Spokojený senior. Číslo 6/2010. Září Ročník II. Obsah čísla: ZDARMA. občasník Občanského sdružení Spokojený domov

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Spokojený senior. Číslo 6/2010. Září Ročník II. Obsah čísla: ZDARMA. občasník Občanského sdružení Spokojený domov"

Transkript

1 Spokojený senior Číslo 6/2010 Září Ročník II. občasník Občanského sdružení Spokojený domov ZDARMA Milí čtenáři, na letošní podzim jsme pro vás přichystali dvě významné kulturní akce. Na straně 3 se můžete dočíst o připravované výstavě tkaných obrazů Svatoslavy Platošové, jejíž vernisáž se uskuteční 8. října. Chystáme také benefiční ples Spokojeného domova, a to 20. listopadu v zrcadlovém sále Domu kultury v Mladé Boleslavi. O podrobnostech vás včas budeme informovat. Aktuální číslo časopisu je ale plné i mnoha dalších zajímavých informací. Přeji vám příjemné čtení! Petr Novák Obsah čísla: Informace o našich službách str. 1 Desatero zdravého stárnutí 1. díl str. 2 Kultura a volný čas str. 3 Pozvánka na vernisáž výstavy tkaných obrazů Svatoslavy Platošové Veřejná sbírka Babičce a dědečkovi s láskou str. 4 Ze života pečovatele jak se dopravujeme ke klientům str. 5 Blue Effect na Kosti Z naší kuchyně str. 6 Z regionální historie obec Branžež str. 7-8 Tkaný obraz Svatoslavy Platošové dle předlohy "Profil dívky v renesančním oděvu" od Leonarda da Vinciho.

2 strana 1 Spokojený senior číslo 6/2010 (září) Informace o službách Občanského sdružení Spokojený domov Naše sociální služby jsou zaměřené především na seniory, osoby se sníženou soběstačností, chronicky nemocné, zdravotně znevýhodněné. Služby poskytujeme v domácnostech osob, tedy v jejich přirozeném prostředí. Oblast naší působnosti: Středočeský kraj Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Bakov nad Jizerou, Kněžmost, Dolní Bousov a okolí Královéhradecký kraj Sobotka, Libuň a okolí Liberecký kraj Příšovice, Rovensko pod Troskami, okolí Turnova Zaměřujeme se na poskytování služeb v malých obcích těchto regionů. Poskytované sociální služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA je zde pro seniory a osoby, které již nemají dostatek soběstačnosti, ale chtějí co nejdéle setrvat v domácím prostředí a žít život, na který jsou zvyklí; do této služby patří například hygienická péče, zajištění nákupů, dovážka obědů, pomoc při podávání jídla, výpomoc v domácnosti, doprovod k lékaři, na úřady, na nákup, za kulturou; službu poskytujeme 7 dní v týdnu, zpravidla od 6 do 22 hodin, po dohodě je možné sjednat i jiný čas; OSOBNÍ ASISTENCE umožňuje osobám se zdravotním postižením žít plnohodnotný nezávislý život ve vlastním přirozeném prostředí, který se co nejvíce blíží jejich běžnému standardu; službu poskytujeme 7 dní v týdnu 24 hodin denně; ODLEHČOVACÍ SLUŽBY poskytujeme osobám, které doma pečují o seniory nebo nemocné či handicapované blízké; umožňují pečujícím osobám odpočinek od každodenního stereotypu péče; služba nabízí poskytnutí péče o Vašeho blízkého v době Vaší nepřítomnosti, a to v přirozeném prostředí, na které je Váš blízký zvyklý, tedy ve Vaší vlastní domácnosti; SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO SENIORY A OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM mají za úkol pomoci seniorům a zdravotně postiženým začlenit se do společnosti; patří sem například kulturní a vzdělávací aktivity, počítačové kurzy, orientální tance, zdravotní přednášky, vydávání časopisu;

3 Spokojený senior číslo 6/2010 (září) strana 2 Desatero zdravého stárnutí: Fyzická neaktivita může vést k osteoporóze Ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem vám přinášíme seriál o zdravém stárnutí Přestože není znám žádný elixír věčného mládí, má každý z nás možnost mít své stárnutí alespoň částečně pod kontrolou. Naše zdraví je ovlivňováno naším způsobem života už od mládí, ale na pozitivní změnu životního stylu není pozdě ani u starší generace. Proto jsme se rozhodli zařadit do našeho časopisu seriál Desatero zdravého stárnutí, inspirovaný stejnojmennou brožurou vydanou Státním zdravotním ústavem, který nám k jejímu využití poskytl laskavé svolení. Desatero zdravého stárnutí: 1. Uchovejte si fyzickou kondici 2. Věnujte pozornost stravování 3. Dodržujte pitný režim 4. Nepodceňujte riziko podvýživy 5. Mějte svůj tlak pod kontrolou 6. Braňte se cukrovce 7. Chraňte si své cévy 8. Trénujte mozek 9. Nepropadejte depresi 10. Věnujte se koníčkům Zdroj: Desatero zdravého stárnutí. Vydal Státní zdravotní ústav v rámci dotačního programu MZ Národní program zdraví projekty podpory zdraví pro rok 2008, název projektu: Aktivní stárnutí, číslo projektu Praha, Uchovejte si fyzickou kondici Stáří přináší mimo jiné také určitá omezení pohybového systému, jako jsou poruchy rovnováhy či menší zručnost a obratnost, které mohou být příčinami pádů a úrazů. Pohybovou aktivitu je proto třeba provádět přiměřeně k věku a tělesné kondici. V průběhu stárnutí dochází u každého člověka k ubývání kostní hmoty a k narušení struktury kostí (osteoporóze), která se z počátku projevuje zejména bolestmi v kloubech, páteři a v holenních kostech po fyzické zátěži, jako je například delší chůze. Pohybem a cvičením se kosti i svalstvo zpevňují. Nedostatek aktivního pohybu ve stáří je proto častým a velmi negativním jevem. Především nedostatek přiměřených sportovních činností, sedavý způsob života, nedostatek cvičení a tělesné námahy může být významným faktorem zvyšujícím ztráty vápníku a podporujícím vznik osteoporózy, případně i bránícím v léčbě. V příštím čísle se budeme věnovat bodu číslo 2: Věnujte pozornost stravování.

4 strana 3 Spokojený senior číslo 6/2010 (září) Kultura a volný čas Prázdniny v Českém červeném kříži 31. rok kondičního cvičení starších a invalidních jsme 29. června 2010 ukončili výletem. Objeli jsme malý okruh Českého ráje: Vyskeř, Příhrazy přes Skokovy, Srbsko, Branžež, Novou Ves, Kněžmost, kolem Valečova do Dneboha k Drábským světničkám, přes Olšinu, Březinu do Mnichova Hradiště. 30. června nám paní Hrabáková promítala v atriu Domu s pečovatelskou službou vzpomínku na naše cvičení s paní profesorkou Jarmilou Radechovskou před deseti lety a film o Pojizeří, který nám připomněl výlety a dal námět na další výpravy do blízkého okolí. Těšíme se a věříme, že se opět v září ve zdraví a v plném počtu sejdeme. Za místní skupinu Českého červeného kříže Jarmila Moravčíková Poutní zájezd Krásy severních Čech Farnost Mnichovo Hradiště pořádá zájezd po památkách perlách církevní architektury Horní Police, Bohosudov, Osek, které jsou významnými poutními místy. Zájezd se koná dne 25. září Odjezd v 6 hodin z Mnichova Hradiště od kostela sv. Jakuba, návrat cca ve hodin. Podrobnosti na vývěsce kostela, bližší informace na farním úřadě, přihlášky na telefonu (p. Pavel Mach). V mladoboleslavském Domě kultury jsou k vidění staré svatební fotografie i šaty Ve spolupráci s Kulturou města Mladá Boleslav připravily členky Městského klubu seniorů v Mladé Boleslavi výstavu Když si náš dědeček babičku bral. V galerii mladoboleslavského Domu kultury jsou k vidění svatební fotografie z různých období, návrhy a ukázky módy svatebních šatů, oddací listy, svatební blahopřání a pozvánky. Sběratel pan Rendvanský zapůjčil na výstavu vesnické svatební obleky, spodničky, zástěry a nádobí, které nevěsty dostávaly do výbavy. Nechybí ani svatební doplňky, cylindr, prstýnky a drobné dárky. Výstava potrvá do 7. října a vstupné je zdarma. Nejbližší schůzka Spolku rodáků a přátel Mnichova Hradiště a okolí se koná ve čtvrtek 14. října 2010 od 17 hodin v Cukrárně Za rohem (Víta Nejedlého 279, Mnichovo Hradiště, vchod zezadu).

5 Spokojený senior číslo 6/2010 (září) strana 4

6 strana 5 Spokojený senior číslo 6/2010 (září) Ze života pečovatele: jak se dopravujeme ke klientům Co je potřeba k tomu, aby mohli naši zaměstnanci poskytovat terénní sociální služby Petr Novák V současné době používají pečovatelé a osobní asistenti ve Spokojeném domově tři služební osobní automobily a čtyři elektrická kola. Tyto dopravní prostředky jsou pro nás nezbytné, protože se zaměřujeme na poskytování služeb v malých obcích, kde je jiný druh dopravy pro naše pracovníky prakticky nepoužitelný. Elektrická kola používáme především pro rychlé přesuny v rámci jednoho města (šetří se tak náklady na pohonné hmoty), automobily pak pro jízdu na větší vzdálenosti a také při přepravě uživatelů našich služeb například k lékaři. bychom se bez pomoci sponzorů. Na pořízení kol nám poskytla finanční prostředky firma Siemens z fondu Siemens fond pomoci. Od výrobce kol, společnosti ekolo.cz, jsme navíc dostali slevu na jejich nákup. V letošním druhém čísle Spokojeného seniora jsme psali také o našem novém služebním automobilu Renault Kangoo. Připomeňme, že na jeho nákup přispělo celkem 57 firem z našeho regionu. I šéfredaktor časopisu pracuje na částečný úvazek jako osobní asistent (a nikdo jiný se nechtěl na kole fotit). Pořízení automobilů i elektrokol je pochopitelně finančně náročné a neobešli Automobil, který jsme dostali v únoru letošního roku. Děkujeme proto všem, kdo nám s pořízením dopravních prostředků jakkoliv pomohli a přispěli tak k efektivní práci našich terénních pracovníků.

7 Spokojený senior číslo 6/2010 (září) strana 6 Legendární Blue Effect s Radimem Hladíkem zavítal na hrad Kost Legenda českého bigbítu Radim Hladík byl v roce 1968 jedním ze zakládajících členů skupiny Blue Effect. V současné době vystupuje v této kapele spolu s mladými hudebníky Honzou Křížkem, Václavem Zimou a Wojttechem. Setkává se s oblibou u posluchačů všech generací. Na Kosti Hladík zahrál v srpnu i se členy již neexitující kapely Matadors J. F. Obermayerem a Viktorem Sodomou. Jako host přijel i Lešek Semelka. Foto: Petr Novák Z vaší kuchyně: Kuřecí řízek s hořčicí Ingredience: 400 g kuřecích prsou šťáva z 1 citronu 1 lžíce olivového oleje klasická plnotučná hořčice strouhanka na obalení sůl olej na smažení Postup přípravy: Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posolíme. V misce smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, vložíme plátky masa a necháme je marinovat minimálně 1 hodinu. Pak plátky vyjmeme, z obou stran je pomažeme hořčicí a obalíme ve strouhance. Osmažíme dozlatova. Příloha: bramborová kaše, zelenina. Recept nám poslala paní Marie Zapletalová.

8 strana 7 Spokojený senior číslo 6/2010 (září) Z regionální historie: obec Branžež Výňatek z Pamětnice dějin školy v Branžeži ze soukromého archivu Josefa Prskavce Pamětnice dějin školy v Branžeži, uzavírajíce mezi sebou lučinaté údolíčko založené v roce 1885 Mikulášem celkem 3 km dlouhé a 1 km. široké. Václavem Maštalířem, úvodní strana. Údolíčko to v celé té pahorkatině jakoby tvořilo řez mezi těmito bradami a skutečně Dějiny obce Dříve než přikročím k líčení dějin školy zdejší, předesílám tuto kratičký přehled také v XVI. století slula osada naše Bradřez, později Branřež i také Branžes a nyní Branžež se píše. a popis naší školní obce, poněvadž dějiny školy s dějinami obce úzce souvisí. Naše školní obec sestává z následujících osad: Branžeže, Nové Vsi, Zakopané, kteréžto osady tvoří jednu katastrální obec Branžež a z osady Srbska náležející ku kat. obci žehrovské. Branžež čp. 8: Karel Kovář (*1864) s chotí Kateřinou. Nová ves čp. 4: Josef Frinta (*1866) s chotí a vnučkou Růženou, vlevo soused p. Rejzek. Osada Branžež, kteráž prastarého původu jest, dostala jméno své od polohy. Okolí zdejší pokryto je samými pahorky neboli brdy či brady. Tyto brady, táhnouce se od Dneboha směrem na východ, u osady naší náhle se dělí ve dva hlavní proudy, Číslo 25 v Branžeži tvořilo s několika ještě čísly samotu zvanou Zdobeň či Zdobín. Branžež náležela v XVII. století ku statku (panství) Valečov, kteréžto panství náleželo až do r Krištofovi Kapounovi sv. pánu ze Svojkova, kterýž pro účastenství své ve zpouře (r. 1621) odsouzen byl při kommissi confiscationis dne 10. list třetího dílu jmění, kteréž z té příčiny všecko bylo konfiskováno, tedy i Valečova. K panství valečovskému náleželo: zámek Valečov s dvorem poplužním a tři mlýny, městečko Kněžní Most s dvorem poplužním, ves

9 Spokojený senior číslo 6/2010 (září) strana 8 Vepřko (díl), Zajezí, Koprník, Boseň s podacím kostelním, Písek, Zásadka (malá) Mužské a Zápudov, jak to l.1620 bratří Jindřich a Krištof Kapounové od Vojtěcha Václava Kaplíře ze Sulevic za kop míš. koupili (D.Z.176, J22), pak vesnice celé Branžež a Zakopaná s rybníky Šidákem, Martinkem, Drlinským, Žlunským, Suchým, Komárovským Velkým a Malým, lesy a jiným příslušenstvím, jak to Krištof Václav Kapoun l od Jana mladšího Odkolka z Oujezdce za kop míš. koupil (D.Z. 178, L4). Celý tento statek s 97 poddanými (z nichž 34 s potahy a 45 chalupníků) za kop 20 gr. míš. odhadnutý, od královské komory prodán byl l Albrechtovi z Valdštejna, který jej dne 16. července 1625 postoupil v léno Fridlanské za zl. Gerhardovi Taxis, vymíniv si vesnice Koprník, Písek, Vepřko a Zapudov (C 215 K.7). Potom však dne 20 ledna 1633 za zl. postoupen plukovníku Rudolfovi hraběti Marsini na srážku jeho pohledanosti vojenské. Po smrti Alb. z Valdštejna obdržel Gerhard z Taxis týž statek cís. rozhodnutím a prodal jej dne 12 října 1646 za zl. Danielovi Frizslehen z Buschhafen, jemuž podle cís. resoluce ze dne 18 června 1647 s prominutím lenních peněz šacovních 3000 zl v dědictví svobodné byl uveden. Tehdáž náleželo k Valečovu následující: zámek Valečov s dvorem poplužním pod ním, díl městečka Kněžmostu s dvorem poplužním, vsi Boseň, Zásadka Malá, Mužské, Branžež (Branžes), Zakopaná, Zdobín (Zdobeň) Tábor, Koprník a 2 vsi nejmenované u rybníka Volfaru (?) a Nového ležící, 7 rybníků kaprových (Volšový, Nový, Patřin, Komarovský Velký a Malý, Šidák a Koprník). Šest rybníků: Patčník (Pačátek), Skalecký, Neřád, Maerinovský, Suchý, Hejtmánek, tři rybníky násadní: Kucký, Vohradný, Maštějovský. Pisatel Pamětnice dějin školy v Branžeži Mikuláš Václav Maštalíř se narodil roku 1856 v Brodcích nad Jizerou. V roce 1878 se stal podučitelem v Nepřevázce, dále učil na školách v Klášteře, ve Žďáru, v Bosni. V září roku 1883 nastoupil učitelskou praxi v Branžeži a v roce 1885 založil Pamětnici dějin školy v Branžeži. V roce 1896 byl jmenován ředitelem školy v Jivině. Příště se dočtete o dějinách zaniklé osady Hrada a Píčova statku. Pokud se zajímáte o regionální historii a máte zpracované dějiny Vaší obce, rádi vaše poznatky v časopise otiskneme.

10 strana 9 Spokojený senior číslo 6/2010 (září) Dne 1. prosince 2010 bude v Domově Modrý kámen, p.s.s. v Mnichově Hradišti zahájena výstava ručních prací, krojovaných panenek spolu S PŘEHLÍDKOU MEDVÍDKŮ Byly bychom rády, kdybyste zapůjčili k vystavení své oblíbené medvědy a medvídky z dětství nebo současnosti. Jedinou podmínkou je pečlivé označení!!! Medvídky (případně i zapůjčené vašimi dětmi, vnuky, příbuznými i přáteli) budeme vystavovat v prostorách domova od do Vystavované práce musí splňovat následující kritéria: 1. medvídky opatřete pevně připevněnou, čitelnou jmenovkou majitele 2. můžete připojit krátký příběh spojený s vaším medvídkem (původ, historie, zážitek apod.) 3. medvídky dopravte do Domova Modrý kámen v Nerudově ulici čp v Mnichově Hradišti do jeden majitel může dodat i více exponátů Irena Bártová a Iveta Čermáková, Domov Modrý kámen

11 Spokojený senior číslo 6/2010 (září) strana 10 Občanské sdružení Spokojený domov Redakční okénko Milí čtenáři, časopis Spokojený senior vychází už déle než rok a našel si své pevné místo v řadě domácností seniorů z našeho regionu. Chceme i nadále zachovat jeho dostupnost zdarma všem. Minimální náklady na výrobu, tisk a distribuci jednoho vydání časopisu (o nákladu 500 ks) jsou však Kč. Proto bychom vás chtěli poprosit o finanční podporu vydání časopisu. Číslo účtu: /0300 Variabilní symbol: Specifický symbol: telefonní číslo pro možné kontaktování na sepsání darovací smlouvy a poděkování Zpráva pro příjemce: časopis Spokojený senior Přispět můžete i v hotovosti v našem kontaktním místě v Mnichově Hradišti na adrese Jana Švermy 378 (vedle vchodu do dětského zdravotního střediska). Výzva pro firmy: Chcete podpořit vydávání tohoto časopisu nebo kteroukoliv jinou aktivitu Spokojeného domova? Nabízíme možnost poskytnutí prostoru pro Vaši firmu v našem časopise. Pro podrobnější informace kontaktujte Ing. Lucii Lustigovou, tel.: , lustigova@spokojeny-domov.cz. Chcete se podílet na tvorbě časopisu? Uvítáme i jakékoliv připomínky k časopisu, tipy na články, náměty na nové rubriky, informace o akcích vhodných pro seniory a zdravotně postižené a v neposlední řadě i vaši vlastní tvorbu vzkazy, vzpomínky, fotografie, kresby, články o vašich koníčcích, recepty... Osobně můžete doručit své příspěvky do našich kanceláří v Mn. Hradišti (Jana Švermy 378), v Mladé Boleslavi (Palackého 1327) a v Kněžmostě (U Střediska 24), nebo posílat em na adresu novak@spokojeny-domov.cz. Vaše dotazy vám rádi zodpovíme na telefonu

12 strana 11 Sháníte časopis Spokojený senior? Spokojený senior číslo 6/2010 (září) Pokud máte přístup k internetu, najdete aktuální i starší čísla v elektronické podobě na adrese V tištěné podobě distribuujeme časopis ZDARMA na tato místa: Mnichovo Hradiště kontaktní místo O. s. Spokojený domov, Jana Švermy 378 Městský úřad, Masarykovo nám. 1 Městské informační centrum, Masarykovo náměstí 299 Městská knihovna, Turnovská 717 Poliklinika, Jana Švermy 395 (čekárny v přízemí a 1. patře) Tabák "Traficon", Masarykovo náměstí 28 Trafika "Signál", Masarykovo náměstí 283 Trafika David Abraham, Masarykovo náměstí 240 kadeřnictví, Jaselská 1252 kadeřnictví Styl, Jana Švermy 860 čekárna lékařů, Masarykovo náměstí čekárna (MUDr. Pfeffer), Masarykovo nám.246 Lékárna Arkánum, Víta Nejedlého 1497 Restaurace U Kvapilů, Jana Švermy 384 Občerstvení ZKUS-SKUS Na růžku, Masarykovo náměstí Oční optik AA, Ivana Olbrachta 408 Cukrárna Za rohem, Víta Nejedlého 279 Libuň Obecní úřad, Libuň čp. 27 Příšovice Zdravotní středisko, Příšovice 185 Kněžmost Obecní úřad, Na Rynku 51 prodejna potravin, Hradišťská 194 kadeřnictví - Marie Zimová Zdravotní středisko, Hradišťská 193 Dům s pečovatelskou službou (Obecní knihovna, kancelář O. s. Spokojený domov), U Střediska 24 Mladá Boleslav kontaktní místo O. s. Spokojený domov, Palackého 1327 Magistrát - odbor sociálních věcí, Komenského 61 TyfloCentrum Praha, o.p.s., pracoviště Mladá Boleslav, Václava Klementa 467 Městská knihovna, Václava Klementa 1229 Informační centrum, Železná 107 Lékárna U Soudu, Nám. Republiky 760 Kosmonosy Lékárna U Zámku, Linhartova 25 Bakov nad Jizerou Městský úřad, Mírové náměstí 208 Městská knihovna, Mírové náměstí 84 Trafika, Boleslavská 715 Dolní Bousov Městská knihovna a infocentrum, Kostelní ul. 14 Pro podrobnější informace volejte na tel nebo pište na novak@spokojeny-domov.cz. Na těchto kontaktech uvítáme i tipy na další distribuční místa. Sídlo: Veselá č.p. 159, Mnichovo Hradiště, IČ: Číslo účtu: /0300 Adresa redakce: Jana Švermy 378, Mnichovo Hradiště Šéfredaktor: Petr Novák, DiS. - tel.: , novak@spokojeny-domov.cz Redakční rada: Bc. Kamila Sedláková, Hana Rejzková, Ing. Theodor Honický Tisk: tiskárna DUOPRESS Mnichovo Hradiště, náklad: 500 výtisků

Terénní sociální služby Spokojeného domova.

Terénní sociální služby Spokojeného domova. Terénní sociální služby Spokojeného domova Registrované sociální služby Pečovatelská služba Osobní asistence Odlehčovací služby Odborné sociální poradenství Region působnosti Služby poskytujeme v okruhu

Více

Spokojený senior 1/2011. Leden SOUTĚŽ: Obsah čísla: Strana 6 ZDARMA. Klaunova zpověď. Kniha o zpěváku Petru Novákovi

Spokojený senior 1/2011. Leden SOUTĚŽ: Obsah čísla: Strana 6 ZDARMA. Klaunova zpověď. Kniha o zpěváku Petru Novákovi Spokojený senior 1/2011 Leden měsíčník Občanského sdružení Spokojený domov ZDARMA Milí čtenáři, je tu nový rok a s tím i řada novinek v našem občanském sdružení. Z našeho občasníku se stal měsíčník. Přinášíme

Více

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce Seznamte se s výhodami státem registrované terénní sociální služby Společnosti Společně proti času o.p.s. Váš partner pro spokojené stáří ve Vašem domácím prostředí Společně s naší péči a pomocí při každodenních

Více

NÁKLAD + ČTENOST: JAK SE NOVINY DOSTÁVAJÍ KE ČTENÁŘŮM?

NÁKLAD + ČTENOST: JAK SE NOVINY DOSTÁVAJÍ KE ČTENÁŘŮM? Noviny ČESKÝ RÁJ V AKCI každý měsíc prezentují významné události, akce, nabídky a subjekty poskytující nejrůznější služby. Čtenářům přináší inspiraci kam vyrazit za kulturou, jak strávit volný čas, kde

Více

Spokojený senior. Číslo 1. Leden - únor 2010 Ročník II. Obsah čísla: ZDARMA

Spokojený senior. Číslo 1. Leden - únor 2010 Ročník II. Obsah čísla: ZDARMA Spokojený senior Číslo 1 Leden - únor 2010 Ročník II. občasník Občanského sdružení Spokojený domov ZDARMA Milí čtenáři, vítám vás v prvním letošním čísle časopisu a dovolte mi hned v úvodu poděkovat. Velký

Více

NÁKLAD + ČTENOST: JAK SE NOVINY DOSTÁVAJÍ KE ČTENÁŘŮM?

NÁKLAD + ČTENOST: JAK SE NOVINY DOSTÁVAJÍ KE ČTENÁŘŮM? Noviny ČESKÝ RÁJ V AKCI každý měsíc prezentují významné události, akce, nabídky a subjekty poskytující nejrůznější služby. Čtenářům přináší inspiraci kam vyrazit za kulturou, jak strávit volný čas, kde

Více

Spokojený senior. Číslo 4/2010. Květen - červen Ročník II. Obsah čísla: ZDARMA. občasník Občanského sdružení Spokojený domov

Spokojený senior. Číslo 4/2010. Květen - červen Ročník II. Obsah čísla: ZDARMA. občasník Občanského sdružení Spokojený domov Spokojený senior Číslo 4/2010 Květen - červen Ročník II. občasník Občanského sdružení Spokojený domov Milí čtenáři, časopis Spokojený senior slaví své první Obsah čísla: narozeniny! Poprvé ho vzali do

Více

ŽELEZNOBRODSKO INFORMAČNÍ ROZCESTNÍK PRO SENIORY A ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ

ŽELEZNOBRODSKO INFORMAČNÍ ROZCESTNÍK PRO SENIORY A ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ ŽELEZNOBRODSKO INFORMAČNÍ ROZCESTNÍK PRO SENIORY A ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Vážení občané Železnobrodska, připravili jsme pro vás brožuru se základními informacemi, které vám usnadní orientaci při zvládání

Více

Obsah Základní údaje:... 3 Slovo úvodem:... 4 Odborné sociální poradenství... 5 Půjčovna kompenzačních pomůcek... 6 Přehled příjmů a výdajů za rok

Obsah Základní údaje:... 3 Slovo úvodem:... 4 Odborné sociální poradenství... 5 Půjčovna kompenzačních pomůcek... 6 Přehled příjmů a výdajů za rok Obsah Základní údaje:... 3 Slovo úvodem:... 4 Odborné sociální poradenství... 5 Půjčovna kompenzačních pomůcek... 6 Přehled příjmů a výdajů za rok 2014... 8 Statistika uživatelů sociálních služeb 2014...

Více

Spokojený senior. Číslo 1 Květen 2009 Ročník I. Obsah čísla: Úvodní slovo

Spokojený senior. Číslo 1 Květen 2009 Ročník I. Obsah čísla: Úvodní slovo Spokojený senior Číslo 1 Květen 2009 Ročník I. občasník Občanského sdružení Spokojený domov Úvodní slovo Milí čtenáři, držíte v ruce první číslo časopisu Spokojený senior, které vydává Občanské sdružení

Více

ÚŘEDN[ HODINY Pondělí - Pátek 7.00-15.30 Nám. T. G. Masaryka 1,261 01 Příbram 1

ÚŘEDN[ HODINY Pondělí - Pátek 7.00-15.30 Nám. T. G. Masaryka 1,261 01 Příbram 1 ÚŘEDN[ HODINY Pondělí - Pátek 7.00-15.30 Nám. T. G. Masaryka 1,261 01 Příbram 1 KONTAKT Nám. T. G. Masaryka 1, 261 01 Příbram 1 tel./fax: 318635 050,777 942 520 e-mail: info@charita-pribram.cz ŘEDITELKA

Více

Ubytování a stravování

Ubytování a stravování Ubytování a stravování Penziony Motel Charlie Kovač 16, Jičín, 506 +420 493 597 571, +420 608 Pension U Housenky Klokočí 27, 511 +420 602 209 626 info@uhousenky.cz www.uhousenky.cz Penzion farma Kotelsko

Více

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA. ZPRAVODAJ březen 2011 KONTAKTY. Projekt rozvoje pečovatelské služby v Hulíně je podporován Zlínským krajem.

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA. ZPRAVODAJ březen 2011 KONTAKTY. Projekt rozvoje pečovatelské služby v Hulíně je podporován Zlínským krajem. KONTAKTY Ředitelství Ed. Světlíka 1197 768 24 Hulín +420 573 350 171 fax 573 352 929 PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Jiřina Štěpánková ředitelka +420 573 350 171 +420 731 481 746 decent@quick.cz Středisko pečovatelské

Více

Základní informace pro zájemce

Základní informace pro zájemce Základní informace pro zájemce Kontakt: Hejnická 538, Praha 9 - Střížkov Vedoucí koordinátor pečovatelské služby: Mgr. Vendula Starostová Tel: 286 019 667 starostova@ssspraha9.cz Koordinátorka pečovatelské

Více

Název materiálu: Účelový dar - Mikroregion Český ráj - cyklobusy

Název materiálu: Účelový dar - Mikroregion Český ráj - cyklobusy Podklady na zasedání ZM dne: 28.03.2019 Název materiálu: Účelový dar - Mikroregion Český ráj - cyklobusy Předkládá: Vypracoval: Mgr. Jana Svobodová Bc. Jana Chodaničová Zúčastní se projednávání v ZM: Mgr.

Více

Vážení představitelé institucí a organizací, vážení příznivci, vážené dámy a vážení pánové,

Vážení představitelé institucí a organizací, vážení příznivci, vážené dámy a vážení pánové, Vážení představitelé institucí a organizací, vážení příznivci, vážené dámy a vážení pánové, než jsme se nadáli, uplynul další rok, a my Vám opět předkládáme výroční zprávu obecně prospěšné společnosti

Více

Kontaktní osoba: Eva Wagenknechtová, public relations, fundraising, tel.: 491 610 330, wagenknechtova@hospic.cz

Kontaktní osoba: Eva Wagenknechtová, public relations, fundraising, tel.: 491 610 330, wagenknechtova@hospic.cz Výroční zpráva Oblastní charity Červený Kostelec 2008 Oblastní charita Červený Kostelec 5. května 1170, 549 41 Červený Kostelec statutární zástupce, ředitel: Ing. Mgr. Miroslav Wajsar, tel. 491 610 300,

Více

Letní turistické autobusy Český ráj 2015

Letní turistické autobusy Český ráj 2015 Letní turistické autobusy Český ráj 2015 Závěrečná zpráva Podklady poskytli: Zpracovatel: Ing. Jaroslav Semler BusLine a.s. Ing. Adam Pospíšil Dopravní podnik Kněžmost Kn žmost s.r.o. Jarmila Lásková Soldátová

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Adresa Právní forma IČ Zřizovatel. Orlicí Mírové náměstí 90. Příspěvková organizace. 42 88 61 98 Město Týniště nad

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Adresa Právní forma IČ Zřizovatel. Orlicí Mírové náměstí 90. Příspěvková organizace. 42 88 61 98 Město Týniště nad VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Adresa Právní forma IČ Zřizovatel Geriatrické centrum Turkova čp. 785 Týniště nad Orlicí 517 21 /adresa Geriatrického centra je shodná s místem poskytování služeb / Příspěvková organizace

Více

Spokojený senior. Číslo 5/2010. Červenec - srpen Ročník II. Obsah čísla: ZDARMA. občasník Občanského sdružení Spokojený domov

Spokojený senior. Číslo 5/2010. Červenec - srpen Ročník II. Obsah čísla: ZDARMA. občasník Občanského sdružení Spokojený domov Spokojený senior Číslo 5/2010 Červenec - srpen Ročník II. občasník Občanského sdružení Spokojený domov ZDARMA Milí čtenáři, když jsem panu Theodoru Honickému pomáhal s přípravou výstavy o mlýnech v povodí

Více

Panteří drápek 2. číslo - říjen 2013

Panteří drápek 2. číslo - říjen 2013 Co najdete v tomto čísle: Aktuality strana 2 Registrace strana 3 Z uplynulých akcí strana 4 Pozvánky na akce strana 5 Strana 1 Úvodní slovo Vážení rodiče, posíláme tentokrát trochu kratší vydání časopisu

Více

Příloha č. 1 Foto č. 1: Milada Veselá (rozená Erbenová) a František Veselý

Příloha č. 1 Foto č. 1: Milada Veselá (rozená Erbenová) a František Veselý Příloha č. 1 Foto č. 1: Milada Veselá (rozená Erbenová) a František Veselý Foto č. 2, 3, 4: průhled do bytu rodiny Veselých v roce 1919 (foto vpravo: za dveřmi portrét Charlotty G. Masarykové); rodinný

Více

Přeji příjemné čtení a co nejaktivněji strávené léto. Obsah čísla:

Přeji příjemné čtení a co nejaktivněji strávené léto. Obsah čísla: Spokojený senior Číslo 2 Červen 2009 Ročník I. občasník Občanského sdružení Spokojený domov Úvodní slovo Milí čtenáři, ve dnech 11.-12. května 2009 jsem navštívil Kroměříž, kde se konala konference věnovaná

Více

Spokojený senior. Číslo 9/2010. Prosinec Ročník II. Obsah čísla: ZDARMA

Spokojený senior. Číslo 9/2010. Prosinec Ročník II. Obsah čísla: ZDARMA Spokojený senior Číslo 9/2010 Prosinec Ročník II. občasník Občanského sdružení Spokojený domov ZDARMA Kolektiv zaměstnanců Občanského sdružení Spokojený domov přeje všem čtenářům časopisu a všem svým klientům

Více

vydává Spokojený domov, o. p. s.

vydává Spokojený domov, o. p. s. snadnější život nejen ve stáří a nemoci 2/2016 ZDARMA VELIKONOČNÍ NABÍDKA STRANA 7 8 březen duben vydává Spokojený domov, o. p. s. Náklady na jeden výtisk časopisu jsou 15 Kč. Děkujeme sponzorům za podporu.

Více

Rodinná pohoda, o.s.

Rodinná pohoda, o.s. Výroční zpráva 2008 Rodinná pohoda, o.s. Se sídlem : Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Brněnská 41c 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail: rodinna.pohoda@centrum.cz

Více

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou Souhrn usnesení z 5. jednání rady města, konané dne 19.02.2018 v 16:30 hod. Kancelář starosty Přítomni: Přítomní: Radim Šimáně, Václav

Více

Výroční zpráva 2016 projít životem důstojně a s oporou

Výroční zpráva 2016 projít životem důstojně a s oporou Výroční zpráva 2016 projít životem důstojně a s oporou OBSAH 1. ČLENSKÁ ZÁKLADNA... 1 2. POSLÁNÍ A CÍLE ORGANIZACE... 2 3. PŮSOBENÍ... 3 4. BILANCE AKTIVIT ORGANIZACE V ROCE 2016... 4 5. PEČOVATELSKÁ SLUŽBA...

Více

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI 1 strana PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Motto: Každý člověk si přeje dlouhý život, ale nikdo nechce být starý. Jonathan Swift Vážení čtenáři, v tomto čísle Bulletinu bych Vám chtěla představit skupinu lidí,

Více

Katalog poskytovatelů sociálních služeb a služeb souvisejících

Katalog poskytovatelů sociálních služeb a služeb souvisejících Katalog poskytovatelů sociálních služeb a služeb souvisejících Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu, prostřednictvím Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) a státním

Více

Dofinancování na základě rozhodnutí orgánů kraje č. usn. 1599/18/RK a 344/18/ZK

Dofinancování na základě rozhodnutí orgánů kraje č. usn. 1599/18/RK a 344/18/ZK na základě rozhodnutí orgánů kraje č. usn. 599/8/RK a 344/8/ZK Název ČO Sídlo ADVATA, z. ú. 6563559 Rumunská 4/6 Liberec V-Perštýn 655287 32 000 ALVALÍDA, z.s. 442247 Hanychovská 743/3 Liberec -Jeřáb 460

Více

Domov Žlutý Petrklíč, z.s.

Domov Žlutý Petrklíč, z.s. Domov Žlutý Petrklíč, z.s. Výroční zpráva 2015 Kontaktní a identifikační údaje Název organizace: Domov Žlutý Petrklíč, z.s. Právní forma: zapsaný spolek Spolek Domov Žlutý Petrklíč je veden v spolkovém

Více

ARCHA Borovany, o. p. s. Žižkovo nám. 107, 373 12 Borovany info@archaborovany.cz, www.archaborovany.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA

ARCHA Borovany, o. p. s. Žižkovo nám. 107, 373 12 Borovany info@archaborovany.cz, www.archaborovany.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA ARCHA Borovany, o. p. s. Žižkovo nám. 107, 373 12 Borovany info@archaborovany.cz, www.archaborovany.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Úvodní slovo Impulsem k založení obecně prospěšné společnosti byla více než osmiletá

Více

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Podrobný informační materiál o poskytované službě: Pečovatelská služba NADĚJE Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Forma služby: Místo: terénní Arménská 4, 625 00 Brno Kontaktní

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU odlehčovací služby

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU odlehčovací služby Stáří nemusí být překážkou hezkého života INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU odlehčovací služby 1. Pro koho a proč jsme tady 2. Nabídka služeb shrnutí 3. Úhrada za poskytované služby 4. Návštěvy v Domově V

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI KRÁSA POMOCI ZA OBDOBÍ 1.1.2012-31.12.2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI KRÁSA POMOCI ZA OBDOBÍ 1.1.2012-31.12.2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI KRÁSA POMOCI ZA OBDOBÍ 1.1.2012-31.12.2012 OBSAH 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI 2. ČINNOST SPOLEČNOSTI KRÁSA POMOCI OD 1.1. 2012 DO 31.12.

Více

O novinách, náklad, rozsah, uzávěrka str. 2 3 Mapa distribuce, distribuční místa.. str. 4 5 Nabízené formáty inzerce, ceník pro Český ráj v akci..

O novinách, náklad, rozsah, uzávěrka str. 2 3 Mapa distribuce, distribuční místa.. str. 4 5 Nabízené formáty inzerce, ceník pro Český ráj v akci.. 1 s extra přílohou o zdraví, pohybu a relaxaci O novinách, náklad, rozsah, uzávěrka str. 2 3 Mapa distribuce, distribuční místa.. str. 4 5 Nabízené formáty inzerce, ceník pro Český ráj v akci.. str. 6

Více

Přehled poskytovatelů sociálních a souvisejících služeb v Nejdku

Přehled poskytovatelů sociálních a souvisejících služeb v Nejdku Přehled poskytovatelů sociálních a souvisejících služeb v Nejdku Název organizace: Pečovatelská služba S NÁMI DOMA o.p.s. Právní forma: obecně prospěšná společnost Adresa: Okružní 1191, Nejdek Kontaktní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 Obsah výroční zprávy: 1. Charakteristika společnosti 2. Aktivity v roce 2009 3. Poděkování sponzorům 4. Hospodaření Helias Ústí nad Labem o.p.s 5. Přílohy Úvod: Organizace: Helias

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena Milí příznivci CIC, zde jsou novinky z Centra pro integraci cizinců, o.p.s., zaměřené na prázdninový režim. Kurzy češtiny pro cizince Kurzy češtiny budou probíhat i v létě ještě než si přečtete jejich

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU PŘEHLED SLUŽEB.

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU PŘEHLED SLUŽEB. SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU PŘEHLED SLUŽEB www.pro-sen.eu Sociální služby města Rychnov nad Kněžnou, o.p.s. je organizací, která nabízí ideální propojení zdravotní a sociální péče, kde kvalifikovaný

Více

Místní a časová dostupnost sociální služby

Místní a časová dostupnost sociální služby Liberecký kraj Domov důchodců Rokytnice nad Jizerou příspěvková organizace Dolní Rokytnice 291 512 44 Rokytnice nad Jizerou DOMOV PRO SENIORY METODICKÝ POKYN Místní a časová dostupnost sociální služby

Více

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Vážení spoluobčané, zdravím Vás v krásných letních dnech a přináším informace o aktuálním

Více

V Polné bydlí již 13 let, je ženatý a má dvě dcery a syna.

V Polné bydlí již 13 let, je ženatý a má dvě dcery a syna. 31 Karel Křivák kandiduje v krajských volbách Polenský politik a ředitel Občanské poradny Jihlava Bc. Karel Křivák, DiS. kandiduje v krajských volbách, které se uskuteční počátkem října. V Polné bydlí

Více

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. vypracovala: Michaela Dastychová

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. vypracovala: Michaela Dastychová CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ vypracovala: Michaela Dastychová POSLÁNÍ CHB,, žít svobodným, samostatným a zodpovědným způsobem života v běžné společnosti. CHB DOLNÍ BOUSOV byt 2+1: Uţ. Vernerová Uţ. Kout interiér,

Více

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 ZPRAVODAJ Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 Slovo úvodem Milí čtenáři, protože jsme ve Zpravodaji doposud neměli příležitost ohlédnout se za oslavami

Více

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012 CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 5 číslo 5 květen 2012 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV U příležitosti 20. výročí Vás dne 19. května 2012 srdečně zveme na prohlídku našich

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

Svijanská jedenáctka

Svijanská jedenáctka Námět turistického pochodu Svijanská jedenáctka Turistický výlet na místa, kam se často pěšky nechodí. Přesto i zde se dá najít řada zajímavostí: vesnické kostelíky, údolí Jizery s mohutnými stromy, jezera

Více

Město Česká Lípa Nám. T.G.Masaryka 1, Česká Lípa

Město Česká Lípa Nám. T.G.Masaryka 1, Česká Lípa Město Česká Lípa Nám. T.G.Masaryka 1, 470 36 Česká Lípa Čj. MUCL/55811/2015 Změna zřizovací listiny příspěvkové organizace Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace Zastupitelstvo města

Více

anské sdružení Spokojený domov VÝRO NÍ ZPRÁVA 2009

anské sdružení Spokojený domov VÝRO NÍ ZPRÁVA 2009 Občanské sdružení Spokojený domov VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Obsah: Úvodní slovo předsedkyně občanského sdružení...1 O Občanském sdružení Spokojený domov...2 Organizační struktura...4 Naši zaměstnanci...5 Časopis

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: 10. 6. 2015 bod programu: 37 věc: Dodatek č. 5 k zřizovací listině Pečovatelské služby Ústí nad Labem, příspěvkové organizace Klub seniorů dopad na rozpočet: bez

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK GERIATRICKÉHO CENTRA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK GERIATRICKÉHO CENTRA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK GERIATRICKÉHO CENTRA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ Posláním Geriatrického centra Je nabízet a zajistit takovou míru podpory seniorům, kterou skutečně potřebují při řešení nepříznivých sociálních situací

Více

Rodinný WELLNESS HOTEL CENTRÁL***

Rodinný WELLNESS HOTEL CENTRÁL*** Rodinný WELLNESS HOTEL CENTRÁL*** dokončil v roce 2013 další krok ke zkvalitnění služeb Vám, našim hostům. V letech 2009-2013 dokončil výstavbu WELLNESS CENTRA II na ploše dalších 400m 2 ve venkovních

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Sociální centrum města Světlá nad Sázavou, příspěvková organizace zřízená městem Světlá nad Sázavou, IČ 70844763, ID datové schránky: iuc964b Na Bradle 1113, 582 91 Světlá nad Sázavou, www.scsvetla.cz,

Více

JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH?

JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH? JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH? KNIHOVNA AUGUSTINA DUBENSKÉHO Knihovna Augustina Dubenského BÝVALÝ KLÁŠTER AUGUSTINIÁNŮ Ajka pošle foto Knihovna INTERIÉRY KNIHOVNY Výpůjční pult KNIHOVNA AUGUSTINA

Více

Výroční zpráva 2017 projít životem důstojně a s oporou

Výroční zpráva 2017 projít životem důstojně a s oporou Výroční zpráva 2017 projít životem důstojně a s oporou OBSAH ČLENSKÁ ZÁKLADNA... 1 POSLÁNÍ A CÍLE ORGANIZACE... 2 BILANCE AKTIVIT ORGANIZACE V ROCE 2017... 3 PEČOVATELSKÁ SLUŽBA... 4 DOMÁCÍ HOSPICOVÁ PÉČE...

Více

Odlehčovací služba Plán činností 2017

Odlehčovací služba Plán činností 2017 příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město Středisko služeb Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město, Odlehčovací služba Plán činností 2017 OBSAH: Údaje o organizaci a odlehčovací

Více

Svoz nebezpečných odpadů se koná v sobotu 13. května 2017 u samoobsluhy od 9:40 do 10:00 hod.

Svoz nebezpečných odpadů se koná v sobotu 13. května 2017 u samoobsluhy od 9:40 do 10:00 hod. Obecní vysílání 3C Svoz nebezpečných odpadů se koná v sobotu 13. května 2017 u samoobsluhy od 9:40 do 10:00 hod. Zdarma můžete odevzdat baterie všeho druhu, oleje, plechovky od barev, zářivky, výbojky,

Více

U S N E S E N Í. 2. Rozpočtové opatření č. 4/2013 (tisk R/635)

U S N E S E N Í. 2. Rozpočtové opatření č. 4/2013 (tisk R/635) U S N E S E N Í z 59. schůze Rady města Kojetína, konaného dne 27. února 2013, v 13:00 hodin, v zasedací místnosti Městského úřadu Kojetín, Masarykovo náměstí 20, Kojetín 2. Rozpočtové opatření č. 4/2013

Více

Obsah čísla: Petr Novák

Obsah čísla: Petr Novák Spokojený senior Číslo 6 Prosinec 2009 Ročník I. občasník Občanského sdružení Spokojený domov Úvodní slovo Milí čtenáři, Vánoce jsou mimo jiné časem, kdy vzpomínáme na své blízké. I na ty, kteří již nejsou

Více

Z činnosti sociální a zdravotní komise

Z činnosti sociální a zdravotní komise Z činnosti sociální a zdravotní komise Ustavující schůze a zahájení činnosti dne 30.1.2007. Plán práce na rok 2007 Provedení analýzy současného stavu v sociální a zdravotní oblasti v obci. Organizace přednáškové

Více

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E bydlení hospodaření finance volný čas samostatnost získání dovedností poradenství nácviky vztahy práce PRO KOHO TU JSME osoby, které vedou rizikový způsob života

Více

INFORMÁTOR SRPEN 2019

INFORMÁTOR SRPEN 2019 INFORMÁTOR SRPEN 2019 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky, zapsaný spolek Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů SONS ČR, z. s. Oblastní odbočky OPAVA

Více

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB území ORP Strakonice 1 POSKYTOVATELÉ SOC. S LUŽEB A POSKYTOVANÉ SLUŽBY 1.1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Strakonice Centrum pro zdravotně

Více

Přesný popis všech nových spojů a kompletní popis provedených změn k 31. srpnu 2014 je v příloze!

Přesný popis všech nových spojů a kompletní popis provedených změn k 31. srpnu 2014 je v příloze! AKTUÁLNÍ INFORMACE, 22. 8. 2014 TRANSCENTRUM bus, s.r.o., člen skupiny ARRIVA S novým školním rokem přichází řada nových autobusových spojů S novým školním rokem bude v provozu několik nových spojů. Na

Více

Služby, programy a pomoc pro seniory ve městech

Služby, programy a pomoc pro seniory ve městech "MĚSTO, KTERÉ (SI) TVOŘÍME Město více generací/sociální aspekty městského rozvoje Služby, programy a pomoc pro seniory ve městech Mgr. Marcela Janečková Centrum pro studium dlouhověkosti a dlouhodobé péče

Více

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město Středisko denních služeb Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město, PRŮVODCE SLUŽBOU Denní centrum služeb pro osoby

Více

Veřejná vyhláška ROZHODNUTÍ

Veřejná vyhláška ROZHODNUTÍ Praha: 18. 6. 2018 Číslo jednací: 040239/2018/KUSK Spisová značka: SZ_040239/2018/KUSK/2 Vyřizuje: Ing. Dana Hesová / l. 852 Značka: OŽP/Hes dle rozdělovníku Veřejná vyhláška ROZHODNUTÍ Krajský úřad Středočeského

Více

Výroční zpráva Střediska sociálních služeb Chlumec nad Cidlinou o.p.s strana 2 (celkem 11)

Výroční zpráva Střediska sociálních služeb Chlumec nad Cidlinou o.p.s strana 2 (celkem 11) Výroční zpráva 2015 Organizace - byla založena Městem Chlumec nad Cidlinou zakládací listinou ze dne 17. 9. 2003. Společnost je zapsána v rejstříku obecně prospěšných společností, vedeného Krajským soudem

Více

MĚSTO KOLÍN Zastupitelstvo města Kolína I N F O R M A C E. o konání 28. zasedání Zastupitelstva města Kolína

MĚSTO KOLÍN Zastupitelstvo města Kolína I N F O R M A C E. o konání 28. zasedání Zastupitelstva města Kolína Stránka č. 1 z 6 MĚSTO KOLÍN Zastupitelstvo města Kolína I N F O R M A C E o konání 28. zasedání Zastupitelstva města Kolína MěÚ Kolín v souladu s ustanovením 93 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Odlehčovací služba Místo poskytování služby: Urxova 297/4, Třebeš, 500 06 Hradec Králové 6 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Adresa sídla poskytovatele:,

Více

HARRACHOV TIPY NA VÝLETY

HARRACHOV TIPY NA VÝLETY HARRACHOV TIPY NA VÝLETY Möglichkeiten für interesante Ausflüge Interesting places to see Propozycje wycieczek Tips voor uitstapjes TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ ZÁMEK FRÝDLANT ZOO LIBEREC

Více

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE Na fotbalový kemp u moře se každoročně sjíždějí hráči z celé České republiky. Velkou výhodou je poloha našeho zázemí. Hotel se nachází 150 metrů od písečné pláže. Pozvolný vstup do

Více

U S N E S E N Í OPRAVA ZŘEJMÝCH NESPRÁVNOSTÍ

U S N E S E N Í OPRAVA ZŘEJMÝCH NESPRÁVNOSTÍ Magistrát města Mladá Boleslav odbor dopravy a silničního hospodářství oddělení dopravy a SH Komenského nám. 61, 293 49 Mladá Boleslav, tel. 326 716 332 Č.j.ODSH 253-280/2013-22/140.1 V Mladé Boleslavi

Více

Zápis. z jednání pléna Místní akční skupiny, o.p.s., které se konalo dne 19.1.2010 v hotelu Ort v obci Libošovice, místní část Nepřívěc

Zápis. z jednání pléna Místní akční skupiny, o.p.s., které se konalo dne 19.1.2010 v hotelu Ort v obci Libošovice, místní část Nepřívěc Zápis Obecně prospěšná společnost pro Český z jednání pléna Místní akční skupiny, o.p.s., které se konalo dne 19.1.2010 v hotelu Ort v obci Libošovice, místní část Nepřívěc Přítomni: viz presenční listina

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná Ve sběrném dvoře Hvozdná NESBÍRÁME DO ODVOLÁNÍ SUŤ a PAPÍR. Děkujeme za pochopení. Žádáme občany, aby do kontejnerů na bioodpad nevhazovali ani drobné větve, ale

Více

Sociální integrace osob se zdravotním znevýhodněním

Sociální integrace osob se zdravotním znevýhodněním Kvadru o.p.s. nezisková organizace Sociální integrace osob se zdravotním znevýhodněním Kvadru o.p.s. byla založena v roce 2010 a poskytuje služby tělesně postiženým lidem, upoutaným na invalidní vozík

Více

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ OBYVATELÉ PODĚBRAD VE VĚKU 60 LET A VÍCE

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ OBYVATELÉ PODĚBRAD VE VĚKU 60 LET A VÍCE DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ OBYVATELÉ PODĚBRAD VE VĚKU 60 LET A VÍCE Dobrý den, obracíme se na Vás s krátkým dotazníkem, jehož cílem je zjistit, jak jste spokojeni se životem v našem městě. Dotazník je vypracován

Více

Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné. domova se zvláštním režimem

Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné. domova se zvláštním režimem Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné domova se zvláštním režimem Naše moderní zařízení je situováno vblízkosti centra Frýdku-Místku. Chůzí do deseti minut můžete dojít: k Basilice

Více

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 26.3.2011 12/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 26.března 2011 9.30 12.00 Bohoslužba Večeře Páně uvádí br. Bohumil Špinar ml.

Více

Zřizovatel: Město Bílovec, Slezské náměstí 1 www.dsbilovec.cz

Zřizovatel: Město Bílovec, Slezské náměstí 1 www.dsbilovec.cz Osobní asistence, 17. listopadu 373/36, Bílovec Domov pro seniory v Bílovci, Opavská 600/45, Bílovec Dům s pečovatelskou službou, 17. listopadu 373/36, Bílovec Zřizovatel: Město Bílovec, Slezské náměstí

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, Karviná-Nové Město. středisko Služeb Závodní 1667, Karviná-Nové Město,

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, Karviná-Nové Město. středisko Služeb Závodní 1667, Karviná-Nové Město, SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město středisko Služeb Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město, PRŮVODCE SLUŽBOU Denní centrum služeb www.socsluzbykarvina.cz

Více

CENÍK INZERCE 2010. příloha časopisu Kult nejen o módě

CENÍK INZERCE 2010. příloha časopisu Kult nejen o módě platný od 1. 12. 2009 CENÍK INZERCE 2010 ŘÍJEN 2008 příloha časopisu Kult nejen o módě Foto: Chopard, Klenotnictví a hodinářství Carollinum MÓDNÍ TRENDY PRO PODZIM A ZIMU MEDIA HILL, s. r. o., Luční 26,

Více

Informace, zajímavosti, kultura

Informace, zajímavosti, kultura Dubečský zpravodaj 9/2006 (96) Informace, zajímavosti, kultura Vážení občané, Po prázdninách a dovolených se opět setkáváme na stránkách místního časopisu, ve kterém přinášíme další zajímavosti i postřehy

Více

Životický portál. od 15. května do 21. května 2017

Životický portál. od 15. května do 21. května 2017 Životický portál od 15. května do 21. května 2017 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci květnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk NEVLUDOVÁ Ludmila 135 95 HIKEL Alois 130 84 KUNCOVÁ Amalie 27 81 GERYKOVÁ Jiřina 8

Více

ZPRAVODAJ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ

ZPRAVODAJ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ ZPRAVODAJ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ LEDEN ÚNOR 2015 Něco z pranostik lednových Jak vysoko v lednu leží sníh, tak vysoko tráva poroste. Je-li leden nejostřejší, bude roček nejplodnější. Je-li teplo v lednu, sahá

Více

Výroční zpráva o hospodaření za rok 2014

Výroční zpráva o hospodaření za rok 2014 Výroční zpráva o hospodaření za rok 2014 Stupeň úcty ke stáří udává stupeň ušlechtilosti a pravé ceny u všech národů a kultur. Ladislav Klíma Domov pro seniory ve Vrchlabí má registrované 3 pobytové služby:

Více

I. část - občanská vybavenost veřejně prospěšná

I. část - občanská vybavenost veřejně prospěšná I. část - občanská vybavenost veřejně prospěšná Objekt č. 1 : Česká pošta, s.p. adresa : Školní 192 přístup do objektu Přístupu do objektu brání schod, nutno zrealizovat šikmou rampu (kulturní památka

Více

Sociální služby pro osoby se zdravotním postižením

Sociální služby pro osoby se zdravotním postižením Sociální služby pro osoby se zdravotním Osoby s mentálním Osoby s tělesným Osoby s duševním onemocněním Osoby s chronickým onemocněním Osoby se sluchovým Osoby se zrakovým Osoby s kombinovaným Osoby s

Více

Oblastní charita Strakonice

Oblastní charita Strakonice www.charita-strakonice.cz Oblastní charita Strakonice Oblastní charita Strakonice (dále OCH) je samostatnou organizační jednotkou církve s vlastní právní subjektivitou. OCH je profesionálním registrovaným

Více

PLÁNOVANÉ AKTIVITY PROSINEC nám. Přerovského povstání Přerov

PLÁNOVANÉ AKTIVITY PROSINEC nám. Přerovského povstání Přerov PLÁNOVANÉ AKTIVITY PROSINEC 2016 nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov tel. 581 204 437 kancelář sociálních pracovnic 777 92 92 15 soc. pracovnice Ing. Klára Henčlová 777 92 92 16 soc. pracovnice Bc.

Více

Komunitní plánování města Děčín

Komunitní plánování města Děčín ooop Komunitní plánování města Děčín ZÁPIS ZE SPOLEČNÉHO JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍCH SKUPIN OZP A SENIOŘI 4/2018 Ze dne: 26. 4. 2018 Jednání vedli: Vít Kaška a Lucie Písaříková ORGANIZACE Přítomní: ÚP ČR AJAK

Více

Spokojený senior. Číslo 2/2010. Březen Ročník II. Obsah čísla: ZDARMA

Spokojený senior. Číslo 2/2010. Březen Ročník II. Obsah čísla: ZDARMA Spokojený senior Číslo 2/2010 Březen Ročník II. občasník Občanského sdružení Spokojený domov ZDARMA Milí čtenáři a příznivci našeho časopisu, ač se nám to na první pohled nezdá, jaro je za dveřmi. Nenechme

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

Výroční zpráva za rok 2018

Výroční zpráva za rok 2018 Město Šluknov, nám. Míru 1 407 77 Šluknov Pečovatelská služba města Šluknov, Lužická 1093, 407 77 Šluknov Výroční zpráva za rok 2018 Zřizovatel: Město Šluknov, nám. Míru 1, 407 77 Šluknov Název: Pečovatelská

Více

Souhrnné údaje o respondentech

Souhrnné údaje o respondentech Humpolec Výsledky dotazníkového šetření mezi uživateli sociálních služeb realizovaného v rámci projektu Komunitní plán sociálních služeb v ORP Humpolec registrační číslo projektu: CZ.../././_/ Souhrnné

Více

JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 24. září 2018

JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 24. září 2018 JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 24. září 2018 CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006548 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Beroun a spádového území 2019 2023 1 Program dnešního jednání Vánoční jarmark

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví Vážená paní, vážený pane, Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při dotazníkovém šetření,

Více