Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR VÝSLEDKY ŠETŘENÍ V ORP ŘÍČANY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR VÝSLEDKY ŠETŘENÍ V ORP ŘÍČANY"

Transkript

1 Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR VÝSLEDKY ŠETŘENÍ V ORP ŘÍČANY V Říčanech Koordinátorka meziobecní spolupráce v území Mgr. Karolina Emanuelová Pracovnice pro tvorbu analýz a strategií Mgr. Ludmila Třeštíková a Pavlína Filková Asistentka projektu Mgr. Markéta Žilková

2 Dotazník PMOS 1. část aktualizace- shrnutí 37 obcí (více než 71% z celkového počtu) 3 DSO (37,5% z celkového počtu, 50 % z počtu DSO, které mají sídlo v SO ORP Říčany) obce DSO odpověděly 29% neodpověděly 71% odpověděly neodpověděly sídlí mimo SO ORP (neodpověděly) 38% 37% 25%

3 1. V jakých oblastech výborně či velmi dobře spolupracujete se sousedními (případně blízkými) obcemi? Představitelé DSO hodnotí obecně v rámci DSO. V SO ORP Říčany jsou svazky obcí, které se specializují na vodovody (SO Vodovod Kamenicko, SO Region Jih, DSO JEKOZ), s jejich fungováním jsou obce spokojené nejvíce. Obce také spolupracují v krizových situacích (např. povodně) a při řešení problematiky školství. Některé pořádají i společné kulturní a sportovní aktivity. 2. V jakých oblastech se Vám nedaří navázat spolupráci se sousedními (nebo blízkými) obcemi? Představitelé DSO hodnotí obecně v rámci DSO. Obce by často rády spolupracovaly v odpadovém hospodářství, ale kvůli časové náročnosti a složitosti se spolupráce příliš neuskutečňuje. Vzhledem k velkému počtu dětí a nedostatečné kapacitě škol je oblast školství největším problémem ORP. Starostové si často stěžují na špatné fungování DSO Ladův kraj, který se specializuje na cestovní ruch.

4 3. Jak hodnotíte spolupráci mezi sousedními obcemi (tedy s těmi, se kterými sousedí vaše katastrální území; představitelé DSO hodnotí obecně v rámci DSO)? Pokud hodnotíte v otázce 3 známkou 4 nebo 5, prosím stručně uveďte příčiny: Starostové jsou se spoluprací s okolními obcemi většinou spokojeni a říkají, že se dokáží domluvit. Některé obce jsou však hodnoceny negativně (ale stává se, že s jednou obcí má dotyčná dobré vztahy, s druhou špatné), většinou kvůli nezájmu, případně hrají roli i osobní vztahy, méně majetkové spory. Obce na okrajích SO ORP hodnotily i sousedy mi své ORP (většinou 2, nebo 4).

5 4. Jak hodnotíte spolupráci s obcemi v rámci mikroregionu/ů (DSO)? Představitelé DSO hodnotí jen své DSO. Na území SO ORP Říčany se nachází 8 svazků obcí. Většina obcí je členem některého z nich, často i dvou, v některých případech dokonce tří. Nejlépe jsou hodnoceny svazky, které slouží k zajištění vodovodu (SO Regin Jih - 1,4, SO Vodovod Kamenicko - 2, DSO JEKOZ 3,3). Nejhůře byly hodnoceny svazky SO Ny-Ko (4), jehož členem je však na území ORP pouze jedna obec. Stejně dopadl i SO pro dopravu v pražském jižním regionu, který na naše území zasahuje na západě, v současné sobě se připravuje obnova činnosti. Ze svazků soustředících se na cestovní ruch, které však mají větší potenciál meziobecní spolupráce, je nejlépe hodnoceno DSO Malé Posázaví (2), které však do našeho SO zasahuje jen okrajově. Pro institucionalizaci nové formy spolupráce by se zřejmě nejlépe hodil DSO Ladův kraj (3,4), který je však hodnocen negativně z důvodu špatného řízení (případně i nezájmu). Pro oblast v okolí Kostelce nad Černými lesy by se hodilo spíše Sdružení obcí mikroregionu Černokostelecko (3,1), protože geograficky i v oblastech problémů je toto území Říčanům vzdáleno. Podle dosavadních zkušeností je vhodnější pro spolupráci pracovat na menším území (stejné problémy, snažší domluva a dospění k řešení).

6 4 2 0 DSO JEKOZ 1 2 3, respondentů průměrné Svazek obcí, který se specializuje na společný vodovod. Členy jsou obce východní části správního obvodu pověřeného obecního úřadu Kostelec nad Černými lesy. Jeho je nejednoznačné, v případě negativního jde o nezájem a majetkové spory. 15 DSO Ladův kraj ,4 4 5 respondentů průměrné Více než čtyři pětiny, kteří sdělili důvod negativního, uvedli špatné řízení DSO, podle ostatních je důvodem nezájem. V současné době se specializuje na cestovní ruch, nicméně jeho strategie zahrnuje mnohem více oblastí. Členy je většina obcí, které spadají pod Říčany jako pod pověřený obecní úřad, a dvě pětiny obcí, které spadají pod pověřený obecní úřad Kamenice. Z těchto důvodů by v rámci budoucí meziobecní spolupráce bylo vhodné využít tento svazek obcí. DSO Malé Posázaví respondentů průměrné Členy DSO Malé Posázaví jsou obce na jihu SO ORP Říčany, většina členských obcí patří pod ORP Benešov. Jeho činnost zahrnuje rozvoj mikroregionu a zvláště cestovního ruchu. S jeho činností jsou obce spokojeny.

7 Sdružení obcí mikroregionu Černokostelecko ,1 4 5 respondentů průměrné Sdružení obcí mikroregionu Černokostelecka působí téměř na celém správním obvodu obce s pověřeným úřadem Kostelec nad Černými lesy a okrajově zasahuje i do sousedního ORP Český Brod. Zabývá se rozvojem regionu a zvláště cestovním ruchem. Jeho není jednoznačné. V případě negativního je uváděn více než dvěma pětinami respondentů nezájem, téměř třetina si myslí, že sdružení má špatnou oblast spolupráce. Uvedeno bylo také špatné řízení a majetkové spory. Nicméně vzhledem ke geografické působnosti a oblastem činnosti, kterými se zabývám, by bylo vhodné toto sdružení transformovat a použít v budoucí meziobecní spolupráci. SO Ny-Ko má v SO ORP Říčany pouze jednu členskou obec, která ho z důvodů nezájem a majetkových sporů hodnotí negativně. Tento svazek se specializuje na společné odpadové hospodářství.

8 4 2 0 SO pro dopravu v pražském jižním regionu respondentů průměrné Svazek obcí pro dopravu v pražském jižním regionu má v SO ORP Říčany členské obce, které leží na západním konci celého správního obvodu. Další členové jsou ze SO ORP Černošice. Zabývá se řešením dopravy na pražském jižním okraji. Je hodnocen negativně kvůli nezájmu a neexistující spolupráci. V současné době se připravuje jeho oživení SO Region Jih 1 1, respondentů průměrné Svazek obcí, který se specializuje na společný vodovod. S jeho činností jsou členové velmi spokojeni. Většina členů tvoří velká část obcí ležící ve správním obvodu pověřeného obecního úřadu Říčany. Svazek obcí, který se také specializuje na společný vodovod. S činností jsou členové spokojeni. Členy jsou obce, které spadají pod pověřený obecní úřad Kamenice.

9 5. Jaké vidíte největší bariéry meziobecní spolupráce? Největší bariéra je podle dosavadních zkušeností nedostatek financí (financování budoucí spolupráce bylo častým dotazem) a neochota, nezájem, neplnění dohod a nedostatek financí, dalším problémem je nedostatečná legislativa (např. svazky obcí nemohou uzavřít smlouvu s policií) a nízká podpora ze strany státu. Vzhledem ke zkušenostem s fungováním svazků obcí je jako významná bariéra spolupráce uváděno i špatné řízení svazku nebo zaměření spolupráce. Velmi často je také zmiňován problém velké časové vytíženosti starostů (i zaměstnanců obce) a rozdílné priority obcí, které nejsou schopny překonat lokální patriotismus, případně i složitost získání dotací. 6. Napište 3 vaše největší úspěchy nebo pozitiva meziobecní spolupráce a pokud možno je popište: Jako největší úspěch je hodnocen společný vodovod, pokud se daří, tak spolupráce v oblasti školství a cestovním ruchu (společné akce, naučné stezky). Občas se objevuje i úspora financí při výběru společných dodavatelů. 7. Napište 3 vaše největší neúspěchy nebo negativa meziobecní spolupráce: Mezi největší neúspěchy a problémy je řazena spádovost školství (kvůli nedostatečné kapacitě škol mají obce bez škol problémy umisťovat žáky do okolních obcí se školami). Negativem spolupráce je také častý nezájem o ni a velká časová vytíženost a podfinancovanost. K dalším zmiňovaným neúspěchům patří nepropojení obcí cestami, občas je zmiňován neexistující společný postup v odpadovém hospodářství.

10 8a. Ohodnoťte oblasti dle vašeho názoru vhodné pro meziobecní spolupráci: Jako nejvhodnější je hodnocena oblast školství vzhledem k současným problémům s nedostatečnou kapacitou škol. Jako velmi potřebná je hodnocena spolupráce při krizových situacích (velké území SO zasahují povodně). Kvůli dobrým zkušenostem je velmi kladně hodnocena oblast vodovody a kanalizace. Starostové také často zmiňovali potřebu spolupráce v dopravě, někdy i v územním plánování. Sociální služby jsou sice hodnoceny jako vhodná spolupráce, ale podle rozhovorů jde spíše o současné situace, kdy spolupráce celkem funguje a nabídka převyšuje poptávku, nicméně v některých geograficky okrajových oblastech je také o toto téma zájem. V oblasti odpadového hospodářství je jako vhodná hodnocena většinou respondentů, ale není uváděna na prvním místě. 8b. Uveďte, zda v jednotlivých oblastech spolupracujete:

11 Většina obcí spolupracuje v oblasti školství (spádovost, nedostatečné kapacity), kde je ovšem spolupráce hodnocena jako problematická. Velká část obcí je členy svazků, které mají společný vodovod. Při krizových situacích obce většinou také spolupracují. Obce v některých oblastech by rády spolupracovaly v oblasti zaměstnanosti. Část také stojí o spolupráci v odpadovém hospodářství. Problematické jsou sdružené nákupy - část ji upřednostňuje a vidí zde potenciál, pro druhou část je to naopak nezajímavé. 9a. Co považujete za vhodnou formu pro meziobecní spolupráci? Jako nejvhodnější formu hodnotí starostové neformální spolupráci, dále smlouvy mezi obcemi a stávající mikroregion. Jako vhodný uvádí i projekt PMOS, nicméně čekají, jaké konkrétní výsledky jim přinese.

12 9b. V případě výběru položky Smlouvy mezi obcemi, Společné organizace a firmy nebo Stávající mikroregion (DSO) prosíme o bližší specifikaci: Aby spolupráce fungovala, je podle zkušeností starostů potřebné ji mít podloženou smlouvami. V případě stávajícího svazku obcí byl nejčastěji uváděn DSO Ladův kraj (někdy ale také SO Region Jih, který funguje v současné době lépe). 10. Jaký máte názor na institut Okresního shromáždění, které bylo zřízeno zákonem č. 321 ke kontrole činností Okresního úřadu, schvalovalo a kontrolovalo jeho rozpočet a hospodaření, prosazovalo společné zájmy obcí u okresního úřadu a také schvalovalo rozdělení dotací obcím. Starostové hodnotí Okresní shromáždění vesměs kladně a rádi by se v rámci ORP také pravidelně scházeli (jednou ročně) kvůli získání informací z jednotlivých odborů ORP a sdílení zkušeností se starosty z ostatních obcí SO ORP. 11a. Mám předběžný zájem zapojit se do projektu Podpora meziobecní spolupráce a účastnit se jednání Shromáždění představitelů obcí. Vyberte variantu, se kterou souhlasíte.

13 11b. V případě dotazů, připomínek nebo žádostí o informace, prosím specifikujte: Starostové mají zájem se do projektu PMOS zapojit, ale chtějí předložit konkrétní návrhy řešení problémů, strategie považují ze svých zkušeností za nedostatečný výstup. 11c. V případě nezájmu o projekt, prosím specifikujte: Starostové, kteří odmítli spolupracovat, v projektu ani ve vytváření strategií nevidí žádný potenciál, neformální spolupráce, kterou vedou s okolními obcemi, jim vyhovuje tak, jak je, a žádné problémy ke společnému řešení nevidí. Ti, kteří se zapojili vyplněním dotazníku a odpověděli ne, jsou: časově velmi vytíženi, druzí nechápou smysl a zajímá je financování budoucí spolupráce. 12. V rámci projektu Podpory meziobecní spolupráce budou řešena tři témata (školství, sociální služby, odpady) a čtvrté volitelné téma (vznikne na základě domluvy zúčastněných obcí). Předběžně navrhuji toto téma (vypsat a uvést proč): Z dotazníků vyplývá jako volitelné téma doprava. Toto téma uvádí největší počet obcí a situace v dopravě je v SO poměrně neutěšená. Na společném setkání se skupinou starostů okolo Mnichovic bylo dohodnuto téma - obnova starých polních cest a cyklostezky - mohlo by se zařadit jako podtéma do dopravy. Dalšími uváděnými oblastmi možné spolupráce bylo navrhováno - územní plánování (případně suburbanismus), bezpečnost, zaměstnanost, životní prostředí - vodohospodářství a ochrana krajiny. Dvakrát bylo zmíněno téma vodovody a kanalizace, nicméně této oblasti se věnují již 3 DSO.

14 Mapa ORP návrh volitelných témat setkání se starosty + dotazníky

15 Další sdělení a náměty k meziobecní spolupráci (vypište): Bylo by vhodné a potřebné scházet se v rámci ORP alespoň jednou za rok a informovat o změnách. Je nutný tlak na změnu legislativy v rámci meziobecní spolupráce. Je potřeba, aby projekt měl jasný praktický dopad, ne jen tvorbu strategií (výstup strategie je starosty hodnocen jako nedostatečný). Potenciál je viděn ve spolupráci několika obcí, které jsou geograficky i problémově blízko a v menším počtu se dokážou domluvit a shodnout na řešení.

Vyhodnocení I. části dotazníku pro starosty ORP Břeclav. Zpracoval: KMOS Milan Sedláček

Vyhodnocení I. části dotazníku pro starosty ORP Břeclav. Zpracoval: KMOS Milan Sedláček Vyhodnocení I. části dotazníku pro starosty ORP Břeclav Zpracoval: KMOS Milan Sedláček . V jakých oblastech výborně či velmi dobře spolupracujete se sousedními (případně blízkými) obcemi? pomoc při krizových

Více

1. V jakých oblastech výborně či velmi dobře spolupracujete se sousedními (případně blízkými) obcemi?

1. V jakých oblastech výborně či velmi dobře spolupracujete se sousedními (případně blízkými) obcemi? Dotazník meziobecní spolupráce: VYHODNOCENÍ ODPOVĚDÍ za ORP Nové Město nad Metují Počet zúčastněných obcí: 12 Počet zúčastněných svazků obcí: 3 1. V jakých oblastech výborně či velmi dobře spolupracujete

Více

Město Přelouč Smluvní partner projektu Svazu měst a obcí ČR

Město Přelouč Smluvní partner projektu Svazu měst a obcí ČR Z P R A C O V Á N Í D O T A Z N Í K Ů - Č Á S T A - Město Přelouč Smluvní partner projektu Svazu měst a obcí ČR Obsah Úvod..4 1. Záhlaví dotazníků... 5 2. Výsledky jednotlivých odpovědí na otázky v dotazníku...

Více

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR VÝSLEDKY ŠETŘENÍ V ORP ŘÍČANY

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR VÝSLEDKY ŠETŘENÍ V ORP ŘÍČANY Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR VÝSLEDKY ŠETŘENÍ V ORP ŘÍČANY V Říčanech 21.5.2014 Koordinátorka meziobecní spolupráce v území Mgr. Karolina Emanuelová Pracovnice pro tvorbu analýz

Více

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR. Postup realizace a dosavadní výsledky

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR. Postup realizace a dosavadní výsledky Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Postup realizace a dosavadní výsledky Ing.Marek Jetmar, Ph.D., vedoucí odborného týmu Hustopeče, 19. června 2014 Realizace procesů dle metodiky MOS I.

Více

Jednání v rámci projektu Podpora meziobecní spolupráce, reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B8.00001

Jednání v rámci projektu Podpora meziobecní spolupráce, reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B8.00001 Jednání v rámci projektu Podpora meziobecní spolupráce, reg. č. CZ.1.4/4.1./B8.1 Předmět jednání: 4. jednání týmu Termín jednání: 11. 3. 214 Program: Program: 1. Schůzka koordinátorů v Ostravě 2. Schválení

Více

Centra společných služeb POSILOVÁNÍ ADMINISTRATIVNÍ KAPACITY OBCÍ NA BÁZI MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE

Centra společných služeb POSILOVÁNÍ ADMINISTRATIVNÍ KAPACITY OBCÍ NA BÁZI MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Centra společných služeb POSILOVÁNÍ ADMINISTRATIVNÍ KAPACITY OBCÍ NA BÁZI MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE 1 EVALUACE PROJEKTU POSILOVÁNÍ ADMINISTRATIVNÍ KAPACITY OBCÍ NA BÁZI MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Vstupní evaluační

Více

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno DOTAZNÍK pro občany obce Pržno Milí občané Pržna, do rukou se Vám dostává dotazník, který si klade za cíl zjistit, jak si Vy občané obce Pržno představujete svoji obec, kde vidíte její problémy a kam si

Více

Program rozvoje města Nový Bor. ANKETA určena obyvatelům města

Program rozvoje města Nový Bor. ANKETA určena obyvatelům města Program rozvoje města Nový Bor ANKETA určena obyvatelům města Vážení obyvatelé našeho města, dovolte nám, abychom se na Vás obrátili s prosbou o pomoc. Město připravuje zpracování zásadní rozvojové koncepce

Více

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Analýza činnosti dobrovolných svazků obcí v území správního obvodu ORP Orlová 1 1 Obecné

Více

Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje

Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje Projektová karta Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje Evidenční číslo projektu Název partnera - vkladatele Název partnera zodpovědného za vyplnění či kontrolu Projektové karty

Více

Dotazníkové šetření- souhrnný výsledek za ORP

Dotazníkové šetření- souhrnný výsledek za ORP Doazníkové šeření- souhrnný výsledek za ORP Název ORP Chomuov Poče odpovědí 26 Podpora meziobecní spolupráce, reg. číslo: CZ.1.4/4.1./B8.1 1. V jakých oblasech výborně či velmi dobře spolupracujee se sousedními

Více

A. VYSOKÁ ŠKOLA Otázka č. 13: Spolupracuje Vaše fakulta s podniky technického zaměření při zabezpečování praktické stránky studia?

A. VYSOKÁ ŠKOLA Otázka č. 13: Spolupracuje Vaše fakulta s podniky technického zaměření při zabezpečování praktické stránky studia? ANALÝZA SITUACE V OBLASTI SPOLUPRÁCE MEZI ŠKOLAMI A PODNIKY V rámci projektu TechIN Propojení studia a praxe bylo provedeno v prvním čtvrtletí roku 2009 rozsáhlé dotazníkové šetření, které mělo, mimo jiné,

Více

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Analýza činnosti dobrovolných svazků obcí v území správního obvodu ORP Lysá nad Labem 1

Více

Průzkum neziskového sektoru

Průzkum neziskového sektoru Průzkum neziskového sektoru Mikroregion Urbanická brázda Průzkum neziskového sektoru slouží jako jeden z podkladů pro aktualizaci Programu rozvoje mikroregionu Urbanická brázda a tedy jako vodítko pro

Více

Celkové shrnutí projektu. Marek Vetýška Olomouc, 30.9.2015

Celkové shrnutí projektu. Marek Vetýška Olomouc, 30.9.2015 Celkové shrnutí projektu Marek Vetýška Olomouc, 30.9.2015 Obsah prezentace Podpora meziobecní A. Průběh prací na projektu B. Tvorba strategií rozvoje území C. Pravidelné setkávání s týmy a motivujícími

Více

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Analýza činnosti dobrovolných svazků obcí v území správního obvodu ORP Bohumín 1 1 Obecné

Více

Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP

Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP Název ORP Počet odpovědí Chomutov 15 Podpora meziobecní spolupráce, reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B8.00001 1. V čem spatřujete největší výhody spolupráce mezi

Více

Role motivujících starostů v jednotlivých fázích projektu

Role motivujících starostů v jednotlivých fázích projektu Role motivujících starostů v jednotlivých fázích projektu leden 2015 Ivan Černý Motivující starosta - hlavní aktivity v území a) rozšiřovat povědomí o přínosech meziobecní. b) zprostředkovávat vzájemnou

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Frenštát pod Radhoštěm

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Frenštát pod Radhoštěm Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Dokument je zpracován pro období 2016-2017 - Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské

Více

PROČ SE MAP PŘIPRAVUJÍ?

PROČ SE MAP PŘIPRAVUJÍ? CO JE TO MAP? 1. Místní - dokument připravovaný pro místní potřeby 2. Akční - dokument připravovaný místní komunitou - zástupci zřizovatelů, poskytovatelů a uživatelů vzdělávání 3. Plán - koncepční plán

Více

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce Projekt Svazu na podporu meziobecní Aktuální informace o projektu XVII. Celostátní finanční konference Praha, 4. a 5. prosince 2014 Realizace procesů dle metodiky MOS A. Úvod do Projektu Cíle a aktuální

Více

Podpora meziobecní spolupráce

Podpora meziobecní spolupráce Preference obcí a měst v oblasti meziobecní Ing. Marek Jetmar, Ph.D. Vedoucí odborného týmu, SMO ČR REGIONÁLNÍ ROZVOJ MEZI TEORIÍ A PRAXÍ 6 OD REGIONÁLNÍHO KE GLOBÁLNÍMU ROZVOJI 21. května 2015, Vysoká

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Benešov

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Benešov Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Benešov Dokument je zpracován pro období 2016 2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Analýza činnosti dobrovolných svazků obcí v území správního obvodu ORP 1 1 Obecné informace

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS 21 na období Příloha č. 36 Analýza rizik

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS 21 na období Příloha č. 36 Analýza rizik Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS 21 na období 2014-2020 Příloha č. 36 Analýza Příloha č. 36 Analýza Cílem této analýzy je definovat realizace SCLLD MAS 21 a kvantifikovat pravděpodobnost

Více

Z Á P I S. Ad bod 4. Předpokládáme, že po schválení příslušné verze dotazníku bychom v první polovině dubna zajistili sběr dat.

Z Á P I S. Ad bod 4. Předpokládáme, že po schválení příslušné verze dotazníku bychom v první polovině dubna zajistili sběr dat. 10. 3. 2014 (Řídící skupina Strategie ) Z Á P I S Program: 1. Volba předsedy a místopředsedy Řídící skupiny 2. Rekapitulace průběhu prvního jednání pracovních skupin 3. Tvorba akčního plánu 4. Rozšíření

Více

SYSTÉMOVÁ PODPORA ROZVOJE MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE ČR V RÁMCI ÚZEMÍ SPRÁVNÍCH OBVODŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ

SYSTÉMOVÁ PODPORA ROZVOJE MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE ČR V RÁMCI ÚZEMÍ SPRÁVNÍCH OBVODŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SYSTÉMOVÁ PODPORA ROZVOJE MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE ČR V RÁMCI ÚZEMÍ SPRÁVNÍCH OBVODŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ O projektu Realizace projektu: prosinec 2013 červen 2015 Zapojeno celkem 185 z celkem 205

Více

Benchmarking Říčany. projekt Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností

Benchmarking Říčany. projekt Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Benchmarking Říčany projekt Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností 1 1 SO ORP Říčany charakteristika území Správní obvod obce s

Více

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce Projekt Svazu na podporu meziobecní Mendelova univerzita v Brně, Region v rozvoji společnosti Ing. Marek Jetmar, Ph.D. Vedoucí odborného týmu 23. října 2014 Realizace procesů dle metodiky MOS A. Úvod do

Více

Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích

Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích Martin Vérteši FOND MIKROPROJEKTŮ Brno, 2015 Obsah Úvod... 3 1. Obec Bučovice a východiska pro komunitní plánování... 4 2. Sociodemografické údaje... 4 3. Vztah

Více

MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů

MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů Představení SMS ČR Doba realizace projektu: 09/2014 11/2015 Realizátor projektu: SMS ČR Financování: OP Lidské zdroje a zaměstnanost Cíl projektu

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Otrokovice

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Otrokovice Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Otrokovice Téma: Administrativní podpora malých obcí Tento výstup byl financován z prostředků

Více

Platforma Efektivní meziobecní spolupráce část Administrativní podpora malých obcí. Praha

Platforma Efektivní meziobecní spolupráce část Administrativní podpora malých obcí. Praha Platforma Efektivní meziobecní spolupráce část Administrativní podpora malých obcí Praha 2.7.2015 Program jednání Administrativní podpora 1. Uvítání 2. Pokračování efektivní meziobecní spolupráce na téma

Více

Seznam příloh: Příloha číslo 1 : Dotazník pro výchovné poradce. Příloha číslo 2: Vyhodnocení dotazníkového šetření.

Seznam příloh: Příloha číslo 1 : Dotazník pro výchovné poradce. Příloha číslo 2: Vyhodnocení dotazníkového šetření. Seznam příloh: Příloha číslo 1 : Dotazník pro výchovné poradce. Příloha číslo 2: Vyhodnocení dotazníkového šetření. 1 Příloha číslo 1: DOTAZNÍK K INKLUZIVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ pro výchovné poradce Dobrý den,

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBEC NEDVĚZÍ

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBEC NEDVĚZÍ VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBEC NEDVĚZÍ 1 Dotazníkové šetření Tým přípravy strategického dokumentu Programu rozvoje obce vydal anonymní dotazník a oslovil jím celkem 110 občanů obce, s cílem zjistit

Více

Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/

Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/ Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ.03.4.74/0.0/0.0/15_019/0003017 ZÁPIS ZE SETKÁNÍ STAROSTŮ ze dne 15. 12. 2017 od 14:00 hodin Místo: Zasedací místnost

Více

Zápis ze setkání s řediteli škol v rámci projektu MAP ORP Sokolov

Zápis ze setkání s řediteli škol v rámci projektu MAP ORP Sokolov Zápis ze setkání s řediteli škol v rámci projektu MAP ORP Sokolov Dne 3. 6. 2016 proběhlo setkání s řediteli a ředitelkami základních a mateřských škol ORP Sokolov v rámci projektu MAP ORP Sokolov (reg.

Více

Stav realizace Projektu MOS. Cíle a směřování Svazu v oblasti MOS

Stav realizace Projektu MOS. Cíle a směřování Svazu v oblasti MOS Stav realizace Projektu MOS a Cíle a směřování Svazu v oblasti MOS Jaromír Jech Ředitel supervizor projektu Cíl Projektu a cíl Svazu - starostů: Cíl Projektu - vytvořit podmínky pro meziobecní spolupráci

Více

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Analýza činnosti dobrovolných svazků obcí v území správního obvodu ORP Broumov 1 1 Obecné

Více

Dotazník "Kvalita života v obci"

Dotazník Kvalita života v obci Dotazník "Kvalita života v obci" Vážení občané, obracíme se na Vás s žádostí o spolupráci při průzkumu, který probíhá ve všech obcích, které jsou členy Místní akční skupiny Rožnovsko. Jeho cílem je zjistit

Více

STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ NA PLATFORMĚ MAS

STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ NA PLATFORMĚ MAS STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ NA PLATFORMĚ MAS Hradská 52, 344 01 Domažlice IČ: 266 79 973 web: http://www.masceskyles.cz/ Dokument Strategie spolupráce obcí na platformě MAS je dodatkem Strategie komunitně

Více

POSTAVENÍ A ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH

POSTAVENÍ A ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH STUDIE Č. 28 POSTAVENÍ A ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH DÍLČÍ STUDIE I. ANALÝZA DAT ZA ZAMĚSTNAVATELE Vytvořeno pro: Projekt reg. č.: CZ.1.04/1.1.01/02.00013 Název projektu: Posilování bipartitního

Více

Rozvojový dokument - výsledky

Rozvojový dokument - výsledky , Rozvojový dokument - výsledky Vyhodnocení dotazníku pro přípravu a tvorbu programu rozvoje obce (Strategický rozvojový dokument obce 2019 2024) I. Základní údaje 1. Počet vydaných dotazníků: 768 kusů

Více

Rusko, Ukrajina...Kanada, USA...jiné

Rusko, Ukrajina...Kanada, USA...jiné Úvodní dotazník Klastru českých nábytkářů Vážená paní, vážený pane, rádi bychom Vás požádali o vyplnění krátkého dotazníku. Tento dotazník nám pomůže určit bližší zaměření klastru podle Vašich preferencí,

Více

nabídka regionálních funkcí ných kn.

nabídka regionálních funkcí ných kn. okresní střediskov á profesionál ní neprofesio nální celkem Profesioná lní neprofesio nální celkem Příl. č. 1 knihovna kooperace počet knihoven počet zapojených kn. počet pověře- ných kn. nabídka regionálních

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Šumperk

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Šumperk Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Šumperk Téma: Administrativní podpora obcí Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

Výsledky dotazníkového šetření

Výsledky dotazníkového šetření Místní akční skupina Pobeskydí zájmové sdružení právnických osob 79 9 Třanovice č. p. Výsledky dotazníkového šetření Průzkum problémů a potřeb obcí a subjektů Datum:.. Projekt Integrovaná strategie rozvoje

Více

Zpracování Strategického plánu rozvoje MAS Podbrdsko, z. s.

Zpracování Strategického plánu rozvoje MAS Podbrdsko, z. s. Zpracování Strategického plánu rozvoje MAS Podbrdsko, z. s. zpracováno: duben 2014 Místní akční skupina Podbrdsko, z. s. Hvožďany 80, 26244 IČ: 27051935 www.maspodbrdsko.cz Administrativní pracoviště:

Více

Rozvojové aktivity. 1. Popis původního stavu řešené agendy

Rozvojové aktivity. 1. Popis původního stavu řešené agendy Naformátováno: Char Char Char Char Char, Mezera Za: 0 b. Komenského nám. 700, 259 01 Votice; IČ:705 67 646; -------------------------------------------------------------------- ANALÝZA PŘÍNOSŮ CSS - vyhodnocení

Více

ÚVOD... 4 ANALYTICKÁ ČÁST... 7

ÚVOD... 4 ANALYTICKÁ ČÁST... 7 Leden 2016 OBSAH 1 2 ÚVOD... 4 ANALYTICKÁ ČÁST... 7 2.1 CHARAKTERISTIKA OBCE... 7 2.1.1 ÚZEMÍ... 7 2.1.2 OBYVATELSTVO... 11 2.1.3 HOSPODÁŘSTVÍ... 30 2.1.4 INFRASTRUKTURA... 55 2.1.5 VYBAVENOST... 74 2.1.6

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření. v rámci komunitně vedeného místního rozvoje. pro programové období

Vyhodnocení dotazníkového šetření. v rámci komunitně vedeného místního rozvoje. pro programové období MAS 21, o.p.s, Plzeňská 32, 354 71 Velká Hleďsebe, IČ: 26 40 83 09, www.mas21.cz Příloha č. 2 Vyhodnocení dotazníkového šetření v rámci komunitně vedeného místního rozvoje pro programové období 2014-2020

Více

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Analýza činnosti dobrovolných svazků obcí v území správního obvodu ORP 1 1 Obecné informace

Více

zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka

zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka Dotazníkové šetření pro potřeby zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka Vážení spoluobčané, dovolujeme si Vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí názor občanů na kvalitu

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření v ZŠ

Vyhodnocení dotazníkového šetření v ZŠ Vyhodnocení dotazníkového šetření v ZŠ Území MAP Dotazníkové šetření mezi rodiči probíhalo v základních školách v období 14. 24. 2. 2017. V území MAP je celkem 14 základních škol zapojených do MAP, z toho

Více

I. část: Základní údaje

I. část: Základní údaje I. část: Základní údaje Vážené dámy a pánové, máte před sebou dotazník, který si klade za cíl zmapovat oblast místní zaměstnanosti ve Vašem městě. Dotazník se skládá ze čtyř částí: základní údaje, místní

Více

2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Boskovice. Místo: Boskovice Dne:

2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Boskovice. Místo: Boskovice Dne: 2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Boskovice Místo: Boskovice Dne: 23. 4. 2015 Obsah prezentace 1. Průběh prací na projektu 2. Výsledky zpracování návrhových částí v dílčích tématech

Více

Vyhodnocení dotazníku Provozovatelé služeb a atraktivit v cestovním ruchu

Vyhodnocení dotazníku Provozovatelé služeb a atraktivit v cestovním ruchu Příprava Strategie rozvoje regionu Hranicko - je realizována za finanční spoluúčasti Olomouckého kraje z Programu obnovy venkova 3 Vyhodnocení dotazníku Provozovatelé služeb a atraktivit v cestovním ruchu

Více

Průzkum ke Strategii komunitně vedeného místního rozvoje pro programové období MAS Pošumaví - zastupitelé

Průzkum ke Strategii komunitně vedeného místního rozvoje pro programové období MAS Pošumaví - zastupitelé Průzkum ke Strategii komunitně vedeného místního rozvoje pro programové období 2014 2020 MAS Pošumaví - zastupitelé Pokud se má region Pošumaví v dalším období zdárně rozvíjet, musí mít jsmě stveny svoje

Více

Priority zaměstnavatelů v Olomouckém a Zlínském kraji: omezení byrokracie a zajištění kvalitní dopravní infrastruktury

Priority zaměstnavatelů v Olomouckém a Zlínském kraji: omezení byrokracie a zajištění kvalitní dopravní infrastruktury VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ - ŘÍJEN 2010 Zveřejněno: 25. 10. 2010 Priority zaměstnavatelů v Olomouckém a Zlínském kraji: omezení byrokracie a zajištění kvalitní dopravní infrastruktury Definovat priority

Více

Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově

Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově I. Metoda zjišťování a zpracování získaných údajů Pro zjišťování spokojenosti klientů s naší pečovatelskou službou jsme zvolili metodu

Více

Č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s.

Č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s. Č. projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000297 MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s. Představení Finálního dokumentu MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření k činnosti Posázaví o. p. s.

Vyhodnocení dotazníkového šetření k činnosti Posázaví o. p. s. Vyhodnocení dotazníkového šetření k činnosti Posázaví o. p. s. Zpracovala: Mgr. Alena Šámalová CpKP střední Čechy Vodičkova 36, Praha 1 alena.samalova@cpkp.cz 1/9 1. Výzkumný záměr Dotazníkové šetření

Více

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE Obec Vinaře DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE a VINICE Vážení spoluobčané, Zastupitelstvo obce v současné době zpracovává Program rozvoje obce, ve kterém chce stanovit priority

Více

RÁMCOVÁ METODIKA PRO TVORBU DOKUMENTŮ

RÁMCOVÁ METODIKA PRO TVORBU DOKUMENTŮ Obce sobě Projekt Svazu měst a obcí ČR NA PODPORU MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE RÁMCOVÁ METODIKA PRO TVORBU DOKUMENTŮ verze 1.1, říjen 2013 s rozšířenou působností (číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/B8.00001) s rozšířenou

Více

Analýza potřeb měst a obcí ČR vyhodnocení dotazníkového šetření

Analýza potřeb měst a obcí ČR vyhodnocení dotazníkového šetření Analýza potřeb měst a obcí ČR vyhodnocení dotazníkového šetření Hlavní řešitel: prof. RNDr. Luděk Sýkora, Ph.D. Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta Katedra sociální geografie a regionálního rozvoje

Více

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky Dotazníkové šetření občané obce Seloutky Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky Vážení občané, dovolujeme si Vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí názor

Více

Dosavadní zkušenosti obcí s čerpáním evropských dotací, hlavní potřeby a priority do budoucna

Dosavadní zkušenosti obcí s čerpáním evropských dotací, hlavní potřeby a priority do budoucna Dosavadní zkušenosti obcí s čerpáním evropských dotací, hlavní potřeby a priority do budoucna Ing. Oldřich Vlasák místopředseda Svazu pro evropské záležitosti Celostátní finanční konference 4. prosince

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 28. 5. 2015 Aktualizace protikorupční strategie statutárního města Liberec Předkládá: Zpracoval: PhDr.

Více

Programové období 2014-2020 z hlediska měst a obcí. Konference Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi 2. prosince 2014 Jihlava

Programové období 2014-2020 z hlediska měst a obcí. Konference Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi 2. prosince 2014 Jihlava Programové období 2014-2020 z hlediska měst a obcí Konference Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi 2. prosince 2014 Jihlava Svaz měst a obcí ČR Hájíme zájmy všech velikostních kategorií měst a

Více

Role Motivujících starostů, zastupitelů a mediátorů v jednotlivých fázích projektu

Role Motivujících starostů, zastupitelů a mediátorů v jednotlivých fázích projektu Role Motivujících starostů, zastupitelů a mediátorů v jednotlivých fázích projektu Setkání s motivujícími starosty, zastupiteli a mediátory Červen 2015 Motivující starosta - hlavní aktivity v území a)

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ. Věk respondentů (%)

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ. Věk respondentů (%) VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Na podzim 2014 probíhalo dotazníkové šetření mezi obyvateli města, jehož cílem bylo zjistit názory obyvatel na kvalitu života ve městě. S nabídkou zapojení byli osloveni

Více

Podpora meziobecní spolupráce

Podpora meziobecní spolupráce Projekt Systémová podpora rozvoje meziobecní v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/B8.00001 Další vývoj v oblasti MOS Svaz měst a obcí

Více

Analý za př ínosů Centřa společ ný čh slůz eb Dobřovolne ho svazků občí ORP Př íbřam

Analý za př ínosů Centřa společ ný čh slůz eb Dobřovolne ho svazků občí ORP Př íbřam Analý za př ínosů Centřa společ ný čh slůz eb Dobřovolne ho svazků občí ORP Př íbřam Rok 2016 Základní poradenství pro obce Dokument vznikl v rámci projektu Posilování administrativní kapacity obcí na

Více

Střední školy a internetový marketing. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Střední školy a internetový marketing. Studie občanského sdružení Než zazvoní Střední školy a internetový marketing Studie občanského sdružení Než zazvoní 2. ledna 2015 Tento dokument shrnuje výsledky průzkumu mezi českými středními školami. Cílem šetření bylo zjistit, jaké nástroje

Více

Předseda zajistí přístupová hesla na web mikroregionu včetně manuálu na vkládání informací. - Splněno

Předseda zajistí přístupová hesla na web mikroregionu včetně manuálu na vkládání informací. - Splněno ZÁPIS z veřejného zasedání č.3/2015 členské schůze Mikroregionu Jizera konané dne 9.6.2015 od 17,00 hod. na obecním úřadě na Sychrově --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Analýza činnosti dobrovolných svazků obcí v území správního obvodu ORP 1 1 Obecné informace

Více

www.survio.com Komunitn ı pl anov an ı na ˇ Sluknovsku

www.survio.com Komunitn ı pl anov an ı na ˇ Sluknovsku www.survio.com Komunitní plánování na Šluknovsku Obsah 1 Základní údaje 3 2 Náhled dotazníku 4 3 Statistika respondentů 9 4 Přehled odpovědí 10 1. Hlavním cílem projektu Komunitní plánování na Šluknovsku

Více

MAS NAD ORLICÍ. Kostelecká Lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí

MAS NAD ORLICÍ. Kostelecká Lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí MAS NAD ORLICÍ Kostelecká Lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí Vážené starostky a starostové, pro zpracování Strategie rozvoje území pokrývající oblast svazků obcí Poorlicko a Orlice od Vás naše Místní

Více

Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů. imr. On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů

Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů. imr. On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů imr On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů Ministerstvo pro místní rozvoj Ústav územního rozvoje Brno, 2006 OBSAH Úvod

Více

Meziobecní spolupráce v oblasti školství. Marcela Štiková Praha, 27. 10. 2015

Meziobecní spolupráce v oblasti školství. Marcela Štiková Praha, 27. 10. 2015 Meziobecní spolupráce v oblasti školství Marcela Štiková Praha, 27. 10. 2015 Obsah prezentace 1. Cíl, očekávání a vize na začátku Projektu 2. Metodika tvorby souhrnných dokumentů 3. Konkrétní výstupy PMOS

Více

Strategie rozvoje obce Žatčany

Strategie rozvoje obce Žatčany Vyhodnocení názorů obyvatel obce Strategie rozvoje obce Žatčany Ve dnech 1. 10. dubna 2011 proběhlo dotazníkové šetření názorů obyvatel na rozvoj obce. Výsledky šetření jsou důležitým podkladem pro formulaci

Více

Plán evropské hospodářské obnovy v regionech a městech po roce Tištěná verze on-line dotazníku

Plán evropské hospodářské obnovy v regionech a městech po roce Tištěná verze on-line dotazníku Ředitelství pro poradní práce EVROPSKÁ UNIE Oddělení 3 Sítě a subsidiarita Výbor regionů Dotazník Lhůta: 30. listopadu Poznámka: Tento překlad má pouze informativní charakter. Odpovědi na dotazy mohou

Více

Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/ ZÁPIS ZE SETKÁNÍ STAROSTŮ

Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/ ZÁPIS ZE SETKÁNÍ STAROSTŮ Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ.03.4.74/0.0/0.0/15_019/0003017 ZÁPIS ZE SETKÁNÍ STAROSTŮ Datum konání: 14. září 2016 Čas zahájení: 16:00 hodin

Více

HODNOCENÍ CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE 2017 JEJÍMI ÚČASTNÍKY

HODNOCENÍ CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE 2017 JEJÍMI ÚČASTNÍKY SVAZ MĚST A OBCÍ ČESKÉ REPUBLIKY HODNOCENÍ CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE 2017 JEJÍMI ÚČASTNÍKY Dotazníkové šetření Prosinec 2017, Praha Svaz měst a obcí České republiky 5. května 1640/65 (budova Kongresového

Více

Strategie rozvoje přeshraniční spolupráce oblasti Smrčiny/Fichtelgebirge

Strategie rozvoje přeshraniční spolupráce oblasti Smrčiny/Fichtelgebirge Strategie rozvoje přeshraniční spolupráce oblasti Smrčiny/Fichtelgebirge Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Prezentace - 5.11.2012 Analýza

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU ABSOLVENTŮ U3V

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU ABSOLVENTŮ U3V VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU ABSOLVENTŮ U3V Jana Borůvková Anotace: Příspěvek se zabývá vyhodnocením dotazníků, které vyplňovali absolventi jihlavské U3V. V první části jsou porovnávány odpovědi absolventů jednotlivých

Více

Místní akční plán Frýdek-Místek

Místní akční plán Frýdek-Místek Místní akční plán Frýdek-Místek Společné jednání zástupců obcí, DSO a MAS Třanovice, 14. 1. 2016 Program jednání 1) Přivítání 2) Projednání podání projektové žádosti na tvorbu MAP a. Místní akční plán

Více

Katedra ekologie krajiny FŽP ČZU Praha Strategický plán rozvoje města Kostelec nad Černými lesy CESTOVNÍ RUCH

Katedra ekologie krajiny FŽP ČZU Praha Strategický plán rozvoje města Kostelec nad Černými lesy CESTOVNÍ RUCH CESTOVNÍ RUCH CR 1/07 Zadat Koncepce rozvoje cestovního ruchu pro město nebo celý mikroregion Černokostelecka. Cestovní ruch je jedním z objektivně perspektivních oblastí rozvoje města a jeho okolí. Zpracování

Více

PROGRAM SETKÁNÍ. 18.15 Představení MAS a postupu přípravy rozvojového plánu

PROGRAM SETKÁNÍ. 18.15 Představení MAS a postupu přípravy rozvojového plánu 18.00 Uvítání účastníků PROGRAM SETKÁNÍ 18.15 Představení MAS a postupu přípravy rozvojového plánu 18.30 Identifikace problémů a příležitostí s oblasti CR (skupinová diskuse) 19.00 Přestávka s občerstvením

Více

Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019

Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019 Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019 Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019 byl sestaven na základě platné legislativy ČR, v souladu se střednědobým výhledem rozpočtu Ústeckého kraje na období

Více

Anketní šetření k funkci asistent pedagoga. Odpovědi odborů školství, mládeže a tělovýchovy (sportu) jednotlivých KÚ

Anketní šetření k funkci asistent pedagoga. Odpovědi odborů školství, mládeže a tělovýchovy (sportu) jednotlivých KÚ Anketní šetření k funkci asistent pedagoga Odpovědi odborů školství, mládeže a tělovýchovy (sportu) jednotlivých KÚ 1 Dotazník zaslán: 14 OŠMT KÚ Dotazník zodpovědělo: 11 OŠMT KÚ Návratnost: 79% 2 1. Kolik

Více

Na území ORP Liberec je celkem 67 mateřských škol. Územní rozložení MŠ je následující:

Na území ORP Liberec je celkem 67 mateřských škol. Územní rozložení MŠ je následující: Na území ORP Liberec je celkem 67 mateřských škol. Územní rozložení MŠ je následující: OBEC POČET MŠ z toho ZŘIZOVATEL CELKEM OBEC LIBERECKÝ KRAJ STÁT CÍRKEV SOUKR. Liberec 43 31 3 1 8 Liberec - Vratislavice

Více

MAS NAD ORLICÍ Kostelecká Lhota 40, Kostelec nad Orlicí

MAS NAD ORLICÍ Kostelecká Lhota 40, Kostelec nad Orlicí MAS NAD ORLICÍ Kostelecká Lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí Vážené starostky a starostové, pro zpracování Strategie rozvoje území pokrývající oblast svazků obcí Poorlicko a Orlice od Vás naše Místní

Více

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE PRAVIDLA PRO ZAPOJENÍ DOTČENÉ VEŘEJNOSTI SO ORP Bystřice nad Pernštejnem Verze 1 Září 2016 Město Bystřice nad Pernštejnem

Více

PŘÍLOHA č. 5 Vzorové potvrzení o obsahu pracovněprávního vztahu

PŘÍLOHA č. 5 Vzorové potvrzení o obsahu pracovněprávního vztahu PŘÍLOHA č. 5 Vzorové potvrzení o obsahu pracovněprávního vztahu ke SMLOUVĚ O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI PŘI REALIZACI PROJEKTU SYSTÉMOVÁ PODPORA ROZVOJE MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE V ČR V RÁMCI ÚZEMÍ SPRÁVNÍCH OBVODŮ

Více

SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD NÁVRH Veřejné projednání

SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD NÁVRH Veřejné projednání SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD 2014-2020 NÁVRH Veřejné projednání 7.7.2014 Definice SWOT analýza je metoda celkového určení pozitivních a negativních stránek regionu MAS. 1. 1.silné stránky

Více

Dotazník k získání doplňujících informací k meziobecní spolupráci (2. část)

Dotazník k získání doplňujících informací k meziobecní spolupráci (2. část) Dotazník k získání doplňujících informací k meziobecní spolupráci (2. část) Název správního území ORP : Název obce: Velikost obce (počet obyvatel) : 0-500 501-3000 3001-10000 10001-25000 více než 25000

Více

SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Příloha 2 Příloha 3 Příloha 4 Příloha 5 Příloha 6 Příloha 7

SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Příloha 2 Příloha 3 Příloha 4 Příloha 5 Příloha 6 Příloha 7 SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Dotazník pro metodika školního stravování Příloha 2 Dotazník pro pracovníka pověřené obce Příloha 3 Dotazník pro ředitel/ku školy, který/á má v organizační struktuře školní jídelnu

Více

Platforma starostů ORP Říčany. Navýšení kapacity ZŠ Kostelec n. Č. l. Navýšení kapacity MŠ Kostelec n. Č. l. Rozšíření kapacity MŠ Zvánovice

Platforma starostů ORP Říčany. Navýšení kapacity ZŠ Kostelec n. Č. l. Navýšení kapacity MŠ Kostelec n. Č. l. Rozšíření kapacity MŠ Zvánovice č. Cíl dle SD Oblast Název projektu 1 1.1. Společné plánování kapacit ZŠ a MŠ v regionu 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Platforma starostů ORP Období realizace 1/2016 6/2018 kontinuálně Nositel budoucího projektu

Více