Výroční zpráva. Vysokoškolský umělecký s o u b o r P a r d u b i c e.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva. Vysokoškolský umělecký s o u b o r P a r d u b i c e. http://vus.upce.cz"

Transkript

1 Vysokoškolský umělecký s o u b o r P a r d u b i c e Výroční zpráva 2010 Občanské sdruţení registrované u MV ČR č. j.: II/s-OS/ /94-R IČO: ; č. ú.: /0300, Poštovní spořitelna ČSOB, a. s. Sídlící na adrese: Univerzita Pardubice, Nám. Čs. Legií 565, Pardubice

2 Obsah 1. Úvod Orgány VUS Pardubice Dirigent VUS Pardubice Výbor VUS Pardubice Stručné shrnutí uplynulého roku Přehled a rozdělení koncertních akcí Soustředění Dotační a grantový přehled Přehled a vyuţití státních dotací Dotace města Pardubice a MO Pardubice I, II a V Dotace a granty Pardubického kraje Ostatní granty a dary Prezentované společnosti Za propagaci Za protisluţby Hodnocení dlouhodobého projektu Stručný popis projektu Hudební a estetická výchova mládeţe Cíle projektu HaEVM Výukové cykly projektu HaEVM Závěr Získaná ocenění ročník Mezinárodního festivalu akademických sborů IFAS Soutěţ XI. Praţské Vánoce Členové, zpěváci a spolupracovníci Stav k začátku roku Stav ke konci roku Archiválie, pouţité zkratky, přílohy Archiválie Pouţité zkratky Přílohy Účetní uzávěrka Hodnocení účetnictví Obraty Reklama Přehled provozních reţií Majetek Drobný majetek Investiční majetek Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 2 (celkem 24)

3 1. Úvod Vysokoškolský umělecký soubor Pardubice (dále jen VUS), je nepolitickým občanským sdruţením mladých amatérských zpěváků, působících v oblasti kultury ve smyslu Zákona č. 83/1990 Sb., v platném znění a předpisů. Zaloţení je datováno k roku 1950, jako vysokoškolský zájmový krouţek. V roce 1993 byl zaregistrován u MVČR, jako občanské sdruţení a v roce 2004 přeregistrován na občanské sdruţení pracující s mládeţí. Hlavním posláním souboru je provádět díla naší i světové literatury, šířit hudební kulturu a esteticky rozvíjet hudební výchovu mládeţe. Členy souboru jsou převáţně studenti vysokých a středních škol. Repertoár se skládá ze skladeb duchovních, ale i populárních, muzikálových, filmových a lidových. Vystupuje na koncertech jako hudební těleso a pořádá i vlastní koncerty, při kterých nás r instrumentálně doprovázeli zejména hudebníci zajištění prostřednictvím agentury Hudební a reklamní servis. VUS Pardubice je řádným členem Unie českých pěveckých sborů, která za něj uzavřela s Ochranným svazem autorským licenční smlouvu o veřejném provozování hudebních děl č. VP_2010_ Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 3 (celkem 24)

4 2. Orgány VUS Pardubice Dle stanov VUS Prezentace česky Prezentace anglicky Jméno a příjmení Šéfdirigent Dirigent Conductor MgA.Tomáš Ţidek Předseda Předseda Managing director Milan Linhart Místopředseda -- Bc. Ondřej Míča Jednatel -- Ing. Jan Serbousek Člen výboru -- Jaroslav Maceček 2.1. Dirigent VUS Pardubice MgA. Tomáš Ţidek Do funkce šéfdirigenta byl zvolen členskou schůzí VUS dne 29. června Svou pozici převzal v průběhu sezony a hned v prvním měsíci své práce získal se souborem hodnotnou cenu. V kategorii komorní sbory se umístil s VUS na 21. ročníku Mezinárodním festivalu akademických sborů IFAS 2010 ve stříbrném pásmu, kde ho od zlata dělilo jen pár desetin bodů. Zde také získal zvláštní cenu za provedení povinné skladby Stultitia (č. 1 z cyklu Sapientia IV) hudebního skladatele Jiřího Temla. V prosinci se souborem soutěţil na 11. ročníku Mezinárodního festivalu adventní hudby v Praze, kde v kategorii dospělých sborů s počtem 83 bodů obhájil svou stříbrnou pozici. V této kategorii byl VUS nejúspěšnější ze zúčastněných sborů. V roce 2010 řídil VUS při 17 veřejných vystoupení včetně festivalových přehlídek z celkového počtu 26. Narodil se roku 1981, je absolventem Gymnázia J. R. v Chrudimi a Pardubické konzervatoře, kde studoval hru na violu, varhany a dirigování. Účastnil se sbormistrovských kurzů pořádaných agenturou Artama (např. M. Uherek, prof. Skopal, M. Sedláček, doc. L. Mátl). Byl posluchačem Hudební fakulty AMU v Praze, kde studoval postupně orchestrální dirigování u prof. Elišky, doc. Vronského, Farkače a Ch. O. Munroe, operní dirigování u prof. J. Kuchinky, L. Svárovského, N. Baxy a F. Babického a sborové dirigování u prof. J. Chvály a doc. Mátla. V srpnu 2005 se zúčastnil mistrovských dirigentských kurzů u prof. M. Stringera v rakouském Badenu. V roce 2009 ukončil magisterské studium a pokračuje v doktorandském studijním programu na HAMU. Jako dirigent spolupracoval s Praţským komorním sborem, Filharmonií Hradec Králové, Filharmonií B. Martinů Zlín, Severočeskou filharmonií Teplice, Komorní filharmonií Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 4 (celkem 24)

5 Pardubice, Jihočeskou komorní filharmonií Č. Budějovice a Plzeňskou filharmonií. Dirigentsky se podílí na nastudování a provádění Händlovy opery J. Caesar v Divadle F. X. Šaldy. Hostuje mj. u Komorní filharmonie Pardubice a Filharmonie Hradec Králové. Jako sbormistr má za sebou jiţ poměrně obsáhlou praxi. V roce 1999 zaloţil smíšený pěvecký sbor Salvátor, se kterým uspořádal jiţ víc jak 200 koncertů a s velkými úspěchy se zúčastnil několika mezinárodních soutěţí. Vedle jiných aktivit působí jako ředitel kůru při chrudimském arciděkanství a pořádá pravidelně nejen zpívané mše (někdy s orchestrem), ale i řadu koncertů. V lednu 2001 byla p. Ţidkovi za zásluhy v oblasti kultury udělena cena Osobnost města Chrudim za rok Pedagogicky působí Tomáš Ţidek od r na Konzervatoři Pardubice na oddělení hudební teorie a dirigování, vedle toho rovněţ i na ZUŠ J. N. Filcíka v Chrasti u Chrudimi. Věnuje se kompozici. Roku 2005 proběhla ve Východočeském divadle v Pardubicích premiéra jeho melodramatického baletu O Slunečníku, Měsíčníku a Větrníku, komponovaného pro baletní soubor. Ve volném čase se zabývá muzikologií. Tiskem vyšly jiţ 2 jeho práce. V květnu 2009 proběhla pod jeho vedením v Chrudimi mezinárodní muzikologická konference Česká a slovenská hudba a totalita. V listopadu 2009 přednášel v Praze na mezinárodní konferenci, týkající se tvorby Josefa Bohuslava Foerstera. Od ledna 2008 je dramaturg koncertního cyklu Chrudimské hudební pátky. Hodnocení dirigenta Umělecké vedení Vysokoškolského uměleckého souboru Pardubice jsem převzal v průběhu jubilejního roku s cílem zejména vytvořit repertoárovou koncepci, zastavit odliv zpěváků a celkově stabilizovat členskou základnu. Soubor, který má vysoký hudební i intelektuální potenciál, odvedl od září 2010 velmi solidní práci. Všem patří velký dík. Za přednosti sboru povaţuji zejména spolupráci s Univerzitou Pardubice i dalšími institucemi, dostatek prostoru a času k umělecké práci, schopný a nadšený management a velké procento mladých lidí. Většina nepůsobí ve sboru déle neţ 2 roky. Všechny tyto aspekty jsou příslibem perspektivního vývoje do budoucna, podmíněného však poctivou docházkou kaţdého jednotlivce a pěstování osobní vnitřní kázně. Zápornou stránkou souboru je poměrně velké mnoţství pěveckých těles v Pardubicích a pak některé vztahové jevy z minulosti souboru, které se mohou čas od času démonicky vynořit a práci ve sboru zbytečně ohrozit. Za hlavní úkoly do budoucna povaţuji rozšíření členské základny, vyrovnání hlasových skupin a vytvoření pestré repertoárové nabídky. Důleţitým prvkem jsou v tomto úsilí mimo jiné mezinárodní sborové soutěţe. MgA. Tomáš Ţidek, v. r. Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 5 (celkem 24)

6 2.2. Výbor VUS Pardubice Váţení kolegové a partneři, výbor byl zvolen po dvouleté etapě, kdy ve vedení souboru byli pouze dva statutární zástupci, členskou schůzí Měl za úkol najít moţnost, jak udrţet spolupráci s tehdejším dirigentem a uměleckým vedoucím MgA. Ondřejem Tajovským. Veškeré návrhy výboru i předloţené smluvní nabídky p. Tajovský nepřijímal a na výzvy nereagoval. Z tohoto důvodu mu byla smlouva k ukončena. Dalším marginálním důvodem byl razantně sníţený příjem souboru (o Kč), a tudíţ nebylo moţné udrţet smluvně uzavřený nadstandard. V průběhu května bylo vypsáno výběrové řízení na post uměleckého vedoucího, ve kterém zvítězil náš současný sbormistr, pan MgA. Tomáš Ţidek. Dirigent Ondřej Tajovský s VUS učinil v roce 2010 celkem 4 koncertní vystoupení. Novoroční koncert v Rychnově na Moravě a tři z cyklu Tradičních koncertů, kde Májový koncert mu byl věnován na rozloučenou. Rok 2010 byl ve znamení 60. výročí zaloţení souboru, které bylo, kromě tradičních koncertů a Cyklu koncertů v Pardubickém kraji, jediným mimořádným projektem sdruţení v této sezóně. Znamenal i tu okolnost, ţe se kolem souboru začal trochu podstatněji angaţovat jeho dlouholetý bývalý, dnes čestný dirigent Jiří Koţnar. V roce 2010 řídil několik vystoupení souboru včetně koncertního vystoupení k 60. výročí. S nástupem dirigenta Tomáše Ţidka v září nastal velký zlom v činnosti a většina akcí se uskutečnila pod jeho vedením včetně dvou mezinárodních soutěţí, kde lze hodnotit výkon souboru jako velmi dobrý. Další podstatnou změnou byla výměna majitele budovy Univerzity Pardubice na Náměstí Čs. Legií, kde VUS sídlí, kterou do správy převzala Fakulta elektrotechniky a informatiky. Počínaje tímto rokem se začíná psát nová historie, rozšiřují se moţnosti součinnosti na akademické půdě Univerzity Pardubice. Spolupráce s Univerzitou, jakoţto našim zastřešujícím partnerem, je na bázi respektu a vzájemné propagace. VUS se snaţí studentům Univerzity Pardubice nahradit zaniklou volnočasovou aktivitu v oblasti sborového zpěvu. Soubor je otevřen i pracující mládeţi a poskytuje moţnost činnosti i studentům z jiných škol. Získat členství zde mohou i děti od 15 let svého věku. V letošním roce byla provedena reedice CD Ecce homo, nahraného v roce Důvodem opakovaného vydání je trvalý zájem o tento propagační předmět ze strany sponzorů. Za výbor VUS Milan Linhart, předseda, v. r. Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 6 (celkem 24)

7 Milan Linhart 1. statutární zástupce o. s. VUS Pardubice Do výboru kandidoval a byl zvolen členskou schůzí Naposledy byl do funkce předsedy nominován schůzí výboru do Ve výboru působí na různých postech od roku Na základě uměleckých záměrů zpracovává projekty a získává finance na činnost souboru. Třetí volební období je předsedou souboru. Bc. Ondřej Míča 2. statutární zástupce o. s. VUS Pardubice Do výboru kandidoval a byl zvolen členskou schůzí Do funkce místopředsedy byl nominován schůzí výboru dne do Člen sboru od roku 2004, student DFJP UPa. Zároveň posluchač Konzervatoře Pardubice obor Klasický zpěv. Zastupuje předsedu a je asistentem dirigenta zejména pro začlenění nových členů. Ing. Jan Serbousek 3. statutární zástupce o. s. VUS Pardubice Do výboru kandidoval a byl zvolen členskou schůzí Do funkce jednatele byl nominován schůzí výboru dne do Člen souboru od roku Absolvent DFJP UPa r Sestavuje revizní zprávu. Jaroslav Maceček Člen výboru o. s. VUS Pardubice Do výboru byl povolán po odstoupení člena Jiřího Kunčara na základě jeho plné moci. Člen souboru od roku 2009, student FChT UPa. Ve výboru působí od poloviny roku Stará se o výrobu základu propagace. Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 7 (celkem 24)

8 3. Stručné shrnutí uplynulého roku 2010 Koncertní a reprezentační činnost byla uskutečněna v rámci kaţdoročních a mimořádných projektů uvedených v bodě 4. Nácvik a přípravu s náborem pak zaštiťujeme projektem Hudební a estetická výchova mládeţe. Vlastní nácvik a příprava mají tyto části: Zkoušky kandidátské pondělí a čtvrtek 18:00 19:00 Zkoušky souboru pondělí a čtvrtek 19:00 22:00 Soustředění v místě tři víkendy v roce Soustředění výjezdová čtyři víkendy v roce Mimořádné zkoušky pravidelnost byla ujasněna aţ v posledním čtvrtletí. Rok 2010, 60. rok našeho působení na kulturní scéně, jsme započali koncertem v Rychnově na Moravě, jehoţ předmětem byla repríza díla B. Martinů uváděného v roce Prvním z Tradičních koncertů byl 5. Nedělní koncert v Salesiánském středisku mládeţe, v kapli sv. Václava v Městském obvodě Pardubice V. Koncert získal záštitu starosty obvodu a v programu uvedl průřez repertoárem souboru. Koncert se konal na den sv. Valentýna a byl tedy prezentován jako Valentýnský. Z důvodu jiných aktivit bývalého dirigenta, bylo sníţeno penzum zkoušek, coţ mělo negativní vliv zejména na repertoár. Proto dirigent repertoár zaměřil na skladby, které s VUS nastudoval v průběhu svého dvouletého působení. Toto se projevilo zejména na 6. Velikonočním koncertu v Evangelickém kostele v Pardubicích. Následující 59. Májový koncert získal jiţ třetím rokem záštitu hejtmana Pardubického kraje a také byl posledním koncertem, který řídil Ondřej Tajovský. Ke koncertu na rozloučenou byli přizváni bývalí dirigenti VUS Jiří Koţnar a doc. Vlastislav Novák. Konec května a červen byl ve znamení výběru dirigenta. Výběr se konal ve smyslu oslovení zájemců a učinění s nimi několika zkoušek. Ukončen byl členskou schůzí a volbou dirigenta. Druhá polovina roku znamenala velký zvrat v přípravě, hlavně s nástupem Tomáše Ţidka a také i s přípravou na 60. výročí zaloţení souboru. Po pár dnech zkoušení se konalo soustředění spojené s koncertem v Mladočově u Litomyšle, hned na to soutěţ IFAS 2010, kde soubor získal stříbrné pásmo. Následoval říjnový Podzimní koncert a koncert k 60, výročí zaloţení souboru dne 17. listopadu. K jeho hodnocení se vyjádřil předseda VČO UČPS, p. J. Vávra. Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 8 (celkem 24)

9 Koncert k 60. Výročí zaloţení VUS 17. listopadu 2010, A. Dvořák Mše D Dur - Luţanská Rok 2010 se projevil jako nejkrizovější v době hospodářské recese. Koncert k 60. letům VUS byl jediný mimořádný projekt roku, který zabránil pádu ekonomiky VUS. Partneři této akci věnovali uspokojivou pozornost. Nejbohatší na činnost byl jiţ tradičně měsíc prosinec, s uskutečněním všech naplánovaných i mimořádných akcí, jakým například bylo dvojité provedení České mše Vánoční ve spolupráci s festivalem Le Quattro Stagioni. Následovaly dvě reprízy Luţanské mše A. Dvořáka v Kutné Hoře v Chrámu sv. Barbory a v Sezemicích. Tomuto provedení věnovalo město Sezemice titulní stránku ve svém zpravodaji. Kaţdoročním poděkováním Univerzitě Pardubice za zázemí, které nám poskytuje, se stal koncert ve staré budově FChT na Náměstí Čs. Legií. Na tuto tradici jsme navázali i po přestěhování FChT do nově vybudovaného komplexu v areálu UPa na Stavařově. Na tomto koncertu v nové budově FChT jsme mj. předvedli Pásmo vánočních koled, které pro sbor a ţesťový kvartet upravil náš nový dirigent. Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 9 (celkem 24)

10 Tradiční předvánoční koncert Fakulty chemicko-technologické V tomto nabitém čase jsme absolvovali i soutěţ Praţské Vánoce 2010, odkud jsme si přivezli stříbrné pásmo a zároveň vítězství v naší kategorii. Vrcholem předvánočního času byly jiţ 60. Tradiční Vánoční koncert na Zámku Pardubice a Závěrečný koncert roku 2010 v Chrámu sv. Bartoloměje v Pardubicích, který byl zahalen do mimořádně působivé mystické adventní nálady. V závěru roku se projevila loajalita členů a především několika nově příchozích, kteří se aktivně zapojili do činnosti souboru. Rok 2010 byl ukončen výchovnými koncerty pro obě pardubická gymnázia a společným rozloučením s ním v restauraci Staré Časy. Mezinárodní festival akademických sborů IFAS 2010 Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 10 (celkem 24)

11 4. Přehled a rozdělení koncertních akcí číslo datum město místo pořadatel řídil zařazení koncertu Rychnov na Mor. Kostel sv. Mikuláše Obec Rychnov na Moravě Tajovský Pardubice Salesiánské středisko Mládeţe VUS Pardubice Tajovský Pardubice Evangelický kostel, Hronovická ul. VUS Pardubice Tajovský Němčice (PA) Památník obětem 2. světové války Obec Němčice Jiří Koţnar Pardubice Univerzita Pardubice, aula VUS Pardubice Tajovský/Koţnar Pardubice Zámek / Festival Zrcadlo umění Kulturní dům Dubina Profous Mladočov u Litom. Kostel sv. Bartoloměje VUS Pardubice Ţidek Pardubice Zámek / Nocturno IFAS 2010 Koţnar Pardubice Univerzita Pardubice, aula / zahájení IFAS 2010 Ţidek Pardubice Univerzita Pardubice, aula / soutěţ A2 IFAS 2010 Ţidek Pardubice Evangelický kostel / Podzimní koncert VUS Pardubice Ţidek Pardubice Univerzita Pardubice k 17. listopadu Univerzita Pardubice Ţidek Pardubice Husův sbor / 60. výročí VUS VUS Pardubice Koţnar/Profous Pardubice Dům hudby, 10,00 h Advent. pro školy Le Quattro Stagioni Ţidek Pardubice Dům hudby, 19,30 h Advent. benefice Le Quattro Stagioni Ţidek Kutná Hora Chrám sv. Barbory / Slavnostní mše Farnost Kutná Hora Ţidek Pardubice Univerzita Pardubice / Vánoční koncert UPa FChT Ţidek Pardubice VUS + Stanley Kapili Univerzita Pardubice aula Ţidek Sezemice Sezemický dům / Tradiční VČT a města Město Sezemice Ţidek Praha N. Míru, Národní dům / Pr. Vánoce 2010 Club Tours Agentur Praha Ţidek Pardubice Zámek / 60. Tradiční Vánoční koncert VUS Pardubice Ţidek Pardubice Shromáţdění akad. senátu FEI UPa. Univerzita Pardubice, FEI Koţnar Pardubice Chrám sv. Bartoloměje / Závěrečný 2010 VUS Pardubice Ţidek Pardubice KD / Gymnázium Dašická, r Gymnázium Dašická Ţidek Pardubice KD / Gymnázium Dašická, r Gymnázium Dašická Ţidek Pardubice KD / Gymnázium Mozartova, r Gymnázium Mozartova Ţidek Koncerty pořádané VUS Pardubice 3.4. Propagační a prezentační akce 3.7. Cyklus v Pardubickém kraji 3.2. Koncerty pro jiné pořadatele 3.5. Koncerty k 60. výročí 3.8. Cyklus Vánoční koncerty 3.3. Festivalové koncerty a vystoupení 3.6. Cyklus Tradiční koncerty

12 5. Soustředění 5.1. Soustředění výjezdová 5.2. Soustředění v Pardubicích číslo datum město místo zařazení účastníků archiválie Mladočov u Litomyšle RZ Heureka OK, Mladočov / Pardubice Univerzita Pardubice Mladočov u Litomyšle RZ Heureka OK, Mladočov / Pardubice Univerzita Pardubice Pardubice Univerzita Pardubice Společné foto na soustředění v Mladočově u Litomyšle. Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 12 (celkem 24)

13 6. Dotační a grantový přehled Přehled a vyuţití státních dotací Dotace ministerstev v roce 2010 jsme neobdrţeli Dotace města Pardubice a MO Pardubice I, II a V V rozpočtu celkem 16,17 %. a) MMP PPKU Tradiční koncerty b) MMP PPKU Celoroční činnost c) MMP PPKU 60. let VUS d) MO Pardubice I Koncerty v MO Pce I e) MO Pardubice II Koncerty v MO Pce II f) MO Pardubice V Koncert v MO Pce V 6.3. Dotace a granty Pardubického kraje V rozpočtu celkem 7,5 %. a) Dotace oddělení kultury 60. let VUS b) Grant oddělení školství HaEVM 6.4. Ostatní granty a dary V rozpočtu celkem 4,72 %. a) Nadace Ţivot umělce 60 let VUS b) Nadace Umění pro zdraví HaEVM + 60 let VUS c) UČPS 60 let VUS 1 Konkrétní částky jsou uvedeny v Důvěrné příloze Výroční zprávy Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 13 (celkem 24)

14 7. Prezentované společnosti Za propagaci Chládek a Tintěra Pardubice, a.s. METROSTAV, a.s. Východočeská tiskárna, s.r.o. AF Qualitest, s.r.o. nyní DEKRA Industrial, s.r.o. Univerzita Pardubice Česká spořitelna, a.s. BAMBAS Elektroodpady, s.r.o. Salesiáni Dona Boska, Pardubice 7.2. Za protisluţby Hudební a reklamní servis Dopravní podnik města Pardubic, a.s. Český rozhlas Pardubice České dráhy, a.s. Pardubice Region Tourism 2 Konkrétní částky jsou uvedeny v Důvěrné příloze Výroční zprávy Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 14 (celkem 24)

15 8. Hodnocení dlouhodobého projektu Projekt přímo podpořily Nadace Umění pro zdraví a Pardubický kraj Stručný popis projektu Hudební a estetická výchova mládeţe VUS Pardubice sídlí na Univerzitě Pardubice, která nemá hudební fakultu ani katedru. Nábor našich členů se soustřeďuje na studenty s předpokladem rozvinutí hudebního talentu. Smyslem a cílem projektu Hudební a estetická výchova mládeţe (dále jen HaEVM), je vzdělávání jedinců z řad mládeţe, která ve většině případů nikdy neměla moţnost hudbu aktivně provozovat, natoţ ji studovat. Následná výchova vede sborového zpěváka k jeho aktivnímu začlenění do základny VUS. Vzhledem k tomu, ţe studenti UPa nemají moţnost odborného hudebního vzdělávání na fakultách, provádíme tuto činnost sami Cíle projektu HaEVM nábor členů VUS zařazení kandidáta dle rozsahu do sborového hlasu koordinace výuky, činnost asistentů cyklus výuky 8.3. Výukové cykly projektu HaEVM První cyklus příprava základů hudební nauky a techniky sborového zpěvu výuka not, notové osnovy, hudební abecedy a sborové partitury (provádějí asistenti z řad členů souboru) hlasová výuka (dirigent souboru) Druhý cyklus výuka hlasové techniky výuka základních skladeb nutných pro sloţení kandidátských zkoušek (asistenti) Třetí cyklus skládání kandidátských zkoušek (dirigent, asistenti) Kandidáti, kteří mají základní hudební vzdělání (dětský sborový zpěv, ZUŠ), nemusí absolvovat první a druhý cyklus výuky (dle individuálních dispozic a rozhodnutí dirigenta). Pro rok 2011 bude projekt přepracován, zjednodušen. Řešitelem projektu je Ondřej Míča. Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 15 (celkem 24)

16 8.4. Závěr Rekapitulace náboru a členství kandidátů roku 2009 č. hlas Kandidát z r Člen 2010 Aktuální stav 1 S 2 Havlová Vendula pokračuje A 1 Molčanová Lucie pokračuje B 1 Levý Martin pokračuje T 2 Maceček Jaroslav pokračuje B 1 Haupt Jaromír pokračuje S 2 Bártová Tereza NE Skončila k S 2 Maksoudová Jana NE Skončila k A 1 Bujnochová Monika NE Skončila k B 1 Malík Ondřej Skončil k T 1 Doušová Hana Ne Skončila k A 1 Tomášová Kateřina Skončila k A 2 Machová Dana Ne Skončila k V roce 2010 získalo 8 kandidátů členství. Pět z nich nadále pokračuje ve své činnosti i v roce 2011, dva z nich se jiţ nadále nezdrţuje v Pardubicích a své působení v souboru ukončili Nábor kandidátů za rok 2010 a stav ke konci roku č. Hlas Příjmení a jméno Zůstává kandidát do r A 1 Koníčková Zdeňka ANO 2 S 1 Ohnoutková Hana ANO 3 S 1 Grulichová Markéta ANO 4 S 1 Vrabcová Lucia ANO 5 S 1 Kutinová Tereza ANO 6 S 1 Hustáková Lucie ANO 7 T 1 Jankovský Martin ANO 8 B 2 Stejskal Martin ANO 9 B 1 Novák Tomáš ANO 10 T 2 Bihari Stanislav ANO 11 T 1 Kadantu Stanley NE 12 T 2 Ruider David NE 13 A 2 Kocurová Magdaléna NE 14 B 2 Rejl Luboš NE 15 S 2 Janíková Zuzana NE 16 A 2 Saisová Veronika NE 17 A 2 Chaloupková Barbora NE 18 A 2 Řeháková Zuzana NE 19 A 1 Šnoblová Anna NE 20 T 1 Kalousek Jaroslav NE 21 A 2 Stejskalová Ludmila NE 22 B 1 Korol Jiří NE 23 T 1 Franc Adam 3 NE 3 Adam Franc složil kandidátské zkoušky získal členství, ale z osobních důvodů před koncem kalendářního roku ukončil svou činnost v souboru. Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 16 (celkem 24)

17 9. Získaná ocenění ročník Mezinárodního festivalu akademických sborů IFAS 2010 Ze závěrečného protokolu A2 - KOMORNÍ SMÍŠENÉ SBORY / CHAMBRE MIXED CHOIRS Zlaté pásmo/golden level: 1. místo/prize Česká republika, Liberec CUM DECORE SMÍŠENÝ SBOR PŘI GYMNÁZIU - 25,6 b Stříbrné pásmo/silver level: Česká republika, Pardubice VUS VYSOKOŠKOLSKÝ UMĚLECKÝ SOUBOR PARDUBICE - 24,2 b Bronzové pásmo/bronze level: NEUDĚLENO / NOT AWARDED Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 17 (celkem 24)

18 Hodnocení předsedy poroty Změny v uměleckém vedení i pěvecké základně VUS Pardubice (Tomáš Židek) omezily bohužel soutěžní účast tohoto tradičního akademického sboru pouze na kategorii komorních sborů. Tomáš Židek, absolvent Pardubické konzervatoře a pražské HAMU, pracuje s tímto sborem teprve velice krátkou dobu. Domnívám se však, že pod jeho vedením a při posílení sborové základny (v soutěži zpívalo pouze 20 zpěváků) by mohl jít sbor výkonnostně rychle nahoru. Tentokrát se umístil sice ve stříbrném pásmu, ale získal Zvláštní cenu poroty za nejlepší provedení povinné skladby pro tuto kategorii Stultitia z cyklu Sapientia IV J. Temla (autor byl provedení přítomen). Prof. PaedDr. Jiří Kolář Dopis autora povinné skladby dirigentovi VUS Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 18 (celkem 24)

19 9.2. Soutěţ XI. Praţské Vánoce XI. PRAŽSKÉ VÁNOCE th PRAGUE CHRISTMAS VÝSLEDKY / RESULTS III. DOSPĚLÉ SBORY / 3 RD ADULT CHOIRS body Pásmo 1. VUS PARDUBICE 83 Silver / stříbrné 2. SIYACULA JOHANNESBURG 68,3 Bronz./ Bronze 3. TERRA D ABRUZZO CHIETI 62 Bronz./ Bronze Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 19 (celkem 24)

20 10. Členové, zpěváci a spolupracovníci Stav k začátku roku Členská základna Hlas Příjmení a jméno Město Věk k 1.1. statut 1 S 2 Bártová Tereza 4 Třemošnice 20 st. UPa 2 A 1 Bednářová Jana Třebíč 28 zaměst. 3 A 1 Bujnochová Monika Slatiňany 23 st. UPa 4 A 2 Buková Lenka Přelouč 35 zaměst. 5 S 1 Divišová Jana Přelouč 25 st. Upa 6 T 1 Doušová Hana Pardubice 21 st. UPa 7 B 1 Haupt Jaromír Pardubice 29 zam. UPa 8 S 2 Havlová Vendula Slatiňany 19 st. UPa 9 A 2 Chalupníková Andrea Pardubice 37 zaměst. 10 S 2 Jansová Jaroslava Dvůr Král.n. L. 29 st. UPa 11 S 1 Jenčíková Karolína Pardubice 18 st. SŠ 12 A 2 Koţnarová Pavla Sezemice 37 zaměst. 13 A 2 Krausová Simona N. Bydţov 20 st. UPa 14 S 2 Kuchtová Bronislava Pardubice 27 zaměst. 15 B 2 Kunčar Jiří Český Brod 21 st. UPa 16 T 1 Künzel Martin Ústí nad Orlicí 22 st. UPa 17 B 1 Levý Martin Kutná Hora 22 st. UPa 18 T 2 Maceček Jaroslav Nový Hrozenkov 20 st. UPa 19 A 2 Machová Dana Velká Losenice 20 st. UPa 20 S 2 Maksoudová Jana Litoměřice 19 st. UPa 21 B 1 Malík Ondřej Krnov 25 st. UPa 22 B 2 Míča Ondřej Pardubice 22 st. UPa 23 A 1 Molčanová Lucie Šumperk 21 st. UPa 24 S 2 Pekáčová Barbora Holice 20 st. UPa 25 T 2 Serbousek Jan Rychnov / Kn. 25 zaměst. 26 A 1 Skučková Šárka Ústí nad Orlicí 24 st. UHK 27 S 2 Slavíčková Blanka Pardubice 39 ZTP 28 A 1 Šmídová Šarközyová Karla Přelouč 29 zaměst. 29 B 1 Šplíchal Radek Vysoké Mýto 23 st. UPa 30 A 1 Tomášová Kateřina Pardubice 27 zam. UPa 31 A 1 Vaňková Michaela Jičín 22 st. UPa 32 A 1 Víšková Hana Pardubice 22 st. UPa 33 S 1 Vitková Lucie Ústí n. Orlicí 25 zaměst. 34 S 1 Zouharová Aneta Pardubice 25 st. UPa Věkový průměr k , Pracovníci VUS Tajovský Ondřej Brno 31 OSVČ Linhart Milan Pardubice 44 OSVČ Průcha Jan Pardubice 78 důchodce 4 Jména kurzívou jsou kandidáti. V souboru bylo k počátku roku ,6 % mládeţe. Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 20 (celkem 24)

21 10.2. Stav ke konci roku Členská základna Hlas Příjmení a jméno Město věk k statut 1 S 1 Kutinová Tereza Trutnov 19 St. UPa 2 S 1 Grulichová Markéta Frýdlant / Ost. 20 St. UPa 3 S 2 Havlová Vendula Slatiňany 20 St. UPa 4 S 1 Vrabcová Lucia Sedlec 20 St. UPa 5 S 2 Pekáčová Barbora Holice 21 St. UPa 6 S 1 Ohnoutková Hana Doudleby / Orl. 22 St. UPa 7 S 1 Hustáková Lucie Mor. Krumlov 22 St. UPa 8 S 1 Divišová Jana Přelouč 26 pracující 9 S 1 Vitková Lucie Ústí n. Orlicí 26 pracující 10 S 2 Slavíčková Blanka Pardubice 40 pracující 11 A 2 Krausová Simona N. Bydţov 21 St. UPa 12 A 1 Molčanová Lucie Šumperk 22 St. UPa 13 A 1 Víšková Hana Pardubice 23 St. UPa 14 A 1 Koníčková Zdeňka Lázně Bohdaneč 25 St. UPa 15 A 1 Bednářová Jana Pardubice 29 pracující 16 A 2 Buková Lenka Přelouč 36 pracující 17 A 2 Chalupníková Andrea Pardubice 38 pracující 18 A 2 Koţnarová Pavla Sezemice 38 pracující 19 T 2 Bihari Stanislav Police / Metují 20 St. KP 20 T 2 Maceček Jaroslav Nový Hrozenkov 21 St. UPa 21 T 2 Levý Martin Kutná Hora 23 St. UPa 22 T 1 Künzel Martin Ústí nad Orlicí 23 St. UPa 23 T 1 Jankovský Martin Kostelec St. UPa 24 T 2 Serbousek Jan Rychnov / Kn. 26 pracující 25 B 1 Novák Tomáš Ústín / O 18 St. KP 26 B 2 Stejskal Martin Příbram 21 St. KP 27 B 2 Míča Ondřej Pardubice 23 St. UPa 28 B 1 Šplíchal Radek Vysoké Mýto 24 nezaměstnaný 29 B 1 Haupt Jaromír Pardubice 30 pracující Věkový průměr k , Pracovníci VUS š d Tomáš Ţidek Chrudim 29 OSVČ T 1 Linhart Milan Pardubice 45 OSVČ č d Koţnar Jiří Sezemice 40 OSVČ č č Průcha Jan Pardubice 79 důchodce V průběhu roku ze členů předešlých období souboru odešli tři zpěvačky a jeden zpěvák, členství v roce 2010 získalo osm zpěváků, z nichţ pět pokračuje i v roce Aktivně přestali působit dva hostující zpěváci. Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 21 (celkem 24)

22 11. Archiválie, pouţité zkratky, přílohy Archiválie Všechny dostupné materiály, články, plakáty, programy koncertů, důleţité webové zprávy a y jsou archivovány v archivu VUS, nám. Čs. Legií 565, Pardubice, ve sloţce B-Archiválie Důleţité archiválie: 06/10; 15/10; 55/10 členské schůze 17/10; 25/10; 35/10; 41/10; 54/10; 72/10; 83/10; 100/10; 147/10 schůze výboru 56/10; 58/10 dokumenty o ukončení činnosti Ondřeje Tajovského a Jiřího Kunčara 142/10 osobní údaje kandidátů a členů VUS roku /10 provedených děl chráněných autorů OSA Pouţité zkratky VUS Vysokoškolský umělecký soubor UPa Univerzita Pardubice FChT Fakulta Chemicko-technologická FEI Fakulta elektrotechniky a informatiky FF Filozofická fakulta Pce Pardubice RZ Rekreační zařízení CD Kompaktní disk AMU Akademie múzických umění SDB Salesiáni Dona Boska UČPS Unie českých pěveckých sborů OSA Ochranný svaz autorský VČT Východočeská tiskárna KP Konzervatoř Pardubice VŠ Vysoká škola HaEVM Hudební a estetická výchova mládeţe Přílohy Důvěrná příloha finance partnerů poskytováno organizacím, které finančně podporují VUS Výběr z propagačních materiálů VUS Pardubice r Výroční zpráva 2010 byla předloţena a schválena členskou schůzí dne Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 22 (celkem 24)

23

24 13. Majetek Drobný majetek in. č. název DM pořízeno Cena poř. ks Cena kon. vyřazeno 1 Tamburína , ,00 3 Futrál na klávesy , ,00 4 Yamaha klávesy , ,00 5 Brašna na minidisc , ,00 7 Pedál volume k Yamaze , ,00 9 Minidisc , ,00 14 Mixpult s příslušenstvím , ,00 15 PC sestava ,00 1 0,00 16 Flétna , ,00 17 Koncový zesilovač , ,00 18 Repro kabely 2 ks , ,00 19 Trezor cestovní , ,00 20 Tiskárna HP LaserJet , ,00 22 Sada kufrů , ,00 23 Mandolína , ,00 24 PC sestava Pentium , ,00 25 Software NWC , ,00 26 Křeslo koţené , ,00 27 Canon scanner 4400F , ,00 28 Violoncello 4/ , ,00 29 Obal + housle Stagg HVB , ,00 30 Kopírovací stroj Canon PS , ,00 31 Kytara CRAFTER GAE , ,00 32 Ladička SAMWOO , ,00 33 Stojan na kytary , ,00 34 Kancelářské křeslo , ,00 35 Notebook ASUS ,00 1 0, Monitor LCD Yakumo , ,00 37 Pianino Petrof Opera , ,00 38 Pianino Petrof K , ,00 39 Halogenový reflektor , ,00 40 Notebook DELL Vostro , ,00 41 Chladicí zařízení Kontakt , ,00 42 Tisk. CANON IP , ,00 43 Kufr na mixpult , ,00 44 Notebook ACER E , ,00 Celkem , Investiční majetek in. č. název IM Pořízeno cena ks Cena kon. vyřazeno 1 Klávesy Roland FP , ,00 2 Pianino PETROF 131 E , ,00 Milan Linhart, t. č. předseda VUS Pardubice Výroční zpráva VUS Pardubice 2010 Stránka 24 (celkem 24)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ. občanského sdružení CARMINA BOHEMICA

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ. občanského sdružení CARMINA BOHEMICA VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ občanského sdružení CARMINA BOHEMICA za rok 2010 V Praze dne 12.6.2011 1 / 11 Obsah Základní informace... 3 1 Informace o sboru... 4 2 Statutární záležitosti...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10 Soukromá základní umělecká škola Trnka o.p.s., Rodinná 39, 312 00 Plzeň IČO.26347687, IZO.150035365, identifikátor zařízení: 650035356, bankovní spojení: 279204310247/0100, DIČ. CZ-26347687 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

ZPRÁVA O ŠKOLE ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006

ZPRÁVA O ŠKOLE ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 Střední odborná škola Emila Holuba,s.r.o. ZPRÁVA O ŠKOLE ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 Dukelská 65, Brno 614 00 Výroční zpráva o škole za školní rok 2005/2006 Část I. Základní charakteristika právnické osoby

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail.

KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail. KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail.com Výro ní zpráva 2010 Základní údaje Název organizace: K i ovatka,

Více

Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi

Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi Cílem plánovaných aktivit je rozšířit povědomí o spravedlivém obchodu a rozvojové spolupráci mezi co nejvíce obyvatel všech věkových skupin

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Strana Vyhledávání textu - přidržte klávesu Ctrl, kurzor umístěte na příslušný řádek a klikněte levým tlačítkem myši. 1. Právní předpisy upravující přijímací řízení ke studiu ve střední

Více

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení Příloha č.2. Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016 1. Právní předpisy a dokumenty Základní ustanovení Podpora poskytovaná

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Pravidla pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Mariánské Lázně rozhodlo dne 11.12.2012 usnesením zastupitelstva města č. ZM/481/12 vydat tato Pravidla pro poskytování

Více

ČÍSLO 67 25. září 2013

ČÍSLO 67 25. září 2013 Vydává Obecní úřad Potěhy pro občany obce ČÍSLO 67 25. září 2013 Obsah: 1. Informace z obce 2. Kulturní akce, jubilanti v IV. čtvrtletí 2013 3. ZŠ a MŠ Potěhy 4. TJ Sokol Potěhy 5. SDH Potěhy 6. Historie

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Cyranovy boty, z.s. Motto: Tanec je pohyb a pohyb je život. (Ludmilla Chiriaeff)

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Cyranovy boty, z.s. Motto: Tanec je pohyb a pohyb je život. (Ludmilla Chiriaeff) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Cyranovy boty, z.s. Motto: Tanec je pohyb a pohyb je život. (Ludmilla Chiriaeff) Cyranovy boty, z.s. Lidická 50 658 12 Brno IČO: 26534711 Email: cyranovyboty@seznam.cz www.cyranovyboty.cz

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 065 74/99-1130 Oblastní pracoviště č. 6 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 065 74/99-1130 Oblastní pracoviště č. 6 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 065 74/99-1130 Oblastní pracoviště č. 6 Signatura: af2ls102 Okresní pracoviště Litoměřice INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola/zařízení: Dům dětí a mládeže ELKO, Lovosice,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Pohybové studio Cyranovy boty občanské sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Pohybové studio Cyranovy boty občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Pohybové studio Cyranovy boty občanské sdružení Motto: Tanec je komunikace mezi tělem a duší. Vyjadřuje to, na co slova nestačí. (Ruth Saint Denis) PS Cyranovy boty Lidická 50 658 12

Více

Konference komunitního plánování sociálních sluţeb v rámci projektu

Konference komunitního plánování sociálních sluţeb v rámci projektu Konference komunitního plánování sociálních sluţeb v rámci projektu VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ čtvrtek 3. prosinec 2009 9:00 14:30 hodin Kulturní klub U Hradeb

Více

z 22. zasedání Zastupitelstva města Nový Bydžov konaného dne 17.12.2008 od 16:00 hodin ve Velké zasedací síni Městského úřadu Nový Bydžov

z 22. zasedání Zastupitelstva města Nový Bydžov konaného dne 17.12.2008 od 16:00 hodin ve Velké zasedací síni Městského úřadu Nový Bydžov U S N E S E N Í z 22. zasedání Zastupitelstva města Nový konaného dne 17.12.2008 od 16:00 hodin ve Velké zasedací síni Městského úřadu Nový Přítomni: Omluveni: Česák, Hruška, RNDr. Janoušek, Klouček, Ing.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola, Turnov, Skálova 373, příspěvková organizace. Skálova 373, 511 01 Turnov

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola, Turnov, Skálova 373, příspěvková organizace. Skálova 373, 511 01 Turnov Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola, Turnov, Skálova 373, příspěvková organizace Skálova 373, 511 01 Turnov Identifikátor:

Více

Základní umělecká škola Břeclav, Křížkovského 4

Základní umělecká škola Břeclav, Křížkovského 4 Základní umělecká škola Břeclav, Křížkovského 4 IZO: 118401067 IČO: 70436304 Tel: 519371545 e-mail: zus.breclav@bv.orgman.cz www.zusbreclav.info V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y za

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013. Shrnutí činnosti za rok 2013. Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013. Shrnutí činnosti za rok 2013. Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Shrnutí činnosti za rok 2013 V roce 2013 občanské sdružení Montessori Opava pokračuje v naplňování základního účelu, pro který bylo založeno, a to vytvoření platformy pro činnost

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu KZ, a.s. za rok 2010

Výroční zpráva Nadačního fondu KZ, a.s. za rok 2010 1 Výroční zpráva za rok 2010 2 Obsah výroční zprávy: 1. Úvodní slovo předsedy správní rady Nadačního fondu Krajské zdravotní, a. s....4 2. Základní údaje o Nadačním fondu Krajské zdravotní, a. s......

Více

Školní vzdělávací program. pro zájmové vzdělávání. v DDM Kolín

Školní vzdělávací program. pro zájmové vzdělávání. v DDM Kolín Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v DDM Kolín Obsah : 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika organizace 3. Cíle zájmového vzdělávání DDM, klíčové kompetence 4. Formy zájmového vzdělávání

Více

Základní umělecká škola J. V. Stamice Havlíčkův Brod Zpráva o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2012

Základní umělecká škola J. V. Stamice Havlíčkův Brod Zpráva o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2012 Základní umělecká škola J. V. Stamice Havlíčkův Brod Zpráva o hospodaření příspěvkové organizace za rok tel., fax - 569 422 408 pob. Přibyslav 725 402 687 e-mail : zushb@zushb.cz www.zushb.cz 1 Základní

Více

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh Čl. I Název a sídlo 1. SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. (dále jen spolek ) má své sídlo na adrese Praha 10 - Vršovice, Vladivostocká ulice 1460/10,

Více

Z Á P I S 15. schůze Rady města Soběslavi, která se konala 26. května 2015 od 14:00 hodin v kanceláři starosty města

Z Á P I S 15. schůze Rady města Soběslavi, která se konala 26. května 2015 od 14:00 hodin v kanceláři starosty města Z Á P I S 15. schůze Rady města Soběslavi, která se konala 26. května 2015 od 14:00 hodin v kanceláři starosty města Přítomni: Podle prezenční listiny, která je přiložena k zápisu. Členové rady: Ing. Jindřich

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže Pravidla soutěže (dále jen pravidla soutěže ) Krajská hospodářská komora Střední Čechy Poznáváme firmy ve středních Čechách 1. Pořadatel soutěže se sídlem: Tyršova 106, 261 01 Příbram Zámeček s adresou

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Vítězná - Kocléřov,

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Vítězná - Kocléřov, Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 Signatura: bi5cs104 Okresní pracoviště Trutnov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola Vítězná - Kocléřov, Identifikátor

Více

Z Á P I S. z 2. zasedání zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 16.11.2010

Z Á P I S. z 2. zasedání zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 16.11.2010 1 Z Á P I S z 2. zasedání zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 16.11.2010 Zasedání zahájila a řídila starostka obce paní Zdeňka Šebestová. Zasedání byli přítomni všichni členové ZO. Zasedání je usnášeníschopné,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Středisko volného času Mozaika Polička, Nám.B.Martinů 85, 572 01 Polička tel.: 461 725 352, mobil: 736 752 624, e-mail: svecova@mozaika-policka.cz ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Zpracovala: Zdeňka Švecová ředitelka

Více

Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při vzniku Labe arény Ústeckého kraje

Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při vzniku Labe arény Ústeckého kraje Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při vzniku Labe arény Ústeckého kraje příloha 1 Partneři memoranda: Ústecký kraj Sídlo: Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem Identifikační číslo: 70892156

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Hrušovany nad Jevišovkou, okres Znojmo, příspěvková organizace. Na vršku 495, 671 67 Hrušovany nad Jevišovkou

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Hrušovany nad Jevišovkou, okres Znojmo, příspěvková organizace. Na vršku 495, 671 67 Hrušovany nad Jevišovkou Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola, Hrušovany nad Jevišovkou, okres Znojmo, příspěvková organizace Na vršku 495, 671 67 Hrušovany nad Jevišovkou Identifikátor:

Více

MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením

MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 MIKASA o.s. Obsah Základní údaje o občanském sdružení MIKASA... 6 Poslání

Více

ZAKLÁDACÍ LISTINA ÚSTAVU DYS-CENTRUM PRAHA Z. Ú.

ZAKLÁDACÍ LISTINA ÚSTAVU DYS-CENTRUM PRAHA Z. Ú. ZAKLÁDACÍ LISTINA ÚSTAVU DYS-CENTRUM PRAHA Z. Ú. Preambule Ústav je právnická osoba ustavená za účelem provozování společensky užitečné činnosti a poskytování služeb s takovou činností bezprostředně souvisejících

Více

S B Í R K A O B S A H :

S B Í R K A O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 11. prosince 2003 Částka: 53 O B S A H : Část I.

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2004-2005 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Nadační fond Pedagogické školy. v Litomyšli 2015

Nadační fond Pedagogické školy. v Litomyšli 2015 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ A STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, LITOMYŠL, Komenského nám. 22, 570 12 Litomyšl Přidružená škola UNESCO tel.: 461 614 550, fax: 461 615 705, IČO 62032381, DIČ CZ62032381 e-mail:

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č. j.: S 064-R/00-353/140/Ná V Praze dne 9. 5. 2000

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č. j.: S 064-R/00-353/140/Ná V Praze dne 9. 5. 2000 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ Č. j.: S 064-R/00-353/140/Ná V Praze dne 9. 5. 2000 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, ve správním řízení zahájeném dne 10. 3.

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-731/14-B. Vyškovská 376, 685 01 Bučovice ddm.bucovice@tiscali.

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-731/14-B. Vyškovská 376, 685 01 Bučovice ddm.bucovice@tiscali. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-731/14-B Název právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 70284083 Identifikátor 600126111 Právní forma Zastoupená Zřizovatel Dům

Více

Zpráva z jednání Školské rady ZŠ a MŠ Tisá, příspěvková organizace

Zpráva z jednání Školské rady ZŠ a MŠ Tisá, příspěvková organizace Datum konání: 6. 10. 2010 Program: 1. Projednání a schválení Výroční zprávy o činnosti školy 2009/2010 2. Projekt MŠMT Peníze školám 3. Nařízení vlády o odvodu 30% z částky na pomůcky školy zpět do státního

Více

Směrnice č. 01/2015. Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení do prvních ročníků školního roku 2015/2016

Směrnice č. 01/2015. Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení do prvních ročníků školního roku 2015/2016 Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz Směrnice č. 01/2015 Vyhlášení 1.

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Název: Reg.číslo: Výše finanční podpory: Reálné prostřední ve výuce pomocí fiktivní firmy CZ.1.07/1.1.10/01.0099 1.738.563,12 Kč Době realizace:

Více

Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice. Plán rozvoje školy 2014-2016

Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice. Plán rozvoje školy 2014-2016 Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice Plán rozvoje školy 2014-2016 Ledenice 1. 1. 2014 1. Popis školy Základní škola, základní umělecká škola

Více

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU 1. Oblast použití Řád upravující postup do dalšího ročníku ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU na Německé škole v Praze 1.1. Ve školském systému s třináctiletým studijním cyklem zahrnuje nižší stupeň

Více

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro rozvoj cestovního ruchu Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 30. 5. 2012

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro rozvoj cestovního ruchu Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 30. 5. 2012 Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro rozvoj cestovního ruchu Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 30. 5. 2012 Přítomni: Ing. Vladimír Mikulec - předseda PhDr. Eva Baslerová PhDr. Petr Hanuška Karol Chwistek

Více

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU 5. schůze Rady města Holýšova ve volebním období 2014-2018 konané dne 14. ledna 2015 Rada města Holýšova: 1/2015 schvaluje následující pořad schůze: 1. Zahájení schůze 2. Schválení

Více

Závěrečná zpráva (věcný popis činnosti v roce 2012)

Závěrečná zpráva (věcný popis činnosti v roce 2012) Závěrečná zpráva (věcný popis činnosti v roce 2012) Ve dnech 12. 15. 1. 2012 se MAS Střední Povltaví prezentovala na společném stánku se Svazkem obcí Milevska na brněnském veletrhu cestovního ruchu Regiontour

Více

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady )

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady ) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro

Více

projekty environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO)

projekty environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) www.ornita.cz Typ organizace: Náplň činnosti: Cílová skupina: Financování: občanské sdružení projekty environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) děti a mládež, pedagogičtí pracovníci pražských

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Příloha č. I PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE DOTAČNÍHO PROGRAMU Program podpory projektů protidrogové prevence v Plzeňském kraji 2016 I. Úvodní ustanovení Plzeňský kraj vyhlašuje na základě usnesení Rady

Více

MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín

MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín vyhlašuje usnesením Zastupitelstva MČ Praha Zličín ze dne 16.12.2015 PROGRAM PODPORY VYUŽITÍ VOLNÉHO ČASU DĚTÍ A MLÁDEŽE MČ PRAHA - ZLIČÍN Vyhlášené

Více

Zápis. z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, Mgr. Janík, MUDr. Forstová, p. Fořt, p. Brom - tajemník města, JUDr. Marková

Více

Čj.:015 36/99-1505 Oblastní pracoviště č.1 Praha 1 Jeruzalémská 12 Signatura: ba5as107 Obvodní pracoviště Praha 6 Arabská 683 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Čj.:015 36/99-1505 Oblastní pracoviště č.1 Praha 1 Jeruzalémská 12 Signatura: ba5as107 Obvodní pracoviště Praha 6 Arabská 683 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.:015 36/99-1505 Oblastní pracoviště č.1 Praha 1 Jeruzalémská 12 Signatura: ba5as107 Obvodní pracoviště Praha 6 Arabská 683 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Mateřská škola

Více

Pro Bohemia Ostrava 2016

Pro Bohemia Ostrava 2016 Pro Bohemia Ostrava 2016 14. ročník mezinárodní interpretační soutěže v oborech hra na dechové nástroje (dřevěné, žesťové a zobcová flétna), hra na klavír a zpěv. Podmínky soutěže a soutěžní řád: Soutěž

Více

1. Česko-polská Hřebenovka záměr vlajkového projektu PhDr. Maierová

1. Česko-polská Hřebenovka záměr vlajkového projektu PhDr. Maierová ZÁPIS ze společného zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje a Kulturní komise rady Libereckého kraje konaného v úterý 17. 6. 2014 od 14 hod. v Kamenářském

Více

Výroční zpráva 2015. Spolek Valštejn

Výroční zpráva 2015. Spolek Valštejn Výroční zpráva 2015 Spolek Valštejn Obsah Úvodní slovo... 3 Základní údaje o Spolku Valštejn... 4 Činnosti spolku v roce 2015... 5 Plány do roku 2016... 8 Úvodní slovo Vážení přátelé valštejnských údolí,

Více

Moravskoslezský kraj, 28. října 117,702 18 Ostrava. Výzva k předkládání grantových projektů

Moravskoslezský kraj, 28. října 117,702 18 Ostrava. Výzva k předkládání grantových projektů ; Moravskoslezský kraj, 28. října 117,702 18 Ostrava Výzva k předkládání grantových projektů MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Operačního programu Rozvoj

Více

Směrnice kvestorky AMU č. 1/2004

Směrnice kvestorky AMU č. 1/2004 V Praze dne 27.11.2004 Sekr. 39 922/2004 Směrnice kvestorky AMU č. 1/2004 Systém zpracování účetnictví S platností od 1.11.2004 vydávám tuto směrnici. Účelem této směrnice je stanovení zásad vedení účetnictví

Více

Stavební úpravy bytového domu Sokolovská 2372 v Táboře

Stavební úpravy bytového domu Sokolovská 2372 v Táboře V Táboře dne 7. 2. 2011 Výzva k předložení nabídek v rámci výběrového řízení Vážení, dovolujeme si Vás vyzvat k podání nabídky na zakázku: Stavební úpravy bytového domu Sokolovská 2372 v Táboře v rámci

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká republika Česká školní inspekce. Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká republika Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Vyšší odborná škola a Střední odborná škola elektrotechnická, Plzeň, Koterovská 85 Koterovská 85, 326 00

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: 145 395/98-012002 Inspektorát č. 14 - Ostrava INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: 145 395/98-012002 Inspektorát č. 14 - Ostrava INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 145 395/98-012002 Inspektorát č. 14 - Ostrava Signatura: bn3ks201 Okresní pracoviště Karviná INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Základní umělecká škola

Více

Průběžné vyhodnocení projektu R1/P3 k 20-05-2011

Průběžné vyhodnocení projektu R1/P3 k 20-05-2011 Průběžné vyhodnocení projektu R1/P3 k 20-05-2011 Obsah: stručné představení projektu přehled realizovaných aktivit v R1/P1 dle činností ve schváleném projektu přehled realizovaných aktivit v R1/P2 dle

Více

2. CÍL A SOUVISLOSTI VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1. NÁZEV

2. CÍL A SOUVISLOSTI VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1. NÁZEV Příloha I Podmínky zadávacího řízení ze dne 2. března 2009 SPECIFIKACE Produkce "open air" festivalu k oslavě Dne Evropy (9. května), který bude informovat o záležitostech EU, propagovat 5.výročí rozšíření

Více

Společnost přátel gymnázia Český Brod. Výroční zpráva za školní rok 2012-2013

Společnost přátel gymnázia Český Brod. Výroční zpráva za školní rok 2012-2013 Společnost přátel gymnázia Český Brod Výroční zpráva za školní rok 2012-2013 - 2 - Úvod Předkládáme Vám souhrn základních informací o Společnosti přátel gymnázia v Českém Brodě, o její činnosti, složení

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výroční zpráva o plnění úkolů Jihočeskou hospodářskou komorou za rok 2015. NÁVRH

Více

Výzva dotačního programu

Výzva dotačního programu Město Jindřichův Hradec Výzva dotačního programu zveřejňuje výzvu dotačního programu na podporu sportu v roce 2015 Zdůvodnění dotačního programu Dotační program je zaměřen na podporu: činnosti stávajících

Více

Základní škola a základní umělecká škola

Základní škola a základní umělecká škola Základní škola a základní umělecká škola Bezdrevská ul. č. 3 České Budějovice PSČ 370 11 ŠKOLNÍ ŘÁD část pro ZUŠ Smyslem školního řádu je vytvoření příznivých podmínek pro vyučování a pro plné využití

Více

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova 2009 Výroční zpráva Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova pro seniory. Byl to pro nás velký okamžik, po několika

Více

RODINNÉ CENTRUM BLANSKO. Výroční zpráva 2009

RODINNÉ CENTRUM BLANSKO. Výroční zpráva 2009 RODINNÉ CENTRUM BLANSKO Výroční zpráva 2009 Výroční zpráva 2009 2/24 Základní informace Motto naší činnosti: Domov je místo, kam můžeš přijít a nikdo se tě neptá, proč jsi přišel. Aby člověk našel ve své

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2010 v nadačním programu Pro Evropu

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2010 v nadačním programu Pro Evropu Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2010 v nadačním programu Pro Evropu Cílem programu je zkvalitnit a urychlit přípravu projektů neziskového charakteru podporovaných především ze strukturálních fondů EU

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2460/10-S. Želivského 805, 280 02 Kolín IV

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2460/10-S. Želivského 805, 280 02 Kolín IV Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIS-2460/10-S Název kontrolované osoby: Mateřská škola Klubíčko s. r. o Sídlo: Želivského 805, 280 02 Kolín IV IČ: 26 131 021 Identifikátor:

Více

T A L E N T 2 0 0 9 zlínská cena studentského designu

T A L E N T 2 0 0 9 zlínská cena studentského designu Nadační fond JUDr. Martina Růžičky vypisuje veřejnou neanonymní soutěž v odborné spolupráci s FMK UTB Zlín T A L E N T 2 0 0 9 zlínská cena studentského designu PROPOZICE SOUTĚZE Preambule Město Zlín představovalo

Více

1. 2. 2.1. 3. 4. 5. 2009...8 5.1. 5.2. 5.3. 5.4. 6. 7. - 2009...14 8. 9. O

1. 2. 2.1. 3. 4. 5. 2009...8 5.1. 5.2. 5.3. 5.4. 6. 7. - 2009...14 8. 9. O Výroční zpráva za rok 2009 Občanská poradna Plzeň, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Občanská poradna Plzeň, o.s...3 2.1. Pracovníci občanských poraden...3 3. Poslání a principy...4 4. Historie...6 5.

Více

Z Á P I S. z veřejného projednání návrhu koncepce

Z Á P I S. z veřejného projednání návrhu koncepce Z Á P I S z veřejného projednání návrhu koncepce Plán odpadového hospodářství Jihočeského kraje pro období 2016-2025, včetně jeho vyhodnocení vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví 1. Místo a čas

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011 Zpracovala: gr.lenka Blahová, ředitelka školy. podpis V Laškově 15.8.2011 A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Údaje o zařízení Název školy: Základní škola

Více

FAKULTA PEDAGOGICKÁ (FPE)

FAKULTA PEDAGOGICKÁ (FPE) FAKULTA PEDAGOGICKÁ (FPE) Sedláčkova 38, 306 14 Plzeň tel.: 377636010 až 15, fax: 377636002, 377636022 e-mail: vosahlik@fpe.zcu.cz nebo mkrakor@fpe.zcu.cz WWW stránky: http://www.fpe.zcu.cz Den otevřených

Více

Rada Asociace krajů České republiky. 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44

Rada Asociace krajů České republiky. 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44 Rada Asociace krajů České republiky 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44 Projekt Kraje pro bezpečný internet Obsah: 1. Návrh usnesení 2. Popis

Více

SČR 11. Název materiálu: Závěrečná zpráva projektu Greenway

SČR 11. Název materiálu: Závěrečná zpráva projektu Greenway Podklady na zasedání ZM dne: 25.09.2014 SČR 11. Název materiálu: Závěrečná zpráva projektu Greenway Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval: Ing. Tomáš Hocke Zúčastní se projednávání v ZM: Ing. Jiří Lukeš

Více

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Článek I. Účel 1) Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí (dále jen Program) je určen k poskytování dotací z rozpočtu

Více

Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové

Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové Číslo jednací: 113/2007 Předkladatel : Základní škola a mateřská škola, Černožice, okres Hradec Králové

Více

USNESENÍ rady města Slatiňany ze schůze č. 77/2013 konané dne 7.října 2013

USNESENÍ rady města Slatiňany ze schůze č. 77/2013 konané dne 7.října 2013 USNESENÍ rady města Slatiňany ze schůze č. 77/2013 konané dne 7.října 2013 1148/77/2013/RMS schválila rozšířený návrh programu 77. schůze rady města Slatiňany 1149/77/2013/RMS 1) schválila uzavření Dodatku

Více

ROČNÍ PLÁN Školní rok 2015/2016. Mateřská škola Olomouc, Helsinská 11, příspěvková organizace.

ROČNÍ PLÁN Školní rok 2015/2016. Mateřská škola Olomouc, Helsinská 11, příspěvková organizace. ROČNÍ PLÁN Školní rok 2015/2016 Mateřská škola Olomouc, Helsinská 11, příspěvková organizace. Organizace školního roku 2015/2016 Organizace školního roku 2015/2016 v základních školách, středních školách,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2012 o.s. Kyklop CZ V Hlinkách 13 779 00 Olomouc IČ: 26663929 Tel.: 776 191 906, 776 153 334, 739 421 099 e-mail: kyklop@kyklop.net www.kyklop.net VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2012 Obsah: 1. Náplň a cíle o.s. Kyklop

Více

V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015

V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015 Základní škola a Mateřská škola Č í ž o v á, okres Písek 1. Základní údaje o škole 1.1 škola V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Čížová, okres

Více

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2015 konaného dne 24. 4. 2015

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2015 konaného dne 24. 4. 2015 Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2015 konaného dne 24. 4. 2015 Přítomni: 1. Karel Pačiska (předseda) 5. Pavel Nevrkla (místopředseda) 2. Radim Švejda

Více

Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2013

Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2013 Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2013 1. Oblast krizového řízení a krizového plánování Řešení mimořádných událostí a krizových situací v kraji spolupráce při zajišťování materiálních

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: 052 388/98-5064 Inspektorát č. 5 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: 052 388/98-5064 Inspektorát č. 5 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 052 388/98-5064 Inspektorát č. 5 Signatura: ae2cs101 Okresní pracoviště: Karlovy Vary INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Základní škola IZO: 102 516

Více

AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE,

AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE, AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE, Divadelní studio DISK v y h l a š u j e podle zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákoník Veřejnou soutěž o nejvhodnější nabídku na provozování kavárny divadla DISK Toto poptávkové

Více

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. května 2015 č. 348 Pravidla pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu I.

Více

rové poradenství Text k modulu Kariérov Autor: PhDr. Zdena Michalová,, Ph.D

rové poradenství Text k modulu Kariérov Autor: PhDr. Zdena Michalová,, Ph.D Kariérov rové poradenství Text k modulu Kariérov rové poradenství Autor: PhDr. Zdena Michalová,, Ph.D CO JE TO KARIÉROV ROVÉ PORADENSTVÍ? Kariérové poradenství (dále KP) je systém velmi různorodě zaměřených

Více

Výroční zpráva. za rok 2009

Výroční zpráva. za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 leden 2010 Obsah: Členská základna 3 Činnost výboru 3 Uskutečněné akce 4 Zájezd do knihoven Příbramska 4 Zájezd na happening do Vsetína 4 Klubka dětských knihoven 5 Další činnosti

Více

K jednotlivým bodům shora uvedeného programu:

K jednotlivým bodům shora uvedeného programu: Z á p i s z valné hromady Západočeského badmintonového svazu, z.s. konané 6. června 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------------- Přítomni: zástupci

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2524/13-S. Mateřská škola Libiš

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2524/13-S. Mateřská škola Libiš INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-2524/13-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Mateřská škola Libiš Školní 192, 277 11 Neratovice mslibis@mslibis.cz IČO 70999473 Identifikátor

Více

Zápis z řádného jednání zastupitelstva obce ze dne 30. ledna 2002

Zápis z řádného jednání zastupitelstva obce ze dne 30. ledna 2002 Zápis z řádného jednání zastupitelstva obce ze dne 30. ledna 2002 Přítomni: Křivka, Melounová, Mencl, Čápová, Zeman, Škoda, Burianec Neomluven: Racek Omluven: Stradiot Ověřovatelé zápisu: Burianec, Melounová

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011-2012. Zpracoval: Ladislav Gazdag, ředitel školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011-2012. Zpracoval: Ladislav Gazdag, ředitel školy VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011-2012 Zpracoval: Ladislav Gazdag, ředitel školy Němčice nad Hanou dne: 12. září 2012 Výroční zpráva Základní umělecké školy Němčice nad Hanou za školní rok 2011-2012 1. Charakteristika

Více

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU 9. schůze Rady města Holýšova ve volebním období 2014-2018 konané dne 2. března 2015 Rada města Holýšova: 87/2015 schvaluje následující pořad schůze: 1. Zahájení schůze 2. Schválení

Více

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 HLAVNÍ PARTNER PRO VĚCNÉ DARY Stránka 1 z 12 Identita Celé Česko čte dětem POSLÁNÍ Posláním obecně prospěšné

Více

Zápis ze 4. jednání rady města Turnov ze dne 26.2.2015

Zápis ze 4. jednání rady města Turnov ze dne 26.2.2015 Zápis ze 4. jednání rady města Turnov ze dne 26.2.2015 Pozn. Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/200 Sb., o ochraně

Více

Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015

Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015 Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015 Přítomni: Mgr. Martykánová, PhDr. Brázda, Mgr. Čoupek, PhD., Bc. Dostálek, p. Víchová, Mgr. Pavlicová, p. Prachman, p. Střelcová Omluven:

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

Denní stacionář. Veřejné informace o službě

Denní stacionář. Veřejné informace o službě Denní stacionář Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Mgr. Věra Kosinová Adresa sídla poskytovatele: Mgr. Věra Kosinová, Prodloužená 226, Pardubice -

Více