- v zájmu bezpečnosti provozu byla od 24.dubna zavedena v části Havlíčkovy ulice a Štítného ulicí jednosměrná jízda.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "- v zájmu bezpečnosti provozu byla od 24.dubna zavedena v části Havlíčkovy ulice a Štítného ulicí jednosměrná jízda."

Transkript

1 Rok v lednu 48 bylo členy MNV dále intervenováno u centrálních úřadů v Praze ohledně přemístění průmyslu do Počátek. Pro případ, že by fma Mars (p. Berounský) přes příkaz do Počátek nešla, přicházejí v úvahu: továrna na spirálové vrtáky z Tísně u Brna, strojírny Pleil u Vejprt a fa Milavec z Boru u České Lípy. - jako ve všech obcích, tak i v Počátkách byl ustaven Místní akční výbor národní fronty, který je složen z těchto členů: předseda: Karel Smejkal, úředník místopředseda: Jan. Beránek, ved. prodej. zapisovatel: Fr. Lehejček, úř. MNV členové: Blažejovský Jarosl., důch., Eder Jos. st. cestmistr, Haruda Prokop, mistr. truhlářský, Holub František truhl. pom., Chadim Karel odb. uč., Kačer Ant. rolník, Konečný Frant. úředník, Kratochvíl Jan, závz. hosp. dr., Kuňas Frant. dělník, Longin Jan odb. uč. a předs. MNV, Martínek Jos. rol., Novák Rud. soustružník dřeva, Novotný Karel krejč. mistr, Pokorný Dominik rol., Ryšavý Jos. traf., Svoboda Lambert pošt. podúř., Tůma Stanislav děl. - MNV-NF prověřil ve schůzi 26.února činnost jednotlivých členů MNV v Počátkách a odvolal z funkce tyto členy: Hörner Karel, I. místopř. MNV a bezp. ref. Hezina Matěj, zdravotní ref. Kremlička Jarosl, II. místopř. MNV a fin. ref. Přech Václav, byt. ref. Rudišar Jar., člen MNV a komisí Tůma Fred., člen MNV a komisí Varhaník Jan, člen MNV a komisí

2 Hájek Leopold, člen MNV a komisí Za odvolané členy byli jmenováni: - Smejkal Karel, úř. druž. Lísek, Eder Josef, st. cestmistr, Beránek Jarosl. ved. prodejny, Coufal Jos. truhlář, Holub Fr. truhl. děl., Vitků Lad., děl., Svoboda Lambert listonoš, Martínek Jos. rolník. Všichni složili 26. února do rukou předsedy MNV zároveň s Karlem Kremličkou, truh. děl., který nastoupil za člena MNV na místo odvolané členky Marie Smejkalové. 12. března protože někteří členové MNV byly MAV-NF odvoláni byla dne doplňovací volba s tímto výsledkem: I. místopředseda Karel Smejkal II. místopředseda Fran. Šůna členové: Jar. Beránek, Eder Josef, Novotný Karel, Pokorný Dominik, kterým byly přiděleny referáty. - do správního výboru v. v. nemocnice v Počátkách byl na místo Matěje Heziny jmenován zdrav. referent. MAV-NF Karel Novotný a jako druhý člen nadále zůstává předseda MNV Jan Longin. 12. března ve schůzi MAV-NF bylo jednáno o postavení pomníku obětem II. svět. války. 9. května byla uspořádána taneční veselice, hasič. hudba uspořádá promenád. koncert a ochot. spolek sehraje 1 divadel. představení. Výtěžek těchto podniků je ve prospěch pomníku. 2. května se koná sbírka. Předpokládá se položení zákl. kamene na 9. května a odhalení pomníku na 28. října března v sobotu se konala v městě národní směna za součinnosti všeho občanstva a školní mládeže. V dopol. hodinách vykonala mládež sběr odpadků, odpoledne občanstvo provedlo různé práce, např. zametení ulic, vykopání keřů v parku před měšť. školou, odvoz štěrku, prořezání stromořadí, kopání písku a j. Směny zúčastnilo se 537 osob, 18 povozů a 1 auto. Nálada dobrá. 12. března vzhledem k tomu, že v brzké době má býti okres. hosp. záložna sloučena s Počáteckou záložnou, byly musejní sbírky přeneseny do místností býv. poštovního úřadu, kde později byly provedeny nutné adaptace.

3 23. dubna po slyšení MAV-NF byli schváleni členy do újezdní škol. rady: Eder Josef, st. cestmistr Kedzior Jindř., dělník Růžička Karel, ofic. v. v. do místní školní obce: Povolný Josef, ved. družstva Lísek Hronová Františka, děl. Coufal Josef, truhlář Předsedou byl zvolen Jindř. Kedzior. duben v dubnu bylo zvoleno toto kuratorium městského musea: předseda Vlad. Chudoba, místopředs. Mil. Duffek, jednatel Jarosl. Bloch, pokladník Karel Hörner. - na pomník obětem II. svět. války došly 2 nabídky a to od kameníka Dvořáka ze Studené a od akad. soch. Foita z Doupí u Telče. První návrh byl o výšce 3m za Kčs, druhý asi 4,5m za Kčs. Na schůzi okrašl. spolku, plán. komise a kultur. kom. MNV byl přijat Foitův návrh a usneseno položiti základní kámen 9.května a odhalení pomníku 28. října. Pak byl fin. ref. MNV a členy zástupci MNV, okrašl. spolku, hasičů, Sokola, div. ochot. Tyl, učitelstva, sport. klubu. ČSN. 2.V. byla provedena sbírka. - v zájmu bezpečnosti provozu byla od 24.dubna zavedena v části Havlíčkovy ulice a Štítného ulicí jednosměrná jízda. 23. dubna MNV se usnesl, aby stavba činžovního domu, byla uskutečněna při silnici Žirovnické a vypracování návrhu bylo zadáno Ing. arch. Tudorovi z Prahy. Náklad Kčs. 1. května oslava 1. máje v r. 48 je jednotná a koná se v sídlech soudních okresů. Organizací byly pověřeny MAV-NF. V Počátkách byla oslava velmi mohutná za účasti celého okolí. Po průvodu městem, v němž byla řada alegor. vozů byl na náměstí slavnostní projev a po něm promed. koncert. Celé město bylo bohatě vyzdobeno a nálada občanstva slavnostní.

4 - rozpočet obce na r. 58 jeví se takto: - úhrn řádné potřeby Kčs - úhrn řádné úhrady Kčs - schodek Kčs - úhrn mimořádné potřeby Kčs - úhrn mimořádné úhrady Kčs - schodek - Kčs 8. května oslava Dne vítězství se konala tak, že 8. května uspořádal Sokol v sokolovně akademii a 9. května šel průvod městem k pomníku padlých z I. svět. války. Zde položen věnec a na hřbitově na hrob partyzána Kasíka, kytice. U měšťanské školy byl pak položen základní kámen k pomníku obětem II. svět. války, při čemž předseda ONV Jos. Jíra měl slavnostní proslov. 25. dubna v neděli konala se ve zdejší sokolovně diskuse o ústavě, jíž byl přítomen referent ONV v Kamenici n. L Emil Lhoták. 22. května vzhledem k velmi četným polomům v lesích naší obce, vzniklým v zimním období a k naléhavé potřebě je zpracovati, byla na sobotu 22. května vyhlášena pracovní brigáda, jíž zúčastnil se velký počet lidí. 28. října MNV k 28. říjnu jako dar republice podepsal tento závazek: 1) výdlažba horní části Palackého náměstí 2) úprava Moravské ulice 3) započetí s regulací Šafkova rybníka 4) úprava městského rybníka 5) úprava sadu a postavení pomníku obětem II. svět. války 6) dokončení výdlažby ulice Rudé armády. 22. května ve schůzi MNV byl podán výklad o významu jednotné kandidátky pro volby do Nár. shromáždění dne 30. května. Byl přečten text slibu, jímž občanstvo se zavazuje, že bude voliti jednotnou kandidátku. Slib byl podepsán přítomnými členy MNV. 22. května byly musejní sbírky přemístěny do nynějších místností.

5 25. června v rámci akce 2M usnesl se MNV dne 25. června na těchto investicích: a) výdlažba horní části Palackého náměstí ( ) b) zahradní úprava před měšť. školou ( ) c) pozemní úprava veř. prostranství u jatek ( ) d) úprava továrního objektu pro průmysl ( ) Celkem Kčs - v r. 48 konala se v letních měsících s negat. výsledkem hledací protimandelinková služba. 5. června výměrem min. průmyslu z 5. června má býti do Počátek přenesena výroba mech. hraček a dětských vozidel. Má býti k tomu přemístěno strojní zařízení fmy Schmitter z Vrchoslavi a to do Věc stala se skutkem a byl to první podnik u nás. Radovan, který začal výrobu v přízemních dílnách ve dvoře u transformátoru. 6. srpna na členství v MNV resignovali Leopold Martínek a Karel Šamal a na členství v radě MNV Josef Eder a Karel Novotný. Za K. Šamala at. Martínka byli povoláni Jan Damborský, řed. MNV a Karel Chadim, odb. uč. Dále byla přijata resignace Jarosl. Beránka na členství jak v radě, tak i v MNV a za něho zvoleni do rady MNV Albert Tůma a za člena MNV Jaroslav Blažejovský. 3. listopadu MNV ve snaze zříditi v rámci zřízení krajů též okres počátecký, snažil se všemi silami toho dojíti. Jelikož ve schůzi, konané v Jihlavě dne 3. listopadu bylo zástupcům MNV oznámeno, že na ústř. výboru KSČ v Praze bylo rozhodnuto, aby správní okres se sídlem v Počátkách zřizován nebyl, poněvadž by neodpovídal zásadám o zřizování okresů s ohledem na rozlohu a počet obyvatelstva, byla tím tato záležitost definitivně skončena. 14. října konal se v sále sokolovny za součinnosti okresní a místní rady osvětové a okresního a místního akč. výboru NF veřejný projev k 10. výročí mnichovské zrady.

6 - vzhledem k tomu, že Karel Chadim podal resignaci na členství v radě v plenu MNV, byl na jeho místo dne 8. listopadu povolán Jindř. Kedzior. 21. listopadu konala se ve dvoraně sokolovny za přítomnosti celé veřejnosti slavnostní schůze MNV v Počátkách, před jejímž zahájení byla uspořádána oslav 52. narozenin presidenta republiky Klementa Gottwalda. Po slav. zahrání fanfár a sborových recitací a písní žactva zdejší měšť. školy, zahájil předseda MNV schůzi a oznámil, že tato byla svolána za tím účelem, abychom oslavili 52. narozeniny presidenta ČSR Klementa Gottwalda a důstojnou manifestací zakončili Týden vzorné práce. Na základě iniciativního návrhu všeplenární schůze místních a závodních organisací KSČ v Počátkách a návrhu rady MNV, plenum MNV jednomyslně schválilo pana presidenta ČSR Klementa Gottwalda k uctění jeho 52. narozenin a z vděčnosti za jeho nehynoucí zásluhy v boji za svobodu našeho národa, za vše, co vykonal pro dělnickou třídu a celý československý národ jmenovati čestným občanem města Počátek, dále schválilo vyhotovení diplomu čestného občanství, znění diplomu a poslalo mu holdovací telegram. Poté předseda MNV p. Longin vylíčil život, práci a zásluhy presidentovy. Text diplomu: Lid města Počátek sešel se na slavnostním zasedání místního národního výboru a svými zástupci udělil Vám, pane presidente, své nejvyšší uznání, čestné občanství. Tuto poctu prokazuje Vám město na českomoravském pomezí, město v historii zvané starožitné město Počátky. Oceňujíce Váš význam Národní fronty, v níž došlo k pevné jednotě pracujících Čechů a Slováků, vzpomínajíce prvého dělníka na slavném stolci presidentském, posíláme vzhůru k slavnému hradu svá pozdravná poselství, že chceme pracovat pro lepší zítřky a uskutečnění světa, v němž není ani hladových, ani ponížených že budeme pracovat pro naplnění zákona, v jehož čele slova svoboda a lid. Toho všeho na svědectví vystavili jsme list pro větší závažnost pečetí opatřený, jsouce té víry, že pocty této neodmítnete. Ráno v Počátkách dne 21. měsíce listopadu l. p. tisícího devítistého čtyřicáteho osmého. Slavnost byla zakončena hymnou.

10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník.

10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník. Rok 1947 10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník. 22. února ONV v Kamenici n. L. podal začátkem r. 1947 žádost, aby v. v. nemocnice

Více

- od 1.1. byla u Jan Pokorného v čp. 351 otevřena volná prodejna nutného výseku masa.

- od 1.1. byla u Jan Pokorného v čp. 351 otevřena volná prodejna nutného výseku masa. Rok 1953 - od 1.1. byla u Jan Pokorného v čp. 351 otevřena volná prodejna nutného výseku masa. 10. ledna za odstupující p. Annu Jírovou, členku MNV, byl povolána p. Marie Holá, děl. plat. záv. a převzala

Více

průměr. teplota -10,9 C, déšť a sníh 19,6mm, nejvyš. sněh. pokr.

průměr. teplota -10,9 C, déšť a sníh 19,6mm, nejvyš. sněh. pokr. Rok 1940 11. ledna bylo -22,8 C 14. ledna uspořádány v Počátkách sokolské okrskové závody lyžařské. Dopoledne závody v běhu na lyžích na trati 12 km dlouhé, odpoledne závody ve sjezdu na lyžích s vrchu

Více

Z kroniky obce Sedlec rok 1956

Z kroniky obce Sedlec rok 1956 Z kroniky obce Sedlec rok 1956 Z činnosti MNV. Rada MNV: s. František Hynk, předseda MNV s. Marie Pundová, tajemnice MNV s. Jaroslav Svoboda, člen rady Rada MNV zasedala pravidelně jednou týdně a na schůzích

Více

Z kroniky obce Sedlec rok 1957

Z kroniky obce Sedlec rok 1957 Z kroniky obce Sedlec rok 1957 Během roku událo se několik velmi významných událostí. Byly to v první řadě volby do všech stupňů národních výborů, které se konaly za velké účasti občanstva dne 19. května

Více

Zápis č. 3/13. Obecním úřadu ve Lhotě.

Zápis č. 3/13. Obecním úřadu ve Lhotě. Zápis č. 3/13 ze zasedání Zastupitelstva obce Lhota, které se konalo dne 31. 1. 2013 od 19 hodin na Obecním úřadu ve Lhotě. Program: 1} Zahájení 2} Volba návrhové komise, ověřovatelů zápisu a zapisovatele

Více

REJSTŘÍK SHROMAŽĎOVACÍ AGENDY: údaje o dění v Jenči

REJSTŘÍK SHROMAŽĎOVACÍ AGENDY: údaje o dění v Jenči PRAMENY K JENEČSKÉ HISTORII Svazek č. 4 REJSTŘÍK SHROMAŽĎOVACÍ AGENDY: údaje o dění v Jenči 1930 1947 Přehled sestavený na základě úředních knih ze SOA Praha Státního okresního archivu Kladno z fondu Okresní

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Svinařov. konaného dne 24. 6. 2015 v 18:00 hod., na OÚ Svinařov v zasedací místnosti

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Svinařov. konaného dne 24. 6. 2015 v 18:00 hod., na OÚ Svinařov v zasedací místnosti konaného dne 24. 6. 2015 v 18:00 hod., na OÚ Svinařov v zasedací místnosti (Pozn.: v zápise jsou přítomní uváděni bez akadem. titulů. V případě, že hlasování není jednomyslné, je hlasování zastupitelů

Více

Zápis č. 10/2017 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne od 20,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice

Zápis č. 10/2017 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne od 20,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice Zápis č. 10/2017 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne 4. 10. 2017 od 20,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice Přítomni: Bc. Přemysl Jež, Ing. František Vašák, Radka Krejčí Vlastimil

Více

- stav ozimů je celkem dobrý. Vrstva sněhu, ležící na polích, dobře chrání ozimy před nočními mrazy.

- stav ozimů je celkem dobrý. Vrstva sněhu, ležící na polích, dobře chrání ozimy před nočními mrazy. Rok 1954 - po získání budovy Místním národním výborem v Počátkách pro účely musejní, byly na počátku roku musejní sbírky z bývalé Počátecké záložny (ul. 25. února) přeneseny postupně do musea, kde jsou

Více

Rok 1951. 9. února MNV dne 9. února dal správu SKP Vl. Hronovi šestitýdenní výpověď za něho jmenován Jaroslav Volejník, bytem v Počátkách.

Rok 1951. 9. února MNV dne 9. února dal správu SKP Vl. Hronovi šestitýdenní výpověď za něho jmenován Jaroslav Volejník, bytem v Počátkách. Rok 1951 9. února MNV dne 9. února dal správu SKP Vl. Hronovi šestitýdenní výpověď za něho jmenován Jaroslav Volejník, bytem v Počátkách. 12. února konala se v sokolovně Mírová manifestace na níž promluvil

Více

Obecní úřad Křeč 95 394 95 Křeč. Přítomní. Program

Obecní úřad Křeč 95 394 95 Křeč. Přítomní. Program Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Křeč konaného dne 4. března 2015 od 20 00 hodin Přítomní Čamra Josef Dvořáček Milan Petrů Václav Plášil Michal Příplata Petr Radosta Jan Somerauer Milan Sváček Josef

Více

Z Á P I S. ze 40. zasedání ZM Sedlice konaného dne od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice

Z Á P I S. ze 40. zasedání ZM Sedlice konaného dne od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice Z Á P I S ze 40. zasedání ZM Sedlice konaného dne 20.12.2017 od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice Přítomno: dle prezenční listiny 8 členů zastupitelstva. Omluveni: p. František Doušek, Ing. Jakub Herman a pan

Více

S T A N O V Y. Název spolku : Spolek Žihelský sbor. Sídlo spolku:; Žihle 56,

S T A N O V Y. Název spolku : Spolek Žihelský sbor. Sídlo spolku:; Žihle 56, S T A N O V Y Název spolku : Spolek Žihelský sbor Sídlo spolku:; Žihle 56, 331 65 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Spolek Žihelský sbor (dále jen spolek ) je spolkem dle zákona č. 89/2012Sb., občanský zákoník,

Více

Zápis z 24. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 5. 9. 2014.

Zápis z 24. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 5. 9. 2014. Zápis z 24. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 5. 9. 2014. Jednání se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Švábově 37. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 20:00 hodin.

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Konaného dne 10. 11. 2014 v 18,00 hodin na Obecním úřadě ve Vohančicích Přítomni: Milan Šejnoha, Roman Nejez, Veronika Slámová, Pavla Poláčková, Ing. Petr

Více

Zdraví, síla, krása. Český vysokoškolský sport oslavil 100 let

Zdraví, síla, krása. Český vysokoškolský sport oslavil 100 let Zdraví, síla, krása. Český vysokoškolský sport oslavil 100 let 100 let trvání českého vysokoškolského sportu založeného v roce 1910 dr. Františkem Smotlachou dnes oslavila Česká asociace univerzitního

Více

Z Á P I S. z 44. zasedání ZM Sedlice konaného dne od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice

Z Á P I S. z 44. zasedání ZM Sedlice konaného dne od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice Z Á P I S z 44. zasedání ZM Sedlice konaného dne 25.4.2018 od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice Přítomno: dle prezenční listiny 6 členů zastupitelstva. Po 10 min. od zahájení se dostavil p. Jaroslav Šavrda. Omluveni:

Více

PŘÍLOHA B 2 PROGRAMY JEDNÁNÍ SCHŮZÍ PŘEDSEDNICTVA OKRESNÍHO VÝBORU KSČ 1966 1976

PŘÍLOHA B 2 PROGRAMY JEDNÁNÍ SCHŮZÍ PŘEDSEDNICTVA OKRESNÍHO VÝBORU KSČ 1966 1976 PŘÍLOHA B 2 PROGRAMY JEDNÁNÍ SCHŮZÍ PŘEDSEDNICTVA OKRESNÍHO VÝBORU KSČ 1966 1976 [1] [2] Zápis ze schůze byra (předsednictva) OV KSČ 12. 1. 1966 1966 A 98 1. Kádrové návrhy 2. Organizační záležitosti 3.

Více

Č.K.V. Král. Vinohrady

Č.K.V. Král. Vinohrady Archiv sportu a tv inventář č. 97 NAD č. 242 Č.K.V. Král. Vinohrady (Cyklistický oddíl: TJ Sokol Vinohrady, TJ Spartak Praha Stalingrad, TJ Bohemians ČKD) 1882 1972 V Praze 2011 Lucie Swierczeková Ú v

Více

Novotný Jiří. Program :

Novotný Jiří. Program : Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Železný Brod konaného dne 5. 11. 2018 Zasedání bylo zahájeno v 16:00 hod. a skončeno v 16:45 hod. Z celkového počtu 15 zastupitelů bylo přítomno 13 členů,

Více

Z Á P I S R-04-2015 ze zasedání Rady Obce Tuchlovice konaného dne 2. 3. 2015

Z Á P I S R-04-2015 ze zasedání Rady Obce Tuchlovice konaného dne 2. 3. 2015 Z Á P I S R-04-2015 ze zasedání Rady Obce Tuchlovice konaného dne 2. 3. 2015 Zahájeno: v 16:30 hod. Přítomni: Mgr. Jaroslav Pošta, Mgr. Jan Bejček, Iva Pencová, Ing. Křižan Michal, Ing.Fojt Stanislav Omluveni:

Více

Z KRONIKY VELKÉ LHOTY

Z KRONIKY VELKÉ LHOTY Z KRONIKY VELKÉ LHOTY 1894 Sepsaný při schůzi sboru dobrovolných hasičů obce Velké Lhoty. Odbývané dne 26. března 1894 v hostinci p. Františka Kobsy ve Velké Lhotě. Věc Nejprve předloženy byly vzorky na

Více

Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I. Úvodní ustanovení

Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I. Úvodní ustanovení Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: MDA RIDE z. s. 2. Sídlo spolku: Zubatého 10 / 330, 150 00 - Praha 5 3. MDA RIDE, z. s. je spolek ve smyslu ustanovení 214 a násl. zák. č.

Více

Zápis z XXIII. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne

Zápis z XXIII. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne Zápis z XXIII. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne 29. 3. 2005 Starosta zahájil zasedání v 19.00 hod. a přivítal přítomné. Přítomno dle prezenční listiny 8 členů zastupitelstva. Zapisovatel: pí

Více

Zápis č. 4/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Voleč, konaného dne od 18:00 hodin

Zápis č. 4/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Voleč, konaného dne od 18:00 hodin OBEC VOLEČ, 533 41 Lázně Bohdaneč, IČO : 00274593 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zápis č. 4/2015 z veřejného zasedání

Více

SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM

SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM Odhalení památníku starostou Ing. Jiřím Černým a generálem Ing. Jiřím Kubalou V odpoledních hodinách 30. dubna 2013, v den 68. výročí osvobození Buchlovic

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 31. 1. 2011

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 31. 1. 2011 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 31. 1. 2011 Zasedání zahájeno: v 18:00 hodin Místo konání: kancelář obecního úřadu Počet zastupitelů: 9 Přítomni: 8- Chadimová Pavla, Holánek Josef, Bajerová

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ PLAŇANY. I. Název spolku

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ PLAŇANY. I. Název spolku STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ PLAŇANY Název spolku zní: Spolek rodičů při ZŠ Plaňany Zkratka názvu: SRZŠ Plaňany I. Název spolku II. Právní forma a sídlo spolku 1. Spolek rodičů při ZŠ Plaňany (dále jen

Více

Obec Sedlice Sedlice 67, Humpolec, IČO tel: , ,

Obec Sedlice Sedlice 67, Humpolec, IČO tel: , , Zápis č.1/2018 (ANONYMIZOVANÝ) z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Sedlice Den konání: 03.11.2018 Místo jednání: Začátek jednání: Konec jednání: Přítomní zastupitelé: Přítomní hosté: Zasedací místnost

Více

Zápis z 18. zasedání zastupitelstva města Strmilov konaného dne

Zápis z 18. zasedání zastupitelstva města Strmilov konaného dne č.j.: ST-0197/2017/Sed Zápis z 18. zasedání zastupitelstva města Strmilov konaného dne 28. 02. 2017 Místo konání: Městský úřad Strmilov Začátek: 18.00 hod. Zasedání řídil: střídavě starosta Jaromír Krátký

Více

Zápisy ze zasedání po volbách do místního zastupitelstva 2012

Zápisy ze zasedání po volbách do místního zastupitelstva 2012 Rok 2012 Zápisy ze zasedání po volbách do místního zastupitelstva 2012 Obec Obecní úřad Velká Chyška Rok 2012 ZÁPIS z 12. zasedání zastupitelstva obce Velká Chyška konaného dne 24. ledna 2012 od 19 Přítomni:

Více

KRAJSKÁ RADA PKO ČUS Zápis č. 10/2015

KRAJSKÁ RADA PKO ČUS Zápis č. 10/2015 PARDUBICKÁ KRAJSKÁ ORGANIZACE K VINICI 1901, 530 02 PARDUBICE e-mail: pko.cus@seznam.cz IČO 70926344 Bankovní spojení: Č.S. A.S. Č.Ú. 1206352399/0800 KRAJSKÁ RADA PKO ČUS Zápis č. 10/2015 z 10. zasedání

Více

OBČANSKO-DĚLNICKÁ BESEDA KOMÁROV

OBČANSKO-DĚLNICKÁ BESEDA KOMÁROV Státní oblastní archiv v Praze Státní okresní archiv Beroun OBČANSKO-DĚLNICKÁ BESEDA KOMÁROV 1870 1909 INVENTÁŘ Číslo listu NAD: 1254 Evidenční číslo pomůcky: 822 Kateřina Fryaufová Beroun 2010 Úvod I.

Více

PŘÍLOHY. Příloha 1: Volební výsledky z května roku VEBER, V.: Osudové únorové...; str. 51.

PŘÍLOHY. Příloha 1: Volební výsledky z května roku VEBER, V.: Osudové únorové...; str. 51. 8 Přílohy Příloha 1: Volební výsledky z května roku 1946...78 Příloha 2: První strana anonymního dopisu prezidentu Benešovi....79 Příloha 3: Schéma organizace civilního oddělení Kanceláře prezidenta republiky...80

Více

Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ

Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ 470 05 581 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2017 Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s., zapsaný ve spolkovém rejstříku Městského soudu v Praze, v oddílu

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice. konaného dne Návrh programu zasedání ZO Nedrahovice:

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice. konaného dne Návrh programu zasedání ZO Nedrahovice: 1 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice konaného dne 30.8.2017 Termín: středa 30.8.2017 od 20 hodin, hasičárna Bor Návrh programu zasedání ZO Nedrahovice: 1) Zahájení zasedání 2) Určení zapisovatele

Více

Zdroje informací k historickému projektu:

Zdroje informací k historickému projektu: Zdroje informací k historickému projektu: Veronika Nováková: Starostové - V roce 1900 byl starosta pan Myslík, později Staněk - V roce 1907 byl starostou Frant. Kaněra - V roce 1908 už pan Frant. Stejskal

Více

HOSTIVICKÝ ULIČNÍK. Historický vývoj ulic a domů v Hostivici. Park T. G. Masaryka

HOSTIVICKÝ ULIČNÍK. Historický vývoj ulic a domů v Hostivici. Park T. G. Masaryka HOSTIVICKÝ ULIČNÍK Historický vývoj ulic a domů v Hostivici Park T. G. Masaryka Hostivice, březen 2011 Park T. G. Masaryka 2 UPOZORNĚNÍ Tento dokument je součástí díla Hostivický uličník, které obsahuje

Více

Zápis č. 5/2016 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne od 20,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice

Zápis č. 5/2016 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne od 20,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice Zápis č. 5/2016 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne 5. 5. 2016 od 20,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice Přítomni: Bc. Přemysl Jež, Věra Brambůrková, Vlastimil Krejčí, Radka

Více

Zápis z 19. jednání zastupitelstva obce Tuřany, konaného dne 18. června 2012 od 16,00 hodin na obecním úřadě v knihovně.

Zápis z 19. jednání zastupitelstva obce Tuřany, konaného dne 18. června 2012 od 16,00 hodin na obecním úřadě v knihovně. Zápis z 19. jednání zastupitelstva obce Tuřany, konaného dne 18. června 2012 od 16,00 hodin na obecním úřadě v knihovně. Přítomni dle prezenční listiny příloha č. 2 Zasedání zastupitelstva obce Tuřany

Více

Zápis č. 4/2013. Ze zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konané 9. prosince 2013 v zasedací místnosti města Proseč

Zápis č. 4/2013. Ze zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konané 9. prosince 2013 v zasedací místnosti města Proseč Zápis č. 4/2013 Ze zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konané 9. prosince 2013 v zasedací místnosti města Proseč Přítomni: dle prezenční listiny 4. zasedání Zastupitelstva města Proseč v roce 2013 proběhlo

Více

Obecní úřad Křeč 95 394 95 Křeč. Přítomní. Program

Obecní úřad Křeč 95 394 95 Křeč. Přítomní. Program Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Křeč konaného dne 27. února 2014 Přítomní Čamra Josef Dvořáček Milan Petrů Václav Příplata Petr Radosta Jan Somerauer Milan Sváček Josef Truhlář František Program

Více

STANOVY Spolku Spolek majitelů lesa Rašín

STANOVY Spolku Spolek majitelů lesa Rašín STANOVY Spolku Spolek majitelů lesa Rašín I. Úvodní ustanovení a výklad pojmů pro účely těchto stanov 1. "OZ" se rozumí zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, 2. "Pozemky Spolku" se rozumí souhrnné označení

Více

Sochy, pomníky a pamětní desky

Sochy, pomníky a pamětní desky Hostivické památky Sochy, pomníky a pamětní desky Před vchodem do kostela stojí kříž na kamenném podstavci z roku 1838. Barokní sochy svatého Jana Nepomuckého a Františka z Assisi, které toto zákoutí doplňují,

Více

Zápis č. 8/2011. ze zasedání ZO Malotice ze dne od 19:00 hod., v zasedací místnosti obecního úřadu v Maloticích

Zápis č. 8/2011. ze zasedání ZO Malotice ze dne od 19:00 hod., v zasedací místnosti obecního úřadu v Maloticích Zápis č. 8/2011 ze zasedání ZO Malotice ze dne 28.9. 2011 od 19:00 hod., v zasedací místnosti obecního úřadu v Maloticích. Přítomni: Jirkovská Radka, Mgr. Tereza Jirkovská, Kallaschová Bohumila, Kaše Jiří,

Více

Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ

Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ 470 05 581 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2016 Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s., zapsaný ve spolkovém rejstříku Městského soudu v Praze, v oddílu

Více

Vzpomínka na události roku 1938 v Lužických horách

Vzpomínka na události roku 1938 v Lužických horách Vzpomínka na události roku 1938 v Lužických horách Osmé výročí odhalení Pomníku československých hraničářů na hraničním přechodu Dolní Světlá Waltersdorf 1. října 2011 1/5 V sobotu 1. října 2011 se v Dolní

Více

Zápis z členské schůze družstva

Zápis z členské schůze družstva Zápis z členské schůze družstva Datum: 15. 4. 2010 Doba konání: Od 18.30 hod do 21.00 hod. Místo: Dům Seniorů LUKÁŠ, Zasedací místnost., Trávníčkova 1746, Praha 13 Program jednání: 1. Zahájení, Volba orgánů

Více

Zápis z 15. zasedání zastupitelstva obce Záblatí ze dne

Zápis z 15. zasedání zastupitelstva obce Záblatí ze dne Zápis z 15. zasedání zastupitelstva obce Záblatí ze dne 10.05.2016 Místo konání: zasedací místnost OÚ v Záblatí Začátek: 19,30 hodin Zasedání řídil: starosta obce Ing. Vladislav Klabouch Přítomno: 7 členů

Více

OBEC VYSOKÉ. Vysoké 34, Žďár nad Sázavou, 59101, IČO:00842397, Tel.:723447394, Email: obecvysoke@tiscali.cz ZÁPIS A USNESENÍ Z ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ

OBEC VYSOKÉ. Vysoké 34, Žďár nad Sázavou, 59101, IČO:00842397, Tel.:723447394, Email: obecvysoke@tiscali.cz ZÁPIS A USNESENÍ Z ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ OBEC VYSOKÉ Vysoké 34, Žďár nad Sázavou, 59101, IČO:00842397, Tel.:723447394, Email: obecvysoke@tiscali.cz ZÁPIS A USNESENÍ Z ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ OBECNÍHO ZASTUPITELSTVA č.01/13 ve Vysokém konaného dne 1.2.2013

Více

Zahájení zasedání zastupitelstva

Zahájení zasedání zastupitelstva Zápis z 4. zasedání Zastupitelstva obce Těškov, konaného dne 29.8. 2012 od 18:00 hodin. V zasedací místnosti obecního úřadu Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Těškov (dále též

Více

Zápis z 36. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne

Zápis z 36. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne Zápis z 36. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne 14. 12. 2009 Starosta zahájil zasedání v 17:00 hodin a přivítal přítomné. Dle prezenční listiny přítomno 9 členů zastupitelstva. Omluveno: 3 Zapisovatel:

Více

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Nevcehle konaného dne

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Nevcehle konaného dne Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Nevcehle konaného dne 17.12.2014 Přítomni: Hák Libor, Hemza Rostislav, Hirš Karel, ing. Hiršová Jitka (účetní obce), Poukar Jiří, Poukar Radim, Poukar Václav, Soukupová

Více

Z Á P I S. ze 7. zasedání ZM Sedlice konaného dne od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice

Z Á P I S. ze 7. zasedání ZM Sedlice konaného dne od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice Z Á P I S ze 7. zasedání ZM Sedlice konaného dne 22.4.2015od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice Přítomno: dle prezenční listiny 10 členů zastupitelstva. Omluveni: p. David Vágner 1. Zahájení Starosta města přivítal

Více

Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne

Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 28.6.2018 Přítomni: Uhrová Ivana, Netolička Zdeněk, Ing. Macek Jan, Koukal Ladislav, Ing. Mastný Martin, Koukal Antonín, Vejmělková

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 5. 11. 2012

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 5. 11. 2012 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 5. 11. 2012 Zasedání zahájeno: v 18:00 hodin Místo konání: kancelář obecního úřadu Počet zastupitelů: 9 Přítomni: Chadimová Pavla, Holánek Josef, Bajerová

Více

Moravské Bránice 74, IČ: Zápis č.62

Moravské Bránice 74, IČ: Zápis č.62 Zápis č.62 o členské schůzi Bráničánek, z.s konané v sobotu 20.02.2016 od 18:00 hod. v Hospodě na Vodárně (nekuřácký salon). Přítomni (dle prezenční listiny): 1001, 1002, 1003, 1006, 1007, 1010, 1011,

Více

U S N E S E N Í. 21. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 12. prosince 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích

U S N E S E N Í. 21. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 12. prosince 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích U S N E S E N Í 21. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 12. prosince 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích Jedná se o upravenou verzi z důvodu dodržení přiměřenosti zveřejňovaných

Více

Vzdělavatelský odbor ČOS. soutěž pro mládež. Naše sokolovna. Rok sokolské architektury. Sokolský hrad. Tělocvičná jednota Sokol Moravské Budějovice

Vzdělavatelský odbor ČOS. soutěž pro mládež. Naše sokolovna. Rok sokolské architektury. Sokolský hrad. Tělocvičná jednota Sokol Moravské Budějovice Vzdělavatelský odbor ČOS soutěž pro mládež Naše sokolovna Rok sokolské architektury Sokolský hrad Tělocvičná jednota Sokol Moravské Budějovice Tovačovského sady 80, 676 02 Moravské Budějovice Sokolská

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Kolomuty konaného dne 7.února 2011 v zasedací místnosti obecního úřadu od 18:00 hod.

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Kolomuty konaného dne 7.února 2011 v zasedací místnosti obecního úřadu od 18:00 hod. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Kolomuty konaného dne 7.února 2011 v zasedací místnosti obecního úřadu od 18:00 hod. Přítomni: p. Štecha Jaroslav, p. Král Václav, p. Červinka Jaromír, pí Landecká

Více

Zápis z jednání zastupitelstva obce č. 5/2016, které se konalo od v zasedací místnosti budovy Obecního úřadu Skryje

Zápis z jednání zastupitelstva obce č. 5/2016, které se konalo od v zasedací místnosti budovy Obecního úřadu Skryje Zápis z jednání zastupitelstva obce č. 5/2016, které se konalo 19.12.2016 od 19.00 v zasedací místnosti budovy Obecního úřadu Skryje Přítomni: Tomáš Jelínek, Jaroslav Houba, Josef Jedlička, Milada Grillová,

Více

Zápis č. 25/2013. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 8. října 2013 v kanceláři starosty města Proseč

Zápis č. 25/2013. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 8. října 2013 v kanceláři starosty města Proseč Zápis č. 25/2013 Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 8. října 2013 v kanceláři starosty města Proseč Přítomni: Host: Jan Macháček, František Skála, Karel Hloušek, Pavel Čermák, Mgr. Lenka Žežulková Mgr.

Více

Zápis z 2. zasedání zastupitelstva města Abertamy konané dne od 17:00 hodin. v zasedací místnosti Městského úřadu Abertamy

Zápis z 2. zasedání zastupitelstva města Abertamy konané dne od 17:00 hodin. v zasedací místnosti Městského úřadu Abertamy Zápis z 2. zasedání zastupitelstva města Abertamy konané dne 21.11.2018 od 17:00 hodin v zasedací místnosti Městského úřadu Abertamy Upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Zápis č.2/2014. ze zasedání zastupitelstva obce Sedlice ze dne

Zápis č.2/2014. ze zasedání zastupitelstva obce Sedlice ze dne Zápis č.2/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Sedlice ze dne 15. 12. 2014 místo jednání: zasedací místnost Obecního úřadu Sedlice začátek jednání: 18:00 hodin konec jednání: 21:00 přítomni: p. Vladimír

Více

USNESENÍ č. 4/2013. Z 4. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 9. prosince 2013 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin

USNESENÍ č. 4/2013. Z 4. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 9. prosince 2013 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin USNESENÍ č. 4/2013 Z 4. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 9. prosince 2013 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin Přítomni: dle prezenční listiny Kontrola usnesení z minulého zasedání

Více

Zápis. z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Siřejovice, konané dne od 18,00 hodin.

Zápis. z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Siřejovice, konané dne od 18,00 hodin. Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Siřejovice, konané dne 7.11.2014 od 18,00 hodin. Zasedání Zastupitelstva obce Siřejovice bylo zahájeno v 18,05 hod předsedajícím JUDr Hamerlem Františkem.

Více

Volební řád pro volby delegátů na Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Krušnohor

Volební řád pro volby delegátů na Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Krušnohor Volební řád pro volby delegátů na Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Krušnohor Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 14.6.2007 14.6.2007 0 Dne: 14.6.2007 Dne: 14.6.2007 1 / 6 Výklad pojmů

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 2. 2014

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 2. 2014 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 2. 2014 Zasedání zahájeno: v 18:00 hodin Místo konání: kancelář obecního úřadu Počet zastupitelů: 9 Přítomni: 6 - Chadimová Pavla, Holánek Josef, Bajerová

Více

Obec Nedrahovice. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice konaného dne 27.6. 2012 v 19 hodin

Obec Nedrahovice. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice konaného dne 27.6. 2012 v 19 hodin Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice konaného dne 27.6. 2012 v 19 hodin Návrh programu zasedání OZ Nedrahovice na červen 2012 Termín: středa 27. 06. 2012 od 19 hodin v budově hasičárny v Kamenici

Více

ROK 1986. Úvod. Volby MNV

ROK 1986. Úvod. Volby MNV ROK 1986 Úvod Rok 1986 se vyznačoval závažnými vnitropolitickými událostmi především konáním sjezdu KS SSSR a ostatních socialistických států, u nás konáním 17. sjezdu KSČ ve dnech 24. 28. března v Praze.

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

VÝBĚR FOTOGRAFIÍ Z FOTOKRONIKY Č STRANA 1-10 STRANA 1 STRANA 2

VÝBĚR FOTOGRAFIÍ Z FOTOKRONIKY Č STRANA 1-10 STRANA 1 STRANA 2 VÝBĚR FOTOGRAFIÍ Z FOTOKRONIKY Č.2 1945-1980 STRANA 1-10 STRANA 1 STRANA 2 Stará náves s prašnou silnicí z r.1945. Domy: č.p.76 maj. Krejči Emilie - zbouráno č.p.48 maj. Balatka Ant. - zbouráno č.p.137

Více

KSČ místní výbor Chrást

KSČ místní výbor Chrást Státní okresní archiv Plzeň-sever se sídlem v Plasích KSČ místní výbor Chrást 1950 1964 INVENTÁŘ Číslo listu NAD: 1058 Evidenční číslo pomůcky: 164 Kateřina Nová Plasy 2005 Obsah Obsah 2 Úvod I. Vývoj

Více

28/X 1920 oslaven slavnostní schůzí obecního zastupitelstva v nově otevřené zasedací síni, z níž zaslán telegram panu presidentu Masarykovi.

28/X 1920 oslaven slavnostní schůzí obecního zastupitelstva v nově otevřené zasedací síni, z níž zaslán telegram panu presidentu Masarykovi. Po válce Poměry poválečné neuklidňovaly se tak rychle, jak jsme si zprvu myslili. Když nastal mír, domnívali jsme se, že je konec všem svízelům. Duševní život ovšem je docela jiný v svobodné republice,

Více

Místní správní komise Bohuslav (1929)

Místní správní komise Bohuslav (1929) Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Místní správní komise Bohuslav (1929) 1945-1946 Inventář Číslo EL NAD: 527 Evidenční číslo pomůcky: 61 Jana Zímová Tachov 2006 Obsah Úvod...3-7

Více

ZOO Praha a botanická zahrada

ZOO Praha a botanická zahrada 5.10. 2014 ZOO Praha a botanická zahrada 5.12.2014 Proběhlo slavnostní otevření rozhledny na Pekelném kopci Rozsvícení stromku 2014 Mikuláš 5.12.2014 Zpívání pod stromem, rozdávání Betlémského světla 20.12.2014

Více

Základní devítiletá škola Benešovice

Základní devítiletá škola Benešovice Státní okresní archiv Tachov Základní devítiletá škola Benešovice 1946-1977 Inventář Číslo listu NAD: 495 Evidenční pomůcka č. 27 Jan Edl, Dana Bízová Tachov 2005 Obsah Úvod...3-5 I. Vývoj původce fondu...3-4

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březina, konaného dne od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březina, konaného dne od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březina, konaného dne 23. 2. 205 od 8:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu Přítomní zastupitelé (dle prezenční listiny): Martin Habáň, Martina Burjanová, Petra

Více

Stanovy spolku Klub důchodců v Sadové z.s.

Stanovy spolku Klub důchodců v Sadové z.s. Stanovy spolku Klub důchodců v Sadové z.s. Článek 1 Základní ustanovení 1. Název spolku: Klub důchodců v Sadové z.s. (dále též spolek ) 2. Sídlo spolku: 544 01 Dvůr Králové nad Labem, Sadová čp. 2755 3.

Více

dne 15. března 2006 v 19,00 hodin

dne 15. března 2006 v 19,00 hodin Obecní úřad ve Vohančicích zve všechny občany na Veřejné zasedání Zastupitelstva obce Vohančice, které se koná dne 15. března 2006 v 19,00 hodin v budově Obecního úřadu ve Vohančicích Návrh programu: 1.

Více

Z Á P I S. ze 4. zasedání ZM Sedlice konaného dne od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice

Z Á P I S. ze 4. zasedání ZM Sedlice konaného dne od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice Z Á P I S ze 4. zasedání ZM Sedlice konaného dne 27.3.2019 od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů zastupitelstva. Omluveni: p. František Doušek, Ing. Jakub Herman 1. Zahájení

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1947 Vyhlásené: 19.06.1947 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 98. V y h l á š k a m i n

Více

Kronika obce Věžky. Duben Obecní záležitosti: Zápis č. 11/2012. ze zasedání zastupitelstva obce Věžky konaného dne na OÚ ve Věžkách

Kronika obce Věžky. Duben Obecní záležitosti: Zápis č. 11/2012. ze zasedání zastupitelstva obce Věžky konaného dne na OÚ ve Věžkách Kronika obce Věžky Duben 2012 Obecní záležitosti: Zápis č. 11/2012 ze zasedání zastupitelstva obce Věžky konaného dne 11.04.2012 na OÚ ve Věžkách Přítomni: 4 členi zastupitelstva Bedřich Gardavský, Simona

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 19. 2. 2015 Prezenční listina Přítomni: A. Svoboda, L. Císařovská, J. Horský, H. Novotná, J. Novotný, M. Pražáková-Seligová, P. Himl, N. Maslowski F. Schneider, J. Mára,

Více

ZÁPIS Z NÁHRADNÍ ČLENSKÉ SCHŮZE A+B DRUŽSTVA ZE DNE

ZÁPIS Z NÁHRADNÍ ČLENSKÉ SCHŮZE A+B DRUŽSTVA ZE DNE ZÁPIS Z NÁHRADNÍ ČLENSKÉ SCHŮZE A+B DRUŽSTVA ZE DNE 30. 11. 2005 Z důvodu neusnášeníschopnosti řádné členské schůze A+B družstva, se sídlem Jabloňová 2136/11, Praha 10 (dále jen družstvo), konané dne 15.11.2005,

Více

Program 5. schůze Rady městyse Moravská Nová Ves:

Program 5. schůze Rady městyse Moravská Nová Ves: Zápis z 5. schůze Rady městyse Moravská Nová Ves, konané dne 10.1. 2011 v 17.00 hod. v kanceláři starosty, nám. Republiky 107 Přítomni: Členové rady Mgr. Bc. Marek Košut Kučera Jaroslav Gréeová Eva Ing.

Více

USNESENÍ ústavně právního výboru z 81. schůze dne 26. ledna 2017

USNESENÍ ústavně právního výboru z 81. schůze dne 26. ledna 2017 PS170052962 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2017 7. volební období 282 USNESENÍ ústavně právního výboru z 81. schůze dne 26. ledna 2017 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 553/1991

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Blevice, konaného dne , od 18:00 hodin na obecním úřadě

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Blevice, konaného dne , od 18:00 hodin na obecním úřadě Obec Blevice Zastupitelstvo obce Blevice č. 9/2013 Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Blevice, konaného dne 16. 12. 2013, od 18:00 hodin na obecním úřadě Přítomni: Václav Krejžík, Pavla Černá, František

Více

Zápis č. 3/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko

Zápis č. 3/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Zápis č. 3/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne 14.2.2011 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Počet členů zastupitelstva obce: 9 Přítomno členů podle prezenční

Více

S T E J N O P I S N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S

S T E J N O P I S N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S S T E J N O P I S N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S NZ 947/2012 strana prvá sepsaný dnes, dne třicátého srpna roku dva tisíce dvanáct (30.08.2012) Mgr. Pavlem Vavříčkem, notářem v Brně, v jeho notářské kanceláři

Více

Zápis č. 7 z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Žilina konaného dne od 18:00 hodin na sále Sokolovny

Zápis č. 7 z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Žilina konaného dne od 18:00 hodin na sále Sokolovny Zápis č. 7 z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Žilina konaného dne 29. 10. 2018 od 18:00 hodin na sále Sokolovny Zasedání Zastupitelstva obce Žilina bylo zahájeno v 18:00 hodin dosavadním místostarostou

Více

Z Á P I S. z 8. zasedání ZM Sedlice konaného dne od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice

Z Á P I S. z 8. zasedání ZM Sedlice konaného dne od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice Z Á P I S z 8. zasedání ZM Sedlice konaného dne 27.5.2015 od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů zastupitelstva. Omluveni: p. David Vágner, p. Čeněk Prokopec 1. Zahájení

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č.17 / 2013, které se konalo dne 9. 12. 2013

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č.17 / 2013, které se konalo dne 9. 12. 2013 Obec Loučka, Loučka č.76, 783 22 Cholina IČO: 00576247 e-mail: obec.loucka@volny.cz Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č.17 / 2013, které se konalo dne 9. 12. 2013 Přítomni : Leo Kordas, Martin

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Svinařov. konaného dne 22. 4. 2015 v 18:00 hod., na OÚ Svinařov v zasedací místnosti

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Svinařov. konaného dne 22. 4. 2015 v 18:00 hod., na OÚ Svinařov v zasedací místnosti konaného dne 22. 4. 2015 v 18:00 hod., na OÚ Svinařov v zasedací místnosti (Pozn.: v zápise jsou přítomní uváděni bez akadem. titulů. V případě, že hlasování není jednomyslné, je hlasování zastupitelů

Více

OBEC OSTŘEDEK Ostředek 60, p.chocerady tel

OBEC OSTŘEDEK Ostředek 60, p.chocerady tel Ustavující zasedání zastupitelstva obce Ostředek č. 1/2018 dne 29. října 2018 Místo konání: Sál restaurace, Ostředek 43 Začátek zasedání: 17:40 hod Přítomni: Ing. Marek Škvor, Blanka Svobodová, Mgr. Pavel

Více

Zasedání zastupitelstva obce Vílanec č. 11 dne v 17 hodin

Zasedání zastupitelstva obce Vílanec č. 11 dne v 17 hodin Zasedání zastupitelstva obce Vílanec č. 11 dne 18.8. 2015 v 17 hodin Zápis: Zasedání zastupitelstva obce zahájila a řídila starostka obce Vílanec Lenka Maršánová dne 18.8. 2015 v 17 hodin a ukončila ve

Více

Zápis č. 11/2017 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne od 19,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice

Zápis č. 11/2017 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne od 19,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice Zápis č. 11/2017 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne 1. 11. 2017 od 19,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice Přítomni: Bc. Přemysl Jež, Ing. František Vašák, Věra Brambůrková,

Více

z 11. zasedání Zastupitelstva obce Miroslavské Knínice konaného dne 17. února 2016 v 18.00hod.

z 11. zasedání Zastupitelstva obce Miroslavské Knínice konaného dne 17. února 2016 v 18.00hod. Obec Miroslavské Knínice Zastupitelstvo obce Miroslavské Knínice ZÁPIS z 11. zasedání Zastupitelstva obce Miroslavské Knínice konaného dne 17. února 2016 v 18.00hod. Přítomni : Ing. Jiří Balík, Bc. Petr

Více