PLASTOVÉ NÁDRŽE PODZEMNÍ Návod k instalaci a pokyny pro přepravu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PLASTOVÉ NÁDRŽE PODZEMNÍ Návod k instalaci a pokyny pro přepravu"

Transkript

1 PLASTOVÉ NÁDRŽE PODZEMNÍ Návod k instalaci a pokyny pro přepravu 1. Polypropylenové nádrže podzemní - jímky 1.1. Stručná charakteristika Skladovací nádrže podzemní jsou celoplastové určené ke skladování různých kapalin, granutátů, sypkých materiálů, skladování agresivních látek a chemikálií při respektování hodnot chemické odolnosti použitého materiálu. Nádrže není možno použít pro skladování hořlavých kapalin a kapalin obsahující oxidační činidla (např. koncentrovaná kyselina dusičná, halogeny, apod.) Nejčastější druhy kapalin Pitná voda, dešťová voda, splaškové, průmyslové odpadní vody, některé chemické sloučeniny, v teplotním rozsahu 6 až 30 C Oblasti použití Akumulace pitné vody, akumulace dešťové vody, technologie čistíren odpadních vod, sedimentační jímky, čerpací šachty atd Obecný technický popis Celoplastové nádrže (kruhové + hranaté) jsou vyrobeny svařováním polotovarů desek, stěnových prvků event. návinů z polypropylenu (dále PP). Přítok a odtok je možno uspořádat dle přání zákazníka, připojovací potrubí je v základním provedení o průměru DN 125 a DN 150. Dimense potrubí lze upravit dle požadavku zákazníka. Pro zjednodušení manipulace je nádrž opatřena závěsnými oky. Vstup do zastropených nádrží hranatých je možný průlezem světlosti min. 600 x 600 mm, zakrytým plastovým odnímatelným víkem. Vstup do zastropených nádrží kruhových je řešen průlezem o min. Ø 600 mm. V případě požadavků na porůzné a pojezdné provedení se zakrytím poklopy bývá průlez do nádrží kruhový Zakrytí průlezného otvoru (šachty) - plastové víko (nepochůzné) běžné provedení - ocelový rýhovaný plech (pochůzné) - betonový příklop třídy A (dle EN 124) pochůzné - betonový poklop třídy D (dle EN124 přejezdné)

2 1.6. Povinné požadavky na konstrukci S přihlédnutím k napojení nátokového event. odtokového potrubí nutno dodržet následující světlosti potrubí: - nádrže do objemu 6 m 3 min. DN nádrže nad objemu 6 m 3 min. DN Tvary nádrží Plastové nádrže podzemní mohou mít půdorys: - Kruhový (řada KN nádrže kruhové) - Obdelníkové (řady NHP a NHD. nádrže hranaté) 1.8. Dimensování nádrží Všechny nádrže vyráběné firmou Vodní zdroje Ekomonitor spol. s r. o. Chrudim v provedení podzemní jsou dimenzovány na způsob uložení k obsypání a na dobu životnosti 25 let. V případě nádrží do podzemní vody jsou tyto dimenzovány na výšku podzemní vody 800 mm ode dna. Při vyšší výšce PV nutná konzultace s výrobcem. Všechny typové podzemní nádrže firmy VZE Chrudim jsou dimenzovány tak, aby strop (víko) nádrže přeneslo zatížení od břemene 2,5 knm -2 a zatížení násypem zeminy max. 0,4 m silným o specifické hmotnosti cca ρ = 1,8 t/m 3 (viz obr. č. 1, 2 a 3). Zatížení 2,5 kn/m 2 mohou představovat např. stojící osoby (3 až 4/m 2, tedy cca 250 kg/m 2 ) event. jiné zatížení (např. sníh). Podzemní nádrže firmy Vodní zdroje Ekomonitor spol. s r. o. Chrudim se zásypem stropu tl. do 0,4 m jsou dimenzovány tak, že vydrží i dobu blíže neurčitou prázdné (tj. bez potřebného protitlaku vody proti tlaku obsypání event. obetonování po zatuhnutí). V případě vyloučení vstupu osob na strop nádrží představuje zatížení 2,5 kn/m 2 váhu cca 14 cm násypové zeminy na strop, tedy tl. zásypu stropu nádrží by mohla být cca 54 cm. Případy uložení nádrží do větších hloubek nutno předem konsultovat s výrobcem. 2. Způsoby osazení do terénu - postup Nádrže se osazují do stavební jámy o hloubce dané projektem z armovaného betonu B 15 o síle minimální 100 mm. Doporučuje se těsně před montáží rozetřít na beton slabou vrstvu betonového potěru měkké konzistence pro co nejlepší plošné usazení plastové nádoby na dno jámy. Podkladní beton musí být v rovině, rovněž tak nádrž po usazení. Po zatvrdnutí podklad. betonu se nádrž rovnoměrně napouští vodou tak, aby výška hladiny v komorách dosahovala vždy o 200 až 400 mm výše, než je výška obsypového materiálu, aby se vnitřní a vnější tlaky na stěny navzájem eliminovaly. Plastové podzemní nádrže vyráběné firmou VZE Chrudim možno usadit v terénu třemi základními způsoby: a.) Osazení k obetonování (OB) event. k obezdění všechny vyráběné typy. Zde k obsypu použít polosuchý beton B15, který se dle potřeby lehce rovnoměrně hutní, takto se nádrž obetonuje cca 30 mm nad strop. Při požadavku pojezdné nádrže se na vzniklý betonový věnec položí PZD desky, případně se nad plastový strop vybetonuje monolitická betonová deska jejíž tloušťku a armaturu určí projektant dle předpokládaného zatížení.

3 b.) Osazení k obsypání (OS) stabilizovanou zeminou používá se v případech, kdy nádrž bude nepojízdná, bude vzdálen nejméně 5 m od základů budovy, 2 m od pojezdu osobního auta a 5 m od pojezdu nákladních vozidel. Způsobem uložení nádrží k obsypání se oproti uložení s obetonováním ušetří náklady na beton (+ armaturu + bednění). Zkrátí se takto i doba instalace nádrže v terénu. K obsypání se má použít zemina smíchaná s drceným kamenivem zrnitosti 15 až 22 nebo štěrkopísek smíchaný s kamenivem. Obsyp se má lehce rovnoměrně hutnit za stálého plnění nádrže vodou. Zcela nevhodné k obsypu jsou mazlové až blátivé hlíny a jíly. c.) Provedení pro spodní bodu (SV) všechny vyráběné typy kruhové i hranaté, kromě největší velikost (tj. NHP 334). U provedení septiků pro spodní vodu závisí úpravy konstrukce především na výšce hladiny spodní vody. Pro spodní vodu se pláš t septiku obetonuje a ukotví se do betonu pomocí ocelových závlačí. Pro případy uložení nádrží: - do větších hloubek, tedy s větší tloušťkou zásypu stropu nádrže než 0,4 m - s požadavkem přejezdného provedení - s možností přitěžování bočním tlakem od velké přilehlé budovy nebo komunikace se silným provozem A v ostatních dalších případech je nutné jejich dodatečné statické zajištění včetně zastropení proti působení předpokládaných zatěžovacích stavů, způsob statického zajištění je nutno řešit v rámci projektové dokumentace zpracované způsobilou oprávněnou osobou Obr. 1 Hranatá nádrž podzemní uzavřená, ze stěnových prvků (panelová) bez výskytu podzemní vody

4 Obr. 2 Kruhová nádrž podzemní s víkem (uzavřená) bez výskytu podzemní vody 2.1. Stručný postup na osazení podzemní nádrže bez výskytu podzemní vody a) Vykopání stavební jámy (rozměry dány velikostí nádrže zvětšené o manipulační prostor). b) Zhotovení železobeton. základ. desky tloušťky 100 až 150 m (dle velikosti nádrže). Rozměry desky jsou dány rozměry nádrže zvětšené na každé straně o cca 200 mm. c) Před zatuhnutím a vyzráním betonu povrch desky vyrovnat na rovinnost cca 5 mm/ 2 m v obou na sebe kolmých směrech. d) Na zatuhlou, vyzrálou a očištěnou základovou desku usadit nádrž. e) Nádrž začít plnit vodou a současně začít nádrž rovnoměrně obsypávat obsypem za současného hutnění. Rozdíl mezi výškou hladiny vody a zásypem má být cca 200 až 300 mm. f) Obsyp má být tvořen drceným kamenivem (štěrkem) zrnitosti 14 až 22, event. štěrkopískem. Zcela nevhodná k obsypu je jen vykopaná zemina (hlína). g) Před dokončením obsypání napojit event. nátokové a odtokové potrubí. h) Vykopanou zeminou možno zakrýt strop nádrže až do maxim. tloušťky 400 mm. i) Vstupní průleznou šachtu zakrýt odnímatelným plastovým víkem, které je vhodné proti nežádoucímu sejmutí zabezpečit např. visacími zámky Stručný postup na osazení podzemní nádrže s výskytem podzemní vody a) Vykopání stavební jámy (rozměry dány velikostí nádrže zvětšené o manipulační prostor). b) Zhotovení železobeton. základ. desky tloušťky 100 až 150 m (dle velikosti nádrže). Rozměry desky jsou dány rozměry nádrže zvětšené na každé straně o cca 200 mm.

5 c) Před zatuhnutím a vyzráním betonu povrch desky vyrovnat na rovinnost cca 5 mm/ 2 m v obou na sebe kolmých směrech. d) Na základovou desku rozprostřít cca 100 až 150 mm betonové kaše. e) Do této kaše usadit nádrž, která má na dně ještě plastová žebra s provlečenými ocelovými závlačemi, a vyrovnat do vodorovné polohy. f) Nádrž začít plnit vodou a současně nádrž rovnoměrně obetonovávat, a beton rovnoměrně hutnit. Rozdíl mezi výškou hladiny vody a betonu dodržovat cca 200 mm. Výšku obetonování provésti cca 300 až 400 mm nad předpokládanou výšku hladiny podzemní vody. g) Po zatuhnutí betonu možno zbytek výšky pláště nádrže obsypat, včetně zakrytí stropu nádrže. h) Před dokončením obsypání napojit event. nátokové a odtokové potrubí. i) Vykopanou zeminou možno zakrýt strop nádrže až do maxim. tloušťky 400 mm. j) Vstupní průleznou šachtu zakrýt odnímatelným plastovým víkem, které je vhodné proti nežádoucímu sejmutí zabezpečit např. visacími zámky. Na obr. 3, 4 jsou naznačeny nejčastější úpravy nádrží pro uložení do podzemní vody. Obr. 3 vhodné pro nižší hladiny spodní vody (cca do 0,8 m) Obr. 4 vhodné pro vyšší hladiny spodní vody (nad 0,8 m) Pokud má nádrž nátok a odtok, pak osazení provést správně, dle označení na nádrži.

6 3. Pokyny pro skladování a přepravu a) Pokud jsou nádrže vyrobeny z polypropylenu bez stabilizace proti ÚV záření, pak tyto neskladovat dlouho na otevřeném prostranství. b) Kruhové nádrže přepravovat event. skladovat vždy na stojato, tedy tak, jak budou stát na místě určení. Položení nádrže na ležato např. při přepravě může mít za následek deformaci válcového pláště včetně prasknutí některých svárů. c) Jakoukoliv manipulaci s nádržemi při teplotách pod 5 C provádět s max. opatrností. 4. Všeobecné pokyny pro bezpečnost a hygienu práce U nádrží na skladování splaškových a kanalizačních vod mohou vznikat uvnitř jedovaté a hořlavé plyny. Proto je nutno při event. nutném vstupu do nádrže dodržovat následující zásady: 1) Po vypuštění nebo odčerpání obsahu nádrže pokud možno nechat nádrž určitou dobu odvětrat. 2) Činnost spojenou s čištěním a údržbou provádět alespoň dvěma pracovníky, při čemž do nádrže by měl vlézt vždy jen jeden. 3) Nevstupovat do prázdné nádrže s otevřeným ohněm. 4) Dbát zvýšené opatrnosti a dodržovat všechny bezpečnostní předpisy souvisící s touto činností. 5) Ustanovení pracovníci údržby by měli: Dodržovat osobní hygienu. Používat ochranné rukavice event. jiné ochranné pomůcky. Být očkován proti tetanu. Nechat si ošetřit i event. drobná poranění Doporučená bezpečnostní opatření Vzhledem k dimenzování stropu podzemních nepřejezdných nádrží doporučuje výrobce uživateli místo půdorysu nádrže označit výstražnými tabulemi, nebo event. místo oplotit. Odnímatelné plastové víko je ve standartním provedení nepochůzné. Pokud je průlez do nádrže zakryt jen plastovým víkem, je vodné toto víko uzamknout visacím zámkem.

PLASTOVÉ SEPTIKY ávod k provozu, pokyny pro instalaci a přepravu Obsah: 1. Všeobecné pokyny pro údržbu, bezpečnost a hygienu práce 2. Plastové septiky 2.1. Stručná charakteristika, použití a funkce 2.2.

Více

PLASTOVÉ NÁDRŽE PODZEMNÍ Pokyny pro instalaci a přepravu

PLASTOVÉ NÁDRŽE PODZEMNÍ Pokyny pro instalaci a přepravu PLASTOVÉ NÁDRŽE PODZEMNÍ Pokyny pro instalaci a přepravu 1. Polypropylenové nádrže podzemní - jímky 1.1. Stručná charakteristika Skladovací nádrže podzemní jsou celoplastové určené ke skladování různých

Více

PLASTOVÉ NÁDRŽE PODZEMNÍ PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY

PLASTOVÉ NÁDRŽE PODZEMNÍ PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY 2 PLASTOVÉ NÁDRŽE PODZEMNÍ PLASTOVÉ NÁDRŽE PODZEMNÍ PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY Platnost od 26. 6. 2013 Tel.: 548 428 111 Fax: 548 428 100 http://www.asio.cz e-mail:

Více

TECHNICKÉ PODMÍNKY nádrže polypropylénové

TECHNICKÉ PODMÍNKY nádrže polypropylénové TECHNICKÉ PODMÍNKY nádrže polypropylénové Tyto technické podmínky ( dále jen TP ) platí pro firmu KELLNER cz s.r.o., jako dodavatele a jejich odběratele níže uvedených výrobků. 1. TECHNICKÝ POPIS 1.1 Všeobecně

Více

AS-PP SEPTIK PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY

AS-PP SEPTIK PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY AS-PP SEPTIK PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY 2 AS-PP SEPTIK AS-PP SEPTIK AS - PP SEPTIK PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY Platnost od 8. 1. 2013 Tel.: 548 428 111 Fax: 548 428 100 http://www.asio.cz e-mail:

Více

STAVEBNÍ PODMÍNKY PRO NÁDOBY O OBJEMU 4 A 6 m3 Z PP (PE)

STAVEBNÍ PODMÍNKY PRO NÁDOBY O OBJEMU 4 A 6 m3 Z PP (PE) STAVEBNÍ PODMÍNKY IMG Bohemia, s.r.o. Průmyslová 798, 391 02 Sezimovo Ústí divize vstřikování Vypracoval: Podpis: Schválil: Ing. Vladimír Chobot Jiří Kolář Verze: 04/11 Vydáno dne: 4.6.2012 Účinnost od:

Více

Čistírny odpadních vod pro 1-20 EO

Čistírny odpadních vod pro 1-20 EO Vodní zdroje Ekomonitor spol. s r. o., Píšťovy 820, 537 01 Chrudim III Čistírny odpadních vod pro 1-20 EO Čistírna odpadních vod je mechanicko-biologická čistírna, která je určena pro čištění odpadních

Více

STAVEBNÍ PODMÍNKY PRO NÁDOBY Z PP (PE)

STAVEBNÍ PODMÍNKY PRO NÁDOBY Z PP (PE) STAVEBNÍ PODMÍNKY PRO NÁDOBY Z PP (PE) Víko Nástavec Nádrž Vypracoval: Ing. Vladimír Chobot, Tábor, Buzulucká 2332 autorizovaný inženýr pro pozemní stavby ČKAIT č. 0101501 1/13 Charakteristika výrobku:

Více

PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO

PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO AQUA CONTACT www.aquacontact.cz PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO AQUA-CONTACT s.r.o. 5. května 287 Josefov Jaroměř mobil: 603 494 860 551 02 733 107 017 IČ: 601 10 112 tel: 491

Více

ČERPACÍ STANICE AS-PUMP PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY

ČERPACÍ STANICE AS-PUMP PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY ČERPACÍ STANICE AS-PUMP PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY 2 Čerpací stanice AS-PUMP ČERPACÍ STANICE AS-PUMP PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY Platnost od 7.1.2013 Tel.: 548 428 111 Fax: 548 428 100 http://www.asio.cz

Více

AS-KRECHT PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY

AS-KRECHT PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY 2 AS-KRECHT PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY Platnost od 3. 6. 2013 Tel.: 548 428 111 Fax: 548 428 100 http://www.asio.cz e-mail: asio@asio.cz ASIO, spol. s r.o. Kšírova

Více

Základní možnosti usazení ČOV BIO CLEANER BC 4 150 firmy ENVI-PUR s. r. o.

Základní možnosti usazení ČOV BIO CLEANER BC 4 150 firmy ENVI-PUR s. r. o. Základní možnosti usazení ČOV BIO CLEANER BC 4 150 firmy ENVI-PUR s. r. o. Zpracovali: Ing. Milan Svoboda Ing. Jaromír Matoušek Libor Vnouček Ing. Miroslav Smola OBSAH BC 4 15... 2 Umístění do terénu...

Více

SYSTÉM PRO AKUMULACI SRÁŽKOVÝCH VOD AS-NIDAPLAST PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY

SYSTÉM PRO AKUMULACI SRÁŽKOVÝCH VOD AS-NIDAPLAST PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY SYSTÉM PRO AKUMULACI SRÁŽKOVÝCH VOD AS-NIDAPLAST PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY 2 SYSTÉM PRO AKUMULACI SRÁŽKOVÝCH VOD AS-NIDAPLAST PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY Platnost od 7. 3. 2014 Tel.: 548 428

Více

STAVEBNÍ PODMÍNKY PRO NÁDOBY Z PP (PE)

STAVEBNÍ PODMÍNKY PRO NÁDOBY Z PP (PE) IMG Bohemia, s.r.o. Průmyslová 798, 391 02 Sezimovo Ústí divize vstřikování Vypracoval: Podpis: Schválil: Ing. Vladimír Chobot Jiří Kolář Verze: 01/08 Vydáno dne: 11.6.2008 Účinnost od: 11.6.2008 Podpis:

Více

ČISTÍRNY K ZASAKOVÁNÍ

ČISTÍRNY K ZASAKOVÁNÍ WWW. TEROVA.CZ POSTUP OSAZENÍ ČISTÍREN D5 - D35 DO TERÉNU ČISTÍRNY K ZASAKOVÁNÍ (dmychadlo vždy mimo čistírnu) 1 PROVEDENÍ K OBSYPÁNÍ CEMENTOVOU STABILIZACÍ Viz. obr.1a - 1d Toto provedení je vždy nepojízdné

Více

Pozor! V polypropylenových nádržích není možné skladovat hořlavé kapaliny a kapaliny obsahující oxidační činidla ( koncentrovaná kyselina dusičná ).

Pozor! V polypropylenových nádržích není možné skladovat hořlavé kapaliny a kapaliny obsahující oxidační činidla ( koncentrovaná kyselina dusičná ). TECHNICKÝ POPIS POLYPROPYLENOVÉ PODZEMNÍ NÁDRŽE Všeobecně Polypropylenové nádrže jsou celoplastové nádrže určené ke skladování různých médií ( tuhých nebo kapalných ). Jsou vyráběny jako válcové, hranaté

Více

STAVEBNÍ PŘÍPRAVA BAZÉNU S PŘÍSLUŠENSTVÍM NÁVOD NA ZABUDOVÁNÍ BAZÉNU

STAVEBNÍ PŘÍPRAVA BAZÉNU S PŘÍSLUŠENSTVÍM NÁVOD NA ZABUDOVÁNÍ BAZÉNU STAVEBNÍ PŘÍPRAVA BAZÉNU S PŘÍSLUŠENSTVÍM NÁVOD NA ZABUDOVÁNÍ BAZÉNU Krok č. 1 Zaměření Zaměříme a vytyčíme realizační prostor pro stavbu bazénu pomocí kolíků a provázku. Dále provedeme vysypání vápnem

Více

Studnařská šachta kulatá. SŠ-K 1000x1200+300 SŠ-K 1200x1200+300 SŠ-K 1200x1500+300 SAMONOSNÁ

Studnařská šachta kulatá. SŠ-K 1000x1200+300 SŠ-K 1200x1200+300 SŠ-K 1200x1500+300 SAMONOSNÁ Studnařská šachta kulatá SŠ-K 1000x1200+300 SŠ-K 1200x1200+300 SŠ-K 1200x1500+300 SAMONOSNÁ OBSAH: Použití,funkce,konstrukční řešení Osazení do terénu Výhody studnařské šachty Standardně vyráběné rozměry

Více

Nosné překlady HELUZ 23,8. Výhody. Technické údaje. Tepelný odpor. Požární odolnost. Dodávka a uskladnění. Statický návrh. Použití.

Nosné překlady HELUZ 23,8. Výhody. Technické údaje. Tepelný odpor. Požární odolnost. Dodávka a uskladnění. Statický návrh. Použití. Nosné překlady HELUZ 23,8 Nosné překlady HELUZ se používají jako překlady nad dveřními a okenními otvory ve vnitřních i vnějších stěnách. Tyto překlady lze kombinovat s izolantem pro dosažení zvýšených

Více

SYSTÉM PRO AKUMULACI SRÁŽKOVÝCH VOD AS-NIDAFLOW PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY

SYSTÉM PRO AKUMULACI SRÁŽKOVÝCH VOD AS-NIDAFLOW PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY SYSTÉM PRO AKUMULACI SRÁŽKOVÝCH VOD AS-NIDAFLOW PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY SYSTÉM PRO AKUMULACI SRÁŽKOVÝCH VOD AS-NIDAFLOW PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY Platnost od 7. 3. 2014 Tel.: 548 428 111

Více

D.2. DOKUMENTACE TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ

D.2. DOKUMENTACE TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA c ZMĚNY b a DATUM PODPIS INVESTOR: Česká republika - ČSSZ Česká republika - ČSSZ Křížová 25, 225 08 Praha 5 tel.: +420 257 061 111, fax: +420 257 062 860 e-mail: posta@cssz.cz PROJEKTANT:

Více

ČISTÍRNY K ZASAKOVÁNÍ (dmychadlo vždy mimo čistírnu)

ČISTÍRNY K ZASAKOVÁNÍ (dmychadlo vždy mimo čistírnu) WWW.TEROVA.CZ STAVEBNÍ PŘIPRAVENOST ČISTÍREN D5 - D35 ČISTÍRNY K ZASAKOVÁNÍ (dmychadlo vždy mimo čistírnu) 1 PROVEDENÍ K OBSYPÁNÍ A K OBETONOVÁNÍ Platí pro čistírny D5 - D35 Dmychadlo uvnitř, dmychadlo

Více

D.2.4 Kanalizace dešťová - odvodnění sportoviště

D.2.4 Kanalizace dešťová - odvodnění sportoviště TECHNICKÁ ZPRÁVA Název stavby : DOKONČENÍ SPORTOVNÍHO AREÁLU MEDLÁNKY, REVITALIZACE ŠKVÁROVÉHO HŘIŠTĚ Místo stavby : Brno-Medlánky, stávající sportovní areál FC Medlánky Investor : Statutární město Brno,

Více

Geberit Silent-PP. Montážní zásady

Geberit Silent-PP. Montážní zásady Montážní zásady Obsah Obsah 1. Popis systému........................................................ 3 1.1 Složení......................................................... 3 1.2 Oblast použití....................................................

Více

ODLUČOVAČE LOP - PŘEHLED

ODLUČOVAČE LOP - PŘEHLED ODLUČOVAČE LOP - PŘEHLED CHARAKTERISTIKA Název, typy : Krabicový tvar a) plnoprůtočný Označení: LOP X... X značí velikost (průtok vody zařízením v l/s, která proteče přes filtry) b) s obtokem Označení:

Více

Rekonstrukce kanalizační stoky Gid v ul. Jateční, Kolín v rozsahu prováděcí dokumentace

Rekonstrukce kanalizační stoky Gid v ul. Jateční, Kolín v rozsahu prováděcí dokumentace Obsah: Technická zpráva ( inženýrské objekty ) 1. Identifikační údaje stavby 2. Související stavební objekty 3. Technický popis stavebního objektu 3.1 Stavebně technické řešení 3.1.1. Úvodní informace

Více

Purum s.r.o., Národní 961/25, 11000 Praha 1 1. ÚVOD... 2

Purum s.r.o., Národní 961/25, 11000 Praha 1 1. ÚVOD... 2 Obsah: 1. ÚVOD... 2 2. ARCHITEKTONICKÉ A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ... 2 2.1. Architektonické řešení... 2 2.2. Dispoziční řešení... 3 3. STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 3 3.1. Zemní práce... 3 3.2. Zakládání, základy...

Více

STAVEBNÍ PŘÍPRAVA LAMINÁTOVÉHO BAZÉNU KYPR

STAVEBNÍ PŘÍPRAVA LAMINÁTOVÉHO BAZÉNU KYPR STAVEBNÍ PŘÍPRAVA LAMINÁTOVÉHO BAZÉNU KYPR Pro bezproblémové provedení stavební přípravy a dokončení výstavby Vašeho nového bazénu KYPR a jeho příslušenství jsme pro Vás připravili průvodce stavební přípravou

Více

TECHNICKÉ PODMÍNKY pro nádrţe polypropylénové podzemní

TECHNICKÉ PODMÍNKY pro nádrţe polypropylénové podzemní KELLNER CZ s.r.o. 696 34 Žarošice 357 tel. : 518 606 121 e-mail: kellner@kellnercz.cz 1.TECHNICKÝ POPIS TECHNICKÉ PODMÍNKY pro nádrţe polypropylénové podzemní 1.1 Všeobecně Nádrže polypropylénové podzemní

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. STOKA DN DÉLKA ( m ) materiál

TECHNICKÁ ZPRÁVA. STOKA DN DÉLKA ( m ) materiál TECHNICKÁ ZPRÁVA Úvod Stavební objekt SO 301 Dešťová kanalizace řeší odvedení dešťových vod z komunikace. Do kanalizace jsou odvedeny přípojkami z uličních vpustí. Projektovaná kanalizace bude zaústěna

Více

Technická zpráva. SO 05 Dešťová kanalizace. ZEVO Závod na energetické využití odpadu Cheb. Vypracoval: Ing. Zbyněk Holešovský červen 2014

Technická zpráva. SO 05 Dešťová kanalizace. ZEVO Závod na energetické využití odpadu Cheb. Vypracoval: Ing. Zbyněk Holešovský červen 2014 Technická zpráva SO 05 Dešťová kanalizace ZEVO Závod na energetické využití odpadu Cheb Vypracoval: Ing. Zbyněk Holešovský červen 2014 Popis inženýrského objektu, jeho funkčního a technického řešení Dle

Více

Kanalizační potrubí a šachty,

Kanalizační potrubí a šachty, Softwarová podpora Únor 2014 Úspora času díky softwarové podpoře Projektantům nabízíme zdarma ke stažení ucelený software společností Sweco Hydroprojekt a AutoPEN. Inženýrské sítě Průvodce sortimentem

Více

TP 10/04 TECHNICKÉ PODMÍNKY DODACÍ

TP 10/04 TECHNICKÉ PODMÍNKY DODACÍ TP 10/04 5. vydání TECHNICKÉ PODMÍNKY DODACÍ VSTUPNÍ A REVIZNÍ ŠACHTY Z PROSTÉHO BETONU A ŽELEZOBETONU Datum vydání: 07/2015 Datum konce platnosti: neurčeno Tyto technické podmínky dodací jsou závazné

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU Č.P. 66 SEZNAM PŘÍLOH: 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA 2 KANALIZACE SITUACE 3 KANALIZACE PŮDORYS 4 KANALIZACE ŘEZY

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU Č.P. 66 SEZNAM PŘÍLOH: 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA 2 KANALIZACE SITUACE 3 KANALIZACE PŮDORYS 4 KANALIZACE ŘEZY SEZNAM PŘÍLOH: 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA 2 KANALIZACE SITUACE 3 KANALIZACE PŮDORYS 4 KANALIZACE ŘEZY 5 KANALIZACE VZOROVÝ PŘÍČNÝ ŘEZ 6 VODOVOD SITUACE 7 VODOVODNÍ PŘÍPOJKA PODÉLNÝ PROFIL, KLADEČSKÉ SCHÉMA 8 VODOVODNÍ

Více

Tech. kancelář: ASIO, spol. s r.o. POB 56, Tuřanka 1 627 00 Brno Slatina Tel.: 548 428 111 Fax: 548 428 100

Tech. kancelář: ASIO, spol. s r.o. POB 56, Tuřanka 1 627 00 Brno Slatina Tel.: 548 428 111 Fax: 548 428 100 PROVOZNÍ DENÍK ODLUČOVAČE LEHKÝCH KAPALIN AS TOP 3 PROVOZNÍ DENÍK ODLUČOVAČE LEHKÝCH KAPALIN AS TOP Platnost od 19.04.2006 http://www.asio.cz e-mail: asio@asio.cz Tech. kancelář: ASIO, spol. s r.o. POB

Více

PLASTOVÉ POTRUBNÍ SYSTÉMY. Vydání srpen 2009. www.dyka.cz

PLASTOVÉ POTRUBNÍ SYSTÉMY. Vydání srpen 2009. www.dyka.cz PEVEFOR Trubky a filtrační trubky PVC pro studny Vydání srpen 2009 www.dyka.cz Technická příručka PEVEFOR Obsah strana PVC potrubí PEVEFOR pro vystrojení studní a jímání vody.....................................................

Více

Technologický postup realizace staveb z gabionových stavebních konstrukcí systému Algon

Technologický postup realizace staveb z gabionových stavebních konstrukcí systému Algon Technologický postup realizace staveb z gabionových stavebních konstrukcí systému Algon 1. Charakteristiky materiálu 1.1. Technická data - sítě a spojovací prvky gabionového systému Algon DN 4 mm Povrchová

Více

Zpevněná plocha v areálu firmy Purum s.r.o. Staré Město u Uherského Hradiště. Požárně bezpečnostní řešení stavby. č. 136 / 10

Zpevněná plocha v areálu firmy Purum s.r.o. Staré Město u Uherského Hradiště. Požárně bezpečnostní řešení stavby. č. 136 / 10 č. 136 / 10 Investor: Purum s. r. o IČ: 62414402 Národní 961/25, 110 01 Praha 1 Vypracovala: Ing. Helena Paličková, Boční 3332/17, 767 01 Kroměříž Stavba: Zakázka: 136 / 10 Zpevněná plocha v areálu firmy

Více

Vypracoval: Ing. Vladimír Chobot. STAVEBNÍ PODMÍNKY PRO NÁDOBY O OBJEMU 4 A 6 m3 Z PP (PE)

Vypracoval: Ing. Vladimír Chobot. STAVEBNÍ PODMÍNKY PRO NÁDOBY O OBJEMU 4 A 6 m3 Z PP (PE) STAVEBNÍ PODMÍNKY IMG Bohemia, s.r.o. Průmyslová 798, 391 02 Sezimovo Ústí divize vstřikování Vypracoval: Podpis: Schválil: Ing. Vladimír Chobot Jiří Kolář Verze: 02/10 Vydáno dne: 19.1.2010 Účinnost od:

Více

STAVEBNÍ PŘÍPRAVA BAZÉNU ALBISTONE S PŘELIVOVÝM ŽLÁBKEM

STAVEBNÍ PŘÍPRAVA BAZÉNU ALBISTONE S PŘELIVOVÝM ŽLÁBKEM STAVEBNÍ PŘÍPRAVA BAZÉNU ALBISTONE S PŘELIVOVÝM ŽLÁBKEM Pro bezproblémové provedení stavební přípravy a dokončení výstavby Vašeho nového bazénu s přelivem a s jeho příslušenstvím, jsme pro Vás připravili

Více

T E R M I N O L O G I E

T E R M I N O L O G I E 800-2 Zvláštní zakládání objektů T E R M I N O L O G I E A Armokoš pro provázání betonových konstrukcí je výztuž, která není staticky posuzována z hlediska únosnosti vlastní piloty a slouží pro spojení

Více

Nádrže na pitnou vodu z polyesterového sklolaminátu (GRP) FLOWTITE. Profesionální řešení pro uskladnění pitné vody

Nádrže na pitnou vodu z polyesterového sklolaminátu (GRP) FLOWTITE. Profesionální řešení pro uskladnění pitné vody Nádrže na pitnou vodu z polyesterového sklolaminátu (GRP) FLOWTITE Profesionální řešení pro uskladnění pitné vody AMIANTIT úspěšná skupina AMITECH Germany kvalifikace pro GRP Skupina AMIANTIT je společnost

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: A. Označení stavby: Název: Druh stavby: rekonstrukce, novostavba Místo stavby: Chrudim Katastrální území: Chrudim Kraj: Pardubický Stupeň dokumentace:

Více

ZJEDNODUŠENÁ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE NA STAVEBNÍ OPRAVY V AREÁLU STŘELNICE MV ČR VINAŘICE

ZJEDNODUŠENÁ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE NA STAVEBNÍ OPRAVY V AREÁLU STŘELNICE MV ČR VINAŘICE ZJEDNODUŠENÁ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE NA STAVEBNÍ OPRAVY V AREÁLU STŘELNICE MV ČR VINAŘICE PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA obsah 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 2 2.1 Účel a zdůvodnění stavebních

Více

Revitalizace středu města Havlíčkův Brod Havlíčkovo náměstí, ul.dolní F2. SO 05-Rozvody vody

Revitalizace středu města Havlíčkův Brod Havlíčkovo náměstí, ul.dolní F2. SO 05-Rozvody vody 1. PŘEDMĚT PROJEKTU Revitalizace středu města Havlíčkův Brod Havlíčkovo náměstí, ul.dolní F2. SO 05-Rozvody vody Předkládaná dokumentace je součástí uceleného celku, jež bude sloužit pro realizaci stavby.

Více

Vodovod. Identifikační údaje stavby. Revitalizace centrálního parku Město Lovosice. Školní 407/2, 410 02 Lovosice. Podklady :

Vodovod. Identifikační údaje stavby. Revitalizace centrálního parku Město Lovosice. Školní 407/2, 410 02 Lovosice. Podklady : Identifikační údaje stavby Název stavby: Místo stavby: Investor: Statutární zástupce: Revitalizace centrálního parku města Lovosice Lovosice Město Lovosice Školní 407/2, 410 02 Lovosice Bc. Lenka Lízlová,

Více

Rain Bloc inspect. obj. číslo 360015

Rain Bloc inspect. obj. číslo 360015 Vsakovací blok Flexibilní a výkonný vsakovací blok 120x60x42 cm Garantia Rain Bloc (dodávaný také pod značkou SIROBLOC) nachází své uplatnění především ve veřejném a komerčním sektoru. Je možné jej použít

Více

Obec Stařechovice - stoková síť

Obec Stařechovice - stoková síť PROVOD inženýrská společnost, s.r.o. Středisko Tišnov, Brněnská 196 666 01 Tišnov Obec Stařechovice - stoková síť 1 / 31 Obec Stařechovice Obec Stařechovice Propoj Stařechovice Kostelec na Hané Obec Služín

Více

PP-JPH, PP-NPH, PP-JNH, PP-NNH SAMONOSNÁ

PP-JPH, PP-NPH, PP-JNH, PP-NNH SAMONOSNÁ Jímka/nádrž hranatá PP-JPH, PP-NPH, PP-JNH, PP-NNH SAMONOSNÁ OBSAH: Funkce Obsluha a údržba Osazení do terénu / montážní návod Standardně vyráběné rozměry jímek a nádrží Manipulace / doprava Záruka a servis

Více

Ultra cor sn12. kanalizační potrubí s korugovanou konstrukcí stěny dn 250-600. Environment is our challenge

Ultra cor sn12. kanalizační potrubí s korugovanou konstrukcí stěny dn 250-600. Environment is our challenge Ultra cor sn12 kanalizační potrubí s korugovanou konstrukcí stěny dn 250-600 Environment is our challenge Životní prostředí je pro NAŠÍM CÍLEM JE NEPORUŠENÉ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Jedním z významných problémů

Více

Čerpací stanice pro tlakovou. kanalizaci

Čerpací stanice pro tlakovou. kanalizaci Čerpací stanice pro tlakovou kanalizaci POPIS: Čerpací stanice slouží pro přečerpávání odpadních vod z domácností, hotelů, rekreačních objektů, částí obcí či celých obcí a měst a to do tlakové kanalizace.

Více

Transformace pobytových sociálních služeb Zašová, V. etapa - Chráněné bydlení, Vsetín - Rokytnice

Transformace pobytových sociálních služeb Zašová, V. etapa - Chráněné bydlení, Vsetín - Rokytnice Objekty : SO 03 - Hrubé terénní úpravy SO 04 - Zpevněné plochy SO 08 - Sadové úpravy SO 09 - Oplocení Stavba : Transformace pobytových sociálních služeb Zašová, V. etapa - Chráněné bydlení, Vsetín - Rokytnice

Více

SOUPIS PRACÍ. ASPE 9 Strana: 1 3.6.1.4. Stavba: Paceřice - oprava místní komunikace. Objekt: Předcházení živelným pohromám.

SOUPIS PRACÍ. ASPE 9 Strana: 1 3.6.1.4. Stavba: Paceřice - oprava místní komunikace. Objekt: Předcházení živelným pohromám. ASPE 9 Strana: 1 SOUPIS PRACÍ Objednavatel: Zhotovitel dokumentace: Základní cena: 6 106 961,38 Kč Cena celková: DPH: Cena s daní: 6 106 961,38 1 282 461,89 7 389 423,27 Kč Kč Kč Měrné jednotky: Počet

Více

3 ODVÁDĚNÍ A ČÍŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD

3 ODVÁDĚNÍ A ČÍŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD 3 ODVÁDĚNÍ A ČÍŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD Tabulky 3.1 Trubní vedení kanalizace potrubí uložené v nezpevněné ploše nebo v poli 3.2 Potrubí uložené v asfaltové vozovce 3.3 Betonové trouby vejčitého profilu 3.4

Více

!!! Lapače tuků z armovaného betonu bez vnitřní ochranné vrstvy jsou naprosto nevyhovující!!!

!!! Lapače tuků z armovaného betonu bez vnitřní ochranné vrstvy jsou naprosto nevyhovující!!! Odllučovače orrganiických ((rrosttlliinných a žiivočiišných)) ttuků a ollejjů podlle EN 1825 a DIIN 4040--100 Hlavní důvody stále masovějšího zavádění odlučovačů organických tuků pro veškeré objekty vypouštějící

Více

.: 7. Zodp. projektant Vypr~ov~ Kreslil

.: 7. Zodp. projektant Vypr~ov~ Kreslil pr~ (4 Ý~ ~.: 7 Zodp. projektant Vypr~ov~ Kreslil PROJEKCE DOPRAVNĺCH STAVEB PRojEkčNí k~nce[~ Roji VodNí 27, 544 0] DOM/\ŽI1CE rel. ~79 724 94~ E-MAil: ROjT@TE[ECOM.CZ Kraj Plzeňský ~~ýst5/ Klenčí pod

Více

Výstavba přípojky splaškové kanalizace, odkanalizování objektu PČR - Střední 154D1.1 technická zpráva Stupeň: US

Výstavba přípojky splaškové kanalizace, odkanalizování objektu PČR - Střední 154D1.1 technická zpráva Stupeň: US OBSAH D.1.1. Architektonicko stavební řešení... 2 D.1.2. Stavebně konstrukční řešení... 2 D.1.2.1 Vytyčovací souřadnice stavby.3 D.1.2.2 Délka potrubí..4 D 1.2.3 Materiál a spoje potrubí 4 D.1.2.4 Zkoušky

Více

REKONSTRUKCE KANALIZACE V OBYTNÉ ZÓNĚ V JIHOZÁPADNÍ ČÁSTI OBCE

REKONSTRUKCE KANALIZACE V OBYTNÉ ZÓNĚ V JIHOZÁPADNÍ ČÁSTI OBCE Obec NEZBAVĚTICE REKONSTRUKCE KANALIZACE V OBYTNÉ ZÓNĚ V JIHOZÁPADNÍ ČÁSTI OBCE PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO REALIZACI STAVBY 1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Základní údaje stavby... 3 2. Navrhované technické

Více

Potřebné nářadí a pomůcky

Potřebné nářadí a pomůcky Potřebné nářadí a pomůcky 1 stranový klíč č. 13 (pro šroub M8 se šestihrannou hlavou) 1 stranový klíč č. 30 (pro šroub M20 se šestihrannou hlavou) 2 stranové klíče č. 36 (pro šroub M24 se šestihrannou

Více

PP-JPK, PP-NPK, PP-JNK, PP-NNK SAMONOSNÁ

PP-JPK, PP-NPK, PP-JNK, PP-NNK SAMONOSNÁ Jímka/nádrž kulatá PP-JPK, PP-NPK, PP-JNK, PP-NNK SAMONOSNÁ OBSAH: Funkce Obsluha a údržba Osazení do terénu / montážní návod Standardně vyráběné rozměry jímek a nádrží Manipulace / doprava Záruka a servis

Více

Instalace šachet Basic a Tegra 425

Instalace šachet Basic a Tegra 425 Instalace šachet Basic a Tegra 425 Montáž revizních šachet Montáž revizních kanalizačních šachet nevyžaduje rozšíření výkopu vzhledem k šířce kladeného potrubí. Jednotlivé komponenty jsou lehké a mohou

Více

Ing. Maša Miroslav Železnohorská 1029, Chotěboř, PSČ 583 01 tel. 603 180 286

Ing. Maša Miroslav Železnohorská 1029, Chotěboř, PSČ 583 01 tel. 603 180 286 tel. 603 180 286 DEMOLICE UHELNY U MŠ SVOJSÍKOVA, STAVEBNÍ ÚPRAVY A KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKA PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva C. Přehledná situace 1:10000

Více

Ceník výrobků. Již 20 let bojujeme. o Vaši přízeň... www.csbeton.cz. Platnost ceníku výrobků od 1. 5. 2012 Ceník pro velkoobchodní prodej

Ceník výrobků. Již 20 let bojujeme. o Vaši přízeň... www.csbeton.cz. Platnost ceníku výrobků od 1. 5. 2012 Ceník pro velkoobchodní prodej Ceník výrobků Platnost ceníku výrobků od 1. 5. 2012 Ceník pro velkoobchodní prodej Cenové NOVINKA ECONOMY Již 20 let bojujeme kategorie zlevněno! nejvýhodnější ceny o Vaši přízeň... mu ifikát enviromentálního

Více

BETONOVÁ DLAŽBA PROVÁDĚNÍ DLÁŽDĚNÉHO KRYTU

BETONOVÁ DLAŽBA PROVÁDĚNÍ DLÁŽDĚNÉHO KRYTU 1. Co budeme k provedení dlážděného krytu potřebovat: hrubý štěrk frakce 16-32 mm pro zhotovení ochranné vrstvy hrubý štěrk frakce 8-16 mm pro provedení podkladní vrstvy písek nebo drcené kamenivo frakce

Více

FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOK

FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOK FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOK Žlaby FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOK Požadavky Řešení Oblasti použití Odvodňovací žlaby ve vysoce namáhaných plochách jako jsou např. překladiště, letiště, logistická centra apod.

Více

fasdrain PROFILINE fasdrain fastrade

fasdrain PROFILINE fasdrain fastrade fasdrain PROFILINE POPIS VÝROBKU: Odvodňovací žlab fasdrain PROFILINE je vyroben z vysokohustotního polyetylénu (PE-HD). Představuje praktickou a hospodárnou alternativu k tradičním způsobům liniového

Více

Technologický postup Realizace staveb z gabionových svařovaných stavebních konstrukcí

Technologický postup Realizace staveb z gabionových svařovaných stavebních konstrukcí R&K Gabion s.r.o. Jezdecká 1913/3 Bruntál 792 01 Ič:278 45 991 Dič:CZ27845991 www.rkgabion.cz email: info@rkgabion.cz Technologický postup Realizace staveb z gabionových svařovaných stavebních konstrukcí

Více

www.ronn.cz Dům a zahrada Odvodňovací a prosvětlovací systémy Odvodňovací žlaby Anglické dvorky Rohožky Bodové vpustě Bazénové rošty

www.ronn.cz Dům a zahrada Odvodňovací a prosvětlovací systémy Odvodňovací žlaby Anglické dvorky Rohožky Bodové vpustě Bazénové rošty 6003_cz 08.10.12 18:28 Stránka 1 Odvodňovací žlaby Anglické dvorky Rohožky Bodové vpustě Bazénové rošty Zatravňovací tvárnice Sklepní okna Podzemní nádrže www.ronn.cz Dům a zahrada Odvodňovací a prosvětlovací

Více

Železobetonové patky pro dřevěné sloupy venkovních vedení do 45 kv

Železobetonové patky pro dřevěné sloupy venkovních vedení do 45 kv Podniková norma energetiky pro rozvod elektrické energie ČEZ Distribuce, E.ON Distribuce, E.ON ČR, Železobetonové patky pro dřevěné sloupy venkovních vedení do 45 kv PNE 34 8211 3. vydání Odsouhlasení

Více

KABELOVÉ KOMORY ZEKAN

KABELOVÉ KOMORY ZEKAN we protect the cables KABELOVÉ KOMORY ZEKAN W W W. C W S. C Z VÝHODY KABELOVÝCH KOMOR ZEKAN Zatížitelnost je kladen důraz na maximální zatížitelnost kabelových komor a to jak proti bočnímu tlaku zeminy,

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ I

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ I POZEMNÍ STAVITELSTVÍ I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora

Více

BEDNICÍ PRVKY NA ODVĚTRÁNÍ A ODLEHČENÍ ZÁKLADŮ STAVEB

BEDNICÍ PRVKY NA ODVĚTRÁNÍ A ODLEHČENÍ ZÁKLADŮ STAVEB strana 1 MODULO BEDNICÍ PRVKY NA ODVĚTRÁNÍ A ODLEHČENÍ ZÁKLADŮ STAVEB Řada MODULO zahrnuje velký výběr lehkých plastových dílců se světlostí 2,1 až 61 cm, které umožňují dosáhnout velmi výrazného snížení

Více

PODZEMNÍ NÁDRŽE NA VODU AS-MONA INSTALAČNÍ PODKLADY

PODZEMNÍ NÁDRŽE NA VODU AS-MONA INSTALAČNÍ PODKLADY PODZEMNÍ NÁDRŽE NA VODU AS-MONA INSTALAČNÍ PODKLADY PODZEMNÍ NÁDRŽE NA VODU AS-MONA INSTALAČNÍ PODKLADY Platnost od 23. 9. 2016 Tel.: 548 428 111 http://www.asio.cz e-mail: asio@asio.cz Stránka 3 z 10

Více

Nosné překlady HELUZ 23,8 132. Keramické překlady HELUZ ploché 135. Žaluziové a roletové překlady HELUZ 139

Nosné překlady HELUZ 23,8 132. Keramické překlady HELUZ ploché 135. Žaluziové a roletové překlady HELUZ 139 PŘEKLADY HELUZ PŘEKLADY HELUZ Nosné překlady HELUZ 23,8 132 Keramické překlady HELUZ ploché 135 Žaluziové a roletové překlady HELUZ 139 2015-03-01 / Strana 131 Nosné překlady HELUZ 23,8 Použití Nosné překlady

Více

Plastové septiky SEV

Plastové septiky SEV SEV POUŽITÍ Biologický septik slouží pro předčištění splaškových vod ve smyslu zákona NV č190/2002 Sb. Je vyroben v souladu s EN 12566-1/A1:2003 a použitou normou ČSN 756081 (specifická spotřeba vody).

Více

CENÍK 827-1 VEDENÍ TRUBNÍ DÁLKOVÁ - VODOVODY A KANALIZACE

CENÍK 827-1 VEDENÍ TRUBNÍ DÁLKOVÁ - VODOVODY A KANALIZACE CENOVÉ PODMÍNKY 2016/ I CENÍK 827-1 VEDENÍ TRUBNÍ DÁLKOVÁ - VODOVODY A KANALIZACE I. OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU 1. ČLENĚNÍ A PLATNOST CENÍKU 11. Členění 111. Ceník obsahuje velkoobchodní ceny stavebních prací

Více

SVAHOVÉ TVAROVKY VELKÉ

SVAHOVÉ TVAROVKY VELKÉ TECHNICKÝ LIST BETONOVÉ SVAHOVÉ TVÁRNICE SVAHOVÉ TVAROVKY VELKÉ Svahová tvarovka Oktáva, Svahová tvarovka kruhová velká betonové svahové tvarovky na bázi cementu a plniva (kameniva) modifikované zušlechťujícími

Více

Hlubinné základy. Obr. 1. Druhy hlubinného zakládání a - piloty; b - studně; c - keson; d - podzemní stěny

Hlubinné základy. Obr. 1. Druhy hlubinného zakládání a - piloty; b - studně; c - keson; d - podzemní stěny Hlubinné základy Obr. 1. Druhy hlubinného zakládání a - piloty; b - studně; c - keson; d - podzemní stěny Důležité pro návrh: zatížení idealizovaný geol. profil mat. model základů (otázka únosnosti; interakce)

Více

Šatny a hospodářské zázemí, objekt SO03, SO01 (část) SPORTOVNÍ CENTRUM CHODOV OBSAH... 2 TECHNICKÁ ZPRÁVA K OBJEKTU SO03... 3 1. ÚVOD...

Šatny a hospodářské zázemí, objekt SO03, SO01 (část) SPORTOVNÍ CENTRUM CHODOV OBSAH... 2 TECHNICKÁ ZPRÁVA K OBJEKTU SO03... 3 1. ÚVOD... OBSAH OBSAH... 2 TECHNICKÁ ZPRÁVA K OBJEKTU SO03... 3 1. ÚVOD... 3 1.1. Identifikační údaje... 3 1.2. Předmět dokumentace... 3 2. PODKLADY... 4 3. POUŽITÉ PŘEDPISY, LITERATURA, SOFTWARE... 4 4. POPIS KONSTRUKCE...

Více

SVAHOVÁ TVAROVKA QUADRA

SVAHOVÁ TVAROVKA QUADRA TECHNICKÝ LIST BETONOVÉ SVAHOVÉ TVÁRNICE SVAHOVÁ TVAROVKA QUADRA Svahová tvarovka Quadra I, Svahová tvarovka Quadra II betonové svahové tvarovky jsou vyráběny na bázi cementu a plniva (kameniva) modifikované

Více

MATERIÁLY PRO ZDĚNÍ Extrudovaný polystyrén, expandovaný perlit

MATERIÁLY PRO ZDĚNÍ Extrudovaný polystyrén, expandovaný perlit MATERIÁLY PRO ZDĚNÍ Extrudovaný polystyrén, expandovaný perlit extrudovaný polystyrén XPS Při dosavadním způsobu montáže okenních rámů, nebo zárubní do zdiva, vzniká u tohoto detailu tepelný most. Pro

Více

SVAHOVÉ TVAROVKY MALÉ

SVAHOVÉ TVAROVKY MALÉ TECHNICKÝ LIST BETONOVÉ SVAHOVÉ TVÁRNICE SVAHOVÉ TVAROVKY MALÉ Svahová tvarovka hladká, Svahová tvarovka štípaná, Svahová tvarovka kruhová malá betonové svahové tvarovky na bázi cementu a plniva (kameniva)

Více

INTERPLAN CZ s.r.o., Purkyňova 79a, 612 00 Brno, tel. 541597216 Vypracoval: ing. M Honců, tel. 737 522 582

INTERPLAN CZ s.r.o., Purkyňova 79a, 612 00 Brno, tel. 541597216 Vypracoval: ing. M Honců, tel. 737 522 582 TECHNICKÁ ZPRÁVA Strana 2 (celkem 24) OBSAH 1. ÚVOD...3 1.1 POUŽITÉ PODKLADY...3 1.2 POUŽITÉ NORMY A PROGRAMY...3 1.3 POUŽITÉ MATERIÁLY...3 2. KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ...4 2.1 POPIS KONSTRUKCE...4 2.2 POŽADAVKY

Více

Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém

Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém pro akci: Datum: Technologický předpis pro provádění ETICS V případě, že nejsou v tomto technologickém postupu stanoveny odlišné

Více

Snadná manipulace Nízká hmotnost Vysoká únosnost při spřažení s nadezdívkou Minimalizace tepelných mostů

Snadná manipulace Nízká hmotnost Vysoká únosnost při spřažení s nadezdívkou Minimalizace tepelných mostů PLOCHÉ PŘEKLADY Snadná manipulace Nízká hmotnost Vysoká únosnost při spřažení s nadezdívkou Minimalizace tepelných mostů Vysoká přesnost Výborná požární odolnost Podklad pro povrchové úpravy shodný se

Více

www.ronn.cz Ocelové poklopy Podlahové systémy RONN TECH

www.ronn.cz Ocelové poklopy Podlahové systémy RONN TECH www.ronn.cz Ocelové poklopy Podlahové systémy RONN TECH Obsah Ocelové univerzální poklopy RONN SD... str. 3 s vnitřní výztuží Ocelové poklopy RONN XP... str. 4 pro venkovní zadláždění Ocelové poklopy RONN

Více

Zdíkov Dostavba kanalizace a vodovodu

Zdíkov Dostavba kanalizace a vodovodu Zdíkov Dostavba kanalizace a vodovodu Chudenín 30, 340 22 Nýrsko tel.+ 420 376 572 185, 376 571 196 fax:+ 420 376 572 186 GSM:+ 420 724 187 566 Email: aqua@aquasumava.cz WWW.aquasumava.cz stavba : Zdíkov,

Více

JEDNOVRSTVÉ A DVOUVRSTVÉ OMÍTKOVÉ SYSTÉMY

JEDNOVRSTVÉ A DVOUVRSTVÉ OMÍTKOVÉ SYSTÉMY Cemix WALL system JEDNOVRSTVÉ A DVOUVRSTVÉ OMÍTKOVÉ SYSTÉMY Řešení pro omítání všech typů podkladů Jak zvolit vhodnou omítku pro interiér a exteriér JEDNOVRSTVÉ A DVOUVRSTVÉ OMÍTKOVÉ SYSTÉMY Omítky jsou

Více

PROJEKTOVÝ NÁVRH 215NH0023. Liniové odvodňovací žlaby a vpusti HAURATON. Název stavby: ADMINISTRATIVNÍ HALA. Místo stavby: OPAVA - VLAŠTOVIČKY

PROJEKTOVÝ NÁVRH 215NH0023. Liniové odvodňovací žlaby a vpusti HAURATON. Název stavby: ADMINISTRATIVNÍ HALA. Místo stavby: OPAVA - VLAŠTOVIČKY Liniové odvodňovací žlaby a vpusti HAURATON. PROJEKTOVÝ NÁVRH 215NH0023 Název stavby: ADMINISTRATIVNÍ HALA Místo stavby: OPAVA - VLAŠTOVIČKY Zpracováno pro: ING. JAN NOVÁK Seznam příloh: - technická specifikace

Více

POŽADAVKY NA KONSTRUKCI, VÝROBU, VÝSTROJ, SCHVALOVÁNÍ TYPU, ZKOUŠENÍ A ZNA

POŽADAVKY NA KONSTRUKCI, VÝROBU, VÝSTROJ, SCHVALOVÁNÍ TYPU, ZKOUŠENÍ A ZNA KAPITOLA 6.9 POŽADAVKY NA KONSTRUKCI, VÝROBU, VÝSTROJ, SCHVALOVÁNÍ TYPU, ZKOUŠENÍ A ZNAČENÍ NESNÍMATELNÝCH CISTEREN (CISTERNOVÝCH VOZIDEL), SNÍMATELNÝCH CISTEREN, CISTERNOVÝCH KONTEJNERŮ A VÝMĚNNÝCH CISTERNOVÝCH

Více

Instalační podmínky Roto nádrží

Instalační podmínky Roto nádrží Instalační podmínky Roto nádrží 1. VŠEOBECNĚ 1.1 CHARAKTERISTIKA VÝROBKU Nádoba je vyráběna technologií odstředivého lití (rotomouldingem) z polypropylenu nebo polyetylénu o síle stěny cca 10 mm. Skládá

Více

7. Stavební pøíprava. x pistole. 7.3. Skladování materiálu. 7.1. Pracovní èeta - její velikost a požadovaná kvalifikace

7. Stavební pøíprava. x pistole. 7.3. Skladování materiálu. 7.1. Pracovní èeta - její velikost a požadovaná kvalifikace 7. Stavební pøíprava 7.1. Pracovní èeta - její velikost a požadovaná kvalifikace Složení pracovní èety je vždy závislé na rozsahu realizované akce, na zpùsobu realizace a na velikosti jednotlivých pracovních

Více

Kačice - ul. Masarykova - jižní část

Kačice - ul. Masarykova - jižní část Soupis stavebních prací, dodávek a služeb zpracovaný podle zákona č. 137/2006Sb., o veřejných zakázkách a ve znění vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj č. 230/2012Sb., pro veřejnou zakázku na stavební

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA c ZMĚNY b a DATUM PODPIS INVESTOR: Česká republika - ČSSZ Česká republika - ČSSZ Křížová 25, 225 08 Praha 5 tel.: +420 257 061 111, fax: +420 257 062 860 e-mail: posta@cssz.cz

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE k provedení stavby

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE k provedení stavby Projektování vodohospodářských staveb s.r.o. Pražská 1655, 393 01 Pelhřimov PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE k provedení stavby Akce: Rekonstrukce hráze a manipulačních objektů na rybníce Dolní Kladiny po havárii

Více

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY Červenec 2013 O B S A H : 1. Úvod str. 3 2. Popis objektu str. 3 3. Stávající využití objektu str. 4 4. Budoucí využití objektu str. 5 5. Popis

Více

VÝROBA BETONU. Copyright 2015 - Ing. Jan Vetchý www.mct.cz

VÝROBA BETONU. Copyright 2015 - Ing. Jan Vetchý www.mct.cz Tato stránka je určena především pro drobné stavebníky, kteří vyrábějí beton doma v ambulantních podmínkách. Na této stránce najdete stručné návody jak namíchat betonovou směs a jaké zásady dodržel při

Více

KATALOG VODOTĚSNÝCH KABELOVÝCH KOMOR

KATALOG VODOTĚSNÝCH KABELOVÝCH KOMOR KATALOG VODOTĚSNÝCH KABELOVÝCH KOMOR TECHNICKÉ PARAMETRY MATERIÁL: POLYETHYLÉN DRUHY SPOJOVACÍCH TRUBEK: PVC HLADKÉ A KORUGOVANÉ PE HLADKÉ A KORUGOVANÉ PP HLADKÉ A KORUGOVANÉ KABELOVÉ KOMORY POLYETHYLÉNOVÁ

Více

VÝKAZ VÝMĚR. Jablonec nad Nisou, Střelecká ul. - Kanalizační přípojka pro čo. 1067/14. Kanalizační přípojka pro čp. 1067/14

VÝKAZ VÝMĚR. Jablonec nad Nisou, Střelecká ul. - Kanalizační přípojka pro čo. 1067/14. Kanalizační přípojka pro čp. 1067/14 ASPE 9 Strana: 1 VÝKAZ VÝMĚR Objednavatel: Zhotovitel dokumentace: Městský úřad Jablonec nad Nisou GEVOS, ing. Milan Ulbrych - projektová kancelář Základní cena: Cena celková: DPH: Cena s daní: Měrné jednotky:

Více

TECHNICKÉ PODMÍNKY PRO MONTÁŽ A PROVOZ BAZÉNU pro Relaxační bazén

TECHNICKÉ PODMÍNKY PRO MONTÁŽ A PROVOZ BAZÉNU pro Relaxační bazén TECHNICKÉ PODMÍNKY PRO MONTÁŽ A PROVOZ BAZÉNU pro Relaxační bazén Před instalací bazénu je nutné rozvážit vhodnost jeho umístění. Měl by být na slunném místě, pokud možno dále od vzrostlých stromů a keřů,

Více