BEZPENOSTNÍ LIST. Obchodní název pípravku: NOVOZIR MN 80 dle vyhlášky. 231/2004 Sb. Datum aktualizace:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BEZPENOSTNÍ LIST. Obchodní název pípravku: NOVOZIR MN 80 dle vyhlášky. 231/2004 Sb. Datum aktualizace: 20.9.2005"

Transkript

1 BEZPENOSTNÍ LIST Obchodní název pípravku: NOVOZIR MN 80 dle vyhlášky. 231/2004 Sb. Datum aktualizace: Identifikace pípravku a výrobce 1.1. Identifikace pípravku: Obchodní název: Novozir MN 80 Chemický název: N,N -ethylenbis(dithiokarbamát)(polymerický) manganato-zinenatý 1.2. Použití pípravku: fungicid Novozir MN 80 je širokospektrální kontaktní fungicidní pípravek ve form dispergovatelného prášku, vhodný proti houbovým chorobám zemdlských plodin, ovoce, zeleniny a okrasných kultur Identifikace výrobce: DUSLO, a.s. administratívna budova ev Šaa, Slovensko tel.: fax: duslo@duslo.sk 1.4. Právní zástupce v R: AGROFERT HOLDING, a.s. Roháova 83/ Praha 3 tel: fax: Telefonní íslo pro mimoádné situace: - výrobce: DUSLO, a.s. tel: podnikový dispeink - poradenský subjekt: Klinika nemocí z povolání - Toxikologické informaní stedisko (TIS), Na Bojišti 1171/1, Praha 2,tel.: (24 hodin non-stop služba), fax: Informace o složení pípravku: 2.1. Chemická charakteristika: Kontaktní fungicidní pípravek sms obsahuje následující nebezpené látky Obsah látek v pípravku: Název: Obsah (%) íslo CAS íslo ES Klasifikace R - vty Mankozeb 80 % Xi R37-43 N,N -ethylenbis(dithiokarbamát)(polymerický) manganato-zinenatý Hexamethylentetraamin 2,0 % F, Xn R11-42/43 1,3,5,7-tetraazaadamantan urotropin Novozir MN 80 Strana 1 (celkem 6)

2 3. Údaje o nebezpenosti pípravku : 3.1. Klasifikace pípravku: X i Dráždivý N Nebezpený pro životní prostedí 3.2. Riziko pípravku pro lovka a životní prostedí: R 37 R 43 R 50/53 Dráždí dýchací orgány Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží Vysoce toxický pro vodní organismy, mže vyvolat dlouhodobé nepíznivé úinky ve vodním prostedí. 4. Pokyny pro první pomoc: 4.1. Všeobecné pokyny: Pi zjištní zdravotních potíží a nebi i v pípad pochybností o jejich píin, pivolejte lékae Pi nadýchání: Vyvést postiženého na erstvý vzduch, pi petrvávání obtíží jako je kašel, dušnost, je vždy nutné vyhledat lékaskou pomoc Pi zasažení oí: Co nejdíve vyplachovat oi velkým množstvím isté vlažné vody po dobu 15 minut a zajistit lékaské ošetení Pi zasažení kže: Oplachovat velkým množstvím isté vody 4.5. Pi náhodném požití: Podat 10 tablet aktivního uhlí + 0,5 l vlažné vody pokud je postižený pi vdomí. Nevyvolávat zvracení. 5. Opatení pro hasební zásah: 5.1. Vhodné hasební prostedky: vodní pna, prášky, pípadn písek nebo zemina Hasební prostedky, které se z bezpe. dvod nesmí použít: Vodu možno použít jen výjimen a to formou jemného zamlžování, nikoli silným Proudem a pouze v tch pípadech, kdy je dokonale zabezpeeno, aby kontaminovaná hasební voda nemohla proniknout z místa požáru do okolí a zejména, aby nemohla proniknout do veejné kanalizace, zdroj spodních vod a recipient povrchových vod a dále nemohla vniknout na zemdlskou pdu Upozornní na další nebezpeí pi požáru a pi jeho hašení: Nebezpené produkty hoení: H 2 S, CS 2, oxidy síry, dusíku a uhlíku. Teplota samovznícení prachového oblaku je 470 C. Pi vznícení mže prach explodovat. Zajistit dostatené vtrání prostoru. Zabránit tvorb dýmu. Nepoškozené obaly s pípravkem ochlazovat vodním postikem Zvláštní ochranné prostedky pro hasie: izolaní dýchací pístroj, úplný protichemický oblek. 6. Opatení v pípad náhodného úniku pípravku: 6.1. Opatení na ochranu osob: Zabránit materiálu a zvíenému prachu ve styku s oteveným ohnm a vysokými teplotami Opatení na ochranu životního prostedí: Zabráni úniku látky do kanalizace, vodních tok a pdy. Pevný materiál se lopatou umístí do vhodného zásobníku a optovn se použije,nebo zlikviduje ve spalovn pevných odpad. Koncentraci prachu je teba udržet na minimální úrovni. Vyištnou plochu spláchnout vodou do jímky pro ukládání chemického odpadu. Novozir MN 80 Strana 2 (celkem 6)

3 7. Pokyny pro zacházení a skladování pípravku: 7.1. Zacházení: Zabezpeit spolehlivou ventilaci, aby zabránilo rozkladu a aby sa rozptýlilo teplo. Pytle skladovat na paletách s max. rozmry 1200x800 mm. Mezi každými dvmi adami palet zabezpeit pístupovou uliku. - elektrická instalace v prostorech musí odpovídat pedpism pro výbušné prostedí. - Zákaz manipulace s oteveným ohnm. - dostatený poet a objem hasební techniky Skladování: Teplota skladování: 5-25 C. Skladovat podle pedpis v neporušených pvodních obalech, v suchých, hygienicky istých, vtratelných a uzavených skladech, oddlen od potravin, krmiv, lék, dezinfekních prostedk, hnojiv a prázdných obal od tchto látek. Zabránit pístupu vlhkosti nebo nadmrnému pehátí, jinak mže dojít k rozkladu až požáru. Požár se mže vyskytnout i u pípravku v pytlích, pokud nebylo zajištno jejich vtrání Další upozornní pro osoby: Trvale kontrolovat uložený produkt, zda nejeví známky rozkladu, který se projevuje zápachem a samozahívajícím se pípravkem v pytlích. Objeví-li se tyto píznaky, je nutné ihned pytle vyjmout a uložit na oteveném prostoru a následn zlikvidovat. 8. Omezování expozice pípravkem a ochrana osob 8.1. Omezování expozice: NPHV prmrná : není urená. NPHV hraniní : 126 g/m Osobní ochranní prostedky: Pi práci s pípravkem je nutné používat schválené ochranné pomcky. Protichemický ochranný odv z tkaného textilního materiálu (SN EN 368 a SN EN 369), uzavené ochranné brýle nebo obliejový štít (SN EN 166), ústenku (SN EN 142) nebo tvrtmasku (SN EN 140) a kombinovaný filtr proti plynm a pevným ásticím (SN EN 141), gumové rukavice (SN EN 374-1), gumové nebo plastové holínky (SN EN 346), epici se štítkem nebo klobouk. Pi píprav aplikaní formy pípravku použijte ochranou zástru z PVC nebo pogumovaného textilu. Pi práci a po jejím skonení až do vysvleení pracovního odvu a dkladného umytí mýdlem a teplou vodou je zakázáno jíst, pít a kouit Kontrola expozice v životním prostedí: nejsou známé. 9. Fyzikální a chemické vlastnosti 9.1. Všeobecné informace: Skupenství: pevné prach Barva: žlutozelená Zápach: zatuchlý (plesnivý) 9.2. Dležité informace z hlediska ochrany zdraví, bezpenosti a životního prostedí: Teplota tání: pi C zaíná rozklad Tenze par: NS Mrná hmotnost par: NS Rozpustnost ve vod: dispergovatelná látka Hmotnostní % tkavých látek: 1,5 % vody Mrná hmotnost: 0,40-0,55 g/ cm 3 Rychlost odpaování: NS Teplota vzplanutí: 280 C Teplota samovznícení: nad 190 C Hranice výbušnosti se vzduchem: g/m 3 Novozir MN 80 Strana 3 (celkem 6)

4 Zvláštní protipožární opatení: nosit izolaní dýchací pístroj a kompletní ochranné pomcky 9.3. Další informace: nejsou známé. 10. Informace o stabilit a reaktivit pípravku Podmínky, kterým je teba zamezit: Novozir MN 80 je stabilní produkt normálních podmínek a pi dodržení podmínek skladování v suchu. K nebezpeí z polymerizace nehrozí Materiály, které nelze použít: Je nutné zabránit styku s látkami: oxidaní inidla, kyseliny, voda Nebezpené rozkladné produkty pípravku: H 2 S, CS 2, oxidy síry, dusíku a uhlíku. 11. Informace o toxikologických vlastnostech pípravku: Hodnota LD 50 pro potkana pi orálním podání: < LD 50 < mg/kg Hodnota LD 50 pro potkana dermální: LD 50 > 5000 mg/kg (perkutanne) U zvíat nebyla prokázána karcinogenita Další úinky plynoucí z expozice: nejsou známé 12. Ekologické informace o pípravku: Ekotoxicita: Akutní toxicita u ryb: kapr obecný - 24,0 mg/l (LC 50 ) pstruh - 1,9 mg/l (LC 50 ) poecilia retic. - 2,2 mg/l (LC 50 ) Následné úinky: Novozir MN 80 pi vysokých koncentracích zpsobil u testovaných zvíat poruchy plod. Etyléntiomoovina(ETU), stopový kontaminant a produkt rozkladu Novoziru MN 80 je píinou zvtšení štítné žlázy, tumor a poruch plod u laboratorních zvíat Pohyblivost: není známa Stálost a odbouratelnost : odbouratelný pi nízkých koncentracích Bioakumulaní potenciál: není známý Negativní úinky: vysoce toxický pro ryby a vodní prostedí 13. Pokyny pro odstraování pípravku Zpsoby zneškodování pípravku: Pípadné zbytky pípravku se po eventuelním nasáknutí do holavého materiálu spálí ve spalovn stejných parametr jako pro obaly, resp. zneškodnit na skládce pro nebezpený odpad Zpsoby zneškodování kontaminovaného obalu: Prázdné obaly se dkladn vypláchnou vodou, která se následn použije pro pípravu postikové kapaliny. Potom se pedají do sbru k recyklaci nebo se spálí ve schválené spalovn vybavené dvojstupovým spalováním s teplotou C ve druhém stupni a ištním plynných zplodin. Stejným zpsobem je nutno likvidovat nepoužitelné zbytky pípravku. Použité obaly od pípravku se nesmjí používat k jinému jakémukoliv úelu! Právní pedpisy o odpadech a obalech: Zákon. 185/2001 Sb., o odpadech a o zmn nkterých dalších zákon. Vyhláška. 381/2001 Sb., kterou se stanoví katalog odpad, seznam nebezpených odpad a seznamy odpad a stát pro úely vývozu, dovozu a tranzitu odpad a postup pi udlování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpad. Vyhláška. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady. Podle Naízení EU 2000/532/EC: Klíové íslo pro odpad: (agrochemický odpad obsahující nebezpené látky) Novozir MN 80 Strana 4 (celkem 6)

5 Zákon. 477/2001 Sb., o obalech ve znní pozdjších pedpis. 14. Informace pro pepravu pípravku: NOVOZIR MN 80 je zaazený jako nebezpený pro dopravu podle dohod ADR/RID.. UN kód: Tída : Obalová skupina: Bezpenostní znaka: Identifik. íslo nebezpeí (Kemler): Pojmenování : TREM karta.: III 9 90 Látka ohrožující životní prostedí,tuhá, j.n. (obsahuje mankozeb 80 %)) 90GM Informace o právních pedpisech vztahujúcich se k pípravku Informace týkající se ochrany zdraví, bezpenosti a životního prostedí, které musí být podle zákona uvedeny na obalu pípravku: Název pípravku: NOVOZIR MN Klasifikace pípravku: Xi N Dráždivý Nebezpený pro životní prostedí R vty: R 37 R 43 R 50/53 S vty: S 2 S 8 S 13 S 20/21 S 22 S 24 S 28 Dráždí dýchací orgány. Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. Vysoce toxický pro vodní organismy, mže vyvolat dlouhodobé nepíznivé úinky ve vodním prostedí. Uchovávejte mimo dosah dtí. Uchovávejte obal suchý. Uchovávejte oddlen od potravin, nápoj a krmiv Nejezte, nepijte a nekute pi používání Nevdechujte prach Zamezte styku s kží Pi styku s kží okamžit omyjte velkým množstvím pitné vody a mýdlem. Novozir MN 80 Strana 5 (celkem 6)

6 S 36/37/39 Používejte vhodný ochranný odv, ochranné rukavice a ochranné brýle nebo obliejový štít S 46 Pi požití okamžit vyhledejte lékaskou pomoc a ukažte tento obal nebo oznaení. S 62 Pi požití nevyvolávejte zvracení: okamžit vyhledejte lékaskou pomoc a ukažte tuto etiketu Po požití, nadýchání, styku s pokožkou a sliznicemi mže poškodit zdraví. U citlivjších jedinc mže zpsobit pecitlivlost pokožky (dermatitidy, exémy). Chrate ped dtmi a nepouenými osobami. Riziko vyplývající z použití pípravku je pi dodržení návodu na použití a správné aplikaci pro vely pijatelné. Pro ryby a ostatní vodní živoichy vysoce toxický. Pro domácí, hospodáské a voln žijící zvíata pijatelný. Nebezpeí samovznícení po zvlhnutí. Chrate ped zvlhnutím. Pípravek používejte jen podle návodu k jeho použití 16. Další informace: Veškeré výše uvedené informace v tomto bezpenostním listu vyjadují souasný stav našich znalostí a zkušeností s pípravkem a jsou v souladu s platnými právními pedpisy. Bezpenostní list obsahuje údaje potebné pro zajištní bezpenosti a ochrany pi práci a ochrany životního prostedí. Zákon. 326/2004 Sb., o rostlinolékaské péi a o zmn nkterých souvisejících zákon Vyhláška. 327/2004 Sb., o ochran vel, zve, vodních organism a dalších necílových organism pi použití pípravk na ochranu rostlin Vyhláška. 329/2004 Sb., o pípravcích a dalších prostedcích na ochranu rostlin. Zákon. 356/2003 Sb., o chemických látkách a chemických pípravcích a o zmn nkterých zákon Vyhláška. 231/2004 Sb., kterou se stanoví podrobný obsah bezpenostního listu nebezpené chemické látce a chemickému pípravku Vyhláška. 232/2004 Sb., kterou se provádjí nkterá ustanovení zákona o chemických látkách a chemických pípravcích a o zmn nkterých zákon, týkající se klasifikace, balení a oznaování nebezpených chemických látek a pípravk. Zákon. 477/2001 Sb., o obalech ve znní pozdjších pedpis Zákon. 185/2001 Sb., o odpadech ve znní pozdjších pedpis Zákon. 258/2000 Sb., o ochran veejného zdraví, ve znní pozdjších pedpis Evropská dohoda o mezinárodní silniní peprav nebezpených vcí (ADR), vyhlášená pod. 65/1997 Sb., ve znní pozdjších pedpis Bezpenostní list vypracoval : DUSLO, a.s. Šaa Údaje uvedené v bezpenostním listu byli k dispozici ke dni Vztahují se na uvedený konkrétní výrobek a nemusí už platit pi jeho dalším smíchání s jinými látkami. Odbratel by se ml vždy pesvdit o tom, zda jsou veškeré tyto údaje jsou totožné s regionálními právními a normativními dokumenty v daném regionu a zda jsou úplné a odpovídají jeho potížím. Novozir MN 80 Strana 6 (celkem 6)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Obchodný název výrobku: NOVOZIR MN 80 Datum aktualizace: 28.3.2003 Datum revize: 10.11.2004

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Obchodný název výrobku: NOVOZIR MN 80 Datum aktualizace: 28.3.2003 Datum revize: 10.11.2004 BEZPEČNOSTNÍ LIST Obchodný název výrobku: NOVOZIR MN 80 Datum aktualizace: 28.3.2003 Datum revize: 10.11.2004 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1. Identifikace přípravku: Obchodní název: Novozir MN

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Líh syntetický denaturovaný

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Líh syntetický denaturovaný Strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: Ethanol syntetický, ethylalkohol syntetický 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: TENKOVRSTVÝ TMEL - ZÁLIVKA PRO KOMÍNOVÉ TVÁRNICE

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: TENKOVRSTVÝ TMEL - ZÁLIVKA PRO KOMÍNOVÉ TVÁRNICE Strana: 7 14. Informace pro pepravu Tmely uvedeného typu nejsou ve smyslu 22, odst. (1) Zákona. 111/1994 Sb. o silniní doprav nebezpenou vcí a nepodléhají ustanovením Evropské dohody o silniní doprav ADR,

Více

isticí kapalina na audio a video

isticí kapalina na audio a video Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: - 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Jméno nebo obchodní jméno: ELCHEMCo

Více

Bezpenostní list. Datum vydání : 18. 11. 2004 Strana:1z 11 Verse.: 1 Datum revize: 14.11.2005 13:57 Datum vytištní: 15.2.2006 13:04 WUXAL SUS KALCIUM

Bezpenostní list. Datum vydání : 18. 11. 2004 Strana:1z 11 Verse.: 1 Datum revize: 14.11.2005 13:57 Datum vytištní: 15.2.2006 13:04 WUXAL SUS KALCIUM Datum vydání : 18. 11. 2004 Strana:1z 11 1. Identifikace pípravku, výrobce a dovozce 1.1 Obchodní název pípravku WUXAL SUS KALCIUM 1.2 Použití pípravku Speciální hnojivo 1.3 Identifikace 1. distributora

Více

BEZPENOSTNÍ LIST podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH)

BEZPENOSTNÍ LIST podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 23.12.2008 Strana: 1/6 Název: AUTOCLEANER AUTOBALSAM 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A SPOLENOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo pípravku: 1.2 Použití látky nebo pípravku: Tvrdý vosk

Více

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 19.06.2002 Strana: 1 ze 5 Datum revize: 22.

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 19.06.2002 Strana: 1 ze 5 Datum revize: 22. Datum vydání: 19.06.2002 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU, VÝROBCE A DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název pípravku: Suché omítkové a maltové smsi na bázi sádry a vápenného,

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 24. 5. 2005 Strana: 1/6 Datum revize: 4.1.2006 Název výrobku: SCHÖNOX EG Härter íslo výrobku:

Více

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: SPÁROVACÍ HMOTA PRO KOMÍNOVÉ VLOŽKY ŠAMOTOVÁ MALTA

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: SPÁROVACÍ HMOTA PRO KOMÍNOVÉ VLOŽKY ŠAMOTOVÁ MALTA Strana: 7 14. Informace pro pepravu Pedmtné spárovací hmoty nejsou ve smyslu 22, odst. (1) Zákona. 111/1994 Sb. o silniní doprav nebezpenou vcí a nepodléhají ustanovením Evropské dohody o silniní doprav

Více

1. ***IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA

1. ***IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA Datum vydání: 3. 12. 2004 Strana: 1 ze 7 1. ***IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky / obchodní název pípravku Název: Sika Primer

Více

Sikafloor Proseal 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DISTRIBUTORA

Sikafloor Proseal 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DISTRIBUTORA Datum vydání: 3. 12. 2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky / obchodní název pípravku Název: Další názvy látky: 1.2 Použití látky / pípravku

Více

Bezpenostní list podle naízení ES 1907/2006 Datum vydání: 19.2.1998 Datum revize: 15.1.2009 Strana 1/ 1 Název výrobku: EFFERVESCENNÍ PASTILKY

Bezpenostní list podle naízení ES 1907/2006 Datum vydání: 19.2.1998 Datum revize: 15.1.2009 Strana 1/ 1 Název výrobku: EFFERVESCENNÍ PASTILKY Datum revize: 15.1.2009 Strana 1/ 1 1. Identifikace látky nebo pípravku a spolenosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky nebo pípravku: Obchodní název: Effervescenní chlorové tablety íslo CAS: íslo ES

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 7. 8. 2006 Strana: 1/6 Datum revize: Název výrobku: Capadur Silverstyle 1. Identifikace látky

Více

Sodná sl kyseliny (1-hydroxyethyliden)bifosfonové do 3 29329-71-3 Xi 249-559-4 R 36 -

Sodná sl kyseliny (1-hydroxyethyliden)bifosfonové do 3 29329-71-3 Xi 249-559-4 R 36 - Strana: 1/6 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Identifikace látky nebo pípravku: isti disk. 1.2. Použití látky nebo pípravku: Sms urená k odstranní neistot a mastnoty z disk

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Bezpenostní list Strana: 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE GOLIATH GEL Výrobce: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Nmecko Kontaktní adresa: BASF spol.s.r.o. Šafránkova

Více

Strana 1/5. Indexové. ES látky: Isopropylalkohol < 25,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26

Strana 1/5. Indexové. ES látky: Isopropylalkohol < 25,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace pípravku: 1.1.1 Obchodní název pípravku: MIKASOFT, MIKASOFT COLOR 1.1.2 Doporuený úel použití:

Více

PÍPRAVEK NA OCHRANU ROSTLIN CLINIC

PÍPRAVEK NA OCHRANU ROSTLIN CLINIC PÍPRAVEK NA OCHRANU ROSTLIN CLINIC Postikový postemergentní herbicidní pípravek ve form rozpustného koncentrátu pro ední vodou, urený k hubení vytrvalých i jednoletých plevel na orné pd, v ovocných sadech,

Více

Bezpenostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 7) BEZPENOSTNÍ LIST. tel. 224919293, 224915402. íslo CAS. íslo ES (EINECS) 9004-32-4 67-63-0 65-85-0

Bezpenostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 7) BEZPENOSTNÍ LIST. tel. 224919293, 224915402. íslo CAS. íslo ES (EINECS) 9004-32-4 67-63-0 65-85-0 Bezpenostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 7) Datum vydání: 12. 7. 2001 Datum revize: 15. 3. 2006 Název výrobku: NEOPONIT L BEZPENOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce

Více

Bezpenostní list CHALCOPRAX 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PÍPRAVKU

Bezpenostní list CHALCOPRAX 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PÍPRAVKU Bezpenostní list Strana: 1/9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE CHALCOPRAX Výrobce: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Nmecko Kontaktní adresa: BASF spol.s.r.o. Šafránkova

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Pájka Sn70Zn

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Pájka Sn70Zn Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: SnZn 1.2 Použití pípravku: Technické pájení kov pájka Identifikace

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 17.11.1999 Datum revize: 14.6.2006. Název výrobku: Elektrovodivý lak EL- 4

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 17.11.1999 Datum revize: 14.6.2006. Název výrobku: Elektrovodivý lak EL- 4 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Elektrovodivý lak EL-4 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce Jméno nebo obchodní jméno:

Více

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 01.05.2000 Strana: 1 ze 6 Datum revize: 22.

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 01.05.2000 Strana: 1 ze 6 Datum revize: 22. Datum vydání: 01.05.2000 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU, VÝROBCE A DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název Suché omítkové a maltové smsi na bázi cementu a, dle SN 72-2430 1-5

Více

Datum vytvoení: 23.08.2004 verze.: 2 Upraveno: 12.07.2005. Pípravek na ochranu rostlin - Fungicid

Datum vytvoení: 23.08.2004 verze.: 2 Upraveno: 12.07.2005. Pípravek na ochranu rostlin - Fungicid Casoar Pípravek na ochranu rostlin - Fungicid Postikový pípravek ve form suspenzního koncentrátu k ochran brambor proti plísni bramborové, obsahující pln systemickou i kontaktní složku. Úinná látka : 375

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T. isti mosazi

B E Z P E N O S T N Í L I S T. isti mosazi Strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Pájecí kapalina na nikl Další názvy: - 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Jméno

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T FLAW DETECTOR DEVELOPER

B E Z P E N O S T N Í L I S T FLAW DETECTOR DEVELOPER Strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky /obchodní název pípravku : Aerosol 1.2 Použití pípravku : Kontrola svaování. 1.3 Identifikace dovozce: Jméno

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 17. 5. 2005 Strana: 1/5 Datum revize: 4.1.2006 Název výrobku: SCHÖNOX KH íslo výrobku: 7.01

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. NeraAgro spol. s r.o. 277 11 NERATOVICE ESKÁ REPUBLIKA

BEZPENOSTNÍ LIST. NeraAgro spol. s r.o. 277 11 NERATOVICE ESKÁ REPUBLIKA 1. Identifikace pípravku a výrobce 1.1. Obchodní název: SCOLYCID C 1.2. Doporuený úel použití Barevná písada do insekticidních pípravk pro rozlišení ošetených ploch od neošetených ploch neodkornného deva.

Více

Indexové. v ES. Isopropanol < 20,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26

Indexové. v ES. Isopropanol < 20,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace pípravku: 1.1.1 Obchodní název pípravku: MIKASEPT SPREJ 1.1.2 Doporuený úel použití: Alkoholový

Více

BEZPENOSTNÍ LIST KUPRIKOL50. NeraAgro spol. s r.o. 277 11 NERATOVICE ESKÁ REPUBLIKA. N nebezpe9ný pro životní prostedí

BEZPENOSTNÍ LIST KUPRIKOL50. NeraAgro spol. s r.o. 277 11 NERATOVICE ESKÁ REPUBLIKA. N nebezpe9ný pro životní prostedí 1. Identifikace pípravku a výrobce 1.1. Obchodní název: Kuprikol 50 1.2. Doporu9ený ú9el použití Post/ikový fungicid ve form7 smá8itelného prášku ur8ený k ochran7 rostlin proti houbovým chorobám. 1.3.

Více

Místo podnikání nebo sídlo: Pražská ul.16, 102 21 PRAHA 10

Místo podnikání nebo sídlo: Pražská ul.16, 102 21 PRAHA 10 Datum vydání: 22.9.2003 verse 3 #1908 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: K 63 Polyaminoamidová sms 1.2 Identifikace dovozce: ELCHEMCo spol.

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 23.8.2005 Datum revize: 2.2.2006 Název výrobku: SERVISOL CD 150

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 23.8.2005 Datum revize: 2.2.2006 Název výrobku: SERVISOL CD 150 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: SERVISOL CD 150 Aerosol 1.2 Identifikace dovozce: Jméno nebo obchodní jméno: ELCHEMCo

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. NeraAgro spol. s r.o. 277 11 NERATOVICE ESKÁ REPUBLIKA

BEZPENOSTNÍ LIST. NeraAgro spol. s r.o. 277 11 NERATOVICE ESKÁ REPUBLIKA 1. Identifikace pípravku a výrobce 1.1. Obchodní název: 1.2. Doporu9ený ú9el použití Granulovaný herbicidní p3ípravek ur5ený k likvidaci nežádoucích plevel7 a bu3en8 v lesním hospodá3ství. 1.3. Jméno/obchodní

Více

BEZPENOSTNÍ LIST dle ES. 1907/2006 Tiefgrund TB Str. 1/7

BEZPENOSTNÍ LIST dle ES. 1907/2006 Tiefgrund TB Str. 1/7 Tiefgrund TB Str. 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PÍPRAVKU A SPOLENOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace/název pípravku: Tiefgrund Originální název pípravku: Primalon Tiefgrund TB 1.2 Použití pípravku: Penetraní nátr.

Více

Místo podnikání nebo sídlo: Pražská ul.16, 102 21 PRAHA 10

Místo podnikání nebo sídlo: Pražská ul.16, 102 21 PRAHA 10 Datum vydání: 20.5.2003 verze 5 #1871 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: G 30 Základní složka difenylmetan diisokyanat 1.2 Identifikace

Více

podle vyhlášky è.231/2004 Sb., v platném znìní Datum vyhotovení v ÈR 30. kvìten 2007

podle vyhlášky è.231/2004 Sb., v platném znìní Datum vyhotovení v ÈR 30. kvìten 2007 Datum vyhotovení v ÈR 30. kvìten 2007 1. Identifikace látky nebo pøípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Chemický název látky/obchodní název pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku 1.2. Použití látky

Více

Datum vytvoení: 21.7.2000 Asulox Upraveno: 1. 9. 2004 Datum tisku: 21/4/ Pípravek na ochranu rostlin

Datum vytvoení: 21.7.2000 Asulox Upraveno: 1. 9. 2004 Datum tisku: 21/4/ Pípravek na ochranu rostlin Pípravek na ochranu rostlin ASULOX 40 SL Postikový herbicidní pípravek setém ve form kapalného koncentrátu mísitelného s vodou k hubení šovíku tupolistého a kadeavého ve vojtšce, jeteli luním v užitkových

Více

Bezpečnostní list. Datum vydání : 2. 11. 2004 Strana:1z 10 Verse č.: 1 Datum revize: 26.11.2004 9:51 dop. Datum vytištění: 7.3.2005 7:14 odp.

Bezpečnostní list. Datum vydání : 2. 11. 2004 Strana:1z 10 Verse č.: 1 Datum revize: 26.11.2004 9:51 dop. Datum vytištění: 7.3.2005 7:14 odp. Datum vydání : 2. 11. 2004 Strana:1z 10 1. Identifikace přípravku, výrobce a dovozce 1.1 Obchodní název přípravku FALCON 460 EC 1.2 Použití přípravku Přípravek na ochranu rostlin - fungicid 1.3 Identifikace

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 11. èerven 2007 19. leden 2011 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi A 3004 Konstrukèní prùhledné lepidlo na

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T. Datum vydání: 01.09.2002 Datum revize: 05.01.2006 Název výrobku: LARRIN čistič skla

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T. Datum vydání: 01.09.2002 Datum revize: 05.01.2006 Název výrobku: LARRIN čistič skla Strana 1 (celkem 6) Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Číslo výrobku: 01197, 01198 Číslo CAS:

Více

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty:

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty: Strana 1 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: TESCO TS TOILET BLOCK (WC tableta do splachovací nádržky) Číslo výrobku: 01301 EAN: 8595000913013

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo Další názvy látky/smìsi 1.2. Použití látky/smìsi 1.3. Identifikace

Více

LINZER PLUS NPK-Dünger (Hnojivo NPK) 20/8/8/+2MgO+5S. St.-Peter-Straße 25 A-4021 Linz. Rakousko: Agrolinz Melamin GmbH

LINZER PLUS NPK-Dünger (Hnojivo NPK) 20/8/8/+2MgO+5S. St.-Peter-Straße 25 A-4021 Linz. Rakousko: Agrolinz Melamin GmbH 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce Název látky (obchodní název): Použití pípravku: EG-Düngemittel () LINZER PLUS NPK-Dünger (Hnojivo NPK) 20/8/8/+2MgO+5S Hnojivo Identifikace výrobce/dovozce:

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 22. záøí 2010 Telefon +353 53 9117900 Fax +353 53 9141271

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 22. záøí 2010 Telefon +353 53 9117900 Fax +353 53 9141271 Datum vytvoøení 22. záøí 2010 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo Další názvy látky/smìsi Dezinfekèní tablety s èistícím úèinkem 1.2. Použití látky/smìsi

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. bøezen 2009

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. bøezen 2009 Datum vytvoøení 16. bøezen 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku SUPERCOBRA INSECTICIDE COMBINED AEROSOL 400ml Èíslo 220447/16050212 Další názvy

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 453/2010 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název přípravku: AQATEX HP 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Kapalná složka pro

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. A1 Upholstery - Foam - Cleaner. Místo podnikání nebo sídlo: Bunsenstrasse 6 D-85053 Ingoldstadt Nmecko

BEZPENOSTNÍ LIST. A1 Upholstery - Foam - Cleaner. Místo podnikání nebo sídlo: Bunsenstrasse 6 D-85053 Ingoldstadt Nmecko 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Obchodní nzev pípravku kód 2791 1.2. Doporuený úel použití pípravku: pnový isti alounní 1.3. Identifikace výrobce/dovozce: Jméno nebo obchodní

Více

CZ: 22491-9293 (Toxikologické informa*ní st(edisko Kliniky NP 1. LF UK Praha: 24 hod non-stop služba) email: tis@mbox.cesnet.cz

CZ: 22491-9293 (Toxikologické informa*ní st(edisko Kliniky NP 1. LF UK Praha: 24 hod non-stop služba) email: tis@mbox.cesnet.cz 1. Identifikace látky / p(ípravku a spole*nosti / podniku: Název: CERELUX PLUS Synonyma: DPX-N7876, Colstar, Pluton, Twin, B10585191 Ú*el / funkce: fungicid Výrobce / dodavatel: Du Pont de Nemours (France)

Více

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II ZE DNE 18. PROSINCE 2006

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II ZE DNE 18. PROSINCE 2006 Datum vydání: 4. 1. 2007 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace výrobce,dovozce,prvního distributora nebo distributora 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 30.6.2004 Datum revize: 19.4.2006 Obchodní název výrobku: DeWeCe hygienické tablety do pisoárů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY

Více

Strana 1. Název výrobku: CLEAMEN 321 Deo květy do pisoáru (3F)

Strana 1. Název výrobku: CLEAMEN 321 Deo květy do pisoáru (3F) Strana 1 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: CLEAMEN 321 Deo tablety do pisoáru (3F) Obchodní název: CLEAMEN 321 deo květy do pisoáru Číslo

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 28. kvìten 2004 4. bøezen 2008 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo 48041601 Další

Více

Datum vyhotovení: 27.12.2004 Datum přepracování: 6.3.2009

Datum vyhotovení: 27.12.2004 Datum přepracování: 6.3.2009 1/7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: 1.2. Použití látky nebo přípravku: fungicid 1.3. Identifikace společnosti nebo podniku: Montanwerke

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. èerven 2008

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. èerven 2008 Datum vytvoøení 16. èerven 2008 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku Desinfectant Detartrant Gel WC -

Více

Bezpečnostní list OPTICA TRIO Strana: 1/8 Datum: 15/12/2008

Bezpečnostní list OPTICA TRIO Strana: 1/8 Datum: 15/12/2008 Strana: 1/8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A DOVOZCE / VÝROBCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku: Dichlorprop-P, MCPA, mecoprop-p / Optica Trio Registrační číslo: 4489-1 Číslo CAS: Dichlorprop-P:

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 2. èerven 2009 2. èerven 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Èíslo CAS 100-42-5 Èíslo

Více

PÍPRAVEK NA OCHRANU ROSTLIN. Roundup Klasik

PÍPRAVEK NA OCHRANU ROSTLIN. Roundup Klasik PÍPRAVEK NA OCHRANU ROSTLIN Roundup Klasik Postikový pípravek ve form kapalného koncentrátu pro ední vodou k hubení vytrvalých a jednoletých plevel na orné pd, v ovocných sadech, vinohradech, v okrasných

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 Datum revize: 14.5.2007 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 Datum revize: 14.5.2007 Název výrobku: Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Obchodní název: a

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 30. 6. 2010 Strana: 1/7 Datum revize: Název výrobku: SYNTEKO RETARDER 1670 Číslo výrobku: 1670 1. Identifikace látky nebo přípravku a

Více

2. Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky:

2. Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky: Strana 1 (celkem 5) Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Larrin na rez a vodní kámen (s rozprašovačem) Číslo výrobku: 01246 Číslo

Více

Datum vytvoení: 24.6.2000 Cougar Upraveno: 13. 8. 2004 Datum tisku: 6/3/ Pípravek na ochranu rostlin

Datum vytvoení: 24.6.2000 Cougar Upraveno: 13. 8. 2004 Datum tisku: 6/3/ Pípravek na ochranu rostlin Pípravek na ochranu rostlin COUGAR SC Postikový pípravek ve form tekutého dispergovatelného koncentrátu k ochran proti jedno a dvoudložným plevelm v ozimých obilovinách pi podzimní preemergentní a postemegertní

Více

TANDEM STEFES FL 05940486 1.2 Použití přípravku Přípravek na ochranu rostlin - herbicid

TANDEM STEFES FL 05940486 1.2 Použití přípravku Přípravek na ochranu rostlin - herbicid Datum vydání: 16. 11. 2004 Strana:1z 9 1. Identifikace přípravku, výrobce a 1. distributora 1.1 Obchodní název přípravku TANDEM STEFES FL 05940486 1.2 Použití přípravku Přípravek na ochranu rostlin - herbicid

Více

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI Datum vydání: 27. 8. 2003 Strana: 1 z 10 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Alkaprén 25 Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku:

Více

102000001940 Datum vydání: 22.5.2008 Verze č.: 2 Datum revize: 18.1.2011 Datum vytištění: 25.2.2011 ETHREL 102000001940 05927277

102000001940 Datum vydání: 22.5.2008 Verze č.: 2 Datum revize: 18.1.2011 Datum vytištění: 25.2.2011 ETHREL 102000001940 05927277 Strana 1 / 10 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Identifikace přípravku 102000001940 05927277 1.2 Použití přípravku Přípravek na ochranu rostlin regulátor růstu rostlin pro použití v zemědělství

Více

Bezpečnostní list DELAN 700 WDG 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 2. ÚDAJE O NEBEZPEČNOSTI LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU

Bezpečnostní list DELAN 700 WDG 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 2. ÚDAJE O NEBEZPEČNOSTI LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU Bezpečnostní list Strana: 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE DELAN 700 WDG Použití: přípravek na ochranu rostlin, fungicid Výrobce: BASF Aktiengesellschaft 67056 Ludwigshafen

Více

Bezpečnostní list PELLACOL Strana: 1/1 Datum: 12/07/2004

Bezpečnostní list PELLACOL Strana: 1/1 Datum: 12/07/2004 Strana: 1/1 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce / výrobce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku: thiram / Pellacol Číslo CAS: 137-26-8 Číslo ES (EINECS): 205-286-2 Další názvy látky/přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Chloramin TS Další názvy látky: přípravek

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 3. bøezen 2009 9. èerven 2010 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo P0900706 Èíslo

Více

Bezpečnostní list SVITON

Bezpečnostní list SVITON Datum revize: strana: 1/7 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. 1.1. Identifikátor výrobku 1.2. Příslušná určená použití látky nebo rostlinný růstový stimulátor směsi a nedoporučená použití

Více

Dow Agrosciences s.r.o.

Dow Agrosciences s.r.o. BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1. Obchodní název přípravku: Mustang Forte 1.2. Doporučený

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 14. leden 2009

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 14. leden 2009 Datum vytvoøení 14. leden 2009 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku Insecticida Orion Sesitive 1.2. Použití

Více

Kížová 1018/6 15000 Praha 5 eská republika Tel. +420251563385 Fax.+420251563385 DI : CZ26198941 www.pramark.cz

Kížová 1018/6 15000 Praha 5 eská republika Tel. +420251563385 Fax.+420251563385 DI : CZ26198941 www.pramark.cz 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMSI A SPOLENOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název výrobku: 1.2 Píslušná urená použití látky nebo smsi a nedoporuená použití Prmyslové znaení. 1.3 Podrobné údaje

Více

Reckitt Benckiser Production (Poland) Sp.Z o.o. 05-100 Nowy Dwor Mazoviecki, Polsko +48 22 713 6136

Reckitt Benckiser Production (Poland) Sp.Z o.o. 05-100 Nowy Dwor Mazoviecki, Polsko +48 22 713 6136 1/6 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vyhotovení: 24. 5. 2008 Datum revize: 6. 4. 2009 Výrobek: Cillit Bang Power cleaner na silné usazeniny a toalety 1. Identifikace přípravku,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST B 2305. Název výrobku: PLASTSERVIS, a.s. Zlín VUKOLEP RS 3/62

BEZPEČNOSTNÍ LIST B 2305. Název výrobku: PLASTSERVIS, a.s. Zlín VUKOLEP RS 3/62 Strana: 1/8 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: Vukolep RS 3/62 1.2. Použití přípravku: Kontaktní jednosložkové rozpouštědlové lepidlo určené pro lepení pryže, usní, dřeva,

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) (Mi) Telefon 003902963020 Fax 00390296302371

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) (Mi) Telefon 003902963020 Fax 00390296302371 Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 8. èerven 2006 19. leden 2009 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 21.11.2010 Strana : 1 / 7 Datum revize : Darsi - prací prostředek

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 21.11.2010 Strana : 1 / 7 Datum revize : Darsi - prací prostředek Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ( ES ) č. 1907/2006 - REACH Datum vydání : 21.11.2010 Strana : 1 / 7 Název výrobku : Sandex prací prostředek 1.Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE/DOVOZCE 1.1 Obchodní název přípravku: CAS: - (přípravek) Číslo ES (EINECS): - Další názvy látky: - 1.2 Použití přípravku: přípravek k ochraně dřeva

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Chloramin T Další názvy látky:

Více

Calgonit/Finish PowerBall regular tablety Prostředek do myček nádobí

Calgonit/Finish PowerBall regular tablety Prostředek do myček nádobí 1/6 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 29. 9. 2008 Datum revize: 16. 10. 2008 Výrobek: Calgonit/Finish PowerBall regular tablety 1. Identifikace přípravku, výrobce,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhl. č. 231/2004 Sb. Datum revize: 20.8. 2004

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhl. č. 231/2004 Sb. Datum revize: 20.8. 2004 Strana 1 z 6 1. Identifikace látky a dovozce 1.1 Identifikace látky: Obchodní název: Chemický název: Perkadox CH-50X; Interox BP-50-FT Dibenzoylperoxid 1.2 Použití látky/ přípravku: Dibenzoylperoxid se

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 10. záøí 2008

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 10. záøí 2008 Datum vytvoøení 10. záøí 2008 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku 1.2. Použití látky nebo pøípravku

Více

Bezpečnostní list Rovral Flo Aktiv

Bezpečnostní list Rovral Flo Aktiv Datum vyhotovení: 26.04.2002 Datum přepracování : 16.2.2004 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce / výrobce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku: ROVRAL FLO AKTIV 1.2. Doporučený účel

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 Strana 1 (celkem 5) BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 Datum vydání: Září 2010 Datum revize : Revize: Název výrobku: 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE. přípravek na ochranu rostlin, fungicid, vodou dispergovatelný prášek

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE. přípravek na ochranu rostlin, fungicid, vodou dispergovatelný prášek Bezpečnostní list Strana: 1/9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE ACROBAT MZ Výrobce: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Německo Kontaktní adresa: BASF spol. s r. o.

Více

Crompton Europe B.V. Ankerweg 18 Amsterdam, NL 1041 AT, Nizozemí Tel.: +31 20 5871 871 Fax: +31 20 5871 700 Zástupce výrobce v ČR:

Crompton Europe B.V. Ankerweg 18 Amsterdam, NL 1041 AT, Nizozemí Tel.: +31 20 5871 871 Fax: +31 20 5871 700 Zástupce výrobce v ČR: Datum vyhotovení: 9.8.2004 Strana 1 (celkem 5) Společnost Crompton nabádá příjemce tohoto Bezpečnostního listu k jeho pozornému prostudování k uvědomění si případných rizik dotyčného produktu. V zájmu

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. srpen 2010

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. srpen 2010 Datum vytvoøení 16. srpen 2010 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo 41201 Další názvy látky/smìsi 1.2. Použití látky/smìsi Smìs. Nátìr. Rozpouštìdla.

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 8/99 Strana 1 z 5 Datum revize: 31.5.2005 Název výrobku:

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 8/99 Strana 1 z 5 Datum revize: 31.5.2005 Název výrobku: Datum vydání: 8/99 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: Total Clean 130 Stencil Cleaner 1.2 Použití: isticí kapalina pro elektroniku 1.3

Více

Chloramix D. Chloramix D. (4,6-dichlor-1,3,5-triazin-2-olát sodný, dihydrát; troclosen sodný, dihydrát). Chemický vzorec látky:

Chloramix D. Chloramix D. (4,6-dichlor-1,3,5-triazin-2-olát sodný, dihydrát; troclosen sodný, dihydrát). Chemický vzorec látky: Datum vydání: 12.6.2006 Datum revize: 16.7.2008 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: dichlorisokyanurát

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST SANOCLEAR

BEZPEČNOSTNÍ LIST SANOCLEAR Datum přepracování BL: 1.12.2010 Datum revize BL: 9.4.2014 ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Chemický název / synonyma: Obchodní název: Registrační číslo CAS: Označení ES (EINECS):

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Strana: 1/7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název přípravku: DÜFA Nitro-Universalverdünnung Katalogové číslo: - 1.2 Použití přípravku: ředidlo do nátěrových

Více

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus Datum vydání: 1. 6. 2007 Strana: 1 z 9 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku: - Číslo CAS:

Více

Datum vyhotovení: 3.4.2001 Datum přepracování: 30.3.2004 Strana 1 (celkem 5)

Datum vyhotovení: 3.4.2001 Datum přepracování: 30.3.2004 Strana 1 (celkem 5) Datum přepracování: 30.3.2004 Strana 1 (celkem 5) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY Obchodní název přípravku: DIMILIN 48 SC Číslo listu A343001a 1.5.0 N - nebezpečný pro životní prostředí Chemický název Synonyma:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nař. ES 1907/2006 ve znění nař. ES 453/2010 BEZPEČNOSTNÍ LIST

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nař. ES 1907/2006 ve znění nař. ES 453/2010 BEZPEČNOSTNÍ LIST strana 1 z 6 BEZPEČNOSTNÍ LIST ODDÍL 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: M-SUNAGREEN Kapalné hnojivo. Identifikační číslo: neuvedeno -směs Registrační číslo: neuvedeno

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 7. prosinec 2007 30. duben 2008 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo 17 Další názvy látky/smìsi 1.2.

Více

Název výrobku: VUKOPUR P

Název výrobku: VUKOPUR P Strana: 1/7 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2. Použití přípravku: Polyuretanové montážní a těsnící hmoty. 1.3 Identifikace distributora: Obchodní jméno: Sídlo: areál

Více

Název výrobku: VUKOTEX 3 N

Název výrobku: VUKOTEX 3 N Strana: 1/7 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2. Použití přípravku: Disperzní lepidlo pro spojování usní, textilních materiálů a lepenek v galanterním průmyslu. Pro průmyslové

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 6. bøezen 2010 6. bøezen 2010 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 28. èervenec 2009

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 28. èervenec 2009 Datum vytvoøení 28. èervenec 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Odstraòovaè usazenin z výmìníkù a chladièù Èíslo 802-300/25 Další názvy látky/pøípravku

Více

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty:

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty: Strana 1 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Larrin na rez a vodní kámen (s rozprašovačem) Číslo výrobku: 01246 Číslo CAS: směs neuvádí se Číslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název: ARVA BEZOPLACHOVÁ, ARVA K

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název: ARVA BEZOPLACHOVÁ, ARVA K Datum vydání: 8.8.2007 Strana: 1/5 Název: ARVA BEZOPLACHOVÁ, ARVA K ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/ SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Arva bezoplachová, Arva K 1.2 Příslušná určená

Více

Název přípravku: ŘEDIDLO S 6300

Název přípravku: ŘEDIDLO S 6300 podle nařízení č. 1907/2006/ES strana: 1/5 Datum vydání: 13. 6. 2008 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku: Ředidlo S 6300 1.2 Použití přípravku: K ředění epoxidových

Více