Provozní řád 1. ÚVOD 2. PROVOZNÍ INFORMACE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Provozní řád 1. ÚVOD 2. PROVOZNÍ INFORMACE"

Transkript

1 Provozní řád Provozní řád Lesní školky Na Kozinci 1. ÚVOD Provozní řád Lesní školky Na Kozinci (dále jen LŠ Na Kozinci) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných (dětí, rodičů, pracovníků) a podává rámcový přehled a informace o fungování LŠ Na Kozinci. Je nezbytnou součástí dohody mezi rodiči a zřizovatelem, občanským sdružením Na Kozinci, IČ , se sídlem Pod Kozincem 609, Rožnov pod Radhoštěm (dále jen zřizovatel ). Provozní řád je platný od do nahrazení novým provozním řádem. S provozním řádem je možné se seznámit na webových stránkách LŠ Na Kozinci Rodiče dětí registrovaných k docházce jsou povinni se s Provozním řádem LŠ Na Kozinci seznámit nejpozději při podpisu dohody o docházce dítěte do LŠ Na Kozinci. 2. PROVOZNÍ INFORMACE 2.1. Provozní podmínky Zázemím LŠ Na Kozinci je zděný vytápěný domek, velkoprostorové otevřené přístřeší stodola, zahrada. V zázemí je k dispozici teplá i studená tekoucí voda, toaleta a umyvadlo. Začátek a konec školního roku je shodný s běžným školním rokem.v době prázdnin je provoz LŠ Na Kozinci možný v jednom z prázdninových měsíců a to v závislosti na zájmu rodičů. Občasně mohou být v programu výlety, které mohou znamenat sraz na jiném místě. O výletech budou rodiče informováni s dostatečným předstihem. Úhrady jízdného a vstupného na kulturní akce hradí rodiče dětí, kteří se akcí účastní.

2 V době prázdnin mohou být organizovány příměstské tábory, na jejichž provoz se tento provozní řád vztahuje pouze v omezené míře. Konkrétní podmínky provozu příměstských táborů budou zveřejněny v dostatečném předstihu před jeho zahájením. Provoz LŠ Na Kozinci je celodenní od 7.30 do 16:30. V průběhu roku bude zřizovatel pružně reagovat na potřeby rodičů týkající se zejména začátku provozu. Kapacita skupiny na den je max. 15 dětí. Se skupinou dětí pracuje vždy pedagog a jeho asistent. Pokud zájem rodičů převažuje kapacity klubu, vede zřizovatel čekací listinu náhradníků, kteří jsou přijímáni podle volných kapacit Zápis dětí do LŠ Na Kozinci Zápis dětí do LŠ Na Kozinci bude probíhat průběžně zejména podle zájmu rodičů o docházku a volných kapacit LŠ Na Kozinci, a to u kontaktní osoby zřizovatele prostřednictvím u skolka@nakozinci.c případně v místě provozu LŠ Na Kozinci. Rodiče projeví svůj zájem přihlásit své dítě k docházce do LŠ Na Kozinci u zápisu, či průběžně prostřednictvím u, kdy oznámí požadovaný termín zahájení docházky a její model. Před zápisem doporučujeme, aby se rodiče seznámili s Provozním řádem, Pedagogickou koncepcí, programem a platbami za docházku dítěte podle jednotlivých modelů docházky. Doporučujeme také navštívit LŠ Na Kozinci osobně a seznámit se s prostředím, zázemím a pedagogy. 2.3 Přijetí dítěte do LŠ Na Kozinci Na přijetí dítěte do LŠ Na Kozinci není nárok. O přijetí dětí rozhoduje zřizovatel. Poté, co zřizovatel oznámí rodičům, že dítě může být přijato k docházce do LŠ Na Kozinci ve vybraném nebo jinak dohodnutém termínu a modelu, rodiče a zřizovatel uzavřou Dohodu o docházce dítěte do LŠ Na Kozinci. Následně zřizovatel sdělí rodiči číslo účtu a variabilní symbol pro platbu, který je totožný s rodným číslem dítěte. Rodič nejpozději do začátku docházky dítěte do LŠ Na Kozinci uhradí dohodnutý příspěvek na účet zřizovatele nebo v hotovosti u osoby zřizovatelem k tomu pověřené. Výjimečně po předchozí dohodě je možné uhradit příspěvek v jiný, předem dohodnutý termín.

3 2.4 Modely docházky do LŠ Na Kozinci Jsou možné následující typy frekvence docházky: A) Celotýdenní docházka Dítě se účastní programu LŠ Na Kozinci pět dní v týdnu. B) Čtyřdenní docházka Dítě navštěvuje LŠ Na Kozinc čtyři dny v týdnu. Výběr konkrétních dnů v týdnu pro docházku náleží rodiči s ohledem na kapacitu LŠ Na Kozinc. Dny docházky musí být stanoveny pro celou docházku shodně, nelze stanovit docházku každý týden v jiné dny. C) Třídenní docházka Dítě navštěvuje LŠ Na Kozinc v pondělí, úterý a ve středu. V případě, že to umožňuje kapacita, je možné předem dohodnout docházku v jiných než stanovených dnech. D) Dvoudenní docházka Dítě navštěvuje LŠ Na Kozinc ve čtvrtek a v pátek. V případě, že to umožňuje kapacita, je možné předem dohodnout docházku v jiných než stanovených dnech. E) Jednodenní docházka Dítě navštěvuje LŠ Na Kozinci v pátek. V případě, že to umožňuje kapacita, je možné předem dohodnout docházku v jiných než stanovených dnech. U všech typů docházky je možnost účasti na programu celodenně, dopoledne či odpoledne. Celodenní docházka je včetně oběda, poledního odpočinku a odpoledního programu. Dopolední docházka končí před obědem. Odpolední docházka začíná obědem. Pokud rodič řádně předal dítě do péče osobě pověřené zřizovatelem, nese tento za dítě zodpovědnost. 3. FINANCE 3.1 Varianty plateb za docházku do LŠ Na Kozinci platné od : Model docházky Cena za návštěvu Půldenní/měsíčně Cena za návštěvu celodenní A) Každodenní 110,00 / 2390,- Kč 210,00 / 4550,- Kč B) Čtyřdenní 115,00 / 2000,- Kč 215,00 / 3730,- Kč D) Třídenní 120,00 / 1560,- Kč 225,00 / 2930,- Kč E) Dvoudenní 130,00 / 1130,- Kč 235,00 / 2040,- Kč F) Jednodenní 140,00 / 610,- Kč 245,00 / 1070,- Kč Dohodu o návštěvě LŠ Na Kozinci je možné vyjímečně uzavřít i s frekvencí docházky jednou za dva týdny. V takovém případě je cena za půldenní návštěvu 150,- /350,- Kč, za celodenní návštěvu 255,- / 600,-Kč.

4 V případě, že se dítě účatní programu LŠ Na Kozinci bez předchozího uzavření dohody o pravidelné docházce do LŠ Na Kozinci mezi rodičem a zřizovatelem, uhradí rodič 200,- kč při půldenní a 400,- Kč při celodenní návštěvě LŠ Na Kozinci. Úhradu provede rodič v hotovosti nejpozději v den účasti dítěte na programu LŠ Na Kozinci a to u osoby k tomu zřizovatelem pověřené. Při první účasti dítěte na progranu LŠ Na Kozinci rodič není povinen úhradit náklady s tím spojené. Během prvního měsíce docházky dítěte do LŠ Na Kozinci, před tím, než je uzavřena dohoda o pravidelné docházce do LŠ Na Kozinci mezi rodiči a zřizovatelem ( v tzv. zkušebním období), se školné řídí tabulkovým ceníkem a počtem skutečných návštěv dítěte v LŠ Na Kozinci. V omezené míře je možné poskytnout rodičům slevu ze školkovného ze sociálních důvodů. Výše úlevy z platby je navržena individuálně, s ohledem na finační možnosti zřizovatele LŠ Na Kozinci. Ceny nezahrnují stravné. Strava činí 35,- Kč na den ( oběd a odpolední svačina), pro děti předškolního věku je stravné 45,- Kč, není-li individuálně dohodnuto jinak. Dopolední svačinu si nosí děti připravenou z domova. Ceny nezahrnují úhrady jízdného a vstupného na kulturní akce. Tyto výdaje hradí rodiče dětí, kteří se akcí účastní. Kolik akce stojí, sdělí zřizovatel rodičům předem a rodiče finanční obnos předají osobě k tomu zřizovatelem pověřené při předání dítěte. Zřizovatel je oprávněn jednostranně stanovit novou výši platby za docházku dítěte do LŠ Na Kozinci a modely docházky, které je povinen nejméně 1 měsíc před jejich účinností zaslat em na adresu rodiče dítěte a oznámit na webových stránkách. Docházka se platí za jeden měsíce předem. Platba za docházku je splatná nejpozději k poslednímu dni měsíce předcházejícímu měsíci, za které je docházka placena. Platba probíhá převodem na bankovní účet zřizovatele nebo platbou v hotovosti u osoby zřizovatelem k tomu pověřené. V případech, kdy dítě v daném měsíci nebylo přítomno na programu LŠ Na Kozinci (např. z důvodů nevhodného oblečení, pozdní docházky, nemoci, rodinných důvodů, atp.) nevzniká nárok na vrácení peněz. U omluvy minimálně jeden den předem je možné sjednat náhradu docházky v jiné než zvolené dny, podle kapacity LŠ Na Kozinci. V případě dlouhodobé nemoci i dítěte s docházkou typu maximální možné frekvence je možná domluva o odečtení ekvivalentní částky odpovídající zameškaným dnům z platby za následující měsíc. 3.2 Dary pro LŠ Na Kozinci

5 Zřizovatel přijímá finanční či věcné dary určené pro LŠ Na Kozinci. Možnosti darování: 1. Vkladem na účet zřizovatele. 2. Předáním peněz v hotovosti do rukou zřizovatele. 3. Věcným darem. Výše věcného daru se určí podle toho, kolik stála nebo obvykle stojí věc, která byla darována. Potvrzení o daru: Poté, co zřizovatel obdrží dar, vypíše dárci příjmový pokladní doklad a následně zašle či předá dárci: A) potvrzení o přijatém daru (pokud je to dar do 5 000,- Kč) B) darovací smlouvu (pro dary nad 5 000,- Kč) Dar v minimální výši 1000,- Kč, kdy dárcem je fyzická osoba, 2000,- Kč kdy dárcem je podnikatel (právnická osoba) za rok, si dárci mohou odečíst od základu daně z příjmu. Darovací smlouva či potvrzení o přijatém daru slouží jako účetní doklad. 4. PŘEDÁVÁNÍ DĚTÍ DO LŠ Na Kozinci, VYZVEDÁVÁNÍ, OMLOUVÁNÍ 4.1 Předávání dítěte: Rodiče nebo jimi určení zástupci předávají dítě v době od 7:45 do 8:15 ve venkovním prostoru Koliby Kordulka, Rekreační ul., Rožnov p. R. Při odpolední docházce v v zázemí školky. V případě, že je v rámci programu naplánován výlet nebo akce mimo zázemí LŠ Na Kozinci, může být způsob předání dětí předem dohodnut jiným způsobem. LŠ Na Kozinci přebírá odpovědnost za dítě okamžikem předáním dítěte pedagogovi, tj. podáním ruky tomuto. Rodič při předávání dítěte pedagoga informuje o důležitých okolnostech spojených se stavem dítěte (např. dítě po nemoci, závažné okolnosti v rodině apod.). Jedná se o okolnosti, které by mohly narušit fyzickou či psychickou pohodu dítěte a dalších dětí během pobytu v LŠ Na Kozinci. Rodič předává dítě dostatečně vybavené s ohledem na aktuální počasí a potřeby dítěte. Dochvilnost při předávání dětí je nezbytná pro zajištění programu a provozu LŠ Na Kozinci. Účast na společném zahájení programu (tzv. ranní kruh) je velmi důležitou součástí programu.

6 4.2 Vyzvedávání dítěte: Čas určený pro vyzvedávání dětí rodiči nebo jimi pověřenými osobami je stanoven na 16:30-16:40 hod. u koliby Kordulka. Při dopolední návštěvě jsou děti předávání v a to : v den, kdy je celodenní provoz školky, v zázemí LŠ Na Kozinci v den, kdy je pouze dopolední provoz, u koliby Kordulka Ve výjimečných případech a po předchozí domluvě je možné dohodnout jiný čas vyzvednutí dítěte. Předáním dítěte zpět rodiči, podáním ruky rodiči, odpovědnost zřizovatele a pedagoga za dítě končí. Rodiče jsou informováni o závažných událostech z průběhu dne ve školce ( úrazy, hádky, vyjmutí klíštěte) týkajících se jejich dítěte. V případě zhoršení zdravotního stavu dítěte, nebo případně promočení či prochladnutí dítěte bez možnosti situaci řešit vlastními silami pedagogů LŠ Na Kozinci, musí být po předchozí oznámení rodičům dítě vyzvednuto dříve Omlouvání dítěte: V případě absence dítěte ve školce např. z důvodů onemocnění či z obdobných vážných důvodů, je třeba dítě omluvit den předem nejpozději do 16 hod (pokud bude rodič uplatňovat náhradu) em či telefonicky. Náhrady: V případě, že je dítě omluveno den předem do 16 hod. vzniká nárok za omluvené dny na náhradní docházku dítěte. 5. CHOD LŠ Na Kozinci 5.1 Pravidla pobytu v zázemí klubu Pravidla v zázemí školky jsou potřebná k zajištění bezpečnosti dětí a k bezproblémovému chodu školky.

7 Jelikož zázemí školky je otevřené rodičům, jejichž dítě školku navštěvuje, je nutné respektovat předem domluvená pravidla, aby se skupina pod vedením pedagoga mohla nerušeně věnovat společným aktivitám. - Do školky nepřinášejí děti hračky z domova. - Děti také nenosí sladkosti, sušenky, bonbóny apod. - Neběhá se s nářadím. - Věci mají své místo. Po dokončení činnosti je na ně opět vracíme. - Děti jsou vítány při společných pracích při zachování pravidel bezpečnosti - Rodiče v zázemí školky respektují činnost skupiny pod vedením pedagoga - Rodiče se mohou po domluvě s pedagogem podílet na aktivitách organizovaných pedagogem. - Návrhy a impulsy ze stran rodičů k činnosti pedagoga jsou vítány v době, kdy se pedagog nevěnuje dětem (případně po předání dětí) nebo na společných schůzkách. Pravidla budou zpřesňována během činnosti LŠ Na Kozinci. Rodiče o nich budou informováni na společných setkáních. 5.2 Pravidla lesa Pravidla lesa jsou pilíře bezpečnosti, jež pomáhají pedagogům i dětem se společně pohybovat a fungovat v lesním prostředí. Pravidla lesa jsou dětem pravidelně připomínány, tak aby se staly přirozenou součástí společného fungování skupiny. - Manipulujeme-li s větvemi, nezvedáme je do výšky očí. - Šermování s klacíky je možné, když obě strany souhlasí a dodržuje-li se základní bezpečnost. - Je-li dítě voláno jménem, vždy odpoví. - Děti se drží v bezpečné vzdálenosti skupiny, kterou zpočátku vymezuje pedagog. - Při cestě lesem čekáme na domluvených místech. - Při svačině v lese sedíme. - Bez dovolení pedagoga nejíme nic nalezeného v lese. - Potřebu vykonáváme na místě určeném pedagogem. - Nelezeme na hromady dříví, klád. - Nenecháváme v lese odpadky.

8 - V lese se chováme s respektem a vědomím toho, že je domovem zvířat, stromů a rostlin. 5.3 Rytmus LŠ Na Kozinci A) Denní rytmus :15 předávání dětí ranní kruh u Kordulky (přivítání, píseň, zrcátko počasí) aktivita v přírodě svačina (přinesená z domova) dokončení aktivity v přírodě eurytmie cesta k zázemí, ukončení dopoledního programu čas pro předávání dětí hygiena, příprava na oběd oběd příprava na odpočinek odpočinek ( spánek nebo klidová činnost) odpolední aktivita uvnitř nebo na zahradě zázemí, odpolední svačina návrat ke Kordulce předávání dětí rodičům u Kordulky V průběhu roku bude zřizovatel pružně reagovat na potřeby rodičů týkající se času ( popř. místa) předávání dětí. Též v důsledku aktuálního ročního období může být ( po dohodě s rodiči) časový interval a místo k předávání dětí měněno.

9 B) Roční rytmus Rytmus roku vychází přirozeně z dění a koloběhu v přírodě. V pedagogickém programu navazujeme na lidové tradice spojené s děním a koloběhem v přírodě. Též začleňujeme tematické celky vycházející z environmentální výchovy. Každý měsíc tedy děti prožijí tematicky sestavený celek z her, písniček, říkadel, pohybových aktivit, tvoření a aktivit zaměřených na poznání i prožitek. 5.4 Pedagogičtí pracovníci Se skupinou dětí pracuje vždy jeden pedagog a alespoň jeden asistent pedagoga. Po domluvě s pedagogem se mohou programu účastnit dobrovolníci nebo rodiče. Pedagogové mají zkušenosti z oblasti předškolního vzdělávání a zajímají se o problematiku lesních mateřských škol. Pedagogové se dále vzdělávají a pracují na svém osobním rozvoji. 5.5 Spolupráce a komunikace s rodiči: Chod LŠ Na Kozinci by se neobešel bez spolupráce s rodiči. Komunitní způsob fungování školky je nedílnou součástí jeho udržitelnosti a zároveň spolupráce a dobré vztahy s rodiči vytvářejí kladné prostředí pro výchovu dětí. Dobré vztahy mezi pedagogy a rodiči jsou vystavěny na základě společné spolupráce a možnosti společných prožitků (rodičovská setkání, měsíční slavnosti, brigády atd.) Rodiče se tedy mohou podílet na chodu školky (spolupráce na brigádách, materiální výpomoc, dotace atd.) Rodiče se podílejí na přípravě aktivit pořádaných pro děti z LŠ Na Kozinci (příprava na slavnosti, narozeniny dětí atd.) Rodič má právo projevit jakékoliv připomínky k chodu školky, rodič má právo svými náměty a nápady přispívat k obohacení výchovného programu. Rodič má právo konzultovat výchovné i jiné problémy svého dítěte s pedagogem.

10 Rodiče jsou pravidelně informování o dění ve školce em nebo formou rodičovského setkání. Záležitosti spadající do kompetence pedagoga řeší rodič s pedagogem. V případě, že jde o záležitost, o které je třeba informovat vedení LŠ Na Kozinci, obrací se rodič na kontaktní osobu zřizovatele. Záležitosti týkající se organizačního charakteru související s formálními záležitostmi a prezentačními náležitostmi LŠ Na Kozinci řeší rodiče s kontaktní osobou zřizovatele Stravování LŠ Na Kozinci zajišťuje oběd a odpolední svačinu. Dopolední svačinu si děti přináší z domu. Oběd Oběd je připravován s pečlivostí a přáním dobrého strávníkům. Strava vychází ze zásad zdravé výživy, využívá místní zdroje surovin, bio-potraviny. Jde o bezmasou stravu. Možnost obědu přineseného z domova lze konzultovat se zřizovatelem LŠ Na Kozinci. Pitný režim V zázemí je vždy připraven bylinný čaj či jiný nápoj pro děti. Na dobrý pitný režim dohlíží pedagog. Do lesa mají děti v batůžku vlastní lahvičku s pitím (zajišťují rodiče). V zimních měsících děti sebou nenosí pití, dětem je k dispozici teplý bylinný čaj a teplá voda ve společných termoskách u pedagoga. 5.7 Informace o zdravotním stavu dítěte Pedagog při práci s dítětem vychází z informací o zdravotním stavu dítěte, které mu rodiče poskytli. Rodič je povinen informovat pedagoga o důležitých okolnostech spojených se stavem dítěte (případně dítě po nemoci, závažné okolnosti v rodině). Dítě je nutno nechat doma v případě, že u něj zpozorujete některý z těchto symptomů: - zvýšená teplota - kašel a rýma, které evidentně oslabují dítě - zvracení (je třeba nechat dítě doma alespoň 1 den po vymizení symptomů) - průjem (je třeba nechat dítě doma alespoň 1 den po vymizení symptomů)

11 - bolest v uchu - bolest v oblasti břicha - bolest při močení - vši - v rodině se vyskytlo nějaké infekční onemocnění (salmonelosa, žloutenka atd.) Pedagog může odmítnout dítě do LŠ Na Kozinci přijmout, pokud usoudí, že není dítě zdravé (teplota, silný kašel či zánětlivá rýma apod.) Pokud se objeví příznaky onemocnění během pobytu v LŠ Na Kozinci (teplota, zvracení, bolesti břicha apod.), budou rodiče telefonicky informování a vyzváni k vyzvednutí dítěte. V akutních případech bude zavolána rychlá záchranná služba, rodiče budou okamžitě telefonicky informováni. Pedagogové jsou proškoleni v poskytování první pomoci. V případě nálezu klíštěte je klíště neprodleně odstraněno pedagogy. Rodiče jsou povinní informovat LŠ Na Kozinci o alergiích dítěte na bodnutí hmyzem. Očkování dítěte není podmínkou při přijetí dítěte k docházce do LŠ Na Kozinci Vybavení dítěte pro pobyt v LŠ Na Kozinci Bude šířeji rozvedeno v samostatném dokumentu Vybavaní dětí pro pobyt v LŠ Na Kozinci, jež bude obsahovat nejen nutné součásti výbavy, ale i doporučení, tipy, rady rodičům. K nezbytnému vybavení patří: oblečení i boty, které obstojí v různém počasí batoh, který se dobře nosí a zbytečně nezatěžuje děti při jejich putování (nejlépe vpředu s přezkou přes prsa), jež bude obsahovat: 1. láhev s pitím ( není nutná v zimním období) a malou svačinu; přijde nám rozumné nenosit s sebou sladkosti 2. náhradní spodní prádlo a ponožky (podle počasí také punčochy, rukavice, teplé ponožky, pláštěnku) 3. přezůvky pro pobyt v zázemí v zimních měsících ( pokud je děti namají v zázemí trvale) např. při obědě. 4. kapesník(y).

12

PROVOZNÍ ŘÁD. Lesního klubu pro děti Napísek

PROVOZNÍ ŘÁD. Lesního klubu pro děti Napísek PROVOZNÍ ŘÁD Lesního klubu pro děti Napísek 1. ÚVOD Provozní řád Lesního klubu pro děti Napísek (dále jen LK Napísek) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných (dětí, rodičů,

Více

Provozní řád. lesní mateřské školy DÚLEK v Úvalech

Provozní řád. lesní mateřské školy DÚLEK v Úvalech Provozní řád lesní mateřské školy DÚLEK v Úvalech 1 ÚVOD Provozní řád lesní mateřské školky DÚLEK, z. s. (dále jen LMŠ DÚLEK) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných (dětí,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Lesní klub pro děti Napísek

PROVOZNÍ ŘÁD. Lesní klub pro děti Napísek PROVOZNÍ ŘÁD Lesní klub pro děti Napísek OBSAH 1. Úvod.. 2 2. Zázemí.. 2 3. Hygiena 2 3.1. Zajištění pitné vody.. 2 3.2. Mytí. 3 3.3. Toaleta.. 3 3.4. Úklid 3 3.5. Nakládání s odpadky 3 4. Stravování a

Více

Provozní řád. Lesní klub Skaláček

Provozní řád. Lesní klub Skaláček Provozní řád Lesního klubu Skaláček 1/11 Provozní řád Lesní klub Skaláček 1. ÚVOD Provozní řád Lesního klubu Skaláček (dále jen LK Skaláček) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných

Více

Provozní řád dětského lesního klubu Dubínek

Provozní řád dětského lesního klubu Dubínek Provozní řád dětského lesního klubu Dubínek 1. ÚVOD Provozní řád lesní mateřské školky Dubínek stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zúčastněných (dětí, rodičů, pracovníků) a podává rámcový

Více

Provozní řád. lesní mateřské školy DÚLEK (Dětský Úvalský LEsní Klub)

Provozní řád. lesní mateřské školy DÚLEK (Dětský Úvalský LEsní Klub) 1 ÚVOD Provozní řád lesní mateřské školy DÚLEK (Dětský Úvalský LEsní Klub) Provozní řád lesní mateřské školky DÚLEK, z.s. (dále jen LMŠ DÚLEK) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných

Více

! Provozní řád ivančického lesního klubu Za humny

! Provozní řád ivančického lesního klubu Za humny 1 Provozní řád ivančického lesního klubu Za humny Platnost k 20. 11. 2015 Obsah: 1. ÚVOD 2. PROVOZNÍ INFORMACE 2.1. Provozní podmínky 2.2. Zápis dítěte do LK Za humny 2.3. Přijetí dítěte do LK Za humny

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY BEROUNKA

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY BEROUNKA PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY BEROUNKA 1. ÚVOD 1.1 Kontakty 2. PROVOZNÍ INFORMACE 2.1 Provozní podmínky 2.2 Kritéria přijetí dítěte 2.3 Zápis, jak se přihlásit 2.4 Nástup dítěte ke vzdělávání 2.5 Ukončení

Více

Provozní řád. Provoz LK Skaláček je celodenn zřizovatel pružně reagovat na potřeby rodičů týkající se zejména začátků provozu.

Provozní řád. Provoz LK Skaláček je celodenn zřizovatel pružně reagovat na potřeby rodičů týkající se zejména začátků provozu. Provozní řád Lesního klubu Skal 1/11 Provozní řád Lesní klub Skaláč 1. ÚVOD Provozní řád Lesního klubu Skal (dále jen LK Skal) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných (dětí,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU MEDLÁNKA

ŠKOLNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU MEDLÁNKA ŠKOLNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU MEDLÁNKA Platnost k 1. září 2017 Školní řád se řídí Standardy kvality lesních mateřských škol od Asociace lesních mateřských škol (www.lesnims.cz). Provozovatel: Frank Bold Kids,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA Provozovatel: EPSÍK, Rysova 523/2, 62100 Brno IČ: 22893512 Obsah: 1. PROVOZNÍ INFORMACE 1.1 Provozní podmínky 1.2 Zázemí 1.3 Zookoutek 1.4 Povolení k provozu

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE PROVOZOVATEL: SPOLEK NA TROJANOVSKÉ PASECE TROJANOVICE 342E,744 01 TROJANOVICE, IČO: 01280406 KONTAKT: www.klubnapasece.cz e-mail: info@klubnapasece.cz

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LMŠ PERMONÍK

PROVOZNÍ ŘÁD LMŠ PERMONÍK PROVOZNÍ ŘÁD LMŠ PERMONÍK Obsah Úvod... 2 1 Provozní informace... 2 1.1 Zázemí... 2 1.2 Provozní podmínky... 2 1.3 Zápis dítěte... 3 1.4 Přijetí dítěte... 3 1.5 Zkušební den... 3 1.6 Docházka... 3 1.7

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU Článek I. Úvod Provoz klubu je realizován v rámci projektu Dětský klub a příměstské tábory - Základní škola, Praha 10, Kutnohorská 36, z Evropského sociálního fondu v rámci

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA Platnost k 7. březnu 2011 Aktualizováno 8. listopadu 2015 Provozovatel: Frank Bold Kids, z.s., Rysova 523/2, 62100 Brno IČ: 22893512 Obsah: 1. PROVOZNÍ INFORMACE

Více

Provozní řád Lesní mateřské školy SEDMIKRÁSEK

Provozní řád Lesní mateřské školy SEDMIKRÁSEK Provozní řád Lesní mateřské školy SEDMIKRÁSEK Lesní mateřskou školu Sedmikrásek vytváříme spolu s rodiči jako důvěryhodnou, zodpovědnou a rozumnou variantu předškolního vzdělávacího zařízení založenou

Více

I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. ZÁKLADNÍ A KONTAKTNÍ INFORMACE

I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. ZÁKLADNÍ A KONTAKTNÍ INFORMACE I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Spolek Hůrka Kutná Hora zřizuje Školu a Klub Hůrka (dále též Škola a Školka ). Škola Hůrka poskytuje výchovu a vzdělávání dětem mladšího školního věku. Školka Hůrka poskytuje výchovu

Více

PROVOZNÍ ŘÁD PŘÍMĚSTSKÉHO TÁBORA 2018 V HŮRCE

PROVOZNÍ ŘÁD PŘÍMĚSTSKÉHO TÁBORA 2018 V HŮRCE PROVOZNÍ ŘÁD PŘÍMĚSTSKÉHO TÁBORA 2018 V HŮRCE Organizátor: Spolek Hůrka Kutná Hora Palackého nám. 320/1, Kutná Hora IČ: 05053269 Tel. 723 301 777 (Miroslava Říhová, rihova@zshurka.cz) V průběhu konání

Více

PROVOZNÍ ŘÁD KOSÍ HNÍZDO DĚTSKÝ PŘÍRODNÍ KLUB 1. ÚVOD

PROVOZNÍ ŘÁD KOSÍ HNÍZDO DĚTSKÝ PŘÍRODNÍ KLUB 1. ÚVOD PROVOZNÍ ŘÁD KOSÍ HNÍZDO DĚTSKÝ PŘÍRODNÍ KLUB 1. ÚVOD Provozní řád Dětského přírodního klubu Kosí hnízdo (v textu také dětský klub nebo klub ) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY LIŠTIČKA

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY LIŠTIČKA PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY LIŠTIČKA 1. Úvod Provozní řád stanovuje formu organizace a fungování lesní mateřské školky Lištička (LMŠ Lištička), kompetence pracovníků, dětí a rodičů. Je součástí

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LMŠ PERMONÍK

PROVOZNÍ ŘÁD LMŠ PERMONÍK PROVOZNÍ ŘÁD LMŠ PERMONÍK Obsah Úvod... 2 1 Provozní informace... 2 1.1 Zázemí... 2 1.2 Provozní podmínky... 2 1.3 Zápis dítěte... 3 1.4 Přijetí dítěte... 3 1.5 Zkušební den... 3 1.6 Docházka... 3 1.7

Více

Provozní řád Lesní školky Ulita

Provozní řád Lesní školky Ulita Provozní řád Lesní školky Ulita 1. ÚVOD Provozní řád Lesní školky Ulita (dále jen Ulita ) je nezbytnou součástí dohody mezi rodiči a zřizovatelem, spolkem Komunita Šnek, z.s., IČ: 05278180 se sídlem č.p.

Více

Provozní řád Dětského lesního klubu Machanka

Provozní řád Dětského lesního klubu Machanka Provozní řád Dětského lesního klubu Machanka Platnost k 23. 6. 2018 Obsah: 1. ÚVOD 2. PROVOZNÍ INFORMACE 2.1. Provozní podmínky 2.2. Zápis dítěte do DLK Machanka 2.3. Přijetí dítěte do DLK Machanka 2.4.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU KOMUNITNÍ SKUPINA DOMÁCÍCH ŠKOLÁKŮ V HÁJENCE

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU KOMUNITNÍ SKUPINA DOMÁCÍCH ŠKOLÁKŮ V HÁJENCE Dětský lesní klub V Hájence Národních hrdinů 45, Xaverovský háj, Praha 9, 190 12 www.vhajence.com, e-mail: vhajence@email.cz PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU KOMUNITNÍ SKUPINA DOMÁCÍCH ŠKOLÁKŮ V HÁJENCE verze

Více

Provozní řád dětského lesního klubu Školička snů 1.Úvod 2.PROVOZNÍ INFORMACE 2.1.Provozní podmínky Zázemím Začátek školního roku výlety

Provozní řád dětského lesního klubu Školička snů 1.Úvod 2.PROVOZNÍ INFORMACE 2.1.Provozní podmínky Zázemím Začátek školního roku výlety Provozní řád dětského lesního klubu Školička snů 1.Úvod Provozní řád Dětského lesního klubu Školička snů (dále jen Školička snů )stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU 1. ÚVOD Provoz klubu je realizován v rámci projektu Dětský klub jako součást coworkingového centra, reg. č. CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_013/0000368 financovaného z Evropského sociálního

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, OSTRAVICE

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, OSTRAVICE PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, OSTRAVICE Platnost od 1.7. 2017 do 31.8. 2017 Zřizovatel: Otevřený rodič,z.s., Pavlovská 10, Brno, 623 00, IČ: 01173227 Kontaktní osoba: Ivana Cviková,

Více

PŘIHLÁŠKA KE ČLENSTVÍ VE SPOLKU LESNÍ KLUB U TŘÍ SOVIČEK

PŘIHLÁŠKA KE ČLENSTVÍ VE SPOLKU LESNÍ KLUB U TŘÍ SOVIČEK PŘIHLÁŠKA KE ČLENSTVÍ VE SPOLKU LESNÍ KLUB U TŘÍ SOVIČEK Lesní klub U tří soviček z.s. se sídlem Gregorova 125/8, Písek 39701 IČ: 05224368 číslo účtu vedeného u Fio banky: 2001055985/2010 Adresa lesní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD KOSÍ HNÍZDO DĚTSKÝ PŘÍRODNÍ KLUB 1. ÚVOD

PROVOZNÍ ŘÁD KOSÍ HNÍZDO DĚTSKÝ PŘÍRODNÍ KLUB 1. ÚVOD PROVOZNÍ ŘÁD KOSÍ HNÍZDO DĚTSKÝ PŘÍRODNÍ KLUB 1. ÚVOD Provozní řád Dětského přírodního klubu Kosí hnízdo (v textu také dětský klub nebo klub ) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz Vydal: Základní škola a Mateřská škola,chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace Č.j.: Spisový / Skartační znak: Název: A.1-ŘŠ ŠV-ORG-03-09/2013 ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ S5 Vypracovala: Mgr. Romana Sobotková,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU LESNÍ ŠKOLKA V HÁJENCE

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU LESNÍ ŠKOLKA V HÁJENCE Dětský lesní klub V Hájence Národních hrdinů 45, Xaverovský háj, Praha 9, 190 12 www.vhajence.com, e-mail: vhajence@email.cz PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU LESNÍ ŠKOLKA V HÁJENCE verze 01 (1. 9. 2017)

Více

DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK

DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK Provozní řád DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK Provozovatel: Kavyl z.s., Viničné Šumice č.p. 137, 66406. IČ0: 229 09 320 Provoz DLK Kvítek je podpořen dobrovolnou spoluprací rodičů dětí, činností nadšenců

Více

Pokud zájem rodičů převýší kapacitu školky, vede zřizovatel čekací listinu náhradníků, kteří jsou přijímáni podle volných kapacit.

Pokud zájem rodičů převýší kapacitu školky, vede zřizovatel čekací listinu náhradníků, kteří jsou přijímáni podle volných kapacit. Provozní řád lesní mateřské školy Dubínek ÚVOD Provozní řád lesní mateřské školy (LMŠ) Dubínek stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zúčastněných (dětí, rodičů, pracovníků) a podává rámcový

Více

Provozní řád rodinného klubu Jelínek

Provozní řád rodinného klubu Jelínek 1 Platnost k 1. září 2015 Obsah: 1. ÚVOD Provozní řád rodinného klubu Jelínek 2. PROVOZNÍ INFORMACE 2.1. Provozní podmínky 2.2. Zápis dítěte do RK Jelínek 2.3. Přijetí dítěte do RK Jelínek 2.4. Možnost

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK Provozovatel: Kavyl o.s., Viničné Šumice č.p. 137, 66406. IČ0: 229 09 320 Provoz DLK Stromík je podpořen dobrovolnou spoluprací rodičů dětí, činností nadšenců

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, OSTRAVICE

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, OSTRAVICE PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU BEZINKA PRO LETNÍ PROVOZ, OSTRAVICE Platnost od 1.7. 2018 do 31.8. 2018 Zřizovatel: Otevřený rodič,z.s., Pavlovská 10, Brno, 623 00, IČ: 01173227 Kontaktní osoba: Zuzana Váchová,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK Provozní řád PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK Provozovatel: Kavyl o.s., Viničné Šumice č.p. 137, 66406. IČ0: 229 09 320 Provoz DLK Stromík je podpořen dobrovolnou spoluprací rodičů dětí, činností

Více

Provozní řád. Lesní dětský klub Bažinka

Provozní řád. Lesní dětský klub Bažinka Provozní řád Lesní dětský klub Bažinka Lesní dětský klub Bažinka je tzv lesní mateřská školka pro děti od tří do šesti let, kterou provozuje spolek Rozvišť, z.s. Koordinátor školky: Hana Matulíková: ha.nele@seznam.cz,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY BEROUNKA

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY BEROUNKA PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY BEROUNKA 1. ÚVOD 1.1 Kontakty 2. PROVOZNÍ INFORMACE 2.1 Provozní podmínky 2.2 Kritéria přijetí dítěte 2.3 Zápis, jak se přihlásit 2.4 Nástup dítěte ke vzdělávání 2.5 Ukončení

Více

Formulář: VYZVEDÁVÁNÍ DÍTĚTE ZE ŠKOLKY

Formulář: VYZVEDÁVÁNÍ DÍTĚTE ZE ŠKOLKY Formulář: VYZVEDÁVÁNÍ DÍTĚTE ZE ŠKOLKY Tímto prohlašuji, že mé dítě mohou vyzvedávat osoby níže uvedené 1 OSOBA OP: Popis osoby: Příjmení: Adresa: 2 OSOBA OP: Popis osoby: Příjmení: Adresa: 3 OSOBA OP:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLKY V ZAHRADĚ

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLKY V ZAHRADĚ PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLKY V ZAHRADĚ Obsah ÚVOD... 2 Kontaktní informace... 2 PROVOZNÍ INFORMACE... 3 Provozní podmínky... 3 Kritéria přijetí dítěte do Školky v zahradě... 4 Zápis dítěte do Školky... 4 Nástup

Více

Dubínek, z. s. Zřizovatel: Lesní mateřské školky Dubínek Venku s dětmi za každého počasí bez zdí a plotů.

Dubínek, z. s. Zřizovatel: Lesní mateřské školky Dubínek Venku s dětmi za každého počasí bez zdí a plotů. Provoznı r a d ÚVOD Provozní řád lesní mateřské školy (LMŠ) Dubínek stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zúčastněných (dětí, rodičů, pracovníků) a podává rámcový přehled a informace o

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Školní řád mateřské školy Chvalkovice březen 2010 Organizace provozu mateřské školy Organizace provozu mateřské školy Mateřská škola je součástí

Více

Přihláška k členství ve spolku Frank Bold Kids z.s.

Přihláška k členství ve spolku Frank Bold Kids z.s. Přihláška k členství ve spolku Frank Bold Kids z.s. Frank Bold Kids z.s. se sídlem Rysova 523/2, Brno, PSČ 621 00 IČ 22893512 číslo účtu vedeného u FIO banky: 2400137996 / 2010 Adresa Lesní mateřské školky

Více

Lesní mateřská škola DÚLEK, z.s., (dále jen Provozovatel, nebo též školka DÚLEK)

Lesní mateřská škola DÚLEK, z.s., (dále jen Provozovatel, nebo též školka DÚLEK) Lesní mateřská škola DÚLEK, z.s., (dále jen Provozovatel, nebo též školka DÚLEK) Adresa: Husova 29, 250 82 Úvaly Telefon: +420 734 522 998 Email: info@skolka-dulek.cz IČO: 041 904 41 IZO: 181 086 891 Bankovní

Více

DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK

DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK Provozní řád DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK Provozovatel: Kavyl z.s., Viničné Šumice č.p. 137, 66406. IČ0: 229 09 320 Provoz DLK Kvítek je podpořen dobrovolnou spoluprací rodičů dětí, činností nadšenců

Více

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Ing. Jana Marková, vedoucí učitelka MŠ Schválil: Mgr. Markéta Chmelová, ředitelka školy Č.j.: Spisový znak: 106 Skartační znak: A 5 Počet příloh: 0 Změny: ----------

Více

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Mgr. Markéta Chmelová, ředitelka školy Projednal: pedagogická rada mateřské školy Č.j.: 176/2014 Spisový znak: 106 Skartační znak: A 5 Počet příloh: 0 Změny: Vydáním

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ KOMUNITNÍ ŠKOLY BEZINKA NA OSTRAVICI

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ KOMUNITNÍ ŠKOLY BEZINKA NA OSTRAVICI PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ KOMUNITNÍ ŠKOLY BEZINKA NA OSTRAVICI Platnost od: 1.9. 2017 Zřizovatel: Otevřený rodič,z.s., Pavlovská 10, Brno, 623 00, IČ: 01173227 Kontaktní osoba: Ivana Cviková, koordinátorka LK

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. dětského lesního klubu DO LESA!

PROVOZNÍ ŘÁD. dětského lesního klubu DO LESA! PROVOZNÍ ŘÁD dětského lesního klubu DO LESA! Dětský lesní klub DO LESA! provozuje Spolek ASELOD pro děti svých členů. Klub v duchu lesních mateřských škol slouží rozvoji a výchově dětí od 3 let do nástupu

Více

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. /

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Mateřská škola Tismice Školní řád aktualizovaný k 1.9.2010 / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Předškolní výchova: Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální

Více

SMLOUVA O PÉČI O DÍTĚ

SMLOUVA O PÉČI O DÍTĚ SMLOUVA O PÉČI O DÍTĚ SPOLEK SPOLU VENKU, z.s., provozovatel Dětského lesního klubu Vrabčí hnízdo (dále provozovatel) Adresa: Hraniční 575/3, Ludgeřovice 747 14 Telefon: 775 198 455 Email: lsvrabcihnizdo@gmail.com

Více

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola Nová Ves nad Nisou VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Sbírka zákonů č.561/2004 Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). 33 Cíle předškolního

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracovaný v souladu se školským zákonem 561/2004 Sb. a vyhlášky č. 43 ze dne 9. února 2006, kterou se mění vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. 14/2005 Sb.,

Více

JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny.

JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny. JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny.cz DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ V jeslích je poskytována péče zdravým dětem ve

Více

LETNÍ PROVOZNÍ ŘÁD Lesního mateřského klubu MEZI STROMY

LETNÍ PROVOZNÍ ŘÁD Lesního mateřského klubu MEZI STROMY LETNÍ PROVOZNÍ ŘÁD Lesního mateřského klubu MEZI STROMY 1 ÚVOD Provozní řád Lesního mateřského klubu MEZI STROMY (dále jen LMK) upřesňuje kompetence všech zainteresovaných (dětí, rodičů, pracovníků) a

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY DOMA V LESE

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY DOMA V LESE 1 PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY DOMA V LESE Vypracováno Doma v lese, z.s., dne 1.5.2016 Doma v lese, z.s. Lesní školka (dále provozovatel) zastoupený předsedou spolku Mgr. Petrem Novotným, M.A. Adresa: Otakarova

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY PÉČE O DÍTĚ V DĚTSKÉ SKUPINĚ

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY PÉČE O DÍTĚ V DĚTSKÉ SKUPINĚ SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY PÉČE O DÍTĚ V DĚTSKÉ SKUPINĚ uzavřená ve smyslu zákona č. 247/2014 Sb., o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině a o změně souvisejících zákonů, v platném znění Registrační

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. dětského klubu DO LESA!

PROVOZNÍ ŘÁD. dětského klubu DO LESA! PROVOZNÍ ŘÁD dětského klubu DO LESA! Dětský klub DO LESA! provozuje Spolek ASELOD pro děti svých členů. Klub v duchu lesních mateřských škol slouží rozvoji a výchově dětí od 3 let do nástupu školní docházky.

Více

Platnost od do

Platnost od do Platnost od 1.7. 2019 do 31.8. 2019 Zřizovatel: Otevřený rodič, z.s., Pavlovská 10, Brno, 623 00, IČ: 01173227 Kontaktní osoba : Zuzana Váchová, kontakt pro rodiče email: skolka@lkbezinka.cz Adresa : Lesní

Více

JESLE Budovatelská 4820, 760 05 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ

JESLE Budovatelská 4820, 760 05 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ JESLE Budovatelská 4820, 760 05 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ Obsah: 1. ZŘÍZENÍ JESLÍ...3 2. PŘIJÍMÁNÍ DĚTÍ...3 3. PROVOZ JESLÍ...4 3.1. Přivádění dětí...4 3.2. Nepřítomnost

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY LIŠÁKOVO DOUPĚ

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY LIŠÁKOVO DOUPĚ PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY LIŠÁKOVO DOUPĚ Obsah: 1. ÚVOD 1.1 Kontaktní informace 2. PROVOZNÍ INFORMACE 2.1 Provozní podmínky 2.2 Jak se přihlásit 3. FINANCE 3.1 Dary pro lesní školku 4. PŘEDÁVÁNÍ DĚTÍ do

Více

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let.

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let. Organizace provozu mateřské školy Š k o l n í ř á d I. Přijímací řízení Zřizovatelem je Obec Dolní Chvatliny, která poskytuje finanční prostředky na provoz školy, část nákladů na provoz je hrazena formou

Více

Provozní řád - Dětské skupiny

Provozní řád - Dětské skupiny Provozní řád - Dětské skupiny Dětský klub Klíček_1 1. ÚVOD Provozní řád dětské skupiny Dětský klub Klíček_1 (dále jen DS nebo klub ) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných

Více

Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ

Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ Vydal: Základní škola a Mateřská škola, Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Platnost: 1.9.2012 Závaznost: pro všechny žáky, pedagogy, zaměstnance Zpracovala:

Více

Smlouva o zajištění výchovně-vzdělávacích aktivit na školní rok 2018/2019

Smlouva o zajištění výchovně-vzdělávacích aktivit na školní rok 2018/2019 Smlouva o zajištění výchovně-vzdělávacích aktivit na školní rok 2018/2019 Zřizovatel: No Limits z.s., Prostřední Lánov 81, 543 41 Lánov Provozovatel: Ekoškolka na farmě, Prostřední Lánov 81, 543 41 Lánov

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 2 /2014 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 1.9.2014 A.1. A5 Ředitelka školy vydává v souladu se statutem školy, podle 30

Více

Školní řád Mateřské školy ve Studené

Školní řád Mateřské školy ve Studené Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Komenského č. 446, 378 56 Studená IČ: 75000938 Školní řád Mateřské školy ve Studené 1. Údaje o škole Provoz MŠ řídí zástupkyně ředitelky

Více

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole Vnitřní řád Předškolní výchova - podporuje zdravý, tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Přispívá ke zvýšení sociálně kulturní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLY BEZINKA, verze 1

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLY BEZINKA, verze 1 PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLY BEZINKA, verze 1 Platnost od: 1.9. 2016 Zřizovatel: Otevřený rodič,z.s., Pavlovská 10, Brno, 623 00, IČ: 01173227 Kontaktní osoba: MVDr. Ivana Cviková, koordinátorka LŠ Bezinka,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY OBSAH: I. Údaje o zařízení II. Režimové požadavky III. Kroužky IV. Přijímání dětí do MŠ Doctrina V. Práva a povinnosti rodičů VI. Práva dětí VII. Práva a povinnosti pedagogů VIII. Ukončení docházky dítěte

Více

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK Tel. 241 731 467 Bankovní spojení: 75435041/0100 IČ: 48 13

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO ŠUMPERK, EVALDOVA 25, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE odloučené pracoviště Gen. Krátkého 28 Mateřská škola Gen. Krátkého 28 je 2 třídní MŠ, pro děti ve věku od 3

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY I. Všeobecná ustanovení

Více

III. Informovat zařízení o změnách zdravotní způsobilosti, obtížích a jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na pobyt v zařízení.

III. Informovat zařízení o změnách zdravotní způsobilosti, obtížích a jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na pobyt v zařízení. 1. Zřizovatel Zřizovatelem hlídacího zařízení je společnost VERBSON s.r.o. 2. Provoz Provoz zařízení je od 7.00 do 17.00. Omezení nebo přerušení provozu oznámí ředitelka zařízení zákonnému zástupci nejméně

Více

Vnitřní řád MŠ Paršovice

Vnitřní řád MŠ Paršovice Vnitřní řád MŠ Paršovice 1) Provoz a režim dne mateřské školy Mateřská škola je otevřena od 6:00 do 16:00 Kapacita mateřské školy je 25 dětí v jedné třídě MŠ je zabezpečena videotelefonem sloužícímu k

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLKY V ZAHRADĚ

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLKY V ZAHRADĚ PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLKY V ZAHRADĚ Obsah ÚVOD... 2 Kontaktní informace... 2 PROVOZNÍ INFORMACE... 3 Provozní podmínky... 3 Kritéria přijetí dítěte do Školky v zahradě... 4 Zápis dítěte do Školky... 4 Nástup

Více

Školní řád Magdaléna Ratůzná

Školní řád Magdaléna Ratůzná Školní řád Magdaléna Ratůzná 1.9.2017 ŠKOLNÍ ŘÁD Ředitelka Mateřské školy Chropyně, okres Kroměříž, příspěvkové organizace vydává ve smyslu Školského zákona 561/2004 Sb. o předškolním vzdělávání na základě

Více

Platba: hotově / 1023623053/3030. hotově/ 3701189399/0800 Studio Přílepy s.r.o

Platba: hotově / 1023623053/3030. hotově/ 3701189399/0800 Studio Přílepy s.r.o Smluvní podmínky na školní rok Vážení rodiče, vzhledem k tomu, že po dobu pobytu Vašeho dítěte ve studiu nahrazujeme Vaši péči o dítě, žádáme Vás o pečlivé přečtení následujících podmínek a také Vás žádáme,

Více

SMLUVNÍ A PROVOZNÍ ŘÁD

SMLUVNÍ A PROVOZNÍ ŘÁD SMLUVNÍ A PROVOZNÍ ŘÁD Smluvní a provozní řád je stanoven mezi smluvními stranami: Miniškolka/jesličky v zastoupení vedoucí Bc. Bečková Lenka a rodičem/zákonným zástupcem dítěte. Rodiče zákonní zástupci

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZS-KT-CAP-311/2015

Více

CZ /0.0/0.0/17_073/

CZ /0.0/0.0/17_073/ Smlouva s rodiči o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině v rámci projektu Dětská skupina Valašské Meziříčí reg. č. CZ.03.1.51/0.0/0.0/17_073/0008243 Římskokatolická farnost Valašské Meziříčí

Více

Provozní řád PROVOZNÍ INFORMACE SPECIFIKACE ŠKOLNÍ TŘÍDY

Provozní řád PROVOZNÍ INFORMACE SPECIFIKACE ŠKOLNÍ TŘÍDY Provozní řád PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU JASÁNEK ŠKOLNÍ TŘÍDA Platnost: od 1. 9. 2017 Zřizovatel: Rosteme s dětmi, z. s., Krásná 124, 739 04, IČ: 05180163 Email: info@lkjasanek.cz web: www.lkjasanek.cz

Více

Domácí řád. Srdíčko - Dětská skupina při nemocnici Strakonice. Domácí řád dětské skupiny 1 a dětské skupiny 2

Domácí řád. Srdíčko - Dětská skupina při nemocnici Strakonice. Domácí řád dětské skupiny 1 a dětské skupiny 2 Srdíčko - Dětská skupina při nemocnici Strakonice Radomyšlská 336, 386 29 STRAKONICE Tel.: + 420 383 387 304, www.dcjk.cz e - mail: ds.srdicko@seznam.cz Domácí řád Domácí řád dětské skupiny 1 a dětské

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Příloha školního řádu Základní škola speciální a praktická škola Diakonie ČCE Vrchlabí Vnitřní řád školní družiny Tento vnitřní řád školní družiny (dále jen ŠD) je vydán v souladu se zněním 30, odst.1

Více

Smlouva o poskytování péče o dítě předškolního věku

Smlouva o poskytování péče o dítě předškolního věku Smlouva o poskytování péče o dítě předškolního věku Provozovatel: Spolek šťastných dětí Dětský klub: Školička Motýlek Sídlo: Maixnerova 11, Ostrava Vítkovice, 70300 IČO: 05013615 Zastoupena: Mgr. Petra

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 1/9/2014 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vychovatelka pověřená vedením ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Č.j. ZšmšHol/20/2013 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Horní Holetín 178 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2013 Skartační znak: A5 Počet stran: 6 Podpis ředitele školy:

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS O ÚHRADĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE MONTE

VNITŘNÍ PŘEDPIS O ÚHRADĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE MONTE VNITŘNÍ PŘEDPIS O ÚHRADĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE MONTE Název zařízení: Mateřská škola a základní škola MONTE Sídlo: Matrosovova 833/14 IČ: 01820494 Dokument: Vnitřní Zpracoval: Schválil:

Více

Provozní řád Klubíku Jičín

Provozní řád Klubíku Jičín Apollonia Jičín o. p. s. Konecchlumského 289, Jičín IČ 02823071 Provozní řád Klubíku Jičín 1. ÚVOD Provozní řád Klubíku Jičín (dále jen Klubíku) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných

Více

Školní řád mateřské školy Zákon č. 561/2004 30 Vyhláška č. 43/2006 Sb.

Školní řád mateřské školy Zákon č. 561/2004 30 Vyhláška č. 43/2006 Sb. MATEŘSKÁ ŠKOLA HOROMĚŘICE okres Praha západ, Velvarská 310, 252 62 Horoměřice, tel. 775 576 931-4,detašované pracoviště Komenského 999, 252 62 Horoměřice tel. 724 887 318, 724 132 865, e-mail: reditelka@mshoromerice.cz,

Více

Provozní řád. Dětské skupiny Cipťáček

Provozní řád. Dětské skupiny Cipťáček Provozní řád Dětské skupiny Cipťáček Obsah 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 2. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 3 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 3 4. ZÁPIS A PODMÍNKY PŘIJETÍ DĚTÍ A UKONČENÍ DOCHÁZKY V CIPŤÁČKU... 4 5. DOCHÁZKA

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY MEDLÁNKA

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY MEDLÁNKA PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY MEDLÁNKA Platnost k 1. září 2016 Provozovatel: Frank Bold Kids, z.s., Rysova 523/2, 62100 Brno IČ: 22893512 Obsah: 1. PROVOZNÍ INFORMACE 1.1 Provozní podmínky 1.2 Zázemí

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SENOMATY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SENOMATY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SENOMATY Nádražní ul. 242, 270 31 Senomaty, tel: 734573568 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PROVOZNÍ DOBA. Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod - IČ 033 42 034 - zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou

VNITŘNÍ PRAVIDLA PROVOZNÍ DOBA. Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod - IČ 033 42 034 - zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou VNITŘNÍ PRAVIDLA Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod - IČ 033 42 034 - zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou Dětská skupina,,rozesmáté děcko max. 12 dětí - provozovna Sokolská 575, Náchod

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA DĚTSKÉ SKUPINY BAREVNÉ KNOFLÍČKY

VNITŘNÍ PRAVIDLA DĚTSKÉ SKUPINY BAREVNÉ KNOFLÍČKY VNITŘNÍ PRAVIDLA DĚTSKÉ SKUPINY BAREVNÉ KNOFLÍČKY Identifikační údaje dětské skupiny Název: Barevné knoflíčky Adresa: Librantická 224/19, 500 03 Hradec Králové 3 Telefon: +420 605 727 503 Web: http://www.jinaskolka.cz/barevne-knoflicky/o-skupince/

Více

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily I. Přijímací řízení a) zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v souladu s rozhodnutím zřizovatele a o termínech zápisu je veřejnost informována

Více

Věc: Informace pro zákonné zástupce dětí, přijatých k předškolnímu vzdělávání

Věc: Informace pro zákonné zástupce dětí, přijatých k předškolnímu vzdělávání MATEŘSKÁ ŠKOLA HAVÍŘOV-MĚSTO Švabinského 7/993,příspěvková organizace Telefon: 596411049, 731440471, 731440473, E:mail:svabinskeho@volny.cz http.:www.mssvabinskeho.cz Věc: Informace pro zákonné zástupce

Více

Vnitřní pravidla. Dětská skupina Pupálek

Vnitřní pravidla. Dětská skupina Pupálek Vnitřní pravidla Dětská skupina Pupálek Vnitřní pravidla jsou platná od 1.11.12016 a to pro Dětskou skupinu Pupálek (dále DS) Identifikační údaje Název projektu: Dětská skupina Realizátor projektu: AGAPO,

Více