Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne"

Transkript

1 Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne Přítomní senátoři: pedagogičtí pracovníci: doc. JUDr. Michal Bartoň, Ph.D. JUDr. Petr Dostalík, Ph.D. doc. JUDr. Kateřina Frumarová, Ph.D. JUDr. Mag. i. Michal Malacka, Ph.D., MBA doc. JUDr. Václav Stehlík, Ph.D., LL. M. JUDr. Veronika Tomoszková, Ph.D. studenti: Martin Dvořák Jaroslav Křepelka Marek Stratilík František Kousal Tomáš Pustka Jiří Stýblo Nepřítomní senátoři: Ing. Jana Bellová, Ph.D. JUDr. et Mgr. Taťána Špírková, Ph.D. JUDr. Renáta Šínová, Ph.D. Hosté: děkanka JUDr. Zdenka Papoušková, Ph.D. proděkani JUDr. Monika Horáková, Ph.D. doc. JUDr. Blanka Vítová, Ph.D., LL.M. tajemník ing. Petr Bačík, Ph.D. + veřejnost Zasedání AS PF UP začalo v hod. v uč. č. 4 na budově A Právnické fakulty. Přítomno 11 členů AS PF UP.

2 1. Kontrola usnesení Předseda senátu M. Bartoň uvádí, že na základě požadavku na minulém zasedání senátu budeme kontrolu usnesení senátu formalizovat do samostatného bodu jednání, které zařadí vždy na počátek zasedání senátu. Rekapituluje, že - na zasedání senátu dne bylo přijato toto usnesení: AS PF UP žádá vedení připravit systém hodnocení vědy, a to ve spolupráci s AS PF UP, do na zasedání senátu dne potom následující dvě usnesení: AS PF UP žádá vedení PF UP o předložení věcného záměru nového Statutu PF UP do AS PF UP žádá vedení PF UP o předložení Výroční zprávy o činnosti a Výroční zprávy o hospodaření za rok 2017 do M. Bartoň dále uvádí, že se dnes budeme zabývat právě Výroční zprávou za rok 2017 a Statutem PF UP, na příští zasedání v červnu 2019 bude zařazen bod týkající se hodnocení vědy, tam ještě lhůta běží. 2. Změna Statutu PF UP, věcný záměr nového statutu PF UP M. Bartoň doporučuje nejprve schválit dílčí novelu statutu, která se týká začlenění nového typu předpisu do Statutu PF UP, poté můžeme diskutovat o věcném záměru nového statutu. M. Horáková uvádí lhůty, ve kterých by novela statutu měla být postoupena velkému senátu a doporučuje se zabývat nejprve právě novelou. Vysvětluje důvody zařazení nového typu předpisu do Statutu PF UP - navazuje na změny SZŘ UP a tam předpokládaný prováděcí předpis, který byl senátem již schválen. Návrh zní: Za 3 se vkládá nový 3a, který včetně nadpisu zní: 3a Vnitřní předpisy PF UP 1) Vnitřními předpisy fakulty jsou: a) Statut PF UP, b) Volební řád AS PF UP, c) Jednací řád AS PF UP, d) Jednací řád Vědecké rady PF UP, e) Studijní a zkušební řád PF UP. M. Bartoň: V předkládané novele se do Statutu vkládá předpis nazvaný Studijní a zkušební řád PF UP [písm. e)], ale má jít o prováděcí předpis k SŽR UP, tudíž název je zavádějící. Mělo by být jasné, že nemáme vlastní SŽŘ, ale jen prováděcí předpis. M. Horáková: Název prováděcího předpisu je poměrně komplikovaný, chtěla to zjednodušit, nebrání se změně. P. Dostalík: Z názvu musí být jasné, že je to prováděcí předpis, takto to být nemůže. M. Bartoň: Název předpisu, který jsme na minulém zasedání senátu schválili, nebude odpovídat tomu, co navrhujeme do Statutu, neschvalovali jsme SZŘ PF UP. M. Malacka: Vytvořme nějaký obecný název pro tyto případy prováděcích předpisů, který se pak může ve Statutu i v podobných případech používat.

3 Po diskusi shoda na pojmu Vnitřní předpis k provedení Studijního a zkušebního řádu UP na PF UP, který bude obsahem 3a odst. 1 písm. e). Z. Papoušková, M. Horáková souhlasí s touto změnou návrhu. Přichází V. Tomoszková. Počet přítomných 12. Usnesení: AS PF UP schvaluje následující změnu Statutu PF UP: Za 3 se vkládá nový 3a, který včetně nadpisu zní: 3a Vnitřní předpisy PF UP 1) Vnitřními předpisy fakulty jsou: Hlasování: Pro: 12 Proti: 0 Zdržel se: 0 a) Statut PF UP, b) Volební řád AS PF UP, c) Jednací řád AS PF UP, d) Jednací řád Vědecké rady PF UP, e) Vnitřní předpis k provedení Studijního a zkušebního řádu UP na PF UP. Další části bodu je diskuse k návrhu věcného záměru nového Statutu PF UP. M. Horáková doporučuje diskutovat jen obsah, nikoli formu, nejde zatím o paragrafové znění. M. Bartoň otevírá diskusi a formuluje některé připomínky. M. Malacka doporučuje zpracovat připomínky všech členů senátu písemně s tím, že na dalším zasedání se k nim může vedení vyjádřit a vypořádat je. Z. Papoušková: Správně by senát měl dostat návrh až po připomínkovém řízení ostatních jednotek. V. Tomoszková: Návrh by mohl být zveřejněn k připomínkování celou akademickou obcí. M. Bartoň: Formální připomínkování ze strany úplně každého může být kontraproduktivní, zveřejnění lze domluvit např. s oddělením komunikace, které každé zasedání senátu avizuje předem na webu. K formálním připomínkám by před senátem mohli návrh dostat alespoň vedoucí kateder. Z. Papoušková: Bude zasláno k připomínkám na katedry a senát dostane informaci o připomínkách a jejich vypořádání. M. Horáková: Senátoři mohou taktéž své připomínky zaslat do konce týdne. M. Bartoň: Shrnuje, že k věcnému záměru se vrátíme na senátu v červnu, vedení připomínky senátorů a kateder vypořádá a předloží senátu k další diskusi. 3. Schválení výroční zprávy o činnosti a výroční zprávy o hospodaření za rok 2017 M. Horáková představuje obsah Výroční zprávy o činnosti a hospodaření za rok Struktura je dána požadavky MŠMT. Oproti zaslané verzi návrh doplňuje tak, že u členů Oborové rady bude za jménem doc. Hlavsy na s. 11 výroční zprávy uveden text (do ). Dotaz V. Tomoszková: Proč není Výroční zpráva v souladu s jednotným vizuálním stylem? M. Horáková: K finálnímu zpracování grafické podoby dojde až po schválení senátem.

4 M. Bartoň: V minulosti bylo na senátu dohodnuto, že nemá smysl zpracovávat drahou PR verzi výroční zprávy pro účely schvalování senátem, kdyby bylo nutno na základě jednání v senátu ještě něco měnit. M. Bartoň se táže na hospodaření - ve zprávě se hovoří o kladném hospodářském výsledku přes 2 miliony, ve Fondu provozních prostředků, což jsou úspory, sice tato částka přibyla, ale zároveň se čerpalo 4,5 milionu, což evokuje v celkovém souhrnu ztrátu, ne zisk. Z tabulek ale není jasné, za co se peníze utratily. P. Bačík. Z doložených excelovských tabulek to poznat nelze, přesuny mezi fondy tam nejsou. Údaje ale má, přinese obratem. V. Stehlík. Dotaz na počty docentů ve výroční zprávě - jde o přepočtený stav, nebo absolutní počty osob?. M. Horáková: Jde o absolutní počty, údaje jsou dle metodiky MŠMT, takto to je vyžadováno. Diskuse i k uvádění přepočtených úvazků. Shoda na tom, že v další výroční zprávě za rok 2018 budou uváděny i přepočtené úvazky nad rámec požadavků MŠMT. V. Stehlík: Táže se na údaje týkající se počtu studentů, kteří ukončili studium, je tam 130, což je dost. Známe důvody? M. Horáková: Věděl by nejlépe proděkan Tomoszek, který tu není. J. Stýblo: Analyzovaly se důvody vysokého drop-outu? Z. Papoušková: Ukončení je často i dobrovolné a student důvod nesdělí, ten lze jen odhadovat. Diskuse o důvodech propadu počtu studentů, o důvodech ukončování studia. M. Bartoň uzavírá, že se lze k tématu ještě vrátit v souvislosti s výroční zprávou za rok 2018, kde budou o rok aktuálnější údaje, a táže se, kdy můžeme očekávat výroční zprávu za rok Z. Papoušková: Většina údajů je již k dispozici, výroční zpráva může být předložena v červnu P. Bačík: Dohledal údaje a uvádí, že částka 4,5 milionu, která byla čerpána z Fondu provozních prostředků je ztráta za předchozí rok Ztráta ale bývá zaúčtována až rok následující, tudíž se objeví až v dalším roce. V případě kladného hospodaření k posunu nedochází, jen u ztráty. V. Tomoszková: Jaké byly důvody ztráty? M. Bartoň. Rozsáhle se diskutovalo při schvalování výroční zprávy za rok 2016, je patrno ze zápisů. Další dotazy a připomínky k výročním zprávám nejsou. M. Bartoň dává hlasovat o schválení výročních zpráv za rok 2017 a opakuje, že na jednání AS PF UP došlo k doplnění návrhu předkladatelem, a to tak, že na s. 11 (seznam členů Oborové rady) je za jméno doc. Hlavsy doplněn text (do ). Tato změna se tak stává součástí návrhu, o kterém bude hlasováno. Usnesení: AS PF UP schvaluje Výroční zprávu o činnosti za rok 2017 a Výroční zprávu o hospodaření za rok 2017 v navrženém znění. Hlasování: Pro: 12 Proti: 0 Zdržel se: 0

5 4. Projednání záměru akreditace studijního programu Aplikovaná mezioborová studia. Předseda senátu uvádí, že je domluven s proděkanem Tomoszkem, který je dnes v Brně, že uvedený bod projednáme, pokud M. Tomoszek stihne na senát z Brna dorazit. Zatím zde není. Mezitím diskuse o podobě magisterského oboru Právo. J. Stýblo: Dotaz na možnost zavádění nových předmětů, profilaci studentů a roli senátu. Možnost fakulty se profilovat jako zaměřená na soukromé právo. Z. Papoušková: Dílčí změny v akreditaci možné jsou, musí projít Vědeckou radou. V. Stehlík: Připomíná činnost komise k nové akreditaci. Volitelné předměty lze zavést kdykoli, podléhají jen souhlasu vedení. M. Bartoň: senát v akreditacích nemá rozhodující slovo, vyjadřuje se k záměru akreditovat. Diskuse k zátěži studentů, přidávání povinných předmětů, k profilaci studentů pomocí volitelných či povinných předmětů. Odchází F. Kousal. Počet přítomných 11. Z. Papoušková uvádí, že M. Tomoszek jednání senátu nestihne. Mají-li členové senátu připomínky k předloženému záměru, lze je teď vznést, na příští zasedání si může M. Tomoszek již připravit reakci. Z. Papoušková stručně představuje koncepci studijního programu Aplikovaná mezioborová studia, uvádí, že jde primárně o program CMTF, naše fakulta byla požádána o spolupráci. Nejde z hlediska PF UP o nic stěžejního, ale spolupráci se nebrání. Zapojeny jsou CMTF, FZV a my. Připomíná obsah jednání Vědecké rady PF UP. Na CMTF a FZV asi nebude problém, u nás ve Vědecké radě problém být může. Fakulta se snaží získat možné další zdroje příjmů. Zmiňuje obtížnost naplňování kursů CŽV B. Vítová uvádí, že na VR PF UP padl též argument, že PF UP vypomůže s nízkou kvalitou výuky právních disciplín na jiných fakultách. Z. Papoušková: Připomíná odlišnou úroveň studentů u nás a na jiných fakultách. Do výuky lze zapojit doktorandy. V. Stehlík: Má obavu, pokud jde o finanční rentabilitu programu a vadí mu velmi obecné zaměření, není tam žádné zaměření či specializace. V. Tomoszková připomíná potřebu vzájemné pomoci fakult, uvádí příklady, kdy jsou právní disciplíny vyučovány na jiných fakultách UP špatně. M. Bartoň: Máme podíl na programu 20%, při 50 studentech tedy máme zaplaceno 10 studentů. Má obavy, zda akce může být při potřebně otevírat nové předměty vůbec přínosná. M. Malacka: Nebudeme ovlivňovat strukturu přijatých studentů, to bude věc CMTF, stejně jako udržitelnost programu. Rolí PF UP ale má být též péče o kvalitu výuky práva. Diskuse k roli PF UP a smysluplnosti spolupráce na programu (M. Dvořák, V. Stehlík, J. Stýblo, V. Tomoszková, M. Bartoň, Z. Papoušková, M. Malacka) M. Bartoň uzavírá, že bychom měli vyčkat na informace od M. Tomoszka a dnes o této otázce nehlasovat, vrátíme se k ní na příštím zasedání. 5. Různé Z. Papoušková tlumočí prosbu předsedy AS UP J. Langra navrhnout nového člena Legislativní komise AS UP poté, co rezignuje na mandát V. Tomoszková. M. Malacka uvádí, že se domluví s K. Frumarovou, která nastoupí na mandát do AS UP po V. Tomoszkové, kdo z nich dvou by do LK AS UP šel. M. Bartoň připomíná, že náš senát člena komise navrhuje, velký senát schvaluje, ale vždy byla praxe taková, že se naši zástupci ve velkém senátu v podstatě dohodli, kdo bude členem které komise, a senát toto akceptoval.

6 V. Tomoszková uvádí, že to ještě není aktuální. M. Bartoň: Nominaci člena LK bychom provedli tedy až po prázdninách. V. Tomoszková: Dotaz, zda má vedení nějaké nové informace ohledně pozemku před fakultou směrem ke křižovatce, který je veden jako zastavitelný. Měli bychom lobovat za změnu. Z. Papoušková: Byl poslán dotaz, reakci nemá, bude urgovat. Závěrem předseda senátu všem poděkoval za účast s tím, že další senát bude svolán v červnu, na programu je již několik bodů, mj. schvalování podmínek přijímacího řízení a Plánu realizace Strategického záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti PF UP na rok Konec zasedání senátu v hod. V Olomouci dne Michal Bartoň předseda AS PF UP

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 7 senátorů, od 13:11 8 senátorů, od 14:03 9 senátorů Omluveni: Eva Hlinková,

Více

Za pis ze zaseda nı Akademicke ho sena tu Pra vnicke fakulty Univerzity Palacke ho v Olomouci dne

Za pis ze zaseda nı Akademicke ho sena tu Pra vnicke fakulty Univerzity Palacke ho v Olomouci dne Za pis ze zaseda nı Akademicke ho sena tu Pra vnicke fakulty Univerzity Palacke ho v Olomouci dne 4. 12. 2017 Přítomní senátoři: pedagogičtí pracovníci: doc. JUDr. Michal Bartoň, Ph.D. JUDr. Ing. Filip

Více

Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne

Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne 3. 12. 2018 Přítomní senátoři: pedagogičtí pracovníci: doc. JUDr. Michal Bartoň, Ph.D. Ing. Jana Bellová,

Více

Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne

Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne 8. 4. 2019 Přítomní senátoři: pedagogičtí pracovníci: doc. JUDr. Michal Bartoň, Ph.D. doc. JUDr. Kateřina

Více

Za pis ze zaseda nı Akademicke ho sena tu Pra vnicke fakulty Univerzity Palacke ho v Olomouci dne

Za pis ze zaseda nı Akademicke ho sena tu Pra vnicke fakulty Univerzity Palacke ho v Olomouci dne Za pis ze zaseda nı Akademicke ho sena tu Pra vnicke fakulty Univerzity Palacke ho v Olomouci dne 18. 9. 2017 Přítomní senátoři: pedagogičtí pracovníci: doc. JUDr. Michal Bartoň, Ph.D. doc. JUDr. Václav

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 26. 6. 2017 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP Přítomni: Prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne 5. 5. 2016 Přítomno: dle prezenční listiny 10 členů Omluveni: Paulína Maderová Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Lukáš

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne

Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne 11. 6. 2018 Přítomní senátoři: pedagogičtí pracovníci: doc. JUDr. Michal Bartoň, Ph.D. doc. JUDr. Václav

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda prof. Mgr. MgA. Vít

Více

Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne

Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne 8. 10. 2018 Přítomní senátoři: pedagogičtí pracovníci: doc. JUDr. Michal Bartoň, Ph.D. doc. JUDr. Václav

Více

Změna Statutu Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Změna Statutu Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci V N I T Ř N Í P Ř E D P I S P Ř F UP PřF-A-04/05-N10 Změna Statutu Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Tímto předpisem se mění Statut Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci. Garant:

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Za pis ze zaseda nı Akademicke ho sena tu Pra vnicke fakulty Univerzity Palacke ho v Olomouci dne

Za pis ze zaseda nı Akademicke ho sena tu Pra vnicke fakulty Univerzity Palacke ho v Olomouci dne Za pis ze zaseda nı Akademicke ho sena tu Pra vnicke fakulty Univerzity Palacke ho v Olomouci dne 16. 10. 2017 Přítomní senátoři: pedagogičtí pracovníci: doc. JUDr. Michal Bartoň, Ph.D. JUDr. Ing. Filip

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Metodický pokyn děkana FZV UP pro podávání žádostí o akreditaci či prodloužení doby platnosti akreditace na FZV UP v Olomouci

Metodický pokyn děkana FZV UP pro podávání žádostí o akreditaci či prodloužení doby platnosti akreditace na FZV UP v Olomouci FZV-MPD-5/2014 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA Metodický pokyn děkana FZV UP pro podávání žádostí o akreditaci či prodloužení doby platnosti akreditace na FZV UP v Olomouci Obsah:

Více

Z Á P I S z 1. zasedání Akademického senátu Fakulty elektrotechniky a informatiky, konaného dne 27. března 2017 od 14:00 hodin

Z Á P I S z 1. zasedání Akademického senátu Fakulty elektrotechniky a informatiky, konaného dne 27. března 2017 od 14:00 hodin UPA199822 Akademický senát Fakulty elektrotechniky a informatiky Z Á P I S z 1. zasedání Akademického senátu Fakulty elektrotechniky a informatiky, konaného dne 27. března 2017 od 14:00 hodin Přítomni

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 17. června 2015 Přítomno: 15 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluveni: doc. L.

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 17. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 17. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 17 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6. října 2010 Přítomni: 18 členů AS PřF, děkan: prof. J. Ševčík proděkani

Více

Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne

Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne 25.02.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 6 členů Omluveni: Bc. Helena Přibylová, Mgr. Jana Kameníčková Nepřítomni:

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 28. března 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 28. března 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNTŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 28. března 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY

ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY Druhá novela POS schválená AS UK dne 14. prosince 2018 ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst.

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

Zápis č. 67 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 9. ledna 2013

Zápis č. 67 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 9. ledna 2013 Zápis č. 67 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 9. ledna 2013 Přítomni: Omluveni: Host: Mgr. Hana Čechová, Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D., Mgr. Eliška Suchánková, Ph.D., Mgr. Roman

Více

Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017

Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017 Č. j.: FZS/0055/17 PID: 0380490 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017 Přítomni: dle

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 10. dubna 2018

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 10. dubna 2018 Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 10. dubna 2018 Čas konání: 14:00 16:00 hod. Místo konání: zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty MU Přítomni: 28 členů (dle prezenční

Více

Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne

Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne Akademický senát Fakulty strojního inženýrství VUT Technická 2 616 69 Brno Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne 16.3.2006 Místo konání: zasedací místnost děkana FSI VUT v

Více

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ČÁST I. OBECNÁ ČÁST Čl. 1 Předmět úpravy Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009 Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009 Konání: 10. března 2009, 16.00 hod Místo zasedání: Zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty,

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50).

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50). Zápis č. 01/2015 (01) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 5. ledna 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Hosté: Dr.

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., v platném znění, dne 22.11.2016 a Rektorát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 12/2015 (103) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 19. října 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen AK): 9 (viz prezenční listina)

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 4/2017 ze dne 27. září 2017

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 4/2017 ze dne 27. září 2017 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 4/2017 ze dne 27. září 2017 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen AK): 7 (viz prezenční listina)

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 2. října 2008, 13h, místnost 244NB Přítomni: Češková, Pošvicová, Poláková, Nováková,

Více

Akademický senát UK FTVS

Akademický senát UK FTVS Akademický senát UK FTVS Č.j.: AS-02/2017 Zápis z řádného zasedání ze dne 21. 2. 2017 ve 13.00 hod Přítomni (bez titulů): viz prezenční listina Komora akademických pracovníků (a): Heller, Kaplan, Hojka,

Více

JEDNACÍ ŘÁD RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 19. května 2017

JEDNACÍ ŘÁD RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 19. května 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. května 2017

Více

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č.

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. 309 na FTK UP Celkový počet členů Vědecké rady FTK UP: 24, z toho přítomných: 20. Přítomni:

Více

Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne

Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne Zá pis ze zásedá ní Akádemicke ho sená tu Prá vnicke fákulty Univerzity Pálácke ho v Olomouci dne 15. 4. 2019 Přítomní senátoři: pedagogičtí pracovníci: doc. JUDr. Michal Bartoň, Ph.D. JUDr. Petr Dostalík,

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu PdF UP konaného dne

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu PdF UP konaného dne Akademický senát Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Žižkovo náměstí 5, 771 40 Olomouc Předseda AS PdF UP: tel. 585635309, e-mail jan.michalik@upol.cz Kancelář AS PdF UP: tel. 585635012,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 Datum jednání: 12. 3. 2013, ve 13:00. Místo jednání: VŠB TUO, Ostrava Poruba, místnost D 206 Přítomni: dle prezenční listiny, 27 členů akademického senátu Omluveni:

Více

POKYN DĚKANA č. 6/2015

POKYN DĚKANA č. 6/2015 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA POKYN DĚKANA č. 6/2015 O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2015 Den vydání: 4. 12. 2015 Platnost: 4. 12. 2015 Účinnost: 4.

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 24. zasedání AS FSv, které se konalo dne 2. 10.2019 Přítomni: Hosté: Veřejnost: dle prezenční listiny děkan prof. Máca, proděkani prof. Pešková, prof. Pavelka, prof. Patzák,

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017

O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017 Pokyn děkana Právnické fakulty Masarykovy univerzity č. 10/2017 O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017 (ve znění účinném od 4. 12. 2017) Podle 28 odst. 1 zákona

Více

1. zasedání ze dne

1. zasedání ze dne 1. zasedání ze dne 8. 1. 2014 Usnesení 01-00 AS ČVUT FD souhlasil s tím, aby legislativní komise byla pro 1. zasedání i komisí volební. Usnesení 01-01 AS ČVUT FD schválil zápis ze 22. zasedání AS ČVUT

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. března 2018 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

Zápis z 20. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 20/2017 ze dne

Zápis z 20. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 20/2017 ze dne Zápis z 20. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 20/2017 ze dne 9. 11. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Bc. Jiří Horalík, DiS., Mgr. Štěpánka Bubeníková,

Více

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 06. 10. 2014 od 13 hodin Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, Dr. Gál, doc. Vilčáková, Dr. Egner, Dr. Rouchal,

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 Program zasedání: ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 1. Zahájení zasedání a schválení programu 2. zasedání

Více

Zápis č. 15 ze zasedání Akademického senátu FTK UP dne

Zápis č. 15 ze zasedání Akademického senátu FTK UP dne Zápis č. 15 ze zasedání Akademického senátu FTK UP dne 5. 4. 2016 Přítomni: dle prezenční listiny 14 členů Bělka, Formánková, Gába, Janečka, Ješina, Kratochvíl, Kudláček, Maříková, Ořechovská, Salaj, Smékal,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015 Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015 Místo konání: Děkanát FZV UP v Olomouci, Tř. Svobody 8 pracovna děkana Datum: 13. 4. 2015 Čas:

Více

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1.

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1. Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala 1. 10. 2008 v místnosti UV 115 od 14:00 hod. AS FAV ZČU Přítomno: 15 až 16 členů AS FAV ZČU v průběhu zasedání - viz prezenční listina Omluveni: 2 členové

Více

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV- SD-4/2013 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Předkládá Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D. proděkanka

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223)

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223) Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 19. 2. 2014 od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223) Přítomní senátoři: PhDr. Bc. Kateřina Smejkalová, Ph.D. - předsedkyně Bc. Miroslav Kopáček

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014 UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakulta Akademický senát Filozofické fakulty Předseda Křížkovského 10, 771 80 OLOMOUC Tel. 585633206 Email: wilken.engelbrecht@upol.cz Zápis ze zasedání Akademického

Více

ZÁPIS Z 12. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ AS FA VUT ZE DNE

ZÁPIS Z 12. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ AS FA VUT ZE DNE ZÁPIS Z 12. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ AS FA VUT ZE DNE 9. 6. 2015 místo zasedání: A 117 - FA VUT v Brně, Poříčí 5 začátek zasedání: 15:06, konec zasedání: 17:10 Přítomni: Členové AS FA VUT v Brně: doc. Ing. Monika

Více

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 11/2016 ze dne

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 11/2016 ze dne Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 11/2016 ze dne 6. 10. 2016 Přítomno: dle prezenční listiny 8 členů Omluveni: Bc. Jiří Horalík, DiS. Nepřítomni: Paulína Maderová,

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 5/2015 (96) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 16. března 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Č.j. ASFS/14-16/Z/18 Z Á P I S z 18. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 20.11. 2017 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. MgA. Vít Zouhar, Ph.D., místopředseda RVH UP doc. Mgr. Jiří Langer,

Více

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N.

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N. Zápis č. 02/2015 (02) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 2. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk,

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Zápis č. 04/2018 (04)

Zápis č. 04/2018 (04) Zápis č. 04/2018 (04) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. února v zasedací místnosti 230, v budově U15, Vavrečkova 5669, Zlín Přítomni: doc. Staněk, Dr. Julinová,

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne

Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne 21. 3. 2016 Přítomni (celkem) dle Prezenční listiny: 8 Komora akademických pracovníků: K. Cilečková, V. Gojová, P. Kazík, A. Krausová, M. Špiláčková, K.

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 v MO 409 na FSE UJEP

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 v MO 409 na FSE UJEP Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 19. 10. 2016 od 14:00 v MO 409 na FSE UJEP Přítomní senátoři: Akademická komora AS FSE UJEP Ing. Eva Fuchsová doc. PhDr. Václav Houžvička Ing.

Více

SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016

SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016 SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016 Vnitřní předpisy Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Pravomoc k vydávání vnitřních předpisů III. Působnost pověřeného proděkana

Více

ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY

ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY Novela schválená AS UK dne 15. června 2018 ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b)

Více

Zápis a usnesení z mimořádného zasedání AS FSV UK Datum: 24. června 2014 od 16:30 Místo: Hollar, místnost č. 212

Zápis a usnesení z mimořádného zasedání AS FSV UK Datum: 24. června 2014 od 16:30 Místo: Hollar, místnost č. 212 Zápis a usnesení z mimořádného zasedání AS FSV UK Datum: 24. června 2014 od 16:30 Místo: Hollar, místnost č. 212 Přítomni: Za pedagogickou komoru: RNDr. Michal Červinka, Ph.D.; Ing. Monika Hollmannová;

Více

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci FZV-A-1/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Vnitřní předpis Organizační řád Fakulty zdravotnických

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD Akademický senát Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 28. 3. 2018 PŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ RVH prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA prof. PaedDr. Radka Wildová, CSc. prof. PhDr. Zdeněk Beneš, CSc. doc. PhDr. Ladislav

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Za pis ze zaseda nı Akademicke ho sena tu Pra vnicke fakulty Univerzity Palacke ho v Olomouci dne

Za pis ze zaseda nı Akademicke ho sena tu Pra vnicke fakulty Univerzity Palacke ho v Olomouci dne Za pis ze zaseda nı Akademicke ho sena tu Pra vnicke fakulty Univerzity Palacke ho v Olomouci dne 26. 6. 2017 Přítomní senátoři: pedagogičtí pracovníci: doc. JUDr. Michal Bartoň, Ph.D. doc. JUDr. Filip

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FVHE VFU Brno

Zápis ze zasedání Akademického senátu FVHE VFU Brno Zápis ze zasedání Akademického senátu FVHE VFU Brno 14. 12. 2015, 13:00, zasedací místnost pavilonu prof. Lenfelda Počet přítomných členů AS VFU Brno: 17, později 19-20-21-20 Hosté: prof. MVDr. Vladimír

Více

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 23. 2. 2016 Počet přítomných senátorů: 15 Omluveni: 0 Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Dana Dluhošová,, doc. Ing. Martin Macháček,

Více

PRÁVNICKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI

PRÁVNICKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI S-1/2017 PRÁVNICKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANKY o vědeckém a jiném tvůrčím výkonu akademických pracovníků Právnické fakulty UP v Olomouci Obsah: Směrnice stanoví rozsah pracovní povinnosti akademických

Více

V NI TŘ NÍ N OR MA PF UP PF-B-18/1. O vědeckém a jiném tvůrčím výkonu akademických pracovníků Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

V NI TŘ NÍ N OR MA PF UP PF-B-18/1. O vědeckém a jiném tvůrčím výkonu akademických pracovníků Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci V NI TŘ NÍ N OR MA PF UP PF-B-18/1 O vědeckém a jiném tvůrčím výkonu akademických pracovníků Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: vnitřní norma stanoví rozsah pracovní povinnosti akademických

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Konání: 09. února 2011, 11.30 h Místo zasedání: Zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty, místnost

Více

POKYN REKTORA č. 2/2018. Část první Základní ustanovení

POKYN REKTORA č. 2/2018. Část první Základní ustanovení POKYN REKTORA č. 2/2018 PRAVIDLA VZNIKU, SCHVALOVÁNÍ A ZMĚN NÁVRHŮ STUDIJNÍCH PROGRAMŮ AKADEMIE STING, o.p.s. Část první Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) AKADEMIE STING, o.p.s. (dále jen

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 20.02.2013 (v budově vilky areálu Kampusu od 14:00) Prezenční listina: 11 senátorů Ing. Petr Hlaváček, Ph.D., RNDr. Jana Šimsová, Ph.D., Ing.

Více

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci V N I T Ř N Í N O R M A FZV UP FZV-B-17/09 Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci.

Více

Zápis z 16. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 16/2017 ze dne

Zápis z 16. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 16/2017 ze dne Zápis z 16. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 16/2017 ze dne 30. 3. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 8 členů Omluveni: Bc. Jiří Horalík, DiS., Paulína Maderová, Lukáš Augustin

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Zpracoval: doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA Platnost a účinnost:

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Filozofická fakulta Akademický senát Předseda Křížkovského 10, 771 80 OLOMOUC (+420) 58 563 3206 e-mail: wilken.engelbrecht@upol.cz Návrh zápisu ze zasedání Akademického

Více

Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem. Funkční období AS FSE UJEP:

Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem. Funkční období AS FSE UJEP: Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem Funkční období AS FSE UJEP: 1. 1. 2014 31. 12. 2016 3. rok funkčního období: 2016 Obsah Zprávy o činnosti AS FSE

Více

Zápis z 10. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 10/2009, ze dne

Zápis z 10. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 10/2009, ze dne Zápis z 10. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 10/2009, ze dne 10.12.2009 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marcela Žáková, Mgr. Lenka Špirudová, PhD. Nepřítomni:

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci dne

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci dne Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci dne 19. 2. 2018 Přítomní senátoři: pedagogičtí pracovníci: doc. JUDr. Michal Bartoň, Ph.D. doc. JUDr. Kateřina Frumarová,

Více

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 09/2009, ze dne

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 09/2009, ze dne Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 09/2009, ze dne 05.11.2009 Přítomno: dle prezenční listiny 8 členů Omluveni: Marcela Žáková Nepřítomni: Předsedající: Mgr. Zdeňka

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 6. května 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc. L.

Více