Foukačky.com 1. Škola ve střelbě foukačkou

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Foukačky.com www.foukacky.com 1. Škola ve střelbě foukačkou"

Transkript

1 Foukačky.com 1 Škola ve střelbě foukačkou

2 Foukačky.com 2 Střelecká škola ve střelbě foukačkou Slovo úvodem Alchymie střelectví v každé střelecké disciplíně je často opředena určitou mírou tajemství. Každý sportovní střelec dobře ví, že čím méně toho ví jeho soupeř, tím větší převahu nad ním může v soutěži uplatnit k dosažení lepšího výsledku. Na konečném výsledku se však také podílí individualita střelce, jeho zdravotní a subjektivní stav v době výkonu, výběr zbraně, její technický stav, výběr střeliva a nelze podceňovat ani prostředí či povětrnostní podmínky. Svou zvláštní a nezastupitelnou roli však vždy hraje i jistá dávka štěstí. Proto následujícímu textu věnujte náležitou pozornost. Před započetím si ještě pro osvěžení prostudujte Návod na použití. Začneme výběrem foukačky Mezi výrobci i v naší nabídce najdeme různé druhy foukaček, které se liší délkou, vybavením, konstrukcí a dílenským zpracováním. Doporučuji dát přednost foukačkám s pevnou nedělenou hlavní a pevným dobře těsným náustkem. Foukačka je ovládána dechem a chceme-li s ní dosáhnout dobrého střeleckého výkonu, musíme zvolit takovou konstrukci, která v co nejlepší míře dokáže využít potenciál našeho dechu bez případných ztrát. Každý letmo uložený náustek a spoj hlavně zvyšuje procento možných poruch, netěsností a dalších vad, které s tím mohou být spojeny. V dalším kroku je třeba se rozhodnout k čemu chceme převážně foukačku používat a zvolit si správnou délku. Šíp ve foukačce odpovídající délky zpravidla dosahuje rychlosti asi 100 m/s a po opuštění hlavně se jeho rychlost vlivem odporu vzduchu začne zpomalovat. Tedy délkou hlavně lze do jisté míry regulovat rychlost vystřeleného šípu. Této skutečnosti se využívá například tak, že foukačka s délkou hlavně 75 cm je vhodná například pro děti (šípy jsou z ní pro ně snadněji vyfouknutelné) nebo pro dospělé při disciplíně střelby na plastové samostavitelné terčíky. Mohou střílet na kratší vzdálenost v interiéru a díky snížené razanci dopadající šípy neničí konstrukci střelnice. Délka hlavně 80 až 90 cm poskytuje již univerzální použití na střelbu na elektronický terč nebo terč klasický. Foukačky s délkou hlavně 100 cm a více při střelbě na elektronický terč lámou hroty šípů a poškozují zařízení terče. Dosahují však vyšší přesnosti při střelbě na klasický terč a lepší výsledky při lovu. Vystřelené šípy mají větší průraznost i daleký dostřel. Je vhodné je používat ve větším interiéru i mimo interiér. Nejste-li si ani po tomto výkladu zcela jisti jakou délku vybrat, zvolte délku 80 cm, je to vyzkoušená univerzální délka a lze s ní střílet i trénovat většinu disciplín. Její rozměry oceníte i při přesunech a cestování. Je skladná a dobře se s ní manipuluje.

3 Foukačky.com 3 Pak už jen zbývá vybrat si podle stavu své kapsy, vkusu a nároku na vybavení ten správný model. Vezmete-li v úvahu naší nabídku, tak nejlepšímu poměru mezi cenou a užitnou hodnotou odpovídá například foukačka Polzor LH- 80.Al Model Standard. Je univerzální a umožňuje díky své celkové konstrukci dobrý střelecký komfort i snadnou údržbu. Je konstruovaná účelově a není na ní nic zbytečného. Pojďme si ji jen tak orientačně prohlédnout. Obr: 1 POLZOR Standard vás příjemně překvapí houževnatou pevnou konstrukcí a dobrým střeleckým komfortem. Předsunutá robustní válcová muška je při střelbě dobře viditelná a její červená barva dobře kontrastuje s prostředím vybraného cíle. Muška též dostatečně chrání choulostivé místo ústí hlavně proti poškození. Povrch hlavně je chráněn plnobarevným plastovým potahem o tl. 0,4 mm. Multifunkční revolverový zásobník je bezpečné úložiště pro 7 ks šípů, plní funkci úchopového madla a náustku s šípovou komorou pro vkládání šípů za účelem střelby. Barevnost šípů EZA (červená, zelená, žlutá a modrá) umožňuje střelci označit polohu zastřelené zbraně. Máte-li vybranou svoji Foukačku žádejte distributora o návod použití, dobře se s ním seznamte. Zvolíte-li si některý z výrobků řady Polzor nebo Polzor Custom stáhněte si Návody použití na adrese : foukacky.com v sekci Stáhněte si. Výběr šípů Obecně rozšířené a i historicky známé jsou tři základní druhy šípů teritoriálně používané především v Japonsku, Asii a Americe. Tvarem a konstrukcí odpovídající možnostem a hojnosti dostupného přírodního materiálu. Obr: 2 Americký

4 Foukačky.com 4 Obr: 3 Asijský Obr: 4 Japonský Základním materiálem posloužil štípaný bambus nebo některá tvrdá dřevina. V případě amerického typu byl konec šípu omotán ptačím peřím nebo chmýřím z vhodné rostliny, případně bavlnou. U asijského typu se využívala vhodná dužina z rostlin. Japonský šíp je charakteristický tvarem kornoutu opatřený dřevěnou nebo ocelovou špicí. Obr: 5 šíp EZ Archery V celku nyní snadno dostupný a cenově příznivý je šíp s ocelovou strunou v předu opatřený broušenou špičkou a na zádi letkou ve tvaru kužele výrobce EZ Archery. Je součástí také nabídky Foukačky com jako upravovaný, kalibrovaný a váhově tříděný po 7 kusech. Úpravy mají za účel prodloužení jeho střelecké životnosti až na 100 výstřelů a do jisté míry zvýšení střeleckého komfortu. Všechny dosud představené šípy (Obr: 2 až Obr: 5 )mají jeden společný nedostatek a sice ten, že při vložení do šípové komory, osa šípu nekopíruje osu hlavně. To při výstřelu způsobuje jeho rozkomíhání, které se v terči projeví přirozeným, zvýšeným rozptylem. I to se při turnajích dá využít jako prvek obtížnosti a pak vyhrává ten co s tímto typem šípů má větší zkušenosti a při podávaném výkonu se ho drží větší míra štěstí. Pro dosahování přesnější střelby doporučuji vybrat takovou konstrukci šípu, která vede v hlavni šíp minimálně na dvou podporách a zajišťuje po dobu výstřelu osu šípu v ose hlavně. Potom lze dosahovat přesnější střelby i s daleko menší mírou štěstí.

5 Foukačky.com 5 Obr: 5 Šíp Barzoj, výrobce Foukačky com klouže v hlavni po celou dobu výstřelu souose, shodně s osou hlavně. Tomuto požadavku odpovídá například i konstrukce šípů Vosa a Beran v nabídce Foukačky com. Pátráním po distributorech lze najít i další výrobce jejichž konstrukce některých šípů tomuto kvalitativnímu požadavku vyhovuje. Další parametr, který je třeba sledovat je váha (hmotnost) šípu. Těžký šíp je hůře vyfouknutelný a rychlost zakřivení dráhy letu je vyšší. Příliš lehký šíp je sice snadno vyfouknutelný, jeho rychlost se však odporem vzduchu rychle ztrácí a rychlost zakřivení dráhy letu se též zvýší. Při závodech a turnajích je tedy pro střelce velmi důležité vybrat si šípy od jednoho výrobce, odpovídající konstrukce a stejné váhy (hmotnosti). S tímto je třeba rozhodně počítat. Jinak váš střelecký výkon bude provázet větší míra štěstí a na to není dobré příliš spoléhat. Test: Foukačky.com, , v 11 h dopoledne, vítr 2 m/s, Krušné hory Rejžovna Použitá zbraň: Polzor LH-80.Al, zkušební střelec Petr Kučera Druh šípu: Výrobce: Hmotnost: Dostřel: Polzor lh 80.Al EZA Ez Archery 0,8 g 48 m Barzoj Foukačky.com 1,9 g 59 m Vosa Foukačky.com 0,8 g 45 m Beran Foukačky.com 0,6 g 42 m Dostřel Polzor lh-100.c Test budeme opakovat a doplňovat koncem roku 2015 a výsledky vám touto formou do tabulky doplníme pro vaší orientaci. U Foukaček s délkou hlavně 100 cm (carbon) předběžné testy ukázaly dolet až 80 m u šípu Barzoj. Pro foukačky s průměrem hlavně 10 mm doporučujeme váhy šípů od 0,6 g do 2,0 g. Příprava foukačky 1) Ucpěte hlaveň v místě mušky prstem nebo vhodnou zátkou, přiložte náustek k ústům a vyzkoušejte těsnost. Nesmí nikde utíkat vzduch. Také si takto nacvičte správné přiložení náustku k ústům, aby vzduch neunikal mezi koutky úst. 2) Prohlédněte hlaveň proti světlu a zkontrolujte, zda se v hlavni nenachází nějaká nečistota nebo uvíznutý šíp. Pokud ano hlaveň vyčistěte.

6 Foukačky.com 6 3) Postavte terč z bílého papíru a namalujte na papír svislou čáru. Foukačku zaměřte mírně nad střed svislé čáry tak, aby vystřelené šípy dopadaly přibližně na střed papírového terče. Polohu natočení foukačky (nejlépe shora) označte zasunutím šípu do předem vyprázdněného zásobníku a polohu vhodně zaaretujte. Potom ze vzdálenosti 2 3 m vystřelte směr teč celkem 3 šípy. Výstřely tří šípů opakujte celkem 4 x a to vždy po otočení foukačky v podélné ose přibližně o 90. Každé tři vpichy do terče značte v terči odlišným značením. Polohu s nejlepším výsledkem pak shora označte vložením šípu do zásobníku například červené barvy a zásobník doplňte do plna například šípy barvy zelené. Po té při každé následné střelbě dbejte na to, aby jste vždy střílely foukačkou v poloze ve které červený šíp v zásobníku směřuje vzhůru. 4) V souvislosti s provedením úkonu v bodě 3) doporučujeme během tréninku, závodů, turnajů šípy uložené v zásobníku NEPOUŽÍVAT a nechávat je uložené v zásobníku pro případy nouze. Pro střelbu používejte šípy volně ložené a foukačku si tak udržíte vždy v dobrém pohotovostním stavu a s označením zastřelené polohy! 5) Před započetím střelby se přesvědčte zda jsou šípy dobře kalibrované a zda nemají v hlavni velký třecí odpor. (některé druhy šípů mohou vlhkem nabobtnat, nebo mají poškozenou letku a podobně). Je-li to možné závadu na šípu odstraňte nebo jej vyřaďte. Dobře seřízený šíp jde do hlavně lehce zasunout prstem přes hrot bez poranění kůže. 6) Máme-li vše připravené, pak postoj ke střelbě upravíme tak, že podle typu a konstrukce foukačku pohodlně uchopíme oběma rukama, náustek přiložíme k ústům a v co nejpřirozenější a pohodlné poloze se zavřenýma očima pomyslně namíříme směrem k terči. Otevřeme oči a pokud muška nemíří ve směru terče v postoji polohu upravíme. Tuto polohu pak během střelby pokud možno neměníme. Doporučená vzdálenost střelce od terče je 2 8 m a může být i větší. Viz Obr. 6. Obr. 6 Ukázka přípravy postoje a použití šípů pro různé druhy terčů.

7 Foukačky.com 7 správně špatně špatně Obr. 7 Zamíření foukačky na terč (svislá červená čára) střídavým přemrknutím pravého a levého oka.

8 Foukačky.com 8 Míření foukačkou Foukačkou střílíme zpravidla vstoje na doporučenou nebo zvolenou vzdálenost s oběma očima otevřenýma. Nácvik správného záměru je nejlépe cvičit zpočátku na svislou čáru tak, že si upravíme správný střelecký postoj a před výstřelem s foukačkou přitisknutou náustkem k ústům hledíme přes mušku střídavým přemrkáváním (střídavým otevíráním a zavíráním pravého a levého oka). Přitom se snažíme, aby horizontální stranová vzdálenost mušky byla zprava i zleva směrem od červené čáry stejná. Pokud toho docílíme, vyfoukneme šíp ve směru terče. Šíp by měl čáru protnout. Zda chceme zasáhnout střed čáry nebo její horní nebo dolní polovinu, pak záleží na správném úhlu náklonu ve vertikálním směru pod jakým šíp vystřelíme viz Obr. 7. Obr. 8 Terč F 2 je pro trénování správného míření dobrou pomůckou. Po zvládnutí nácviku správného záměru na vertikální čáru pokračujte nejlépe terčem F2 a cvičte správný úhel náklonu střelbou na čáru horizontální (vodorovnou). Pak teprve pokračujte nácvikem na čáru šikmou barvy červené. Přejeme vám mnoho úspěchů, dobré zábavy a střeleckých zážitků s foukačkou.

9 Foukačky.com 9

www.foukacky.com Foukačky Foukačky custom Doplňky Model Liana Model Panter Model Instruktor 42 Muška válcová Zásobník DD4x7

www.foukacky.com Foukačky Foukačky custom Doplňky Model Liana Model Panter Model Instruktor 42 Muška válcová Zásobník DD4x7 foukačky.com www.foukacky.com Made in EU Foukačky Model Standard Model Extreme Model Carbon Zásobník MJ1x7 Zásobník MD2x7 Strana 2 Foukačky custom Model Liana Model Panter Model Instruktor 42 Muška válcová

Více

TURNAJE STŘELECKÝCH TROJBOJŮ VE STŘELBĚ FOUKAČKOU Organizační zabezpečení a podmínky

TURNAJE STŘELECKÝCH TROJBOJŮ VE STŘELBĚ FOUKAČKOU Organizační zabezpečení a podmínky Foukačky.com www.foukacky.com 1 TURNAJE STŘELECKÝCH TROJBOJŮ VE STŘELBĚ FOUKAČKOU Organizační zabezpečení a podmínky Slovo úvodem Odstartování turnajů v ČR je výhradní iniciativa Foukačky com. Je to dobrovolné

Více

NÁVOD K POUŽITÍ pro řadu Hunter. optické zaměřovače

NÁVOD K POUŽITÍ pro řadu Hunter. optické zaměřovače NÁVOD K POUŽITÍ pro řadu Hunter optické zaměřovače KAPITOLA I 1.1. Všeobecný popis Zaměřovače série Aimpoint Hunter jsou reflexní kolimátory konstruované pro použití s loveckými puškami a brokovnicemi.

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SPORTOVNÍ KULOVNICE SAMONABÍJECÍ V-AR

NÁVOD K POUŽITÍ SPORTOVNÍ KULOVNICE SAMONABÍJECÍ V-AR NÁVOD K POUŽITÍ SPORTOVNÍ KULOVNICE SAMONABÍJECÍ V-AR Dříve než použijete zbraň, přečtěte si pozorně tento návod! UPOZORNĚNÍ Vždy zacházejte se zbraní jako by byla nabitá! Vždy předpokládejte, že kulovnice

Více

optické zaměřovací dalekohledy

optické zaměřovací dalekohledy optické zaměřovací dalekohledy NÁVOD K POUŽITÍ pro modely CompM3 CompML3 KAPITOLA 1 1.1. Všeobecný popis Optické zaměřovací dalekohledy Aimpoint s přesným elektronickým systémem zaměřování červeným středovým

Více

ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ. Příručka pro rozhodčí na střelišti. pistolové disciplíny

ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ. Příručka pro rozhodčí na střelišti. pistolové disciplíny ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ Příručka pro rozhodčí na střelišti pistolové disciplíny Tato příručka je určena jednak pro školení a semináře rozhodčích jednak pro rozhodčí na střelišti jako pomůcka pro vlastní vedení.

Více

ČOS 100006 1. vydání Oprava 1 ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD PROTITANKOVÉ GRANÁTOMETY. METODY ZKOUŠENÍ ŽIVOTNOSTI A PEVNOSTI PŘI PÁDECH A PŘEPRAVĚ.

ČOS 100006 1. vydání Oprava 1 ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD PROTITANKOVÉ GRANÁTOMETY. METODY ZKOUŠENÍ ŽIVOTNOSTI A PEVNOSTI PŘI PÁDECH A PŘEPRAVĚ. ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD PROTITANKOVÉ GRANÁTOMETY. METODY ZKOUŠENÍ ŽIVOTNOSTI A PEVNOSTI PŘI PÁDECH A PŘEPRAVĚ. (VOLNÁ STRANA) 2 ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD PROTITANKOVÉ GRANÁTOMETY. METODY ZKOUŠENÍ ŽIVOTNOSTI

Více

MONTÁŽNÍ POSTUP. POLICOVÉ REGÁLY SÉRIE F ST Montáž, používání a údržba

MONTÁŽNÍ POSTUP. POLICOVÉ REGÁLY SÉRIE F ST Montáž, používání a údržba s.r.o. č.p. 218 Montážní postup č.: 13. objednávka č.... 687 33 Drslavice GSM: +420 731 587 132 schválil: Mandík firma:... tel: +420 572 614 150 fax: +420 572 614 153 datum: 28. 8. 2003 kontaktní osoba:...

Více

DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m)

DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m) POPIS DISCIPLIN SOUTĚŽE VELKÁ CENA UNIONU V AKČNÍ STŘELBĚ Z PISTOLE KONANÉ DNE 6. LISTOPADU 2010 V POŘÍČANECH DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m) Terče: - POPR - vzdálenost 9,5 m - 1 rána

Více

Dříve než začnete zacházet se zbraní, seznamte se s tímto návodem a zvláště s následujícími bezpečnostními pokyny. OBSAH

Dříve než začnete zacházet se zbraní, seznamte se s tímto návodem a zvláště s následujícími bezpečnostními pokyny. OBSAH Dříve než začnete zacházet se zbraní, seznamte se s tímto návodem a zvláště s následujícími bezpečnostními pokyny. Nesprávné a nedbalé zacházení se zbraní může způsobit neúmyslný výstřel, který může mít

Více

CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10]

CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10] CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10] Návod k použití a údržbě POZOR: Pečlivě si přečtěte tento návod k použití před prvním použitím tohoto přístroje. Chybná obsluha může způsobit zranění a/nebo poškození.

Více

Myslivecké střelectví. Zpracoval: Ing. Roman Jelínek Ústav ochrany lesů a myslivosti

Myslivecké střelectví. Zpracoval: Ing. Roman Jelínek Ústav ochrany lesů a myslivosti Myslivecké střelectví Zpracoval: Ing. Roman Jelínek Ústav ochrany lesů a myslivosti Vývoj zbraní - prak, luk, kuš, samostříl ( dnes jen sportovní střelba - dle zákona) - řezák, sekáč, tesák, kančí meč

Více

Emerald. Návod k použití. Model

Emerald. Návod k použití. Model Návod k použití Model Emerald Zastoupení pro Českou republi ku: PROMTINVEST spol. s r.o. e-mail: info@odsavacefaber.cz, www.odsavacefaber.cz tel.: +420 566 630 160, fax: +420 566 631 161 Důležitá upozornění

Více

Návod k instalaci a k údržbě pro odborníka

Návod k instalaci a k údržbě pro odborníka Návod k instalaci a k údržbě pro odborníka Neutralizační zařízení NE1.1 K použití pro plynové kondenzační kotle Pro odbornou firmu Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. 6 720 643 485 (2010/01) CZ Obsah

Více

Alto, Stilo. Návod k použití. Model

Alto, Stilo. Návod k použití. Model Návod k použití Model Alto, Stilo Zastoupení pro Českou republi ku: PROMTINVEST spol. s r.o. e-mail: info@odsavacefaber.cz, www.odsavacefaber.cz tel.: +420 566 630 160, fax: +420 566 631 161 Důležitá upozornění

Více

POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL 2013

POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL 2013 POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL 2013 Bezpečnostní praporky (čl. 6.2.2.2) V r. 2013 je povoleno používat libovolný typ bezpečnostních praporků, který odpovídá následujícím podmínkám: Barva. Bezpečnostní

Více

S NOKTOVIZOREM Night Raider 2.5x50 a 3x60

S NOKTOVIZOREM Night Raider 2.5x50 a 3x60 UŽIVATELSKÝ MANUÁL PUŠKOHLED S NOKTOVIZOREM Night Raider 2.5x50 a 3x60 Česky O firmě Sightmark Sightmark nabízí širokou škálu produktů, včetně puškohledů, kolimátorů, laserů, korekcí nastřelení, noktovizorů,

Více

DŮLEŽITÉ, USCHOVEJTE PRO POZDĚJŠÍ POTŘEBU: ČTĚTE POZORNĚ!

DŮLEŽITÉ, USCHOVEJTE PRO POZDĚJŠÍ POTŘEBU: ČTĚTE POZORNĚ! Návod k obsluze DŮLEŽITÉ, USCHOVEJTE PRO POZDĚJŠÍ POTŘEBU: ČTĚTE POZORNĚ! UPOZORNĚNÍ: Před použitím kočárku si pečlivě prostudujte návod a poté jej uschovejte pro pozdější nahlédnutí. Příslušenství, která

Více

AL - KO. Přípojný kloub se stabilizátorem AKS 2004. Návod k používání

AL - KO. Přípojný kloub se stabilizátorem AKS 2004. Návod k používání AL-KO Automobilová technika Kvalita a bezpečnost AL - KO Přípojný kloub se stabilizátorem AKS 2004 Návod k používání Pozor: Před uvedením do provozu se seznamte s návodem k používání a dbejte bezpečnostní

Více

Návod k použití. Model Cocktail / Cocktail XS

Návod k použití. Model Cocktail / Cocktail XS Návod k použití Model Cocktail / Cocktail XS Důležitá upozornění Vážený zákazníku, děkujeme za Vaši důvěru při výběru odsavače par. Tento výrobek byl navržen a vyroben s maximální péčí, na základě dlouholeté

Více

Předpis Děl 21-5 7,62mm SAMOPAL vz. 58

Předpis Děl 21-5 7,62mm SAMOPAL vz. 58 Předpis Děl 21-5 7,62mm SAMOPAL vz 58 ČÁST I POPIS KONSTRUKCE 7,62MM SAMOPALU VZ 58 A STŘELIVA HLAVA 1 VŠEOBECNĚ 1 ÚČEL A BOJOVÉ VLASTNOSTI 7,62MM SAMOPALU VZ 58 2 CHARAKTERISTIKA 7,62MM SAMOPALU VZ 58

Více

Model Alto, Stilo HIP Stilo Advance Stilo Advance EG8

Model Alto, Stilo HIP Stilo Advance Stilo Advance EG8 Návod k použití Model Alto, Stilo HIP Stilo Advance Stilo Advance EG8 Důležitá upozornění Vážený zákazníku, děkujeme za Vaši důvěru při výběru odsavače par. Tento výrobek byl navržen a vyroben s maximální

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MECHANICKÉMU VOZÍKU ALTO PLUS

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MECHANICKÉMU VOZÍKU ALTO PLUS Des produits à vivre UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K M E CH A N I C K É M U V O Z Í K U Alto PLUS ÚVOD Děkujeme Vám, že jste si pořídili mechanický vozík Alto Plus a blahopřejeme k dobrému výběru. Tato příručka

Více

Klíčení obilek pro všechny úlohy společné

Klíčení obilek pro všechny úlohy společné Klíčení obilek pro všechny úlohy společné Laboratorní průvodce Úloha Nechte si naklíčit obilky kukuřice. Po 7 dnech by měly být klíční rostliny připraveny k zasazení do experimentálních podmínek. Také

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. SK HUBERT Broumov VÝPIS/OPIS DOKUMENTU. STÁLÉ STŘELNICE Střeleckého klubu HUBERT Broumov Výtisk č.: 1. Obsah: VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

PROVOZNÍ ŘÁD. SK HUBERT Broumov VÝPIS/OPIS DOKUMENTU. STÁLÉ STŘELNICE Střeleckého klubu HUBERT Broumov Výtisk č.: 1. Obsah: VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ SK HUBERT Broumov VÝPIS/OPIS DOKUMENTU Výpis provedl: 10/02/2016 Ing. Palhoun v.r. Podpis:... PROVOZNÍ ŘÁD STÁLÉ STŘELNICE Střeleckého klubu HUBERT Broumov Výtisk č.: 1 Obsah: VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ SPECIFIKACE

Více

O pohár Hvězdného akčňáka

O pohár Hvězdného akčňáka Myslivecká střelnice HVĚZDA Kroměříž Kotojedy pořádá 3. kolovou střeleckou soutěž v akční pistolové střelbě O pohár Hvězdného akčňáka Druh soutěže: střelecká soutěž jednotlivců, zúčastnit se mohou všichni

Více

2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2016

2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2016 Střelecký klub Prostějov Pořádá 2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2016 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 18. června 2016 Partnerem tohoto kola je: Pivovar ČERNÁ HORA Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel

Více

ZÁVAZNÝ BULLETIN č. S VLIVEM NA BEZPEČNOST. EV97-028a SR SPORTSTAR 030a SR SPORTSTAR MAX PTF-008a SR Harmony ELSA-008a SR. 1.

ZÁVAZNÝ BULLETIN č. S VLIVEM NA BEZPEČNOST. EV97-028a SR SPORTSTAR 030a SR SPORTSTAR MAX PTF-008a SR Harmony ELSA-008a SR. 1. 1. Postup práce 1.1. Kontrola zasunutí čepů náhonu klapek do klapek. Podle obr. 1 zkontrolujte vůli (světlost) mezi pákou náhonu s čepem a nejbližší plochou vodítka v žebru klapky rozměr A. Tuto vůli kontrolujte

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice Výtisk číslo: Počet výtisků: 3 Počet stran/listů: 10/5 Přílohy : 4 Provozní řád střelnice Malý Újezd PŘÍLOHY: Příloha č.1: Situace střelnice s vyznačením bezpečnostních prvků Příloha č.2: Vzor označení

Více

ZAHRADNÍ KOVOVÝ DOMEK SH 2570 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

ZAHRADNÍ KOVOVÝ DOMEK SH 2570 UŽIVATELSKÝ MANUÁL ZAHRADNÍ KOVOVÝ DOMEK SH 2570 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Pro instalaci produktu jsou nutné dvě osoby a 2-3 hodiny práce. PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE Z DOSAHU DĚTÍ, HROZÍ NEBEZPEČÍ UDUŠENÍ! Upozornění: Pře užitím tohoto

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 37 07

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 37 07 NÁVOD K OBSLUZE Obsah Strana Úvod + účel použití přístroje... 2 Součásti a ovládací tlačítka detektoru... 2 Vložení (výměna) baterie... 3 Zapnutí / vypnutí detektoru (provádění měření)... 3 Vyhledávání

Více

C.B.M. KONTEJNERY MĚKCE A TVRDĚ ELOXOVANÉ HLINÍKOVÉ KONTEJNERY TYP FILTR UŽIVATELSKÝ MANUÁL

C.B.M. KONTEJNERY MĚKCE A TVRDĚ ELOXOVANÉ HLINÍKOVÉ KONTEJNERY TYP FILTR UŽIVATELSKÝ MANUÁL 3B instruments KONTEJNERY lékařské nástroje C.B.M. KONTEJNERY MĚKCE A TVRDĚ ELOXOVANÉ HLINÍKOVÉ KONTEJNERY TYP FILTR UŽIVATELSKÝ MANUÁL Upozornění: Před použití kontejneru se doporučuje zkontrolovat čistotu

Více

Taktika a metodika služebního zákroku se zbraní u policie České republiky Bakalářská práce

Taktika a metodika služebního zákroku se zbraní u policie České republiky Bakalářská práce MASARYKOVA UNIVERZITA Fakulta sportovních studií Katedra kineziologie Taktika a metodika služebního zákroku se zbraní u policie České republiky Bakalářská práce Vedoucí bakalářské práce: doc. PhDR. Jozef

Více

Čističe vzduchu. Typy LC-0760, LC-1060 a LC-1460. Návod k použití. platný od 1. 1. 2003

Čističe vzduchu. Typy LC-0760, LC-1060 a LC-1460. Návod k použití. platný od 1. 1. 2003 rázdno Čističe vzduchu Typy LC-0760, LC-1060 a LC-1460 Návod k použití platný od 1. 1. 2003 Přečtěte si pečlivě tento Návod k použití a po přečtení jej pečlivě uschovejte! Při čtení návodu sledujte souběžně

Více

P E R F E C T I O N NÁVOD K POUŽITÍ

P E R F E C T I O N NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITÍ PERFECTION GLOCK POLOAUTOMATICKÉ PISTOLE Instrukce k použití pro bezpečnou akci samonabíjecích pistolí GLOCK Upozornění : Vždy předpokládejte, že pistole GLOCK nebo jakákoliv střelná zbraň

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice Pavel Céza, Jiráskova 64/13, 289 22 Lysá nad Labem Výtisk číslo: Počet výtisků : 4 Počet listů/stran: 5/9 Přílohy : 3 Provozní řád střelnice střelnice Milovice (k.ú. Jiřice) PŘÍLOHY: Příloha č.1: Situační

Více

6. otevřené mistrovství České republiky v bojové a lovecké lukostřelbě

6. otevřené mistrovství České republiky v bojové a lovecké lukostřelbě 6. otevřené mistrovství České republiky v bojové a lovecké lukostřelbě Kladno 27. 28. srpna 2011 ORGANIZACE Spolek Evropských Bojových Umění (S.E.B.U.) MÍSTO KONÁNÍ Podporovatelé Palaba, a.s. Město Kladno

Více

bez koroze velmi snadná instalace nízký počet kompaktních skladebných komponentů světlé barvy cenově příznivé dlouhá životnost 10 let záruka

bez koroze velmi snadná instalace nízký počet kompaktních skladebných komponentů světlé barvy cenově příznivé dlouhá životnost 10 let záruka Montážní návod GUTTAGLISS DUAL Před montáží: Nejmenší sklon desek, aby byl zajištěn odtok vody, by měl být nejméně 7. Dutinky doporučujeme orientovat ve směru spádu, aby v případě kondenzace vody v dutině

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě 7 747 00 96 0/004 CZ Pro odbornou firmu Návod k montáži a údržbě Spalinový výměník tepla WT50/60 Před zahájením montáže a údržby pozorně pročtěte Úvodem K tomuto návodu Přístroj odpovídá základním požadavkům

Více

Powerbor. Elektromagnetické vrtačky. Pokyny pro použití a bezpečnost PB 70/2

Powerbor. Elektromagnetické vrtačky. Pokyny pro použití a bezpečnost PB 70/2 Powerbor Elektromagnetické vrtačky Pokyny pro použití a bezpečnost PB 70/2 Záruční i pozáruční servis poskytuje dovozce pro ČR: Cominvest CZ, s.r.o. Škroupova 16 63600 Brno tel./fax.: 548539902 Výrobce:

Více

AC50A. Klešťový měřící přístroj. Návod k obsluze

AC50A. Klešťový měřící přístroj. Návod k obsluze AC50A Klešťový měřící přístroj Návod k obsluze Obsah Klešťový měřící přístroj AC50A Úvod... 2 Obsah balení... 2 Přeprava a skladování... 2 Bezpečnost... 2 Správná obsluha... 3 Vlastnosti měřícího přístroje...

Více

Návod k montáži. Potrubní spojení Logano G125 s Logalux LT300 Logano G125/GB125 s Hořák a Logalux LT300. Příslušenství. Pro odbornou firmu

Návod k montáži. Potrubní spojení Logano G125 s Logalux LT300 Logano G125/GB125 s Hořák a Logalux LT300. Příslušenství. Pro odbornou firmu Návod k montáži Příslušenství Potrubní spojení Logano G5 s Logalux LT300 Logano G5/GB5 s Hořák a Logalux LT300 Pro odbornou firmu Před montáží pozorně pročtěte. 6 0 66 605-0/00 CZ Obsah Umístění...................................................

Více

BF-410. Podlahová bruska PŮVODNÍ NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ

BF-410. Podlahová bruska PŮVODNÍ NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ ISO 9001:2000 Ledařská 8 / 147 00 Praha 4 - Braník / Česká republika http://www.huddy.cz / info@huddy.cz tel: +420 244 461 926 / fax: +420 244 461 927 / IČ: 45795771 / DIČ: CZ45795771 Reg: MS Praha, Spis.

Více

PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY NÁRODNÍ DISCIPLÍNY

PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY NÁRODNÍ DISCIPLÍNY ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY NÁRODNÍ DISCIPLÍNY Rychlopalná vzduchová pistole 2 30 ran RVzPi 2 30 Standardní vzduchová pistole 3 20 ran StVzPi 3 20 Platí od 1. 11. 2011 Vydáno pro vnitřní

Více

AUTOMATICKÝ VYSAVAČ BARACUDA

AUTOMATICKÝ VYSAVAČ BARACUDA AUTOMATICKÝ VYSAVAČ BARACUDA INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití 1. Montáž Vyndejte z krabice těleso vysavače i ostatní díly a přesvědčte se, že balení obsahovalo všechny komponenty.

Více

UCPÁVKOVÉ ŠŇŮRY POUŽITÍ

UCPÁVKOVÉ ŠŇŮRY POUŽITÍ UCPÁVKOVÉ ŠŇŮRY POUŽITÍ 1. fáze - Příprava a kontrola ucpávkové komory Starou ucpávku odstraňte beze zbytku z komory pomocí vytahováku. Při práci dbejte na to, aby se nepoškrábala hřídel (vřeteno). Řádně

Více

SL 17D, 22D, 35D kw NÁVOD K INSTALACI, OBSLUZE A ÚDRŽBĚ KOTLŮ PRO SPALOVÁNÍ DŘEVA

SL 17D, 22D, 35D kw NÁVOD K INSTALACI, OBSLUZE A ÚDRŽBĚ KOTLŮ PRO SPALOVÁNÍ DŘEVA SL 17D, 22D, 35D kw NÁVOD K INSTALACI, OBSLUZE A ÚDRŽBĚ KOTLŮ PRO SPALOVÁNÍ DŘEVA OBSAH Úvod Důležitá upozornění Použití kotle, palivo Popis kotle Schéma výrobku, rozměry Technické údaje Příslušenství

Více

PRAKTICKÝ NÁVOD K POUŽITÍ PRO DGT XL

PRAKTICKÝ NÁVOD K POUŽITÍ PRO DGT XL PRAKTICKÝ NÁVOD K POUŽITÍ PRO DGT XL FIG. 1 obrázek č.1 back zpět storage...uložení sound..zvuk run/pause...uvést do provozu/zastavit moves.kroky adjust.přidat off mimo provozu on v provozu on = resetovat

Více

SOUSTRUH NA DŘEVO VD 1100 N

SOUSTRUH NA DŘEVO VD 1100 N NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ SOUSTRUH NA DŘEVO VD 1100 N Strana 1 (celkem 14) Soustruh na dřevo Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za zakoupení soustruhu na dřevo HOLZMANN. Dříve než uvedete soustruh do provozu, přečtěte

Více

Návod na použití a údržbu plastových oken

Návod na použití a údržbu plastových oken Návod na použití a údržbu plastových oken Po montáži Po provedení montáže oken-novostavba je nutné zajistit odvětrání zbytkové vlhkosti. Toto se nejlépe provede otevřením okna popř. vyklopením ventilačky

Více

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr HC-UT 204 Digitální klešťový multimetr Souhrn Manuál zahrnuje informace o bezpečnosti a výstrahy. Čtěte pozorně relevantní informace a věnujte velkou pozornost upozorněním a poznámkám.! Upozornění: Abyste

Více

Pravidla sportovní střelby 2014. Pistolové disciplíny

Pravidla sportovní střelby 2014. Pistolové disciplíny Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2014 Pistolové disciplíny Platné od 1. ledna 2014 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického originálu Pistol Rules,

Více

ES - PROHLÁŠENÍ O SHODĚ č. 33/04 dle zákona č. 22/1997 Sb. ve znění pozdějších platných předpisů =================================================

ES - PROHLÁŠENÍ O SHODĚ č. 33/04 dle zákona č. 22/1997 Sb. ve znění pozdějších platných předpisů ================================================= ES - PROHLÁŠENÍ O SHODĚ č. 33/04 dle zákona č. 22/1997 Sb. ve znění pozdějších platných předpisů ================================================= Společnost: EST + a.s., Podolí 1237, 584 01 Ledeč nad

Více

SABILEX 2AD PLUS. 3. Upozornění SABILEX 2AD PLUS NÁVOD K POUŽITÍ

SABILEX 2AD PLUS. 3. Upozornění SABILEX 2AD PLUS NÁVOD K POUŽITÍ SABILEX 2AD PLUS Děkujeme Vám, že jste si zakoupili přístroj Sabilex. Před použitím přístroje si nejdříve řádně prostudujte návod k použití. V návodu se dočtete všechny důležité informace nutné pro použití

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ 75 TS

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ 75 TS NÁVOD NA POUŽITÍ CZ 75 TS Dříve než začnete zacházet s pistolí, seznamte se s tímto návodem a zvláště s následujícími bezpečnostními pokyny. Nesprávné a nedbalé zacházení s pistolí může způsobit neúmyslný

Více

NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ (CZ)

NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ (CZ) NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ (CZ) OBSAH ČESKY 1. APLIKACE... 31 2. ČERPATELNÉ KAPALINY... 31 3. TECHNICKÉ PARAMETRY A OMEZENÍ POUŽITÍ... 32 4. SPRÁVA... 32 4.1 Skladování... 32 4.2 Přeprava... 32 4.3 Hmotnost

Více

MOD. 6276-6277 MOD. 6399. Návod k obsluze

MOD. 6276-6277 MOD. 6399. Návod k obsluze MOD. 6276-6277 MOD. 6399 Návod k obsluze CZ Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 DŮLEŽITÁ VAROVÁNÍ PŘEČTĚTE SI POZORNĚ TYTO POKYNY. Spotřebič byl navržen pouze pro použití v domácnosti

Více

První stupeň geometrický objem 25,4.10-6 m 3 tlak maximální. Druhý stupeň geometrický objem 1,8.10-6 m 3

První stupeň geometrický objem 25,4.10-6 m 3 tlak maximální. Druhý stupeň geometrický objem 1,8.10-6 m 3 Mobilní hydraulický agregát HA 8110 provozní příručka Provozní příručka obsahuje veškeré informace pro správné a bezpečné používání mobilního hydraulického agregátu. Tuto příručku si pečlivě prostudujte

Více

Vibrátor betonu HEBR1500

Vibrátor betonu HEBR1500 Version 1.2 česky Vibrátor betonu HEBR1500 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 08 Art.-Bez.: HEBR1500 Obsah Důležité upozornění 2 Před použitím 3 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy 4 Popis 5 Uvedení

Více

Návod k používání pro

Návod k používání pro PERMON s.r.o. Roztoky 217 270 23 Křivoklát VÝVOJ, VÝROBA, PRODEJ A SERVIS PNEUMATICKÉHO NÁŘADÍ tel : 313 521 511 fax : 313 521 553, 313 521 554 E-mail: permon@permon.cz www.permon.cz Návod k používání

Více

77-496 / 77-429 / 77-439 / 77-497 / 77-427 / 77-441

77-496 / 77-429 / 77-439 / 77-497 / 77-427 / 77-441 77-496 / 77-429 / 77-439 / 77-497 / 77-427 / 77-441 195 CZ Obsah Bezpečnost Přehled výrobku Soubor funkcí Tlačítka, LED, a LCD Baterie a napájení astavení Obsluha Kontrola přesnosti a kalibrace Technické

Více

FRICTION STIR WELDING (FSW)

FRICTION STIR WELDING (FSW) FRICTION STIR WELDING (FSW) 1 VZNIK NOVÉ TECHNOLOGIE Nová technologie svařování (Friction Stir Welding - FSW) byla vynalezena v roce 1991. Byla patentována a rozvinuta pro použití v průmyslu svařovacím

Více

1. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2016

1. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2016 Střelecký klub Prostějov Pořádá 1. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2016 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 19. března 2016 Partnerem tohoto kola je : Pivovar ČERNÁ HORA Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel

Více

Systémy přívodu vzduchu / odvodu spalin pro ecocompact a aurocompact. Návod k montáži. Návod k montáži. Pro servisního technika

Systémy přívodu vzduchu / odvodu spalin pro ecocompact a aurocompact. Návod k montáži. Návod k montáži. Pro servisního technika Návod k montáži Pro servisního technika Návod k montáži Systémy přívodu vzduchu / odvodu spalin pro ecocompact a aurocompact VSC../-, VCC../-, VSC D../- CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD BROKOVÉ STŘELNICE NA HLOUČELI

PROVOZNÍ ŘÁD BROKOVÉ STŘELNICE NA HLOUČELI výtisk číslo: 2 počet listů: 16 Českomoravská myslivecká jednota, z.s., okresní myslivecký spolek Prostějov Prostějov, Pod Kosířem 3004/16, PSČ 796 01 IČ: 67777619 PROVOZNÍ ŘÁD BROKOVÉ STŘELNICE NA HLOUČELI

Více

TCB65. Bezpečnostní lišta

TCB65. Bezpečnostní lišta Bezpečnostní lišta Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. verze 1.0 www.technopark.cz Obsah

Více

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÝ STROJEK NA STŘÍHÁNÍ VLASŮ. Obj. č.: 671006

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÝ STROJEK NA STŘÍHÁNÍ VLASŮ. Obj. č.: 671006 NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÝ STROJEK NA STŘÍHÁNÍ VLASŮ Obj. č.: 671006 Tato precizní keramická střihací sada na vlasy od Remington umožňuje domácí jednoduchou a komfortní úpravu vlasů. Střihací strojek je

Více

OPTICKÝ KUFŘÍK OA1 410.9973 Návody k pokusům

OPTICKÝ KUFŘÍK OA1 410.9973 Návody k pokusům OPTICKÝ KUFŘÍK OA 40.9973 Návody k pokusům Učitelská verze NÁVODY K POKUSŮM OPTIKA 2 NÁVODY K POKUSŮM OPTIKA SEZNAM POKUSŮ ŠÍŘENÍ SVĚTLA Přímočaré šíření světla (..) Stín a polostín (.2.) ODRAZ SVĚTLA

Více

NÁVOD K OBSLUZE NŮŽKY/PILKA NA PLECH - KIT ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE NŮŽKY/PILKA NA PLECH - KIT ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

WIRELOCK NÁVOD K POUŽITÍ

WIRELOCK NÁVOD K POUŽITÍ WIRELOCK NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH 1. WIRELOCK-UPOZORNĚNÍ PRO SPRÁVNÉ POUŽITÍ... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ A ZDRAVOTNÍ OPATŘENÍ PRO POUŽÍVÁNÍ WIRELOCKU... 3 3. VÝBĚR KONCOVKY... 3 4. PŘÍPRAVA ROZPLETENÍ... 4 5. UMÍSTĚNÍ

Více

Face tanner HB175, HB172

Face tanner HB175, HB172 Face tanner HB175, HB172 26 ČESKY Úvod Obličejové solárium Tímto obličejovým soláriem se můžete pohodlně opalovat doma. Časovač se postará o to, aby každé sezení netrvalo déle než 60 minut. Tak jako na

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Před prvním použitím si pozorně přečtěte návod k použití! Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí.

NÁVOD K POUŽITÍ. Před prvním použitím si pozorně přečtěte návod k použití! Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. NÁVOD K POUŽITÍ CZ Před prvním použitím si pozorně přečtěte návod k použití! Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. FUNKCE: stoupání, klesání a otáčení, přistávání VLASTNOSTI: lehký trup letadla,

Více

PLYNOVÁ DESKA. Návod k použití a instalaci MODEL D 19

PLYNOVÁ DESKA. Návod k použití a instalaci MODEL D 19 MODEL 1840 1841 Návod k použití a instalaci D 19 Vážení uživatelé! Stali jste se uživateli jednoho z modelů plynové desky, který slouží k zastavění do kuchyňské linky. Tyto desky se díky použití moderních

Více

NUNO FILCOVÁNÍ. tkaninové plstění ALENA ISABELLA GRIMMICHOVÁ

NUNO FILCOVÁNÍ. tkaninové plstění ALENA ISABELLA GRIMMICHOVÁ NUNO FILCOVÁNÍ tkaninové plstění ALENA ISABELLA GRIMMICHOVÁ 6pt;font-style:normal;color:grey;font-family:Verdana,Geneva,Kalimati,sans-serif;text-decoration:none;text-align:center;font-variant:n NUNO FILCOVÁNÍ

Více

1. kolo ČERNÁ HORA GRAND POWER CUPU 2015

1. kolo ČERNÁ HORA GRAND POWER CUPU 2015 Střelecký klub Prostějov Pořádá 1. kolo ČERNÁ HORA GRAND POWER CUPU 2015 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 28. března 2015 Partnerem tohoto kola je : Pivovar ČERNÁ HORA Propozice závodu podle pravidel

Více

Průmyslové stropní. infračervené topné těleso PION Pro. Návod k použití

Průmyslové stropní. infračervené topné těleso PION Pro. Návod k použití Prověřeno sibiřskou zimou Průmyslové stropní infračervené topné těleso PION Pro Návod k použití Modelová řada: PION Pro 20 2000 W / PION Pro 30 3000 W / PION Pro 40 4000 W www.pion.cz Vážený zákazníku,

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD A NÁVOD K OBSLUZE K FILTRAČNÍM ZAŘÍZENÍM EF 406/508/511

MONTÁŽNÍ NÁVOD A NÁVOD K OBSLUZE K FILTRAČNÍM ZAŘÍZENÍM EF 406/508/511 1 MONTÁŽNÍ NÁVOD A NÁVOD K OBSLUZE K FILTRAČNÍM ZAŘÍZENÍM EF 406/508/511 Pečlivě si prostudujte tento návod a uložte jej na bezpečném místě. 2 SOUČÁSTI FILTRU Podstavec Nádoba Víko s šesticestným ventilem,

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ 2075 RAMI

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ 2075 RAMI NÁVOD NA POUŽITÍ CZ 2075 RAMI Dříve než začnete zacházet s pistolí, seznamte se s tímto návodem a zvláště s následujícími bezpečnostními pokyny. Nesprávné a nedbalé zacházení s pistolí může způsobit neúmyslný

Více

Návod k použití pro Naviják na stlačený vzduch

Návod k použití pro Naviják na stlačený vzduch Návod k použití pro Naviják na stlačený vzduch Katalogové číslo: 508000 První použití zařízení je ve smyslu tohoto návodu právním krokem, kterým uživatel svou svobodnou vůlí stvrzuje, že tento návod řádně

Více

Dříve než začnete zacházet se zbraní, seznamte se s tímto návodem a zvláště s následujícími bezpečnostními pokyny. OBSAH

Dříve než začnete zacházet se zbraní, seznamte se s tímto návodem a zvláště s následujícími bezpečnostními pokyny. OBSAH Dříve než začnete zacházet se zbraní, seznamte se s tímto návodem a zvláště s následujícími bezpečnostními pokyny. Nesprávné a nedbalé zacházení se zbraní může způsobit neúmyslný výstřel, který může mít

Více

Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec

Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec Návod k obsluze 924801 UPOZORNĚNÍ! Tento návod k použití obsahuje pokyny k bezpečné práci s tímto strojem. Proto si jej pečlivě přečtěte! ES Prohlášení o shodě Tímto prohlašujeme,

Více

Interline. Návod k použití. Model

Interline. Návod k použití. Model Návod k použití Model Interline Zastoupení pro Českou republi ku: PROMTINVEST spol. s r.o. e-mail: info@odsavacefaber.cz, www.odsavacefaber.cz tel.: +420 566 630 160, fax: +420 566 631 161 Důležitá upozornění

Více

Návod k obsluze Technické informace o produktu TPI 650 CS Pneumaticky ovládaná kombinace spojky s brzdou Konstrukční řada 406

Návod k obsluze Technické informace o produktu TPI 650 CS Pneumaticky ovládaná kombinace spojky s brzdou Konstrukční řada 406 Návod k obsluze Technické informace o produktu Pneumaticky ovládaná kombinace spojky s brzdou Konstrukční řada 406 Obsah 1. Bezpečnostní pokyny 2 2. Technické údaje 4 3. Doprava, balení 5 4. Návod k montáži

Více

3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2015

3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2015 Střelecký klub Prostějov Pořádá 3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2015 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 30. května 2015 Partnerem tohoto kola je : Pivovar ČERNÁ HORA QINS s.r.o. Propozice závodu podle pravidel

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD SKLENÍKU TYP VARIANT L. LIMES Litomyšl s.r.o. Němčice 160 561 18 Němčice

MONTÁŽNÍ NÁVOD SKLENÍKU TYP VARIANT L. LIMES Litomyšl s.r.o. Němčice 160 561 18 Němčice MONTÁŽNÍ NÁVOD SKLENÍKU TYP VARIANT L LIMES Litomyšl s.r.o. Němčice 60 56 8 Němčice Tel. 6 68 580, 6 6 58 Mobil: 73 0 Voip: 6 609 8 Fax 6 6 58, 6 68 588 email: limes@limes.cz http://www.limes.cz Návod

Více

Návod na montáž, obsluhu a údržbu

Návod na montáž, obsluhu a údržbu FILtech tel.: 234 706 311, fax: 234 706 300 e-mail: info.cz@koncept-ekotech.com www.koncept-ekotech.com Návod na montáž, obsluhu a údržbu BIO UV UV JEDNOTKY ŘADY IBP HO + JEDNA LAMPA 05/2014 (11/2013)

Více

MĚŘENÍ PORUCH PŘEDIZOLOVANÝCH POTRUBNÍCH SYSTÉMŮ POMOCÍ PŘENOSNÉHO REFLEKTOMETRU BDP

MĚŘENÍ PORUCH PŘEDIZOLOVANÝCH POTRUBNÍCH SYSTÉMŮ POMOCÍ PŘENOSNÉHO REFLEKTOMETRU BDP MĚŘENÍ PORUCH PŘEDIZOLOVANÝCH POTRUBNÍCH SYSTÉMŮ POMOCÍ PŘENOSNÉHO REFLEKTOMETRU BDP 103 Doplněk návodu k obsluze BDP 103 14.09.2000 (upraveno 15.02.2005) Tento doplněk předpokládá znalost Návodu k obsluze

Více

Nice Ray. Návod k použití. Model

Nice Ray. Návod k použití. Model Návod k použití Model Zastoupení pro Českou republiku: PROMTINVEST spol. s r.o. e-mail: info@odsavacefaber.cz, www.odsavacefaber.cz tel.: +420 566 630 160, fax: +420 566 631 161 press_01_2013 Nice Ray

Více

OBSAH NÁVOD VE ZKRATCE NÁVOD K POUŽITÍ

OBSAH NÁVOD VE ZKRATCE NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH NÁVOD VE ZKRATE TABULKA PROGRAMŮ PŘÍPRAVA PRÁDLA VOLBA PROGRAMU A FUNKÍ ZAPNUTÍ A PROVEDENÍ PROGRAMU ZMĚNA PROGRAMU PŘERUŠENÍ PROGRAMU DENNÍ ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ NÁVOD K POUŽITÍ SUŠIČKY URČENÉ POUŽITÍ

Více

588779-30 CZ. Přeloženo z původního návodu DW0851

588779-30 CZ. Přeloženo z původního návodu DW0851 588779-30 CZ Přeloženo z původního návodu DW0851 DW0851 5BODOVÝ A ČÁROVÝ LASER S AUTOMATICKÝM SROVNÁNÍM MÁTE-LI JAKÉKOLI DOTAZY NEBO PŘIPOMÍNKY TÝKAJÍCÍ SE TOHOTO VÝROBKU NEBO JAKÉHOKOLI NÁŘADÍ DEWALT,

Více

Abstrakt. Obr. 1: Experimentální sestava pro měření rychlosti světla Foucaultovou metodou.

Abstrakt. Obr. 1: Experimentální sestava pro měření rychlosti světla Foucaultovou metodou. Měření rychlosti světla Abstrakt Rychlost světla je jednou z nejdůležitějších a zároveň nejzajímavějších přírodních konstant. Nezáleží na tom, jestli světlo přichází ze vzdálené hvězdy nebo z laseru v

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Basketbalový koš se stojanem insportline S-K1

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Basketbalový koš se stojanem insportline S-K1 UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Basketbalový koš se stojanem insportline S-K1 MONTÁŽ PRO 2 DOSPĚLÉ OSOBY 1 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 SEZNAM DÍLŮ... 4 SPOJOVACÍ MATERIÁL... 5 NÁŘADÍ... 7 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ...

Více

SPZ 2010 13.13. Uživatelská příručka

SPZ 2010 13.13. Uživatelská příručka SPZ 2010 13.13 Uživatelská příručka Listopad, 2010 Obsah Obsah ÚVOD... 2 Nápověda programu... 2 POŽADAVKY... 2 INSTALACE... 3 ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ... 5 PRVNÍ NAČTENÍ DAT... 6 Automatické načtení... 6 Doplnění

Více

Version 1.2 česky. Křížovy laser BKL518. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 278 41 Art.-Bez.: BKL518

Version 1.2 česky. Křížovy laser BKL518. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 278 41 Art.-Bez.: BKL518 Version 1.2 česky Křížovy laser BKL518 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 278 41 Art.-Bez.: BKL518 Obsah Poznámky Důležitá upozornění 2 Všeobecné bezpečnostní předpisy 2 Před uvedením do provozu 3 Řádné použití

Více

NÁVOD K OBSLUZE KOMBINOVANÝ STROJ CSM - 1000 CSM1000 ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE KOMBINOVANÝ STROJ CSM - 1000 CSM1000 ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více