starejte se o buňky, které se za to postarají o vás regenerace a podpora všech systémů vašeho těla

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "starejte se o buňky, které se za to postarají o vás regenerace a podpora všech systémů vašeho těla"

Transkript

1 starejte se o buňky, které se za to postarají o vás regenerace a podpora všech systémů vašeho těla

2

3 Limu moui: dar zdraví od samotných bohů. Je bájným polynéským polobohem: Havajci mu dali jméno Maui. Obyvatelé Nového Zélandu mu říkali stejně jako sobě Maori. A pro Tonžany to byl Moui. Byl to on, kdo ukradl oheň ostatním bohům a předal jej lidem, aby mohly jejich národy vzkvétat. V současnosti je se slovem moui spojována myšlenka světla a života. Vyjadřuje zdraví mysli, těla i ducha. To vysvětluje, proč Tonžané nazývají zdraví podporující, hnědé mořské řasy, které sbírají již stovky let ve svých nedotčených vodách, Limu Moui. Právě výtažek z těchto mořských řas koncentrovaný, zesílený a ukrytý v každé lahvi nápoje FuCoyDon bude regenerovat a podporovat vaše buňky.

4

5 Co kdybyste mohli svoji stravu doplnit o jednu z nejmocnějších mořských rostlin? A co kdyby vám tato rostlina mohla nabídnout vzácnou a účinnou formu podpory vašeho těla na buněčné úrovni a podpořit správné fungování ozdravných funkcí vašich vlastních biologických regeneračních procesů? Připadali byste si, jako byste našli poklad, že? Dobrá zpráva pro vás i vaše buňky: tento doplněk EXISTUJE a čeká na vás v nápoji FuCoyDon UFG Intensified. Dlouhá historie podpory zdraví Pokud věříte, že je nápoj FuCoyDon darem z přírody, vítejte do klubu. Nápoj FuCoyDon obsahuje výtažek z Limu Moui, hnědých mořských řas bohatých na phytonutrienty, jež jsou již celá staletí uctívána mnoha generacemi Tonžanů, kteří tuto životodárnou látku sbírají v moři. Řasy Limu Moui jsou bohaté na fucoidan (foo-coy-den) síranový polysacharid. Tonžané mořským řasám dokonce říkají andělské vlasy. Tento složitý cukr byl dosud podroben více než 900 studiím, které objevily jeho úžasné schopnosti. Limu Moui má ve své biologické matici obsaženy tři typy fucoidanů: typ U, F a G. To znamená, že se díky němu budou vaše buňky cítit jako v ráji. Cokoliv pomáhá vašim buňkám, pomáhá i vám Fucoidan... demonstruje širokou škálu vnitřních biologických aktivit, říká Dr. H.Y. Park. 1 Fucoidan začíná úplně od základů, když podporuje ozdravné funkce vašich buněk. Základní myšlenka je jednoduchá: cokoliv pomáhá vašim buňkám, pomáhá i vám. Fucoidan tuto myšlenku naplňuje, protože podporuje imunitní, trávicí, oběhové, neurologické i gastrointestinální systémy.* Podporuje funkci jater.* A rovněž podporuje mechanismy ve vašem těle, které produkují energii, takže se budete cítit svěží a plní síly!* *Tato prohlášení nebyla hodnocena Úřadem pro léky a potraviny. Tyto produkty nejsou určeny k diagnostice, léčbě nebo prevenci chorob.

6 Případová studie: Okinawa, Japonsko, nejzdravější místo na světě Lidé na Okinawě jedí více mozuku (tak v Japonsku nazývají řasy Limu Moui) bohatého na fucoidan než kdokoliv jiný na planetě. Zároveň dosahují nejvyššího věku na celém světě. Čím to, že u populace Okinawy platí: více lidí nad 100 let (na obyvatel) než kdekoliv jinde ve světě 2,3 průměrná délka života u mužů i žen více než 65 let 2,3 nejvyšší průměrná délka života u žen ve všech věkových kategoriích 2,3 jedny z nejnižších úrovní úmrtí následkem tří nejhorších zabijáků ve Spojených státech: rakovina, infarkt a mrtvice 2,3 nižší úroveň volných radikálů v jejich krvi 2,3 lepší stav jejich kardiovaskulárního systému 2,3 lidé nad sto let jen nepřežívají, ale naopak jsou svěží a plní energie 2,3 Okinawské geny Může to být jen genetikou, že jsou obyvatelé Okinawy tak dlouho zdraví? Kvalitní geny rozhodně pomáhají, ale nepředstavují ten nejdůležitější faktor. Sourozenci dlouholetých obyvatel Okinawy, kteří se z ostrova odstěhovali, nežijí ani zdaleka tak dlouho jako ti, kteří na něm zůstali. 2,3 Tajemstvím ukrývajícím se za neuvěřitelným zdravím lidí z Okinawy je jejich životní styl a stravování. Fucoidan každý den Každý den mnoho obyvatel Okinawy konzumuje mozuku, neboli Limu Moui, obsahující fucoidan. Stejně jako v případě Tongy, i zde se hnědým řasám daří v moři kolem ostrova. Mnoho vědců zastává teorii, že fucoidan, ve spojení s fyzickou aktivitou a stravováním, podporuje zdraví a dlouhý život obyvatel Okinawy. Ve skutečnosti tvrdí, že nic jiného nemá takový vliv na tolik částí těla, jako právě fucoidan. Lidé z Okinawy souhlasí s Tonžany: když jde o podporu zdraví, je Limu Moui darem od ostrovních bohů. Doplňte svoji zdravou stravu o Limu Moui v nápoji FuCoyDon může jít o nejúčinnější zdroj podpory buněk na světě!

7

8 Podpora regenerace buněk 10 bilionů důvodů, proč doplňovat stravu o nápoj FuCoyDon Toto je vaše tělo Zdá se jako jeden velký celek, ale když se na něj podíváte pod mikroskopem, uvidíte, že se skládá přibližně z 10 bilionů buněk. Ty se dělí asi na 200 různých typů. Každý orgán a každý systém ve vašem těle dává vzniknout specializovaným buňkám. Buňky se starají samy o sebe. Absorbují živiny, které potřebují k životu a správnému fungování, vylučují odpadní látky a toxiny, opravují samy sebe, replikují se a regenerují. Běžnou funkci buněk může ovlivnit mnoho různých věcí: nedostatek správných živin, znečištění, nebezpečné chemikálie, stárnutí, genetické mutace a další. Pokud něco poruší nebo poškodí vaše buňky, negativně ovlivní samotné základy všech systémů vašeho těla. Nápoj FuCoyDon podporuje regenerační proces buněk 5,6 * a tím podporuje zdraví téměř každého systému ve vašem těle!* *Tato prohlášení nebyla hodnocena Úřadem pro léky a potraviny. Tyto produkty nejsou určeny k diagnostice, léčbě nebo prevenci chorob.

9

10

11 Zdravé buňky, zdravé tělo Výzkumy ukazují úchvatný regenerační potenciál nápoje FuCoyDon s na podporu zdraví mnoha různých biosystémů. Imunitní systém Věda vidí příslib fucoidanu v podpoře 7, 8, 9 imunitního systému.* Játra Nápoj FuCoyDon podporuje 10, 11 správnou funkci jater.* Oběhový systém Výzkumy ukazují, že fucoidan podporuje oběhový systém.* 12 Neurologický systém Fucoidan může nabídnout značnou podporu zdraví neurologického systému.* 13 Energie a metabolismus buněk Řasy obsahující fucoidan podporuje zdravý metabolismus buněk a procesy produkce energie.* 14 Trávicí systém Fucoidan podporuje funkci vašeho gastrointestinálního systému.* 15 Kromě zde citovaných zdrojů existuje spousta dalších studií, které ukazují sílu a účinky fucoidanu. Není proto divu, že ti, kdo Limu Moui pravidelně přidávají do svého jídelníčku, jsou podle vlastních slov mnohem zdravější.* 16 Jste připraveni vychutnat si regenerační účinky nápoje FuCoyDon? *Tato prohlášení nebyla hodnocena Úřadem pro léky a potraviny. Tyto produkty nejsou určeny k diagnostice, léčbě nebo prevenci chorob.

12

13 Patentovaný proces společnosti Sisel zintenzivňuje sílu Limu Moui! Obsah síry v Limu Moui tělu pomáhá zpracovat fucoidan. Jenže obsah síry v hnědých řasách je různý. Když je obsah síry malý, nemusíte potenciálu Limu Moui využít na maximum. Navýšení obsahu síry vede ke zvýšení počtu síranových skupin v molekule fucoidanu, což zlepšuje účinnost mnoha zdraví prospěšných funkcí. 17 Společnost Sisel si patentovala proces, pomocí kterého dokáže maximalizovat obsah síry v nápoji FuCoyDon, takže budete moci plně využít všech výhod, které Limu Moui nabízí! 18 tři typy fucoidanu: U, F a G. Jako by to nestačilo, podařilo se nám tento doplněk přetavit do nápoje, který skvěle chutná. V každé lahvi na vás čeká něco, nad čím budete moci říct jen ohromené wow!. Výjimečný produkt je ještě vylepšen Nápoj FuCoyDon se nijak nepodobá žádnému jinému pokrmu či nápoji z mořských řas na světě, poskytuje intenzivní podporu struktuře a přirozeným regeneračním funkcím vašich buněk. A co víc, používáme čistý, koncentrovaný výtažek z mořských řas obsahující

14 Tonžský bůh Moui vás zve, abyste ochutnali sílu nápoje FuCoyDon Z Tongy až k vám. Tisíce let starodávné ostrovní moudrosti vám sdělí vše, co potřebujete vědět, stovky moderních vědeckých studií tyto znalosti ještě podpoří. Pokud chcete svým buňkám a celému svému tělu dopřát intenzivní, regenerační zážitek, stačí z nápoje FuCoyDon udělat každodenní součást svého života. Kontaktujte osobu, která vám dnes dala tuto brožuru, a ona vám pomůže s objednávkou. Trojúhelník života Nezapomeňte! Používejte produkt FuCoyDon UFG Intensified ve spojení s produktem Sisel s Eternity, čímž podpoříte svoji dlouhověkost, a s produktem SpectraMaxx, čímž podpoříte základní výživu. Společně tyto produkty tvoří tzv. Triangle of Life tři klíčové aspekty vašeho zdravého života.

15

16 1. Park, H.Y., et al. Anti-inflammatory effects of fucoidan through inhibition of NF- B, MAPK and Akt activation in lipopolysaccharide-induced BV2 microglia cells. Food Chem Toxicol Aug;49(8): Epub 2011 May Stibich, Mark Ph.D. The Okinawans Japanese Longevity and Healthy Aging. Web: About.com. < okinawan_aging.htm> 3. The Okinawa Centenarian Study: Investigating the World s Longest Lived People. Web: Okinawa Centenarian Study. < 4. Brain, Marshall. How Cells Work. How Stuff Works. Web. howstuffworks.com/environmental/life/cellular-microscopic/cell.htm 5. Giraux J>, et al., Modulation of human endothelial cell proliferation and migration by fucoidan and heparin. Eur J Cell Biol Dec.; 77(4): Rhee, K.H., and K.H. Lee. Protective effects of fucoidan against-radiationinduced damage of blood cells. Arch Pharm Res Apr;34(4): Epub 2011 May Giraux, J., et al. Modulation of human endothelial cell proliferation and migration by fucoidan and heparin. Eur J Cell Biol Dec;77(4): Kar, S., et al. Fucoidan cures infection with both antimony-susceptible and -resistant strains of Leishmania donovani through Th1 response and macrophage-derived oxidants. J Antimicrob Chemother Mar;66(3): Epub 2011 Jan Araya, N. Fucoidan therapy decreases the proviral load in patients with human T-lymphotropic virus type-1-associated neurological disease. Antivir Ther. 2011;16(1): Van Oosten, M., et al. Scavenger receptor-like receptors for the binding of lipopolysaccharide and lipoteichoic acid to liver endothelial and Kupffer cells. J Endotoxin Res. 2001;7(5): Hong, S.W., et al. Suppression by Fucoidan of Liver Fibrogenesis via the TGF- /Smad Pathway in Protecting against Oxidative Stress. Biosci Biotechnol Biochem May 30;75(5): Epub 2011 May Thorlacius, H., et al. The polysaccharide fucoidan inhibits microvascular thrombus formation independently from P- and l-selectin function in vivo 13. Park, H.Y., et al. Anti-inflammatory effects of fucoidan through inhibition of NF- B, MAPK and Akt activation in lipopolysaccharide-induced BV2 microglia cells. Food Chem Toxicol Aug;49(8): Epub 2011 May a brown seaweed extract, improves metabolism, immune response, energy and chelates heavy metals. Posit Health News Spring;(No 16): Matsumoto, S.,et al. Fucoidan derived from Cladosiphon okamuranus Tokida ameliorates murine chronic colitis through the down-regulation of interleukin-6 production on colonic epithelial cells. Clinical and Experimental Immunology. June 2004, vol. 136, no.3 pp (8). 16. Wilcox, Bradley J. M.D., D. Craig Wilcox, Ph.D, and Makoto Suzuki, M.D. The Okinawa Diet Plan: Get Leaner, Live Longer, and Never Feel Hungry. Clarkson Potter, New York: Jacket cover. 17. Koyanagi, S., et. al. Oversulfation of fucoidan enhances its anti-angiogenic and antitumor activities. Biochem Pharmacol Jan 15;65(2): Soeda, S. et. al. Fibrinolytic and anticoagulant activities of highly sulfated fucoidan. Biochem Pharmacol Apr 15;43(8): Sisel International, LLC 1328 West Spring Creek Place Springville, Utah F Sisel International, LLC. Všechna práva vyhrazena..

říká se, že život je krátký.

říká se, že život je krátký. říká se, že život je krátký. my říkáme, že nemusí být krátký. Resveratrol zřejmě nejúžasnější vědecké znovuobjevení současné doby Starověké národy to popsaly nejlépe, když tvrdily, že život nemusí být

Více

NUTRILITE DOUBLE X a NUTRILITE Daily

NUTRILITE DOUBLE X a NUTRILITE Daily NUTRILITE DOUBLE X a NUTRILITE Daily Co je to zdraví? Zdraví je stav úplné fyzické, mentální a sociální pohody, nejen pouhá absence nemoci.* *Definice Světové zdravotnické organizace Faktory ovlivňující

Více

BrainVitality. Stárnoucí mozek prochází postupnými strukturálnímí a funkčními změnami.

BrainVitality. Stárnoucí mozek prochází postupnými strukturálnímí a funkčními změnami. Stárnoucí mozek prochází postupnými strukturálnímí a funkčními změnami. Mozek se začíná zmenšovat od 25 let a v 70 letech ztratil už 25 % své velikosti. Mozková činnost spotřebuje 20-25 % veškerého kyslíku,

Více

Moderní odborníci na výživu věří, že plody jujuby jsou bohaté na vitamíny a mají vysokou nutriční a medicínskou hodnotu.

Moderní odborníci na výživu věří, že plody jujuby jsou bohaté na vitamíny a mají vysokou nutriční a medicínskou hodnotu. Datlový sirup TIENS Datlový sirup Čínští lékaři věří, že Jujuba Udržuje lidi fit Doplňuje energii Posiluje játra, slezinu a žaludek Vyživuje krev Zklidňuje nervy Moderní odborníci na výživu věří, že plody

Více

(c) Tomáš Brouček 2014, www.dobreoci.cz

(c) Tomáš Brouček 2014, www.dobreoci.cz MAKULÁRNÍ DEGENERACE ČÁST 4 - - OD SYMPTOMŮ K PŘÍÍČIINÁM Tomáš Brrouček Jsem rád, že se Vám dostaly do rukou všechny předešlé e- knihy o makulární degeneraci a možnostech jejího léčení. Víte již, na čem

Více

SPIRULINA CO TO JE? Spirulina je modrozelená řasa.

SPIRULINA CO TO JE? Spirulina je modrozelená řasa. TIENS SPIRULINA SPIRULINA CO TO JE? Spirulina je modrozelená řasa. Na. Zemi se poprvé objevila přibližně před 3,5 miliardami let a je to jedna z nejstarších forem života na této planetě. Přirozeně se vyskytuje

Více

P R O B I O T I C K Ý D O P L N Ě K S T R A V Y

P R O B I O T I C K Ý D O P L N Ě K S T R A V Y INOVACE 2010 Inovace 2010 od LR! S formulí PRO12- exkluzivně od LR! P R O B I O T I C K Ý D O P L N Ě K S T R A V Y INOVACE 2010 PROBIOTIC12 Co jsou probiotika? CO JSOU PROBIOTIKA? Lidské střevo obsahuje

Více

Předmět: Biologie Školní rok: 2010/11 Třída: 1.L. Jméno: Dolák Patrik Datum: 4.12. Referát na téma: Jsou všechny tuky opravdu tak špatné?

Předmět: Biologie Školní rok: 2010/11 Třída: 1.L. Jméno: Dolák Patrik Datum: 4.12. Referát na téma: Jsou všechny tuky opravdu tak špatné? Jméno: Dolák Patrik Datum: 4.12 Referát na téma: Jsou všechny tuky opravdu tak špatné? Tuky se v zásadě dělí na přirozené a umělé. Rozlišují se zejména podle stravitelnosti. Nedávný průzkum renomované

Více

Otázky a odpovědi. TIENS Kardi krillový olej s rakytníkem řešetlákovým

Otázky a odpovědi. TIENS Kardi krillový olej s rakytníkem řešetlákovým TIENS Kardi krillový olej s rakytníkem řešetlákovým 1. Co je TIENS Kardi krillový olej s rakytníkem řešetlákovým? TIENS Kardi je výživový doplněk obsahující olej z antarktického krillu, olej z plodů rakytníku

Více

Nutria. Unikátní směs výtažků z ovoce a zeleniny doplněných o SelenoExcel a další nezbytné látky.

Nutria. Unikátní směs výtažků z ovoce a zeleniny doplněných o SelenoExcel a další nezbytné látky. Nutria Unikátní směs výtažků z ovoce a zeleniny doplněných o SelenoExcel a další nezbytné látky. Název produktu: Nutria Složení: Využití jako prevence: Využití jako podpora léčby: Definice působení v organizmu:

Více

Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO!

Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO! Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO! Uvolnění i výživa pokožky Hloubkové čištění pokožky při současném zvyšování hladiny hydratace a prodyšnosti Zklidnění unavených svalů Oživení metabolismu pokožky

Více

Kloubní výživa Ecce Vita s hydrolizovaným Kolagenem

Kloubní výživa Ecce Vita s hydrolizovaným Kolagenem Kloubní výživa Ecce Vita s hydrolizovaným Kolagenem Tento produkt byl vyvinut ve spolupráci Mudr. Davida Freje, Ing. Ivety Jecmik Skuherské a odborníků z Japonska. Funkční a dobře vstřebatelná kombinace

Více

kombinace stvořená v nebi megatonikum vyrobené společností Sisel

kombinace stvořená v nebi megatonikum vyrobené společností Sisel kombinace stvořená v nebi megatonikum vyrobené společností Sisel 40 silných antioxidantů 74 základních stopových minerálů velké množství multivitamínů a fytonutrientů obohacených o přírodní kyselinu fulvovou

Více

Změny v parametrech imunity v průběhu specifické alergenové imunoterapie. Vlas T., Vachová M., Panzner P.,

Změny v parametrech imunity v průběhu specifické alergenové imunoterapie. Vlas T., Vachová M., Panzner P., Změny v parametrech imunity v průběhu specifické alergenové imunoterapie Vlas T., Vachová M., Panzner P., Mechanizmus SIT Specifická imunoterapie alergenem (SAIT), má potenciál ovlivnit imunitní reaktivitu

Více

Představujeme rituál péče o pleť Ecollagen. Viditelně mladší pleť již ve 4 krocích

Představujeme rituál péče o pleť Ecollagen. Viditelně mladší pleť již ve 4 krocích Představujeme rituál péče o pleť Ecollagen Viditelně mladší pleť již ve 4 krocích 35 + Pro každý typ pleti Alain Mavon, PhD, Ředitel Institutu výzkumu pleti Oriflame O fenoménu rostlinných kmenových buněk

Více

CaliVita C-Rx Cream. Formujte své tělo CaliVita C-Rx krémem!

CaliVita C-Rx Cream. Formujte své tělo CaliVita C-Rx krémem! CaliVita C-Rx Cream Formujte své tělo CaliVita C-Rx krémem! Nejste sami! Na světě jsou miliony lidí ztrápených nevzhlednou a nepříjemnou celulitidou. Ta stojí za tlustými ďolíčky, které se kumulují v různých

Více

Propojení výuky oborů Molekulární a buněčné biologie a Ochrany a tvorby životního prostředí. Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/

Propojení výuky oborů Molekulární a buněčné biologie a Ochrany a tvorby životního prostředí. Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/ Propojení výuky oborů Molekulární a buněčné biologie a Ochrany a tvorby životního prostředí Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/28.0032 Ekologie a aplikovaná biotechnologie rostlin BOT/EABR Garant: Božena Navrátilová

Více

Granátové jablko. elixír krásy a mládí už ve starých kulturách. přirozená schopnost neutralizovat škodlivý vliv volných radikálů

Granátové jablko. elixír krásy a mládí už ve starých kulturách. přirozená schopnost neutralizovat škodlivý vliv volných radikálů Pomegranate elixír krásy a mládí už ve starých kulturách přirozená schopnost neutralizovat škodlivý vliv volných radikálů chrání pokožku před vnějšími vlivy intenzivně ji regeneruje hydratuje a napomáhá

Více

KONCENTROVANÝ DATLOVÝ SIRUP

KONCENTROVANÝ DATLOVÝ SIRUP KONCENTROVANÝ DATLOVÝ SIRUP TIENS KONCENTROVANÝ DATLOVÝ SIRUP Hlavní surovina Tiens Koncentrovaného datlového sirupu se připravuje z nejkvalitnějších plodů čínské datle jujuba, varieta Golden Silk. Je

Více

Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO!

Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO! Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO! Uvolnění i výživa pokožky Hloubkové čištění pokožky při současném zvyšování hladiny hydratace a prodyšnosti Zklidnění unavených svalů Oživení metabolismu pokožky

Více

MODERNÍ VÝŽIVA JEDNODUŠE

MODERNÍ VÝŽIVA JEDNODUŠE MODERNÍ VÝŽIVA JEDNODUŠE 2016 TM MODERNÍ VÝŽIVA JEDNODUŠE ŽIJEME V USPĚCHANÉ DOBĚ A ČASTOKRÁT VOLÍME FAST FOOD JAKO NEJJEDNODUŠŠÍ ŘEŠENÍ, ALE NAŠE TĚLA TÍM MOHOU PŘICHÁZET O DŮLEŽITÉ VITAMINY A MINERÁLY,

Více

VYBUDUJTE SI ŠÍROKOU DÁLNICI

VYBUDUJTE SI ŠÍROKOU DÁLNICI VYBUDUJTE SI ŠÍROKOU DÁLNICI DĚLAT ZDRAVÁ ROZHODNUTÍ JE SKVĚLÝ ZPŮSOB JAK POSÍLIT SVOU VÝŽIVOVOU SUPERDÁLNICI A SVÉ TĚLO. Nezapomínejte na hydrataci Pokud vypijete denně alespoň 8 sklenic vody (2 l), budete

Více

Barny s Celadrin Extra silný. Profesionální značka pro ty, kterým jiné přípravky na klouby neúčinkují

Barny s Celadrin Extra silný. Profesionální značka pro ty, kterým jiné přípravky na klouby neúčinkují Barny s Celadrin Extra silný Profesionální značka pro ty, kterým jiné přípravky na klouby neúčinkují Proč bolí klouby? Onemocnění pohybového aparátu má mnoho příčin, bolestivost kloubů má však jednu hlavní

Více

Jak s touto knihou pracovat 15 Přidejte se ke komunitě Řešení hladiny krevního cukru už dnes 19 Trpíte diabezitou? 21

Jak s touto knihou pracovat 15 Přidejte se ke komunitě Řešení hladiny krevního cukru už dnes 19 Trpíte diabezitou? 21 Obsah OBSAH Jak s touto knihou pracovat 15 Přidejte se ke komunitě Řešení hladiny krevního cukru už dnes 19 Trpíte diabezitou? 21 ÚVOD Diabezita: To, co neznáte, vás může zabít 23 ČÁST I POCHOPENÍ SOUDOBÉHO

Více

Česko ORGANICKÉ MINERÁLY BIOGENNÍ PRVKY VÁPNÍK, ŽELEZO, JÓD, ZINEK, SELÉN,

Česko ORGANICKÉ MINERÁLY BIOGENNÍ PRVKY VÁPNÍK, ŽELEZO, JÓD, ZINEK, SELÉN, Česko ORGANICKÉ MINERÁLY BIOGENNÍ PRVKY VÁPNÍK, ŽELEZO, JÓD, ZINEK, SELÉN, CHRÓM, Calcium, Magnesium Organické Minerály ORGANICKÉ MINERÁLY Zásadní zvláštností všech přípravků linie «Organické minerály»

Více

SRDEČNĚ-CÉVNÍ SYSTÉM NERVOVÁ SOUSTAVA ENERGETICKÝ METABOLISMUS

SRDEČNĚ-CÉVNÍ SYSTÉM NERVOVÁ SOUSTAVA ENERGETICKÝ METABOLISMUS SRDEČNĚ-CÉVNÍ SYSTÉM NERVOVÁ SOUSTAVA ENERGETICKÝ METABOLISMUS CS Get Up Přípravek s energetizujícím účinkem, stimulující, má vliv na hladinu energetického metabolismu, podporuje normální činnost nervové

Více

QUICK! prodluž si svůj den

QUICK! prodluž si svůj den QUICK! prodluž si svůj den = LAHODNÝ POVRCH ŽVÝKACÍ ČÁST JÁDRO S ENERGIÍ O PRODUKTU Každý den řešíme mnoho různých úkolů najednou. V rytmu moderního života je těžko udržet svou aktivitu po dobu celého

Více

Paliativní péče péče o terminálně nemocné a umírající doporučený postup pro praktické lékaře

Paliativní péče péče o terminálně nemocné a umírající doporučený postup pro praktické lékaře Paliativní péče péče o terminálně nemocné a umírající doporučený postup pro praktické lékaře Myšlenky pro současnost a budoucnost MUDr.Bohumil Skála,PhD Praktický lékař pro dospělé Brno 2006 Vize Paliativní

Více

běh zpomalit stárnutí? Dokáže pravidelný ZDRAVÍ

běh zpomalit stárnutí? Dokáže pravidelný ZDRAVÍ Dokáže pravidelný běh zpomalit stárnutí? SPORTEM KU ZDRAVÍ, NEBO TRVALÉ INVALIDITĚ? MÁ SE ČLOVĚK ZAČÍT HÝBAT, KDYŽ PŮL ŽIVOTA PROSEDĚL ČI DOKONCE PROLEŽEL NA GAUČI? DOKÁŽE PRAVIDELNÝ POHYB ZPOMALIT PROCES

Více

Autor: Mgr. Lucie Baliharová. Téma: Vitamíny a minerální látky

Autor: Mgr. Lucie Baliharová. Téma: Vitamíny a minerální látky Název školy: Základní škola Dukelských bojovníků a mateřská škola, Dubenec Autor: Mgr. Lucie Baliharová Název: VY_32_INOVACE_20/09_Zdravý životní styl Téma: Vitamíny a minerální látky Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1355

Více

Mléko a mléčné výrobky ve výživě seniorů

Mléko a mléčné výrobky ve výživě seniorů Mléko a mléčné výrobky ve výživě seniorů Ing. Jiří Kopáček, CSc. Českomoravský svaz mlékárenský Tisková konference propagačního a edukačního programu Mléko vás zdraví 08.11.2019 Měnící se demografický

Více

Lze onemocnění prostaty ovlivnit životním stylem a stravou?

Lze onemocnění prostaty ovlivnit životním stylem a stravou? Lze onemocnění prostaty ovlivnit životním stylem a stravou? VILÍM ŠIMÁNEK Praha 7.12.2016 Které faktory se podílí na nádorovém onemocnění prostaty a jejím biochemickém návratu. Lze je ovlivnit? Co může

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Téma / kapitola Mendelova 2. stupeň Základní Zdravověda

Více

Nemáte Žádné Reference?

Nemáte Žádné Reference? Nemáte Žádné Reference? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Každý začíná s tím, že žádné nemá. Všichni ale musíme odněkud začít. Z vlastní zkušenosti se mi nesčetněkrát potvrdilo, že když umístíte reference,

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

aneb Jak funguje mozek

aneb Jak funguje mozek Alenčin sen aneb Jak funguje mozek Vychází 25. října Jerzy Vetulani Maria Mazurková Host Ilustrace Marcin Wierzchowski Bohatě ilustrovaná naučná kniha dětem srozumitelně a s osobitým vtipem odhaluje složitá

Více

Život s karcinomem ledviny

Život s karcinomem ledviny Život s karcinomem ledviny Život s karcinomem ledviny není lehký. Ale nikdo na to nemusí být sám. Rodina, přátelé i poskytovatelé zdravotní péče, všichni mohou pomoci. Péče o pacienta s karcinomem buněk

Více

Trápívaly mě problémy svalů a kloubů teď mám ARTHROREVITAL. tobolky. unikátní směs optimální kloubní výživy a bioaktivních látek z 11 druhů bylin

Trápívaly mě problémy svalů a kloubů teď mám ARTHROREVITAL. tobolky. unikátní směs optimální kloubní výživy a bioaktivních látek z 11 druhů bylin Herbamedicus, s.r.o. Trápívaly mě problémy svalů a kloubů teď mám ARTHROREVITAL tobolky unikátní směs optimální kloubní výživy a bioaktivních látek z 11 druhů bylin Arthrorevital ARTHROREVITAL Pomoc při

Více

Unicity, Inc., 2006. Bios Life Complete Odstranění největšího škůdce

Unicity, Inc., 2006. Bios Life Complete Odstranění největšího škůdce Unicity, Inc., 2006 Bios Life Complete Odstranění největšího škůdce PROBLÉM Kardiovaskulární onemocnění a vysoký cholesterol Diagram onemocnění. 1,500,000 1,300,000 1,200,000 900,000 600,000 554,643 300,000

Více

FOS Sirup. Buďte krásní zevně i uvnitř

FOS Sirup. Buďte krásní zevně i uvnitř FOS Sirup Buďte krásní zevně i uvnitř Jak zdravé je Vaše střevo evo? Střevo je největším imunitním orgánem ve Vašem těle. Více jak 70% imunitních buněk lidského těla se nachází ve střevní sliznici. Zdraví

Více

Renaissance Triple Set. Formula 3 KOMPLEX S ANTIOXIDANTY PRODLUŽTE SI MLÁDÍ!

Renaissance Triple Set. Formula 3 KOMPLEX S ANTIOXIDANTY PRODLUŽTE SI MLÁDÍ! Renaissance Triple Set. Formula 3 KOMPLEX S ANTIOXIDANTY PRODLUŽTE SI MLÁDÍ! CO JSOU VOLNÉ RADIKÁLY? VOLNÉ RADIKÁLY jsou reaktivní formy kyslíku, obvykle toxického charakteru. PROČ POVAŽUJEME VOLNÉ RADIKÁLY

Více

Příčina Smrtí ve Světě

Příčina Smrtí ve Světě Příčina Smrtí ve Světě Sebevrařda MVA Vrařda Játra Venkovní Dýchací Mrtvice Infekce Zažívání Kardiovaskulární Rakovi na Data: World Health Organization PROČ SE O TO ZAJÍMAT? DNES SE TO TÝKÁ 5TI VĚCÍ Srdce

Více

VY_32_INOVACE_11.18 1/6 3.2.11.18 Genetika Genetika

VY_32_INOVACE_11.18 1/6 3.2.11.18 Genetika Genetika 1/6 3.2.11.18 Cíl chápat pojmy dědičnost, proměnlivost, gen, DNA, dominantní, recesivní, aleoly - vnímat význam vědního oboru - odvodit jeho využití, ale i zneužití Tajemství genů - dědičnost schopnost

Více

Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: 26. 04. 2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_13_ZSV

Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: 26. 04. 2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_13_ZSV Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: 26. 04. 2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_13_ZSV Ročník: II. Seminář ze základu společenských věd Vzdělávací oblast: Společenskovědní vzdělávání Vzdělávací

Více

www.cerge-ei.cz/share Výsledky studie SHARE 50+ v Evropě

www.cerge-ei.cz/share Výsledky studie SHARE 50+ v Evropě www.cerge-ei.cz/share Výsledky studie SHARE 50+ v Evropě Co dále? Dalším krokem projektu SHARE 50+ v Evropě v roce 2008 a 2009 je sběr a připojení dat životní historie respondentů k již existující databázi

Více

Základní škola Náchod Plhov: ŠVP Klíče k životu

Základní škola Náchod Plhov: ŠVP Klíče k životu VZDĚLÁVACÍ OBLAST: VZDĚLÁVACÍ OBOR: PŘEDMĚT: ČLOVĚK A PŘÍRODA PŘÍRODOPIS PŘÍRODOPIS 8.ROČNÍK Téma, učivo Rozvíjené kompetence, očekávané výstupy Mezipředmětové vztahy Poznámky Úvod, opakování učiva ue

Více

!!!!!!!!!! NOVINKA!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!! NOVINKA!!!!!!!!!! BYAS SENSATION Natural Face Contouring Discover a new you Dnešní moderní technologie umožňují pro omlazení pleti dosáhnutí optimálního výsledku jemným a šetrným způsobem k pokožce a tkáním. Na vrcholu

Více

Nanokorektory v akci. Lepší a levnější než plastika, injekce a další invazivní zásahy do organizmu navíc naprosto bezpečné.

Nanokorektory v akci. Lepší a levnější než plastika, injekce a další invazivní zásahy do organizmu navíc naprosto bezpečné. Nanokorektory v akci Lepší a levnější než plastika, injekce a další invazivní zásahy do organizmu navíc naprosto bezpečné. Nanokorektory všeobecně NANO CORRECTOR je mnohonásobně účinnější než konvenční

Více

VÝZNAM FYZIOLOGICKÉ OBNOVY BUNĚK V MEDICÍNĚ

VÝZNAM FYZIOLOGICKÉ OBNOVY BUNĚK V MEDICÍNĚ OBNOVA A REPARACE 1 VÝZNAM FYZIOLOGICKÉ OBNOVY BUNĚK V MEDICÍNĚ Příklad: Fyziologická obnova buněk: obnova erytrocytů Rychlost obnovy: 2 miliony nových erytrocytů/s (při průměrné době života erytrocytu

Více

Magie Vědomého Uzdravení

Magie Vědomého Uzdravení Magie Vědomého Uzdravení jak za 21 dní nastartovat uzdravení a zbavit se nemocí bez léků a lékařů autor: Jan Čejka www.vedome-uzdraveni.cz Vydavatel: Jan Šuba Makniha.cz rok vydání: 2015 Jan Šuba Makniha.cz

Více

Masáže. Klasická hloubková masáž 30 minut 525 Kč 60 minut 1050 Kč 90 minut 1500 Kč

Masáže. Klasická hloubková masáž 30 minut 525 Kč 60 minut 1050 Kč 90 minut 1500 Kč Nechte se u nás hýčkat... Stačí si vybrat a zarezervovat termín na recepci hotelu, tel. číslo 555, rezervace je doporučená den dopředu nebo minimálně dvě hodiny předem Masáže Druh masáže Délka procedury

Více

TIENS Multifunkční přístroj na masáž hlavy

TIENS Multifunkční přístroj na masáž hlavy TIENS Multifunkční přístroj na masáž hlavy Používejte každý den! Kdykoli! Kdekoli! Často kladené otázky 1. Co přesně je TIENS Multifunkční přístroj na masáž hlavy? TIENS Multifunkční přístroj na masáž

Více

Předspánková suplementace

Předspánková suplementace Předspánková suplementace Přespánková suplementace Předspánková suplementace je zatím v České Republice jedno velké tabu. Málokdo vám u nás dokáže fundovaně referovat o látkách, které přispívají ke zlepšení

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0456 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_187 Jméno autora: Třída/ročník: Mgr. Eva Lopatová

Více

Časté dotazy pro řadu TRUVIVITY BY NUTRILITE

Časté dotazy pro řadu TRUVIVITY BY NUTRILITE Časté dotazy pro řadu TRUVIVITY BY NUTRILITE 1. Co je nutrikosmetika? Nutrikosmetika jsou nutriční výrobky, které mohou pomoci zlepšit strukturu a funkci pleti a napomoci jejímu zdraví a vzhledu. Nutrikosmetika

Více

Civilizační choroby. Jaroslav Havlín

Civilizační choroby. Jaroslav Havlín Civilizační choroby Jaroslav Havlín Civilizační choroby Vlastnosti Nejčastější civilizační choroby Příčiny vzniku Statistiky 2 Vlastnosti Pravděpodobně způsobené moderním životním stylem (lifestyle diseases).

Více

Trouw Nutrition Biofaktory s.r.o.

Trouw Nutrition Biofaktory s.r.o. Uchopte příležitost ke zlepšení výkonnosti svého stáda Zdravý růst Vyšší mléčná produkce Vyšší celoživotní užitkovost Silné, odolné dojnice Trouw Nutrition Biofaktory s.r.o. Jednoduchá, přirozená cesta

Více

PŘÍRODNÍ NÁPOJ NATURAL BALANCE

PŘÍRODNÍ NÁPOJ NATURAL BALANCE CO BYSTE MĚLI VĚDĚT O PŘÍRODNÍ NÁPOJ NATURAL BALANCE Chutný, zdravý nápoj pro energii, soustředění a úpravu hmotnosti Obsahuje uhlohydráty s pomalým uvolňováním, díky tomu má nízký glykemický index a udržuje

Více

SKUTEČNÁ KRÁSA PRAMENÍ ZEVNITŘ

SKUTEČNÁ KRÁSA PRAMENÍ ZEVNITŘ SKUTEČNÁ KRÁSA PRAMENÍ ZEVNITŘ / ZNAČKA PŘEDSTAVUJÍ PRŮLOM V KATEGORII PÉČE O PLEŤ NOVÁ, INOVATIVNÍ NUTRIKOSMETICKÁ ZNAČKA DVĚ VEDOUCÍ ZNAČKY NA TRHU SPOLUPRACUJÍ NA URČOVÁNÍ BUDOUCNOSTI PÉČE O PLEŤ /

Více

EVROPSKÝ PARLAMENT NÁVRH ZPRÁVY. Výbor pro zaměstnanost a sociální věci PROZATÍMNÍ ZNĚNÍ 2004/2189(INI)

EVROPSKÝ PARLAMENT NÁVRH ZPRÁVY. Výbor pro zaměstnanost a sociální věci PROZATÍMNÍ ZNĚNÍ 2004/2189(INI) EVROPSKÝ PARLAMENT 2004 ««««««««««««2009 Výbor pro zaměstnanost a sociální věci PROZATÍMNÍ ZNĚNÍ 2004/2189(INI) 7. 1. 2005 NÁVRH ZPRÁVY o sdělení Komise Radě, Evropskému parlamentu, Evropskému hospodářskému

Více

NOVÁ DIMENZE VLASOVÉ PÉČE

NOVÁ DIMENZE VLASOVÉ PÉČE NOVÁ DIMENZE VLASOVÉ PÉČE Pro-Fiber_products leaflet_cz.indd 1 3.6.2015 17:05:44 Pro-Fiber_products leaflet_cz.indd 2 3.6.2015 17:05:48 REGENERACE S ÚČINKEM DELŠÍM NEŽ KDYKOLIV PŘEDTÍM Pro-Fiber_products

Více

Jak na mozek, aby fungoval aneb. PaedDr. Mgr. Hana Čechová

Jak na mozek, aby fungoval aneb. PaedDr. Mgr. Hana Čechová Jak na mozek, aby fungoval aneb pohyb a myšlení PaedDr. Mgr. Hana Čechová Mozek nám jasně říká: Hýbej se, běhej, cvič. neboť Vhodně strukturovaná pohybová aktivita jednoznačně zpomaluje proces stárnutí

Více

Propojení výuky oborů Molekulární a buněčné biologie a Ochrany a tvorby životního prostředí. Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/28.0032

Propojení výuky oborů Molekulární a buněčné biologie a Ochrany a tvorby životního prostředí. Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/28.0032 Propojení výuky oborů Molekulární a buněčné biologie a Ochrany a tvorby životního prostředí Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/28.0032 Dithiokarbamáty: objev a historie 1. Co je známo o toxikologii pesticidů zinebu

Více

Interakce viru klíšťové encefalitidy s hostitelským organismem a patogeneze infekce

Interakce viru klíšťové encefalitidy s hostitelským organismem a patogeneze infekce Parazitologický ústav, Akademie věd České republiky Laboratoř interakcí vektor-hostitel České Budějovice Interakce viru klíšťové encefalitidy s hostitelským organismem a patogeneze infekce Daniel Růžek,

Více

Předmět: PŘÍRODOPIS Ročník: 6. ŠVP Základní škola Brno, Hroznová 1. Výstupy předmětu

Předmět: PŘÍRODOPIS Ročník: 6. ŠVP Základní škola Brno, Hroznová 1. Výstupy předmětu Předmět: PŘÍRODOPIS Ročník: 6. ŠVP ákladní škola Brno, Hroznová 1 Postavení přírodopisu v rámci přírodních věd, efektivnost používání učebnice Žák se umí orientovat v učebnici, pozná učivo rozšiřující.

Více

Nádherné akvarijní rostliny díky perfektně nastavené péči. Systémová péče o rostliny

Nádherné akvarijní rostliny díky perfektně nastavené péči. Systémová péče o rostliny Nádherné akvarijní rostliny díky perfektně nastavené péči Systémová péče o rostliny sera péče o rostliny Vyvážený a kompletní systém pro individuální a účinnou péči o rostliny sera florena pro vodní rostliny,

Více

Program nejvhodnější kombinace produktů. Vyvinut odborníky Vědeckého a inovačního Střediska Společnosti v roce 2001.

Program nejvhodnější kombinace produktů. Vyvinut odborníky Vědeckého a inovačního Střediska Společnosti v roce 2001. Program nejvhodnější kombinace produktů. Vyvinut odborníky Vědeckého a inovačního Střediska Společnosti v roce 2001. Nejmodernější názor na lidské zdraví je souladem pradávných zkušeností a novodobých

Více

Biologická Diversita. Různorodost druhů a genetická diversita uvnitř druhů

Biologická Diversita. Různorodost druhů a genetická diversita uvnitř druhů Biologická Diversita Různorodost druhů a genetická diversita uvnitř druhů Sladkovodní ekosystémy 2.5% světových zásob vody je sladkovodních, z toho 99% led či podzemní voda Velká část využívaná pro zavlažování

Více

Centrová péče o pacienty s cystickou fibrózou: situace v ČR

Centrová péče o pacienty s cystickou fibrózou: situace v ČR Centrová péče o pacienty s cystickou fibrózou: situace v ČR Pavel Dřevínek Ústav lékařské mikrobiologie & motolské CF centrum 2. lékařská fakulta UK FN Motol Co je cystická fibróza (CF) genetické onemocnění

Více

BIOS LIFE SLIM PROČ BIOS LIFE SLIM DŮLEŢITÉ INFORMACE O BIOS LIFE SLIM

BIOS LIFE SLIM PROČ BIOS LIFE SLIM DŮLEŢITÉ INFORMACE O BIOS LIFE SLIM BIOS LIFE SLIM PROČ BIOS LIFE SLIM Je prvním klinicky prověřeným produktem na světě, který byl vyvinut, aby odbourával uložený tuk a k podpoře zdravých hladin cholesterolu. Je vyroben z přírodních ingrediencí.

Více

Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém

Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém Prevence Regenerace Relaxace www.richwayeu.com Feel Better - Heal Faster Amethyst BioMat systém ² Amethyst BioMat je infračervený systém určený pro každodenní

Více

DOMÁCÍ HASICÍ PŘÍSTROJ (ČÁST 2)

DOMÁCÍ HASICÍ PŘÍSTROJ (ČÁST 2) DOMÁCÍ HASICÍ PŘÍSTROJ (ČÁST 2) Hasicí přístroje se dělí podle náplně. Jedním z typů je přístroj používající jako hasicí složku oxid uhličitý. Přístroje mohou být různého provedení, ale jedno mají společné:

Více

TIENS PRODUKTY ŘADY PLUS

TIENS PRODUKTY ŘADY PLUS TIENS PRODUKTY ŘADY PLUS TIENS PRODUKTY ŘADY PLUS TIENS EVROPA OZNAMUJE UVEDENÍ 4 TIENS PRODUKTŮ ŘADY PLUS S VYLEPŠENÝM SLOŽENÍM NA TRH. Kombinace 5000 let starověké čínské moudrosti s moderními západními

Více

Použití tuků mořských ryb v prevenci vzniku metabolického syndromu. Mgr. Pavel Suchánek IKEM Centrum výzkumu chorob srdce a cév, Praha

Použití tuků mořských ryb v prevenci vzniku metabolického syndromu. Mgr. Pavel Suchánek IKEM Centrum výzkumu chorob srdce a cév, Praha Použití tuků mořských ryb v prevenci vzniku metabolického syndromu Mgr. Pavel Suchánek IKEM Centrum výzkumu chorob srdce a cév, Praha Metabolický syndrom 3 z 5 a více rizikových faktorů: - obvod pasu u

Více

DĚLÁME VÁŠ ŽIVOT LEPŠÍ

DĚLÁME VÁŠ ŽIVOT LEPŠÍ DĚLÁME VÁŠ ŽIVOT LEPŠÍ 90-TI DENNÍ TRANSFORMACE 90-ti denní - TRANSFORMACE 90-ti denní TRANSFROMACE je vaše šance jak zlepšit zdraví a postavu. Ve 12-ti týdenním programu vyčistíme váš organismus od toxinů,

Více

Jak jsou propojena ústa s tělem? JAK VAŠE ORÁLNÍ ZDRAVÍ OVLIVŇUJE VAŠE CELKOVÉ ZDRAVÍ

Jak jsou propojena ústa s tělem? JAK VAŠE ORÁLNÍ ZDRAVÍ OVLIVŇUJE VAŠE CELKOVÉ ZDRAVÍ Jak jsou propojena ústa s tělem? JAK VAŠE ORÁLNÍ ZDRAVÍ OVLIVŇUJE VAŠE CELKOVÉ ZDRAVÍ u u u u u u Zdra ve jíst Pít méne alkoholu EALTH Být ve forme Dvakrát denne si cistit zuby Prestat kourit ŘEKNĚTEÁ

Více

Věda chrání spotřebitele v celém potravinovém řetězci. od pole až po talíř. Odhodláni zajistit bezpečnost evropských potravin

Věda chrání spotřebitele v celém potravinovém řetězci. od pole až po talíř. Odhodláni zajistit bezpečnost evropských potravin Věda chrání spotřebitele v celém potravinovém řetězci od pole až po talíř Odhodláni zajistit bezpečnost evropských potravin 2 Věda chrání spotřebitele v celém potravinovém řetězci od pole až po talíř EFSA

Více

Therapeutický pobyt u Mrtvého moře v Izraeli pro děti trpící Atopickým ekzémem

Therapeutický pobyt u Mrtvého moře v Izraeli pro děti trpící Atopickým ekzémem Therapeutický pobyt u Mrtvého moře v Izraeli pro děti trpící Atopickým ekzémem Rotary International District 2240 15.9.2011 Klimatoterapie pro děti 1 Co je atopický ekzém? Také známý jako neurodermatitida

Více

Chronické nemoci jako hlavní faktor nárůstu nákladů na. faktory. MUDr. Alena Šteflová, PhD. Kancelář WHO v ČR

Chronické nemoci jako hlavní faktor nárůstu nákladů na. faktory. MUDr. Alena Šteflová, PhD. Kancelář WHO v ČR Chronické nemoci jako hlavní faktor nárůstu nákladů na zdravotnictví a jejich rizikové faktory MUDr. Alena Šteflová, PhD. Kancelář WHO v ČR Příčiny úmrtí v roce 2005, celosvětově Neinfekční nemoci NonCommunicable

Více

Doporučujeme, pokud nežijete 100% zdravě a máte v rodinné anamnéze vážné civilizační choroby.

Doporučujeme, pokud nežijete 100% zdravě a máte v rodinné anamnéze vážné civilizační choroby. doplněk stravy Doporučujeme, pokud nežijete 100% zdravě a máte v rodinné anamnéze vážné civilizační choroby. Chceme upozornit na to nejdůležitější prevenci. Všechno je důležité, preventivní lékařské prohlídky,

Více

Anežka Mičková, těší mě.

Anežka Mičková, těší mě. Anežka Mičková, těší mě. Profese finančního poradce je v České republice ještě v plenkách. Vždyť finanční poradci začali mít u nás význam až po revoluci v 89 roce, kdy se otevřel trh a lidé si měli z čeho

Více

Vliv přípravku Barny s Kolostrum (Synermune ) na zdravotní stav dětských pacientů s alergickými a imunologickými chorobami

Vliv přípravku Barny s Kolostrum (Synermune ) na zdravotní stav dětských pacientů s alergickými a imunologickými chorobami Vliv přípravku Barny s Kolostrum (Synermune ) na zdravotní stav dětských pacientů s alergickými a imunologickými chorobami Doc. MUDr. Ivan Malbohan, MUDr. Radka Mudrová SOUHRN Skupina 24 dětí s různými

Více

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte. Revoluce v hubnutí podle genu. aneb. LADISLAV TUROŇ /

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte. Revoluce v hubnutí podle genu. aneb. LADISLAV TUROŇ / Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu LADISLAV TUROŇ / WWW.HUBNUTI-PODLE-GENU.CZ Stránka 1 ÚVOD: Rozhodujete se taky jako já před půl rokem, jakým

Více

Hroznovy olej - TO NEJLEPŠÍ Z VINIC -

Hroznovy olej - TO NEJLEPŠÍ Z VINIC - Hroznovy olej WELLNESS KOSMETIKA KULINÁŘSTVÍ DOPLŇKY STRAVY - TO NEJLEPŠÍ Z VINIC - Naše filozofie Při výrobě hroznového oleje zúročujeme dlouholetou praxi z výroby kvalitních vín, kdy se snažíme přenést

Více

Stanovení autoprotilátek proti TSH receptoru

Stanovení autoprotilátek proti TSH receptoru Stanovení autoprotilátek proti TSH receptoru Fejfárková Z., Pikner R. Oddělení klinických laboratoří, Klatovská nemocnice a.s., Klatovy, pikner@nemkt.cz Stanovení autoprotilátek proti TSH receptoru (anti

Více

MTHFR. MethylTetraHydroFolátReduktáza

MTHFR. MethylTetraHydroFolátReduktáza MTHFR MethylTetraHydroFolátReduktáza Co je MTHFR MethylTetraHydroFolátReduktáza GEN MTHFR produkuje enzym MTHFR ENZYM MTHFR pomáhá kyselině listové enzym MTHFR důležitý pro vstřebávání kyseliny listové

Více

Vhodnost. Je vyráběna ve Švýcarsku firmou Puris AG. Pro více informací navštivte www.puris.ch.

Vhodnost. Je vyráběna ve Švýcarsku firmou Puris AG. Pro více informací navštivte www.puris.ch. O kúře CO JE DETOXIKACE? Detoxikace je proces, který tělo denně vykonává, kdy jsou toxiny uvolňovány a odstraňovány pomocí jater, plic, ledvin, lymfatického systému a kůže. Dnešní strava s vysokým obsahem

Více

Výzkum a technologie budoucnosti

Výzkum a technologie budoucnosti Výzkum a technologie budoucnosti Anna Holubová holubann@gmail.com Centrum podpory aplikačních výstupů a spin-off firem 1. LF UK Pokročilé technologie v diabetologii Zimní semestr 2016/17 Transplantace

Více

Mohl by brain shuttle dopravit léky pro Huntingtonovu chorobu tam, kde jsou potřebné?

Mohl by brain shuttle dopravit léky pro Huntingtonovu chorobu tam, kde jsou potřebné? Novinky ve výzkumu Huntingtonovy nemoci. Ve srozumitelném jazyce. Napsáno vědci. Určeno široké huntingtonské veřejnosti. Mohl by "brain shuttle" dopravit léky pro Huntingtonovu chorobu tam, kde jsou potřebné?

Více

PRŮVODCE SVĚTEM WELLNESS

PRŮVODCE SVĚTEM WELLNESS Obchodní družstvo Soběšice HOTEL POD HOŘICÍ PRŮVODCE SVĚTEM WELLNESS Prosíme, vracejte průvodce zpět! Úvodem Vážení klienti, tímto si Vám dovolujeme nabídnout přehled wellness služeb Hotelu pod Hořicí

Více

Rybí tuk s rakytníkem řešetlákovým a vitamínem E. Omega-3. Exkluzivní složení založené na spojení. moderní technologie

Rybí tuk s rakytníkem řešetlákovým a vitamínem E. Omega-3. Exkluzivní složení založené na spojení. moderní technologie Rybí tuk s rakytníkem řešetlákovým a vitamínem E Exkluzivní složení založené na spojení starověkých čínských poznatků a moderní technologie Proč jsou mastné kyseliny důležité? mastné kyseliny patří do

Více

Detoxikace organismu díky 10 potravinám

Detoxikace organismu díky 10 potravinám Detoxikace organismu díky 10 potravinám Detoxikace, neboli očista organismu je čím dál více oblíbená. Každý den díky nezdravému životnímu stylu zahlcujeme náš organismus škodlivými látkami. A právě detoxikace

Více

Tematický plán učiva BIOLOGIE

Tematický plán učiva BIOLOGIE Tematický plán učiva BIOLOGIE Třída: Prima Počet hodin za školní rok: 66 h 1. POZNÁVÁME PŘÍRODU 2. LES 2.1 Rostliny a houby našich lesů 2.2 Lesní patra 2.3 Živočichové v lesích 2.4 Vztahy živočichů a rostlin

Více

Fakta o hubnutí, která vám vyrazí dech. aneb. Počítače a genetika nám pomáhají zhubnout

Fakta o hubnutí, která vám vyrazí dech. aneb. Počítače a genetika nám pomáhají zhubnout Fakta o hubnutí, která vám vyrazí dech aneb Počítače a genetika nám pomáhají zhubnout MUDr. Jaroslav Orlík www.orlikovi.cz Máte nadváhu? Vážíte více, než je zdrávo? Už jste několikrát dodržovali všechna

Více

KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE SE SÍDLEM V OSTRAVĚ

KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE SE SÍDLEM V OSTRAVĚ KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE SE SÍDLEM V OSTRAVĚ 5 tipů pro zdravou výživu v novém roce Velmi častým tématem různých novoročních předsevzetí bývá hubnutí a zdravá výživa. Nejen redukce

Více

OBSAH Přípravky Renokin vč. ceníku. 1 Složení Renokinu.. 2 Účinek Renokinu... 3 Pro koho je Renokin určen.. 6

OBSAH Přípravky Renokin vč. ceníku. 1 Složení Renokinu.. 2 Účinek Renokinu... 3 Pro koho je Renokin určen.. 6 OBSAH Přípravky Renokin vč. ceníku. 1 Složení Renokinu.. 2 Účinek Renokinu... 3 Pro koho je Renokin určen.. 6 - 1 Revitalizační roztok Renokin Zamezuje vypadávání vlasů a obnovuje růst nových vlasů. Jeho

Více

BUNĚČNÁ TRANSFORMACE A NÁDOROVÉ BUŇKY

BUNĚČNÁ TRANSFORMACE A NÁDOROVÉ BUŇKY BUNĚČNÁ TRANSFORMACE A NÁDOROVÉ BUŇKY 1 VÝZNAM BUNĚČNÉ TRANSFORMACE V MEDICÍNĚ Příklad: Buněčná transformace: postupná kumulace genetických změn Nádorové onemocnění: kolorektální karcinom 2 3 BUNĚČNÁ TRANSFORMACE

Více

Maturitní témata Biologie MZ 2017

Maturitní témata Biologie MZ 2017 Maturitní témata Biologie MZ 2017 1. Buňka - stavba a funkce buněčných struktur - typy buněk - prokaryotní buňka - eukaryotní buňka - rozdíl mezi rostlinnou a živočišnou buňkou - buněčný cyklus - mitóza

Více

Pohybová aktivita a životospráva u adolescentů

Pohybová aktivita a životospráva u adolescentů Oponentský posudek bakalářské práce Pohybová aktivita a životospráva u adolescentů Pavlína Blatná studentka III. ročníku bakalářského studia ošetřovatelství, prezenční forma studia Období dospívání je

Více

Proč nám chutná Nezdravé?

Proč nám chutná Nezdravé? Proč nám chutná Nezdravé? Česká společnost pro Výživu a vegetariánství stavíme mosty k vegetariánství Každý kdo chce udělat jeden nebo deset kroků směrem ke zdravé výživě Musí jít tou cestou, kterou již

Více