Strážek 27 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZŠ a MŠ12/2013/KN A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY Vnitřní předpis Městského úřadu Velké Hamry č. VS/01/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU VELKÉ HAMRY I. Úvodní ustanovení Organizační řád Městského úřadu Velké Hamry vychází zejména

Více

Směrnice č. 2/2004 k finanční kontrole

Směrnice č. 2/2004 k finanční kontrole Směrnice č. 2/2004 k finanční kontrole dle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů Obec : Sněžné Adresa : 592 03 Sněžné 55 IČ : 00295 451 Směrnici zpracoval

Více

OBECNÍ ÚŘAD Bříza. I. Úvodní ustanovení Finanční kontrola je součástí finančního řízení zabezpečující hospodaření s veřejnými prostředky.

OBECNÍ ÚŘAD Bříza. I. Úvodní ustanovení Finanční kontrola je součástí finančního řízení zabezpečující hospodaření s veřejnými prostředky. OBECNÍ ÚŘAD Bříza SMĚRNICE Č 2/2015 O ZABEZPEČENÍ ZÁKONA PRO VÝKON KONTROLY č. 320/2001 Sb. O FINANČNÍ KONTROLE a Manuál provádění kontrol k programu průběžných a následných kontrol Obec: Bříza Adresa:

Více

Provozní předpis pro provoz služebních vozidel

Provozní předpis pro provoz služebních vozidel Strana: 1 Organizační směrnice Provozní předpis pro provoz služebních vozidel Společnost: Dům dětí a mládeže Brno, Helceletova, příspěvková organizace Sídlo: Brno, Helceletova 234/4 IČ: 44993412 Zpracoval:

Více

Organizační řád Dějepisné olympiády

Organizační řád Dějepisné olympiády Organizační řád Dějepisné olympiády Č.j.: 6 946/2007-51 dne 14. 6. 2007 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 písm. vyhlášky č. 55/2005 Sb. o podmínkách organizace a financování

Více

Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity (ve znění účinném 1. 9. 2014) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998

Více

Praxe studentů oboru adiktologie. Manuál praxí. informace pro pedagogy, vedoucí praxí a studenty

Praxe studentů oboru adiktologie. Manuál praxí. informace pro pedagogy, vedoucí praxí a studenty Praxe studentů oboru adiktologie Manuál praxí informace pro pedagogy, vedoucí praxí a studenty OBSAH 1. Úvod...3 2. Cíle praxí...3 3. Obsah praxí...3 4. Účastníci praktické přípravy studentů adiktologie

Více

Směrnice č. 34. Pracovní řád. Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list

Směrnice č. 34. Pracovní řád. Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 34 Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list Pracovní řád 2014 1 Úvodní

Více

Základní škola Dolní Beřkovice, okres Mělník ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy

Základní škola Dolní Beřkovice, okres Mělník ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy ORGANIZAČNÍ ŘÁD č.j. 1/2012 Spisový / skartační znak 1 /2012 A.1. A5 Vypracovala: Schválila: Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 27.8.2012

Více

Pellyho domy Centrum kultury, vzdělávání a sportu Organizační složka města Police nad Metují

Pellyho domy Centrum kultury, vzdělávání a sportu Organizační složka města Police nad Metují Pellyho domy Centrum kultury, vzdělávání a sportu Organizační složka města Police nad Metují CENÍK pronájmů a služeb Účinnost od: 1. 4. 2017 Schváleno: usnesením Rady města č. 13/06/2017 Tento ceník stanovuje

Více

Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder

Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března 2018 OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder V souladu s čl. 12 odst. 2 Statutu Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy (dále jen fakulta

Více

Smlouva o zajištění představení

Smlouva o zajištění představení MĚSTO JESENICE > Gjjíj/smlouvy; 49/1/2019 evidenční číslo smlouvy Smlouva o zajištění představení, Pořadatelem: Město Jesenice se sídlem: Budějovická 303, 252 42 Jesenice i IČO: 002 41 318 ^#IČ: CZ 002

Více

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD OPONENTNÍ RADY ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY. Článek I

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD OPONENTNÍ RADY ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY. Článek I Česká geologická služba Praha 20. května 2010 KIárov 3, Praha 1 č.j. CGS110/10/0684 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD OPONENTNÍ RADY ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY Článek I Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Oponentní rady

Více

kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1

kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1 KRAJSKÝ ÚŘAD LIBERECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE ŘEDITELE KÚ LK dokument číslo OS-15/04/09 kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1 OBSAH I. Úvodní ustanovení

Více

Specifikace TSDI. 2. Účelem této veřejné zakázky je zabezpečení zdárné kompletní realizace stavby Pavilonu Farmacie II.

Specifikace TSDI. 2. Účelem této veřejné zakázky je zabezpečení zdárné kompletní realizace stavby Pavilonu Farmacie II. Příloha č. 1 Zadávací dokumentace Počet listů: 5 Specifikace TSDI přesná specifikace předmětu plnění, všech souvisejících úkonů a dílčích plnění TSDI podlimitní veřejné zakázky Pavilon Farmacie II - TSDI

Více

Centrum kultury a vzdělávání Blatná. PROVOZNÍ ŘÁD KOMUNITNÍHO CENTRA AKTIVNÍHO ŽIVOTA BLATNÁ Nádražní 661 388 01 Blatná. VNITŘNÍ SMĚRNICE č.

Centrum kultury a vzdělávání Blatná. PROVOZNÍ ŘÁD KOMUNITNÍHO CENTRA AKTIVNÍHO ŽIVOTA BLATNÁ Nádražní 661 388 01 Blatná. VNITŘNÍ SMĚRNICE č. Centrum kultury a vzdělávání Blatná PROVOZNÍ ŘÁD KOMUNITNÍHO CENTRA AKTIVNÍHO ŽIVOTA BLATNÁ Nádražní 661 388 01 Blatná VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 15 Schváleno usnesením rady města č. 160/14 ze dne 19. 5. 2014

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Řízení školy - kompetence

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Řízení školy - kompetence ORGANIZAČNÍ ŘÁD Organizační řád mateřské školy (dále jen škola) upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce školy, práva a povinnosti pracovníků školy. Organizační řád školy zabezpečuje

Více

Vnitřní předpis č. 10 Organizační řád Úřadu MO Pardubice VI

Vnitřní předpis č. 10 Organizační řád Úřadu MO Pardubice VI Městský obvod Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice VI Rada městského obvodu Pardubice VI Kostnická 865, 530 06 Pardubice Vnitřní předpis č. 10 Organizační řád Úřadu MO Pardubice VI Čl. 1

Více

STANOVY. Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název

STANOVY. Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název STANOVY Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 2 Sídlo Sukova 49/4, 602

Více

Provozní řád Městské sportovní haly Skalná

Provozní řád Městské sportovní haly Skalná Provozní řád Městské sportovní haly Skalná Majitel: Místo: Město Skalná, Sportovní 9, 351 34 Skalná Sportovní 412, 351 34 Skalná Část I. Základní ustanovení Článek 1 Tento provozní řád určuje zásady chování

Více

Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina

Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina Rada kraje Vysočina Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 22. 9. 2009 č. 08/09 Čl. 1 Předmět

Více

Organizační řád KDU-ČSL

Organizační řád KDU-ČSL Organizační řád KDU-ČSL Základní ustanovení Organizační řád se vydává dle Stanov KDU-ČSL 1. Organizační řád schvaluje Celostátní výbor KDU- ČSL 2. 1. Organizační řád se řídí platnými Stanovami KDU-ČSL

Více

STATUT FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

STATUT FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY 1 STATUT FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Preambule 1. Standardy Národní digitální knihovny (dále jen standardy NDK) se od roku 2012 staly postupně obecným předpisem pro většinu digitalizace

Více

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 3.9.2012 Směrnice nabývá účinnosti dne: 3.9.2012 1. Působnost a zásady směrnice

Více

Základní škola Jihlava, Jungmannova 6, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Spisový znak Skartační znak 273 /12 A.1.

Základní škola Jihlava, Jungmannova 6, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Spisový znak Skartační znak 273 /12 A.1. Základní škola Jihlava, Jungmannova 6, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Spisový znak Skartační znak 273 /12 A.1. A5 Vypracoval: Mgr. Ivana Málková ředitelka školy Schválil: Mgr. Ivana

Více

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KOMISE PRO APROBACI MAP ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY. Článek I. Úvodní ustanovení

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KOMISE PRO APROBACI MAP ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY. Článek I. Úvodní ustanovení Česká geologická služba Praha 24. února 2011 KIárov 3, Praha 1 č.j.: ČGS 110/11/363 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KOMISE PRO APROBACI MAP ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY Článek I Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Komise

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ PLAŇANY. I. Název spolku

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ PLAŇANY. I. Název spolku STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ PLAŇANY Název spolku zní: Spolek rodičů při ZŠ Plaňany Zkratka názvu: SRZŠ Plaňany I. Název spolku II. Právní forma a sídlo spolku 1. Spolek rodičů při ZŠ Plaňany (dále jen

Více

MĚSTO VSETÍN ' Vsetín

MĚSTO VSETÍN ' Vsetín MUVSP00OU3UV MĚSTO VSETÍN ' Vsetín Došlo: 3 0. 11. 5 j. MUVS listy/strany:.... přílohy: AT... ZADOST O DOTACI NA PODPORU KULTURY V ROCE 2018 žííj.aep. úkl. znak A/ Název žadatele: Divadlo v Lidovém domě

Více

Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice

Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice Článek I Úvodní ustanovení Národní koordinační skupina pro zavedení eura v České republice (dále jen NKS) je zřizována na základě

Více

uzavřená podle & 536 a násl. obchodního zákoníku Článek I Smluvní strany

uzavřená podle & 536 a násl. obchodního zákoníku Článek I Smluvní strany SMLOUVA O DÍLO Přetavba Ordinace praktického lékaře na malometrážní byt uzavřená podle & 536 a násl. obchodního zákoníku Článek I Smluvní strany 1. Objednatel: Obecní úřad Sibřina Se sídlem: Říčanská 15,

Více

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Čl. I Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Pink Floyd fanklub CZ (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Grafická 46, Praha 5, PSČ 150 00. Čl. II Právní

Více

FOKUS České Budějovice, z. s.

FOKUS České Budějovice, z. s. STANOVY FOKUS České Budějovice, z. s. Článek I. Název a sídlo Spolku 1. Název: FOKUS České Budějovice, z. s. 2. Sídlo: Bezdrevská 1118/1, České Budějovice, 370 11. 3. Je dobrovolným a nepolitickým Spolkem,

Více

JEDNACÍ ŘÁD CELOSTÁTNÍ SÍTĚ PRO VENKOV

JEDNACÍ ŘÁD CELOSTÁTNÍ SÍTĚ PRO VENKOV JEDNACÍ ŘÁD CELOSTÁTNÍ SÍTĚ PRO VENKOV ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Jednací řád Sítě vyplývá ze statutu Sítě. ČÁST II ČINNOST Článek 1 Řídící orgán Sítě 1. Řídící orgán Sítě je garantem všech aktivit Sítě.

Více

OBECNÍ ÚŘAD Dolní Krupá

OBECNÍ ÚŘAD Dolní Krupá OBECNÍ ÚŘAD Dolní Krupá Směrnice o zabezpečení zákona č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů Obec: Dolní Krupá Adresa: 582 71 Dolní Krupá 55 Směrnici zpracoval:

Více

Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č

Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č SPOLEČNĚ-JEKHETANE, o. p. s. U Tiskárny 515/3, 702 00 OSTRAVA IČ: 68145209 Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č. 5344963 Aktualizace

Více

Grantový systém Zdravého města Třebíč obecná pravidla pro rok 2011

Grantový systém Zdravého města Třebíč obecná pravidla pro rok 2011 Grantový systém Zdravého města Třebíč obecná pravidla pro rok 2011 Obsah: 1. Úvod 2. Grantové programy pro rok 2011 3. Časový harmonogram 4. Manuál pro předkladatele žádostí a projektů 5. Organizační zajištění

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. 1. Škola byla potvrzena jako příspěvková organizace zřizovací listinou ze dne s platností k

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. 1. Škola byla potvrzena jako příspěvková organizace zřizovací listinou ze dne s platností k ORGANIZAČNÍ ŘÁD Část A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Organizační řád Gymnázia Elišky Krásnohorské, Praha 4 Michle, Ohradní 55 upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce

Více

Grantový systém Zdravého města Třebíče - Obecná pravidla pro rok 2015

Grantový systém Zdravého města Třebíče - Obecná pravidla pro rok 2015 Grantový systém Zdravého města Třebíče - Obecná pravidla pro rok 2015 Obsah: 1. Úvod 2. Grantové programy pro rok 2015 3. Časový harmonogram 4. Manuál pro předkladatele žádostí a projektů 5. Organizační

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV. Spolku rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia. I. Základní ustanovení

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV. Spolku rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia. I. Základní ustanovení ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV Spolku rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia I. Základní ustanovení 1. Spolek rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia je spolek ve smyslu ustanovení 214 a

Více

Stanovy spolku Golf Club Hostivař. Článek 1 Název, trvání spolku. 2. Klub je zapsaným spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.

Stanovy spolku Golf Club Hostivař. Článek 1 Název, trvání spolku. 2. Klub je zapsaným spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Stanovy spolku Golf Club Hostivař Článek 1 Název, trvání spolku 1. Název spolku je Golf Club Hostivař, z.s. (dále jen Klub ). 2. Klub je zapsaným spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.

Více

OBCHODNĚ-PROPAGAČNÍ ČINNOST

OBCHODNĚ-PROPAGAČNÍ ČINNOST Druh dokumentu: POKYN PŘEDSEDY Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: 3. 1. 2014 3.0 9 1 Číslo výtisku: 1 Číslo kopie: Datum: Garant: Funkce: Podpis: 3. 1. 2014 Mgr. Petr Prchal ředitel odboru

Více

Organizační a volební řád Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s.

Organizační a volební řád Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Organizační a volební řád Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Část I. Základní ustanovení 1. Organizační a volební řád Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. (dále jen asociace )

Více

Základní škola Jindřichův Hradec III, Vajgar 692, příspěvková organizace se sídlem 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. PaedDr. Pavel Štefl, ředitel školy

Základní škola Jindřichův Hradec III, Vajgar 692, příspěvková organizace se sídlem 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. PaedDr. Pavel Štefl, ředitel školy Základní škola Jindřichův Hradec III, Vajgar 692, příspěvková organizace se sídlem 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak 11 /2018 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: PaedDr. Pavel Štefl, ředitel

Více

Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s.

Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. I. Název a sídlo Název: Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. Název anglicky: Open GeoInfrastructure Zkratka: osgeo.cz Sídlo: Podevsí 33, Dolní Lhota, 747 66

Více

Organizační řád KDU-ČSL.

Organizační řád KDU-ČSL. Organizační řád KDU-ČSL Strana 1. z 6 Organizační řád KDU-ČSL. 1. Základní ustanovení 1. Organizační řád se vydává dle Stanov KDU-ČSL 1. 2. Organizační řád schvaluje Celostátní konference KDU- ČSL 2. 3.

Více

SMĚRNICE - ORGANIZAČNÍ ŘÁD

SMĚRNICE - ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak Vypracoval: Schválil: Základní škola Mšeno, příspěvková organizace se sídlem Boleslavská 360, 277 35 Mšeno SMĚRNICE - ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2/2015 A.1. A5 Mgr. Jiřina Trunková,

Více

doc. Ing. Zdeněk Horák, Ph.D JUDr. Pravomil Prchal, Ph.D. doc. MUDr. Václav Báča, Ph.D. rektor Počet stran: 7 Počet příloh: 0 Rozdělovník:

doc. Ing. Zdeněk Horák, Ph.D JUDr. Pravomil Prchal, Ph.D. doc. MUDr. Václav Báča, Ph.D. rektor Počet stran: 7 Počet příloh: 0 Rozdělovník: Zpracoval (podpis): SMĚRNICE K ODBORNÉ PRAXI PRO STUDENTY VŠPJ Druh: Směrnice prorektora pro studium Č.j.: VSPJ/06960/2017 Oblast OŘN: OS Organizační závaznost: Vysoká škola polytechnická Jihlava Zpracoval:

Více

Organizační řád obecního úřadu ve Vraclavi

Organizační řád obecního úřadu ve Vraclavi Organizační řád obecního úřadu ve Vraclavi Podle zákona č. 128/2000 Sb. o obcích (dále jen zákon) Čl. 1 Organizační řád upravuje zásady činnosti a řízení obecního úřadu Vraclav, dělbu práce mezi jeho pracovníky,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Základní škola Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem, okres Nymburk příspěvková organizace nám. B. Hrozného 12, 289 22 Lysá nad Labem ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 18/2012 Jar Spisový znak, skartační znak: A.1.

Více

Organizační řád mateřské školy

Organizační řád mateřské školy Organizační řád mateřské školy A. Úvodní ustanovení Organizační řád mateřské školy upravuje organizační strukturu, zásady řízení, formy a metody práce školy, práva, odpovědnost a povinnosti pracovníků

Více

Organizační řád Olympiády v českém jazyce

Organizační řád Olympiády v českém jazyce Č. j.: MŠMT 9 714/2018-1 Organizační řád Olympiády v českém jazyce Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování soutěží

Více

Organizační řád mateřské školy upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce školy, práva a povinnosti pracovníků školy

Organizační řád mateřské školy upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce školy, práva a povinnosti pracovníků školy Mateřská škola Máslovice,Pražská 103, Vodochody 25 65 Organizační řád MŠ Máslovice s dodatky Č.j. Účinnost: 3.9.2018 Dodatky: 1,2,3 Zpracovala: Marie Těthalová, ředitelka MŠ 1.VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Organizační

Více

Statut RHSD Jihočeského kraje

Statut RHSD Jihočeského kraje Statut RHSD Jčk Statut RHSD Jihočeského kraje PREAMBULE Rada hospodářské a sociální dohody Jihočeského kraje (dále jen RHSD JčK) je společným dobrovolným dohadovacím a iniciativním orgánem odborů, zaměstnavatelů

Více

MANUÁL PROJEKTOVÉHO MANAŽERA MĚSTSKÉHO ÚŘADU

MANUÁL PROJEKTOVÉHO MANAŽERA MĚSTSKÉHO ÚŘADU PŘÍLOHA Č. 4 VNITŘNÍHO PŘEDPISU Č. 0003/2015 MANUÁL PROJEKTOVÉHO MANAŽERA MĚSTSKÉHO ÚŘADU - POSTUP ŘÍZENÍ KOMPLEXNÍHO PROJEKTU - Městský úřad Moravská Třebová 1 OBSAH A. ÚVOD 3 A.1.1. Účel manuálu 3 A.1.2.

Více

Základní škola Most, J. A. Komenského 474, příspěvková organizace J. A. Komenského 474, Most ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní škola Most, J. A. Komenského 474, příspěvková organizace J. A. Komenského 474, Most ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola Most, J. A. Komenského 474, příspěvková organizace J. A. Komenského 474, 434 01 Most ORGANIZAČNÍ ŘÁD Spisový a skartační znak 1.1.1. A 10 Vypracovala: Schválila: Mgr. Lenka Firmanová, ředitelka

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Postavení a působnost úřadu. Článek 3 Organizační struktura úřadu. Článek 4 Řízení úřadu

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Postavení a působnost úřadu. Článek 3 Organizační struktura úřadu. Článek 4 Řízení úřadu INTERNÍ SMĚRNICE Č. 9/2014 MĚSTSKÝ ÚŘAD MODŘICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD schváleno Radou města Modřice dne 2014-04-07 Účinnost 2014-04-07 Zpracovala Bc. Andrea Kovářová Strana 1 (celkem 6) ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Univerzitní mateřská škola HRÁŠEK Mendelovy univerzity v Brně Koleje J. A. Komenského Mendelovy univerzity v Brně Kohoutova 11, 613 00 Brno Č. MŠ 2/2012 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY OŘ byl projednán

Více

Stanovy spolku. Rodičovská akademie při základní škole Morkovice, z. s.

Stanovy spolku. Rodičovská akademie při základní škole Morkovice, z. s. Stanovy spolku Rodičovská akademie při základní škole Morkovice, z. s. Článek 1: Úvodní ustanovení 1.1. Název spolku: Rodičovská akademie při základní škole Morkovice, z. s. (dále jen Spolek ). 1.2. Sídlo

Více

Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura. I. Název a sídlo. II. Charakter sdružení. III. Základní cíle sdružení. IV.

Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura. I. Název a sídlo. II. Charakter sdružení. III. Základní cíle sdružení. IV. Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura Název: Otevřená GeoInfrastruktura Název anglicky: Open GeoInfrastructure Zkratka: osgeo.cz Sídlo: Podevsí 33, Dolní Lhota, 747 66 I. Název a sídlo II. Charakter

Více

Část I. Všeobecná ustanovení

Část I. Všeobecná ustanovení Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č. j.: G/751/2012 Vypracoval: Mgr. Anna Kohoutová Schválil: Mgr. Anna Kohoutová, ředitelka školy vyvěšení na nástěnce ve sborovně školy, tj. 4. 9.

Více

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 2/2010 Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem, nám. B. Hrozného 12, okres Nymburk příspěvková organizace nám. B. Hrozného 12, 289 22 Lysá nad Labem ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č. j.: 29/2016 Jar Spisový znak,

Více

Centrum Kašpar, o. s. Kašparova 73, Liberec Vesec, 463 12 telefon: +420 739 037 527 IČ: 26994445 http://www.centrum-kaspar.cz

Centrum Kašpar, o. s. Kašparova 73, Liberec Vesec, 463 12 telefon: +420 739 037 527 IČ: 26994445 http://www.centrum-kaspar.cz Dohoda o poskytnutí služby číslo: 25/CH/010/2011 Uzavřená dle 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen občanský zákoník ) Článek I. Smluvní strany Poskytovatel

Více

ZŠ a MŠ Jindřichov, okres Bruntál

ZŠ a MŠ Jindřichov, okres Bruntál ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část 1: Organizační řád ZŠ Č.j.: 577/2017/ZS/ST Spis. znak Skart. znak 1.1 A 10 Vypracovala: Schválila: Mgr. Zlata Steuerová Mgr. Zlata Steuerová Pedagogická rada projednala dne 30.

Více

OBEC BLATNICE. Vnitřní směrnice č.2/2015. Směrnice k finanční kontrole. Obsah směrnice

OBEC BLATNICE. Vnitřní směrnice č.2/2015. Směrnice k finanční kontrole. Obsah směrnice OBEC BLATNICE Vnitřní směrnice č.2/2015 Směrnice k finanční kontrole Obec: Blatnice Adresa: Blatnice 132, 675 51 Jaroměřice n. Rok Směrnici zpracoval: Soňa Málová Datum zpracování: 24.4.2015 Směrnici schválil:

Více

Organizační řád Dějepisné olympiády

Organizační řád Dějepisné olympiády Č. j. MSMT- 20 406/2016-1 Organizační řád Dějepisné olympiády ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Č1. 1 Povaha a cíl dějepisné olympiády (1) Dějepisná olympiáda (dále též jen DěO ) je soutěž 1) vycházející

Více