VÝROČNÍ ZPRÁVA o realizaci Strategického plánu Leader za rok 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA o realizaci Strategického plánu Leader za rok 2014"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA o realizaci Strategického plánu Leader za rok 2014 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Nízký Jeseník, občanské sdružení Občanské sdružení bylo zaregistrováno Ministerstvem vnitra ČR dne pod číslem jednacím VS/1-1-/62579/05-R na základě podání přípravného výboru MAS ze dne Sídlo: Masarykova 32, Horní Benešov IČ: Tel.:

2 bankovní spojení: Česká spořitelna, a.s., pobočka Bruntál, č.ú / 0800 MAS Nízký Jeseník vznikla za účelem vytvoření společné strategie trvale udržitelného rozvoje a její implementace za použití podpory všech možných prostředků kraje, státu, EU a jiných. Činnost MAS vychází z Národního strategického plánu rozvoje venkova ČR na období a Programu rozvoje venkova Tyto dokumenty umožňují mimo podpory zemědělství a kvality života na venkově také rozvoj partnerství Leader. I. ČLENSKÁ ZÁKLADNA V roce 2014 členská základna dosáhla ke: celkový počet 44, celkový počet 36. JAKÝ BYL ROK 2014 Složení členské základny bylo v roce 2014 následující: ke obcí, 17 podnikatelských subjektů a 8 nestátních neziskových organizací, ke obcí, 15 podnikatelských subjektů a 6 nestátních neziskových organizací. Obec Staré Heřminovy Agropodnik Dvorce, a.s. Obec Svobodné Heřmanice AGRO DVORCE s.r.o. Obec Dlouhá Stráň YELLOW ROSE s.r.o. Obec Dvorce AB AGRO s.r.o. Obec Norberčany - do Gemec-Union, a.s. Obec Leskovec nad Moravicí BENEKOVterm s.r.o. Obec Bílčice SPOLAGRA, spol. s r.o. Obec Roudno Ing. Jindřich Mana ukončeno členství ke Obec Křišťanovice Leopold Benda Obec Razová Zdeněk Keclík Obec Valšov Ivana Králová Obec Moravskoslezský Kočov Bohumil Svoboda Obec Mezina Luděk Červenka - fi Čedar Obec Milotice nad Opavou Hobes, spol. s r.o. Obec Horní Životice Josef Janek Obec Domašov nad Bystřicí - do Petr Zaoral ukončeno členství k Obec Horní Loděnice - do Jiří Mikšík Město Moravský Beroun - do Město Horní Benešov Tělovýchovná jednota Horní Benešov MO Českého rybářského svazu Vítkov s místními skupinami - ukončeno členství k Dobrá věc o.s. Občanské sdružení Slezská Harta Občanské sdružení Berounská Lípa - ukončeno členství k Sdružení pro rozvoj Hornobenešovska, o.s. Občanské sdružení Spolek paní a dívek Sbor dobrovolných hasičů v HB

3

4 II. ORGÁNY MAS A ZAMĚSTNANCI MAS - Valná hromada členů občanského sdružení: nejvyšší orgán společnosti - Výbor MAS : výkonný orgán sdružení. Složení v roce 2014: Michal Blažek, předseda výboru Ing. Eliška Škařupová Iveta Kučerová Ladislav Števanka do Jiří Mikšík Josef Janek Martina Čaputová - Kontrolní výbor : je 3-členný. Provádí běžnou revizi hospodaření a předkládá valné hromadě revizní zprávu. Členy byli Michal Vývoda, Simona Hovadíková, Jitka Rozkošná. - Monitorovací výbor: je odborným orgánem společnosti. Monitorovací výbor připravuje, řídí a kontroluje realizaci SPL, navrhuje výběrová kritéria, sleduje využívání veřejných zdrojů a schvaluje výběr projektů prováděný výběrovou komisí. Rozpracováním činnosti monitorovacího výboru jsou upřesněny jeho kompetence: Zpracovává rozvojové strategie ke zvolenému tématu za součinnosti manažera MAS, projektového manažera a poradce, Shromažďuje a zapracovává návrhy na změny a doplnění strategie MAS NJ, Schvaluje výběrová kritéria pro financování projektů, Pravidelně hodnotí pokrok dosažený při plnění konkrétních cílů SPL, Připravuje a vyhlašuje výzvy k podání projektů pro zájemce z území MAS NJ, Schvaluje výsledky administrativní kontroly a kontroly přijatelnosti, Na základě návrhu výběrové komise vybírá podpořené projekty, přičemž nesmí měnit pořadí projektů dle získaných bodů a stanovuje množství rozdělených prostředků pro kolo výzvy, Má právo odmítnout projekty, nesmí však vybrat projekty, které se umístily za takto odmítnutými projekty, Může řídícímu orgánu navrhovat jakoukoli úpravu nebo přezkum SPL za účelem dosažení cílů SPL, zdokonalení řízení jeho administrace, včetně finančního řízení, Předkládá valné hromadě Zprávu o pokroku při naplňování SPL. Monitorovací výbor se v průběhu roku nesešel, neboť nebyla již vyhlášena žádná výzva. - Výběrová komise: je pomocným orgánem sdružení. Její složení bylo jen ze zástupců sdružení, komisi potvrdil výbor MAS a její počet činil osm. Výběrová komise provádí výběr projektů ke schválení dle stanovených výběrových kritérií, určuje náhradní projekty, vede dokumentaci projektů, respektuje požadavek, aby při poskytování dotací nedocházelo k diskriminaci subjektů. Komise se v průběhu roku nesešla, neboť nebyla již vyhlášena žádná výzva, pouze předseda komise v případě jednoho projektu ztvrdil pro SZIF, že věcná změna v projektu neměla dopad na bodové hodnocení, které mělo vliv na schválení projektu.

5 - Manažer MAS: je zaměstnancem a je jmenován výborem sdružení. V r byl manažerem MAS Ing. Pavel Kolář. Manažer zejména: poskytuje služby podporující rozvoj venkova, včetně přípravy námětů, návrhů a iniciativ, služby v oblasti strategického plánování, organizuje společenské akce ziskového, neziskového a veřejného sektoru, včetně organizace seminářů, odborných setkání a vzdělávacích akcí, sdružení odpovídá za výběr a přípravu záměrů a projektů k realizaci v duchu vyhlášených podpor v rámci programu LEADER a k podpoře rozvoje mikroregionu Nízký Jeseník, odpovídá za včasné seznámení potencionálních žadatelů o podporu s vyhlášenými podpůrnými programy, zabezpečuje organizační činnosti spojené s příjmem, výběrem a kontrolou projektů, organizuje činností zaměřené na zapojování veřejnosti do akcí rozvoje venkova, poskytuje informační a poradenskou činnost členům MAS, spolupracuje a poskytuje informace kontrolním a platebním orgánům MZe, obsahově připravuje jednání výboru, spolupracuje s výborem, monitorovacím výborem a výběrovou komisí při přípravě a výběru projektů. Projektový manažer: V roce 2014 nebyl projektový manažer zaměstnán. Účetní a administrativní služby Účetní a administrativní práce pro realizaci SPL byly vykonávány, externě. V r tyto práce plnila paní Jana Martiníková. III. ČINNOST MAS V r MAS Nízký Jeseník má k dispozici kancelář, která se nacházela v Bruntále Zámecké nám. 19/4. V kanceláři bylo k dispozici kompletní kancelářské vybavení. Činnost sekretariátu MAS byla zaměřena především na administraci úkolů vyplývajících z náplně manažera a z úkolů nezbytných pro uskutečňování Strategického plánu Leader. V r MAS Nízký Jeseník byla vybrána Ministerstvem zemědělství ČR mezi 48 MAS z celé ČR, které uspěly svojí žádostí o realizaci tzv. Strategického plánu Leader. To znamená, že MAS obdržela finanční prostředky, kterými naplňovala strategický plán Leader. Principy, které jsou pro filozofii LEADERu charakteristické a které představují kvalitativně vyšší úroveň politiky regionálního rozvoje, kladou zásadní důraz na plánování a realizaci rozvojových projektů na nejnižší možné úrovni v konkrétních mikroregionech, konkrétními lidmi.

6 Oblasti, do kterých směřovaly výzvy MAS na předkládání projektů fiche V roce 2014 již nebyly vyhlašovány žádné výzvy, neboť rokem 2013 byly finanční prostředky určené na projekty vyčerpány. Propagace metody Leader V r se odehrávala propagace na propagačních akcích - prezentačních akcích regionálních produktů v souvislosti s realizovaným projektem spolupráce Venkov má co nabídnout. Dalšími propagačními akcemi byly cyklojízdy a také propagace elektrocyklistiky v rámci projektu spolupráce Jedeme všichni. Účast MAS na vzdělávací a propagační akci při příležitosti Země Živitelky. Další aktivity - V Národní síti MAS ČR jsme měli aktivní zastoupení prostřednictvím manažera jako náhradníci ve výboru NS MAS. Manažer byl rovněž členem pracovní skupiny Propagace zřízené NS MAS, na jejímž jednání se zúčastnil. - V rámci přípravy integrované strategie se uskutečnily při příležitostech valných hromad dvě informační schůzky se členy MAS, kde byl představen průběžný stav prací na strategii se zapojením veřejnosti prostřednictvím dotazníkového šetření a připomínkování analytických dat o území. Byly také prezentovány průběžné výsledky vyjednávání dotací pro MAS pro r MAS se účastnila jednání, která souvisela s existencí Geoparku Jeseníky. K působení Geoparku Jeseníky byly na jednáních stanoveny následující cíle: Strategicky definovat a vymezit území Geoparku Jeseníky jako základ pro sjednocování nástrojů pro podporu naučných, investičních a propagačních aktivit a vytvořit dokument další formy propagace a aktivit. Kancelář MAS se podílela na zpracování nominační dokumentace jako podkladu pro podání žádosti pro schválení GJ. MAS NJ je spoluzakladatelem Sdružení pro geopark Jeseníky. Výbor MAS Výbor se sešel v r celkem 12x. Výbor MAS se na svých jednáních věnoval především průběhu administrace spojené s úkoly souvisejícími se Strategickým plánem Leader. Diskuze byly rovněž k otázkám přípravy na standardizaci MAS pro období Zabýval se informacemi o průběhu administrace projektů Spolupráce, opatření IV.2.1 Venkov má co nabídnout. Tento projekt byl věcně ukončen v r Druhý projekt Spolupráce se jmenuje Jedeme všichni. Ten spojoval 6 MAS, které propagují elektrocyklistiku, čímž podporují cestovní ruch nabídkou nových zážitkových aktivit. Projekt byl věcně ukončen v r Zásadním tématem jednání bylo ukončování činnosti MAS a jejího zániku v důsledku odchodu obcí nacházejících se na území Olomouckého kraje, do sousedních MAS. S tím souvisela jednání výboru ohledně sloučení s MAS Hrubý Jeseník.

7 Partnerství MAS Nízký Jeseník má uzavřeny partnerské smlouvy s MAS - Partnerství Moštěnka, o.s., Partnerství pro MAS Terchovská dolina a MAS Valašsko- Horní Vsacko, o. s, MAS Hrubý Jeseník, o.s. Projekty Spolupráce, z opatření IV.2.1 Programu rozvoje venkova - Probíhal mezinárodní projekt Venkov má co nabídnout. Partnery naší MAS byli MAS Opavsko a MAS Turkowska Unia Rozwoju. Cílem projektu bylo: příprava, zavedení a certifikace místních produktů na území MAS Nízkého Jeseníku regionální značkou, marketingová podpora, propagace tradičních a místních výrobků a služeb (prostřednictvím propagačních materiálů), seznámení veřejnosti s regionálními produkty a podpora místních kulturních a řemeslných tradic (prostřednictvím propagačních akcí). Bílčický koláč kozí sýr Dvorecké klobásy Dvorecká vlna R.Červinka kovářství M.Čaputová med lipový

8 Škola jachtingu - Projekt Jedeme všichni pokračoval společně s partnery. Šest místních akčních skupin Místní akční skupiny ORLICKO, Šumperský venkov, Horní Pomoraví o.p.s., Rýmařovsko, Nízký Jeseník a Opavsko se rozhodly, že spojí svá území jednou společnou cyklotrasou z Opavska až do Orlických hor, podpoří rozvoj cykloturistiky formou podpory elektrokol a přivedou tak místním podnikatelům nové klienty. Projekt zvýší atraktivity a konkurenceschopnost území na poli cestovního ruchu, prostřednictvím představením elektrokola, jakožto vhodného sportovního vybavení k atraktivnímu trávení volného času napříč všemi generacemi. Technicky projekt představuje soubor propagačních a edukačních aktivit, které mají pomoci etablování nové inovativní formy cestovního ruchu a její využití v území. V rámci projektu byly mimo jiné uspořádány semináře, cyklojízdy, regionální akce, byla nakoupena propagační elektrokola a vytvořeny mapy a webové stránky k projektu ( Všem, kteří se do projektu zapojují zástupci obcí, podnikatelé v cestovním ruchu - přinese jejich ochota ke spolupráci nemalou reklamu. Projekt bude prezentován i na veletrzích cestovního ruchu.

9 Realizace projektu byla zahájena v srpnu 2013 a probíhala až do konce r IV. NÁRODNÍ A KRAJSKÁ SÍŤ ROZVOJE VENKOVA ČR Národní síť rozvoje venkova ČR ( ) je sdružení subjektů, podílejících se na rozvoji venkova, zejména místních akčních skupin. MAS Nízký Jeseník je jejím členem od září Na úrovni kraje pracuje formální krajská síť MAS, jejímž členem je i MAS Nízký Jeseník. V. UKONČENÍ ČINNOSI MAS, FÚZE S MAS HRUBÝ JESENÍK Z MAS Nízký Jeseník odešly ke dni některé obce a došlo tak ke snížení počtu obyvatel na jeho vymezeném území. Tím se dostala MAS pod pro místní akční skupiny stanovenou hranici 10 tis. obyvatel a nemohla by tedy jako místní akční skupina dále působit. Z tohoto důvodu i z důvodu zjednodušení organizační a administrativní struktury se spolky rozhodly sloučit podle zákona č. 89/2012 Sb. ( NOZ ). Spolky se dále shodly, aby sloučení nabylo platnosti po schválení valnými hromadami obou spolků, které se uskutečnily Účinnost fúze nastala dnem V souladu s ustanoveními 275 NOZ a za splnění dalších podmínek stanovených právními předpisy, došlo v důsledku procesu fúze sloučením k zániku MAS Nízký Jeseník bez likvidace s tím, že členství členů zanikajícího spolku přešlo na MAS Hrubý Jeseník. Veškerý majetek a závazky zanikajícího spolku přešly na spolek MAS Hrubý Jeseník, který se tak stal univerzálním právním nástupcem zanikajícího spolku MAS Nízký Jeseník ( Fúze sloučením ). ÚČETNÍ ZÁVĚRKA Odborným vedením účetnictví v r byla pověřena externí spolupracovnice. MAS není plátcem DPH. Členské příspěvky pro r byly následující: Obce: Podnikatelé: Neziskové organizace: 2,50 Kč na jednoho obyvatele 2.500,- Kč 500,- Kč Výsledek hospodaření za r. 2014: PŘÍJMY KĆ komentář Členské příspěvky Ostatní příjem Doplatek dot. projektu LL Kč ,87 ostatní Kč ,24 Vrácené platby OSSZ Kč /projekt Ekola/ Lokoč Kč ,-/špatná platba/ Kolář Kč 94,-/vrácení přeplatku/ Příjmy 1 celkem Mezisoučet

10 Dar Obec Valšov Kč 4 000,- Mikšík Kč ,- Rebyt Kč ,- Dotace SZIF Způsobilé výdaje SPL III.etapa 2013 Kč SPL I.etapa 2014 Kč SPL II.etapa 2014 Kč ,- Převod z r Hotovost ,- BÚ ,32 Úvěr SPL ,10 Účet projekt.ll + 941,40 Splátka jistiny Kč ,- SPL 2013 Kč ,- SPL 2013 Kč ,- SPL 2013 Kč ,10 SPL 2013 Kladný úrok 120 Úrok u účtu Ostatní příjmy celkem PŘÍJMY CELKEM Mezisoučet VÝDAJE Cestovné PK ,-,Blažek 4 066,- Srážková daň PK Ekola,Polsko,komise MAS Daň ze mzdy Daň ze mzdy PK Odměna Komise Kč , JM Kč 1 402,-Ambros Kč 2 550,- Mzdy PK Kč ,- JM Kč 31500,- Sociální a zdravotní poj Sociální , nemocenské Zákonné pojištění zam PAVEL Kolář Hovorné PK 9 787,-, JM 347,- Refundace Lidé lidem Nákup služeb Audit ,-,Aktivity ,- Heinisch 1500,-,Lokoč ,- ANJ ,-,Fryčka ,- Košec ,- DKP El.kola 2 ks pronájem Movité věci Kč 1 452,- kancelář ,50/4x4300, ,50/, vratka elektř ,-, kancelář ,50 /2x4300, ,50/ Úroky z úvěrů Provozní režie Reklamní předměty Ekola,kancl.potřeby, poštovné, internet, doména, oprava tiskárny, kalendáře,náklady na VH,vložné

11 VH,revize kotle, Poplatky spořitelna/bú+úú/ Úvěrový popl. Kč 8 158,-, BÚ popl. Kč 7 226,- Podnikatelské výdaje celkem Mezisoučet Splátky úvěrů Kč ,-/vše SPL 2013/ Kč ,- Kč ,- Kč ,10 VÝDAJE CELKEM ROZDÍL/zaokr./ Peněžní. prostředky Hotovost 6 133,- Banka běžný účet ,94 - úvěr.účet Ekola ,- - úvěr.účet Venkov ,- Na výdaje uskutečněné za měsíce 9-12 v r byla proplacena v dubnu 2014 dotace ze strany SZIF ve výši ,- Kč. Přehled pohledávek a závazků k MAS byla schválena od Státního zemědělského a intervenčního fondu na realizaci SPL dotace na administrativní výdaje ve výši ,-Kč. Dotace byla poskytována postupně v etapách v průběhu kalendářního roku, a to vždy zpětně na základě prokazatelných a uskutečněných výdajů. K předfinancování administrativních výdajů měla MAS uzavřenu s ČS, a.s. úvěrovou smlouvu s ročním limitem 0,65 mil. Kč. Úvěr byl ke konci r splacen. Ke konci roku MAS evidovala pohledávku u Národní sítě MAS za poradenství k projektu Zelená úsporám, a to ve výši 9.960,- Kč. Závazek za neuhrazený členský příspěvek do NS MAS činil ,- Kč. Peněžní deník je přílohou této zprávy. Záporné saldo hospodaření za rok 2014 nevedlo k nutnosti úhrady daně. Audit Místním akčním skupinám vznikla na základě úpravy Pravidel SZIF povinnost, a to zpracování povinného auditu za rok Předmětem auditu bylo provedení auditorských postupů, jejichž cílem bylo získat důkazní informace o částkách a skutečnostech uvedených v účetnictví v souladu s ujednáními uvedenými v Pravidlech, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace pro místní akční skupiny v rámci Programu rozvoje venkova ČR v období vydanými Ministerstvem zemědělství ČR, pod č.j /2012-MZE a podmínkami Dohody o poskytnutí dotace včetně Dodatku č. 14 na rok Závěr auditorské zprávy auditorské společnosti DIRECT ECONOMY a.s.: Podle našeho názoru:

12 ZMĚNY STANOV Změny v r nebyly provedeny. Výroční zprávu zpracoval: Ing. Pavel Kolář

.s. 2014 Sídlo: Proseč pod Ještědem 89, 463 43 Český Dub IČ:

.s. 2014 Sídlo: Proseč pod Ještědem 89, 463 43 Český Dub IČ: .s. 2014 Výroční zpráva MAS Podještědí z. s. Sídlo: Proseč pod Ještědem 89, 463 43 Český Dub IČ: 266 60 016 Název SPL : Zlepšení kvality života životního prostředí v Podještědí II Registrační číslo MAS

Více

Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014.

Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014. Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO 26838401 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014. Přehled činností vykonávaných v kalendářním roce s uvedením vztahu k účelu založení

Více

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2010

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2010 Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2010 Činnost společnosti RÝMAŘOVSKO, o.p.s. je zaměřena na podporu rozvoje regionu naplňovaném pomocí dotačního titulu Programu

Více

MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA. Návrh závěrečného účtu Mikroregionu Slezská Harta za rok 2017

MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA. Návrh závěrečného účtu Mikroregionu Slezská Harta za rok 2017 Svazek obcí MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA Leskovec nad Moravicí 204, 793 68 Dvorce, IČ 71193821 Návrh závěrečného účtu Mikroregionu Slezská Harta za rok 2017 podle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových

Více

MAS Hrubý Jeseník IROP VYBAVENOST ZAŘÍZENÍ PRO ZÁJMOVÉ A NEFORMÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ S OHLEDEM NA UPLATNĚNÍ DĚTÍ, ŽÁKŮ I DOSPĚLÝCH

MAS Hrubý Jeseník IROP VYBAVENOST ZAŘÍZENÍ PRO ZÁJMOVÉ A NEFORMÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ S OHLEDEM NA UPLATNĚNÍ DĚTÍ, ŽÁKŮ I DOSPĚLÝCH MAS Hrubý Jeseník, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Hrubý Jeseník na období 2014 2020 vyhlašuje III. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2011

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2011 Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2011 Činnost společnosti RÝMAŘOVSKO, o.p.s. je zaměřena na podporu rozvoje regionu naplňovaném pomocí dotačního titulu Programu

Více

MAS Hrubý Jeseník IROP ROZVOJ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V REGIONU

MAS Hrubý Jeseník IROP ROZVOJ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V REGIONU MAS Hrubý Jeseník, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Hrubý Jeseník na období 2014 2020 vyhlašuje IV. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

MAS Hrubý Jeseník IROP VYBAVENOST ZÁKLADNÍCH ŠKOL

MAS Hrubý Jeseník IROP VYBAVENOST ZÁKLADNÍCH ŠKOL MAS Hrubý Jeseník, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Hrubý Jeseník na období 2014 2020 vyhlašuje II. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Návrh Závěrečný účet Mikroregionu Slezská Harta za rok 2015

Návrh Závěrečný účet Mikroregionu Slezská Harta za rok 2015 Návrh Závěrečný účet Mikroregionu Slezská Harta za rok 2015 podle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů) Údaje o DSO: název: Mikroregion Slezská

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Zpráva za období: 1. ledna 2014 19. září 2014 Název MAS: MAS LAG Strakonicko, o.s. Zpracovatel zprávy: Ing. Václav Ouška manažer kontrol MAS Kontakt:

Více

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY LEDEN - BŘEZEN LEDEN Během měsíce ledna proběhlo několik významných akcí a setkání. Velmi důležitou událostí byla realizace veřejných projednání, kterých se celkem zúčastnilo 144

Více

MAS ROZVOJ TANVALDSKA

MAS ROZVOJ TANVALDSKA Výroční zpráva zpracoval Josef Kucin 2011 OBSAH: 1. Vznik sdružení 2. Zaměření činnosti 3. Členové 4. Orgány sdružení 5. Jednání orgánů MAS 6. Finance 7. Závěr Výroční zpráva 2011 1 1. Vznik sdružení Místní

Více

MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva Za období od 01/2014 až 12/2014

MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva Za období od 01/2014 až 12/2014 MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva Za období od 01/2014 až 12/2014 Obsah : 1. Úvod 2. Činnost v roce 2014 3. Zpráva o hospodaření 4. Návrh rozpočtu na rok 2014 5. Možnost zapůjčení mobiliáře 6. Plán činnosti

Více

Výroční zpráva MAS Třešťsko

Výroční zpráva MAS Třešťsko Výroční zpráva MAS Třešťsko za rok 2008 OBSAH 1. Informace o obecně prospěšné společnosti 2 3 2. Zakladatelé a orgány společnosti 4 5 2.1. Zakladatelé společnosti 2.2. Orgány společnosti 2.2.1. Správní

Více

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------- ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY MAS HRUBÝ JESENÍK Místo konání: Bruntál Datum konání: 4. 12. 2014 V prvním bloku se konala Valná hromada MAS Hrubý Jeseník společně s VH MAS Nízký Jeseník, po schválení a podpisu

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Zpráva za období: 2. etapa 2013 (1. 5. 2013 31. 8. 2013) Název MAS: zpracovatel zprávy: kontakt: MAS Východní Slovácko Ing. Pavel Rada, projektový manažer

Více

MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA. turistická oblast středoevropského významu??

MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA. turistická oblast středoevropského významu?? MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA turistická oblast středoevropského významu?? Moravskoslezský kraj, okres Bruntál NízkýJeseník sestává z 13 obcí (Bruntál, Dlouhá Stráň, Horní Benešov, Leskovec nad Moravicí, Lomnice,

Více

Plán Skutečnost Poznámky členské příspěvky: Kč Kč

Plán Skutečnost Poznámky členské příspěvky: Kč Kč Hranice 16.3.2017 Plán Skutečnost Poznámky členské příspěvky: 1 690 000 Kč 1 650 000 Kč členské příspěvky ve výši 10 000 Kč 171 členů k 31. 12. 2016 Seminář unijní programy 8 190 Kč 14 529 Kč organizace

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: 2. etapa 20.5.-20..9. 2011 Název MAS: Uničovsko, o.p.s. zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce):ing. Iveta Kopcová, projektový manažer kontakt:

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Zpráva za období: 22. května 2013 24. září 2013 Název MAS: MAS LAG Strakonicko, o.s. Zpracovatel zprávy: Ing. Václav Ouška manažer kontrol MAS Kontakt:

Více

STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s.

STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s. Stanovy MAS Hlinecko, o.s. - strana č. 1 STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s. Registrace provedena dne 18. 10. 2006 pod č.j. VS/1 1/65417/06 R IČO 27046508 Čl. 1. Název a sídlo 1) Název organizace:

Více

Zábřeh na Moravě 11.3.2015

Zábřeh na Moravě 11.3.2015 Zábřeh na Moravě 11.3.2015 Příjmy plán plnění poznámka: členské příspěvky: 1 610 000,00 Kč 1 670 000,00 Kč členské příspěvky (10 000 Kč) - 167 členů (k 31.12.) dary na vyjednávání: 755 000 Kč 268 500,00

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Zpráva za období: 19. ledna 2013 21. května 2013 Název MAS: MAS LAG Strakonicko, o.s. Zpracovatel zprávy: Ing. Václav Ouška manažer kontrol MAS Kontakt:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Výroční zpráva MAS Mezi Hrady, z.s.p.o. popisuje činnost této organizace v roce 2013.

VÝROČNÍ ZPRÁVA Výroční zpráva MAS Mezi Hrady, z.s.p.o. popisuje činnost této organizace v roce 2013. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Výroční zpráva MAS Mezi Hrady, z.s.p.o. popisuje činnost této organizace v roce 2013. Místní akční skupina Mezi Hrady Vážení členové, předkládáme Vám výroční zprávu zájmového sdružení

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: 01.01.2013 30.04.2013 Název MAS: Místní akční skupina Kelečsko - Lešensko - Starojicko, o.s. zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce): Zdeněk Hynek,

Více

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2013

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2013 Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2013 Činnost společnosti RÝMAŘOVSKO, o.p.s. je zaměřena na podporu rozvoje regionu naplňovaném pomocí dotačního titulu Programu

Více

Místní akční skupina Hrubý Jeseník Zámecké nám. 19/4, Bruntál 1 IČ:

Místní akční skupina Hrubý Jeseník Zámecké nám. 19/4, Bruntál 1 IČ: Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Hrubý Jeseník Zámecké nám. 19/4, 792 01 Bruntál 1 IČ: 27028640 Místní akční skupina Hrubý Jeseník

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ MAS ČESKÝ ZÁPAD ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ MAS ČESKÝ ZÁPAD ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ MAS ČESKÝ ZÁPAD ZA ROK 2014 Zpracoval Jan Dražský Florian říjen 2015 IDENTIFIKACE SUBJEKTU do 13. 5. 2015 od 13. 5. 2015 Název: Český Západ Místní partnerství, o.s.

Více

Místní akční skupina Staroměstsko

Místní akční skupina Staroměstsko Výroční zpráva 2013 Náměstí Hrdinů 100, 686 03 Staré Město IČO: 227 07 441 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova, Evropa investuje do venkovských oblastí Základní údaje o území MAS je občanské sdružení,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2004. Místní akční skupina Blanský les Netolicko o.p.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2004. Místní akční skupina Blanský les Netolicko o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2004 Místní akční skupina Blanský les Netolicko o.p.s. Místní akční skupina Blanský les Netolicko o.p.s. Vedená u Rejstříkového soudu obecně prospěšných společností, Krajský soud

Více

Koncepce strategie na rok 2014 Místní akční skupina Hlučínsko

Koncepce strategie na rok 2014 Místní akční skupina Hlučínsko Koncepce strategie na rok 2014 Místní akční skupina Hlučínsko Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblas; Analýza situace Konec rozpočtového období 2007 2013 PoziGvní

Více

VALNÁ HROMADA OS MAS ZA HUMNAMA HRUŠKY

VALNÁ HROMADA OS MAS ZA HUMNAMA HRUŠKY VALNÁ HROMADA OS MAS ZA HUMNAMA HRUŠKY 28. 11. 2012 Program jednání 1. Zahájení, technický bod 2. Přijetí nových členů MAS 3. Zpráva o činnosti MAS za období od poslední valné hromady 4. Rozšíření územní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MAS Sdružení Západní Krušnohoří za rok 2010 Sídlo: MAS Sdružení Západní Krušnohoří Máchova 31/15 431 91 Vejprty IČ 269 99 935 Hlavní kancelář: Jungmanoova 621, 432 01 Kadaň tel.

Více

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STATUT. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STATUT. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STATUT Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne I. Úvodní ustanovení Místní akční skupina Podještědí, z.s. se sídlem Proseč pod Ještědem 89,

Více

Program rozvoje venkova ČR. Opatření IV.1.1. Místní akční skupina

Program rozvoje venkova ČR. Opatření IV.1.1. Místní akční skupina Program rozvoje venkova ČR Opatření IV.1.1 Místní akční skupina Zdroj: CP SZIF Analýza 48 vybraných žádostí MAS území MAS Počet obyvatel v území MAS (2006) 1 490 906 14 %ČR Rozloha území MAS (km 2 ) 22

Více

Závěrečný účet mikroregionu Slezská Harta za rok 2013

Závěrečný účet mikroregionu Slezská Harta za rok 2013 Závěrečný účet mikroregionu Slezská Harta za rok 2013 podle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů) Údaje o DSO: název: Mikroregion Slezská

Více

5.2.4 OSA IV - LEADER

5.2.4 OSA IV - LEADER 5.2.4 OSA IV - LEADER Účelem osy IV Leader je především zlepšení kvality života ve venkovských oblastech, posílení ekonomického potenciálu a zhodnocení přírodního a kulturního dědictví venkova, spolu s

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Zpráva za období: 1. etapa 2012 (1.1.2012 30.4.2012) Název MAS: zpracovatel zprávy: MAS Východní Slovácko Ing. Pavel Rada, projektový manažer SPL Milan

Více

Mikroregion Miroslavsko,nám. Svobody 1, Miroslav

Mikroregion Miroslavsko,nám. Svobody 1, Miroslav Mikroregion Miroslavsko,nám. Svobody 1, 671 72 Miroslav IČ 71182039, www.miroslavsko.cz ZÁVĚREČNÝ ÚČET za rok 2017 V Miroslavi, dne 25. dubna 2018 Předkládá: Volf Roman předseda svazku Zpracovala: Bc.

Více

Příručka pro monitoring a kontrolu Směrnice č.10

Příručka pro monitoring a kontrolu Směrnice č.10 Příručka pro monitoring a kontrolu Směrnice č.10 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Obsah: 1. ÚVOD 3 2. ZAJIŠTĚNÍ MONITORINGU 3 2.1 MONITOROVACÍ VÝBOR

Více

Statut společnosti MAS 21, o.p.s.

Statut společnosti MAS 21, o.p.s. MAS 21 SR/STATUT/2014/1 Tímto Statutem níže uvedeného dne, měsíce a roku správní rada obecně prospěšné společnosti MAS 21, o.p.s. (dále jen správní rada), příslušná podle odst. 4.2.1 písm. f/ zakládací

Více

Havlíčkův Brod

Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod 17.3.2016 členské příspěvky: 1 067 000,00 Kč 1 727 809,00 Kč členské příspěvky ve výši 10 000 Kč - 170 členů (stav k VH) dary na vyjednávání/ konzultace: 10 000,00 Kč 38 000,00 Kč dary 2

Více

Závěrečný účet Mikroregionu Slezská Harta za rok 2014

Závěrečný účet Mikroregionu Slezská Harta za rok 2014 Závěrečný účet Mikroregionu Slezská Harta za rok 2014 podle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů) Údaje o DSO: název: Mikroregion Slezská

Více

Žlutice,

Žlutice, Žlutice, 14. 3. 2013 Příjmy: plán plnění poznámka: Členské příspěvky: 1 013 000 Kč 1 039 000,00 Kč Registrační poplatek Země živitelka: 127 300,00 Kč Ostatní aktivity společně s dalšími partnery: Analýza

Více

Statut společnosti MAS 21, o.p.s.

Statut společnosti MAS 21, o.p.s. Příloha č. 4 MAS 21 SR/STATUT/2015/1 Níže uvedeného dne, měsíce a roku správní rada obecně prospěšné společnosti MAS 21, o.p.s. (dále jen správní rada ), příslušná podle odst. 4.2.1 písm. (f) zakládací

Více

MAS Hrubý Jeseník IROP ZATRAKTIVNĚNÍ KULTURNÍHO DĚDICTVÍ V REGIONU

MAS Hrubý Jeseník IROP ZATRAKTIVNĚNÍ KULTURNÍHO DĚDICTVÍ V REGIONU MAS Hrubý Jeseník, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Hrubý Jeseník na období 2014 2020 vyhlašuje I. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS HRUBÝ JESENÍK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS HRUBÝ JESENÍK 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS HRUBÝ JESENÍK 2010 Zpracováno ke dni 31.12.2010 1. Úvod 1.1 Základní údaje Název: Sídlo: Místní akční skupina Zámecké náměstí 19/4, 792 01 Bruntál IČ: 27028240 Webové stránky: Email:

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Zpráva za období: 20. září 2014 31. prosince 2014 Název MAS: MAS LAG Strakonicko, o.s. Zpracovatel zprávy: Ing. Václav Ouška manažer kontrol MAS Kontakt:

Více

Zápis z jednání výboru MAS Hrubý Jeseník

Zápis z jednání výboru MAS Hrubý Jeseník Podporujeme rozvoj Jeseníků na Bruntálsku Zápis z jednání výboru MAS Hrubý Jeseník Výbor: 4/2015 ŘS ISU: 34/6/2015 Dne 10. 6. 2015 Místo: Bruntál Program: 1. Úvod 2. Úkoly z minula 3. Účetnictví, inventura,

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Svatojiřský les, o.s.

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Svatojiřský les, o.s. Monitorovací zpráva o činnosti MAS Svatojiřský les, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Monitorovací zpráva o činnosti MAS Svatojiřský les, o.s. Zpráva

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Zpráva za období: 3. etapa 2012 (1.9.2012 31.12.2012) Název MAS: zpracovatel zprávy: kontakt: MAS Východní Slovácko Ing. Pavel projektový manažer SPL

Více

Místní akční skupina Nízký Jeseník

Místní akční skupina Nízký Jeseník Místní akční skupina Nízký N Jeseník Základní údaje o území MAS Území MAS Nízký N Jesník k je součást stí Moravskoslezského kraje a Olomouckého kraje, na rozloze 286,33 km2 žije 11.228 obyvatel. Hustota

Více

KHK Oblastní kancelář Orlicko ve spolupráci s Místní akční skupinou ORLICKO

KHK Oblastní kancelář Orlicko ve spolupráci s Místní akční skupinou ORLICKO KHK Oblastní kancelář Orlicko ve spolupráci s Místní akční skupinou ORLICKO BESEDA: DOTACE PRO PODNIKATELE V LETECH 2014 2020 PRO KOHO A NA CO O MAS ORLICKO Základní informace: občanské sdružení, sídlo

Více

STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Veřejné projednávání SCLLD Ostrožská Nová Ves

STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Veřejné projednávání SCLLD Ostrožská Nová Ves STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO 2014 2020 Veřejné projednávání SCLLD 2014 2020 Ostrožská Nová Ves 18. 3. 2016 STRUKTURA STRATEGIE A JEJÍ VÝZNAM Strategie = komplexní

Více

Místní akční skupina. Podhostýnska, o. s.

Místní akční skupina. Podhostýnska, o. s. Místní akční skupina Podhostýnska, o. s. Mapa území Rozloha: 215,5 km² Počet ob.: 18 937 Počet obcí: 17 Členská základna: 51 Právní forma: o.s. MAS Podhostýnska - představení MAS Podhostýnska, o. s. byla

Více

1. výzva MAS Podhostýnska

1. výzva MAS Podhostýnska Místní akční skupina Podhostýnska, o. s. vyhlašuje v souladu se Strategickým plánem Leader 2007-2013 Společná cesta k budoucnosti podhostýnského regionu schváleným Státním zemědělským intervenčním fondem

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: 1. Etapa (1.1. 2014 30. 4. 2014) Název MAS: MAS Horní Pomoraví o.p.s. zpracovatel zprávy: Ing. Hana Olejníková manažer SPL, Ing. Renata Baslerová zastupující

Více

RÝMAŘOVSKO, o.p.s. nám. Míru 1 RÝMAŘOV 795 01

RÝMAŘOVSKO, o.p.s. nám. Míru 1 RÝMAŘOV 795 01 RÝMAŘOVSKO, o.p.s. nám. Míru 1 RÝMAŘOV 795 01 Místní akční skupina regionu obcí a měst Břidličná, Dětřichov nad Bystřicí, Dolní Moravice, Horní Město, Jiříkov, Lomnice, Malá Morávka, Malá Štáhle, Rýmařov,

Více

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2014

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2014 Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2014 Činnost společnosti RÝMAŘOVSKO, o.p.s. je zaměřena na podporu rozvoje regionu naplňovaném pomocí dotačního titulu Programu

Více

Zápis z jednání Valné hromady

Zápis z jednání Valné hromady Zápis z jednání Valné hromady Místo konání: Dne: Městský úřad v Žamberku, zasedací místnost 14.04.2010, od 15.00 hodin Účastníci: Ing. Oldřich Žďárský, Ing. Josef Paďour, Ing. Dana Hubálková, Jan Vychplná

Více

M í s t n í a k č n í s k u p i n a Kelečsko - Lešensko - Starojicko, o.s. S T A N O V Y O B Č A N S K É H O S D R U Ž E N Í

M í s t n í a k č n í s k u p i n a Kelečsko - Lešensko - Starojicko, o.s. S T A N O V Y O B Č A N S K É H O S D R U Ž E N Í M í s t n í a k č n í s k u p i n a Kelečsko - Lešensko - Starojicko, o.s. Moravskoslezský kraj a Zlínský kraj S T A N O V Y O B Č A N S K É H O S D R U Ž E N Í schválené ustavující Valnou hromadou dne

Více

MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO Suchá Loz č Suchá Loz IČO:

MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO Suchá Loz č Suchá Loz IČO: MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO Suchá Loz č.72 IČO: 27015777 1 Obsah: 1. Kontaktní údaje 3 2. Představení historie 4 3. Členská základna 5 4. Činnost v roce 2007 6 5. Zpráva

Více

Program rozvoje venkova

Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova Možnosti čerpání evropských dotací pro obce, metoda LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Program rozvoje venkova Rozpočet

Více

5. výzva k předkládání žádostí o dotaci

5. výzva k předkládání žádostí o dotaci M A S 5. výzva k předkládání žádostí o dotaci 2012 Místní akční skupina ORLICKO (dále jen MAS ORLICKO) vyhlašuje V. výzvu k předkládání žádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci opatření IV.I.2. Realizace

Více

za rok 2013 Schválený Rozpočtová

za rok 2013 Schválený Rozpočtová Č.j. OÚ-922/2014-Kp ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE DVORCE za rok 2013 podle ustanovení 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů 1. Plnění rozpočtu příjmů

Více

PODKLADY PRO HODNOCENÍ ŽÁDOSTI O PODPORU

PODKLADY PRO HODNOCENÍ ŽÁDOSTI O PODPORU PŘÍLOHA 6 PODKLADY PRO HODNOCENÍ ŽÁDOSTI O PODPORU OBSAH...Chyba! Záložka není definována. 1. ZAJIŠTĚNÍ PROVOZNÍ KAPACITY... 2 2. VAZBA INDIKÁTORŮ A AKTIVIT... 3 3. PODROBNÝ POPIS ANIMACÍ STRATEGIE CLLD...

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: leden - duben 2013 Název MAS: České středohoří, IČ: 27036952 zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce):ing. Bohumír Jasanský - ředitel kontakt: 417

Více

SEMINÁŘ 5. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI NA REALIZACI PROJEKTŮ V RÁMCI STRATEGICKÉHO PLÁNU LEADER Vlachovo Březí Malenice - Chroboly srpen 2010 PORADCE LAG Kancelář ekonomického a finančního poradenství

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Hlavní poslání a cíle společnosti a) ochrana nejvýznamnějších hodnot území střední Moravy, kterými jsou zejména venkovské prostředí, zachovalá příroda, estetická krajina, kulturní

Více

6. výzva k předkládání žádostí o dotaci

6. výzva k předkládání žádostí o dotaci M A S 6. výzva k předkládání žádostí o dotaci 2012 Místní akční skupina ORLICKO (dále jen MAS ORLICKO) vyhlašuje VI. výzvu k předkládání žádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci opatření IV.I.2.

Více

Stanovy. Místní akční skupina Bohumínsko zájmové sdružení právnických osob. Čl. I. Úvodní ustanovení

Stanovy. Místní akční skupina Bohumínsko zájmové sdružení právnických osob. Čl. I. Úvodní ustanovení Stanovy Místní akční skupina Bohumínsko zájmové sdružení právnických osob Čl. I. Úvodní ustanovení Místní akční skupina Bohumínsko je právnickou osobou zájmovým sdružením právnických osob. Místní akční

Více

Jednání Valné hromady Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. V Humpolci

Jednání Valné hromady Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. V Humpolci Jednání Valné hromady Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. V Humpolci 04.12.2017 Program jednání 1. Zahájení Valné hromady, kontrola usnášeníschopnosti VH 2. Určení zapisovatele a ověřovatele zápisu,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

MAS Hrubý Jeseník. z.s. Výroční zpráva 2016

MAS Hrubý Jeseník. z.s. Výroční zpráva 2016 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Výroční zpráva 2016 2016, MAS Hrubý Jeseník, z.s. Stránka 1 z 19 Obsah

Více

Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení

Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT Článek 1 Základní ustanovení 1. Dne 3. 9. 2013 byla Zakládací smlouvou založena obecně prospěšná společnost MAS Vizovicko

Více

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne - 1 -

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne - 1 - Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne - 1 - Preambule Místní akční skupina Podještědí ( dále jen místní akční skupina či MAS) je

Více

Statut. Rady kvality ČR

Statut. Rady kvality ČR Číslo: NPK 01 Číslo vydání: 5 Strana: 1 Název: Statut Rady kvality ČR Celkem stran: 8 Platnost od: 15.6.2016 Počet příloh: 0 Statut Rady kvality ČR Schváleno usnesením vlády ČR č. 551 z 15. června 2016

Více

Stanovy občanského sdružení Místní akční skupina Krkonoše, o.s.

Stanovy občanského sdružení Místní akční skupina Krkonoše, o.s. Stanovy občanského sdružení Místní akční skupina Krkonoše, o.s. ve znění změny schválené Členskou schůzí ze dne 26.10.2006 Článek 1 Základní ustanovení 1. Název občanského sdružení založeného v souladu

Více

Zápis č. 6/2014 z jednání Valné hromady MAS Mezi Hrady z.s.p.o. konané dne v Nižboru

Zápis č. 6/2014 z jednání Valné hromady MAS Mezi Hrady z.s.p.o. konané dne v Nižboru Zápis č. 6/2014 z jednání Valné hromady MAS Mezi Hrady z.s.p.o. konané dne 27.11.2014 v Nižboru Přítomni: dle prezenční listiny (viz. příloha č. 1) Bylo přítomno 49 členů. Z toho 46,94 % veřejný sektor,

Více

Výroční zpráva Místní akční skupiny Podhostýnska, z. s.

Výroční zpráva Místní akční skupiny Podhostýnska, z. s. Výroční zpráva Místní akční skupiny Podhostýnska, z. s. 2017 Vážení čtenáři, máme za sebou již třetí rok programovacího období 2014 2020. V roce 2017 byla schválena finální verze Strategie komunitně vedeného

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Zpráva za období: 20. září 2011 17. ledna 2012 Název MAS: MAS LAG Strakonicko, o.s. Zpracovatel zprávy: Ing. Václav Ouška manažer kontrol MAS Kontakt:

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: 01.01.2014 30.04.2014 Název MAS: Místní akční skupina Kelečsko - Lešensko - Starojicko, o.s. zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce): Zdeněk Hynek,

Více

Výroční zpráva. rok 2012

Výroční zpráva. rok 2012 Výroční zpráva rok 2012 Místní akční skupina Kelečsko - Lešensko - Starojicko, o.s. Obsah 1. Úvod... 3 2. Členové MAS... 4 3. Orgány a pracovní tým sdružení... 6 4. Jednání orgánů v r. 2012... 8 5. Vyhlášené

Více

Místní akční skupina. Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení

Místní akční skupina. Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT Článek 1 Základní ustanovení 1. Dne 3. 9. 2013 byla Zakládací smlouvou založena obecně prospěšná společnost MAS Vizovicko

Více

IDENTIFIKACE MAS. Zámecké náměstí 79, 783 53 Velká Bystřice STRATEGICKÝ PLÁN, VYHLAŠOVANÉ FICHE

IDENTIFIKACE MAS. Zámecké náměstí 79, 783 53 Velká Bystřice STRATEGICKÝ PLÁN, VYHLAŠOVANÉ FICHE MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA BYSTŘIČKA VYHLAŠUJE VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V SOULADU SE STRATEGICKÝM PLÁNEM LEADER REGIONU BYSTŘIČKA A S PRAVIDLY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA, OSA IV. LEADER IDENTIFIKACE MAS Název

Více

Zápis ze zasedání valné hromady MAS Uničovsko, o.p.s. konané dne

Zápis ze zasedání valné hromady MAS Uničovsko, o.p.s. konané dne Zápis ze zasedání valné hromady MAS Uničovsko, o.p.s. konané dne 19.04. 2018 Jednání valné hromady organizační složky MAS Uničovsko, konané 19.4.2018 od 9.00 hod v Medlově, se zúčastnili tito členové-

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2013

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2013 ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2013 (par. 17 a par. 39 zák. č. 250/00 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů) 1) HOSPODAŘENÍ MIKROREGIONU V ROCE 2013 Počáteční stav na bankovním

Více

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY NÁZEV A SÍDLO Název: Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj Sídlo: Pelnářova 302, 34401 Domažlice CÍLE A ÚČEL ZALOŽENÍ Cílem spolku a společným zájmem

Více

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Příloha usnesení vlády ze dne 27. dubna 2016 č. 362 Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Článek 1 Úvodní ustanovení Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy (dále jen Rada

Více

5. výzvu k předkládání žádostí o dotaci

5. výzvu k předkládání žádostí o dotaci MAS Horní Pomoraví o.p.s. vyhlašuje v souladu se Strategickým plánem LEADER (SPL) V HARMONII S PŘÍRODOU 5. výzvu k předkládání žádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci opatření IV.1.2. Realizace

Více

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA STŘEDNÍ HANÁ VYHLAŠUJE VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V SOULADU SE STRATEGICKÝM PLÁNEM LEADER REGIONU STŘEDNÍ HANÁ A S PRAVIDLY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA, OSA IV. LEADER IDENTIFIKACE

Více

Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje

Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje Preambule 1. V programovém období 2014-2020 Evropské unie jsou uplatňovány principy územní dimenze. Územní dimenzí se rozumí zacílení

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření MAS. rok Místní akční skupina Kelečsko - Lešensko - Starojicko, z.s.

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření MAS. rok Místní akční skupina Kelečsko - Lešensko - Starojicko, z.s. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření MAS rok 2016 Místní akční skupina Kelečsko - Lešensko - Starojicko, z.s. Obsah 1. Úvod... 3 2. Členové MAS... 4 3. Orgány a pracovní tým spolku... 5 4. Jednání orgánů

Více

Termíny příjmu žádostí

Termíny příjmu žádostí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Podještědí o.s. Vyhlašuje 5. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI z Programu rozvoje venkova ČR

Více

MAS ORLICKO, MAS ŽELEZNOHORSKÝ REGION, MAS REGION KUNĚTICKÉ HORY

MAS ORLICKO, MAS ŽELEZNOHORSKÝ REGION, MAS REGION KUNĚTICKÉ HORY MAS ORLICKO, MAS ŽELEZNOHORSKÝ REGION, MAS REGION KUNĚTICKÉ HORY ODPOLEDNÍ BLOK 13:45 14:35 VÝSLEDKY, DOBRÁ PRAXE A DALŠÍ ČINNOST MAS ORLICKO MAS ŽELEZNOHORSKÝ REGION A MAS REGION KUNĚTICKÉ HORY MAS PARDUBICKÉHO

Více

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s.

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s. výchovného poradenství Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s., 10. 10. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2012, 2013,. Předložena Radou Avp Valné

Více

MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011

MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011 Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011 ke

Více

Zámecké náměstí 79, Velká Bystřice

Zámecké náměstí 79, Velká Bystřice MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA BYSTŘIČKA VYHLAŠUJE VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V SOULADU SE STRATEGICKÝM PLÁNEM LEADER REGIONU BYSTŘIČKA A S PRAVIDLY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA, OSA IV. LEADER IDENTIFIKACE MAS Název

Více