Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014"

Transkript

1 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Bičovský, proděkan dr. Souček, tajemník ing. Malý, PhDr. Chundelová Děkanské informatorium - Děkanka informovala, že fakulta musí do 7. března zaslat na AS FF UK své připomínky k novele Vnitřního mzdového předpisu k příplatkům za vedení. o Kolegium diskutovalo 8 kategorií příplatků. o Tajemník připraví návrh odpovědi na RUK. - Děkanka informovala, že na březnové jednání AS FF UK půjde materiál hodnocení doktorského studia, novela výpůjčního řádu knihovny FF UK a návrh složení koncepčního kolegia. o Půjde o poradní orgán pro konkrétní oblasti koncepce doktorského studia, akreditace apod. o Děkanka pošle proděkanům popis oblastí pro činnost koncepčního kolegia a požádala je o připomínky. - Děkanka informovala o jednání na FHS UK o návrhu akreditace soudobých dějin. o Během jednání nebyly poskytnuty podrobnější informace o akreditaci, a tak fakulta nevyjádřila svůj souhlas. - Děkanka požádala proděkany o zaslání bodů na poradu s vedoucími základních součástí. Resort vědy a výzkumu - Proděkan informoval o výsledcích SVV pro rok 2014 tak, jak byly schváleny Grantovou radou UK dne 12. února. o SVV je vnímán jako plošná podpora doktorandů, FF UK chápala SVV jako soutěž, proto neuvedla všechny doktorandy. - Proděkan tlumočil informace prorektora pro vědeckou činnost doc. Konvalinky o rozdělení kompetencí s prorektorem pro tvůrčí a ediční činnost prof. Roytem. o Hranice kompetencí jsou zatím pohyblivé. - Proděkan konstatoval, že Den vědy je po obsahové stránce připraven.

2 o Organizačně akci zajištuje referát vnějších vtahů. o Proděkanka Lehečková požádala o zaslání programu. Resort studia - Proděkanka konstatovala, že během studentského hodnocení výuky v zimním semestru byla hodnocena také činnost studijního oddělení, knihovny Jana Palacha a služeb pro studenty se specifickými potřebami. o Obě oddělení provedla vyhodnocení podnětů vzešlých z evaluace. - Proděkanka konstatovala, že SZZK proběhly bez problémů. o Problém neměly ani základní součásti, které si samy tiskly protokoly. o I v příštím termínu SZZK bude komise zadávat SO, protože dosud jde o uživatelsky nepříjemnou aplikaci. - Proděkanka se dotázala na proces přípravy elektronického oběhu žádostí. o Tajemník bude jednat s Mgr. Tichým. - Proděkanka informovala, že studijní plány budou v budoucnu na webu uvedeny také ve formátu pdf; toto bude realizováno koordinátory SIS ve spolupráci s LVT. - Proděkanka informovala o včerejší schůzce se zástupci oborů Indonesistka a Vietnamistika o garantech těchto oborů. o Padl návrh na budoucí areálové řešení asijských studií, které bude výhodné pro malé obory, které mají problémy s hledáním garantů. o Do 14 dnů se očekává vyjádření zúčastněných k návrhu. o Jedná se o výhled v horizontu dvou let. o Tajemník navrhl, zda by bylo možné do akreditačního procesu zakomponovat i posouzení budoucích prostorových a finančních nároků spojených s každou novou akreditací, ze strany tajemníka a proděkana pro rozvoj. Resort přijímacího řízení a dalšího vzdělávání - Proděkan informoval o setkání proděkanů pro vnější vztahy na RUK. o Novým webmasterem je ing. Urx. o V srpnu bude připravena nová podoba webu UK včetně nabídky možnosti využívat formátu webových stránek UK pro fakulty. o Proděkan bude jednat s proděkany pro vnější vztahy PřF a MFF UK o možné spolupráci.

3 - Proděkan informoval, že došlo k dohodě o vytvoření pracovní skupiny, která bude pracovat na zlepšení anglických webových stránek. o Proděkan Souček uvedl, že ve skupině bude zástupce ZO, LVT, vnějších vztahů, SO a ODV. - Proděkan informoval, že se rozbíhá projekt Mluvící hlavy. - Proděkan představil návrhy podoby informační brožury a konferenčního setu. o Kolegium návrhy diskutovalo a doporučilo hledat další návrhy. o Proděkan navrhl vypsat mezi studenty soutěž na grafickou podobu brožur. o Děkanka dojedná schůzku se členy kolegia, na které se bude diskutovat o formování směru FF UK a jeho propagaci navenek. - Proděkan představil ideu zavedení evaluace neakademických pracovníků akademiky. o Kolegium toto diskutovalo. o Tajemník upozornil na potřebu dobrého stanovení otázek tak, aby byly výstupy konstruktivní. o Proděkan Souček v tom vidí vstřícný signál vůči akademické obci. o Děkanka to bere jako dobrý podnět do budoucna. Resort zahraničí - Proděkanka informovala o přípravě schůzky s koordinátory programu Erasmus. o Byla uveřejněna nová pravidla programu s názvem Eramus+. o RUK zatím i přes opakovaná upozornění neposlal žádnou metodiku. o Schůzka se bude konat 6. března od 10:00 a od 14:10 v m. č. 104 a předmětem bude seznámení koordinátorů s novými pravidly. o ZO připravuje návrh opatření děkana k novele, který bude předložen děkance. Bude zakotven princip zkrácení max. délky hrazeného studijního pobytu na 5 měsíců a přednostní výběr studentů Ph.D. studia před Mgr., a Mgr. studia před Bc. - Proděkanka informovala, že byl oživen proces akreditace společného studijního programu středoevropské inciativy (Polsko, Slovensko, Slovinsko, ČR) pro navazující magisterské studium. o Schůzka se bude konat v Bratislavě a zúčastní se jí proděkanka, vedoucí ZO a dr. Junek.

4 - Proděkanka informovala, že MŠMT otevřelo otázku obsazení 19 lektorátů českého jazyka po celém světě. o Odevzdání přihlášek je do 10. března. o Dnes bude ZO rozesílat informační všem základním součástem. - Proděkanka informovala, že ji kontaktovalo běloruské občanské sdružení s projektem mladých studentských leaderů. o Proděkanka požádala o bližší informace. o Děkanka doporučila posunout nabídku na Studentskou radu. Resort rozvoje - Proděkan informoval o jednání kolegia rektora: o Rektor představil prorektory. Do konce týdne obdrží fakulty elektronicky rozdělení rolí prorektorů. o Fakulty obdrží úpravu organizačního řádu rektorátu. Rektor převzal do své gesce IT systémy a rozpočet na rok o Do měsíce obdrží fakulty aktualizovaný seznam pracovišť po stěhování útvarů rektorátu a popis jejich činnosti. o Rektor představil některé termíny: rozpis termínů jednání kolegia rektora do 19. června, docentské promoce se uskuteční 10. června, 6. března proběhne setkání vedení UK s vedením AV ČR, 4. března proběhne slavnostní inaugurace rektora v aule Karolina včetně předání ocenění odcházejícím funkcionářů, 7. dubna se bude připomínat 666. výročí založení UK. o Rektor poděkoval za návrhy členů nové VR UK. Většinu akceptoval. o Rektor informoval o výstupech na dotazy, které posílal děkanům: Fakulty požadují zjednodušení administrativy programu PRVOUK. Zatím bude vše postupovat jako dosud. Ohledně karierního řádu UK se názory různí napříč UK. Rektor tedy nebude iniciovat přípravu jednotného řádu. Příprava bude na jednotlivých fakultách. Mzdový předpis:

5 Příplatky za vedení přísluší za každou funkci, kterou osoba vykonává. o Za prioritu považuje rektor investice. o Připravuje personální posílení činností v rámci RUK: právní, kontrolní činnosti a auditu, personální oddělení (výběrová řízení). o Rektor vyzval fakulty, aby informovaly odbor vnějších vztahů o akcích, které pořádají. Budou probíhat snídaně s novináři. 5. května proběhne kulatý stůl k výročí 10. výročí vstupu ČR do EU. Bude připomenuto 75. a 25. výročí listopadových událostí. Rok 2015 bude rokem M. Jana Husa. Rok 2016 bude rokem Karla IV. o Rektor informoval, že budou probíhat porady proděkanů s prorektory, porady vedoucích oddělení RUK s vedoucími příslušných oddělení děkanátů fakult. o Rektor apeloval na dodržování zákonné lhůty 30 dnů na včasné předávání podkladů k rozhodovacím procesům. o Rektor zřídí komise pro IT se zadáním provést evaluaci informačních systémů UK. o Bude zavedena elektronická spisová služba. Hledá se řešení. o Úprava webu UK bude směřovat k jednotícím prvkům s weby fakult. o Bude zřízena elektronická aplikace objednávání prostor v Karolinu. o Byly vyhlášeny nominace na Cenu Miloslava Petruska a Cenu Bedřicha Hrozného. o Rektor požádá fakulty o postoje na otázky: jak organizovat výuku cizích jazyků na UK jak organizovat výuku tělesné výchovy na UK. o Rektor zmínil některé organizační změny: Vestibul v Karolinu bude upraven pro čekání a odpočinek hostů a návštěvníků. Do taláru bude možné jít pouze v kravatě. o Rektor chce upravit roli Ústřední knihovny UK ve smyslu: společných nákupů elektronických zdrojů, projekt Discovery.

6 o Rektor informoval, že aktuální vnitřní hodnotící zprávy byly schváleny AS UK 24. lednem; fakulty je dostanou k dispozici. o Rektor poskytl přítomným na sebe kontakt a stanovil, že v případě jeho nedostupnosti mají fakulty kontaktovat příslušného prorektora gesčně přiděleného fakultě. Pro FF UK je to prof. Kovář. o Rektor požádal, aby fakulty zaslali prorektoru Gerlochovi své připomínky k novele Opatření rektora o habilitačních a jmenovacích řízeních na UK do konce března o Rektor informoval o stavu nemovitého majetku UK a investičních akcích: Po opakovaných jednáních na MŠMT konstatoval, že prostředků je dostatek, jde o to je využívat. Požaduje urychlení rekonstrukce menzy 17. listopadu pro FHS UK. Snaha o destigmatizování projektu Opletalova a jeho rozjezd. Fakulty se mají připravit na přípravu a plnění nových investičních akcí. Fakulty budou požádány o dodání přehledu objektů, které vlastní. o Kvestor informoval, že fakulty obdrží různé přehledy, a požádal o jejich verifikaci: Pasportizace objektů: 1. definovat, co je v pasportizaci, co je nutné doplnit, 2. jaké jsou z hlediska využití stávajících objektů plánované investice, 3. jaké dislokace (případné opuštění objektů) fakulta plánuje, Přehledy návrhů nových investičních akcí. o Prorektor Volf informoval o specifickém výzkumu. o Prorektor Gerloch informoval o situaci jmenovacího řízení. o Rektor informoval o novele VŠ zákona. Bude se vycházet z verze dojednané ministrem Fialou. Do prázdnin bude ukončena diskuse a návrh zákona by měl být podán do konce roku Resort informačních zdrojů - Proděkan informoval, že obdržel pozvání do komise pro informační systémy UK. o Komisi považuje za významnou platformu, kde bude možné prosadit zájmy fakulty.

7 - Proděkan informoval, že po třech letech došlo k posunu ve věci Discovery systému na UK. o Budeme na to téma jednat s kolegou Urxem. - Proděkan informoval o aktivitě zpřístupňování našich časopisů formou Open Access. o Budou vkládány jako otevřené texty, což odpovídá koncepci ediční politiky UK a berlínské deklaraci. - Proděkan informoval, že se zúčastnil konference, která se týkala uvedení nové verze SafeQ o Projekt nebyl ve zkouškovém období ZS instalován díky zpoždění ze strany společnosti Konica Minolta a YSoft, plánujeme instalaci SafeQ 5 během léta. Tajemník - Tajemník informoval, že vznikl technickoorganizační problém v systému využívání dotovaných obědů zaměstnanci UK. - Tajemník informoval, že obdržel z RUK návrh IZ na rekonstrukci Celetné 13. o Realizace se plánuje od léta 2015 do léta Tajemník navrhl, aby v souvislosti s plánem na rekonstrukci parteru byl o rok prodloužen nájem stávajícímu nájemci bufetu. o Kolegium toto schválilo. - Tajemník informoval o žádosti Česká asociace streetwork, zda by v prostorách FF UK mohl proběhnout sběr věcí z druhé ruky v rámci projektu resocializačních obchodů. o Kolegium realizaci akce nedoporučilo. Různé - Děkanka konstatovala, že 1. dubna navštíví fakultu rektor a bude jednat s vedením fakulty. - Proděkanka Voldřichová Beránková se dotázala, kdy bude prezentováno rozhodnutí o stipendiích. o Děkanka uvedla, že začátkem příštího týdne. - Proděkan Gregor informoval, že dr. Petr Hlaváček předložil návrh výstavy na téma 10 let od vstupu ČR do EU. - Děkanka poděkovala proděkanu Šedivému za jeho působení v proděkanské funkci.

8 Zapsala: PhDr. Karolína Chundelová Za správnost: Mirjam Friedová

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Bičovský, proděkan

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan dr. Bičovský,

Více

Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013

Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013 Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan dr. Souček, proděkan doc. Skarnitzl,

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl, proděkan dr. Souček, prorektor prof. Jakubec, proděkan prof.

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan dr. Bičovský,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl,proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Souček,

Více

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013 HODNOCENÍ Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK pro akademický rok 2012/2013 1) Studium a) Pokračovat v kvalitativním hodnocení pedagogické činnosti, včetně reálných dopadů na akreditační proces a fungování

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 4. března 2014

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 4. března 2014 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 4. března 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkan dr. Bičovský, proděkan dr. Souček, proděkanka doc.

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan prof. Šedivý, proděkan ing. Gregor, proděkan doc. Špinka, proděkan dr. Souček,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010 Přítomni: děkan dr. Stehlík, prorektor prof. Jakubec, proděkanka doc. Gillernová, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Šulová, proděkan prof.

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení zápisu ze zasedání Vědecké rady UK FHS, které se uskutečnilo 21. června 2012 - zápis byl Vědeckou radou

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda prof. Mgr. MgA. Vít

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2017. Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2017. Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 3/2017 Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického

Více

STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD

STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD Příloha č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ze dne 14. června 2017 Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento řád stanoví podrobnosti o struktuře a organizaci fakulty, sekcí

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. 11. 2012 Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, doc. Vilčáková, Dr. Vltavská, Dr. Rouchal, Ing. Ovsík,

Více

POKYN DĚKANA č. 6/2015

POKYN DĚKANA č. 6/2015 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA POKYN DĚKANA č. 6/2015 O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2015 Den vydání: 4. 12. 2015 Platnost: 4. 12. 2015 Účinnost: 4.

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý, proděkan doc. Skarnitzl,

Více

Zápis z 19. zasedání kolegia rektora dne 16. března 2015

Zápis z 19. zasedání kolegia rektora dne 16. března 2015 Zápis z 19. zasedání kolegia rektora dne 16. března 2015 Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor UK MUDr. Josef Fontana člen kolegia rektora Prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc. prorektor UK Prof.

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD. ze dne.. Čl. 1. Úvodní ustanovení

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD. ze dne.. Čl. 1. Úvodní ustanovení ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ze dne.. Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento řád stanoví podrobnosti o struktuře a organizaci fakulty, sekcí a dalších součástí

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2018. Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2018. Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 3/2018 Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického

Více

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: PD/04/2013 POKYN DĚKANKY Datum vydání: 27. 2. 2013 Ú: 1. 2. 2013 Vydává: Zpracoval: Počet stran: 9 Počet příloh: 0 Rozdělovník: Podpis oprávněné osoby: Webová prezentace

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram akademického roku 2019/2020 na Filozofické

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 8. dubna 2014

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 8. dubna 2014 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 8. dubna 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkan dr. Bičovský, proděkan dr. Souček, proděkanka doc.

Více

Proběhla diskuse o přijímací zkoušce z matematiky v příštím roce;

Proběhla diskuse o přijímací zkoušce z matematiky v příštím roce; Z Á P I S Z J E D N Á N Í K O L E G I A D Ě K A N A F S E U J E P Datum konání: 3. - 5. 10. 2012 Čas od 15.00 do 18.00 hod, 10.00-16.00 10.00-13.00 /3., 4., 5., 10. 2012 / Jednání řídil: Doc. Ing. Z. Štěpánek,

Více

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 15/2015. Změna opatření děkana č. 11/2015, Harmonogram akademického roku 2015/2016

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 15/2015. Změna opatření děkana č. 11/2015, Harmonogram akademického roku 2015/2016 Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 15/2015 Změna opatření děkana č. 11/2015, Harmonogram akademického roku 2015/2016 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 11/2015, Harmonogram

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Gillernová, proděkanka prof. Čeňková, proděkan prof. Šedivý, proděkan

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017

O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017 Pokyn děkana Právnické fakulty Masarykovy univerzity č. 10/2017 O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017 (ve znění účinném od 4. 12. 2017) Podle 28 odst. 1 zákona

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne

Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne 14.5.2007 Přítomni: Prof. P. Moos, Ing. Schmidt, prof. J. Jíra, Dr. Kaliková, prof. Vlček, prof. Z. Votruba, prof. Kovanda

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan Opatření d ě k a n a č. 1/2013 o působnosti proděkanů, tajemníka fakulty a vedoucích ústavů Českého vysokého učení

Více

Závěr: Členové VRS poděkovali pedagogům ÚAMVT za jejich vstřícný přístup.

Závěr: Členové VRS poděkovali pedagogům ÚAMVT za jejich vstřícný přístup. Zápis ze zasedání VR chemické sekce a rady programu PRVOUK P42 Chemie dne 13. 3. 2014 Zápis ze zasedání VR chemické sekce Přítomni: Omluveni: Hosté: doc. Obšil, doc. Coufal, prof. Zima, doc. Kotek, dr.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK 13. 1. 2017 Přítomni: doc. Bičík, doc. Blažek, doc. Čermák, prof. Drbohlav, prof. Dzúrová, mgr. Frantál, doc. Chromý, prof. Janský, prof. Kalvoda,

Více

Zápis č. 1/ z porady vedoucích kateder a ústavů dne

Zápis č. 1/ z porady vedoucích kateder a ústavů dne Zápis č. 1/2015-2016 z porady vedoucích kateder a ústavů dne 1. 9. 2015 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: prof. Bejček Host: Program: 1. Příprava na zahájení akademického roku 2. Hospodaření fakulty

Více

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018 Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd Opatření děkanky č. 22/2018 Název: Změna opatření děkanky č. 8/2018 Vymezení působností a pravomocí proděkanů Vymezení působností a pravomocí některých členů

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP Datum konání: 12. 2.2014 Čas od 12.30 do 15.30 hod Jednání řídil: RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D. děkan Jednání zapsala: Alena Trefilová Místo konání: Přítomni: FSE

Více

Článek 1 Obecná ustanovení

Článek 1 Obecná ustanovení Kód: Druh: SMĚRNICE DĚKANKY Název: Studentská vědecká síla Organizační závaznost: Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Datum vydání: 10. 09. 2015 Účinnost: 10. 09. 2015 Vydává: doc.

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015 září 2014 opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin zápis do 1. ročníku na ak. rok 2014/2015: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba, Grafický design)

Více

Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov PRAHA 2

Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov PRAHA 2 Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 6/2014 Harmonogram akademického roku 2014/2015 (úplné znění, jak vyplývá z pozdějších změn a doplnění provedených

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 13. 1. 2015

Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 13. 1. 2015 Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 13. 1. 2015 děkan doc. Doulík 1. Děkan podal aktuální informace týkající se 50baru momentálně jsou řešeny problémy (zatékání apod.) před

Více

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.:

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.: Garant dokumentu: Správce řízené dokumentace FMMI_OST_11_001 verze: A Účinnost dokumentu od: 1.5.2011 Seznamy záznamů Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného

Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného 7. 4. 2011 Prezenční listina: přítomni: K. Bujárková, L. Císařovská, S. Muhič Dizdarevič, J. Homolka, J. Horský, O. Hudeček, A. Kochari, H. Novotná, J. Novotný,

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 17. června 2015 Přítomno: 15 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluveni: doc. L.

Více

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.:

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.: Garant dokumentu: Správce řízené dokumentace FMMI_OST_11_001 verze: B Účinnost dokumentu od: 1.12.2011 Seznamy záznamů Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen

Více

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU 2017-2018 PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ Zimní semestr 31.08.2017 zápis studentů do zimního semestru 1. ročníku

Více

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 Usnesení z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 1. Vědecká rada schválila tento program jednání: - program jednání, - schválení materiálů

Více

Zápis z 12. zasedání kolegia rektora dne 24. února 2014

Zápis z 12. zasedání kolegia rektora dne 24. února 2014 Zápis z 12. zasedání kolegia rektora dne 24. února 2014 Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor UK Prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc. prorektor UK Prof. RNDr. Jan Hála, DrSc. prorektor UK Doc.

Více

porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne

porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 11. 4. 2017 děkan doc. Doulík 1. Děkan informoval, že byla zveřejněna výzva k předkládání projektů v rámci Fondu vzdělávací politiky

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

Celofakultní bilanční shromáždění 14. prosince 2015

Celofakultní bilanční shromáždění 14. prosince 2015 Celofakultní bilanční shromáždění 14. prosince 2015 prof. PhDr. Milan Pol, CSc. děkan fakulta v měnících se společensko-politických reáliích fakulta v měnících se ekonomických reáliích fakulta v měnících

Více

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 15. 6. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Akademický senát UK FTVS

Akademický senát UK FTVS Akademický senát UK FTVS Č.j.: AS-01/2016 Zápis z řádného zasedání ze dne 19. 1. 2016 v 13.00 hod Přítomni (bez titulů): viz prezenční listina Komora akademických pracovníků (a): Heller, Kaplan, Zahálka,

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 9/2016 Harmonogram akademického roku 2016/2017. Čl. 1 Termíny

OPATŘENÍ DĚKANA č. 9/2016 Harmonogram akademického roku 2016/2017. Čl. 1 Termíny Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 9/2016 Harmonogram akademického roku 2016/2017 Čl. 1 Termíny Zahájení akademického roku: 1. 10. 2016 1 Slavnostní

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009 Přítomni: děkan dr. Stehlík, proděkanka doc. Gillernová, proděkanka dr. Šaldová, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Jakubec, tajemník ing. Pospíchal,

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 Praha 10. prosince 2009 Částka 2 O B S A H Pokyn děkana Fakulty bezpečnostního

Více

1. zasedání ze dne

1. zasedání ze dne 1. zasedání ze dne 8. 1. 2014 Usnesení 01-00 AS ČVUT FD souhlasil s tím, aby legislativní komise byla pro 1. zasedání i komisí volební. Usnesení 01-01 AS ČVUT FD schválil zápis ze 22. zasedání AS ČVUT

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Konání: 09. února 2011, 11.30 h Místo zasedání: Zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty, místnost

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 1/2015 (92) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 8. ledna 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH 1,

Více

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 Přítomni: Omluveni: doc. Ing. Petr Cimler, CSc. (FEK ZČU) doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. (ZČU) prof. Ing. Lilia Dvořáková,

Více

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci FZV-A-1/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Vnitřní předpis Organizační řád Fakulty zdravotnických

Více

Zápis č. 12/ ze zasedání kolegia děkana dne MU-IS/72214/2019/901253/PrF

Zápis č. 12/ ze zasedání kolegia děkana dne MU-IS/72214/2019/901253/PrF 1 Zápis č. 12/2018-2019 ze zasedání kolegia děkana dne 4. 3. 2019 MU-IS/72214/2019/901253/PrF Přítomni: děkanka: doc. Selucká, tajemnice: Ing. Přikrylová, proděkani: doc. Kotásek, prof. Kalvodová, dr.

Více

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci V N I T Ř N Í N O R M A FZV UP FZV-B-17/09 Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014 Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 6. února 2014 - program zasedání byl Vědeckou radou FHS UK schválen

Více

P1.6 Řízení ke jmenování

P1.6 Řízení ke jmenování Účinnost dokumentu od: 19.12.2011 P1.6 Řízení ke Popis procesu Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/19 Zákazník procesu: Klíčové vstupy:

Více

Materiál pro zasedání rozšířeného kolegia rektora. konané dne 4. února 2019

Materiál pro zasedání rozšířeného kolegia rektora. konané dne 4. února 2019 V Praze dne 29. ledna 2019 Materiál pro zasedání rozšířeného kolegia rektora konané dne 4. února 2019 Název: Plán přípravy Strategického záměru Univerzity Karlovy na období 2021-2025 Předkládá: Milan Prášil

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU 2018-2019 PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ Zimní semestr 27.08.2018-23.09.2018 výuka předmětů 22AMMD v prostorách

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3. září 2014 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

Z á p i s. z 54. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 12. března 2013

Z á p i s. z 54. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 12. března 2013 Z á p i s z 54. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 12. března 2013 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Ověření zápisu z 53. zasedání Akademické rady

Více

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle:

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Cíl 1: Aktualizace vnitřních předpisů dle novely vysokoškolského zákona Akce: revize vnitřních předpisů, zapracování požadavků dle novely vysokoškolského

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

Zápis z 3. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 26. února 2018 od 10,00 hodin v Malé aule Karolina

Zápis z 3. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 26. února 2018 od 10,00 hodin v Malé aule Karolina Zápis z 3. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 26. února 2018 od 10,00 hodin v Malé aule Karolina Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor Univerzity Karlovy Prof. MUDr.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Zpracoval: doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA Platnost a účinnost:

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015 Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 11. června 2015 - program zasedání byl Vědeckou radou FHS UK

Více

Univerzita Karlova V Praze dne Právnická fakulta. Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne

Univerzita Karlova V Praze dne Právnická fakulta. Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne Univerzita Karlova V Praze dne 23. 3. 2017 Právnická fakulta Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne 23. 3. 2017 Přítomni: děkan Kuklík, proděkani Beran, Damohorský, Dvořák, Chromá, Prášková,

Více

Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci

Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci Část první Článek 1 Základní ustanovení (1) Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen organizační řád ) upravuje postavení a činnost jednotlivých

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Zápis z 26. zasedání kolegia rektora dne 4. srpna 2014

Zápis z 26. zasedání kolegia rektora dne 4. srpna 2014 Zápis z 26. zasedání kolegia rektora dne 4. srpna 2014 Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor UK Prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc. prorektor UK Prof. RNDr. Jan Hála, DrSc. prorektor UK Doc. RNDr.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: dle prezenční listiny Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012 Program: 1. Zahájení a uvítání přítomných. Doc. Machula přivítal

Více

B3-16/1-PR. Harmonogram akademického roku 2016/2017 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2016/2017

B3-16/1-PR. Harmonogram akademického roku 2016/2017 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2016/2017 P Ř ÍKAZ REKTORA UP (PR) B3-16/1-PR Harmonogram akademického roku a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce Obsah: Tímto příkazem rektora UP je podle ustanovení čl.

Více

Zápis z 13. zasedání kolegia rektora dne 19. ledna 2015

Zápis z 13. zasedání kolegia rektora dne 19. ledna 2015 Zápis z 13. zasedání kolegia rektora dne 19. ledna 2015 Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor UK Prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc. prorektor UK Prof. RNDr. Jan Hála, DrSc. prorektor UK Doc.

Více

Fakulta dopravní ČVUT

Fakulta dopravní ČVUT Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 2/2010 z 2. zasedání grémia děkana FD konaného dne 16.3. 2010 v Konviktu v zasedací místnosti č. 314 Přítomni: prof. Svítek, prof. Jíra, Dr. Schmidt, prof. Přibyl, prof.

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018 Praha, 18. 6. 2018 č.j.: UKFHS/57666/2018-2 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018 Projednané body programu: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 14. června 2018

Více

Strana 1. Zasedání KD -

Strana 1. Zasedání KD - KD 21.10.2009 Informace z oblasti VaV Informace z oblasti ZS Informace z oblasti DS Různé ( Pozn.: prezentace je k dispozici na adrese www.fjfi.cvut.cz/vav_zs ) Strana 1 Informace z oblasti VaV (1) Den

Více

Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem

Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem Účinnost dokumentu od: 3.10.2014 Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/7 Čl. 1

Více

Zápis ze 4. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 19. ledna 2015 od 10,00 hodin v Malé aule Karolina

Zápis ze 4. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 19. ledna 2015 od 10,00 hodin v Malé aule Karolina Zápis ze 4. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 19. ledna 2015 od 10,00 hodin v Malé aule Karolina Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor Univerzity Karlovy Prof. MUDr.

Více

Směrnice děkana FZV UP pro konání slavnostních aktů imatrikulace a promoce na Fakultě zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Směrnice děkana FZV UP pro konání slavnostních aktů imatrikulace a promoce na Fakultě zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci FZV-SD-5/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA- SMĚRNICE DĚKANA Směrnice děkana FZV UP pro konání slavnostních aktů imatrikulace a promoce na Fakultě zdravotnických věd Univerzity

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0009/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. ledna 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 26 senátorů z

Více

Zápis ze setkání kolegia děkanky FF UK s rektorem UK 1. dubna 2014

Zápis ze setkání kolegia děkanky FF UK s rektorem UK 1. dubna 2014 Zápis ze setkání kolegia děkanky FF UK s rektorem UK 1. dubna 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, rektor prof. Zima, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkan doc. Bob, proděkan dr. Bičovský,

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019 září 2018 3. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 3. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2018/2019: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

Zápis z 20. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 20/2017 ze dne

Zápis z 20. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 20/2017 ze dne Zápis z 20. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 20/2017 ze dne 9. 11. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Bc. Jiří Horalík, DiS., Mgr. Štěpánka Bubeníková,

Více