FAQ často kladené otázky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FAQ často kladené otázky"

Transkript

1 FAQ často kladené otázky PoskiREAL Pokud si s něčím nevíte rady, zkuste se podívat, zda situace již není popsána na následujících stránkách. K dispozici je Vám také naše technická podpora: podpora@poski.com Telefon: Mobil:

2 Obsah 1. Exporty (1) U nabídek na serveru sreality.cz se nezobrazuje makléř spravující nabídku. [str. ] (2) Lze exportovat jen na vybrané realitní servery? [str. ] (3) V záhlaví se zobrazila hláška: chyba exportů [str. ] 2. Nabídky (1) Cena nemovitosti 1. Cena nemovitosti v m 2 2. Z prodeje pozemku nemáme provizi. Jak správně zapsat cenu v m 2? (2) Zadání adresy nemovitosti 1. Nedaří se mi zadat adresu nemovitosti 2. Pozice na mapce nesouhlasí s adresou nemovitosti 3. Nabízím více parcel v jedné nabídce, jak vyplnit kolonku Parcelní číslo? 4. Zadání adresy s číslem evidenčním 5. Kde nastavím GPS neboli zeměpisné souřadnice? 6. Obec nemá části, jak adresu vyplnit správně? 7. Adresa je zadána správně, ale na některých serverech se nemovitost zobrazuje na jiné adrese. Proč k tomu dochází? (3) Rozpracovaná nabídka 1. Je možné uložit rozpracovanou nabídku? 2. Jak pracuje funkce uložení a nahrání rozpracované nabídky (save, load)? (4) Vlastnosti nabídky 1. Nelze změnit vlastnost plocha, pole není aktivní. (5) Majitelé nemovitosti 1. Majitelem nemovitosti je firma, jak ji správně zadat? 2. Při zadávání nové nabídky nebo během editace nelze přidat nového klienta. (6) Fotografie 1. Jak nastavím pořadí fotek nabídky?

3 3. Exportní přípojení pobočky (1) Jak zadám nové exportní přípojení? 4. Rezervace (1) Jak zruším rezervaci nabídky? (2) Jak zruším nabídku z inzerce po vytvoření rezervace? 5. Uživatelé (1) Změna role uživatele, změna nadřízeného 6. Poptávka (1) Klient shání byt, jakým způsobem se zadává TIP na nákup reality? 7. Klientská sekce webové stránky (Front-End) (1) Na webových stránkách se nezobrazují všechny možné kategorie nemovitostí.

4 1 Exporty 1.1 U nabídek na serveru sreality.cz se nezobrazuje makléř spravující nabídku. Pokud se přidává nový uživatel do Poski REALu a pokud se má zobrazovat na realitních serverech, je nutné jej před zadáním jeho první nabídky vyexportovat na všechny realitní servery. U Sreality.cz je navíc ta podmínka, že exportovaný makléř musí mít u Srealit tzv. ověřenou ovou adresu. Export uživatelů proveďte v sekci exporty > uživatelé. Při pokusu o export uživatelů na Sreality.cz se vrátilo toto chybové hlášení? Chyba :addseller: [463]: Seller login not found (id_uzivatel: xyz) Toto hlášení znamená, že uživatel/é xyz nemají u Sreality.cz ověřenou ovou adresu, tímpádem nejsou vyexportovaní a nabídky se k nim neřadí, nabídky se řadí k prvnímu nalezenému vyexportovanému makléři na Srealitách. Nyní je nutné z Vaší strany provést ověření ových adres výše zmíněných uživatelů, viz. Následně provedete export uživatelů na Sreality.cz pro vaši pobočku. Pokud je již nabídka na sreality.cz, je nutno provést pře-exportování nabídky. V přehledu nabídek vyberte ikonu export: vybrane rs a pro server zvolte exportovat > NE a nastavení uložte. Poté opět vyberte tuto ikonu a nastavte exportovat > ANO. Tím se vygeneruje exportní dávka se změnou. Jakmile je exportní můstek ve stavu OK, by již mělo být vše v pořádku.

5 1.2 Lze exportovat jen na vybrané realitní servery? ANO. Exportní můstky volíte při vkládání nové nabídky v kroku se soubory a fotografiemi nebo pomocí ikony 'Export: vybrané rs' v přehledu nabídek. 1.3 V záhlaví se zobrazila hláška chyba exportů Před kontaktováním technické podpory zkuste prosím postupovat následovně: 1. v sekci 'Exporty > Nabídky' klikněte na tlačítko 'Pokusit se opravit chyby' 2. chyba se opraví, exportní můstek hláší frontu (oranžová barva) 3. pomocí tlačítka 'Exportovat' u konkrétního můstku provedete export nabídek ve frontě 4. vše je v pořádku, jakmile je fronta ve stavu OK V případě, že se chyba zobrazí při pokusu exportovat na realitní serverer zkuste prosím postup opakovat. Pokud tento postup nepřináší žádný výsledek, kontaktujte, prosím, technickou podporu (podpora@poski.com) nebo zadejte úkol prostřednictvím webového administračního rozhraní Poski.com.

6 2 Nabídky 2.1 Cena nemovitosti Cena nemovitosti v m 2 V pomocníku ceny nemovitosti vyberte v políčku nemovitost hodnotu m 2, a zadejte cenu a plochu. Poski REAL cenu při výběru m 2 přepočítá a na stránkách poté zobrazuje v příslušném formátu Z prodeje pozemku nemáme provizi. Jak správně zapsat cenu v m 2? Editujte nabídku (v přehledu nemovitostí zvolte ikonu editovat). V pomocníku ceny nemovitosti vyberte v políčku nemovitost hodnotu m 2, a zadejte cenu a plochu. Rovněž v prvním řádku vyberte v poli 'Požadováno majitelem' hodnotu 'Nabídková'. Políčko provize nesmí zůstat prázdné, vyplněná hodnota však nyní neovlivní nabídkovou cenu. Nastavte minimální hodnotu, tedy Zadání adresy nemovitosti Nedaří se mi zadat adresu nemovitosti Zkuste adresu nalézt pomocí intuitivní tabulky na adrese: V dohledné době dojde k ukončení služeb registru UIR-ADR.

7 2.2.2 Pozice na mapce nesouhlasí s adresou nemovitosti Postupujte, prosím, následovně: 1. V administračním rozhraní zvolte editaci nabídky, 2. Kliknutím pravým tlačítkem myši do mapky zvolte příslušnou pozici 3. Nabídku uložte, čímž se vygeneruje exportní dávka s umístěním nemovitosti na mapce 4. Úprava se na inzertních serverech projeví po exportování všech exportních dávek (můste je ve stavu OK) Nabízím více parcel v jedné nabídce, jak vyplnit kolonku Parcelní číslo? Do kolonky vyplňte pouze jedno číslo, aby došlo k úspěšnému ověření u inzertních serverů a informace o parcelách uveďte v popisu nabídky. Např. exportní můstek reality.cz kolonku vyhodnocuje jako 1 parcelu, proto by nabídka neprošla, pokud by byly uvedeny všechny parcelní čísla v jedné kolonce Zadání adresy s číslem evidenčním Číslo evidenční je možné zadat v kroku editace nabídky v sekci se zadáním adresy. Vyplníte všechny potřebné údaje (obec, ulice), do kolonky 'ČP/ČE' vyplníte číslo evidenční a oveříte adresu. Po načtení stránky v sekci s adresou budete moci zvolit z roletky PSČ s příslušným číslem evidenčním (např. " číslo evidenční 3"). Adresa se po uložení odešle na inzertní servery ve správném znění. Popis postupu editace již existující nabídky: 1. smazání pole PSČ 2. zadani cisla 111 do kolonky 'ČP/ČE' 3. ověření adresy 4. na místě pole PSČ se zobrazila roletka s možností výběru "111" (číslo popisné) nebo "číslo evidenční 111" 5. zvolte druhou možnost 6. uložte nabídku

8 2.2.5 Kde nastavím GPS neboli zeměpisné souřadnice? GPS neboli zeměpisné souřadnice je možné upravit v systému PoskiREAL v sekci zadání adresy nabídky. Pro vyplnění můžete použít pole s mapkou, kam napíšete adresu a GPS souřadnice se automaticky vygenerují nebo vyplníte rovnou políčka 'Zeměpisná šířka' a 'Zeměpisná délka'. Doporučujeme zápis v desetinném tvaru (např , ). Editaci je možno provést v modulu 'Moje nabídky > Přehled > Editovat' Obec nemá části, jak adresu vyplnit správně? Pokud obec nemá části, vyplňte do políčka 'Část obce' název obce, prosím. Používáte-li novější verzi systému, našeptávač by Vám měl poradit Adresa je zadána správně, ale na některých serverech se nemovitost zobrazuje na jiné adrese. Proč k tomu dochází? Některé inzertní servery podporují tzv. rozostření adresy. Při editaci nebo vytváření nové nabídky si můžete všimnout posuvníku vedle políček pro zadání adresy. Jedná se o nastavení, po který údaj se má adresa odesílat na inzertní servery. V závislosti na realitním serveru a jejich podmínkách povinných parametrů adresy, se provede buď rozostření adresy, odeslání adresy pouze po zvolenou úroveň, rozostření na mapě, příp. nahrazení č. popisného číslem fiktivním "123". Nejpřesnější adresa se odešle, umístíte-li posuvník co nejníže. Adresa se odesílá včetně pole, na které najedete posuvníkem (je označeno modře). Přečtěte si prosím nápovědu u posuvníku (modrý otazník). U inzertního serveru Sreality.cz je parametr adresa povinný a jeho změna po 3 hodinách od prvního exportu již není možná. V tomto případě kontaktujte technickou podporu Sreality.cz, prosím. Více informací naleznete na adrese:

9 2.3 Rozpracovaná nabídka Je možné uložit rozpracovanou nabídku? ANO. Funkce je k dispozici při vkládání nové nabídky. Přistupujte k ní prostřednictvím ikon v pravém horním rohu obrazovky. 'Save' pro uložení nabídky, 'Load' pro načtení uložené nabídky Jak pracuje funkce uložení a nahrání rozpracované nabídky (save, load)? Je to jednoduché. Během vytváření nabídky je možné vyplněné údaje rozpracované nabídky uložit pomocí ikony 'SAVE' v pravém horním rohu obrazovky. Vždy je možné mít uloženu pouze 1 rozpracovanou nabídku. Pro načtení údajů stačí v modulu nabídky zvolit 'Nová nabídka' a údaje se automaticky načtou. Upozorňujeme však, že údaje v nedokončením kroku nebudou uloženy. 2.4 Vlastnosti nabídky Nelze změnit vlastnost plocha, pole není aktivní. Je pravděpodobné, že je vyplněna cena v m 2 /měsíc, příp. pouze m 2, pro tento druh zadání ceny se mění plocha přímo v pomocníku zadávání ceny v prvním kroku (Typ nabídky, popis, cena). Zadání plochy přímo v pomocníku ceny Vám dává jasný přehled o výsledné ceně a naopak zabrání neúmyslně změnit cenu v druhém kroku změnou vlastnosti plocha.

10 2.5 Majitelé nemovitosti Majitelem nemovitosti je firma, jak ji správně zadat? Vyplňte, prosím, povinné údaje označené červenou barvou. Jméno a příjmení zvolte např. od kontaktní osoby nebo od majitele firmy. Nezapomeňte na PSČ a alespoň jedno telefonní číslo. Pod vyplněnými údaji rozevřete kliknutím lištu 'firma'. Zadejte název společnosti, IČ, příp. další údaje. Nezapomeňte zatrhnout položku 'firma: ano'. Jakmile jsou vyplněny všechny údaje, je potřeba klienta uložit do systému pomocí zeleného tlačítka plus, které se nachází v tmavomodrém pruhu (při zadávání nové nabídky) nebo zeleným tlačítkem uložit vpravo pod formulářem (nový klient) Při zadávání nové nabídky nebo během editace nelze přidat nového klienta. Pravděpodobně nešlo vytvořit nového klienta, jelikož již existoval záznam s tímto jménem a příjmením. Pokud po vyplnění povinných údajů není aktivní tlačítko vytvořit nového klienta, podívejte se do roletky vlevo od něj, prosím. Ze seznamu klientu vyberte příslušny záznam, pokud již existuje. Při vytváření nové nabídky nebo její editaci není možné upravovat kontaktní údaje (např. telefon, ). Úpravu údajů je možné provést pomocí funkce editovat v modulu Klienti. 2.6 Fotografie Jak nastavím pořadí fotek nabídky? Editujte nabídku (v přehledu nemovitostí zvolte ikonu 'editovat'). V kroku 'Foto a dokumenty' si zobrazte již vložené fotografie pomocí tlačítka 'Zobrazit vložené'. Použijte bílé šipky v modrém půlkruhu, které se nacházejí na stranách bloku s fotkou. Jakmile budete s pořadím spokojen/a, nabídku uložte.

11 3 Exportní připojení pobočky 3.1 Jak zadám nové exportní připojení? Registrací pobočky na inzertním serveru např. sreality.cz obdržíte přihlašovací údaje pro exportní můstek. Nové připojení vytvoříte následovně: 1. Vytvoření nového exportního můstku v PoskiREAL: V sekci 'Exporty > - nové připojení' vybereme realitní server (sreality.cz) a odešleme Vyplníme údaje, které nám poskytl inzertní server Uložíme 2. Vytvoření nové pobočky (je možno přeskočit, pokud pobočka již existuje) V sekci 'Pobočky > nová pobočka' vyplníme povinné údaje (pojmenovaní a kód pobočky) a další údaje, pokud je známe V dolní části z rolovací lišty vybereme připojení, přes která bude pobočka odesílat na realitní servery (připojení jsme si vytvořili v 1. kroku), je možno později kdykoliv doplnit Po vybrání připojení pobočku uložte. 3. Doplnění údajů k pobočce Pomocí ikony 'editovat' zobrazíme údaje o pobočce Doplníme údaje do jednotlivých kroků V dolní části přiřadíme připojení pobočky (odkaz 'přiřadit') Uložíme

12 4 Rezervace 4.1 Jak zruším rezervaci nabídky? V modulu 'Rezervace' si pomocí filtru vyhledejte konkrétní nemovitost. Zvolte 'Editovat' rezervaci skrze ikony ve sloupci 'Akce'. Na konci formuláře se nachází sekce 'STAV REZERVACE', vyberte, prosím, příslušnou variantu a rezervaci uložte. Tím dojde k aktivaci příslušné nabídky a rezervace bude přesunuta do archívu. Nabídku poté naleznete v přehledu Vašich nabídek. 4.2 Jak zruším nabídku z inzerce po vytvoření rezervace? Vytvořením rezervace dojde k odeslání příznaku 'rezervovano' na inzertní servery. Jak stáhnout rezervovanou nabídku ve starší verzi systému PR? 1. storno rezervace, nabídka se zobrazí v přehledu Vašich nabídek 2. nastavení exportu na NE pro všechny můstky (provedete v přehledu nabídek) 3. vygenerují se exportní dávky, jakmile dojde k jejich odeslání (můstky budou ve stavu OK) nabídka se již nebude zobrazovat (systém provádí export automaticky) 4. proveďte znovu rezervaci nabídky Není doporučeno zasahovat do nabídek skrz administraci inzertních serverů (např. Sreality.cz), protože se tím narušuje vazba mezi tímto serverem a PoskiREALem. Všechny změny zásadně provádějte v PoskiREALu, prosím. Novější verze PoskiREALu nabízejí jednoduché nastavení exportu nabídky na inzertní servery přes editaci rezervace.

13 5 Uživatelé 5.1 Jak změním roli uživatele? Je možné změnit nadřízeného uživatele? Úpravu je možné provést v přehledu uživatelů pomocí funkce 'Povýšení' ve sloupci 'AKCE'. Tuto funkci lze využít i pro snížení úrovně uživatele. Případně je možné změnit nadřízeného.

14 6 Poptávka 6.1 Klient shání byt, jakým způsobem se zadává poptávka na nákup reality? Pro Vaše potřeby můžete využít modul 'poptávky', který najdete po přihlášení do systému v levém menu. Při vytvoření nové poptávky zadejte kritéria nemovitosti, jakou Váš klient shání.

15 7 Klientská sekce webové stránky (Front-End) 7.1 Na webových stránkách se nezobrazují všechny možné kategorie nemovitostí Ano, to je záměr. Na webové prezentaci (tzv. Front-End) se zobrazují vždy pouze kategorie, ve kterých je zadána alespoň jedna nabídka. Tím nevznikají odkazy na prázdné výsledky vyhledávání a zvyšuje se kvalita uživatelského zážitku na Vašich stránkách.

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Příručka pro editaci kontaktů na eagri

Příručka pro editaci kontaktů na eagri Obsah Úvod... 1 Uživatel a subjekt... 1 Kontakty... 1 Validace hodnoty kontaktu... 2 GPS souřadnice... 3 Certifikát... 3 Datová schránka... 4 Adresy... 4 Změna PSČ v primární adrese a speciální PSČ...

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV Autor: SOLITEA Business Solutions s.r.o. Projekt: Integrovaný zemědělský registr Poslední aktualizace: 16.4.2018 Jméno souboru: IZR_PF_VCELARI_v02 Počet stran:

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06400 Podporované byty Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel o

Více

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz MANUÁL K PŘIHLAŠOVACÍMU SYSTÉMU PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz 1 PŘÍSTUP DO SYSTÉMU Přímo na http://rezervace.protravel.cz

Více

PORTÁL KAM NA ŠKOLU VE ZLÍNSKÉM KRAJI (stručný návod pro ředitele a administrátory škol)

PORTÁL KAM NA ŠKOLU VE ZLÍNSKÉM KRAJI (stručný návod pro ředitele a administrátory škol) 1. PŘÍSTUP K PORTÁLU REGISTRACE - PŘIHLÁŠENÍ Adresa úvodní stránky: www.burzaskol.cz (přechodně: www.sofiazk.cz/burzaskol) Vytvoření uživatelského účtu registrace Pro portál jsou platné přihlašovací údaje

Více

Uživatelské postupy v ISÚI

Uživatelské postupy v ISÚI Uživatelské postupy v ISÚI Změna typu stavebního objektu Tabulka úprav: Verze dokumentu Popis změn Datum vydání 1.0 Nový dokument 6. 6. 2016 2.0 Doplnění funkčnosti automatického zakládání adresních míst

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV Autor: SOLITEA Business Solutions s.r.o. Projekt: Integrovaný zemědělský registr Poslední aktualizace: 15.8.2016 Jméno souboru: IZR_PF_VCELARI_v01 Počet stran:

Více

Uživatelské postupy v ISÚI

Uživatelské postupy v ISÚI Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici aktualizováno 6. 1. 2017 Strana 1/20 Obsah 1) Založení nového Návrhu změny... 3 2) Přidání podkladu Návrhu změny...

Více

Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah

Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah Vyhledávání údajů o materiálu... 2 Porovnávání materiálů... 4 Tvorba a editace... 5 Vytvoření materiálu... 5 Vytvořit nový materiál... 6 Vytvoř z

Více

Vyhledání Rizikové povodňové zóny - Nápověda. Vyhledávání RPZ dle adresy:

Vyhledání Rizikové povodňové zóny - Nápověda. Vyhledávání RPZ dle adresy: Vyhledání Rizikové povodňové zóny - Nápověda Aplikace umožňuje zjistit riziko povodně buď na základě přesně zadané adresy (název obce, název části obce, název ulice, číslo domovní, PSČ) nebo na základě

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení v oblastech se strategickou průmyslovou zónou Podprogram 117D16200 Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou

Více

Výtisk č.: Počet listů 19. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Role žadatel - postup

Výtisk č.: Počet listů 19. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Role žadatel - postup ÚZIS ČR Palackého nám. 4 128 01 Praha 2 - Nové Město Výtisk č.: Počet listů 19 Přílohy: 0 ÚZIS ČR Role žadatel - postup Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních dat v návaznosti

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06300 Podporované byty Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel o

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb. UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb http://lesycr.bestdrive.cz/ Tento manuál je určen pracovníkům, kteří jsou pověřeni nákupem pneumatik a pneuservisních služeb pro svou OJ.

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK

Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK Stránky slouží uživatelům programu TDS-TECHNIK a také i ostatním zájemcům pro zadávání dotazů souvisejících s používáním programu TDS-TECHNIK. Pro uživatele

Více

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz 1. V online systému došlo v tomto roce k několika změnám, proto není možno použít uživatelský účet z roku loňského. Prvním krokem je tedy,

Více

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest MarkAs marketingový asistent Návod Betatest 25.5.2015 ! 2 /! 9 Obsah Návod betatest 3 Zapojení do betatestu 3 Instalace a aktivace 3 Založení nového zákazníka 4 Konfigurace MarkAs Mailer 6 Použití MarkAs

Více

KSRZIS. Příručka - Role žadatel. Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních. dat v návaznosti na základní registry VS

KSRZIS. Příručka - Role žadatel. Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních. dat v návaznosti na základní registry VS Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy Budějovická 15/743 140 00 Praha 4 Počet stran: 18 KSRZIS Příručka - Role žadatel Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace

Více

Uživatelská příručka pro ředitele škol

Uživatelská příručka pro ředitele škol Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Uživatelská příručka pro ředitele škol Název souboru: Modul IDM - Uživatelská příručka pro ředitele škol V2.doc Strana 1 Obsah 1 Úvod... 3 2 Přihlášení

Více

PRACOVNÍ (ZKRÁCENÁ VERZE) MANUÁLU PRO PRÁCI S IS PORTEX PRO POTŘEBY PO SMO

PRACOVNÍ (ZKRÁCENÁ VERZE) MANUÁLU PRO PRÁCI S IS PORTEX PRO POTŘEBY PO SMO PRACOVNÍ (ZKRÁCENÁ VERZE) MANUÁLU PRO PRÁCI S IS PORTEX PRO POTŘEBY PO SMO Jak získat uživatelské jméno a heslo: V současné době zřizuje uživatelské účty do aplikace zástupce dodavatele informačního systému

Více

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz MANUÁL K PŘIHLAŠOVACÍMU SYSTÉMU PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz 1 PŘÍSTUP DO SYSTÉMU Přímo na http://rezervace.protravel.cz

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Sreality.cz Realitní software Nápověda. Verze 5.0

Sreality.cz Realitní software Nápověda. Verze 5.0 Sreality.cz Realitní software Nápověda Verze 5.0 2 ÚVODEM... 4 POPIS SYSTÉMU... 5 SREALITY.CZ REALITNÍ SOFTWARE... 5 UŽIVATELSKÉ PROSTŘEDÍ... 6 HLAVNÍ MENU... 6 PODPOLOŽKY MENU... 6 HLÁŠENÍ SYSTÉMU...

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Modul Kalendář v. 0.3 pro redakční systém Marwel

Modul Kalendář v. 0.3 pro redakční systém Marwel Modul Kalendář v. 0.3 pro redakční systém Marwel postupy a doporučení pro práci redaktorů verze manuálu: 1.0 Únor 2008 Podpora: e-mail: podpora@qcm.cz tel.: +420 538 702 705 Obsah 1.Popis modulu Kalendář...3

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06600 Bytové domy bez bariér Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel

Více

Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ

Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ STŘEDISKO INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ FŽP a FLD Aplikace STUDENT Úvod Tento manuál je určen jako návod pro zpřístupňování

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06200 Regenerace sídlišť Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

ESTATIX INFORMAČNÍ SYSTÉM REALITNÍCH KANCELÁŘÍ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA STRANA 1 / 23

ESTATIX INFORMAČNÍ SYSTÉM REALITNÍCH KANCELÁŘÍ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA STRANA 1 / 23 ESTATIX INFORMAČNÍ SYSTÉM REALITNÍCH KANCELÁŘÍ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA STRANA 1 / 23 OBSAH 1 Zabezpečení systému... 3 1.1 Přístup do systému... 3 1.2 První přihlášení... 3 1.3 Heslo nefunguje nebo jej uživatel

Více

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY 1.) Pro přihlášení účastníka do kroužku SVČ Odry na webových stránkách www.svcodry.cz zvolte v menu sekci KROUŽKY a klikněte na kroužek, o který máte zájem: 2.) U vybraného kroužku

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Dealer Extranet 3. Cenové nabídky

Dealer Extranet 3. Cenové nabídky Dealer Extranet 3 Cenové nabídky Obsah Vytvoření cenové nabídky se slevou Velux 3 Vytvoření klientské cenové nabídky ze stávající cenové nabídky 10 Vytvoření klientské cenové nabídky pomocí Konfigurátoru

Více

Hlavní okno aplikace

Hlavní okno aplikace Hlavní okno aplikace Ovládací prvky mapy Základní ovládací panel Panely pro ovládání jednotlivých funkcí aplikace jsou zobrazeny/skryty po kliknutí na záhlaví příslušného panelu. Vrstvy Seznam vrstev slouží

Více

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Obsah Kontakt technické podpory... 2 Přihlášení k webmailu... 2 Změna hesla... 2 Nastavení podpisu... 4 Nastavení automatické odpovědi... 7 Jak odesílat e-mailem

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 11. 2. 2015 Verze: 2.2 2015 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3

Více

Manuál pro InspIS HELPDESK

Manuál pro InspIS HELPDESK Česká školní inspekce Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Manuál pro InspIS HELPDESK Obsah: 1) Přihlášení do systému 2) Vytvoření účtu pro pracovníka školy 3) InspIS HELPDESK str. 2 str. 2 str. 3 až

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

Sreality.cz Realitní software Nápověda. Verze 1.1

Sreality.cz Realitní software Nápověda. Verze 1.1 Sreality.cz Realitní software Nápověda Verze 1.1 2 ÚVODEM... 4 POPIS SYSTÉMU... 5 SREALITY.CZ REALITNÍ SOFTWARE... 5 UŽIVATELSKÉ PROSTŘEDÍ... 6 ADMINISTRACE MÁ JASNĚ DANOU STRUKTURU A ROZLOŽENÍ.... 6 HLAVNÍ

Více

Protože naše Klientské centrum bylo podstatně vylepšeno a umožňuje řadu dalších funkcí níže je návod jak klientské centrum používat.

Protože naše Klientské centrum bylo podstatně vylepšeno a umožňuje řadu dalších funkcí níže je návod jak klientské centrum používat. JAK SE PŘIHLÁSIT NA TÁBOR DDM POLNÁ Přihlašování na tábory bude zahájeno v pondělí 12.2.2018 Od 12. 2. 2018 pouze pro děti, které v tomto školním roce 2017/2018 navštěvují kroužek v DDM Polná. Přihlašování

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 7. 6. 2017 Verze: 2.4 2017 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3 1.1

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

Obchodní příležitosti

Obchodní příležitosti Obchodní příležitosti Celá databáze HBI je koncipována tak, aby v co největší míře přispěla svým uživatelům registrovaným i neregistrovaným k co nejlepší orientaci na trhu. Což v praxi znamená, že se nemůže

Více

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil:

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil: ČNHP Vytvořil: Institut biostatistiky a analýz OBSAH. VSTUP DO REGISTRU... 3. ZAPOMENUTÉ HESLO... 3 2. ZÁKLADNÍ OKNO REGISTRU... 4 3. VYHLEDÁVÁNÍ PACIENTA... 5 3. NAPOSLEDY OTEVŘENÍ PACIENTI... 5 4. PRÁCE

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Manuál pro používání systému Responsible Care

Manuál pro používání systému Responsible Care Manuál pro používání systému Responsible Care OBSAH Úvodní pokyny (registrace a přihlášení)... 3 Podání hlášení... 4 Správá odeslaných hlášení (prohlížení, opravy, mazání)... 5 Správa údajů společnosti...

Více

Etapa I první kontakt

Etapa I první kontakt Průvodce pro používání webových stránek www.doczech.pl Níže najdete základní informace, které Vám umožní začít používat naše webové stránky. I. První kontakt II. Vytvoření uživatelského účtu III. Přidání

Více

Informační manuál IS STUDIUM HROCH.CZU.CZ

Informační manuál IS STUDIUM HROCH.CZU.CZ Informační manuál IS STUDIUM HROCH.CZU.CZ STŘEDISKO INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ FŽP a FLD Obsah manuálu: 1. Změna hesla... 3 2. Zápis předmětů-učitelé... 4 3. Předměty... 5 4. Zobrazení a export studentů

Více

Informace k aktualizaci Poski REAL

Informace k aktualizaci Poski REAL Informace k aktualizaci Poski REAL verze 2.12, vydání 13.12.2013 Vážení zástupci realitních kanceláří, dovolujeme si Vás informovat o vydání nové verze programu Poski REAL, verze 2.12, která opět přichází

Více

Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy

Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy Uživatelská podpora aplikace po - pá 9:00-15:00 tel.: 2 3600 5045, 2 3600 5096, 2 3600 5695 email: up_pripominky@urm.mepnet.cz

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora krizového řízení

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora krizového řízení Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro administrátora krizového řízení Vytvořeno dne: 15. 6. 2011 Aktualizováno: 22. 10. 2014 Verze: 2.2 2014 MVČR Obsah Příručka pro administrátora

Více

WR Reality. Web Revolution. Uživatelský manuál administračního rozhraní

WR Reality. Web Revolution. Uživatelský manuál administračního rozhraní WR Reality Web Revolution Uživatelský manuál administračního rozhraní Web Revolution s. r. o. 2010 WR Reality Administrace uživatelský manuál Praktický průvodce administrací webové aplikace WR Reality

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Návod popisuje kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v prostředí operačního systému Apple

Více

Objednávky přepravy Uživatelská příručka

Objednávky přepravy Uživatelská příručka Objednávky přepravy Uživatelská příručka Objednávka zadání objednávky Přihlášení a spuštění modulu Objednávky Otevřete www prohlížeč na adrese www.eschenker.dbschenker.com Přihlaste se vašim SIMS ID a

Více

Administrační manuál

Administrační manuál Administrační manuál v.1.1. Obsah 1. Přihlášení do administrace 2. Nastavení profilu 3. Zadávání meníček a stálé nabídky 4. Jídelní lístek 5. Zadávání akcí 6. Odhlášení strana 2 1. Přihlášení do administrace

Více

Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje

Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj. Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje Příručka pro Informační centra Olomouckého

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro lokálního administrátora

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro lokálního administrátora Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro lokálního administrátora Vytvořeno dne: 15. 4. 2011 Aktualizováno: 17. 6. 2011 Verze: 1.0 2011 MVČR Obsah 1 Úvod...4 1.1 Cíl dokumentu...4 1.2

Více

Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele

Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele Toto je příručka pro uživatele aplikace Ohlašování údajů pro vodní bilanci. Obsah Obsah...1 O aplikaci...2 Úvodní stránka...3 Přihlášení...4

Více

Registr IKTA. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr IKTA. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr IKTA Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Práce s Registrem IKTA 3 1 Vstup do registru 3 2 Základní okno registru 4 3 Registrace nového

Více

Přihlášení určeno pro přihlášení mapovatele či sčitatele

Přihlášení určeno pro přihlášení mapovatele či sčitatele Aplikace APK je součástí mapového serveru Správy Krkonošského národního parku http://gis.krnap.cz/map/ Aplikace APK se skládá z následujících částí: 1. Pozorování určeno pro širokou veřejnost 2. Mapování

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

Registr RENIS. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr RENIS. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr RENIS Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Obsah... 2 1 Vstup do registru... 3 2 Základní okno registru... 4 3 Registrace nového pacienta...

Více

Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum

Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum Google Kalendář Google Kalendář je dostupný z hlavní stránky www.google.cz, kde je odkaz Kalendář buď přímo v horní liště: Horní lišta www.google.cz

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů Vážená klientko, vážený kliente, v internetovém bankovnictví Raiffeisenbank máme pro Vás k dispozici funkcionality pro import hromadných plateb

Více

ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr

ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr 2015 BüroKomplet, s.r.o. Obsah Notifikace a pravidla... 3 Jak nastavit notifikace... 3 Práce v uživatelském rozhraní nového pravidla... 4 Příklad:...

Více

ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM

ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM Elektronický sběr výkazů Ministerstva dopravy České republiky Základní pokyny pro práci s elektronickým formulářem resortní statistiky Ministerstva

Více

Vítejte v aplikaci Objednejse-online.

Vítejte v aplikaci Objednejse-online. Vítejte v aplikaci Objednejse-online. 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online 2. Můj účet 2.1 osobní údaje 2.2 Moje rezervace 2.2.1 Detail rezervace 2.2.2 Řazení rezervací 2.3 Moje stránka 3.

Více

Uzávěrka časopisu PEXeso

Uzávěrka časopisu PEXeso Uzávěrka časopisu PEXeso Uživatelský manuál Verze 1.0.1. Vytvořeno: 20. 3. 2013 1 1. Úvod... 3 1.1. Technické požadavky... 3 2. Uzávěrka... 3 2.1. Kde provést uzávěrku časopisu?... 3 2.2. Postup tvorby

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

Modul Kalendář verze 1.0

Modul Kalendář verze 1.0 Modul Kalendář verze 1.0 Uživatelský manuál a správa modulu QCM, s.r.o., 2007 Mgr. Petr Andrýsek 1 Obsah 1. Popis modulu Kalendář...3 2. Jak přidat akci do kalendáře...5 3. Správa modulu Kalendář...6 4.

Více

Dealer Extranet 3. Správa účtu

Dealer Extranet 3. Správa účtu Dealer Extranet 3 Správa účtu Obsah Informace o účtu 3 Vložení loga vaší firmy do cenových nabídek 5 Vytvoření profilu podřízeného uživatele 6 Úpravy profilu podřízeného uživatele 8 Profil SuperDealer

Více

Manuál aplikace Projektový záměr

Manuál aplikace Projektový záměr Manuál aplikace Projektový záměr Registrace a přihlášení 1. Registrace a přihlášení probíhá na titulní stránce aplikace, která je na adrese pz-iti.brno.cz. Pro jistotu Vám na zadanou adresu přijde e-mail

Více

Příručka pro editaci kontaktů na eagri

Příručka pro editaci kontaktů na eagri Obsah Úvod... 1 Uživatel a subjekt... 1 Kontakty... 1 Validace hodnoty kontaktu... 2 GPS souřadnice... 3 Datová schránka... 3 Adresy... 3 Speciální PSČ... 4 Adresy s P.O. Box... 4 Klíč pro WS... 4 Uživatelé...

Více

NÁVOD K OBSLUZE SW CDS

NÁVOD K OBSLUZE SW CDS NÁVOD K OBSLUZE SW CDS 1 OBSAH 1. Přihlášení do systému... 3 2. Uživatelské prostředí... 4 a) Ikonky na horní liště... 4 b) Výběr mapových podkladů... 5 c) ONLINE PANEL... 6 d) OFFLINE PANEL... 8 3. Tiskové

Více

Žádost o uznání předmětů - student

Žádost o uznání předmětů - student Žádost o uznání předmětů - student Nově přijatí studenti s ORION kontem Obsah 1. Přístup a přihlašovací údaje... 1 2. Popis formuláře... 2 3. Postup vyplňování žádosti... 3 4. Úprava vloženého předmětu

Více

Řešení reklamací typu: Změna identifikační parcely stavebního objektu

Řešení reklamací typu: Změna identifikační parcely stavebního objektu Řešení reklamací typu: Změna identifikační parcely stavebního objektu Vybudování Registru územní identifikace, adres a nemovitostí a modernizace Informačního systému katastru nemovitostí ČÚZK Strana 1/23

Více

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL WEBOVÝ PORTÁL SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro vkládání článků 1. Přihlášení Otevřete si portál Sociální služby v Plzeňském kraji, viz následující odkaz: https://socialnisluzby.plzensky-kraj.cz/

Více

Tisk vysvědčení pro třídní učitele

Tisk vysvědčení pro třídní učitele Tisk vysvědčení pro třídní učitele (v. 1.0) Obsah: Kontrola osobních dat žáků 2 Závěrka třídního učitele 3 Vyplnění absence u žáků 3 Doplnění známky z chování 4 Doplnění známek z předmětů u žáků 4 Nastavení

Více

Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě

Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě Přístup na software je přes webovou stránku http://hodnoty.mapovyportal.cz, přes tlačítko Vstup do aplikace nebo přímým odkazem, například ze stránek

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

Spectu CMS. Následující text předpokládá znalost uživatelské dokumentace aplikace Spectu.

Spectu CMS. Následující text předpokládá znalost uživatelské dokumentace aplikace Spectu. Obsah Obecné informace... 1 Přihlášení a zapomenuté heslo... 1 Tvorba nabídek... 2 Kategorie... 2 Produkty... 4 Modifikátory... 6 Stoly... 6 Reklamní spořiče... 6 Jazyky... 7 Parametry... 7 Správa zařízení...

Více

První přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro novou osobu

První přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro novou osobu První přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro novou osobu Podle tohoto návodu postupujte tehdy, pokud jste osoba zacházející se zdravotnickými prostředky, která: - vystupuje na českém trhu

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Pro správné pochopení postupu

Více