STIPENDIA NA FAKULTĚ STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STIPENDIA NA FAKULTĚ STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ"

Transkript

1 Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu se Stiendijním řádem Vysokého učení technického ze dne 12. dubna 2017 a s čl. 23 a 46 odst. 4 Statutu Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně ze dne 4. dubna 2017 schválil dne tuto Směrnici děkana Stiendia na Fakultě stavební Vysokého učení technického v Brně. Datum vydání: Počet stran: 7 Účinnost od: Za věcnou stránku odovídá: doc. Ing. Miroslav Bajer, CSc., doc. Ing. Jan Jandora, Ph.D. stiendium BSP, NSP, DSP PFS SMĚRNICE DĚKANA č. 8/2017 STIPENDIA NA FAKULTĚ STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Tato Směrnice děkana (dále jen směrnice ) je rováděcí vnitřní normou Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně (dále jen fakulta ) ke Stiendijnímu řádu Vysokého učení technického v Brně (dále jen VUT ) a obsahuje zejména kritéria ro řiznávání stiendií studentům v bakalářských, navazujících magisterských a doktorských studijních rogramech uskutečňovaných na fakultě. ČÁST DRUHÁ PROSPĚCHOVÉ STIPENDIUM PRO STUDENTY BAKALÁŘSKÝCH A NAVAZUJÍCÍCH MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Cílem odmínek stanovených touto směrnicí ro řiznání rosěchového stiendia je stimulace studentů fakulty k dosahování výborných studijních výsledků a dodržování standardní doby studia daného studijního rogramu. (2) Výše finanční částky, určené ro rosěchová stiendia studentů, je stanovena finančním lánem fakulty, schvalovaným ro každý kalendářní rok odle latných ředisů. Článek 2 Kritéria ro řiznání rosěchového stiendia (1) Studentovi vzniká nárok na rosěchové stiendium ro říslušný akademický rok, jestliže: a) slnil odmínku dodržení dooručené standardní délky studia daného studijního rogramu odle ustanovení čl. 3, b) v ředchozím akademickém roce úsěšně absolvoval všechny zasané ovinné a ovinně volitelné ředměty na fakultě, které nebyly uznány z ředchozího ukončeného studia. Výjimkami jsou uznání: - ředmětu Angličtina ro mírně okročilé (zkouška) v bakalářském studiu v říadě, že si tento ředmět student nezasal, ale již úsěšně vykonal v aktuálním bakalářském studiu ředmět Angličtina ro středně okročilé (zkouška), 1 (7)

2 - ředmětu Angličtina ro středně okročilé (zkouška) v navazujícím magisterském studiu v říadě, že tento ředmět úsěšně vykonal řed zahájením navazujícího magisterského studia, - ředmětů studovaných v celoživotním vzdělávání. c) slnil odmínku studijního rosěchu vyjádřeného váženým studijním růměrem odle čl. 4, d) odal na Studijní oddělení fakulty (dále jen STO ) žádost o oskytnutí rosěchového stiendia v termínu do říslušného akademického roku. (2) V říadě: - řestuu studenta z jiné fakulty VUT nebo z jiné vysoké školy, - uznání ředmětů z jiné fakulty VUT nebo z jiné vysoké školy, - uznání ředmětů z fakulty stanoví odmínky a rozhodne o řiznání rosěchového stiendia děkan fakulty (dále jen děkan ) na základě žádosti studenta a dooručení stiendijní komise. Náročnost stanovených odmínek se musí co nejméně odchylovat od náročnosti odmínek daných čl. 3 a 4. (3) U individuálních studijních lánů může děkan stanovit ři dodržení stejné náročnosti jiné odmínky, než jsou uvedeny v čl. 3 a 4. (4) Prosěchové stiendium se vylácí o dobu deseti měsíců akademického roku u studijních rogramů se standardní délkou studia 2, 3 a 4 roky a oskytuje se měsíčně od září do června. Prosěchové stiendium se vylácí o dobu ěti měsíců akademického roku u studijních rogramů se standardní délkou studia 1,5 roku a oskytuje se měsíčně od září do ledna). Termíny výlaty stiendií stanoví každoročně vydávaný Pokyn děkana Poskytování rosěchových stiendií studentům bakalářského a navazujícího magisterského studia v říslušném akademickém roce. (5) Prosěchové stiendium se řestává vylácet za měsíc, ve kterém: a) student řerušil studium nebo mu bylo studium ukončeno, b) bylo zjištěno, že student nelní studijní ovinnosti, c) nabylo rávní moci rozhodnutí o uložení sankce za discilinární řestuek, d) student řekročil standardní dobu studia daného studijního rogramu. Článek 3 Dodržení standardní doby studia (1) Standardní doba studia je doba studia stanovená akreditací studijního rogramu vyjádřená v rocích nebo semestrech, za kterou by měl student ři růměrné studijní zátěži studium ukončit. (2) Podmínky dodržení standardní doby studia daného studijního rogramu slňuje student: a) zasaný do 2. ročníku, který uzavřel 1. ročník a získal do konce 1. roku studia za ředměty ředesané studijním lánem ro 1. ročník studia 60 kreditů, b) zasaný do 3. ročníku, který uzavřel 1. a 2. ročník a získal do konce 2. roku studia za ředměty ředesané studijním lánem ro 1. a 2. ročník studia 120 kreditů, c) zasaný do 4. ročníku, který uzavřel 1., 2. a 3. ročník a získal do konce 3. roku studia za ředměty ředesané studijním lánem ro 1., 2. a 3. ročník studia 180 kreditů. 2 (7)

3 Článek 4 Stanovení váženého studijního růměru (1) Podmínku ro řiznání rosěchového stiendia slňuje student, jehož studijní rosěch, vyjádřený váženým studijním růměrem (dále jen SP ) odle odst. 2, neřesáhne hodnotu 1,50. (2) Studijní rosěch, rozhodný ro řiznání rosěchového stiendia, se stanoví z výsledků a kreditového ohodnocení zaočitatelných klasifikací omocí SP odle vztahu 1 : SP = kde K je kreditová hodnota ředmětu zakončeného zkouškou nebo klasifikovaným záočtem, Z je číselná klasifikace zkoušky nebo záočtu, je sčítací index zahrnující všechny ředměty registrované studentem v daném celku studia (v ředchozím akademickém roce) zakončené zkouškou nebo klasifikovaným záočtem. Vyočtená hodnota SP se na fakultě zaokrouhluje na dvě desetinná místa. Je-li číslice na třetím desetinném místě: - menší než ět, číslice na druhém desetinném místě je onechána nezměněna, - větší než ět, číslice na druhém desetinném místě je zvětšena o jedničku, - rovná ěti, číslice na druhém místě: - je onechána nezměněna, je-li sudá, - je zvětšena o jedničku, je-li lichá. Článek 5 Výše rosěchového stiendia (1) Výše rosěchového stiendia závisí na celkové částce lánované na stiendia studentů (viz čl. 1 odst. 2). (2) V závislosti na dosaženém váženém studijním růměru stanoveném odle čl. 4 odst. 2 je studentovi řiznáno rosěchové stiendium v říslušné kategorii odle Tabulky č. 1. (3) Výše rosěchového stiendia ro jednotlivé kategorie odle Tabulky č. 1 se stanoví z celkové částky vyčleněné na stiendia tak, aby byly ro jednotlivé kategorie (I. až V. a 1. až 5.) odstuňovány v oměrech 7 : 5 : 4 : 3 : 2, a oté se zaokrouhlí na celé desetikoruny směrem nahoru. Výši rosěchového stiendia v jednotlivých kategoriích uravuje každoročně vydávaný Pokyn děkana Poskytování rosěchových stiendií studentům bakalářského a navazujícího magisterského studia v říslušném akademickém roce. Tabulka č. 1 Kategorie ro rosěchové stiendium Vážený studijní růměr odle článku 4, odst. 2 Kategorie ro bakalářské studijní rogramy Kategorie ro navazující magisterské a magisterské studijní rogramy 1,00 1,10 I. kategorie 1. kategorie 1,11 1,20 II. kategorie 2. kategorie 1,21 1,30 III. kategorie 3. kategorie 1,31 1,40 IV. kategorie 4. kategorie 1,41 1,50 V. kategorie 5. kategorie K K Z, 1 Čl. 15 Studijního a zkušebního řádu VUT. 3 (7)

4 ČÁST TŘETÍ DOKTORSKÉ STIPENDIUM PRO STUDENTY DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ Článek 6 Kritéria ro stanovení výše doktorského stiendia (1) Kredity ve třetí části této směrnice se rozumí bodové ohodnocení jednotlivých činností a aktivit studijního lánu studenta doktorského studijního rogramu (dále jen doktorand ), nejedná se tedy o kredity dle ECTS. (2) Výše stiendia je závislá na dosaženém očtu kreditů stanovených odle latné Směrnice děkana Pro uskutečňování doktorských studijních rogramů v rezenční formě studia na Fakultě stavební Vysokého učení technického v Brně. (3) Doktorandům studujícím v rezenční formě studia doktorského studijního rogramu (dále jen DSP ) lze o standardní dobu studia řiznat doktorské stiendium odle odst. 4 až 6. (4) Doktorandům DSP se standardní dobou studia 3 roky, kteří nastuují do 1. ročníku v zimním semestru a následně se zaíší ke studiu k 1. září, je řiznáno: a) v l. roce studia - od do měsíční stiendium v částce: 5 200,- Kč, - od do měsíční stiendium v částce: 5 700,- Kč, b) ve 2. a 3. roce studia měsíční stiendium, které je závislé na dosaženém očtu kreditů (viz Tabulky č. 2 a 3) stanovených odle Přílohy 4 uvedené v latné Směrnici děkana Pro uskutečňování doktorských studijních rogramů v rezenční formě studia na Fakultě stavební Vysokého učení technického v Brně a odle čl. 7 této směrnice. Stiendium se vylácí měsíčně o celý 2. a 3. rok studia od do , neukončí-li nebo neřeruší-li doktorand rezenční formu studia DSP. Tabulka č. 2 Výše měsíčního stiendia ve 2. roce studia odle dosaženého očtu kreditů Dosažený očet kreditů za 1. rok studia Více než Do ,- Kč 6 900,- Kč 6 200,- Kč 5 650,- Kč Tabulka č. 3 Výše měsíčního stiendia ve 3. roce studia odle dosaženého očtu kreditů Dosažený očet kreditů za 2. rok studia Více než Do ,- Kč 8 450,- Kč 7 900,- Kč 7 250,- Kč (5) Doktorandům DSP se standardní dobou studia 4 roky, kteří nastuují do 1. ročníku v letním semestru a zaíší se ke studiu ve stanoveném datu záisu, je řiznáno: a) v 1. roce studia - od stanoveného data záisu do měsíční stiendium v částce: 5 200,- Kč, - od do dne, který ředchází datu záisu do 1. ročníku lus jeden rok, měsíční stiendium v částce: 5 700,- Kč, b) ve 2., 3. a 4. roce studia měsíční stiendium, které je závislé na dosaženém očtu kreditů (viz Tabulky č. 4 až 6) stanovených odle Přílohy 4 uvedené v latné Směrnici děkana Pro uskutečňování doktorských studijních rogramů v rezenční formě studia na Fakultě stavební Vysokého učení technického v Brně a odle čl. 7 této směrnice. Stiendium se vylácí měsíčně o celý 2., 3. a 4. rok studia (2. rok studia začíná k datu záisu do 1. ročníku studia lus jeden rok a končí ke dni, který ředchází datu záisu do 1. ročníku lus dva roky; 3. rok studia začíná k datu záisu do 1. ročníku studia lus dva roky a končí ke dni, který ředchází datu záisu do 1. ročníku lus tři roky; 4. rok studia začíná k datu záisu do 1. ročníku studia 4 (7)

5 lus tři roky a končí ke dni, který ředchází datu záisu do 1. ročníku lus čtyři roky), neukončí-li nebo neřeruší-li doktorand rezenční formu studia DSP. Tabulka č. 4 Výše měsíčního stiendia ve 2. roce studia odle dosaženého očtu kreditů Dosažený očet kreditů za 1. rok studia Více než Do ,- Kč 6 900,- Kč 6 200,- Kč 5 650,- Kč Tabulka č. 5 Výše měsíčního stiendia ve 3. roce studia odle dosaženého očtu kreditů Dosažený očet kreditů za 2. rok studia Více než Do ,- Kč 8 450,- Kč 7 900,- Kč 7 250,- Kč Tabulka č. 6 Výše měsíčního stiendia ve 4. roce studia odle dosaženého očtu kreditů Dosažený očet kreditů za 3. rok studia Více než Do ,- Kč 9 200,- Kč 8 500,- Kč 7 750,- Kč (6) Doktorandům DSP se standardní dobou studia 4 roky, kteří nastuují do 1. ročníku v zimním semestru a zaíší se ke studiu ve stanoveném datu záisu, je řiznáno: a) v 1. roce studia - od stanoveného data záisu do měsíční stiendium v částce: 5 200,- Kč, - od do měsíční stiendium v částce: 5 700,- Kč, b) ve 2., 3. a 4. roce studia měsíční stiendium, které je závislé na dosaženém očtu kreditů (viz Tabulky č. 4 až 6) stanovených odle Přílohy 4 uvedené v latné Směrnici děkana Pro uskutečňování doktorských studijních rogramů v rezenční formě studia na Fakultě stavební Vysokého učení technického v Brně a odle čl. 7 této směrnice. Stiendium se vylácí měsíčně o celý 2., 3. a 4. rok studia od do , neukončí-li nebo neřeruší-li doktorand rezenční formu studia DSP. (7) Tabulky č. 2 až 6 mohou být uraveny říslušným okynem děkana fakulty. Článek 7 Stanovení dosaženého očtu kreditů (1) Dosažený očet kreditů (ro doktorandy DSP se standardní dobou studia 3 roky a ro doktorandy DSP se standardní dobou studia 4 roky, zasané ke studiu ke stanovenému datu záisu) se stanoví o ukončení: - 1. roku studia jako součet kreditů získaných za rvní rok studia odle schváleného individuálního studijního lánu doktoranda, sestaveného odle Přílohy 4 uvedené v latné Směrnici děkana Pro uskutečňování doktorských studijních rogramů v rezenční formě studia na Fakultě stavební Vysokého učení technického v Brně, - 2. roku studia jako součet kreditů získaných za druhý rok studia odle schváleného individuálního studijního lánu doktoranda, sestaveného odle Přílohy 4 uvedené v latné Směrnici děkana Pro uskutečňování doktorských studijních rogramů v rezenční formě studia na Fakultě stavební Vysokého učení technického v Brně. 5 (7)

6 (2) Dosažený očet kreditů (ro doktorandy DSP se standardní dobou studia 4 roky, zasané ke studiu ke stanovenému datu záisu) se stanoví o ukončení: - 3. roku studia jako součet kreditů získaných za třetí rok studia odle schváleného individuálního studijního lánu doktoranda, sestaveného odle Přílohy 4 uvedené v latné Směrnici děkana Pro uskutečňování doktorských studijních rogramů v rezenční formě studia na Fakultě stavební Vysokého učení technického v Brně. Článek 8 Návrh na zvýšení stiendia Návrhy na zvýšení stiendia odává děkanovi školitel na základě výsledků studia (získaných kreditů) doktoranda nejozději do (u doktorandů, kteří zahájili studium 1. 9.), res. do (u doktorandů, kteří zahájili studium v letním semestru) říslušného akademického roku. Návrh musí být otvrzen vedoucím ústavu, zejména se zřetelem na další aktivní zaojení doktoranda do činnosti ústavu (výuka, tvůrčí činnost). Článek 9 Vylácení stiendia Doktorské stiendium se vylácí o dobu celého akademického roku. Termíny výlat se stanoví na každý 10. racovní den v měsíci, ve kterém vzniká doktorandovi nárok na doktorské stiendium. Nárok na stiendium zaniká a řestává se vylácet za měsíc, ve kterém: a) doktorand řerušil studium nebo mu bylo studium ukončeno, b) bylo zjištěno, že doktorand nelní studijní ovinnosti, c) nabylo rávní moci rozhodnutí o uložení sankce za discilinární řestuek. Článek 10 Změna výše stiendia ři změně výše dotace Pokud výše dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České reubliky na stiendia doktorandů nebude odovídat celkovému ředokládanému ročnímu objemu vylacených stiendií na fakultě, bude výše doktorského stiendia řizůsobena výši dotace. Výše stiendia bude v tomto říadě ro daný kalendářní rok stanovena říslušným okynem děkana. ČÁST ČTVRTÁ MIMOŘÁDNÉ STIPENDIUM A STIPENDIUM NA PODPORU MOBILITY PRO STUDENTY BAKALÁŘSKÝCH, NAVAZUJÍCÍCH MAGISTERSKÝCH A DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ Článek 11 Mimořádné stiendium (1) Mimořádné stiendium je na fakultě stiendium jednorázové, řiznává ho děkan fakulty v souladu s čl. 5 Stiendijního řádu VUT. (2) V bakalářském a navazujícím magisterském studijním rogramu se formou mimořádného stiendia každoročně odměňují studenti za rvní tři vítězné ráce v každém oborovém kole a v každé odborné sekci ve fakultním kole Studentské vědecké a odborné činnosti. (3) Formou mimořádného stiendia mohou být odměněni studenti a doktorandi, kteří: - obdrželi vysokoškolský dilom s vyznamenáním, - získali medaili SIGNUM PROSPERITATIS, - obdrželi od děkana fakulty akademickou ochvalu, - vykonávali činnost studentské edagogicko-vědecké síly na fakultě, - se umístili na ředních místech v oborových soutěžích, - slnili odmínky odle čl. 5 Stiendijního řádu VUT. 6 (7)

7 Článek 12 Mimořádné motivační stiendium (1) Mimořádné motivační stiendium náleží doktorandovi v rezenční formě studia, který: - odevzdá disertační ráci do konce akreditované standardní délky rezenčního studia stiendium činí 7 000,- Kč, - obhájí disertační ráci dříve, než mu končí standardní délka rezenčního doktorského studia stiendium v celkové částce, kterou by formou stiendia v budoucnu obdržel, kdyby studoval řádně až do konce akreditované standardní délky studia. Školitel dostane z rostředků fakulty motivační odměnu v oloviční výši, než jaké mimořádné stiendium obdrží doktorand. (2) V říadě souběhu skutečností uvedených v odst. 1 se mimořádná motivační stiendia sčítají. (3) Návrh na mimořádné motivační stiendium odává děkanovi fakulty školitel. (4) Mimořádná motivační stiendia se vylácejí nejozději v den obhajoby disertační ráce. Článek 13 Stiendium na odoru mobility (1) Stiendium na odoru mobility řiznává děkan fakulty v souladu se čl. 9 Stiendijního řádu VUT. (2) Studentovi bakalářského, navazujícího magisterského či doktorského studijního rogramu lze řiznat stiendium k částečnému okrytí nákladů sojených se studiem na zahraniční vysoké škole v říadě, kdy jeho obyt nelze hradit v rámci mezinárodního rogramu nebo dvoustranných dohod. (3) Studentovi zahraniční vysoké školy lze řiznat stiendium k částečnému okrytí nákladů sojených se studiem na VUT. (4) Stiendium na odoru mobility se řiznává na základě žádosti studenta doložené rozborem nutných nákladů sojených se studiem. (5) Podrobnosti o zůsobu a termínech odání žádosti a výlaty stiendií stanoví vnitřní norma VUT. ČÁST PÁTÁ SPOLEČNÁ, PŘECHODNÁ A ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ (1) Stiendia jsou vylácena bankovním řevodem. (2) Tato směrnice byla schválena Akademickým senátem fakulty dne (3) Tato směrnice nabývá účinnosti dnem a současně k tomuto datu ozbývá latnost Směrnice děkana č. 6/2012 O stiendiích na Fakultě stavební VUT v Brně včetně dodatků č. 1 a č. 2 ke Směrnici děkana č. 6/ rof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc., MBA děkan Fakulty stavební VUT... Ing. Petr Beneš, CSc. ředseda AS Fakulty stavební VUT 7 (7)

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT Záhlaví Úplné znění ke dni: 1. září 2018 Zapracovává: Dodatek č. 1 Registrace Stipendijní řád VUT registrován: dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Dodatek č. 1

Více

dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Mgr. Karolína Gondková ředitelka odboru vysokých škol

dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Mgr. Karolína Gondková ředitelka odboru vysokých škol STIPENDIJNÍ ŘÁD VUT Záhlaví Schválení AS: 4. dubna 2017 Platnost: 12. dubna 2017 Účinnost: 12. dubna 2017 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí Rektorátu Závaznost: všechny součásti VUT Počet stran:

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu se Studijním a zkušebním řádem Vysokého učení technického ze dne 20. 9.

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ze dne 17. dubna 2018 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ

SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ doplňující Řád celoživotního vzdělávání VUT Platnost: dnem schválení AS FCH Za věcnou stránku odpovídá:

Více

Směrnice na podporu mobilit CZ studentů Fakulty stavební

Směrnice na podporu mobilit CZ studentů Fakulty stavební Účinnost dokumentu od 6. 5. 2011 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem 1/5 Čl. I Úvodní ustanovení 1. Směrnice stanovuje zásady a závazné podmínky, podle kterých

Více

ČASOVÝ PLÁN VÝUKY DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ

ČASOVÝ PLÁN VÝUKY DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Datum vydání: 29. 3. 2018 Účinnost od: 1. 9. 2018 Platnost do: 31. 8. 2019 Počet stran: 6 Počet příloh: 1 Za věcnou stránku odpovídá: doc. Ing. Jan Jandora,

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysokého učení technického v Brně

STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysokého učení technického v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 12. května 2006

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 12. května 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 2. srpna 2005 pod

Více

I I. Z E D N E 1. S R P N A ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

I I. Z E D N E 1. S R P N A ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. září 2017 pod

Více

UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. f)

Více

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 22. prosince 2010

Více

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Lékařské fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm.

Více

Fakulta stavební VUT v Brně

Fakulta stavební VUT v Brně Fakulta stavební VUT v Brně v Brně dne: 3. 5. 2011 rozdělovník: vedoucí ústavů, vedoucí oborů, tajemník FAST VUT, vedoucí KIC, SKAS, studenti FAST VUT zpracoval: doc. Ing. Miroslav Bajer, CSc., doc. Ing.

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD Univerzity Hradec Králové ze dne 11. srpna 2010

STIPENDIJNÍ ŘÁD Univerzity Hradec Králové ze dne 11. srpna 2010 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 11. srpna 2010 pod

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 11. května 2009 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 11. května 2009 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 22. srpna 2006

Více

Úplné znění Stipendijního řádu Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 18. dubna 2007

Úplné znění Stipendijního řádu Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 18. dubna 2007 Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY

PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. f) zákona č. 111/1998

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ

STIPENDIJNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ Univerzita obrany v Brně Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS STIPENDIJNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ B r n o 2 0 1 7 Článek 1 Úvodní ustanovení

Více

Článek 4 Prospěchové stipendium

Článek 4 Prospěchové stipendium Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

Stipendijní řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 15. července 2013

Stipendijní řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 15. července 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 15. července 2013

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

STIPENDIJNÍ ŘÁD VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 30. listopadu 2009

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 30. listopadu 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) registrovalo dne 10. dubna 2006 pod

Více

Směrnice děkana č. 3/2013. Hodnocení práce studentů doktorských studijních programů na FSI VUT v Brně. Část první

Směrnice děkana č. 3/2013. Hodnocení práce studentů doktorských studijních programů na FSI VUT v Brně. Část první Vysoké učení technické v Brně Fakulta strojního inženýrství V Brně dne 25. 4. 2013 Směrnice děkana č. 3/2013 Hodnocení práce studentů doktorských studijních programů na FSI VUT v Brně Část první Úvodní

Více

I. Ú P L N É Z N Ě N Í S T I P E N D I J N Í H O Ř Á D U Z E D N E 2 2. Ú N O R A ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

I. Ú P L N É Z N Ě N Í S T I P E N D I J N Í H O Ř Á D U Z E D N E 2 2. Ú N O R A ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. září 2017 pod

Více

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF A-15/7/SD PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF A-15/7/SD Směrnice děkana Přírodovědecké fakulty UP ze dne 17. 12. 2015, kterou se provádějí některá ustanovení Stipendijního

Více

ČEŠTINA V KOMUNIKACI NESLYŠÍCÍCH

ČEŠTINA V KOMUNIKACI NESLYŠÍCÍCH ČEŠTINA V KOMUNIKACI NESLYŠÍCÍCH (jednooborové bakalářské studium) B 731 Čeština v komunikaci neslyšících (Platnost akreditace: 13.1. 007 31.1. 015) Student je ovinen získat 130 kreditů z ovinných ředmětů

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA Akademický senát Fakulty tělesné výchovy a sportu se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1 písm. e) zákona č.

Více

A. 1. Stipendijní program prospěchový. a) podle prospěchu v uplynulém akademickém roce (odstavce 3 a 4)

A. 1. Stipendijní program prospěchový. a) podle prospěchu v uplynulém akademickém roce (odstavce 3 a 4) Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity Opatření děkana č. 11/2018 Podmínky stipendijních programů Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity (ve znění účinném od 10. října2018) Stipendia jsou na

Více

VZOR PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA

VZOR PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA Jde o vzor fakultních Pravidel pro organizaci studia z dubna 2006, ve kterém byly v revizním režimu doplněny články vyplývající ze 7. Změny Studijního a zkušebního řádu UK z 11. června 2013. Všechny tyto

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA Akademický senát Fakulty tělesné výchovy a sportu se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1 písm. e) zákona č.

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FAKULTĚ HUMANITNÍCH STUDIÍ

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FAKULTĚ HUMANITNÍCH STUDIÍ UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FAKULTĚ HUMANITNÍCH STUDIÍ Akademický senát Fakulty humanitních studií se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1

Více

rilozofick.;. fakulta FF-B-18/ 06

rilozofick.;. fakulta FF-B-18/ 06 rilozofick.;. fakulta VNITŘNÍ NORMA FF UP FF-B-18/ 06 Vnitřní norma FF-B-18/ 06 děkana Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ke Stipendijnímu řádu Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant:

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD ČVUT V PRAZE

STIPENDIJNÍ ŘÁD ČVUT V PRAZE STIPENDIJNÍ ŘÁD ČVUT V PRAZE Vnitřní předpis ČVUT v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-18/17. Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-18/17. Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci VNITŘNÍ NORMA PdF UP PdF-B-18/17 Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Druhy stipendií Článek 3 Řízení o přiznání stipendia,

Více

I. ÚPLNÉ ZNENÍ STIPENDIJNÍHO RÁDU CESKÉHO VYSOKÉHO UCENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 26. CERVENCE 2004

I. ÚPLNÉ ZNENÍ STIPENDIJNÍHO RÁDU CESKÉHO VYSOKÉHO UCENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 26. CERVENCE 2004 Ministerstvo školství, mládeže a telovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona c. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmene a doplnení dalších zákonu (zákon o vysokých školách), dne 23. dubna 1999

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA Pravidla pro organizaci studia na Katolické teologické fakultě Akademický senát Katolické teologické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst.

Více

Pravidla pro organizaci studia na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy

Pravidla pro organizaci studia na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy UNIVERZITA KARLOVA KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA Pravidla pro organizaci studia na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy Akademický senát Katolické teologické fakulty se podle 27 odst. 1 písm.

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008

STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008 STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008 Část první Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Tento stipendijní řád obsahuje pravidla pro přiznávání stipendií

Více

ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. září 2017 pod

Více

III. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ZE DNE 5. ČERVNA 2009

III. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ZE DNE 5. ČERVNA 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 31. března 2006

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Datum vydání: 25. 7. 2016 Číslo jednací:

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú.

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. Část první Úvodní ustanovení Čl. 1 1. Tento studijní a zkušební řád je vydáván za účelem zajištění organizace průběhu studia na Vysoké

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA na Evangelické teologické fakultě Univerzity Karlovy

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA na Evangelické teologické fakultě Univerzity Karlovy PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA na Evangelické teologické fakultě Univerzity Karlovy Akademický senát Evangelické teologické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. f) zákona č. 111/1998

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 13. LEDNA 2015

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 13. LEDNA 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. dubna 2006 pod

Více

Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně

Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně ČLÁNEK 1 OBECNÁ USTANOVENÍ (1) Fakulta chemická Vysokého

Více

VI. ÚPLNÉ ZNĚNÍ Přílohy č. 6 STATUTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM ZE DNE 13. ÚNORA 2015

VI. ÚPLNÉ ZNĚNÍ Přílohy č. 6 STATUTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM ZE DNE 13. ÚNORA 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE EVANGELICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA Akademický senát Evangelické teologické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1 písm. e) zákona č. 111/1998

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

STIPENDIJNÍ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

Rozhodnutí děkana č. 2/2015 k výběrovému řízení a realizaci zahraničních pobytů v rámci programu Free Mover FP VUT v Brně

Rozhodnutí děkana č. 2/2015 k výběrovému řízení a realizaci zahraničních pobytů v rámci programu Free Mover FP VUT v Brně Datum vydání: 5. 1. 2015 Č. j.: 002/17900/2015/Sd Za věcnou stránku odpovídá: doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. Účinnost: Závaznost: Fakulta podnikatelská VUT v Brně Vydává: děkan Nahrazuje: Rozhodnutí

Více

Směrnice EkF_SME_07_002 děkanky EkF VŠB-TU Ostrava, kterou se provádí Stipendijní řád Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava

Směrnice EkF_SME_07_002 děkanky EkF VŠB-TU Ostrava, kterou se provádí Stipendijní řád Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Účinnost dokumentu od: 7. 6. 2010 Směrnice EkF_SME_07_002 děkanky EkF VŠB-TU Ostrava, kterou se provádí Stipendijní řád Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 28. DUBNA 2006

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 28. DUBNA 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE EVANGELICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA Akademický senát Evangelické teologické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1 písm. e) zákona č. 111/1998

Více

VII. úplné znění Přílohy č. 6 Statutu UK (neaktuální)

VII. úplné znění Přílohy č. 6 Statutu UK (neaktuální) VII. úplné znění Přílohy č. 6 Statutu UK (neaktuální) (Toto znění již není aktuální. Aktuální znění předpisu naleznete zde ) VII. úplné znění Přílohy č. 6 Statutu Univerzity Karlovy v Praze Ministerstvo

Více

Vysoké školy finanční a správní, o. p. s.

Vysoké školy finanční a správní, o. p. s. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

Pravidla pro přiznávání stipendií na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy

Pravidla pro přiznávání stipendií na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy UNIVERZITA KARLOVA KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA Pravidla pro přiznávání stipendií na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy Akademický senát Katolické teologické fakulty se podle 27 odst. 1 písm.

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

STIPENDIJNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 17. října 2017

Více

U N I V E R Z I T A O B R A N Y

U N I V E R Z I T A O B R A N Y U N I V E R Z I T A O B R A N Y VNITŘNÍ PŘEDPIS STIPENDIJNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY ve znění 1., 2. a 3. změny B r n o 2 0 0 9 2 Obsah: ČÁST PRVNÍ... 3 ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 3 Čl. 1 Působnost...

Více

U N I V E R Z I T A O B R A N Y

U N I V E R Z I T A O B R A N Y U N I V E R Z I T A O B R A N Y VNITŘNÍ PŘEDPIS STIPENDIJNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY ve znění 1., 2., 3. a 4. změny B r n o 2 0 0 9 2 Obsah: ČÁST PRVNÍ... 3 ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 3 Čl. 1 Působnost...

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PRÁVNICKÁ FAKULTA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se podle 27 odst.

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FAKULTĚ HUMANITNÍCH STUDIÍ

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FAKULTĚ HUMANITNÍCH STUDIÍ UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FAKULTĚ HUMANITNÍCH STUDIÍ Akademický senát Fakulty humanitních studií se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1

Více

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. Stipendijní řád

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. Stipendijní řád Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 87 odst. 1 písm. a), 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

STIPENDIJNÍ ŘÁD JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 16. května 2017

Více

SMĚRNICE Č. 3 PRAVIDLA O ORGANIZACI STUDIA NA FIT

SMĚRNICE Č. 3 PRAVIDLA O ORGANIZACI STUDIA NA FIT SMĚRNICE Č. 3 PRAVIDLA O ORGANIZACI STUDIA NA FIT 1 Záhlaví Schválení AS FIT: 12. 9. 2017 Platnost: dnem schválení AS FIT Účinnost: dnem platnosti Odpovědnost: proděkani pro vzdělávací činnost, za Část

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ Datum vydání: 5. 2. 2018 Účinnost: 5. 2. 2018 Odpovědnost: Ing. Jiří Kříž, Ph.D. proděkan pro studijní záležitosti Závaznost: Fakulta podnikatelská Vydává:

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ

STIPENDIJNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ STIPENDIJNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ ze dne 13. dubna 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FAKULTĚ HUMANITNÍCH STUDIÍ

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FAKULTĚ HUMANITNÍCH STUDIÍ UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FAKULTĚ HUMANITNÍCH STUDIÍ Akademický senát Fakulty humanitních studií se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1

Více

Stipendijní řád Bankovního institutu vysoké školy, a.s.

Stipendijní řád Bankovního institutu vysoké školy, a.s. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 4, 41 odst. 2 a 87 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 27. prosince

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram akademického roku 2019/2020 na Filozofické

Více

II. úplné znění Pravidel pro přiznávání stipendií. ze dne

II. úplné znění Pravidel pro přiznávání stipendií. ze dne II. úplné znění Pravidel pro přiznávání stipendií na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze ze dne 11. 10. 2013 Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se podle 27 odst.

Více

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 15/2015. Změna opatření děkana č. 11/2015, Harmonogram akademického roku 2015/2016

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 15/2015. Změna opatření děkana č. 11/2015, Harmonogram akademického roku 2015/2016 Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 15/2015 Změna opatření děkana č. 11/2015, Harmonogram akademického roku 2015/2016 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 11/2015, Harmonogram

Více

Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Datum vydání: 24. 6. 2013 Účinnost od: 30. 9. 2013 Účinnost do: - Číslo jednací: Informace o změnách Ruší předpis MSMT- 31537/2013-30

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FAKULTĚ HUMANITNÍCH STUDIÍ Akademický senát Fakulty humanitních studií se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1

Více

Pravidla pro přiznávání stipendií na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy

Pravidla pro přiznávání stipendií na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy Pravidla pro přiznávání stipendií na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy Akademický senát 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. f) zákona č. 111/1998

Více

Stipendijní řád Vysoké školy ekonomické v Praze ze dne 11. dubna 2014

Stipendijní řád Vysoké školy ekonomické v Praze ze dne 11. dubna 2014 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 11. dubna 2014 pod

Více

ŘÁD PRO HODNOCENÍ VÝUKY STUDENTY UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

ŘÁD PRO HODNOCENÍ VÝUKY STUDENTY UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 3. září 2001 pod

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2017. Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2017. Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 3/2017 Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 11. července 2017

STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 11. července 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 11. července 2017

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PEDAGOGICKÁ FAKULTA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA Akademický senát Pedagogické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1 písm. e) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Kód: SD/01/18 Druh: Směrnice děkana Název: Pokyny pro organizaci, průběh a hodnocení státních závěrečných zkoušek na Fakultě aplikované informatiky UTB ve Zlíně Organizační Fakulta aplikované informatiky

Více

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN FILOZOFICKÁ FAKULTA UP SMĚRNICE DĚKANA SD-01/2013 SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN Obsah: Směrnice stanoví podrobnosti konání rigorózního řízení na FF UP Zpracoval: doc. PhDr.

Více

vydává tuto SMĚRNICI č. 8/2014 Ceník poplatků MUP I. Předmět úpravy

vydává tuto SMĚRNICI č. 8/2014 Ceník poplatků MUP I. Předmět úpravy Metropolitní univerzita Praha, o. p. s. se sídlem Praha 3, Prokopova 16/100, PSČ 130 00 kontaktní adresa Praha 10, Dubečská 900/10, PSČ 100 31 IČ 264 82 789 zapsaná v rejstříku obecně prospěšných společností

Více

Opatření rektora č. 66/2017

Opatření rektora č. 66/2017 Opatření rektora č. 66/2017 Název: Výjimky z pravidel studia stanovených Studijním a zkušebním řádem Univerzity Karlovy pro studium v rámci mezinárodního společného studijního programu typu joint-degree

Více

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Materiál pro jednání kolegia rektora dne 4. února 2013 V Praze dne 30. 01. 2013 Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním

Více

UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ. Čl. 1 Úvodní ustanovení

UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ. Čl. 1 Úvodní ustanovení UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. f) zákona

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2018. Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2018. Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 3/2018 Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického

Více

Pravidla pro organizaci studia

Pravidla pro organizaci studia Pravidla pro organizaci studia Pravidla pro organizaci studia UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA SOCIÁLNÍCH VĚD PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA Akademický senát Fakulty sociálních věd se podle 27 odst.

Více

1. Účastníci smlouvy 2. Předmět smlouvy

1. Účastníci smlouvy 2. Předmět smlouvy Smlouva o studiu v programu celoživotního vzdělávání v akreditovaných studijních programech Stavební inženýrství, Městské inženýrství, Architektura pozemních staveb, Architektura a rozvoj sídel, Geodézie

Více

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tato směrnice je platná pro součást škola České zemědělské univerzity v

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD. Vysoké školy ekonomické v Praze

STIPENDIJNÍ ŘÁD. Vysoké školy ekonomické v Praze STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysoké školy ekonomické v Praze Rektor Vysoké školy ekonomické v Praze podle 17 odst. l), písm. g) v souladu s 91 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tento řád Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) upravuje podmínky v souladu se zákonem č.111/1998

Více

Vysoké školy finanční a správní, o. p. s.

Vysoké školy finanční a správní, o. p. s. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 2/2010 Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT Záhlaví Schválení AS: 7. února 2017 Platnost: 15. března 2017 Účinnost: 15. března 2017 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí Rektorátu Závaznost: všechny součásti

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ Přílohy č. 6 STATUTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM ZE DNE 28. DUBNA 2006

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ Přílohy č. 6 STATUTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM ZE DNE 28. DUBNA 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ SMĚRNICE Č. 73/2017 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VZDĚLÁVACÍ ČINNOSTI STUDENTY, ABSOLVENTY VUT A ZAMĚSTNAVATELI

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ SMĚRNICE Č. 73/2017 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VZDĚLÁVACÍ ČINNOSTI STUDENTY, ABSOLVENTY VUT A ZAMĚSTNAVATELI VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Datum vydání: 18. 12. 2017 Účinnost: 1. 3. 2018 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí Rektorátu Závaznost: všechny součásti VUT Vydává: rektor VUT Zrušuje: - Doplňuje:

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD FLD ČZU V PRAZE PRO BAKALÁŘSKÉ, MAGISTERSKÉ A DOKTORSKÉ STUDIUM. I. Prospěchové stipendium

STIPENDIJNÍ ŘÁD FLD ČZU V PRAZE PRO BAKALÁŘSKÉ, MAGISTERSKÉ A DOKTORSKÉ STUDIUM. I. Prospěchové stipendium STIPENDIJNÍ ŘÁD FLD ČZU V PRAZE PRO BAKALÁŘSKÉ, MAGISTERSKÉ A DOKTORSKÉ STUDIUM Článek 1 - Rozsah platnosti (1) Stipendijní řád Fakulty lesnické a dřevařské České zemědělské univerzity v Praze (FLD) je

Více

Smlouva o studiu v programech celoživotního vzdělávání. akreditovaných studijních programů:

Smlouva o studiu v programech celoživotního vzdělávání. akreditovaných studijních programů: Smlouva o studiu v programech celoživotního vzdělávání akreditovaných studijních programů Stavitelství, Stavební inženýrství, Architektura pozemních staveb, Architektura a rozvoj sídel, Geodézie a kartografie,

Více