Obsah závěrečné zprávy soutěže Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Obsah závěrečné zprávy soutěže Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009"

Transkript

1 závěrečná zpráva

2 Obsah závěrečné zprávy soutěže Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009 Úvod Pravidla Propagace soutěže Průběh soutěže Komise Přihlášené výrobky Zasedání poroty Výsledky soutěže Vyhlášení soutěže na Gastrofestivalu Zhodnocení soutěže PRO-BIO RC Moravská brána Organizátor a odborný garant soutěže Ing. Alena Malíková Ing. Jarmila Urbanová Leden 2010, Příbor

3 Úvod Obliba regionálních výrobků v celé České republice vzrůstá. Jsem proto velmi rád, že Moravskoslezský kraj mohl finančně a organizačně podpořit soutěž, která pomůže prezentovat regionální výrobce potravin a prodej produktů. Ukazuje se, že Moravskoslezský kraj, který je vnímán především jako průmyslový region, má v této oblasti co nabídnout. Tato slova 1. náměstka hejtmana kraje Miroslava Nováka, která zazněla při vyhlášení výsledků soutěže na Gastrofestivalu v Ostravě, vystihují hlavní smysl soutěže: tedy podpořit zájem obyvatel o místní produkci - tyto potraviny jsou také díky krátkým distribučním cestám mnohem čerstvější než potraviny, které k nám putují z velké dálky. Čerstvější regionální potraviny mívají proto zpravidla lepší chuť i cennější nutriční vlastnosti. A zároveň podpořit zájem zpracovatelů produkovat kvalitní potravinářské výrobky s tím, že mohou ocenění naprosto prakticky využít. Soutěž v sobě zahrnuje kromě samotného oslovení výrobců, hodnocení a vyhlášení potravinářských výrobků i další navazující aktivity, např. vytvoření loga, propagace soutěže, mediální prezentace, atd. Pravidla soutěže Část A Certifikát ocenění Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009 s právem označení Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009 předává zástupce Moravskoslezského kraje na základě vyhodnocení přihlášených výrobků hodnotitelskou komisí (dále jen Komise ). Komise je devítičlenná a jmenuje ji organizátor soutěže, přičemž pět členů Komise navrhuje Moravskoslezský kraj a čtyři členy Komise navrhuje organizátor soutěže. Organizátorem soutěže je PRO-BIO regionální centrum Moravská brána, se sídlem Tyršova 705, Příbor, IČ , (dále jen organizátor soutěže ). Oficiální vyhlášení výsledků se uskuteční při příležitosti akce Gastrofestival Ostrava.

4 1. Podmínky pro účast v soutěži a udělení ocenění Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje Přihlašovatelem může být podnikající fyzická nebo právnická osoba (dále jen výrobce ), který má na území Moravskoslezského kraje místo podnikání, sídlo nebo umístěnou organizační složku podniku ve smyslu ustanovení 7 zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění poz dějších předpisů, v kteréžto organizační složce je výrobek vyráběn. 1.2 Přihlašovatel může být pouze výrobce, nikoli zmocněný zástupce (třetí osoba). Účastnit soutěže se nemůže ten, kdo je v likvidaci či na jehož majetek byl prohlášen konkurs. 1.3 Přihlašovatel podává přihlášku podle vzoru uvedeného v části B těchto Pravidel a uvede v ní jejím vyplněním své identifikační údaje a dokládá k ní čestné prohlášení podle vzoru uvedeného v části C těchto Pravidel a dokumentaci uvedenou v části D těchto Pravidel. 1.4 Přijímání přihlášek probíhá v termínu ode dne 1. června 2009 do dne 30. září Přihlášku do soutěže pro jednotlivé výrobky adresuje přihlašovatel na adresu: PRO- BIO regionální centrum Moravská brána, Tyršova 705, Příbor, v zalepené obálce s označením Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje Každá přihláška bude řádně zaregistrována. Zjistí-li se, že přihláška je neúplná nebo obsahuje zjevně chybné údaje, bude žadatel vyzván, aby nedostatky odstranil do 3 dnů od obdržení výzvy. Pokud podmínky pro zařazení do soutěže i po uplynutí této lhůty nebudou splněny, bude přihláška vyřazena z dalšího posuzování. 1.6 Pokud podmínky pro zařazení do soutěže nebudou přihlašovatelem splněny a nedostatky nelze odstranit ani na výzvu, bude skutečnost, že nesplnil podmínky pro zařazení do soutěže a jeho přihláška je ze soutěže vyřazována, přihlašovateli písemně sdělena do 10 dnů ode dne přijetí přihlášky společně s uvedením důvodů, pro které nelze výrobek do soutěže zařadit. 1.7 Proti vyřazení přihlášky ze soutěže nelze podat stížnost ani jiné opravné prostředky. 1.8 Dokumentace poskytnutá k výrobkům, které nebyly vybrány k ocenění Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009, bude uložena u organizátora soutěže nejméně do konce roku Poté, nebude-li důvod pro její uchovávání, může být přihlašovateli vrácena, požádal-li o to písemně, nebo skartována. 1.9 Dokumentace oceněných výrobků se archivuje u organizátora soutěže po dobu 3 let od předání ocenění. Poté se postupuje obdobně podle poslední věty předchozího odstavce těchto pravidel Podmínky soutěže, jakož i seznam přihlášených výrobků, budou zveřejněny na webových stránkách vytvořených pro tuto soutěž organizátorem soutěže ( a na webových stránkách Moravskoslezského kraje ( 2. Specifické podmínky pro udělení ocenění Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje Přihlášený výrobek musí splňovat platné právní i jiné předpisy, včetně platných předpisů Evropských společenství. 2.2 Přihlašovatel v rámci přihlášky předloží dokumentaci výrobku podle vzoru uvedeného v části D těchto Pravidel.

5 2.3 Přihlašovatel je povinen současně s přihláškou předložit používaný obal nebo návrh obalu pro přihlášený výrobek. 2.4 Přihlašovatel musí přihlášený výrobek dodávat pro spotřebitele na trh v Moravskoslezském kraji v roce vyhlášení soutěže. 2.5 Podíl regionální práce na výrobě přihlášeného výrobku musí být 100 %, respektive výrobek musí být vyroben zcela na území Moravskoslezského kraje. Tuto skutečnost doloží žadatel čestným prohlášením. 2.6 Ocenění Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009 se neuděluje nezpracovanému výrobku nebo výrobku zpracovanému prostým dělením výchozího kusu, bez dalšího opracování, a to s výjimkou ovoce a zeleniny nebo jedinečných tuzemských výrobků, které mohou být posuzovány individuálně. 2.7 Přihlašovatel přihlásí svůj výrobek do těchto hodnocených kategorií: 1. pekařské výrobky 2. cukrářské výrobky 3. výrobky studené kuchyně, hotové pokrmy 4. nealkoholické nápoje 5. alkoholické nápoje 6. ovoce a zelenina zpracované a čerstvé 7. masné výrobky 8. mléko a mléčné výrobky 9. hořčice, kečupy, dresinky, omáčky 10. biopotravina Organizátor soutěže není vázán návrhem přihlašovatele na zařazení výrobku do kategorie a může jej zařadit do správné kategorie. 2.8 Komise může kategorii rozdělit do více skupin tak, že každou skupinu budou tvořit výrobky podobného charakteru. Při vyhodnocení se bude postupovat podle bodu těchto Pravidel. 3. Odpovědnost přihlašovatele 3.1 Přihlašovatel odpovídá za to, že všechny jím uvedené údaje v přihlášce jsou úplné, pravdivé a správné. 3.2 V případě zjištění, že ocenění bylo uděleno na základě uvedení neúplných, nepravdivých nebo nesprávných údajů, bude odebráno. 3.3 Přihlašovatel je povinen při výrobě přihlášených výrobků dodržovat pravidla správné výrobní a hygienické praxe, jde-li o potravinářské výrobky, a pravidla cross-compliance, jde-li o zemědělské produkty, jakož i další platné právní a jiné předpisy, včetně předpisů Evropských společenství. Tuto skutečnost doloží přihlašovatel čestným prohlášením. 3.4 Přihlašovatel předá Komisi vzorek přihlášeného výrobku k hodnocení ve dnech října 2009 na adresu organizátora soutěže. Organizátor soutěže může určit jinou adresu pro předávání vzorku přihlášeného výrobku, pokud bude do dne 15. října 2009 zveřejněna na webových stránkách vytvořených pro tuto soutěž organizátorem soutěže a na webových stránkách Moravskoslezského kraje.

6 3.5 Přihlašovatel zašle nebo předá na výzvu Komise oceněný výrobek prezentační výstavě u příležitosti vyhlášení výsledků soutěže. 4. Podmínky posuzování přihlášených výrobků do soutěže hodnotící kritéria 4.1 Přihlášené výrobky posuzuje Komise, která je nezávislá, a to i na organizátorovi soutěže. Komise si v tajné volbě zvolí svého předsedu, kterým může být jen člen Komise, jenž byl do Komise navržen Moravskoslezským krajem a který s tímto zvolením souhlasí. Předseda Komise organizuje a řídí práci Komise, a to především v souladu s těmito Pravidly. Ohledně případného odvolání předsedy Komise se obdobně použijí ustanovení těchto Pravidel pro jeho zvolení, avšak nevyžaduje se souhlas předsedy komise s tímto odvoláním. Komise je usnášeníschopná, podílí-li se na daném rozhodování nadpoloviční většina jejích členů. Rozhodnutí Komise je přijato, souhlasila-li s ním většina členů Komise podílejících se na tomto rozhodování; v případě rovnosti hlasů rozhoduje předseda Komise. 4.2 Komise si k hodnocení může přizvat specialisty na danou výrobu. 4.3 Komise si může v rámci vysledovatelnosti výrobku vyžádat od přihlašovatele další podklady vztahující se k přihlášenému výrobku a stanovit lhůtu pro doplnění těchto podkladů. Pokud žadatel nedodá podklady ve stanovené lhůtě, bude přihlášený výrobek ze soutěže vyřazen. 4.4 Komise prověří správnost zařazení výrobku do kategorie hodnocených výrobků. 4.5 Komise hodnotí přihlášený výrobek především na základě senzorického posouzení organoleptických vlastností, estetických, designérských vjemů a na základě zdravotní a společenské prospěšnosti výrobku bodováním od 0 do 10. Každý člen Komise přidělí body dle svého uvážení. Přidělené body se sčítají. Návrh na ocenění získávají výrobky s nejvyšším dosaženým bodovým ohodnocením. V souladu s tímto hodnocením rozhodne Komise o přiznání ocenění. Komise má právo pro danou kategorii ocenění neudělit. 4.6 Hodnotící kritéria: a) inovativnost originalita, původ, regionalita, inovativnost ve zpracování, b) senzorické posouzení chuť, vzhled, vůně apod., c) použité materiály, suroviny a způsob výroby technologická hlediska a způsob zpracování, využití místních surovin, d) design výrobku označení, vzhled, obalová technika, včetně splnění požadavků kladených na obaly zákonem č. 477/2001 Sb., o obalech a o změně některých zákonů (zákon o obalech), ve znění pozdějších předpisů, ochrana výrobku před poškozením, e) nadstandardní kvalitativní znaky, kterými se přihlášený výrobek liší od běžně vyráběných potravin f) specifické a pomocné posouzení vliv výrobku na zdraví zákazníka, bezpečnost výrobku, přihlášený výrobek nesmí být klamavě označen, dostupnost výrobku na trhu, bioprodukt.

7 5. Podmínky pro udělení označení a ocenění Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009 a jeho realizace předání 5.1 V každé kategorii bude vyhodnocen pouze jeden výrobek s největším počtem bodů v dané kategorii. Vítězové v kategoriích obdrží Diplom s uvedením za 1. místo v kategorii. Ostatní účastníci obdrží Čestné uznání pro účastníka soutěže Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009 splňujícího kritéria účasti. Diplom a Čestné uznání podepisuje předseda Komise a organizátor soutěže, který tato ocenění rozesílá. Pro případné odnětí Diplomu nebo Čestného uznání obdobně platí to, co pro odnětí Certifikátu. 5.2 Pokud výrobek splní podmínky a bude mu Komisí uděleno ocenění, oceněný přihlašovatel obdrží Certifikát Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje Na udělení jakéhokoli ocenění podle těchto Pravidel není právní nárok. 5.4 Certifikát se vyhotovuje v jednom vyhotovení a podepisuje jej předseda Komise a organizátor soutěže. 5.5 Certifikát, Diplom nebo Čestné uznání obsahuje: a) název výrobku, kterému bylo uděleno ocenění, b) identifikace výrobce jméno a příjmení nebo obchodní firma či název, IČ, místo podnikání nebo sídlo, popřípadě adresa organizační složky podniku výrobce, v níž je oceněný výrobek vyráběn na území Moravskoslezského kraje, c) rok, ve kterém bylo ocenění přiděleno. Certifikát obsahuje rovněž souhlas s užíváním loga. 5.6 Na vyžádání a v případě potřeby, například dojde-li k náhodnému zničení originálu ocenění, může organizátor soutěže vystavit duplikát ocenění. 6. Podmínky užívání označení a ocenění Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje Držitel ocenění Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009 s právem užívat toto označení u oceněného výrobku formou loga a obdobně i držitel Diplomu nebo Čestného uznání: a) dodává výrobek na trh v kvalitě odpovídající údajům v přihlášce, b) je povinen plnit podmínky těchto Pravidel, c) je povinen uchovávat ocenění, d) akceptuje zveřejňování údajů o ocenění, e) využívá udělené ocenění způsobem, který nevede k jeho znevažování, a držitel certifikátu je povinen dodržovat též pravidla pro jeho používání obsažená v grafickém manuálu loga. 6.2 Poruší-li držitel ocenění ustanovení těchto Pravidel, může mu organizátor soutěže ocenění odebrat. Na žádost Moravskoslezského kraje tak organizátor soutěže musí učinit a neučiní-li tak, může ocenění odejmout přímo Moravskoslezský kraj.

8 7. Finanční odměna pro vítěze 7.1 Vítězové jednotlivých kategorií budou odměněni finanční částkou ve výši 5 000,- Kč. 7.2 Vítěz soutěže a držitel ocenění Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009 bude odměněn finanční částkou ve výši ,- Kč. 8. Závěrečná ustanovení 8.1 Přiznání ocenění Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009 platí pro výrobce po dobu výroby oceněného výrobku za předpokladu dodržení Pravidel. 8.2 Tato Pravidla nabývají platnosti dnem odsouhlasení, respektive dnem podpisu organizátorem soutěže. V Příboře, 11. března 2009 Alena Malíková - správce PRO-BIO regionální centrum Moravská brána, v.r. Propagace soutěže è Vytvoření vlastní webové stránky k soutěži è Vytvoření mailové schránky info@potravinamskraje2009.cz è Vytvoření banneru umístění banneru na è Vytvoření letáku pro ové rozesílky è Vytvoření posteru ke slavnostnímu vyhlášení soutěže a následné propagaci pro další ročníky è Mailová obesílka potravinářských firem MS kraje a obcí nad 3000 obyvatel è Poštovní obesílka významných firem, výrobců potravin, obcí MS kraje s počtem obyvatel nad 5000 tištěným letáčkem è Vytvoření tištěného letáčku s výsledky soutěže a jeho distribuce na Gastrofetivalu è Vytvoření TV spotu o soutěži a jeho vysílání v TV POLAR Ostrava, LTV Příbor + další LTV è Vytvoření tištěného letáku a barevného plakátu velikosti A3 k propagaci soutěže a jeho distribuce (Město Albrechtice, Krnov, obce Osoblažska a Mikroregionu Krnov, Agentura pro zemědělství a venkov v Novém Jičíně, Informační centra Nový Jičín, Příbor, Krajský úřad Ostrava, Okresní agrární komora Opava, výrobci a prodejci potravin, zemědělské podniky a další) è Informace v místních kabelových televizích (Město Albrechtice, Krnov) a periodikách è Informace o soutěži a jejím vyhlášení v tištěném katalogu a závěrečné zprávě Gastrofestivalu è Tiskové zprávy

9 Tisková zpráva Pátek 20. listopadu 2009 SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ SOUTĚŽE POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2009 Již II. ročník soutěže Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje dnes vyvrcholil slavnostním vyhlášením výsledků na ostravském Gastrofestivalu. Organizátorem soutěže je Moravskoslezský kraj spolu s PRO- BIO Regionálním centrem Moravská brána. Partnerem pro zajištění průběhu soutěže se stala Regionální agrární komora Ostravsko. Průběh soutěže Vyhlašovatelem soutěže Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009 se stal Moravskoslezský kraj, organizátorem a odborným garantem soutěže pak Regionální centrum Moravská brána PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců zastoupené paní Ing. Alenou Malíkovou. Průběh soutěže: 1. června 30. září 2009 přijímání přihlášek 21. října 22. října 2009 dodání vzorků přihlášeného výrobku 23. října 2009 zasedání hodnotitelské komise 20. listopadu 2009 slavnostní vyhlášení výsledků při příležitosti akce Gastrofestival Ostrava Základní informace o soutěži: Přihlašovatelem mohla být podnikající fyzická nebo právnická osoba - výrobce, který má na území Moravskoslezského kraje místo podnikání, sídlo nebo umístěnou organizační složku podniku, ve které se výrobek vyrábí Přihlašovatel mohl být pouze výrobce, nikoli zmocněný zástupce - třetí strana (maloobchodníci, marketingové agentury) Do soutěže mohl být zařazen pouze výrobek, který splňoval podmínky uvedené v podrobných pravidlech (viz. Pravidla soutěže) Přihlašovatel v rámci přihlášky předložil čestné prohlášení, dokumentaci výrobku (viz. Přihláška a ostatní dokumentace) a používaný obal nebo návrh obalu pro přihlášený výrobek Přihlášený výrobek musí být volně ke koupi v maloobchodní síti v České republice v roce 2009 Výrobek musí být vyroben zcela (ze 100%) na území Moravskoslezského kraje Přihlášené výrobky se zařazovali do těchto kategorií: 1. pekařské výrobky 2. cukrářské výrobky 3. výrobky studené kuchyně, hotové pokrmy 4. nealkoholické nápoje 5. alkoholické nápoje 6. ovoce a zelenina zpracované a čerstvé 7. masné výrobky 8. mléko a mléčné výrobky 9. hořčice, kečupy, dresinky, omáčky 10. biopotravina

10 Komise Přihlášené výrobky posuzovala nezávislá Komise, která byla jmenována v počtu devíti členů, přičemž pět členů navrhnul za Moravskoslezský kraj jeho hejtman a čtyři členy organizátor soutěže. Komise si v tajné volbě zvolila svého předsedu, a to Ing. Josefa Jandáska, Ph.D., který s tímto zvolením souhlasil. Předseda Komise organizuje a řídí práci Komise, a to především v souladu s Pravidly soutěže. Komise je usnášeníschopná, podílí-li se na daném rozhodování nadpoloviční většina jejích členů. Rozhodnutí Komise je přijato, souhlasila-li s ním většina členů Komise podílejících se na tomto rozhodování; v případě rovnosti hlasů rozhoduje předseda Komise. Členové Komise: 1. Petr Jalowiczor, člen Komise pro zemědělství a venkov rady kraje 2. František Pitucha, člen Komise pro zemědělství a venkov rady kraje 3. Libor Janečka, člen Komise pro zemědělství a venkov rady kraje 4. Ing. Jan Kovář, člen Komise pro zemědělství a venkov rady kraje 5. Ing. Jan Filgas, Krajský úřad Moravskoslezského kraje, odbor životního prostředí a zemědělství, vedoucí oddělení ochrany přírody a zemědělství 6. Alena Hubová, Zemědělský svaz ČR územní organizace Nový Jičín 7. Ing. František Mariánek, CSc., Regionální agrární komora Ostravsko 8. Ing. Josef Jandásek, Ph.D., TRUMF International s.r.o., vývojový technolog 9. David Engel, šéfkuchař restaurace Víno Restaurant Terra Libera, Příbor

11 Přihlášené výrobky Firma Název výrobku Kategorie Datum přijetí přihlášky Registrační číslo HAVLÍK OPAL s.r.o. Trvanlivé tyčinky se sýrem a solí 90g /09 HAVLÍK OPAL s.r.o. Trvanlivé tyčinky se sýrem a solí 90g Graham /09 HAVLÍK OPAL s.r.o. Trvanlivé tyčinky se sýrem a solí 90g Kmín /09 HAVLÍK OPAL s.r.o. Trvanlivé tyčinky se sýrem a solí 90g Česnek /09 Tozos spol. s r.o Klobása ke krilování /09 Tozos spol. s r.o Sekaná svíčková - pečená /09 EKOMILK s.r.o. BIO máslo /09 EKOMILK s.r.o. Zakysaná smetana /09 EKOMILK s.r.o. ČOKOTEL /09 Agroprůmyslový kombinát a.s. Sedlnice Borovan /09 Agroprůmyslový kombinát a.s. Sedlnice Gurmánovy lahůdkové párky /09 Agroprůmyslový kombinát a.s. Sedlnice Špekáčky /09 Agroprůmyslový kombinát a.s. Sedlnice Gurmánovy klobásy /09 Agroprůmyslový kombinát a.s. Sedlnice Gurmánův zauzený šunkáč /09 Agroprůmyslový kombinát a.s. Sedlnice Anglická slanina /09 MORAVAN-masná výroba Petřvaldská koule /09 MORAVAN-masná výroba Gurmánský bok /09 MORAVAN-masná výroba Horal se sýrem /09 Machač-Malokapacitní jatka s.r.o. Tlačenka v žaludku /09 SEMIX PLUSO, spol. s r.o. Vícezrnný chleba /09 SEMIX PLUSO, spol. s r.o. Provito /09

12 Firma Název výrobku Kategorie Datum přijetí přihlášky Registrační číslo SEMIX PLUSO, spol. s r.o. Bio Pohankové müsli s amarantem, banán, rozinky, /09 jablko SEMIX PLUSO, spol. s r.o. Bio Country chleba /09 Semag spol. s r.o. Müsli loupák 2ks bal /09 Jesenické Prameny Nová Pláň a.s. Kojenecká voda 2L /09 Jesenické Prameny Nová Pláň a.s. Kojenecká voda 5,1L /09 Jesenické Prameny Nová Pláň a.s. Kolča 2L /09 Jiří Štverka Qásek /09 ANO, s.r.o. Polévka Směs na fazolovou polévku /09 ANO, s.r.o. SILUETA Směs na rizoto se Šmakounem /09 František Šubert Štramberské uši /09 Kofola a.s. Kofola Original /09 Zemědělské družstvo vlastníků Nošovice Nošovické kysané zelí /09 Svopex food cz s.r.o. Vajíčkový speciál /09 Svopex food cz s.r.o. Ruské vejce /09 Svopex food cz s.r.o. Jogurtový salát s koprem /09 Beskyd Fryčovice, a.s. GREENFIT Mrkvový salát s ananasem /09 Beskyd Fryčovice, a.s. GREENFIT Zelný salát s křenem /09 Beskyd Fryčovice, a.s. GREENFIT Zelný salát s okurkou /09 VITAMINÁTOR s.r.o. VITAMINÁTOR 100% přírodní šťáva BIO /09 Pivovary Staropramen a.s. Ostravar Bazal /09 Jankar Profi, s.r.o. MEDOVINKA Original 0,5lt Dr. Bojda /09 Václav Žolnerčík MAK Pelister Žihadlo /09 * Označené výrobky nebyly dodány k hodnocení Komisi dne

13 Zasedání poroty ve Městě Albrechtice Dne 23. října 2009 zasedala odborná Komise ve Střední škole zemědělství a služeb ve Městě Albrechtice. Přihlášené výrobky byly rozloženy na stoly podle kategorií, označeny štítkem s názvem výrobku a jeho výrobcem. Ke každému výrobku byla přiložena i část D Dokumentace, kde byly popsány např. použité suroviny, základní znaky technologického postupu, balení výrobku, způsob distribuce, datum uvedení výrobku na trh apod. Členové hodnotitelské komise měli možnost každý výrobek ochutnat a nahlédnout do dokumentace pro potřebné informace. Každý člen Komise obdržel tabulku, do které zapisoval body od 0 do 10ti u každého hodnotícího kritéria jednotlivých výrobků viz. tabulka Hodnotitel: Poř. číslo Výrobek č.: Inovativnost Senzorické posouzení Použité materiály, suroviny, způsob výroby Design výrobku Nadstand a r d n í kvalitativ. znaky Specifické a pomocné posouzení Celkem bodů V závěru hodnocení byly sečteny body jednotlivých výrobků u každého člena komise, tyto body od všech členů Komise byly přeneseny do tabulek jednotlivých kategorií, sečteny a výrobek s nejvyšším počtem bodů se stal vítězem dané kategorie. Z vítězných výrobků v jednotlivých kategoriích byl pak ten s nejvyšším počtem bodů oceněn jako Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje Hodnotila se tato kritéria: a) inovativnost originalita, původ, regionalita, inovativnost ve zpracování, b) senzorické posouzení chuť, vzhled, vůně apod., c) použité materiály, suroviny a způsob výroby technologická hlediska a způsob zpracování, využití místních surovin, d design výrobku označení, vzhled, obalová technika, včetně splnění požadavků kladených na obaly zákonem č. 477/2001 Sb., o obalech a o změně některých zákonů (zákon o obalech), ve znění pozdějších předpisů, ochrana výrobku před poškozením, e) nadstandardní kvalitativní znaky, kterými se přihlášený výrobek liší od běžně vyráběných potravin f) specifické a pomocné posouzení vliv výrobku na zdraví zákazníka, bezpečnost výrobku, přihlášený výrobek nesmí být klamavě označen, dostupnost výrobku na trhu, bioprodukt.

14 Výsledky soutěže Komise se sešla v počtu 9 členů, předsedou komise byl zvolen Ing. Josef Jandásek, Ph.D., TRUMF International s.r.o., vývojový technolog. Celkem přihlášených výrobců: 20 Celkem přihlášených potravinářských výrobků: 43 Počet výrobců zúčastněných hodnocení: 19 Počet dodaných potravinářských výrobků k hodnocení: 41 V kategoriích počet bodů výrobek výrobce 1.pekařské výrobky Provito SEMIX PLUSO, spol. s r.o. 2.cukrářské výrobky Štramberské uši František Šubert 3.výrobky studené kuchyně, hotové pokrmy SILUETA Směs na rizoto se Šmakounem 4.nealkoholické nápoje Kojenecká voda 2L 5.alkoholické nápoje Žihadlo 6.ovoce a zelenina zpracované a čerstvé 7.masné výrobky GREENFIT Zelný salát s okurkou 6 - Sekaná svíčková pečená 19 Tlačenka v žaludku ANO, s.r.o. Jesenické Prameny Nová Pláň a.s. Václav Žolnerčík MAK Pelister Beskyd Fryčovice, a.s. Tozos spol. s r.o Machač-Malokapacitní jatka s.r.o. 8.mléko a mléčné výrobky BIO máslo EKOMILK s.r.o. 9.hořčice, kečupy, dresinky, omáčky biopotravina VITAMINÁTOR VITAMINÁTOR s.r.o. 100% přírodní šťáva BIO Podle počtu bodů počet bodů výrobek výrobce 1. biopotravina alkoholické nápoje Žihadlo 3. masné výrobky VITAMINÁTOR 100% přírodní šťáva BIO 6 - Sekaná svíčková pečená 19 Tlačenka v žaludku VITAMINÁTOR s.r.o. Václav Žolnerčík MAK Pelister Tozos spol. s r.o Machač-Malokapacitní jatka s.r.o. 3. mléko a mléčné výrobky BIO máslo EKOMILK s.r.o. 4. cukrářské výrobky Štramberské uši František Šubert 5. ovoce a zelenina 39 - GREENFIT Zelný Beskyd Fryčovice, 403 zpracované a čerstvé salát s okurkou a.s. 6. pekařské výrobky Provito SEMIX PLUSO, spol. s r.o. 7. výrobky studené kuchyně, hotové pokrmy SILUETA Směs na rizoto se Šmakounem 8. nealkoholické nápoje Kojenecká voda 2L ANO, s.r.o. Jesenické Prameny Nová Pláň a.s.

15 Vyhlášení soutěže na Gastrofestivalu Dne 20. listopadu 2009 byly výsledky 2. ročníku soutěže Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009 slavnostně vyhlášeny na Gastrofestivalu 9. ročníku výstavy potravinářských firem v Ostravě za účasti zástupců firem, kraje, organizátorů a novinářů. Pan Miroslav Novák, náměstek hejtmana MS kraje pro oblast životního prostředí, v úvodu vyzdvihl význam soutěže pro Moravskoslezský kraj a především pro místní firmy i drobné výrobce. Sešli se zde výrobci se svými přihlášenými výrobky, aby z rukou náměstka pana Nováka převzali diplomy a čestná uznání. V každé kategorii byl vyhodnocen jeden výrobek s největším počtem bodů. Vítězové dané kategorie obdrželi podle pravidel soutěže Diplom, všichni účastníci získali Čestné uznání. Nejvíce pozornosti pak přítomní věnovali vítězi soutěže, který obdržel Certifikát Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje Tímto výrobkem se stal VITAMINÁTOR 100% přírodní šťáva BIO firmy Vitaminátor, s.r.o. Spotřebitelé u tohoto výrobku jistě ocení, že je vyroben bez jakýchkoliv konzervantů a chemických přísad. Každé 2dcl nápoje obsahují více než 300 gramů ovoce a zeleniny. Oceněné výrobky zde také mohl kdokoliv z přihlížejících ochutnat a zhodnotit, zda porota vybrala dobře.

16 Zhodnocení soutěže Tak jako první ročník soutěže, měl i tento druhý značný ohlas mezi výrobci Moravskoslezského kraje. Oproti loňsku se prodloužila doba podávání přihlášek na 2 měsíce, takže vznikl větší časový prostor pro přihlašování firem. Přesto byla nakonec účast firem a počet přihlášených výrobků o něco nižší než vloni. Motivem pro přihlášení výrobku patrně nebylo ani to, že letos byli ocenění výrobci odměněni i finančně. Řada oslovených firem se obávala náročné administrativy nebo argumentovala tím, že takovéto soutěže jim stejně prodejnost nezvýší. Přihlašují se spíše větší firmy, které mají marketingového pracovníka a lépe zvládají reklamu, oproti menším, spíše rodinným firmám, které na to nemají čas a lidi. Ale právě těmto firmám by soutěž mohla pomoci zviditelnit svůj výrobek u spotřebitelů. Příkladem může být malá firma pana Žolnerčíka, který vyrábí speciální alkoholický nápoj z medu a výtažku léčivých rostlin Žihadlo podle rodinné receptury ten se letos umístil v soutěži na druhém místě. Přínosem soutěže bylo jistě i zavedení další kategorie bio výrobek. Kdy jindy, než v současné době převahy rychlých občerstvení s málo hodnotnými a zdravými potravinami, by lidé měli dbát na to, co jedí? Oceněný výrobek Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2009 VITAMINÁTOR je právě tím dobrým příkladem výrobku, který by měl být vyhledávaný pro svoji originalitu, způsob výroby a v neposlední řadě také chutnost. A právě na snaze prosadit na našem trhu opravdu kvalitní, chutné, tradiční či speciální potraviny stojí nová aktivita podpůrná propagační kampaň Ministerstva zemědělství, která přichází s podporou spotřeby regionálních potravin. Ta má seznámit spotřebitele s regionálními potravinami z jednotlivých krajů České republiky. Součástí této kampaně bude i nově vytvořená značka Regionální potravina, kterou budou moci lokální výrobci a prodejci umísťovat na své výrobky. Více k této aktivitě na Takže doufejme, že další ročník soutěže možná již s organizací v rámci nového projektu MZe přiláká více výrobců a my spotřebitelé se budeme těšit na opravdu kvalitní potraviny, které za námi neputují tisíce kilometrů jak je to nyní běžné.

Z á s a d y s o u t ě ž e

Z á s a d y s o u t ě ž e Z á s a d y s o u t ě ž e XIII. ročník soutěže Potravinářský výrobek Pardubického kraje 2019 MLS PARDUBICKÉHO KRAJE 2019 Motto: Podporujeme potravinářské výrobky a výrobce Pardubického kraje AGROVENKOV,

Více

ZLATÁ Chuť jižní Moravy

ZLATÁ Chuť jižní Moravy Zásady soutěže Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2014 Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2014 ZLATÁ Chuť jižní Moravy vydané pro rok 2014 v souladu s článkem 7.2. Zásad schválených představenstvem

Více

ZLATÁ Chuť jižní Moravy

ZLATÁ Chuť jižní Moravy Zásady soutěže Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2018 Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2018 ZLATÁ Chuť jižní Moravy vydané pro rok 2018 v souladu s článkem 7.2. Zásad schválených představenstvem

Více

Závěrečná zpráva soutěže Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2008

Závěrečná zpráva soutěže Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2008 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Závěrečná zpráva soutěže Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 00 Obsah Úvod Pravidla soutěže Propagace soutěže Průběh soutěže Komise Přihlášené výrobky Zasedání poroty v Šilheřovicích

Více

Regionální podmínky pro udělení ocenění Regionální potravina Kraje Vysočina 2015

Regionální podmínky pro udělení ocenění Regionální potravina Kraje Vysočina 2015 Regionální podmínky pro udělení ocenění Regionální potravina Kraje Vysočina 2015 Okresní agrární komora Třebíč Regionální podmínky pro udělení ocenění Regionální potravina Kraje Vysočina zpřesňují pravidla,

Více

SOUTĚŽ O ZNAČKU REGIONÁLNÍ POTRAVINA A REGIONÁLNÍ VÝROBEK ÚSTECKÉHO KRAJE

SOUTĚŽ O ZNAČKU REGIONÁLNÍ POTRAVINA A REGIONÁLNÍ VÝROBEK ÚSTECKÉHO KRAJE Ústecký kraj Krajská agrární komora Ústeckého kraje Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje Ministerstvo zemědělství Krajská agentura pro zemědělství a venkov ÚK SOUTĚŽ

Více

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY DOBROTA KARLOVARSKÉHO KRAJE

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY DOBROTA KARLOVARSKÉHO KRAJE METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY DOBROTA KARLOVARSKÉHO KRAJE Definice Dobrota Karlovarského kraje : Dobrota Karlovarského kraje je produkt (potravinářský nebo zemědělský výrobek) určený ke konzumaci konečnému

Více

Metodika pro udělování značky Regionální potravina (dále jen Metodika )

Metodika pro udělování značky Regionální potravina (dále jen Metodika ) Metodika pro udělování značky Regionální potravina (dále jen Metodika ) Definice regionální potraviny: Regionální potravina ve smyslu této metodiky je produkt (potravinářský nebo zemědělský výrobek), který

Více

REGIONÁLNÍ PODMÍNKY PRO UDĚLENÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA ÚSTECKÉHO KRAJE 2015

REGIONÁLNÍ PODMÍNKY PRO UDĚLENÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA ÚSTECKÉHO KRAJE 2015 REGIONÁLNÍ PODMÍNKY PRO UDĚLENÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA ÚSTECKÉHO KRAJE 2015 Regionální podmínky pro udělení ocenění Regionální potravina Ústeckého kraje zpřesňují Metodiku pro udělení značky Regionální

Více

(dále jen Metodika )

(dále jen Metodika ) METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) Definice regionální potraviny: Regionální potravina ve smyslu této Metodiky je produkt (potravinářský nebo zemědělský výrobek) určený

Více

ŽADATEL V Ý R O B C E

ŽADATEL V Ý R O B C E REGIONÁLNÍ PODMÍNKY PRO UDĚLENÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA ÚSTECKÉHO KRAJE 2016 ŽADATEL V Ý R O B C E Žadatel může být osoba fyzická nebo právnická, dále jen výrobce, oprávněná k podnikání nebo se sídlem

Více

Regionální pravidla pro udělování značky Regionální potravina Jihočeského kraje 2016

Regionální pravidla pro udělování značky Regionální potravina Jihočeského kraje 2016 Regionální pravidla pro udělování značky Regionální potravina Jihočeského kraje 2016 Regionální pravidla pro udělení značky Regionální potravina Jihočeského kraje a) Vyhlášení soutěže a vyhodnocení soutěže

Více

Regionální podmínky pro udělení značky. Regionální potravina Libereckého kraje

Regionální podmínky pro udělení značky. Regionální potravina Libereckého kraje Regionální podmínky pro udělení značky Regionální potravina Libereckého kraje Regionální podmínky pro udělení ocenění Regionální potravina Libereckého kraje zpřesňují pravidla, která jsou uvedena v Metodice

Více

VÝROBEK ZLÍNSKÉHO KRAJE 2011

VÝROBEK ZLÍNSKÉHO KRAJE 2011 AGRÁRNÍ KOMORA ZLÍNSKÉHO KRAJE se sídlem ve Zlíně Zarámí 88, 760 41 Zlín VÝROBEK ZLÍNSKÉHO KRAJE 2011 ZÁSADY PRO UDĚLENÍ OCENĚNÍ A PŘÍLOHY Vyhlášení Výrobku Zlínského kraje 2011 - PERLA ZLÍNSKA proběhne

Více

(dále jen Metodika )

(dále jen Metodika ) METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) Definice regionální potraviny: Regionální potravina ve smyslu této Metodiky je produkt (potravinářský nebo zemědělský výrobek) určený

Více

Oceněné výrobky ze soutěže

Oceněné výrobky ze soutěže Oceněné výrobky ze soutěže Regionální potravina Moravskoslezský kraj 2010 Tvaroh měkký Je zpracován z kvalitní suroviny z podhůří Beskyd a vyráběn klasickou ruční metodou v tvarohářských vanách. Má specifické

Více

Regionem se rozumí územní celek vymezený pomocí administrativních hranic kraje, jako vyšší územně samosprávný celek.

Regionem se rozumí územní celek vymezený pomocí administrativních hranic kraje, jako vyšší územně samosprávný celek. METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) Definice regionální potraviny: Regionální potravina ve smyslu této Metodiky je produkt (potravinářský nebo zemědělský výrobek) určený

Více

REGIONÁLNÍ POTRAVINA zkušenosti a význam

REGIONÁLNÍ POTRAVINA zkušenosti a význam REGIONÁLNÍ POTRAVINA zkušenosti a význam Ing. Václav Hlaváček, CSc. Ing. Jaromír Musil, Ph.D. RegionÁlnÍ potravina Jihomoravského kraje Definice: Regionální potravina ve smyslu metodiky soutěže je produkt

Více

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika )

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) Definice regionální potraviny: Regionální potravina ve smyslu této Metodiky je produkt (potravinářský nebo zemědělský výrobek) určený

Více

Regionální pravidla pro udělení značky Regionální potravina Plzeňského kraje 2015

Regionální pravidla pro udělení značky Regionální potravina Plzeňského kraje 2015 Regionální pravidla pro udělení značky Regionální potravina Plzeňského kraje 2015 Regionální podmínky pro udělení ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje zpřesňují pravidla, která jsou uvedena v

Více

Pravidla pro udělování certifikační značky POSOUZENO.CZ

Pravidla pro udělování certifikační značky POSOUZENO.CZ Pravidla pro udělování certifikační značky POSOUZENO.CZ MODUL: Doplňky stravy Certifikační značku pro kvalitní výrobky POSOUZENO.CZ (dále jen logo) uděluje Iniciativa pro potraviny, doplňky stravy a krmiva,

Více

SOUTĚŽ O ZNAČKU POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK ÚSTECKÉHO KRAJE KRAJE PŘEMYSLA ORÁČE pro rok ročník

SOUTĚŽ O ZNAČKU POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK ÚSTECKÉHO KRAJE KRAJE PŘEMYSLA ORÁČE pro rok ročník Ústecký kraj Okresní agrární komora Most Krajská agrární komora Ústeckého kraje Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje SZIF Ústí nad Labem SOUTĚŽ O ZNAČKU POTRAVINÁŘSKÝ

Více

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA. (dále jen Metodika )

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA. (dále jen Metodika ) METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA Definice regionální potraviny: (dále jen Metodika ) Regionální potravina ve smyslu této Metodiky je produkt (potravinářský nebo zemědělský výrobek) určený

Více

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika )

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) Definice regionální potraviny: Regionální potravina ve smyslu této Metodiky je produkt (potravinářský nebo zemědělský výrobek) určený

Více

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika )

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) Definice značky Regionální potravina : a) Regionální potravina ve smyslu této Metodiky je soutěž o značku Regionální potravina, kterou

Více

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika )

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) Definice regionální potraviny: Regionální potravina ve smyslu této Metodiky je produkt (potravinářský nebo zemědělský výrobek) určený

Více

Příloha č. 4. Pravidla pro udělení značky ČESKÝ VÝROBEK

Příloha č. 4. Pravidla pro udělení značky ČESKÝ VÝROBEK Příloha č. 4 Pravidla pro udělení značky ČESKÝ VÝROBEK Článek 1 Definice pojmů Pro účely Pravidel pro udělení značky ČESKÝ VÝROBEK (dále jen pravidla ) se rozumí a) značkou: značka ČESKÝ VÝROBEK b) NFČV:

Více

Pravidla pro udělování národní značky KLASA

Pravidla pro udělování národní značky KLASA Pravidla pro udělování národní značky KLASA str.1/9 Část A Národní značku pro kvalitní potraviny KLASA uděluje ministr zemědělství ČR na základě doporučení správce značky. Značka smí být udělena pouze

Více

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika )

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) Definice značky Regionální potravina : a) Regionální potravina ve smyslu této Metodiky je soutěž o značku Regionální potravina, kterou

Více

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika )

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) Definice regionální potraviny: Regionální potravina ve smyslu této Metodiky je produkt (potravinářský nebo zemědělský výrobek) určený

Více

Statut České ceny za architekturu

Statut České ceny za architekturu Statut České ceny za architekturu Článek 1 Preambule Architektonická díla, která někdo navrhl a dbal na jejich realizaci, tvoří jen malou část celkové stavební produkce a snad ještě menší část zásahů člověka

Více

Pravidla pro udělování a používání českých cechovních norem. pro potravinářské výrobky

Pravidla pro udělování a používání českých cechovních norem. pro potravinářské výrobky Pravidla pro udělování a používání českých cechovních norem pro potravinářské výrobky Preambule Potravinářská komora České republiky spravuje české cechovní normy pro potravinářské výrobky, které stanovují

Více

Pravidla pro udělování národní značky KLASA

Pravidla pro udělování národní značky KLASA Pravidla pro udělování národní značky KLASA str.1/9 Část A Národní značku pro kvalitní potraviny KLASA uděluje ministr zemědělství ČR na základě doporučení správce značky. Značka smí být udělena pouze

Více

Pravidla pro udělování a používání českých cechovních norem

Pravidla pro udělování a používání českých cechovních norem a používání českých cechovních norem Preambule Potravinářská komora České republiky spravuje české cechovní normy, které stanovují kvalitativní parametry potraviny, pro kterou je norma zpracována, a z

Více

Pravidla soutěže. Cena prezidenta Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek

Pravidla soutěže. Cena prezidenta Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek Pravidla soutěže Cena prezidenta Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek Tato pravidla upravují soutěž s názvem Cena prezidenta Potravinářské komora ČR o nejlepší inovativní

Více

- 1 - Statut pro udě lení oceně ní "TOP VÍ NO SLOVÁ CKA"

- 1 - Statut pro udě lení oceně ní TOP VÍ NO SLOVÁ CKA - 1 - Statut pro udě lení oceně ní "TOP VÍ NO SLOVÁ CKA" VI. ročník 2013 - Slovácko, Zlínský kraj Oceně ní výrobku z odvě tví země dě lství a potravinářství Okresní agrární komora pro okres Uh. Hradiš

Více

Regionální potravina Část A. Identifikační údaje žadatele

Regionální potravina Část A. Identifikační údaje žadatele Část A Identifikační údaje žadatele Žadatel 1. Obchodní jméno právnické osoby dle výpisu z Obchodního rejstříku (PO) nevyplňuje fyzická osoba (FO) 2. Titul, jméno a příjmení žadatele (statutární zástupce

Více

Oceněné výrobky ze soutěže

Oceněné výrobky ze soutěže Oceněné výrobky ze soutěže Regionální potravina Moravskoslezský kraj 2011 a 2010 Trefilova masopustní klobása Při její výrobě je použito vepřové maso a přírodní koření. Následně jsou klobásy dlouhodobě

Více

Název zakázky: Regionální produkty marketing, propagace (dále též zakázka ) Regionální produkty - Marketing, propagace.

Název zakázky: Regionální produkty marketing, propagace (dále též zakázka ) Regionální produkty - Marketing, propagace. Výzva k prokázání kvalifikace a podání nabídky k zakázce zadávané dle příslušné metodiky Regionálního operačního programu Moravskoslezsko a zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

PERSONALISTA VEŘEJNÉ SPRÁVY

PERSONALISTA VEŘEJNÉ SPRÁVY KLUB PERSONALISTŮ, o.p.s. vydává tento STATUT SOUTĚŽE O CENU PERSONALISTA VEŘEJNÉ SPRÁVY platný pro rok 2013 PREAMBULE Cílem ceny Personalista veřejné správy je posílení a podpora personálních činností

Více

SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU ČÁST I PŘEDMĚT ÚPRAVY, POJMY, SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY A AKTY PŘEDMĚT A CÍL ÚPRAVY

SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU ČÁST I PŘEDMĚT ÚPRAVY, POJMY, SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY A AKTY PŘEDMĚT A CÍL ÚPRAVY SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU ČÁST I PŘEDMĚT ÚPRAVY, POJMY, SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY A AKTY PŘEDMĚT A CÍL ÚPRAVY 1. Tato směrnice upravuje postup veřejného zadavatele obce Lány (dále

Více

Katalog potravin. oceněných značkou. Perla Zlínska 2014

Katalog potravin. oceněných značkou. Perla Zlínska 2014 Katalog potravin oceněných značkou Perla Zlínska 2014 Jak chutná Zlínsko? V letošním roce byl vyhlášen 9. roční soutěže Perla Zlínska. Do soutěže se přihlásilo 134 vzorků od 43 výrobců. Hodnotitelská

Více

MISS STŘECHA Organizátor soutěže

MISS STŘECHA Organizátor soutěže MISS STŘECHA 2018 1. Organizátor soutěže Organizátorem soutěže pořádané pod názvem MISS střecha 2018 (dále jen soutěž ) je obchodní společnost, IČ: 242 35 920, se sídlem Budčická 1479, Újezd nad Lesy,

Více

Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta

Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta (dále je Zásady ) I. Úvodní ustanovení 1. Město Vysoké Mýto poskytuje finanční dotaci například na sport, kulturu, školství, volnočasové

Více

Biopotravina roku 2013

Biopotravina roku 2013 Biopotravina roku 2013 12. ročník soutěže o nejlépe hodnocené víno vyrobené z ekologicky pěstovaných hroznů Statut soutěže I. Pořadatelé a odborný garant 1. PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců 2. Sdružení

Více

Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina

Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina Rada kraje Vysočina Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 27. 6. 2006 č. 7/06 Čl. 1 Předmět

Více

Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství IČ:

Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství IČ: Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Název zakázky: Realizace projektu soutěže o značku Regionální potravina v Plzeňském kraji Sídlem: Těšnov 17, 117 05 Praha 1 Č.j. 18267/2010-11110 Zastoupený:

Více

Organizační řád soutěže Evropa ve škole

Organizační řád soutěže Evropa ve škole Č.j.: MSMT 32357/2014-1 Organizační řád soutěže Evropa ve škole Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování soutěží

Více

o zadávání veřejných zakázek

o zadávání veřejných zakázek Rada města Velké Meziříčí vydává tuto vnitřní směrnici č. 3/2012, o zadávání veřejných zakázek Zpracovatel: Rozsah působnosti: Mgr. Ivana Pacalová, právník odboru výstavby a regionálního rozvoje Městský

Více

Úplné znění Statutu Ceny a Jednacího řádu Komise pro udělování Ceny po zapracování změny č. j. : MŠMT-16556/ ze dne 28.

Úplné znění Statutu Ceny a Jednacího řádu Komise pro udělování Ceny po zapracování změny č. j. : MŠMT-16556/ ze dne 28. Úplné znění Statutu Ceny a Jednacího řádu Komise pro udělování Ceny po zapracování změny č. j. : MŠMT-16556/2013-1 ze dne 28. června 2013 Statut Ceny ministra/ministryně školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Veřejná soutěž na vytvoření loga (logotypu) a vizuální identity Kmochova Kolína

Veřejná soutěž na vytvoření loga (logotypu) a vizuální identity Kmochova Kolína Město Kolín Oddělení marketingu a propagace Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín I tel.: +420 321 748 111, fax: +420 321 720 911 e-podatelna: posta@mukolin.cz, web: http://www.mukolin.cz Vaše čj. (zn.): Vyřizuje:

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY Společnost Plzeň 2015, o. p. s. vyhlašuje VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY Cílem výzvy je podpořit realizaci projektů, které jsou v souladu s vizí a cíli projektu

Více

Regionální značka v Moravské bráně

Regionální značka v Moravské bráně Regionální značka v Moravské bráně Kateřina Čadilová Asociace regionálních značek, o.s. Hranice, 17. ledna 2012 Program 1. úvod co je regionální značení (shrnutí obsahu prvního semináře) 2. typy výrobků

Více

13. KONFERENCE O ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOSTI VÝROBY A ZPRACOVÁNÍ POTRAVIN ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU. 17. února 2016, Výstaviště Brno

13. KONFERENCE O ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOSTI VÝROBY A ZPRACOVÁNÍ POTRAVIN ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU. 17. února 2016, Výstaviště Brno 13. KONFERENCE O ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOSTI VÝROBY A ZPRACOVÁNÍ POTRAVIN ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU 17. února 2016, Výstaviště Brno 1 SOUTĚŽE Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016

Více

Veřejná soutěž na vytvoření loga (logotypu) Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období 2015-2020

Veřejná soutěž na vytvoření loga (logotypu) Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období 2015-2020 Veřejná soutěž na vytvoření loga (logotypu) Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období 2015-2020 Město Ústí nad Labem vyhlašuje veřejnou, jednokolovou, neanonymní soutěž na vytvoření loga (logotypu)

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Směrnice náměstka ministra pro vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou se schvaluje statut a jednací řád Akreditační komise pro vyšší

Více

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 25.08.2015 Bod pořadu jednání: 46. Název : Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 171/15 udělení ocenění Výrobek Libereckého kraje z odvětví potravinářství

Více

282/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 24. listopadu 2014 o některých podmínkách k provádění společné organizace trhu v odvětví mléka a mléčných výrobků

282/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 24. listopadu 2014 o některých podmínkách k provádění společné organizace trhu v odvětví mléka a mléčných výrobků Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 282/2014 Sb. Nařízení vlády o některých podmínkách k provádění spol... - znění dle 282/14 Sb. 282/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 24. listopadu 2014 o

Více

do soutěže REKLAMNÍ TAŠKA ROKU 2007

do soutěže REKLAMNÍ TAŠKA ROKU 2007 do soutěže REKLAMNÍ TAŠKA ROKU 2007 K účasti jsou zvány všechny firmy, které používají firemní tašky s vlastní reklamou, právě tak jako jejich kreativní tvůrci či výrobci. Bližší informace na internetových

Více

Statutární město Děčín. v y h l a š u j e. veřejnou soutěž VYTVOŘENÍ LOGA A LOGOTYPU MĚSTA DĚČÍN

Statutární město Děčín. v y h l a š u j e. veřejnou soutěž VYTVOŘENÍ LOGA A LOGOTYPU MĚSTA DĚČÍN Statutární město Děčín v y h l a š u j e veřejnou soutěž VYTVOŘENÍ LOGA A LOGOTYPU MĚSTA DĚČÍN 1.Identifikační údaje vyhlašovatele Název vyhlašovatele statutární město Děčín Sídlo Mírové náměstí 5, Děčín

Více

GRANTOVÝ DOTAČNÍ PROGRAM MAS Český les, z. s. pro poskytování finančních příspěvků v oblasti kultury a volnočasových aktivit.

GRANTOVÝ DOTAČNÍ PROGRAM MAS Český les, z. s. pro poskytování finančních příspěvků v oblasti kultury a volnočasových aktivit. GRANTOVÝ DOTAČNÍ PROGRAM MAS Český les, z. s. pro poskytování finančních příspěvků v oblasti kultury a volnočasových aktivit Bavíme sami sebe poskytnutý z dotačního titulu PODPORA MÍSTNÍCH AKČNÍCH SKUPIN

Více

PERSONÁLNÍ MANAŽER STÁTNÍ SPRÁVY V ČESKÉ REPUBLICE

PERSONÁLNÍ MANAŽER STÁTNÍ SPRÁVY V ČESKÉ REPUBLICE KLUB PERSONALISTŮ, o.p.s., vydává tento STATUT SOUTĚŽE O CENU PERSONÁLNÍ MANAŽER STÁTNÍ SPRÁVY V ČESKÉ REPUBLICE PREAMBULE Cílem ceny Personální manažer státní správy v České republice je posílení a podpora

Více

Česká republika Ministerstvo zemědělství

Česká republika Ministerstvo zemědělství Česká republika Ministerstvo zemědělství Těšnov 65/17, 110 00 Praha 1 Nové Město Č.j.: 7437/2014-MZE-17011 S T A T U T ocenění za mimořádné výsledky ve výzkumu a experimentálním vývoji, udělované Ministerstvem

Více

STAVBA ROKU 2015 V PARDUBICKÉM KRAJI

STAVBA ROKU 2015 V PARDUBICKÉM KRAJI Pardubický kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR vypisuje 7. ročník veřejné neanonymní soutěže STAVBA ROKU

Více

1. ROČNÍK GASTRONOMICKÉ SOUTĚŽE SRDCE NA TALÍŘI

1. ROČNÍK GASTRONOMICKÉ SOUTĚŽE SRDCE NA TALÍŘI 1. ROČNÍK GASTRONOMICKÉ SOUTĚŽE SRDCE NA TALÍŘI Určené pro žáky učebních oborů vzdělání kategorie E HLAVNÍ INFORMACE Odborný garant soutěže Asociace kuchařů a cukrářů ČR Pořadatel soutěže SOŠ a SOU Městec

Více

PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald

PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald Číslo dokumentu: S 0116 Vydání č.: 02 Platnost od: 12. 02. 2016 Účinnost od: 01. 03. 2016 Zpracoval: Ing. Josef Paďour Dne: 10. 02. 2016 Podpis: Schválil:

Více

PERSONÁLNÍ MANAŽER ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVY V ČESKÉ REPUBLICE

PERSONÁLNÍ MANAŽER ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVY V ČESKÉ REPUBLICE KLUB PERSONALISTŮ, o.p.s., vydává tento STATUT SOUTĚŽE O CENU PERSONÁLNÍ MANAŽER ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVY V ČESKÉ REPUBLICE PREAMBULE Cílem ceny Personální manažer územní samosprávy v České republice je posílení

Více

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro udělení Ceny hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost. ze dne č.

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro udělení Ceny hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost. ze dne č. Zastupitelstvo Kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro udělení Ceny hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost ze dne 12. 05. 2015 č. 04/15 Čl. 1 Úvodní ustanovení Zastupitelstvo

Více

ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA III

ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA III Zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech v platném znění k 1.10.2016 ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA III ÚČAST STÁTNÍHO ROZPOČTU NA FINANCOVÁNÍ PROGRAMU A POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ A NÁVRATNÝCH FINANČNÍCH

Více

Tak a máme po první letošní ochutnávce Regionální potraviny Olomouckého kraje 2014 na Přerovsku a v Olomouckém kraji vůbec!

Tak a máme po první letošní ochutnávce Regionální potraviny Olomouckého kraje 2014 na Přerovsku a v Olomouckém kraji vůbec! Tak a máme po první letošní ochutnávce Regionální potraviny Olomouckého kraje 2014 na Přerovsku a v Olomouckém kraji vůbec! V pátek 6.6.2014 uspořádala firma Salix Morava a.s. Horní Moštěnice Den otevřených

Více

PERSONALISTA VEŘEJNÉ SPRÁVY

PERSONALISTA VEŘEJNÉ SPRÁVY KLUB PERSONALISTŮ, o.p.s., vydává tento STATUT SOUTĚŽE O CENU PERSONALISTA VEŘEJNÉ SPRÁVY platný pro rok 2015 PREAMBULE Cílem ceny Personalista veřejné správy je posílení a podpora personálních činností

Více

STAVBA ROKU 2011 V PARDUBICKÉM KRAJI

STAVBA ROKU 2011 V PARDUBICKÉM KRAJI Pardubický kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR za odborné spolupráce České komory architektů, vypisuje 5.

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY. Evropský den sousedů 2015 pořadatel programového Ohniska

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY. Evropský den sousedů 2015 pořadatel programového Ohniska Společnost Plzeň 2015, obecně prospěšná společnost, vyhlašuje VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY Cílem výzvy je podpořit realizaci projektů, které jsou v souladu s

Více

Vinařství roku. 1. Definice titulu

Vinařství roku. 1. Definice titulu Vinařství roku Svaz vinařů České republiky jako organizace udělující titul Vinařství roku v České republice stanoví řád nominace a výběru vinařských firem v ČR nesoucích tento titul a dále podmínky jeho

Více

Obecná pravidla pro poskytování dotací městské části Praha 5

Obecná pravidla pro poskytování dotací městské části Praha 5 Obecná pravidla pro poskytování dotací městské části Praha 5 I. Úvodní ustanovení 1. Dotace městské části Praha 5 (dále jen MČ Praha 5 ) je poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu MČ Praha 5 fyzickým

Více

VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBU ČLENA DOZORČÍ RADY VOLENÉHO ZAMĚSTNANCI SPOLEČNOSTI

VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBU ČLENA DOZORČÍ RADY VOLENÉHO ZAMĚSTNANCI SPOLEČNOSTI SEMPRA PRAHA, a.s. se sídlem U Topíren 2/860, 170 00 Praha 7 IČ 457 97 439 firma zapsána v obchodním rejstříku Městského soudu Praha, oddíl B, vložka 1668 VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBU ČLENA DOZORČÍ RADY VOLENÉHO

Více

Příloha č. 2. Žádost o udělení certifikátu pro používání regionální ochranné známky PRAVÉ VALAŠSKÉ

Příloha č. 2. Žádost o udělení certifikátu pro používání regionální ochranné známky PRAVÉ VALAŠSKÉ Příloha č. 2 Žádost o udělení certifikátu pro používání regionální ochranné známky PRAVÉ VALAŠSKÉ Žádost o udělení certifikátu pro používání regionální ochranné známky PRAVÉ VALAŠSKÉ Jméno žadatele (FO)

Více

Dotační program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizovaná Ústeckým krajem

Dotační program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizovaná Ústeckým krajem Dotační program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 Program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 (dále jen program ) je vyhlášen na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje

Více

Čerstvé potraviny a jejich kontrola dozorovými orgány. Ing. Dana Večeřová

Čerstvé potraviny a jejich kontrola dozorovými orgány. Ing. Dana Večeřová a jejich kontrola dozorovými orgány Ing. Dana Večeřová Charakteristika Potravinářské komory ČR Zájmové sdružení právnických a fyzických osob v potravinářském sektoru ČR, reprezentuje 85% českého potravinářského

Více

Kulinárská soutěž VELKÉ VAŘENÍ pro restaurace o přípravu nejlepšího jídla z ryb

Kulinárská soutěž VELKÉ VAŘENÍ pro restaurace o přípravu nejlepšího jídla z ryb Kulinárská soutěž VELKÉ VAŘENÍ pro restaurace o přípravu nejlepšího jídla z ryb Místní rybářská skupina Bielská země PRAVIDLA KULINÁŘSKÉ SOUTĚŽE VELKÉ VAŘENÍ PRO RESTAURACI O PŘÍPRAVU NEJLEPŠÍHO JÍDLA

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE - ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE podle 85 zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách. Veřejná zakázka

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE podle 85 zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách. Veřejná zakázka K Čj.: 390-29/2012/DP ÚVN PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE podle 85 zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Veřejná zakázka Veřejná zakázka na dodávky otevřené řízení dle 27 zák. č. 137/2006., o veřejných

Více

Statutární město Kladno Zastupitelstvo města Kladna STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA

Statutární město Kladno Zastupitelstvo města Kladna STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA Za účelem vymezení způsobu nájmu bytu v majetku Statutárního města Kladna a postupu jednotlivých orgánů při hospodaření

Více

Standardy pro certifikaci veřejných stravovacích zařízení PREAMBULE ZÁKLADNÍ POJMY

Standardy pro certifikaci veřejných stravovacích zařízení PREAMBULE ZÁKLADNÍ POJMY PREAMBULE KEZ o.p.s. je obecně prospěšná společnost, která na základě akreditace pro inspekční a certifikační orgán provádí nezávislou kontrolu a certifikaci producentů, zpracovatelů a obchodníků zařazených

Více

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová. I. Úvodní ustanovení

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová. I. Úvodní ustanovení Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová I. Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo městského obvodu Hrabová rozhodlo o stanovení oblastí pro

Více

IČ: 00020478 dle 25 a 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), zjednodušené podlimitní řízení

IČ: 00020478 dle 25 a 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), zjednodušené podlimitní řízení Zadavatel: Česká republika Název veřejné zakázky: Uzavření rámcové Ministerstvo zemědělství smlouvy na poskytování služeb v oblasti marketingové, mediální a PR kampaně na podporu nové webové platformy

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení 1. Účelem těchto Pravidel je stanovit jednotný postup při poskytování dotací z

Více

Soutež pro žáky středních škol PRAVIDLA SOUTĚŽE

Soutež pro žáky středních škol PRAVIDLA SOUTĚŽE Soutež pro žáky středních škol PRAVIDLA SOUTĚŽE 1. Základní informace Organizátorem soutěže je Českomoravská konfederace odborových svazů, nám. W. Churchilla 1800/2, 130 00 Praha 3. IČ: 00675458. Partnerem

Více

KLUB PERSONALISTŮ, o.p.s.,

KLUB PERSONALISTŮ, o.p.s., KLUB PERSONALISTŮ, o.p.s., vydává tento STATUT SOUTĚŽE O CENU PERSONALISTA VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKÉ REPUBLICE platný pro rok 2016 PREAMBULE Cílem ceny Personalista veřejné správy v České republice (dále

Více

ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ

ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ Podmínky pro přijetí obchodních partnerů do ADMD Výrobci i dodavatelé materiálů, technologického zařízení, služeb a informačního servisu pro montované stavby na bázi dřeva se sídlem, dceřinou společností

Více

MAS LAŠSKO vyhlašuje: TRÉNINKOVOU VÝZVU k předkládání žádosti o dotaci v rámci OPATŘENÍ III. 4. 1. ZÍSKÁVÁNÍ DOVEDNOSTÍ, ANIMACE A PROVÁDĚNÍ

MAS LAŠSKO vyhlašuje: TRÉNINKOVOU VÝZVU k předkládání žádosti o dotaci v rámci OPATŘENÍ III. 4. 1. ZÍSKÁVÁNÍ DOVEDNOSTÍ, ANIMACE A PROVÁDĚNÍ MAS LAŠSKO vyhlašuje: TRÉNINKOVOU VÝZVU k předkládání žádosti o dotaci v rámci OPATŘENÍ III. 4. 1. ZÍSKÁVÁNÍ DOVEDNOSTÍ, ANIMACE A PROVÁDĚNÍ 1. Identifikační údaje MAS Lašsko PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Zadavatel:

Více

www.admd.cz ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ Vážená paní, vážený pane,

www.admd.cz ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ Vážená paní, vážený pane, Kde nás najdete: INFOTHERMA OSTRAVA 16. 19. 1. 2012 FOR WOOD PRAHA 8. 11. 2. 2012 DŘEVOSTAVBY PRAHA 23. 26. 2. 2012 KONFERENCE DŘEVOSTAVBY VOLYNĚ, 5. 6. 4. 2012 STAVEBNÍ VELETRH BRNO 24. 28. 4. 2012 FOR

Více

PRAVIDLA. pro podávání žádostí, rozdělování a uvolňování finančních prostředků. Část A Obecné podmínky

PRAVIDLA. pro podávání žádostí, rozdělování a uvolňování finančních prostředků. Část A Obecné podmínky Ministerstvo zemědělství České republiky Č.j.:29708/03-1000 PRAVIDLA pro podávání žádostí, rozdělování a uvolňování finančních prostředků Část A Obecné podmínky Ministerstvo zemědělství (dále jen MZe )

Více

Obec Vysoká nad Labem

Obec Vysoká nad Labem . Obec Vysoká nad Labem 503 31 Vysoká nad Labem Tel. : 495580130 Fax : 495580101 E-mail : info@vysoka-nad-labem.cz Obec Vysoká nad Labem PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE (dále také jako

Více

Včetně poslední změny: nařízení vlády č. 238/2009 Sb. s účinností 1. 8. 2009. 1 Předmět úpravy

Včetně poslední změny: nařízení vlády č. 238/2009 Sb. s účinností 1. 8. 2009. 1 Předmět úpravy Nařízení vlády č. 205/2004 Sb., kterým se v rámci společné organizace trhu s mlékem a mléčnými výrobky stanoví bližší podmínky poskytování podpory a národní podpory spotřeby mléka a mléčných výrobků žáky,

Více

Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace Program MARKETING

Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace Program MARKETING Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace Program MARKETING Identifikace výzvy: MARKETING I Operační program Podnikání a inovace Správcem programu (poskytovatelem dotace) je Ministerstvo průmyslu

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA Za účelem vymezení způsobu vzniku nájmu bytu v majetku Statutárního města Kladna a postupu jednotlivých orgánů při

Více

Žádost o udělení značky

Žádost o udělení značky Příloha č. 2 Zásad pro udělování a užívání značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt Žádost o udělení značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt včetně příloh A-D Příloha č. 2 (Zásady pro udělování

Více

Tyršova 1832/9, 70200 Ostrava Moravská Ostrava IČ: 27857255 DIČ:

Tyršova 1832/9, 70200 Ostrava Moravská Ostrava IČ: 27857255 DIČ: Výzva k podání cenových nabídek Pro výběrové řízení v rámci veřejné zakázky malého rozsahu na dodávku a instalaci. Výzva k podání cenových nabídek (dále jen Výzva ) byla zpracována mimo režim zákona č.137/2006

Více