Projekt Podpora a rozvoj služeb v komunitě pro osoby se zdravotním postižením v Libereckém kraji reg. č. CZ /0.0/0.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Projekt Podpora a rozvoj služeb v komunitě pro osoby se zdravotním postižením v Libereckém kraji reg. č. CZ /0.0/0."

Transkript

1 Projekt Podpora a rozvoj služeb v komunitě pro osoby se zdravotním postižením v Libereckém kraji reg. č. CZ /0.0/0.0/15_005/ Popis realizace poskytované sociální služby 1. Druh sociální služby: podpora samostatného bydlení Identifikátor sociální služby: Forma sociální služby: terénní 3. Působnost služby: Liberec a Česká Lípa, od data zahájení realizace předmětu VZ Zajištění sociální služby Podpora samostatného bydlení v Libereckém kraji : Liberec, Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Frýdlant, Tanvald 4. Poskytovatel sociální služby: Společnost Dolmen, z.ú., Lužická 920/7, Liberec 5. Adresa zařízení sociálních služeb: Liberec Lužická 920/7, Liberec Česká Lípa Školní 2213, Česká Lípa 6. Okruh osob, kterým je služba určena: Cílová skupina: osoby s mentálním postižením, osoby s kombinovanými vadami. Služby neposkytujeme osobám, které jsou imobilní, závislé na návykových látkách, mají agresivní chování a závažné poruchy chování a osobám, proti kterým je vedeno trestní řízení. Věková skupina: dorost (od 18 let), mladí dospělí (19-26 let), dospělí (27-64 let), mladší senioři (65-80 let), starší senioři (nad 80 let) 7. Popis průběhu služby: Vstup uživatele do služby: Prvním krokem budoucí spolupráce mezi zájemcem a poskytovatelem je jednání se zájemcem o službu, které je v kompetenci sociální pracovnice. Sociální pracovnice podává zájemci o službu základní informace o poskytované službě, vč. cílové skupiny klientů a kritérií pro přijetí do služby. Dále se zájemcem projednává jeho požadavky, očekávání a osobní cíle, které by vzhledem k jeho možnostem a schopnostem bylo možné realizovat prostřednictvím služby podpora samostatného bydlení. Zjišťování zakázky zájemce o službu i jednání o možném poskytování služby podpora samostatného bydlení se odehrává poté, co si žadatel podá žádost o poskytování služby podpora samostatného bydlení. Další jednání probíhá formou osobního setkání zájemce o službu a sociální pracovnice. Jednání probíhá v kanceláři sídla organizace na adrese Lužická 7, LIBEREC nebo na adrese Školní 2213 Česká Lípa , nebo na jiném místě dle přání zájemce o službu. Žádosti o službu přijímá sociální pracovnice a jsou shromažďovány a evidovány v kanceláři sídla organizace. Služba je poskytována na základě písemně uzavřené Smlouvy o poskytování sociální službypodpora samostatného bydlení se všemi jejími dodatky. Smlouva se uzavírá zpravidla na dobu jednoho roku s tří měsíční zkušební dobou. Kritéria pro přijetí: - Zájemce o službu potřebuje podporu vzhledem ke svému mentálnímu znevýhodnění. - Zájemce o službu není imobilní. - Zájemce o službu má zajištěno bydlení.

2 - Zájemce má o službu zájem. - Zájemce nemá závažné poruchy chování. - Zájemce o službu má podanou Žádost o poskytnutí sociální služby podpora samostatného bydlení včetně vyjádření od praktického lékaře. Motivace a zapojování klientů do služby: Cíle služby: Podpora klienta v oblastech, které potřebuje zvládnout k tomu, aby mohl žít samostatně ve svém přirozeném prostředí. Podpora klienta v samostatném a zodpovědnému rozhodování Podpora klienta ve zvládání přiměřených rizikových situací Podpora klienta ve využívání dostupných veřejných služeb ve svém okolí a v trávení volného času dle svých představ a možností Podpora klienta v získávání a upevňování sociálních návyků, které jsou potřebné k životu v běžné společnosti Podpora klienta v získávání a udržování potřebných schopností a dovedností pro získání a udržení si pracovního uplatnění Principy služby: Služba je založena na spolupráci klienta a týmu poskytovatele Klient je aktivně zapojen do individuálního plánování průběhu služby, ale také do hodnocení kvality poskytované služby Služba klade důraz na využívání a rozvoj schopností a dovedností klienta Klientovi je poskytována pomoc a podpora pouze v těch oblastech života, ve kterých to potřebuje Služba respektuje klienta se všemi jeho právy a povinnostmi Služba motivuje klienta k rozvoji schopností a dovedností a orientaci v běžných životních situacích Při naší práci klademe důraz na: dodržování základních lidských práv a svobod naši klienti mají stejná práva jako ostatní občané této země; důstojnost člověka naše služba zaručuje a respektuje důstojnost každého klienta; respekt k soukromí - při poskytování služby dbáme na respektování soukromí našich klientů; individuální přístup naše služby poskytujeme tak, aby vycházely ze samotných potřeb jednotlivých klientů a v případě změny na ně i pružně reagovaly. uplatňování vlastní vůle - v průběhu poskytování služby respektujeme a podporujeme klienty v uplatňování vlastní vůle. Metody práce s klientem: Asistenti docházejí za klienty do jejich domácností. Klíčový pracovník klienta zjišťuje, formou rozhovoru s klientem, potřebnou míru podpory. Pracuje s klientem dle tzv. Systému spolupráce asistenta a klienta. Tento systém zahrnuje dotazník samostatnosti, individuální

3 plán spolupráce klienta a asistenta, rizikové situace a krizové situace, přičemž každý tento plán má svoji strukturu. Do vlastní realizace plánů mohou být zapojeni i další členové týmu (další asistenti, kteří jsou s klientem v kontaktu, sociální pracovnice, metodik, koordinátor služby). Způsob, jakým jsou klienti zapojeni do rozhodování o využití služby: Klient je přímo zapojený do rozhodování o využití služby. Rozsah poskytování služby vychází z jeho individuálních potřeb. Podkladem pro stanovení náplně služby je Systém spolupráce asistenta a klienta. Každý klient si také stanovuje svůj osobní cíl, kterého se prostřednictvím služby snaží dosáhnout. Názory, připomínky i stížnosti klientů jsou jedním z podkladů k hodnocení efektivity poskytované služby. Způsob vyřizování stížností klientů: Společnost pracuje s připomínkami a stížnostmi. Na všechny připomínky a stížnosti nahlížíme jako na podnět k možnému zkvalitňování naší služby. Neexistuje neoprávněná připomínka nebo stížnost. Každou připomínkou či stížností se zabýváme a řešíme ji dle stanovených postupů. Připomínku nebo stížnost může podat nejen klient naší služby, ale i jeho opatrovník, osoba blízká, či jiná osoba, která má zájem o zvyšování kvality naší služby. S anonymními připomínkami či stížnostmi pracujeme shodným způsobem jako s ostatními připomínkami a stížnostmi, ale bez přímé účasti jejich autora. Každá připomínka, kterou nelze vyřešit do konce služby asistenta, je následně ústně předána koordinátorovi služby a řešena na poradě týmu. Pro účely podání stížnosti má společnost vytvořený formulář pro podávání a vyřizování stížností, který je k dispozici na každém bytě, klient ho obdrží při vstupu do naší služby. Pokud formuláře použije, nebo ztratí, může si vyzvednout další v kanceláři společnosti na adrese: Lužická 7, LIBEREC nebo na adrese Školní 2213 Česká Lípa Ten, kdo stížnost podává, předá vyplněný formulář osobně, prostřednictvím klíčového pracovníka či jiného asistenta, nebo ho zašle poštou do kanceláře sídla společnosti. Stížnost může mít také podobu dopisu. Každá stížnost se eviduje v Knize stížností. Snažíme se okolnosti vedoucí k připomínce nebo stížnosti i samotnou připomínku, nebo stížnost řešit dle stanovených postupů rychle, efektivně a profesionálně. Podmínky ukončení poskytování služby: Klient může smlouvu vypovědět bez udání důvodu. Výpovědní lhůta činí 5 pracovních dnů ode dne doručení písemné výpovědi. Poskytovatel může smlouvy vypovědět z těchto důvodů: - klient opakovaně porušuje pravidla uvedené ve smlouvě - v případě omezení činnosti poskytovatele z důvodu zhoršení finanční situace - v případě ukončení činnosti poskytovatele. Výpovědní lhůta činí v těchto případech 20 pracovních dnů a začíná běžet prvním dnem po doručení písemné výpovědi.

4 Materiálně technické zabezpečení služby: Služba podpora samostatného bydlení je terénní služba, která je poskytována v bytech klientů. Sídlo poskytovatele služby a zázemí pracovníků služby pro lokality Liberec (od data realizace VZ Zajištění sociální služby Podpora samostatného bydlení v Libereckém kraji : lokalita Liberec, Jablonec nad Nisou, Frýdlant, Tanvald je na adrese Lužická 920/7, Liberec. Jedná se o dvoupodlažní dům v areálu Jedličkova ústavu. Objekt má společnost v pronájmu. Zázemí pracovníků poskytujících služby v lokalitě Česká Lípa je na adrese Školní 2213, Česká Lípa Pro práci týmu je k dispozici běžné kancelářské vybavení kancelářské stoly, židle, PC s příslušenstvím a telefon. Časový rozsah poskytování služby v rámci dne a týdne: Asistenti poskytují službu jednotlivým klientům v souladu se Smlouvou součástí které, je sjednaných rozsah poskytovaných služeb, a to jednak z hlediska jejich náplně v návaznosti na individuální potřeby a současně také z hlediska časového rozsahu. Provozní doba poskytování služeb je pondělí až pátek od 7:00 do 20:00 hodin. Popis personálního zajištění poskytovaných sociálních služeb Dle přiloženého Organogramu. Evaluace dosahování cílů plnění zakázky Účelem zakázky je zajištění služby podpora samostatného bydlení na území Libereckého kraje v lokalitě správního území obcí s rozšířenou působností (dále jen ORP ) Liberec, Frýdlant, Jablonec nad Nisou, Tanvald v takovém rozsahu a kvalitě, aby byla zaručena její odpovídající úroveň a dostupnost pro osoby s mentálním postižením, osoby s kombinovanými vadami a aby docházelo k naplňování cílů této služby, tj. napomoci cílové skupině zapojit se do ekonomického, sociálního a kulturního života společnosti, případně i jejich návrat a uplatnění na trhu práce. Rozsah činností a metody práce s klienty služeb, které realizuje Společnost Dolmen prostřednictvím poskytované asistence cílové skupině směřují k naplňován cíle zakázky. Služby jsou jednotlivým klientům poskytované v rozsahu a čase na základě zjištěných potřeb. Pro účely hodnocení efektivity má organizace zavedený systém sledování průběhu služby jednak z hlediska času a také obsahové náplně činností. Vedoucí služeb, sociální pracovnice a metodik průběžně hodnotí aktuální vývoj v situaci klienta a v případě potřeb upravují náplň služeb a jejich rozsah. Asistenti mají možnost konzultovat postup s metodikem. Každému klientovi je po vstupu do služby přidělen klíčový asistent, který s ním spolupracuje na individuálním plánování průběhu sociální služby (zakázce klienta).

5 Osobní cíl klienta Individuální plánování vychází z Osobního cíle klienta, který se s klientem určuje měsíc po vstupu do naší služby. Osobní cíl spolu s dílčími cíli, které povedou k jeho naplňování, jsou součástí individuálního plánu, který vychází z plánovaného rozsahu poskytovaných činností. Individuální plánování Je nástrojem k tomu, aby podpora klienta v jednotlivých oblastech odpovídala jeho skutečným potřebám. Klíčový pracovník společně s klientem zpracovává individuální plány, tak aby jim klient rozuměl, a vede klienta k tomu, aby si sám dokázal říct, co od asistenta potřebuje k tomu, aby byly jeho potřeby vycházející z osobního cíle naplňovány. Individuální plán Na základě individuálního plánu se klíčový asistent domlouvá s klientem o tom, jakým způsobem, za pomoci koho a za jak dlouho lze určitého dílčího cíle dosáhnout. Plán se týká celé řady oblastí v životě klienta, ve kterých má ambice si ještě zvyšovat schopnosti, potřebuje podporu pro jejich udržení ve stávajícím stavu, nebo chce ve svém životě něco změnit Konzultace s metodikem k individuálnímu plánování průběhu služby s klientem probíhají minimálně 1x za 3 měsíce a jeho revize minimálně 1x za rok. Záměrem konzultace je průběžné hodnocení plánování, podpora klíčového asistenta při plánování a kontrola kvality práce klíčového asistenta, na které se zakládá jeho osobní hodnocení Záměrem revize je zhodnotit a zrevidovat spolupráci klienta s klíčovým asistentem. Říci si, co se podařilo a co ne. Revizi provádí metodik s koordinátorem služby PSB a klientem, případně mohou být přítomni účastníci z rodiny nebo opatrovník klienta. Rozsah a náplň služeb je hodnocena v rámci zavedeného systému na několika úrovních, do kterých jsou zapojeni jednotliví klienti, jejich rodinný příslušníci, případně opatrovníci, pracovníci přímé péče a vedení společnosti, v případě potřeb zástupci návazných služeb. Východiska pro hodnocení kvality poskytovaných služeb jsou zapracované ve Standardu č Údaje o kapacitě služby Okamžitá kapacita služby počet osob 8 Okamžitou kapacitou se rozumí maximální kapacita osob, které je sociální služba schopna obsloužit/učinit v jednom okamžiku. Jednotka okamžité kapacity služby: osoba = klient.

6 Pro účely zpracování nabídky musí být okamžitá kapacita služby jednotlivých forem poskytování sociální služby rovna nebo vyšší než minimální okamžitá kapacita poptávaná v zadávací dokumentaci. Pokud je sociální služba již registrovaná a jednotky okamžité kapacity v registru poskytovatelů sociálních služeb se liší od jednotek uvedených v zadávací dokumentaci, uveďte navíc okamžitou kapacitu v jednotkách (jednotky upřesněte) podle registru, případné rozdíly okomentujte. Pokud je okamžitá kapacita v registru menší, než je požadovaná kapacita dle zadávací dokumentace, sdělte, kdy a jakým způsobem bude tato zabezpečena (nejpozději je nutno okamžitou kapacitu zabezpečit na požadovanou dle zadávací dokumentace, a zároveň ji prokázat platným rozhodnutím o registraci sociální služby před podpisem smlouvy o poskytování sociální služby). Unikátnost klientů musí být poskytovatel sociální služby schopen prokázat zadavateli veřejné zakázky při kontrolách zakázky. Pro účely zpracování nabídky musí být minimální kapacita služby za celou dobu trvání projektu jednotlivých forem poskytování sociální služby rovna nebo vyšší než minimální okamžitá kapacita poptávaná v zadávací dokumentaci. Klient služby osoba, která uzavřela písemný nebo ústní kontrakt o poskytování sociální služby; započítává se pouze jednou po dobu trvání projektu, i když během něj využije službu/uzavře kontrakt opakovaně. S takovouto osobou je individuálně plánováno. Veškeré údaje v popisu služby jsou pravdivé a jsem si vědom(a) případných následků, které by pro mne z nepravdivých údajů vyplývaly. V Liberci dne Podpis statutárního zástupce

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY dle 79 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel: Lístek, o.p.s. Kroupova 427/102a, 625 00 Brno - Starý Lískovec Název služby: Pečovatelská služba

Více

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o.

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. 1) Název a místo poskytované služby LCC domácí péče, s.r.o. IČ: 27628418, Průmyslový park Harfa, Poděbradská 540/26, 190 00 Praha

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociální rehabilitace NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: RÚT Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 1101, 738 01 Frýdek-Místek PŘÍLOHA č. 1: POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ

Více

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. Dle zákona č. 108/2006 Sb., 51. Údaje o poskytované sociální službě.

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. Dle zákona č. 108/2006 Sb., 51. Údaje o poskytované sociální službě. Služba Chráněné bydlení CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Dle zákona č. 108/2006 Sb., 51 Údaje o poskytované sociální službě. 1. Název a místo zařízení nebo místo poskytování sociální služby. Název: Centrum sociálních

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Smlouva o poskytnutí sociální služby kterou uzavřely dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném

Více

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby Standard č. 1 Cíle a způsob poskytování služby Obsah 1 KRITERIUM 1a... 2 1.1 Poslání... 2 1.2 Cíle... 2 1.3 Zásady... 3 1.4 Cílová skupina... 3 1.5 Podmínky pro poskytování služby... 4 1.6 Služby nemohou

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Oblastní charita Uherský Brod Sociálně terapeutická dílna Ambulantní forma

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby 1. Druh sociální služby: Podpora samostatného bydlení Identifikátor sociální služby: 4353078 2. Forma sociální služby: terénní 3. Působnost služby: ORP Liberec,

Více

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty Veřejný závazek Veřejný závazek Chráněného bydlení Vejprty je základní charakteristikou této registrované sociální služby a určuje pravidla jejího fungování. Všichni zaměstnanci se řídí tímto Veřejným

Více

Model sociální služby Podpora samostatného bydlení

Model sociální služby Podpora samostatného bydlení Model sociální služby Podpora samostatného bydlení Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Oblastní charita Uherský Brod Druh služby Sociálně terapeutická dílna Identifikátor 6420497 Forma služby Ambulantní forma Název zařízení

Více

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby Standard č. 1 Cíle a způsob poskytování služby Obsah 1 KRITERIUM 1a... 3 1.1 Poslání... 3 1.2 Cíle... 3 1.3 Zásady... 4 1.4 Okruhy osob... 4 1.5 Věková struktura:... 5 1.6 Podmínky pro poskytování služby...

Více

Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením

Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením Uzavřená dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi těmito

Více

Smlouva o poskytnutí služby rané péče v rámci projektu č.. /ze dne..

Smlouva o poskytnutí služby rané péče v rámci projektu č.. /ze dne.. Smlouva o poskytnutí služby rané péče v rámci projektu č.. /ze dne.. Smluvní strany: Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02 zastoupená MUDr. Ing. Robertem

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Poskytovatel: KSK centrum o.p.s., adresa sídla: Sedlec 125, 360 10 Karlovy Vary IČO: 708 00 812 Sociální služba: Terénní programy (dále jen TP ) Telefon: 724

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, 794 01 Krnov Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26, 793

Více

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty... 1 Název a adresa zařízení... 2 Poslání

Více

Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova Polikliniky Vsetín ), Vsetín

Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova Polikliniky Vsetín ), Vsetín Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Auxilium o.p.s. Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova

Více

SNN v ČR Centrum denních služeb pro sluchově postižené

SNN v ČR Centrum denních služeb pro sluchově postižené SNN v ČR Smlouva o poskytování sociálně aktivizačních služeb (dále jen Smlouva) která se uzavírá podle 66 o poskytování sociálně aktivizačních služeb pro seniory a osoby se zdravotním postižením zákona

Více

spolu v souladu s 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli tuto

spolu v souladu s 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli tuto Diakonie ČCE středisko v Jablonci nad Nisou Se sídlem: E. Floriánové 8, 466 01 Jablonec nad Nisou IČO: 736 33 992 Tel.: 730 844 353 e-mail: sas.jablonec@diakonie.cz zastoupené: Bc. Lenkou Špringlovou jakožto

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Název poskytovatele: Druh služby: Jméno služby: Forma služby: Název zařízení a místo poskytování: Dítě a kůň, z.s. Sdružení pro hipoterapii Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Ambulantní, terénní

Více

Příloha č. 3 Dokumentace programu 113 310

Příloha č. 3 Dokumentace programu 113 310 Obsah standardů kvality sociálních služeb 1. Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb a) Poskytovatel má písemně definováno a zveřejněno poslání, cíle a zásady poskytované sociální služby a okruh osob,

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Projekt Podpora a rozvoj služeb v komunitě pro osoby se zdravotním postižením v Libereckém kraji reg. č. CZ /0.0/0.

Projekt Podpora a rozvoj služeb v komunitě pro osoby se zdravotním postižením v Libereckém kraji reg. č. CZ /0.0/0. Příloha č. 2 Projekt Podpora a rozvoj služeb v komunitě pro osoby se zdravotním postižením v Libereckém kraji reg. č. CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0003862 Popis realizace poskytované sociální služby 1. Druh

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Popis realizace poskytování sociální služby Název právnické osoby: Židovská obec Brno Sídlo: tř.kpt. Jaroše 3, Brno 602 00 IČO: 49465473 Identifikátor služby: 7212143 Statutární orgán: JUDr. Jáchym Kanarek

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1 VNITŘNÍ PRAVIDLA vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, 339 01 Klatovy 1 p l a t n o s t o d 1. 1.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro

Více

od roku 1989 procesem transformace sociální péče zajišťovaná státem se proměnila v široké spektrum nabídky sociálních služeb poskytovaných též

od roku 1989 procesem transformace sociální péče zajišťovaná státem se proměnila v široké spektrum nabídky sociálních služeb poskytovaných též od roku 1989 procesem transformace sociální péče zajišťovaná státem se proměnila v široké spektrum nabídky sociálních služeb poskytovaných též nestátními neziskovými organizacemi, církvemi, samosprávou

Více

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. Dle zákona č. 108/2006 Sb., 51. Údaje o poskytované sociální službě.

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. Dle zákona č. 108/2006 Sb., 51. Údaje o poskytované sociální službě. Služba Chráněné bydlení CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Dle zákona č. 108/2006 Sb., 51 Údaje o poskytované sociální službě. 1. Název a místo zařízení nebo místo poskytování sociální služby. Název: Centrum sociálních

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85 PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26,

Více

ZÁKLADNÍ PROHLÁŠENÍ. Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ

ZÁKLADNÍ PROHLÁŠENÍ. Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ ZÁKLADNÍ PROHLÁŠENÍ Základní prohlášení shrnuje informace o tom, jaké služby poskytujeme, pro koho, jakým způsobem, kam směřujeme ve svém

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY (Příloha č. 1 ke smlouvě o poskytování sociální služby osobní asistence) A) ZÁKLADNÍ ÚDAJE O POSKYTOVATELI Polovina nebe, o. p. s., se sídlem K dolům 73/65,

Více

KVALITA SOCIÁLNÍ PRÁCE. Radka Michelová

KVALITA SOCIÁLNÍ PRÁCE. Radka Michelová KVALITA SOCIÁLNÍ PRÁCE Radka Michelová Kvalita??? Jak hodnotit kvalitu sociální práce? Subjektivní x objektivní hodnocení. Hodnotící kritéria. Hodnotitelé. Vnitřní hodnocení Kdo? Jak často? Kritéria? Výstupy?

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Příloha č. 1 Poskytovatel : Městská část Praha 20 Úřad městské části Jívanská 647/10 193 21 Praha 9 Druh sociální služby (dle zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ) : 40 pečovatelská služba POPIS

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU POSLÁNÍ sociální služby Sociálně terapeutické dílny Hanáček (dále jen STD ) individuálně podporují osoby s lehkým a středně těžkým mentálním postižením při zlepšování sebeobsluhy,

Více

Informace o poskytování služby P-B-P-D-01/

Informace o poskytování služby P-B-P-D-01/ Stránka 1/6 Informace o poskytování sociální služby 1) Základní údaje o poskytovateli MESADA, z. s. se sídlem: nábřeží 1. máje 2518, 397 01 Písek IČ: 265 87 955 Statutární zástupce: Mgr. Tamara Křivánková,

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby (dále jen Smlouva ) uzavřená podle zákona č. 108/2006 Sb., v platném znění (dále jen Zákon )

Smlouva o poskytnutí sociální služby (dále jen Smlouva ) uzavřená podle zákona č. 108/2006 Sb., v platném znění (dále jen Zákon ) Smlouva o poskytnutí sociální služby (dále jen Smlouva ) uzavřená podle zákona č. 108/2006 Sb., v platném znění (dále jen Zákon ) 1. Smluvní strany Klient příjmení a jméno: rodné číslo: trvalé bydliště:

Více

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město Středisko denních služeb Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město, PRŮVODCE SLUŽBOU Denní centrum služeb pro osoby

Více

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby M ě s t o K r a s l i c e Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Základní údaje Zřizovatel pečovatelské služby: MĚSTO KRASLICE Adresa: Městský úřad Kraslice, nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice

Více

57 Azylové bydlení Pobytová služba, poskytovaná pro území města Rumburk a Šluknovského výběžku.

57 Azylové bydlení Pobytová služba, poskytovaná pro území města Rumburk a Šluknovského výběžku. POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY 57 Azylové bydlení Pobytová služba, poskytovaná pro území města Rumburk a Šluknovského výběžku. Poskytovatel: CEDR komunitní centrum, občanské sdružení, Křižíkova 918/32,

Více

Pravidla. Sociálně aktivizační služby pro seniory

Pravidla. Sociálně aktivizační služby pro seniory Pravidla Sociálně aktivizační služby pro seniory Sociálně aktivizační služby jsou poskytovány v souladu se standardy kvality, dle metodik, předpisů a vnitřních směrnic poskytovatele sociálních služeb.

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO 44 99 02 60 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 39 osobní asistence NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 39 ZN 713 Osobní asistence Znojmo, Horní Česká 6,

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Odlehčovací služba Místo poskytování služby: Urxova 297/4, Třebeš, 500 06 Hradec Králové 6 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Adresa sídla poskytovatele:,

Více

INFORMACE DOMOVA SENIORŮ VIDIM O STANDARDECH KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

INFORMACE DOMOVA SENIORŮ VIDIM O STANDARDECH KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB INFORMACE DOMOVA SENIORŮ VIDIM O STANDARDECH KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Domov seniorů Vidim, příspěvková organizace poskytuje sociální službu dle zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách a vyhlášky 505/2006,

Více

SMLOUVA. o poskytování Odlehčovacích služeb

SMLOUVA. o poskytování Odlehčovacích služeb uzavřená mezi: SMLOUVA o poskytování Odlehčovacích služeb Kostka Krásná Lípa p. o. Masarykova 1094/4 407 46 Krásná Lípa zastoupená ředitelkou Hanou Volfovou (dále poskytovatel) a Jméno, příjmení: Datum

Více

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce Seznamte se s výhodami státem registrované terénní sociální služby Společnosti Společně proti času o.p.s. Váš partner pro spokojené stáří ve Vašem domácím prostředí Společně s naší péči a pomocí při každodenních

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Smlouva o poskytnutí sociální služby kterou uzavřely dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném

Více

Standardy kvality sociálně právní ochrany dětí

Standardy kvality sociálně právní ochrany dětí Standardy kvality sociálně právní ochrany dětí Standard č. 1 Místní a časová dostupnost MěÚ Černošice poskytuje sociálně-právní ochranu (dále jen SPO) následovně: Pondělí 8:00 17:00 Úterý 8:00 16:00 Středa

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: JORDÁN Třinec, sociálně aktivizační služby Poslání

Více

Smlouva o poskytování služby

Smlouva o poskytování služby Smlouva o poskytování služby Podpora samostatného bydlení 1) Pan (paní): Bydliště: Zastoupen(a) opatrovníkem: v textu této smlouvy dále jen uživatel služby a 2) Rytmus od klienta k občanovi o.p.s. Londýnská

Více

vedoucí přímé péče sociální pracovnice ředitelka Verze: 01

vedoucí přímé péče sociální pracovnice ředitelka Verze: 01 Zvyšování kvality poskytované sociální služby Nahrazuje: Proces nový dokument Jméno a příjmení Funkce Podpis Seniorpark Valašské Meziříčí, Domov pro seniory Žerotínova 1568 757 01 Valašské Meziříčí Zpracování:

Více

Metodika pro uzavření a ukončení smlouvy o poskytnutí sociální služby - denní stacionář. 2. Průběh uzavření smlouvy o poskytování sociální služby

Metodika pro uzavření a ukončení smlouvy o poskytnutí sociální služby - denní stacionář. 2. Průběh uzavření smlouvy o poskytování sociální služby Metodika pro uzavření a ukončení smlouvy o poskytnutí sociální služby - denní stacionář 1. Odpovědné osoby Smlouvu o poskytování sociální služby připravuje a vyřizuje sociální pracovnice. Vyhotovenou smlouvu

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace I. Označení smluvních stran Poskytovatel sociální služby: Duševní zdraví, o. p. s., zastoupená sociální pracovnicí nám. Přerovského povstání

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Příloha č. 1 Poskytovatel: Domov seniorů Břeclav Druh poskytované služby: denní stacionář 46 Název a místo realizace poskytované sociální služby: Domov seniorů Břeclav, příspěvková organizace Na Pěšině

Více

Smlouva číslo 000/2015 o poskytování pečovatelské služby ze dne

Smlouva číslo 000/2015 o poskytování pečovatelské služby ze dne Smlouva číslo 000/2015 o poskytování pečovatelské služby ze dne Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Domov pro seniory a Pečovatelská služba v Žatci, příspěvková organizace IČ: 00830411

Více

Informovanost o poskytované sociální službě

Informovanost o poskytované sociální službě Aktualizace předchozí verze z 1. 7. 2010 SQ 12 Informovanost o poskytované sociální službě Domov pro osoby se zdravotním postižením, Dvořákova 1128, Kadaň Zřizovatel: Krajský úřad Ústeckého kraje Velká

Více

Příloha 2. Obsah standardů kvality sociálních služeb

Příloha 2. Obsah standardů kvality sociálních služeb Příloha 2 Obsah standardů kvality sociálních služeb 1. Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb a) Poskytovatel má písemně definováno a zveřejněno ano poslání, cíle a zásady poskytované sociální služby

Více

Projektové záměry v rámci výzvy pro kraje z Operačního programu zaměstnanost Jednání Kolegia obcí K21

Projektové záměry v rámci výzvy pro kraje z Operačního programu zaměstnanost Jednání Kolegia obcí K21 Jednání Kolegia obcí K21 20. 11. 2015 1 2 Hlavní cíl projektu Zajištěním dostupnosti a rozvojem vybraných sociálních služeb v komunitě umožnit osobám se zdravotním postižením setrvat ve svém přirozeném

Více

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02. Raná péče. Dřevařská 13, Cheb 350 02

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02. Raná péče. Dřevařská 13, Cheb 350 02 Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02 Raná péče Dřevařská 13, Cheb 350 02 Nejčastější dotazy a otázky týkající se sociální služby Rané péče Informace

Více

PODPORA A ROZVOJ SLUŽEB V KOMUNITĚ PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V LIBERECKÉM KRAJI

PODPORA A ROZVOJ SLUŽEB V KOMUNITĚ PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V LIBERECKÉM KRAJI Projekt PODPORA A ROZVOJ SLUŽEB V KOMUNITĚ PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V LIBERECKÉM KRAJI CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0003862 Liberecký kraj, Krajský úřad Libereckého kraje 25. 10. 2017 POPIS PROJEKTU

Více

Azylový dům pro matky s dětmi Budečská

Azylový dům pro matky s dětmi Budečská Popis realizace poskytované sociální služby Azylový dům pro matky s dětmi Budečská Tento dokument je soubor informací o této sociální službě. Další informace je možno poskytnout a dotazy zodpovědět telefonicky,

Více

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE Název dokumentu: Dohoda o výkonu pěstounské péče Druh dokumentu: Základní dokument revidovaný Identifikační znak: PPR/SQ10 Datum vypracování: Vypracoval:

Více

INFORMACE O PRŮBĚHU POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ

INFORMACE O PRŮBĚHU POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ TyfloCentrum Ostrava, o. p. s. náměstí Msgre Šrámka 1760/4, 702 00 Ostrava IČ: 25863151 INFORMACE O PRŮBĚHU POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ Obsah 1. Poslání služeb odborného sociálního poradenství

Více

Systém sociálních služeb v České republice

Systém sociálních služeb v České republice WORKSHOP ZAMĚŘENÝ NA SYSTÉM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Systém sociálních služeb Otrokovice 10. září 2009 Ing. Alena Havlíková vedoucí oddělení sociálních služeb sociální odbor MěÚ Otrokovice Co rozumíme pod pojmem

Více

Terénní sociální služba v Ralsku

Terénní sociální služba v Ralsku Terénní sociální služba v Ralsku Zpracovala: Bc. Holasová Lenka Terénní sociální služba Terénní sociální služba v Ralsku je poskytována prostřednictvím terénních programů podle 69 zákona č. 108/2006 Sb.,

Více

Krycí list standardů kvality sociálních služeb

Krycí list standardů kvality sociálních služeb Krycí list standardů kvality sociálních služeb a) Poskytovatel má písemně definováno a zveřejněno poslání, cíle a zásady poskytované sociální služby a okruh osob, kterým je určena, a to v souladu se zákom

Více

VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ NA OBDOBÍ

VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ NA OBDOBÍ VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ NA OBDOBÍ 2018-2020 Do Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje

Více

SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S

SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S se sídlem Syllabova 19, Ostrava-Vítkovice SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S k zajištění jednotného postupu při přijímání a vyřizování podnětů a stížností klientů a ostatních občanů ke službám poskytovaných organizací,

Více

Diakonie ĆCE středisko Světlo ve Vrchlabí. Sídlo Komenského 616, Vrchlabí, Telefon ,

Diakonie ĆCE středisko Světlo ve Vrchlabí. Sídlo Komenského 616, Vrchlabí, Telefon , Poskytovatel Název a druh sociální služby Diakonie ĆCE středisko Světlo ve Vrchlabí Spirála (sociální rehabilitace) Sídlo Komenského 616, Vrchlabí, 543 01 Telefon 499 423 566, 733 780 506 E-mail Webové

Více

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a Posláním služby je poskytnout osobám se zdravotním postižením, zejména pak s mentálním a kombinovaným postižením podporu a pomoc směřující k samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti. Poskytnout podporu

Více

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace I. Označení smluvních stran MENS SANA o.s. zastoupená Mgr. Jaroslavou Saidlovou, předsedkyní Rady sdružení MENS SANA o.s. Ukrajinská 1533/13

Více

V / Individuální plánování průběhu sociální služby

V / Individuální plánování průběhu sociální služby STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2019 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO, POBOČKA PÍSEK KARLA ČAPKA 2549, 397 01 PÍSEK IČO: 70 86 98 12 ZŘIZOVATEL: JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, Karviná-Nové Město. středisko Služeb Závodní 1667, Karviná-Nové Město,

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, Karviná-Nové Město. středisko Služeb Závodní 1667, Karviná-Nové Město, SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město středisko Služeb Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město, PRŮVODCE SLUŽBOU Denní centrum služeb www.socsluzbykarvina.cz

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Domov na Kalvárii s.r.o. Jaroměřice 271, 569 44 IČ: 287 74 604 VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY O nás Poskytovatelem je Domov na Kalvárii s.r.o., poskytující sociální službu typu pečovatelská

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi - STONOŽKA (reg. Krajský úřad JMK, č. 9926088) Číslo smlouvy..

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi - STONOŽKA (reg. Krajský úřad JMK, č. 9926088) Číslo smlouvy.. SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi - STONOŽKA (reg. Krajský úřad JMK, č. 9926088) Číslo smlouvy.. Pan/paní (slečna): Datum narození: Trvale bytem: Adresa

Více

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od STANDARD Č.9 Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 3. 5. 2017 Organizační struktura a počet pracovních míst Stanovení počtu a struktury zaměstnanců je v kompetenci ředitele

Více

Smlouva o poskytování osobní asistence

Smlouva o poskytování osobní asistence Smlouva o poskytování osobní asistence Uzavřená dle 91 a 39 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více

Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od

Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od 01. 09. 2018

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍCH SLUŽEB PRO RODINY S DĚTMI

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍCH SLUŽEB PRO RODINY S DĚTMI SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍCH SLUŽEB PRO RODINY S DĚTMI kterou uzavřely dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách (dále jen Smlouva ) a v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: osobní asistence NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: TABITA Třinec, osobní asistence; Jablunkovská 241, 739 61 Třinec PŘÍLOHA č. 1: POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ

Více

A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 65ZR817,

A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 65ZR817, Příloha 65ZR859-27/1 Datum změny: leden 2017 NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČ 44990260 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 65 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE

INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE KDO JSME Domov důchodců Roudnice nad Labem,, IČO 828998, (dále jen Domov). Zřizovatelem je Město Roudnice nad Labem, Karlovo nám. 21, 413 01 Roudnice nad Labem, IČO 264334.

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009. Zřizovatelem služby je Český červený kříž oblastní

Více

Příloha k registraci sociální služby Osobní asistence. Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha k registraci sociální služby Osobní asistence. Popis realizace poskytování sociální služby Příloha k registraci sociální služby Osobní asistence I. Základní údaje: Popis realizace poskytování sociální služby Název poskytovatele soc.služby: Komplexní domácí péče Ezra Forma: nestátní zdravotnické

Více

Smlouva o poskytování sociální služby - osobní asistence, na dobu neurčitou kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli

Smlouva o poskytování sociální služby - osobní asistence, na dobu neurčitou kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli Smlouva o poskytování sociální služby - osobní asistence, na dobu neurčitou kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli I. Smluvní strany Jméno a příjmení: datum narození: trvalé bydliště: PSČ: v

Více

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod.

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod. NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO :44 99 02 60 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 40 pečovatelská služba NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 40 JI 512 Charitní pečovatelská služba Telč, Špitální

Více

Smlouva č... o poskytování soc. služby OSOBNÍ ASISTENCE

Smlouva č... o poskytování soc. služby OSOBNÍ ASISTENCE D o m o v S r d c e v d l a n í c h s o c i á l n í s l u ž b y J i ř í k o v příspěvková organizace Města Jiříkov Filipov č. p. 65, 407 53 Jiříkov Email : terennisluzby@ddfilipov.cz Terénní služby se

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Poskytovatel: Stacionář mezi mosty Trutnov Náchodská 359,54101 Trutnov IČO: 70153884 v textu této smlouvy dále jen stacionář Klient: a Jméno a příjmení:. Datum narození:..

Více

Základní prohlášení Domova pro seniory Krč

Základní prohlášení Domova pro seniory Krč Základní prohlášení Domova pro seniory Krč Obsah 1. Smysl dokumentu... 2 2. Seznámení zaměstnanců a klientů se Základním prohlášením... 2 3. Základní prohlášení Domova pro seniory Krč... 3 3.1. Poslání...

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Přílohy: Metodický pokyn č.1 Etický kodex zaměstnanců Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009.

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY Centrum sociálně rehabilitačních služeb Hlučín CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HRABYNĚ, se sídlem Hrabyně 202, 747 67 Hrabyně 3, příspěvková organizace Ministerstva práce

Více

Dospělí lidé s mentálním a vícenásobným postižením, kteří v současné době nemají možnost pracovat z různých důvodů na běžném trhu práce.

Dospělí lidé s mentálním a vícenásobným postižením, kteří v současné době nemají možnost pracovat z různých důvodů na běžném trhu práce. Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ 794 01 Sociálně terapeutická dílna, B. Smetany 35, Město Albrechtice, PSČ 793 95 Popis realizace služby Posláním sociálně terapeutické

Více

Smlouva o poskytování osobní asistence

Smlouva o poskytování osobní asistence Smlouva o poskytování osobní asistence č. OA/ / kterou podle 90 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli: 1) Pan/Paní..... (jméno, příjmení, titul), narozen/a:..., bydlištěm:....,

Více

Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče

Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče v denním stacionáři pro osoby se zdravotním postižením č.j. : xxx/xxxx/ds Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli: 1) Pan (paní)... (jméno a příjmení), nar....

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Standard kvality č.1 Poskytovatel: SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Smlouva č. Sociální služby Karviná, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná - Nové Město IČO: 709 97 136 zastoupený

Více