ČESTNÝ ČLEN SLOVENSKEJ UROLOGICKEJ SPOLOČNOSTI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ČESTNÝ ČLEN SLOVENSKEJ UROLOGICKEJ SPOLOČNOSTI"

Transkript

1 ČESTNÝ ČLEN SLOVENSKEJ UROLOGICKEJ SPOLOČNOSTI MUDr. Jan Schraml, PhD prednosta Kliniky urologie a robotické chirurgie UJEP, MNUL Masarykova nemocnice Ústí nad Labem Výbor Slovenskej urologickej spoločnosti sa uzniesol udeliť MUDr. Janovi Schramlovi,PhD pri príležitosti 25. výročnej konferencie SUS titul Čestný člen Slovenskej urologickej spoločnosti. Toto ocenenie je prejavom vďaky za mimoriadné odborné a ľudské úsilie, ktorým MUDr. J Schraml,PhD prispel k rozvoju robotickej chirurgie na Slovensku. Ocenenie bude odovzdané na 25. výročnej konferencii Slovenskej urologickej spoločnosti dňa 7.júna 2018 pri slávnostnom otvorení konferencie.

2 Životopis MUDr. Jan Schraml, Ph.D. Narozen 15. října 1968 Vzdělání Úplné odborné středoškolské vzdělání ukončené maturitní zkouškou I.LF UK Praha v letech , promoce Doktorandské studium LF UP Olomouc v letech Specializace: Urologie prvního stupně dne 30. června Urologie druhého stupně dne 26. června Ph.D. obhájeno v roce 2013 Licence ČLK: Pro výkon samostatné praxe, pro výkon funkce odborného zástupce, pro poskytování poradenských služeb pro obor urologie udělena 21. července Pro funkci vedoucího lékaře primáře pro obor urologie udělena od 11. října Soudní znalec pro obor zdravotnictví, odvětví zdravotnická různá, specializace urologie, zdravotnická technika od 7. března Přehled zaměstnání a zařazení dělnická povolání ve zdravotnictví v KÚNZ a následně VFN Praha 2. Od roku 1994 dosud zaměstnán v Masarykově nemocnice v Ústí nad Labem (MNUL) na urologickém oddělení. 1/ / lékař absolvent. 1/ / lékař urolog. 1/ /12/2000 pověřen výkonem funkce zástupce primáře urologického oddělení. 20/12/ /11/2003 pověřen zastupováním funkce primáře urologického oddělení.

3 1/6/ / jmenován náměstkem ředitele MNUL pro chirurgické obory. 1/12/2003 1/4/2014 primář urologického oddělení MNUL 1/9/ / primář COS a CS Od 1/4/2014 přednosta Kliniky urologie a robotické chirurgie UJEP, MNUL Další aktivity Externí oponent pro IGA. Oficiální proctor Intuitive Surgical pro urologii Člen představenstva OS ČLK v Ústí nad Labem od 2000 Působím jak školitel v tréninkových robotických kurzech EUA Znalost angličtiny na úrovni mluveného a psaného slova, v angličtině přednáším. Pedagogicky pracuji při výuce urologie u mediků z LF UK Plzeň, kteří stážují v rámci 6. ročníku v MNUL, více jak 10. let Přehled členství v odborných společnostech Česká urologická společnost. Společnost robotické chirurgie, člen výboru. Přehled kurzů a stáží Europen course of laparoscopic surgery, Brusel Course on Urologic Surgery, KU Leuven IMORU, Hamburg Postagraduální kurz urologie, Kaprun 2002 a Obertauren V roce 2009 jsem započal Doktorandské studium LF UP Olomouc pod vedením prof. MUDr. Vladimíra Študenta, Ph.D. a toto studium jsem ukončil úspěšnou v roce 2013 obhajobou práce zabývající se problematikou karcinomu prostaty a PSA a získal titul Ph.D.

4 V lednu 2014 sloučením urologického oddělení a centra robotické chirurgie byla ustanovena Klinika urologie a robotické chirurgie University Jana Evangelisty Purkyně v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem jejíž jsem se stal na základě konkurzu prvním přednostou a v této funkci pokračuji dosud. Mou hlavní odbornou náplní se stala uro-onkologie s robotickou operativou. K dnešnímu datu jsem provedl více jak robotických operací. Stál jsem u zrodu několika center robotické chirurgie, nejen u nás ale i ve světě ( Banská Bystrica, Celje, Petrohrad, Moskva, Novosibirsk a další). Odoperoval nebo jsem pomohl provést první roboticky asistovanou prostatektomii na Slovensku, Maďarsku, Slovinsku. V Rotterdamu jsem jako proktor pomohl provést první dvě roboticky asistované donnor nefrektomie. Stejně tak jsem se podílel na rozvoji záchovných robotických výkonech na ledvině. V našem školícím centru získala erudici celá plejáda úspěšných robotických chirurgů, např. Prof. Bajuk, Doc. Jarolím, Doc. Broďák, prim. Baláž, prof. Mosoyan, prof Kamalov, Dr. Bábela a další. Díky nestálému držení se i na technologické špičce, jsme provedli jeden z první single side robotických výkonů nejen v ČR ale i v Evropě v loňském roce. Od roku 2012 vedu kurzy robotické chirurgie pod patronací EUA. Provedl jsem life case v oblasti robotiky nejen na sjezdech ČUS (Ostrava, Olomouc), ale i v dalších zemích ( Maďarsko, Slovensko, Slovinsko, Rusko) a to včetně 3 D přenosu do Koreji. Jsem autor a spoluautor více jak 20 publikací nejen v českých periodicích. Publikace Citace dle ISO 690 SCHRAML, Jan. Robotická operativa v urologii. Postgraduální medicína, 2014, roč. 16, č. 8, s ISSN: SCHRAML, Jan BROUL, Marek ČEGAN, Martin, et al. Detekce cirkulujících nádorových buněk u urologických nádorů. Česká urologie, 2014, roč. 18, Suppl. 1 (60. výroční konference České urologické společnosti ČLS JEP. Brno, ), s. 42. ISSN: LIEHNE, Josef SCHRAML, Jan. Historie a současnost chirurgických oborů v Masarykově nemocnici:

5 Operační sály. In: Od historie k současnosti. 1. vyd. Ústí nad Labem : Krajská zdravotní, a. s. - Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., , s ISBN: BROUL, Marek SCHRAML, Jan. Historie a současnost chirurgických oborů v Masarykově nemocnici: Robotická chirurgie. In: Od historie k současnosti. 1. vyd. Ústí nad Labem : Krajská zdravotní, a. s. - Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., , s. 38. ISBN: LIEHNE, Josef SCHRAML, Jan. Historie a současnost chirurgických oborů v Masarykově nemocnici: Urologie. In: Od historie k současnosti. 1. vyd. Ústí nad Labem : Krajská zdravotní, a. s. - Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., , s ISBN: BROUL, Marek SCHRAML, Jan. Kvalita života a hodnocení erektilní dysfunkce po robotické radikální prostatektomii. Urologie pro praxi, 2014, roč. 15, č. 3, s ISSN: KLÍMA, Martin SCHRAML, Jan DERNER, Milouš ČEGAN, Martin. Dlaždicobuněčný karcinom ledvinné pánvičky. Česká urologie, 2014, roč. 18, č. 1, s ISSN: BROUL, Marek SCHRAML, Jan. Kvalita života a hodnocení erektilní dysfunkce po radikální prostatektomii. Česká urologie, 2013, roč. 17, Suppl. 1 (59. výroční konference České urologické společnosti ČLS JEP. Karlovy Vary, ), s. 74. ISSN: SCHRAML, Jan BROUL, Marek BOČAN, Miloš ŠTRBAVÝ, M. Limitace roboticky asistované radikální prostatektomie - prostor pro perineální radikální prostatektomii. Česká urologie, 2013, roč. 17, Suppl. 1 (59. výroční konference České urologické společnosti ČLS JEP. Karlovy Vary, ), s. 51. ISSN: SCHRAML, Jan BROUL, Marek BOČAN, Miloš ČEGAN, Martin. Poranění rekta během miniinvazivní radikální prostatektomie roboticky asistované radikální prostatektomie. Urologie pro praxi, 2013, roč. 14, č. 3, s ISSN: HLAVIČKA, Martin SCHRAML, Jan ČEGAN, Martin ADÁMEK, Daniel. Hydronefróza segmentu

6 podkovovité ledviny raritní velikosti a jeho chirurgické řešení. Česká urologie, 2013, roč. 17, č. 2, s ISSN: SCHRAML, Jan BROUL, Marek ČEGAN, Martin HRACH, Karel. Zhodnocení patologických výsledků z pohledu urologa po radikální prostatektomii z důvodu karcinomu prostaty i při "normálních" hodnotách PSA. Česká urologie, 2013, roč. 17, č. 2, s ISSN: SCHRAML, Jan. Editorial. Česká urologie, 2013, roč. 17, č. 2, s ISSN: BROUL, Marek SCHRAML, Jan DERNER, Milouš ČEGAN, Martin. Liposarkom retroperitonea v lokalizaci dolního pólu ledviny. Česká urologie, 2012, roč. 16, č. 4, s ISSN: HLAVIČKA, Martin SCHRAML, Jan BROUL, Marek, et al. Germinální tumor varlete u nespolupracujícího pacienta. Česká urologie, 2012, roč. 16, č. 3, s ISSN: KOKOŠKA, V. SCHRAML, Jan NALOS, Daniel, et al. Roboticky asistovaná radikální prostatektomie z pohledu anesteziologa a intenzivisty. Urologie pro praxi, 2012, roč. 13, č. 1, s ISSN: SCHRAML, Jan BOČAN, Miloš BROUL, Marek ŠTRBAVÝ, M. Výsledky 500 radikálních robotických prostatektomií. In: Vybrané otázky onkologie... Praha : Galén, [1997] , roč. 15, s. 68. BROUL, Marek SCHRAML, Jan. Použití dotazníku IIEF 5 při hodnocení erektilní dysfunkce u pacientů s karcinomem prostaty. In. 13. ročník Moravského urologického sympozia. 2011, roč. 12, Suppl. A, A10. SCHRAML, Jan. Srovnání výsledků předoperačního PSA, včetně jeho poměru a histologického nálezu preparátu po radikální robotické prostatektomii u prvních 200 pacientů, kteří měli vstupní PSA do 4,5 ng/ml. In. 13. ročník Moravského urologického sympozia. 2011, roč. 12, Suppl. A, A8-A9. BROUL, Marek SCHRAML, Jan BOČAN, Miloš, et al. Resekce tumorů ledvin pomocí systému da Vinci S HD. Naše první zkušenosti. Endoskopie, 2011, roč. 20, č. 3-4, s ISSN:

7 BROUL, Marek SCHRAML, Jan HLAVIČKA, Martin, et al. Resekce tumorů ledvin pomocí systému davinci S HD čtyřleté zkušenosti. Česká urologie, 2011, roč. 15, Suppl. 2, s. 78. ISSN: BROUL, Marek SCHRAML, Jan. Použití dotazníku IIEF 5 při hodnocení erektilní dysfunkce u pacientů s podezřením na karcinom prostaty. Urologie pro praxi, 2011, roč. 12, č. 4, s ISSN: BOČAN, Miloš SCHRAML, Jan BROUL, Marek, et al. Robotická radikální prostatektomie - porovnání prvních a následných 100 pacientů v Centru robotické chirurgie KZ, a.s., Ústecký kraj. Česká urologie, 2010, roč. 14, č. 4, s ISSN: HORA, Milan ÜRGE, Tomáš ERET, Viktor, et al. Hybridní onkocytické/chromofobní tumory (HOChT) ledviny (»Birt-Hogg-Dubé syndrome like«tumory). Česká urologie, 2010, roč. 14, č. 4, s ISSN: BROUL, Marek SCHRAML, Jan HLAVIČKA, Martin, et al. Resekce tumorů ledvin pomocí systému da Vinci s HD - naše první zkušenosti. Česká urologie, 2010, roč. 14, č. 4, s ISSN: BROUL, Marek SCHRAML, Jan STICOVÁ, Eva DERNER, Milouš. Adrenokortikální karcinom. Urologie pro praxi, 2010, roč. 11, č. 4, s ISSN: SCHRAML, Jan. Srovnání výsledků předoperačního PSA, včetně jeho poměru a histologického nálezu preparátu po radikální robotické prostatektomii. Urologie pro praxi, 2010, roč. 11, Suppl. A, A8. ISSN: SCHRAML, Jan. Rakovina prostaty: časté nádorové onemocnění mužů starších 50 let. Praha : Hospimed, SCHRAML, Jan. Karcinom prostaty v éře nastupující robotické chirurgie. Medical tribune, 2009, roč. 5, č. 32, B5. ISSN: SCHRAML, Jan ŠTRBAVÝ, M. BOČAN, Miloš. Robotická radikální prostatektomie naše zkušenosti po provedení prvních 130 operací. Hojení ran, 2009, roč. 3, Supl. 3, s ISSN:

8 BROUL, Marek SCHRAML, Jan BOČAN, Miloš, et al. Adrenokortikální karcinom - kazuistika. Česká urologie, 2009, roč. 13, č. 4, s ISSN: BOČAN, Miloš SCHRAML, Jan BROUL, Marek, et al. Robotická radikální prostatektomie - prvních 100 pacientů v Centru robotické chirurgie KZ, a.s. Ústecký kraj. Česká urologie, 2009, roč. 13, č. 4, s ISSN: SCHRAML, Jan. Možnosti roboticky asistované chirurgie v urologii. Lékařské listy, 2009, roč. 58, č. 6, s BROUL, Marek SCHRAML, Jan HYNEK, Václav, et al. Přehled operačních výkonů a jejich výsledků při léčbě angiomyolipom ledviny na našem oddělení za posledních 5 let. In: Vybrané otázky onkologie... Praha : Galén, [1997] , XII., s. 96. LIEHNE, Josef SCHRAML, Jan. Za doc. MUDr. Jiřím Mikšem, CSc. Česká urologie, 2008, roč. 12, č. 1, s. 67. ISSN: SCHRAML, Jan. Prostatický specifický antigen (PSA). Postgraduální medicína, 2008, roč. 10, č. 8, s příl. ISSN: SCHRAML, Jan. Karcinom prostaty v ambulanci praktického lékaře. Postgraduální medicína, 2008, roč. 10, č. 8, s příl. ISSN: HYNEK, Václav SCHRAML, Jan HLAVIČKA, Martin. Současné možnosti operačního řešení inkontinence moči u žen. Postgraduální medicína, 2008, roč. 10, č. 8, s příl. ISSN: SCHRAML, Jan HYNEK, Václav DVOŘÁK, T., et al. Přehled operačních výkonů a jejich výsledků při léčbě nádorů varlat na našem oddělení za posledních 5 let: 15. onkologicko-urologické sympozium a 11. mammologické sympozium, Praha, [abstrakt]. In: Vybrané otázky onkologie... Praha : Galén, [1997] , XI., s. 60. SCHRAML, Jan HYNEK, Václav DVOŘÁK, T., et al. Přehled souboru pacientů našeho oddělení s diagnostikovaným karcinomem prostaty při "normální" hodnotě PSA v době diagnózy: 15. onkologicko-urologické sympozium a 11. mammologické sympozium, Praha, [abstrakt]. In: Vybrané otázky onkologie... Praha : Galén, [1997] , XI., s. 19.

9 SCHRAML, Jan HYNEK, Václav DVOŘÁK, T., et al. Naše výsledky radikální léčby karcinomu prostaty za posledních 5 let: 15. onkologicko-urologické sympozium a 11. mammologické sympozium, Praha, [abstrakt]. In: Vybrané otázky onkologie... Praha : Galén, [1997] , XI., s. 12. DVOŘÁK, Tomáš SCHRAML, Jan HYNEK, Václav, et al. Oboustranná granulomatózní orchiepididymitis jako komplikace BCG léčby povrchového karcinomu močového měchýře. Urologie pro praxi, 2007, roč. 8, č. 4, s ISSN: SCHRAML, Jan HYNEK, V. HÁLEK, M. STICOVÁ, E. Nemožnost provedení záchovného výkonu na ledvině - přínos pro pacienta: [14. onkol.-urol. sympozium a 10. mammolog. sympozium, Praha, ]. In: Vybrané otázky onkologie... Praha : Galén, [1997] , s. 50. SCHRAML, Jan HYNEK, V. HÁLEK, M., et al. Radikální cystektomie u mladé ženy, úskalí a následky: [14. onkol.-urol. sympozium a 10. mammolog. sympozium, Praha, ]. In: Vybrané otázky onkologie... Praha : Galén, [1997] , s. 26. SCHRAML, Jan LAŽANSKÁ, V. HYNEK, Václav, et al. Naše zkušenosti s totální pánevní eviscerací: Praha, října Abstrakt. In: Výroční konference České urologické společnosti ČLS JEP s kurzem ESU. 1. vyd. Hradec Králové : Nucleus HK, , s ISBN: SCHRAML, Jan LIEHNE, Josef HYNEK, Václav, et al. Naše zkušenosti s léčbou bicalutamidem 150 mg u rizikového pacienta s karcinomem prostaty: Praha, října Abstrakt. In: Výroční konference České urologické společnosti ČLS JEP s kurzem ESU. 1. vyd. Hradec Králové : Nucleus HK, , s ISBN: HYNEK, Václav KUNEC, F. SCHRAML, Jan. Naše zkušenosti a výsledky s "tension free" operačními metodami stresové inkontinence u žen: Praha, října Abstrakt. In: Výroční konference České urologické společnosti ČLS JEP s kurzem ESU. 1. vyd. Hradec Králové : Nucleus HK, , s ISBN: SCHRAML, Jan LIEHNE, Josef HYNEK, Václav, et al. Naše zkušenosti s léčbou bicalutamidem 150 mg u rizikového pacienta s karcinomem prostaty: Výroční konference České urologické společnosti ČLS JEP s kurzy ESU a ESPU. [Praha, a ]. Abstrakt. Česká urologie, 2005,

10 roč. 9, č. 2, s. 55. ISSN: HYNEK, Václav KUNEC, F. SCHRAML, Jan. Naše zkušenosti a výsledky s "tension free" operačními metodami stresové inkontinence u žen: Výroční konference České urologické společnosti ČLS JEP s kurzy ESU a ESPU. [Praha, a ]. Abstrakt. Česká urologie, 2005, roč. 9, č. 2, s. 40. ISSN: SCHRAML, Jan. Komentář: [k článku: "Výskyt a léčba návalů horka při antiandrogenní léčbě karcinomu prostaty" na s ]. Postgraduální onkologie, 2005, Roč. 1, č. 1, s. 13. ISSN: SCHRAML, Jan HYNEK, Václav HÁLEK, Michal, et al. Výsledky operační léčby karcinomu ledviny za posledních pět let. In: Vybrané otázky onkologie... Praha : Galén, [1997] , VIII, s. 83. BROUL, Marek SCHRAML, Jan HYNEK, Václav, et al. Příbuzenský záchyt nádorů ledvin. In: Vybrané otázky onkologie... Praha : Galén, [1997] , VIII, s. 60. HYNEK, Václav SCHRAML, Jan HÁLEK, Michal, et al. Případ rychle progradujícího nádoru močového měchýře. In: Vybrané otázky onkologie... Praha : Galén, [1997] , VIII, s. 51. SCHRAML, Jan HYNEK, Václav HÁLEK, Michal, et al. Případ pozdní metastázy nádoru močového měchýře, který podstoupil cystektomii s nálezem v preparátu pt0n0. In: Vybrané otázky onkologie... Praha : Galén, [1997] , VIII, s. 50. SCHRAML, Jan HYNEK, Václav HÁLEK, Michal, et al. Výsledky pacientů za posledních 10 let, kteří podstoupili cystektomii, ve které již nádor nebyl nalezen. In: Vybrané otázky onkologie... Praha : Galén, [1997] , VIII, s. 33. SCHRAML, Jan HYNEK, Václav HÁLEK, Michal, et al. Naše indikace a výsledky pacientů, kteří u nás podstoupili radikální cystektomii za posledních 5 let. In: Vybrané otázky onkologie... Praha : Galén, [1997] , VIII, s. 31. SCHRAML, Jan. Role a místo inhibitorů 5-alfa-reduktázy v léčbě benigní hyperplazie prostaty. Urologické listy, 2004, Roč. 2, č. 4, s ISSN:

11 Přehled účastí na klinických studiích 1. AT II study with septic patients, IIIb phase - subinvestigator 2. Oncology - III phase with prostatic treatment cancer - subinvestigator 3. Hyperactive bladder - III phase 905-Cl-015 and principal investigator 4. Hyperactive bladder - II phase SPM principal investigator 5. Hyperactive bladder - II phase E-4018/Cl50- principal investigator 6. Postoperative pain - I93 - principal investigator 7. Urinary tact infection - SCH-01 - principal investigator 8. Bladder wall ticknes and alfalytics therapy - 01-OMN-01 - subinvestigator

Plán odborných aktivit České urologické společnosti na rok 2012

Plán odborných aktivit České urologické společnosti na rok 2012 Plán odborných aktivit České urologické společnosti na rok 2012 Leden: Únor: Praktický kurz urodynamické vyšetření (postgraduální specializační kurz), 3. 2. 2012 Urologická klinika LF, UP Olomouc Kurz

Více

Tipy a triky urologické operativy

Tipy a triky urologické operativy 3. český video-seminář Tipy a triky urologické operativy 24. dubna 2015 Výukové centrum LF UK a Pořádá Urologická klinika LF UK a a Aesculap Akademie pod záštitou České urologické společnosti České akademie

Více

Tipy a triky urologické operativy

Tipy a triky urologické operativy 2. český video-seminář Tipy a triky urologické operativy 28. března 2014 Výukové centrum LF UK a FN Hradec Pořádá Urologická klinika LF UK a FN Hradec a Aesculap Akademie pod záštitou České urologické

Více

Tipy a triky urologické operativy

Tipy a triky urologické operativy 2. český video-seminář Tipy a triky urologické operativy 28. března 2014 Výukové centrum LF UK a FN Hradec Králové Pořádá Urologická klinika LF UK a FN Hradec Králové a Aesculap Akademie pod záštitou České

Více

JARNÍ EDUKAČNÍ UROLOGICKÉ SYMPOZIUM

JARNÍ EDUKAČNÍ UROLOGICKÉ SYMPOZIUM Česká urologická společnost České lékařské společnosti J.E.Purkyně pořádá JARNÍ EDUKAČNÍ UROLOGICKÉ SYMPOZIUM Kongresový hotel Jezerka Seč 13. 14. duben 2018 Akce konaná pod záštitou České urologické společnosti

Více

Program časného záchytu karcinomu prostaty u populace mužů v dispenzární péči po onkologických onemocněních

Program časného záchytu karcinomu prostaty u populace mužů v dispenzární péči po onkologických onemocněních Program časného záchytu karcinomu prostaty u populace mužů v dispenzární péči po onkologických onemocněních CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_039/0008167 Program časného záchytu karcinomu prostaty u populace mužů

Více

Koncepce oboru Dětská chirurgie

Koncepce oboru Dětská chirurgie Koncepce oboru Dětská chirurgie Deklarace dětské chirurgie podle světové federace společností pediatrických chirurgů (W.O.F.A.P.S.): Děti nejsou jen malí dospělí a mají interní i chirurgické problémy a

Více

Evropský den onemocnění prostaty 15. září 2005 Aktivita Evropské urologické asociace a České urologické společnosti

Evropský den onemocnění prostaty 15. září 2005 Aktivita Evropské urologické asociace a České urologické společnosti Evropský den onemocnění prostaty 15. září 2005 Aktivita Evropské urologické asociace a České urologické společnosti prim. MUDr. Jan Mečl Urologické oddělení Krajská nemocnice Liberec Co je to prostata?

Více

MONITORING RACH DA VINCI ČESKÁ REPUBLIKA

MONITORING RACH DA VINCI ČESKÁ REPUBLIKA MONITORING RACH DA VINCI ČESKÁ REPUBLIKA KVĚTEN OD 08.05. DO 14.05.2010 1 www.pressonline.cz STR. 1/2 Na Slovensku proplácejí robotické operace v Čechách Slovenské pojišťovny zcela hradí slovenským pacientům

Více

Zpráva ze zahraniční stáže Urologická klinika Semmelweisovy Univerzity, Budapešť

Zpráva ze zahraniční stáže Urologická klinika Semmelweisovy Univerzity, Budapešť Zpráva ze zahraniční stáže Urologická klinika Semmelweisovy Univerzity, Budapešť Měla jsem možnost absolvovat 2 týdenní klinickou stáž na Urologické klinice Semmelweisovy univerzity (Department of Urology

Více

Zkušenosti z chirurgickou léčbou karcinomu prostaty. Broďák M. Urologická klinika LFUK a FN Hradec Králové

Zkušenosti z chirurgickou léčbou karcinomu prostaty. Broďák M. Urologická klinika LFUK a FN Hradec Králové Zkušenosti z chirurgickou léčbou karcinomu prostaty Broďák M. Urologická klinika LFUK a FN Hradec Králové www.urologie-hk.cz Úvod Nejčastější zhoubný nádor u mužů (mimo nádorů kůže) Narůstající incidence,

Více

Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvková organizace urologické oddělení

Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvková organizace urologické oddělení Nemocnice, příspěvková organizace urologické oddělení pořádá Termín a místo konání: 8. 6. 2018 Hotel Kouty Hosté: Mgr. David Rezničenko, MHA - ředitel Nemocnice PhDr. Lada Nováková, PhD. - náměstkyně ošetřovatelské

Více

Nabídka pro vystavovatele. Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka

Nabídka pro vystavovatele. Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka Nabídka pro vystavovatele Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka Základní informace PREZIDENT SYMPOZIA: doc. MUDr. Vladimír Študent, Ph.D. přednosta Urologická klinika

Více

doc. MUDr. Jaroslav Slaný, CSc.

doc. MUDr. Jaroslav Slaný, CSc. ŢIVOTOPIS doc. MUDr. Jaroslav Slaný, CSc. * 3.10. 1957 MORAVSKÁ OSTRAVA PROFESIONÁLNÍ PRAXE A FUNKCE VZDĚLÁNÍ A VĚDECKÝ RŮST JAZYKOVÉ ZNALOSTI 2005- dosud děkan Zdravotně sociální fakulty Ostravské univerzity

Více

Hradcův večer. Spolek lékařů českých v Praze říjen let budovy urologie na Karlově

Hradcův večer. Spolek lékařů českých v Praze říjen let budovy urologie na Karlově Hradcův večer Spolek lékařů českých v Praze říjen 2016 40 let budovy urologie na Karlově 1 Životní jubilea v roce 2016 2 Mgr. Dana Jurásková, PhD. ředitelka VFN 3 Prof. MUDr. Václav Šimon, DrSc. 4 MUDr.

Více

MORAVSKÉ UROLOGICKÉ SYMPOZIUM

MORAVSKÉ UROLOGICKÉ SYMPOZIUM 4 MORAVSKÉ UROLOGICKÉ SYMPOZIUM Čtvrtek 20. 3. 2014 / lékařská sekce 14.00 Slavnostní zahájení doc. MUDr. Vladimír Študent, Ph.D., 14.10 16.00 Doktorandský studijní program garant doc. MUDr. Vladimír Študent,

Více

Funkční Urologie Novinky 2017

Funkční Urologie Novinky 2017 Pozvánka Funkční Urologie Novinky 2017 Hotel ILF, Praha 1. 2. června 2017 Odborná garance: prim. MUDr. Miroslav Krhovský Konference Sekce pro urodynamiku, neurourologii a urogynekologii České urologické

Více

Profesní životopisy lékařů

Profesní životopisy lékařů Profesní životopisy lékařů Prim. MUDr. Peter Kraus Vzdělání 10/2016 Zvláštní odborná způsobilost v oboru Urogynekologie 10/2012 Diplom celoţivotního vzdělávání 07/2008 Specializovaná způsobilost Gynekologie

Více

Pohled do historie: Operace rakoviny prostaty

Pohled do historie: Operace rakoviny prostaty Press kit Pohled do historie: Operace rakoviny prostaty Pacientů s rakovinou prostaty každý rok přibývá 1 Podle statistických údajů je rakovina prostaty nejčastějším nádorovým onemocněním mužů v rozvinutých

Více

UROLOGY WEEK 2012 Urologická klinika VFN a 1. LF UK v Praze

UROLOGY WEEK 2012 Urologická klinika VFN a 1. LF UK v Praze Urologická klinika VFN a 1. LF UK v Praze MUDr. Libor Zámečník, Ph.D., FEBU Urologická klinika VFN a 1. LF UK v Praze přednosta prof. MUDr. Tomáš Hanuš, DrSc. Urologická klinika VFN a 1. LF UK se letos

Více

NÁDORY HLAVY A KRKU 2014

NÁDORY HLAVY A KRKU 2014 MEZIOBOROVÁ KONFERENCE CHIRURGIE HLAVY A KRKU, PATOLOGIE & ONKOLOGIE HRADEC KRÁLOVÉ 28. - 29. března 2014 Organizátoři: Univerzita Karlova v Praze, Lékařská fakulta v Hradci Králové a Onkologická sekce

Více

Tipy a triky urologické operativy

Tipy a triky urologické operativy 4. český video-seminář Tipy a triky urologické operativy 22. dubna 2016 Výukové centrum LF UK a FN Pořádá Urologická klinika LF UK a FN a Aesculap Akademie pod záštitou České urologické společnosti České

Více

SYMPÓZIUM UROLOGICKÉ JARNÍ EDUKACNÍ JEUS Grandhotel Ambassador, Karlovy Vary Česká urologická společnost ČLS JEP pořádá

SYMPÓZIUM UROLOGICKÉ JARNÍ EDUKACNÍ JEUS Grandhotel Ambassador, Karlovy Vary Česká urologická společnost ČLS JEP pořádá Česká urologická společnost ČLS JEP pořádá JARNÍ EDUKACNÍ UROLOGICKÉ SYMPÓZIUM Grandhotel Ambassador, Karlovy Vary JEUS 2019 12. - 13. 4. 2019 Pořadatel: Česká urologická společnost ČLS JEP Organizační

Více

Sborník prezentací 2. Celostátní konference České společnosti robotické chirurgie ČLS JEP

Sborník prezentací 2. Celostátní konference České společnosti robotické chirurgie ČLS JEP Sborník prezentací 2. Celostátní konference České společnosti robotické chirurgie ČLS JEP Robotická chirurgie 2012 Trendy, koncepce a ekonomika Praha, 11. září 2012 Obsah: 2 Sdělení ČSRCH ČLS JEP MUDr.

Více

BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 4/2013

BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 4/2013 BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 4/2013 Úvodní slovo předsedy ČUS Vážení přátelé, bulletin vychází krátce po skončení letošní výroční konference, a proto mi dovolte, abych se k ní krátce vrátil.

Více

Příloha 9: Stanovisko habilitační komise k návrhu na jmenování docentem

Příloha 9: Stanovisko habilitační komise k návrhu na jmenování docentem Příloha 9: Stanovisko habilitační komise k návrhu na jmenování docentem Masarykova univerzita Fakulta Lékařská fakulta Habilitační obor Onkologie Uchazeč MUDr. Ilona Kocáková, Ph.D. Odborná asistentka

Více

Editorial časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku Gastro-enterologia Bohema Editorial, Hereditárny angioedém ako príčina bolestí brucha

Editorial časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku Gastro-enterologia Bohema Editorial, Hereditárny angioedém ako príčina bolestí brucha Editorial časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku 1947. Gastro-enterologia Bohema Editorial, 1947. Gastroent Hepatol 2015; 69(4) 307 Obálka časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku 1947. Gastro-enterologia

Více

BULLETIN č.5. České urologické společnosti ČLS JEP. Vážení kolegové a přátelé,

BULLETIN č.5. České urologické společnosti ČLS JEP. Vážení kolegové a přátelé, BULLETIN č.5 České urologické společnosti ČLS JEP Vážení kolegové a přátelé, Moje první poznámka tentokrát bohužel není vůbec veselá. S hlubokým smutkem jsem během letních měsíců přijal zprávu o úmrtí

Více

5. český video-seminář TIPY A TRIKY UROLOGICKÉ OPERATIVY. 28. dubna 2017 Výukové centrum LF UK a FN Hradec Králové

5. český video-seminář TIPY A TRIKY UROLOGICKÉ OPERATIVY. 28. dubna 2017 Výukové centrum LF UK a FN Hradec Králové 5. český video-seminář TIPY A TRIKY UROLOGICKÉ OPERATIVY 28. dubna 2017 Výukové centrum LF UK a FN Hradec Králové České urologické společnosti České akademie urologie děkana LF UK prof. MUDr. RNDr. M.

Více

Screeningové provádění kompresní ultrasonografie u kriticky nemocných všeobecnou sestrou validizační studie

Screeningové provádění kompresní ultrasonografie u kriticky nemocných všeobecnou sestrou validizační studie Screeningové provádění kompresní ultrasonografie u kriticky nemocných všeobecnou sestrou validizační studie Mgr. Alena Kohlová 1,2, Lenka Mikšová 2, MUDr. Roman Škulec, Ph.D 2,3,4, Prof. MUDr. Vladimír

Více

Nejnovější metody léčby karcinomu prostaty

Nejnovější metody léčby karcinomu prostaty Nejnovější metody léčby karcinomu prostaty FN a LFUK HRADEC KRÁLOVÉ Josef Košna Urologická klinika FN a LFUK Hradec Králové Úvod Nádor prostaty je druhým nejčastějším nádorem u mužů po kožních nádorech

Více

V Pardubicích dne 31. října 2011

V Pardubicích dne 31. října 2011 V Pardubicích dne 31. října 2011 Vážení kolegové, Český rozhlas Radiožurnál vysílal dne 26.10.2011 v 10 hodin dopoledne rozhovor s doc. MUDr. Vladimírem Študentem, Ph.D., přednostou Urologické kliniky

Více

MODERNÍ VÝUKA ONKOLOGIE JAKO SOUČÁST NÁRODNÍHO ONKOLOGICKÉHO PROGRAMU. J. Vorlíček Česká onkologická společnost ČLS JEP

MODERNÍ VÝUKA ONKOLOGIE JAKO SOUČÁST NÁRODNÍHO ONKOLOGICKÉHO PROGRAMU. J. Vorlíček Česká onkologická společnost ČLS JEP MODERNÍ VÝUKA ONKOLOGIE JAKO SOUČÁST NÁRODNÍHO ONKOLOGICKÉHO PROGRAMU J. Vorlíček Česká onkologická společnost ČLS JEP I. Proč je v současné onkologii tak potřebná výuka S čím dnes musí počítat řízení

Více

PROGRAM SYMPOZIA. PONDĚLÍ 14. ledna ODBORNÝ PROGRAM Instilační léčba v urologii moderace: M. Babjuk / M. Pešl / J.

PROGRAM SYMPOZIA. PONDĚLÍ 14. ledna ODBORNÝ PROGRAM Instilační léčba v urologii moderace: M. Babjuk / M. Pešl / J. PROGRAM SYMPOZIA Pracovní verze k 14. prosinci 2018 NEDĚLE 13. ledna 2019 10.00 20.00 Registrace (Hotel Harmony, foyer recepce) 10.00 17.00 Příprava doprovodné výstavy (Hotel Harmony, foyer přízemí a foyer

Více

Prof. MUDr. Marek Babjuk, CSc.

Prof. MUDr. Marek Babjuk, CSc. Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Prof. MUDr. Marek Babjuk, CSc. Prof. MUDr. Marek Babjuk, CSc. Proděkan pro personální problematiku personální otázky,

Více

Přednášky a semináře 11:00 13:00 hod

Přednášky a semináře 11:00 13:00 hod Studijní program Název předmětu Rozvrhová zkratka Rozvrh výuky Zařazení výuky Všeobecné lékařství Urologie URO/VC0 7 hodin přednášek hodin praktických cvičení hodin semináře 5. ročník, 9. a 0. semestr

Více

Programové prohlášení výboru ČUS na období

Programové prohlášení výboru ČUS na období Programové prohlášení výboru ČUS na období 2011 2015 Motto oboru: Urologie pro delší a šťastnější život 1. Aktivní prezentace oboru odborné i laické veřejnosti a. Tvorba PR strategie zaměřené na laickou

Více

Pokroky v urogynekologii

Pokroky v urogynekologii Urologické oddělení Nemocnice Kyjov pod záštitou Sekce urodynamiky, neurologie a urogynekologie České urologické společnosti ČLS J. E. Purkyně a České akademie urologie pořádá ve dnech 4. 6. - 5. 6. 2015

Více

Zápis ze zasedání výboru ČUS ze dne 21. 2. 2012, Praha, U Lípy

Zápis ze zasedání výboru ČUS ze dne 21. 2. 2012, Praha, U Lípy Zápis ze zasedání výboru ČUS ze dne 21. 2. 2012, Praha, U Lípy Přítomni: Členové výboru: Prof. Babjuk, prof. Hora, prof. Hanuš, as. Petřík, doc. Jarolím, doc. Zachoval, as. Broďák, doc. Krhut Členové revizní

Více

Lékaři a sestry společně proti zhoubným nádorům. Začíná PragueONCO 2011

Lékaři a sestry společně proti zhoubným nádorům. Začíná PragueONCO 2011 Lékaři a sestry společně proti zhoubným nádorům. Začíná PragueONCO 2011 Zlepšení vzájemné koordinace jednotlivých lékařských disciplín a sjednocení vzájemného pohledu na vedení a cíl terapie onkologicky

Více

pořádají pod záštitou ředitele FTNsP MUDr. Karla Filipa, CSc., MBA a ve spolupráci se Zdravotnickým zařízením MV ČR a Policejní akademií ČR

pořádají pod záštitou ředitele FTNsP MUDr. Karla Filipa, CSc., MBA a ve spolupráci se Zdravotnickým zařízením MV ČR a Policejní akademií ČR ČESKÁ SPOLEČNOST KOMPLEXNÍ ONKOLOGICKÉ PÉČE ČESKÁ ONKOLOGICKÁ SPOLEČNOST ČLS JEP FAKULTNÍ THOMAYEROVA NEMOCNICE onkologické oddělení KOC, FN BULOVKA, FTN A VFN NADAČNÍ FOND ONKOLOGIE PRO 21. STOLETÍ pořádají

Více

Kateřina Ondráková COS a CS MOÚ Brno. Naše začátky s robotikou v MOÚ 2018

Kateřina Ondráková COS a CS MOÚ Brno. Naše začátky s robotikou v MOÚ 2018 Kateřina Ondráková COS a CS MOÚ Brno Naše začátky s robotikou v MOÚ 2018 Historie robotiky Robotický systém da Vinci byl uveden ve světě v roce 1999, v ČR poprvé v roce 2005, v součastnosti je využíván

Více

15 let robotické chirurgie v ČR

15 let robotické chirurgie v ČR 15 let robotické chirurgie v ČR RejholecJ 1,2., 1.KURCH, KZ a.s. Masarykova nemocnice Ústí nad Labem 2.Chirurgické odd. KZ a.s. Nemocnice Děčín o.z. Proč robot? 2 A skutečný 3 Někdy po roce 2000 na I Chirurgické

Více

2. jihlavská konference: Zhoubné nádory ovaria

2. jihlavská konference: Zhoubné nádory ovaria Pozvánka a program 2. jihlavská konference: Zhoubné nádory ovaria Pořádá Česká lékařská komora ve spolupráci s Nemocnicí Jihlava, Gynekologicko porodnickým oddělením, Onkologickým oddělením, Vysoká škola

Více

Odborné akce pořádané sekcí sekce SUNU

Odborné akce pořádané sekcí sekce SUNU Odborné akce pořádané sekcí sekce SUNU Workshop Sekce pro urodynamiku, neurourologii a urogynekologii (SUNU) České urologické společnosti ČLS JEP Datum konání: 1. 5. 1. 6. 2018 Místo: Dům kultury Kyjov

Více

BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 1/2014

BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 1/2014 BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 1/2014 Úvodní slovo předsedy ČUS Vážení přátelé, jak se již stalo pravidlem, dostáváte první letošní číslo Bulletinu České urologické společnosti, které přináší

Více

XXIV. LUHAČOVICKÉ PEDIATRICKÉ DNY. Dětská nefrologie a urologie

XXIV. LUHAČOVICKÉ PEDIATRICKÉ DNY. Dětská nefrologie a urologie Česká pediatrická společnost ČLS JEP Masarykova univerzita Lékařská fakulta MU v Brně a Lázně Luhačovice, a.s. si Vás dovolují pozvat na XXIV. LUHAČOVICKÉ PEDIATRICKÉ DNY s mezinárodní účastí na téma:

Více

Chirurgické možnosti řešení rhabdomyosarkomu pánve u mladé pacientky v rámci multimodálního přístupu

Chirurgické možnosti řešení rhabdomyosarkomu pánve u mladé pacientky v rámci multimodálního přístupu Chirurgické možnosti řešení rhabdomyosarkomu pánve u mladé pacientky v rámci multimodálního přístupu Macík D. 1, Doležel J. 1, Múdry P. 2, Zerhau P. 3, Staník M. 1, Čapák I. 1 1 ODDĚLENÍ UROLOGICKÉ ONKOLOGIE,

Více

časopis Krajská zdravotní, a.s. nemocnice Ústeckého kraje

časopis Krajská zdravotní, a.s. nemocnice Ústeckého kraje časopis Krajská zdravotní, a.s. nemocnice Ústeckého kraje číslo 17 / 2008 www.kzcr.eu Děčín Ústí nad Labem Teplice Most Chomutov ISSN 1802-4297 Otevření robotického chirurgického centra KZ, a.s. čtěte

Více

Neurochirurgická a neuroonkologická klinika 1. LF UK a ÚVN. Mgr Marta Želízková Vrchní sestra

Neurochirurgická a neuroonkologická klinika 1. LF UK a ÚVN. Mgr Marta Želízková Vrchní sestra Neurochirurgická a neuroonkologická klinika 1. LF UK a ÚVN Mgr Marta Želízková Vrchní sestra Historie kliniky Neurochirurgická klinika ÚVN Praha vznikla 29. října 1959. Zakladatelem kliniky byl generálmajor

Více

MULTISCAN, s.r.o. Komplexní onkologické centrum Pardubického kraje. Vás zve na VI. ročník odborné konference. Termín konání:

MULTISCAN, s.r.o. Komplexní onkologické centrum Pardubického kraje. Vás zve na VI. ročník odborné konference. Termín konání: MULTISCAN, s.r.o. Komplexní onkologické centrum Pardubického kraje Vás zve na VI. ročník odborné konference Kontroverze v onkologii Termín konání: 19. - 20. 5. 2016 Místo konání: Kongresové centrum Kunětická

Více

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM v oboru UROLOGIE

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM v oboru UROLOGIE VZDĚLÁVACÍ PROGRAM v oboru UROLOGIE 1. Cíl specializačního vzdělávání Cílem specializačního vzdělávání je získání teoretických znalostí a praktických dovedností, které umožňují samostatně provádět odbornou

Více

Vydání podpořily společnosti

Vydání podpořily společnosti Upozornění Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího písemného souhlasu nakladatele.

Více

Pracovní dny Koloproktologické sekce ČCHS ČLS JEP

Pracovní dny Koloproktologické sekce ČCHS ČLS JEP Pracovní dny Koloproktologické sekce ČCHS ČLS JEP 21. 22. 2. 2019 Erbia Congress Center Hvězdova 1716/2b, Praha 4, budova City Tower (27. patro) TÉMA: ROBOTICKÁ CHIRURGIE V KOLOREKTÁLNÍ CHIRURGII HOSTÉ:

Více

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE předseda: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. Ústav klinické biochemie a laboratorní diagnostiky 1. LF UK a VFN U Nemocnice 2 128 08 Praha 2 tel: 224 962 841 fax: 224 962 848 e-mail: zimatom@cesnet.cz místopředseda,

Více

Odborné akce pořádané sekcí pediatrická sekce

Odborné akce pořádané sekcí pediatrická sekce Odborné akce pořádané sekcí pediatrická sekce Odborné akce v roce 2018: 29. výroční setkání dětských urologů Vážené kolegyně a kolegové, ve dnech 10. 12. 5. 2018 se uskutečnilo 29. výroční setkání dětských

Více

4. setkání hrudních chirurgů. Hotel & Congress centre PRIMAVERA. Plzeň 3. 6. 2010. www.hrudnichir-plzen.cz

4. setkání hrudních chirurgů. Hotel & Congress centre PRIMAVERA. Plzeň 3. 6. 2010. www.hrudnichir-plzen.cz 4. setkání hrudních chirurgů 4. setkání hrudních chirurgů Hotel & Congress centre PRIMAVERA Plzeň 3. 6. 2010 www.hrudnichir-plzen.cz Chirurgická klinika LF UK a FN Plzeň Česká chirurgická společnost ČLS

Více

BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 3/2013

BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 3/2013 BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 3/2013 Úvodní slovo předsedy ČUS Vážení kolegové a přátelé, léto se chýlí ke konci, proto se na vás opět obracíme s aktualitami z dění v naší společnosti.

Více

PROGRAM IV. ČESKÝ NEURORADIOLOGICKÝ KONGRES. 13. 14. října 2011 Ústí nad Labem, Clarion Congress Hotel

PROGRAM IV. ČESKÝ NEURORADIOLOGICKÝ KONGRES. 13. 14. října 2011 Ústí nad Labem, Clarion Congress Hotel PROGRAM IV. ČESKÝ NEURORADIOLOGICKÝ KONGRES 13. 14. října 2011 Ústí nad Labem, Clarion Congress Hotel Česká neuroradiologická společnost ČLS JEP ve spolupráci s KZ, a.s. - Masarykova nemocnice v Ústí nad

Více

Hodnocení radikality a kvality v onkologii

Hodnocení radikality a kvality v onkologii Miniinvazivní chirurgie v onkologii Ostrava, 20.-21.10.2005 Hodnocení radikality a kvality v onkologii Duda, M., Gryga,, A., Skalický, P. II.Chirurgická klinika LF UP a FN Olomouc Přednosta: Prof.MUDr.Miloslav

Více

NÁDORY HLAVY A KRKU 2014

NÁDORY HLAVY A KRKU 2014 MEZIOBOROVÁ KONFERENCE CHIRURGIE HLAVY A KRKU, PATOLOGIE & ONKOLOGIE ODBORNÝ PROGRAM HRADEC KRÁLOVÉ 28. - 29. března 204 Organizátoři: Univerzita Karlova v Praze, Lékařská fakulta v Hradci Králové Onkologická

Více

Postgraduální výuka na akreditovaných pracovištích a v IPVZ

Postgraduální výuka na akreditovaných pracovištích a v IPVZ Postgraduální výuka na akreditovaných pracovištích a v IPVZ Koordinátor: prof. RNDr. Libuše Kolářová, CSc. doc. MUDr. Filip Růžička, PhD V. Výroční zasedání společnosti pro lékařskou mikrobiologii České

Více

Rozhovor s prof. MUDr. Markem Babjukem, CSc.

Rozhovor s prof. MUDr. Markem Babjukem, CSc. 6 Rozhovor s prof. MUDr. Markem Babjukem, CSc. Přednosta Urologické kliniky 2.LF UK a FN Motol Předseda České urologické společnosti ČLS JEP Ve vyspělém světě roste počet mužů, u nichž je diagnostikován

Více

BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP

BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP Úvodní slovo předsedy ČUS Vážení kolegové, milí přátelé, jak se již stalo zvykem, naleznete níže některé aktuální informace z dění společnosti i novinky důležité

Více

21. Kubátovy dny: Ortopedická protetika Vrozené a získané poruchy růstu - Diabetická noha

21. Kubátovy dny: Ortopedická protetika Vrozené a získané poruchy růstu - Diabetická noha Ortopedicko-protetická společnost ČLS J.E. Purkyně & Společnost pro pojivové tkáně ČLS J.E. Purkyně Vás srdečně zvou na symposium 21. Kubátovy dny: Ortopedická protetika Vrozené a získané poruchy růstu

Více

Laparoskopické operace v urologii. K.Novák

Laparoskopické operace v urologii. K.Novák EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ Laparoskopické operace v urologii K.Novák PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Materiálně technická základna pro výzkum v oblasti diagnostiky a léčby civilizačních

Více

Postgraduální studium v oboru jaké jsou možnosti? Pavel Michálek, KARIM 1.LF a VFN Praha. University of East Anglia, Norwich, UK

Postgraduální studium v oboru jaké jsou možnosti? Pavel Michálek, KARIM 1.LF a VFN Praha. University of East Anglia, Norwich, UK Postgraduální studium v oboru jaké jsou možnosti? Pavel Michálek, KARIM 1.LF a VFN Praha. University of East Anglia, Norwich, UK Ph.D. studium Kapesní průvodce inteligentního mladého lékaře vlastním osudem

Více

Besedy pro zdraví Rakovina není náhoda

Besedy pro zdraví Rakovina není náhoda Besedy pro zdraví Besedy pro zdraví je projekt osvětových přednášek a besed, který v základních a středních školách v celé ČR realizuje Agentura J.L.M. s podporou Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR. Přednášky

Více

Urologická příprava pacienta do registru čekatelů na TL. Pavel Navrátil RTC při Urologické klinice FN a LF UK v Hradci Králové

Urologická příprava pacienta do registru čekatelů na TL. Pavel Navrátil RTC při Urologické klinice FN a LF UK v Hradci Králové Urologická příprava pacienta do registru čekatelů na TL Pavel Navrátil RTC při Urologické klinice FN a LF UK v Hradci Králové Základní předpoklady vstupu do registru čekatelů 1. Vyloučení malignity 2.

Více

Seznam aktivních členů sekce

Seznam aktivních členů sekce Seznam aktivních členů sekce Jihomoravský kraj Aleš Čermák doc. Jan Doležel CSc. Filipenský prof. Dalibor Pacík CSc. Pavel Zmeškal Doc. Radim Kočvara Vítězslav Vít FN Brno, Jihlavská 20, Brno, 625 Oddělení

Více

Krajská zdravotní, a. s. nemocnice Ústeckého kraje

Krajská zdravotní, a. s. nemocnice Ústeckého kraje Krajská zdravotní, a. s. nemocnice Ústeckého kraje ISSN 1803-1072 Děčín Ústí nad Labem Teplice Most Chomutov číslo 9/2018 odborná příloha časopisu Infolisty téma: 1O let robotické chirurgie číslo 9 / 2018

Více

Návrh na jmenování docentem

Návrh na jmenování docentem Návrh na jmenování docentem Podle 72 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů /zákon o vysokých školách/ Vysoká škola: Fakulta: Uchazeč: rodné číslo: stav: trvalé bydliště:

Více

Nádory ledvin kazuistiky. T. Rohan KRNM FN Brno a LF MU Přednosta prof. MUDr. V. Válek CSc., MBA, EBIR

Nádory ledvin kazuistiky. T. Rohan KRNM FN Brno a LF MU Přednosta prof. MUDr. V. Válek CSc., MBA, EBIR Nádory ledvin kazuistiky T. Rohan KRNM FN Brno a LF MU Přednosta prof. MUDr. V. Válek CSc., MBA, EBIR KAZUISTIKA Č.1 Muž 63 let OA: 2008 Stav po radikální nefrektomii vpravo pro světlobuněčný renální karcinom

Více

OPERAČNÍ LÉČBA KARCINOMU PROSTATY

OPERAČNÍ LÉČBA KARCINOMU PROSTATY MEZINÁRODNÍ CENTRUM KLINICKÉHO VÝZKUMU TVOŘÍME BUDOUCNOST MEDICÍNY OPERAČNÍ LÉČBA KARCINOMU PROSTATY Petr Filipenský Primář Urologického oddělení Seminář pro pacienty Mám rakovinu prostaty, co dál? 08.11.2018

Více

X. TRAUMATOLOGICKÝ DEN Téma:

X. TRAUMATOLOGICKÝ DEN Téma: Traumatologické centrum FNKV Praha Chirurgická klinika 3. LF UK a FNKV Praha s garancí České chirurgické společnosti ČLS JEP České společnosti pro úrazovou chirurgii ČLS JEP pod záštitou prof. MUDr. Michala

Více

Narozen 31.8.1953 v Brně, ženatý, 3 děti.

Narozen 31.8.1953 v Brně, ženatý, 3 děti. Jan Lata OSOBNÍ ÚDAJE VZDĚLÁNÍ POSTGRADUÁLNÍ VZDĚLÁNÍ KVALIFIKACE ZAMĚSTNÁNÍ AKADEMICKÉ FUNKCE Členství v odborných společnostech Narozen 31.8.1953 v Brně, ženatý, 3 děti. 1968 1971 Střední všeobecně vzdělávací

Více

XXII. KONGRES ČESKÉ SPOLEČNOSTI HYPERBARICKÉ A LETECKÉ MEDICÍNY

XXII. KONGRES ČESKÉ SPOLEČNOSTI HYPERBARICKÉ A LETECKÉ MEDICÍNY Ústav leteckého zdravotnictví Praha, Česká společnost hyperbarické a letecké medicíny ČLS JEP, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě, Lékařská fakulta Univerzity Karlovy a FN Hradec Králové,

Více

Zápis ze schůze výboru ČUS Škola funkční urologie 2017

Zápis ze schůze výboru ČUS Škola funkční urologie 2017 Zápis ze schůze výboru ČUS 8. 12. 2016 Zápis ze schůze výboru ČUS 8. 12. 2016 (PDF) Škola funkční urologie 2017 Po úspěchu Školy funkční urologie (ŠFU) v r. 2016 připravila Sekce urodynamiky, neurourologie

Více

Jarní edukační urologické sympózium

Jarní edukační urologické sympózium Česká urologická společnost České lékařské společnosti J. E. Purkyně pořádá Jarní edukační urologické sympózium Mikulov Hotel Galant 21. 22. dubna 2017 Akce konaná pod záštitou České akademie urologie

Více

Tipy a triky urologické operativy

Tipy a triky urologické operativy 1. český video-seminář Tipy a triky urologické operativy 12. dubna 2013 Výukové centrum LF UK a FN Hradec Králové Pořádá Urologická klinika LF UK a FN Hradec Králové a Aesculap Akademie pod záštitou České

Více

ČESKÁ LÉKAŘSKÁ SPOLEČNOST J. E. PURKYNĚ Společnost soudního lékařství a soudní toxikologie

ČESKÁ LÉKAŘSKÁ SPOLEČNOST J. E. PURKYNĚ Společnost soudního lékařství a soudní toxikologie Zápis č. 6 ČESKÁ LÉKAŘSKÁ SPOLEČNOST J. E. PURKYNĚ Společnost soudního lékařství a soudní toxikologie Zápis ze schůze výboru České společnosti soudního lékařství a soudní toxikologie ČSL JEP per rollam

Více

1. EPIDEMIOLOGIE ZHOUBNÉHO NOVOTVARU MOČOVÉHO MĚCHÝŘE (C67) V ČESKÉ REPUBLICE - AKTUÁLNÍ STAV 12

1. EPIDEMIOLOGIE ZHOUBNÉHO NOVOTVARU MOČOVÉHO MĚCHÝŘE (C67) V ČESKÉ REPUBLICE - AKTUÁLNÍ STAV 12 OBSAH KARCINOM MOČOVĚHO MĚCHÝŘE I 1. EPIDEMIOLOGIE ZHOUBNÉHO NOVOTVARU MOČOVÉHO MĚCHÝŘE (C67) V ČESKÉ REPUBLICE - AKTUÁLNÍ STAV 12 2. DIAGNOSTIKA A SLEDOVÁNI PACIENTŮ S TUMORY MĚCHÝŘE SYSTÉMEM EVIS EXERA

Více

První anonce. 2. pražské mezioborové onkologické kolokvium. 1. LF UK pořádá ve spolupráci s 2. a 3. LF UK

První anonce. 2. pražské mezioborové onkologické kolokvium. 1. LF UK pořádá ve spolupráci s 2. a 3. LF UK Pod záštitou Evropské onkologické společnosti Záštitu nad kolokviem dále převzaly: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Ministerstvo zdravotnictví ČR První anonce 1. LF UK pořádá ve spolupráci

Více

Česká neurochirurgická společnost ČLS JEP Neurochirurgická klinika LF UK a FN Hradec Králové

Česká neurochirurgická společnost ČLS JEP Neurochirurgická klinika LF UK a FN Hradec Králové Česká neurochirurgická společnost ČLS JEP Neurochirurgická klinika LF UK a FN Hradec Králové XXV. POSTGRADUÁLNÍ KURZ V NEUROCHIRURGII SPONDYLOCHIRURGIE A CHIRURGIE MÍCHY 25. - 27. 4. 2018 HRADEC KRÁLOVÉ

Více

19.00 Přednáška prezidenta Slovenskej lekárskej spoločnosti: Budoucnost urologie J. Breza

19.00 Přednáška prezidenta Slovenskej lekárskej spoločnosti: Budoucnost urologie J. Breza PROGRAM SYMPOZIA NEDĚLE, 15. ledna 2017 09.00 20.00 Registrace (Hotel Harmony, foyer recepce) 10.00 17.00 Příprava doprovodné výstavy (Hotel Harmony, foyer přízemí a foyer kongresového sálu) 10.00 20.00

Více

VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH

VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH Tomáš Čechák 1, Pavel Dvořák 1, Lubomír Frencl 2, Ladislav Musílek 1, Libor Judas 3, Ivan Kuželka

Více

MONITORING RACH DA VINCI

MONITORING RACH DA VINCI MONITORING RACH DA VINCI ČESKÁ REPUBLIKA KVĚTEN OD 01.05. DO 07.05.2010 1 STR. 1/4 Roboticky asistovaná chirurgie aneb davinci na operačním sále Současná medicína vychází nejen z poznatků jednotlivých

Více

Inkontinence. po operacích

Inkontinence. po operacích po operacích prostaty Zvláštní kapitolu tvoří moči u mužů. je část prostaty kolem močové trubice postupně odpařena (méně invazivní postup než její vyřezání) Holmiová laserová enukleace prostaty (HoLEP),

Více

Multidisciplinární přístup v diagnostice a terapii u závažného poranění

Multidisciplinární přístup v diagnostice a terapii u závažného poranění Traumatologické centrum FNKV Praha Chirurgická klinika 3. LF UK a FNKV Praha s garancí České chirurgické společnosti ČLS JEP České společnosti pro úrazovou chirurgii ČLS JEP pod záštitou prof. MUDr. Michala

Více

Roboticky asistované urologické onkologické operace

Roboticky asistované urologické onkologické operace Roboticky asistované urologické onkologické operace Seminář 10 let roboticky asistované chirurgie v ČR Výbor pro zdravotnictví PS PČR 1. 12. 2015 Jan Doležel, MOÚ, Brno & Centrum robotické chirurgie Vysočina,

Více

Urologie na Karlově slaví 40. narozeniny

Urologie na Karlově slaví 40. narozeniny Urologie na Karlově slaví 40. narozeniny Tomáš Hanuš, Libor Zámečník, Radim Kočvara Urologická klinika v Praze na Karlově, byla, dosud je, a věřme, že nadále bude pro svou tradiční dlouholetou špičkovou

Více

BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 2/2014

BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 2/2014 BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 2/2014 Úvodní slovo předsedy ČUS Vážení kolegové a přátelé, Doba před prázdninami je jako již tradičně poměrně hektická, což asi pozoruje každý z vás. Letos

Více

PŘEHLED SEMINÁŘŮ POŘÁDANÝCH LŮŽKOVÝMI UROLOGICKÝMI PRACOVIŠTI V I. POLOLETÍ ROKU 2002

PŘEHLED SEMINÁŘŮ POŘÁDANÝCH LŮŽKOVÝMI UROLOGICKÝMI PRACOVIŠTI V I. POLOLETÍ ROKU 2002 PŘEHLED SEMINÁŘŮ POŘÁDANÝCH LŮŽKOVÝMI UROLOGICKÝMI PRACOVIŠTI V I. POLOLETÍ ROKU 2002 Vážení kolegové, po dohodě s ambulantními urology na sjezdu v Novém Městě na Moravě a se souhlasem Katedry urologie

Více

Nabídka školicích akcí na rok 2016 Přihlášky:

Nabídka školicích akcí na rok 2016 Přihlášky: Nabídka školicích akcí na rok 2016 Přihlášky: Telefon 477 114 123 e-mail michaela.soukalova@kzcr.eu KZ07_IM0003 Nabídka školících akcí Účinnost od 1. 1. 2016 Krajská zdravotní, a. s. - Vzdělávací institut

Více

Praxe Fakultní nemocnice s poliklinikou Ostrava chirurgické oddělení, úrazová ambulance zdravotní sestra

Praxe Fakultní nemocnice s poliklinikou Ostrava chirurgické oddělení, úrazová ambulance zdravotní sestra Jarmila Dostálová Cholevova 1459/25, Ostrava Hrabůvka, 70030 e mail: jarmdost@seznam.cz Rok narození 1955 Vzdělání 1971 1976 SZŠ Ostrava Vítkovice 1995 1996 IDV SPZ Brno digestivní endoskopie Praxe 1976

Více

odborná příloha časopisu INFOLISTY

odborná příloha časopisu INFOLISTY odborná příloha časopisu INFOLISTY 6 / 2015 www.kzcr.eu společnosti Krajská zdravotní, a. s. nemocnice Ústeckého kraje Děčín Ústí nad Labem Teplice Most Chomutov ISSN 1803-1072 GYNEKOLOGIE A PORODNICTVÍ

Více

XXII. VZDĚLÁVACÍ SYMP OZIUM plastické a rekonstrukční chirurgie

XXII. VZDĚLÁVACÍ SYMP OZIUM plastické a rekonstrukční chirurgie Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví Česká společnost plastické chirurgie J. E. Purkyně 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze Česká lékařská komora POŘÁDÁ XXII. VZDĚLÁVACÍ SYMP

Více

SOUKROMÁ CHIRURGICKÁ A CÉVNÍ ORDINACE CENTRUM ŽILNÍ CHIRURGIE OKRESNÍ SDRUŽENÍ ČLK V KROMĚŘÍŽI. pořádají

SOUKROMÁ CHIRURGICKÁ A CÉVNÍ ORDINACE CENTRUM ŽILNÍ CHIRURGIE OKRESNÍ SDRUŽENÍ ČLK V KROMĚŘÍŽI. pořádají SOUKROMÁ CHIRURGICKÁ A CÉVNÍ ORDINACE CENTRUM ŽILNÍ CHIRURGIE OKRESNÍ SDRUŽENÍ ČLK V KROMĚŘÍŽI pořádají XIX. LÉKAŘSKÉ SYMPOZIUM S POSTGRADUÁLNÍ TÉMATIKOU KAZUISTIKY - VARIA Kojetín 27. 28. listopadu 2015

Více

XIII. DNY INTENZIVNÍ MEDICÍNY KROMĚŘÍŽ června Intenzivní medicína - křižovatka oborů

XIII. DNY INTENZIVNÍ MEDICÍNY KROMĚŘÍŽ června Intenzivní medicína - křižovatka oborů XIII. DNY INTENZIVNÍ MEDICÍNY KROMĚŘÍŽ 14. 16. června 2006 Intenzivní medicína - křižovatka oborů Anesteziologicko-resuscitační klinika 1. LF UK a FTN Praha Česká lékařská společnost J. E. Purkyně Sekce

Více