Volání po měřitelnosti?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Volání po měřitelnosti?"

Transkript

1

2 Navazujeme na časopis TYP z první republiky. Autor: Milan Nerud Volání po měřitelnosti? Je váš marketing efektivní? Zdánlivě jednoduchá otázka, přesto odpověď není snadná. Kontrola patří mezi základní manažerské funkce. V principu porovnáváme odchylku výsledku od očekávání. Co ale máme očekávat od marketingu? A kdy to máme začít měřit? Pokud provedeme měření, brzy budou výsledky zkreslené a my vyhodnotíme marketingové aktivity za neefektivní. Co když zaspíme a budeme měřit pozdě? Opět získáme zkreslené výsledky ovlivněné několika různými zásahy. V tomto čísle budeme hodně mluvit o moderních nástrojích, které nám měření umožní. GOOGLE ANALYTICS Webové prezentace jsou pro naprostou většinu firem základním nástrojem komunikace se zákazníkem. Dokážete změřit reakci návštěvníka (ještě mu neříkejme zákazník) na změny, které na webu provedete. Podle indexu věrnosti, hloubky návštěvy, průměrné doby návštěvy a návratnosti dokážete reálně zhodnotit zájem o vaše informace. Navíc můžete zjistit, odkud k vám návštěvník přichází a podle kterých klíčových slov vás hledá. VYHODNOCENÍ ČTIVOSTI ZPRAVODAJE Posíláte zákazníkům informace ovým zpravodajem? Máte nástroj, jak změřit, nakolik je tento zpravodaj zaujal a zda jej čtou? Pokud ano, máte jedinečnou možnost měnit obsah (tolik známou a používanou metodou pokus - omyl). Zvýšíte tím návratnost investice vynaložené do tvorby a distribuce. Předpokládám, že zpravodaj vydáváte jako nástroj podpory prodeje a má vést k opakovanému nákupu. PPC KAMPANĚ Souvisí s uvedenými klíčovými slovy. Dnes tolik probíraná (placená) SEO optimalizace zajišťující vám ty ty správné pozice. Ne každý ví, že může pomocí dobrého překladu optimalizovat i na návštěvníky se zahraničí. Měříte efektivitu vynaložené koruny na jeden proklik apod. DOTAZOVÁNÍ NA PRODEJNĚ Bez informací je firma jak člověk bez rozumu. Přesto se firmy zdráhají zeptat se zákazníka. Nedává to smysl. Koho jiného se ptát. Nejčastějším odůvodněním, proč se lidé z firem neptají je jejich vlastní postoj vůči dotazování. Podle něj usuzují, že všichni lidé mají stejný postoj a odpovídat nechtějí. Otázka není, ptát se či neptat. Správná otázka zni, jak se ptát, aby zákazník neměl problém odpovědět. JAK MĚŘÍTE EFEKTIVITU MARKETINGU VY? Časopis Marketingové inspirace vyšel poprvé 10. října 2010 a od té doby jsme vydali osm dílů. Některé články na sebe navazují (například kurz time managementu). Pokud vám schází některé z těchto osmi vydání, napište na redakce@spravnavolba.cz a my vám jej pošleme. (1)

3 Ze života úspěšných českých podnikatelů Ing. Rostislav Brodecký, podnikatel, v současné době obchodní ředitel firmy Time Maker. Firma prodává a školí systém, který zefektivňuje a zrychluje procesy a operativní fungování různých organizací. Náš časopis navazuje na měsíčník TYP z první republiky. Jaký je Váš osob ní postoj k odkazu, který nám toto období historie zanechalo? Takzvaná první republika je vzorem pro každou další generaci. V té době vzniklo mnoho pokrokových projektů, myšlenek a bylo zavedena spousta nových technologií. Byla to doba znatelného rozkvětu. Můj postoj je tedy obdiv. Nesmírný obdiv k odvaze tehdejších průkopníků. Obdivuji práci Tomáše Bati. On zanechal velmi silný odkaz: dělejte věci tak, aby přetrvaly věky. Jak z téměř ničeho vytvořil impérium. Jeho heslo, že je lepší prodat milionkrát za korunu, než jednou za milion, se myslím snaží od té doby realizovat každý, kdo nemyslí jen na sebe... V prvorepublikové společnosti bylo mnoho zajímavých osobností a to nejen ze sféry filmu, politiky, ale i podnikání. Vybaví se Vám nějaká osobnost? Kromě výše uvedeného Tomáše Bati jsou to ještě pánové Laurin a Klement. Jejich heslo, které vštěpovali všem svým zaměstnancům, že dobrá práce se pozná podle toho, jak dobře je udělaná tam, kam není vidět myslím hovoří o tom, co je symbolem kvality a co dnes mnoho firem i řemeslníků postrádá. Co je ještě výrazným znakem tehdejší doby jsou jistě manýry, které se dnes už vidí málo. Filmové hvězdy, jako Jaroslav Marvan, Oldřich Nový, Jindřich Plachta a mnozí další... Ukazovali národu noblesu, styl. Dnes se spousta věcí nenosí. A je to škoda. Když se podíváte na filmy z té doby, byl továrník továrníkem se vší úctou. Čišela z něj jistota, rozhodnost a moc. Nebyl to žádný ředitel sociálního ústavu, za jaké lze dnes označit spoustu firem. Obchodníci se uměli prezentovat, chovali se tak, aby byli vzorem. Toto uměli odprezentovat umělci té doby a za to jim patří můj obdiv. Vaše firma pomáhá zákazníkům zlepšovat procesy a fungování organizaci práce. Nakolik vnímáte, že je dnes prostor a šance na úspěch novinek a inovací? Vnímám rozhodně to, že prostor pro inovaci je potřeba udělat vždy, když je to potřeba. Mnohdy mají lidé tendenci inovovat za každou cenu a není to dobře. Někdy to vidím na úkor toho, aby věci skutečně fungovaly. S tím souvisí aplikace různých novinek. Často je to vidět v marketingu, kdy se inovace vyplácí v kreativitě, ale zároveň je to obor, který vyžaduje dodržování jistých pravidel a novinky nemají místo. Na druhou stranu se nikdo z nás neubrání pokroku, který je vyžadován v komunikačních technologiích, dopravních technologiích atd. Byli bychom příliš sobečtí, kdybychom rozvoj ignorovali. Je potřeba si uvědomit, co je důležité pro nasazení ve firmě pro to, aby bylo dosaženo skutečné efektivity. V této oblasti je rozvoj nepostradatelný a zajišťuje expanzi. (2)

4 Jak se vyrovnáváte s faktem, že některý projekt, kterému jste věnoval mnoho energie a času nevyšel, nebo byl odložen? Nevyrovnávám. Nepláčete nad jedním rozlitým krajáčem mléka, když jich na polici stojí další tucet. Takto je potřeba to vnímat. Za každých okolností hledět dopředu a nestýskat si, vytvářet potenciál. Energii a čas šetřím tím, že mám cykly pod kontrolou. Nevěnuji tak energii nadbytečným činnostem. Nehledám, nepátrám. Každý, kdo používá TimeMaker ví přesně, o čem mluvím. Co byste doporučit českým podnikatelům (čtenářům tohoto časopisu) jako návod na optimální inovaci v rámci jejich podnikání? V první řadě si nemyslím, že je potřeba inovovat za každou cenu. Doporučuji všem, aby zjistili u sebe samých, v jejich firmách, obchodech apod., co jim skutečně funguje. Co podporuje jejich rozvoj. A to nesmí změnit! A když zjistí, co jim funguje, tak to musí podpořit. Tady už je místo pro novinky. Jistě se bagristovi bude efektivněji pracovat s moderním bagrem než se stalincem z šedesátých let. Stejný rozdíl najdeme mezi psacím strojem a počítačem. Jde tedy o to, jak být efektivnější, abychom nezaostávali v produkci za konkurencí. K tomu potřebujeme nějaké nástroje. Doporučuji čtenářům, aby když zjistí, že není v jejich firmě vše optimální, kontaktovali dobrého konzultanta, který se na věc umí podívat zvenčí. To je velmi důležité. S ním potom nastavit takové inovace, ve kterých skutečně vidí smysl. Na závěr nám prosím prozraďte, jaké projekty Vás čekají v nejbližší době? V těchto dnech startuje nový projekt vzdělávání pro podnikatele v Brně a okolí. Na Slovensku tento projekt zaznamenává velký úspěch a expanduje. Spousta podnikatelů, manažerů a šéfů potřebuje data k tomu, jak lépe motivovat lidi, jak zapříčiňovat dosahování produktu, jak nebýt v závěsu za jinými. K tomu jim slouží nové studijní centrum. Více najdete na Mým cílem, stejně jako cílem mých kolegů, je to pořádně rozjet. V osobní rovině je to potom podpora dětem v mateřské a základní škole Basic Brno. Tam jsem čerstvým členem školské rady a čeká mne příjemná práce. Zvu Vás na Přátelé mě najdou na Facebooku. Otazky kladl Milan Nerud. (3)

5 Jak mám chápat? ČISTÉ INVESTICE V ZAHRANIČÍ Kdo je firma Ertrag & Sicherheit, která vám čistou investici jako jediná v ČR umožní? Jsme poradenská společnost, která nenabízí klientům žádné vlastní investiční ani pojišťovací produkty. Klientům nabízíme možnost investovat výhradně do legálních a prověřených otevřených podílových fondů od mezinárodně uznávaných investičních společností. Všechny námi nabízené produkty jsou registrované Českou národní bankou a podléhají dohledu nad kapitálovým trhem. Investování klientovi pouze zprostředkujeme a děláme pro něho poradenství a servis. Investované peníze jdou přímo z bankovního účtu klienta do depozitní banky fondu a firma E&S k nim nemá vůbec přístup. Stejně tak jsou při výběru vypláceny zpět přímo na účet klienta. (4)

6 Spolupracujeme pouze s nejuznávanějšími a největšími mezinárodními bankami a investičními fondy. Špičkoví manažeři těchto fondů se zabývají výhradně vyhledáváním nejvýhodnějších investičních příležitostí pro umístění peněz svých klientů. Cílem je dosažení maximálního výnosu při co největší diverzifikaci a minimalizaci rizika. Základní jistotou otevřených podílových fondů je myšlenka rozptylu investovaného kapitálu do hospodářství (ekonomiky). Světové hospodářství funguje na absolutně pevných a neměnných pilířích. Základních lidských potřebách. Mezi tyto potřeby řadíme bezpodmínečnou nutnost pro přežití lidstva: jíst, pít, pracovat, spát, bavit se,... Na tomto základě existují společnosti, firmy a instituce, zajišťující pokrytí těchto základních potřeb. Tyto firmy vytváří zisk a majitelé podílů dostávají část tohoto zisku. Jedinou společností, která dokáže zprostředkovat v České republice přímou investici do OPF Franklin Templeton, je Jung & DMS, Cie. Pouze klienti této společnosti mají zajištěn maximální výnos za minimální poplatek. Neexistuje žádný důvod, proč nemít podíl na výnosech světového hospodářství. U nás je klient,,majitelem. Máte-li zájem dozvědět se o nás více, kontaktujte mne. Dana Horáková nezávislý majetkový poradce Tel.: (+420) horakova.esfonds@seznam.cz (5)

7 Návratnost Investice Do Internetového Marketingu Internetová reklama umožnila vzniknout zcela nové disciplíně výkonnostnímu marketingu. Ten umožňuje zjistit přesné výsledky reklamní kampaně na internetu. Co Je výkonnostní marketing? Do výkonnostního marketingu spadá takový druh reklamy, jejímž cílem je přímý prodej či získání kontaktu na potencionálního zákazníka. Jeho základem je definovat výnos ze zákazníka (v případě např. internetového obchodu je jím marže na objednávce). V rámci výkonnostního marketingu poté spojujeme informaci o tom, kolik nás reklama na internetu stojí, a informaci o tom, kolik nám přímo vydělala (návratnost investice). Z těchto čísel jsme následně schopni zjistit, zda nám určitý druh reklamy vydělává, či nás připravuje o peníze. Jak měřit návratnost investice? Stanovením měřicích metod a způsobů, jak měřit výsledky internetových kampaní, se zabývá obor webové analytiky. Pokud realizujete pouze internetové kampaně, bez provázání na jiná media, bohatě vám k vyhodnocování postačí analytický software Google Analytics, který je zdarma. Pro získání správných výsledků je třeba provést jeho korektní nastavení. Jak s měřitelností dlouhodobě pracovat? Znalost výsledků internetových kampaní vám umožní zlepšit jejich výkon. Pokud již inzerujete na internetu, pravděpodobně jste na několika kampaních prodělali (většinou aniž byste o tom věděli). Přesné měření vašich výsledků vám umožní orientovat se na média, která vám vydělávají nejvíc, a experimentováním s reklamními sděleními jejich výsledky ještě zlepšovat. Je třeba profesionál? Nastavení Google Analytics vždy doporučujeme svěřit profesionálům, a to z jednoho velmi důležitého důvodu. Pokud nemáte v ruce správná data, nemůžete učinit správná rozhodnutí. Nepodceňujte také tvorbu analytické strategie nastavený analytický software je vám k ničemu, když nevíte, jaká data sledovat a jak na jejich změnu reagovat. Majitel malého podnikání, který inzeruje pouze lokálně, zvládne po krátkém zaškolení tato data vyhodnocovat sám. Profesionál na webovou analytiku je zapotřebí, pokud má společnost rozsáhlejší marketingové aktivity. V tomto případě je třeba rozlišit, jaká část marketingových aktivit má jaký efekt jelikož marketing funguje jako jeden organismus, vše je propojené. Toto rozlišení si žádá zkušenosti a komplexní analytické myšlení. Hlavní výhodou výkonnostního marketingu je jeho cena (ve srovnání s jinými typy médií je levný) a jeho okamžitá odezva. V dobách předinternetových byl marketing něčím, do čeho bylo nutné investovat peníze s tím, že výsledek se projevil po několika měsících až letech. Představte si ty možnosti, které vám poskytne okamžitá zpětná vazba. Už žádné doufání ve výsledky, pouze čistá čísla! Tereza Hadamová Český Marketér s.r.o. tereza@ceskymarketer.cz (6)

8 Market ready translations Takzvané market ready translations jsou překlady, které jsou srozumitelné pro danou cílovou skupinu, Máme-li text, který je určený pro širokou veřejnost, měl by být napsán odpovídajícím stylem a neměl by obsahovat příliš odbornou terminologii. Naopak, publikujeme-li pro odbornou veřejnost, například lékařskou studii, měla by obsahovat odborné termíny a žargon, které se v daných kruzích obvykle používají. Market ready translations nevyžadují žádné dodatečné úpravy, jsou připraveny k okamžité publikaci. Je tento způsob překladu v České republice obvyklý? Většina překladatelských firem v České republice garantuje kvalitu svých překladů tím, že vybere takříkajíc nejvhodnějšího" překladatele a případně provede jazykové korektury. Tento postup je schválený i v rámci různých certifikačních programů (Cepres, DIN apod.). Srozumitelnost překladu jako takového pro určitou cílovou skupinu se tím však nezajistí. Naopak, ve výsledku všechny texty vyzní univerzálně" stejně, ať je to smlouva nebo propagační leták. Je stále velké množství českých překladatelů, kteří bohužel s ohledem na danou cílovou skupinu překládat neumí. Jaký je princip zajištění kvality? V první řadě je to naše zásada nepřistupovat k překladatelům jako k databázovým položkám, ale jako ke kreativním bytostem, které se mají neustále zdokonalovat. Pořádáme praktická školení, na kterých demonstrujeme a zkoušíme různé přístupy k podobným textům, které jsou publikovány různých místech nebo v různých médiích. Při finální korektuře se texty už jen jemně doladí. Tímto zajišťujeme připravenost nejen našich překladatelů, ale také jejich překladů k další publikaci. Nezmění se tím ale obsah sdělení? Přesnost překladu, tedy zachování původní myšlenky autora, je téměř posvátné pravidlo. Mnoho lidí (a bohužel i překladatelů) si však myslí, že přesnost rovná se doslovnost. Není to naštěstí pravda. Naším úkolem je co nejvěrněji vystihnout myšlenku autora originálu a srozumitelně, přirozeným způsobem, ji interpretovat cílovému čtenáři. Jak vnímáte budoucí vývoj na trhu překladatelství? Myslím si, že budoucnost překladů je spojená právě s překlady, které jsou připravené k okamžité publikaci. Na tomto principu pracují velké světové překladatelské agentury, jako je například Welocalize, která pracuje především pro Google, Microsoft nebo IBM. I my vnímáme rostoucí trend poptávek, především jsou to reklamní a mediální agentury, české restaurace, které chtějí přiblížit své menu turistům, dále soukromé kliniky a zdravotnická zařízení, pro které zpracováváme překlady studií publikovaných v amerických odborných časopisech. Odpovídal Martin Kůra z firmy Abiturient.cz Tel.: Zastihnete mě i na Facebooku! (7)

9 Zajímavé projekty Čtenáři časopisu MARKETINGOVÉ INSPIRACE mají jedinečnou možnost si vyzkoušet novinku na trhu přenosu informací digitální pero, které funguje na bázi přenosu rukou psaných dat z papíru do elektronické podoby. Více informací o možnostech vyzkoušení: Vít Hudec, tel.: vit.hudec@benefitit.cz CLGA české ženy ve světě golfu CZECH LADIES GOLF ASSOCIATION je sdružení provozující sportovní, organizační a osvětovou činnost. Posláním je prosazování zájmů "ladies", tedy hráček golfu při sportovní a společenské činnosti spojené s hrou golfu, s přihlédnutím k specifickým zájmům, předpokladům a možnostem hráček. CLGA především organizuje soutěže hráček, realizuje styk se zahraničními dámskými kluby a asociacemi, a podporuje výchovu ke hře golfu. Cílem CLGA je dále rozvíjet organizační činnost občanského sdružení, rozšiřovat jeho členskou základnu, prohlubovat obecné povědomí o Asociaci a dále podporovat zahraniční spolupráci. CLGA od svého založení přispívá i pro nemocné děti. Každoročně je prostřednictvím soutěží věnována finanční částka dětským zdravotnickým zařízením. Letošní ročník, již jedenáctý a poprvé mezinárodní, Czech and Slovak Lady OPEN 2011 už je v plném proudu. Úvodní turnaj je odehrán, připravují se další 4. Milé je i to, že turnajů se mohou zúčastnit i nečlenky CLGA a vítáni jsou samozřejmě i pánové. Více informací získáte na oficiálních stránkách Tak tedy, kdo máte, vězměte svoje golfové nádobíčko a připojte se. Těšíme se na vás. Lenka Hošková PR manager CLGA tel.: (8)

10 Co není Marketing! Přestaňte prodávat a začněte pomáhat. Nabízejte řešení problémů zákazníků. Nabízejte rady, informace a pomoc. Jen tak vám zákazníci začnou věřit. Možná jste si všimli, že zákazníci kupují u těch, ke kterým mají důvěru. Ke komu mají vztah. A k budování vztahu a důvěry musí dnes podnikatel využívat internet a . Bez moderních nástrojů je ztracen. Jak na ně? Dnešní téma je marketing, přesněji, co marketing není. Co dělat, abychom na poli marketingu uspěli. Zaměřme se v prvé fázi na věci, které k úspěchu nevedou. A mnohdy nevedou ani na to pole. Co se nepočítá, čemu se vyhnout a co nedělat, abychom si ve firmě marketingem neuškodili? 26 bodů o tom, co není marketing (9)

11 K zamyšlení... Perly z časopisu TYP (ročník 1936) Kdo nemá sám důvěru ve své zboží i v sebe, nemůže ji očekávat od jiných. Jaký je trvalý základ úspěšného podnikání? Hledati neustále, jak být více prospěšný zákazníkům, ale přitom si uchovat i slušný čistý zisk. Jaká je zlatá střední cesta pro regulování hospodářství? Řekli bychom, že nejen zamezit bezohlednost, ale také nepodporovat hloupost. JE DOBRÉ MYSLET NA PROCENTA Kdykoli nějaký majitel podniku počíná být spokojen s jeho obratem, je dobře myslet na procenta. Zbaví nás přílišné spokojenosti i domýšlivosti. Nedávno mě pravil jeden továrník, že jeho výrobky se prodávají po celém světě. Zeptal jsem se ho, jaké procento z celkového obratu v těchto výrobcích má jeho továrna. Zdálo se, že je mu tato otázka nemilá. Dosti nerad přiznal, že má asi jenom 9 %. Mám mnoho konkurentů, pravil, ale 9 % zdá se mi být docela slušné. Ovšem je to slušné, ale pro ctižádostivého muže je to pouze začátek. Ale i každý obchodník v drobném by byl překvapen, kdyby si provedl odhad, kolik procent dělá jeho obrat z celkového detailního obratu v jeho městě. Kdykoliv si myslím, že TYP je dosti rozšířeným časopisem, připomenu si, že jej čte sotva jen jedno procento lidí, kteří jsou u nás činní v podnikání. Nabudu pak ihned potřebné skromnosti a vidím, jak velký úkol zbývá ještě vykonat. Je dobré myslet na procenta, na zákazníky, kterých nemáme. Motto na závěr: Obtíže nejsou ničím, před čím je nutno se zastavit, nýbrž co třeba rozřešit. Časopis Marketingové inspirace vyšel poprvé 10. října 2010 a od té doby jsme vydali osm dílů. Některé články na sebe navazují (například kurz time managementu). Pokud vám schází některé z těchto osmi vydání, napište na redakce@spravnavolba.cz a my vám jej pošleme. (10)

12 Redakce Měsíčník marketingové inspirace vydává agentura Správná volba. Šéfredaktor: Bc. Milan Nerud tel.: Facebook: Marketingové inspirace Jazyková redakce: Martin Kůra (ABITURIENT.CZ) Další nebo scházející vydání Marketingových inspirací vám rádi zašleme. V případě zájmu pište na redakce@spravnavolba.cz předmět MI PARTNEŘI (11)

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10 Obsah Úvod 9 Členění knihy 10 KAPITOLA 1 Copywriting 11 Práce copywritera 11 Jak se stát dobrým copywriterem 12 Jak začít 15 Co budete psát 15 O čem budete psát 16 Proč budete psát 17 Pro koho budete psát

Více

Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Dnešní internetový svět nabízí spoustu možností, jak si vydělat peníze, zlepšit rodinný rozpočet nebo si v důchodu finančně přilepšit. Jednou z

Více

Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012

Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012 Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012 Duben 2013 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu?

Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu? Web Management Start Web Management Start Příležitost pro efektivní rozvoj podnikání na internetu. Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu? Trápí

Více

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Webová analytika Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí SEO spočívá v lepším zobrazování stránek ve výsledcích vyhledávání na vyhledávačích Souhrnně

Více

Představte si, že hledáte dovolenou v Itálii. Co uděláte? Půjdete na italský vyhledávač a zadáte tam klíčové slovo vacanze in Italia?

Představte si, že hledáte dovolenou v Itálii. Co uděláte? Půjdete na italský vyhledávač a zadáte tam klíčové slovo vacanze in Italia? nebo alespoň ne tolik, kolik byste sami chtěli. Představte si, že hledáte dovolenou v Itálii. Co uděláte? Půjdete na italský vyhledávač a zadáte tam klíčové slovo vacanze in Italia? Jedním z nejprozaičtějších

Více

Zvyšování obchodní výkonnosti webových stránek. nejen e-shopů

Zvyšování obchodní výkonnosti webových stránek. nejen e-shopů Zvyšování obchodní výkonnosti webových stránek nejen e-shopů Jihočeská hospodářská komora, 20. 5. 2015 nejsme agentura Jsme tým nezávislých & kreativních lidí pro Váš web Martin Laudát Creative director

Více

Efektivní PPC reklama pro firmy

Efektivní PPC reklama pro firmy Efektivní PPC reklama pro firmy E-marketingová konference JHK Markéta Janochová 25. 3. 2015 O čem se dnes budeme bavit? Představení a výhody PPC Jak naplánovat PPC kampaň Časté chyby Otázky a diskuze Začínáme:

Více

6 tipů. pro Strategii k radosti. Michal Kolář www.kolami.cz

6 tipů. pro Strategii k radosti. Michal Kolář www.kolami.cz 6 tipů pro Strategii k radosti Michal Kolář www.kolami.cz Do rukou se Vám dostává ebook 6 tipů pro Strategii k radosti s tipy, které dokáží posunout affiliate spolupráci v kombinaci s PPC reklamou na jiný

Více

CzechTrade podporuje spolupráci mezi firmou a designérem. Když se potká skvělý designér a kvalitní výrobce

CzechTrade podporuje spolupráci mezi firmou a designérem. Když se potká skvělý designér a kvalitní výrobce CzechTrade podporuje spolupráci mezi firmou a designérem Když se potká skvělý designér a kvalitní výrobce Plastia Lenka Novotná, jednatelka firmy Plastia s.r.o. Jdeme cestou originality a vysoké přidané

Více

Jsme nezávislé vydavatelství cílící na čtenáře s vlivem, moderní byznys a instituce. Co máme za sebou (ceny a projekty)

Jsme nezávislé vydavatelství cílící na čtenáře s vlivem, moderní byznys a instituce. Co máme za sebou (ceny a projekty) D L M Jsme nezávislé vydavatelství cílící na čtenáře s vlivem, moderní byznys a instituce. Píšeme pro lidi v rozhodovacích pozicích s vlivem na společenské dění, politiku a ekonomiku. Oslovujeme čtenáře

Více

Představení a ceník inzerce L M

Představení a ceník inzerce L M Představení a ceník inzerce D L M Jsme nezávislé vydavatelství cílící na čtenáře s vlivem, moderní byznys a instituce. Píšeme pro lidi v rozhodovacích pozicích s vlivem na společenské dění, politiku a

Více

Poradce vs. klient. Biostrukturální prodej a marketing KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem

Poradce vs. klient. Biostrukturální prodej a marketing KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: Poradce vs. klient 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem Biostrukturální prodej a marketing Milan Zajíček, Pražská manažerská akademie, s.r.o. Dotazy řečníkům:

Více

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

Pečeme cestovní ruch Měření v cestovním ruchu

Pečeme cestovní ruch Měření v cestovním ruchu Pečeme cestovní ruch Měření v cestovním ruchu Behaviorální marketing Smyslový marketing Proč? Z parkoviště do sálu = X reklam Kdo jsem? Cíle webu? Co měříme? Dovolte, abychom Vás přivítali na stránkách

Více

FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH

FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH 2 Bohatství je pro moudrého sluhou, pro hloupého pánem. Seneca Využívání algorytmického obchodování vzrostlo z pouhých 2 % v roce 2004

Více

Faily při tvorbě e-shopů,

Faily při tvorbě e-shopů, Faily při tvorbě e-shopů, za které zaplatíte víc, než za celý e-shop Marek Čevelíček Twitter: @mcevel Nefunkční weby a e-shopy Proč existuje tolik nefunkčních webů a e-shopů? 1/ nevím, jak udělat funkční

Více

Anežka Mičková, těší mě.

Anežka Mičková, těší mě. Anežka Mičková, těší mě. Profese finančního poradce je v České republice ještě v plenkách. Vždyť finanční poradci začali mít u nás význam až po revoluci v 89 roce, kdy se otevřel trh a lidé si měli z čeho

Více

tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci

tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci 5 tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci Vánoční období je pro velkou část firem klíčové. Je proto přirozené, že se větší část marketingového rozpočtu typicky soustředí právě do posledních měsíců v

Více

Plánování ve stavební firmě

Plánování ve stavební firmě Co je to podnikatelský plán? Podnikatelský plán je dokument, který popisuje podnik (ideu pro stávající nebo začínající) a způsob, jak dosáhne ziskovosti Plán by měl zahrnovat: všechny náklady a marketingový

Více

Obsah. Marketing a marketingové řízení 3. Úvod: marketing pro každého? 1. 1. kapitola 5 Podstata marketingu 5. 2. kapitola 17 Marketingové řízení 17

Obsah. Marketing a marketingové řízení 3. Úvod: marketing pro každého? 1. 1. kapitola 5 Podstata marketingu 5. 2. kapitola 17 Marketingové řízení 17 Úvod: marketing pro každého? 1 Část I 3 Marketing a marketingové řízení 3 1. kapitola 5 Podstata marketingu 5 Definice marketingu 9 Podnikatelské koncepce a přístup k zákazníkům 12 Konkrétní příklad -

Více

O čem je Historická příležitost?

O čem je Historická příležitost? Pro partnery O čem je Historická příležitost? Historická příležitost je více jak 24týdenní online program o tom, jak vydělat na neopakovatelné politicko-ekonomické změně důchodového systému v České republice,

Více

JIŘÍ MAZUR. www.zivotnapravestrane.cz

JIŘÍ MAZUR. www.zivotnapravestrane.cz JIŘÍ MAZUR 13 TAJEMSTVÍ CESTY NA PRAVOU STRANU Efektivita úspěchu a skvělého života Efektivní jednání v životě Efektivní jednání v podnikání Získat co nejvíce s co nejmenším úsilím = čas = peníze! Být

Více

vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz

vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz Co je Vinegret.cz Vinegret.cz je mladý portál, který přináší různorodé informace o České republice v ruském jazyce. Našimi čtenáři jsou cizinci

Více

E - COMMERCE. Volně prodejná analýza trhu, potenciálu konkurence a úspěšnosti vašeho podnikání.

E - COMMERCE. Volně prodejná analýza trhu, potenciálu konkurence a úspěšnosti vašeho podnikání. 2011 E - COMMERCE Volně prodejná analýza trhu, potenciálu konkurence a úspěšnosti vašeho podnikání. Jak velký je trh? A jak váš segment? Jaký je vývoj trhu za posledních 10 let? Jaké jsou trendy? Kde je

Více

Internetový marketing střední školy zatím nevyužívají. Chtějí se v něm ale zdokonalovat. Shrnutí výsledků průzkumu občanského sdružení Než zazvoní

Internetový marketing střední školy zatím nevyužívají. Chtějí se v něm ale zdokonalovat. Shrnutí výsledků průzkumu občanského sdružení Než zazvoní Internetový marketing střední školy zatím nevyužívají. Chtějí se v něm ale zdokonalovat. Shrnutí výsledků průzkumu občanského sdružení Než zazvoní 7. října 2013 Průzkum mezi učiteli výpočetní techniky

Více

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Kurzy: Jak na on-line marketing základy on-line marketingu (1 den) Copywriting aneb jak psát atraktivní on-line texty (1 den) On-line marketing prakticky

Více

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Kurzy: Jak na on-line marketing základy on-line marketingu (1 den) Copywriting aneb jak psát atraktivní on-line texty (1 den) On-line marketing prakticky

Více

Přemýšlíte o investici do nového stroje? Příštích 60 sekund vám můžete ušetřit hodně peněz...

Přemýšlíte o investici do nového stroje? Příštích 60 sekund vám můžete ušetřit hodně peněz... Přemýšlíte o investici do nového stroje? Příštích 60 sekund vám můžete ušetřit hodně peněz... Správně hned od začátku Rozdíl je v chytrém způsobu práce Začít správně hned od začátku je více než dobrý nápad,

Více

Podnikatelské plánování pro inovace

Podnikatelské plánování pro inovace Podnikatelské plánování pro inovace Šablona podnikatelského plánu Název projektu Datum zpracování Verze č. Údaje o autorech Obsah Exekutivní souhrn...3 1. Základní údaje o předkladateli a podniku...4 1.1

Více

MŮJ ZAČÁTEČNÍ BOJ S NÁVŠTĚVNOSTÍ

MŮJ ZAČÁTEČNÍ BOJ S NÁVŠTĚVNOSTÍ TŘETÍ STRATEGIE: NÁVŠTĚVNOST V minulých videích jsem vám ukázal, jak správně vytvořit produktovou sekvenci a opravdu znásobit hodnotu i zisk z každého zákazníka. Dále, jak zvýšit konverzi, aby každou z

Více

Proč číst zrovna tenhle e-book?

Proč číst zrovna tenhle e-book? Proč číst zrovna tenhle e-book? Máte zájem se dozvědět, proč námitky ve skutečnosti vznikají? Jak na nich vydělat, zvládnout je a jak co nejvíce omezit ty zbytečné, rýpavé, jedovaté a ponižující. Je to

Více

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE?

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE? LINKED AKADEMIE Informace pro partnery PROČ LINKED AKADEMIE? LinkedIn je nejrychleji rostoucí profesní sociální síť Je efektivním nástrojem k k budování expertní značky hledání práce získávání nových klientů

Více

shine. light of change.

shine. light of change. shine. light of change. Jak rozpoznat, je-li člověk vhodný jako projektový manažer? Michael Motal Záměr Ukázat Iniciovat Jak podpořit rozhodování Jak zvážit smysluplnost investice do člověka Výměnu názorů

Více

MARKETINGOVÉ MINIMUM PRO FINANČNÍ ŘEDITELE V KONTEXTU AKTUÁLNÍ FINANČNÍ SITUACE

MARKETINGOVÉ MINIMUM PRO FINANČNÍ ŘEDITELE V KONTEXTU AKTUÁLNÍ FINANČNÍ SITUACE MARKETINGOVÉ MINIMUM PRO FINANČNÍ ŘEDITELE V KONTEXTU AKTUÁLNÍ FINANČNÍ SITUACE Ing. Jiří Nosek Sector Leader Financial Services & Digital Technology Praha, hotel Boscolo Prague, 3.10.2012 GfK 2012 CFO

Více

Jak dělat marketing srdcem a vydělávat

Jak dělat marketing srdcem a vydělávat Jak dělat marketing srdcem a vydělávat 10 kroků jak nastartovat podnikání Mgr. Soňa Uhrová www.koucinksrdcem.cz Obsah Můj příběh 4 Co je to marketing? 5 Krok první: Vím, jaký je můj obor podnikání 6 Krok

Více

Úvodní řeč Jan Čuraj & Michael Kopta

Úvodní řeč Jan Čuraj & Michael Kopta Úvodní řeč Vyzkoušeli jsme řadu projektů, které byly převážně zahraniční a vždy jsme se snažili získat co možná nejvíce informací, aby naše i vaše podnikání fungovalo. Dnes tedy víme, že to na internetu

Více

Případová studie: Zvýšení přirozené návštěvnosti www.cerpadla- ivt.cz. Případová studie: Zvýšení přirozené návštěvnosti www.cerpadla- ivt.

Případová studie: Zvýšení přirozené návštěvnosti www.cerpadla- ivt.cz. Případová studie: Zvýšení přirozené návštěvnosti www.cerpadla- ivt. Případová studie: Zvýšení přirozené návštěvnosti www.cerpadla- ivt.cz Aleš Fodor 28. 5. 2012 1 / 6 1 Stav minulý Se společností Tepelná čerpadla IVT spolupracujeme na zlepšování obchodních výsledků webu

Více

Podnikatelský plán. Název projektu. Logo. Jméno živnostníka / firmy

Podnikatelský plán. Název projektu. Logo. Jméno živnostníka / firmy Podnikatelský plán Název projektu Logo Jméno živnostníka / firmy (Cílem tohoto návodu je pomoci Vám k vytvoření podnikatelského plánu k Vaší myšlence do podnikání. Není potřeba odpovědět na všechny otázky,

Více

10 jednoduchých. kroků pro efektivní online studium

10 jednoduchých. kroků pro efektivní online studium Tento ebook je určen především pro studenty Interactive online programů LIGS University, ale také pro všechny, kteří chtějí studovat online efektivně. Cílem ebooku je poskytnout studentům rady a doporučení,

Více

Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)

Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál) Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál) Ing. Jan Zeman Regionální koordinátor Obsah 1. Náplň projektu 2. Kouč v projektu CzechEkoSystem 3. Poradenské služby 4. Aktuální stav 5. CzechEkoSystem

Více

Canon Business Services

Canon Business Services Canon Business Services Přeměna vašeho podniku Canon Business Services Chování zákazníků se mění rychleji než kdykoliv předtím a vaše organizace musí být připravena na změnu ve způsobu, jakým vytváříte

Více

B2B marketing v ČR v roce 2017

B2B marketing v ČR v roce 2017 B2B marketing v ČR v roce 2017 Nástroje, rozpočty, trendy říjen 2017 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha 7 Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

Vás a Vaši společnost

Vás a Vaši společnost Accelerate your business Určeno pro: Vás a Vaši společnost Potřebujete něco z následujícího? Zvýšit prodej vašich výrobků a produktů Prodávat do zahraničí a stále vše řídit z jednoho místa Být více a lépe

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ. NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 1. pololetí 2016 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ V PARDUBICÍCH

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ. NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 1. pololetí 2016 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ V PARDUBICÍCH Pro Centre s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606628873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 1. pololetí 2016 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

Kongres finančních poradců Česka a Slovenska Budúcnosť finančných poradcov? Prežijú len vyhľadávaní experti. Vieme, ako na to!

Kongres finančních poradců Česka a Slovenska Budúcnosť finančných poradcov? Prežijú len vyhľadávaní experti. Vieme, ako na to! Kongres finančních poradců Česka a Slovenska Budúcnosť finančných poradcov? Prežijú len vyhľadávaní experti. Vieme, ako na to! Návod na přežití? Je páteční odpoledne otvírají se dveře a já vidím pana ředitele...ty

Více

Sociální síť. = propojená skupina lidí na internetu

Sociální síť. = propojená skupina lidí na internetu Sociální sítě Sociální síť = propojená skupina lidí na internetu registrovaným členům umožňuje vytvářet osobní (či firemní) veřejný či částečně veřejný profil, komunikovat spolu, sdílet informace, fotografie,

Více

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy Reklamní strategie, reklamní kampaň Plánování reklamy Jak postupovat při přípravě reklamní kampaně 1. Stanovení cílů kampaně CO se očekává? 2. Potvrzení rozpočtu budget - KOLIK se utratí? 3. Stanovení

Více

SMARTRATING je nezávislý server provozovaný občanským sdružením, které bylo založeno za účelem:

SMARTRATING je nezávislý server provozovaný občanským sdružením, které bylo založeno za účelem: SMARTRATING je systém, který průběžně shromažďuje a vyhodnocuje zkušenosti zákazníků se službami poskytovanými živnostníky a firmami. Tato hodnocení a komentáře průběžně publikuje na webu SMARTRATING s

Více

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?...

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... Obsah 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... 5 4. Nechejte si poradit od odborníka... 6 www.anekamickova.cz 1 Zdravím

Více

Důchodová reforma = šance pro aktivní občany

Důchodová reforma = šance pro aktivní občany Důchodová reforma = šance pro aktivní občany 5.9.2012 Vydání 2012/09/05 Obsah Úvod - strana 1 Jak poznat dobrou firmu - strana 2 Pilíře důchodové reformy str. 3 Výhody a nevýhody II. A III. pilíře str.

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Reklama v rozhodování firmy. Reklamní výdaje a jejich účinnost. Praktické rozhodování o reklamních výdajích. Volba optimální reklamní technologie. Reklama v různých tržních strukturách. Efekty reklamy

Více

Aplikace MyPioneer. www.pioneer.cz www.mypioneer.cz. Page 1 I For broker/dealer use only and not be distributed to the public.

Aplikace MyPioneer. www.pioneer.cz www.mypioneer.cz. Page 1 I For broker/dealer use only and not be distributed to the public. Aplikace MyPioneer www.pioneer.cz www.mypioneer.cz Page 1 I For broker/dealer use only and not be distributed to the public. www.pioneer.cz www.mypioneer.cz Přihlašovací údaje pro klienta: Stačí zaregistrovat

Více

CRM pro neziskovky, o. s. Zpráva o činnosti 2012

CRM pro neziskovky, o. s. Zpráva o činnosti 2012 Zpráva o činnosti 2012 CRM pro neziskovky, o. s. www.crmproneziskovky.cz Obsah 1. Organizace... 2 2. Poslání... 2 3. Historie... 2 4. Organizační struktura... 2 5. Vznik sdružení 2012... 2 6. Činnost sdružení...

Více

Nové přínosy ve zkoumání mysli zákazníka

Nové přínosy ve zkoumání mysli zákazníka Nové přínosy ve zkoumání mysli zákazníka Optimalizace e-shopu pomocí T-Groups Případová studie ukazující přínos poznatků z klinické psychologie pro inovace GfK Czech 1 Základní popis projektu Pozadí Společnost

Více

Placená reklama ve vyhledávačích

Placená reklama ve vyhledávačích Placená reklama ve vyhledávačích Markéta Valentová Obsah workshopu: PPC systémy obecně Úspora č.1: Jak si vybrat nejlepšího zákazníka Úspora č.2: Jak nastavit kampaň, aby vydělávala, ne utrácela Úspora

Více

Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu. Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace

Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu. Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace Co se dozvíte? Co je PPC reklama Jak naplánovat úspěšnou PPC kampaň Jak investuje konkurence v CR Jak lidé

Více

Leady & MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK

Leady & MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK Strana 1 z 12 Obsah 1. Leady... 3 a. Shrnutí... 3 b. Popis modulu... 3 c. Technické podrobnosti o modulu... 5 2. MERK... 6 a. Shrnutí... 6 b.

Více

JAK ZÍSKAT KLIENTŮ? PLNOU POZORNOST POTENCIÁLNÍCH. Mgr. Kalman Horvát. bonus 3x nahrávka mp3

JAK ZÍSKAT KLIENTŮ? PLNOU POZORNOST POTENCIÁLNÍCH. Mgr. Kalman Horvát. bonus 3x nahrávka mp3 PRAKTICKÝ MANUÁL PRO FIRMY A PODNIKATELE + bonus 3x nahrávka mp3 Mgr. Kalman Horvát JAK ZÍSKAT PLNOU POZORNOST POTENCIÁLNÍCH KLIENTŮ? Tak, že se co nejdřív odlišíte od nudné a nedůvěryhodné konkurence

Více

PRAHA, 20/2/2013 V internetové reklamě je přes 11 miliard korun a její objem dále roste

PRAHA, 20/2/2013 V internetové reklamě je přes 11 miliard korun a její objem dále roste Tisková zpráva PRAHA, 20/2/2013 V internetové reklamě je přes 11 miliard korun a její objem dále roste Výdaje do internetové reklamy přesáhly v loňském roce 11 miliard korun. Ve srovnání s rokem 2011 jde

Více

Marketing & průzkum trhu únor 2014. Pavlína Langerová, AUDICA

Marketing & průzkum trhu únor 2014. Pavlína Langerová, AUDICA únor 2014 Pavlína Langerová, AUDICA Odborné školení v rámci projektu Odborné vzdělávání zaměstnanců společnosti RILEXTRADERS reg.č.: CZ.1.04/1.1.02/94.01311 co je to praktický marketing jak si udělat průzkum

Více

TVORBA A REALIZACE VEŘEJNÉ POLITIKY KOMUNIKACE A KOMUNIKAČNÍ PROCESY

TVORBA A REALIZACE VEŘEJNÉ POLITIKY KOMUNIKACE A KOMUNIKAČNÍ PROCESY TVORBA A REALIZACE VEŘEJNÉ POLITIKY KOMUNIKACE A KOMUNIKAČNÍ PROCESY KOMUNIKACE proces při němž jsou sdělovány informace sdělení, sdílení, spojování společná účast: základ veškerých vztahů mezi lidmi,

Více

Typy koncepcí. Prodejní koncepce Marketingová koncepce

Typy koncepcí. Prodejní koncepce Marketingová koncepce Koncepce marketingu Typy koncepcí Výrobní koncepce Výrobková koncepce Prodejní koncepce Marketingová koncepce Výrobní koncepce Spotřebitelé mají v oblibě takové výrobky, které jsou široce dostupné a za

Více

Snížení stresových faktorů při podnikání v zahraničí aneb jak je důležité znát EEN PhDr. Marie Pavlů, CSc. 14. 10. 2014

Snížení stresových faktorů při podnikání v zahraničí aneb jak je důležité znát EEN PhDr. Marie Pavlů, CSc. 14. 10. 2014 Snížení stresových faktorů při podnikání v zahraničí aneb jak je důležité znát EEN PhDr. Marie Pavlů, CSc. 14. 10. 2014 Co způsobuje stres podnikům a jejich manažerům? 1. Nemají dostatek financí na rozvoj

Více

PPC reklama v personalistice a ostatních oblastech propagace prakticky - krok za krokem

PPC reklama v personalistice a ostatních oblastech propagace prakticky - krok za krokem Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel. 606 628 873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ WORKSHOP PPC reklama v personalistice a ostatních oblastech propagace prakticky - krok za krokem Získávání kvalitních

Více

Jmenuji se Karel Staněk. Informace o podnikatelské příležitosti pro 21. století

Jmenuji se Karel Staněk. Informace o podnikatelské příležitosti pro 21. století Jmenuji se Karel Staněk kontaktní údaje: tel.: 733141882 skype: karelstanek1 e-mail: karel.stanek@centrum.cz Pracuji v týmu, který zabezpečuje provoz stránky Bohatý Čech. Také potřebujete peníze? Rozhodl

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama Internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama Internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

PPC v sociálních sítích

PPC v sociálních sítích PPC v sociálních sítích Otázky do začátku Víte, co znamená PPC? Kde všude se potkáváte s reklamami? Na YouTube například? Máte tušení, zda jsou PPC na sociálních sítích vhodné pro výkonnostní kampaně?

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama Internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY.

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY. Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628 873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 2. POLOLETÍ 2018 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

Význam inovací pro firmy v současném. Jan Heřman 26. říjen 2012

Význam inovací pro firmy v současném. Jan Heřman 26. říjen 2012 Význam inovací pro firmy v současném období Jan Heřman 26. říjen 2012 Uváděné údaje a informace vychází z výzkumného záměru IGA 2 Inovační management, který je realizován v letech 2012 2013. Je registrován

Více

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ CO NEMŮŽEŠ ZMĚŘIT, TO NIKDY NEDĚLEJ! MarketingMakers.net Přednášející: Andrea Holzknechtová, PPC specialista Marketingový

Více

Výkonnostní marketing velkých značek. Jan Jelínek

Výkonnostní marketing velkých značek. Jan Jelínek Výkonnostní marketing velkých značek Jan Jelínek We sell or else. Potíž mnoha textařů a agentur je ta, že nepřemýšlí o tom jak prodávat. Nikdy nepsali pro přímou odezvu. Nikdy nešli až na krev. Až donedávna

Více

Na co je Retarget? Jak Retarget využít?

Na co je Retarget? Jak Retarget využít? retarget manuál Retarget je službou kontextové reklamní sítě Etarget. Na rozdíl od klasické kontextové reklamy cílí na lidi, kteří navštíví Váš web. To znamená, že již mají základní znalost Vašich produktů

Více

Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola

Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola Dokument byl vytvořen v rámci projektu Úspěšná škola vzdělávání řídicích a strategických týmů středních škol v Plzeňském

Více

Investování s NN Fondy je hračka

Investování s NN Fondy je hračka Investování s NN Fondy je hračka S aplikací NNinvestor můžete investovat kde chcete, kdy chcete, jednoduše a pohodlně! www.nnfondy.cz Proč investovat s NN Investment Partners? Na základě jedné smlouvy

Více

Daňové úniky: Legitimizace a předpokládaný dopad na rozvojový svět

Daňové úniky: Legitimizace a předpokládaný dopad na rozvojový svět Daňové úniky: Legitimizace a předpokládaný dopad na rozvojový svět VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail:

Více

1. Video vládne internetu

1. Video vládne internetu 1. Video vládne internetu V roce 2019 bude video představovat 80 % provozu internetu. Minimálně 1 týdně sleduje video 78 % lidí. Sdílí, nebo přeposílá video 88 % zákazníků. Měsíčně navštíví český YouTube

Více

Pokročilé funkce (pokr.)

Pokročilé funkce (pokr.) Co je Kompas Slev? Kompas Slev je moderním portálem umožňujícím uživatelům listovat letákovými nabídkami obchodníků a využívat různé pokročilé funkce. Historie: 7/2012 prvotní nápad ohledně projektu letáků

Více

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Dagmar Matějková, MBA Exportní konzultant

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Dagmar Matějková, MBA Exportní konzultant SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY 1. 11. 2018 Ing. Dagmar Matějková, MBA Exportní konzultant ODBORNÉ ZNALOSTI DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI EXPORTNÍ ÚSPĚCHY KOMPLEXNÍ SLUŽBY VZDĚLÁVÁNÍ PORADENSTVÍ A SLUŽBY ZAHRANIČNÍ

Více

Investiční dotazník a poučení o aspektech obchodování s cennými papíry

Investiční dotazník a poučení o aspektech obchodování s cennými papíry Investiční dotazník a poučení o aspektech obchodování s cennými papíry vyžadovaný v souladu s 15h a 15i zákona o podnikání na kapitálovém trhu Upozornění pro zákazníky: Vyplnění tohoto dotazníku je dobrovolné.

Více

NABÍDKOVÝ KATALOG INTERNETOVÉHO MARKETINGU

NABÍDKOVÝ KATALOG INTERNETOVÉHO MARKETINGU NABÍDKOVÝ KATALOG INTERNETOVÉHO MARKETINGU Platný od 1. 1. 2017 Komplexní Internetový marketing pod jednou střechou! Mít stránky krásně graficky zpracované, responsivní, plné funkcí usnadňující uživatelům

Více

LBS jako nová forma marketingu

LBS jako nová forma marketingu LBS jako nová forma marketingu Vize beevendo: Promptní informování vašich klientů prostřednictvím mobilních telefonů v čase a dané lokalitě. 1 Pokrytí smartphony Podíl operačních systémů Důležitost smartphonů

Více

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů.

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů. MarketingSalesMedia je první titul v České republice určený primárně pro zadavatele reklamy s řízenou distribucí, která pokrývá 5000 odběratelů na Českém trhu. Projekt MarketingSalesMedia dodává lidem

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem Bankovní sektor na vzestupu Každá krize je svým způsobem přínosem, stejně jako dravci čistí stádo od nemocných a starých kusů tak krize čistí trh od nemocných firem. Výsledkem je,

Více

SEO PROFIL PŘÍMÁ CESTA K ZÁKAZNÍKŮM

SEO PROFIL PŘÍMÁ CESTA K ZÁKAZNÍKŮM SEO PROFIL PŘÍMÁ CESTA K ZÁKAZNÍKŮM SEO Profil je varianta firemního profilu s optimálně nastavenými potřebami pro menší a střední firmu. Nejedná se o klasický firemní zápis v katalogu firem jako nabízí

Více

Co obnáší práce píáristy. Vladimír Komjati Alžběta Pavlínová PR Klub

Co obnáší práce píáristy. Vladimír Komjati Alžběta Pavlínová PR Klub Co obnáší práce píáristy Vladimír Komjati Alžběta Pavlínová PR Klub PR klub Profesní sdružení profesionálů z oboru Public Relations PR manažeři in-house Agenturní pracovníci Freelanceři Konzultanti Další

Více

Role marketingu a vliv na obchodní výsledky

Role marketingu a vliv na obchodní výsledky 2 Role marketingu a vliv na obchodní výsledky Marketing B2B firem v ČR Jaké slovo má marketing ve firmě a jak ovlivňuje skutečné obchodní výsledky firmy? Šmeralova 12, 170 00 Praha 7 Vavrečkova 5262, 760

Více

Investování s NN Fondy je hračka

Investování s NN Fondy je hračka Investování s NN Fondy je hračka S aplikací NNinvestor můžete investovat kde chcete, kdy chcete, jednoduše a pohodlně! Proč investovat s NN Investment Fondy? Partners? Na základě jedné smlouvy lze investovat

Více

Řízení v souvislostech

Řízení v souvislostech Řízení v souvislostech Naše řešení Společnost LCG 360 Consulting, s.r.o. vidí příležitosti v současné době pouze v individuálních řešení, která na míru připravuje pro každého svého klienta. LCG 360 Consulting

Více

Společenská odpovědnost naše cesta rozvoje (kde jsme a kam jdeme) 2. ročník Konference společenské odpovědnosti ve veřejné správě 18. 11.

Společenská odpovědnost naše cesta rozvoje (kde jsme a kam jdeme) 2. ročník Konference společenské odpovědnosti ve veřejné správě 18. 11. Společenská odpovědnost naše cesta rozvoje (kde jsme a kam jdeme) 2. ročník Konference společenské odpovědnosti ve veřejné správě 18. 11. 2014 Nechte se inspirovat konceptem společenské odpovědnosti: Proč?

Více

Obsah. Úvod 7 Zpětná vazba od čtenářů 7 Dotazy 8 Errata 8 Poznámka k aktuálnosti 8 Konvence použité v knize 8

Obsah. Úvod 7 Zpětná vazba od čtenářů 7 Dotazy 8 Errata 8 Poznámka k aktuálnosti 8 Konvence použité v knize 8 Obsah Úvod 7 Zpětná vazba od čtenářů 7 Dotazy 8 Errata 8 Poznámka k aktuálnosti 8 Konvence použité v knize 8 KAPITOLA 1 Mechanismy fungování sociálních sítí 9 Jak funguje Facebook 11 Jak sociální sítě

Více

.cz. Cesta k úspěchu

.cz. Cesta k úspěchu .cz Cesta k úspěchu Kdo jsou čtenáři Forbesu? Věk 25 54 let Muži 70 %, ženy 30 % Socioekonomická skupina AB Rekrutují se převážně z řad manažerů, byznysmenů, právníků, politiků, majitelů firem a CEO. Jsou

Více

Závěrečné vyhodnocení projektu (podpořen z Dotačního programu Podpora cestovního ruchu 2016 Jihočeského kraje)

Závěrečné vyhodnocení projektu (podpořen z Dotačního programu Podpora cestovního ruchu 2016 Jihočeského kraje) Závěrečné vyhodnocení projektu (podpořen z Dotačního programu Podpora cestovního ruchu 2016 Jihočeského kraje) Reg. číslo dotační smlouvy: 33-03-006 1. Název projektu: PodKletí on line 2. Příjemce dotace:

Více