Dokumenty v pohybu. Efektivní správa klientské dokumentace v Komerční bance. Případová studie. Zadání. Klient. Sektor. Kompetence.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dokumenty v pohybu. Efektivní správa klientské dokumentace v Komerční bance. Případová studie. Zadání. Klient. Sektor. Kompetence."

Transkript

1 Případová studie Dokumenty v pohybu Efektivní správa klientské dokumentace v Komerční bance Zadání Implementace platformy pro správu dokumentů umožňující postupné zavedení skupiny služeb využívaných napříč různými agendami a odděleními banky Klient Komerční banka Sektor Bankovnictví, finanční služby Kompetence Document Management Technologie EMC Documentum 7.1 a xcp 2.1

2 Implementací řešení EMC Documentum uskuteč- nila Komerční banka zásadní krok k realizaci své vize paperless office a digitalizaci klíčových procesů, na jehož základě může stavět do budoucna. To je možné díky nové platformě a zkušenosti týmu s inovativním přístupem. David Tomaier, Manager oblasti Document Management System Trask solutions Jaké byly obchodní důvody pro implementaci našeho řešení? Flexibilní služby bez papíru Svět bankovních služeb se mění. Postupná digitalizace celého prostředí přináší zcela nové možnosti, zatímco masivní využití internetu a mobilních zařízení formuje představy klientů o moderní správě jejich financí. Banka samotná potřebuje nejen zefektivňovat svůj provoz a snižovat náklady, ale také zrychlit cykly zavádění a poskytování nových produktů, neustále hledat nové cesty ke zlepšování zákaznické zkušenosti a směřovat k digitalizaci svého businessu. Aby banka v tomto světě obstála, musí postupně, ale cílevědomě směřovat k vytvoření prostředí bezpapírové kanceláře, tzv. paperless office. S ním související digitalizace a automatizace klíčových procesů banky je totiž důležitým předpokladem k tomu, aby byla schopna nadále zlepšovat své služby a flexibilně reagovat na rychle se měnící konkurenční prostředí. Pro vybudování takového prostředí banka potřebuje nalézt odpovědi na několik klíčových otázek. Jakým způsobem efektivně ukládat a spravovat statisíce či miliony dokumentů, které tvoří klientskou dokumentaci? Jak tyto dokumenty efektivně archivovat? Jak zajistit, aby bylo možné služby a funkce pro správu dokumentů využívat v rámci různých agend a oddělení banky? Jak efektivně digitalizovat navazující procesy, které nad těmito dokumenty probíhají? Odpověď na tyto otázky nabízí řešení pro správu dokumentů, tzv. Document Management System (DMS), které bylo implementováno v Komerční bance. Implemetace řešení EMC Documentum ve verzi xcp 2.1 v Komerční bance bylo první implementací nové verze DMS v ČR. Komerční banka tak prokázala svoji odvahu inovovat. Dokumenty v pohybu 2.indd 3-4 9/4/14 16:50:

3 Implementací řešení EMC Documentum uskuteč- nila Komerční banka zásadní krok k realizaci své vize paperless office a digitalizaci klíčových procesů, na jehož základě může stavět do budoucna. To je možné díky nové platformě a zkušenosti týmu s inovativním přístupem. David Tomaier, Manager oblasti Document Management System Trask solutions Jaké byly obchodní důvody pro implementaci našeho řešení? Flexibilní služby bez papíru Svět bankovních služeb se mění. Postupná digitalizace celého prostředí přináší zcela nové možnosti, zatímco masivní využití internetu a mobilních zařízení formuje představy klientů o moderní správě jejich financí. Banka samotná potřebuje nejen zefektivňovat svůj provoz a snižovat náklady, ale také zrychlit cykly zavádění a poskytování nových produktů, neustále hledat nové cesty ke zlepšování zákaznické zkušenosti a směřovat k digitalizaci svého businessu. Aby banka v tomto světě obstála, musí postupně, ale cílevědomě směřovat k vytvoření prostředí bezpapírové kanceláře, tzv. paperless office. S ním související digitalizace a automatizace klíčových procesů banky je totiž důležitým předpokladem k tomu, aby byla schopna nadále zlepšovat své služby a flexibilně reagovat na rychle se měnící konkurenční prostředí. Pro vybudování takového prostředí banka potřebuje nalézt odpovědi na několik klíčových otázek. Jakým způsobem efektivně ukládat a spravovat statisíce či miliony dokumentů, které tvoří klientskou dokumentaci? Jak tyto dokumenty efektivně archivovat? Jak zajistit, aby bylo možné služby a funkce pro správu dokumentů využívat v rámci různých agend a oddělení banky? Jak efektivně digitalizovat navazující procesy, které nad těmito dokumenty probíhají? Odpověď na tyto otázky nabízí řešení pro správu dokumentů, tzv. Document Management System (DMS), které bylo implementováno v Komerční bance. Implemetace řešení EMC Documentum ve verzi xcp 2.1 v Komerční bance bylo první implementací nové verze DMS v ČR. Komerční banka tak prokázala svoji odvahu inovovat. Dokumenty v pohybu 2.indd 3-4 9/4/14 16:50:

4 Document Management v prostředí Komerční banky Zadání Dlouhodobým cílem Komerční banky je vybudování bezpapírového prostředí a postupná digitalizace celých procesů správy klientské dokumentace v rámci různých agend a automatizace distribuce dokumentů v průběhu celého jejich životního cyklu. Prvotní krokem směřujícím k naplnění této vize je implementace vhodného systému pro správu dokumentů, kterým je právě DMS (Document Management System). Banka k řešení přistupuje koncepčně a vytváří architektonicky promyšlené řešení, které obsahuje generické služby a umožnuje další bezztrátový rozvoj funkcionalit. Cíle projektu Připravit prostředí s funkčně vyspělým a spolehlivým systémem DMS. Implementovat a otestovat základní funkčnosti nové platformy a přidružených technologií. Vytvořit technologický koncept, prezentovat možnosti vývoje a dalšího využití platformy. Poskytnout systém DMS v prostředí banky tak, aby byl široce využitelný a snadno adaptovatelný na konkrétní procesní agendy./ 1 1 DMS jako služba: Záměrem banky bylo začlenit DMS jako službu v rámci standardizovaného prostředí tak, aby se o něj mohly v budoucnu opírat další navazující systémy a aplikace, které budou služby DMS využívat v rámci různých agend. Výchozí stav Banka dosud pro ukládání elektronických dokumentů využívala DMS Alfresco. Řešení, které bylo donedávna dostačující variantou, však budoucím záměrům nevyhovovalo z hlediska kapacity pro zpracovávaný objem dokumentů, rozšiřitelnosti i dalších možností rozšíření. V rámci realizace vize bezpapírového prostředí, tzv. paperless office, banka hledala vhodné robustní a vyspělé řešení, které by bylo připraveno na výrazně větší objem dokumentů spravovaných v rámci celé banky.

5 Solution as a Service aneb kompletní řešení od A do Z Řešení Jako nejvhodnější řešení pro realizaci svých budoucích cílů si Komerční banka zvolila systém EMC Documentum v nejnovější verzi 7.1 rozšířenou o nadstavbu xcp verze 2.1. Toto řešení jsme implementovali tak, že do budoucna představuje základní platformu, nad níž bude možné digitalizovat a spravovat veškeré požadované agendy. Implementace těchto agend bude realizována postupně s využitím již vytvořeného prostředí. Výsledky projektu V bance je zprovozněno produkční prostředí pro správu dokumentů. Proběhly uživatelské testy klíčových uživatelů a systém byl akceptován bez vážných chyb. V rámci DMS byla do pilotního provozu zavedena aplikace se základní sadou funkčností pro správu klientské dokumentace. Banka má k dispozici systém dostupný jako službu, který je schválen a připraven k implementaci dalších agend. Systém DMS byl do prostředí KB naimplementován během pouhých 6 měsíců. Součástí implementace byly mmj. testy a analýzy infrastruktury a disaster recovery, samotná implementace systému a základních funkčností. V neposlední řadě bylo řešení několikrát prezentováno businessu.

6 Přínosy Implementací řešení EMC Documentum uskutečnila Komerční banka zásadní krok k realizaci své vize paperless office a digitalizaci klíčových procesů, na jehož základě může stavět do budoucna. Hlavní přínosy Banka je na poli správy firemních dokumentů v současné době připravena na efektivní realizaci požadavků obchodních útvarů směřujících do oblasti digitalizace kompletních agend či procesů podle současných priorit. Nasazené řešení DMS umožňuje standardizovaným způsobem napojovat snadno další systémy v bance na centralizované služby správy dokumentů. Komerční banka volbou platformy EMC Documentum navazuje na korporátní standard skupiny Société Générale. Banka našla v Trasku partnera, který může nabídnout know-how a zkušenosti největšího dodavatelského týmu specializovaného na DMS v ČR i znalost bankovního prostředí. Implementace vyspělého řešení pro správu dokumentů je pro nás zásadním krokem, na němž můžeme stavět při postupné digitalizaci klíčových agend a procesů napříč bankou.. Zkušenosti Trasku v oblasti DMS a znalost bankovního prostředí pro nás byly skutečným přínosem. Radek Dvorak, Project Manager IT Application Services Distribution Channels Information Technology

7 EMC Documentum xcp v Komerční bance Základem řešení pro správu dokumentů v Komerční bance je platforma EMC Documentum. Podle požadavků banky jsme platformu implementovali tak, aby byla připravena poskytovat funkce DMS jako službu. K dispozici jsou 4 prostředí testovací, referenční, vývojové a produkční, na kterých budou probíhat testy, vývoj a nasazení nových služeb DMS v rámci budoucích releasů. Nad systémem DMS bylo vystavěno obecné rozhraní webových služeb, jehož prostřednictvím může DMS využívat jako službu libovolný systém nebo aplikace. Proč DMS jako služba? DMS řešení prostřednictvím vrstvy unifikovaných webových služeb umožní díky vyšší míře přepoužitelnosti rychlou implementaci dalších agend a konzumentů této služby s výrazně nižšími náklady. Náklady na implementaci a správu systému DMS je možné rozložit mezi jednotlivá oddělení, které jsou konzumenty služby. S napojením dalších konzumentů tak dochází k významným úsporám z rozsahu, z nichž mohou těžit všichni. Jednotlivým oddělením banky, resp. agendám konzumujícím službu DMS také odpadají starosti s provozem systému a rizika spojená s dostupností služby a s celkovou performance. Díky tomu, že je systém nabízen jako služba, její provozovatel (IT oddělení banky) svými silami a s pomocí Trasku zaručí dodržení stanovených SLA služby a další její kvalitativní paramety.

8 Služby v rámci implementovaného řešení V rámci implementace byla vytvořena sada základních služeb pro práci s dokumenty, které jsou k dispozici. Tato nabídka služeb bude i nadále rozšiřována podle aktuálních potřeb jednotlivých útvarů banky. Zahrnuje přitom dva typy služeb. Elementární služby. Základní funkce pro zpracování dokumentů, které lze využít v rámci různých procesů správy dokumentů.. Komplexní služby Kombinují funcionalitu DMS coby primárního systému pro správu dokumentů i dalších systémů, jako jsou biometrické digitální podpisy, časová razítka, generování dokumentů, tiskové služby atd. Komplexní služby, např. služby pro správu klientské dokumentace, lze jednoduše odebírat prostřednictvím rozhraní vybudovaného nad systémem DMS a dalšími systémy./ 2 2 Jako rozhraní pro zprostředkování služeb DMS a dalších systémů bylo využito obecné rozhraní definované a vytvořené Komerční bankou. Prostřednictvím tohoto rozhraní uživatelé či obchodní útvary konzumují zde vystavené služby, v jejichž rámci se může volat více systémů za tímto rozhraním. Uživatel přitom nemusí vědět, který konkrétní systém službu poskytuje. Příklady agend v budoucnu využívajících služby DMS Obr. A Správa klientské dokumentace / 3 Správa úvěrové dokumentace Uložení datových zpráv/ 4 Další agendy š Správa dokumentace pro retailové bankovnictví včetně např. poskytování dokumentů klientům přímo přes rozhraní Moje banka nebo klientský bankovní portál. 4 Procesy archivace a skartace pro dokumenty, které jsou součástí datových zpráv. Rozhraní webových služeb (zpřístupňuje služby DMS a dalších systémů) DMS ECM Documentum Tiskové řešení Čárové kódy Další služby...

9 Odvaha k inovacím Komerční banka se nebojí skutečných inovací. Na naše doporučení se proto spolu s námi zapojila do programu Rapid Success společnosti EMC a měla tak možnost využít při implementaci nejnovější verzi řešení EMC Documentum 7.1 a xcp 2.1, která v době začátku implementace nebyla oficiálně uvolněna společností EMC. Program sloužil k poskytnutí podpory a garance při vývoji a implementaci s využitím před-finální verze řešení ze strany výrobce pro partnery společnosti EMC a jejich zákazníky. Účast v programu pro banku znamenala jistotu zavedení nejnovější verze produktu, a tedy ochranu investic z hlediska zamezení nutnosti brzkého upgradu. Navíc získala zvýšenou úroveň podpory také po uvolnění nové verze produktu ze strany výrobce. Výhody nové verze EMC Documentum 7.1 a xcp 2.1 Vyšší stabilita, lepší výkon a správa session. Možnost rychlého vytváření aplikací orientovaných na velké objemy informací, podporu procesů a case management. Nové možnosti návrhu aplikací pro dosažení lepší, dynamické uživatelské zkušenosti.

10 Co jsme do projektu vnesli? Analýzu a implementaci jsme rozdělili na více částí. Průběžné úspěchy a části jednotlivých výsledků byly několikrát prezentovány businessu Zabránili jsme tak vzniku nadměrných nákladů na změny a dodatečné úpravy po dokončení implementace./ 5 Znalost klienta a bankovního prostředí, vysoká stabilita a úroveň know-how týmu, podpora v rámci projektu. Z hlediska spokojenosti klienta byl již od počátku důležitým aspektem impementace DMS důraz na spolupráci s uživateli. Proces implementace DMS byl rozdělen do 4 fází. Na konci každé z nich byly průběžné výsledky předvedeny zástupcům obchodních útvarů za účelem získání zpětné vazby a přizpůsobení dalšího postupu jejich požadavkům. Tento postup odrážel naše zkušenosti, které ukazují, že mají-li uživatelé možnost průběžně sledovat směřování implementace, porovnat jej se svým očekáváním a případně korigovat, výsledkem je rychlejší adopce v produkčním provozu. Pavel Doležal, manger pro oblast Financi Trask solutions

11

12 O společnosti Trask solutions Trask solutions Trask solutions je konzultační a technologická společnost, která pomáhá svým klientům využívat informační technologie k rozvoji jejich podnikání a k rychlým inovacím produktů a služeb. K tomu nám slouží důkladné znalosti oboru našich klientů a dlouhodobě prověřená expertíza v oblasti integrace, konsolidace, zavádění, vývoje a správy IT řešení. Trask solutions je dlouholetým partnerem nejvýznamnějších firem v oblastech bankovnictví a financí, telekomunikací, utilit, průmyslu či v dalších sektorech. Mezi největší klienty společnosti patří ČSOB, Česká spořitelna, Komerční banka nebo Škoda Auto. Trask solutions působí na trhu již od roku 1994 a v současné době zaměstnává přes 330 IT odborníků. Obrat v roce 2013 činil 703 milionů korun. Společnost poskytuje své služby nejen v České republice, ale i v dalších zemích střední Evropy. K dlouhodobým cílům Trasku patří být ze strany zákazníků vnímán v TOP 3 ve všech strategických oblastech svého působení a i nadále stavět na kvalitě dodané práce, nadšení a profesionalitě svých zaměstnanců. Právě to Trasku umožňuje naplňovat svou hlavní strategii, kterou je pomáhat svým zákazníkům inovovat rychleji a efektivněji. Hlavní kompetence Trask solutions Business Process Management a Document Management Business Intelligence a Master Data Management Integrace Infrastruktura a bezpečnost Portály a mobilní řešení Poradenské a odborné IT služby Best Knowledge, Well Shared Znalosti představují hlavní inovační zdroj, a proto je na ně kladen silný důraz i ve firemní filosofii. Trask solutions používá vlastní systém práce se znalostmi a s jejich sdílením. Ten umožňuje jejich efektivní distribuci nejen uvnitř firmy, ale i s klienty a partnery. Součástí systému jsou též dokumenty přinášející firemní pohled na oborovou problematiku (pod hlavičkou Shared Knowledge) a případové studie z reálných projektů (pod hlavičkou Shared Experience). Tento a související materiály naleznete na Enabling Innovation Trask solutions, Na Pankráci 1724/129, Praha 4, CZ T F E info@trask.cz

Implementace SOA v GE Money

Implementace SOA v GE Money 3 Shared Experience Informační systémy a integrace Implementace SOA v GE Money Vybudování fungující SOA architektury a zavedení konceptu Enterprise Service Bus přineslo GE Money moderní a flexibilní IT

Více

Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS

Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS 2 Shared Experience Technologická řešení Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS přinesl procesní zpracování požadavků všech

Více

Virtualizace serverů v ČSOB

Virtualizace serverů v ČSOB 5 Shared Experience Technická řešení Virtualizace serverů v ČSOB ČSOB jsme pomohli vybudovat globální evropské data-centrum, ušetřit náklady a zkrátit dobu dodání serverů pro nové aplikace a to díky virtualizaci

Více

Obchodní procesy v GE Money o 50% rychleji a levněji

Obchodní procesy v GE Money o 50% rychleji a levněji 4 Shared Experience Informační systémy a integrace Obchodní procesy v GE Money o 50% rychleji a levněji BPM řešení v GE Money - nejen rychlejší a levnější zavádění automatizovaných procesů, ale i přehlednější

Více

Zahájení Konference ARBES FINANCE DAY 2014 a výsledky průzkumu Internet banking 2014 v ČR

Zahájení Konference ARBES FINANCE DAY 2014 a výsledky průzkumu Internet banking 2014 v ČR Zahájení Konference ARBES FINANCE DAY 2014 a výsledky průzkumu Internet banking 2014 v ČR 5.6.2014 Jan Denemark, ředitel společnosti www.arbes.com Dopolední program sál EUFORIE 9:30 9:45 10:30 Není všechno

Více

Innovator. Případová studie Dokumenty v pohybu Efektivní správa klientské dokumentace v Komerční bance

Innovator. Případová studie Dokumenty v pohybu Efektivní správa klientské dokumentace v Komerční bance Magazín Říjen 2014 Innovator BPM Biometrický podpis posouvá firmy k bezpapírovým procesům Finance Korporátní financování. Jak to je a jak to může být? Případová studie Dokumenty v pohybu Efektivní správa

Více

Reportingová platforma v České spořitelně

Reportingová platforma v České spořitelně Reportingová platforma v České spořitelně Agenda Implementované prostředí Cognos 8 v ČS Marek Varga, Česká spořitelna, a.s. Využití platformy Cognos z pohledu businessu Petr Kozák, Česká spořitelna, a.s.

Více

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí:

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 9. Elektronizace podpůrných procesů Ministerstvo vnitra, Ministerstvo financí Správa

Více

Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO

Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO Automobilový výrobce společnost ŠKODA AUTO, která působí na více než 100 trzích v rámci celého světa, implementovala cloudové řešení MS Azure. Nahrazením původního řešení

Více

ČSOB: Upgrade systému Microsoft Dynamics CRM

ČSOB: Upgrade systému Microsoft Dynamics CRM Případová studie ČSOB: Upgrade systému Microsoft Dynamics CRM Jak jsme společnosti ČSOB zefektivnili práci s firemními klienty ČSOB: Upgrade systému Microsoft Dynamics CRM Celý projekt začal v srpnu, přičemž

Více

Slovenská spořitelna:

Slovenská spořitelna: Případová studie Slovenská spořitelna: Microsoft Dynamics CRM pro správu klientů ze segmentu malých a středních podniků Jak jsme Slovenské spořitelně usnadnily a zefektivnily práci s klienty ze segmentu

Více

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ Indra je globální společnost, jejíž silnou stránkou jsou technologie, inovace a talent. Jako lídr ve svém odvětví poskytuje prvotřídní řešení s přidanou hodnotou

Více

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ Indra je globální společnost, jejíž silnou stránkou jsou technologie, inovace a talent. Jako lídr ve svém odvětví poskytuje prvotřídní řešení s přidanou hodnotou

Více

Bezpapírový obchod a jeho přednosti

Bezpapírový obchod a jeho přednosti Bezpapírový obchod a jeho přednosti Od fikce k realitě, od výdajů k úsporám. Petr Majer, ARBES Finance Day 2014, Bratislava 19.6.2014 www.arbes.com Obsah Bezpapírový obchod Komponenty pro bezpapírový obchod

Více

ARBES ECM MODERNÍ SYSTÉM. určený k digitalizaci, tvorbě, správě, sdílení a archivaci dokumentů a obsahu. www.arbes.com

ARBES ECM MODERNÍ SYSTÉM. určený k digitalizaci, tvorbě, správě, sdílení a archivaci dokumentů a obsahu. www.arbes.com ARBES ECM MODERNÍ SYSTÉM určený k digitalizaci, tvorbě, správě, sdílení a archivaci dokumentů a obsahu. www.arbes.com ARBES ECM ENTERPRISE CONTENT MANAGEMENT Poskytujeme služby v oblasti zavádění a rozvoje

Více

Projektové řízení jako základ řízení organizace

Projektové řízení jako základ řízení organizace Projektové řízení jako základ řízení organizace Aleš Chudý, ředitel divize IW ales.chudy@microsoft.com Technický seminář Bratislava 6.10.2008 Obsah Potřeby byznysu a IT Řešení EPM Microsoft EPM Optimalizační

Více

Outsourcing & Cloud. v českých firmách

Outsourcing & Cloud. v českých firmách Outsourcing & Cloud v českých firmách Už jste asi slyšeli: Firmy dnes dávají jen nanejvýš 30 % IT rozpočtu na podporu růstu společnosti a generovaní nového businessu. Bez potřebných investic do nových

Více

ARBES Technologies, s.r.o. Enterprise Content Management Konference ISSS 2013

ARBES Technologies, s.r.o. Enterprise Content Management Konference ISSS 2013 ARBES Technologies, s.r.o. Enterprise Content Management Konference ISSS 2013 Agenda Představení ARBES a divize Proč potřebujeme DMS ve státní správě Práce s dokumenty od A do Z Zabezpečení obsahu pro

Více

Web Design Factory Projektové řízení pro progresivní společnost

Web Design Factory Projektové řízení pro progresivní společnost Web Design Factory Projektové řízení pro progresivní společnost Případová studie Name Description Projektové řízení pro progresivní společnost Implementace systému Atollon Workshop ve společnosti WDF Version

Více

JAK NA PAPERLESS. Petr Dolejší Senior Solution Consultant

JAK NA PAPERLESS. Petr Dolejší Senior Solution Consultant JAK NA PAPERLESS Petr Dolejší Senior Solution Consultant PAPERLESS CO TO VLASTNĚ JE Wikipedia - Paperless představuje fungování, kde je odstraněno nebo výrazně omezeno používání papíru. Toho se dosáhne

Více

Testing as a Service. Přístupné, flexibilní a cenově výhodné řešení pro ověření kvality softwaru. Kompletní portfolio služeb testování softwaru

Testing as a Service. Přístupné, flexibilní a cenově výhodné řešení pro ověření kvality softwaru. Kompletní portfolio služeb testování softwaru Testing as a Service Přístupné, flexibilní a cenově výhodné řešení pro ověření kvality softwaru Kompletní portfolio služeb testování softwaru Předem známé náklady na testování, umožňující efektivní tvorbu

Více

Bezpapírový obchod a jeho přednosti

Bezpapírový obchod a jeho přednosti Bezpapírový obchod a jeho přednosti Od fikce k realitě, od výdajů k úsporám. Petr Majer, ARBES Finance Day 2014, Praha 5.6.2014 www.arbes.com Obsah Bezpapírový obchod Výhody bezpapírového obchodu Příklad

Více

REDESIGN ŘEŠENÍ ZÁLOHOVÁNÍ A OBNOVY DAT. ve společnosti Komerční banka, a. s.

REDESIGN ŘEŠENÍ ZÁLOHOVÁNÍ A OBNOVY DAT. ve společnosti Komerční banka, a. s. REDESIGN ŘEŠENÍ ZÁLOHOVÁNÍ A OBNOVY DAT ve společnosti Komerční banka, a. s. VÝCHODISKA V roce 2016 se Komerční banka (KB) rozhodla zásadním způsobem změnit design celého řešení zálohování a obnovy dat.

Více

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok Popis účetní jednotky. Název společnosti: Corpus Solutions

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok Popis účetní jednotky. Název společnosti: Corpus Solutions Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok 2013 Popis účetní jednotky Název společnosti: Corpus Solutions Sídlo:, Praha 4, 140 00 Právní forma: a.s. IČO: 25764616 Rozhodující předmět činnosti:

Více

Garant karty projektového okruhu:

Garant karty projektového okruhu: Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 3.5 Elektronizace odvětví: eeducation Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Loan Processing System pro VÚB banku

Loan Processing System pro VÚB banku Loan Processing System pro VÚB banku Jak jsme jedné z největších bank na Slovensku zvýšily kvalitu a rychlost obsluhy firemních klientů nasazením systému pro řízení prodeje úvěrových produktů Loan Processing

Více

Archivace Elektronických Dokumentů

Archivace Elektronických Dokumentů Archivace Elektronických Dokumentů Václav Provazník Technology Solutions Manager Oracle Consulting Agenda Výchozí stav Výzvy, Požadavky, Možnosti Řešení Oracle Zkušenosti z praxe

Více

Optimalizace IT služeb ve společnosti Siemens

Optimalizace IT služeb ve společnosti Siemens Optimalizace IT služeb ve společnosti Siemens Finalista soutěže IT projekt roku 2008 (Cacio) Radek Bělina MATERNA Information Systems s.r.o. radek.belina@materna.com Vlastimil Ksandr Siemens IT Solutions

Více

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Microsoft SharePoint Portal Server 2003 Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Přehled Země: Česká republika Odvětví: Velkoobchod Profil zákazníka

Více

Cloud projekt v praxi Zkušenosti a rizika s nasazením řešení v Cloudu

Cloud projekt v praxi Zkušenosti a rizika s nasazením řešení v Cloudu smooth business flow Cloud projekt v praxi Zkušenosti a rizika s nasazením řešení v Cloudu con4pas, a.s. Novodvorská 1062/12, 142 00 Praha 4 tel.: +420 261 393 211, fax: +420 261 393 212 www.con4pas.cz

Více

Případové studie a kulatý stůl. Dalibor Kačmář, Microsoft

Případové studie a kulatý stůl. Dalibor Kačmář, Microsoft Případové studie a kulatý stůl Dalibor Kačmář, Microsoft Případová studie využití Microsoft Azure společnosti Ness Akviziční systém společnosti Cofidis Vysoká dostupnost celého řešení Zeštíhlení IT oddělení

Více

LMS systém edoceo. Shared Knowledge

LMS systém edoceo. Shared Knowledge LMS systém edoceo Shared Knowledge Systém edoceo představuje moderní platformu pro řízení vzdělávání ve vaší organizaci. Její intuitivní ovládání a široké možnosti přizpůsobení ocení uživatelé od menších

Více

TOGETHER WE CAN projekt interních koučů v UniCredit Bank

TOGETHER WE CAN projekt interních koučů v UniCredit Bank TOGETHER WE CAN projekt interních koučů v UniCredit Bank Firma: UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 www.unicreditbank.cz Kontaktní osoba: Lenka Štěpánová Learning & Development

Více

CRM systém pro Erste Private Banking. Jak jsme největší komerční bance pomohli zefektivnit obsluhu privátních klientů

CRM systém pro Erste Private Banking. Jak jsme největší komerční bance pomohli zefektivnit obsluhu privátních klientů CRM systém pro Erste Private Banking Jak jsme největší komerční bance pomohli zefektivnit obsluhu privátních klientů CRM systém pro Erste Private Banking Privátní bankovnictví, Erste Private Banking, řídí

Více

Microsoft Content Management Server 2002. Ministerstvo dopravy získalo díky Microsoft technologiím aktuální, přehledné a operativní webové stránky

Microsoft Content Management Server 2002. Ministerstvo dopravy získalo díky Microsoft technologiím aktuální, přehledné a operativní webové stránky Microsoft Content Management Server 2002 Ministerstvo dopravy získalo díky Microsoft technologiím aktuální, přehledné a operativní webové stránky Přehled Země: Česká republika Odvětví: Státní správa Ministerstvo

Více

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB CROSSLINE SERVICES s.r.o. Jeremiášova 870 155 00 Praha 5 IČO: 241 43 065 DIČ: CZ24143065 Kontaktní osoba: Ing. Veronika Kimmer GSM: +420 777 755 618 veronika.kimmer@crosslineservices.cz

Více

Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy

Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy Agenda Představení společnosti Capgemini Aktuální stav implementace služeb veřejné správy Přínosy rozvoje služeb veřejné správy Trendy dalšího vývoje

Více

VIZE INFORMATIKY V PRAZE

VIZE INFORMATIKY V PRAZE VIZE INFORMATIKY V PRAZE Václav Kraus, ŘED INF MHMP 1 / 30. 4. 2009 PRAHA MĚSTO PRO ŽIVOT Město mezinárodně uznávané, ekonomicky prosperující a úspěšné. Město bezpečné a přívětivé, město sebevědomých a

Více

Helios Easy. integrované řešení pro řízení

Helios Easy. integrované řešení pro řízení integrované řešení pro řízení Skupina ASSECO je jedním z nejvýznamnějších softwarových domů ve střední Evropě. Chcete držet své náklady více pod kontrolou? Potřebujete, aby vaše investice měly rychlou

Více

Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services

Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services Obsah 02 Úvod 04 Multi-vendor 06 Znalostní báze 08 Servisní portál 10 Globální servisní centra

Více

Garantované úložiště dokumentů IBM

Garantované úložiště dokumentů IBM Garantované úložiště dokumentů IBM Obsah Co je a co není garantované úložiště Garantované a negarantované úložiště Přínos nasazení garantovaného úložiště IBM garantované úložiště Řešení garantovaného úložiště

Více

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 6.3 Sdílitelné služby technologické infrastruktury Ministerstvo vnitra, Ministerstvo

Více

Technologická centra krajů a ORP

Technologická centra krajů a ORP Technologická centra krajů a ORP Přínosy TS krajů a TC ORP jako součásti egon center podstatně přispějí k zavedení automatizace a elektronizace výkonu státní správy i činností samosprávy vznikne zázemí

Více

STRATEGIE A PROJEKTY ODBORU INFORMATIKY MHMP

STRATEGIE A PROJEKTY ODBORU INFORMATIKY MHMP STRATEGIE A PROJEKTY ODBORU INFORMATIKY MHMP Ing. Ivan Seyček Vedoucí oddělení realizace řešení a provozu Odbor informatiky MHMP 1 / 30. dubna 2009 AGENDA PREZENTACE 1. Strategie Odboru informatiky MHMP

Více

ČMSS: CRM systém pro efektivní práci s klienty

ČMSS: CRM systém pro efektivní práci s klienty Případová studie ČMSS: CRM systém pro efektivní práci s klienty Jak jsme společnosti ČMSS dodali moderní řešení pro řízení vztahů s klienty ČMSS: CRM systém pro efektivní práci s klienty Kvalitní poskytování

Více

Případová studie. Partners Financial Services a.s.

Případová studie. Partners Financial Services a.s. Případová studie Partners Financial Services a.s. Obsah spolupráce... situace... Začátek 3 cíle... Výchozí 4 řešení... Obchodní 5 očekávání... Realizované 6 Naplnění cílů & 7 2 www.infomatic.cz Začátek

Více

KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY

KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY Společnost WEBCOM a. s. Vám nabízí kompletní pokrytí Vašich požadavků na zajištění služeb technické podpory Microsoft Dynamics přesně podle Vašich potřeb a v požadovaném

Více

ČD Telematika a.s. Efektivní správa infrastruktury. 11. května 2010. Konference FÓRUM e-time, Kongresové centrum Praha. Ing.

ČD Telematika a.s. Efektivní správa infrastruktury. 11. května 2010. Konference FÓRUM e-time, Kongresové centrum Praha. Ing. ČD Telematika a.s. Efektivní správa infrastruktury 11. května 2010 Konference FÓRUM e-time, Kongresové centrum Praha Ing. František Nedvěd Agenda O společnosti ČD Telematika a.s. Efektivní správa konfigurací

Více

Sjednocení dohledových systémů a CMDB

Sjednocení dohledových systémů a CMDB Řízení dodávky IT služeb v enterprise společnosti Sjednocení dohledových systémů a CMDB Václav Souček, ČEZ ICT Services, a.s. Jaroslav Jičínský, AutoCont CZ, a.s. 26. Ledna 2012 Agenda Úvod Výchozí stav

Více

Rozšíření systému na sledování státní a veřejné podpory pro Ministerstvo financí

Rozšíření systému na sledování státní a veřejné podpory pro Ministerstvo financí Případová studie Rozšíření systému na sledování státní a veřejné podpory pro Ministerstvo financí Jak jsme Ministerstvu financí dodali moderní řešení na zefektivnění procesů řízení státní a veřejné podpory

Více

Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Ing. Ondřej Ptáček odbor inovačního podnikání a investic 22. května 2014, Praha Konference Financování

Více

Custom Code Management. Přechod na S/4HANA

Custom Code Management. Přechod na S/4HANA Custom Code Management Přechod na S/4HANA Úvodem Vývoj vlastního kódu (Custom Code) používá většina zákazníku. Zákaznický vývoj značně ovlivňuje TCO podnikového řešení, což znamená, že je třeba efektivní

Více

Technologie pro maloobchod nové pohledy, nové příležitosti. Marta Nováková, Generální ředitelka, U&SLUNO a.s.

Technologie pro maloobchod nové pohledy, nové příležitosti. Marta Nováková, Generální ředitelka, U&SLUNO a.s. Technologie pro maloobchod nové pohledy, nové příležitosti Marta Nováková, Generální ředitelka, U&SLUNO a.s. Informační technologie a retail IT není jen HW a SW Očekávané změny a přínosy v optimalizaci

Více

Případová studie. Česká Pojišťovna a.s.

Případová studie. Česká Pojišťovna a.s. Případová studie Česká Pojišťovna a.s. Obsah spolupráce... situace... Začátek 3 cíle... Výchozí 4 řešení... Obchodní 5 očekávání... Realizované 6 Naplnění cílů & 7 2 www.infomatic.cz Začátek spolupráce

Více

Případová studie O2 SVĚT. Microsoft Azure zefektivňuje řízení prodejní sítě v O2 Slovakia

Případová studie O2 SVĚT. Microsoft Azure zefektivňuje řízení prodejní sítě v O2 Slovakia Případová studie O2 SVĚT Microsoft Azure zefektivňuje řízení prodejní sítě v O2 Slovakia O2 SVĚT Spuštění portálu O2 Svět je pro nás novým začátkem ve způsobu spravování a publikování informací pro prodejní

Více

Moderní metody automatizace a hodnocení marketingových kampaní

Moderní metody automatizace a hodnocení marketingových kampaní Moderní metody automatizace a hodnocení marketingových kampaní SAS CI Roadshow 2014 24/09/2014 Vít Stinka Agenda Představení společnosti Unicorn Systems Aliance Unicorn Systems a SAS Celkový koncept Customer

Více

Symphony. www.symphony.cz. Nová generace e-commerce řešení pro cestovní ruch

Symphony. www.symphony.cz. Nová generace e-commerce řešení pro cestovní ruch Symphony www.symphony.cz Nová generace e-commerce řešení pro cestovní ruch Zcela nová generace rezervačních systémů Symphony není pouze rezervační systém, představuje zcela novou generaci v poskytování

Více

DMS - řízená dokumentace, archiv a co dále? ICT ve zdravotnictví 2014

DMS - řízená dokumentace, archiv a co dále? ICT ve zdravotnictví 2014 DMS - řízená dokumentace, archiv a co dále? ICT ve zdravotnictví 2014 Praha 17.09.2014 Jiří Voves Proč otazník v názvu přednášky? Nové technologie Nové přístrojové vybavení Nové postupy Nová data Data

Více

ASOCIACE SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÝCH FIREM

ASOCIACE SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÝCH FIREM ASOCIACE SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÝCH FIREM ASOCIACE SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÝCH FIREM Žádný člověk není ostrovem, nikdo není sám pro sebe... www.spolecenskaodpovednostfirem.cz IMPLEMENTACE VZDĚLÁVÁNÍ O asociaci

Více

People Manager Komplexní řízení zdrojů a projektů jednoduše

People Manager Komplexní řízení zdrojů a projektů jednoduše People Manager Komplexní řízení zdrojů a projektů jednoduše Hlavní funkce Řízení portfolia projektů Podpora pro Demand Management a prioritizaci Podpora pro rozhodování při plánování releasů aplikací Přehled

Více

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí:

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 3.1 Úplné elektronické podání Ministerstvo vnitra Správa základních registrů, OSS,

Více

Co je xport? Inkubátor nápadů na vlastní podnikání

Co je xport? Inkubátor nápadů na vlastní podnikání Co je xport? Inkubátor nápadů na vlastní podnikání 1 2 3 4 Součást Vysoké školy ekonomické v Praze (rozpočet 2 mld. Kč, 20 000 studentů, primární zaměření ekonomie) Unikátní ekosystém spojující akademický

Více

Strategický dokument se v současné době tvoří.

Strategický dokument se v současné době tvoří. Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 3.9 Elektronizace odvětví: ejustice Ministerstvo spravedlnosti Ministerstvo vnitra

Více

Projekt Nové SINPRO. Prezentace řídícího výboru projektu pro konferenci ekonomických radů 24.6.2014 9:30 9:50. www.czechtrade.cz

Projekt Nové SINPRO. Prezentace řídícího výboru projektu pro konferenci ekonomických radů 24.6.2014 9:30 9:50. www.czechtrade.cz Projekt Nové SINPRO Prezentace řídícího výboru projektu pro konferenci ekonomických radů 24.6.2014 9:30 9:50 www.czechtrade.cz Úvod Prezentace projetu nové SINPRO Cíle projektu Rozdělení projektu do realizačních

Více

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok Popis účetní jednotky. Název společnosti: Corpus Solutions

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok Popis účetní jednotky. Název společnosti: Corpus Solutions Výroční zpráva společnosti za rok 2014 Popis účetní jednotky Název společnosti: Corpus Solutions Sídlo:, Praha 4, 140 00 Právní forma: a.s. IČO: 25764616 Rozhodující předmět činnosti: prodej zboží, poskytování

Více

Simplify I.T. ve veřejném sektoru. Josef Švenda Country Leader, Oracle Czech

Simplify I.T. ve veřejném sektoru. Josef Švenda Country Leader, Oracle Czech Simplify I.T. ve veřejném sektoru Josef Švenda Country Leader, Oracle Czech Výzvy které slyšíme u zákazníků Efektivita na operativní úrovni Jak dokážeme poskytovat služby občanům a institucím efektivnějším

Více

Chytrá systémová architektura jako základ Smart Administration

Chytrá systémová architektura jako základ Smart Administration Chytrá systémová architektura jako základ Smart Administration Ing. Petr Škvařil, Pardubický kraj Dipl. Ing.Zdeněk Havelka PhD. A-21 s.r.o. 1 Nepříjemné dotazy Jsme efektivní v provozování veřejné správy?

Více

Technická specifikace předmětu plnění:

Technická specifikace předmětu plnění: Technická specifikace předmětu plnění: Poskytnutí standardní služby Premier Support zahrnující konzultační a implementační podporu, řešení problémů u produktů v nepřetržitém režimu 24x7 v rámci aktuálního

Více

Delivering Public Service for the Future. Jak nejlépe naplnit očekávání občanů ve 21.století?

Delivering Public Service for the Future. Jak nejlépe naplnit očekávání občanů ve 21.století? Delivering Public Service for the Future Jak nejlépe naplnit očekávání občanů ve 21.století? Obsah Úvodem Jaká má občan 21. století očekávání? Vnímání služeb českým občanem Nejlepší praxe ze zahraničí

Více

Praktické zkušenosti s certifikací na ISO/IEC 20000

Praktické zkušenosti s certifikací na ISO/IEC 20000 Praktické zkušenosti s certifikací na ISO/IEC 20000 Vladimír r VáňaV Senior business consultant AutoCont CZ a.s. Agenda Proč jsme se rozhodli k implementaci kvalitativního standardu a následné certifikaci?

Více

Microsoft Windows Server System

Microsoft Windows Server System Microsoft Windows Server System ČRa spouští jako první telekomunikační operátor v České republice služby pro malé a střední firmy, které požadují kancelářské aplikace, e-mail, sdílený kalendář a kontakty

Více

Implementace technologie DirectAccess pro okamžitý přístup mobilních uživatelů do firemní sítě

Implementace technologie DirectAccess pro okamžitý přístup mobilních uživatelů do firemní sítě Implementace technologie DirectAccess pro okamžitý přístup mobilních uživatelů do firemní sítě V období hospodářského útlumu se společnost AVE CZ rozhodla otevřít hned několik projektů k modernizaci stávající

Více

Účetní a mzdové poradenství

Účetní a mzdové poradenství Účetní a mzdové poradenství Committed to your success Účetní a mzdové poradenství Efektivní outsourcing účetnictví a mezd je cestou ke snížení vašich nákladů, administrativní zátěže a je garancí precizního

Více

Knowledge Management pro Raiffeisenbank. Jak jsme české bance umožnili snadnou tvorbu, schvalování a zpřístupňování aktuálních interních informací

Knowledge Management pro Raiffeisenbank. Jak jsme české bance umožnili snadnou tvorbu, schvalování a zpřístupňování aktuálních interních informací Knowledge Management pro Raiffeisenbank Jak jsme české bance umožnili snadnou tvorbu, schvalování a zpřístupňování aktuálních interních informací Knowledge Management pro Raiffeisenbank Nasazením Knowledge

Více

VÚB: Centrální registr smluv

VÚB: Centrální registr smluv Případová studie VÚB: Centrální registr smluv Jak jsme VÚB bance zavedli systém pro řízení smluv a zefektivnili administrativní procesy VÚB: Centrální registr smluv Dosavadní práce se smlouvami byla náročná

Více

IBM ECM nejen garantované úložiště elektronických dokumentů. Marek Šoule,

IBM ECM nejen garantované úložiště elektronických dokumentů. Marek Šoule, IBM ECM nejen garantované úložiště elektronických dokumentů Marek Šoule, marek_soule@cz.ibm.com Obsah Co vám přinese nasazení garantovaného úložiště IBM garantované úložiště Další agendy které je možné

Více

Jsme konzultační a technologická. společnost, která je strategickým. partnerem respektovaných finančních. institucí a velkých mezinárodních

Jsme konzultační a technologická. společnost, která je strategickým. partnerem respektovaných finančních. institucí a velkých mezinárodních Profil společnosti Jsme konzultační a technologická společnost, která je strategickým partnerem respektovaných finančních Profil společnosti institucí a velkých mezinárodních korporací. Naším posláním

Více

Implementace SDDC v Komerční bance

Implementace SDDC v Komerční bance Implementace SDDC v Komerční bance Jiří Kučírek, Komerční banka a.s. Konference GAPP System 2018 Hotel Diplomat, Praha 12. dubna 2018 Agenda Představení společnosti Co jsme chtěli vyřešit Jak jsme to uchopili

Více

Úvod do projektu. Standardizace provozních funkcí ÚSC. Součást projektu Korporátní styl řízení ve veřejné správě

Úvod do projektu. Standardizace provozních funkcí ÚSC. Součást projektu Korporátní styl řízení ve veřejné správě Úvod do projektu Standardizace provozních funkcí ÚSC Součást projektu Korporátní styl řízení ve veřejné správě Měníme zvyky a posouváme mentální bloky POPTÁVKA Tlak na rozpočet, obtížně stanovitelné rozpočtové

Více

Role NAKITu v rámci egov

Role NAKITu v rámci egov Role NAKITu v rámci egov Jan Přerovský, ředitel 6. 9. 2016, Mikulov Milníky vzniku NAKIT, s. p. Vznik ČP OZ ICTs jako odštěpného závodu ČP, s. p. 1. května 2012 USNESENÍ VLÁDY č. 1065-21. prosince 2015:

Více

Datová kvalita základ úspěšného BI. RNDr. Ondřej Zýka, Profinit

Datová kvalita základ úspěšného BI. RNDr. Ondřej Zýka, Profinit Datová kvalita základ úspěšného BI RNDr. Ondřej Zýka, Profinit 1.6.2012 Datová exploze Snižování nákladů o Zdvojnásobení objemu podnikových dat každé dva roky o Konkurenční tlak o Ekonomická krize o V

Více

Zkušenosti nejen z provozu Portálu občana. Jan Vlasák NAKIT Miroslav Vacula Jihomoravský kraj Václav Koudele - Microsoft

Zkušenosti nejen z provozu Portálu občana. Jan Vlasák NAKIT Miroslav Vacula Jihomoravský kraj Václav Koudele - Microsoft Zkušenosti nejen z provozu Portálu občana Jan Vlasák NAKIT Miroslav Vacula Jihomoravský kraj Václav Koudele - Microsoft Digitální transformace ve veřejném sektoru Zapojení občanů Větší participace a spokojenost

Více

1. Integrační koncept

1. Integrační koncept Příloha č. 2: Technický popis integrace 1. Integrační koncept Z hlediska koncepčního budování Smart Administration na Magistrátu města Mostu je možno hovořit o potřebě integrace tří úrovní systémové architektury

Více

FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH

FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH 2 Bohatství je pro moudrého sluhou, pro hloupého pánem. Seneca Využívání algorytmického obchodování vzrostlo z pouhých 2 % v roce 2004

Více

Implementace egovernment do měst a obcí. Josef Beneš. Úspěšné řízení úspěšných projektů

Implementace egovernment do měst a obcí. Josef Beneš. Úspěšné řízení úspěšných projektů Implementace egovernment do měst a obcí Josef Beneš Úspěšné řízení úspěšných projektů Co řeší egovernment? Reálnou potřebu veřejné správy Všechny stupně veřejné správy včetně organizací Prioritní osy -

Více

Úvod k EPC modely EPC a současný stav v podmínkách ČR

Úvod k EPC modely EPC a současný stav v podmínkách ČR Úvod k EPC modely EPC a současný stav v podmínkách ČR Ing. Vladimír Sochor SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. Workshop Perspektivy metody EPC v České republice, Praha, 29. dubna 2013

Více

2012 (červen) Microsoft Sharepoint Portal Server. Microsoft Live Communications Server 2003 Řešení pro online komunikaci. Microsoft Exchange

2012 (červen) Microsoft Sharepoint Portal Server. Microsoft Live Communications Server 2003 Řešení pro online komunikaci. Microsoft Exchange 1989 1996 2001 2003 Microsoft Office Kancelářský balík Microsoft Exchange Emailové a groupwarové řešení Microsoft Sharepoint Portal Server Webová platforma pro spolupráci a správu obsahu Microsoft Live

Více

Internet věcí & Cloud Systémy v Energetice Miroslav HLADÍK Toshiba Corp. Energy Systems & Solutions Company

Internet věcí & Cloud Systémy v Energetice Miroslav HLADÍK Toshiba Corp. Energy Systems & Solutions Company Internet věcí & Cloud Systémy v Energetice Miroslav HLADÍK Toshiba Corp. Energy Systems & Solutions Company 1 Obsah Toshiba s Smart Community Business Toshiba Storage Systémy Cloud Computing Inovace v

Více

Implementace MS SharePoint 2010

Implementace MS SharePoint 2010 7 Shared Experience Informační systémy a integrace Implementace MS SharePoint 2010 Růstová strategie Škoda Auto potřebuje v oblasti servisního businessu nová řešení a platformy pro globální komunikaci

Více

egovernment ready úřad

egovernment ready úřad egovernment ready úřad Ing. Václav Koudele Strategy architect Tel.: +420 602 191 122 Vaclav.koudele@microsoft.com Ing. Zdeněk Dutý Ředitel pro egovernment Tel.: +420 910 972 131 zdenek.duty@autocont.cz

Více

Využití ICT v podnicích (ve znění platném od 1.1. 2007)

Využití ICT v podnicích (ve znění platném od 1.1. 2007) Změna: (datum změny) Využití ICT v podnicích (ve znění platném od 1.1. 2007) Tento program realizuje Prioritu 1 Podnikání a inovace, Operačního programu Podnikání a Inovace 2007 2013. 1. Cíl programu Cílem

Více

PŘEDSTAVENÍ - KAREL HÁJEK Nasazení SD ve skupině ČEZ

PŘEDSTAVENÍ - KAREL HÁJEK Nasazení SD ve skupině ČEZ PŘEDSTAVENÍ - KAREL HÁJEK 15 let na straně Dodavatele (AutoCont CZ) Implementace SD v holdingu Synot ( krabicové řešení pro standardní podporu ICT) Implementace SD pro 70x Tesco stores v Polsku (podpora

Více

Nový zákaznický systém Pražské plynárenské,a.s., v prostředí hlavního města Prahy.

Nový zákaznický systém Pražské plynárenské,a.s., v prostředí hlavního města Prahy. Nový zákaznický systém Pražské plynárenské,a.s., v prostředí hlavního města Prahy. František Vašák Praha, březen 2008 Energie tam, kde ji potřebujete VÝZVY A ŘEŠENÍ 2008 1z 13 Copyright Pražská plynárenská,

Více

ECM. Jaroslava Klegová

ECM. Jaroslava Klegová ECM Jaroslava Klegová Obsah přednášky Definice Historie Produkty Komponenty Implementace a rizika Trendy Co pro vás znamená ECM? Co znamená ECM pro mne? Enterprise Content Management = Správa podnikového

Více

Digitální ekonomika a společnost Ing. Petr OČKO, Ph.D. náměstek ministryně

Digitální ekonomika a společnost Ing. Petr OČKO, Ph.D. náměstek ministryně Digitální ekonomika a společnost Ing. Petr OČKO, Ph.D. náměstek Digitální ekonomika Rozsáhlá a postupná celospolečenská změna, spojená s digitalizací, internetem věcí, služeb a lidí; Nový způsob propojení

Více

Referenční architektura pro Smart City - RASC. David Bárta, CityOne

Referenční architektura pro Smart City - RASC. David Bárta, CityOne Referenční architektura pro Smart City - RASC David Bárta, CityOne Co to je Smart City Vertikála digitální transformace (dalšími jsou egovernment či ehealth) Holistické pojetí rozvoje urbánního prostoru

Více

Strategie, architektury a projekty jako nástroj řízení IT ve veřejné správě

Strategie, architektury a projekty jako nástroj řízení IT ve veřejné správě Strategie, architektury a projekty jako nástroj řízení IT ve veřejné správě Tomáš Hrabík ICZ a.s. Konference Řízení informatiky v soukromém a veřejném sektoru 1 Otázky 1. Je egovernment o elektronizaci

Více

Milníky CAFM v ČSOB. I. Fáze Realizace BASE SAP + SAP REM Archibus:

Milníky CAFM v ČSOB. I. Fáze Realizace BASE SAP + SAP REM Archibus: Rozvoj CAFM v ČSOB 24.11.2011 Milníky CAFM v ČSOB I. Fáze Realizace BASE 2005-2010 2005 SAP + SAP REM Archibus: 2006 1. etapa Dispečink interface na SAP, ACOM, HP dispečink, stěhování, CAD management plány

Více

Automatizace je naší motivací

Automatizace je naší motivací Automatizace je naší motivací 02 Springer Automatizace je naší motivací Společnost Springer GmbH inovativní společnost pro váš úspěch v automatizaci Springer Automatizace je naší motivací Silou inovace,

Více