Výroční zpráva pro rok 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva pro rok 2014"

Transkript

1 Výroční zpráva pro rok 2014 Integrační Centrum Zahrada U zásobní Zahrady 8, Praha 3 Žižkov Zřizovatel Městská část Praha 3 Integrační centrum Zahrada je denní stacionář, který vznikl v roce 1992 jako jedna z prvních alternativ ústavům sociální péče. U jeho zrodu stál přední český psycholog Dr. Jaroslav Šturma a vstřícný postoj Městské samosprávy na Praze 3, která na sebe vzala úlohu zřizovatele. Integrační centrum Zahrada navštěvuje 36 dětí s kombinovaným postižením ve věku 6-20 let. Toto závažné mentální i pohybové postižení vyžaduje každodenní individuální pedagogickou a rehabilitační péči, a tak tyto dvě profese tvoří páteř našich služeb. Směřují k témuž napomoci našim klientům rozšíření možností pohybu, kontaktu, vyjádření svých potřeb a prozkoumání okolního světa. Velmi těsně spolupracujeme se Základní školu Zahrádka, která poskytuje dětem povinnou desetiletou školní docházku. Rodině dítěte je u nás nabízen sociální a právní servis, který zahrnuje: komunikaci s úřady, pomoc při pořizování rehabilitačních a kompenzačních pomůcek, různých příspěvků. Vyhledávání asistentů a dobrovolníků, jenž rodině odlehčí péči o jejich handicapované dítě, či dítěti samotnému zkvalitní čas strávený mimo stacionář. Integrační centrum poskytuje svým klientům tyto služby: Rehabilitaci, ergoterapii, canisterapii, hipoterapii, bazální stimulaci, snoezelen, muzikoterapii, pedagogické služby, péči o děti sporuchou autistického spektra. Oddělení péče o rodinu zahrnuje tyto služby: sociální poradenství, družinu, podpůrnou terapeutickou skupinu, respitní pobyty, školu v přírodě, dobrovolnické služby, vyhledávání asistentů a dobrovolníků. Pod křídly IC Zahrada se zrodily tyto projekty. Chráněná dílna svatý Prokop, Mental Power filmový festival, Zahrada Jiřího Trnky Chráněná dílna Prádelna svatý Prokop je určena dospívajícím klientům, kteří opouštějí denní stacionáře pro děti. Smyslem chráněné dílny je mimo jiné postupné začleňování lidí s mentálním a kombinovaným postižením do většinové společnosti.

2 Mental Power Prague film festival je mezinárodní filmový festival (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením. Festival uvádí filmy, ve kterých hrají výhradně lidé mentálním a kombinovaným postižením. Hlavní myšlenkou festivalu je vytvořit podmínky pro uměleckou seberealizaci lidí s postižením a podílet se tak na jejich duševním rozvoji. ( Zahrada Jiřího Trnky Zahrada je koncipována jako integrační a komunitní prostor pro setkávání dvou světů. Zahrada Integračního centra je otevřena široké veřejnosti a mezi obyvateli a dětmi Prahy 3 si našla své místo, jako prostor k setkávání, odpočinku a radosti, s možností pobýt s kamerunskými kozami, nebo využít volejbalové hřiště. Několikrát do roka pořádáme zahradní slavnosti a ve spolupráci s Novou Trojkou programy pro rodiče s dětmi. Projekty k dokončení: Kavárna Navšechnočas v Jurtě Rádi bychom na zahradě Integračního centra vybudovali kavárnu v Jurtě, která by sloužila jak našim klientům, tak široké veřejnosti, jako prostor pro přednáškové aktivity, dětské programy, terapeutické dílny, divadla, koncerty, jako kavárna a čítárna. Jurta bude postavena v dubnu Pobytová terasa pro děti se buduje. Terasa bude interaktivní, hravá s množstvím květin a míst k sezení a odpočinku. Chybí ještě multifunkční altán, dřevěné truhlíky s květinami a lavičky na sezení. Dokončení plánujeme do konce školního roku. Sluneční domov Ve spolupráci s o. s. Sluneční zahrada pomalu roste na Praze 9 chráněné bydlení a respitní centrum pro dospělé klienty IC Zahrada. Je to oblast, která v nabízeném spektru služeb o dospívající s kombinovaným postižením velmi chybí. Třída pro děti s poruchou autistického spektra IC Zahrada je jedno z mála zařízení, které poskytuje péči dětem s poruchou autistického spektra s další mentální a psychiatrickou diagnózou. Tyto velice neklidné děti vyžadují nepřetržitě péči druhé osoby, ať už zkušeného pedagoga, terapeuta či asistenta. Autistiský tým tvoří dva pedagogové ZŠ Zahrádka, jeden pedagog IC zahrada a dvě asistentky.

3 Nové projekty První vrátný v historii IC Zahrada Od září u nás pracuje dva dny v týdnu náš vážený bývalý klient Jiří Karas. Je to prima pro Jirku i pro nás. Ráno, když se otevřou díky Jirkovi dveře, je den o poznání lepší. Třída na půl cesty pro klienty, kteří dokončili povinnou školní docházku a chystají se opustit IC Zahrada, vznikla třída, která připravuje děti na odchod. Samostatnost, drobné práce v domě, příprava džusů, kávy, výlety do světa - cesta ven. Navšechnočas z.s. Ve spolupráci se Navšechnočas z.s. se budeme snažit podpořit zejména rodiče dětí s kombinovaným postižením. Respitní pobyty, asistenti, dobrovolníci a další projekty, které se pomalu rodí. Rozložení dětí podle místa bydliště Praha 1 - Praha 2 - Praha 3 9 Praha 4 5 Praha 5 4 Praha 6 2 Praha 7 - Praha 8 3 Praha 9 2 Praha 10 5 Mimo Prahu 6 Spolupracujeme IC Zahrada umožnuje studentům z různých škol, nabírat zkušenosti v podobě přednášek, stáží, krátkodobých či dlouhodobých praxí. Společně s UJAK jsme se zapojili do projektu Nová cesta k praxi. Společně hledáme, jak smysluplně a kvalitně zajistit praxe studentům Středních a Vyšších odborných škol.

4 Déle spolupracujeme: II. Lékařská fakulta UK, SŠ při Jedličkově ústavu, Evangelická teologická fakulta UK, Pedagogická fakulta UK, SZŠ a VOŠ 5. Května, VOŠ JABOK, SZŠ Ruská,VOŠ Jasmínová, VOŠ Evropská, VOŠ Husinecká, MILLS, sagenturou Vuste Envis, která zajištuje praxe zahraničním studentům. Spolupráce s Univerzitou Jana Amose Komenského Integrační centrum Zahrada a Základní škola Zahrádka jsou partnery projektu ESF Nová cesta k praxi: inovace ve studiu speciální pedagogiky, reg. č. CZ.2.17/3.1.00/360129, který je podpořen z Operačního Programu Praha - Adaptabilita. Projekt probíhá od do a je zaměřený na podporu studentů oboru speciální pedagogika na Univerzitě Jana Amose Komenského Praha, s.r.o. Budoucí speciální pedagogové a speciální pedagogové vychovatelé mají možnost, v rámci partnerství institucí, realizovat svoji odbornou praxi na našem pracovišti. Pod odborným vedením mentorek Mgr. Michaely Fučíkové a Bc. Kateřiny Drahotové a koordinátorky praxe Mgr. Barbory Slabyhoudové u nás studenti realizují 76 hodin praxe. Účastní se péče o klienty, mají možnost docházet na hospitace nebo se přímo účastnit vyučovacího a výchovného procesu našich dětí. Součástí projektových aktivit je také možnost realizovat, pod vedením našich odborných pracovnic, své absolventské práce bakalářské nebo magisterské. Cílem tohoto projektu je možnost nabídnout studentům speciální pedagogiky UJAK Praha možnost delšího a cíleného pobytu v našem zařízení, seznámit se v praxi s problematikou vzdělávání a péče o děti a mládež s kombinovaným postižením a získat neocenitelné praktické zkušenosti pro studium i budoucí uplatnění v praxi. V akademickém roce 2013/14 u nás realizovalo praxi 15 studentů, v současné době u nás stážuje 11 studentů UJAK Praha. Další informace o projektu naleznete na Studentům, kteří absolvují tuto dlouhodobou praxi IC Zahrada nabízí spolupráci formou brigád, pomoc při zajištění provozu v době letních prázdnin, a z některých studentů se stávají dobrovolníci.

5 A jak to u nás vypadalo letos od Vánoc do Vánoc Dotek Vánoc prosinec 2012 Výstava betlémů, zdobení perníčků, čajovna, věštírna, živý betlém, dílna pro děti, takový byl Dotek vánoc v Zahradě. Tak snad jsme se dotkli, potkali spolu s ostatními, se světlem a vůní s očekáváním a s překvapením. Každý odešel se svatozáří, každý si snad trochu světla odnesl s sebou. Domů. Leden 2013 Solná Jeskyně Každou středu někdo vyráží do solné jeskyně do Hostivaře. Odpočívat, dýchat, hrát si, koukat kolem sebe. Je tam oranžově. Pololetní vysvědčení Tým autistické třídy připravil geniální program. I tak může vypadat předání vysvědčení. Dokonalé scénky, malé etudy a představení a Vysvědčení bylo na světě. Učitelé i děti si vytleskali opakování. Klobouk dolů Terezko, Honzo, Marjánko, Růženko díky.

6 Únor Purple day Purple Day (Fialový den) je den věnovaný mezinárodní kampani týkající se zvyšování povědomí o epilepsii na celém světě. Každoročně, dne 26. března, jsou lidé v zemích po celém světě vyzývání obléknout se do fialového a pořádat akce na podporu lidí s epilepsií. I v roce 2012 se lidé v desítkách zemí na všech kontinentech (včetně Antarktidy) zúčastní Fialového dne. Nebylo tomu jinak ani v Zahradě, která se proměnila fialově. Březen 2. duben Mezinárodní den autismu v modrém Pod modrým nebem slavili jsme na zahradě v modrém. Prima to bylo Těšení na jaro Zimu jsme poslali za humna. Po ohni. Tentokrát nám pomohli kluci a holky z mateřské školky Paleček

7 Poděkování srdečné DSAPRAGUE Diplomatic Spouses Association Diplomatické dámy nám věnovaly korun. Tyto peníze využijeme na nákup rehabilitační pomůcky MOTO med. Děkujeme Duben Pálení čarodějnic Bylo teplo, hořel oheň, pekly se buřty, krásně to vonělo. Robert hrál na kytaru. Spálili jsme čarodějnice. Každý tu svou. Den Pro Vojtu Vůně palačinek a kakaa line se vzhůru. Muzika, vzpomínky, balonky plná zahrada dětí i dospělých. Posíláme ti Vojto pozdravy a vzpomínku...voňavou. Josta zasazená z plodů upečeme koláč.

8 Květen Dobrovolníci Velké poděkování patří na konci školního roku dobrovolníkům z firmi Covidien. Máme vymalováno, umytá okna, prosvětlené třídy, ostříháním vína, které se polehounku vkrádalo do oken. Dámy a pánové nakoukli do našeho světa, kde čas plyne pomaleji. Byl to prima pátek. Děkujeme moc a těšíme příště. Červen Vysvědčení Zahradní Ke konci roku, sklidili jsme, co jsme zaseli. Úroda bohatá radost z blížících se prázdnin náramná.

9 Červenec a srpen Zprávy z prázdnin, výprava do Českého ráje Tentokrát padla volba na Český ráj. Pakliže někdo hledá bezbariérovou chalupu, ideálně pro dvě rodiny, na krásném místě, jedině můžeme doporučit ubytování v obci Zásadka. Navštívili jsme pohádkový Jičín, kde probíhala pouť a tak se děti svezly na labutích. Naši asistenti gentlemani pak vystříleli holkám růže z papíru. Pro lekce historie jsme navštívili hrad Kost a zříceninu hradu Valečov. Nedaleko je Liberec s bílými tygry. Všichni jsme si to užili, navzdory někdy nepříjemnému počasí, ale taková je už příroda. Letní Zdoňov První prázdninový týden opět na Zdoňově. Slunce i déšť, výstava Petra Nikla, les, koně, hledání pokladu, buřty na ohni a domů za mámou. Dobře bylo Září Tour de Garden První etapa je odstartovaná. Třídní učitelé vyrazí letos se svým doprovodným teamem na etapový závod školním rokem. Dopink povolen. Fandíme všem. Start

10 Kozí chlívek v novém Kozí chlívek dostal nový kabát. Díky studentkám dobrovolnicím, které se postaraly aby naše kamerunské kozy měly na zimu nový příbytek. Děkujeme moc Míšo, Terezo, Katko a Terezo Výlet do Bělé pod Bezdězem Další podzimní výlet. Tentokrát na faru pod Bezdězem. Na Ještědu mlha, na lodi po Máchově jezeře vítr, ale stejně to bylo prima, a hub byl plný les. Užili jsme si to. Markétka, Vojta, Fanda a Evelínka a tým Jany Hykešové. Zahradní Slavnost Tentokrát věnovaná našim milým dobrovolníkům Tak přece byla, Zahradní slavnost se zmrzlinou, divadlem dobrým jídlem, přenádherným dortem. Plno dětí. Moc rádi jsme letos pozvali dobrovolníky, kteří nám pomáhají s lehkostí a radostí. Přišli studenti z UJAK, děti z římskokatolické farnosti sv. Prokopa, a dobrovolníci z firmy Covidien. Jejich dobrou vůli v červených balonkách společně s lehkým pírkem poslali jsme dál do světa. Ať se dobrá pomoc s lehkostí rozletí do světa. Díky a těšíme se na Vás u nás. Kdykoli.

11 Říjen Výlov jezírka Historicky první výlov rybníka- jezírka v Zahradě. Dva sumečci pluli si pokojně naším zahradním jezírkem. Výlov byl, ale nutný a tak jsme lovili. Sumečkům bude dobře v Hostivařské přehradě a my měli na jejich počest vynikající rybí polévku a hrušky. Děkujeme Honzo, Marjánko a Terezko. Výprava do dýňového světa Výprava do labiryntu z dýní se vydařila. Bylo trošku chladněji, ale pohyb v bludišti a teplá polévka to bylo to pravé ořechové - dýňové. Listopad Covidien V říjnu opět dorazili naši milí dobrovolníci. Tetokrát dámy batikovaly, látky tašky a látky, pánové a některá dámy natírali kozí chlívek. Vše se náramně povedlo a nám nezbývá, než poděkovat a těšit se příště na setkání.

12 Příběhy Neobyčejné Energie Skupina ČEZ ve spolupráci s Českou televizí. Jejich zástupci společně vybírali z více než 500 diváckých námětů plných hrdinů, pro něž je vlastní radost až na druhém místě. Výsledkem je série osmi různorodých dokumentárních filmů, které představují příběhy neobyčejného nadšení, obětavosti, nasazení, pochopení a energie. Integrační Centrum Zahrada podpořilo projekt Jana Puše,,To jsme si užili světa.., do kterého je zapojen i jeden náš student Honza Kubík. Revoluce sametová 25. výročí Sametové revoluce jsme oslavili i v Zahradě. Revoluční studentské topinky, kvíz a vzpomínky pamětníků. Pamatujeme si a jsme za to rádi.

13 Prosinec Blahopřání V prosincových dnech oslavil své 70. narozeniny PhDr. Jaroslav Šturma. Přední český psycholog, zakladatel a první ředitel Integračního centra Zahrada a dobrý člověk. Blahopřejeme srdečně. Za IC Zahrada Jirka Drahota Mikuláš v Akropoli Mikulášské potkání se v Akropoli. Náramně se povedlo. Zvážené vážené hříchy byly zapomenuty, nebo spíše žádné nebyly naváženy. S čerty i anděly, dětmi, peklem i nebem společně jsme se měli dobře.

14 Vánoční potkávání V předvánoční čas bylo v Zahradě voňavě, teple, jemně a tajemně. Vonělo sushi a punč. Pro každého malý dárek, pro radost snad. Pan doktor Jaroslav Šturma, který za námi přišel, pokřtil nové cd. Povedlo se. Tak v příštím roce Strčte k nám nos. l PF 2015

15 Poděkování a co se povedlo Motomed pořízení rehabilitačního, šlapacího přístroje, jenž poslouží všem dětem z našeho stacionáře. Zvedací zařízení do koupelny rekonstrukce a osazení jedné z koupelen zvedacím zařízením. Projekt, který nám velmi usnadní obsluhu našich imobilních klientů. Drobnější pomůcky pro rehabilitaci - Sadu nafukovacích dlah pro potřeby ergoterapie Strom splněných přání zaměstnanců Komerční banky nám věnoval pomůcky a hračky Pobyty - Bylo zrealizováno několik respitních pobytů. Na letní, prázdninový nám poskytl příspěvek Výbor dobré vůle. Jurta Projekt podpořil Magistrát Hl. m. Prahy. V březnu bude Jurta stát. Fa. DARTIM nám bezplatně, dlouhodobě zapůjčila mobilní zvedací zařízení. Velmi nám usnadní práci jak ve stacionáři, tak při našich častých odlehčovacích pobytech. Covidien Děkujeme srdečně dárcům, kteří nás podpořili v roce 2014 Diplomatic Spouses Associatio, Nadační fond J&, Tříkrálová sbírka farnosti v Praze 3, Nadace DUHA, fa. Bremo, fa. Mall a.s., Výbor dobré vůle, fa. DARTIM, Astellas Pharma, Strom splněných přání zaměstnanců Komerční banky, Pan Karel Schwarzenberg, S.A.P. s.r.o., Karel Jaroš (fotograf z Respektu), Správa majetkového portfolia, Palác Akropolis pronájem prostor pro Mikulášskou besídku. Březen 2015

16

Výroční zpráva pro rok 2015

Výroční zpráva pro rok 2015 Výroční zpráva pro rok 2015 Integrační Centrum Zahrada U zásobní Zahrady 8, Praha 3 Žižkov www.iczahrada.cz Zřizovatel Městská část Praha 3 Integrační centrum Zahrada je denní stacionář, který vznikl v

Více

Integrační centrum Zahrada poskytuje svým klientům tyto služby:

Integrační centrum Zahrada poskytuje svým klientům tyto služby: Výroční zpráva pro rok 2017 Integrační centrum Zahrada www.iczahrada.cz U zásobní zahrady 8 Praha3, Žižkov, 130 00 Zřizovatel Městská část Praha 3 Integrační centrum Zahrada je denní stacionář, který vznikl

Více

Integrační centrum Zahrada poskytuje svým klientům tyto služby:

Integrační centrum Zahrada poskytuje svým klientům tyto služby: Výroční zpráva pro rok 2016 Integrační centrum Zahrada www.iczahrada.cz U zásobní zahrady 8 Praha3, Žižkov, 130 00 Zřizovatel Městská část Praha 3 Integrační centrum Zahrada je denní stacionář, který vznikl

Více

Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE Praha 5 - Stodůlky. Výroční zpráva školní rok 2006-2007

Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE Praha 5 - Stodůlky. Výroční zpráva školní rok 2006-2007 Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE Praha 5 - Stodůlky Výroční zpráva školní rok 2006-2007 Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE Praha 5 Vlachova 1502, 155 00 Praha

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz. Výroční zpráva

Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz. Výroční zpráva Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz Výroční zpráva 2014 Občanské sdružení Cesta slunce Občanské sdružení Cesta slunce založili rodiče těžce postižených dětí 12. dubna 2005 jako neziskovou organizaci,

Více

Předškolní vzdělávání

Předškolní vzdělávání Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE Praha 5 Vlachova 1502, 155 00 Praha 5 identifikátor právnické osoby : 600 021 033 IČ : 71197613 Zřizovatel : Diakonie Českobratrské církve evangelické

Více

Červenec prázdninový provoz

Červenec prázdninový provoz Červenec prázdninový provoz Začínají týdny zaslouženého odpočinku dovolená. Sluníčko vysílá hřejivé paprsky na všechny strany. Počasí vskutku odpovídá letnímu času. V SPR se vyhodnocují pololetní výsledky,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY 2013 Cíle ITY Náš spolek tvoří tým speciálních pedagogů s dlouholetou praxí v edukaci osob s poruchou autistického spektra a mentálním postižením od předškolního věku

Více

Výroční zpráva 2011. Občanské sdružení Borůvka

Výroční zpráva 2011. Občanské sdružení Borůvka Výroční zpráva 2011 Občanské sdružení Borůvka Úvodní slovo Vážení přátelé a příznivci, již tradičně touto dobou jarního sluníčka hodnotíme předešlý rok činnosti Občanského sdružení Borůvka. Rozsah naší

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

Výroční zpráva za rok 2008

Výroční zpráva za rok 2008 Výroční zpráva za rok 2008 Základní údaje: Název organizace: Právní forma: Sídlo: Bankovní účet: ZÁBLESK - sdružení rodičů a přátel hluchoslepých dětí občanské sdružení Lubina 338, 742 21 Kopřivnice 1771452309

Více

Integrační centrum Zahrada

Integrační centrum Zahrada Výroční zpráva Integrační centrum Zahrada U zásobní Zahrady 8, Praha 3 Žižkov www.iczahrada.cz Zřizovatel Městská část Praha 3 Integrační centrum Zahrada Historie Integrační centrum Zahrada je denní stacionář,

Více

Harmonogram akcí pro rodic e, de ti a uc itele v roce

Harmonogram akcí pro rodic e, de ti a uc itele v roce Harmonogram akcí pro rodic e, de ti a uc itele v roce 2018-2019 MŠ Ratolest ZŠ Navis Září 2018 3. 9. PO Zahájení provozu MŠ Zahájení školního roku 4. 9. ÚT Informační schůzka pro rodiče od 16.00 hodin

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 MATEŘSKÁ ŠKOLA POD JEŠTĚDEM, LIBEREC, U ŠKOLKY 67, příspěvková organizace 460 08 Liberec 19, U Školky 67, tel.č.482 771 067, e-mail: ms32.lbc@volny.cz, www.mspodjestedem.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA o ČINNOSTI ŠKOLY

Více

Soubor zařízení Slunce

Soubor zařízení Slunce Z p r á v y Soubor zařízení Slunce Unikátní soubor zařízení Slunce poskytuje již od roku 1991 moderní péči o handicapované ve všech oblastech jejich potřeb od nejútlejšího věku až do dospělosti. V současné

Více

Představení organizace

Představení organizace Představení organizace Diakonie Českobratrské církve evangelické, jejíž činnost byla obnovená v roce 1989, provozuje více jak 100 sociálních služeb a 8 speciálních škol. V Jihomoravském kraji působí :

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

Prosinec čas Adventu

Prosinec čas Adventu NEWSLETTER Leden 2017 Prosinec čas Adventu Měsíc prosinec byl v naší školce opravdu časem příchodu a očekávání. Děti měly plný a pestrý program, který jste mohli sledovat v každé třídě. Pracovaly na výzdobě

Více

NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ÚNOR 2017 PODĚKOVÁNÍ

NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ÚNOR 2017 PODĚKOVÁNÍ NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ÚNOR 2017 PODĚKOVÁNÍ Centrum ARPIDA děkuje všem dárcům, partnerům, klientům, rodičům, zaměstnancům, členům, spolupracovníkům a příznivcům za podporu v roce 2016. Díky této podpoře

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN 2016 Dobrovolnický program ve VFN Kdo je to dobrovolník? Dobrovolníkem je člověk, který bez nároku na finanční odměnu poskytuje svůj čas, energii, vědomosti a

Více

Integrační centrum Zahrada

Integrační centrum Zahrada Výroční zpráva Integrační centrum Zahrada U zásobní Zahrady 8, Praha 3 Žižkov www.iczahrada.cz Zřizovatel Městská část Praha 3 Integrační centrum Zahrada Historie Integrační centrum Zahrada je denní stacionář,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová Mgr. Alena Siváková Barbora

Více

Datum Čas Třída / Cena Představení Místo Pořádá. pá celý den děti v Jablonci Dýňobraní Dům vína Jablonec

Datum Čas Třída / Cena Představení Místo Pořádá. pá celý den děti v Jablonci Dýňobraní Dům vína Jablonec KALENDÁŘ AKCÍ NA ŠKOLNÍ ROK 2018-2019 Datum Čas Třída / Cena Představení Místo Pořádá Poznámka, kontakt, etc. ZÁŘÍ St 12.9. 9:00 celá Cesta na Sever tělocvična Divadélko Ondřej pohádka pro děti čt 20.9.

Více

Výroční zpráva 2014. Via Roseta o.p.s.

Výroční zpráva 2014. Via Roseta o.p.s. Výroční zpráva 2014 Via Roseta o.p.s. Via Roseta o.p.s. Obecně prospěšná společnost Via Roseta o.p.s. byla založena 12.7.2011 v Praze. Posláním této společnosti je poskytování obecně prospěšných služeb.

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

Leden 1 Po Nový rok Den

Leden 1 Po Nový rok Den Leden 1 Po Nový rok Den obnovy sam. českého státu 2 Út Vývoz papíru 3 St Zahájení vyučování po vánočních prázdninách 4 Čt 5 Pá 6 So 7 Ne 8 Po 9 Út Vývoz popelnic a plastů 10 St 11 Čt 12 Pá 13 So Muzikálové

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace - historie, zaměření, počet zaměstnanců/dobrovolníků Občanské sdružení

Více

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2010

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2010 Domovy pro osoby se zdravotním postižením Ústí nad Labem, p. o., středisko Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa, Svojsíkova 2733/52, PSČ 400 11 Ústí nad Labem, tel.: 472 772 141, uspterasa@volny.cz,

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

20 LET IBSENKA NA IBSENCE

20 LET IBSENKA NA IBSENCE 20 LET IBSENKA NA IBSENCE 2007 2009 ROK 2011/2012 Kmenové pracoviště Brno Ibsenova 6 tříd ZŠ speciální 3 třídy Praktické školy dvouleté SPC pro MP 3 oddělení ŠD Elokovaná pracoviště Elokovaná pracoviště

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

Občanské sdružení Cesta slunce www.cestaslunce.wz.cz

Občanské sdružení Cesta slunce www.cestaslunce.wz.cz Občanské sdružení Cesta slunce www.cestaslunce.wz.cz Výroční zpráva 2009 Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti našeho občanského sdružení za uplynulý rok 2009. Všechny naše loňské projekty

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

Integrace žáka s PAS do MŠ, ZŠ nebo SŠ žák se speciálními vzdělávacími potřebami 20. 4. 2015 1

Integrace žáka s PAS do MŠ, ZŠ nebo SŠ žák se speciálními vzdělávacími potřebami 20. 4. 2015 1 Integrace žáka s PAS do MŠ, ZŠ nebo SŠ žák se speciálními vzdělávacími potřebami 20. 4. 2015 1 Edukace žáka s PAS Vzdělávání žáků s PAS (v ČR 5tis.) - Zkušenosti MŠ, ZŠ, SŠ tradice - Co po ukončení školy????

Více

Hodnocení roku 2018 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa

Hodnocení roku 2018 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Hodnocení roku 2018 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa je jedním ze středisek příspěvkové organizace DOZP Ústí nad Labem, jejímž

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 6/7 Nové Město na Moravě,..7 Zpracoval: Mgr. Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název školy:

Více

Tranzitní program. JÚŠ a občanské sdružení Asistence

Tranzitní program. JÚŠ a občanské sdružení Asistence Tranzitní program JÚŠ a občanské sdružení Asistence Pojem Tranzitní program TP ze školy do práce TP ze školy do života TP v širším pojetí služeb ( sociální, rehabilitace, osobní asistence?.. TP ze školy

Více

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas!

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! U nás se poslední měsíc nesl v duchu končícího školního roku a blížících se Vánoc. Výletovali jsme, uklízeli, učili se na závěrečné zkoušky, psali závěrečné zkoušky, loučili

Více

DANETA, SVÉPOMOCNÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 www.daneta.cz

DANETA, SVÉPOMOCNÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 www.daneta.cz DANETA, SVÉPOMOCNÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 www.daneta.cz DANETA, SVÉPOMOCNÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ NERUDOVA 1180 500

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

SLEPÍŠI V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

SLEPÍŠI V Ý R O Č N Í Z P R Á V A SLEPÍŠI V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 1 6 Podstatou výuky ATM je takzvaná hmatová matematika. Jedná se o systém, díky kterému se nevidící lidé učí pracovat s hmotou a proporcemi. To jim postupně umožňuje

Více

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30 Očekávání vánočních svátků jsme otevřeli povídáním o přípravě na radostné události a přemýšlením o tom, jak se máme dobře a v jak pěkné zemi žijeme. Rozhodli jsme se pro první dobrý skutek a navštívili

Více

Výroční zpráva 2014. Denní stacionář. CCS Tloskov

Výroční zpráva 2014. Denní stacionář. CCS Tloskov Výroční zpráva 2014 Denní stacionář CCS Tloskov Vážení, dovolte, abychom Vám předložili výroční zprávu Denního stacionáře za rok 2014, ve které Vás chceme seznámit s naší činností. Touto cestou děkujeme

Více

Naše 5. pionýrská skupina Děčín je nezisková organizace. Všichni vedoucí pracují dobrovolně ve svém volnu, bez nároku na odměnu.

Naše 5. pionýrská skupina Děčín je nezisková organizace. Všichni vedoucí pracují dobrovolně ve svém volnu, bez nároku na odměnu. Výroční zpráva 2012 Kdo jsme: Pionýr je demokratické, dobrovolné samostatné sdružení dětí, mládeže a dospělých, které se zabývá osvětou, kulturně-výchovnou činností a obhajobou a uspokojováním zájmů a

Více

Roční plán výchovně vzdělávací činnosti pro DD 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Eva Kubišová a kolektiv

Roční plán výchovně vzdělávací činnosti pro DD 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Eva Kubišová a kolektiv Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Nám.Sv.Michala 17, příspěvková organizace, PSČ: 793 26, tel./fax 554 751 720, fax. ředitel. 554 753 162 IČO:00852619 e-mail

Více

Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014

Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014 Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014 Registrace u MV ČR pod č. j. VS/1-1/73945/08-R dne 15. 12. 2008 Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Klientské centrum a kancelář: Novobranská 14, 602 00

Více

Šimonovy pracovní listy 16

Šimonovy pracovní listy 16 Barevné počítání pro prvňáčky 2 / 28 Portál pro rodiče a učitelky Školáci.com Slovo úvodem Proč vznikla e-kniha Barevné počítání pro prvňáčky? Aby byla volně a zdarma šířena pro nekomerční účely. Komu

Více

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy.

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. Základní škola a Mateřská škola Lukavice,okres Rychnov nad Kněžnou Plán práce Školní rok 2015 2016 Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. V mateřské škole se vyučuje podle ŠVP Studánky

Více

VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ S PORUCHOU AUTISTICKÉHO SPEKTRA NA STŘEDNÍ ŠKOLE MGR. KATEŘINA TEUEROVÁ, ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG

VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ S PORUCHOU AUTISTICKÉHO SPEKTRA NA STŘEDNÍ ŠKOLE MGR. KATEŘINA TEUEROVÁ, ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ S PORUCHOU AUTISTICKÉHO SPEKTRA NA STŘEDNÍ ŠKOLE MGR. KATEŘINA TEUEROVÁ, ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG ŠKOLA JE KOMPLEXEM PLNĚ BEZBARIÉROVÝCH OBJEKTŮ A ZAŘÍZENÍ S VYBAVENÍM PRO TEORETICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ,

Více

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva za rok 2017 Úvodní slovo předsedkyně Uplynulý rok 2017 byl rokem, kdy Dětský průvodce rozvodem, z.s. právně vznikl a zapsal se mezi neziskové organizace v České republice. Z,,pouhého projektu

Více

VĚSTNÍK ANNO JMK 11/ 2018

VĚSTNÍK ANNO JMK 11/ 2018 VĚSTNÍK ANNO JMK 11/ 2018 Vážení a milí přátelé z členských organizacích ANNO JMK, zdravím Vás na konci listopadu a přináším informace z ANNO JMK i od našich členů. Osobnost NNO JMK 2018 Asociace nestátních

Více

Terminář na školní rok 2014/2015 1. pololetí (pracoviště Studentská)

Terminář na školní rok 2014/2015 1. pololetí (pracoviště Studentská) na školní rok 2014/2015 1. pololetí (pracoviště Studentská) Měsíc Den Činnost Srpen 25. Pedagogická porada 25. 28. Opravné zkoušky a zkoušky v náhradním termínu Přípravné práce na nový školní rok 2014/2015

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Charakteristika mateřské školy - Základní škola a Mateřská škola Osek nad Bečvou 78 - Telefon : 581 705 922, MŠ: 581 793 012 - IČO: 43541712

Více

Občanské sdružení Cesta slunce www.cestaslunce.wz.cz

Občanské sdružení Cesta slunce www.cestaslunce.wz.cz ARPZPD Občanské sdružení Cesta slunce www.cestaslunce.wz.cz Výroční zpráva 2010 Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti našeho občanského sdružení za uplynulý rok 2010. Některé naše loňské

Více

Duben Rytířská robinsonáda v Hostinném Na naši pravidelnou jarní výpravu jsme se tentokrát vydali do Hostinného. Během této výpravy jsme navštívili i naše letní tábořište nedaleko Svaté Kateřiny a samozřejmě

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 Praha, březen 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 Praha, březen 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 Praha, březen 2017 Obsah 1. ÚVOD 2. CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE 3. ZPRÁVA O ČINNOSTI 4. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 5. ZPRÁVA O KONTROLE HOSPODAŘENÍ Stránka 2 z 8 1. ÚVOD Název organizace:

Více

Monitoring plnění KP

Monitoring plnění KP Příloha A stav k 19. 3. 2013 číslo opatření KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění KP název opatření plánované období realizace ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ stav plnění zásadní důvody

Více

Transformační plán Zámku Nová Horka, p. o. na léta

Transformační plán Zámku Nová Horka, p. o. na léta Transformační plán Zámku Nová Horka, p. o. na léta 2016-2020 Poskytovatel název poskytovatele Zámek Nová Horka, příspěvková organizace statutární zástupce Mgr. Lukáš Spurný právní forma Příspěvková organizace

Více

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI?

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? Obsah výroční zprávy 2011 Úvodní slovo 3 Historie sdružení 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové sdružení 6 Činnost 7 Hospodaření sdružení 11 Identifikační údaje 12 Poděkování

Více

PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst

PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Hodonín, 6. listopadu 2013 www.zdravamesta.cz/ps Akce je součástí projektu NSZM ČR Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to? podpořeného finančními

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Naše pohodová školička v průběhu ročních období,

Naše pohodová školička v průběhu ročních období, Mateřská škola speciální, Základní škola speciální a Praktická škola Elpis, Brno, Koperníkova 2/4 www.skolaelpis.cz tel. 545245630 e-mail: elpis@telecom.cz Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání,

Více

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Štefcova 1125 odloučené pracoviště. Prvky pedagogického systému Marie Montessori

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Štefcova 1125 odloučené pracoviště. Prvky pedagogického systému Marie Montessori Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Štefcova 1125 odloučené pracoviště Prvky pedagogického systému Marie Montessori VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016-2017 Č.j.: zsuprk_705/2017 1. Základní údaje

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 12/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu, a plán práce na prosinec 2015. Reminiscence

Více

Dobrovolnictví jako cesta k inkluzi Mgr. Eva Urbanovská Mgr. Eliška Vymazalová Dobrovolník je člověk, který si dostatečně věří v tom, že může sám změnit věci, se kterými není spokojen. Je to člověk, který

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

Roční plán Mateřské školy Daneta. pro školní rok 2016/2017

Roční plán Mateřské školy Daneta. pro školní rok 2016/2017 Roční plán Mateřské školy Daneta pro školní rok 2016/2017 AKTIVITY V MŠ Nadstandardní aktivity Zpívánky Angličtina Muzikoterapie Tvoření Těšíme se na školu Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Charakteristika

Více

Výroční zpráva za rok 2012 OS Sluneční domov

Výroční zpráva za rok 2012 OS Sluneční domov Občanské sdružení Sluneční domov Bakurinova 57 190 12 Praha 9 IČ: 27001725 Číslo účtu: 198366541/0300 ČSOB Email: slunecnidomov@seznam.cz www.slunecnidomov.cz Výroční zpráva za rok 2012 OS Sluneční domov

Více

Prováděcí plán pro rok 2017/2018

Prováděcí plán pro rok 2017/2018 Prováděcí plán pro rok 2017/2018 Září: Spolupráce pedagogů jednotlivých vzdělávacích oborů školy - plánování akcí školního roku, projednávání prováděcího plánu, projektů atd. (všichni Společné zahájení

Více

Výroční zpráva Via Roseta o.p.s.

Výroční zpráva Via Roseta o.p.s. Výroční zpráva 2017 Via Roseta o.p.s. Via Roseta o.p.s. Obecně prospěšná společnost Via Roseta o.p.s. byla založena 12. 7. 2011 v Praze. Posláním této společnosti je poskytování obecně prospěšných služeb.

Více

n t r u m D t ě Výroční zpráva 2009 Středisko DAR P K A P

n t r u m D t ě Výroční zpráva 2009 Středisko DAR P K A P t ě s k é c e n t r u m D Výroční zpráva 2009 Středisko DAR P K A P R S E Výroční zpráva Střediska Dar za rok 2009 Posláním Střediska DAR je umožnit rodinám s dětmi s postižením život co možná nejvíce

Více

ZAHRADA2000 o.s., Jeseník. Komplexní model péče o osoby se zdravotním postižením

ZAHRADA2000 o.s., Jeseník. Komplexní model péče o osoby se zdravotním postižením ZAHRADA2000 o.s., Jeseník Komplexní model péče o osoby se zdravotním postižením 2014 Sociálně rehabilitační centrum založeno 1998 pro potřeby zdravotně hendikepovaných, především duševně nemocných lidí,

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Úspěšné projekty Prahy 10

Úspěšné projekty Prahy 10 Úspěšné projekty Prahy 10 Praha 10 Město stromů 2012/2013 Městská část Praha 10 se v roce 2012 stala vítězem celorepublikové soutěže, kterou každoročně pořádá Nadace Partnerství ve spolupráci s městem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Střediska rané péče EDUCO ZLÍN z. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Střediska rané péče EDUCO ZLÍN z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Střediska rané péče EDUCO ZLÍN z. s. ÚVODNÍ SLOVO Vážení přátelé, Když se ohlédnu za minulým rokem, mohu říci, že byl bohatý. Jak na práci, tak na zážitky, spokojené rodiny, velké množství

Více

Výroční zpráva Via Roseta o.p.s.

Výroční zpráva Via Roseta o.p.s. Výroční zpráva 2016 Via Roseta o.p.s. Via Roseta o.p.s. Obecně prospěšná společnost Via Roseta o.p.s. byla založena 12. 7. 2011 v Praze. Posláním této společnosti je poskytování obecně prospěšných služeb.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Dobrovolnického centra VFN. Rozvoj programu

VÝROČNÍ ZPRÁVA Dobrovolnického centra VFN. Rozvoj programu VÝROČNÍ ZPRÁVA Dobrovolnického centra VFN Rozvoj programu 2013 2014 2015 Dobrovolnický program ve VFN Kdo je to dobrovolník? Dobrovolníkem je člověk, který bez nároku na finanční odměnu poskytuje svůj

Více

KONTAKT: ČAPKOVÁ LUDMILA, TELEFON: 317 740 123

KONTAKT: ČAPKOVÁ LUDMILA, TELEFON: 317 740 123 TLOSKOV KONTAKT: ČAPKOVÁ LUDMILA, TELEFON: 317 740 123 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Služba je poskytována v přízemí hlavní budovy - Zámku. Prostory jsou zcela bezbariérové.

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Severní Terasa, p.o. 20 let s vámi - oslavy 20. výročí

Více

INKLUZIVNÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA NA CESTĚ K INKLUZI V MATEŘSKÉ ŠKOLE DUHA

INKLUZIVNÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA NA CESTĚ K INKLUZI V MATEŘSKÉ ŠKOLE DUHA INKLUZIVNÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA NA CESTĚ K INKLUZI V MATEŘSKÉ ŠKOLE DUHA 14.10.2015 OBSAH PREZENTACE: 1 Jak jsme začínali.. 2 Naše MŠ, co se osvědčilo 3 Zainteresovaní partneři 4 Terapie, rehabilitace a nadstandardní

Více

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny. Základní škola a Mateřská škola Verneřice Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.cz Číslo účtu:925864329/0800 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A mateřské

Více

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s.

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s. Výroční zpráva za rok 2014 Rodina u nás, o.s. 1 O nás Občanské sdružení Rodina u nás bylo založeno 21. 6. 2013, s cílem poskytovat doprovázení a služby v oblasti náhradní rodinné péče. Naše služby se snažíme

Více

Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením. Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc

Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením. Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc V ČR raná péče v systému sociálních služeb Raná péče je terénní

Více

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2011/12

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2011/12 Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2011/12 Obsah 1. Obecná charakteristika 1.1. Charakteristika zřizovatele 1.2. Základní informace

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy v Dobrém Poli ve školním roce 2015/2016 Zprávu předkládá vedoucí učitelka MŠ: Mgr. Radislava Fantová V Dobrém Poli 30.9.2016 OBSAH: I. Základní údaje o mateřské

Více

informační bulletin Únor - Prosinec 2017 akcí a setkání

informační bulletin Únor - Prosinec 2017 akcí a setkání informační bulletin Únor - Prosinec 2017 58 akcí a setkání Č 1 Vyhodnocení Integračního projektu Centra Kociánka v roce 2017 Integrační projekt Centra Kociánka v roce 2017 splnil jednoznačně svůj hlavní

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

Akce Obce Šardice 2014

Akce Obce Šardice 2014 Akce Obce Šardice 2014 datum pořadatel název akce LEDEN 11.1.2014 MS HUBERT Šardice Myslivecký ples 18.1.2014 FoS Šardičan Krojový ples 28.1.2014 MŠ Interaktivní muzikoterapeutická pohádka ÚNOR 1.2.2014

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Odborný tým pracovníků Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ, o. p. s. se na základě svých odborných

Více

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz ZO ČSOP Vlašim Český svaz ochránců přírody Vlašim je občanské sdružení, které se od roku 1990 věnuje péči o přírodu a krajinu Podblanicka. Věnujeme se praktické ochraně přírody (péči o přírodovědně cenné

Více