Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013"

Transkript

1 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý, proděkan doc. Skarnitzl, proděkan dr. Souček, tajemník ing. Malý, PhDr. Chundelová Děkanské informatorium - Děkan konstatoval, že na jednání AS FF UK 19. září bude předloženo více materiálů: o návrh složení disciplinární komise na ak. rok 2013/214 o akreditace o Podmínky přijímacího řízení pro akademický rok 2014/2015 o novela Statutu FF UK o novela Pravidel pro přiznávání stipendií na FF UK o novela Pravidel pro organizaci studia na FF UK o Opatření děkana k organizaci studia v bakalářských a magisterských studijních programech na FF UK o Opatření děkana k organizaci studia v doktorských studijních programech na FF UK o Organizační řád děkanátu FF UK o návrh výše doktorských stipendií ve čtvrtém čtvrtletí roku Děkan informoval, že na říjnové jednání AS FF UK bude předloženo Opatření děkana ohledně garantů studijních programů. - Děkan poděkoval kolegiu za připomínky khodnocení Aktualizace dlouhodobého záměru FF UK. o Bude předloženo na říjnové jednání AS FF UK. o Děkan připraví návrh Aktualizace DZ FF UK na ak. rok 213/ Děkan informoval, že během prázdnin vedl jednání se zástupci MV ČR a vlády ČR o projektu podpory malých oborů. o Projekt má aktuální podporu na všech potřebných úrovních. o Do projektu bude zapojena MU v Brně a UPOL v Olomouci. o Pro FF UK půjde o podporu v objemu cca 8 mil. Kč ročně. - Děkan informoval o situaci pražské Invalidovny a komunikaci s vedením dislokační komise vlády.

2 - Děkan konstatoval, že proběhlo výběrové řízení na koordinátorku vnějších vztahů FF UK. o K 5. září nastoupila na tuto pozici Mgr. Ing. Jana Kučerová. - Děkan konstatoval, že jsou připraveny právní kroky k ukončení existence katedry kulturologie k 1. říjnu o V této souvislosti budou ukončeny některé úvazky (probíhá jednání s FVOO). - Děkan požádal proděkany o názor na změnu předpisů UK, které byly zaslány zas UK. - Děkan konstatoval, že v návaznosti na rozhodnutí nejvyššího správního soudu ve věci poplatků za studium, probíhá na úrovni RUK vyhodnocování aktuální situace a příprava dalších kroků. o Dokud nedojde ke změně statutu, nové poplatky nebudou vyměřovány. o Kancléř fakulty požádal o názor, jak situaci systémově ošetřit. - Děkan informoval o schůzce ve věci využití objektu Opletalova s ohledem na fungování základních součástí a knižních fondů: Do 25. září budou připraveny podklady pro diskusi na úrovni vedení fakulty. Následně budou informovány základní součásti a svolána diskuse. - Děkan konstatoval, že proběhlo několik jednání s vedením ÚČJTK o rozdělení pracoviště, resp. vyčlenění pracoviště pro výuku neslyšících. o Ke změně by mohlo po projednání v AS FF UK a případném schválení dojít k 1. listopadu o Návrh byl projednán z hlediska provozního i personálního. - Děkan konstatoval, že 16. září proběhlo výběrové řízení na pozici ředitele Ústavu jižní a centrální Asie. o Předseda komise proděkan Skarnitzl informoval, že původně se přihlásili 4 kandidáti. Jedna kandidátka nedodala koncepci a jeden kandidát později odstoupil. Výběrového řízení se zúčastnil prof. Vacek a dr. Strnad (AV ČR). Jejich koncepce se lišily především v pedagogickém pojetí. Komise doporučila děkanovi jednomyslně dr. Strnada. Děkan bude jednat s oběma kandidáty.

3 Resort studia - Proděkan informoval o jednání legislativní a studijní komise o novelách studijních předpisů na přelomu srpna a září. o Nejproblematičtější se jeví akreditace romistiky, kde je hlavním problémem personální obsazení, které neodpovídá požadavkům akreditační komise. - Proděkan informoval o přípravě výhledu akreditací na další rok. o Budou osloveny příslušné základní součásti. o Návrh pak bude předložen děkanovi, studijní komisi a AS FFUK. - Proděkan informoval, že bude vydáno Opatření děkana o elektronickém zápisu předmětů pro akademický rok 2013/ Proděkan informoval, že se dokončuje příprava příloh k Pravidlům o organizaci studia ve smyslu uvedení specializací oborů. o Probíhá komunikace se základními součástmi. - Proděkan konstatoval, že proběhlo výběrové řízení na dodavatele aplikace pro elektronický oběh dokumentů. o Ze dvou uchazečů byl vybrán vítězný dodavatel. o Je snaha dodržet harmonogram přípravy tak, aby aplikace byla testována během ledna a února 2014 a do pilotního provozu spuštěna od letního semestru. - Proděkan informoval, že probíhají SZZK podle nového postupu, tzn. prostřednictvím elektronického přihlašování. o Proděkanka Čeňková a proděkan Šedivý tlumočili své připomínky z praxe. o Proděkan připomínky vítá. - Proděkan informoval, že probíhají zápisy do studia. - Proděkan informoval, že bylo zajištěno obsazení proděkanů na říjnové imatrikulace a promoce. - Proděkan upozornil na velké množství žádostí o evidenci uznané doby rodičovství a tlumočil obavu z řady nedořešených praktických otázek a možných značných problémů do budoucna. Resort přijímacího řízení a dalšího vzdělávání - Proděkan informoval o průběhu přijímacího a přezkumného řízení: o Bc. studium:

4 bylo podáno 8411 přihlášek bylo doručeno 230 žádostí o přezkum bylo provedeno 16 autoremedur na obor dějiny umění bylo i přes problémy se zrušením přijímacích zkoušek podáno celkově 15 žádostí o přezkum, z toho se jen 2 týkaly právě zrušení; tito dva uchazeči byli přijati rektorem. o NMgr. studium: bylo podáno 2870 přihlášek bylo doručeno 42 žádostí o přezkum byly provedeny 3 autoremedury. o Ph.D. studium: bylo podáno 308 přihlášek byly podány 4 žádosti o přezkum. o Přezkumná komise RUK konstatovala, že přezkumné řízení bylo na FF UK vedeno velmi dobře včetně přípravy Podmínek přijímacího řízení. o Obecně lze konstatovat vyšší kvalitu vyjádření oborů na přezkumy. o Zároveň se objevila tendence na fundovanější argumentaci neúspěšných uchazečů. - Proděkan informoval o přípravě Podmínek přijímacího řízení na ak. rok 2014/2015: o Podmínky projedná AS FF UK 19. září. o Oproti dosavadní praxi bude přijímána jen elektronická přihláška. o Nebude možná platba složenkou, naopak nově bude možné platit kreditní kartou. o Změnu si vyžádala chybovost a někdy až neřešitelnost zpracování výsledků u dvouoborů. Konkrétně se jedná o (uměle) navýšené MPP u povinně dvouoborových oborů (po dohodě s příslušnými vedoucími základních součástí). Počty přijímaných by se výrazně neměly měnit. Realita ukáže, jak je tento přístup funkční. - Proděkan informoval o otevření Regionální kanceláře Centra dalšího vzdělávání ve Strakonicích, kterou připravilo CDV od 1. října. o Pobočka bude nabízet tradiční skladbu kurzů CŽV (profesní, rekvalifikační, přípravné i zájmové) i U3V.

5 o Je tendence nabízet i kurzy na zakázku pro významné zaměstnavatele i pro státní správu. Resort vědy a výzkumu - Proděkan informoval o agendě Grantového referátu za období července a srpen 2013 o realizovaných a schválených projektech, o návrzích rozvojových projektů a o účasti FF UK v programu VES 14 (mezinárodní spolupráce ve vědě a výzkumu). - Proděkan požádal proděkany o účast na doktorských imatrikulacích 30. října. - Proděkan informoval, že na jednání AS FF UK bude předložen návrh Opatření děkana k organizaci studia v doktorských studijních programech na FF UK. o Byly zapracovány připomínky legislativní a studijní komise. - Proděkan připravuje návrh garantů doktorských studijních programů, které bude třeba jmenovat. - Děkan informoval, že 16. září jednal s doc. Soukupem jako předsedou oborové rady kulturologie o Ph.D. projektech, kde je školitelem dr. Czumalo. o Oborová rada bude postupovat kriticky. Resort zahraniční - Proděkanka informovala, že byla podepsána meziuniverzitní smlouva se státní univerzitou v Baku. - Proděkanka informovala, že byla prodloužena meziuniverzitní smlouva s univerzitou v Limě. - Proděkanka informovala, že do 8. října je možné podat žádost o příspěvek z Fondu mobility UK. - Proděkanka informovala, že univerzita v Bristolu se obrátila na FF, zda by měla zájem se zapojit do nově připravované výměnné sítě (Exchange network) Erasmus+ v oblasti Liberal Arts. o Zástupce fakulty se zúčastní jednání V Bruselu 19. listopadu. o Cílem je připravit čtyřletý magisterský studijní program. - Proděkanka informovala, že zahraniční oddělení spouští od 1. října 2013 Facebook Erasmus FF UK, pro vyjíždějící a přijíždějící studenty programu Erasmus i pro další nabídky zahraničních stáží. o Koordinátorem je Vít Prokopius.

6 - Proděkanka požádala proděkana Šedivého o jednání ohledně smluv Cotutele. o O novém administrativním postupu bude informovat na poradě děkana s vedoucími základních součástí. - Proděkanka informovala, že poprvé se vrátil student ze zahraniční stáže bez jediné splněné povinnosti (bez kreditů). o Proděkanka bude jednat s proděkanem Špinkou o dalším postupu. Resort rozvoje - Proděkan informoval o průběhu rekonstrukcí na hlavní budově FF: o Před dokončením je rekonstrukce parteru: Se spoluprací s firmou Elizza je proděkan spokojen. S ohledem na další skutečnosti dojde k posunu termínu dokončení. Toto je řešeno dodatkem ke smlouvě. Kolaudace by měla proběhnout kolem poloviny října. Následně bude probíhat stěhování pracovišť do nových prostor: osobní oddělení do bývalého domovnického bytu, SVI do traktu sousedící s ul. Široká (přímá návaznost na KJP), místnost, kde nyní sídlí SVI, bude prozatím využívána jako učebna, využití místnosti č. 103 bude sem přesunut referát přijímacího řízení a pravděpodobně akreditační referát. V současné době probíhá zpracování arch. návrhu a k ověření funkčnosti. - V říjnu proběhne stěhování ÚČNK z Platýzu do větších prostor v ulici Panská 7. - Proděkan shrnul průběh dalších rekonstrukčních prací během prázdnin. Byly zrekonstruovány tyto místnosti: o pokladna o m.č. 417 (ÚBS) o m.č. 302 (ÚSD) o m.č. 205 (ÚČD) o kancelář tajemníka. - Proděkan konstatoval, že během prázdnin a září se podařilo odstranit některé další vestavby a skříně na chodbách hlavní budovy, včetně některých interiérových prvků jako stará osvětlovadla apod. Proběhlo mytí oken a v současné době probíhá malování v části hl. budovy tak, aby budova byla připravena na zahájení akad. roku.

7 - Proděkan sdělil, že ověřoval stav IZ na rekonstrukci objektů Opletalova. Reakci MŠMT na IZ lze očekávat nejdříve v září. - Proděkan informoval, že fakulta byla z RUK vyzvána, aby v rámci optimalizace rozpočtu Programu rozvoje materiálně technické základny UK podala návrh na projekty, jejichž financování je plánováno z FRIM a mohly by na ně být využity centrální prostředky. o Tajemník s proděkany Součkem a Gregorem připravili 6 projektů v objemu 2,5 mil. o V rámci dalších konzultací s RUK se s ohledem na nejasné zadání ukázalo, že většina z nich nemůže být realizována. Z tohoto důvodu bude realizován jen projekt nového výstavního systému FF UK. - Proděkan informoval, že je očekáváno vyhlášení výzvy VaVpI, které bude validní i pro pražské vysoké školy, s pravděpodobným termínem podávání žádostí do konce tohoto roku. o Tajemník s proděkany Součkem a Gregorem připravují podklady k projektu na podání žádosti na období v objemu zhruba 76 mil. Kč. Vlastní projekt bude zpracovávat agentura Grant Garant. o Konkrétní podmínky výzvy ještě nejsou známy, dle agentury budou obdobné jako v předchozích výzvách VaVpI. o Proděkan konstatoval, že to v případě investičních rekonstrukčních akcí znamená mít připraven tzv. podrobný rozpočet, což je v podstatě totéž co výkaz výměr, který je výstupem prováděcího projektu. Z toho důvodu v současné době proděkan zajišťuje zpracování projektové dokumentace na akce, které by mohly být zařazeny do projektu. o V současné době jsou navrženy tyto akce: 2. etapa rekonstrukce parteru (LVT - vydavatelství), rekonstrukce přední části parteru (vrátnice podatelna), rekonstrukce levého výtahu, rekonstrukce kinosálu, rekonstrukce půdy ve Šporkově paláci (bývalá počítačová studovna), vytvoření zázemí pro výuku neslyšících, pokračování zřízení klimatizace v části do Kaprovy ulice ve 2 patrech. renovace IT (zajištuje proděkan Souček).

8 - Proděkan informoval o výstavách pořádaných vrámci FF UK, jejichž vernisáže se týkají podzimu 2013: o 7. září byla v Kralovicích zahájena výstava Archeologie přemyslovských Čech, která se v polovině října přesune na hlavní budovu FF UK. o Od 16. září je ve vestibulu výstava 100 let egyptologie v Praze. o 19. září bude ve Štítech otevřena výstava Egyptologie očima Martina Frouze. o 6. listopadu bude zahájena výstava u příležitosti 90 let polonistiky. o Od 26. listopadu bude prezentována výstava k výročí 160 let od založení hungaristiky. o Předběžně od 10. prosince bude k vidění výstava na téma poslední úspěchy českých egyptologů v Egyptě i Súdánu. o Je připravována výstava Ztraceni v překladu? k výročí translatologie (od 10. listopadu ve Šporkově paláci). o Je připravována výstava k výročí 90 let novořečtiny na FF UK. - Proděkan konstatoval, že řada dalších výstav FF UK je instalována aktuálně mimo Prahu, např. v Galerii antického umění v Hostinném byla instalována výstava Do srdce Asie 10 let české archeologie ve Střední Asii, která byla téměř zároveň v jazykové mutaci instalována v Uzbeckém Termezu. - Na 10. prosince je na půdě FF UK plánován vánoční večer. Resort informačních zdrojů - Proděkan konstatoval, že na začátku srpna došlo k oddělení fakultní domény od domény Jinonice, fakulta má nyní pod svou správou vlastní doménu FF. o Šlo o technologicky náročný přechod, který jsme provedli ve spolupráci s externí firmou. o Díky velkému nasazení pracovníků LVT pod vedením dr. Vacury proběhlo oddělení dobře a počítače i uživatelé byli převedeni do nové domény. - Proděkan informoval o nákupu desktopů, o Bylo pořízeno a instalováno 62 studentských do knihoven (projekt FRVŠ). o Bylo pořízeno a instalováno 29 PC pro základní součásti (zbývá několik PC pro základní součásti, se kterými nebylo možné se během prázdnin spojit). o Tento proces bude dále pokračovat.

9 o Proděkan informoval, že 8. dubna 2014 skončí podpora počítačů s operačním systémem Windows XP, kterých má fakulta v doméně cca 320, je potřeba zajistit jejich rychlou výměnu. - Proděkan informoval o přípravě intranetu: o Firma Computer Help má do konce září připravit návrh technického řešení. o Informace určené zaměstnancům budou staženy z vnějšího webu a umístěny na Intranet. - Proděkan informoval o přípravě nového fakultního webu: o Ve výběrové řízení byla vybrána firma DPZ Consulting, která připravuje nový web. - Proděkan konstatoval, že základní součásti byly před 14 dny osloveny s výhodnou nabídkou kvalitních kopírek/tiskáren. o Cílem je systematicky řešit levný, spolehlivý a kvalitní tisk. o Zájem projevilo dosud 7 pracovišť. - Proděkan informoval o projektu wikisofia, který byl zahájen ve spolupráci s 1. LF UK: o Jde o projekt přípravy wikiskript, která budou znamenat zjednodušení přípravy studijních textů, snazší aktualizaci a rychlé úpravy. o Největší část práce bude přenesena na studenty, vyučující budou pouze kontrolovat a schvalovat obsah příspěvků. - Proděkan informoval, že na stejné platformě bude založeno centrální místo (manualy.ff.cuni.cz) pro manuály pro práci se SIS, elektronickou spisovou službou apod. o Oba tyto projekty má na starosti Jana Matějková. - Proděkan konstatoval, že byla přijata nová pracovnice pro agendu správy časopisů a licencí (Tereza Simandlová). Půjde o: o evidenci fakultních časopisů a komunikace s vydavateli, o registraci časopisů do Seznamu recenzovaných periodik, o podporu při přihlašování časopisů do databází ERIH, SCOPUS a WOS o jednání s databázovými centry o prodeji článků, o evidence licencí k autorským dílům. - Proděkan konstatoval, že FF UK obdržela od Národní knihovny výpověď z depozitáře v Hostivaři. o Ve spolupráci s knihovnou AV ČR se podařilo zajistit náhradní prostory v Jenštejně.

10 Tajemník o K přestěhování dojde během října. - Tajemník konstatoval, že byl úspěšně spuštěn systém elektronických výplatních pásek. Poděkoval především Mgr. Václavíkové, která akci koordinovala. - Tajemník informoval, že byla dokončena jedna fáze projektu uspořádání fakultních předpisů (dohledávání a skenování). Nyní bude do 30. listopadu dokončena zprovozněna webová aplikace pro vyhledávání a online prohlížení. - Tajemník informoval, že byla podepsána smlouva na dodávku dvou nových fakultních automobilů (osobní automobil a Volkswagen Transporter). - Tajemník upozornil, že k 1. říjnu se mění podmínky pro přiznávání stipendií. o Dosavadní limity budou omezeny a bude třeba přeorganizovat administrativní proces. o Bude připraven přehled, koho se změna týká. - Tajemník informoval, že dnes bude podepsána nová rámcová smlouva se společností T-mobile o nových tarifech. o Dojde k optimalizaci tarifů a vyhodnocení, kteří pracovníci mají využívat služební telefony. - Tajemník konstatoval, že od 1. října budou zavedeny příplatky pro garanty studijních programů a oborové garanty. o Probíhá finalizace přehledu, koho se to týká. o Proděkan Špinka se dotázal na výši příspěvku. Tajemník uvedl, že tento rok půjde o příplatek v základní výši, později bude systém příplatků vyhodnocen a bude následovat případné odstupňování jejích výše dle různých kritérií. Různé - Proděkan Gregor informoval o žádosti Michal Ježka (SR), zda fakulta poskytne finanční příspěvek na překlad webu Jan Palach multimediální projekt Univerzity Karlovy do ruštiny (k 16. lednu 2014). o Děkan návrh schválil. o Proděkan doplnil, že probíhá jednání o překladu webu do tibetštiny. - Proděkan Šedivý informoval, že zahájí mezinárodní kolokvium Workshop on Vietnamese Politics, které se uskuteční 18. září.

11 - Děkan požádal členy kolegia o účast na jednání AS FF UK 19. září. o Proděkan Gregor se omluvil z jednání AS FF UK. - Děkan informoval, že příští týden se jednání kolegia nekoná. - Děkan informoval, že proděkan Gregor jej dnes zastoupí a přivítá na fakultě Jeho Svatost Dalajlámu, který vystoupí v diskusi na téma Demokracie a lidská práva v Asii. Zapsala: PhDr. Karolína Chundelová Za správnost: Doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D. Děkan

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl, proděkan dr. Souček, prorektor prof. Jakubec, proděkan prof.

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan prof. Šedivý, proděkan ing. Gregor, proděkan doc. Špinka, proděkan dr. Souček,

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 9. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 3.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 9. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 3. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 9 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 3. října 2012 Přítomni: 14 členů AS PřF dle prezenční listiny omluveni:

Více

Zápis ze 4. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 4/2015 ze dne 24. 9. 2015

Zápis ze 4. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 4/2015 ze dne 24. 9. 2015 Zápis ze 4. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 4/2015 ze dne 24. 9. 2015 Přítomno: dle prezenční listiny 8 členů Omluveni: p. Marie Pavlíková, Bc. Jiří Horalík Nepřítomni: Mgr.

Více

Zápis z vědecké rady Z VR/ F3-01/09. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 25.

Zápis z vědecké rady Z VR/ F3-01/09. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 25. Strana 1/ 5 Program: 1. Zahájení - prof. Ing. Jaromír Veber, CSc. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 25. února 2009 2. Habilitační řízení PhDr. Ing.

Více

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013 HODNOCENÍ Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK pro akademický rok 2012/2013 1) Studium a) Pokračovat v kvalitativním hodnocení pedagogické činnosti, včetně reálných dopadů na akreditační proces a fungování

Více

Zápis č. 1/2015 ze zasedání Správní rady VŠPJ

Zápis č. 1/2015 ze zasedání Správní rady VŠPJ Správní rada Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis č. 1/2015 ze zasedání Správní rady VŠPJ Termín zasedání: 15. dubna 2015 Přítomni: Mgr. Petr Černikovský, Ing. Jiří Hrdlička, prof. MVDr. Vladimír Večerek,

Více

Akademický senát UK FTVS

Akademický senát UK FTVS Akademický senát UK FTVS Zápis z řádného zasedání ze dne 14.9.2010 ve 13 hod Č.j.: AS-10/2010 Přítomni (bez titulů): viz prezenční listina Zaměstnanecká komora: Baláš,Čechovská, Dvorský, Hojka, Horčic,

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky Záznam ze 4. jednání pracovní komise předsedy Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí k hospodárnému nakládání s majetkem státu konané ve středu dne 29. července 2015 9.00-12.00 hod. v budově Úřadu vlády

Více

Úvodem byl předložen program jednání, byl doplněn o bod 8f a 8g. Program byl schválen tichým souhlasem.

Úvodem byl předložen program jednání, byl doplněn o bod 8f a 8g. Program byl schválen tichým souhlasem. Zápis z jednání Akademického senátu TUL ze dne 9.12.2008 Přítomni: Z. Plíva, L. Křiklavová, O. Michálek, M. Svoboda, J. Švejnar, M. Kolnerová, L. Moc, B. Musilová, R. Štorová, O. Malíková, M. Skála, Z.

Více

Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2015

Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2015 Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2015 (Projednáno Akademickou radou dne 10. 2. 2015) 1 1. Úvod

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP Datum konání: 12. 2.2014 Čas od 12.30 do 15.30 hod Jednání řídil: RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D. děkan Jednání zapsala: Alena Trefilová Místo konání: Přítomni: FSE

Více

Rada vysokých škol. Z á z n a m z 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol uskutečněného dne 21. května 2015 v Karolinu

Rada vysokých škol. Z á z n a m z 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol uskutečněného dne 21. května 2015 v Karolinu Rada vysokých škol Agentura Rady vysokých škol, José Martího 31, 162 52 Praha 6 - Veleslavín Tel., Fax 220560221, E-mail: arvs@ftvs.cuni.cz ALMA MATER: http://www.radavs.cz Z á z n a m z 2. zasedání sněmu

Více

Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta 2011 2015

Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta 2011 2015 Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta 2011 2015 Aktualizace na rok 2015 Projednáno VR PF UJEP dne: 20. listopadu 2014 Schváleno AS PF UJEP dne: 17. prosince 2014 doc. PaedDr. Pavel Doulík, Ph.D. děkan PREAMBULE

Více

Zápis z 239. zasedání Akademického senátu Slezské univerzity konaného dne 14. 10. 2014 v Opavě

Zápis z 239. zasedání Akademického senátu Slezské univerzity konaného dne 14. 10. 2014 v Opavě Zápis z 239. zasedání Akademického senátu Slezské univerzity konaného dne 14. 10. 2014 v Opavě Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Hosté: Slováček, Sedlář, Vojtal, Bernatík, Kolibová, Curylo, Höflerová, Holzäpfl,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA HGF č. 1/2014

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA HGF č. 1/2014 VŠB - Technická univerzita Ostrava Hornicko-geologická fakulta ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA HGF č. 1/2014 Datum konání: 13. 1. 2014 Přítomni: Omluveni: Program: prof. Slivka, I. Čelechovský, M. Bendová,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP Datum konání: 9. 10. 2013 Čas od 14.00 do 16.30 hod Jednání řídil: RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D. děkan Jednání zapsala: Alena Trefilová Místo konání: Přítomni: FSE

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl,proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Souček,

Více

Zápis z 8. řádného jednání Sekce SDRUK pro RF ze dne 31.1.2005

Zápis z 8. řádného jednání Sekce SDRUK pro RF ze dne 31.1.2005 Zápis z 8. řádného jednání Sekce SDRUK pro RF ze dne 31.1.2005 Jednání se uskutečnilo v klubové místnosti Městské knihovny v Praze za účasti zástupců krajských knihoven, Mgr. Petry Miturové z MK ČR a dr.

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Č.j. ASFS/14-16/Z/13 Z Á P I S z 13. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného

Více

Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013

Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013 Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan dr. Souček, proděkan doc. Skarnitzl,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 209

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 209 Datum: 5. 6. 2014 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 209 Od do: 9:45 16:00 h Místo: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Rut Bízková (RB), Ing. Miroslav Janeček,

Více

Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina

Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor Univerzity Karlovy Prof. MUDr.

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 15. prosince 2014

Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 15. prosince 2014 Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 15. prosince 2014 Přítomni: UK 22, SK 12, podrobně viz prezenční listinu Hosté: prorektor prof. Lata, prorektorka doc. Málková, ing. Lenert, prof. Myška (FF, CHSD),

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU FAKULTA ARCHITEKTURY VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FA VUT V BRNĚ PRO ROK 2014 BRNO

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 214

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 214 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 214 Datum: 26. 6. 2014 Od do: 13:30 16:20 h Místo: Ústav pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace, Bendlova 1407/7, Liberec Přítomni:

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Bičovský, proděkan

Více

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Úřad vlády České republiky 13.

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Úřad vlády České republiky 13. Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády České republiky 13. června 2014 Přítomni / omluveni viz prezenční listina (Příloha k zápisu)

Více

Fakulta dopravní ČVUT

Fakulta dopravní ČVUT Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 08/2008 ze 8. zasedání grémia děkana FD konaného dne 11.11.2008 v Konviktu v zasedací místnosti č. 314 Přítomni: prof. P. Moos, Ing. Schmidt, prof. M. Svítek, prof. J.

Více

P o z v á n k a n a j e d n á n í r a d y č. 5. dne 2.3.2009

P o z v á n k a n a j e d n á n í r a d y č. 5. dne 2.3.2009 P o z v á n k a n a j e d n á n í r a d y č. 5. dne 2.3.2009 Program: 1. Zahájení 2. Kontrola usnesení 3. Vyhodnocení jednání ZO ( starosta ) 4. Zajištění jarního úklidu ( starosta, Ing. Hladík ) 5. Různé

Více

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním roce 2013.

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním roce 2013. Pondělník 15 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním

Více

STANOVUJÍCÍ PRAVIDLA STUDIA V CELOŽIVOTNÍM VZDĚLÁVÁNÍ

STANOVUJÍCÍ PRAVIDLA STUDIA V CELOŽIVOTNÍM VZDĚLÁVÁNÍ Fakulta stavební VUT v Brně Datum vydání: 13.6. 2012 Účinnost od: 1. 9. 2012 Počet stran: 7 Za věcnou stránku odpovídá: doc. Ing. Miroslav Bajer, CSc., doc. Ing. Jan Jandora, Ph.D. (část I, část III),

Více

Zápis 14. zasedání Zastupitelstva městské části Brno Černovice konaného dne 5. 9. 2013 v 16,00 hodin v Sociálním domě, Charbulova 86, Brno

Zápis 14. zasedání Zastupitelstva městské části Brno Černovice konaného dne 5. 9. 2013 v 16,00 hodin v Sociálním domě, Charbulova 86, Brno 1 Zápis 14. zasedání Zastupitelstva městské části Brno Černovice konaného dne 5. 9. 2013 v 16,00 hodin v Sociálním domě, Charbulova 86, Brno Přítomni: viz. prezenční listina Zapsala: Ing. Pavla Těšíková

Více

Výnos děkanky č. 14/2014

Výnos děkanky č. 14/2014 č. j. DFF/403/14 Výnos děkanky č. 14/2014 Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu na Filozofickou fakultu UHK na akademický rok 2015/2016 - bakalářské a magisterské studijní obory

Více

X. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ

X. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ X. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ ze dne 27. března 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o

Více

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Přítomni: při zahájení celkem 13 členů Omluveni: MUDr. Vl. Podzimková,

Více

Zápis č. 40/2010 z jednání kolegia děkana FIT dne 16. 12. 2010

Zápis č. 40/2010 z jednání kolegia děkana FIT dne 16. 12. 2010 Zápis č. 40/2010 z jednání kolegia děkana FIT dne 16. 12. 2010 Přítomni: Omluveni: Zendulka, Hruška, Křena, Růžička, Eysselt, Zemčík, Bouša, Lampa, Matoušek, Kandrik Schwarz, Šímová Host: - - - Průběh

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 197

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 197 Datum: 13. 3. 2014 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 197 Od do: 9:30 18:30 h Místo: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Rut Bízková (RB), Ing. Miroslav Janeček,

Více

Zápis z 15. zasedání Akademického senátu 3.LF UK, které se konalo dne 10. října 2006 v zasedací místnosti děkanátu 3.LF UK.

Zápis z 15. zasedání Akademického senátu 3.LF UK, které se konalo dne 10. října 2006 v zasedací místnosti děkanátu 3.LF UK. Č.j. 63-31/2006 AS 3.LF UK Zápis z 15. zasedání Akademického senátu 3.LF UK, které se konalo dne 10. října 2006 v zasedací místnosti děkanátu 3.LF UK. Přítomní: dle prezenční listiny (24 senátorů) Omluveni:

Více

Zápis. z 21. zasedání Akademického senátu VŠCHT Praha, dne 24. 11. 2015

Zápis. z 21. zasedání Akademického senátu VŠCHT Praha, dne 24. 11. 2015 Zápis z 21. zasedání Akademického senátu VŠCHT Praha, dne 24. 11. 2015 Přítomno dle prezenční listiny: 21 Omluveni: doc. Skácel, prof. Demnerová Hosté: prof. Melzoch, prof. Bělohlav, doc. Pospíšil, prof.

Více

Zápis z jednání kolegia děkanky ze dne 11. ledna 2010, č. 2/2010

Zápis z jednání kolegia děkanky ze dne 11. ledna 2010, č. 2/2010 Zápis z jednání kolegia děkanky ze dne 11. ledna 2010, č. 2/2010 Přítomni: Doc. PaedDr. J. Coufalová, CSc., doc. L. Čepička, Ph.D., doc. PhDr. J. Miňhová, CSc., doc. RNDr. M. Mergl, CSc., PhDr. J. Vaňková,

Více

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO 1. ÚVOD Úplný název soukromé vysoké školy (dále jen SVŠ ): SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO s.r.o. Používaná zkratka názvu SVŠ: SVŠE Adresa SVŠ: Loucká 656 /21, Znojmo 669 02 Adresa studijního střediska

Více

Pondělník 12. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014

Pondělník 12. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Pondělník 12 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 12. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O JU A REKTORÁTU JU

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O JU A REKTORÁTU JU 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O JU A REKTORÁTU JU Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU) je univerzitní vysokou školou podle zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a změně a doplnění dalších zákonů,

Více

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 26/2015 Pravidla pro poskytování příspěvku na cestovní výdaje některým osobám podílejícím se na realizaci doktorských studijních oborů,

Více

Zápis z vědecké rady Z VR / F3-01/13

Zápis z vědecké rady Z VR / F3-01/13 1/10 Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 13. 03. 2013 Přítomni: viz prezenční listina Program: 1. Zahájení - prof. Ing. Jaromír Veber, CSc. 2. Habilitačního

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty výrobních technologií a managamentu 8. října 2009

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty výrobních technologií a managamentu 8. října 2009 Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty výrobních technologií a managamentu 8. října 2009 Program: 1. Plnění Aktualizace DZ 2009 2. Přijímací řízení v roce 2009 3. Realizované projekty 4. Technologický

Více

Závěr: Členové VRS poděkovali pedagogům ÚAMVT za jejich vstřícný přístup.

Závěr: Členové VRS poděkovali pedagogům ÚAMVT za jejich vstřícný přístup. Zápis ze zasedání VR chemické sekce a rady programu PRVOUK P42 Chemie dne 13. 3. 2014 Zápis ze zasedání VR chemické sekce Přítomni: Omluveni: Hosté: doc. Obšil, doc. Coufal, prof. Zima, doc. Kotek, dr.

Více

Věc: Zápis ze zasedání Akademického senátu FAPPZ dne 15.2.2012

Věc: Zápis ze zasedání Akademického senátu FAPPZ dne 15.2.2012 Č.j.: 3/2012 V Praze, dne 15.2.2012 Věc: Zápis ze zasedání Akademického senátu FAPPZ dne 15.2.2012 Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: Ing. Kožnarová, prof. Matula Zasedání vedl: Ing. Matyáš Orsák,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý,

Více

Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne 3. 11. 1998

Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne 3. 11. 1998 Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne 3. 11. 1998 Přítomni: Omluven: Hosté: Čemerková, Helešic, Matuszek, Skála, Suchoňová, Tuleja, Brunda, Kopecký, Kovács, Lébl, Mrozek Malátek, Kroupová doc.

Více

Z á p i s. Přítomni: dle prezenční listiny, PharmDr. Jana Třešňáková. Program jednání:

Z á p i s. Přítomni: dle prezenční listiny, PharmDr. Jana Třešňáková. Program jednání: Z á p i s z 29. jednání výboru zdravotního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 17. 4. 2012 od 14.00 hod., v zasedací místnosti Karla Čapka (N2.903) RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové

Více

DSP Obor délka Aktuální počet Platnost. Specializace v pedagogice Teorie výtvarné výchovy 3 11/13 1. 3. 2014

DSP Obor délka Aktuální počet Platnost. Specializace v pedagogice Teorie výtvarné výchovy 3 11/13 1. 3. 2014 Zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů/oborů na Pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Akreditační komise (dále jen AK) rozhodla na svém

Více

ZÁPIS č. 14/1999 (93) z jednání Akademického senátu VUT, konaného dne 31. srpna 1999 v zasedací místnosti rektora VUT v Brně, Kounicova 67a

ZÁPIS č. 14/1999 (93) z jednání Akademického senátu VUT, konaného dne 31. srpna 1999 v zasedací místnosti rektora VUT v Brně, Kounicova 67a ZÁPIS č. 14/1999 (93) z jednání Akademického senátu VUT, konaného dne 31. srpna 1999 v zasedací místnosti rektora VUT v Brně, Kounicova 67a Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Hosté: Dle presenční listiny

Více

1. PREZENCE, ÚČAST A ZAHÁJENÍ

1. PREZENCE, ÚČAST A ZAHÁJENÍ Zápis ze Shromáždění Společenství vlastníků jednotek pro dům Jablonecká 698-711, Praha 9 - Prosek konaného dne 3. 10. 2012 ve velkém sále Hotelu DUO, Teplická 492, 190 00 Praha 9 1. PREZENCE, ÚČAST A ZAHÁJENÍ

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2011 2015

Aktualizace Dlouhodobého záměru Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2011 2015 Aktualizace Dlouhodobého záměru Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2011 2015 pro rok 2013 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Fakulty umění a designu Univerzity

Více

Jazykovědné sdružení České republiky

Jazykovědné sdružení České republiky Jazykovědné sdružení České republiky Letenská 4, 118 51 Praha 1 tel.: 225 391 438 http://jazykovednesdruzeni.cz/ kontaktní mail: martina.smejkalova@pedf.cuni.cz Zápis z volebního valného shromáždění Jazykovědného

Více

Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády ČR dne 13.01.2015 Schůzi výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace (dále jen

Více

Zápis z Plenárního zasedání Českého výboru ICOM ze dne 25. 2. 2014 místo konání: přednáškový sál Muzea Hlavního města Prahy

Zápis z Plenárního zasedání Českého výboru ICOM ze dne 25. 2. 2014 místo konání: přednáškový sál Muzea Hlavního města Prahy Zápis z Plenárního zasedání Českého výboru ICOM ze dne 25. 2. 2014 místo konání: přednáškový sál Muzea Hlavního města Prahy Plenární zasedání ČV ICOM bylo vzhledem k potřebnému množství přítomných členů

Více

směrnice č. 5 SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2015/2016

směrnice č. 5 SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2015/2016 Oddíl č. 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice upravuje v souladu se zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách v platném znění (dále jen zákon) a dále dle vnitřního předpisu VUT v Brně: Studijní a zkušební

Více

KLASICKÁ ARCHEOLOGIE (jednooborové bakalářské studium) B 7105 Historické vědy

KLASICKÁ ARCHEOLOGIE (jednooborové bakalářské studium) B 7105 Historické vědy KLASICKÁ ARCHEOLOGIE (jednooborové bakalářské studium) B 7105 Historické vědy Název předmětu 1. Úvod do filozofie * PŘEDMĚTY SPOLEČNÉHO ZÁKLADU POVINNÉ 1 způs. zak. 2. Cizí jazyk ** 0p + 12s 2 Zk (typ

Více

Zápis z jednání Sekce veřejných knihoven SKIP ze dne 20.9.2010

Zápis z jednání Sekce veřejných knihoven SKIP ze dne 20.9.2010 Zápis z jednání Sekce veřejných knihoven SKIP ze dne 20.9.2010 Přítomni viz prezenční listina Program jednání: 1. Informace z přípravy Koncepce rozvoje knihoven ČR na období 2011-2014 2. Připravovaná novela

Více

Zápis ze zasedání SOCIÁLNÍ komise AS UK ze dne 29. září 2014 (2014/3)

Zápis ze zasedání SOCIÁLNÍ komise AS UK ze dne 29. září 2014 (2014/3) Zápis ze zasedání SOCIÁLNÍ komise AS UK ze dne 29. září 2014 (2014/3) Přítomni: Mgr. David Hurný (PřF), MUDr. Barbora Fišárková, Ph.D. (2. LF), Bc. Markéta Havelková (FF), Bc. Martin Holý (HTF), Dana Humlová

Více

Zápis ze zasedání Rady Justiční akademie ze dne 16. 3. 2012

Zápis ze zasedání Rady Justiční akademie ze dne 16. 3. 2012 Zápis ze zasedání Rady Justiční akademie ze dne 16. 3. 2012 Účast: Hosté: podle prezenční listiny Mgr. Mgr. J. Petrov,LL.M. Program: I. Projednání Výroční zprávy za rok 2011 II. Návrh nových lektorů dosud

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY. Pardubice, duben 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY. Pardubice, duben 2014 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY Pardubice, duben 2014 1 Předkládá: prof. Ing. Simeon Karamazov, Dr. děkan Vypracovala: Ing. Jana Soukupová tajemnice 2 Obsah 1 Úvod

Více

Zápis z 26. zasedání AS FA ČVUT, konaného 12.6.2013 zasedací místnosti FA ČVUT č. 262

Zápis z 26. zasedání AS FA ČVUT, konaného 12.6.2013 zasedací místnosti FA ČVUT č. 262 Zápis z 26. zasedání AS FA ČVUT, konaného 12.6.2013 zasedací místnosti FA ČVUT č. 262 Přítomni (viz také presenční listina) Senát zaměstnanecká část: Jehlík, Kolářová, Matějovská, Lábus, Paroubek, Rykl,

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 16. června 2014

Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 16. června 2014 Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 16. června 2014 Přítomni: UK 14, SK 6, podrobně viz prezenční listinu Hosté: rektor prof. Močkoř, prorektor doc. Klimeš, prorektor prof. Lata, prorektorka doc.

Více

Navržený program dnešního zasedání AS VUT byl hlasováním schválen. (Hlasování: pro 17 hlasů, zdržel se hlasování 0 hlasů, proti 0 hlasů)

Navržený program dnešního zasedání AS VUT byl hlasováním schválen. (Hlasování: pro 17 hlasů, zdržel se hlasování 0 hlasů, proti 0 hlasů) ZÁPIS Č. 8 / 2006 (175) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 30. KVĚTNA 2006 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Omluveni: Hosté: viz prezenční listina (celkem 19

Více

dne 13. ledna 2011, 10:00 Chmelařová, Jurák, Kalivodová, Kania, Kelemenová, Koliba, Nosek, Orszulik, Ramík, Vaněk

dne 13. ledna 2011, 10:00 Chmelařová, Jurák, Kalivodová, Kania, Kelemenová, Koliba, Nosek, Orszulik, Ramík, Vaněk 1 Zápis z prezentace výsledků řešení rozvojových projektů decentralizovaných č. 10/1/2010, 10/2/2010, 10/3/2010 10/4/2010, 10/5/2010, 10/7/2010, a projektů centralizovaných CSM53/2010, C20/2010, C22/2010,

Více

B3-17/1-PR-ÚZ01. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG. v akademickém roce 2017/2018.

B3-17/1-PR-ÚZ01. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG. v akademickém roce 2017/2018. VNITŘNÍ NORMA UP B3-17/1-PR-ÚZ01 Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2017/2018 Obsah: Garant: Touto vnitřní normou UP je

Více

I. 2. VÝVOJ ZÁVAZNÝCH UKAZATELŮ ROZPOČTU. I.3.1. Příjmy z pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti

I. 2. VÝVOJ ZÁVAZNÝCH UKAZATELŮ ROZPOČTU. I.3.1. Příjmy z pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti O B S A H I. PRŮVODNÍ ZPRÁVA strana I. 1. ÚVOD 9 I. 2. VÝVOJ ZÁVAZNÝCH UKAZATELŮ ROZPOČTU 14 I. 3. PŘÍJMY KAPITOLY MO 17 I.3.1. Příjmy z pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

Zápis z 24. řádného zasedání AS FEL ČVUT konaného 1. 12. 2006 od 9:00 hodin v místnosti č. 80 v dejvické budově FEL

Zápis z 24. řádného zasedání AS FEL ČVUT konaného 1. 12. 2006 od 9:00 hodin v místnosti č. 80 v dejvické budově FEL Zápis z 24. řádného zasedání AS FEL ČVUT konaného 1. 12. 2006 od 9:00 hodin v místnosti č. 80 v dejvické budově FEL Přítomni: Michal BEDNAŘÍK, Roman BERKA, Josef DOBEŠ, Radek DOBIÁŠ, Jitka DRAHORÁDOVÁ,

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE. Dlouhodobého záměru na léta 2011 2015 pro rok 2013. Ústí nad labem, duben 2013

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE. Dlouhodobého záměru na léta 2011 2015 pro rok 2013. Ústí nad labem, duben 2013 FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru na léta 2011 2015 pro rok 2013 2013 Ústí nad labem, duben 2013 013 1. Úvod Aktualizace DZ na rok 2013 vychází z Dlouhodobého záměru pro období

Více

Nedoplatky po 31.8.2014 budou vymáhány soudně.

Nedoplatky po 31.8.2014 budou vymáhány soudně. Zápis ze schůze výboru Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I Podkovářská č.p. 933 č. 7/2014 Datum schůze: 25.8.2014 Místo jednání: Praha Přítomni: M. Glogar (MG), L. Hončlová (LH), M. Tintěra (MT),

Více

Administrace programu Erasmus na UHK

Administrace programu Erasmus na UHK Rektorský výnos č. 2/2014 Administrace programu Erasmus na UHK Článek I Cíl dokumentu 1) Specifikovat organizační strukturu programu na UHK. 2) Definovat co nejpřesněji úkoly a odpovědnosti a kontrolní

Více

Zápis. Při zahájení zasedání přítomno 9 členů zastupitelstva (viz presenční listina).

Zápis. Při zahájení zasedání přítomno 9 členů zastupitelstva (viz presenční listina). Zápis z 10. zasedání Zastupitelstva obce Skrbeň, které se konalo 9. listopadu 2015 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Při zahájení zasedání

Více

Výroční zpráva o činnosti Vysoké školy polytechnické Jihlava za rok 2004

Výroční zpráva o činnosti Vysoké školy polytechnické Jihlava za rok 2004 Výroční zpráva o činnosti Vysoké školy polytechnické Jihlava za rok 2004 1. Úvod Vysoká škola polytechnická Jihlava (dále jen VŠPJ) vznikla zákonem č. 375/2004 Sb. ze dne 3. června 2004. Na základě pověření

Více

Odborný seminář ÚK. Doc. Ing. Martin Hartl, Ph.D.

Odborný seminář ÚK. Doc. Ing. Martin Hartl, Ph.D. Doktorské studium na Ústavu konstruování Odborný seminář ÚK Doc. Ing. Martin Hartl, Ph.D. VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ 2006 Obsah Cíl doktorského studijního programu Školitel

Více

Vedení IMS vzalo na vědomí:

Vedení IMS vzalo na vědomí: Zápis ze schůze vedení IMS ze dne 17. února 2015 Přítomni: Doc. J. Vykoukal, ředitel IMS Dr. K. Kozák, vedoucí KAS Dr. K. Králová, proděkanka pro zahraniční styky Doc. O. Konrád, vedoucí KNRS Doc. M. Kubát,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK 13. 1. 2017 Přítomni: doc. Bičík, doc. Blažek, doc. Čermák, prof. Drbohlav, prof. Dzúrová, mgr. Frantál, doc. Chromý, prof. Janský, prof. Kalvoda,

Více

Zápis z jednání koordinační skupiny ze dne 2. 9. 2013

Zápis z jednání koordinační skupiny ze dne 2. 9. 2013 Zápis z jednání koordinační skupiny ze dne 2. 9. 2013 Přítomni: Ing. Jana Čunátová, zástupce zadavatele, členka Komise sociální a zdravotní Bc. Pavel Petřík, garant procesu, vedoucí odboru sociálního Bc.

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Gillernová, proděkanka prof. Čeňková, proděkan prof. Šedivý, proděkan

Více

Pravidla. získávání a zpřístupňování informačních zdrojů VŠE (spravovaných CIKS) Neperiodické publikace

Pravidla. získávání a zpřístupňování informačních zdrojů VŠE (spravovaných CIKS) Neperiodické publikace Vysoká škola ekonomická v Praze Centrum informačních a knihovnických služeb Edice: Informační servis č. 29 Pravidla získávání a zpřístupňování informačních zdrojů VŠE (spravovaných CIKS) Neperiodické publikace

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ ze dne 24. června 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 23. 5. 2018 PŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ RVH doc. PhDr. Tomáš Nigrin, Ph.D. doc. prof. PhDr. Zdeněk Beneš, CSc. doc. PhDr. Ladislav Benyovszky, CSc. doc. Ing. Marie

Více

Zápis č. 30 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 21. 10. 2009

Zápis č. 30 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 21. 10. 2009 Zápis č. 30 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 21. 10. 2009 Přítomni: Michaela Glücková, Mgr. J. Hladík,, Bc. T. Pijáček, Mgr. T. Skořepová Mgr. R. Trušník, Ph.D., Mgr. M. Zálešáková

Více

Akademický senát. Vysoké školy ekonomické v Praze. Program jednání. Zápis č. 6/09-12 Strana 1

Akademický senát. Vysoké školy ekonomické v Praze. Program jednání. Zápis č. 6/09-12 Strana 1 Strana 1 Předmět Zasedání 6/09-12 Datum 14. prosince 2009 Místo VŠE v Praze, NB 224 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Radová, Marek, Zelenka, Bayer Fakulta mezinárodních vztahů (F2): Češková,

Více

1. VÝCHODISKA AKTUALIZOVANÉHO DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU

1. VÝCHODISKA AKTUALIZOVANÉHO DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU Vysoká škola zdravotnická, o. p. s. Praha 5, Duškova 7 Aktualizovaný dlouhodobý záměr vzdělávací a výzkumné, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí činnosti na rok 2014 1 OBSAH 1. VÝCHODISKA AKTUALIZOVANÉHO

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ CS CS CS KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 27.11.2007 KOM(2007) 756 v konečném znění SDĚLENÍ KOMISE RADĚ, EVROPSKÉMU PARLAMENTU, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU, VÝBORU REGIONŮ

Více

Zápis ze shromáždění vlastníků Společenství Píškova 1959-1962

Zápis ze shromáždění vlastníků Společenství Píškova 1959-1962 Zápis ze shromáždění vlastníků Společenství Píškova 1959-1962 IČ: 24289086, Píškova 1961/42, 155 00 Praha 5 Datum konání: 10. 12. 2014 Místo konání: Fakultní základní škola Brdičkova 1878 Přítomni: prezenční

Více

HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK 2018/2019 KATEDRA SLAVISTIKY. Univerzitní harmonogram akademického roku 2018/2019

HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK 2018/2019 KATEDRA SLAVISTIKY. Univerzitní harmonogram akademického roku 2018/2019 DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Křížkovského 10, 771 80 Olomouc Tel.: +420 585 633 001, email: dekan.ff@upol.cz HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK / KATEDRA SLAVISTIKY Univerzitní

Více

Výroční zpráva o činnosti Pedagogické fakulty UP za rok 2006

Výroční zpráva o činnosti Pedagogické fakulty UP za rok 2006 Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Výroční zpráva o činnosti Pedagogické fakulty UP za rok 2006 Schváleno Kolegiem děkanky PdF UP dne 10. dubna 2007 Schváleno Akademickým senátem Pedagogické

Více

Zápis ze 105. jednání Sboru expertů

Zápis ze 105. jednání Sboru expertů Zápis ze 105. jednání Sboru expertů 6. 5. 2010 Magistrát hlavního města Prahy odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Přítomni: Ing. arch. Martina Bártová Doc. Ing. arch. Jakub Cigler PhDr. Zdeněk

Více

Zápis z 1. jednání Výboru pro územní rozvoj a územní plán ZHMP konaného dne 12. 2. 2015

Zápis z 1. jednání Výboru pro územní rozvoj a územní plán ZHMP konaného dne 12. 2. 2015 Zápis z 1. jednání Výboru pro územní rozvoj a územní plán ZHMP konaného dne 12. 2. 2015 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: RNDr. Tomáš Hudeček, Ph.D., Ing. Milan Růžička Zasedání řídil předseda

Více

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Aktualizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně na rok 2015 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Více

Zpráva o hodnocení Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice

Zpráva o hodnocení Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice Zpráva o hodnocení Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice AK vlády ČR rozhodla na svém zasedání ve dnech 15. a 16. 6. 2004, že bude v souladu s par. 84 odst. 1 písm. a) zákona č. 111/1998 S.,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 26. 6. 2017 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP Přítomni: Prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Z univerzitního harmonogramu akademického roku 2019/2020

HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Z univerzitního harmonogramu akademického roku 2019/2020 DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Křížkovského 10, 771 80 Olomouc Tel.: +420 585 633 001, email: dekan.ff@upol.cz HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK / Z univerzitního harmonogramu

Více