- od 1.1. byla u Jan Pokorného v čp. 351 otevřena volná prodejna nutného výseku masa.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "- od 1.1. byla u Jan Pokorného v čp. 351 otevřena volná prodejna nutného výseku masa."

Transkript

1 Rok od 1.1. byla u Jan Pokorného v čp. 351 otevřena volná prodejna nutného výseku masa. 10. ledna za odstupující p. Annu Jírovou, členku MNV, byl povolána p. Marie Holá, děl. plat. záv. a převzala referát pracovních sil. 12. ledna ve snaze ustaviti v Počátkách JZD, započala přesvědčovací akce mezi zemědělci. - p. Josef Povolný, ved. závodu piva v Počátkách spolu s p. Vávrovským z Liberty zhotoví před MNV informační tabuli, která bude používána k informování občanstva a k významným názorovým agitacím. Postavena byla na podzim. 9. února na krajské správě družstev byly učiněny kroky k potřebné intervence MNV, aby naše obchody byly postaveny v zásobovaní na roveň státnímu obchodu, protože zásobování Jednotou vázne. 25. února konala se za účasti široké veřejnosti slavnostní schůze plena MNV, zaměřená na páté výročí února 48, výstavbu socialismu v naší vlasti a zaměření této práce v našem městě. 25. února na počest 5. výročí únor. vítězství, byla Masarykova tř. (dříve Horní), přejmenována na třídu 25. února.

2 22. února DSO Spartaku Počátky byl přidělen za KDD pozemek na sportovní hřiště s tím, aby Spartak za pomoci silniční správy provedl terénní úpravu, ježto toto místo je pro žádané úkoly nejvhodněji položeno. 15. března člen rady MNV a hospod. ref. p. Bedřich Štěpánek resignoval a členem plen MNV zůstal dále. Jeho referát převzal p. Prokop Haruda. 2. března jedná se o opravdu šindelové střechy kostnice, chráněné Památkovým úřadem. KNV je ochoten práce provésti. Opatřují se plány, fotografie a ostatní dokumentace k provedení přípravných prací. Náklad se odhaduje na Kčs. 5. března překvapila celý svět zpráva o úmrtí generalissima J. V. Stalina. Po zprávě o jeho úmrtí byly v celém městě vyvěšeny smuteční prapory nebo vlajky na půl žerdi a ve výkladních skříních a za okny byly vystaveny smuteční podobizny J. V. Stalina. V městě konala se pak na náměstí veřejná smuteční slavnost, když předtím p. Josef Povolný se zaměstnanci Tiry postavili na náměstí před MNV smuteční karafakt s monogramem JVS a Stalinovou bustou. Zde konala se tryzna a pronesen smuteční projev. Při tryzně a po ní stála u katafaktu čestná stráž a postupně byly všemi závody, školami a mas. organizacemi položeny ke katafaktu věnce a kytice se stuhami. - z pohřbu generalissima Stalina vrátil se do Prahy náš president Klement Gottwald, který onemocněl a přes veškeré úsilí lékařů zachrániti ho 14. března zemřel. Zprávě o jeho úmrtí nechtěli mnou občané zprvu uvěřiti. Proto, že dvě tak významné události brzy za sebou. Město se opět zahalilo ve smutek smutečních praporů, vlajek na půl žerdi, ve výkladech a za okny smuteční podobizny pietně ozdobené. Katafakt byl znovu postaven, podobně upraven jako po Stalinově úmrtí monogram KG a bílá busta nahoře řecký oheň po straně. U katafaktu stály stále čestné stráže ze všech složek občanstva. Věnce a kytice se stuhami dokazovaly lásku a úctu k zemř. děl. presidentovi. V den jeho pohřbu 19. března konala se za účasti občanstva z celého města a okolí smuteční tryzna. Tryzna se konala u katafaktu před MNV. V závodech a školách byly k oběma úmrtím postaveny vhodné pietní koutky.

3 - na ustavující schůzi zemědělců, konané dne v sále Modré hvězdy, bylo ustaveno v Počátkách JZD, jehož předsedou byl zvolen Dominik Pokorný a místopředsedou p. Martínek. Dále do předsednictva zvoleni: Novák Václav, Solař Jan, Brož Jan, Nováková Božena a Pokorná Kamila. Druhého dne nato požádal MNV zeměděl. referát ONV o vyslání komise na stanovení vhodných objektů pro adaptaci společného kravína, aby se co nejdříve započalo pracovati ve III. typu JZD. - leč nově ustavené JZD nemělo klidný začátek. Na členy byly ze strany reakce nanášeny pomluvy a námitky proti jednotlivým funkcionářům s cílem, jim práci znechutiti a družstvo hned v počátcích stagnovati. Na první členské schůzi JZD 22. března navrženo kontrolovati hospodaření na pozemcích přikázaných jednotlivcům do nuceného nájmu a usnesen společný osev lnu, máku a traťové pěstování bramborů. V každodenních schůzích představenstva JZD projednává se příprava HTÚP z důvodu, aby již v létě došlo ku společnému ustájení dobytka, výkrmny vepřů, zřízení drůbežárny a rozvinutí práce v družstvu. 30. března p. František Kuňas, tajemník MNV, resignoval na své místo a tajemníkem byl za něho jmenován p. Jaroslav Blažejovský, bezpečnostní referent MNV. Bezpečnostním referentem byl za něho jmenován p. Albert Tůma. 15. dubna jarní práce zemědělské postupují úspěšně. K 15.4 bylo zaseto 90% obilovin a začíná se se sázením bramborů. Vzhledem k příznivému jaru, není nikde ohrožena jak živočišná výroba, tak i zástav dobytka. 1. května oslava 1. máje se konala letos jako celookresní oslava v Kamenici n. L. V Počátkách byl v 6 hod. ráno městem slavnostní průvod na konec Stalinovy třídy, kde občanstvo nasedlo do autobusů a jelo do Kamenice n. L. Za autobusy jely alegorické vozy. Oslava měla manifestační ráz a plně se vydařila. Město bylo slavnostně vyzdobeno. 10. května 8. výročí osvobození Rudou armádou bylo oslaveno dne 8. května ve Spartaku slibem Pionýrů a kulturním programem. 9. května dopoledne konal se městem průvod s hudbou k pomníku padlým ve II. svět. válce, kde byl

4 položen věnec a pronesen projev předsedy MNV. Odpoledne byly na hřišti za Stalin. třídou sportovní podniky. 10. května konal se tradiční Běh vítězství, na němž podíleli se členové Spartaku a Svazarmu a odpoledne na hřišti fotbalové utkání. začátkem května byla v Počátkách ustavena osvětová komise a jejím správcem jmenován p. Jan Longin, učitel, členy: Otilie Hemmrová, uč., Josefa Bukovská, uč., Jos. Váňa, Jos. Váňa Liberta, Frant. Janků nemocnice, Marie Holá pletař. záv., Karel Lehejček UPZ Karel Uxa STS, Petr Dvořák a Jarosl. Smetana Liberta. - k 10. květnu setí jařin a sázení bramborů je skončeno. 20. května po dohodě s pí M. Vodrážkovou, maj. býv. Bazoniho cihelny o rozebrání zbývajících staveb a získání cihel a tašek pro JZD, občanstvo při rozebírání staveb pilně pomáhalo. Rovněž značně pomáhají všechny závody a masové složky při adaptačních a přípravných pracích na adaptaci stodol na kravín, aby se mohlo co nejdříve přikročiti k společnému ustájení a uskladnění píce a aby současně s HTÚP začalo řádné hospodaření III. typu. - zásobování potravinami a ostatním zbožím je jednotou v Počátkách zatím uspokojivé leč občanstvo si stále trpce stěžuje na zařazení Počátek do vesnických spotřebitelů. Občanstvo stále trpí nedostatkem zeleniny, kompotů a zavařenin přesto, že zástupci KNV a KDR při jarní veřejné schůzi v sokolovně (Pramen, či Jednota) slíbili lepší zásobování města jednotou tak, aby se vyrovnalo zásobování státním obchodem. 7. června konala se v městě oslava Mezinárodního dne dětí. Ráno v 8 hod. děti si prohlédly závody v městě, kde byly podarovány, v 9 hod. šel slavnostní průvod na hřiště, kde promluvil přes. MNV p. B. Malý a MUDr. Poustka. Na hřišti byla předvedena tělocvičná čísla, závodivé hry a vystoupení Svazarmu. 24. června jelikož p. Jar. Blažejovský je tajemníkem MNV, byl z funkce člena plena MNV odvolán a na jeho místo jmenován p. Miloslav Duba, zaměst. ČSAD.

5 - na popud veřejnosti MNV požádal ONV a KNV o zařazení příslušné částky na novou krytinu věže v r než dojde k demolici věžného krovu. - od druhé poloviny července byly zavedeny sklizňové protipožární hlídky a to od 21 do 4 hod. 22. července na nedostatečné zásobování Jednotou jsou stále a stále větší stížnosti a lidé ve velkém měřítku jezdí nakupovati do Žirovnice, kde je Pramen a ne Jednota. MNV všude intervenuje a nyní rozhodne vláda. 21. července sešli se členové - 25 čl. - na schůzi v niž byla projednána adaptace stodol na kravín. HTÚP a přijetí stanov III. typu. Většinou 14 hlasů byly HTÚP a III. typ přijaty. 5. srpna za odvolaného Karla Martínka, člena plena MNV, byli ONV jmenováni: Josefa Mynářová a Frant. Malý, členem rady MNV Milosl. Duba. 1. září byly národní škola a střední šk. v Počátkách sloučeny v osmiletou střední školu. Ředitelem byl jmenován p. Jan Jirků, řed. nár. školy v Jakubíně. 20. září při MNV byla ustavena trestní komise, jejímž předsedou je p. Jan Jirků, zást. Milosl. Duba, členem Jan Maňas, náhradníky Jul. Seitl, Bož. Nováková a Marie Smejkalová. - v městě konala se sbírka pro obce postižené povodněmi a vybraná částka 2.282,75 Kčs byla pro tento účel zaslána ONV v Kamenici n. L. 7. září konala se v sokolovně vzpomínková oslava 10. výročí úmrtí našeho nár. hrdiny Julia Fučíka, při níž promluvil p. Jan Longin. Současně byly uspořádána výstavka jeho děl. K uctění 10. výročí úmrtí našeho národního hrdiny Jul. Fučíka bylo Mariánské náměstí přejmenováno na náměstí Julia Fučíka.

6 23. září jeví se stav výkupů takto: žito 96%, pšenice 95%, ječmen 91,6%, oves 89,5%. Dodávky budou splněny ještě náhradním plněním, takže tyto překročí 100%. 25. září byla budova v Počátkách lázně sv. Kateřina dostavěna a kolaudována. Současně při té příležitosti byly řešeny obtíže s vypouštěním kalů z ozdravovny na prameniště městského vodovodu. Ostatní budovy se budou dále upravovati. 21. října je dodávka bramborů splněna na 95%, takže lze s jistotou předpokládati, že bude zcela splněna. 28. října je zaseto 96% pšenice, žita 96,5%, seťová orba 98%, hlavní orba na 35%. Sklizňové práce jsou skončeny. 6. listopadu večer konal se od seřadiště u hřbitova do sokolovny slavnostní průvod, kde byl veřejný slavnostní projev a v kultur. programu vystoupil Pionýr zdejší stř. školy. Před slavností byly hrány hymny ČR a SSSR a slavnost zakončena Internacionálou. 11. prosince v sobotu konala se ve 20 hod. v záv. klubu Liberta (býv. hotel Koruna) slavnostní schůze MNV, kde po slavnostním projevu byly členy závazky k měsíci čsl.-sovět. přátelství a k 36. výročí VŘSR. 28. října po mnohých osobních a obtížných intervencích MNV uskutečnila se snaha MNV, že Státní obchod převzal od Jednoty dvě potravinář. prodejny a 1 masnu a do konce měsíce převzal ostatní. v listopadu byla u závodu Tira brigádnicky budována a dokončena protipožární vodní nádrž. Pracovalo se na ni od jara člen plena MNV p. Lad. Rudišar byl odvolán a za něho jmenován ONV p. Fr. Jonák, zaměst. KDD.

7 31. prosince odpoledne byla v Počátkách školami uspořádána akce Děda Mráz. Děda Mráz byl po příjezdu na náměstí uvítán členy MAV NF a předs. MNV a odtud s hudbou a průvodem dětí a občanstva doprovozen do sálu Spartaku (býv. sokolovny), kde byl dětmi přivítán. Pak následovala dětská veselá estráda s hudbou a rozdílením dárků. Podarováno bylo každé dítě.

10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník.

10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník. Rok 1947 10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník. 22. února ONV v Kamenici n. L. podal začátkem r. 1947 žádost, aby v. v. nemocnice

Více

- stav ozimů je celkem dobrý. Vrstva sněhu, ležící na polích, dobře chrání ozimy před nočními mrazy.

- stav ozimů je celkem dobrý. Vrstva sněhu, ležící na polích, dobře chrání ozimy před nočními mrazy. Rok 1954 - po získání budovy Místním národním výborem v Počátkách pro účely musejní, byly na počátku roku musejní sbírky z bývalé Počátecké záložny (ul. 25. února) přeneseny postupně do musea, kde jsou

Více

Z kroniky obce Sedlec rok 1956

Z kroniky obce Sedlec rok 1956 Z kroniky obce Sedlec rok 1956 Z činnosti MNV. Rada MNV: s. František Hynk, předseda MNV s. Marie Pundová, tajemnice MNV s. Jaroslav Svoboda, člen rady Rada MNV zasedala pravidelně jednou týdně a na schůzích

Více

Dne 6. dubna 59 po 21 hod. byla první jarní bouře s blesky.

Dne 6. dubna 59 po 21 hod. byla první jarní bouře s blesky. Rok 1959 SPB V lednu 1960 konala se volba funkcionářů Svazu protifašistických bojovníků, při níž předsedou zvolen s. Josef Jíra, řed. školy při DO v lázních sv. Kateřina, místopředsedou s. Karel Brdlička,

Více

Rok 1951. 9. února MNV dne 9. února dal správu SKP Vl. Hronovi šestitýdenní výpověď za něho jmenován Jaroslav Volejník, bytem v Počátkách.

Rok 1951. 9. února MNV dne 9. února dal správu SKP Vl. Hronovi šestitýdenní výpověď za něho jmenován Jaroslav Volejník, bytem v Počátkách. Rok 1951 9. února MNV dne 9. února dal správu SKP Vl. Hronovi šestitýdenní výpověď za něho jmenován Jaroslav Volejník, bytem v Počátkách. 12. února konala se v sokolovně Mírová manifestace na níž promluvil

Více

průměr. teplota -10,9 C, déšť a sníh 19,6mm, nejvyš. sněh. pokr.

průměr. teplota -10,9 C, déšť a sníh 19,6mm, nejvyš. sněh. pokr. Rok 1940 11. ledna bylo -22,8 C 14. ledna uspořádány v Počátkách sokolské okrskové závody lyžařské. Dopoledne závody v běhu na lyžích na trati 12 km dlouhé, odpoledne závody ve sjezdu na lyžích s vrchu

Více

Kronika obce Zelenecká Lhota

Kronika obce Zelenecká Lhota Rok 1957 Počasí a úroda Počasí při jarních pracích bylo příznivé. V dubnu sucho, v květnu jen jednou pršelo, i v červnu bylo sucho. V červenci do 10tého ještě sucho, teploty až 37, ale na sv. Sedmi bratří

Více

ROK 1986. Úvod. Volby MNV

ROK 1986. Úvod. Volby MNV ROK 1986 Úvod Rok 1986 se vyznačoval závažnými vnitropolitickými událostmi především konáním sjezdu KS SSSR a ostatních socialistických států, u nás konáním 17. sjezdu KSČ ve dnech 24. 28. března v Praze.

Více

pozvánka na ples SDH

pozvánka na ples SDH Rok 1937 Zima Zima z roku 1936 na rok 1937 byla zprvu mírná, v lednu byly však mrazy až 17 C. Koncem ledna napadlo dosti sněhu, takže pro závěje několik dní nejel autobus a vlak. Pošta byla z Nezamyslic

Více

Kronika obce Zelenecká Lhota

Kronika obce Zelenecká Lhota Rok 1908 Obecní volby Dne 26. července 1908 bylo voleno nové obecní zastupitelstvo za velmi malého účastenství voličů. Ze 40 voličů III. sboru dostavilo se k volbě 11 voličů, z 11 voličů II. sboru dostavilo

Více

Školní rok 1912.~1913.

Školní rok 1912.~1913. Školní rok 1912.~1913. Příchod důst. pána Josefa Chába. Dne 1. září t. r. přisel do osady naší nový pan děkan Josef Cháb. Týž působil v Hostivaři před mnoha léty co kaplan, a pro korektní jednání byl velice

Více

o rozměru 30x30 cm : cena 100 Kč,- za 1m2 ( tj. 10 ks dlaždic )

o rozměru 30x30 cm : cena 100 Kč,- za 1m2 ( tj. 10 ks dlaždic ) Vážení spoluobčané! Máme za sebou první čtvrtletí Nového roku, které je vždy ve znamení tradičních společenských plesů místních spolků a dalších kulturních akcí. Letošní mírná zima a brzký příchod velikonočních

Více

750. výročí. obce Všeradice

750. výročí. obce Všeradice 750. výročí obce Všeradice Dne 26. března 1262, pan Oldřich Zajíc z Valdeka a na Valdeku, daruje statek svůj Všeradice, klášteru Sv. Dobrotivá. Toto je nám dosud známá první dochovaná zmínka o naší obci.

Více

Smrtná neděle 31.3. byla neděle Smrtná a ještě jako v loni bylo vidět malá děvčata s májky.

Smrtná neděle 31.3. byla neděle Smrtná a ještě jako v loni bylo vidět malá děvčata s májky. 1963 Zima Zima z roku 1962 na rok 1963 začala čtyřstupňovým mrazem už 16.listopadu a od té doby mrzlo téměř denně. 27.listopadu napadlo na dva prsty sněhu, který chvílemi tál, takže bylo bláta dost. 3.prosince

Více

ROK 1977. Úvod. Správa obce. Obyvatelé. Hospodaření MNV. Výhledový plán

ROK 1977. Úvod. Správa obce. Obyvatelé. Hospodaření MNV. Výhledový plán ROK 1977 Úvod Partyzánská obec Prostřední Bečva má bohatou minulost. Její zrod se datuje první polovinou XVII. století (1635). Tvrdý život valašského lidu neubral nic na povaze a pracovitosti nynějších

Více

PŘÍLOHA B 2 PROGRAMY JEDNÁNÍ SCHŮZÍ PŘEDSEDNICTVA OKRESNÍHO VÝBORU KSČ 1966 1976

PŘÍLOHA B 2 PROGRAMY JEDNÁNÍ SCHŮZÍ PŘEDSEDNICTVA OKRESNÍHO VÝBORU KSČ 1966 1976 PŘÍLOHA B 2 PROGRAMY JEDNÁNÍ SCHŮZÍ PŘEDSEDNICTVA OKRESNÍHO VÝBORU KSČ 1966 1976 [1] [2] Zápis ze schůze byra (předsednictva) OV KSČ 12. 1. 1966 1966 A 98 1. Kádrové návrhy 2. Organizační záležitosti 3.

Více

Zdroje informací k historickému projektu:

Zdroje informací k historickému projektu: Zdroje informací k historickému projektu: Veronika Nováková: Starostové - V roce 1900 byl starosta pan Myslík, později Staněk - V roce 1907 byl starostou Frant. Kaněra - V roce 1908 už pan Frant. Stejskal

Více

- v zájmu bezpečnosti provozu byla od 24.dubna zavedena v části Havlíčkovy ulice a Štítného ulicí jednosměrná jízda.

- v zájmu bezpečnosti provozu byla od 24.dubna zavedena v části Havlíčkovy ulice a Štítného ulicí jednosměrná jízda. Rok 1948 - v lednu 48 bylo členy MNV dále intervenováno u centrálních úřadů v Praze ohledně přemístění průmyslu do Počátek. Pro případ, že by fma Mars (p. Berounský) přes příkaz do Počátek nešla, přicházejí

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2007. Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2007.

Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2007. Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2007. Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2007 Vážení hosté, bratři a sestry Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2007. Zpráva začíná stavem naší

Více

Rok 1910. V lednu 10. přistoupili za činné členy bř. Hynek Jiroušek a Jaroslav Hamrla. Za přispívajícího člena Frant. Bém.

Rok 1910. V lednu 10. přistoupili za činné členy bř. Hynek Jiroušek a Jaroslav Hamrla. Za přispívajícího člena Frant. Bém. Rok 1909. Myšlenka založiti Dobrovolný sbor hasičský ve Hvozdci vyšla od prvního učitele zdejšího p. Václava Oharka v roce 1896. Týž byl župním činovníkem na Brněnsku. Za úřadování starosty zemř. Frant.

Více

OSLAVY 110 LET SDH TRNOVÁ

OSLAVY 110 LET SDH TRNOVÁ 5. - 6. září 2014 OSLAVY 110 LET SDH TRNOVÁ Minihistorie trnovských hasičů Časté požáry vedly k zakládání Sborů dobrovolných hasičů (SDH). Roku 1898 zakládají SDH v Krašovicích, společný pro obce Trnová

Více

Vzdělavatelský odbor ČOS. soutěž pro mládež. Naše sokolovna. Rok sokolské architektury. Sokolský hrad. Tělocvičná jednota Sokol Moravské Budějovice

Vzdělavatelský odbor ČOS. soutěž pro mládež. Naše sokolovna. Rok sokolské architektury. Sokolský hrad. Tělocvičná jednota Sokol Moravské Budějovice Vzdělavatelský odbor ČOS soutěž pro mládež Naše sokolovna Rok sokolské architektury Sokolský hrad Tělocvičná jednota Sokol Moravské Budějovice Tovačovského sady 80, 676 02 Moravské Budějovice Sokolská

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA Obec Rosička se nachází 9 km jihozápadně od okresního města Žďáru nad Sázavou. První písemná zmínka o Rosičce pochází z roku 1356, kdy patřila k panství Polná. Obec byla

Více

vejce = 0, protože zástav drůbeže znovu začíná po moru slepic.

vejce = 0, protože zástav drůbeže znovu začíná po moru slepic. Rok 1957 Počasí během roku, polní práce Zima na počátku roku 1957 byla normální, takže ozimy přezimovaly dobře. Sníh se udržel přes celý leden, největší mrazy okolo 15. až 20. ledna dosahovaly 12 C až

Více

Kronika obce Zelenecká Lhota

Kronika obce Zelenecká Lhota Rok 1960 Počasí Celkový ráz zimy byl mírný, jen občasné silnější mrazy v lednu s vánicemi. 18.března napadlo hodně sněhu, takže v sobotu 19. byl sníh ze silnice odklízen pluhem. Jaro bylo poměrně pěkné,

Více

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci. Vystoupení dětí ZŠ Cotkytle. I když

Více

Obsah: 1. kapitola: počasí v roce 1982

Obsah: 1. kapitola: počasí v roce 1982 Obsah: 1. kapitola: počasí v roce 1982 2. nejdůležitější události roku 3. místní národní výbor Morkovice Slížany. Zařízení národního výboru. 4. národní fronta a její složky 5. sdružený závodní klub ROH

Více

VÝBĚR FOTOGRAFIÍ Z FOTOKRONIKY Č STRANA 1-10 STRANA 1 STRANA 2

VÝBĚR FOTOGRAFIÍ Z FOTOKRONIKY Č STRANA 1-10 STRANA 1 STRANA 2 VÝBĚR FOTOGRAFIÍ Z FOTOKRONIKY Č.2 1945-1980 STRANA 1-10 STRANA 1 STRANA 2 Stará náves s prašnou silnicí z r.1945. Domy: č.p.76 maj. Krejči Emilie - zbouráno č.p.48 maj. Balatka Ant. - zbouráno č.p.137

Více

ROK 1980. Úvod. Správa obce. Hospodaření MNV. Obyvatelstvo

ROK 1980. Úvod. Správa obce. Hospodaření MNV. Obyvatelstvo ROK 1980 Úvod V letošním roce oslavil všechen náš lid 35. výročí světodějné porážky německého fašismu. Z paměti našich občanů nikdy nevymizí, že naše národní a státní svoboda byla obnovena hrdinným zápasem

Více

Školní rok 1926-27. Zápis Vyučování počalo 1. září 1926. Výsledek školního zápisu:

Školní rok 1926-27. Zápis Vyučování počalo 1. září 1926. Výsledek školního zápisu: Školní rok 1926-27. Zápis Vyučování počalo 1. září 1926. Výsledek školního zápisu: Učitelstvo. Zúčastní se vyučování Nezúčastní se vyučování Počet Římkat. Českobr. Pravosl. Českoslov. Židov. Bez vyz.cír

Více

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky?

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky? Děvčata k přípravě na soutěž a účasti v ní přistupovala zodpovědně. Slovo šéfredaktora: Je měsíc únor a my vás opět vítáme u dalšího dílu školního časopisu Smajlík. Uplynulo pololetí a žáci dostávali vysvědčení,

Více

Týden 1/2014. 1.ledna 2014-5.ledna 2014

Týden 1/2014. 1.ledna 2014-5.ledna 2014 Týden 1/2014 1.ledna 2014-5.ledna 2014 30.12.2013 31.12.2013 1.1.2014 2.1.2014 3.1.2014 4.1.2014 5.1.2014 Týden 2/2014 6.ledna 2014-12.ledna 2014 6.1.2014 7.1.2014 8.1.2014 9.1.2014 10.1.2014 11.1.2014

Více

HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ

HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ 2010 ROK VE SPOLEČNOSTI Připravil Jiří Kučera ROK VE SPOLEČNOSTI Úvodem Obec nedělá obcí jen shluk domů, ale také (a možná především) společenstvo lidí, kteří v ní žijí a

Více

Kulturní akce. Hospodářské záznamy

Kulturní akce. Hospodářské záznamy V té době dal MNV přednost Jednotě, která zase hledala nové místnosti pro zřízení obchodu se smíšeným zbožím a kanceláře, dřívější své rozhodnutí odvolal a Jednota pak pokračovala sama v započaté práci

Více

ROK 1983. Úvod. Hospodaření MNV. Dotace

ROK 1983. Úvod. Hospodaření MNV. Dotace ROK 1983 Úvod V tomto roce se pokračovalo v odpovědné a náročné práci na úkolech XVI. sjezdu KSČ a dalším rozvoji československé vzdělávací soustavy. Charakter a průběh roku ovlivňovaly mimořádně důležitá

Více

Kronika obce Zelenecká Lhota

Kronika obce Zelenecká Lhota Rok 1987 Počasí Začátek roku byl normální. Velké mrazy začaly až začátkem března, 4. a 5.3. bylo -13 C. Léto bylo velmi krátké pouze v červenci, 1.7. bylo velké teplo + 32 C. V srpnu bylo deštivo, takže

Více

Z kroniky obce Sedlec rok 1957

Z kroniky obce Sedlec rok 1957 Z kroniky obce Sedlec rok 1957 Během roku událo se několik velmi významných událostí. Byly to v první řadě volby do všech stupňů národních výborů, které se konaly za velké účasti občanstva dne 19. května

Více

Hromadné přelety spojeneckých bombardérů

Hromadné přelety spojeneckých bombardérů Hromadné přelety spojeneckých bombardérů V roce 1944 byli jsme svědky hromadných přeletů spojeneckých bombardérů. V ohromné výši vznášely se jako stříbrné vlaštovky v uspořádaných formacích a dunivý hukot

Více

Březen v 1. polovině hezké jarní počasí byla zaseta většina obilovin. Od 16. března ochlazení, déšť, sněžení, mrazy 5 až 10.

Březen v 1. polovině hezké jarní počasí byla zaseta většina obilovin. Od 16. března ochlazení, déšť, sněžení, mrazy 5 až 10. Rok 1997 Počasí. Počasí v r. 1997. Leden přetrvává mrazivé počasí z minulého roku. Mrazy však zmírnily na 10 až 20.Od 13. ledna ve dne slunečno, teploty do 5, v noci 10. Od 20. ledna je zmírnění ve dne

Více

CO SE KDY V OPATOVICÍCH ŠUSTLO (sestavil Josef Matěásko)

CO SE KDY V OPATOVICÍCH ŠUSTLO (sestavil Josef Matěásko) CO SE KDY V OPATOVICÍCH ŠUSTLO (sestavil Josef Matěásko) ROK: UDÁLOST: 1073 Zmíňka o poustce Mikulcově 1086 založen klášter za Vratislava II. 1163 klášter navštívil král Vladislav 1227 v klášteře pochován

Více

HISTORIE ROUDNICE. Nejstarší osídlení Je možné jej položit do mladší doby kamenné a do doby bronzové (2 500 1500 př. n. l.).

HISTORIE ROUDNICE. Nejstarší osídlení Je možné jej položit do mladší doby kamenné a do doby bronzové (2 500 1500 př. n. l.). HISTORIE ROUDNICE Obsah: 1) Název Roudnice 2) Nejstarší osídlení 3) Osídlování Roudnice 4) Roudnické tvrze 5) Roudnice a její držitelé 6) Osobnosti Zdislav Mnich, Matěj Chvojka, Jan Matějka, bratranci

Více

V Ř E S K O V Á K červen 2005

V Ř E S K O V Á K červen 2005 V Ř E S K O V Á K červen 2005 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodu bych chtěl poděkovat všem, kteří se při likvidaci nebezpečného odpadu řídili pokyny a nedělali nepořádek u kulturního domu. Na velkoobjemový

Více

Kronika obce sytno 2002

Kronika obce sytno 2002 Kronika obce sytno 2002 1. 0 Obyvatelstvo a jeho migrace 1.1.Významná životní výročí 75 let Zdvořanová Marie 65 let Bouzková Vlasta, Bukovská Marie,Veber Martin 60 let Hanzalová Jaroslava, Palmová Anna

Více

Městský národní výbor Žlutice

Městský národní výbor Žlutice Státní oblastní archiv v Plzni Státní okresní archiv Karlovy Vary Městský národní výbor Žlutice (1918) 1945 1990 (1992) Inventář EL NAD č. 332 Archivní pomůcka č. 312 Simona Pelcová Karlovy Vary 2009 Obsah

Více

SDH Česká Třebová. Údaje o stříkačce

SDH Česká Třebová. Údaje o stříkačce Údaje o stříkačce SDH Česká Třebová Českou Třebovou navštívil červený kohout několikrát. V roce 1636 vyhořelo 57 domů (zůstalo jen 30) a v roce 1745 zůstalo z celého náměstí jen 6 domů. V roce 1872 vyhořely

Více

Oprava kostela Začátkem srpna bylo začato se zevní opravou kostela na náměstí.

Oprava kostela Začátkem srpna bylo začato se zevní opravou kostela na náměstí. Rok 1965 Vítězný únor Dne 25. února 1965 konal se v sále kina ve 13:30 manifestační sraz pracujícího lidu a občanstva k oslavě Vítězného února. Srazu zúčastnili se všichni pracující ze závodů a velké množství

Více

K oslavě 100 let založení SDH byly zásahovém družstvu zakoupeny nové obleky a vybavení.

K oslavě 100 let založení SDH byly zásahovém družstvu zakoupeny nové obleky a vybavení. Budu zpěvačkou... a co na to říká maminka? Děkujeme taky panu Koprovi z Diskotéky Fantazie, který nám maximálně vyšel vstříc a panu Večeřovi z Čoka Citonice, který nás zahrnul sladkostmi pro děti. Jestli

Více

Vzpomínka na finanční stráž a události roku 1938 v Lužických horách

Vzpomínka na finanční stráž a události roku 1938 v Lužických horách Vzpomínka na finanční stráž a události roku 1938 v Lužických horách Desáté výročí odhalení Pomníku československých hraničářů na hraničním přechodu Dolní Světlá - Waltersdorf Desáté výročí odhalení Pomníku

Více

Scházíme se na závěr roku 1977 pro nás jubilejního roku, ve kterém jsme oslavili 60. výročí VŘSR, roku, který byl současně nástupem do nového

Scházíme se na závěr roku 1977 pro nás jubilejního roku, ve kterém jsme oslavili 60. výročí VŘSR, roku, který byl současně nástupem do nového Scházíme se na závěr roku 1977 pro nás jubilejního roku, ve kterém jsme oslavili 60. výročí VŘSR, roku, který byl současně nástupem do nového volebního období, abychom zhodnotili práci v uplynulých měsících.

Více

ZPRAVODAJ OBCE LESKOVICE. Číslo 21

ZPRAVODAJ OBCE LESKOVICE. Číslo 21 ZPRAVODAJ OBCE LESKOVICE Číslo 21 Prosinec 2015 Slovo starosty Vážení spoluobčané, rok uplynul jako voda a my stojíme na prahu roku 2016. Než jej však překročíme, dovolím si připomenout zásadní události

Více

Zápis z jednání JZD Chotýš (1952 1959) Pořad:

Zápis z jednání JZD Chotýš (1952 1959) Pořad: z jednání JZD Chotýš (1952 1959) Demo Mikuláš ing. III.2012 VI.2012 Zápis O schůzi členů j.z.d. v Chotýši konané dne 15.října v hostinci u Urbánků v 8 hod. večer. Pořad: 1, Pojednání o družstvu 2, Zpráva

Více

R O K 2 0 1 4. Ve výkazu soukromé srážkové stanice v Mirovicích za rok 2014 je zaznamenáno:

R O K 2 0 1 4. Ve výkazu soukromé srážkové stanice v Mirovicích za rok 2014 je zaznamenáno: R O K 2 0 1 4 POČASÍ Letošní rok započal poměrně teplou zimou, leden v podstatě beze sněhu, teploty kolem 0 o C, až 26.1. ráno bylo bílo, napadla trocha sněhu. Teplý byl únor (20. 2. + 10 o C) i březen

Více

Letecký pohled na obec v roce 2010. Na obecní pečeti z r. 1782 je ve znaku uveden strom lípa.

Letecký pohled na obec v roce 2010. Na obecní pečeti z r. 1782 je ve znaku uveden strom lípa. Obec Lipová se poprvé připomíná v r. 1362, kdy ji drželi synové zemřelého Peška z Veletin. V zakládací listině vizovického kláštera z r. 1261 je uveden Lipovský potok, patrně zde stála i osada Lipová.

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: od 1. 5. 2013 do 31. 8. 2013 Název MAS: Zpracovatel zprávy: (jméno, příjmení, funkce) Havlíčkův kraj o.p.s. Jaroslava Hájková, ředitelka MAS Kontakt:

Více

Počasí. rampouchy, sněhové koule, vločky

Počasí. rampouchy, sněhové koule, vločky 1929 Klimatické poměry v roce 1929: Nejvyšší a nejnižší Měsíc Srážky v mm Jasné dny Zamračeno Prům. teplota teplota C Leden 7,4 9 22-6,40 1. +4,2 11. -17,2 Únor 48,7 8 20-11,64 26. +6,5 11. -30,2 Březen

Více

Místní národní výbor Studánka (1941) 1945-1975. EL NAD č.: 220 AP č.: 1495

Místní národní výbor Studánka (1941) 1945-1975. EL NAD č.: 220 AP č.: 1495 Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Cheb Místní národní výbor Studánka (1941) 1945-1975 Inventář EL NAD č.: 220 AP č.: 1495 Jana Rájková Cheb 2008 Obsah Úvod: I. Vývoj původce archivního

Více

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři,

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři, 1/2014 Vážení čtenáři, vítám Vás u prvního letošního čísla našeho Zpravodaje, kterým se Vám snažíme již čtvrtým rokem přinášet informace o dění v obci i místních spolcích. V letošním roce nás kromě jiného

Více

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011 NAŠE VESNICE MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ OBČANŮ A PŘÁTEL PĚNČÍNA ČERVENEC A SRPEN 2011 Před námi jsou dva měsíce prázdnin a čas dovolených, Vám všem přejeme hezké léto, dětem prázdniny se spoustou sluníčka a koupání,

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

Slovo starosty. www.bela.cz. Strana 1

Slovo starosty. www.bela.cz. Strana 1 Slovo starosty Vážení spoluobčané, dovolte mi, abych Vás seznámil s tím, co se za poslední dobu děje v naší krásné obci. Určitě jste si všimli, že byly zahájeny dvě stavební akce a další budou v nejbližší

Více

KDYŽ V LEDNU MNOHO PRŠÍ, MÁLO SNĚŽÍ, Z POLÍ, LUK A ZAHRAD SE MÁLO TĚŽÍ ŽIVÝ BETLÉM

KDYŽ V LEDNU MNOHO PRŠÍ, MÁLO SNĚŽÍ, Z POLÍ, LUK A ZAHRAD SE MÁLO TĚŽÍ ŽIVÝ BETLÉM ročník XXVI., číslo 1/2014 Zápis ze zasedání zastupitelstva Zápis do MŠ Významná výročí obce Novoroční volejbalový turnaj KDYŽ V LEDNU MNOHO PRŠÍ, MÁLO SNĚŽÍ, Z POLÍ, LUK A ZAHRAD SE MÁLO TĚŽÍ ŽIVÝ BETLÉM

Více

Rok 1973. * Počátky 46 27 Prostý 2 1 Horní Vilímeč 1 2 Vesce 1 3 Stojčín 2 3 Heřmaneč - 1 Léskovec - 1. Celkem 52 38. Místní hospodářství

Rok 1973. * Počátky 46 27 Prostý 2 1 Horní Vilímeč 1 2 Vesce 1 3 Stojčín 2 3 Heřmaneč - 1 Léskovec - 1. Celkem 52 38. Místní hospodářství Rok 1973 Sňatky, narození, úmrtí. V roce 1973 bylo na MěNV uzavřeno 14 sňatků. Jedenácti místním občanům vystavilo matriční oddělení delegace ke sňatkům v jiných matričních obvodech. V městské matrice

Více

Začátek školního roku. Počet tříd. Umístění tříd. Vyučovací hodiny

Začátek školního roku. Počet tříd. Umístění tříd. Vyučovací hodiny 1937 1938 Ve školním roce 1937-1938 se pokračovalo v pokusném vyučování. Zatímním řídícím učitelem byl jmenován od 1. září 1937 na zdejší škole pan Richard Filip, který byl službou přikázán na 2. obecnou

Více

KALENDÁŘ OBCE PANENSKÉ BŘEŽANY ROK 2012

KALENDÁŘ OBCE PANENSKÉ BŘEŽANY ROK 2012 KALENDÁŘ OBCE PANENSKÉ BŘEŽANY ROK 2012 Sepsala kronikářka ZUZANA ZAJÍCOVÁ Kroniku schválil starosta LIBOR HOLÍK Leden 1.1. oblačno, přeháňky, 9 C, 2.1. oblačno, přeháňky, 10 C, 3.1. polojasno, 12 C, 4.1.

Více

SEMINÁŘ I. - BROUMOVSKÉ STUDENTSKÉ JARO 2014

SEMINÁŘ I. - BROUMOVSKÉ STUDENTSKÉ JARO 2014 CYKLUS BROUMOVSKÉ STUDENTSKÉ POHLEDY OBOROVÉ I MEZIOBOROVÉ STUDENTSKÉ SEMINÁŘE A DALŠÍ AKTIVITY SPOJENÉ S KULTURNÍM DĚDICTVÍM BROUMOVSKA STUDENTSKÉ SEMINÁŘE KONFERENCE VÝSTAVY PŘEDNÁŠKY LETNÍ ŠKOLY STÁŽE

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

Husův kostel ve Vratimově

Husův kostel ve Vratimově Info PRO Vratimov (2014-9) Husův kostel ve Vratimově Město Vratimov nemá mnoho historických památek, a proto by bylo určitě dobré, vážit si toho mála, co nám generace našich předků přenechala. V naší obci

Více

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2004 Číslo: 23 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Zprávy ze zasedání zastupitelstva obce Od posledního vydání zpravodaje se žádné nekonalo. Další zasedání se uskuteční v úterý 21. září

Více

Plzeňská diplomatická simulace, o.s.

Plzeňská diplomatická simulace, o.s. Plzeňská diplomatická simulace, o.s. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTSKÉHO MODELU VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ OSN 2013 Vážení přátelé PDS, právě začínáte číst Závěrečnou zprávu III. ročníku Studentského modelu Valného

Více

Jednotlivě Orná půda 76,55 ha. hospodařící Chmelnice 23,47 ha

Jednotlivě Orná půda 76,55 ha. hospodařící Chmelnice 23,47 ha zapsána, neboť chybělo takřka 40 ha půdy podle dosavadního rozpisu, byl celý katastr, všechny plochy půdy přesně změřeny a jeví se takto plocha obhospodařovaná jednotlivými hospodářskými sektory: Jednotné

Více

HOSTIVICKÝ ULIČNÍK. Historický vývoj ulic a domů v Hostivici. Ulice 17. listopadu

HOSTIVICKÝ ULIČNÍK. Historický vývoj ulic a domů v Hostivici. Ulice 17. listopadu HOSTIVICKÝ ULIČNÍK Historický vývoj ulic a domů v Hostivici Ulice 17. listopadu Hostivice, listopad 2010 Ulice 17. listopadu 2 UPOZORNĚNÍ Tento dokument je součástí díla Hostivický uličník, které obsahuje

Více

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 4 Městyse Knínice u Boskovic 2008 velikonoční výstavka V neděli 23. března 2008 mohli naši spoluobčané shlédnout velikonoční výstavku, na které se podílelo 12 vystavovatelů. K vidění byly perníkové

Více

Zápis z jednání JZD Chotýš (1952 1959) Zápis

Zápis z jednání JZD Chotýš (1952 1959) Zápis Zápis z jednání JZD Chotýš (1952 1959) Demo Mikuláš ing. III.2012 VI.2012 Zápis O schůzi členů J.Z.D. v Chotýši konané dne 5. ledna 1953 v hostinci u Urbánků v 8 hod, v. Pořad. 1. Zahájení a čtení zápisu

Více

Junák- středisko Jestřáb Pačejov

Junák- středisko Jestřáb Pačejov Junák- středisko Jestřáb Pačejov Historie skautského hnutí na Pačejovsku Kořeny počátku skautského hnutí na Pačejovsku spadají do května roku 1945. Zakladatelem tohoto hnutí zde byl bratr Barborka, který

Více

Zápisy ze zasedání po volbách do místního zastupitelstva 2012

Zápisy ze zasedání po volbách do místního zastupitelstva 2012 Rok 2012 Zápisy ze zasedání po volbách do místního zastupitelstva 2012 Obec Obecní úřad Velká Chyška Rok 2012 ZÁPIS z 12. zasedání zastupitelstva obce Velká Chyška konaného dne 24. ledna 2012 od 19 Přítomni:

Více

ARCHIV OBCE PŘÍKOSICE 1838-1945 (1946)

ARCHIV OBCE PŘÍKOSICE 1838-1945 (1946) STÁTNÍ OKRESNÍ ARCHIV ROKYCANY ARCHIV OBCE PŘÍKOSICE 1838-1945 (1946) Inventář Číslo listu JAF 66 Evidenční číslo pomůcky 108 Zpracovala: Mgr. Hana Hrachová ROKYCANY 2003 OBSAH ÚVOD I. Vývoj původce fondu

Více

Zpravodaj 7. Knínická hasičská noc 2008. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 7. Knínická hasičská noc 2008. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 7 Městyse Knínice u Boskovic 2008 Knínická hasičská noc 2008 V sobotu 28. 6. 2008 uspořádal Sbor dobrovolných hasičů Knínice na místním fotbalovém hřišti další ročník hasičské soutěže nesoucí

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

Rok 1962. Stodolní ulice

Rok 1962. Stodolní ulice Rok 1962 Domovní správa Dne 1. ledna 1962 byla při MěNV zřízena domovní správa. Tímto dnem převzala od MěNV všechny budovy a bytové jednotky, dosud v přímé správě MěNV a dále přebírá všechny budovy a bytové

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

Název projektu: Škola pro život Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2701 Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_10 Ověření ve výuce: Třída: IX.

Název projektu: Škola pro život Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2701 Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_10 Ověření ve výuce: Třída: IX. Název projektu: Škola pro život Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2701 Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_10 Ověření ve výuce: Třída: IX. Datum: 24.5.2012 Předmět: Dějepis Ročník: 9. Klíčová slova: Studená

Více

Rok 2005. Vajrauch Zdeněk, Telecí

Rok 2005. Vajrauch Zdeněk, Telecí 85 Rok 2005 Rok 2005 jsme zahájili znovuobnovením tradice pořádání hasičských plesů. Z důvodu malé kapacity společenského sálu našeho obecního úřadu jsme plesy uspořádali hned dva, a to 29. ledna a 5.

Více

HOSTIVICKÝ ULIČNÍK. Historický vývoj ulic a domů v Hostivici. Husovo náměstí. Krycí list 6. části dokumentu (strany 91 113)

HOSTIVICKÝ ULIČNÍK. Historický vývoj ulic a domů v Hostivici. Husovo náměstí. Krycí list 6. části dokumentu (strany 91 113) HOSTIVICKÝ ULIČNÍK Historický vývoj ulic a domů v Hostivici Husovo náměstí Krycí list 6. části dokumentu (strany 91 113) Pracovní verze k 29. březnu 2009 Hostivice, březen 2009 Husovo náměstí 91 Dolejší

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1947. Vyhlásené: 31.12.1947 Časová verzia predpisu účinná od: 31.12.1947

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1947. Vyhlásené: 31.12.1947 Časová verzia predpisu účinná od: 31.12.1947 ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1947 Vyhlásené: 31.12.1947 Časová verzia predpisu účinná od: 31.12.1947 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 231. V l á d n í n a ř í z e n í ze

Více

Základní škola Přimda, okres Tachov, příspěvková organizace. Projekt Na zelenou aneb v Přimdě bezpečně do školy

Základní škola Přimda, okres Tachov, příspěvková organizace. Projekt Na zelenou aneb v Přimdě bezpečně do školy Základní škola Přimda, okres Tachov, příspěvková organizace Projekt Na zelenou aneb v Přimdě bezpečně do školy 2015 Tento projekt byl podpořen Nadací Partnerství, pojišťovnou Axa a Evropskou Unií 1. Charakteristika

Více

Zápis z jednání JZD Chotýš (1952 1959)

Zápis z jednání JZD Chotýš (1952 1959) Zápis z jednání JZD Chotýš (1952 1959) Demo Mikuláš ing. III.2012 VI.2012 1. Zápis ze schůze představenstva J.Z.D. v Chotýši dne 3. ledna 1959 Představenstvo se usneslo zbytek naturálií byti rozdělení

Více

Zpráva pro VVH za rok 2011 konaná 9.12. 2011

Zpráva pro VVH za rok 2011 konaná 9.12. 2011 Zpráva pro VVH za rok 2011 konaná 9.12. 2011 Sestry a bratři, vážení hosté, S blížícím se koncem roku, ve kterém náš sbor slaví 115 let od svého založení, jsme se sešli, abychom vyhodnotili naši práci

Více

Rekonstrukce Masarykovy studánky

Rekonstrukce Masarykovy studánky Vlastivědný spolek Rosicko-Oslavanska Rekonstrukce Masarykovy studánky Vlastivědný spolek v Zastávce pojal záměr v tomto roce rekonstruovat Masarykovu studánku. Cílem projektu je upravit studánku do podoby

Více

Zpráva o činnosti odboru KČT VHT TJ Spartak Přerov za rok 2007. 8.1.2008 KČT VHT TJ Spartak Přerov 1

Zpráva o činnosti odboru KČT VHT TJ Spartak Přerov za rok 2007. 8.1.2008 KČT VHT TJ Spartak Přerov 1 Zpráva o činnosti odboru KČT VHT TJ Spartak Přerov za rok 2007 8.1.2008 KČT VHT TJ Spartak Přerov 1 Akce 2007 V roce 2007 uspořádal odbor 37 akcí vysokohorské, pěší, cyklo, lyžařské a vodní turistiky (1),

Více

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví )

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví ) OBSAH : 1. Úvod 5. Sport 2. Informační pelmel 6. Slovo mají čtenáři 3. Zprávy z obecního úřadu 7. Závěr 4. Kultura ÚVODEM Nejkrásnější měsíce v roce skončily, léto je pryč. Děti už zase vytáhly své aktovky

Více

z e s o u k r o m é s b í r k y p r a n e t e ř e O t a k a r a B r e n n e r a p a n í E v y P e c h á č k o v é

z e s o u k r o m é s b í r k y p r a n e t e ř e O t a k a r a B r e n n e r a p a n í E v y P e c h á č k o v é V úterý 8. března 2016 v odpoledních hodinách se uskutečnila ve studovně Knihovny Antonína Švehly v e r n i s á ž v ý s t a v y V č e l a ř s t v í d ř í v e a n y n í z e s o u k r o m é s b í r k y p

Více

Projekt. Historie Židů a současná situace na Blízkém východě. Dílna. Židovské Brno, Pavel Hass

Projekt. Historie Židů a současná situace na Blízkém východě. Dílna. Židovské Brno, Pavel Hass Projekt Historie Židů a současná situace na Blízkém východě Dílna Židovské Brno, Pavel Hass 19.5.-23.5.2008 ZŠ Kotlářská, Brno Zpracovala Mgr. Yvona Dvořáková 1. Evokace (obr. č.1, 2, 3) Zamysleme se nad

Více

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 1. ÚVOD Staršovstvo sboru předkládá tuto zprávu společenství sboru. Činí tak v důvěře, že se může stát

Více

Školní rok 2012/2013 ŠKOLNÍ NOVINY LEDEN

Školní rok 2012/2013 ŠKOLNÍ NOVINY LEDEN Školní rok 2012/2013 ŠKOLNÍ NOVINY LEDEN Vítejte do nového roku s obrazem Sáry Sotonové!! Pokud toto čtete, prázdniny zaručeně skončily, ba i novoroční projev Václava Klause. Všechno jednou skončí, ale

Více

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce 1. Zpravodaj Cotkytle en, listopad, prosinec, 4/2003 říj Z obsahu zpravodaje:? Události v obci?? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? Socha sv. Jana Nepomuckého Podzimní práce na polích

Více

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM Ročník XXXIV Vydává město Železnice Z obsahu: - Číslo 4/2015 DÁREK K NAROZENINÁM Dárek k narozeninám Z jednání orgánů města Zprávy z městského úřadu Slovo nové ředitelky Masarykovy ZŠ Co se chystá v knihovné

Více

1 / 14. 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově

1 / 14. 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově 01.01.2010 Sedlice Novoroční sešlost - přivítání nového roku se slavnostním ohňostrojem na náměstí T.G. Masaryka před radnicí. 09.01.2010 Blatná Český

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA. DRAŽBY DOBROVOLNÉ dle zák. č. 26/2000 Sb. v platném znění

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA. DRAŽBY DOBROVOLNÉ dle zák. č. 26/2000 Sb. v platném znění DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA DRAŽBY DOBROVOLNÉ dle zák. č. 26/2000 Sb. v platném znění Dražebník: PROKONZULTA, a.s., IČ 25332953, se sídlem Křenová 299/26, 602 00 Brno, společnost je zapsaná v obchodním rejstříku

Více

nastal čas sobotecký pravidelný lehce avantgardní věstník ročník X / číslo 1 sobota 28. 6. 2008

nastal čas sobotecký pravidelný lehce avantgardní věstník ročník X / číslo 1 sobota 28. 6. 2008 sobotecký pravidelný lehce avantgardní věstník ročník X / číslo 1 sobota 28. 6. 2008 Nastal čas Když mi v roce 2003 Josef Šlerka řekl, že mi chce předat redakci Splav!u, trochu mě to zaskočilo. Jenže Josefovi

Více