TABULKA BINÁRNÍCH KÓDŮ Číslice se vyčítají z LED kontrolek od 2 do 5 na LED klávesnici a vkládají se podle tabulky pomocí kláves. Decimální číslice -

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TABULKA BINÁRNÍCH KÓDŮ Číslice se vyčítají z LED kontrolek od 2 do 5 na LED klávesnici a vkládají se podle tabulky pomocí kláves. Decimální číslice -"

Transkript

1 Program Verze 2.10 PROGRAMOVACÍ TABULKY GDAŃSK ca5list_cz 09/07

2 TABULKA BINÁRNÍCH KÓDŮ Číslice se vyčítají z LED kontrolek od 2 do 5 na LED klávesnici a vkládají se podle tabulky pomocí kláves. Decimální číslice - položky 0-9 z tabulky. Hexadecimální číslice - položky 0-15 z tabulky. Na LED klávesnici se hexadecimální číslice od A do F vkládají pomocí stisknutí hvězdičky a následně číslice. INDIKACE LED HODNOTA ZNAK KLÁVESA A * 0 11 B * 1 12 C * 2 13 D * 3 14 E * 4 15 F * 5 LED nesvítí LED svítí Poslední protokoly o shodě s EC a certifikáty na produkt naleznete na

3 BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM... UŽIVATEL... TELEFONNÍ ČÍSLO... ADRESA... POZNÁMKA Režim ovládání a funkce ústředny jsou definovány parametry zabezpečovacího systému. Změna těchto parametrů umožňuje přizpůsobení systému individuálním potřebám chráněného objektu. Přednastavené nebo obnovené základní nastavení je označeno v popisu /x/ u každé servisní funkce. Servisní funkce umožňují změnu v nastavení konkrétních systémových parametrů pomocí klávesnice. Změny lze provést pouze tehdy, není-li systém zabezpečen a není signalizován poplach. Parametry mohou být měněny také dálkově pomocí počítače a programu DLOAD10. Pokud tak chcete učinit, musí být použita funkce downloading (DWNL). (popsáno v CA-5 Instalační manuál ). Program umožní přiřadit jména zónám a uživatelům, která se zobrazují na LCD klávesnici nebo na monitoru počítače při prohlížení paměti událostí. VSTUP DO SERVISNÍHO REŽIMU Pro změnu jakéhokoliv parametru, vstupte pomocí klávesnice do servisního režimu ústředny zadáním [SERVISNÍ KÓD]+[#], zadejte číslo odpovídající systémové funkce a potvrďte klávesou [#]. Čísla a popisy funkcí jsou uváděny v další části tohoto manuálu. Do servisního režimu je také možné vstoupit bez vkládání servisního kódu: vypněte napájení (nejprve síťové a potom záložní akumulátor), nasuňte propojku na RESET piny základní desky ústředny, zapněte napájení: nejprve připojte záložní akumulátor a po té síťové napájení LED diody LED klávesnice začnou blikat a klávesnice krátce pípne, na LCD klávesnici se zobrazí zpráva Není signál CLK a krátce pípne, odstraňte propojku klávesnice potvrdí vstup do servisního režimu čtyřmi krátkými a jedním dlouhým pípnutím a rozsvícením kontrolky PROGRAM na LED klávesnici a zobrazením servisních funkcí na LCD klávesnici. Tato procedura je známá jako vstup z pinů (viz popis funkce FS 9). PROGRAMOVÁNÍ POMOCÍ LED KLÁVESNICE V servisních funkcích, můžete zkontrolovat aktuální nastavení nebo zadat nová data. Způsob zadávání dat je popsán v dalších odstavcích. Pro uložení nového nastavení parametru zmáčkněte [#], nebo stiskněte [*] a držte ji, dokud neuslyšíte dvě dlouhá pípnutí; případně stiskněte po sobě [ * ][#] ke zrušení funkce bez uložení změny. Kontrola nastavení numerických parametrů (které při zadávání vyžadují čísla) je umožněno dvojitým stisknutím klávesy [ * ]. Zobrazeny jsou v binárním kódu na LED kontrolkách (2-5) a zadávají se postupně číslice k dané funkci (ukázková procedura je uvedena v UŽIVATELSKÉM MANUÁLU CA-5 popis funkce Nastavení hodin ).

4 2 Programovaci tabulky CA-5 Pro změnu parametrů po kontrole nastavení, přejděte až na konec kontroly nastavení (dvě dlouhá pípnutí po zmáčknutí tlačítka [*]), zadejte nová data a stiskněte [#]. Nebo funkci opustit, a vyvolat ji znovu a provést změny. Po opuštění funkce se ústředna vrátí do základní polohy servisního režimu. Vyvoláním servisní funkce FS 0 ukončíte servisní režim. PROGRAMOVÁNÍ POMOCÍ LCD KLÁVESNICE Nastavování parametrů systému probíhá velice podobně jako u nastavování LED klávesnicí. Jste-li v servisním režimu [SERVISNÍ KÓD][#], pak je přístup k servisním funkcím uvedených v PROGRAMOVACÍCH TABULKÁCH CA-5 pomocí zadání čísla funkce a stiskem klávesy [#]. Hodnoty zadávaných parametrů se přímo zobrazují na displeji. Hodnoty parametrů je možné změnit vložením odpovídajících dat z klávesnice. Při vyvolání funkce s výběrem volby se zobrazí za jménem funkce znak A. Znak rozsvítíte stiskem libovolné numerické klávesy a opětovným stiskem tento znak A zhasnete (deaktivace volby). Další metodou nastavování je procházení menu servisních funkcí použitím kláves šipek [ ],[ ],[ ],[ ]. Funkce jsou uspořádány do skupin pro snadnější nalezení požadovaných parametrů. Klávesnice zobrazuje příslušný řádek právě nastavovaného parametru. [ ],[#] vstup do menu, volání zobrazené funkce, [#] potvrzení změn parametrů funkce, [ ],[ * ] návrat do předchozí úrovně menu, ukončení funkce bez uložení změn, [ ],[ ] listování v menu příslušné úrovně. Pro vkládání hexadecimálních kódů na LCD klávesnici, stiskněte klávesu [ ], abyste mohli zadat znaky A, B, C, D, E, F, to je znázorněno znakem * v pravém horním rohu displeje. Při zadávání telefonního čísla není znak A (ukončení čísla) zapotřebí zadávat, je přidán automaticky. V případě vkládání přenosových kódů za účelem monitorování, lze znaky A, B, C, D, E, F vkládat pomocí stisku kláves [ ] nebo [ ].

5 CA-5 SATEL 3 MENU SERVISNÍCH FUNKCÍ (FS) NA LCD KLÁVESNICÍCH 0 Konec srv.r. Konfigurace 1 Servisní kód 2 Ident. syst. 3 Ident. poč. 4 Tel. čís. poč. 5 Zvon. před od. Volby 6 Funkce kláv. 7 Signály kláv. 8 Uživ. volby 9 Syst. volby 1 79 Syst. volby.2 10 Tel. volby Tel. volby. 2 Časy 12 Výstupní čas 13 Čas poplachu 14 Nast. hodin 15 Rok Zóny Zóna (Zč) Z1 Z2 Z3 Z4 Z5 Výstupy 46 Zpož. OUT1 47 Doba OUT1 48 Funkce OUT2 49 Doba OUT2 50 Funkce OUT3 51 Doba OUT3 82 Zpož. OUT2 83 Zpož. OUT3 84 Volby Monitorování Stanice 52 Tel. č. MS1 53 Tel. č. MS2 54 Formát MS1 55 Formát MS2 56 Identifikátor Restarty Kódy Parametry 74 Vymaz. nast. 75 Vymaz kódů 76 Vymaz mon. k. 77 Lokál DWNL 78 RS-232 DWNL Citlivost EOL Typ zp. popl vlb. # vlb. # Poplach zóny 58 Obnov. zóny 59 Poplach klv. 60 Tamper zóny 61 Obn. tmp. zóny 62 Tamp kláv. 63 Stisk kláv. 64 Zabezpečení 65 Odbezpečení 66 Systém #1 67 Systém #2 68 Obnov. syst. 80 Odpoj zón 81 Zr. odp zón. 69 Test v 70 Test každý 71 Doba přeruš. 72 Zpož. ztr.ac 73 Zpož. zt. t. l. (Tabulka obsahuje čísla servisních funkcí)

6 4 Programovaci tabulky CA-5 FUNKCE SERVISNÍHO REŽIMU FS 0 KONEC SERVISNÍHO REŽIMU Poznámka: Ukončení servisního režimu aktivuje funkci restart ústředny (bez uložení této události do paměti a změny parametrů). Pokud je v tu chvíli některá z 24h zón narušena nebo nahlášena sabotáž. detektoru, spustí alarm. Pokud je narušena zóna typu zapnutí, dojde k zapnutí systému. 1. NASTAVOVÁNÍ V SERVISNÍM REŽIMU Vkládání číselných informací, provádějte pomocí stisku kláves na klávesnici podle označení v tabulce binárních kódů na začátku tohoto manuálu. Funkce, vyžadující vkládání hodnot v rozmezí 0-255, mohou být vkládány bez nul na začátku. Například: číslo 7 může být vkládáno jako 007 nebo 07 nebo 7. Při kontrole nastavení parametrů bude zobrazováno vždy třímístné číslo, doplněné zepředu nulami (např. základní nastavení funkce FS 5). FS 1 - SERVISNÍ KÓD # (decimálně) základní # Programováno od 4 do 8 číslic. Poznámka: Nastavení servisního kódu nelze překontrolovat. FS 2 IDENTIFIKÁTOR SYSTÉMU (pro komunikaci přes Download) # (hexadecimálně) základní # Programováno všech 16 číslic. FS 3 IDENTIFIKÁTOR POČÍTAČE (pro komunikaci přes Download) # (hexadecimálně) základní # Programováno všech 16 číslic. FS 4 TELEFONNÍ ČÍSLO POČÍTAČE (pro komunikaci přes Download) Poznámky: # (hexadecimálně) základní A A A A A A A A A A A A A A A A # Programováno maximálně 16 znaků, ukončení čísla znaky AA. Telefonní číslo může mít dohromady až 16 číslic a speciálních znaků. Speciální znaky se používají pro řízení vytáčení čísla. Telefonní číslo z LED klávesnice zadávejte postupně za sebou I se speciálními znaky a ukončete sekvencí [ * ][0][ * ][0][#] (AA#). LED 2 5 zobrazují (v binárním tvaru) hodnotu vkládaného znaku. Nevkládejte znaky B, C a D před telefonní číslo (tyto vlastnosti by se měli nastavit ve funkci FS10). Čekání na oznamovací tón (znak D) nesnižuje čítač pokusů o vytočení čísla pokud je obsazovací tón (např. pokud je ústředna připojena na vnitřní linku a venkovní linka je obsazena, ústředna opakuje pokus dokud nedojde k úspěšnému vytočení čísla). Pouze pokud ústředna vytočí celé číslo a po té dostane obsazovací tón, dojde ke snížení čítače pokusů.

7 CA-5 SATEL 5 Pokud číslo zadáváte z LED klávesnice, musíte číslo kratší než 16 znaků ukončit speciálními znaky AA ( AA znamená ukončení čísla). Speciální znaky generované v DTMF systému vyžadují použití dvou znaků v telefonním čísle (A a příslušné číslo). Speciální znaky Zadejte Popis funkce Zobrazení na displeji (HEX) A [* ][0] speciální znak A AA [ * ][0][ * ][0] konec čísla AA B [ * ][1] pulzní vytáčení B C [ * ][2] tónové vytáčení C D [ * ][3] čekání na oznamovací tón D E [ * ][4] krátká pauza (3 sec.) E F [ * ][5] dlouhá pauza (10 sec.) F [ * ][0][0] signál v DTMF režimu A0 # [ * ][0][1] signál # v DTMF režimu A1 a [ * ][0][2] A2 b [ *][0][3] další signály generované v DTMF A3 c [ režimu *][0][4] A4 d [ *][0][5] A5 FS 5 POČET ZVONĚNÍ PŘED PŘIJETÍM # programováno od 0 do7 základní # 2. NASTAVENÍ VOLEB SYSTÉMU Pro výběr nastavení stiskněte klávesu s číslem odpovídající led kontrolka se rozsvítí. K odznačení volby zhasněte stejným způsobem odpovídající LED kontrolky. U LCD klávesnice se výběr provádí rozsvícení/zhasnutím znaku A. Nastavení potvrďte tlačítkem [#]. FS 6 FUNKCE KLÁVESNICE LED Jméno volby v LCD klávesnici Nast. volby Popis voleb 1 tísňový poplach TÍSŇOVÝ POPLACH (#) povolen 2 požární poplach POŽÁRNÍ POPLACH ( * ) povolen 3 lékařský popl. LÉKAŘSKÁ POMOC (0) povolen 4 rychlé zabezp. x Rychlé zapnutí (0#) povoleno 5 tichý tísň. TICHÝ tísňový poplach Poznámka: Volba 5 má význam pokud je aktivována volba 1. FS 7 SIGNÁLY KLÁVESNICE LED Jméno volby v LCD klávesnici Nast. volby Popis voleb 1 vstupní doba x Signalizace vstupního zpoždění (T en ) 2 výstupní doba x Signalizace výstupního zpoždění (T ex ) 3 poplach x Signalizace poplachu 4 perm. podsvícení Permanentní podsvětlení 5 autom. podsvícení x Automatické podsvětlení (při stisku klávesy) x základní x základní

8 6 Programovaci tabulky CA-5 Poznámka: Pokud jsou vybrány volby 4 a 5 zároveň, je v režimu Auto podsvětlení aktivováno, po narušení jakékoliv zóny v zapnutém stavu. FS 8 UŽIVATELSKÉ (KÓDY) VOLBY LED Jméno volby v LCD klávesnici Nast. volby Popis voleb 1 už.4 nátlak Kód 4 generuje událost NÁTLAKOVÝ POPLACH 2 už.5 odb při zab Kód 5 vypne systém pokud se tímto kódem zapnulo 3 3 chyb k. udál. x 3 chybné kódy vygenerují událost 4 3 chyb k. poplach Po třech chybných kódech POPLACH 5 žád. kláv popl. x FS 9 SYSTÉMOVÉ VOLBY sada 1 LED 1 Jméno volby v LCD klávesnici SM pomocí jumperů Nast. volby 2 tmp jen při zab x 3 stav odl. zabezp. x 4 3 ud. test.pr. 5 Lim přenosů z. Poznámky: x Ztráta klávesnice (nebo zkrat DTA) - vyhlášen POPLACH Popis voleb Vstup do servisního režimu z pinů povolen Hlasitý tamper poplach jen v zapnutém stavu Skrytí informace o zapnutém stavu po 180 s x základní Do paměti jsou uloženy pouze 3 pokusy o testovací přenos Maximálně 3 poplachy od jedné zóny v intervalu kratším než 1 minuta x základní Volba 1 vztahuje se na vstup do servisního režimu pomocí pinů. Pokud je tato volba deaktivována je možné vstoupit do servisního režimu pouze pomocí servisního kódu. Pokud zapomenete servisní kód, je možné odblokování pouze vymazáním všech nastavených dat. Ústředna se navrátí do základního nastavení po zadání servisních funkcí FS 74 a FS 75. Anebo bez znalosti servisního kódu následujícím způsobem: 1. vypněte napájení (síťové i akumulátor), 2. nasaďte jumper na RESET piny, 3. připojte nejdříve akumulátor,a po té síťové napájení, 4. počkejte cca. 60 sekund (±5 sekund) a jumper odstraňte, 5. na klávesnici zadejte kód [1][2][3][4][5] (kód musí být zadán během 15 vteřin od odstranění jumperu) a potvrďte jej klávesou [#] nebo [*]. Po dokončení výše popsaného postupu se ústředna vrátí do, základního nastavení, a zůstane v servisním režimu. S aktivovanou volbou 2, je narušení zón typu 24H TAMPER NO, NC, EOL, nebo narušení tamper obvodu v konfiguraci 2EOL signalizován poplach pouze na klávesnici, ve vypnutém stavu. Tato volba nesouvisí s hlášením tamperu klávesnice. Pokud dojde ke ztrátě komunikace klávesnice a ústředny, bude poplach vyhlášena na poplachových výstupech (zvukový poplach).

9 5 tónové vytáčení x Tónové vytáčení (LED vypnuty pulzní vytáčení) x základní CA-5 SATEL 7 Volba 3-3 po zapnutí systému přestane klávesnice signalizovat stav zapnuto (LED zapnuto zhasne). Kontrolka se rozsvítí pokud dojde k narušení libovolné zóny v systému, nebo při tamper poplachu. Volba 5 omezuje počet vyhlášených poplachů od jedné zóny na 3 během intervalu kratším, než minuta). Jestliže ústředna, v zabezpečeném stavu, přijme 3 narušení od jedné zóny v intervalu kratším, než jedna minuta, pak každé další narušení bude ignorováno do uplynutí jedné minuty od posledního narušení. FS 79 SYSTÉMOVÉ VOLBY sada 2 LED Jméno volby v LCD klávesnici Nast. volby 1 paměť poruch x Popis voleb Zobrazení poruchy do zhlédnutí aktuálních poruch (kláv 7) 2 paměť poplachů Zobr. poplachu do zhlédnutí paměti poplachů (klávesa 5) 3 sign. nové por.. Zvuková signalizace nové poruchy 4 OUT1 pouze z.. 5 nepoužito Poznámky: OUT1 spuštěn pouze ze zón, blokování potvrzení zapnutí / vypnutí z klávesnice x základní Výběrem volby 1 umožníte nechat signalizovat rozsvícenou LEDkou PORUCHA, aktuální poruchu do doprohlédnutí paměti poruch. (stiskněte a držte klávesu 7). Výběrem volby 2, vymazáním signalizace poplachu nedojde k vymazání paměti poplachů od jednotlivých, které poplachy vyvolaly (stiskněte a držte klávesu 5) vymazání rovněž proběhne po opětovném zapnutí systému. Při aktivované volbě 3 se při výskytu poruchy v systému rozbliká na klávesnici kontrolka [PORUCHA], a zazní zvukový signál, a bude signalizovat dokud nedojde k odstranění příčiny. Prohlížením aktuálních poruch dojde k umlčení zvukové signalizace (LED kontrolka bude blikat do vymazání poruchy, nebo do nového spuštění prohlížení, pokud je zvolena volba 1). Výskyt nové poruchy znovu spustí zvukový signál. Zvolením volby 4 dojde k omezení signalizace zapnutí/vypnutí na výstupu OUT1, signalizace pouze zapnutí/vypnutí zónou (např. pomocí dálkového ovladače). Zapnutí/vypnutí z klávesnice není na výstupu OUT1 signalizováno. FS 10 TELEFONNÍ VOLBY sada 1 LED Jméno volby v LCD klávesnici Nast. volby 1 monitorování Monitorování povoleno Popis voleb 2 test vyt. tónu Před vytáčením nečekat na oznamovací tón 3 zem pro start START přizemněním před začátkem vytáčení 4 pulzní 1/1.5 Délky pulsů v případě pulzního vytáčení 1:1,5 (LED vypnuta - 1:2)

10 8 Programovaci tabulky CA-5 FS 11 TELEFONNÍ VOLBY sada 2 LED Jméno volby v LCD klávesnici Nast. volby Popis voleb 1 externí DWNL Inicializace DWNL je možná z venku přes telefonní linku 2 dvakrát volání x Dvakrát volání (LED vypnuta po stanoveném počtu zvonění) 3 vždy monitor. Nepřeskakovat události nepotvrzené monitorovací stanicí 4 bez DWNL při zb. DWNL z venku není možný ve stavu zapnuto 5 nepoužito rezervováno x základní Poznámka: Nastavení volby 2 a počet zvonění v servisní funkci FS 5 by mělo být stejné jak v ústředně tak v počítači komunikujícím s ústřednou po telefonu (s aktivovanou volbou downloading). 3. ČASY FS 12 VÝSTUPNÍ ZPOŽDĚNÍ (T ex ) # programováno od 0 do 255 sekund základní # FS 13 DOBA POPLACHU KLÁVESNICE # programováno od 0 do 255 sekund základní # Poznámka: Pokud je signalizován poplach na klávesnici, ústředna negeneruje žádné následující poplachy a nezapisuje žádné události. FS 14 KOREKCE HODIN FS 15 ROK # základní 0 0 # programováno: 01 to 19 kladná oprava 1s to 19s 00 bez oprav 81 do 99 záporná oprava -1s to -19s # programováno od 0 do 255 základní # Poznámka: Rok je důležitý pro správnou funkci kalendáře v přestupném roce. Např. pro rok 2006 zadejte ZÓNY FS 16, 17, 18, 19, 20 CITLIVOST ZÓN 1, 2, 3, 4, 5 FS 16 Z1 FS 17 Z2 FS 18 Z3 FS 19 Z4 FS 20 Z5 Citlivost zóny základní programováno: od 1 do 255 (od 16ms do 4080ms) Ke spočítání aktuální citlivosti, násobte zadané číslo 16ms. Základní citlivost: 30 x 16ms = 480ms (0,48 sekund)

11 CA-5 SATEL 9 FS 21, 22, 23, 24, 25 ZAKONČENÍ ZÓN (EOL) 1, 2, 3, 4, 5 FS 21 Z1 FS 22 Z2 FS 23 Z3 FS 24 Z4 FS 25 Z5 Typ zóny základní programováno: od 0 do 5 0. Bez detektoru 3. EOL detektor 1. NC detektor 4. 2EOL/NC detektor 2. NO detektor 5. 2EOL/NO detektor FS 26, 27, 28, 29, 30 TYP REAKCE ZÓN 1, 2, 3, 4, 5 FS 26 Z1 FS 27 Z2 FS 28 Z3 FS 29 Z4 FS 30 Z5 reakce zóny základní programováno: od 0 do 7 0. PŘÍCHOD/ODCHOD 1. VNITŘNÍ ZPOŽDĚNÁ 2. OKAMŽITÁ 3. ČÍTÁNÍ 4. 24H TÍSEŇ 5. 24H POŽÁR 6. 24H TAMPER 7. ZAPNUTÍ/VYPNUT, VYMAZÁNÍ POPLACHU 8. OBVOD 9. PŘÍCHOD / ODCHOD KONEC 10. ZPOŽDĚNÁ Poznámka: Zóna ČÍTÁNÍ (typ 3) načítá do 2 narušení (druhé spustí poplach). Čas načítání je nastaven ve funkcích (FS 31-35) v parametru vstupní zpoždění. Pokud nenastavíte vstupní zpoždění pro tuto zónu (tzn. parametr je roven 0), čas načítání je pak 30 sek. FS 31, 32, 33, 34, 35 ZPOŽDĚNÍ POPLACHU ZÓN 1, 2, 3, 4, 5 FS 31 Z1 FS 32 Z2 FS 33 Z3 FS 34 Z4 FS 35 Z5 Zpoždění poplachu základní programováno od 0 do 255 sekund Poznámky: Tento parametr má vliv na zóny typu 0, 1, 3, 9 a 10. Pro zóny PŘÍCHOD/ODCHOD, má význam jako vstupní zpoždění (T en ), a pro zóny ČÍTÁNÍ - doba načítání narušení. Nastavením zpoždění rovno nule pro typ zóny VNITŘNÍ ZPOZDĚNÁ má za následek to, že vstupní zpoždění je rovno nejvyšší hodnotě zadané v aktuálním vstupním zpoždění pro tuto zónu. FS 36, 37, 38, 39, 40 VOLBY ZÓN 1, 2, 3, 4, 5 sada 1 LED Jméno volby v LCD klávesnici 1 auto reset 3* Pouze tři poplachy 2 popl. při kon zb* Popis voleb FS 36 Z1 FS 37 Z2 FS 38 Z3 FS 39 Z4 FS 40 Z5 Poplach pokud je zóna narušena při skončení výstupního zpoždění x x x x x 3 odpoj bez odch Odpojení bez odchodu z objektu 4 priorita Priorita x x x 5 zpož. při zab. Zpoždění po zapnutí 120s. x základní

12 10 Programovaci tabulky CA-5 Poznámky: Nastavení označená symbolem * mění význam pro zónu typu 7: Volba 1 nastavuje chování zón ústředny: LED je vypnuta bistabilní ovládání. Ústředna se zapne při narušení zóny a vypne při ukončení narušení této zóny. Pokud je systém zapnut a spustí se poplach,pak ukončením narušení zóny dojde k vypnutí systému vymazání poplachu. Pokud je ale systém vypnut a hlásí poplach, pak narušením zóny k zapnutí systému nedojde, ale ukončením narušení dojde k vymazání poplachu. LED je zapnuta monostabilní ovládání, každé narušení zóny způsobí přepnutí systému do opačného stavu. Dojde k zapnutí, pokud byl systém vypnut a k vypnutí a smazání poplachu, pokud byl. pokud systém hlásí poplach, ale není zapnut, pak narušením zón nedojde k zapnutí, ale k vymazání poplachu. Pokud je zvolen monostabilní režim, instalační technik může omezit pouze na zapnutí systému (volba 2). Volba 2 nastaví rozsah monostabilního ovládání (jen v případě zvolené volby 1): LED je vypnuta zóna umožňuje zapnout/vypnout systém a mazat poplach, LED je zapnuta zónou lze pouze zapnout, vypnout systém a smazat poplach lze jen zadáním kódu. Volba 3 zóna s tímto parametrem bude odpojena pokud nedojde v době odpočtu výstupního zpoždění k narušení zóny PŘÍCHOD/ODCHOD (funkce 0 nebo 9). Zóna s volbou 4 nesmí být narušena v době zapínání systému pokud je tato zóna narušena dojde k odmítnutí zapnutí a zobrazení jmen narušených zón na LCD klávesnici. Tato volba nemá vliv na zapínání pomocí zóny typu 7 (Zapnutí/Vypnutí). Zóna s volbou 5 není sledována ústřednou po 120s od připojení napájení k desce ústředny. FS 41, 42, 43, 44, 45 VOLBY ZÓN 1, 2, 3, 4, 5 sada 2 LED Jméno volby v LCD klávesnici 1 obnova po odbezp. Popis voleb Obnova po vypnutí a smazání poplachu 2 obnova po zvonku. Kód obnova po siréně 3 zruš. zpožd. FS 41 Z1 FS 42 Z2 FS 43 Z3 FS 44 Z4 FS 45 Z5 Nezasílat kód narušení při vstupním zpoždění x x x x x 4 gong v kláves. Gong v klávesnici x Spouští poplach na výstupu 5 spoušt. OUT1 OUT1* x x x x x * a výstup musí být nastaven jako POPLACH NAPADENÍ x základní 5. VÝSTUPY FS 46 ZPOŽDĚNÍ SIGNALIZACE NA VÝSTUPU OUT1 # základní # Programováno: od 0 do 255 (od 0s do 1020s). Ke spočítání skutečného zpoždění, násobte zadanou hodnotu 4 sekundami.

13 CA-5 SATEL 11 FS 47 DOBA SIGNALIZACE NA VÝSTUPU OUT1 # základní # Programováno: od 1 do 255 (od 4s do 1020s), pro 0 doba signalizace je 60 sekund. Ke spočítání skutečné doby signalizace, násobte zadanou hodnotu 4 sekundami. Základní čas poplachu: 15 x 4s = 60s (1 minuta) FS 48, 50 FUNKCE VÝSTUPŮ OUT2, OUT3 FS 49, 51 DOBA AKTIVACE VÝSTUPŮ OUT2, OUT3 FS 48 OUT2 FS 50 OUT3 FS 49 OUT2 FS 51 OUT3 Doba Funkce aktivace výstupu výstupu základní základní Programováno: od 0 do NEPOUŽITO 1. POPLACH VLOUPÁNÍ 2. POPLACH V KLÁVESNICI 3. STAV PŘIPRAVENO 4. STAV ZAPNUTO 5. STAV PORUCHA AC, AKU NEBO TELEFONNÍ LINKY 6. VÝPADEK AC 7. PORUCHA AKUMULÁTORU 8. PORUCHA TELEFONNÍ LINKY 9. ZEM PRO START 10. TELEFONNÍ RELÉ 11. MONO SPÍNAČ 12. BI PŘEPÍNAČ 13. RESET NAPÁJECÍCH ZDROJŮ 14. NÁTLAKOVÝ POPLACH 15. POTVRZENÍ MONITOROVÁNÍ 16. STAV ČÁSTEČNÉHO ZAPNUTÍ Poznámky: Programováno: od 1 do 255 (od 4s do 1020s). Čas se počítá stejným způsobem jako u funkce FS 47 (0 je aktivace výstupu nastavena na přibl. 0,1 s). Popis fungování výstupu typu 10 je popsán v INSTALAČNÍM MANUÁLU CA-5, Odstavec Připojení telefonní linky. Pokud je nastaven čas aktivace výstupu na nulu u výstupů typu 1 (POPLACH VLOUPÁNÍ) nebo 14 (POPLACH NÁTLAK), bude výstup držet sepnutý až do vymazání poplachu. Aktivní stav výstupu NÁTLAKOVÝ POPLACH nelze vymazat zadáním uživatelského kódu 4, pokud je zvolena volba NÁTLAKOVÝ KÓD v (FS 8 volba 1). FS 82 ZPOŽDĚNÍ SIGNALIZACE NA VÝSTUPU OUT2 # základní # programováno: od 0 do 255 (od 0s do 1020s). Ke spočítání skutečného zpoždění, násobte zadanou hodnotu 4 sekundami. FS 83 ZPOŽDĚNÍ SIGNALIZACE NA VÝSTUPU OUT3 # základní # programováno: od 0 do 255 (od 0s do 1020s). Ke spočítání skutečného zpoždění, násobte zadanou hodnotu 4 sekundami. Poznámka: Zpoždění programované ve funkcích FS 82 nebo FS 83 se vztahují pouze na typ výstupu s poplachovou funkcí.

14 12 Programovaci tabulky CA-5 FS 84 VOLBY VÝSTUPŮ LED Jméno volby v LCD klávesnici Nast. volby Popis voleb 1 Obr. pol. OUT1 Obrácená polarita (funkce) OUT1 2 Polarita OUT2 Obrácená polarita (funkce) OUT2 3 Polarita OUT3 Polarita OUT3 4 OUT1-pož.=vlp. 5 OUT1 potvrz. Poznámky: Požární poplach a poplach vloupání na výstupu OUT1 signalizují stejným stálým tónem Zapnutí/vypnutí a smazání poplachu je signalizováno na výstupu OUT1 S aktivovanou volbou 1, je svorka OUT1 připojena k zemi COM v době klidu, a odpojí se od země COM v době aktivního stavu. S aktivovanou volbou 2 nebo 3, je výstup OUT2 nebo 3 přizemněn v době klidu a odpojen od země v aktivním stavu. Požární poplach je na výstupu OUT1 normálně signalizován střídavým signálem (1s/1s). Při výběru volby 4 bude požární poplach signalizován stejně jako poplach napadením, tzn. stálým tónem. Výběrem volby 5 aktivujete přídavné funkce výstupu OUT1, generování potvrzovacích signálů: jedno pípnutí zapnutí, dvě pípnutí vypnutí (pokud nebyl vyhlášen poplach), čtyři pípnutí vymazání poplachu, nebo vypnutí a vymazání poplachu. 6. MONITOROVÁNÍ Monitorovací kódy lze přenášet na jedno nebo více telefonních čísel. Pro každé z nich je možné zvolit jiný přenosový formát. Vybráním Contact ID všechny kódy pro první číslo je výběr formátu pro druhé číslo nepodstatné. Pro druhé číslo bude automaticky vybráno CID. 6.1 STANICE FS 52 PRVNÍ TELEFONNÍ ČÍSLO MONITOROVACÍ STANICE # (hexadecimálně) základní A A A A A A A A A A A A A A A A # AA=konec čísla C=tónová volba E=krátká pauza B=pulzní volba D=čekat na nepřerušovaný tón F=dlouhá pauza Programujte od první pozice až po maximálně 16 znaků, ukončete číslo stiskem klávesy [#] ústředna automaticky vyplní prázdná místa znaky A). FS 53 DRUHÉ TELEFONNÍ ČÍSLO MONITOROVACÍ STANICE # (hexadecimálně) základní A A A A A A A A A A A A A A A A #

15 CA-5 SATEL 13 FS 54, 55 FORMÁT PŘENOSU DAT NA MONITOROVACÍ STANICI FS 54 Telefon 1 FS 55 Telefon 2 Formát přenosu základní Programováno od 0 do Silent Knight, Ademco slow (10 BPS) 1. Sescoa, Franklin, DCI, Vertex (20 BPS) 2. Silent Knight fast 3. Radionics 1400Hz 4. Radionics 2300 Hz 5. Radionics with parity 1400 Hz 6. Radionics with parity 2300 Hz 7. Ademco Express (DTMF) 8. Silent Knight, Ademco slow, rozšířeno 9. Sescoa, Franklin, DCI, Vertex, rozšířeno 10. Silent Knight fast, rozšířeno 11. Radionics 1400 Hz, rozšířeno 12. Radionics 2300 Hz, rozšířeno 13. Silent Knight, Ademco 10BPS bez potvrzení (bez handshaku) 14. Contact ID vybrané kódy 15. Contact ID všechny kódy Poznámka: Formát 14 (Contact ID vybrané kódy) přenáší kódy událostí, u kterých je nastavena nenulová hodnota přenosových kódu v příslušných funkcích. FS 56 IDENTIFIKÁTOR (objektu) # programováno od 0000 do FFFF základní # (hexadecimálně) Poznámka: Identifikátor 0000 blokuje funkci monitorování. 6.2 KÓDY FS 57, 58, 60, 61 KÓDY UDÁLOSTÍ PRO ZÓNY 1, 2, 3, 4, 5 funkce FS 57 FS 58 FS 60 FS 61 FS 80 FS 81 Popis události Z1 Z2 Z3 Z4 Z5 Poplach zóny Obnovení zóny Tamper zóny Obnovení po tamperu zóny Odpojení zóny Připojení zóny FS 59 KÓDY POPLACHU KLÁVESNICE TÍSEŇ poplach [#] POŽÁR POMOC poplach poplach [* ] [0] FS 62 KÓDY TAMPERU KLÁVESNICE NÁTLAK- OVÝ poplach 3 CHYBNÉ KÓDY poplach A 1 A 2 A 3 A 4 A 5 B 1 B 2 B 3 B 4 B 5 základní TAMPER KLÁV poplach FS 63 KÓD OBNOVENÍ PO TAMPERU TAMPER KLÁVES obnova A 1 B 3 6 Poznámka: Kód tamper klávesnice je zaslán po ztrátě komunikace s klávesnicí (odpojení od datové sběrnice).

16 14 Programovaci tabulky CA-5 FS 64, 65 KÓDY ZAPNUTÍ, VYPNUTÍ, MAZÁNÍ POPLACHU FS 64 Zapnutí Uživatel 1 Uživatel 2 Uživatel 3 Uživatel 4 Uživatel 5 MASTER Uživatel Zapnutí / Vypnutí zónou Rychlé zapnutí [0][#] Mazání POPLACHU FS 66, 68 SYSTÉMOVÉ KÓDY (sada 1) Popis události Ztráta AC napájení FS 66 Událost FS 68 Obnova události FS 65 Vypnutí FS 67 SYSTÉMOVÉ KÓDY (sada 2) Popis události FS 67 Událost Restart ústředny Porucha akumulátoru Porucha pojistky F3 (výstupu KPD a AUX) (F3) Porucha pojistky F2 (výstup OUT1) Porucha sběrnice DTA Porucha monitorování Ztráta hodin DWNL - zpětné volání Úspěšný DWNL A Neúspěšný DWNL B Test monitorování C Start servisního režimu D Konec servisního režimu E základní 6.3 PARAMETRY FS 69 TEST V čas testu přenosu # formát HH:MM (hodiny:minuty) FS 70 TEST KAŽDÝ perioda testu přenosu # formát MM:HH:DD (minuty:hodiny:dny) základní # (blokováno) základní # (blokováno)

17 CA-5 SATEL 15 FS 71 DOBA PŘERUŠENÍ MONITOROVÁNÍ Poznámky: # programováno od 0 do 255 minut základní # Vložením 0 přerušíte monitorování až do výskytu nové události. Monitorování bude přerušeno po osmi neúspěšných pokusech o zaslání kódu na každé telefonní číslo monitorovací stanice (obsazeno, bez uvítacího a potvrzovacího signálu). Výběrem volby 3 v FS 11 bude ústředna zkoušet zaslat kódy nepotvrzené monitorovací stanicí i po přerušení monitorování. Pokud není tato volba vybrána, ústředna přeskočí nepotvrzené události a začne se zasíláním nových událostí. FS 72 ZPOŽDĚNÍ PŘENOSU ZTRÁTY AC # programováno od 0 do 255 minut základní # Poznámka: Vložením hodnoty 0 dojde k blokování přenosu kódu události ztráta AC, avšak při kontrole aktuálních poruch, bude zobrazena zpráva o typu poruchy na LEDkách. FS 73 ZPOŽDĚNÍ PŘENOSU ZTRÁTY TELEFONNÍ LINKY # programováno od 0 do 99 minut/0 do 255 minut základní # Poznámka: Vložením hodnoty 0 dojde k blokování přenosu kódu události ztráta napětí telefonní linky. 7. RESTARTY Vykonáním funkcí FS 74 a FS 75 budou obnoveny základní parametry nastavení ústředny. V této funkci je použita ochrana proti nechtěnému smazání parametrů. U těchto funkcí je požadováno potvrzení vykonání příkazu stiskem klávesy [1]. FS 74 VYMAZÁNÍ NASTAVENÍ Po vstoupení do funkce se rozsvítí LED diody 2 až 4. Zmáčkněte klávesu [1] k obnovení základníního nastavení. Funkce také smaže jména uživatelů a pojmenování zón. FS 75 VYMAZÁNÍ KÓDŮ Po vstoupení do funkce se rozsvítí LED diody 1,3,4 a 5. Zmáčkněte klávesu [1] k obnovení základního nastavení. FS 76 VYMAZÁNÍ MONITOROVACÍCH KÓDŮ A IDENTIFIKÁTORU Všechny kódy budou přeprogramovány podle základního nastavení (funkce FS 56 až FS 68). Záměrem funkce je rychlejší proces programování vybraných monitorovacích kódů. Náseldná aktivace monitorování vyžaduje vymazání individuálních kódů, které nechcete zasílat na monitorovací stanici. Vymazání se provádí nastavením nulových kódů. Po vstoupení do funkce se rozsvítí LED diody 1,2,4 a 5. Zmáčkněte klávesu [1] k obnovení všech přenosových kódů a identifikátoru ústředny. FS 77 LOKÁLNÍ DOWLADING (lokální komunikace) Poznámka: Všechny změny provedené v průběhu komunikace budou platné ihned, jakmile se provede zápis dat do ústředny, kromě některých parametrů jako citlivost zón, typy zón, volby telefonního zasílán). Tyto parametry budou platné až po ukončení komunikace, nebo po uplynutí celé minuty na hodinách ústředny (po skončení nahrávání).

18 16 Programovaci tabulky CA-5 FS 78 DOWNLOADING RS-232 vyvoláním této funkce spustíte komunikaci mezi ústřednou a počítačem přes port RS-232 Poznámka: Pro propojení portů počítače a ústředny je zapotřebí speciální kabel vyrobený firmou SATEL, který je vybaven převodníkem standardu TTL (0V, +5V) do standardu RS-232 (-12V, +12V). Data jsou po kabelu přenášena v obou směrech. Pro připojení ústředen verze 4.0 a vyšší (ústředny CA-5 s konektorem RJ) se používá kabel označený DB9FC/RJ. U starších verzí bez RJ konektoru se používá kabel s označením DB9FC/PIN3. Funkce nemusí spustit komunikaci (3 dlouhá pípnutí), pokud ústředna právě vytáčí. Pokud tento problém přetrvává příliš dlouho, je možné na dobu programování přerušit funkci monitorování v (FS 10 volba 1).

19 CA-5 SATEL 17 Historie změn tohoto manuálu Popsané změny se vztahují k manuálu napsaném pro ústřednu CA-5 v1.09. DATUM VERZE POPIS ZMĚN Březen Nové označení LED kontrolek (piktogramy) na klávesnicích. Změna RS portu na RJ konektor; vyžaduje zakoupení nového kabelu (str. 16). Přidána nova volba 3 pokusy o testovací přenos (FS 9, volba 4, str. 6). Přidána zvuková signalizace nové poruchy (str. 7). Přidána volba o omezení signalizace zapnutí/vypnutí na OUT1 (str. 7). Byl změněn popis funkce 7: ZAPNUTÍ/VYPNUTÍ zónou a to monostabilně nebo bistabilně (str. 10).

20 Hlavní 4, Praha 4, ČR Tel. / Fax: , euroalarm@euroalarm.cz technická pomoc: help@euroalarm.cz www:

NÁZEV OBJEKTU... UŽIVATEL... ČÍSLO TELEFONU... PIN... PUK... ADRESA... POZNÁMKY FUNKCE OVLÁDÁNÍ SERVISU Funkce v programovacích t

NÁZEV OBJEKTU... UŽIVATEL... ČÍSLO TELEFONU... PIN... PUK... ADRESA... POZNÁMKY FUNKCE OVLÁDÁNÍ SERVISU Funkce v programovacích t KOMUNIKAČNÍ MODUL GSM-4 PROGRAMOVACÍ TABULKY Programová Verze 4.12 gsm4list_cz 10/10 NÁZEV OBJEKTU... UŽIVATEL... ČÍSLO TELEFONU... PIN... PUK... ADRESA... POZNÁMKY..................... FUNKCE OVLÁDÁNÍ

Více

KOMUNIKAČNÍ MODUL GSM-4/GSM-5

KOMUNIKAČNÍ MODUL GSM-4/GSM-5 KOMUNIKAČNÍ MODUL GSM-4/GSM-5 PROGRAMOVACÍ TABULKY Programová Verze 4.14 (GSM-4) / 5.14 (GSM-5) gsm4_5list_cz 11/12 NÁZEV OBJEKTU... UŽIVATEL... ČÍSLO TELEFONU... PIN... PUK... ČÍSLO TELEFONU 2... PIN

Více

IIIESPRIT 708 ver Rychlé programování, schemata zapojení

IIIESPRIT 708 ver Rychlé programování, schemata zapojení VARIANT plus strana 1 IIIESPRIT 708 ver. 2.00 Rychlé programování, schemata zapojení Úvodní reset komunikátoru 1. Odpojte komunikátor od baterie a AC. 2. Propojte jumper vedle mikroprocesoru. 3. Připojte

Více

NAM technology. Uživatelský manuál. REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011

NAM technology. Uživatelský manuál. REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011 NAM technology Uživatelský manuál REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011 NAM system, a.s. Petra Cingra 840, 735 11 Orlová, Obchodní oddìlení divize PCO: Tel.: +420 596 531 140, GSM: +420 603 479 095, e-mail:

Více

BLOKOVÉ KLÁVESNICE INT-S-GR INT-S-BL

BLOKOVÉ KLÁVESNICE INT-S-GR INT-S-BL BLOKOVÉ KLÁVESNICE INT-S-GR INT-S-BL int-s_cz 04/06 Blokové klávesnice INT-S-GR a INT-S-BL jsou navrženy pro ovládání zabezpečovacích ústředen INTEGRA a CA-64. Klávesnice se odlišují pouze v barvě podsvětlení

Více

Programovací tabulky. PC5010 Verze 1.0

Programovací tabulky. PC5010 Verze 1.0 Programovací tabulky PC5010 Verze 1.0 Tento manuál je určen pro softwarovou verzi 1.0 Obsah Záznamy PC5010 Přiřazení zón 1-16 2 PC5010 Přiřazení zón 17-32 3 Programování klávesnic [000] Přiřazení klávesnic

Více

MULTIFUNKČNÍ KLÁVESNICE S BEZKONTAKTNÍ ČTEČKOU KARET INT-SCR-BL

MULTIFUNKČNÍ KLÁVESNICE S BEZKONTAKTNÍ ČTEČKOU KARET INT-SCR-BL Multifunkční klávesnice INT-SCR-BL s bezkontaktní čtečkou karet může pracovat v těchto režimech: Bloková klávesnice zařízení podporovaná zabezpečovacími ústřednami CA-64 a INTEGRA s jakoukoliv verzí firmwaru

Více

DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ Předtím, než začnete výrobek používat, důkladně prostudujte tento manuál, předejde tím problémům s ovládáním ústředny. Jakékoliv n

DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ Předtím, než začnete výrobek používat, důkladně prostudujte tento manuál, předejde tím problémům s ovládáním ústředny. Jakékoliv n Program Verze 2.10 UŽIVATELSKÝ MANUÁL GDAŃSK ca5u_cz 09/07 DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ Předtím, než začnete výrobek používat, důkladně prostudujte tento manuál, předejde tím problémům s ovládáním ústředny. Jakékoliv

Více

DÁLKOVÝ OVLADAČ (SADA) RXH-1K

DÁLKOVÝ OVLADAČ (SADA) RXH-1K DÁLKOVÝ OVLADAČ (SADA) RXH-1K rxh1k_cz 06/17 Přijímač RXH-1K umožňuje dálkové ovládání elektrických zařízení pomocí radiových vysílačů (bezdrátových klíčenek). Dálkové ovladače, mohou pracovat až s 40

Více

Sebury W1-A Instalační manuál

Sebury W1-A Instalační manuál Sebury W1-A Dokumentace vytvořena dne 29.7.2011 Poslední korekce dne: 17.5.2013 VARIANT plus s.r.o. W1-A Obsah 1. POPIS... 3 1.1 ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI... 3 1.2 TECHNICKÉ PARAMETRY... 3 2. MONTÁŽ... 4 2.1

Více

PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17

PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17 TD-1 PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17 1. Použití Detektor měří teplotu a může poskytovat informaci o: příliš nízké teplotě, např. ve sklenících, květinářstvích, dětských pokojích aj.; příliš

Více

Kódová klávesnice DPA-CODE

Kódová klávesnice DPA-CODE Kódová klávesnice DPA-CODE Manuál v2.00 250 kodů samostatný provoz Dokumentace vytvořena dne: 10.5.2010 poslední korekce dne: Popis Autonomní kódová klávesnice v masivním kovovém provedení pro vnitřní

Více

OBSAH ÚVOD... 5 Servisní režim... [SERVISNÍ KÓD][#] nebo [SERVISNÍ KÓD][*]... 5 VYVOLÁNÍ SERVISNÍCH FUNKCÍ ÚSTŘEDNY... 5 Vyvolání servisních funkcí na

OBSAH ÚVOD... 5 Servisní režim... [SERVISNÍ KÓD][#] nebo [SERVISNÍ KÓD][*]... 5 VYVOLÁNÍ SERVISNÍCH FUNKCÍ ÚSTŘEDNY... 5 Vyvolání servisních funkcí na Program Verze 5.11 PROGRAMOVÁNÍ GDAŃSK ca10fs_cz 08/08 OBSAH ÚVOD... 5 Servisní režim... [SERVISNÍ KÓD][#] nebo [SERVISNÍ KÓD][*]... 5 VYVOLÁNÍ SERVISNÍCH FUNKCÍ ÚSTŘEDNY... 5 Vyvolání servisních funkcí

Více

manuál Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1

manuál Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Sebury W1-B Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Kódová klávesnice, se čtečkou karet. Je možné zapojit do větších

Více

manuál Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1

manuál Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Čtečka karet pro venkovní / vnitřní použití. Čtečku je možné čtečku provozovat

Více

Klávesnice EKB2. Stručný uživatelský návod k použití. Verze 1.00

Klávesnice EKB2. Stručný uživatelský návod k použití. Verze 1.00 Klávesnice EKB2 Stručný uživatelský návod k použití Verze 1.00 Vážený zákazníku. Tento stručný uživatelský manuál Vás přehlednou a jednoduchou formou seznámí se základní obsluhou Vašeho zabezpečovacího

Více

PC MAXSYS verze 3.32TG

PC MAXSYS verze 3.32TG PC 4020 - MAXSYS verze 3.32TG Programování technika z LCD klávesnice Instalační kod - 5555 (Tovární nastavení) Systémový Master kod - 1234 (Tovární nastavení na pozici "Uživatel 0001") Důležité klávesy

Více

UniScan 2. , s.r.o. Autorizovaný distributor firmy IMPRO Technologies Ltd. pro Českou republiku www.magtrade.cz. Uživatelský manuál.

UniScan 2. , s.r.o. Autorizovaný distributor firmy IMPRO Technologies Ltd. pro Českou republiku www.magtrade.cz. Uživatelský manuál. UniScan 2 Uživatelský manuál verze 2/2015, s.r.o. Autorizovaný distributor firmy IMPRO Technologies Ltd. pro Českou republiku Ovládání systému UniScan 2 Kontroler UniScan 2 lze ovládat jednoduše pomocí

Více

SPÍNACÍ HODINY. Nastavení hodin a předvolby. Obr. 1

SPÍNACÍ HODINY. Nastavení hodin a předvolby. Obr. 1 SPÍNACÍ HODINY Při každém zapnutí startuje topení vždy na plný výkon a dále pak pracuje dle poslední nastavené teploty, pokud není tato dále měněna. Při zapnutí topení předvolbou je však funkce topení

Více

VCODE100 Autonomní kódová klávesnice Uživatelský manuál

VCODE100 Autonomní kódová klávesnice Uživatelský manuál VCODE100 Autonomní kódová klávesnice 1. 2. 3. Uživatelský manuál Verze: 1.0, 7/2008 1. Základní programovací funkce 1.1. Přidání uživatele Abyste mohli do klávesnice Vantage VCODE100 přidat uživatele,

Více

Klávesnice EKB3. Stručný uživatelský návod k použití. Verze 1.00

Klávesnice EKB3. Stručný uživatelský návod k použití. Verze 1.00 Klávesnice EKB3 Stručný uživatelský návod k použití Verze 1.00 Vážený zákazníku. Tento stručný uživatelský manuál Vás přehlednou a jednoduchou formou seznámí se základní obsluhou Vašeho zabezpečovacího

Více

Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO. uživatelský manuál

Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO. uživatelský manuál Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO uživatelský manuál 1 1. LCD displej dálkového ovladače 2. Popis ikonek LCD displeje 1. Vypnutí systému 2. Tiché zapnutí 3. Zapnutí se zvukem

Více

Kódový zámek INT-SZK

Kódový zámek INT-SZK int-szk_cz 06/17 Kódový zámek INT-SZK SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu Firmware verze 2.00 VAROVÁNÍ Zřízení by mělo být montováno kvalifikovanou

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL GDAŃSK. ca5u_cz 06/05

UŽIVATELSKÝ MANUÁL GDAŃSK. ca5u_cz 06/05 Zabezpečovací ústředna Program Verze 1.09 UŽIVATELSKÝ MANUÁL GDAŃSK ca5u_cz 06/05 DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ Předtím, než začnete výrobek používat, důkladně prostudujte tento manuál, předejde tím problémům s

Více

Uživatelský manuál JA-65 Maestro

Uživatelský manuál JA-65 Maestro Uživatelský manuál JA-65 Maestro Signálky událostí Informují co se v systému stalo, údaj na displeji upřesňuje, odkud je událost hlášena. Poplach poplach vyvolaný vniknutím do objektu, kouřem, plynem apod.

Více

Společnost pro elektronické aplikace. SEA s.r.o. Dolnoměcholupská 21 CZ-10200 Praha 10

Společnost pro elektronické aplikace. SEA s.r.o. Dolnoměcholupská 21 CZ-10200 Praha 10 Společnost pro elektronické aplikace SEA s.r.o. Dolnoměcholupská 21 CZ-10200 Praha 10 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. 56. 57. 58. 59. Výstup 1. Výstup

Více

Bloková klávesnice INT-SF

Bloková klávesnice INT-SF int-sf_cz 06/17 Bloková klávesnice INT-SF SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. + 48 58 320 94 00 www.satel.eu Firmware verze 2.00 VAROVÁNÍ Toto zařízení by mělo být instalováno

Více

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 1.1 Mechanické časti a jejich funkce Připojení kabelů Hlavní port pro připojení DJ: BUS: Připojení k nepolarizované sběrnici PL: Vstup externího napájení

Více

BEZDRÁTOVÝ OVLADAČ (SADA) RE-4K

BEZDRÁTOVÝ OVLADAČ (SADA) RE-4K BEZDRÁTOVÝ OVLADAČ (SADA) RE-4K re4k_cz 07/14 RE-4K je čtyř kanálový bezdrátový ovladač, který umožňuje dálkové ovládání elektrických zařízení pomocí radiových vysílačů (bezdrátových klíčenek). Bezdrátový

Více

Uživatelský manuál JA-60 Comfort

Uživatelský manuál JA-60 Comfort Uživatelský manuál JA-60 Comfort 1. Indikace Signálky událostí Informují co se v systému stalo, údaj na displeji upřesňuje, odkud je událost hlášena. Poplach poplach vyvolaný vniknutím do objektu, kouřem,

Více

Průvodce programováním.

Průvodce programováním. Průvodce programováním. PC1000 je programována prostřednictvím klávesnice. Paměť systému je typu EEPROM, tzn. neztrácí informaci ani po výpadku napájení a může být cca l000x přeprogramována. Základní informace

Více

Zabezpečovací systém pro vozidla vybavená sběrnicí CAN a zabudovaným centrálním zamykáním na dálkové ovládání SE 525

Zabezpečovací systém pro vozidla vybavená sběrnicí CAN a zabudovaným centrálním zamykáním na dálkové ovládání SE 525 Zabezpečovací systém pro vozidla vybavená sběrnicí CAN a zabudovaným centrálním zamykáním na dálkové ovládání SE 525 Obsah 1 Ovládání a režimy systému 3 11 Aktivace zabezpečení3 12 Deaktivace zabezpečení

Více

1. Pokyny pro uživatele

1. Pokyny pro uživatele 1. Pokyny pro uživatele Čtení identifikační karty Pro načtení identifikační karty je nutné kartu přiblížit k přední straně přístupového terminálu. Čtení je velmi rychlé, proběhne za zlomek vteřiny. Po

Více

Přiřazení zón. PC Přiřazení zón Zóna 9

Přiřazení zón. PC Přiřazení zón Zóna 9 Přiřazení zón PC 5010 - Přiřazení zón 1-16 Atributy zóny Sériové číslo (bezdrátové) Bezdrátová Zpoždění komunikace Limit alarmu Lze zapnout Odpojení Zvonkohra Přerušovaná / Trvalá Tichá / Hlasitá Číslo

Více

DÁLKOVÝ OVLADAČ (SADA) RXH-2K/RXH-4K

DÁLKOVÝ OVLADAČ (SADA) RXH-2K/RXH-4K DÁLKOVÝ OVLADAČ (SADA) RXH-2K/RXH-4K rxh24k_cz 06/17 RXH-2K/RXH-4K umožňuje dálkové ovládání elektrických zařízení pomocí radiových vysílačů (bezdrátových klíčenek). Přijímače dálkových ovladačů, mohou

Více

Kódová klávesnice a čtečka čipů CP1000 Čtečka RFID čipů 125 khz

Kódová klávesnice a čtečka čipů CP1000 Čtečka RFID čipů 125 khz UŽIVATELSKÝ NÁVOD Kódová klávesnice a čtečka čipů CP1000 Čtečka RFID čipů 125 khz 1. OBSAH 1. Obsah... 1 2. Úvod... 2 3. Instalace... 2 4. Uložení uživatelských čipů (karet)... 2 4.1. Uživatelská pozice

Více

programu 1.00 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Ústředna GDAŃSK versa_u_cz 03/09

programu 1.00 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Ústředna GDAŃSK versa_u_cz 03/09 programu 1.00 Ústředna VERSA Verze UŽIVATELSKÝ MANUÁL GDAŃSK versa_u_cz 03/09 VAROVÁNÍ Abyste předešli problémům s ovládáním systému, prostudujte si prosím pečlivě tento manuál před započetím ovládání

Více

1. Popis. 1.1 Základní vlastnosti. 1.2 Technické parametry

1. Popis. 1.1 Základní vlastnosti. 1.2 Technické parametry 1. Popis Čtečka karet s klávesnicí. Disponuje reléovým výstupem, který lze ovládat kódem, kartou, nebo pro vyšší bezpečnost jejich kombinací. Na Wiegand port lze připojit externí čtečka, nebo jej lze naopak

Více

Autonomní přístupový modul PK-01

Autonomní přístupový modul PK-01 Autonomní přístupový modul PK-01 Firmware verze 1.00 pk-01_cz 06/17 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. + 48 58 320 94 00 www.satel.eu VAROVÁNÍ Před instalací si pozorně přečtěte

Více

SPY 11. Automobilový zabezpečovací systém

SPY 11. Automobilový zabezpečovací systém SPY 11 Automobilový zabezpečovací systém Uživatelská příručka Před prvním použitím zabezpečovacího systému si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Tlačítka

Více

Dotykový panel INT-TSG

Dotykový panel INT-TSG int-tsg_ov_cz 06/17 Dotykový panel INT-TSG Firmware verze 1.03 Rychlý uživatelský manuál VERSA / VERSA Plus SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu VAROVÁNÍ

Více

Bloková klávesnice INT-S

Bloková klávesnice INT-S int-s_cz 06/17 Bloková klávesnice INT-S SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu Firmware verze 2.00 VAROVÁNÍ Zřízení by mělo být montováno kvalifikovanou

Více

W1-A manuál Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy

W1-A manuál Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy Dokumentace vytvořena dne 29.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Kódová klávesnice, se čtečkou karet. Autorizace Počet

Více

NÁVOD K OBSLUZE TELEFONNÍ ÚSTŘEDNY. NeXspan / Aastra Z DIGITÁLNÍHO PŘÍSTROJE. Aastra 6753

NÁVOD K OBSLUZE TELEFONNÍ ÚSTŘEDNY. NeXspan / Aastra Z DIGITÁLNÍHO PŘÍSTROJE. Aastra 6753 NÁVOD K OBSLUZE TELEFONNÍ ÚSTŘEDNY NeXspan / Aastra Z DIGITÁLNÍHO PŘÍSTROJE Aastra 6753 Digitální telefon 6753 je kompletní, výkonný nástroj s jednoduchým a rychlým ovládáním, které je umožněno: - zobrazováním

Více

GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG. 1. Vlastnosti. 2. Specifikace. 3. Popis činnosti

GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG. 1. Vlastnosti. 2. Specifikace. 3. Popis činnosti GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG int-vmg_cz 06/17 Modul INT-VMG umožňuje hlasité přehrávání uložených zpráv, pokud nastane určitá událost. Může být použit ve spojení s ústřednami INTEGRA (jako výstupový

Více

GSM-01. Pro lepší pochopení tohoto výrobku, přečtěte si uživatelská příručka důkladně před použitím.

GSM-01. Pro lepší pochopení tohoto výrobku, přečtěte si uživatelská příručka důkladně před použitím. GSM-01 Pro lepší pochopení tohoto výrobku, přečtěte si uživatelská příručka důkladně před použitím. Dovozce a prodejce: www.alarmy-zabezpeceni.cz Hanse Ledwinky 200 742 21 Kopřivnice Česká republika Tel:

Více

Ovládání přístroje Aastra 6753

Ovládání přístroje Aastra 6753 Ovládání přístroje Aastra 6753 Displej je tvořen informačním řádkem, který zobrazuje stav přístroje, číslo volajícího nebo přístupné funkce. V klidu je na displeji zobrazen datum a čas, v průběhu hovoru

Více

Návod na obsluhu a programování kódové klávesnice Comelit 3348B

Návod na obsluhu a programování kódové klávesnice Comelit 3348B Návod na obsluhu a programování kódové klávesnice Comelit 3348B Blahopřejeme, koupili jste vysoce kvalitní produkt firmy Comelit. Tento produkt odpovídá všem právním úpravám a normám evropské unie. Děkujeme

Více

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL.

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL. MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL www..levnealarmy.cz Tlačítko č. 1 Tlačítko č.2 Dálkový ovladač Tlačítko Zapnuté Vypnuté Zapnuté zapalování I - krátký stisk Vypnutí alarmu Zapnutí alarmu I - delší

Více

Instalační manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456

Instalační manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456 Instalační manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456 VARIANT plus s.r.o., Třebíč, Smila Osovského 35, tel. 0618/21440 strana 0 OBSAH 1.0 Popis 1 2.0 Instalace

Více

Sfera Keypad Module. Instalační manuál 07/12-01 PC

Sfera Keypad Module. Instalační manuál 07/12-01 PC 353000 Sfera Keypad Module Instalační manuál 07/12-01 PC 2 Obsah Numerická klávesnice 1 Úvod 4 1.1 Varování a doporučení 4 2 Popis 5 2.1 Hlavní funkce 5 2.2 Čelní pohled 6 2.3 Zadní pohled 7 3 Konfigurace

Více

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál Sebury BC-2000 verze 2.0 Instalační manuál BC-2000 Obsah 1. POPIS... 3 1.1 ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI... 3 1.2 TECHNICKÉ PARAMETRY... 3 2. MONTÁŽ... 4 2.1 ZAPOJENÍ... 5 2.2 RESET NA TOVÁRNÍ NASTAVENÍ... 5 3.

Více

GSM ALARM - základní sada Návod k použití

GSM ALARM - základní sada Návod k použití GSM ALARM - základní sada Návod k použití První spuštění a základní nastavení: Před vložením SIM karty do GSM alarmu, je potřeba ji připravit v mobilním telefonu: 1. Odstraňte PIN 2. Vymažte všechny telefonní

Více

ESCORT cz. Uživatelský manuál. Cz

ESCORT cz. Uživatelský manuál. Cz ESCORT cz Uživatelský manuál Cz-9138-2 Ovládání Místní přístup Po zdvihnutí místního telefonu zadejte přístupový kód (implicitně [*08]) a modul ESCORT zdvihne linku. Dálkový telefonický přístup Ovládání

Více

Bezdrátová klávesnice PRF-LCD-WRL

Bezdrátová klávesnice PRF-LCD-WRL prf-lcd-wrl_cz 03/18 Bezdrátová klávesnice PRF-LCD-WRL SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu Firmware verze 1.00 UPOZORNĚNÍ Zařízení by mělo být instalováno

Více

Uživatelský manuál JA-65 Maestro

Uživatelský manuál JA-65 Maestro Uživatelský manuál JA-65 Maestro 1. Indikace Signálky událostí Informují co se v systému stalo, údaj na displeji upřesňuje, odkud je událost hlášena. Poplach Sabotáž poplach vyvolaný vniknutím do objektu,

Více

VAROVÁNÍ Klávesnice by měla být instalována pouze řádně proškoleným technikem. Před použitím si prosím důkladně přečtěte tento manuál. Jakékoliv neaut

VAROVÁNÍ Klávesnice by měla být instalována pouze řádně proškoleným technikem. Před použitím si prosím důkladně přečtěte tento manuál. Jakékoliv neaut Klávesnice Instalační manuál Firmware verze 1.00 int-ksg_i_cz 09/10 Modřanská 80, 147 00 Praha 4, ČR Tel. / Fax: 272 770 148, 272 770 149 e-mail: euroalarm@euroalarm.cz technická pomoc: ezs@euroalarm.cz

Více

Návod na použití. Návod na použití. Dveřní jednotka PC-D244-K. Stránka 1

Návod na použití. Návod na použití. Dveřní jednotka PC-D244-K. Stránka 1 Dveřní jednotka PCD244K Stránka 1 1.1 Mechanické časti a jejich funkce Připojení kabelů Hlavní port pro připojení: BUS: Připojení k nepolarizované sběrnici PL: Vstup externího napájení zámku. Připojte

Více

Vstupní jednotka E10 Návod na použití

Vstupní jednotka E10 Návod na použití Návod na použití Přístupový systém Vstupní jednotka E 10 Strana 1 Obsah 1 Úvod:... 3 2 Specifikace:... 3 3 Vnitřní obvod:... 3 4 Montáž:... 3 5 Zapojení:... 4 6 Programovací menu... 5 6.1 Vstup do programovacího

Více

Hamletovygumy.net HPS 840 NEW (H) Uživatelský návod CZ. PATROL LINE - CAN BUS Budoucnost v současnosti

Hamletovygumy.net HPS 840 NEW (H) Uživatelský návod CZ. PATROL LINE - CAN BUS Budoucnost v současnosti HPS 840 NEW (H) Uživatelský návod CZ PATROL LINE - CAN BUS Budoucnost v současnosti popis systému HPS 840 je autoalarm určený pro motorová vozidla s dálkově ovládaným centrálním zamykáním a s 12V napájecím

Více

INTERFACE GSM VT-GSM-007

INTERFACE GSM VT-GSM-007 Popis zařízení INTERFACE GSM VT-GSM-007 Zařízení VT-GSM-007 je GSM interface s hlasovým kanálem a 2 vstupy a 2 výstupy (NO,NC). Vstupy se aktivují připojením na záporný potenciál napájení 0V. Doba pro

Více

BEZDRÁTOVÝ PŘIJÍMAČ RX-2K/RX-4K

BEZDRÁTOVÝ PŘIJÍMAČ RX-2K/RX-4K BEZDRÁTOVÝ PŘIJÍMAČ RX-2K/RX-4K rx24k_cz 06/17 Bezdrátový přijímač RX-2K/RX-4K umožňuje elektrickým zařízením vzdálenou kontrolu pomocí dálkového ovladače. Více-kanálový přijímač je schopen pracovat až

Více

Popis a funkce čtečky otisku prstu

Popis a funkce čtečky otisku prstu Popis a funkce čtečky otisku prstu Čtečka používá nejnovější mikroprocesorovou technologii k otevírání dveří a zabezpečovacích systémů které využívaí časové nebo bistabilní kontakty. Programování se provádí

Více

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál Sebury BC-2000 verze 2.0 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 635 (pracovní doba 7:30 15:30) www.variant.cz evs@variant.cz Tato dokumentace je

Více

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL. www.levnealarmy.cz

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL. www.levnealarmy.cz MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL www.levnealarmy.cz Dálkový ovladač Tlačítko Alarm zapnutý Alarm vypnutý Zapnuté zapalování I - krátký stisk Zapnutí alarmu Zapnutí alarmu II - krátký stisk Vypnutí

Více

INTEGRA / INTEGRA Plus Rychlý uživatelský manuál

INTEGRA / INTEGRA Plus Rychlý uživatelský manuál int-tsh_oi_cz 06/17 Dotykový panel INT-TSH Firmware verze 1.00 INTEGRA / INTEGRA Plus Rychlý uživatelský manuál SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu

Více

Bezdrátový GSM Alarm Systém HF-GSM01 Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme za nákup našeho produktu. Tato uživatelská příručka Vás provede instalací systému a seznámí Vás s funkcemi a ovládáním

Více

Návody na montáž, obsluhu a údržbu

Návody na montáž, obsluhu a údržbu REGULÁTORY, OVLADAČE TD 457 (MM7592) NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Úvod Tento montážní návod slouží ke správnému nastavení časového modulu TD 457. Uvedený modul je určen k instalaci pod omítku

Více

Uživatelský manuál 1686H / 1686V. SPC 1728 /EX v. 2.10 SPC 1738 /EX v. 2.10 SPC 1759MG v. 2.00. s klávesnicí

Uživatelský manuál 1686H / 1686V. SPC 1728 /EX v. 2.10 SPC 1738 /EX v. 2.10 SPC 1759MG v. 2.00. s klávesnicí Uživatelský manuál SPC 1728 /EX v. 2.10 SPC 1738 /EX v. 2.10 SPC 1759MG v. 2.00 s klávesnicí 1686H / 1686V SPECTRA Uživatelský manuál OBSAH: 1.0 Úvod 2 2.0 Základní operace 2 2.1 Akustická signalizace

Více

Dotykový panel INT-TSH

Dotykový panel INT-TSH int-tsh_ov_cz 06/17 Dotykový panel INT-TSH Firmware verze 1.00 Rychlý uživatelský manuál VERSA VERSA Plus VERSA IP SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu

Více

DOMOVNÍ VIDEOTELEFON AIKO 1716/1 a 1716/2

DOMOVNÍ VIDEOTELEFON AIKO 1716/1 a 1716/2 DOMOVNÍ VIDEOTELEFON AIKO 1716/1 a 1716/2 Videotelefony 1716/1 a 1716/2 jsou navrženy pouze pro instalaci v systémech 1083 (2Voice). POPIS A VLASTNOSTI 1 - Displej 2 - Mikrofon 3 - Signalizace ztlumení

Více

Modulární autoalarm www.levnealarmy.cz

Modulární autoalarm www.levnealarmy.cz Modulární autoalarm www.levnealarmy.cz DÁLKOVÝ OVLADAČ Tlačítko Obrázek Funkce Podmínka zapnutí a uzamknutí dveří alarm je vypnutý 1 vyhledání auta se zvukem alarm je zapnutý ukončení poplachu je spuštěný

Více

Ovládání přístroje Aastra 6755

Ovládání přístroje Aastra 6755 Ovládání přístroje Aastra 6755 Displej je tvořen informačním řádkem, který zobrazuje stav přístroje, číslo volajícího nebo přístupné funkce. V klidu je na tomto řádku zobrazeno datum a čas, v průběhu hovoru

Více

Kódová klávesnice s RFID čtečkou. ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE

Kódová klávesnice s RFID čtečkou. ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE Kódová klávesnice s RFID čtečkou ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE Autonomní kódová klávesnice s čtečkou RFID čipů pro ovládání elektrického zámku. Klávesnici je možné používat k vnitřnímu i venkovnímu použití.

Více

Uživatelský návod s klávesnicí 1686V/1686H

Uživatelský návod s klávesnicí 1686V/1686H Uživatelský návod s klávesnicí 1686V/1686H OBSAH: 1.0 Úvod 3 2.0 Základní operace 3 2.1 Akustická signalizace 3 2.2 Světelná signalizace 4 2.3 Funkční klávesy 4 3.0 Popis signalizace 4 3.1 Popis indikátorů

Více

Návod na použití E KR11

Návod na použití E KR11 Návod na použití E KR11 Popis Kódová klávesnice a zároveň i čtečka karet je určena pro venkovní / vnitřní použití. Zařízení lze provozovat samostatně nebo jej lze zapojit do větších systémů pomocí výstupu

Více

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta a kód / karta nebo kód. samostatný provoz. strana 1. JM VARIANT plus s.r.o.

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta a kód / karta nebo kód. samostatný provoz. strana 1. JM VARIANT plus s.r.o. Sebury Manuál karta / karta a kód / karta nebo kód BC-2000 samostatný provoz Dokumentace vytvořena dne 16. 9. 2008 poslední korekce dne 6. 6. 2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Čtečka karet s klávesnicí

Více

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 1.1 Mechanické časti a jejich funkce Připojení kabelů Hlavní port pro připojení DJ: BUS: Připojení k nepolarizované sběrnici PL: Vstup externího napájení

Více

4-drátový systém videovrátných

4-drátový systém videovrátných DPC-444 Uživatelský manuál 4-drátový systém videovrátných DPC-444-K DPC-444-FK 220 176-1 1. Části a funkce Objektiv Repro Indikace Indikace 4 5 6 4 5 6 7 8 9 Dotyková klávesnice 7 8 9 * 0 # * 0 # Jmenovka

Více

Sebury BC Manuál. Kód + karta. Samostatný provoz / Wiegand 26. Dokumentace vytvořena dne strana 1. JM VARIANT plus s.r.o.

Sebury BC Manuál. Kód + karta. Samostatný provoz / Wiegand 26. Dokumentace vytvořena dne strana 1. JM VARIANT plus s.r.o. BC200 Sebury BC-200 Manuál Kód + karta Samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 2.8.20 JM VARIANT plus s.r.o. strana K3/K5/BC2000 Popis Čtečka karet s klávesnicí pro autonomní pouţití.

Více

Digitální tlačítkové moduly pro DUO systém TD2100MA

Digitální tlačítkové moduly pro DUO systém TD2100MA Digitální tlačítkové moduly pro DUO systém TD2100MA 14-ti tlačítkový modul pro dveřní stanice DUO systému jsou dodávány v antivandal kovovém provedení Matrix s LCD zobrazovacím displejem. Technická specifikace:

Více

BEZDRÁTOVÁ KÓDOVÁ KLÁVESNICE 868 SLH

BEZDRÁTOVÁ KÓDOVÁ KLÁVESNICE 868 SLH BEZDRÁTOVÁ KÓDOVÁ KLÁVESNICE 868 SLH 1 2 BEZDRÁTOVÁ KÓDOVÁ KLÁVESNICE 868 SLH Tento produkt splňuje normu 99/05/EEC Využití: jako ovladač pro vrata a brány Produkt je schválen pro země EU. 1. Základní

Více

SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly

SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Funkce zabezpečovacího systému... 2 Spuštění a vypnutí zabezpečení...2 Dálkové nastartování a zhasnutí

Více

Instalační příručka DSC PC510 v1.0

Instalační příručka DSC PC510 v1.0 Instalační příručka DSC PC510 v1.0 Obsah Úvod: 2 Vlastnosti 2 Specifikace 2 Instalace 3 Montáž ústředny 3 Montáž klávesnice 3 Kabeláž 4 Zapojení bezpečnostních zón 4 Zapojení zdroje 4 Programovatelný výstup

Více

PERFECTA Firmware Verze 1.01

PERFECTA Firmware Verze 1.01 Zabezpečovací ústředna PERFECTA Firmware Verze 1.01 RYCHLÝ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Plnou verzi uživatelského manuálu naleznete na www.satel.eu perfecta_us_cz 10/17 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298

Více

Popis a funkce klávesnice BC-2018

Popis a funkce klávesnice BC-2018 Popis a funkce klávesnice BC-2018 originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu Klávesnice s čtečkou otisků prstů používá nejnovější mikroprocesorovou technologii k otevírání

Více

Návod k instalaci FC52PL. Kódové klávesnice

Návod k instalaci FC52PL. Kódové klávesnice Návod k instalaci Kódové klávesnice Obj.č.: *CA1362 FC52PL Kódová klávesnice FC52MA slouží pro ovládání jednoho nebo dvou relé pomocí dvou až šestimístného číselného kódu. Technická data: Napájení: 12V

Více

Instrukce pro montáž, obsluhu a údržbu

Instrukce pro montáž, obsluhu a údržbu REGULÁTORY, OVLADAČE MICROMATIC TD 457 INSTRUKCE PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Úvod Tento montážní návod slouží ke správnému nastavení časového modulu TD 457. Uvedený modul je určen k instalaci po omítku

Více

SPECTRA Uživatelský manuál pro klávesnicí LCD a LED 16 PARADOX SECURITY SYSTEM S. Uživatelský návod ke klávesnici LCD a LED 16

SPECTRA Uživatelský manuál pro klávesnicí LCD a LED 16 PARADOX SECURITY SYSTEM S. Uživatelský návod ke klávesnici LCD a LED 16 PARADOX SECURITY SYSTEM S Uživatelský návod ke klávesnici LCD a LED 16 OBSAH: 1.0 Úvod 3 2.0 Základní operace 3 2.1 Akustická signalizace 3 2.2 Světelná signalizace 3 2.3 Světelná signalizace LED 16 4

Více

Uživatelský manuál. Verze2.3 DSC

Uživatelský manuál. Verze2.3 DSC Uživatelský manuál Verze2.3 DSC-8097-2 OBSAH Několik slov o Vašem systému... 1 Informační tabulka...2 Přístupové kódy...4 Aktivace systému...4 Další způsoby aktivace...5 Deaktivace...6 Akustická signalizace

Více

DJ 1T ID ver 1.2 Návod na použití. Návod na použití. Dveřní jednotka DJ 1T ID. Strana 1

DJ 1T ID ver 1.2 Návod na použití. Návod na použití. Dveřní jednotka DJ 1T ID. Strana 1 Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T ID Strana 1 Mechanické časti a jejich funkce 1 Montáž 1.1 Připojení kabelů JP/LK: Přepínač typu ovládaní zámku, interním napájením/ ovládacím relé (kapitola 1.5.1,

Více

Návod k obsluze. Spínací člen 1289 00

Návod k obsluze. Spínací člen 1289 00 Návod k obsluze Spínací člen 1289 00 Obsah Popis přístroje... 3 Ovládací a zobrazovací prvky... 4 Připojovací svorky... 7 Montáž... 8 Nastavení druhu provozu... 9 Přepnutí druhu provozu podle naprogramování...

Více

Uživatelský manuál. s klávesnicí K648

Uživatelský manuál. s klávesnicí K648 Uživatelský manuál s klávesnicí K648 EVO Uživatelský manuál OBSAH Obsah 1 Úvod 2 1.0 Popis 2 2.0 Základní operace 3 2.1 Zvuková signalizace klávesnice 4 2.2 Zobrazování LED klávesnice 4 2.3 Dělení na

Více

PC4020 v3.3 Programovací tabulky

PC4020 v3.3 Programovací tabulky PC4020 v3.3 Programovací tabulky Obsah KAPITOLA 1: PŘEHLED SYSTÉMU...1 KAPITOLA 2: PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ OBLASTI...4 SYSTÉMOVÁ OBLAST...4 INSTALAČNÍ FUNKCE...4 SPECIÁLNÍ TEXTY...4 SYSTÉMOVÉ FUNKCE...5

Více

SPY18 - RFID MOTO ALARM

SPY18 - RFID MOTO ALARM SPY18 - RFID MOTO ALARM Obsah RFID MOTO ALARM...1 HANDS FREE CHYTRÁ RFID TECHNOLOGIE...2 FUNKCE SYSTÉMU...3 Varování před nízkou kapacitou baterie...4 Režim úspory energie (režim spánku)...4 Ruční aktivace

Více

Sebury Q3. Instalační manuál

Sebury Q3. Instalační manuál Sebury Q3 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 635 (pracovní doba 7:30 15:30) www.variant.cz evs@variant.cz Tato dokumentace je vytvořena pro

Více

Návod pro instalaci jednotky 1083/78, 1083/77 a 1083/62 (jednotka 1083/77 je bez funkce připojení externích kamer)

Návod pro instalaci jednotky 1083/78, 1083/77 a 1083/62 (jednotka 1083/77 je bez funkce připojení externích kamer) Návod pro instalaci jednotky 1083/78, 1083/77 a 1083/62 (jednotka 1083/77 je bez funkce připojení externích kamer) Popis 1 - kamera 2 LED pro signalizaci sběrnice 3 mikrofon 4 integrovaná tlačítka 5 jmenovky

Více

EX3262C Instalační a uživatelský manuál

EX3262C Instalační a uživatelský manuál EX3262C Instalační a uživatelský manuál Technická data: Napájení telefonu je prováděno pomocí sběrnice Klidový odběr: Odběr při provozu: 8 ma 0,4 A Obrazovka: Barevné LCD 4 Pracovní teplota: 0 50 C Maximální

Více

MAGELLAN 5000. doporučená poslední verze řady 1.x je 1.25 nová řada 2.0. Rychlé programování. Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456

MAGELLAN 5000. doporučená poslední verze řady 1.x je 1.25 nová řada 2.0. Rychlé programování. Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456 MG 5000 MAGELLAN 5000 doporučená poslední verze řady 1.x je 1.25 nová řada 2.0 Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 568 841 440

Více

Uživatelský manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456. strana 0

Uživatelský manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456. strana 0 Uživatelský manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456 strana 0 OBSAH 1.0 Popis 2 2.0 Základní operace 2 2.1 Zvuková signalizace klávesnice 2 2.2 Světelná signalizace

Více