Stránka 1 z 24. Stavební opravy zříceniny hradu. Helfenburk. Etapa II.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stránka 1 z 24. Stavební opravy zříceniny hradu. Helfenburk. Etapa II."

Transkript

1 Stránka 1 z 24 Stavební opravy zříceniny hradu Helfenburk Etapa II. Duben 2015

2 Stránka 2 z 24 Obsah I. Šírší vazby a celkový situační plán... 3 II. Současný stav... 5 III. Popis jednotlivých objektů současný stav IV. Architektonický návrh stavebních úprav... 7 V. Technický popis VI. Dokladová část VII. Rozpočet na dílčí části oprav... 24

3 Stránka 3 z 24 I. Šírší vazby a celkový situační plán Širší vztahy ve vazbě na krajské město České Budějovice Širší vztahy ve vazbě na Obec Bavorov

4 Ortofotomapa Stránka 4 z 24

5 Stránka 5 z 24 II. Současný stav Stručná charakteristika. Hrad založený roku 1355 Janem, Oldřichem, Josefem a Petrem II. z Rožumberka. Jeho výstavbu povolil Karel IV. Listinou z 21. května roku Helfenburk je vystavěn na vrcholu kopce zvaného Malošín v nadmořské výšce 683 m. Jedná se o zajímavý geomorfologický útvar, jehož konfigurace bylo téměř dokonale využito při výstavbě hradu. Koncepce dvoulodního paláce, promyšleného opevnění, chráněná plocha a počet hospodářských budov dodnes vzbuzují respekt. V přilehlém okolí hradu na dnes zalesněných úbočích Malošína jsou zřetelně patrny zbytky rozlehlého a hospodářsky velmi atraktivního podhradí z doby, kdy byl Helfnburk na tehdy odlesněném vrchu dominantou krajiny. Schwarzenberkové poslední šlechtický rod, který hrad vlastnil, v druhé polovině 18. Století na jeho údržbu rezignovali a poskytli ho okolnímu obyvatelstvu jako zdroj stavebního materiálu. Hrad tím pádem přišel o dřevěné konstrukce (krovy, stropy); o důležité stavební prvky (zárubně, klenební oblouky oken, dveří, ale i bran) a bohužel i o některé historické cenné artefakty. Obrazy hradu z 19. století jen dokladují rychlost chátrání. První snahy o záchranu hradu můžeme zaznamenat až ve dvacátých letech XX. Století. Jsou zaznamenány, ať již příznivé nebo negativně, dobovými názory na záchranu památek, úrovní odborného dohledu, entusiasmem zúčastněných osob stejně, jako množstvím vynaložených finančních prostředků. III. Popis jednotlivých objektů současný stav. Vnější hradební pás sever Vypadávající části zdiva u paty zdí (včetně východní bašty), místy již přecházející ve svislou erozi na vnější straně, na vnitřní straně tatáž situace, způsobená zhroucením kleneb střílen a oken. Pravděpodobným důvodem (nebo jedním z důvodů) je tlak sedimentu na vnitřní straně hradební zdi a zevnitř bašty. V baště situace horší vizuálně patrné vytlačování zdiva. Vstupní brána most V současné době ve špatném stavu stavu, potřeba oprav. Střední hradební pás, druhá brána V úseku východně od bergfrítu zdevastován, nutno zajistit proti sesuvu na dolní nádvoří bezpečnost návštěvníků. Východní konec cenné architektonické prvky výstavby hradeb ve svahu, nutná záchrana. Západně od bergfrítu potřeba doplnění erodovaného spojovacího materiálů a části zdiva ve vazbě na věž a v patě zdi.

6 Stránka 6 z 24 Druhá brána Revize zaklenutí, menší eroze zdiva. Strážní věž berfrít. Vypadané zdivo a erodovaný spojovací materiál u paty a v dolní čtvrtině věže. Opravy z počátku 90-tých let minulého století působí dojmem nedokončené akce. Věž byla dozděna, nicméně ochoz zůstal nezastřešen a veškerá dešťová voda a tající sníh vsakují do zdiva, vymývají spojovací materiál a ničí vnitřní dřevěné konstrukce. Perspektivně je potřebná úprava zastřešení věže a revize vnitřních dřevěných konstrukcí s následnou opravou. Zpřístupnění spodní části věže by hrad učinilo turisticky zajímavějším. Oprava vnějšího přístupového schodiště je s ohledem na pokročilou hnilobu skeletu nutná. Třetí brána s příhrádkem (dvojbraní). Nutná oprava horizontálních částí dvoubraní současný stav znamená přímé ohrožení návštěvníků, vyřazení z prohlídkové trasy nemožné! Vnitřní a jihozápadní hradby, torza hospodářských budov, nádvoří. Vyžadují drobné opravy, v krajních případech snesení rizikových segmentů zdiva. Jejich další úpravou možno provést bez zásahů do historicky cenných částí by se s minimálními náklady dala zvýšit atraktivita hradu a zlepšit provozní zázemí. Východní bašta rozhledna Pokud se týče této další věžové dominanty hradu lze o kamenné konstrukci konstatovat totéž, co bylo uvedeno u bergfrítu. Vnitřní dřevěné konstrukce jsou, přestože výrazně starší, v nesrovnatelně lepším stavu, protože jsou chráněny před povětrnostními vlivy. Hradní palác Za současného stavu vyžaduje statické posouzení. Nedávnou rekonstrukcí kleneb a zdí v západním křídle byla pro jeho záchranu nastoupena dobrá cesta, bohužel neměla pokračování. Hradní příkop a valy. Akutně nevyžadují údržbu ani opravy. Perspektivně naučná stezka tématicky: přírodní arboretum, enviromentalistika.

7 Stránka 7 z 24 IV. Architektonický návrh stavebních úprav Celková situace hradu Výběr míst pro stabilizaci zdiva a kleneb byl v této etapě zvolen zejména s ohledem na bezpečnost návštěvníků hradu a s přihlédnutím k nezbytnosti statického zabezpečení. Největší podíl navržených míst pro stabilizaci je v oblasti vstupní části Menší rozsah prací je navržen na III. nádvoří

8 Stránka 8 z Oprava zaklenuté niky v hradní stěně Rozsah: Velikost zpevňované části je 4 x 1 m. Zdivo je nezbytné očistit, doplnit kameny a doplnit maltovou výplní. Důležité je správně zapřít klenební oblouk v pravém dolním rohu. Zdůvodnění: Velmi důležitá část hraní stěny, pohledově exponovaná.

9 Stránka 9 z Oprava hradní brány Rozsah: Velikost zpevňované části je 3 x 3 x 3 m. Zdivo je nezbytné očistit, doplnit kameny a doplnit maltovou výplní.. Zdůvodnění: Velmi důležitá část hraní stěny, pohledově exponovaná. V roce 2013 došlo k zahájení rychlejší destrukce.

10 Stránka 10 z Oprava klenby II. brány Rozsah: Velikost zpevňované části je 1 x 3 m. Zdivo klenby je nezbytné očistit, doplnit kameny a doplnit maltovou výplní. Před zahájením stabilizace je nezbytné podepřít zpevňovanou část klenby, mírně přizvednout a dospárovat. Při těchto pracích je nezbytné klást důraz na bezpečnost provádění, neboť při neopatrném podepření hrozí zhroucení zpevňované části. Zdůvodnění: Velmi důležitá část hraní stěny, pohledově exponovaná. Z hlediska bezpečnosti návštěvníků se tato oprava jeví jako nejvíce důležitá!

11 4. Oprava zdiva druhého nádvoří v místě styku s hradní věží a zpevnění koruny zdiva Stránka 11 z 24 Rozsah: Velikost zpevňované části je 10 x 1,5 m. Zdivo je nezbytné očistit, doplnit kameny a doplnit maltovou výplní. Zdůvodnění: Velmi důležitá část hraní stěny, pohledově exponovaná. V roce 2013 došlo k zahájení rychlejší destrukce. Tato část hradního opevnění je důležitá i pro možnost celkového uzavření hradu.

12 Stránka 12 z Oprava koruny zdiva III. nádvoří Rozsah: Oprava a zabezpečení koruny hradní stěny III. nádvoří v délce 35 m. Zdivo je nezbytné očistit a korunu stěny zpevnit maltovou výplní. Klenba je dobře přístupné z hradního nádvoří. Zdůvodnění: Velmi důležitá část hradu, pohledově exponovaná, dobře přístupná, kterou lze za minimální finanční prostředky zastabilizovat.

13 Stránka 13 z Oprava zdiva pod schodištěm Rozsah: Velikost zpevňované části je 4 x 4 m. Zdivo je nezbytné očistit, doplnit kameny a doplnit maltovou výplní. Zdůvodnění: Velmi důležitá část hraní stěny, pohledově exponovaná.

14 Stránka 14 z Zajištění zdiva hospodářských budov z XV. století Rozsah: Z důvodů bezpečnosti návštěvníků je nezbytné provést stabilizaci velmi nestabilně stojící části zdiva. Stabilizace bude spočívat v dospárování hlubokých spar a ve statickém zabezpečení. Zdůvodnění: Velmi důležitá část hraní stěny, pohledově exponovaná. V roce 2013 došlo k zahájení rychlejší destrukce. Tato část hradního opevnění je důležitá i pro možnost celkového uzavření hradu.

15 Stránka 15 z 24 A: Varianta stabilizace zdiva dozděním klínu B: Varianta stabilizace zdiva ocelovou kovanou tyčí C: Varianta stabilizace zdiva dřevěným trámem Současný stav 8. Oprava paty strážní věže

16 Stránka 16 z 24 Rozsah: Velikost zpevňované části stěny je 5 x 4 m. Zdivo je nezbytné očistit, doplnit kameny a doplnit maltovou výplní. Opravovaná část je velmi obtížně přístupná, stejně jako možnost výstavby lešení. I přes velkou obtížnost přístupu považuji tuto opravu za jednu z nejdůležitějších. Zdůvodnění: Velmi důležitá část hraní stěny navazující na strážní baštu. Stabilita této steny ovlivňuje stabilitu strážní bašty. Jedná se o jednu z nejcennějších částí hradu, turisticky nejvíce přitahovanou.

17 Stránka 17 z 24 Rozsah: Pouze lokální oprava malé kaverny u vstupu do strážní věže. Zdivo je nezbytné očistit, doplnit kameny a doplnit maltovou výplní. Opravovaná část je velmi obtížně přístupná, stejně jako možnost výstavby lešení. I přes velkou obtížnost přístupu považuji tuto opravu za jednu z nejdůležitějších. Zdůvodnění: Velmi důležitá část hraní stěny navazující na strážní baštu. Stabilita této steny ovlivňuje stabilitu strážní bašty. Jedná se o jednu z nejcennějších částí hradu, turisticky nejvíce přitahovanou.

18 Stránka 18 z 24 V. Technický popis Stabilizace zdiva Bude provedena postupným rozebíráním kamenného zdiva až na soudržnou spáru zdiva. (Jednotlivé kameny budou ukládány do stejných míst odkud byly rozebrány.) Kamenné zdivo bude znovu dozděno z očištěných vlhkých kamenů na maltu vápenopískovou s přídavkem přírodního kameniva frakce 0,2 0,4 mm a kusového hašeného vápna z vápenky Čertovy schody. Spárování Veškeré zdivo nově vybudované svislé konstrukce bude vyspárované obloukovou sparou na úroveň cca 1 2 cm pod úroveň zdiva. Spárovací hmota bude směsí : drcený stávající maltový sediment, hašené vápno Čertovy schody, přírodní kamenivo plavené frakce 0,2 0,4 mm. Po karbonizaci malty bude provedeno ošetření spáry roztokem baurexu vody a vodního skla. Po zahájení stavebních prací a provedení prvního 1m2 bude na kontrolní den přizván projektant a zástupce památkového úřadu. Kontrolováno bude zejména: - Frakce a barevnost malty - Vazba kamenného zdiva - Očištění zdících kamenů - Bezpečnost provádění prací a zajištění staveniště Po ukončení stavebních prací bude vyklizeno staveniště a terén a cesty budou uvedeny do původního stavu, jako před zahájením prací. K vyklizenému a upravenému staveništi bude přizván projektant a zástupce památkového úřadu.

19 Stránka 19 z 24 VI. Dokladová část Autorizace ČKA Živnostenské oprávnění Výpis z obchodního rejstříku

20 Stránka 20 z 24

21 Stránka 21 z 24

22 Stránka 22 z 24

23 Stránka 23 z 24

24 Stránka 24 z 24 VII. Rozpočet na dílčí části oprav Viz samostatná příloha

Stavební opravy zříceniny hradu. Helfenburk

Stavební opravy zříceniny hradu. Helfenburk Stavební opravy zříceniny hradu Helfenburk Leden 2014 Obsah I. Šírší vazby a celkový situační plán... 3 II. Současný stav... 5 III. Popis jednotlivých objektů současný stav.... 5 IV. Akutní potřeby údržby

Více

Statické posouzení a návrh statického zajištění

Statické posouzení a návrh statického zajištění Statické posouzení a návrh statického zajištění konstrukce ostění Vlčí jámy v NP Podyjí. Vypracoval: Ing. Aleš Čeleda AC-projekt Znojmo, Dobšická 12 Datum: II/2015 1 STATICKÉ POSOUZENÍ: -----------------------------------------------------------------------------

Více

Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty

Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty Výroční zpráva za rok 2011 Zpráva o činnosti OS za rok 2011 Činnost OS pro záchranu hradu Kostomlaty vycházela výhradně z plnění společně stanoveného Plánu aktivit 2011, jenž je součástí naší VIZE 2018.

Více

Obsah: 1. Technická zpráva. 2. Přílohy: 3. Výkaz výměr. V Liberci, duben 2011 Vypracovali: Ing. Jiří Kafka Ing. Milan Zrník

Obsah: 1. Technická zpráva. 2. Přílohy: 3. Výkaz výměr. V Liberci, duben 2011 Vypracovali: Ing. Jiří Kafka Ing. Milan Zrník Název akce: Návrh opravy vstupního schodiště Místo: Objekt krematoria, Liberec 1, U krematoria 460 Investor: Statutární město Liberec, 460 59 Liberec 1, Nám. Dr. E. Beneše 1 Projektant: AGORA - stavební

Více

V Českém ráji se zřítila část skály

V Českém ráji se zřítila část skály V Českém ráji se zřítila část skály Velikost textu: 13. 11. 2011 15:30, autor: ČT24 aktualizováno 13. 11. 2011 21:18 Turnov - U hradu Valdštejn v Turnově se zřítil několikatunový pískovcový blok skály.

Více

STAV PŘED ZAPOČETÍM SANAČNÍCH PRACÍ A PO JEJICH UKONČENÍ ČERVENEC ZÁŘÍ 2013 ČÁST 1. STŘEDNÍ A SEVEROVÝCHODNÍ KŘÍDLO - PŘÍZEMÍ

STAV PŘED ZAPOČETÍM SANAČNÍCH PRACÍ A PO JEJICH UKONČENÍ ČERVENEC ZÁŘÍ 2013 ČÁST 1. STŘEDNÍ A SEVEROVÝCHODNÍ KŘÍDLO - PŘÍZEMÍ Fotodokumentace týkající se i. Etapy záchrany zámku v lipové STAV PŘED ZAPOČETÍM SANAČNÍCH PRACÍ A PO JEJICH UKONČENÍ ČERVENEC ZÁŘÍ 2013 ČÁST 1. STŘEDNÍ A SEVEROVÝCHODNÍ KŘÍDLO - PŘÍZEMÍ Pohled na zámek

Více

OBSAH. 8 Návrh a posouzení detailů a styků ovlivňující bezpečnost konstrukce 9 Postup výstavby

OBSAH. 8 Návrh a posouzení detailů a styků ovlivňující bezpečnost konstrukce 9 Postup výstavby OBSAH 1 Koncepční řešení nosné konstrukce 2 Použité podklady 3 Statický model konstrukce 4 Materiály a technologie 5 Jakost navržených materiálů 6 Rekapitulace zatížení 7 Návrh a posouzení nosných prvků

Více

SEZNAM PŘÍLOH. A. Úvodní údaje, identifikace. B. Průvodní zpráva. C. Souhrnná technická zpráva. D. Výkresová dokumentace

SEZNAM PŘÍLOH. A. Úvodní údaje, identifikace. B. Průvodní zpráva. C. Souhrnná technická zpráva. D. Výkresová dokumentace SEZNAM PŘÍLOH A. Úvodní údaje, identifikace B. Průvodní zpráva C. Souhrnná technická zpráva D. Výkresová dokumentace D.1 Přehledná situace M 1:10 000 D.2 Katastrální situace M 1:1000 D.3 Situace stavby

Více

Technická zpráva. k projektu pro odstranění stavby části stávajícího objektu

Technická zpráva. k projektu pro odstranění stavby části stávajícího objektu PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO ODSTRANĚNÍ STAVBY NA P.Č. 73/24 KOBYLNICE BOURACÍ PRÁCE STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ Technická zpráva k projektu pro odstranění stavby části stávajícího objektu 1. Všeobecné údaje

Více

PASPORTIZACE STATIKY

PASPORTIZACE STATIKY STATIKON Solutions sro Hostinského 1076/8 155 00 Praha 5 Stodůlky PASPORTIZACE STATIKY RODINNÝ DŮM Název referenční dokument Adresa ZKRÁCENÁ VERZE Počet stran: 35 x A4 Vypracovali: Ing, V Praze, červenec

Více

B.Souhrnná technická zpráva

B.Souhrnná technická zpráva B.Souhrnná technická zpráva B.1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení B.1.1. Zhodnocení staveniště Jedná se o stávající objekt zámku obklopeného parkem, který se nachází v severní

Více

Čeřínek. Skalní mísy Přední skála u Čeřínku. Formanská studánka u Čeřínku

Čeřínek. Skalní mísy Přední skála u Čeřínku. Formanská studánka u Čeřínku Čeřínek Vrch Čeřínek (761 m) s přírodním parkem stejného jména leží asi 10 km západně od Jihlavy a asi 5 km východně od Nového Rychnova. Území téměř celého parku je pokryto smíšenými lesy. V severozápadní

Více

OPRAVA OHRADNÍ ZDI HŘBITOVA K.Ú. NOVÝ JIČÍN-DOLNÍ PŘEDMĚSTÍ PARC.Č. 228/3 A 230/1

OPRAVA OHRADNÍ ZDI HŘBITOVA K.Ú. NOVÝ JIČÍN-DOLNÍ PŘEDMĚSTÍ PARC.Č. 228/3 A 230/1 cdokumentace STAVBY OPRAVA OHRADNÍ ZDI HŘBITOVA K.Ú. NOVÝ JIČÍN-DOLNÍ PŘEDMĚSTÍ PARC.Č. 228/3 A 230/1 Investor: MĚSTO NOVÝ JIČÍN, MASARYKOVO NÁM. 1/1, 74101 NOVÝ JIČÍN Seznam příloh D. Dokumentace stavby

Více

Sanace mostu. Gotický most v Praze. ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb

Sanace mostu. Gotický most v Praze. ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace mostu Gotický most v Praze Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Popis objektu v prostoru pod Zámeckými

Více

stavební úpravy hřbitovní zdi Na Karlově, Benešov

stavební úpravy hřbitovní zdi Na Karlově, Benešov stupeň dokumentace : dokumentace pro provádění stavby (rozsah a obsah dokumentace dle vyhl. č. 499/2006 Sb., příl. č. 6) místo stavby : Benešov stavebník : Město Benešov Masarykovo náměstí 100 256 01 Benešov

Více

REKONSTRUKCE HISTORICKÝCH BUDOV ING. MIROSLAV FUCHS samostatný projektant a konzultant v oboru statiky a konstrukcí historických staveb IČO: 10173421

REKONSTRUKCE HISTORICKÝCH BUDOV ING. MIROSLAV FUCHS samostatný projektant a konzultant v oboru statiky a konstrukcí historických staveb IČO: 10173421 REKONSTRUKCE HISTORICKÝCH BUDOV ING. MIROSLAV FUCHS samostatný projektant a konzultant v oboru statiky a konstrukcí historických staveb IČO: 10173421 Kancelář Praha: Na Petynce 32, 169 00 Praha 6 tel.

Více

Rev. Datum Důvod vydání dokumentu, druh změny Vypracoval Tech. kontrola. IČO 241580 tel. 241 940 454 podatelna@psary.cz

Rev. Datum Důvod vydání dokumentu, druh změny Vypracoval Tech. kontrola. IČO 241580 tel. 241 940 454 podatelna@psary.cz Rev. Datum Důvod vydání dokumentu, druh změny Vypracoval Tech. kontrola Objednatel: Zhotovitel: Projekt Obec Psáry Pražská 137 252 44 Psáry HW PROJEKT s r.o. Pod Lázní 2 140 00 Praha 4 IČO 241580 tel.

Více

Rekonstrukce nádrže Slatina p.p.č. 1694/16

Rekonstrukce nádrže Slatina p.p.č. 1694/16 Rekonstrukce nádrže Slatina p.p.č. 1694/16 Investor : obec Slatina č.p. 50, 410 02 Lovosice Zpracovatel dokumentace : Ing. M. Jeřábek, Vodohospodářská kancelář INDORS Velká Dominikánská 10, Litoměřice

Více

Hrad Hartenštejn Bochov

Hrad Hartenštejn Bochov RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM RESTAURÁTORSKÝ ZÁMĚR Hrad Hartenštejn Bochov květen 2005 Mgr. Jiří Fiala Mgr. Marcel Hron akademický sochař a restaurátor akademický sochař a restaurátor 338 08 Zvíkovec 71 Školní

Více

POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU

POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU SCHODIŠŤOVÉHO TRAKTU NÁDVOŘÍ ZÁMKU V BRANDÝSE NAD LABEM MÍSTNÍ PROHLÍDKA A STATICKÉ POSOUZENÍ Výtisk č. 1 2 3 4 V Praze 20.10. 2014 Vypracoval: Ing. Tomáš Novotný OBSAH 1.

Více

Sakrální architektura

Sakrální architektura Karta ohrožené památky katastrální území Větrov u Krásného číslo Lesa k.ú. 673978 Kraj Petrovice Ústí n.l. Ústecký Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo Umístění památky SZ od

Více

VENKOVSKÝ DŮM S MECHANICKÝM BETLÉMEM

VENKOVSKÝ DŮM S MECHANICKÝM BETLÉMEM VENKOVSKÝ DŮM S MECHANICKÝM BETLÉMEM Zahradní ulice č.p. 356, Frýdlant rejstříkové číslo Ústředního seznamu kulturních památek: 102578 (stavba), 103 807 (mechanický betlém- movitá KP) HISTORICKÁ KRESBA

Více

Želenice. Kostel sv. Jakuba Většího

Želenice. Kostel sv. Jakuba Většího Želenice Kostel sv. Jakuba Většího Rozbor: Po první prohlídce objektu kostela sv. Jakuba Většího můžeme konstatovat, že se jedná o objekt vysoké historické hodnoty jak ve smyslu stavebního vývoje, tak

Více

Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty

Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty Výroční zpráva za rok 2009 Zpráva činnosti OS za rok 2009 Na přelomu roku 2008 a 2009 došlo k výrazným změnám jak ve složení vedení OS tak ve způsobu jeho činnosti. 1. Shromáždění 0S (9.1.2009) Výše uvedené

Více

Rekapitulace akcí obnovy připravovaných v Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2016

Rekapitulace akcí obnovy připravovaných v Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2016 Rekapitulace akcí obnovy připravovaných v Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2016 Název městské památkové rezervace nebo městské památkové zóny: Prachatice

Více

SOUHRNNÝ LIST STAVBY

SOUHRNNÝ LIST STAVBY Kód: Stavba: SOUHRNNÝ LIST STAVBY 2017 Skalice, most přes Skaličku u zvoničky JKSO: CC-CZ: Místo: Skalice Datum: 26.6.2017 Objednatel: 00293474 Obec Skalice Zhotovitel: Projektant: 60744456 Zpracovatel:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STATICKÝ POSUDEK

TECHNICKÁ ZPRÁVA STATICKÝ POSUDEK POSOUZENÍ A NÁVRH ZABEZPEČENÍ NESTABILNÍCH STĚN V PROSTORU PARÁDNICE - STATENICE PRAHA ZÁPAD, STATENICE TECHNICKÁ ZPRÁVA Objednatel: Obec Statenice Statenice 23 Horoměřice 252 62 Autor: Ing. Jan Hora HHStatika

Více

Sanace krovu. Kostel sv. Václava v Mikulovicích. ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb

Sanace krovu. Kostel sv. Václava v Mikulovicích. ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace krovu Kostel sv. Václava v Mikulovicích Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Popis objektu pohled

Více

Most M 01 přes potok u č. p. 17 Roztoky REVIZNÍ ZPRÁVA

Most M 01 přes potok u č. p. 17 Roztoky REVIZNÍ ZPRÁVA REVIZNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje a) Stavba: Most přes potok u č. p. 17 Roztoky b) Evidenční číslo: M-01 c) Katastrální obec: Roztoky Okres: Rakovník Kraj: Středočeský d) Projektant: N+N - Konstrukce

Více

Sanace historických fasád

Sanace historických fasád ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace historických fasád Měšťanský dům U kamenného ptáka v Praze Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Historie

Více

INVESTIČNÍ ZÁMĚR PROJEKTU REKONSTRUKCE POMNÍKU PADLÝM V 1. SV. VÁLCE VE SKOROTICÍCH

INVESTIČNÍ ZÁMĚR PROJEKTU REKONSTRUKCE POMNÍKU PADLÝM V 1. SV. VÁLCE VE SKOROTICÍCH Statutární město Ústí nad Labem Velká Hradební 2336/8 401 00 Ústí nad Labem INVESTIČNÍ ZÁMĚR PROJEKTU REKONSTRUKCE POMNÍKU PADLÝM V 1. SV. VÁLCE VE SKOROTICÍCH leden 2018 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O VÁLEČNÉM

Více

1. ETAPA ZÁCHRANY VELKÉ VĚŽE DOMINANTY HRADU ZLENICE

1. ETAPA ZÁCHRANY VELKÉ VĚŽE DOMINANTY HRADU ZLENICE Obec Senohraby spolu se Sdružením Zlenice připravuje v rámci projektu v rámci projektu 1. etapa záchrany Velké věže - dominanty hradu Zlenice koncepci dalšího postupu při plánované druhé etapě konzervace

Více

Terasy Karlštejn. Textová část. Výzkumný ústav rostlinné výroby, v. v. i.

Terasy Karlštejn. Textová část. Výzkumný ústav rostlinné výroby, v. v. i. ING. JIŘÍ SUROVEC ING V. BAKŠTEIN ING. JIŘÍ SUROVEC ING. JIŘÍ SUROVEC Výzkumný ústav rostlinné výroby, v. v. i. Drnovská 507/73, 161 00 Praha 6 - Ruzyně PROJEKCE STATIKA DOPRAVNÍ STAVBY PSDS s.r.o., Trabantská

Více

SANACE OPĚRNÝCH ZDÍ V HISTORICKÉM CENTRU MĚSTA FULNEK

SANACE OPĚRNÝCH ZDÍ V HISTORICKÉM CENTRU MĚSTA FULNEK Ing. Karel Polach, Ing. Zdeněk Cigler Carbotech-Bohemia s.r.o., Lihovarská 10, 716 04 Ostrava Radvanice, Tel.: 596 232 803 Fax: 596 232 994, E-mail: grouting@carbotech.cz SANACE OPĚRNÝCH ZDÍ V HISTORICKÉM

Více

PRŮZKUM A POSUDEK VYUŽITELNOSTI HISTORICKÉHO MOSTU

PRŮZKUM A POSUDEK VYUŽITELNOSTI HISTORICKÉHO MOSTU PRŮZKUM A POSUDEK VYUŽITELNOSTI HISTORICKÉHO MOSTU Akce: Stupeň: HISTORICKÝ MOST V LOKALITĚ PORTZ INSEL posudek Vedoucí projektant: Ing.arch.Marek Tichý, Archatt s.r.o., Vídeňská 127, Brno Investor: Město

Více

Zpráva o opravě spodní nádrže fontány v Horním Maršově

Zpráva o opravě spodní nádrže fontány v Horním Maršově Zpráva o opravě spodní nádrže fontány v Horním Maršově Název: spodní nádrž fontány v Horním Maršově, Bertholdovo náměstí Datace: 1906 Materiál: beton, kamenná obruba z jemnozrnného pískovce Termín akce:

Více

ARCHITEKTONICKÁ STUDIE

ARCHITEKTONICKÁ STUDIE RODINNÝ DŮM - VČELNÁ RODINNÝ DŮM Projektant: Místo stavby: Plocha pozemku: Zastav. plocha domu: Zas. plocha garáže: Obestavěný pr. domu: Zpevněné plochy: Ing. arch. Jan Klein Ing. arch. Jakub Pubal p.č.

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Efektivní financování úspor energie. Obsah:

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Efektivní financování úspor energie. Obsah: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah: 1. Identifikace stavby 2. Stavební pozemek 3. Provedené průzkumy 4. Požadavky dotčených orgánů 5. Splnění obecných požadavků na výstavbu 6. Splnění podmínek územního plánování

Více

NOVOMLÝNSKÁ VODÁRENSKÁ VĚŽ

NOVOMLÝNSKÁ VODÁRENSKÁ VĚŽ NOVOMLÝNSKÁ VODÁRENSKÁ VĚŽ Restaurátorská zpráva Vytvořeno v rámci akce "Památková obnova historické Novomlýnské vodárenské věže a její zpřístupnění veřejnosti 1.etapa" Tomáš Rafl ak.mal. Praha 2015 Novomlýnská

Více

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA KRAJ MÍSTO AKCE OBJEKT POZEMEK MAJITEL OBJEDNATEL STUPEŇ STAVEBNÍK UŽIVATEL ZHOTOVITEL AUTORIZACE REALIZACE OLOMOUCKÝ NÁMĚŠŤ NA HANÉ REVITALIZACE LOKALITY NA HRADĚ LOKALITA NA HRADĚ

Více

ARCHEOLOGICKÉ NÁLEZY V PRAZE PREZENTOVANÉ NA MÍSTĚ (IN SITU) I. ČÁST

ARCHEOLOGICKÉ NÁLEZY V PRAZE PREZENTOVANÉ NA MÍSTĚ (IN SITU) I. ČÁST ARCHEOLOGICKÉ NÁLEZY V PRAZE PREZENTOVANÉ NA MÍSTĚ (IN SITU) I. ČÁST Úvod Pražský hrad Obrazová příloha k článku na str. 25 : ZA STAROU PRAHU : 4. Trojlodní krypta sv. Kosmy a Damiána s dochovanými částmi

Více

MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM

MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM Úsek 06 (staničení 2134-2318 m) V současnosti je koryto zahloubené, napřímené, opevněné ve dně a březích betonovými panely. Ve svahu levého břehu vede velké množství inženýrských sítí. Pravý břeh je součástí

Více

FOTODOKUMENTACE. Brandýs nad Labem zámek p.got. věže V křídla. přízemí restaurování historických omítek a malířské výzdoby

FOTODOKUMENTACE. Brandýs nad Labem zámek p.got. věže V křídla. přízemí restaurování historických omítek a malířské výzdoby FOTODOKUMENTACE Brandýs nad Labem zámek p.got. věže V křídla přízemí restaurování historických omítek a malířské výzdoby ORIENTAČNÍ RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM Fotodokumentace a tento text jsou chráněny podle

Více

SPOLEK PRO ZÁCHRANU HRADU KOSTOMLATY

SPOLEK PRO ZÁCHRANU HRADU KOSTOMLATY SPOLEK PRO ZÁCHRANU HRADU KOSTOMLATY VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 SPOLEK PRO ZÁCHRANU HRADU KOSTOMLATY Vážení členové, předkládám Vám výroční zprávu Spolku pro záchranu hradu Kostomlaty, která popisuje činnost

Více

Praha, Nové Město, dům čp. 1984, severní křídlo. Celkový pohled od jihu (všechna foto M. Panáček 2015).

Praha, Nové Město, dům čp. 1984, severní křídlo. Celkový pohled od jihu (všechna foto M. Panáček 2015). Praha, Nové Město, dům čp. 1984, severní křídlo. Celkový pohled od jihu (všechna foto M. Panáček 2015). Praha, Nové Město, dům čp. 1984, severní křídlo. Jižní fasáda, spodní část, pohled od jihu. Praha,

Více

D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA

D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA Márnice na parc. č. st. 3963 List č.: 1 D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA Márnice na parc. č. st. 3963 v k. ú. Vlčice u Javorníka Část: D1.2 Stavebně konstrukční řešení Datum: 06/2016 Stupeň PD: Dokumentace pro stavební

Více

Zakázka: D111029 Stavba: Sanace svahu Olešnice poškozeného přívalovými dešti v srpnu 2010 I. etapa

Zakázka: D111029 Stavba: Sanace svahu Olešnice poškozeného přívalovými dešti v srpnu 2010 I. etapa 1. Identifikační údaje... 2 1.1. Stavba... 2 2. Úvod... 3 2.1. Stručný popis stavby... 3 2.2. Povinnosti původce odpadu... 3 2.3. Použitá literatura... 3 3. Odpady z výstavby... 4 3.1. Předpokládané odpady

Více

Údržba Jablunkovských Šancí

Údržba Jablunkovských Šancí Údržba Jablunkovských Šancí V roce 2012 zahájila obec Mosty u Jablunkova údržbu Jablunkovských Šancí. S přispěním dotace z Moravskoslezského kraje na sečení a vymýcení náletových dřevin se území podařilo

Více

Stavební úpravy a přístavba fotbalových kabin Prostřední Lhota

Stavební úpravy a přístavba fotbalových kabin Prostřední Lhota Obsah 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. PODKLADY... 2 3. STRUČNÝ POPIS OBJEKTU... 3 3.1 Předmět... 3 3.2 Základní údaje... 3 4. ROZDĚLENÍ DO POŽÁRNÍCH ÚSEKŮ... 3 5. POŽÁRNÍ RIZIKO... 3 6. STAVEBNÍ KONSTRUKCE...

Více

Velhartice, okr. Klatovy

Velhartice, okr. Klatovy Velhartice, okr. Klatovy hrad P NPÚ NS **** Hrad stojí na vysokém ostrohu, obtékaném říčkou Ostružnou, jihovýchodně od města (1). GPS: 49 15 47.409 N, 13 23 58.859 E Hrad je poprvé zmiňován roku 1318,

Více

PRŮZKUM A POSUDEK VYUŽITELNOSTI HISTORICKÉHO MOSTU

PRŮZKUM A POSUDEK VYUŽITELNOSTI HISTORICKÉHO MOSTU PRŮZKUM A POSUDEK VYUŽITELNOSTI HISTORICKÉHO MOSTU Akce: Stupeň: HISTORICKÝ MOST V LOKALITĚ PORTZ INSEL posudek Vedoucí projektant: Ing.arch.Marek Tichý, Archatt s.r.o., Vídeňská 127, Brno Investor: Město

Více

Kumburk rekonstrukce okružní hrady

Kumburk rekonstrukce okružní hrady Kumburk rekonstrukce okružní hrady 2006 2012 Kulturní dominantou podkrkonošského Mikroregionu Tábor zůstávají již po staletí rozsáhlé zříceniny hradu Kumburku (642 m). Počátky mohutné markvartické pevnosti

Více

ODBORNÝ STATICKÝ POSUDEK

ODBORNÝ STATICKÝ POSUDEK Moravské stavby projekce s.r.o. Erbenova 5 703 00 Ostrava-Vítkovice ODBORNÝ STATICKÝ POSUDEK vstupního portálu hřbitova ve Frýdku H Zakázkové číslo : J 6126/13/B Zadavatel : Statutární město Frýdek-Místek,

Více

REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012

REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012 REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012 OBSAH IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PRŮVODNÍ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY' ' REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP

Více

SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu

SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu Ing. Václav Müller projekční kancelář Klokotská 104 390 01 Tábor IČO 40699501 ČKAIT 0001772 SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu Úvod Zadáním pro vypracování posudku byl požadavek majitele objektu

Více

Místo stavby: Chrastava, Hřbitovní ulice

Místo stavby: Chrastava, Hřbitovní ulice MĚSTO CHRASTAVA Městský úřad Chrastava Odbor rozvoje, dotací a správy majetku nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava, IČ: 00262871 www.chrastava.cz Název stavby: Výtisk číslo: Seznam příloh: A. Technická zpráva

Více

Strategický plán rozvoje obce Němčice

Strategický plán rozvoje obce Němčice Strategický plán rozvoje obce Němčice na období 2011-2015 Obec Němčice Němčice 53 384 11 Netolice IČ: 00250554 Schváleno zastupitelstvem obce Němčice dne 22. 03. 2011 1 Obsah: 1. Historie obce, památky,

Více

Termografická diagnostika pláště objektu

Termografická diagnostika pláště objektu Termografická diagnostika pláště objektu Firma AFCITYPLAN s.r.o. Jindřišská 17 Praha 1 Zkušební technik: Ing. Daniel Bubenko Telefon: EMail: +420 739 057 826 daniel.bubenko@afconsult. com Přístroj TESTO

Více

Zásady organizace výstavby

Zásady organizace výstavby s.r.o. Zásady organizace výstavby 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Stavba Název stavby: Oprava propustku v ulici Lesní čtvrť Místo stavby: Kraj: CZ 051 Liberecký Obec: 561860 Nový Bor (okres Česká Lípa) Katastrální

Více

Hrad Velhartice castle Velhartice, cz

Hrad Velhartice castle Velhartice, cz Václav Fiala pocta prostoru homage to space Hrad Velhartice castle Velhartice, cz 2012 www.vaclav-fiala.cz Hrad byl založen mezi roky 1290-1310, jako rodové sídlo pánů z Velhartic. Stavbu započal Bohumil

Více

SZ UHERČICE OBNOVA ZÁMECKÉHO AREÁLU

SZ UHERČICE OBNOVA ZÁMECKÉHO AREÁLU INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÝ CÍL 3.1: ZEFEKTIVNĚNÍ PREZENTACE, POSÍLENÍ OCHRANY A ROZVOJE KULTURNÍHO DĚDICTVÍ KOLOVÁ VÝZVA Č. 52: REVITALIZACE VYBRANÝCH PAMÁTEK II. SZ UHERČICE OBNOVA

Více

Hrad Bezděz Záchranný archeologický výzkum klenebních zásypů manského paláce

Hrad Bezděz Záchranný archeologický výzkum klenebních zásypů manského paláce Hrad Bezděz Záchranný archeologický výzkum klenebních zásypů manského paláce Jedna z nejvýznamnějších raně gotických památek v České republice, hrad Bezděz, prochází v současné době částečnou stavební

Více

Obnova spojovacího můstku do zámecké zahrady

Obnova spojovacího můstku do zámecké zahrady Obnova spojovacího můstku do zámecké zahrady Tento projekt byl podpořen Jihomoravským krajem dotací v roce 2018 ve výši 375 000,-Kč na základě smlouvy č.jmk052927/18/ok Příjemce: Město Rosice, Palackého

Více

zpracovatel: architekti Praha 6 Radimova 18

zpracovatel: architekti Praha 6 Radimova 18 Severní Terasa STŘÍBRNÍKY Radimova 18 územní studie Praha 6 pořizovatel: Magistrát města Ústí nad Labem odbor územního plánování Velká Hradební 8 Ústí nad Labem, 401 00 datum: 12. 2009 OBSAH DOKUMENTACE:

Více

Plasy (okres Plzeň sever), klášter. Fragment dílu přímého prutu gotické okenní kružby s. 1

Plasy (okres Plzeň sever), klášter. Fragment dílu přímého prutu gotické okenní kružby s. 1 Plasy (okres Plzeň sever), klášter. Fragment dílu přímého prutu gotické okenní kružby s. 1 VĚC Lokalita / Okres Plasy Areál / Část areálu Klášter Adresa Objekt / Část objektu Fragment dílu přímého prutu

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_137 Datum: 11.4.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_137 Datum: 11.4. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Oprava komunikace v ulicích Ke Stromečkům, Kmochova a 28. října

Oprava komunikace v ulicích Ke Stromečkům, Kmochova a 28. října SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1) Identifikační údaje a) označení stavby Stavba : Oprava komunikace v ulicích Ke Stromečkům, Kmochova a 28. října Kraj : Středočeský Místo stavby : Hostivice Druh stavby : Oprava

Více

HPM 43344-1 (20.3.2012, Prokop Ivo, Ing.) Most 43344-1. Most přes místní potok za obcí Kunkovice HLAVNÍ PROHLÍDKA. Strana 1 z 5

HPM 43344-1 (20.3.2012, Prokop Ivo, Ing.) Most 43344-1. Most přes místní potok za obcí Kunkovice HLAVNÍ PROHLÍDKA. Strana 1 z 5 Most 43344-1 Most přes místní potok za obcí Kunkovice HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 5 Objekt: Most ev. č. 43344-1 (Most přes místní potok za obcí Kunkovice) Okres: Kroměříž Prohlídku provedla firma: Prohlídku

Více

DSP. Technická zpráva. Obsah

DSP. Technická zpráva. Obsah Technická zpráva DSP Obsah 1. Identifikační údaje objektu... 2 1.1. Identifikační údaje stavby... 2 2. Popis objektu... 2 3. Návrh technického řešení... 2 3.1. Odstranění dřevin... 3 3.2. Směrové poměry...

Více

HORNÍ HRAD ZOO STAVBY - HERALDICKÁ ZOO DIPLOMOVÁ PRÁCE TEXTOVÁ ZPRÁVA

HORNÍ HRAD ZOO STAVBY - HERALDICKÁ ZOO DIPLOMOVÁ PRÁCE TEXTOVÁ ZPRÁVA HORNÍ HRAD ZOO STAVBY - HERALDICKÁ ZOO DIPLOMOVÁ PRÁCE TEXTOVÁ ZPRÁVA Vypracovala: Bc. Jana Valchová, 2. ročník magisterského studia, LS 2014/15 Vedoucí práce: Ing. arch. Ivo Boháč, Ph.D. 1 FA VUTBR 2

Více

Seznam příloh. Druhé nádvoří Fasády obvodové Statický výpočet

Seznam příloh. Druhé nádvoří Fasády obvodové Statický výpočet Seznam příloh D.1.2/0 D.1.2/1 D.1.2/2 D.1.2/3 D.1.2/4 D.1.2/5 D.1.2/6 D.1.2/7 D.1.2/8 D.1.2/9 D.1.2/10 Průvodní zpráva Sanace zdiva Založení Konstrukce 2.PP Konstrukce 1.PP Konstrukce 1.NP Konstrukce 2.NP

Více

Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty

Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty Výroční zpráva za rok 2012 Zpráva o činnosti OS za rok 2012 Činnost OS pro záchranu hradu Kostomlaty vycházela výhradně z plnění společně stanoveného Plánu aktivit 2012, jenž je součástí naší VIZE 2018.

Více

Restaurátorský průzkum a záměr na obnovu dvorní fasády domu - Čp. 1000, Masná 18, Praha 1 Staré Město.

Restaurátorský průzkum a záměr na obnovu dvorní fasády domu - Čp. 1000, Masná 18, Praha 1 Staré Město. Restaurátorský průzkum a záměr na obnovu dvorní fasády domu - Čp. 1000, Masná 18, Praha 1 Staré Město. Listopad 2018 Objednatel průzkumu: Vyšší odborná škola a střední průmyslová škola dopravní Masná 18

Více

8 Přílohy Seznam příloh:

8 Přílohy Seznam příloh: 8 Přílohy Seznam příloh: 1) Fotodokumentace 2) Katastrální mapa 3) Stavební vývoj 4) Výkresová dokumentace 5) Park a drobná architektura 65 8.1 Fotodokumentace Veškerá fotodokumentace pochází z archivu

Více

VYJÁDŘENÍ STATIKA KE STAVU OBJEKTU PO MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI OBJEKT HOLLAR - DIVADELNÍ ULICE, PRAHA 1

VYJÁDŘENÍ STATIKA KE STAVU OBJEKTU PO MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI OBJEKT HOLLAR - DIVADELNÍ ULICE, PRAHA 1 OBSAH VYJÁDŘENÍ STATIKA KE STAVU OBJEKTU PO MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI 1. Úvod vyjádření...3 2. Celkový popis objektu...3 3. Provázání objektů...4 4. Popis zjištěných poruch...5 4.1 Podzemní podlaží...5 4.2 Nadzemní

Více

Posouzení současného stavu a návrh restaurátorských opatření na prvcích atiky průčelí zámku v Novém Městě na Moravě

Posouzení současného stavu a návrh restaurátorských opatření na prvcích atiky průčelí zámku v Novém Městě na Moravě Posouzení současného stavu a návrh restaurátorských opatření na prvcích atiky průčelí zámku v Novém Městě na Moravě MARTIN KOVAŘÍK AK. SOCHAŘ A RESTAURÁTOR držitel licence MK ČR k restaurování sochařských

Více

NOSNÉ STĚNY, SLOUPY A PILÍŘE

NOSNÉ STĚNY, SLOUPY A PILÍŘE NOSNÉ STĚNY, SLOUPY A PILÍŘE KAMENNÉ STĚNY, SLOUPY A PILÍŘE Kamenné zdivo lomové zdivo haklíkové zdivo KAMENNÉ STĚNY Kamenné zdivo řádkové zdivo kyklopské zdivo kvádrové zdivo KAMENNÉ STĚNY vazba rohu

Více

! RESTAURÁTORSKÝ ZÁMĚR Restaurování kamenného zdiva v areálu kaple Nejsvětější Trojice na části pozemku p. č. 961 v k. ú. Noviny pod Ralskem

! RESTAURÁTORSKÝ ZÁMĚR Restaurování kamenného zdiva v areálu kaple Nejsvětější Trojice na části pozemku p. č. 961 v k. ú. Noviny pod Ralskem MgA. Eva Mičková (čj. MK 53672/2011) akad. sochařka a restaurátorka Horova 20, 412 01 Litoměřice Tel: 775916232, e-mail: Mickova.Eva@seznam.cz IČO: 72554207 Licence: čj. MK 53672/2011 (restaurování polychromovaných

Více

VĚTRNÉ ELEKTRÁRNY A CHARAKTER, RÁZ A IDENTITA KULTURNÍ KRAJINY

VĚTRNÉ ELEKTRÁRNY A CHARAKTER, RÁZ A IDENTITA KULTURNÍ KRAJINY VĚTRNÉ ELEKTRÁRNY A CHARAKTER, RÁZ A IDENTITA KULTURNÍ KRAJINY Workshop Větrné elektrárny a životní prostředí 10.3.2009 Jindřichův Hradec doc.ing.arch Ivan Vorel, CSc katedra urbanismu a územního plánování

Více

Stavební technologie

Stavební technologie S třední škola stavební Jihlava Stavební technologie 1. Konstrukční systémy Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace

Více

Budova Staré školy Kostomlaty nad Labem STATICKÝ POSUDEK. Budova Staré školy, U Staré školy č.p. 47, Kostomlaty nad Labem

Budova Staré školy Kostomlaty nad Labem STATICKÝ POSUDEK. Budova Staré školy, U Staré školy č.p. 47, Kostomlaty nad Labem S-KON s.r.o. statika stavebních konstrukcí Zak.č.: 17045-01 Ing.Vladimír ČERNOHORSKÝ Počet listů: 9 Podnádražní 12/910 190 00 Praha 9 - Vysočany tel. 603 484 316 Budova Staré školy Kostomlaty nad Labem

Více

Most na MK 35c v Telči

Most na MK 35c v Telči Most na MK 35c v Telči Most na hrázi Roštejnského rybníka v Telči MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA Strana 1 z 12 Objekt: Most na MK 35c (Most na hrázi Roštejnského rybníka v Telči ) Okres: Jihlava Prohlídku provedla

Více

Uchazeč: IČ: DALFOS s.r.o., Libenice 44, Kolín DIČ: CZ

Uchazeč: IČ: DALFOS s.r.o., Libenice 44, Kolín DIČ: CZ KRYCÍ LIST SOUISU Stavba: Kutná Hora (KH) - opěrné zdi kolem chrámu sv. Barbory Objekt: 01 - Oprava opěrné zdi - úvodní ověřovací etapa KSO: CC-CZ: Místo: Kutná Hora Datum: 05.06.2017 Zadavatel: Město

Více

Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Kroměříži Stavebněhistorický průzkum Mostu u Amerického domku v Podzámecké zahradě v Kroměříži

Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Kroměříži Stavebněhistorický průzkum Mostu u Amerického domku v Podzámecké zahradě v Kroměříži Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Kroměříži Stavebněhistorický průzkum Mostu u Amerického domku v Podzámecké zahradě v Kroměříži Okr. Kroměříž, Zlínský kraj Září/listopad 2010 Dalibor

Více

KRYCÍ SOUPISU PRACÍ. Stavební oprava kapličky Panny Marie v Polomu. Místo: Sedloňov - Polom Datum: Obec Sedloňov. Proxion s.r.o.

KRYCÍ SOUPISU PRACÍ. Stavební oprava kapličky Panny Marie v Polomu. Místo: Sedloňov - Polom Datum: Obec Sedloňov. Proxion s.r.o. KRYCÍ SOUPISU PRACÍ Stavba: Stavební oprava kapličky Panny Marie v Polomu Objekt: JKSO: CC-CZ: Místo: Sedloňov - Polom Datum: Objednavatel: Obec Sedloňov Zhotovitel: dle výběru investora Projektant: Proxion

Více

Portfolio fa čvut. Pešková Klára - diplomní projekt 2010/2011. rehabilitace a dostavba areálu tvrze ve Slavkově modul památkvé péče

Portfolio fa čvut. Pešková Klára - diplomní projekt 2010/2011. rehabilitace a dostavba areálu tvrze ve Slavkově modul památkvé péče Portfolio fa čvut Pešková Klára - diplomní projekt 2010/2011 rehabilitace a dostavba areálu tvrze ve Slavkově modul památkvé péče průvodní technická zpráva Identifikační údaje Název stavby : Rehabilitace

Více

Důvodová zpráva. Výše přidělené kvóty státní finanční podpory: Kč (rozhodnutí Ústřední komise Ministerstva kultury dne

Důvodová zpráva. Výše přidělené kvóty státní finanční podpory: Kč (rozhodnutí Ústřední komise Ministerstva kultury dne Důvodová zpráva Rozdělení státní finanční podpory v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2016 - dorovnání povinného podílu z rozpočtu města Výše

Více

Hrad Kumburk 2008 Statické zajištění okružní hradby. Etapa I.

Hrad Kumburk 2008 Statické zajištění okružní hradby. Etapa I. Hrad Kumburk 2008 Statické zajištění okružní hradby. Etapa I. V letošním roce byla úspěšně zahájena oprava okružní hradby. Tuto hradbu nazýváme též parkánovou. Hradba zřejmě vznikla při druhé stavební

Více

Bytový dům, V jamce č.p.191 Jesenice

Bytový dům, V jamce č.p.191 Jesenice Ing. M. Veverka projekce IČO 11263415 269 01 * +420 313 109 161 mvprojekce@mvprojekce.cz Milana Schneibergová HIP autorizovaný ing. 0003903 Město, Mírové náměstí 368, 270 33 Dokumentace stávajícího stavu

Více

PILÍŘE STAVITELSTVÍ I.

PILÍŘE STAVITELSTVÍ I. NOSNÉ STĚNY SLOUPY A PILÍŘE STAVITELSTVÍ I. KAMENNÉ STĚNY, SLOUPY A PILÍŘE Kamenné stěny lomové zdivo kyklopské zdivo kvádrové zdivo řádkové zdivo haklíkové zdivo haklíkov kové zdivo lomové zdivo lomové

Více

A. Průvodní zpráva

A. Průvodní zpráva A. Průvodní zpráva -------------------------------------------------------- Investor: Obec Suchý Důl, Suchý Důl 145, 549 62 Suchý Důl Akce: Udržovací práce vodní nádrže na p.p.č. 709, k.ú. Slavný Datum:

Více

ZADÁNÍ STUDENTSKÉ PRÁCE REVITALIZACE OKOLÍ VLAKOVÉHO NÁDRAŽÍ V HLUČÍNĚ VČETNĚ BÝVALÉHO VODÁRENSKÉHO OBJEKTU

ZADÁNÍ STUDENTSKÉ PRÁCE REVITALIZACE OKOLÍ VLAKOVÉHO NÁDRAŽÍ V HLUČÍNĚ VČETNĚ BÝVALÉHO VODÁRENSKÉHO OBJEKTU REVITALIZACE OKOLÍ VLAKOVÉHO NÁDRAŽÍ V HLUČÍNĚ VČETNĚ BÝVALÉHO VODÁRENSKÉHO OBJEKTU MěÚ Hlučín, odbor výstavby, oddělení územního plánování a památkové péče. Mírové náměstí 23, Hlučín 748 01 Ing.arch.

Více

přehrážky v km 0,202 a 0,370

přehrážky v km 0,202 a 0,370 přehrážky v km 0,202 a 0,370 Základní údaje o vodním toku ČHP: 4-10-01-029 Místo: k.ú. Ostružná Obec s RP: Jeseník Okres: Šumperk Kraj: Olomoucký Název toku: Jelení potok ČHP: 4-10-01-029 IDVT: 10186224

Více

Malostranské opevnění

Malostranské opevnění 1996-2005 Malostranské opevnění Jarmila Čiháková, Jan Havrda V létě roku 1994 došlo k objevu, který byl převratem v poznání vývoje pražského podhradí. Výzkum při zřizování nových suterénů v nárožním domě

Více

VÝMĚNA STÁVAJÍCÍCH VÝPLNÍ OTVORŮ. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Část A, B

VÝMĚNA STÁVAJÍCÍCH VÝPLNÍ OTVORŮ. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Část A, B VÝMĚNA STÁVAJÍCÍCH VÝPLNÍ OTVORŮ PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Část A, B DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY Dle vyhlášky 405/2017 Sb. Objednatel: Se sídlem: Zhotovitel: Místo podnikání (provozovna):

Více

Technická zpráva stavby

Technická zpráva stavby Technická zpráva stavby OPRAVA POUTNÍ KAPLE SV. ANNY A. Základní údaje o stavbě a) stavebník: město Horažďovice (IČ: 00255513) adresa (sídlo) stavebníka: Mírové nám. 1 341 01 Horažďovice b) druh stavby:

Více

ODBORNÉ STANOVISKO k doplněnému materiálu viditelnosti větrných elektráren ze silnice II/223 v blízkosti Výsluní

ODBORNÉ STANOVISKO k doplněnému materiálu viditelnosti větrných elektráren ze silnice II/223 v blízkosti Výsluní A T E L I E R V Doc. Ing. arch. Ivan VOREL, CSc autorizovaný architekt ČKA, člen IFLA A T E L I E R V projektová a expertní kancelář v oboru urbanismu, krajinného plánování a ochrany krajiny Nevanova 1066/52,

Více

DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Název zakázky: OPRAVA KAPLE SVATÉHO JANA NEPOMUCKÉHO V KUŘIMI Investor: Město Kuřim, Jungmannova 968, 664 34 Kuřim DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ SO 701. Technická zpráva Obsah: a. Účel objektu b. Zásady

Více

V Praze dne: Věra Janatová Číslo jednací: /2018/KUSK

V Praze dne: Věra Janatová Číslo jednací: /2018/KUSK V Praze dne: 23.4.2018 Věra Janatová Číslo jednací: 051918/2018/KUSK Malešov xx Xxx xx xxxxxxxx Spisová značka: SZ_015225/2018/KUSK Vyřizuje: Bc. David Novotný l. 688 Značka: KUL/Nov Závazné stanovisko

Více