Marketingová studie cestovního ruchu města Hranic Období (výhled )

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Marketingová studie cestovního ruchu města Hranic Období (výhled )"

Transkript

1 Marketingová studie cestovního ruchu města Hranic Období (výhled 2011 ) Spolufinancováno Evropskou unií a Olomouckým krajem Příloha č. 2 Rozpracovaný akční plán Marketingové studie cestovního ruchu města Hranic na období s výhledem na jednotlivé projekty s uvedením vazby na priority Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje na období (výhled ) Priorita č.1 Veřejná infrastruktura a služby 1.1 Rozvoj dopravní dostupnosti 1.2 Rozvoj oblastí s vysokou koncentrací infrastruktury a služeb ( na Střední Moravě je to město Olomouc a turistická lokalita Hranicko) 1.3 Rozvoj infrastruktury a služeb tématického charakteru 1.4 Rozvoj ostatních oblastí cestovního ruchu Priorita č.2 Podnikatelská infrastruktura a služby 2.1 Rozvoj v oblastech s vysokou koncentrací infrastruktury a služeb ( na Střední Moravě je to město Olomouc a turistická lokalita Hranicko) 2.2 Rozvoj služeb s tématickým zaměřením 2.3 Rozvoj v ostatních oblastech cestovního ruchu Priorita č.3 Marketing a řízení 3.1 Rozvoj regionální organizace cestovního ruchu 3.2 Rozvoj jednotného koordinovaného marketingu 4.6. Akční plán města Hranic v oblasti cestovního ruchu rozpracovaný na jednotlivé projekty v uvedených aktivitách (zapracovány návrhy odboru ŠK na základě výsledku Marketingové stude CR města Hranic a ze zásobníků projektů, OD a OŽP) Produktová nabídka Veřejná infrastruktura Aktivita: PN-VI-1. Dobudování a rozšiřování městského sportovního areálu Poř. Název projektu, 1 Vybudování letního koupaliště Projekt je druhou etapou projektu Vybudování komplexního sportovního areálu Pernštejnské náměstí 1 IČ: Tel.: mistostarosta@mesto-hranice.cz Fax: ISO ,5 mil.kč /

2 2 2 Vybudování krytého kluziště, skateboardu, 2 krytých tenisových kurtů a hřiště pro volejbal/nohejbal v Žáčkově ulici a navazuje již na realizovanou etapu vybudování krytého bazénu v Hranicích. Je zpracována projektová dokumentace včetně umístění WC zpracovává se realizační projekt (2007). Projekt je třetí závěrečnou etapou projektu Vybudování komplexního sportovního areálu v Žáčkově ulici. Je hotova dokumentace pro územní rozhodnutí, nutno dořešit majetkoprávní vztahy. OP PS Priorita II Zlepšení podmínek pro rozvoj podnikatelského prostředí a cestovního ruchu 137 mil.kč / OP PS Priorita II Zlepšení podmínek pro rozvoj podnikatelského prostředí a cestovního ruchu PN-VI-2. Revitalizace městských parků a zeleně, vytvoření odpočívek a dětských koutků 1 Revitalizace Sadů Čs. Legií, 1.3, OŽP,O ŠKpam.pé če Rekonstrukce špatného stavu významné plochy veřejné zeleně - rekonstrukce nefunčního bazénu, hudebního pavilónu, sochy mistra Jana Husa. Velmi významná je rekonstrukce cestní sítě a zpevněných ploch. Další prvky pro rekonstrukci: dětské hřiště, schody, Císařské stromořadí, parter, veřejná zeleň. Veřejné WC. V roce 2007 hotova dokumentace pro stavební povolení. Realizace závislá na řešení otázky 23 mil. Kč / OPŽP 6.5 Podpora regenerace urbanizované krajiny Fax:

3 3 2 Revitalizace židovského hřbitova 3 Rekonstrukce zámecké zahrady sadové úpravy v podzámčí 4 Revitalizace německého, OŠK, OŽP OŽP, zkapacitnění toku Bečvy Povodím Moravy. Cílem projektu je souhrn pěstebních, který směřuje k uvedení památky, která je poškozená dlouhodobou absencí pečlivé údržby, neodbornými opravami a úpravami, erozemi a také vandalismem, do stavu, který odpovídá kulturní hodnotě památky a její co nejbližší podobě v době jejího vzniku. Cílem projektu je obnova zahrady pod zámeckými hradbami, úprava plochy předzámčí mezi zámkem a Zámeckým hotelem a rozšíření rozmanitosti historického jádra města o rekreační a kulturní prostor s pestrým využitím pro krátkodobou relaxaci až po pořádání komorních akcí jako malá divadla, koncerty, společenské události, apod., dále řešení konečné podoby parkovacích stání pro potřebu MěÚ a Zámecký hotel. Před severním křídlem zámku vytvořit klidovou zónu s možností odpočinku a krátkodobé relaxace. Hotova studie úprav předzámčí a Studie obnovy zámecké zahrady Projektový námět nutno zpracovat studii pro projekt 400 tis.kč / Nadační fondy 16 mil. Kč / OPŽP 6.5 Podpora regenerace urbanizované krajiny 2,7 mil. Kč OPŽP 6.5 Podpora regenerace Fax:

4 4 hřbitova ve Středolesí, Revitalizace hřbitova v Drahotuších, Revitalizace hřbitova v Hranicích, Revitalizace hřbitova u Kostelíčka, 1.3 OŽP, OŽP, OŽP, výhled Zajímavá lokalita z hlediska turist. ruchu, zchátralý hřbitov leží vedle cyklotrasy č v oblasti vysídlení německého obyvatelstva Připravena studie, v roce 2008 dokumentace pro stavební povolení. Významná zelená plocha ve městě, jedná se o nemovitou kulturní památku Hřbitovní kaple sv. Anny se 14 kaplemi křížové cesty a ohradní zdí, každoročně se zde koná pouť ke svátku Sv. Anny Projektový námět nutno zpracovat studii pro projekt výhled V areálu se nachází ojedinělé mauzoleum, rekonstruované v roce 2007 se 1460 ks ostatků vojáků 1. světové války Projektový námět nutno zpracovat studii pro projekt výhled Jedná se o místo, kde se nachází nemovitá kulturní památka poutní místo Kostelíček urbanizované krajiny 6,3 mil. Kč OPŽP 6.5 Podpora regenerace urbanizované krajiny 16,3 mil. Kč OPŽP 6.5 Podpora regenerace urbanizované krajiny 3,4 mil. Kč OPŽP 6.5 Podpora regenerace urbanizované krajiny PN-VI-3. Vybudování sociálních zařízení v místech vysoké koncentrace turistů Fax:

5 5 1 Vybudování WC v Sadech Čs. Legií Viz: PN-VI-2. Revitalizace městských parků a zeleně, projekt revitalizace Sadů Čs Legií a Zámeckého parku 2,.5 mil. Kč / Vybudování WC Na Šromotově nám. 3 Vybudování WC u městského hřbitova, OŽP OŽP Projektový námět nutno zpracovat studii pro projekt výhled 2008 Projektový námět při zpracování studie rekonstrukce zahradnictví u městského hřbitova výhled ,5 mil. Kč / 2,5 mil. Kč / PN-VI-4. Zřízení parkovacích ploch v místech atraktivit 1 Vybudování parkoviště před pramenem Teplické kyselky 2 Vybudování parkoviště za tenisovými kurty TK Tondach s.r.o. v Sadech Čs. Legií a Lázně Teplice n. B. a.s. TK Tondac h s.r.o. Projektový námět nutno dořešit majetkové vztahy, zpracovat studii pro projekt výhled Záchytné parkoviště pro cca 45 míst pro lázně Teplice nad Bečvou a místo pro čerpání Teplické kyselky Projektový námět zpracovat studii pro projekt výhled Záchytné parkoviště pro cca 45 míst pro návštěvníky akcí v Sadech Čs. Legii. Zdroje financování/ 2 mil. Kč / 3.3 Podnikatelská infrastruktura a služby 2 mil. Kč / 3.3 Podnikatelská infrastruktura a služby Fax:

6 6 3 Vybudování Parkoviště před ledovou plochou na Žáčkově ulici Projektový námět nutno dořešit majetkové vztahy, zpracovat studii pro projekt výhled Záchytné parkoviště pro cca 50 míst pro návštěvníky sportovního areálu 5 mil. Kč / 3.3 Podnikatelská infrastruktura a služby PN-VI-5. Vybudování sítě cyklostezek a cyklotras v rámci města a v návaznosti na nadregionální trasy 1 Koncepce rozvoje cyklodopravy na území města Hranic V současné době projednáváno v orgánech města. 150 tis. Kč Realizov áno Realizace vyplývajících z koncepce rozvoje cyklodopravy města Hranic Priorita Cyklostezka Drahotuše - Slavíč Priorita Cyklostezka Bečva II. etapa OD Na projekty pro rok 2008 uvolněno 100 tis. z rozpočtu města - OD Propojení místních částí z hlediska řešení bezpečnosti přepravy obyvatel v tomto úseku. Možnost prodloužení cyklotrasy ve směru Jezernice- Lipník. Hotova dokumentace pro územní řízení, nutno vyřešit majetkoprávní vztahy. Navázání na významnou regionální cyklostezku Bečva Nelze zatím určit. Pro náročnost realizováno po etapách. Olomoucký kraj 1.3 Bezmotorová doprava SFDI 9,5 mil. Kč Olomoucký kraj 1.3 Bezmotorová doprava 11,445 mil.kč SFDI Olomoucký kraj Fax:

7 7 Priorita Cyklostezka Bečva III. etapa Priorita Cyklotrasa Drahotuše Přeznačení Jantarové stezky Na Bečvu Priorita Vybudování cyklostezky a plochy pro bruslení a záchytného parkoviště v Drahotuších u Jakuba OŠK I.etapa projektem Cyklostezka Bečva II.etapa od km 50,795 do km 52,750. Hotova dokumentace pro stavební povolení a realizační projektová dokumentace. Navázání na významnou regionální cyklostezku Bečva III.etapa. V současné době studie a příprava dokumentace pro územní řízení. Projektový námět na vyznačení trasy z Hranic do Drahotuš 6060 od sokolovny, okolo čističky odpad. vod, letiště do Drahotuš, dále na Boškov, vazba na Projektová dokumentace Projektový námět na vybudování cyklostezky a plochy na bruslení na trase 6060 okolo čističky odpadních voda a letiště. Projektová dokumentace 2008 PN-VI-6 Zahájit jednání o zřízení úschovny kol a kolostavů v místech atrakci a poskytování služeb 1.3 Bezmotorová doprava SFDI Olomoucký kraj 1.3 Bezmotorová doprava SFDI 240 tis. 1.3 Bezmotorová doprava 3.2 Veřejná infrastruk. a služby SFDI 7 mil. 1.3 Bezmotorová doprava SFDI PN-VI-7. Vytvoření značených městských okruhů pro pěší, průvodcovská služba Fax:

8 8 1 Vytvoření městské naučné stezky pro pěší, označníky Městská památková zóna na vjezdech do města, dopravní směrovky,1.3 MIC Projektový námět. Nutno zpracovat projektovou dokumentaci: Cca 20 zastavení s tabulkami stříbrný metalický plast, vyznačení trasy, 4 dopravní značky MPZ, 4 dopravní směrovky, 3 mapové informační tabule. Projekt tis. Kč / 3.2 Veřejná infrastruk. a služby Informační tabule v místních částech, Informační tabule v místech atraktivit, v uzlových bodech pohybu turistů, 1.3 OSM, Osadní výbory MIC Umístění nových informačních tabulí v místních částech Drahotuše, Lhotka, Rybáře, Středolesí, Uhřínov, Valšovice, Velká (Slavíč 2006) v jednotném image Sjednotit image 2 ks stávajících: Železniční tunel Slavíč, nám. 8. května partnerská města 4ks nových jako na Masaryk. nám.: zámek, židovský hřbitov, Kostelíček, Sady Čs. Legii 5 ks nové jako na Nám tis. Kč / 450 tis. Kč / 3.2 Veřejná infrastruk. a služby PN-VI-8. Doplnění informačních tabulí v místech atraktivit, v uzlových bodech pohybu turistů a centrálních informačních tabulí v místních částech. Sjednocení stávajících informačních tabulí v rámci jednotného image Fax:

9 9 května: viadukty, Evangelický kostel, Gallašův dům a lípa, budovy vojenské akademie, popraviště Pod Lipami Projekt PN-VI-9. Zprovoznění cyklobusu 1 Cyklobus Priorita 1.1,1.2,1.3,2.2 Dest. manag. Projekt na provozování letního cyklobusu na Hranicku ve 2 trasách. Zpracován návrh na provozování cyklobusu. Realizováno s polským partnerem. 450 tis.kč / 3.2 Veřejná infrastr. a služba 3.4 Propagace a řízení 3.3 Podnikatelská infrastruktura Program příhraniční spolupráce 2008 PN-VI-10. Pořízení mobilního pódia pro kulturní a společenské akce včetně aparatury 1 Mobilní pódium na náměstí OŠK 600 tis. Kč Realito váno 2007 PN-VI-11. Revitalizace přírodních pozoruhodností a kulturních památek Fax:

10 10 1 Zpřístupnění věže staré radnice 2 Rekonstrukce bývalého železničního tunelu ve Slavíči 3 Rekonstrukce Školního náměstí, OŠK, OŠK, OŠK Projekt navržený studenty střední školy v Hranicích. Zpracována dokumentace pro stavební povolení. Cílem projektu je vyřešit špatný technický stav tunelu jako technické památky a jeho následné využití k rozvoji CR v celém regionu. Připravena variantní studie. Realizace s polským partnerem. Rekonstrukce Školního náměstí včetně budovy ZUŠ za účelem vytvoření prostoru pro konání akcí ZUŠ a setkávání. Realizace s polským partnerem. 982 tis.kč / Ministerstvo kultury 23 mil.kč / Zatím nelze odhadnout OP PS Priorita II Zlepšení podmínek pro rozvoj podnikatelského prostředí a cestovního ruchu / Podnikatelská infrastruktura Zde jsou Marketingovou studií cestovního ruchu navrženy pro poskytovatele služeb v oblasti cestovního ruchu vhodné aktivity k dosažení stanovených cílů: PN-PI-1. Budování nových ubytovacích kapacit a doplnění stávajících o zařízení pro poskytování wellnessových a relaxačních služeb PN-PI-2. Rekonstrukce a výstavba budov pro kongresovou turistiku PN-PI-3. Rekonstrukce a modernizace autokempu PN-PI-4. Rekonstrukce a budování sportovních areálů tradiční i netradiční sporty (např: letiště, lyžařské vleky, golfové hřiště, kurty pro míčové hry, lanová a lezecká centra atd.) PN-PI-5. Zřízení půjčoven kol, případně lodí PN-PI-6. Zřízení úschovny kol a kolostavů v místech atrakcí a poskytování služeb cestovního ruchu PN-PI-7. Zřízení občerstvovacích a restauračních provozoven v místech odpočívek a atrakcí PN-PI-8. Rozšíření otevírací doby v rámci sezónních návštěvních špiček Priorita: 1.2, 1.3 O připravovaných projektech má město informace, ale nemůže je zveřejňovat a informace o nich dále poskytovat Fax:

11 11 Možné zdroje: : 2.4, Lokalizace a dostupnost 1 bez hranic/24 hodin v Hranicích Priorita 3.1,3.2 2 Pexeso Priorita 3.1,3.2 MIC, Dest. manag. OŠK MIC, Dest. manag Brožura s veškerými informacemi o službách v cestovním ruchu na území Hranicka, formát A5/2, 5000ks ČJ a 5000ks AJ. Webová aplikace k zavěšení v PDF. Realizováno s polským partnerem. Realizováno s polským partnerem. 150 tis. Kč / 3.2 Veřejná infrakstrukt. a služby 3.4 Propagace a řízení 20 tis. Kč / 3.2 Veřejná infrakstrukt. a služby 3.4 Propagace a řízení ráme 2009 LD-1. Komplexní informační materiál Oboustranné karty informující o aktuálním dění ve městě. Priorita 3.1,3.2 MIC, DM, Destin. Karty formátu A5/2 aktuální kulturní program, provozní a otevírací doby sezónních atrakcí. Doba trvanlivosti 3 měsíce. Náklad 1000 Čj, 1000 AJ 4 x 20 tis. Kč / 3.2 Veřejná infrakstrukt. a služby 3.4 Propagace a řízení LD-2. Propagace nejvýznamnějších atrakcí Fax:

12 12 manag. Webová aplikace k zavěšení v PDF. Realizováno s polským partnerem LD-3. Rozšíření činnosti MIC o elektronický systém k tvorbě balíčků 1 Produktové balíčky pro cílové skupiny: 1. senioři 2. senioři-skupiny 3. mladí jednotlivci 4. bezdětné páry 5. lidé se zvýšenou psych. a fyz. zátěží 6. rodiny s dětmi 7. účastníci vzdělávacích akcí 8. návštěvníci města Olomouce Priorita 3.1,3.2 MIC, Destin. manag. Pořízení informačního systému webové aplikace pro tvorbu aktuálních pobytových balíčků pro uvedené cílové skupiny. Pořízení kvalitní leizrové tiskárny pro tisk. Webová aplikace k zavěšení v PDF. Realizováno s polským partnerem. 190 tis. Kč / 3.2 Veřejná infrakstrukt. a služby 3.4 Propagace a řízení Propagace vycházející z největších atraktivit města v novém jednotném image destinace: Odhalte lidského poznání Poznejte svých možností Pokořte mezi nebem a zemí Objevte pohody a odpočinku PPg- 1. Tématické vítací tabule Fax:

13 13 1 Tématické vítací tabule od Olomouce, Nového Jičína, Valašského Meziříčí, Potštátu, 1.3 Tématické tabule, které se budou v pravidelných tříměsíčních cyklech obměňovat 510 x 240 cm. Projekt tis. Kč / 3.2 Veřejná infrakstrukt. a služby PPg-2. Tématické filmy 1 Tématické filmy ke každému tématu v délce 1 minuta vč. promítacích zařízení,1.3 MIC Filmy budou promítány v spolupráci s Českými dráhami ve vestibulu vlakového nádraží, na veletrzích CR a budou dostupné na webu v infoboxech. Obsahuje tvorbu filmů, promítací zařízení pro ČD, stan pro akce 330 tis. Kč / 3.2 Veřejná infrakstrukt. a služby PPg-3. Propagační materiál se všemi tématy 1 Třídílná skládačka propagující Oboustranná A4 v ČJ a AJ v nákladu ks, které budou k dispozici v hotelích, 70 tis. Kč / 3.2 Veřejná infrakstrukt. a služby Fax:

14 14 všechna témata,1.3 2 Omalovánky pro děti,1.3 MIC MIC infocentrech, benzínkách. Životnost materiálu bude více než 1 rok. Webová aplikace k zavěšení v PDF ks omalovánek se všemi tématy 10 tis. Kč / 3.2 Veřejná infrakstrukt. a služby 2011 PPg-4. Propagační materiál k jednotlivým tématům 1 Čtyři třídílné skládačky k jednotlivým tématům,1.3 2 Propagační magnety, 1.3 MIC, MIC, Oboustranné A4 v 6 jazykových mutacích (ČJ 5000ks, AJ 2000ks, NJ, RJ, PJ, FJ 1000ks), které budou k dispozici v hotelích, infocentrech, benzínkách. Životnost materiálu bude 1 rok. Webová aplikace k zavěšení v PDF. 4 x 500 ks magnetů k jednotlivým tématům, rozměr 54x80x2 mm 90 tis. Kč / 3.2 Veřejná infrakstrukt. a služby 40 tis. Kč / 3.2 Veřejná infrakstrukt. a služby PPg-5. Propagace v okolních destinacích-zahrnuto v aktivitách destinačního managementu Destinační management, město se bude podílet velkou částí na projektu Mikroregionu Hranicko. Poř. Název projektu, Fax:

15 15 1 Destinační management turistické lokality Hranicko Priorita 3.1,3.2 MIC, MR Hranick o V zájmu jednotné propagace, řízení, organizace a financování cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko ve spolupráci s MR Hranicko destinačního managementu, který se bude zabývat těmito činnostmi: 3 mil. Kč / Propagace a řízení Veřejná infrastruktura Program příhraniční spolupráce - aktualizace internetových stránky a zajištění jejich propojení s regionálními a národními internetovými stránkami cestovního ruchu. - distribuce letáků cestovního ruchu ze sub-projektu STS, případně dalších letáků týkajících se cestovního ruchu. - mapování projektových námětů v oblasti cestovního ruchu - komunikace s orgány v cestovnímu ruchu na úrovni regionální, národní (účast na pracovních skupinách, tématických jednáních) - zajišťování účasti na mezinárodních i místních veletrzích cestovního ruchu - komunikace s poskytovateli cestovního ruchu na Hranicku (sběr projektových námětů, distribuce letáků apod.) - příprava projektu na destinační Fax:

16 16 management do programovacího období EU 2007 (vytipování vhodného dotačního titulu, shromažďování podkladů a postupná příprava projektu) - mapování kulturních akcí a aktualizace kulturního kalendáře - udržování a rozvoj programů: cyklotristika, hippoturistika, nabídkové programy apod. - provozování cyklobusu - poskytování informací o Hranicku - zajišťování jednotné image turistické lokality. Realizace s polským partnerem. Tučně jsou napsány projekty, které by měl v případě získání podpory realizovat odbor školství, kultury, tělovýchovy a cestovního ruchu v roce 2008 a dále Fax:

Marketingová studie cestovního ruchu města Hranic Období (výhled )

Marketingová studie cestovního ruchu města Hranic Období (výhled ) Vyhodnocení Akčního plánu Marketingové studie cestovního ruchu města Hranic na období 2007-2010 zpracovaný v souladu a dle metodiky k vyhodnocení Akčního plánu Programu rozvoje CR Olomouckého kraje na

Více

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit PRIORITNÍ OSA 2 ROZVOJ POTENCIÁLU PŘÍRODNÍCH A KULTURNÍCH ZDROJŮ PRO PODPORU ZAMĚSTNANOSTI VHODNÉ AKTIVITY Detailní specifikace aktivit podporovaných v rámci prioritní osy 2 Rozvoj potenciálu přírodních

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010 Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu za rok 1 Tvorba nových produktů cestovního ruchu, produktových balíčků a komunikační aktivity na podporu zvýšení návštěvnosti 2 Vybudování rezervačního

Více

Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu

Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu ucelená nabídka turistických programů a produktů zaměřených na různé tematické oblasti nabídka turistických programů a produktů

Více

PŘÍLOHA: AKČNÍ PLÁN 2014-2018 Koordinátor aktivit: Mgr. Tomáš Černý, Manažer cestovního ruchu

PŘÍLOHA: AKČNÍ PLÁN 2014-2018 Koordinátor aktivit: Mgr. Tomáš Černý, Manažer cestovního ruchu PŘÍLOHA: AKČNÍ PLÁN 2014-2018 Koordinátor aktivit: Mgr. Tomáš Černý, 1. MARKETINGOVÁ ZNAČKA A PROPAGACE Marketingová značka Kvalitní a reprezentativní materiál o městě Turistické informace Cizojazyčné

Více

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Vážení žadatelé, v oblasti cestovního ruchu, nastává jedinečná možnost, jak zrealizovat vaše vize na území Středočeského kraje. Dotace z EU Vám usnadní start

Více

Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře

Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře Konference o cestovním ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech; duben 2013 Ivo Šanc, starosta Kutné Hory Úloha

Více

Vyhodnocení akčního plánu Marketingové studie cestovního ruchu města Hranic na období (výhled 2016)

Vyhodnocení akčního plánu Marketingové studie cestovního ruchu města Hranic na období (výhled 2016) Vyhodnocení akčního plánu Marketingové studie cestovního ruchu města Hranic na období 2011-2013 (výhled 2016) Legenda: záměr zrealizován záměr trvá od záměru upuštěno Turistická lokalita Hranicko, garant

Více

Co je koncept SMART CITY?

Co je koncept SMART CITY? Co je koncept SMART CITY? V Evropě je koncepce Smart City reakcí na značnou urbanizaci a do značné míry také dalším vývojovým krokem regionální politiky EU, která se doposavad soustředila na podporu regionů

Více

Výstupy z realizace ROP SM z pohledu Olomouckého kraje

Výstupy z realizace ROP SM z pohledu Olomouckého kraje Výstupy z realizace ROP SM z pohledu Olomouckého kraje Regionální operační program Střední Morava ROP byl mezi prvními z operačních programů, který začal s vyhlašováním výzev v programovacím období 2007

Více

MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA. turistická oblast středoevropského významu??

MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA. turistická oblast středoevropského významu?? MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA turistická oblast středoevropského významu?? Moravskoslezský kraj, okres Bruntál NízkýJeseník sestává z 13 obcí (Bruntál, Dlouhá Stráň, Horní Benešov, Leskovec nad Moravicí, Lomnice,

Více

Město Uničov. Soulad s rozvojovými dokumenty

Město Uničov. Soulad s rozvojovými dokumenty Město Soulad s rozvojovými dokumenty Město započalo s budováním cyklostezek a cyklotras již v roce 1990, kdy vznikly cyklostezky v městském parku. Od roku 2003 je budování nových tras prováděno dle plánovaného

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a stanovených měřitelných

Více

Priority a opatření SCLLD MAS Moravská brána

Priority a opatření SCLLD MAS Moravská brána MAS Moravská brána si stanovila na základě veřejných projednávání a analýzy území šest prioritních oblastí, které řeší problémové okruhy. 1. Cesty za poznáním krajiny a historie regionu 2. Zlepšování technické

Více

Program rozvoje města Pohořelice

Program rozvoje města Pohořelice Program rozvoje města Pohořelice Dokument schválen zastupitelstvem města dne: 24.2.2016 Usnesením: 4/X/16 Aktualizace: ZM-1.3.2017 ZM-28.2.2018 2015 2015-2023 PROJEKTY AKČNÍ PLÁN MĚSTA Opatření v tomto

Více

INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU

INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU Příjmy z cestovního ruchu jsou vždy významnou složkou ekonomického fungování regionů, a proto se investice do cestovního ruchu (CR) vyplatí nejen krajům, ale i podnikatelským

Více

Regionální operační program NUTS II Severozápad

Regionální operační program NUTS II Severozápad Regionální operační program NUTS II Severozápad CHRÁM CHMELE A PIVA 1 Chrám Chmele a Piva 2 3 Identifikace zdroje spolufinancování projektu Regionální operační program NUTS II Severozápad 2. výzva Priorita

Více

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty IPRÚ Olomouc základní informace Financován z prioritní osy 3 Cestovní ruch ROP SM Celková alokace pro IPRÚ Olomouc 240 mil. Kč IPRÚ

Více

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012 hotel Crowne Plaza Nové logo Praha 18. 6. 2010 Brána do Čech = 4 destinace Potlačit maximálně Ústecký kraj Aktualizace Strategie rozvoje CR v roce 2010 Iniciace

Více

Tabulkové vyhodnocení vlivů. na životní prostředí

Tabulkové vyhodnocení vlivů. na životní prostředí Tabulkové vyhodnocení vlivů opatření prioritních os 1, 2 a 3 na životní prostředí Tabulka se vztahuje ke kapitole 7.3. textu vyhodnocení, v němž jsou také podrobně popsány metody hodnocení. V rámci legendy

Více

Marketingová studie cestovního ruchu města Hranic Období (výhled )

Marketingová studie cestovního ruchu města Hranic Období (výhled ) Navržený akční plán Marketingové studie cestovního ruchu města Hranic a Hranicka na období 2011-2013 (výhled 2016) zpracovaný v souladu a dle metodiky k vyhodnocení akčního plánu Programu rozvoje CR Olomouckého

Více

C. AKČNÍ PLÁN MĚSTA pro rok 2009

C. AKČNÍ PLÁN MĚSTA pro rok 2009 Akční plán města Týnce nad Labem 2009 Strategický plán rozvoje města Týnce nad Labem C. AKČNÍ PLÁN MĚSTA pro rok 2009 Březen 2009 SPF Group, v.o.s. 03/09 1 Akční plán města Týnce nad Labem 2009 OBSAH 1

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k )

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k ) Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého e za rok (stav k 31. 12. ) 1 P.č. Název projektu, místo, vazba na 1 Marketingové aktivity Olomouckého e 2 Vybudování rezervačního

Více

Nadace Jihočeské cyklostezky

Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky - činnost 1. Koordinace rozvoje cyklistické infrastruktury v JčK 1.1. stanovení priorit rozvoje 1.2. podpora konkrétních činností 1.3. zpracování

Více

ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce. Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK

ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce. Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK ROP Severozápad Hlavní programový dokument určující priority regionu pro čerpání strukturálních fondů v programovém období 2007 2013

Více

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků?

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Konference Ostrava 10.12. 2009 Obsah prezentace aneb co se podařilo Kraj mnoha barev a příležitostí 2 Využití aktivit marketingové strategie v cestovním ruchu

Více

Akční plán pro období

Akční plán pro období Akční plán pro období 2019 2020 1 Život ve městě 1.1.1 Rekonstrukce a zateplení budov v majetku města MŠ Butovická energetická opatření 2019-2020 SŘÚPaR 2 600 OPŽP 5.1 Snížit energ. náročnost veř. budov

Více

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy 22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa Regionální operační program StředníČechy Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy Zaměřený konkrétně na region Střední

Více

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Střední Morava Sdružení cestovního ruchu PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Více

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu 30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu Střední Čechy y Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační č program pro NUTS

Více

Konference pro starosty měst a obcí

Konference pro starosty měst a obcí 5. 6. 2018 Konference pro starosty měst a obcí Jan Krkoška náměstek hejtmana Podpora regionálního rozvoje a cestovního ruchu v MSK Podpora a propojení vzdělávání, podnikání a zaměstnanosti Dokončení hospodářské

Více

Regionální operační program Střední Morava. Přehled priorit a opatření. Duben 2007. Prioritní osy programu

Regionální operační program Střední Morava. Přehled priorit a opatření. Duben 2007. Prioritní osy programu Regionální operační program Střední Morava Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 Doprava... 2 Prioritní osa 2 - Integrovaný rozvoj a obnova regionu... 3 Prioritní

Více

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí ISRÚ Integrovaná strategie rozvoje území Nástroj pro čerpání finančních prostředků a jejich přerozdělování

Více

EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU

EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU ZDŮVODNĚNÍ REALIZACE PROJEKTU Nevyužívané, nerekonstruované 3.NP v objektu na Masarykově nám. 45 v Novém Jičíně Riziko částečně chátrající kulturní památky na

Více

Veřejná výzva: Dotisk a aktualizace propagačních materiálů Ostrava

Veřejná výzva: Dotisk a aktualizace propagačních materiálů Ostrava Veřejná výzva: Dotisk a aktualizace propagačních materiálů Ostrava Destinační management turistické oblasti Ostravsko vyhlašuje veřejnou výzvu pro významná místa destinace, poskytovatele ubytovacích kapacit,

Více

Klášterec nad Ohří Kadaň

Klášterec nad Ohří Kadaň Klášterec nad Ohří Kadaň Úvodem Města Klášterec nad Ohří a Kadaň připravují pro návštěvníky regionu návštěvnickou kartu. Karta umožní volný vstup do řady turisticky atraktivních zařízení a poskytne slevy

Více

Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově

Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově Přehled cílů a priorit strategické části za jednotlivé pracovní skupiny

Více

9. REKREACE 9.1 HRADECKO

9. REKREACE 9.1 HRADECKO 9.1 HRADECKO - rekreační osady na Orlici - zahrádkářské kolonie - rozlehlé rekreační lesy včetně vybavenosti (veřejná tábořiště, naučné stezky, hradiště) - rekreační plochy ve vazbě na vodní plochy (např.

Více

Plán výzev ROP Moravskoslezsko na druhé pololetí roku 2011 a první pololetí roku 2012 Specifikace výzev

Plán výzev ROP Moravskoslezsko na druhé pololetí roku 2011 a první pololetí roku 2012 Specifikace výzev Plán výzev ROP Moravskoslezsko na druhé pololetí roku 2011 a první pololetí roku 2012 Specifikace výzev 5. 10. 2011 Plán výzev ROP Moravskoslezsko na 2. pololetí 2011 a 1. pololetí 2012 Specifikace výzev

Více

Programové prohlášení Rady města Hranic

Programové prohlášení Rady města Hranic Programové prohlášení Rady města Hranic pro volební období 2014-2018 Programové prohlášení Rady města Hranic na období 2014-2018 vychází ze znalosti potřeb obyvatel města, opírá se o Program rozvoje města

Více

Ohře spojuje atraktivity pro děti i dospělé. 3G, marketing CR města Louny Komise cestovního ruchu Louny. Jan Vaic, člen komise

Ohře spojuje atraktivity pro děti i dospělé. 3G, marketing CR města Louny Komise cestovního ruchu Louny. Jan Vaic, člen komise Ohře spojuje atraktivity pro děti i dospělé 3G, marketing CR města Louny Komise cestovního ruchu Louny Jan Vaic, člen komise Komise CR v Lounech Poradní orgán Rady Města Loun 6 členů, odborníků se zkušenostmi

Více

Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku. Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3.

Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku. Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3. Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3. května 2018 Základní koncepční dokumenty pro cestovní ruch Aktualizace

Více

Udržitelný rozvoj turistických služeb - STS REGIONÁLNÍ MARKETINGOVÝ PLÁN

Udržitelný rozvoj turistických služeb - STS REGIONÁLNÍ MARKETINGOVÝ PLÁN REGIONÁLNÍ MARKETINGOVÝ PLÁN Únor 2007 1. Segmentace trhu Turistické destinace se často dopouštějí chyby v tom, že se snaží nabízet tzv. všechno všem. Je velmi obtížné a navíc riskantní přijmout takovou

Více

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC 24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC Nové logo Praha 18. 6. 2010 Praha 18. 6. 2010 Destinační agentury ČESKÉ ŠVÝCARSKO o.p.s. Ústecký kraj, NP České Švýcarsko, ZO ČSOP Thilia, Krásná Lípa KRUŠNÉ HORY

Více

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně Národní dotační programy Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského

Více

NPPCR NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem

NPPCR NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem 17. 9. 2013 KÚ Královéhradeckého kraje Cíle programu: vytvoření

Více

PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI

PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI AKČNÍ PLÁN NA ROK 2 stran: Název akce /aktivity Vytvoření standardní organizační struktury TO jednotky destinačního managementu definování oblastí působení a kompetencí Období

Více

Aktualizovaný Program rozvoje obce. Dolany. na období

Aktualizovaný Program rozvoje obce. Dolany. na období Aktualizovaný Program rozvoje obce Dolany na období 2016-2020 Vypracováno: prosinec 2015 ÚVOD Aktualizovaný Program rozvoje obce Dolany na období 2016 2020 je dokument, v němž byla provedena analýza stavu

Více

Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období

Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období 007-0 Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje. 9. 05 ROP Střední Morava Regionální operační program regionu soudržnosti

Více

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020 PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, OPS 2014-2020 Ing Iveta Kopcová MAS Uničovsko ops projektový manažer Medlov, 1282014 Obsah prezentace 1 Zdroje informací ke strategické

Více

1. výzva měrná jednotka (parametr) zdroj ověření. Příjemci dotace. Počet. Příjemci dotace. Počet. Příjemci dotace. Příjemci dotace.

1. výzva měrná jednotka (parametr) zdroj ověření. Příjemci dotace. Počet. Příjemci dotace. Počet. Příjemci dotace. Příjemci dotace. NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH Parametry / indikátory podprogramu na úrovni projektů Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu (117D72100) Národní program podpory

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Miroslava Tichá odbor regionální politiky Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského majetku po živelných

Více

Regionální operační program Jihozápad

Regionální operační program Jihozápad Regionální operační program Jihozápad Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Dostupnost center... 2 Prioritní osa 2 - Stabilizace a rozvoj měst a obcí... 4 Prioritní

Více

9. REKREACE 9.1 HRADECKO

9. REKREACE 9.1 HRADECKO 9.1 HRADECKO - rekreační osady na Orlici - zahrádkářské kolonie - rozlehlé rekreační lesy včetně vybavenosti (veřejná tábořiště, naučné stezky) - rekreační plochy ve vazbě na vodní plochy (např. Stříbrný

Více

Strategie rozvoje mikroregionu Bystřička

Strategie rozvoje mikroregionu Bystřička STRATEGIIE ROZVOJE MIIKROREGIIONU BYSTŘIIČKA BM region o.p.s. 1 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 2 1. OBYVATELSTVO A OBČANSKÁ VYBAVENOST... 3 2. TECHNICKÁ A DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA... 6 3. PODNIKÁNÍ... 10 4. CESTOVNÍ

Více

Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro

Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro Karlovy Vary 12.11.2009 Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro další odpovídající investice

Více

Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů

Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů Realizujeme úzkou a vzájemně výhodnou spolupráci s vybranými

Více

Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období s výhledem do dalších let

Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období s výhledem do dalších let Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období 2017-2020 s výhledem do dalších let Cíl: Pohodlné bydlení v příměstské oblasti se zachováním cenných prvků venkova a vesnické

Více

Českosaské Švýcarsko Sächsisch-Böhmische Schweiz. Turistické balíčky jako výstup koncepce cestovního ruchu

Českosaské Švýcarsko Sächsisch-Böhmische Schweiz. Turistické balíčky jako výstup koncepce cestovního ruchu Českosaské Švýcarsko Sächsisch-Böhmische Schweiz Turistické balíčky jako výstup koncepce cestovního ruchu Českosaské Švýcarsko modelový region pro turistiku v EU o Spolupráce dvou klíčových aktérů: Turistického

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

INVESTICE MĚSTA TELČE V ROCE. Investice Města Telče v roce 2016

INVESTICE MĚSTA TELČE V ROCE. Investice Města Telče v roce 2016 INVESTICE MĚSTA TELČE V ROCE 2016 Obsah: INVESTIČNÍ AKCE Zimní stadion Telč dokončení Chodník v ul. Myslibořská (mezi TESCO a ul. Jiráskova) Oprava povrchu silnice Studnice Mysliboř Oprava komunikace v

Více

C. DOPRAVA A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA

C. DOPRAVA A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA C. DOPRAVA A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA Problematiku dopravy v Chebu řeší aktuální Generel dopravy, který detailně popisuje současnou situaci a navrhuje řešení, která mohou napomoci jejímu zlepšení. Zásadním

Více

Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj. Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013

Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj. Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013 Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013 Rozvoj venkova Olomouckého kraje Charakteristika Olomouckého kraje Nástroje rozvoje venkova

Více

Strategický plán rozvoje města Třeboň

Strategický plán rozvoje města Třeboň MĚSTO TŘEBOŇ Strategický plán rozvoje města Třeboň 2008-2020 Verze 11.9.2008 Příloha č. 1 Shrnutí návrhové části Strana 1 Prioritní osa 1 Třeboň aktivní a komunikující město pro občany Třeboně, Třeboňska

Více

Město Vítkov. Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018

Město Vítkov. Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018 Město Vítkov Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018 únor 2015 Program rozvoje územního obvodu města Vítkova AKČNÍ PLÁN MĚSTA VÍTKOVA NA LÉTA 2015-2018 (schválen Zastupitelstvem města Vítkova dne. usnesením

Více

Udržitelný rozvoj turistických služeb - STS

Udržitelný rozvoj turistických služeb - STS DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ - Listopad 2006 1. Metodika dotazníkového šetření Udržitelný rozvoj turistických služeb - STS V tomto dokumentu se pokusíme určit současnou pozici Mikroregionu Hranicko na trhu cestovního

Více

Soulad budování cyklostezek s rozvojovými dokumenty

Soulad budování cyklostezek s rozvojovými dokumenty Soulad budování cyklostezek s rozvojovými dokumenty Město započalo s budováním cyklostezek a cyklotras jiţ v roce 1990, kdy vznikly cyklostezky v městském parku. Od roku 2003 je budování nových tras prováděno

Více

1. AKTUALIZACE PROGRAM ROZVOJE MĚSTA MORAVSKÝ KRUMLOV NA OBDOBÍ LET

1. AKTUALIZACE PROGRAM ROZVOJE MĚSTA MORAVSKÝ KRUMLOV NA OBDOBÍ LET 1. AKTUALIZACE PROGRAM ROZVOJE MĚSTA MORAVSKÝ KRUMLOV NA OBDOBÍ LET 2016-2022 1. aktualizace Programu rozvoje města byla projednána a schválena Zastupitelstvem města Moravský Krumlov na jeho 17. zasedání

Více

Obec Drážov. Obec Drážov, Drážov 41, Čestice, IČO:

Obec Drážov. Obec Drážov, Drážov 41, Čestice, IČO: Obec Drážov Plán rozvoje sportu obce Drážov na léta 2018-2028 Obec Drážov, Drážov 41, 38719 Čestice, IČO: 00251143 Obsah 1. Úvod 2. Základní východiska a pojmy 3. Obec Drážov 4. Současný stav podpory sportu

Více

Produkt LIPNO BEZ BARIÉR je nabízen jako komplex zahrnující širokou nabídku:

Produkt LIPNO BEZ BARIÉR je nabízen jako komplex zahrnující širokou nabídku: LIPNO BEZ BARIÉR Lipno bez bariér je jediný produkt svého druhu obsahující komplexní nabídku s celoročním využitím nejen pro handicapované, a to díky svým synergickým efektům. Přednosti: vše na jednom

Více

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Česko jede včera, dnes a zítra Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Pamatujete si ještě, jak vůbec vznikla myšlenka Česko jede? CYKLOSTRATEGIE je to minulost, přítomnost, nebo budoucnost? PRIORITA 4. REALIZACE

Více

MV pril 2. Věcný pokrok na úrovni jednotlivých oblastí podpory

MV pril 2. Věcný pokrok na úrovni jednotlivých oblastí podpory MV 10 04 pril 2 Věcný pokrok na úrovni jednotlivých oblastí podpory Stránka 1 z 9 Úplný název 11.1.1 Rozvoj dopravní infrastruktury v regionu 511100 podpořených na rozvoj dopravy (dopravní dostupnost)

Více

Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu

Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná byl schválen 22. 1. 2008 a aktualizován v roce 2011 zastupitelstvem v počtu

Více

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu 4.10.2012 PRAHA Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu Osnova prezentace Co se podařilo zrealizovat v oblasti podpory

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 2011

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 2011 MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 211 15. 7. 3. 7. 211 Zpracoval: Hranická rozvojová agentura, z.s. Třída 1. máje 263, 753 1 Hranice Kontakt: tel.: (+42) 581 626 22

Více

Příloha č. 5 Programu rozvoje obce Svor ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE SVOR

Příloha č. 5 Programu rozvoje obce Svor ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE SVOR Příloha č. 5 Programu rozvoje obce Svor ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE SVOR 1 PROJEKTY OBCE I. Řešení areálu bývalé sklárny I.A. Legislativní řešení s majitelem Evidenční list projektu č.: I.A.1 Pravidelné schůzky

Více

1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ

1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ 1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ Splnění zvolených globálních a specifických cílů je podmíněno realizací řady aktivit. Jejich návrh je zpracován v následující kapitole, a to na 3 úrovních dle míry abstrakce/konkrétnosti:

Více

Časový rámec. P.č. Název projektu, místo realizace, vazba na opatření PR CR OK 1 Marketingové aktivity Olomouckého kraje

Časový rámec. P.č. Název projektu, místo realizace, vazba na opatření PR CR OK 1 Marketingové aktivity Olomouckého kraje místo, 1 Marketingové aktivity Olomouckého e Opatření č. 3.4 2 Vybudování rezervačního systému (KH- OCR, (KH-OCR, OIEP- OPŘ), Cílem projektu je efektivní marketingová podpora cestovního ruchu v OK zaměřená

Více

Strategie rozvoje obce Drozdov

Strategie rozvoje obce Drozdov Obec Drozdov ------------------------------------------------------------------------------ Drozdov 150 789 01 Zábřeh Telefon, fax: 583 427 245 www.obecdrozdov.cz vypracoval: Bc. Marek Karger - starosta

Více

POSKYTNUTÍ INFORMACÍ PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ

POSKYTNUTÍ INFORMACÍ PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ MĚSTO HRANICE ODBOR ROZVOJE MĚSTA VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN: ORM/ /18/CA VYŘIZUJE Ing. Dagmar Čabalová TEL.: 581828200 FAX: 581828650 E-MAIL: dagmar.cabalova@mesto-hranice.cz DATUM: 23.01.2018 POSKYTNUTÍ

Více

1. Úvod. 2. Seznam použitých zkratek

1. Úvod. 2. Seznam použitých zkratek STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA TELČE (AKČNÍ PLÁN MĚSTA 2005-2006) Verze - červen 2005 1. Úvod Posláním akčního plánu je převedení Strategie města do běžného každodenního života. Jde o nástroj sloužící

Více

Zásobník aktivit v oblasti cestovního ruchu na období

Zásobník aktivit v oblasti cestovního ruchu na období Zásobník aktivit v oblasti cestovního ruchu na období 2017 2020 Zadavatel: Město, OŠKT Pernštejnské náměstí 1, 753 01 www.mesto-hranice.cz Zpracovatel: Hranická rozvojová agentura, z.s. Tř. 1. máje 328,

Více

Akční plán Mikroregionu Dolní Poolšaví, dobrovolného svazku obcí pro období

Akční plán Mikroregionu Dolní Poolšaví, dobrovolného svazku obcí pro období Akční plán u dobrovolného svazku obcí pro období 2018 Kunovice Podolí Popovice Veletiny Hradčovice Drslavice Uherské Hradiště Míkovice, Sady, Vésky Leden OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. ZÁKLADNÍ INFORMACE O STRATEGII...

Více

Projektový inkubátor

Projektový inkubátor Projektový inkubátor 2007-2013 Financování ze SF EU ERDF P.č. Projekty Města Valašské Meziříčí Finanční zdroje na období 2007 2013 Úkoly Stupeň připravenosti 1 Obchvat města Valašské Meziříčí propojení

Více

Udržitelná doprava. Veřejné fórum. Uherské Hradiště

Udržitelná doprava. Veřejné fórum. Uherské Hradiště Udržitelná doprava Veřejné fórum Uherské Hradiště 20.03.2018 OBSAH A. Veřejná doprava A.1 Dopravní terminál A.2 Nové zastávky (koncepce MHD) B. Cyklistická doprava B.1 Cyklotrasa Mojmír B.2 Cyklostezka

Více

22. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva v Olomouckém kraji (částečně ve Zlínském kraji oblast Valašského Meziříčí)

22. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva v Olomouckém kraji (částečně ve Zlínském kraji oblast Valašského Meziříčí) 22. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva v Olomouckém kraji (částečně ve Zlínském kraji oblast Valašského Meziříčí) 1. Základní údaje k celému toku Délka toku: Bečva 62 km, Rožnovská Bečva 31,5 km, Vsetínská

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

Regionální operační program Severozápad příležitosti pro neziskové organizace. Karlovy Vary,

Regionální operační program Severozápad příležitosti pro neziskové organizace. Karlovy Vary, Regionální operační program Severozápad příležitosti pro neziskové organizace Karlovy Vary, 18.3.2008 Regionální rada RS Severozápad Regionální rada regionu soudržnosti Severozápad orgán, resp. právnická

Více

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky?

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Statutární město Ostrava odbor ekonomického rozvoje Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Odbor ekonomického rozvoje Ing. Helena Ochmanská 10. 12. 2009 www.ostrava.cz Programové balíčky

Více

PŘÍLOHA 6 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ

PŘÍLOHA 6 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PŘÍLOHA DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ Příloha : Dotazníkové šetření. UVOD V rámci zpracování etapy Průzkumy a rozbory Územní studie krajiny ORP Liberec bylo provedeno dotazníkové šetření s cílem zjistit, jaké y

Více

Akční plán realizace strategického plánu rozvoje města Šumperka

Akční plán realizace strategického plánu rozvoje města Šumperka Akční plán realizace strategického plánu rozvoje města Šumperka 2011-13 Popis Možná dotacezdroj 2011 2012 2013 I1- Dobudování kvalitního dopravního systému města Cyklistické stezky Vybudování cyklostezky

Více

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ Strategická vize Turistická oblast Ostravsko moderní centrum živé kultury, zábavy a sportu s unikátními industriálními atraktivitami nabízející

Více

Dořešení pozemků a souhlasu vlastníků s vedením sítě Obec odbor investic Termín 2013

Dořešení pozemků a souhlasu vlastníků s vedením sítě Obec odbor investic Termín 2013 Prioritní oblasti 1 Bezpečné a zdravé prostředí Dobudování kanalizační sítě centrum obce Dořešení pozemků a souhlasu vlastníků s vedením sítě odbor investic 2013 3 mil. Kč Pořízení kropícího vozu Je podána

Více

Oblast intervence 1.1 - Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury

Oblast intervence 1.1 - Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury Regionální operační program Moravskoslezsko REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM MORAVSKOSLEZSKO Moravskoslezský kraj Na tento operační program je určeno 15% z celkové alokace pro všechny ROPy. Rozpočet na celkové

Více

Vize Karlovarského kraje v cyklodopravě. Slatina 26.10.2011

Vize Karlovarského kraje v cyklodopravě. Slatina 26.10.2011 Vize Karlovarského kraje v cyklodopravě Slatina 26.10.2011 OBSAH PREZENTACE 1. CYKLISTIKA VE STRATEGICKÝCH DOKUMENTECH KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. FINANČNÍ ZDROJE A DOTAČNÍ POLITIKA 3. REKREAČNÍ CYKLISTIKA

Více

D o h o d a (Memorandum)

D o h o d a (Memorandum) D o h o d a (Memorandum) o vzájemné spolupráci MD, MMR, MŽP, MZ a krajů k naplnění realizace Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy ČR Úvod Vláda České republiky přijala usnesením vlády č. 678 ze

Více

Priority MAS Královská stezka

Priority MAS Královská stezka Priority MAS Královská stezka Priority MAS Královská stezka Zlepšování kvality života v obcích MAS Podpora občanské společnosti Podpora podnikání a trhu práce Zemědělství, lesnictví a rybářství Cestovní

Více

PROJEKTY ZLÍNSKÉHO KRAJE PRO ROZVOJ CYRILOMETODĚJSKÉ STEZKY

PROJEKTY ZLÍNSKÉHO KRAJE PRO ROZVOJ CYRILOMETODĚJSKÉ STEZKY Staré Město, 15.10.2014 PROJEKTY ZLÍNSKÉHO KRAJE PRO ROZVOJ CYRILOMETODĚJSKÉ STEZKY Ing. Monika Daňková Odbor strategického rozvoje kraje Projekty OBDOBÍ REALIZACE : 2012-2014 DOTAČNÍ TITUL: OP PŘESHRANIČNÍ

Více

Region soudržnosti NUTS II Střední Morava. Model IPRM a IPRÚ

Region soudržnosti NUTS II Střední Morava. Model IPRM a IPRÚ Region soudržnosti NUTS II Střední Morava Model IPRM a IPRÚ IPRM-integrovaný plán rozvoje města Východiska na úrovni EU a ČR - Legislativa pro období 2007-2013 důraz na integrovaný přístup a tlak velkých

Více