FPC - Převodník pro čínské čtečky F17 a F18 - podrobný popis služeb a příkazů -

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FPC - Převodník pro čínské čtečky F17 a F18 - podrobný popis služeb a příkazů -"

Transkript

1 FPC - Převodník pro čínské čtečky F17 a F18 - podrobný popis služeb a příkazů - verze 1.0, Jiří Libra, jiri.libra@gmail.com Příkazy služby FPCManagement Formát dat služby FPCManagement v protokolu Elvis/P4: příkaz: < 0x4A > < 8-bit kód_příkazu > [< in_data >] odpověď: < 0xCA > < 8-bit kód_příkazu > [< out_data >] kód_příkazu viz příloha A, v odpovědi je zkopírován beze změny in_data, out_data data závislá na příkazu, specifikace viz níže Kódování vícebajtových parametrů se provádí stejně jako v protokolu P4, tj. MSB first, big-endian. Parametry <32-bit ID> jsou vždy kódovány pro přenost symetrickou šifrou prohazující pořadí bitů v nibblech. Tj. každý bajt přejde z ABCDEFGH na DCBAHGFE. Platí jak pro ID karet, tak pro ID otisků. FP_cmd_raw libovolná binární data k vyslání, max. délka 255 B přijatá binární data, max. délka 128 B Vyšle binární data na linku čtečky RS485 a vrátí odpověď do max. délky 128 B. Vysílaná data mohou mít libovolnou délku, která se vejde do jednoho P4 packetu. Lze použít na odeslání příkazů čtečky, které nepodporuje převodník, je však potřeba odeslat kompletní packet včetně hlavičky. FP_cmd_getFType řetězec s detekovaným typem čtečky Provede autodetekci a vrátí řetězec s typem čtečky. Možné návratové hodnoty jsou: 'F17', 'F18', 'UNKNOWN'. FP_cmd_getEdition <32-bit edition_number> Vrátí číslo verze čtečky.

2 FP_cmd_getSerial <32-bit serial_number> Vrátí sériové číslo čtečky. FP_cmd_findFpId <32-bit ID> - Zahájí hledání otisků určitého ID uživatele v seznamu otisků čtečky. FP_cmd_listFoundIndices <8-bit success> [<8-bit count> count x <16-bit index>] success: 0 hotovo, další data obsahují počet a seznam nalezených indexů 1 chyba, seznam je neplatný, nebyl načten, atd. 2 prohledávání dosud probíhá Vrací výsledek hledání zahájeného příkazem FP_cmd_findFpId. Pokud je parameter success=2, hledání dosud probíhá a je třeba poslat příkaz FP_cmd_listFoundIndices znovu. Je-li success=0, operace hledání úspěšně skončila a seznam obsahuje indexy otisků, které byly pro dané ID nalezeny. Pomocí těchto indexů se lze stáhnout data jednotlivých otisků. FP_cmd_prepareFp <16-bit index> - Zahájí načítání dat otisku z daného indexu. Data ukládá do vnitřního bufferu a komprimuje metodou RLE-FF, viz. příloha B. Operace trvá zhruba 1 s. Buffer je sdílený, proto je třeba po načtení data přečíst následujícími příkazy, dokud jsou platná. FP_cmd_isFpReady <8-bit ready> [<16-bit size> <16-bit crc16>] ready: 0 operace úspěšně skončila 1 operace dosud probíhá size: délka zkomprimovaných dat otisku crc16: kontrolní crc dat, algoritmus výpočtu stejný jako v protokolu P4 Vrací výsledek načítání dat otisku zahájeného příkazem FP_cmd_prepareFp. Je-li operace dokončena, vrací délku dat v bufferu a jejich kontrolní součet. Je-li parametr ready=1, operace probíhá a je třeba příkaz FP_cmd_isFpReady zaslat znovu.

3 FP_cmd_getDataSegment <16-bit offset> <8-bit length> <16-bit offset> <8-bit out_length> out_length x <8-bit data> offset < 1008 offset+length <= 1008 length <= 255 out_length <= length Příkaz pošle část obsahu vnitřního bufferu na linku P4. Parametr offset je adresa dat v bufferu, length je délka žádaných dat. Díky kódování protokolu P4 a neznalosti obsahu bufferu nelze z nadřazeného systému určit, jak velká data se vejdou do packetu P4. Proto lze parametrem length zažádat o data délky až 255, příkaz data připraví a odešle pouze takový počet, který lze aktuálně zakódovat do packetu P4. Odesláný počet vrátí v parametru out_length. Délka vnitřního bufferu je 1kB (vč. 16 B pro hlavičku, příkaz a parametry, tj. pro data B), nelze žádat o data mimo tento buffer. Délka nekomprimovaných a nekódovaných dat otisku je 816B. FP_cmd_writeDataSegment <16-bit offset> count x <8-bit data> <8-bit success> success: 0 data uložena 1 chyba, data se nevešla do bufferu Příkaz zapíše data do bufferu od adresy offset. Počet dat count není součástí příkazu, zapíšou se všechna přijatá data. FP_cmd_storeFp <16-bit size> <16-bit crc16> <8-bit success> success: 0 data odeslána do čtečky 1 chyba crc Odešle data z bufferu jako otisk do čtečky. Je třeba specifikovat délku dat a oveřit jejich obsah pomocí crc16. Data musí být před tím nahrána do bufferu příkazy FP_cmd_writeDataSegment. Data v bufferu musí být komprimovaná metodou RLE-FF (viz příloha B). Zápis trvá zhruba 1 s. Buffer je sdílený, proto je třeba otisk odeslat ihned po načtení dat do bufferu. FP_cmd_getFpResult <8-bit success> success: 0 OK 1 komunikace/příkaz dosud probíhá 2 chyba komunikace se čtečkou >2 jiná chyba čtečky, kód určuje čtečka v závislosti na příkazu Tento příkaz ověří úspěšné vykonání některých příkazů, např. zápis otisku do čtečky příkazem FP_cmd_storeFp nebo registraci nového otisku příkazem FP_cmd_registerFp.

4 FP_cmd_deleteFp <32-bit ID> <8-bit success> success: 0 OK >0 error Smaže otisky pro dané ID uživatele, tj. všechny jeho otisky. FP_cmd_deleteAllFps <8-bit success> success: 0 OK >0 error Smaže všechny otisky ve čtečce. FP_cmd_registerFp <32-bit ID> - Zaregistruje otisk prstu pod zadané ID. Prst musí být v tu chvíli přiložen na čtečce nebo se musí přiložit do 5 s od vyslání příkazu. Příkaz vrací prázdnou odpověď okamžitě. Stav registrace lze skenovat příkazem FP_cmd_getFpResult. Jeho návratový parameter success má potom následující význam: 0x00 - otisk úspěšně zaregistrován 0x01 čeká se na přiložení prstu (zhruba 5 s) 0x08 vypršel čas k přiložení prstu, otisk nebyl zaregistrován 0x0A špatné ID pro registraci (0 nebo 0xffffffff) 0x20 chyba otisku, patrně je shodný s nějakým již uloženým ve čtečce FP_cmd_getFpCount <16-bit count> <16-bit capacity> Vrátí počet count naučených otisků, tj. číslo >= počtu naučených ID uživatelů. Parametr capacity je kapacita paměti na otisky. U čteček F17 a F18 je fixně 3584 (0xE00) otisků. FP_cmd_test <8-bit subject> <8-bit result> subject: 1 Image sensor 2 Memory 3 Code result: 0 OK >0 error Self-testy čtečky. Provádějí se i při každém zapnutí čtečky.

5 FP_cmd_getGain <8-bit gain> gain: hodnoty 1, 2, 4 nebo 8, defaultně 4 Vrátí nastavený zisk senzoru. FP_cmd_setGain <8-bit gain> - gain: hodnoty 1, 2, 4 nebo 8, defaultně 4 Nastaví zisk senzoru. FP_cmd_getDegree <8-bit comparison><8-bit identification> comparison: hodnoty 1 až 9, defaultně 1 identification: hodnoty 1 až 9, defaultně 5 Vrátí nastavené stupně porovnávání a identifikace otisků. FP_cmd_setDegree <8-bit comparison><8-bit identification> - comparison: hodnoty 1 až 9, defaultně 1 identification: hodnoty 1 až 9, defaultně 5 Nastaví stupně porovnávání a identifikace otisků. FP_cmd_getSampleMode <8-bit mode> mode: 0 normal (před otiskem je nutné aktivovat senzor klávesou #) 2 auto (senzor je aktivní neustále) Vrátí nastavený mód vzorkování senzoru otisků. FP_cmd_setSampleMode <8-bit mode> - mode: 0 normal (před otiskem je nutné aktivovat senzor klávesou #) 2 auto (senzor je aktivní neustále) Nastaví mód vzorkování senzoru otisků.

6 FP_cmd_formatC2queue neodpovídá, restartuje firmware Zformátuje eeprom frontu pro odesílání událostí službou P4 0xC2. Označí všechny záznamy jako smazané. Není třeba použít, pokud je po naprogramování firmwaru paměť eeprom nastavena na hodnoty 0xFF, tj. nenaprogramovaná. FP_cmd_isCardExist <32-bit ID> <8-bit result> result: 0x00 ID nalezeno 0x01 chyba komunikace se čtečkou 0x0A ID nenalezeno Otestuje, zda se dané ID nachází v seznamu karet ve čtečce. FP_cmd_importCard <32-bit ID> <8-bit result> result: Naučí čtečku novou kartu se zadaným ID. FP_cmd_deleteCard <32-bit ID> <8-bit result> result: Smaže kartu se zadaným ID ze čtečky. FP_cmd_deleteAllCards <8-bit result> result: Smaže všechny karty ze čtečky. 0x00 ID uloženo 0x01 chyba komunikace se čtečkou 0x05 ID karty již ve čtečce existuje 0x0A ID neplatné (0 nebo 0xffffffff) 0x00 OK, smazáno 0x01 chyba komunikace se čtečkou 0x0A ID nenalezeno 0x00 OK, smazáno 0x01 chyba komunikace se čtečkou

7 FP_cmd_getCardCount <16-bit count> <16-bit capacity> Vrátí počet count naučených karet. Parametr capacity je kapacita paměti pro karty. U čteček F17 a F18 je fixně 3072 (0xC00) karet. FP_cmd_cardFpResolution <8-bit fp_resolution> - fp_resolution:0 rozlišuj karty a otisky 1 nerozlišuj karty a otisky Nastaví rozlišování mezi otisky a kartami. Přidává 5. bajt před ID, 0x08 je pro karty, 0x09 pro otisky. Pokud nerozlišujeme, pak přidává vždy 0x08. Reálně rozlišovat umí pouze čtečka typu F18. Typ F17 považuje detekované ID vždy za otisk, tj. přidává 0x09, pokud rozlišujeme nebo 0x08 pokud nerozlišujeme. Platí pro služby 0xFC i 0xC2. Ostatní implementované P4 služby převodníku Echo <cokoliv> <cokoliv> Echo, test komunikace, vrací zaslaná data. SetRTCCurrentTime <ww><yyyy><mm><dd><hh><mm><ss><cc> - Nastaví čas. Převodník nemá vlastní RTC, čas nastaví ve čtečce F18 a časy událostí získává z jejího logu. V případě použití čtečky F17 budou všechna pole času v událostech rovna 0. Čtečka F18 umí pouze krátký formát roku, tj. vždy 20YY. Čas ze čtečky F17 tedy bude vždy :00:00. SetImmediateRFSend <8-bit value> - value: Nastaví druh služby pro posílání událostí. 0 posílá události službou 0xC2 1 posílá události službou 0xFC

8 ClearRecord - Zastaví aktuální vysílání událostí služeb 0xFC a 0xC2 a u služby 0xC2 smaže poslední záznam z paměti a přejde na vysílání dalšího, pokud je k dispozici. SetAliveDestination <16-bit address> - Nastaví adresu pro zasílání vynucených zpráv. GetAliveDestination <16-bit address> Vrátí adresu pro zasílání vynucených zpráv. SetCommAddress <16-bit address> - Nastaví vlastní adresu zařízení v protokolu P4. GetSWVersion <major_version>< minor_version><yyyy><mm><dd><0x00><0x00><0x00> <description_string> Vrací verzi, datum a označení firmware. SetAliveMsgTime <8-bit interval> - Nastavuje interval periodického vysílání služeb 0xC2 a 0xFC. Parametr interval je v desetinách sekundy, čili interval=10 znamená jednu sekundu. FPCManagement Viz výše. Reset neodpovídá, restartuje firmware Slouží k restartu firmwaru. Realizuje se nekonečnou smyčkou a spuštěním watch-dog timeru, čili mikrokontrolér se restartuje hardwarově, tj. s veškerou hardwarovou inicializací jako po startu.

9 Nevyžádané zprávy Služba 0xC2 <8-bit ID_prefix> <32-bit ID> <WW><YYYY><MM><DD><hh><mm><ss> ID_prefix: 8 nebo 9, dle nastavení příkazem FP_cmd_cardFpResolution ID: ID karty nebo otisku, zakódované prohozením pořadí bitů v nibblech WW: den v týdnu, není podporován, vždy vrací 0xff YYYY/MM/DD hh:mm:ss datum a čas události Vysílá zprávu o události. První pokus je odeslán ihned, zpráva se opakuje v intervalu nastaveném příkazem SetAliveMsgTime. Zprávy se řadí do fronty a postupně vysílají. Poslední zpráva se odesílá neustále, dokud není potvrzena a vymazána z fronty službou ClearRecord. Události jsou zálohovány pro případ výpadu proudu v eeprom paměti a po startu se začnou opět automaticky vysílat od nejstarší po nejnovější. Typ čtečky F17 neumí čas, proto všechna pole času budou rovna 0, rok bude Odesílání packetu je chráněno antikolizním timeoutem 100 ms, který zajistí nepřerušení probíhající komunikace na lince P4. Služba 0xFC <8-bit ID_prefix> <32-bit ID> ID_prefix: 8 nebo 9, dle nastavení příkazem FP_cmd_cardFpResolution ID: ID karty nebo otisku, zakódované prohozením pořadí bitů v nibblech Vysílá zprávu o události. První pokus je odeslán ihned, zpráva se opakuje v intervalu nastaveném příkazem SetAliveMsgTime. Zprávu odešle 5x. Zasílání lze zastavit službou ClearRecord. Událost není zálohovaná pro případ výpadu proudu. Odesílání packetu je chráněno antikolizním timeoutem 100 ms, který zajistí nepřerušení probíhající komunikace na lince P4. Služba 0xFE FirmwareStarted <0x02> Vyšle <0xFE><0x02> po startu či restartu firmware.

10 Příloha A Přehledný seznam příkazů a jejich kódů raw cmomunication FP_cmd_raw detection FP_cmd_getFType FP_cmd_getEdition FP_cmd_getSerial 0x01 0x12 0x02 0x03 data = raw packet to fp's rs485 line, answer = fp's line answer answer = "F17" or "F18" or "UNKNOWN" answer = firmware version / edition answer = serial downloading of FingerPrint FP_cmd_findFpId 0x04 FP_cmd_listFoundIndices FP_cmd_prepareFp FP_cmd_isFpReady FP_cmd_getDataSegment 0x05 0x06 0x07 0x08 data = <32-bit ID> answer = <SUCCESS 8-bit 0=OK, >0 error (1=not requested or list lost, 2=reading/inProgress)> [<COUNT 8-bit> count*<found index 16-bit>] data = <16-bit index> answer = <8-bit READY, 1=not ready, 0=ready> [<16-bit SIZE> <data CRC16 like on P4>] data = <16-bit OFFSET> <8-bit LENGTH>, answer=<data, size<=length> uploading of FingerPrint FP_cmd_writeDataSegment FP_cmd_storeFp FP_cmd_getStoreFpResult 0x09 data = <16-bit OFFSET> <DATA>, answer = <0=OK, 1=Error/Buffer overflow> 0x0A data = <16-bit SIZE> <CRC16 of data>, answer = <0=OK, 1=crc error> 0x0B answer = <0=OK, >0 is Error> other FingerPrint management FP_cmd_deleteFp 0x0C FP_cmd_deleteAllFps 0x0D FP_cmd_registerFp 0x0E FP_cmd_getFpCount 0x0F data = <32-bit ID>, answer = <0=OK, >0 Error> answer = <0=OK, >0 Error> data = <32-bit ID>, answer = <0=OK, >0 Error> answer = <16-bit count><16-bit capacity> settings FP_cmd_test 0x10 data=<8-bit what, 1=ImageSensing, 2=Memory, 3=Code>, answer=<8 bit, 0=OK> FP_cmd_getGain 0x13 answer = <8-bit gain>, gain = 1, 2, 4 or 8, default = <4> FP_cmd_setGain 0x14 data = <8-bit gain> FP_cmd_getDegree 0x15 answer = <8-bit comparison><8-bit identification>, values 1..9, default = <1><5> FP_cmd_setDegree 0x16 data = <8-bit comparison><8-bit identification> FP_cmd_getSampleMode 0x17 answer = <8-bit, 0=Normal, 2=Auto> FP_cmd_setSampleMode 0x18 data = <8-bit, 0=Normal, 2=Auto> FP_cmd_formatC2queue 0x1F formats eeprom C2 queue - use after firmware load, if eeprom content is not 0xff card management FP_cmd_isCardExist 0x19 data = <32-bit ID>, answer=<00=ok, 0Ah=not exists> FP_cmd_importCard FP_cmd_deleteCard 0x1A 0x1B data = <32-bit ID>, answer=<00=ok, 0Ah=error (bad ID - 0 or 0xffffffff), 05=card already exists> data = <32-bit ID>, answer=<00=ok, 0Ah=error - not exists> FP_cmd_deleteAllCards 0x1C answer = <0=OK, 1=Error> FP_cmd_getCardCount 0x1D answer = <16-bit count><16-bit capacity> FP_cmd_cardFpResolution 0x1E data = <0 = 08 is fingerprint, 09 is card; 1 = no resolution, 5th byte is 08>

11 Příloha B Metoda komprimace RLE-FF Komprimace: blok znaků 0xFF se zakóduje dvojicí <0xFF><počet>, kde počet musí být 1 až 255 jeli blok delší než 255, musí se zakódovat do několika dvojic ostatní znaky se nekódují, jen kopírují Dekomprimace: při znaku 0xFF na vstupu načti další bajt jako počet a do výstupu zapiš blok znaků 0xFF o délce počet. ostatní znaky kopíruj ze vstupu na výstup beze změny Příklady: (všechna tučná data jsou hexadecimálně) data: komprimovaná data: FF FF FF FF FF FF <blok 255 znaků FF> FF FF <blok 256 znaků FF> FF FF FF 01 <blok 511 znaků FF> FF FF FF FF FF 01

MIDAM UC 301 modbus regulátor topeni, otočné tlačítko, RTC, 2xDO, 1x DI, externí odporové čidlo PT1000, RS485

MIDAM UC 301 modbus regulátor topeni, otočné tlačítko, RTC, 2xDO, 1x DI, externí odporové čidlo PT1000, RS485 List č.: 1/10 MIDAM UC 301 modbus regulátor topeni, otočné tlačítko, RTC, 2xDO, 1x DI, externí odporové čidlo PT1000, RS485 - najednou lze vyčíst nebo zapsat maximálně 60 registrů - u hodnot uložených

Více

MIDAM UC 101 modbus regulátor topení, teplota, 1x DO, 1x DI, RS485

MIDAM UC 101 modbus regulátor topení, teplota, 1x DO, 1x DI, RS485 List č.: 1/6 MIDAM UC 101 modbus regulátor topení, teplota, 1x DO, 1x DI, RS485 - najednou lze vyčíst nebo zapsat maximálně 60 registrů - u hodnot uložených v eeprom jsou uvedeny defaultní hodnoty v závorce

Více

JEDNOTKA SNÍMAČŮ 1-WIRE (DALLAS) TUDS-40-MOD

JEDNOTKA SNÍMAČŮ 1-WIRE (DALLAS) TUDS-40-MOD JEDNOTKA SNÍMAČŮ 1-WIRE (DALLAS) TUDS-40-MOD Jednotka pro snímače 1-WIRE (DALLAS) pro měření teplot, vlhkosti, intenzity osvětlení s komunikací RS 485 MODBUS RTU. Připojení až 40 snímačů teploty s měřením

Více

Telemetrický komunikační protokol JETI

Telemetrický komunikační protokol JETI Dokument se bude zabývat popisem komunikačního protokolu senzorů JETI model. Telemetrické informace se přenášejí komunikační sběrnicí ze senzorů do přijímače a bezdrátově se přenášejí do zařízení, např.

Více

Canon Controller. Komunikační protokol. Řídicí jednotka k objektivům Canon EF/EF-S

Canon Controller. Komunikační protokol. Řídicí jednotka k objektivům Canon EF/EF-S Řídicí jednotka k objektivům Canon EF/EF-S Komunikační protokol ATEsystem s.r.o. Studentská 6202/17 708 00 Ostrava-Poruba Česká republika M +420 595 172 720 E produkty@atesystem.cz W www.atesystem.cz INFORMACE

Více

MIDAM MW 240 modbus 2 x DI, 2 x DO

MIDAM MW 240 modbus 2 x DI, 2 x DO List č.: 1/8 MIDAM MW 240 modbus 2 x DI, 2 x DO - najednou lze vyčíst maximálně 20 wordů (tj. 40byte) název adresa typ popis poznámka modul LSB 1 LSB R identifikace modulu spodní byte modul má identifikaci

Více

Návod k softwaru BTML_FG_CE5_V4 pro PDA

Návod k softwaru BTML_FG_CE5_V4 pro PDA Návod k softwaru BTML_FG_CE5_V4 pro PDA Požadavky na systém Windows mobile 5 nebo vyšší.net compact framework 2.0 nebo vyšší CPU podpora pro ARM command collection 10MB volné paměti Podpora Bluetooth Instalace

Více

MIDAM UC 250 modbus regulátor topení a chlazení s Ethernet rozhraním, otočné tlačítko, RTC, 2xDO, 2x DI

MIDAM UC 250 modbus regulátor topení a chlazení s Ethernet rozhraním, otočné tlačítko, RTC, 2xDO, 2x DI List č.: 1/10 MIDAM UC 250 modbus regulátor topení a chlazení s Ethernet rozhraním, otočné tlačítko, RTC, 2xDO, 2x DI - čtení 100 registrů v jednom dotazu - zápis 60 registrů v jednom dotazu - defaultní

Více

Uživatelský manuál. KNX232e / KNX232e1k

Uživatelský manuál. KNX232e / KNX232e1k Uživatelský manuál verze dokumentu 1.2 (pro firmware od verze 2.1) KNX232e / KNX232e1k KNX232e slouží pro ovládání a vyčítání stavů ze sběrnice KNX sériová linka s ASCII protokolem signalizace komunikace

Více

Komunikační protokol MODBUS RTU v měřicích převodnících AD4xxx a Drak 4

Komunikační protokol MODBUS RTU v měřicích převodnících AD4xxx a Drak 4 Komunikační protokol MODBUS RTU v měřicích převodnících AD4xxx a Drak 4 kompletní popis protokolu 4. ledna 2012 w w w. p a p o u c h. c o m MODBUS RTU M O DBUS RTU Katalogový list Vytvořen: 7.9.2007 Poslední

Více

SML 33 / SMM 33 / SMN 33

SML 33 / SMM 33 / SMN 33 , s.r.o. Dr. M. Horákové 559, 460 06 Liberec 7, Czech Republic tel. +420 485 130 314, fax +420 482 736 896 email : kmb@kmb.cz, internet : www.kmb.cz SML 33 / SMM 33 / SMN 33 Popis komunikačních protokolů

Více

Firemní aplikace pro nástěnný ovladač AMR-OP60. Aplikace disponuje automatickým přepínáním zobrazení vnitřní / venkovní teploty.

Firemní aplikace pro nástěnný ovladač AMR-OP60. Aplikace disponuje automatickým přepínáním zobrazení vnitřní / venkovní teploty. Firemní aplikace pro nástěnný ovladač AMR-OP60. Aplikace disponuje automatickým přepínáním zobrazení vnitřní / venkovní teploty. Historie revizí Verze Datum Změny 100 18. 7. 2014 Nový dokument 101 1. 6.

Více

RE5USB programovatelné USB relé s integrovaným watchdogem ( RE5 ) Základní vlastnosti

RE5USB programovatelné USB relé s integrovaným watchdogem ( RE5 ) Základní vlastnosti RE5USB programovatelné USB relé s integrovaným watchdogem ( RE5 ) Základní vlastnosti 1 Napájení celého modulu přímo z USB portu. 2 Čtyři silové reléové výstupy s přepínacími kontakty pro spínání od malých

Více

Komunikační protokol

Komunikační protokol Komunikační protokol verze dokumentu 8, pro firmware od verze 3.3 DALI232, DALI232e, DALInet, DALI2net y DALI RS232 / Ethernet ASCII protokol podpora MULTIMASTER signalizace připojení DALI sběrnice podpora

Více

Procesy. Procesy Přepínání kontextu (proc_ctxsw) Postup:

Procesy. Procesy Přepínání kontextu (proc_ctxsw) Postup: Procesy Procesy Přepínání kontextu (proc_ctxsw) 1. spočítáme si kolikrát ve sledovaném čase (50 ms) byl součet časové kvantum (11ms) + context-switch (2ms) -> (11 + 2) + (11 + 2) + (11 + 2) -> 3x 2. context-switch

Více

SCIO-11. Stavebnice PROMOS Line 2. Technický manuál

SCIO-11. Stavebnice PROMOS Line 2. Technický manuál ELSACO, Jaselská 177 28000 KOLÍN, CZ tel/fax +420-321-727753 http://www.elsaco.cz mail: elsaco@elsaco.cz Stavebnice PROMOS Line 2 SCIO-11 Technický manuál 26. 11. 2007 2005 sdružení ELSACO Účelová publikace

Více

Paměti Flash. Paměti Flash. Základní charakteristiky

Paměti Flash. Paměti Flash. Základní charakteristiky Paměti Flash K.D. - přednášky 1 Základní charakteristiky (Flash EEPROM): Přepis dat bez mazání: ne. Mazání: po blocích nebo celý čip. Zápis: po slovech nebo po blocích. Typická životnost: 100 000 1 000

Více

Manuál pro rychlé nastavení a užívání pokladny. Fasy Junior. Verze: U 1.4

Manuál pro rychlé nastavení a užívání pokladny. Fasy Junior. Verze: U 1.4 Manuál pro rychlé nastavení a užívání pokladny Fasy Junior Verze: U 1.4 Základní pokyny pro používání pokladny - Přepínání mezi módy pokladny Přepínání se provádí pomocí klávesy. Znaky módu se zobrazují

Více

Modul analogových vstupů M-AI4

Modul analogových vstupů M-AI4 ... komunikační linka RS 485, protokol Modbus RTU 4 analogové vstupy volba typu vstupu: (PT 100, PT1000, Ni 1000, 0 100Ω, 0 1000Ω, 0 5V, 0 10V, 4 20mA, 0 20mA) Popis MAI4 je modul čtyř jednotlivě konfigurovatelných

Více

DM4.3 odmagnetovací modul

DM4.3 odmagnetovací modul DM4.3 odmagnetovací modul Význam kontrolek (LED ) na desce LD1 zelená LED svítí při magnetování. LD2 červená LED bliká při odmagnetování. LD3 modrá LED po celou dobu magnetování od okamžiku plného zamagnetování.

Více

Local Interconnect Network - LIN

Local Interconnect Network - LIN J. Novák Czech Technical University in Prague Faculty of Electrical Engineering Dept. Of Measurement Distributed Systems in Vehicles CAN LIN MOST K-line Ethernet FlexRay Základní charakteristiky nízká

Více

Moduly MicroUnit serie. všechny typy s výjimkou řady MU-43x, MU-44x a MU-84x

Moduly MicroUnit serie. všechny typy s výjimkou řady MU-43x, MU-44x a MU-84x MicroUnit implementace protokolu Modbus Dokument: MicroUnit_Implementace_Modbus / v. 3.01 / 14.12.2016 Moduly MicroUnit serie všechny typy s výjimkou řady MU-43x, MU-44x a MU-84x implementace protokolu

Více

Protokol S-BUS pro MORSE Popis protokolu

Protokol S-BUS pro MORSE Popis protokolu Popis protokolu verze 7.21 6. května 2008 1. Úvod Protokol S-Bus (dále jen S-Bus-MORSE) je implementován do systému MORSE jako přístupový modul pro komunikaci se zařízením PCD SAIA. Protokol je typu MASTER/SLAVE,

Více

MyIO - webový komunikátor

MyIO - webový komunikátor MyIO - webový komunikátor Technická příručka verze dokumentu 1.0 FW verze modulu 1.4-1 - Obsah 1 MyIO modul... 3 2 Lokální webové rozhraní... 3 2.1 Start, první přihlášení... 3 2.2 Home úvodní strana MyIO...

Více

ACASYS-KS Komunikace v systému ACASYS

ACASYS-KS Komunikace v systému ACASYS Komunikace v systému ACASYS Programátorská příručka Verze 1.05 acasys-ks_ms_cz_105 AMiT, spol. s r. o. nepřejímá žádné záruky, pokud se týče obsahu této publikace a vyhrazuje si právo měnit obsah dokumentace

Více

M090 převodník Modbus TCP na Dali

M090 převodník Modbus TCP na Dali List č.: 1/11 M090 převodník Modbus název adresa typ popis poznámka modul LSB 1 LSB R identifikace modulu spodní byte 0x0090 hex modul MSB 1 MSB R identifikace modulu vrchní byte firmware 2 LSB R verze

Více

V případě potřeby lze snímače nakonfigurovat do kompatibilního režimu se staršími snímači REGMET P21M. Přehled typů: osvětlení

V případě potřeby lze snímače nakonfigurovat do kompatibilního režimu se staršími snímači REGMET P21M. Přehled typů: osvětlení Popis Snímače jsou určeny pro snímání intenzity, případně měření teploty a relativní vlhkosti vzduchu bez agresivních příměsí v exteriérech nebo interiérech bez zvýšených estetických nároků na design,

Více

MIDAM UC 300 ISO 9001

MIDAM UC 300 ISO 9001 List č.: 1/11 MIDAM UC 300 modbus regulátor podlahového topení (resp. regulátor topení s externím čidlem), otočné tlačítko, RTC, 2x DO, 1x DI, externí odporové čidlo PT1000, RS485 - najednou lze vyčíst

Více

Komunikační protokol EX Bus. Komunikační protokol EX Bus. Topologie. Fyzická vrstva. Přístup ke sdílenému přenosovému mediu (sběrnici)

Komunikační protokol EX Bus. Komunikační protokol EX Bus. Topologie. Fyzická vrstva. Přístup ke sdílenému přenosovému mediu (sběrnici) Komunikační protokol EX Bus EX Bus je standard sériového přenosu dat, primárně určený pro přenos provozních informací mezi přijímačem a ostatními zařízeními k němu připojenými. Nahrazuje standard přenosu

Více

MIDAM UI 45X modbus UI 450 LCD, 2xDI, 2xDO, Ethernet, teplota, vlhkost UI 455 LCD, Ethernet, teplota

MIDAM UI 45X modbus UI 450 LCD, 2xDI, 2xDO, Ethernet, teplota, vlhkost UI 455 LCD, Ethernet, teplota List č.: 1/5 MIDAM UI 45X modbus UI 450 LCD, 2xDI, 2xDO, Ethernet, teplota, vlhkost UI 455 LCD, Ethernet, teplota - najednou lze vyčíst celý rozsah - bitově lze adresovat celý rozsah - defaultní hodnoty

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka OM-Link Uživatelská příručka Verze: 2.1 Prosinec 2006 Copyright 2005, 2006 ORBIT MERRET, s r.o. I Nápověda k programu OM-Link Obsah Část I Úvod 3 Část II Základní pojmy a informace 3 1 Připojení... 3 2

Více

Uživatelský manuál. KNXgw232

Uživatelský manuál. KNXgw232 KNXgw232 Uživatelský manuál verze 1.5 KNXgw232 slouží pro ovládání a vyčítání stavů ze sběrnice KNX RS232 s ASCII protokolem signalizace komunikace galvanické oddělení KNX - RS232 možnost napájení z KNX

Více

MIDAM UC 100 modbus regulátor topení, otočné tlačítko, RTC, 1x DO, RS485

MIDAM UC 100 modbus regulátor topení, otočné tlačítko, RTC, 1x DO, RS485 List č.: 1/10 MIDAM UC 100 modbus regulátor topení, otočné tlačítko, RTC, 1x DO, RS485 - najednou lze vyčíst nebo zapsat maximálně 60 registrů - u hodnot uložených v eeprom jsou uvedeny defaultní v závorce

Více

2. Začínáme. Uživatelský manuál

2. Začínáme. Uživatelský manuál Uživatelský manuál V dokumentu je popsán stručný uživatelský popis ovládání zařízení s černobílým displejem, registrace a ověření uživatele otiskem prstu, systém ověřování a další funkce. Je určen pro

Více

Uživatelský manuál. KNXnet

Uživatelský manuál. KNXnet KNXnet Uživatelský manuál verze 1.0 převodník KNX / Ethernet napájení passive PoE nebo 9-32V indikace komunikace na KNX galvanické oddělení KNX/ETH montáž na DIN lištu (2 moduly) 1 www.foxtron.cz TxKNX

Více

FASTPort. Nová sběrnice pro připojení inteligentních karet* k osmibitovým počítačům. aneb. Jak připojit koprocesor

FASTPort. Nová sběrnice pro připojení inteligentních karet* k osmibitovým počítačům. aneb. Jak připojit koprocesor FASTPort Nová sběrnice pro připojení inteligentních karet* k osmibitovým počítačům aneb Jak připojit koprocesor *) inteligentní karta = karta vybavená vlastním procesorem J. Němeček 12. 10. 2013 úvodní

Více

FMS OEM CHIP V7 Stažení digitálního tachografu a karty řidiče

FMS OEM CHIP V7 Stažení digitálního tachografu a karty řidiče Stažení digitálního tachografu a karty řidiče FMS OEM CHIP V7 Obsah: POPIS FUNKCE PODPORA FUNKCE STAHOVÁNÍ TACHOGRAFU NASTAVENÍ ČTENÍ STAŽENÝCH SOUBORŮ Z FLASH PAMĚTI A PRÁCE SE STAŽENÍ DAT Z TACHOGRAFU

Více

Snímače teploty a vlhkosti s komunikací po RS485 protokolem Modbus RTU - řada PHM

Snímače teploty a vlhkosti s komunikací po RS485 protokolem Modbus RTU - řada PHM Popis: Snímače jsou určeny pro měření teploty a vlhkosti vzduchu bez agresivních příměsí v klimatizačních kanálech, exteriérech a interiérech bez zvýšených estetických nároků na design. Měřené hodnoty

Více

1.1. Proveďte diagnostiku poskytnutého pevného disku (disků) s využitím technologie S.M.A.R.T. 1.2. Zjistěte informace o formátu na pevném disku

1.1. Proveďte diagnostiku poskytnutého pevného disku (disků) s využitím technologie S.M.A.R.T. 1.2. Zjistěte informace o formátu na pevném disku Periferní zařízení Laboratorní úloha C ( U lož e ní d at na p e v ný c h d i s c íc h) V y p rac ov ali : H A J A S J os e f J I Ř Í K P ř e m y s l ( z ap s al) K O R B E L O ta 1. Z a d á n í Laboratorní

Více

DVR7VW01. Profesionální FULL HD černá skříňka do vozidel Volkswagen. Uživatelská příručka

DVR7VW01. Profesionální FULL HD černá skříňka do vozidel Volkswagen. Uživatelská příručka DVR7VW01 Profesionální FULL HD černá skříňka do vozidel Volkswagen Uživatelská příručka OEM DVR kamera je určena i instalaci ke zpětnému zrcátku - profesionální řešení. Obsah Popis výrobku...2 Technické

Více

Pravým tlačítkem na počítač /tento počítač/ a vybrat Spravovat

Pravým tlačítkem na počítač /tento počítač/ a vybrat Spravovat OPRAVA AZBOXU - toto je hrubý a zkrácený překlad návodu "EN - How to recover a booting blocked Azbox - v1.3.pdf", který je součástí balíku "RecoverAzbox.zip" dostupného např. na http://www.uloz.to/10753447/recoverazbox-zip

Více

elan-rf-wi-003 Webové rozhraní / rev.3 Strana 1 z 15

elan-rf-wi-003 Webové rozhraní / rev.3 Strana 1 z 15 Strana 1 z 15 1. Úvod... 3 2. Přihlášení do webového rozhraní elan-rf-wi-003... 4 3. Nastavení... 5 Konfigurační panel... 6 Popis konfiguračního panelu a funkcí... 7 Přidání RF prvků do floorplanu...15

Více

PES lib (C + PASCAL) KNIHOVNY KOMUNIKAÈNÍCH FUNKCÍ 03/2000. 1 PESlib KOMUNIKAČNÍ KNIHOVNY C, PASCAL 03/2000 13 stran 1

PES lib (C + PASCAL) KNIHOVNY KOMUNIKAÈNÍCH FUNKCÍ 03/2000. 1 PESlib KOMUNIKAČNÍ KNIHOVNY C, PASCAL 03/2000 13 stran 1 PES lib (C + PASCAL) KNIHOVNY KOMUNIKAÈNÍCH FUNKCÍ 03/2000 1 PESlib KOMUNIKAČNÍ KNIHOVNY C, PASCAL 03/2000 13 stran 1 PESlib Popis knihoven PASCAL a C 03.2000 2. verze dokumentu Zmìny a doplòky proti 1.

Více

ŘÍDÍCÍ ČLEN GCD 411. univerzální procesorový člen pro mikropočítačové systémy. charakteristika. technické údaje

ŘÍDÍCÍ ČLEN GCD 411. univerzální procesorový člen pro mikropočítačové systémy. charakteristika. technické údaje ŘÍDÍCÍ ČLEN GCD 411 univerzální procesorový člen pro mikropočítačové systémy mikroprocesor PCF80C552 programová paměť 64kB FLASH PROM datová paměť 32kB SRAM nebo zálohovaná s RTC sériový kanál RS485 sběrnice

Více

Uživatelský manuál Terminál iface 302

Uživatelský manuál Terminál iface 302 Uživatelský manuál Terminál iface 302 3 OBSAH: 1. NÁVOD K OBSLUZE... 5 1.1 Doporučená poloha... 5 1.2 Snížení efektu čtení... 5 1.3 Instalace terminálu... 5 1.4 Vzdálenost mezi osobou a terminálem... 6

Více

DVR28 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka)

DVR28 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) DVR28 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) Uživatelská příručka Obsah Popis kamery... 2 Tlačítka a funkce kamery... 3 Nabídka nastavení... 4 Další funkce... 5 Nahrávání videa a fotografování...

Více

Universal Serial Bus. Téma 12: USB. Komunikační principy Enumerace Standardní třídy zařízení

Universal Serial Bus. Téma 12: USB. Komunikační principy Enumerace Standardní třídy zařízení Universal Serial Bus Téma 12: USB Komunikační principy Enumerace Standardní třídy zařízení Obecné charakteristiky distribuovaná datová pro připojení počítačových periferií klávesnice, myš, Flash disk,

Více

Převodník na DIN lištu s frekvenčním výstupem typ RF1

Převodník na DIN lištu s frekvenčním výstupem typ RF1 Převodník na DIN lištu s frekvenčním výstupem typ RF1 frekvenční výstup 1Hz 20kHz volba typu vstupu: (Pt100, Pt1000, Ni 1000, 0 100Ω, 0 1000Ω, 0 5V, 0 10V, 4 20mA, 0 20mA) konfigurace převodníku programem

Více

Převodník Modbus TCP / DALI

Převodník Modbus TCP / DALI M090 Převodník Modbus TCP / DALI Shrnutí M090 je sériový převodník, který pracuje jako Modbus TCP server (přijímá telegramy Modbus TCP) a řídí sběrnici DALI (Digital Addressable Light Interface), která

Více

VAR-NET INTEGRAL Manuál správce VNI 5.1 VAR-NET INTEGRAL. verze 0.2. Manuál správce VNI 5.1

VAR-NET INTEGRAL Manuál správce VNI 5.1 VAR-NET INTEGRAL. verze 0.2. Manuál správce VNI 5.1 Manuál správce VNI 5.1 verze 0.2 Manuál správce VNI 5.1 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 655 (pracovní doba 7:30 15:00) www.variant.cz isb@variant.cz

Více

AWGD 46 MWGD 46. Dveřní moduly APS mini / APS mini Plus s rozhraním WIEGAND s podporou zámků APERIO. Uživatelská příručka

AWGD 46 MWGD 46. Dveřní moduly APS mini / APS mini Plus s rozhraním WIEGAND s podporou zámků APERIO. Uživatelská příručka AWGD 46 MWGD 46 Dveřní moduly APS mini / APS mini Plus s rozhraním WIEGAND s podporou zámků APERIO Uživatelská příručka 2004 2012, TECHFASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 153 00 Praha 5, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

EPNP UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

EPNP UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA EPNP UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA EPNP (Encapsulated PesNet Protocol) je textový protokol umožňující komunikaci se sítí automatů a periférií firmy MICROPEL přes komunikační převodníky CA21,CA3 a CA4. dokumentace

Více

MIDAM UC 300 ISO 9001

MIDAM UC 300 ISO 9001 List č.: 1/11 MIDAM UC 300 modbus regulátor podlahového topení (resp. regulátor topení s externím čidlem), otočné tlačítko, RTC, 1x DO, 1x DI, externí odporové čidlo PT1000, RS485 - najednou lze vyčíst

Více

Principy operačních systémů. Lekce 2: Správa paměti

Principy operačních systémů. Lekce 2: Správa paměti Principy operačních systémů Lekce 2: Správa paměti Funkce správce paměti Správce (operační) paměti je součástí kernelu. Jeho implementace může být různá, ale základní funkce jsou obdobné ve všech OS: Udržovat

Více

PROGRAM AZA Control návod k použití

PROGRAM AZA Control návod k použití PROGRAM AZA Control návod k použití AZA Control je uživatelský program určený ke správě přístupových práv, archivaci systémových událostí a konfiguraci elektromotorických zámků CERBERIUS pracujících v

Více

Rozhraní USB. Rozhraní USB. Specifikace USB. Doplnění (upřesnění) 1.0. Rychlosti Low Speed (1.5 Mb/sec) a Full Speed (12 Mb/sec).

Rozhraní USB. Rozhraní USB. Specifikace USB. Doplnění (upřesnění) 1.0. Rychlosti Low Speed (1.5 Mb/sec) a Full Speed (12 Mb/sec). 1 Specifikace USB USB 1.0 Původní specifikace. USB 1.1 Doplnění (upřesnění) 1.0. Rychlosti Low Speed (1.5 Mb/sec) a Full Speed (12 Mb/sec). USB 2.0 Doplněno o High Speed (480 Mb/sec.) a další rozšíření

Více

SRF08 ultrazvukový dálkoměr

SRF08 ultrazvukový dálkoměr SRF08 ultrazvukový dálkoměr Technické údaje Ultrazvukový dálkoměr SRF08 komunikuje pomocí sběrnice I2C, která je dostupná na řadě oblíbených kontrolérů jako OOPic, Stamp BS2p, Atom či Picaxe. Z hlediska

Více

2N Helios IP HTTP API

2N Helios IP HTTP API 2N Helios IP HTTP API Dveřní komunikátor Konfigurační manuál Firmware Verze 2.6 2.6.0 www.2n.cz Společnost 2N TELEKOMUNIKACE a.s. je českým výrobcem a dodavatelem telekomunikační techniky. K produktovým

Více

Modbus SecuriPro Protocol Bridge

Modbus SecuriPro Protocol Bridge Popis zařízení Modbus SecuriPro Protocol Bridge Přehled : Tento dokument popisuje funkčnost zařízení, jeho nastavování a popis adresového prostoru. verze dokumentu: 1.0 autor: Dušan Ferbas Jiří Šindelář

Více

Návod k obsluze. Popis zařízení:

Návod k obsluze. Popis zařízení: HD 93 Návod k obsluze Úvod Děkujeme, že jste si zakoupili naši sportovní Full HD kameru HD93. Tento produkt je určen především pro sportovní účely, dokládá to celá řada speciálních úchytů a příslušenství,

Více

Ovládací PTZ klávesnice SC-3100 Uživatelský a instalační manuál

Ovládací PTZ klávesnice SC-3100 Uživatelský a instalační manuál Ovládací PTZ klávesnice SC-3100 Uživatelský a instalační manuál Ovládací klávesnice SC-3100 je určena pro ovládání PTZ zařízení, obsahuje 28 funkčních kláves, 3D joystick a LCD display. Vlastnosti : Jedna

Více

Návod k obsluze USB keyloggeru se záznamem času

Návod k obsluze USB keyloggeru se záznamem času Návod k obsluze USB keyloggeru se záznamem času www.spionazni-technika.cz stránka 1 1. Popis produktu USB keylooger TimeKeeper je hardwarové zařízení s paměťovou kapacitou 2GB, pracující na bázi tvorby

Více

GSM modul EXE 64/999. GSM modul - pro otvírání vrat, závor prozvoněním z mobilního telefonu (GSM klíč) verze 64 nebo 999 uživatelů

GSM modul EXE 64/999. GSM modul - pro otvírání vrat, závor prozvoněním z mobilního telefonu (GSM klíč) verze 64 nebo 999 uživatelů GSM modul EXE 64/999 GSM modul - pro otvírání vrat, závor prozvoněním z mobilního telefonu (GSM klíč) verze 64 nebo 999 uživatelů Autorizovaný prodejce 1. Úvodní informace Toto zařízení se nejčastěji používá

Více

Skupina IEEE 802. Institute of Electrical and Electronics Engineers skupina 802: standardy pro lokální sítě. podvrstvy

Skupina IEEE 802. Institute of Electrical and Electronics Engineers skupina 802: standardy pro lokální sítě. podvrstvy Ethernet Vznik Ethernetu 1980 DIX konsorcium (Digital, Intel, Xerox) určen pro kancelářské aplikace sběrnicová topologie na koaxiálním kabelu přístup k médiu řízen CSMA/CD algoritmem přenosová rychlost

Více

elan-rf-003 Návod / rev.3 Strana 1 z 13

elan-rf-003 Návod / rev.3 Strana 1 z 13 Strana 1 z 13 1. Úvod... 3 2. Instalace elan-rf-003, IP adresa... 4 3. Přihlášení do webového rozhraní elan-rf-003... 4 4. Nastavení... 5 Konfigurační panel... 6 Popis konfiguračního panelu a funkcí...

Více

Management procesu II Mgr. Josef Horálek

Management procesu II Mgr. Josef Horálek Management procesu II Mgr. Josef Horálek Vlákna = Vlákna (Threads) = proces je definován množinou zdrojů výpočetního systému, které používá a umístěním, kde je spuštěn; = vlákno (thread) nazýváme lehký

Více

DOMOVNÍ PŘÍSTUPOVÝ SYTÉM SE SNÍMAČEM OTISKŮ PRSTŮ

DOMOVNÍ PŘÍSTUPOVÝ SYTÉM SE SNÍMAČEM OTISKŮ PRSTŮ Středoškolská technika 2012 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT DOMOVNÍ PŘÍSTUPOVÝ SYTÉM SE SNÍMAČEM OTISKŮ PRSTŮ Martin Vitásek Střední průmyslová škola elektrotechniky a informatiky,

Více

POPIS ZAŘÍZENÍ. Zadní pohled. 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej. Přední pohled. 12. Čočka 13. LED světlo 14.

POPIS ZAŘÍZENÍ. Zadní pohled. 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej. Přední pohled. 12. Čočka 13. LED světlo 14. v1.7(12/14) POPIS ZAŘÍZENÍ Zadní pohled 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej Přední pohled 12. Čočka 13. LED světlo 14. Reproduktor w w w. c e l - t e c. c z Strana 1 Pravý pohled

Více

Sběrnicová struktura PC Procesory PC funkce, vlastnosti Interní počítačové paměti PC

Sběrnicová struktura PC Procesory PC funkce, vlastnosti Interní počítačové paměti PC Informatika 2 Technické prostředky počítačové techniky - 2 Přednáší: doc. Ing. Jan Skrbek, Dr. - KIN Přednášky: středa 14 20 15 55 Spojení: e-mail: jan.skrbek@tul.cz 16 10 17 45 tel.: 48 535 2442 Obsah:

Více

AREM 63 MREM 63. Čtecí moduly APS mini / APS mini Plus. Uživatelská příručka

AREM 63 MREM 63. Čtecí moduly APS mini / APS mini Plus. Uživatelská příručka AREM 63 MREM 63 Čtecí moduly APS mini / APS mini Plus Uživatelská příručka 2004 2012, TECHFASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 153 00 Praha 5, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno dne: 2012/04/25,

Více

M7410G VLASTNOSTI MALÝ POHON VENTILŮ S KOMUNIKACÍ LON TECHNICKÉ INFORMACE. Pohon LON je určen pro decentralizované řízení budov a

M7410G VLASTNOSTI MALÝ POHON VENTILŮ S KOMUNIKACÍ LON TECHNICKÉ INFORMACE. Pohon LON je určen pro decentralizované řízení budov a M7410G MALÝ POHON VENTILŮ S KOMUNIKACÍ LON TECHNICKÉ INFORMACE POUŽITÍ Pohon LON je určen pro decentralizované řízení budov a dává zákazníkům nové možnosti efektivního řízení toku energií a přizpůsobivost

Více

MIDAM MC 102 modbus regulátor topení, externi teplota OneWire, 1x DO, 1x DI, mereni proudu na DO1, RS485, instalacni krabicka na zed

MIDAM MC 102 modbus regulátor topení, externi teplota OneWire, 1x DO, 1x DI, mereni proudu na DO1, RS485, instalacni krabicka na zed List č.: 1/6 MIDAM MC 102 modbus regulátor topení, externi teplota OneWire, 1x DO, 1x DI, mereni proudu na DO1, RS485, instalacni krabicka na zed - najednou lze vyčíst nebo zapsat maximálně 60 registrů

Více

4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE

4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE 4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE Návod k obsluze Hlavní výhody: 4x video vstup záznam scény před, za i uvnitř vozu podpora SD karty až 64Gb www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Úvod Kamerový

Více

VAR-NET INTEGRAL. verze 0.1. Manuál používání docházkovému terminálu

VAR-NET INTEGRAL. verze 0.1. Manuál používání docházkovému terminálu verze 0.1 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 655 (pracovní doba 7:30 15:00) www.variant.cz isb@variant.cz Tato dokumentace je vytvořena pro

Více

Fides Card Reader 2.0.0.8

Fides Card Reader 2.0.0.8 Trade FIDES, a.s. Fides Card Reader 2.0.0.8 (aktualizace - 8/2015) Popis software Manuál technika systému 2 Fides Card Reader 2 Obsah 1 Popis produktu...4 1.1 Úvod...4 2 Instalace software...5 2.1 Nutné

Více

Knihovna GalaxyLib TXV 003 74.01 druhé vydání srpen 2012 změny vyhrazeny

Knihovna GalaxyLib TXV 003 74.01 druhé vydání srpen 2012 změny vyhrazeny Knihovna GalaxyLib TXV 003 74.01 druhé vydání srpen 2012 změny vyhrazeny 1 TXV 003 74.01 Historie změn Datum Vydání Popis změn červenec 2012 1 První vydání, popis odpovídá GalaxyLib_v11 Srpen 2012 2 Doplněna

Více

M090. Převodník Modbus TCP / DALI. Shrnutí

M090. Převodník Modbus TCP / DALI. Shrnutí M090 Převodník Modbus TCP / DALI Shrnutí M090 je sériový převodník, který pracuje jako Modbus TCP server (přijímá telegramy Modbus TCP) a řídí sběrnici DALI (Digital Addressable Light Interface), která

Více

Bezpečnostní poplašný systém GSM-01LED T505. Návod k použití

Bezpečnostní poplašný systém GSM-01LED T505. Návod k použití Bezpečnostní poplašný systém GSM-01LED T505 Návod k použití 16 1 Instalace systému Stručný popis systému Tento GSM poplašný a dohledový systém se skládá z hlavní jednotky a bezdrátového příslušenství jako

Více

HART RS/ETH. Převodníky rozhraní HART na Modbus TCP (Ethernet) resp. na Modbus RTU (RS485) 30. září 2013 w w w. p a p o u c h.

HART RS/ETH. Převodníky rozhraní HART na Modbus TCP (Ethernet) resp. na Modbus RTU (RS485) 30. září 2013 w w w. p a p o u c h. Převodníky rozhraní HART na Modbus TCP (Ethernet) resp. na Modbus RTU (RS485) 30. září 2013 w w w. p a p o u c h. c o m HART RS/ETH Katalogový list Vytvořen: 25.10.2010 Poslední aktualizace: 30.9 2013

Více

Čtečka otisků prstů 1. POPIS 2. SPECIFIKACE. ECLIPSERA s.r.o. Distributor pro ČR. VÝROBNÍ ČÍSLO

Čtečka otisků prstů 1. POPIS 2. SPECIFIKACE. ECLIPSERA s.r.o. Distributor pro ČR. VÝROBNÍ ČÍSLO 1496818942 VÝROBNÍ ČÍSLO Čtečka otisků prstů 1. POPIS Jedná se o modul, který lze po menších úpravách připojit k Arduinu (viz. kapitola Zapojení). Čtečka otisků prstů disponuje vlastní pamětí, takže si

Více

[APLIKACE PRO PŘEHRÁVÁNÍ VIDEA - PROJEKT MIAMI]

[APLIKACE PRO PŘEHRÁVÁNÍ VIDEA - PROJEKT MIAMI] [APLIKACE PRO PŘEHRÁVÁNÍ VIDEA - PROJEKT MIAMI] [Aktualizace dokumentu: 3.9.2011 9:49:00 Verze dokumentu: 2.2 Obsah Obsah... 2 1. Struktura aplikace... 3 2. Registrace aplikace na serveru a první start

Více

Minidiktafon EDIC mini LCD

Minidiktafon EDIC mini LCD Minidiktafon EDIC mini LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Extrémní výdrž až 250 hodin nahrávání v kuse Miniaturní rozměry Jednoduché ovládání www.spyshops.cz Stránka 1 1. Obsah balení Digitální

Více

Malý distribuovaný I/O modul

Malý distribuovaný I/O modul MLIO Shrnutí Použití Funkce Malý distribuovaný I/O modul Malý I/O modul MLIO je mikroprocesorem řízený komunikativní modul pro instalaci mimo rozvaděč. Umožňuje tvorbu topologií s distribuovanými vstupy

Více

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU101 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU101 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card PU101 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači

Více

Microchip. PICmicro Microcontrollers

Microchip. PICmicro Microcontrollers Microchip PICmicro Microcontrollers 8-bit 16-bit dspic Digital Signal Controllers Analog & Interface Products Serial EEPROMS Battery Management Radio Frequency Device KEELOQ Authentication Products Návrh

Více

Návod k obsluze Terminál ita 7

Návod k obsluze Terminál ita 7 Návod k obsluze Terminál ita 7 MOBATIME CZ-801187.02-iTA 160508 MOBATIME 2 / 20 CZ-iTA 160508 Obsah 1 Terminál ita 7... 4 1.1. Základní vlastnosti... 4 2 Montáž... 5 2.1. Montáž na stěnu... 5 2.2. Montážní

Více

Ltl Acorn Ltl-5310M Series

Ltl Acorn Ltl-5310M Series Ltl Acorn Ltl-5310M Series uživatelský manual OBSAH Obecné informace 1.1 Úvod 1.2 Použití 1.3 fotografie fotopasti Rychlý START 2.1 Vložení SIM karty 2.2 Vložení baterií 2.3 Vložení SD karty 2.4 Vstup

Více

MCP BIOS řídicí jednotky Kit386EXR

MCP BIOS řídicí jednotky Kit386EXR MCP BIOS řídicí jednotky Kit386EXR ZÁKLADNÍ PROGRAMOVÉ VYBAVENÍ Příručka uživatele a programátora SofCon spol. s r.o. Střešovická 49 162 00 Praha 6 tel/fax: +420 220 180 454 E-mail: sofcon@sofcon.cz www:

Více

www.eletur.cz E-mail: info@eletur.cz

www.eletur.cz E-mail: info@eletur.cz www.eletur.cz E-mail: info@eletur.cz Úvod Uživatelská příručka 1. Úvod, Vlastnosti a Specifikace Sebury stouch W-w/ stouch W-s/ skey W-w/ skey W-s jsou zařízení pro samostatnou kontrolu vstupu, která obsahují

Více

Modbus RTU v DA2RS. kompletní popis protokolu. 13. března 2018 w w w. p a p o u c h. c o m

Modbus RTU v DA2RS. kompletní popis protokolu. 13. března 2018 w w w. p a p o u c h. c o m kompletní popis protokolu 13. března 2018 w w w. p a p o u c h. c o m M odbus RTU v DA2RS Katalogový list Vytvořen: 13.11.2012 Poslední aktualizace: 13.3 2018 11:32 Počet stran: 12 2018 Adresa: Strašnická

Více

Digitální osciloskop S2X100 OSCILOSKOPY.COM

Digitální osciloskop S2X100 OSCILOSKOPY.COM Digitální osciloskop S2X100 OSCILOSKOPY.COM 2011 Výrobce Prodej a servis Ing. David Převorovský DYNON INSTRUMENTS Woodinville, WA 98072, USA www.dynoninstruments.com Na břevnovské pláni 67, 169 00, Praha

Více

Modul digitálních vstupů M-DI8

Modul digitálních vstupů M-DI8 komunikační linka RS485, protokol Modbus RTU 8 digitální vstupů galvanické oddělení vstupů dva paralelní režimy činnosti digitální vstupy a čítačové digitální vstupy softwarově konfigurovatelný čas vzorkování

Více

napájecí napětí vlastní odběr zařízení podporované funkce počet bitů stopbit nastavitelné adresy maximální počet zařízení na lince

napájecí napětí vlastní odběr zařízení podporované funkce počet bitů stopbit nastavitelné adresy maximální počet zařízení na lince Převodník (gateway) bezdrátových prvků standardu EnOcean pro komunikaci RS 485 MODBUS RTU Modbus-RTU Příjem bezdrátových teplotních čidel, teplotních čidel s vlhkostí, okenních a dveřních kontaktů, spínačů,

Více

napájecí napětí vlastní odběr zařízení podporované funkce počet bitů stopbit nastavitelné adresy maximální počet zařízení na lince

napájecí napětí vlastní odběr zařízení podporované funkce počet bitů stopbit nastavitelné adresy maximální počet zařízení na lince Převodník (gateway) bezdrátových prvků standardu EnOcean pro komunikaci RS 485 MODBUS RTU Modbus-RTU Příjem bezdrátových teplotních čidel, teplotních čidel s vlhkostí, okenních a dveřních kontaktů, spínačů,

Více

Technické prostředky počítačové techniky

Technické prostředky počítačové techniky Počítač - stroj, který podle předem připravených instrukcí zpracovává data Základní části: centrální procesorová jednotka (schopná řídit se posloupností instrukcí a ovládat další části počítače) zařízení

Více

Uživatelská příručka. www.eletur.cz E-mail: info@eletur.cz

Uživatelská příručka. www.eletur.cz E-mail: info@eletur.cz Uživatelská příručka www.eletur.cz E-mail: info@eletur.cz . Obsah balení Název Počet ks Poznámka Přístupová jednotka Q3 Uživatelská příručka Plastové hmoždinky 2 Samořezné šrouby 2 Šroubováček Pro bezpečnostní

Více

BDVR 05 Kamera do auta. Uživatelský návod

BDVR 05 Kamera do auta. Uživatelský návod BDVR 05 Kamera do auta Uživatelský návod Popis a funkce 1. Zapnutí Stisknutím tlačítka a podržením asi 3 sekundy kameru zapnete (nebo vypnete pokud je již zapnuta). Pokud při zapnuté kameře stisknete tlačítko

Více

Combo Scan II Combo Scan II 5M 2.4

Combo Scan II Combo Scan II 5M 2.4 Combo Scan II Combo Scan II 5M 2.4 Uživatelský manuál Verze 1.02 Březen 2011 -1- Obsah I. Rozbalení Combo Scan II......2 II. Vložení filmů do držáků...........3 III. Začínáme...6 IV. Obsluha skeneru...14

Více

Technická dokumentace ČTEČKA ČIPŮ DALLAS. typ DSRS2130. www.aterm.cz

Technická dokumentace ČTEČKA ČIPŮ DALLAS. typ DSRS2130. www.aterm.cz ČTEČKA ČIPŮ DALLAS typ DSRS2130 www.aterm.cz 1 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku byla doložena

Více