Moto koloběžka Ultimate Baest 72cc

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Moto koloběžka Ultimate Baest 72cc"

Transkript

1 Uživatelský manuál Moto koloběžka Ultimate Baest 72cc Ultimate Racing Esell s.r.o. Čechova Benešov u Prahy Česko telefon:

2 UPOZORNĚNÍ Řiďte se výhradně tímto návodem! V žádném případě neberte v potaz německý, či anglický návod, který je vložen přímo v krabici u koloběžky, či údaje napsané na samotné koloběžce! Úvod Děkujeme za důvěru, že jste si pro nákup elektrické koloběžky vybral společnost Esell s.r.o. Naším cílem je aby Vám koloběžka dlouho a bezproblémově sloužila a přinášela spoustu zábavy. Tento uživatelský manuál upřesňuje podmínky použití stroje, jeho nutnou údržbu, seřízení, skladování atd. Prosíme, ve vlastním zájmu si návod pečlivě přečtěte a řiďte se jím. Koloběžku smí obsluhovat pouze osoba starší 18ti let, která se seznámila s tímto manuálem a rozumí mu. Motorovou koloběžku nesmí řídit osoba se sníženou schopností udržet rovnováhu. Koloběžka je hobby produkt a není určen pro provoz na veřejných komunikacích. Mějte na paměti, že koloběžka je určena pouze k hobby a rekreačnímu využití! Není konstruována jako plnohodnotný dopravní prostředek pro každodenní či častou jízdu jako např. automobil či motocykl! V zájmu bezpečnosti je nutné, aby osoba jedoucí na koloběžce měla odpovídající oblek, Helmu a pevnou obuv. Před a při jízdě v žádném případě nekonzumujte alkohol a jakékoli omamné či utlumující léky, které mají vliv na pozornost člověka. Na stroj je poskytována standardní dvouletá záruka. Aby byl zajištěn dlouhodobý a bezproblémový provoz stroje je potřeba zajistit pravidelný servis, údržbu a kvalitní seřízení. V předepsaných intervalech je nutné provést garanční prohlídku stroje a to poprvé po najetí 15-ti moto hodin (15 hodin provozu koloběžky) nejpozději 60. den od zakoupení, druhá prohlídka je po najetí 50-ti moto hodin (50hodin provozu koloběžky), nejdéle do 6ti měsíců od zakoupení a třetí po najetí 80 moto hodin (80hodin provozu koloběžky), nejdéle do 12-ti měsíců od zakoupení. Jakékoli úpravy a zásahy do konstrukce jsou zakázány, bez předchozího písemného souhlasu prodejce. Výrobce, dovozce, ani prodejce nenese žádnou odpovědnost za případné následky špatné montáže, nebo neschváleného zásahu do konstrukce. Sestavení, seřízení a údržbu stroje si zákazník provádí sám na své náklady, pokud není písemně dohodnuto jinak. Údržbu stroje si zákazník provádí sám na své náklady. Poskytovaná záruka nepokrývá vady způsobené nesprávným používáním, neúměrným zatěžováním či užíváním, nešetrným zacházením, chybnou montáží, špatnou manipulací, špatným zapojením, nesprávnou obsluhou, neodborným či nepřiměřeným zásahem či úpravou, extrémními provozními podmínkami, živelnou katastrofou, nehodou, násilným poškozením čí zanedbáním údržby. Záruka rovněž nepokrývá náklady na běžné užívání / spotřební materiál potřebný pro bezproblémový provoz. Informace Maximální konstrukční zatížení: 105 Kg, krátkodobě až 120Kg Hmotnost: 26 Kg Max. rychlost: až 55 Km/h (dle profilu trati a zatížení) Osoby: 1

3 Důležité upozornění Koloběžka je jednomístná, není dovolena jízda dvou osob najednou. Novou koloběžku je potřeba nejen sestavit, ale také seřídit. Pokud si tuto službu neobjednáte u nás, a koupíte si koloběžku v krabici jako stavebnici, je nutné vše udělat svépomocí, či za pomocí specializovaného servisu (standardní cena tuto službu neobsahuje). Nedostatečné seřízení koloběžky nemůže být předmětem reklamace, servisní práce v tomto případě platí zákazník v plné výši. Stroj nesmí být váhově přetěžován, nesmí být užíván při mokrém či mrazivém počasí! Dle našich zkušeností je 99% reklamací neoprávněných a je řešeno pouze seřízením stroje. Většina problémů vyplývá z nedostatečného seřízení, či zanedbání údržby. Například může být zanesená svíčka karbonem, nebo olejem, může být také znečištěný karburátor, nečistoty se do něj dostanou běžným používáním. Někdy je potřeba karburátor vyčistit, i když je stroj úplně nový. V karburátoru, či v nádrži mohou být nečistoty z výroby, či z testování stroje. Sestavení a zprovoznění benzínové koloběžky Pokud není objednána kompletace a seřízení přímo u prodejce, je koloběžka zákazníkovi dodána v krabici. Po jejím vybalení je nutné stroj nejprve sestavit, vše nastavit a uvést do provozu. Tuto operaci doporučujeme přenechat odbornému servisu. Vybalte stroj z krabice a Nasaďte řídítka na řídící tyč a dotáhněte zajišťovací šrouby. Řídítka, ani nic jiného nesmí nikde o nic zadrhávat. Dle potřeby můžete / nemusíte nasadit odnímatelné sedlo Nafoukněte pneumatiky na optimální tlak cca 2 bary v závislosti na hmotnosti jezdce. Koloběžka není z výroby připravena na jízdu, proto překontrolujte, případně dotáhněte všechny šrouby. Nastavte napnutí řetězu. Viz sekce Údržba. Řetěz namažte olejem určeným pro mazání motocyklových řetězů. Řetězová soustava musí být v jedné ose (řetězové kolečko řetěz rozeta)! Seřiďte brzdy. Viz sekce Údržba INFO: Jedná se o dvoutaktní motor, tedy bez olejové náplně. na našich webových stránkách se můžete u vybraných modelům podívat na video návody jak stroje správně sestavit a zprovoznit. Rozložení / složení koloběžky Rozložení koloběžky (pro jízdu) Jednou rukou stlačte skládací páku a druhou rukou pomalu zdvihejte řídítka stroje. Tažením za řídítka úplně rozložte stroj (řídítka v cca poloze 90 vůči základové desce stroje) dokud nepocítíte jak mechanismus zapadl do konečné polohy. Nezapomeňte vložit zajišťovací tyčku!

4 Složení koloběžky (pro skladování) Pokud chcete koloběžku složit pro snadné skladování, přenášení nebo převážení ve voze, stlačte jednou rukou skládací páku a druhou rukou pomalu pokládejte řídítka stroje až do nejnižší polohy. Složení je dokončeno, jakmile jsou řídítka cca ve vodorovné poloze vůči základové desce. U tohoto modelu nejde z důvodu konstrukce koloběžka ve složeném stavu zajistit zajišťovacím mechanizmem. Palivo Než vyjedete, je potřeba připravit palivo Palivo vždy mixujte v kanystru, před nalitím do nádrže, nikdy ne přímo v nádrži (nelijte do nádrže samostatně benzín a olej). Špatný poměr paliva, nedostatečné promixování, zanedbání přidání oleje do paliva nebo špatný olej bude mít za následek poruchu motoru. Příprava paliva Prvních 5l paliva namixujte v poměru 1:40, po té 1:50. Palivo pro zajetí: 4 litry NATURAL ml plně syntetického vysokootáčkového oleje pro 2T motory. Palivo po zajetí: 5 litrů NATURAL ml plně syntetického vysokootáčkového oleje pro 2T motory. Startování Do nádrže nalijte namixované palivo. Zapněte sytič (páčka v horní poloze) sytič není vždy potřeba. Asi tak 3x pomalu zatáhněte za startovací šňůru, aby si motor nasál palivo. Pak zlehka povytáhněte šňůru, dokud neucítíte odpor (cca 5-10cm), teprve pak prudce zatáhněte směrem šikmo-nahoru-dopředu. Motor nastartuje. NIKDY nevytahejte startovací šňůru nadoraz!!! v případě, že koloběžka nejde nastartovat, vyčistěte, případně nastavte karburátor. Viz sekce Údržba Po prvním nastartování a po zahřátí motoru vraťte páčku sytiče do dolní polohy. Pomocí šroubku nastavte volnoběžné otáčky tak, aby byly dostatečně vysoké, aby motor nezhasínal, ale zároveň tak nízké, aby se při nadzvednutí zadní části koloběžky samovolně netočilo zadní kolo. Řazení Koloběžka je vybavena 3 rychlostní převodovkou. Vždy, když chcete přeřadit z rychlostního stupně 1. na 2. a pak 3, či obráceně, je nutné ubrat plyn, aby nebyl motor v tahu, či naopak aby nebylo razantně bržděno motorem. Po té můžete pomocí páček na levé straně řídítek přeřadit. Řadí se bez spojky! Motor nemá neutrál, pokaždé když přidáte plyn, motor je v záběru a začne se rozjíždět. Pro rozjetí používejte rychlostní stupeň 1. Nikdy se nerozjíždějte na rychlostní stupně 2 a 3, jinak poškodíte spojku!

5 Spojka Při nesprávném způsobu jízdy je možno ojet spojku za několik desítek minut provozu. Při správném používání koloběžky vydrží spojka bez problémů až cca 100 hodin provozu (v závislosti na váze jezdce, profilu ježděné trasy, atp.) Hnací síla motoru je přenášena odstředivou (kluznou) spojkou, (čím větší otáčky, tím se spojka více zakousne do unášeče. Pokud se dobře nezakousne, klouže a spotřebovává se. Každé přetížení, (rozjíždění se do prudkého kopce, rozjíždění se na jiný než první rychlostní stupeň, atd). INFO: Pokud po rozebrání zjistíte že je spojka prasklá, nemusí to bez podmíněně vada materiálu. Pokud se spojka ojede a dře o spojkový zvon, (kov o kov) pakna vlivem tření vždy praskne. Doporučení pro maximální životnost spojky: při rozjezdu dejte plný plyn, odrazte se, jakmile se stroj rozjede, plyn uberte na požadovanou rychlost, tak bude mít spojka největší životnost. Spojce nejvíce vadí rozjíždění do prudkých kopců, rozjíždění a pomalá jízda v nepoddajném terénu, např. v trávě, nebo v písku a pomalé (zdlouhavé) rozjezdy. Brždění Pokud chcete začít brzdit, uvolněte nejdříve páčku plynu, a následně plynule stiskněte páčku přední či zadní brzdy. Pro úplné zastavení držte brzdu přiměřenou silou až do úplného zastavení stroje. Doporučujeme si nejprve vyzkoušet sílu brzd na rovném, suchém a hladkém povrchu. Brzdnou dráhu prodlužuje sklon vozovky, mokro či nerovný terén. Zadní brzda se ovládá páčkou na levé straně řídítek. Přední brzda se ovládá horní páčkou na pravé straně řídítek. Zajíždění Pro správnou funkci motoru je potřeba ho dobře zajet Zátěž stroje zvyšujte průběžně, nejezděte ihned na maximální výkon. Musí dojít k řádnému zaběhnutí motoru na čemž záleží jeho budoucí výkon a životnost. Motor se zabíhá, vše si sedá a jednotlivé díly se sobě navzájem přizpůsobují, nastavení motoru je potřeba průběžně kontrolovat a případně doladit. Prvních 10 hodin provozu nejezděte na více než ½ plynu a neudržujte otáčky stále na stejné úrovni, občas je měňte zvyšujte / snižujte (jezděte rychleji a pomaleji). Jízda Než se rozjedete, ujistěte se, že je koloběžka vizuálně v pořádku. Zkontrolujte, zda nemáte podhuštěné pneumatiky. Sklopte stojánek. Nastartujte koloběžku. Jednu nohu položte na stupačku koloběžky a druhou nohou se aspoň jedenkrát odrazte od země a současně zlehka mačkejte spodní plynovou páčku na pravé straně řídítek stroj se rozjede. Odrážením se od země při rozjezdu, především pak při rozjezdech do kopců ovlivníte pozitivně životnost odstředivé spojky. Svou jízdní rychlost ovlivníte stiskem plynové páčky.

6 Údržba Brzdy Pokud není brzdný účinek dostačující, je potřeba brzdy seřídit. Zkontrolujte, zda nejsou brzdové destičky sjeté, pokud ano, je potřeba je ihned vyměnit. Zkontrolujte, zda jsou brzdové destičky ve správné poloze vůči brzdovému kotouči. Správné nastavení je takové, kdy obě destičky jsou přibližně stejně daleko od kotouče a při stlačení páčky obě destičky shodně přilnou ke kotouči. Pokud tomu tak není, seřiďte (posuňte) pomocí imbusového klíče danou destičku do správné polohy. Pokud jsou destičky v pořádku a páčka zabírá až po úplném stisknutí, je potřeba zkrátit brzdové lanko. Pokud stačí zkrácení jen o kousek, lze toto provést otáčením korekčního kolečka na brzdové páčce. Pokud je potřeba zásadní zkrácení lanka, je potřeba toto provést na brzdiči posunutím lanka. Seřízení brzd Povolte lanko na třmenu brzdy. Na maximum povolte i seřizovací šroubek, na některých modelech jsou 2 seřizovací šroubky, na některých pouze 1. Roztočte kolo a zjistěte, zda nedrhne kotouč o destičku blíže u kola, pokud ano, seřizovací šroubek, který jste prve povolili, nastavte tak, aby mezi kotoučem a destičkou byla necelý milimetr mezera. Povolte matičku, otáčením imbusu, který je uprostřed matičky otáčejte doprava/doleva a nastavte vzdálenost druhé destičky od kotouče, přitom pootáčejte kolem a kontrolujte, zda již kotouč nezačíná drhnout, pokud ano, pootočte imbus cca o ¼ - ½ otáčky zpět. Po nastavení požadované vzdálenosti dotáhněte matičku kolem imbusu, tak aby se imbus nepootočil. Matici na brzdové páčce úplně zašroubujte. Nasaďte lanko do třmenu brzdy a utáhněte zajišťovací matici. Nastavení řetězu Je nutné, aby celá řetězová soustava byla v jedné ose, řetězové kolečko na motoru řetěz rozeta na zadním kole, jinak hrozí spadnutí řetězu. Napnutí řetězu musí být nastaveno s 5mm průvěsem, řetěz nesmí v žádném případě pružit, nesmí být moc napnutý. Povolte obě hlavní matice zadního kola (nutné mít 2 klíče proti sobě). Za pomocí montážního klíče nastavte napínák řetězu (povolte/dotáhněte) tak, aby pohyb řetězu nahoru / dolu byl cca 5mm. Nastavení je nutné provést na obou stranách tak, aby kolo, respektive řetěz, byl v ose. Řetěz nesmí být nakřivo. Dotáhněte hlavní matice kola. Řetěz namažte olejem určeným pro mazání motocyklových řetězů. Seřízení řetězu se používáním stroje mění a je potřeba jej průběžně kontrolovat čas od času upravit. Upozornění: Nesprávné nastavení řetězu, může mít negativní vliv na výkon i životnost motoru. Nastavení předního odpružení (pouze u vybraných modelů) U předního odpružení se nechá nastavit tuhost. Pružina je středu zajištěna maticí a samotné tělo je opatřeno

7 závitem. V závislosti do jaké polohy je na těle matice zašroubována mění se tuhost odpružení. Obě zadní odpružení musí být nastaveny shodně. Pneumatiky Je velmi důležité, aby pneumatiky byly vždy nahuštěny na správný tlak. Nepřefukujte pneumatiky, hrozí jejich destrukce. Nafoukněte pneumatiky na cca 2 bary v závislosti na hmotnosti jezdce. Seřízení krku řídítek (uložení přední otáčivé osy): Na krku je potřeba pro bezpečnou jízdu nastavit správnou vůli ložisek. Toto nastavení je potřeba průběžně kontrolovat a v případě potřeby znovu nastavit. 1. Otočte řídítka co nejvíce doprava, abyste umožnili přístup ke krku řídítek. 2. Za pomoci klíče povolte spodní kontra matici. 3. Poté utáhněte / povolte horní matici tak, aby šli řídítka lehce otáčet, ale zároveň na nich nebyla vůle, to odzkoušíte stiskem přední brzdy a pohybem řídítek tam a zpět (dopředu / dozadu). 4. Utáhněte kontra matici tak, aby jste při tom nepohnuli maticí, kterou byla nastavena vůle řízení. Upozornění: Příliš silným dotáhnutím by mohlo dojít k poškození ložisek krku! Pravidelná kontrola Před každou jízdou Zkontrolujte účinnost brzd, v případě nedostatečného brzdového účinku je seřiďte, pokud mají brzdové destičky méně obložení než 1mm, je nutné je vyměnit. Zkontrolujte namazání a nastavení řetězového převodu, řetěz musí mít průvěs cca 2,5mm (2,5mm nahoru a 2,5mm dolu, celkem pohyb cca 5mm), řetěz nesmí šponovat (pružit), v případě potřeby řetěz namažte olejem pro mazání řetězů. Celá řetězová soustava nesmí být nijak vychýlená, vše musí být v jedné ose! PŘEDNÍ ŘETĚZOVÉ KOLEČKO ŘETĚZ ZADNÍ ROZETA Zkontrolujte dotažení všech šroubů a kol, v případě potřeby dotáhněte. Zkontrolujte, zda neprosakuje palivo, v případě potřeby zdroj úniku opravte. Zkontrolujte tlak v pneumatikách, alespoň vizuálně. Dbejte, aby byly pneumatiky vždy správně nahuštěny! Zajistíte tím správný provoz stroje a nebudete nadměrně zatěžovat motor valivým odporem pneumatik. Nesprávné nahuštění, může mít negativní vliv na životnost motoru i pneumatik a na jízdní vlastnosti. Po každé jízdě Při znečištění, koloběžky vždy pečlivě očistěte. Nemyjte vysokotlakou mycí pistolí (vapkou)! Nepoužívejte agresivní čisticí prostředky. Po umytí stroje, namažte řetěz olejem pro mazání řetězů.

8 Po 10 hodinách provozu Proveďte údržbu vzduchového filtru: očistěte filtr, sportovní filtr vyperte v benzínu a namažte olejem pro vzduchové filtry, případně vyměňte za nový. Vyčistěte, případně vyměňte benzínový filtr (není na všech modelech) Po 20 hodinách provozu Vyčistěte zapalovací svíčku, případně nastavte mezeru mezi vnitřní a vnější elektrodou na 0,5-0,7mm Nejčastější problémy Koloběžku nelze nastartovat Zkontrolujte, zda máte dle potřeby zapnutý, nebo vypnutý sytič, Vyzkoušejte, zda cívka hází jiskru sejměte fajfku cívky ze svíčky, vyšroubujte svíčku z válce, nasaďte svíčku do fajfky cívky, zkontrolujte, zda máte vše správně zapnuté, přiložte svíčku z boku k válci a krátce zastartujte, pokud uvidíte, že mezi knotem a tělem svíčky jde jiskra, je vše v pořádku. Zkontrolujte, průchodnost vzduchového filtru. Zkontrolujte, zda máte v nádrži dostatek paliva, zda Vám teče do karburátoru, v případě že ano, zda dostatečnou rychlostí. Zjistíte vyšroubováním spodního vypouštěcího šroubku, pokud palivo vytéká, je to OK. Motor běží, ale nejde do otáček, nemá sílu Zkontrolujte, zda nemáte zapnutý sytič a zda máte naplno otevřen přívod paliva. Zkontrolujte, zda nemáte ucpaný výfuk, vzduchový, či benzínový filtr (pokud je ve výbavě koloběžky), zda nemáte staré nekvalitní palivo. V karburátoru mohou být nečistoty, vyčistěte karburátor (doporučujeme svěřit odbornému servisu). Uskladnění Krátkodobé skladování pokud neplánujete nějakou dobu jezdit Pokud je koloběžka znečištěná umyjte a osušte. Nepoužívejte agresivní mycí přípravky. Nemyjte vysokotlakou mycí pistolí (vapkou)! Skladujte v suchu a mimo prašné prostředí. Dlouhodobé (zimní) skladování Pokud nebudete stroj déle používat, uložte jej na suché teplé a bezprašné místo. Vypusťte benzín a vyčistěte karburátor. Odlehčete pneumatikám. Umístěte koloběžku tak, aby nestála na kolech (pneumatikách). Koloběžku nepřevracejte koly vzhůru. Přikryjte koloběžku.

9 Příslušenství Veškeré příslušenství pro jezdce helmy, brýle, rukavice, chrániče páteře, kolen či loktů můžete zakoupit v internetových obchodech společnosti Esell s.r.o. Náhradní a tuningové díly Veškeré náhradní díly a tuningové díly můžete zakoupit v internetových obchodech společnosti Esell s.r.o. Pokud na stroj namontujete tuningové díly, je v určitých případech nutné stroj dodatečně nastavit! Provoz na pozemních komunikacích Provoz koloběžek s pomocným motorem na pozemních komunikacích se v ČR řídí vyhláškou MDČR č. 341/2002Sb. (příloha 13). Při jejím používání je nutné dbát pravidel silničního provozu stejně jako při provozu jízdního kola. Výše uvedená vyhláška také stanovuje mj. tato pravidla výkon motoru nesmí přesáhnout 1kW (1000W) a max. rychlost nesmí přesáhnout 25 km/h. Servis Esell s.r.o. Čechova Benešov u Prahy Česko info@servis-ctyrkolek.cz Tel: Esell s.r.o., Čechova 1634, CZ Benešov u Prahy

10

11

12

Dětská čtyřkolka 49cc 4-takt

Dětská čtyřkolka 49cc 4-takt Uživatelský manuál Dětská čtyřkolka 49cc 4-takt Ultimate Racing Esell s.r.o. Čechova 1634 256 01 Benešov u Prahy Česko telefon: +420 317 705 539 www.ultimateracing.cz www.esell.cz www.minibiker.cz www.minibiker.sk

Více

MIDI čtyřkolka 125ccm / 125cc S / 125cc RS

MIDI čtyřkolka 125ccm / 125cc S / 125cc RS Uživatelský manuál MIDI čtyřkolka 125ccm / 125cc S / 125cc RS Ultimate Racing Esell s.r.o. Čechova 1634 256 01 Benešov u Prahy Česko telefon: +420 317 705 539 www.ultimateracing.cz www.esell.cz www.esell.sk

Více

Mini čtyřkolka 49ccm, 49cc e-start

Mini čtyřkolka 49ccm, 49cc e-start Uživatelský manuál Mini čtyřkolka 49ccm, 49cc e-start Esell s.r.o. Čechova 1634 256 01 Benešov u Prahy Česko telefon: +420 317 705 539 www.ultimateracing.cz www.esell.cz www.minibiker.cz www.minibiker.sk

Více

Dětská čtyřkolka ECO

Dětská čtyřkolka ECO Uživatelský manuál Dětská čtyřkolka ECO 350W 500W 800W Ultimate Racing Esell s.r.o. Čechova 1634 256 01 Benešov u Prahy Česko telefon: +420 317 705 539 www.ultimateracing.cz www.esell.cz www.minibiker.cz

Více

KXD 50 4t. Uživatelská příručka + servisní kniha. Peter Hideghéty PEHI Tureň 58 90301 Senec

KXD 50 4t. Uživatelská příručka + servisní kniha. Peter Hideghéty PEHI Tureň 58 90301 Senec KXD 50 4t Uživatelská příručka + servisní kniha Peter Hideghéty PEHI Tureň 58 90301 Senec Telefon +421947717792 www.tocopotrebujes.sk mail: tocopotrebujes@gmail.com Stránka 1 z 19 Předmluva Děkujeme, že

Více

Dětská čtyřkolka 150ccm BigHummer

Dětská čtyřkolka 150ccm BigHummer Uživatelská příručka + servisní kniha Dětská čtyřkolka 150ccm BigHummer Peter Hideghéty PEHI Tureň 58 903 01 Senec Slovenská republika telefón: + 421 940 717 792 e-shop: www.tocopotrebujes.sk e-mail: tocopotrebujes@gmail.com

Více

NÁVOD K POUŽITÍ verze WEB BENZÍNOVÁ KOLOBĚŽKA (koloběžka s pomocným motorem) NITRO SCOOTERS XG07 / XG09 / XG10 V. 20110512

NÁVOD K POUŽITÍ verze WEB BENZÍNOVÁ KOLOBĚŽKA (koloběžka s pomocným motorem) NITRO SCOOTERS XG07 / XG09 / XG10 V. 20110512 NÁVOD K POUŽITÍ verze WEB BENZÍNOVÁ KOLOBĚŽKA (koloběžka s pomocným motorem) NITRO SCOOTERS XG07 / XG09 / XG10 V. 20110512 Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení benzínové koloběžky značky Nitro scooters.

Více

BERGER XS-03 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA.

BERGER XS-03 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. BERGER XS-03 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA www.ds-exim.cz madlo držák rukojeti Zatahovací spoj Vřeteno držadla Skládací přezka Pedál s protiskluzovou plochou Odrazka brzda blatník Tlumič Přední kolo stojánek Kontrolka

Více

Uživatelský manuál Motorový kit na kolo: 2-takt, vzduchem chlazený jdnoválec Typové označení motoru: 1E40F-5 Obsah motoru: 42.7cc Max.

Uživatelský manuál Motorový kit na kolo: 2-takt, vzduchem chlazený jdnoválec Typové označení motoru: 1E40F-5 Obsah motoru: 42.7cc Max. Uživatelský manuál Motorový kit na kolo: 2-takt, vzduchem chlazený jdnoválec Typové označení motoru: 1E40F-5 Obsah motoru: 42.7cc Max. výkon 1kw 6500rpm 1. Na kolo nainstalujeme rozetu 2. Nainstalujeme

Více

yedoo mezeq disc max 150 kg 330 lbs min 150 cm 59 in user manual

yedoo mezeq disc max 150 kg 330 lbs min 150 cm 59 in user manual yedoo mezeq disc max 150 kg 330 lbs min 150 cm 59 in user manual úvod obsah balení Montáž, seřízení a pravidelnou údržbu doporučujeme svěřit odbornému cykloservisu. Neodborné zásahy mohou vést k poškození

Více

yedoo ox max 120 kg 264 lbs min 120 cm 47 in user manual

yedoo ox max 120 kg 264 lbs min 120 cm 47 in user manual yedoo ox max 120 kg 264 lbs min 120 cm 47 in user manual úvod obsah balení Montáž, seřízení a pravidelnou údržbu doporučujeme svěřit odbornému cykloservisu. Neodborné zásahy mohou vést k poškození koloběžky

Více

Návod k obsluze. REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06. pro kultivátory řady MS

Návod k obsluze. REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06. pro kultivátory řady MS Návod k obsluze REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06 pro kultivátory řady MS www. kultivatoryprislusenstvi.cz Výrobce: Garden arsenal a.s., Poděbradova 560,Lysá

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL MODEL MAGNETIC. www.bplumen.cz/kinetic Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice

UŽIVATELSKÝ MANUÁL MODEL MAGNETIC. www.bplumen.cz/kinetic Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice MODEL UŽIVATELSKÝ MANUÁL MAGNETIC Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice K sestavení potřebujete: 14mm klíč, 4mm imbusový klíč Při rozbalení zkontrolujte, zda máte všechny díly OBSAH BALENÍ

Více

max 60 kg 132 lbs min 85 cm 33 in yedoo too too too too alu too too I, II user manual

max 60 kg 132 lbs min 85 cm 33 in yedoo too too too too alu too too I, II user manual yedoo too too max 60 kg 132 lbs min 85 cm 33 in too too alu too too I, II user manual úvod obsah balení Montáž, seřízení a pravidelnou údržbu doporučujeme svěřit odbornému cykloservisu. Neodborné zásahy

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ. IN Koloběžka WORKER Cirky. IN Koloběžka WORKER Darky. IN Koloběžka WORKER Blancy

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ. IN Koloběžka WORKER Cirky. IN Koloběžka WORKER Darky. IN Koloběžka WORKER Blancy UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 13247 Koloběžka WORKER Cirky IN 13249 Koloběžka WORKER Darky IN 13250 Koloběžka WORKER Blancy OBSAH MONTÁŽ... 3 JÍZDNÍ POKYNY... 3 SKLÁDÁNÍ... 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 ÚDRŽBA

Více

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30 HB-822HP Magnetic bike TIRO 30 Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku! Prosíme, pozorně si přečtěte následující instrukce v návodu krok po kroku. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Tento stroj je určen pouze k domácímu

Více

max 40 mm 30-55 mm max 30-55 mm 03ISRABSF01

max 40 mm 30-55 mm max 30-55 mm 03ISRABSF01 A B 30-55 mm max 40 mm 30-55 mm max 40 mm C D 03ISRABSF01 E F M N G H O P I L Q R CZ Než začnete sedačku používat, pozorně si přečtěte návod. Návod si pečlivě uschovejte pro možnost nahlédnutí v budoucnu.

Více

IN 2013 Koloběžka WORKER Glacer Uživatelský návod

IN 2013 Koloběžka WORKER Glacer Uživatelský návod IN 2013 Koloběžka WORKER Glacer Uživatelský návod Dodavatel: Seven Sport s.r.o., Dělnická, Vítkov 749 01 www.insportline.cz Tel.: +420-556 770 199 DŮLEŽITÉ: PŘEČTĚTE SI POZORNĚ TENTO MANUÁL PŘED POUŽITÍM

Více

Uživatelská příručka. Xemio Perlata

Uživatelská příručka. Xemio Perlata Uživatelská příručka Xemio Perlata Obsah Úvod... 3 Technické specifikace... 3 Upozornění... 3 Upozornění k bateriím... 3 Seznámení s produktem... 5 Složení koloběžky... 6 Funkce koloběžky... 7 Jízdní pokyny...

Více

E-SCOOTER. Návod k použití. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku.

E-SCOOTER. Návod k použití. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. E-SCOOTER CZ Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosíme, pečlivě si přečtěte tento návod před prvním použitím. Návod uschovejte pro pozdější použití. CZ 1 Upozornění: Elektrický

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Cyklistický trenažér insportline Cabaleira

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Cyklistický trenažér insportline Cabaleira UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 16388 Cyklistický trenažér insportline Cabaleira OBSAH BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 INSTALACE KOLA... 3 VYJMUTÍ KOLA VEN... 4 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY, REKLAMACE... 4 2 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY

Více

Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál

Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál Obsah DŮLEŽITÉ... 3 ÚDRŽBA BATERIE A NÁVOD K JEJÍMU NABÍJENÍ... 3 VAROVÁNÍ... 3 BEZPEČNOST... 4 STRUČNÝ PŘEHLED BEZPEČNOSTNÍCH

Více

Pneumatická pistole 1/2" 1492 Nm. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Pneumatická pistole 1/2 1492 Nm. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Pneumatická pistole 1/2" 1492 Nm Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pokyny Upozornění! Zajistěte, aby se při používání tohoto zařízení

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Elektrická koloběžka X W 60V 20 Ah LITHIUM

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Elektrická koloběžka X W 60V 20 Ah LITHIUM UŽIVATELSKÝ MANUÁL Elektrická koloběžka X7 1000W 60V 20 Ah LITHIUM 1 Varování Při jízdě používejte vhodné ochranné pomůcky Nejezděte na skútru v hustém provozu, v mokru nebo náledí. Před jízdou nepijte

Více

DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K OBSLUZE

DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K OBSLUZE DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K OBSLUZE CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Pečlivě si přečtěte tento návod. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Rádi bychom požádali rodiče a ostatní odpovědné

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7674 Koloběžka JB246, IN 7675 Koloběžka JB235A, IN 7676 Koloběžka JB208A, IN 7677 Koloběžka JB249, IN 7678 Koloběžka JB251, IN 7679 Koloběžka JB252 Uvedené foto je pouze ilustrační

Více

ŘEZAČKA DLAŽBY 600MM ŘEZAČKA DLAŽBY 900MM

ŘEZAČKA DLAŽBY 600MM ŘEZAČKA DLAŽBY 900MM ŘEZAČKA DLAŽBY 600MM ŘEZAČKA DLAŽBY 900MM 51.03-RD-600 51.03-RD-900 Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky PROTECO. 1 4 5 3 2 6 8 7 12 10 9 11 13 14 1. jezdec 2. páka 3. vodící lišta 4. přepínací

Více

NÁVOD K POUŽITÍ INVALIDNÍ VOZÍK MECHANICKÝ CP205

NÁVOD K POUŽITÍ INVALIDNÍ VOZÍK MECHANICKÝ CP205 NÁVOD K POUŽITÍ INVALIDNÍ VOZÍK MECHANICKÝ CP205 POUŽITÍ Mechanický vozík je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby, osoby se sníženou schopností mobility, postižením

Více

PŘESMYKAČ CAMPAGNOLO 12S (montáž, seřízení, údržba)

PŘESMYKAČ CAMPAGNOLO 12S (montáž, seřízení, údržba) PŘESMYKAČ CAMPAGNOLO 12S (montáž, seřízení, údržba) DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: v případě, že nejste proškoleni k montáži systému 12x2, svěřte montáž odborně proškolenému mechanikovi. Nesprávná montáž a seřízení

Více

Návod k použití benzínových čerpadel CM

Návod k použití benzínových čerpadel CM Návod k použití benzínových čerpadel CM Všeobecné bezpečnostní předpisy POZOR! Následující pokyny nemohou zabránit všem rizikům souvisejících s použitím tohoto zařízení. Je nezbytné je doplnit i o obecné

Více

Keeway KW50QT-2 HURRICANE

Keeway KW50QT-2 HURRICANE Keeway KW50QT-2 HURRICANE ÚVOD Děkujeme Vám, že jste si koupili skútr KEEWAY KW50QT-2. Společnost KEEWAY využívá při vývoji a výrobě nejnovější techniku a nejkvalitnější výrobní technologii. Uděláme vše

Více

Řetězová pila NÁVOD K OBSLUZE

Řetězová pila NÁVOD K OBSLUZE FZP 4516 B EN Obsah 27 CZ Řetězová pila Děkujeme vám, že jste si zakoupili tuto řetězovou pilu. Než ji začnete používat, přečtěte si, prosím, pozorně tento návod k obsluze a uschovejte jej pro případ dalšího

Více

PROTECOR MOMENTOVÝ KLÍČ 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.

PROTECOR MOMENTOVÝ KLÍČ 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43. MOMENTOVÝ KLÍČ PROTECOR 43.OMK-025-14; 43.OMK-025-38; 43.OMK-110-38; 43.OMK-210-12; 43.OMK-350-12; 43.OMK-400-34; 43.OMK-800-34; 43.OMK-980-34 Z 3 1 + - O 6 2 4 5 1. Základní stupnice 1. Základní stupnice

Více

NÁVOD K POUŽITÍ ELEKTRICKÁ KOLOBĚŽKA (koloběžka s pomocným motorem) NITRO SCOOTERS MODEL XE500 / XE800 / XE1000 V. 20110511

NÁVOD K POUŽITÍ ELEKTRICKÁ KOLOBĚŽKA (koloběžka s pomocným motorem) NITRO SCOOTERS MODEL XE500 / XE800 / XE1000 V. 20110511 NÁVOD K POUŽITÍ ELEKTRICKÁ KOLOBĚŽKA (koloběžka s pomocným motorem) NITRO SCOOTERS MODEL XE500 / XE800 / XE1000 V. 20110511 Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení elektrické koloběžky značky Nitro scooters.

Více

2200W elektrická motorová pila

2200W elektrická motorová pila ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ PRO ZAHRÁDKÁŘE 2200W elektrická motorová pila Strana 1 1. POPIS SYMBOLŮ Symboly jsou v tomto návodu použity, aby vás upozornily na možná rizika. Bezpečnostním symbolům a vysvětlivkám,

Více

TREKKER OUTBACK OBK37A/B - OBK 48A/B CELOHLINÍKOVÉ BOČNÍ KUFRY

TREKKER OUTBACK OBK37A/B - OBK 48A/B CELOHLINÍKOVÉ BOČNÍ KUFRY OBK37AL MAX. ZÁTĚŽ 10 Kg OBJEM 37 lt ROZMĚRY 387 246 495 BEZPEČNOSTNÍ ZÁMEK OBK48AL MAX. ZÁTĚŽ 10 Kg OBJEM 48 lt ROZMĚRY 387 306 495 BEZPEČNOSTNÍ LZE VLOŽIT ZÁMEK OTEVÍRÁNÍ VÍKA 1/4 NASAZENÍ KUFRU NA NOSIČ

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Trojkoloběžka 2v1 WORKER Blagrie

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Trojkoloběžka 2v1 WORKER Blagrie UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 16872 Trojkoloběžka 2v1 WORKER Blagrie Obrázek je pouze ilustrační. OBSAH BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 POPIS VÝROBKU... 4 DÍLY A DOPLŇKY... 4 MONTÁŽNÍ POKYNY... 4 ÚDRŽBA... 4 ZÁRUČNÍ

Více

e-scooter kola s podporou elektrického motoru Návod na montáž

e-scooter kola s podporou elektrického motoru Návod na montáž e-scooter kola s podporou elektrického motoru Návod na montáž Úvod Děkujeme, že jste si koupili elektrické kolo. Doufáme, že Vám přinese spoustu radosti. Kvůli bezpečné přepravě dodáváme elektrické kolo

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Model č. 45-0315 45-0315- AF 315 ROZMETADLO. VAROVÁNÍ: Pozorně si přečtěte Pokyny a pravidla pro bezpečný provoz

NÁVOD K OBSLUZE. Model č. 45-0315 45-0315- AF 315 ROZMETADLO. VAROVÁNÍ: Pozorně si přečtěte Pokyny a pravidla pro bezpečný provoz NÁVOD K OBSLUZE Model č. 45-0315 VAROVÁNÍ: Pozorně si přečtěte Pokyny a pravidla pro bezpečný provoz 45-0315- AF 315 ROZMETADLO Bezpečnost Provoz Údržba Díly nejrychlejší způsob jak nakoupit díly www.speedepart.com

Více

NÁVOD K POUŽITÍ ELEKTRICKÁ KOLOBĚŽKA (koloběžka s pomocným motorem) NITRO SCOOTERS MODEL XE500 / XE800 / XE1000 V. 20110511

NÁVOD K POUŽITÍ ELEKTRICKÁ KOLOBĚŽKA (koloběžka s pomocným motorem) NITRO SCOOTERS MODEL XE500 / XE800 / XE1000 V. 20110511 NÁVOD K POUŽITÍ ELEKTRICKÁ KOLOBĚŽKA (koloběžka s pomocným motorem) NITRO SCOOTERS MODEL XE500 / XE800 / XE1000 V. 20110511 Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení elektrické koloběžky značky Nitro scooters.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a Chmielnik, Polsko

NÁVOD K OBSLUZE. Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a Chmielnik, Polsko Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a 26-020 Chmielnik, Polsko NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku! Děkujeme za zakoupení našeho výrobku, přejeme Vám spokojenost s jeho používáním. Přestože nýtovací kleště

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro CT1015 WP1 a CT1018K1 ve voze Audi A4 (B6) 2,5 l V6 TDI s kódem motoru AKE rok výroby 2001 ContiTech ukazuje, jak lze zabránit

Více

VOZÍK MECHANICKÝ

VOZÍK MECHANICKÝ VOZÍK MECHANICKÝ 378-23 POUŽITÍ Mechanický vozík je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby, osoby se sníženou schopností mobility, postižením dolních končetin nebo s

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7744 Koloběžka Worker Fliker JB315

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7744 Koloběžka Worker Fliker JB315 UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7744 Koloběžka Worker Fliker JB315 1 DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Před použitím výrobku si pozorně přečtěte tento manuál. Tento výrobek je určen pro osoby starší 7 let. Hmotnost

Více

Koloběžka SPARTAN 16-12

Koloběžka SPARTAN 16-12 Koloběžka SPARTAN 16-12 S23191 S23192 Návod na použití Důležité: Před montáží, použitím či prováděním údržby si prosím důkladně pročtěte tento manuál a uschovejte jej tak, aby byl v případě potřeby kdykoliv

Více

Uživatelský manuál Koloběžka OLPRAN

Uživatelský manuál Koloběžka OLPRAN Uživatelský manuál Koloběžka OLPRAN Děkujeme, že jste si zakoupili, naší koloběžku OLPRAN. Před použitím si pozorně přečtěte tento manuál. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY DOPORUČENÍ: KOLOBĚŽKU NEPOUŽÍVEJTE, NEPROVÁDĚJTE

Více

ZÁRUČNÍ KNÍŽKA SERVISNÍ KNÍŽKA

ZÁRUČNÍ KNÍŽKA SERVISNÍ KNÍŽKA SYM ZÁRUČNÍ KNÍŽKA SERVISNÍ KNÍŽKA HLAVNÍ REGISTRAČNÍ DATA Model :...... Číslo rámu :...... Číslo motoru :...... Barva/kód barvy :... Datum prodeje :... Konec záruky :... Jméno zákazníka :... Telefonní

Více

Montážní návod pro dílenský jeřáb

Montážní návod pro dílenský jeřáb Montážní návod pro dílenský jeřáb BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si pečlivě tyto pokyny před použitím! DŮLEŽITÉ Přečtěte si všechny pokyny před použitím a dodržujte všechny instrukce a bezpečnostní pokyny,

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ. IN Koloběžka WORKER Authico. IN Koloběžka WORKER Nuvola

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ. IN Koloběžka WORKER Authico. IN Koloběžka WORKER Nuvola UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 12685 Koloběžka WORKER Authico IN 12686 Koloběžka WORKER Nuvola OBSAH ZÁKLADNÍ PRAVIDLA BEZPEČNOSTI... 3 SESTAVENÍ / DEMONTÁŽ... 3 ÚDRŽBA... 4 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY, REKLAMACE... 4

Více

Uživatelský manuál pro elektrokolo

Uživatelský manuál pro elektrokolo Uživatelský manuál pro elektrokolo Obsah Všeobecné instrukce Inspekce před jízdou Nabíjení Údržba Řešení problémů Záruka Všeobecné instrukce Balení - Odstraňte obalové materiály. Nejlepší je vyříznout

Více

Eliptický trenažér AIR I Návod na použití

Eliptický trenažér AIR I Návod na použití Eliptický trenažér AIR I Návod na použití SERVIS A NÁHRADNÍ DÍLY ZAJIŠŤUJE DODAVATEL INSPORTLINE, nám. J. Zajíce 3, 749 01 Vítkov tel. +420 556 300970, www.insportline.cz pro Slovensko: insportline s.r.o.,

Více

Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Profigaraz

Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Profigaraz Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Důležité Důkladně si přečtěte tento návod k obsluze. Dávejte pozor na pokyny týkající se bezpečnosti.

Více

Biopowers E-motion. Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85

Biopowers E-motion. Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85 Biopowers E-motion Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85 MONTÁŽ ZAŘÍZENÍ BIOPOWERS E-MOTION SMÍ PROVÁDĚT POUZE AUTORIZOVANÉ MONTÁŽNÍ STŘEDISKO. OBSAH 1. Informace o obsluze vozidla a popis

Více

Stunt Scooter Výr. Číslo. 2289

Stunt Scooter Výr. Číslo. 2289 Stunt Scooter Výr. Číslo. 2289 Návod k montáži a použití. Blahopřejeme Vám ke koupi tohoto produktu. Přečtěte si prosím pozorně tyto pokyny. Instrukce jsou nedílnou součástí produktu. 1. Kontrola jednotlivých

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ. IN 7319 Koloběžka WORKER Entropy 2013

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ. IN 7319 Koloběžka WORKER Entropy 2013 UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7319 Koloběžka WORKER Entropy 2013 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 DŮLEŽITÉ INFORMACE... 3 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ... 3 MONTÁŽNÍ POKYNY... 4 KROK 1: Montáž předního a zadního kola...

Více

Návod na používaní střešního boxu MD19 CENTRÁLNÍ ZÁMEK

Návod na používaní střešního boxu MD19 CENTRÁLNÍ ZÁMEK CZ Návod na používaní střešního boxu MD19 CENTRÁLNÍ ZÁMEK Vážení zákazníci, jsme velmi rádi, že jste se rozhodli pro koupi našeho střešního boxu a přejeme Vám, abyste měli užitek a radost z jeho užívání.

Více

Uživatelský manuál - CZ IN 5375 Koloběžka JD BUG Progipo (MS108) Přečtěte a uschovejte tento manuál DŮLEŽITÁ ZPRÁVA PRO RODIČE: Manuál obsahuje důležité informace. Z bezpečnostních důvodů je nezbytné,

Více

XT Návod na pneumatický utahovák 1/2" 680Nm TECHNICKÁ DATA:

XT Návod na pneumatický utahovák 1/2 680Nm TECHNICKÁ DATA: CZ Návod na pneumatický utahovák 1/2" 680Nm XT10026 TECHNICKÁ DATA: Upínací rozměr: ½ Max. točivý moment: 680 Nm Volnoběžné otáčky: 7000 ot./min Spotřeba vzduchu: 660l/min Přívod vzduchu: ¼ Tlak vzduchu:

Více

NÁVOD K OBSLUZE Vyvažovačka motocyklových kol Typ: G02173

NÁVOD K OBSLUZE Vyvažovačka motocyklových kol Typ: G02173 Překlad návodu NÁVOD K OBSLUZE Vyvažovačka motocyklových kol Typ: G02173 Před prvním použitím prosíme o důkladné seznámení se s tímto návodem k obsluze. Seznámení se se všemi pokyny, nezbytnými k bezpečnému

Více

SMC Snake 100 URO. Návod k použití

SMC Snake 100 URO. Návod k použití SMC Snake 100 URO Návod k použití Poznámka: některé údaje uvedené v tomto manuálu se mohou lišit v závislosti na konkrétním provedení stroje. Fotografie a obrázky jsou pouze ilustrační a nemusí odpovídat

Více

VOZÍK MECHANICKÝ POLOHOVACÍ 418-24

VOZÍK MECHANICKÝ POLOHOVACÍ 418-24 VOZÍK MECHANICKÝ POLOHOVACÍ 418-24 POUŽITÍ Mechanický vozík je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby, osoby se sníženou schopností mobility, postižením dolních končetin

Více

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla O udržování lisu by se měla starat kvalifikovaná

Více

Hydraulický zvedák sudů PBH-300

Hydraulický zvedák sudů PBH-300 TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE Hydraulický zvedák sudů PBH-300 Obsah 1. Úvod 2. Určení 3. Technický popis 4. Technické údaje 5. Příprava zvedáku k použití 6. Pracovní podmínky 7. Provozní a bezpečnostní

Více

zametací stroj Limpar 67 4 F

zametací stroj Limpar 67 4 F Návod k obsluze pro zametací stroj Limpar 67 4KM-KW01 4 F Maschinentechnik GmbH, 49453 Rehden, Obsah Batňovice 269, 542 32 Úpice, Tel: 498 100 050 1. Všeobecně 1.1 Účel použití 1.2 Údaje k výrobku (výrobce,

Více

Posilovač břišních svalů SPARTAN Smart Magic Core

Posilovač břišních svalů SPARTAN Smart Magic Core Posilovač břišních svalů SPARTAN Smart Magic Core Uživatelský manuál Před použitím si prosím důkladně přečtěte následující pokyny. Uživatelský manuál si uschovejte pro případ budoucí potřeby. V případě,

Více

VOZÍK TRANSPORTNÍ 238-23

VOZÍK TRANSPORTNÍ 238-23 VOZÍK TRANSPORTNÍ 238-23 POUŽITÍ Transportní vozík je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby, osoby se sníženou schopností mobility, postižením dolních končetin nebo

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro sadu ozubených řemenů CT881K2 / CT881WP1 ve voze Ford Fiesta V rok výroby 2004 (JH_JD_) 1,4 l 16 V s kódem motoru FXJA ContiTech

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 8236 Cyklotrenažér insportline Daxos

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 8236 Cyklotrenažér insportline Daxos UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 8236 Cyklotrenažér insportline Daxos 1 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 SCHÉMA... 4 SEZNAM DÍLŮ... 5 MONTÁŽ... 7 REGULACE ZÁTĚŽE... 8 PROVOZNÍ INSTRUKCE... 8 SERVISNÍ HARMONOGRAM...

Více

TEXAS MOTOR POWER LINE INTERNETOVÝ NÁVOD 500 B, TG 510

TEXAS MOTOR POWER LINE INTERNETOVÝ NÁVOD 500 B, TG 510 Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S Denmark TEAS MOTOR POWER LINE INTERNETOVÝ NÁVOD 500 B, TG 510 CZ: NÁVOD K POUŽITÍ Dovozce a distributor: Verze návodu 20010/1 Copyright a autorská práva k překladu:

Více

Technické informace Motorové pily STIHL MS 362, MS 362 C-M - Typ Technický popis. 2. Přídavné dokumenty

Technické informace Motorové pily STIHL MS 362, MS 362 C-M - Typ Technický popis. 2. Přídavné dokumenty Technické informace 14.2017 Motorové pily STIHL MS 362, MS 362 C-M - Typ 1140 Obsah 1. Technický popis 2. Přídavné dokumenty 3. Náhradní díly 4. Zapalovací svíčka 5. Válec s pístem o Ø 47 mm 6. Těsnící

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MECHANICKÉMU VOZÍKU ALTO PLUS

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MECHANICKÉMU VOZÍKU ALTO PLUS Des produits à vivre UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K M E CH A N I C K É M U V O Z Í K U Alto PLUS ÚVOD Děkujeme Vám, že jste si pořídili mechanický vozík Alto Plus a blahopřejeme k dobrému výběru. Tato příručka

Více

IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 -

IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 - IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 - Základní informace: 1. Tento stroj je určen pro komerční použití. Stroj je určen pro komerční účely a vyšší výkonnostní

Více

Platnost od 12.1.2012 1TKZ5016 No. 686. Travní válec model. PLR1824 / PLR1836 / PLR1848 pro použití se zahradními traktory

Platnost od 12.1.2012 1TKZ5016 No. 686. Travní válec model. PLR1824 / PLR1836 / PLR1848 pro použití se zahradními traktory Platnost od 12.1.2012 1TKZ5016 No. 686 Travní válec model PLR1824 / PLR1836 / PLR1848 pro použití se zahradními traktory Bezpečnostní pokyny Tento travní válec je navržen, vyroben a testován tak, aby sloužil

Více

CHODÍTKO PRO SENIORY NÁVOD K POUŽITÍ

CHODÍTKO PRO SENIORY NÁVOD K POUŽITÍ CZ CHODÍTKO PRO SENIORY NÁVOD K POUŽITÍ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevil nákupem tohoto výrobku. Důkladně si přečtěte tyto pokyny k použití a uchovejte je pro další použití.

Více

Návod na použití PROFI insportline BRADLA RK4201

Návod na použití PROFI insportline BRADLA RK4201 Návod na použití PROFI insportline BRADLA RK4201 SERVIS A NÁHRADNÍ DÍLY ZAJIŠŤUJE DODAVATEL SEVEN SPORT s. r. o., Dělnická 957, 74901 Vítkov tel. +420 556300970, www.insportline.cz pre Slovensko: insportline

Více

Návod. obsluze zametacího stroje. Limpar 82. Pro. 4KM-Ko01. 4 F Maschinentechnik GmbH, 49453 Rehden,

Návod. obsluze zametacího stroje. Limpar 82. Pro. 4KM-Ko01. 4 F Maschinentechnik GmbH, 49453 Rehden, Návod k obsluze zametacího stroje Limpar 82 Pro 4KM-Ko01 4 F Maschinentechnik GmbH, 49453 Rehden, Obsah 1. Všeobecně 1.1 Účel použití 1.2 Údaje k výrobku (výrobce, označení, data...) 2. Bezpečnost 2.1

Více

Obr. 2. Maximální hladina paliva v nádrži. Obr. 3 Vysvětlení anglických nápisů u ovladačů. Obr.4 Technické parametry

Obr. 2. Maximální hladina paliva v nádrži. Obr. 3 Vysvětlení anglických nápisů u ovladačů. Obr.4 Technické parametry br. 2 Maximální hladina paliva v nádrži br. 3 Vysvětlení anglických nápisů u ovladačů N =ZAPNUT, TEVŘEN FF =VYPNUT, ZAVŘEN br.4 Technické parametry Popis motoru jednoválcový, vzduchem chlazený, skloněný

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Stacionární lehátko insportline Stacy

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Stacionární lehátko insportline Stacy UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 13429 Stacionární lehátko insportline Stacy OBSAH BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 SEZNAM DÍLŮ... 3 MONTÁŽNÍ KROKY... 4 KROK 1... 4 KROK 2... 4 KROK 3... 4 KROK 4... 5 KROK 5... 5 KROK

Více

Návod k obsluze. Profesionální diamantová stavební stolová pila. Přečtěte si návod k obsluze pečlivě před uvedením do provozu!

Návod k obsluze. Profesionální diamantová stavební stolová pila. Přečtěte si návod k obsluze pečlivě před uvedením do provozu! Návod k obsluze Profesionální diamantová stavební stolová pila Přečtěte si návod k obsluze pečlivě před uvedením do provozu! Technická data Model Síťové napětí Příkon Rychlost otáček IP krytí Objem

Více

Návod k obsluze. REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 16 s motorem \briggs Stratton Standart 5HP. TYP 520/06 (s) pro kultivátory řady MS

Návod k obsluze. REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 16 s motorem \briggs Stratton Standart 5HP. TYP 520/06 (s) pro kultivátory řady MS Návod k obsluze REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 16 s motorem \briggs Stratton Standart 5HP TYP 520/06 (s) pro kultivátory řady MS www. kultivatoryprislusenstvi.cz Výrobce: Garden arsenal a.s.,

Více

Skimmer NÁVOD K INSTALACI. Skimmer 082012 OBCHOD S BAZÉNY. www.marimex.cz. 3.028 15.140 litrů/h (800 4.000 galonů/h) INTERNETOVÝ

Skimmer NÁVOD K INSTALACI. Skimmer 082012 OBCHOD S BAZÉNY. www.marimex.cz. 3.028 15.140 litrů/h (800 4.000 galonů/h) INTERNETOVÝ NÁVOD K INSTALACI Skimmer Požadovaný průtok filtračního zařízení: 3.028 15.140 litrů/h (800 4.000 galonů/h) NEJVĚTŠÍ INTERNETOVÝ ETOV A OBCHOD S BAZÉNY 1 Skimmer 082012 OBSAH 1. Důležité bezpečnostní zásady...str.

Více

Návod k použití. Koloběžka vybavená dodatečně pomocným elektrickým pohonem KMFS ES700-2

Návod k použití. Koloběžka vybavená dodatečně pomocným elektrickým pohonem KMFS ES700-2 Návod k použití Koloběžka vybavená dodatečně pomocným elektrickým pohonem ES 700-2 Název: Návod k použití Koloběžka vybavená dodatečně pomocným elektrickým pohonem ES700-2 Datum: 30. 01. 2016 Verze dokumentu:

Více

uživatelský manuál pro kanadské pásy TJD

uživatelský manuál pro kanadské pásy TJD uživatelský manuál pro kanadské pásy TJD Úvod Tento uživatelský manuál byl sestaven pro ulehčení instalace, údržby a jako návod k obsluze trakčního systému X-Gen určeného pro montáž na čtyřkolky s pohonem

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Čtěte tento manuál pozorně. Obsahuje důležité bezpečnostní informace.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Čtěte tento manuál pozorně. Obsahuje důležité bezpečnostní informace. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Čtěte tento manuál pozorně. Obsahuje důležité bezpečnostní informace. 50 70 90 110 ÚVOD Tento manuál poskytuje jasné detaily k užívání tohoto vozidla. Tento manuál zároveň obsahuje

Více

TRAVNÍ PROVZDUŠŇOVAČ NÁVOD K OBSLUZE. Model č. 45-02941 (40 ) 45-02951 (48 ) Bezpečnost Montáž Obsluha Údržba Díly

TRAVNÍ PROVZDUŠŇOVAČ NÁVOD K OBSLUZE. Model č. 45-02941 (40 ) 45-02951 (48 ) Bezpečnost Montáž Obsluha Údržba Díly NÁVOD K OBSLUZE Model č. 45-02941 (40 ) 45-02951 (48 ) TRAVNÍ PROVZDUŠŇOVAČ VAROVÁNÍ: Pozorně si přečtěte Pravidla a pokyny pro bezpečnou obsluhu Bezpečnost Montáž Obsluha Údržba Díly nejrychlejší způsob

Více

UPOZORNĚNÍ: Cross (trekking) Horské (MTB)

UPOZORNĚNÍ: Cross (trekking) Horské (MTB) UPOZORNĚNÍ: Výrobky jsou určeny pro jízdu mimo veřejné komunikace a za nesnížené viditelnosti. Pro jízdu na těchto komunikacích musí být jízdní kolo dovybaveno doplňky dle obecně závazných právních předpisů.

Více

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky prodávané společností KH Trading je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se

Více

KINGWAY 50 2 - TAKT. Uživatelská příručka

KINGWAY 50 2 - TAKT. Uživatelská příručka KINGWAY 50 2 - TAKT Uživatelská příručka Úvod Skútr výrobní značky KINGWAY je vozidlo určené pro přepravu dvou osob na komunikacích, za sportem, k rekreaci nebo do zaměstnání. Jeho technická úroveň je

Více

Návod. ke správnému užívání mechanických vozíků KURY. HOP2 max

Návod. ke správnému užívání mechanických vozíků KURY. HOP2 max Návod ke správnému užívání mechanických vozíků KURY HOP2 max Vážený uživateli, mechanický vozík KURY je zkonstruován tak, aby splňoval nejvyšší nároky na kvalitu, funkčnost, bezpečnost a design. Vozík

Více

DM-CD (Czech) Příručka prodejce. Napínák řetězu SM-CD50

DM-CD (Czech) Příručka prodejce. Napínák řetězu SM-CD50 (Czech) DM-CD0001-00 Příručka prodejce Napínák řetězu SM-CD50 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato příručka prodejce je určená především pro profesionální cyklomechaniky. Uživatelé, kteří nemají odbornou průpravu

Více

PROŘEZÁVAČ EP 100 NÁVOD K POUŽITÍ

PROŘEZÁVAČ EP 100 NÁVOD K POUŽITÍ Platnost od 26. 2. 2008 No. 660 PROŘEZÁVAČ EP 100 NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH A. Základní informace...1 B. Popis...1 C. Bezpečnostní pokyny...2 D. Montáž lišty a řetězu...3 E. Nasazení prořezávače na křovinořez...4

Více

Návod na obsluhu Sněhová fréza s benzínovým motorem

Návod na obsluhu Sněhová fréza s benzínovým motorem Návod na obsluhu Sněhová fréza s benzínovým motorem Obal Přístroj se nachází v obalu, aby se zabránilo poškození při přepravě. Tento obal je surovina, a tedy je znovu použitelný nebo může být dán

Více

Návod na použití. Řetězová dlabačka CM 40

Návod na použití. Řetězová dlabačka CM 40 Návod na použití Řetězová dlabačka CM 40 RYOBI CM-40 Řetězová dlabačka Návod k použití Upozornění: Tento přístroj může být zapojen do zdroje el. proudu pouze po kompletní montáži a seřízení, a po

Více

Postřikovač motorový zádový, 14l, GEKO

Postřikovač motorový zádový, 14l, GEKO S t r á n k a 1 Návod k použití Před prvním použitím si pečlivě přečtěte tento manuál. Seznamte se se všemi instrukcemi, které jsou nezbytné pro bezpečnou manipulaci s nářadím. Bezpečnostní prohlášení:

Více

ELEKTRICKÝ SKÚTR HS-589 DELUXE

ELEKTRICKÝ SKÚTR HS-589 DELUXE ELEKTRICKÝ SKÚTR HS-589 DELUXE POUŽITÍ Elektrický skútr je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby, osoby se sníženou schopností mobility, postižením dolních končetin

Více

PROTECO PISTOLE NA PU PĚNY CELOKOVOVÁ PROTECO

PROTECO PISTOLE NA PU PĚNY CELOKOVOVÁ PROTECO PISTOLE NA PU PĚNY CELOKOVOVÁ PROTECO 10.25-101 1 3 A 4 2 5 Popis: 1. tryska 2. spoušť 3. upínací matice se vstupním ventilem 4. tělo pistole 5. seřizovací šroub průtoku pěny 2 D www.proteco-naradi.cz

Více

Sestava náboje (kotoučová brzda)

Sestava náboje (kotoučová brzda) (Czech) DM-RAHB002-00 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Sestava náboje (kotoučová brzda) HB-RS770 FH-RS770 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ...

Více

Návod k používání Obsluha stroje je povinna si podrobně prostudovat tento návod k používání

Návod k používání Obsluha stroje je povinna si podrobně prostudovat tento návod k používání Návod k používání Obsluha stroje je povinna si podrobně prostudovat tento návod k používání Výrobek (stroj) - typ Mulčovač AZM 90/ 110/135/150 TYP: AZM PROVEDENÍ (JINÁ SPECIFIKACE): určeno pro traktory

Více

DĚTSKÁ ELEKTRICKÁ MOTORKA RAINSTAR

DĚTSKÁ ELEKTRICKÁ MOTORKA RAINSTAR DĚTSKÁ ELEKTRICKÁ MOTORKA RAINSTAR NÁVOD K SESTAVENÍ Upozornění: Fotonávod slouží ke snazšímu a správnému sestavení dětského elektrického vozítka. Některé uvedené funkce vozítka či typ dálkového ovládání

Více

DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K POUŽITÍ

DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K POUŽITÍ DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K POUŽITÍ CZ Pečlivě si přečtěte tento návod. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Rádi bychom požádali rodiče a ostatní odpovědné dospělé osoby, aby si pečlivě přečetli tento

Více