BLOKOVÉ KLÁVESNICE INT-S-GR INT-S-BL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BLOKOVÉ KLÁVESNICE INT-S-GR INT-S-BL"

Transkript

1 BLOKOVÉ KLÁVESNICE INT-S-GR INT-S-BL int-s_cz 04/06 Blokové klávesnice INT-S-GR a INT-S-BL jsou navrženy pro ovládání zabezpečovacích ústředen INTEGRA a CA-64. Klávesnice se odlišují pouze v barvě podsvětlení kláves, INT-S- GR má zelené podsvětlení a INT-S-BL má modré podsvětlení. Blokové klávesnice umožňují ovládání zapnutí jednoho bloku, zajišťují kontrolu přístupu a ovládání elektromagnetických zámků, a také kontrolu stavu příslušných dveří. Klávesnice dále umožňuje změnu vlastního kódu a vyvolání uživatelských funkcí řídících externí zařízení. Tento manuál se vztahuje k verzi firmware blokové klávesnice v Popis blokové klávesnice Bloková klávesnice je osazena 12 klávesami s permanentním nebo dočasným (aktivován automatický režim) podsvětlením a LED kontrolkami. Označení LED kontrolek: - POPLACH (červená) - stálým světlem signalizuje poplach. Po uplynutí doby poplachu signalizuje blikáním paměť poplachu. LED kontrolka přestane svítit po vymazání poplachu. - ZAPNUTO (zelená) - svícením zobrazuje zapnutí bloku, ke kterému je přiřazena. Blikáním znázorňuje odpočet výstupního zpoždění. - PORUCHA (žlutá) blikající kontrolka oznamuje poruchu systému Signalizace se vztahuje na poruchu v celém systému, ne jen na blok ovládaný touto klávesnicí. Typ poruchy lze zkontrolovat na LCD klávesnici. Zapnutí bloku ovládaného touto klávesnicí přeruší signalizaci poruchy. Vypnutím bloku dojde k obnově signalizace poruchy. Obrázek 1. Bloková klávesnice. Střídavé blikání všech LED kontrolek (od shora dolu) signalizuje ztrátu komunikace mezi klávesnicí a ústřednou. Tato situace může také nastat při spuštění programu STARTER, nebo je poničen kabel spojující klávesnici s ústřednou.

2 2 SATEL INT-S-GR / INT-S-BL Poznámka: Ústřednu lze nastavit tak, že jsou všechny LED kontrolky v době zapnutí vypnuté. Informace o ovládání blokové klávesnice naleznete v uživatelském manuálu k ústředně INTEGRA. Vysvětlivky k Obr. 2: 1 svorky: NO svorky relé. NO svorky jsou určeny pro ovládání dveřních elektromagnetických zámků. IN vstup pro sledování stavu dveří (NC). Pokud jej nepoužijete, připojte jej ke společné zemi. COM společná zem. +12V vstup napájení. DTA, CLK sběrnice expandérů. 2 sada DIP-přepínačů nastavení individuálních adres klávesnice. 3 tamper kontakt. Pružinku stlačte proti zdi. 4 bzučák. Obrázek 2. Znázornění rozvržení prvků na desce klávesnice. 2. Instalace a připojení modulu Poznámka: Než začnete připojovat modul k stávajícímu zabezpečovacímu systému vypněte napájení celého systému. 1. Odstraňte plastový kryt modulu vtlačením aretační západky na spodní straně. 2. Protáhněte vodiče skrz čtvercový otvor ve spodní části zadního krytu klávesnice. 3. Připevněte zadní kryt ke zdi. 4. Svorky DTA, CLK a COM připojte ke sběrnici expandérů na základní desce ústředny. 5. Nastavte adresu klávesnice pomocí DIP-přepínačů. Adresa modulu se nastaví pomocí přepínačů 1 až 5 (stav ostatních přepínačů nemá význam). Adresy modulů připojené k jedné sběrnici musí být jedinečné a pořadí adresace je libovolné. Pro určení adresy sečtěte čísla odpovídající přepínačům v poloze ON, podle následující tabulky 1.

3 INT-S-GR / INT-S-BL SATEL 3 Číslo přepínače Numerický ekvivalent Tabulka 1. adresa: 6 adresa: 22 Obrázek 3. Příklad adresování. Těchto pět přepínačů umožňuje adresovat až 32 modulů (s čísly od 0 do 31). Adresy modulů připojené k jedné sběrnici musí být jedinečné a pořadí adresace je libovolné. Doporučuje se adresovat moduly připojené k jedné sběrnici postupně čísly od nuly. To umožní vyhnout se problémům při rozšiřování systému. 6. Připojte napájení modulu ke svorce +12V. Napájení klávesnice lze přivést jak z desky ústředny, tak z jiného zdroje, např. z posilovacího zdroje nebo jiného modulu se zdrojem napájení. Detailní informace o propojování lze nalézt v instalačním manuálu ústředny. 7. Připojte vodiče detektoru monitorování stavu dveří na svorky IN a COM. 8. Pokud má klávesnice fungovat jako kódový zámek připojte vodiče elektromagnetického zámku (nebo vodiče pro jiné zařízení) ke svorkám NO. 9. Upevněte klávesnici na zeď zaklapnutím plastového krytu. 3. Uvedení blokové klávesnice do provozu 1. Zapněte napájení zabezpečovacího systému. 2. Pomocí LCD klávesnice vyvolejte funkci Načtení expandérů ( Servisní režim; Struktura; Hardware). Po načtení je hodnota všech nastavení nula nebo nepoužito, a volby jsou vypnuty. Vzhledem k tomu, že je vypnuto potvrzování stisku kláves, vypadá to, jakoby modul nereagoval na zadávání kódu. Poznámka: Během načítání uloží ústředna do paměti klávesnice speciální 16-bit číslo, které se používá pro kontrolu přítomnosti modulu v systému. Výměna modulu za nějaký jiný (i takový, který má nastavenu stejnou adresu) bez provedení nového načtení spustí poplach (tamper modulu chyba verifikace). 3. Pomocí LCD klávesnice nebo programu DLOADX / DLOAD64 nastavte funkce blokové klávesnice a nadefinujte uživatele, kteří budou oprávnění používat tuto klávesnici. 4. Ukončete servisní režim nebo spojení s PC a uložte data do FLASH paměti. 4. Nastavení blokové klávesnice Blokovou klávesnici lze nastavit pomocí LCD klávesnice ( Servisní režim Struktura Hardware Expandéry Nastavení výběr z expandérů) nebo pomocí počítače a programu DLOADX / DLOAD64. Níže jsou uvedeny nastavení a volby dostupné při programování. U některých funkcí jsou uvedeny zkratky funkcí z LCD klávesnice.

4 4 SATEL INT-S-GR / INT-S-BL Jméno políčko, do kterého se zadává jméno modulu (16 znaků). Tato volba je dostupná v LCD klávesnici: Servisní režim Struktura Hardware Expandéry Jména výběr z expandérů. Blok políčko, kde se přiřazuje klávesnice k bloku vybraného ze seznamu. Funkce zámku volba dostupná na LCD klávesnici její aktivace zpřístupní podmenu Zámek. Zámek (DLOADX) / Funkce zámku (DLOAD64) její aktivace zpřístupní volby vlastností zámku. Volby "Vlastnosti zámku" (LCD / DLOAD 64) a "Zámek" (DLOADX) zpřístupňují ovládání elektromagnetického zámku dveří nebo jiné zařízení, které vyžaduje řízení přístupu, obsluhovaných pomocí této blokové klávesnice. Tato funkce se zpřístupňuje pro každého uživatele, který byl vybrán ve volbě Uživatelé. Zámek se obsluhuje pomocí kontaktů relé NO. Normální stav relé závisí na nastavení položky Typ relé. Popis této funkce odpovídá typickému použití. Obrázek 4. Okno programu DLOADX s nastavením voleb blokové klávesnice. Funkce zámku (DloadX), Zámek (LCD / DLOAD 64) ON, je-li blok zapnut - je-li tato volba označena, funguje relé bistabilně (tzn. relé sepnuto, když je blok zapnut a vypnuto, když je blok vypnut). Poznámka: Pokud je relé v tomto režimu ovládání mění se jeho stav automaticky, vypnutím bloku z dané klávesnice. Pokud blok vypnete z jiné klávesnice, pak ke změně stavu relé je nutné zadat KÓD a stisknout klávesu [*] na této blokové klávesnici.

5 INT-S-GR / INT-S-BL SATEL 5 Fixní NA čas - Tato volba nastavuje režim, ve kterém relé pracuje v monostabilním režimu. Poté, co uživatele zavolá funkci otevření dveří ([KÓD] [ * ]),se aktivuje relé na dobu nastavenou v políčku Doba sep. relé:, a poté se vrátí do svého normálního stavu. Fixní ON čas - OFF jsou-li dveře otevřené - relé je sepnuté po dobu otevření dveří (vstup IN je odpojen od země), ale ne déle než Doba sep.relé. Fixní NA čas - OFF jsou-li dveře zavřené - relé je sepnuté po dobu otevření dveří (vstup IN je odpojen od země) a rozpojí se po zavření dveří (opětovné připojení vstupu IN k zemi), ale ne déle než Doba sep.relé. Doba sep. relé časový úsek, po který je relé v aktivováno. Dobu sepnutí relé lze nastavit od 1 do 255 sekund. Relé tato volba definuje režim práce relé kontaktů: NO - kontakty NO jsou normálně otevřené, uzavřou se, když se aktivuje relé. NC - kontakty NC jsou normálně uzavřené, otevřou se, když se aktivuje relé. Kontrola autorizace [Udál.neopr v.] otevřením dveří bez zadání kódu na klávesnici (např. klíčem) vygeneruje zprávu Neoprávněný přístup, tuto zprávu lze signalizovat na výstupech typu 93 (NEOPRÁVNĚNÝ PŘÍSTUP). Poplach při neopráv. příst. [Popl. neopr v.] pokud je zapnut blok, ke kterému je klávesnice přiřazena, pak násilné, neoprávněné otevření dveří spustí poplach a lze jej signalizovat na výstupech typu 94 (POPLACH NEOPRÁVNĚNÝ PŘÍSTUP). Max. doba otevření dveří - v této volbě definujete čas, po kterém ústředna vygeneruje událost Příliš dlouho otevřené dveře a ústředna spustí zvukové upozornění. Dobu lze nastavit od 1 do 255 sekund Závisí na dveřích 1 (nebo Závisí na dveřích 2) - políčko, které umožňuje výběr dveří (ze seznamu), které musí být zavřeny, aby mohlo být aktivováno řízení zámku. Řízení stavu dveří se provádí pomocí vstupu IN blokové klávesnice nebo zóny typu 57 (TECH. OTEVŘENÉ DVEŘE). Lze vybrat dvoje závislé dveře. Tato funkce umožňuje vytvořit průchod typu propust. Uživatelé / Administrátoři tato funkce zpřístupňuje používání této klávesnice vybranými administrátory / uživateli. Poplachy POŽÁRNÍ poplach přidržením klávesy spustíte požární poplach. POMOCNÝ poplach [Lékař.poplach] - přidržením klávesy spustíte pomocný poplach. TÍSŇOVÝ poplach - přidržením klávesy spustíte TÍSŇOVÝ poplach. Tichý TÍSŇOVÝ poplach - Po aktivaci této volby se spustí tísňový poplach bez zvukové signalizace, pouze jako zpráva na monitorovací stanici a aktivuje se vstup typu 12 (TICHÝ POPLACH). Poplach 3 chybných kódů [3 chybné kódy] - Při chybném zadání kódu třikrát za sebou se spustí poplach. Volby Rychlé zapnutí Zapnutí bloku současným stiskem kláves [0] a[ #]. Řízení BI výstupu Tato volba umožňuje klávesnici přijmout kód, pro který byl nastaven uživatelský typ jako bistabilní výstup. Řízení MONO výstupu Tato volba umožňuje klávesnici přijmout kód, pro který byl nastaven uživatelský typ jako monostabilní výstup.

6 6 SATEL INT-S-GR / INT-S-BL Odpojení bloku je-li blok zapnut a strážný zadá svůj kód, dojde k dočasnému odpojení bloku. Kontrola obchůzky vložením kódu strážného ([KÓD][#] nebo [KÓD][*]) dojde k zapsání události provedena obchůzka. Změna přístupového kódu tato volba umožňuje použití uživatelské funkce změna vlastního kódu. Signalizace Signalizace poplachu (fixní čas) akustická signalizace poplachu z příslušného bloku (po celou dobu trvání poplachu). Signalizace poplachu (do zrušení) - akustická signalizace poplachu z příslušného bloku do zrušení poplachu kódem. Signalizace vstupního zpoždění - akustická signalizace odpočítávání vstupního zpoždění. Signalizace výstupního zpoždění - akustická signalizace odpočítávání výstupního zpoždění.. Odečet zpoždění auto-zap signalizuje zvukem odpočet zpoždění automatického zapnutí na klávesnici přiřazené k tomuto bloku. Signalizace příst. kódu (hardwarově) povolením této volby aktivujete signalizaci potvrzení zadání přístupového kódu, které je nezávislé na ústředně. Tato volba je vhodná pro systémy s velkým rozsahem, vzhledem k časovému zpoždění od zadání kódu k zvukovému potvrzení od ústředny. Volba je dostupná pouze u ústředen INTEGRA. Potvrzení - volba určující způsob komunikace ústředny s uživatelem blokové klávesnice: Bez vypnutí funkce potvrzení klávesnicí. Zvuk - bloková klávesnice generuje zvuky popsané v UŽIVATELSKÉM MANUÁLU ústředen INTEGRA. Podsvětlení zvukovou signalizaci nahradí blikání podsvětlení kláves dle popisu v UŽIVATELSKÉM MANUÁLU ústředen. Bez - podsvětlení kláves vypnuto. Automatické - podsvětlení kláves se zapíná automaticky po stisku klávesy. Tato funkce má další volby (podmenu Auto-podsvětlení v LCD klávesnici): - Bez - podsvětlení kláves se zapíná pouze po stisku klávesy, - Narušení zóny - podsvětlení kláves se zapíná také, když je narušena zóna s číslem zadaným v tomto políčku, - Vstupní zpoždění, blok. - podsvětlení kláves se zapíná také, když se spustí odpočet vstupního zpoždění v bloku s číslem zadaným v tomto políčku. Poznámka: Automatické podsvětlení kláves je aktivní po 40 sekund počítaje od okamžiku aktivace nebo posledního stisku klávesy. Permanentní - podsvětlení kláves je zapnuto stále. Bez auto-odpojení po 3 tamperech. každý expandér blokuje výskyt poplachu po třech po sobě následujících poplaších tamperu expandéru tím, že předejde opakovanému záznamu stejné události do paměti systému. Tato volba dovoluje odpojení vypnout.

7 INT-S-GR / INT-S-BL SATEL 7 5. Technická Data Nominální napájecí napětí (±15%)...12V DC Maximální proudová spotřeba...66ma Průměrná proudová spotřeba...24ma Maximální spínané napětí přes relé...24v Maximální spínaný proud přes relé...2a Rozměry (délka x výška x šířka)...80x127x24mm

8 Hlavní 4, Praha 4, ČR Tel. / Fax: , euroalarm@euroalarm.cz technická pomoc: help@euroalarm.cz www:

MULTIFUNKČNÍ KLÁVESNICE S BEZKONTAKTNÍ ČTEČKOU KARET INT-SCR-BL

MULTIFUNKČNÍ KLÁVESNICE S BEZKONTAKTNÍ ČTEČKOU KARET INT-SCR-BL Multifunkční klávesnice INT-SCR-BL s bezkontaktní čtečkou karet může pracovat v těchto režimech: Bloková klávesnice zařízení podporovaná zabezpečovacími ústřednami CA-64 a INTEGRA s jakoukoliv verzí firmwaru

Více

Kódový zámek INT-SZK

Kódový zámek INT-SZK int-szk_cz 06/17 Kódový zámek INT-SZK SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu Firmware verze 2.00 VAROVÁNÍ Zřízení by mělo být montováno kvalifikovanou

Více

Bloková klávesnice INT-SF

Bloková klávesnice INT-SF int-sf_cz 06/17 Bloková klávesnice INT-SF SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. + 48 58 320 94 00 www.satel.eu Firmware verze 2.00 VAROVÁNÍ Toto zařízení by mělo být instalováno

Více

Bloková klávesnice INT-S

Bloková klávesnice INT-S int-s_cz 06/17 Bloková klávesnice INT-S SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu Firmware verze 2.00 VAROVÁNÍ Zřízení by mělo být montováno kvalifikovanou

Více

Schéma desky expandéru.

Schéma desky expandéru. EXPANDÉR PRO ČTEČKY KARET CA-64 SR ca64sr_cz 07/08 Expandér CA-64 SR pro čtečky karet je zařízení určené pro spolupráci se zabezpečovacími ústřednami CA-64 a INTEGRA. Expandér pracuje s čtečkami CZ-EMM/

Více

UNIVERZÁLNÍ EXPANDÉR PRO ČTEČKY KARET / DALLAS ČIPŮ INT-R

UNIVERZÁLNÍ EXPANDÉR PRO ČTEČKY KARET / DALLAS ČIPŮ INT-R UNIVERZÁLNÍ EXPANDÉR PRO ČTEČKY KARET / DALLAS ČIPŮ INT-R int-r_cz 09/11 Expandér INT-R je určen pro připojení k ústřednám INTEGRA a CA-64, nahrazuje předchozí moduly CA-64 SR a CA-64 DR. Tento manuál

Více

UNIVERZÁLNÍ EXPANDÉR PRO ČTEČKY KARET / DALLAS ČIPŮ int-r_cz 06/17

UNIVERZÁLNÍ EXPANDÉR PRO ČTEČKY KARET / DALLAS ČIPŮ int-r_cz 06/17 INT-R UNIVERZÁLNÍ EXPANDÉR PRO ČTEČKY KARET / DALLAS ČIPŮ int-r_cz 06/17 Expandér INT-R je určen pro připojení k ústřednám INTEGRA, INTEGRA Plus a CA-64, nahrazuje předchozí moduly CA-64 SR a CA-64 DR.

Více

EXPANDÉR NA DIN LIŠTU int-iors_cz 06/17

EXPANDÉR NA DIN LIŠTU int-iors_cz 06/17 INT-IORS INT-ORS EXPANDÉR NA DIN LIŠTU int-iors_cz 06/17 Expandér INT-IORS umožňuje rozšíření systém o 8 programovatelných drátových zón a 8 drátových programovatelných výstupů. Expandér INT-ORS E umožňuje

Více

ECK-02N verze 2.0 Instalační manuál Kódová klávesnice

ECK-02N verze 2.0 Instalační manuál Kódová klávesnice verze 2.0 Kódová klávesnice Obsah 1. POPIS... 3 1.1 ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI... 3 1.2 TECHNICKÉ PARAMETRY... 3 2. MONTÁŽ... 4 2.1 RESET NA TOVÁRNÍ NASTAVENÍ... 4 3. ZAPOJENÍ... 5 3.1 ZÁKLADNÍ ZAPOJENÍ NAPÁJECÍHO

Více

Sebury W1-A Instalační manuál

Sebury W1-A Instalační manuál Sebury W1-A Dokumentace vytvořena dne 29.7.2011 Poslední korekce dne: 17.5.2013 VARIANT plus s.r.o. W1-A Obsah 1. POPIS... 3 1.1 ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI... 3 1.2 TECHNICKÉ PARAMETRY... 3 2. MONTÁŽ... 4 2.1

Více

manuál Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1

manuál Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Čtečka karet pro venkovní / vnitřní použití. Čtečku je možné čtečku provozovat

Více

Autonomní přístupový modul PK-01

Autonomní přístupový modul PK-01 Autonomní přístupový modul PK-01 Firmware verze 1.00 pk-01_cz 06/17 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. + 48 58 320 94 00 www.satel.eu VAROVÁNÍ Před instalací si pozorně přečtěte

Více

ECK-02N. verze 2.0. Instalační manuál. Kódová klávesnice

ECK-02N. verze 2.0. Instalační manuál. Kódová klávesnice verze 2.0 Kódová klávesnice VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 635 (pracovní doba 7:00 15:30) www.variant.cz evs@variant.cz Tato dokumentace

Více

KNX INTEGRAČNÍ MODUL INT-KNX

KNX INTEGRAČNÍ MODUL INT-KNX KNX INTEGRAČNÍ MODUL INT-KNX int-knx_cz 09/11 Modul INT-KNX integruje zabezpečovací systém INTEGRA s KNX systémem, takže ústředna může ovládat aktory připojené ke sběrnici KNX a zařízení na sběrnici mohou

Více

PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17

PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17 TD-1 PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17 1. Použití Detektor měří teplotu a může poskytovat informaci o: příliš nízké teplotě, např. ve sklenících, květinářstvích, dětských pokojích aj.; příliš

Více

W1-A manuál Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy

W1-A manuál Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy Dokumentace vytvořena dne 29.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Kódová klávesnice, se čtečkou karet. Autorizace Počet

Více

manuál Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1

manuál Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Sebury W1-B Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Kódová klávesnice, se čtečkou karet. Je možné zapojit do větších

Více

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 1.1 Mechanické časti a jejich funkce Připojení kabelů Hlavní port pro připojení DJ: BUS: Připojení k nepolarizované sběrnici PL: Vstup externího napájení

Více

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta a kód / karta nebo kód. samostatný provoz. strana 1. JM VARIANT plus s.r.o.

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta a kód / karta nebo kód. samostatný provoz. strana 1. JM VARIANT plus s.r.o. Sebury Manuál karta / karta a kód / karta nebo kód BC-2000 samostatný provoz Dokumentace vytvořena dne 16. 9. 2008 poslední korekce dne 6. 6. 2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Čtečka karet s klávesnicí

Více

GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG. 1. Vlastnosti. 2. Specifikace. 3. Popis činnosti

GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG. 1. Vlastnosti. 2. Specifikace. 3. Popis činnosti GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG int-vmg_cz 06/17 Modul INT-VMG umožňuje hlasité přehrávání uložených zpráv, pokud nastane určitá událost. Může být použit ve spojení s ústřednami INTEGRA (jako výstupový

Více

RS232 (TTL) COM CLK DAT +12V

RS232 (TTL) COM CLK DAT +12V EXPANZNÍ MODUL PRO BEZDRÁTOVÉ KLÍČENKY INT-RX int-rx_cz 01/08 Expanzní modul INT-RX je určen pro připojení k ústřednám INTEGRA. Module j podporován verzí ústředny 1.05 a vyšší. Modul umožňuje přiřazení

Více

Eternetový modul ETHM-1

Eternetový modul ETHM-1 Eternetový modul ETHM-1 ethm1_cz 09/08 Eternetový modul ETHM-1 je ve své podstatě TCP/IP server. A umožňuje zabezpečovacím ústřednám série INTEGRA (programové verze 1.03 nebo vyšší) připojení k eternetové

Více

Návod na použití. Návod na použití. Dveřní jednotka PC-D244-K. Stránka 1

Návod na použití. Návod na použití. Dveřní jednotka PC-D244-K. Stránka 1 Dveřní jednotka PCD244K Stránka 1 1.1 Mechanické časti a jejich funkce Připojení kabelů Hlavní port pro připojení: BUS: Připojení k nepolarizované sběrnici PL: Vstup externího napájení zámku. Připojte

Více

1. Popis. 1.1 Základní vlastnosti. 1.2 Technické parametry

1. Popis. 1.1 Základní vlastnosti. 1.2 Technické parametry 1. Popis Čtečka karet s klávesnicí. Disponuje reléovým výstupem, který lze ovládat kódem, kartou, nebo pro vyšší bezpečnost jejich kombinací. Na Wiegand port lze připojit externí čtečka, nebo jej lze naopak

Více

VAROVÁNÍ Klávesnice by měla být instalována pouze řádně proškoleným technikem. Před použitím si prosím důkladně přečtěte tento manuál. Jakékoliv neaut

VAROVÁNÍ Klávesnice by měla být instalována pouze řádně proškoleným technikem. Před použitím si prosím důkladně přečtěte tento manuál. Jakékoliv neaut Klávesnice Instalační manuál Firmware verze 1.00 int-ksg_i_cz 09/10 Modřanská 80, 147 00 Praha 4, ČR Tel. / Fax: 272 770 148, 272 770 149 e-mail: euroalarm@euroalarm.cz technická pomoc: ezs@euroalarm.cz

Více

Bezdrátová klávesnice PRF-LCD-WRL

Bezdrátová klávesnice PRF-LCD-WRL prf-lcd-wrl_cz 03/18 Bezdrátová klávesnice PRF-LCD-WRL SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu Firmware verze 1.00 UPOZORNĚNÍ Zařízení by mělo být instalováno

Více

Vstupní jednotka E10 Návod na použití

Vstupní jednotka E10 Návod na použití Návod na použití Přístupový systém Vstupní jednotka E 10 Strana 1 Obsah 1 Úvod:... 3 2 Specifikace:... 3 3 Vnitřní obvod:... 3 4 Montáž:... 3 5 Zapojení:... 4 6 Programovací menu... 5 6.1 Vstup do programovacího

Více

Kódová klávesnice a čtečka čipů CP1000 Čtečka RFID čipů 125 khz

Kódová klávesnice a čtečka čipů CP1000 Čtečka RFID čipů 125 khz UŽIVATELSKÝ NÁVOD Kódová klávesnice a čtečka čipů CP1000 Čtečka RFID čipů 125 khz 1. OBSAH 1. Obsah... 1 2. Úvod... 2 3. Instalace... 2 4. Uložení uživatelských čipů (karet)... 2 4.1. Uživatelská pozice

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. antivandal kódová klávesnice. Série ROCK

INSTALAČNÍ MANUÁL. antivandal kódová klávesnice. Série ROCK INSTALAČNÍ MANUÁL antivandal kódová klávesnice Série ROCK 1. Obsah 1. Obsah...1 2. Vlastnosti systému...2 3. Instalace klávesnice na zeď...2 4. Popis a zapojení...2 5. Programování klávesnice...3 5.1.

Více

Dotyková klávesnice INT-TSG

Dotyková klávesnice INT-TSG int-tsg_i_cz 06/15 Dotyková klávesnice INT-TSG Instalační manuál SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu Firmware verze 1.03 VAROVÁNÍ Dotykový panel

Více

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 1.1 Mechanické časti a jejich funkce Připojení kabelů Hlavní port pro připojení DJ: BUS: Připojení k nepolarizované sběrnici PL: Vstup externího napájení

Více

Klávesnice EKB2. Stručný uživatelský návod k použití. Verze 1.00

Klávesnice EKB2. Stručný uživatelský návod k použití. Verze 1.00 Klávesnice EKB2 Stručný uživatelský návod k použití Verze 1.00 Vážený zákazníku. Tento stručný uživatelský manuál Vás přehlednou a jednoduchou formou seznámí se základní obsluhou Vašeho zabezpečovacího

Více

NAM technology. Uživatelský manuál. REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011

NAM technology. Uživatelský manuál. REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011 NAM technology Uživatelský manuál REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011 NAM system, a.s. Petra Cingra 840, 735 11 Orlová, Obchodní oddìlení divize PCO: Tel.: +420 596 531 140, GSM: +420 603 479 095, e-mail:

Více

Kódová klávesnice DPA-CODE

Kódová klávesnice DPA-CODE Kódová klávesnice DPA-CODE Manuál v2.00 250 kodů samostatný provoz Dokumentace vytvořena dne: 10.5.2010 poslední korekce dne: Popis Autonomní kódová klávesnice v masivním kovovém provedení pro vnitřní

Více

Dotykový panel INT-TSG

Dotykový panel INT-TSG int-tsg_ov_cz 06/17 Dotykový panel INT-TSG Firmware verze 1.03 Rychlý uživatelský manuál VERSA / VERSA Plus SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu VAROVÁNÍ

Více

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta + kód / kód nebo karta. samostatný provoz

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta + kód / kód nebo karta. samostatný provoz Sebury BC-2000 Manuál karta / karta + kód / kód nebo karta samostatný provoz VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 777 55 77 02 (pracovní doba 7:30 16:00,

Více

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál Sebury BC-2000 verze 2.0 Instalační manuál BC-2000 Obsah 1. POPIS... 3 1.1 ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI... 3 1.2 TECHNICKÉ PARAMETRY... 3 2. MONTÁŽ... 4 2.1 ZAPOJENÍ... 5 2.2 RESET NA TOVÁRNÍ NASTAVENÍ... 5 3.

Více

PŘEVODNÍK NA OPTICKÁ VLÁKNA INT-FI

PŘEVODNÍK NA OPTICKÁ VLÁKNA INT-FI PŘEVODNÍK NA OPTICKÁ VLÁKNA INT-FI int-fi_cz 06/17 Rozhraní INT-FI umožňuje převod a přenos dat prostřednictvím optických vláken. Zařízení je vyhrazeno ke spolupráci s komunikační sběrnicí ústředny INTEGRA,

Více

DPA-D2-DCU. Uživatelský návod

DPA-D2-DCU. Uživatelský návod DPA-D2-DCU Uživatelský návod 1 OBSAH 1. Úvod...... 3 2. Popis přípojných míst... 3 3. Technická specifikace... 4 4. Montáž... 4 5. Nastavení DIP přepínačů... 5 6. Připojení zařízení... 7 7. Standardní

Více

Instalační manuál Handsfree monitor. Montážní záda pro handsfree monitor. Vid-9204-1

Instalační manuál Handsfree monitor. Montážní záda pro handsfree monitor. Vid-9204-1 Instalační manuál Handsfree monitor Montážní záda pro handsfree monitor Vid-9204-1 POPIS TLAĆÍTEK Servisní tlačítko Stiskem tlačítka se spojí svorka S1 se svorkou GND (zem) Tlačítko s přepínacím relé Toto

Více

Autonomní zámek LOG2

Autonomní zámek LOG2 Autonomní zámek LOG2 Identifikační systém ACS-line Návod pro instalaci Verze hardware LOG3.6 popis LOG2-6.doc - strana 1 (celkem 9) Popis funkce Modul LOG2 slouží pro ovládání a kontrolu vstupů pomocí

Více

Popis a funkce čtečky otisku prstu

Popis a funkce čtečky otisku prstu Popis a funkce čtečky otisku prstu Čtečka používá nejnovější mikroprocesorovou technologii k otevírání dveří a zabezpečovacích systémů které využívaí časové nebo bistabilní kontakty. Programování se provádí

Více

Sebury Q3. Instalační manuál

Sebury Q3. Instalační manuál Sebury Q3 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 635 (pracovní doba 7:30 15:30) www.variant.cz evs@variant.cz Tato dokumentace je vytvořena pro

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL GDAŃSK. integra_u_cz 08/07

UŽIVATELSKÝ MANUÁL GDAŃSK. integra_u_cz 08/07 Zabezpečovací ústředny UŽIVATELSKÝ MANUÁL GDAŃSK integra_u_cz 08/07 DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ Z bezpečnostních důvodů by měl být systém instalován kvalifikovaným technikem, znalým elektrotechnických předpisů

Více

INTEGRA / INTEGRA Plus Rychlý uživatelský manuál

INTEGRA / INTEGRA Plus Rychlý uživatelský manuál int-tsh_oi_cz 06/17 Dotykový panel INT-TSH Firmware verze 1.00 INTEGRA / INTEGRA Plus Rychlý uživatelský manuál SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu

Více

SHIFT. Datum Verze: Kód výrobku: ins-zs. manuál. 6. Programován počtu kódůů Strana 1 (celkem 7)

SHIFT. Datum Verze: Kód výrobku: ins-zs. manuál. 6. Programován počtu kódůů Strana 1 (celkem 7) Autonomní kódová kláv vesnice Instalační a programovací manuál INS-ZS 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Popis zařízení... 2 3. Instalace... 2 4. Režimy provozu... 3 4.1. Režim s použitím všech 255 kódůů... 3 4.2.

Více

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL. www.levnealarmy.cz

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL. www.levnealarmy.cz MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL www.levnealarmy.cz Dálkový ovladač Tlačítko Alarm zapnutý Alarm vypnutý Zapnuté zapalování I - krátký stisk Zapnutí alarmu Zapnutí alarmu II - krátký stisk Vypnutí

Více

LCSP. EM/MF Kódová klávesnice s bezdotykovou čtečkou. Instalační manuál Verze 1.0

LCSP. EM/MF Kódová klávesnice s bezdotykovou čtečkou. Instalační manuál Verze 1.0 EM/MF Kódová klávesnice s bezdotykovou čtečkou Instalační manuál Verze. Kelcom International, spol. s r. o. Tomkova, Hradec Králové, Česká republika tel.: + fax: + obchod@kelcom.cz www.kelcom.cz XPR--

Více

Zabezpečovací systém pro vozidla vybavená sběrnicí CAN a zabudovaným centrálním zamykáním na dálkové ovládání SE 525

Zabezpečovací systém pro vozidla vybavená sběrnicí CAN a zabudovaným centrálním zamykáním na dálkové ovládání SE 525 Zabezpečovací systém pro vozidla vybavená sběrnicí CAN a zabudovaným centrálním zamykáním na dálkové ovládání SE 525 Obsah 1 Ovládání a režimy systému 3 11 Aktivace zabezpečení3 12 Deaktivace zabezpečení

Více

Popis a funkce klávesnice BC-2018

Popis a funkce klávesnice BC-2018 Popis a funkce klávesnice BC-2018 originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu Klávesnice s čtečkou otisků prstů používá nejnovější mikroprocesorovou technologii k otevírání

Více

DÁLKOVÝ OVLADAČ (SADA) RXH-1K

DÁLKOVÝ OVLADAČ (SADA) RXH-1K DÁLKOVÝ OVLADAČ (SADA) RXH-1K rxh1k_cz 06/17 Přijímač RXH-1K umožňuje dálkové ovládání elektrických zařízení pomocí radiových vysílačů (bezdrátových klíčenek). Dálkové ovladače, mohou pracovat až s 40

Více

Popis a funkce klávesnice K3

Popis a funkce klávesnice K3 Popis a funkce klávesnice K3 originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu Klávesnice K3 používá nejnovější mikroprocesorovou technologii k otevírání dveří, ovládání zabezpečovacích

Více

Uživatelský manuál. KNXpar

Uživatelský manuál. KNXpar KNXpar Uživatelský manuál verze 1.1 řízení zabezpečovacích ústředen Paradox ze sběrnice KNX napájeno ze sběrnice KNX indikace komunikace na KNX a s ústřednou Paradox montáž na DIN lištu (1 modul) nastavitelné

Více

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál Sebury BC-2000 verze 2.0 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 635 (pracovní doba 7:30 15:30) www.variant.cz evs@variant.cz Tato dokumentace je

Více

Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO. uživatelský manuál

Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO. uživatelský manuál Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO uživatelský manuál 1 1. LCD displej dálkového ovladače 2. Popis ikonek LCD displeje 1. Vypnutí systému 2. Tiché zapnutí 3. Zapnutí se zvukem

Více

Art. 5478 Návod pro nastavení a instalaci

Art. 5478 Návod pro nastavení a instalaci DOMOVNÍ DOROZUMÍVACÍ SYSTÉMY Handsfree videotelefon (pro digitální systém VX2200 Videx video BUS6) Art. 5478 Návod pro nastavení a instalaci Tlačítka a ovládání S1 - Servisní tlačítko Po stisknutí se propojí

Více

PA- D2-DCU. Instalační návod ----------------------------------------------------------------------------------------------

PA- D2-DCU. Instalační návod ---------------------------------------------------------------------------------------------- PA- D2-DCU Instalační návod ---------------------------------------------------------------------------------------------- info@domovni-videotelefony.cz ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

2 -drátový systém videovrátných. DPC-D244-K Uživatelský manuál * 0 #

2 -drátový systém videovrátných. DPC-D244-K Uživatelský manuál * 0 # 2 -drátový systém videovrátných DPC-D244-K Uživatelský manuál 4 5 6 7 8 9 * 0 # DIP 4 176 mm 1.Části a funkce Objektiv Repro 4 5 6 Dotyková 4 5 6 7 8 9 klávesnice 7 8 9 * 0 # Jmenovka Tlačítko zvonku Mikrofon

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-270S Color 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Instalace napájecího zdroje FA-22... 2 4. Instalace vstupního panelu... 2 4.1. Instalace

Více

Hamletovygumy.net HPS 840 NEW (H) Uživatelský návod CZ. PATROL LINE - CAN BUS Budoucnost v současnosti

Hamletovygumy.net HPS 840 NEW (H) Uživatelský návod CZ. PATROL LINE - CAN BUS Budoucnost v současnosti HPS 840 NEW (H) Uživatelský návod CZ PATROL LINE - CAN BUS Budoucnost v současnosti popis systému HPS 840 je autoalarm určený pro motorová vozidla s dálkově ovládaným centrálním zamykáním a s 12V napájecím

Více

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL.

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL. MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL www..levnealarmy.cz Tlačítko č. 1 Tlačítko č.2 Dálkový ovladač Tlačítko Zapnuté Vypnuté Zapnuté zapalování I - krátký stisk Vypnutí alarmu Zapnutí alarmu I - delší

Více

Kódová klávesnice s RFID čtečkou. ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE

Kódová klávesnice s RFID čtečkou. ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE Kódová klávesnice s RFID čtečkou ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE Autonomní kódová klávesnice s čtečkou RFID čipů pro ovládání elektrického zámku. Klávesnici je možné používat k vnitřnímu i venkovnímu použití.

Více

Příručka k zařízení Sebury K3-3

Příručka k zařízení Sebury K3-3 Příručka k zařízení Sebury K3-3 Určeno k odborné montáži. Jednotlivé obrázky a překlad se může drobně lišit. Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Úvod... 2 1.2 Funkce... 2 1.3 Specifikace... 2 2 Instalace - schéma...

Více

Dotykový panel INT-TSH

Dotykový panel INT-TSH int-tsh_ov_cz 06/17 Dotykový panel INT-TSH Firmware verze 1.00 Rychlý uživatelský manuál VERSA VERSA Plus VERSA IP SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20 NÁVOD K OBSLUZE Zimní sada SWK-20 - plynulá regulace otáček ventilátoru - ovládání ohřívače podle okolní teploty -alarm při vysoké kondenzační teplotě - zobrazení aktuální teploty - mikroprocesorové řízení

Více

HANDSFREE TELEFON. 1. Obsah NHEA GB2

HANDSFREE TELEFON. 1. Obsah NHEA GB2 HANDSFREE TELEFON NHEA GB2 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Vlastnosti... 2 3. Funkce systému... 2 4. Popis telefonu NHEA... 3 4.1. Popis... 3 4.2. Funkční tlačítka... 3 4.3. Stavová LED... 4 4.4. Nastavení hlasitosti

Více

4-drátový systém videovrátných

4-drátový systém videovrátných DPC-444 Uživatelský manuál 4-drátový systém videovrátných DPC-444-K DPC-444-FK 220 176-1 1. Části a funkce Objektiv Repro Indikace Indikace 4 5 6 4 5 6 7 8 9 Dotyková klávesnice 7 8 9 * 0 # * 0 # Jmenovka

Více

programu 1.00 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Ústředna GDAŃSK versa_u_cz 03/09

programu 1.00 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Ústředna GDAŃSK versa_u_cz 03/09 programu 1.00 Ústředna VERSA Verze UŽIVATELSKÝ MANUÁL GDAŃSK versa_u_cz 03/09 VAROVÁNÍ Abyste předešli problémům s ovládáním systému, prostudujte si prosím pečlivě tento manuál před započetím ovládání

Více

Instalační manuál PC-D248-K. Venkovní videojednotka s klávesnicí

Instalační manuál PC-D248-K. Venkovní videojednotka s klávesnicí Instalační manuál PC-D248-K Venkovní videojednotka s klávesnicí Obsah OBSAH...2 1 POPIS...3 1.1 TECHNICKÉ PARAMETRY... 3 2 MONTÁŽ...5 2.1 VÝMĚNA JMENOVKY... 5 3 ZAPOJENÍ...6 3.1 ZAPOJENÍ ZÁMKŮ... 6 3.1.1

Více

Bezdrátová klávesnice INT-KWRL

Bezdrátová klávesnice INT-KWRL int-kwrl_cz 05/18 Bezdrátová klávesnice INT-KWRL SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu Firmware verze 2.15 DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ Z bezpečnostních důvodů

Více

Sebury BC Manuál. Kód + karta. Samostatný provoz / Wiegand 26. Dokumentace vytvořena dne strana 1. JM VARIANT plus s.r.o.

Sebury BC Manuál. Kód + karta. Samostatný provoz / Wiegand 26. Dokumentace vytvořena dne strana 1. JM VARIANT plus s.r.o. BC200 Sebury BC-200 Manuál Kód + karta Samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 2.8.20 JM VARIANT plus s.r.o. strana K3/K5/BC2000 Popis Čtečka karet s klávesnicí pro autonomní pouţití.

Více

BC-2000 KLÁVESNICE SE ČTEČKOU RFID Uživatelská příručka doplněk k originálnímu návodu (verze )

BC-2000 KLÁVESNICE SE ČTEČKOU RFID Uživatelská příručka doplněk k originálnímu návodu (verze ) BC-2000 KLÁVESNICE SE ČTEČKOU RFID Uživatelská příručka doplněk k originálnímu návodu (verze 3.3.2018) Specifikace: Napájecí napětí: 12V DC Klidový proud:

Více

2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ

2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ 2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ INSTALACE EGO-N 2.1 Úvod Studenti by se měli seznámit s funkcemi na přípravku charakterizující jednoduché inteligentní sběrnicový systém Ego-n firmy ABB. Úkolem

Více

VENKOVNÍ DUÁLNÍ ZÁCLONOVÝ DETEKTOR AGATE

VENKOVNÍ DUÁLNÍ ZÁCLONOVÝ DETEKTOR AGATE agate_cz 02/17 VENKOVNÍ DUÁLNÍ ZÁCLONOVÝ DETEKTOR AGATE SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu Firmware verze 1.02 DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ Z bezpečnostních

Více

Čtečka karet a otisků SF101 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Čtečka karet a otisků SF101 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Čtečka karet a otisků SF101 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Dokumentace vytvořena dne 29.3. 2010 poslední korekce dne 4.7. 2011 1 Základní popis SF 101 je čtečka otisků prstů a karet. Čtečka pracuje jak autonomně,

Více

Návod pro instalaci jednotky 1083/78, 1083/77 a 1083/62 (jednotka 1083/77 je bez funkce připojení externích kamer)

Návod pro instalaci jednotky 1083/78, 1083/77 a 1083/62 (jednotka 1083/77 je bez funkce připojení externích kamer) Návod pro instalaci jednotky 1083/78, 1083/77 a 1083/62 (jednotka 1083/77 je bez funkce připojení externích kamer) Popis 1 - kamera 2 LED pro signalizaci sběrnice 3 mikrofon 4 integrovaná tlačítka 5 jmenovky

Více

Modulární autoalarm www.levnealarmy.cz

Modulární autoalarm www.levnealarmy.cz Modulární autoalarm www.levnealarmy.cz DÁLKOVÝ OVLADAČ Tlačítko Obrázek Funkce Podmínka zapnutí a uzamknutí dveří alarm je vypnutý 1 vyhledání auta se zvukem alarm je zapnutý ukončení poplachu je spuštěný

Více

Návod k obsluze. Spínací člen 1289 00

Návod k obsluze. Spínací člen 1289 00 Návod k obsluze Spínací člen 1289 00 Obsah Popis přístroje... 3 Ovládací a zobrazovací prvky... 4 Připojovací svorky... 7 Montáž... 8 Nastavení druhu provozu... 9 Přepnutí druhu provozu podle naprogramování...

Více

GPRS-A. Rychlý instalační manuál. Plná verze je dostupná na Firmware verze 1.00 gprs-a_sii_cz 02/18

GPRS-A. Rychlý instalační manuál. Plná verze je dostupná na   Firmware verze 1.00 gprs-a_sii_cz 02/18 GPRS-A Univerzální přenosový modul Rychlý instalační manuál Plná verze je dostupná na www.satel.eu Firmware verze 1.00 gprs-a_sii_cz 02/18 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel.

Více

Instalační manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456

Instalační manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456 Instalační manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456 VARIANT plus s.r.o., Třebíč, Smila Osovského 35, tel. 0618/21440 strana 0 OBSAH 1.0 Popis 1 2.0 Instalace

Více

Instalační manuál PC 5100. Verze 1.0 DSC-8020-1

Instalační manuál PC 5100. Verze 1.0 DSC-8020-1 Instalační manuál PC 5100 Verze 1.0 DSC-8020-1 OBSAH UVEDENÍ DO PROVOZU...3 1.1 SPECIFIKACE...3 NASTAVENÍ A PŘIPOJENÍ...4 2.1 PŘIPOJENÍ MODULU PC5100...4 2.2 KALKULACE PROUDOVÉHO ZATÍŽENÍ...4 2.3 PŘIPOJENÍ

Více

Instalační příručka DSC PC510 v1.0

Instalační příručka DSC PC510 v1.0 Instalační příručka DSC PC510 v1.0 Obsah Úvod: 2 Vlastnosti 2 Specifikace 2 Instalace 3 Montáž ústředny 3 Montáž klávesnice 3 Kabeláž 4 Zapojení bezpečnostních zón 4 Zapojení zdroje 4 Programovatelný výstup

Více

Bezdrátová klávesnice VERSA-LCDM-WRL

Bezdrátová klávesnice VERSA-LCDM-WRL versa-lcdm-wrl_cz 03/18 Bezdrátová klávesnice VERSA-LCDM-WRL SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu Firmware verze 2.03 VAROVÁNÍ Zařízení musí být montováno

Více

Time RELAY. Přídavný časový spínač. Uživatelská příručka

Time RELAY. Přídavný časový spínač. Uživatelská příručka Time RELAY Přídavný časový spínač Uživatelská příručka Popis Přídavný časový spínač je určen jako doplněk k univerzálnímu vrátnému pro rozšíření možností ovládání dalších elektrických zámků, elektrických

Více

Návod na použití E KR11

Návod na použití E KR11 Návod na použití E KR11 Popis Kódová klávesnice a zároveň i čtečka karet je určena pro venkovní / vnitřní použití. Zařízení lze provozovat samostatně nebo jej lze zapojit do větších systémů pomocí výstupu

Více

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 -

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 - Konfigurátor Duo SW konfigurátor DuoSB Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic Obr. 1: Konfigurátor DUO Obsah + vybraná nastavení: Připojení k systému a spuštění programu DuoSB Konfigurace

Více

CLASSE 100 V12E Handsfree video telefon s indukční smyčkou

CLASSE 100 V12E Handsfree video telefon s indukční smyčkou J J N P CLASSE 00 VE 5 Popis Přední pohled vodičový handsfree video telefon s indukční smyčkou je přednastaven na různé typy instalace v závislosti na použité příslušenství: instalace na zeď, zapuštěná

Více

Sada videotelefon V2W Manuál

Sada videotelefon V2W Manuál Sada videotelefon V2W Sada videotelefonu komunikace přes dva vodiče Obsah OBSAH...2 KABELÁŽ...2 1.0 POPIS...3 2.0 VLASTNOSTI...3 2.1 TECHNICKÉ PARAMETRY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 2.3 POPIS JEDNOTEK...4

Více

Uživatelský manuál. KNXgal. řízení zabezpečovacích ústředen. Galaxy ze sběrnice KNX. napájeno ze sběrnice KNX. indikace komunikace na KNX

Uživatelský manuál. KNXgal. řízení zabezpečovacích ústředen. Galaxy ze sběrnice KNX. napájeno ze sběrnice KNX. indikace komunikace na KNX KNXgal Uživatelský manuál verze 1.2 řízení zabezpečovacích ústředen Galaxy ze sběrnice KNX napájeno ze sběrnice KNX indikace komunikace na KNX a s ústřednou Galaxy montáž na DIN lištu (1 modul) nastavitelné

Více

ILH Detektor těkavých organických látek Návod k obsluze

ILH Detektor těkavých organických látek Návod k obsluze ILH Detektor těkavých organických látek Návod k obsluze Montáž Zařízení lze instalovat v suchém prostředí (IP20) pomocí šroubů na stěnu nebo zapuštěný do krabice (rozvaděče). Doporučená výška instalace

Více

VCODE100 Autonomní kódová klávesnice Uživatelský manuál

VCODE100 Autonomní kódová klávesnice Uživatelský manuál VCODE100 Autonomní kódová klávesnice 1. 2. 3. Uživatelský manuál Verze: 1.0, 7/2008 1. Základní programovací funkce 1.1. Přidání uživatele Abyste mohli do klávesnice Vantage VCODE100 přidat uživatele,

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. Audio vstupní systém s přístupem (klávesnice) Instalace 4+n Série Stadio Plus

INSTALAČNÍ MANUÁL. Audio vstupní systém s přístupem (klávesnice) Instalace 4+n Série Stadio Plus INSTALAČNÍ MANUÁL Audio vstupní systém s přístupem (klávesnice) Instalace 4+n Série Stadio Plus 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Instalace zdroje... 2 3. Instalace dveřního panelu... 2 3.1. Umístění zapuštěné

Více

Domovní dorozumívací systémy. Art Digitalizační Audio/Video modul pro digitální video systém BUS6 (VX2200)

Domovní dorozumívací systémy. Art Digitalizační Audio/Video modul pro digitální video systém BUS6 (VX2200) Domovní dorozumívací systémy Art.4283 Digitalizační Audio/Video modul pro digitální video systém BUS6 (VX2200) Kelcom Int. spol s r.o. Tomkova 142A, 500 26 Hradec Králové tel.: +420 495 513 886 fax: +420

Více

Barevný hands free videotelefon s LCD displejem

Barevný hands free videotelefon s LCD displejem Typ : EH9100CW EH9160CW Barevný hands free videotelefon s LCD displejem Barevný hands free videotelefon s interkomem, elektronickým zvoněním a vedením videosignálu pomocí koaxiálního kabelu. Instalace

Více

SE560. Dvoucestný zabezpečovací systém do automobilu. Uživatelská příručka

SE560. Dvoucestný zabezpečovací systém do automobilu. Uživatelská příručka SE560 Dvoucestný zabezpečovací systém do automobilu Uživatelská příručka Obsah Funkce a možnosti zabezpečovacího systému... 3 Nastavitelné parametry zabezpečovacího systému... 4 Funkce tlačítek dálkového

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. Audio modulární systém se zapojením 1 + n. Série Stadio Plus

INSTALAČNÍ MANUÁL. Audio modulární systém se zapojením 1 + n. Série Stadio Plus INSTALAČNÍ MANUÁL Audio modulární systém se zapojením 1 + n Série Stadio Plus 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Vlastnosti systému... 2 3. Funkce systému... 2 4. Úvodní doporučení... 2 5. Instalace vstupního panelu...

Více

Samostatná KLÁVESNICE kovová vodovzdorná vynikající design

Samostatná KLÁVESNICE kovová vodovzdorná vynikající design Samostatná KLÁVESNICE kovová vodovzdorná vynikající design Řídící jednotka Klasik Řídící jednotka Profi kovová skříňka v provedení antivandal, odolná proti hrubému zacházení klávesnice maticová M 3 x 4

Více

SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly

SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Funkce zabezpečovacího systému... 2 Spuštění a vypnutí zabezpečení...2 Dálkové nastartování a zhasnutí

Více

Sfera Keypad Module. Instalační manuál 07/12-01 PC

Sfera Keypad Module. Instalační manuál 07/12-01 PC 353000 Sfera Keypad Module Instalační manuál 07/12-01 PC 2 Obsah Numerická klávesnice 1 Úvod 4 1.1 Varování a doporučení 4 2 Popis 5 2.1 Hlavní funkce 5 2.2 Čelní pohled 6 2.3 Zadní pohled 7 3 Konfigurace

Více

KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/5

KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/5 KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/5 VLASTNOSTI Modul řady 1155 Svorkovnice pro připojení 18 tlačítek (dvě tlačítka přímo na modulu) Konektor pro připojení rozšiřujícího modulu

Více