Informačné listy predmetov

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informačné listy predmetov"

Transkript

1 Informačné listy predmetov Vysoká škola: Katolícka univerzita v Ružomberku Fakulta: Zdravotníctva Kód predmetu: 54L1046W Názov predmetu: Klinické cvičenia 4 Druh: denná forma: prednášky/cvičenia Rozsah: denná forma (týždenne): Za obdobie štúdia: 144 hod/semester Metóda vzdelávacích činnosti: denná forma: prezenčná Počet kreditov: 3 Odporúčaný semester štúdia: 4. semester Stupeň štúdia: Laboratórne vyšetrovacie metódy v zdravotníctve (Bc, denná forma): 1. stupeň Podmieňujúce predmety: Podmienky na absolvovanie predmetu: Počas semestra: 100 % účasť Záverečné hodnotenie: Hodnotenie predmetu: Výsledky vzdelávania: Cieľ predmetu: Prehĺbiť teoretické vedomosti o práci a o diagnostických postupoch používaných v oblasti biochémie, hematológie, imunológie, patológie a mikrobiológie a zároveň osvojiť si praktické zručnosti Teoretické poznatky: študenti postupne získavajú prehľad o náplni práce jednotlivých pracovísk, o spektre ich diagnostiky a zároveň si osvojujú princípy jednotlivých metodík Praktické zručnosti: študenti si niektoré vybrané metodiky pod dozorom lektora opakovane precvičia Stručná osnova predmetu: Postupne sa na všetkých pracoviskách oboznámiť: - s ich každodenným chodom, - s bezpečnostnými, potipožiarnymi a hygienickými predpismi - s dokumentáciou súvisiacou s ich prácou, - s aktuálnym prístrojovým vybavením laboratórií, - s niektorými vybranými vyšetrovacími metódami ich rutinnej diagnostiky Literatúra: VOTAVA, M. a kol.: Lékařská mikrobiologie vyšetrovací metódy. Neptun, Brno 2011 NIKŠ, M. a kol.: Praktické cvičenia zo všeobecnej bakteriológie, UK Bratislava, 1996 (skriptá) BUC, M. a kol.: Praktické cvičenia z imunológie. UK Bratislava, 1993 (skriptá) Bartůňková, J., Paulík, M. a kol.: Vyšetřovací metody v imunológii. Grada, Praha 2005 Jirkovská,M. Histologická technika, Galén, Praha, 2006 Horký,D.,Čech,S. Základy histologické techniky pro zdravotní laboranty. Nakl.MU, Brno, 2007 MASOPUST, J.: Klinická biochemie: Požadování a hodnocení biochemických vyšetření I., II. Karolinum, Praha 1998 ČERMÁKOVÁ, M; ŠTEPÁNOVÁ, I : Klinická biochémie. NCONZO, Brno 2010 KUBISZ, P. a kolektiv: Hematológia a transfuziológie, Učebnica, 1. vydanie GRADA Slovakia, spol. s r.o., 2006, ISBN LEXOVÁ, S. a kol.: Hematologie pro zdravotní laboranty, 1. díl. 1. vyd. Brno: IDV PZ, s. ISBN X.

2 MATÝŠKOVÁ, M., ZAVŘELOVÁ, J., HRACHOVINOVÁ, I.: Hematologie pro zdravotní laboranty 2. díl, Krevní srážení. 1. vyd. Brno: IDV PZ s. ISBN PECKA, M.: Laboratorní hematologie v přehledu Buňka a krvetvorba. 1. vyd. Český Těšín: FINIDR, s. ISBN PECKA, M.: Laboratorní hematologie v přehledu Fyziologie a patofyziologie hemostázy. 1. vyd. Český Těšín: FINIDR, s. ISBN X. PECKA, M.: Laboratorní hematologie v přehledu Fyziologie a patofyziologie krevní buňky. 1. vyd. Český Těšín: FINIDR, s. ISBN PECKA, M. a kol.: Praktická hematologie. Laboratorní metody. 1. vyd., Infiniti art, s. r. o., 2010, 342 s., ISBN SAKALOVÁ, A a kol.: Hematológia a transfuziológia - Teória a cvicenia. Martin : Osveta, s., ISBN Jazyk, ktorého znalosť je potrebná na absolvovanie predmetu: slovenský jazyk Poznámky: Hodnotenie predmetov Celkový počet hodnotených študentov: A B C D E FX Vyučujúci: MUDr. Adrian Kališ, PhD. Lektori: Mgr. Beata Kluková, RNDr. Ivana Turzová, RNDr. Katarína Ondrášiková, Mgr. Helena. Habiňáková, Mgr. Romana Hubová Dátum poslednej zmeny: Schválil: doc. RNDr. Jaroslav Timko, PhD.

3 Vysoká škola: Katolícka univerzita v Ružomberku Fakulta: Zdravotníctva Kód predmetu: 54L1048W Názov predmetu: Odborná prax 4 Druh: denná forma: prednášky/cvičenia Rozsah: denná forma (týždenne): Za obdobie štúdia: 160 hod /semester Metóda vzdelávacích činnosti: denná forma: prezenčná Počet kreditov: 3 Odporúčaný semester štúdia: 4. semester Stupeň štúdia: Laboratórne vyšetrovacie metódy v zdravotníctve (Bc, denná forma): 1. stupeň Podmieňujúce predmety: Podmienky na absolvovanie predmetu: Počas semestra: 100 % účasť Záverečné hodnotenie: Hodnotenie predmetu: Výsledky vzdelávania: Cieľ predmetu: Prehĺbiť teoretické vedomosti o práci a o diagnostických postupoch používaných v oblasti biochémie, hematológie, imunológie, patológie a mikrobiológie a zároveň osvojiť si praktické zručnosti Teoretické poznatky: študenti postupne získavajú prehľad o náplni práce jednotlivých pracovísk, o spektre ich diagnostiky a zároveň si osvojujú princípy jednotlivých metodík Praktické zručnosti: študenti si niektoré vybrané metodiky pod dozorom lektora opakovane precvičia Stručná osnova predmetu: Postupne sa na všetkých pracoviskách oboznámiť: - s ich každodenným chodom, - s bezpečnostnými, potipožiarnymi a hygienickými predpismi - s dokumentáciou súvisiacou s ich prácou, - s aktuálnym prístrojovým vybavením laboratórií, - s niektorými vybranými vyšetrovacími metódami ich rutinnej diagnostiky (podrobne vypracované za každé pracovisko v Náplni odbornej praxe). Literatúra: VOTAVA, M. a kol.: Lékařská mikrobiologie vyšetrovací metódy. Neptun, Brno 2011 NIKŠ, M. a kol.: Praktické cvičenia zo všeobecnej bakteriológie, UK Bratislava, 1996 (skriptá) BUC, M. a kol.: Praktické cvičenia z imunológie. UK Bratislava, 1993 (skriptá) Bartůňková, J., Paulík, M. a kol.: Vyšetřovací metody v imunológii. Grada, Praha 2005 Jirkovská,M. Histologická technika, Galén, Praha, 2006 Horký,D.,Čech,S. Základy histologické techniky pro zdravotní laboranty. Nakl.MU, Brno, 2007 MASOPUST, J.: Klinická biochemie: Požadování a hodnocení biochemických vyšetření I., II. Karolinum, Praha 1998 ČERMÁKOVÁ, M; ŠTEPÁNOVÁ, I : Klinická biochémie. NCONZO, Brno 2010 KUBISZ, P. a kolektiv: Hematológia a transfuziológie, Učebnica, 1. vydanie GRADA Slovakia, spol. s r.o., 2006, ISBN LEXOVÁ, S. a kol.: Hematologie pro zdravotní laboranty, 1. díl. 1. vyd. Brno: IDV PZ, s. ISBN X. MATÝŠKOVÁ, M., ZAVŘELOVÁ, J., HRACHOVINOVÁ, I.: Hematologie pro zdravotní

4 laboranty 2. díl, Krevní srážení. 1. vyd. Brno: IDV PZ s. ISBN PECKA, M.: Laboratorní hematologie v přehledu Buňka a krvetvorba. 1. vyd. Český Těšín: FINIDR, s. ISBN PECKA, M.: Laboratorní hematologie v přehledu Fyziologie a patofyziologie hemostázy. 1. vyd. Český Těšín: FINIDR, s. ISBN X. PECKA, M.: Laboratorní hematologie v přehledu Fyziologie a patofyziologie krevní buňky. 1. vyd. Český Těšín: FINIDR, s. ISBN PECKA, M. a kol.: Praktická hematologie. Laboratorní metody. 1. vyd., Infiniti art, s. r. o., 2010, 342 s., ISBN SAKALOVÁ, A a kol.: Hematológia a transfuziológia - Teória a cvicenia. Martin : Osveta, s., ISBN Jazyk, ktorého znalosť je potrebná na absolvovanie predmetu: slovenský jazyk Poznámky: Hodnotenie predmetov Celkový počet hodnotených študentov: A B C D E FX Vyučujúci: MUDr. Adrian Kališ, PhD. Lektori: Mgr. Beata Kluková, RNDr. Ivana Turzová, RNDr. Katarína Ondrášiková, Mgr. Helena. Habiňáková, Mgr. Romana Hubová Dátum poslednej zmeny: Schválil: doc. RNDr. Jaroslav Timko, PhD.

5 Vysoká škola: Katolícka univerzita v Ružomberku Fakulta: Zdravotníctva Kód predmetu: 04L2054W Názov predmetu: Odborná prax 6 Druh: denná forma: prednášky/cvičenia Rozsah: denná forma (týždenne): Za obdobie štúdia: 400 hod /semester Metóda vzdelávacích činnosti: denná forma: prezenčná Počet kreditov: 24 Odporúčaný semester štúdia: 6. semester Stupeň štúdia: Laboratórne vyšetrovacie metódy v zdravotníctve (Bc, denná forma): 1. stupeň Podmieňujúce predmety: Podmienky na absolvovanie predmetu: Počas semestra: 100 % účasť Záverečné hodnotenie: Hodnotenie predmetu: Výsledky vzdelávania: Cieľ predmetu: Prehĺbiť teoretické vedomosti o práci a o diagnostických postupoch používaných v oblasti biochémie, hematológie, imunológie, patológie a mikrobiológie a zároveň osvojiť si praktické zručnosti Teoretické poznatky: študenti postupne získavajú prehľad o náplni práce jednotlivých pracovísk, o spektre ich diagnostiky a zároveň si osvojujú princípy jednotlivých metodík Praktické zručnosti: študenti si niektoré vybrané metodiky pod dozorom lektora opakovane precvičia Stručná osnova predmetu: Postupne sa na všetkých pracoviskách oboznámiť: - s ich každodenným chodom, - s bezpečnostnými, potipožiarnymi a hygienickými predpismi - s dokumentáciou súvisiacou s ich prácou, - s aktuálnym prístrojovým vybavením laboratórií, - s niektorými vybranými vyšetrovacími metódami ich rutinnej diagnostiky (podrobne vypracované za každé pracovisko v Náplni odbornej praxe). Literatúra: VOTAVA, M. a kol.: Lékařská mikrobiologie vyšetrovací metódy. Neptun, Brno 2011 NIKŠ, M. a kol.: Praktické cvičenia zo všeobecnej bakteriológie, UK Bratislava, 1996 (skriptá) BUC, M. a kol.: Praktické cvičenia z imunológie. UK Bratislava, 1993 (skriptá) Bartůňková, J., Paulík, M. a kol.: Vyšetřovací metody v imunológii. Grada, Praha 2005 Jirkovská,M. Histologická technika, Galén, Praha, 2006 Horký,D.,Čech,S. Základy histologické techniky pro zdravotní laboranty. Nakl.MU, Brno, 2007 MASOPUST, J.: Klinická biochemie: Požadování a hodnocení biochemických vyšetření I., II. Karolinum, Praha 1998 ČERMÁKOVÁ, M; ŠTEPÁNOVÁ, I : Klinická biochémie. NCONZO, Brno 2010 KUBISZ, P. a kolektiv: Hematológia a transfuziológie, Učebnica, 1. vydanie GRADA Slovakia, spol. s r.o., 2006, ISBN LEXOVÁ, S. a kol.: Hematologie pro zdravotní laboranty, 1. díl. 1. vyd. Brno: IDV PZ, s. ISBN X. MATÝŠKOVÁ, M., ZAVŘELOVÁ, J., HRACHOVINOVÁ, I.: Hematologie pro zdravotní laboranty 2. díl, Krevní srážení. 1. vyd. Brno: IDV PZ s. ISBN

6 PECKA, M.: Laboratorní hematologie v přehledu Buňka a krvetvorba. 1. vyd. Český Těšín: FINIDR, s. ISBN PECKA, M.: Laboratorní hematologie v přehledu Fyziologie a patofyziologie hemostázy. 1. vyd. Český Těšín: FINIDR, s. ISBN X. PECKA, M.: Laboratorní hematologie v přehledu Fyziologie a patofyziologie krevní buňky. 1. vyd. Český Těšín: FINIDR, s. ISBN PECKA, M. a kol.: Praktická hematologie. Laboratorní metody. 1. vyd., Infiniti art, s. r. o., 2010, 342 s., ISBN SAKALOVÁ, A a kol.: Hematológia a transfuziológia - Teória a cvicenia. Martin : Osveta, s., ISBN Jazyk, ktorého znalosť je potrebná na absolvovanie predmetu: slovenský jazyk Poznámky: Hodnotenie predmetov Celkový počet hodnotených študentov: A B C D E FX Vyučujúci: Mgr. Hubová Romana, Mgr. Kostková -Zelinová Valéria, RNDr. Ivana Turzová, RNDr. Katarína Ondrášiková, Mgr. Habiňáková Helena Dátum poslednej zmeny: Schválil: doc. RNDr. Jaroslav Timko, PhD.

Seznam doporučené studijní literatury

Seznam doporučené studijní literatury Seznam doporučené studijní literatury Zima, T. a kol.: Laboratorní diagnostika, Galén, 2007 Klinická biochemie: Encyklopedie laboratorní medicíny pro klinickou praxi, verze 5.0 a vyšší, IPVZ Praha a SEKK

Více

Vysoká škola: Katolícka univerzita v Ružomberku Fakulta: Zdravotníctva Kód predmetu:54o1012w Názov predmetu: Klinické cvičenia 1 Druh, rozsah a

Vysoká škola: Katolícka univerzita v Ružomberku Fakulta: Zdravotníctva Kód predmetu:54o1012w Názov predmetu: Klinické cvičenia 1 Druh, rozsah a Vysoká škola: Katolícka univerzita v Ružomberku Fakulta: Zdravotníctva Kód predmetu:54o1012w Názov predmetu: Klinické cvičenia 1 Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností: Druh: denná forma: cvičenia

Více

Okruh otázek k atestační zkoušce pro obor specializačního vzdělávání Hematologie a transfuzní služba

Okruh otázek k atestační zkoušce pro obor specializačního vzdělávání Hematologie a transfuzní služba Okruh otázek k atestační zkoušce pro obor specializačního vzdělávání Hematologie a transfuzní služba Zdravotní laborant pro hematologii a transfuzní službu I. Imunohematologie a transfúzní služby 1. Skupinový

Více

Vysoká škola: Katolícka univerzita v Ružomberku Fakulta: Zdravotníctva Kód predmetu: 54F1024W Názov predmetu: Klinické cvičenia 1 Druh, rozsah a

Vysoká škola: Katolícka univerzita v Ružomberku Fakulta: Zdravotníctva Kód predmetu: 54F1024W Názov predmetu: Klinické cvičenia 1 Druh, rozsah a Vysoká škola: Katolícka univerzita v Ružomberku Fakulta: Zdravotníctva Kód predmetu: 54F1024W Názov predmetu: Klinické cvičenia 1 Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností: Druh: denná forma: prednášky/cvičenia

Více

PILOTNÍ ZKUŠENOSTI S ORGANIZACÍ INOVATIVNÍCH KURZŮ IMUNOANALÝZY A ENDOKRINOLOGIE PRO VĚDECKÉ PRACOVNÍKY NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V PLZNI

PILOTNÍ ZKUŠENOSTI S ORGANIZACÍ INOVATIVNÍCH KURZŮ IMUNOANALÝZY A ENDOKRINOLOGIE PRO VĚDECKÉ PRACOVNÍKY NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V PLZNI PILOTNÍ ZKUŠENOSTI S ORGANIZACÍ INOVATIVNÍCH KURZŮ IMUNOANALÝZY A ENDOKRINOLOGIE PRO VĚDECKÉ PRACOVNÍKY NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V PLZNI RNDr. Marie Karlíková, PhD. Prof. MUDr. Ondřej Topolčan, CSc. Univerzita

Více

INOVATIVNÍ KURZY IMUNOANALÝZY A ENDOKRINOLOGIE PRO VĚDECKÉ PRACOVNÍKY- PILOTNÍ ZKUŠENOSTI LÉKAŘSKÉ FAKULTY V PLZNI

INOVATIVNÍ KURZY IMUNOANALÝZY A ENDOKRINOLOGIE PRO VĚDECKÉ PRACOVNÍKY- PILOTNÍ ZKUŠENOSTI LÉKAŘSKÉ FAKULTY V PLZNI INOVATIVNÍ KURZY IMUNOANALÝZY A ENDOKRINOLOGIE PRO VĚDECKÉ PRACOVNÍKY- PILOTNÍ ZKUŠENOSTI LÉKAŘSKÉ FAKULTY V PLZNI RNDr. Marie Karlíková, PhD. Prof. MUDr. Ondřej Topolčan, CSc. Univerzita Karlova - Lékařská

Více

Odporúčaný študijný plán

Odporúčaný študijný plán TRNAVSKÁ UNIVERZITA V TRNAVE Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce Hornopotočná 23, 918 43 Trnava ID: 5379 Odporúčaný študijný plán E1-LVMvZ - Laboratórne vyšetrovacie metódy v zdravotníctve Akademický

Více

Časovo-tematický plán špecializačného študijného programu klinická biochémia rozpracovaný na 5 rokov

Časovo-tematický plán špecializačného študijného programu klinická biochémia rozpracovaný na 5 rokov Časovo-tematický plán špecializačného študijného programu klinická biochémia rozpracovaný na 5 rokov 1. rok štúdia 1. Realizácia povinnej odbornej praxe na oddelení klinickej biochémie 3 mesiace 2. Realizácia

Více

DENNÍ FORMA VZDĚLÁVÁNÍ

DENNÍ FORMA VZDĚLÁVÁNÍ HARMONOGRAM VÝUKY PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020 Probíhá každý den podle rozvrhu od 16. 9. 2019 do 26. 6. 2020. Den Zimní období: pondělí čtvrtek pátek Souvislá praxe Letní období: pondělí-pátek souvislá praxe

Více

Okruh otázek k atestační zkoušce pro obor specializačního vzdělávání Klinická hematologie a transfuzní služba

Okruh otázek k atestační zkoušce pro obor specializačního vzdělávání Klinická hematologie a transfuzní služba Okruh otázek k atestační zkoušce pro obor specializačního vzdělávání Klinická hematologie a transfuzní služba Zdravotní laborant pro klinickou hematologii a transfuzní službu I. Hematologie se zaměřením

Více

RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÍSKÁNÍ SPECIALIZOVANÉ ZPŮSOBILOSTI. v oboru

RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÍSKÁNÍ SPECIALIZOVANÉ ZPŮSOBILOSTI. v oboru RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÍSKÁNÍ SPECIALIZOVANÉ ZPŮSOBILOSTI v oboru HEMATOLOGIE A TRANSFUSNÍ SLUŽBA PRO ODBORNÉ PRACOVNÍKY V LABORATORNÍCH METODÁCH 1. Cíl specializačního vzdělávání Cílem specializačního

Více

týždenná hodinová dotácia v ročníku Kapitoly 2 (2.2) 3 (3.1, 3.3) 4 (4.1), 10 Svet živočíchov/laboratórne cvičenia z biológie živočíchov

týždenná hodinová dotácia v ročníku Kapitoly 2 (2.2) 3 (3.1, 3.3) 4 (4.1), 10 Svet živočíchov/laboratórne cvičenia z biológie živočíchov BIOLÓGIA príklad rozloženia učiva do ov, verzia : Biológia gymnázium so 4-ročným vzdelávacím programom v u 6 hodín / laboratórne cvičenia v. u. Organizmus a prostredie Biológia pre Kapitoly, 5 a 6 Mikrosvet/laboratórne

Více

Názov vysokej školy, názov fakulty: Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Lekárska fakulta

Názov vysokej školy, názov fakulty: Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Lekárska fakulta , Kód: 7.1.5 Typ P Názov: EPIDEMIOLÓGIA 20 a 2. st. Ošetrovateľstvo Cieľom je zvládnuť teoretické poznatky a vedecké metódy v oblasti všeobecnej a špeciálnej epidemiológie. Získať znalosti o výskyte a

Více

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru KLINICKÁ HEMATOLOGIE A TRANSFUZNÍ SLUŽBA

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru KLINICKÁ HEMATOLOGIE A TRANSFUZNÍ SLUŽBA Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru KLINICKÁ HEMATOLOGIE A TRANSFUZNÍ SLUŽBA 1 Cíl specializačního vzdělávání... 2 2 Vstupní podmínky a průběh specializačního vzdělávání... 2 3 Učební

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ LÉKAŘSKÁ FAKULTA

MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ LÉKAŘSKÁ FAKULTA MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ LÉKAŘSKÁ FAKULTA Bakalářský studijní program 5345R SPECIALIZACE VE ZDRAVOTNICTVÍ Studijní obor LF 5342T009 REHA LÉČEBNÁ REHABILITACE A FYZIOTERAPIE Prezenční forma studia A.

Více

Studijní obor Zdravotní laborant. Studijní program Specializace ve zdravotnictví

Studijní obor Zdravotní laborant. Studijní program Specializace ve zdravotnictví Studijní obor Zdravotní laborant Studijní program Specializace ve zdravotnictví Základní údaje o zvoleném studijním oboru Studijní program Specializace ve zdravotnictví Studijní obor Zdravotní laborant

Více

JAK ZÍSKAT ZPŮSOBILOST K VÝKONU POVOLÁNÍ?

JAK ZÍSKAT ZPŮSOBILOST K VÝKONU POVOLÁNÍ? JAK ZÍSKAT ZPŮSOBILOST K VÝKONU POVOLÁNÍ? PhDr. Jana Krejčíková, Ph.D., 1. LF UK Seminář Přírodovědecké fakulty UK Praha 30. května 2016 Způsobilost k výkonu povolání Dle 3 zákona č. 96/2004 Sb., ve znění

Více

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM prezenční forma studia POVINNÉ PŘEDMĚTY

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM prezenční forma studia POVINNÉ PŘEDMĚTY Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM prezenční forma studia DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN pro ak. r. 2018/2019 POVINNÉ PŘEDMĚTY 1. úsek studia Povinné

Více

ŠTUDIJNÝ PROGRAM SOCIÁLNA PRÁCA

ŠTUDIJNÝ PROGRAM SOCIÁLNA PRÁCA ŠTUDIJNÝ PROGRAM SOCIÁLNA PRÁCA Stupeň I.(Bc.) II.(Mgr.) Denná forma Stupeň I.(Bc.) II.(Mgr.) Externá forma SÚBOR PREDMETOV ŠTUDIJNÝ PROGRAM SOCIÁLNA PRÁCA SÚBOR PREDMETOV STUPEŇ I. (Bc.) DENNÁ FORMA/

Více

15 hodin praktických cvičení

15 hodin praktických cvičení Studijní program : Zubní lékařství Název předmětu : Základy imunologie Rozvrhová zkratka : KIM/ZUA1 Rozvrh výuky : 15 hodin přednášek 15 hodin praktických cvičení Zařazení výuky : 4. ročník, 7. semestr

Více

Studijní program : Všeobecné lékařství. Název předmětu : Epidemiologická metodologie; EBM. Rozvrh výuky : 12 hodin seminářů

Studijní program : Všeobecné lékařství. Název předmětu : Epidemiologická metodologie; EBM. Rozvrh výuky : 12 hodin seminářů Studijní program : Všeobecné lékařství Název předmětu : Epidemiologická metodologie; EBM Rozvrhová zkratka : PVL/VCB11 Rozvrh výuky : 12 hodin seminářů Zařazení výuky : 3. ročník, 6. semestr Počet kreditů

Více

D Studijní plán oboru Vysoká škola Součást vysoké školy Název studijního programu Název studijního oboru

D Studijní plán oboru Vysoká škola Součást vysoké školy Název studijního programu Název studijního oboru D Studijní plán oboru Vysoká škola Součást vysoké školy Název studijního programu Název studijního oboru České vysoké učení technické Fakulta biomedicínského inţenýrství Biomedicínská a klinická technika

Více

Technická Univerzita v Košiciach Fakulta baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií Katedra jazykov

Technická Univerzita v Košiciach Fakulta baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií Katedra jazykov Kód: 000000 Technická Univerzita v Košiciach Fakulta baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií Katedra jazykov Informačný list predmetu Názov: Cudzí jazyk I. - anglický Študijný odbor: ZÍSKAVANIE A

Více

ZUBNÉ LEKÁRSTVO. zimný semester. 2/2 S 5 Všeobecná a orálna biológia 1 2/2 4 2/3 S 6 3/4/1* 7 2/2/1* 4 0/2 S 2 1/3 3. letný semester 2/3 5 2/2 S 5

ZUBNÉ LEKÁRSTVO. zimný semester. 2/2 S 5 Všeobecná a orálna biológia 1 2/2 4 2/3 S 6 3/4/1* 7 2/2/1* 4 0/2 S 2 1/3 3. letný semester 2/3 5 2/2 S 5 1. ROK ŠTÚDIA rozsah kredity Lekárska biofyzika pre zubné lekárstvo doc. RNDr. Ján Sabo, CSc., mim. prof. biológia 1 prof. RNDr. Ján Šalagovič, PhD. Lekárska chémia prof. Ing. Juraj Guzy, CSc. anatómia

Více

Historická geografia. doc. RNDr. Daniel Gurňák, PhD. B1-548 Konzultačné hodiny: utorok, streda 12:00-13:00

Historická geografia. doc. RNDr. Daniel Gurňák, PhD. B1-548 Konzultačné hodiny: utorok, streda 12:00-13:00 Historická geografia doc. RNDr. Daniel Gurňák, PhD. B1-548 Konzultačné hodiny: utorok, streda 12:00-13:00 HISTORICKÁ GEOGRAFIA (1. roč. ZRR) Vyučujúci: doc. RNDr. Daniel Gurňák, PhD. (miestnosť B1-548),

Více

Studijní program : Všeobecné lékařství. Název předmětu : Epidemiologická metodologie; EBM. Rozvrh výuky : 12 hodin seminářů

Studijní program : Všeobecné lékařství. Název předmětu : Epidemiologická metodologie; EBM. Rozvrh výuky : 12 hodin seminářů Studijní program : Všeobecné lékařství Název předmětu : Epidemiologická metodologie; EBM Rozvrhová zkratka : PVL/VCB11 Rozvrh výuky : 12 hodin seminářů Zařazení výuky : 3. ročník, 6. semestr Počet kreditů

Více

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - kombinovaná forma studia POVINNÉ PŘEDMĚTY

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - kombinovaná forma studia POVINNÉ PŘEDMĚTY Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - kombinovaná forma studia DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN pro ak. r. 2018/2019 POVINNÉ PŘEDMĚTY 1. úsek studia Povinné

Více

Technická univerzita v Košiciach. Druhotné suroviny a odpady Návody na cvičenia

Technická univerzita v Košiciach. Druhotné suroviny a odpady Návody na cvičenia Technická univerzita v Košiciach Hutnícka fakulta Katedra neželezných kovov a spracovania odpadov Druhotné suroviny a odpady Návody na cvičenia Dušan Oráč, Tomáš Vindt Košice 2014 2014, Ing. Dušan Oráč,

Více

Stáž v komunitní výživě 55 Praxe v dietním vaření 100 Základy přípravy pokrmů 60 Příprava pokrmů. Příprava léčebné výživy

Stáž v komunitní výživě 55 Praxe v dietním vaření 100 Základy přípravy pokrmů 60 Příprava pokrmů. Příprava léčebné výživy Příloha č. 1: Srovnávací tabulka odborné vzdělání (PH počet hodin) 1.LF UK v Praze VOŠZ Brno SZŠ Košice SZŠ Ostrava Předmět PH Předmět PH Předmět PH Předmět PH Anatomie 90 Anatomie a fyziologie 136 Anatomie

Více

Studijní program : Název předmětu Epidemiologie 1 Rozvrhová zkratka : PVL/VC012 Rozvrh výuky Zařazení výuky Počet kreditů Forma výuky Semináře:

Studijní program : Název předmětu Epidemiologie 1 Rozvrhová zkratka : PVL/VC012 Rozvrh výuky Zařazení výuky Počet kreditů Forma výuky Semináře: Studijní program : Všeobecné lékařství Název předmětu : Epidemiologie 1 Rozvrhová zkratka : PVL/VC012 Rozvrh výuky : 60 hodin seminářů Zařazení výuky : 4. ročník, 7. a 8. semestr Počet kreditů : 3 Forma

Více

Metodické pokyny SÚVISLÁ ODBORNÁ PRAX

Metodické pokyny SÚVISLÁ ODBORNÁ PRAX Metodické pokyny SÚVISLÁ ODBORNÁ PRAX pre 2. a 3. ročník študijných odborov 3650 M staviteľstvo Súvislá odborná prax (ďalej OP) je v zmysle školského vzdelávacieho programu (ŠkVP) súčasťou vyučovacieho

Více

Specializační vzdělávací program zdravotní laborant pro klinickou biochemii podle zákona 96/2004 Sb. Iva Sedláčková

Specializační vzdělávací program zdravotní laborant pro klinickou biochemii podle zákona 96/2004 Sb. Iva Sedláčková Specializační vzdělávací program zdravotní laborant pro klinickou biochemii podle zákona 96/2004 Sb. Iva Sedláčková NCO NZO NCO NZO 2010 cíl specializačního vzdělávání připravit absolventa k atestační

Více

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM prezenční forma studia POVINNÉ PŘEDMĚTY

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM prezenční forma studia POVINNÉ PŘEDMĚTY Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM prezenční forma studia DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN pro ak. r. 2016/2017 POVINNÉ PŘEDMĚTY 1. úsek studia Povinné

Více

XV. SLOVENSKO-ČESKÚ KONFERENCIU O HEMOSTÁZE A TROMBÓZE S MEDZINÁRODNOU ÚČASŤOU

XV. SLOVENSKO-ČESKÚ KONFERENCIU O HEMOSTÁZE A TROMBÓZE S MEDZINÁRODNOU ÚČASŤOU Jesseniova lekárska fakulta Univerzity Komenského v Martine Slovenská spoločnosť pre hemostázu a trombózu Národné centrum hemostázy a trombózy v Martine Spolek pro trombózu a hemostázu, Česká republika

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ LÉKAŘSKÁ FAKULTA

MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ LÉKAŘSKÁ FAKULTA MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ LÉKAŘSKÁ FAKULTA Navazující magisterský studijní program 5345T SPECIALIZACE VE ZDRAVOTNICTVÍ Studijní obor LF 5342T009 REHA LÉČEBNÁ REHABILITACE A FYZIOTERAPIE Prezenční forma

Více

Studijní obor: Bioanalytik odborný pracovník v laboratorních metodách

Studijní obor: Bioanalytik odborný pracovník v laboratorních metodách Magisterský studijní program Biochemie (doplněk ke studijnímu katalogu zveřejněnému na webových stránkách fakultu http://www.sci.muni.cz/katalog/katalog2015/katalogbch.pdf) Garant studijního programu Prof.

Více

Katedra regionálnych vied a manažmentu

Katedra regionálnych vied a manažmentu Sociálne zabezpečenie Katedra: Katedra regionálnych vied a manažmentu Študijný odbor: FBI, EaMVS Garant/ka: Ing. Daniela Petríková, PhD. Vyučujúca: - Prednášky: Ing. Daniela Petríková, PhD. Akademický

Více

1.ročník - všeob. lékařství - prezenční studium

1.ročník - všeob. lékařství - prezenční studium 1.ročník - všeob. lékařství - prezenční studium Název předmětu P/C P/C počet kreditů Anatomie doc. RNDr. P. Fiala, CSc. Biofyzika MUDr. et MUDr. J. Beneš, Ph.D. Biologie a genetika RNDr. M. Pešta, Ph.D.,

Více

Študijný program VŠEOBECNÉ LEKÁRSTVO akademický rok 2016/2017. Výučba v jazyku anglickom

Študijný program VŠEOBECNÉ LEKÁRSTVO akademický rok 2016/2017. Výučba v jazyku anglickom Študijný program VŠEOBECNÉ LEKÁRSTVO akademický rok 2016/2017 Výučba v jazyku anglickom študijný poradca: doc. RNDr. Erika Halašová, PhD. kód 1. r o k pedagóg zodpovedný za výučbu P/C kredity prerekvizitné

Více

Vzdělávání zdravotních laborantek v oblasti molekulární biologie

Vzdělávání zdravotních laborantek v oblasti molekulární biologie Vzdělávání zdravotních laborantek v oblasti molekulární biologie Beránek M., Drastíková M. Ústav klinické biochemie a diagnostiky, Lékařská fakulta UK a Fakultní nemocnice Hradec Králové beranek@lfhk.cuni.cz

Více

Charakteristika predmetu

Charakteristika predmetu Názov predmetu Časový rozsah výučby Ročník Kód a názov učebného odboru Vyučovací jazyk Stolovanie hodina týždenne, spolu 33 vyučovacích hodín prvý 649 2 obchodná prevádzka 0 práca pri príprave jedál slovenský

Více

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - kombinovaná forma studia POVINNÉ PŘEDMĚTY

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - kombinovaná forma studia POVINNÉ PŘEDMĚTY Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - kombinovaná forma studia DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN pro ak. r. 2016/2017 POVINNÉ PŘEDMĚTY 1. úsek studia Povinné

Více

Názov zamestnania: zdravotnícky záchranár bez špecializácie

Názov zamestnania: zdravotnícky záchranár bez špecializácie Názov zamestnania: zdravotnícky záchranár bez špecializácie Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 296/2010 Z.z. o odbornej spôsobilosti na výkon zdravotníckeho povolania, spôsobe ďalšieho vzdelávania

Více

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM prezenční forma studia POVINNÉ PŘEDMĚTY

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM prezenční forma studia POVINNÉ PŘEDMĚTY Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM prezenční forma studia DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN pro ak. r. 2017/2018 POVINNÉ PŘEDMĚTY 1. úsek studia Povinné

Více

PROGRAM VZDELÁVACEJ ČINNOSTI. Anotácia predmetu

PROGRAM VZDELÁVACEJ ČINNOSTI. Anotácia predmetu PROGRAM VZDELÁVACEJ ČINNOSTI Číslo predmetu : 32131, 2N187 Názov predmetu : Teória grafov Typ predmetu : Povinne voliteľný Študijný odbor: Biomedicinske inžinierstvo, Telekomunikácie, Aplikovaná mechanika

Více

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru CYTODIAGNOSTIKA

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru CYTODIAGNOSTIKA Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru 1 Cíl specializačního vzdělávání... 2 2 Vstupní podmínky a průběh specializačního vzdělávání... 2 3 Učební plán... 3 3.1 Učební osnova základního modulu...

Více

AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL GENERÁLA MILANA RASTISLAVA ŠTEFÁNIKA. Č: AOS 14/32/2018 Výtlačok jediný Počet listov: 4 Prílohy: 1 PROGRAM

AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL GENERÁLA MILANA RASTISLAVA ŠTEFÁNIKA. Č: AOS 14/32/2018 Výtlačok jediný Počet listov: 4 Prílohy: 1 PROGRAM AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL GENERÁLA MILANA RASTISLAVA ŠTEFÁNIKA Č: AOS 14/32/2018 Výtlačok jediný Počet listov: 4 Prílohy: 1 S c h v a ľ u j e m: doc. Ing. Jozef PUTTERA, CSc. rektor PROGRAM odborného kurzu

Více

Vzdelávanie v oblasti štandardov bezpečnosti potravín

Vzdelávanie v oblasti štandardov bezpečnosti potravín Vzdelávanie v oblasti štandardov bezpečnosti potravín Ing. Peter Zajác, PhD., prof. Ing. Jozef Golian, Dr. Ing. Jozef Čapla, PhD. 1 Problematika legislatívy a štandardov bezpečnosti potravín je zahrnutá

Více

VÝSTUPOVÁ PEDAGOGICKÁ PRAX 1. ROČNÍK MAGISTERSKÉ ŠTÚDIUM

VÝSTUPOVÁ PEDAGOGICKÁ PRAX 1. ROČNÍK MAGISTERSKÉ ŠTÚDIUM VÝSTUPOVÁ PEDAGOGICKÁ PRAX 1. ROČNÍK MAGISTERSKÉ ŠTÚDIUM UČITEĽSTVO AKADEMICKÝCH PREDMETOV UČITEĽSTVO UMELECKO - VÝCHOVNÝCH PREDMETOV UČITEĽSTVO PROFESIJNÝCH PREDMETOV (METODICKÉ POKYNY A HODNOTENIE ŠTUDENTA)

Více

AKK Odborné zdravotnické laboratorní metody

AKK Odborné zdravotnické laboratorní metody AKK Odborné zdravotnické laboratorní metody RNDr. Kateřina Levová, Ph.D. katerina.levova@vfn.cz Seminář Odborná způsobilost k výkonu nelékařské zdravotnické profese odborného pracovníka v laboratorních

Více

Účtovníctvo denné štúdium 1. ročník

Účtovníctvo denné štúdium 1. ročník Gestorská katedra: Študijný program 1. stupňa: Garant študijného programu: KÚA FHI EU v Bratislave Účtovníctvo denné štúdium 1. ročník doc. Ing. Katarína Máziková, PhD. Bakalárske štúdium - denné hodiny

Více

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - prezenční forma studia

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - prezenční forma studia Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - prezenční forma studia 1. úsek studia DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN Předměty Přednášející ZS kreditů Základy

Více

Univerzita Karlova v Praze. Farmaceutická fakulta v Hradci Králové

Univerzita Karlova v Praze. Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Studijní program ZDRAVOTNICKÁ BIOANALYTIKA obor Odborný pracovník v laboratorních metodách MAGISTERSKÉ STUDIUM NAVAZUJÍCÍ KOMBINOVANÁ FORMA

Více

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM kombinovaná forma studia

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM kombinovaná forma studia Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM kombinovaná forma studia Vysvětlivky ke studijnímu programu kombinovaná forma: P - přednášky C - cvičení nebo

Více

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - prezenční forma studia

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - prezenční forma studia Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - prezenční forma studia DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN 1. úsek studia Předměty Přednášející ZS kreditů Základy

Více

K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook?

K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook? K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook? Předkládaný Záznam provedených výkonů ve specializačním vzdělávání neboli logbook je součástí vzdělávacího programu a slouží k evidenci průběhu odborné

Více

Učební plán. Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary

Učební plán. Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary školní vzdělávací program Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary Škola Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary, Poděbradská 2, 360

Více

LCH/PAK01. 5 hodin cvičení

LCH/PAK01. 5 hodin cvičení Studijní program : Porodní asistence bakalářské studium - kombinovaná forma Název předmětu : Klinická biochemie Rozvrhová zkratka : LCH/PAK01 Rozvrh výuky : 5 hodin přednášek 5 hodin cvičení Zařazení výuky

Více

LOGBOOK. Specializační vzdělávání v oboru KLINICKÁ BIOCHEMIE. (zdravotní laborant)

LOGBOOK. Specializační vzdělávání v oboru KLINICKÁ BIOCHEMIE. (zdravotní laborant) LOGBOOK Specializační vzdělávání v oboru KLINICKÁ BIOCHEMIE (zdravotní laborant) Ministerstvo zdravotnictví České republiky Palackého náměstí 4, 128 01 Praha 2 tel.: + 420 224 971 111, e-mail: onp@mzcr.cz,

Více

Metodické pokyny SÚVISLÁ ODBORNÁ PRAX

Metodické pokyny SÚVISLÁ ODBORNÁ PRAX Metodické pokyny SÚVISLÁ ODBORNÁ PRAX pre 2. a 3. ročník študijného odboru 3692 M geodézia, kartografia a kataster Súvislá odborná prax (ďalej OP) je v zmysle školského vzdelávacieho programu (ŠkVP) súčasťou

Více

Žiadosť o povolenie obhajoby dizertačnej práce

Žiadosť o povolenie obhajoby dizertačnej práce Žiadosť o povolenie obhajoby dizertačnej práce Doktorand môže podať žiadosť o povolenie obhajoby dizertačnej práce dekanovi, ak získal najmenej 140 kreditov, bez zarátania kreditov prideľovaných za prijatie

Více

Výukový portál 1. LF UK v Praze v roce 2007

Výukový portál 1. LF UK v Praze v roce 2007 Výukový portál 1. LF UK v Praze v roce 2007 Výukový portál 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy je oficiální platformou pro uveřejňování odkazů na elektronická výuková autorská a didaktická díla, přednášky,

Více

,Studijní program : Všeobecné lékařství. Název předmětu : Epidemiologie 2. Rozvrh výuky : 30 hodin seminářů

,Studijní program : Všeobecné lékařství. Název předmětu : Epidemiologie 2. Rozvrh výuky : 30 hodin seminářů ,Studijní program : Všeobecné lékařství Název předmětu : Epidemiologie 2 Rozvrhová zkratka : PVL/VC022 Rozvrh výuky : 30 hodin seminářů Zařazení výuky : 5. ročník, 9. a 10. semestr Počet kreditů : 2 Forma

Více

PROGRAM VZDELÁVACEJ ČINNOSTI. Anotácia predmetu

PROGRAM VZDELÁVACEJ ČINNOSTI. Anotácia predmetu PROGRAM VZDELÁVACEJ ČINNOSTI Číslo predmetu : 2B001 Názov predmetu : Matematika I. Typ predmetu : Povinný Študijný odbor: Všetky odbory bakalárskeho štúdia SjF Zameranie: Ročník : 1. Semester : zimný Počet

Více

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE předseda: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. Ústav klinické biochemie a laboratorní diagnostiky 1. LF UK a VFN U Nemocnice 2 128 08 Praha 2 tel: 224 962 841 fax: 224 962 848 e-mail: zimatom@cesnet.cz místopředseda,

Více

TU-PVK, TD-2.517,TD-2.520, TD-2.521

TU-PVK, TD-2.517,TD-2.520, TD-2.521 Studijní program : Všeobecné lékařství Název předmětu : Epidemiologie 1 Rozvrhová zkratka : PVL/VC012 Rozvrh výuky : 60 hodin seminářů Zařazení výuky : 4. ročník, 7. a 8. semestr Počet kreditů : 3 Forma

Více

Program kontinuálneho vzdelávania

Program kontinuálneho vzdelávania Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Prioritná os: Opatrenie: Prijímateľ: Názov projektu: Kód ITMS projektu: Aktivita: 1. Reforma systému vzdelávania

Více

ASISTENT OCHRANY A PODPORY VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ

ASISTENT OCHRANY A PODPORY VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ Kvalifikační kurz pro získání odborné způsobilosti k výkonu povolání asistenta ochrany a podpory veřejného zdraví v oboru ASISTENT OCHRANY A PODPORY VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ 1 Profil absolventa...2 1.1 Určení...2

Více

Prax pre študentov odboru Anglický jazyk a kultúra

Prax pre študentov odboru Anglický jazyk a kultúra Prax pre študentov odboru Anglický jazyk a kultúra Systém praxe sa sústreďuje na viaceré zložky súvisiace s odbornou kvalifikáciou absolventa. Je to prax v kultúrnej inštitúcii, neziskovej organizácii,

Více

Doporučený studijní plán pro I. ročník programu Všeobecné lékařství, akademický rok 2019/2020

Doporučený studijní plán pro I. ročník programu Všeobecné lékařství, akademický rok 2019/2020 Doporučený studijní plán pro I. ročník programu Všeobecné lékařství, Týdně hodin v semestru zimním letním ZS LS před. cvič. před. cvič. ZS LS B03004 Anatomie Smetana 13 4 3 4 3 Z Z,Zk B03005 Anatomická

Více

kterým se stanoví obory specializačního vzdělávání a označení odbornosti zdravotnických pracovníků se specializovanou způsobilostí

kterým se stanoví obory specializačního vzdělávání a označení odbornosti zdravotnických pracovníků se specializovanou způsobilostí 463/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 28. července 2004, kterým se stanoví obory specializačního a označení odbornosti zdravotnických pracovníků se specializovanou způsobilostí Vláda nařizuje podle 90 odst.

Více

Vzdelávací program: INOVAČNÉ VZDELÁVANIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV ŠKÔL V OBLASTI INKLUZÍVNEHO VZDELÁVANIA DETÍ Z MARGINALIZOVANÝCH RÓMSKYCH KOMUNÍT

Vzdelávací program: INOVAČNÉ VZDELÁVANIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV ŠKÔL V OBLASTI INKLUZÍVNEHO VZDELÁVANIA DETÍ Z MARGINALIZOVANÝCH RÓMSKYCH KOMUNÍT Vzdelávací program: INOVAČNÉ VZDELÁVANIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV ŠKÔL V OBLASTI INKLUZÍVNEHO VZDELÁVANIA DETÍ Z MARGINALIZOVANÝCH RÓMSKYCH KOMUNÍT Názov záverečnej prezentácie: Babičkina záhradka Meno

Více

Studium dopravní psychologie dle požadavků zákona 133/2011 Sb.

Studium dopravní psychologie dle požadavků zákona 133/2011 Sb. Studium dopravní psychologie dle požadavků zákona 133/2011 Sb. PhDr. Matúš Šucha, Ph.D. Katedra psychologie FF UP v Olomouci Požadavy pro udělení akreditace k provádění dopravně psychologického vyšetření

Více

Inovační záměr: Číslo projektu: 119/ZSF OU Číslo účtu: 111 403 ZPRÁVA O PLNĚNÍ ROZVOJOVÉHO PROGRAMU V OBDOBÍ 2001/2002

Inovační záměr: Číslo projektu: 119/ZSF OU Číslo účtu: 111 403 ZPRÁVA O PLNĚNÍ ROZVOJOVÉHO PROGRAMU V OBDOBÍ 2001/2002 Rozvoj bakalářských studijních programů v souladu s realizací zásad Boloňské deklarace Inovační záměr: Studijní program Specializace ve zdravotnictví Studijní obor Zdravotnické vyšetřovací metody Číslo

Více

Profil absolventa vzdělávacího programu Diplomovaná všeobecná sestra

Profil absolventa vzdělávacího programu Diplomovaná všeobecná sestra Profil absolventa vzdělávacího programu Diplomovaná všeobecná sestra Absolvent vzdělávacího programu Diplomovaná všeobecná sestra naplňuje požadavky vycházející z Evropské strategie Světové zdravotnické

Více

Studijní program : Zubní lékařství. Název předmětu : Management, etika, legislativa a sociální aspekty zubního lékařství

Studijní program : Zubní lékařství. Název předmětu : Management, etika, legislativa a sociální aspekty zubního lékařství Studijní program : Zubní lékařství Název předmětu : Management, etika, legislativa a sociální aspekty zubního lékařství Rozvrhová zkratka : PVL/ZUA12 Rozvrh výuky : 30 hodin seminářů Zařazení výuky : 5.

Více

PROGRAM ODBORNEJ VOJENSKEJ PRÍPRAVY VO H10 ČŠp 852

PROGRAM ODBORNEJ VOJENSKEJ PRÍPRAVY VO H10 ČŠp 852 AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL Príloha č. 13 generála Milana Rastislava Štefánika k č.: AOS-150/14-2/46/2018-CV-OddKK Počet listov: 5 PROGRAM ODBORNEJ VOJENSKEJ PRÍPRAVY VO H10 ČŠp 852 a) Profil absolventa:

Více

Nepodkročitelné meze jednotlivých laboratorních oborů laboratoř klinické cytologie (817)

Nepodkročitelné meze jednotlivých laboratorních oborů laboratoř klinické cytologie (817) 1) Definice laboratoře Nepodkročitelné meze jednotlivých laboratorních oborů laboratoř (817) Odbornost Definice laboratoře Laboratoří se rozumí jedno laboratorní zařízení, mající jednu smlouvu se zdravotními

Více

V ý p i s. habilitační přednášky: Možnosti zneužití průmyslových škodlivin a agrochemikálií v terorismu.

V ý p i s. habilitační přednášky: Možnosti zneužití průmyslových škodlivin a agrochemikálií v terorismu. v Hradci Králové dne 30. ledna 2012 pořízený za účelem zveřejnění přijatého usnesení 12. Návrh na přijetí Usnesení z jednání VR FVZ a hlasování o návrhu aklamací schválila u s n e s e n í : 1. odsouhlasila

Více

Standard studijního programu Experimentální biologie

Standard studijního programu Experimentální biologie Standard studijního Experimentální biologie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností

Více

SMERNICA SJF PRE VZDELÁVANIE TRÉNEROV JAZDECTVA podmienky získania kvalifikačných stupňov

SMERNICA SJF PRE VZDELÁVANIE TRÉNEROV JAZDECTVA podmienky získania kvalifikačných stupňov SMERNICA SJF PRE VZDELÁVANIE TRÉNEROV JAZDECTVA podmienky získania kvalifikačných stupňov Na základe Vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 110 z 18. februára 2016 a zákona o 440/2015 športe

Více

PROGRAM VZDELÁVACEJ ČINNOSTI. Anotácia predmetu

PROGRAM VZDELÁVACEJ ČINNOSTI. Anotácia predmetu PROGRAM VZDELÁVACEJ ČINNOSTI Číslo predmetu : 2B001 Názov predmetu : Matematika I. Typ predmetu : Povinný Študijný odbor: Všetky odbory externého bakalárskeho štúdia Zameranie: Ročník : 1. Semester : zimný

Více

6 hodin praktických cvičení. Skupina 4B + 6A

6 hodin praktických cvičení. Skupina 4B + 6A Studijní program : Všeobecné lékařství Název předmětu : a alergologie Rozvrhová zkratka : KIM/VCA1 Rozvrh výuky : 9 hodin seminářů 6 hodin praktických cvičení Zařazení výuky : 4. ročník, 7. semestr Počet

Více

Kód a název vzdělávacího programu Forma Název vyučovacích Diplomovaná všeobecná sestra N/11

Kód a název vzdělávacího programu Forma Název vyučovacích Diplomovaná všeobecná sestra N/11 Učební plán Diplomovaná všeobecná sestra Denní forma studia Název vzdělávacího programu Kód a název vzdělávacího programu Forma Název vyučovacích Diplomovaná všeobecná sestra předmětů/modulů 53-41-N/11

Více

TECHNOLÓGIA MLIEKA II (spracovanie mlieka)

TECHNOLÓGIA MLIEKA II (spracovanie mlieka) SLOVENSKÁ POĽNOHOSPODÁRSKA UNIVERZITA V NITRE Fakulta biotechnológie a potravinárstva Katedra hodnotenia a spracovania živočíšnych produktov doc. Ing. Margita Čanigová, CSc. TECHNOLÓGIA MLIEKA II (spracovanie

Více

AKREDITOVANÝ KVALIFIKAČNÍ KURZ

AKREDITOVANÝ KVALIFIKAČNÍ KURZ ČÁSTKA 6 VĚSTNÍK MZ ČR 63 Ministerstvo zdravotnictví Č. j.: MZDR 29930/2009 Referent.: Bc. Petra Borovičková Tel. číslo: 224 972 553 AKREDITOVANÝ KVALIFIKAČNÍ KURZ Laboratorní metody pro získání odborné

Více

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - prezenční forma studia

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - prezenční forma studia Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - prezenční forma studia DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN pro ak. r. 2015/2016 1. úsek studia kreditů Základy zdravotnictví

Více

Učebné plány učebného odboru 2487 H autoopravár platné pre 1. ročník od šk. roku 2014/5015

Učebné plány učebného odboru 2487 H autoopravár platné pre 1. ročník od šk. roku 2014/5015 Učebné plány učebného odboru 2487 H autoopravár platné pre 1. ročník od šk. roku 2014/5015 Škola (názov, adresa) Názov ŠkVP Kód a názov ŠVP Kód a názov učebného odboru Odborné zameranie Dopravná akadémia,

Více

Vybrané kapitoly z metód sociálnej práce I.

Vybrané kapitoly z metód sociálnej práce I. VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNÍCTVA A SOCIÁLNEJ PRÁCE SV. ALŢBETY BRATISLAVA Vybrané kapitoly z metód sociálnej práce I. Andrej Mátel, Michal Oláh, Milan Schavel Bratislava 2011 MÁTEL, A. OLÁH, M. SCHAVEL, M. 2011.

Více

150 výukových hodin praxe (tj. 10 vyučovacích hodin - 8 prac. hodin denně, 15 dnů, 3 prac. týdny)

150 výukových hodin praxe (tj. 10 vyučovacích hodin - 8 prac. hodin denně, 15 dnů, 3 prac. týdny) Studijní program : Název předmětu: Rozvrhová zkratka: Rozvrh výuky: Všeobecné lékařství Základní výkony ve zdravotnictví klinická praxe PLE/VCBP1 150 výukových hodin praxe (tj. 10 vyučovacích hodin - 8

Více

Postgraduální studium v oboru jaké jsou možnosti? Pavel Michálek, KARIM 1.LF a VFN Praha. University of East Anglia, Norwich, UK

Postgraduální studium v oboru jaké jsou možnosti? Pavel Michálek, KARIM 1.LF a VFN Praha. University of East Anglia, Norwich, UK Postgraduální studium v oboru jaké jsou možnosti? Pavel Michálek, KARIM 1.LF a VFN Praha. University of East Anglia, Norwich, UK Ph.D. studium Kapesní průvodce inteligentního mladého lékaře vlastním osudem

Více

UČEBNÍ PLÁN. Počet kreditů. Latinské základy medicínské 2(2) Z 2 terminologie

UČEBNÍ PLÁN. Počet kreditů. Latinské základy medicínské 2(2) Z 2 terminologie UČEBNÍ PLÁN Obor vzdělání: 53 41 N/2. Diplomovaný zdravotnický záchranář Vzdělávací program: 53 41 N/21 Diplomovaný zdravotnický záchranář Vyšší odborné studium, denní, tříleté Název Týdenní počet vyučovacích

Více

Učební plán Diplomovaná všeobecná sestra. Kombinovaná forma studia

Učební plán Diplomovaná všeobecná sestra. Kombinovaná forma studia Učební plán Diplomovaná všeobecná sestra Kombinovaná forma studia Název vzdělávacího programu Kód a název vzdělávacího programu Forma Název vyučovacích předmětů/modulů Diplomovaná všeobecná sestra 3-41-N/1

Více

Počet kreditov. Odborná latinčina 3 0 2z 0 2zs. Jazyk anglický / nemecký 4 0 2z 0 2zs. Fyzikálna chémia * 8 3 3zs. Základy anatómie * 6 2 3zs

Počet kreditov. Odborná latinčina 3 0 2z 0 2zs. Jazyk anglický / nemecký 4 0 2z 0 2zs. Fyzikálna chémia * 8 3 3zs. Základy anatómie * 6 2 3zs I. rok Biofyzika 6 2 2zs Výpočtová technika a informačné zdroje 3 2 2zs Biológia 7 2 2zs Všeobecná a anorganická chémia * 9 3 4zs Farmaceutická propedeutika 5 0 2zs Odborná latinčina 3 0 2z 0 2zs Jazyk

Více

Zmluva č. xx/2014/dv o duálnom vzdelávaní

Zmluva č. xx/2014/dv o duálnom vzdelávaní Zmluva č. xx/2014/dv o duálnom vzdelávaní Zoznam príloh, ktoré sú dokumentáciou k praktickému vyučovaniu u zamestnávateľa. Dokumentácia je uvedená ako vzor. Po dohode zmluvných strán sa môže zmeniť. Zoznam

Více

Študijné plány platné pre študentov v akademikom roku 2018/2019

Študijné plány platné pre študentov v akademikom roku 2018/2019 Študijné plány platné pre študentov v akademikom roku 2018/2019 Názov študijného programu: Materiálové inžinierstvo Študijný odbor : 5.2.26 materiály Stupeň vysokoškolského štúdia: bakalársky študijný

Více

Subkatedra algeziológie pri KAIM LF SZU, Bratislava Školiace miesta, akadem. rok 2013/2014

Subkatedra algeziológie pri KAIM LF SZU, Bratislava Školiace miesta, akadem. rok 2013/2014 pri KAIM LF SZU, Bratislava Školiace miesta, akadem. rok 2013/2014 1. Školiace miesto špecializačného štúdia pred špecializačnou skúškou zo subšpecializačného odboru algeziológia - 1. časť - základný kurz.

Více

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM prezenční forma studia POVINNÉ PŘEDMĚTY

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM prezenční forma studia POVINNÉ PŘEDMĚTY Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM prezenční forma studia DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN pro ak. r. 2016/2017 POVINNÉ PŘEDMĚTY 1. úsek studia hodin

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 39/2005 Sb., kterou se stanoví minimální požadavky na studijní programy k získání odborné způsobilosti k výkonu nelékařského zdravotnického povolání ze dne 11. ledna 2005, jak vyplývá

Více

Lékařská fakulta. Ostravské university v Ostravě

Lékařská fakulta. Ostravské university v Ostravě Lékařská fakulta Ostravské Ostravská universita v Ostravě Založena 28. září 1991. Základy pro její vznik byly položeny již v roce 1953. Tehdy byla v Opavě otevřena Vyšší pedagogická škola. Její náplní

Více