HODNOCENÍ KVALITY PROCESŮ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. v Ústeckém kraji

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HODNOCENÍ KVALITY PROCESŮ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. v Ústeckém kraji"

Transkript

1 HODNOCENÍ KVALITY PROCESŮ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB v Ústeckém kraji SOUHRNNÁ HODNOTÍCÍ ZPRÁVA červenec 2012 Objednatel: Ústecký kraj Zpracovatel:

2 Obsah ČÁST A SOUHRNNÉ HODNOCENÍ KVALITY PROCESŮ... 3 A.1 Shrnutí podkladů a vstupních informací... 4 A.2 Přehled a základní parametry SPRSS a komunitních plánů... 5 A.3 Podrobné vícekriteriální posouzení dokumentů... 7 A.4 Shrnutí zjištěných informací... 9 A.4.1 Úvod a metodické poznámky... 9 A.4.2 Komentář k výsledkům hodnocení... 9 A.5 Zobecnění dalších zjištěných skutečností A.5.1 Územní pokrytí A.5.2 Koordinace krajského a místních procesů A.5.3 Role samospráv ČÁST B HODNOCENÍ PRO JEDNOTLIVÁ ÚZEMÍ B.1 Bílina B.2 Česká Kamenice B.3 Děčín B.4 Chomutov B.5 Jirkov B.6 Kadaň B.7 Litoměřice B.8 Litvínov B.9 Louny B.10 Lovosice B.11 Most B.12 Roudnice nad Labem B.13 Šluknovsko B.14. Ústí nad Labem B.15 Vejprty B.16 Žatec B.17 Ústecký kraj - SPRSS Strana 2 (celkem 15)

3 ČÁST A SOUHRNNÉ HODNOCENÍ KVALITY PROCESŮ Tato hodnotící zpráva vznikla jako výstup prací při realizaci zakázky Hodnocení kvality procesů plánování rozvoje sociálních služeb v rámci projektu Podpora plánování a transformace sociálních služeb v Ústeckém kraji, registrační číslo CZ.1.04/3.1.00/ Projekt je financován z dotace poskytnuté v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Evropského sociálního fondu. Zpracovatel tohoto dokumentu byl vybrán na základě výběrového řízení v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., O veřejných zakázkách v platném znění. Cílem zpracování tohoto dokumentu je v souladu se podmínkami smlouvy poskytnout odborný pohled na stav procesu komunitního plánování rozvoje sociálních služeb na území Ústeckého kraje, na kvalitu dokumentů zpracovaných v rámci tohoto procesu a provést vyhodnocení. Toto vyhodnocení je provedeno ve shodě s Kritérii kvality plánování sociálních služeb podle metodiky MPSV. Práce na zakázce probíhaly ve dvou fázích tak, aby bylo dosaženo požadovaných výstupů. Jedním z výstupů je tato zpráva, druhým pak prezentace zprávy a doprovodných výstupů na společném setkání pracovníků obcí na Krajském úřadu Ústeckého kraje. Jako součást plnění byly realizovány zejména následující činnosti: Proběhlo převzetí podkladů od zadavatele část v elektronické podobě, část v tištěné verzi, jednalo se zejména o: o aktuální verze komunitních plánů, o aktuální verze Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Ústeckého kraje, o dokumentaci k procesu plánování rozvoje sociálních služeb (základní, dostupné informace včetně případných výstupů dříve provedených hodnocení), o přehled zásadních kontaktů na kompetentní osoby (na obcích i na krajském úřadu), o další případné podklady, zdroje dat a informací potřebných pro zpracování Hodnocení (jednací řády, statuty pracovních a řídicích struktur apod.). Byl upřesněn postup plnění zakázky na osobním jednání zástupců zadavatele a vybraného zpracovatele. Zpracovatel prostudoval a vyhodnotil všechny dostupné zdroje, dokumenty a podklady, zpracoval dílčí průběžné výsledky a upřesnil otázky pro následné kroky plnění zakázky. Proběhl kontakt s klíčovými osobami procesu plánování v úrovni kraje a v zadaných městech a regionech (celkem 16 míst + krajský úřad). Dále byly doplněny další chybějící informace, které se nepodařilo zjistit v průběhu předchozích kroků, a všechny získané informace byly zapracovány do pracovní verze této Hodnotící zprávy. Proběhlo pracovní projednání dílčích výstupů se zástupci kraje i dotčených území. Na základě doporučení vzešlých z projednání a získaných od zástupců jednotlivých území proběhla finalizace Hodnotící zprávy. Základní metodikou pro hodnocení stavu procesů bylo posouzení podle Kritérií kvality plánování sociálních služeb (metodika MPSV) v 8 základních klíčových oblastech: Legitimita, Popis aktuální situace, Kvalifikace a kompetentnost, Strana 3 (celkem 15)

4 Řízení procesu plánování, Zapojování aktérů, Kvalita plánů rozvoje sociálních služeb, Informovanost o procesu, Monitoring procesu a zvyšování kvality procesu. V této struktuře jsou zpracována hodnocení pro jednotlivá hodnocená území (tzn. 16 komunitních plánů + krajský SPRSS). Hodnocení vycházelo ze zkušeností členů hodnotitelského týmu se zpracováním a hodnocením procesů a plánů rozvoje sociálních služeb v krajské i místní úrovni. Do hodnocení byly promítnuty také dlouholeté zkušenosti z praxe ve veřejné správě, zejména v oblasti regionálního rozvoje, strategického plánování a realizace municipálních projektů. Výstupní dokument byl zpracován tak, aby byl co nejlépe využitelný z pohledu kraje i jednotlivých území. Proto byla zvolena forma souhrnné hodnotící zprávy, doplněné o samostatné přílohy, obsahující hodnocení procesů pro jednotlivá území a krajský SPRSS. A.1 SHRNUTÍ PODKLADŮ A VSTUPNÍCH INFORMACÍ Celkem bylo hodnoceno 16 území (měst nebo regionů, ve kterých je aktivní proces komunitního plánování) a dále výstupy procesu střednědobého plánování na úrovni Ústeckého kraje. K dispozici bylo celkem 15 komunitních plánů a Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Ústeckého kraje. Posuzováno bylo také území Šluknovska, kde je KP ve zpracování a proto nemohl být předmětem hodnocení ý dokument. Celkový přehled území a aktuálních dokumentů je uveden v tabulce v kap. A.2. Celkem 11 dokumentů bylo poskytnuto v tištěné verzi, 13 komunitních plánů bylo získáno v elektronické verzi (některé KP v obou formách), zbývající KP a celá řada dalších materiálů byla čerpána z www stránek dotčených měst a obcí. Z několika území (celkem 8) byly zpracovateli poskytnuty další doplňující podklady. Jednalo se zejména o jednací řády, statuty, metodické postupy, apod. V průběhu prací proběhly kontakty s místními zástupci ze všech 16 území i z ÚK. Stav zpracování komunitních plánů byl tedy posuzován na základě shrnutí všech dostupných informací, získaných z území Ústeckého kraje. Zvolený způsob posouzení dokumentů zahrnoval několik úrovní, jejichž výstupy jsou stručně shrnuty v následujících bodech: základní parametry, podrobné vícekriteriální posouzení (tabulka) s identifikací konkrétních nedostatků a problematických míst pro návrh doporučení, zobecnění a shrnutí zjištěných informací. Strana 4 (celkem 15)

5 A.2 PŘEHLED A ZÁKLADNÍ PARAMETRY SPRSS A KOMUNITNÍCH PLÁNŮ Základní parametry posuzovaných komunitních plánů jsou shrnuty v následující tabulce: stav návrhové klíčové KP rozpracovano způsob zpracování období termíny sti Bílina Česká Kamenice Děčín Chomutov Jirkov Kadaň (Region Kadaň- Klášterec) Litoměřice Litvínov Louny Lovosice Most Roudnice (ORP) Šluknovsko Ústí nad Labem Vejprty Žatec SPRSS Ústecký kraj KP SPRM a SP začleňování KP KP KP KP původní KP do KP proces nepokračuje od / / / / /2011 ve zpracování nový KP vlastní (spolupráce ZU Plzeň a CKP Ústí n.l.) vlastní vlastní (spolupráce CKP Ústí n.l. a EDUKOL Olomouc) vlastní vlastní (spolupráce GI projekt) o.s. RADKA (spolupráce CKP Ústí, Aspectio Praha, SOCIOTRENDY Olomouc) 2010 vlastní / vlastní (spolupráce CKP Ústí n.l.) vlastní (spolupráce CKP Ústí n.l.) vlastní (spolupráce CKP Ústí n.l.) 2010 vlastní 12/2009 do 12/ / / / /2012 ve zpracování nový KP ve zpracování nový KP příprava revize KP (do 12/2012) vlastní vlastní (spolupráce CKP Ústí n.l.) vlastní (spolupráce S2Splus, Litvínov) vlastní (spolupráce CKP Ústí n.l.) vlastní poznámka původní KP nebyl aktualizován první KP první KP KP Kadaň KP aktualizace SPRSS Strana 5 (celkem 15)

6 Komentář a vysvětlivky k předchozí tabulce: Způsob zpracování vlastní = KP je zpracován vlastními silami, tj. zapojením pracovních skupin, pracovníků městských a obecních úřadů, zpravidla pod vedením určeného a vyškoleného koordinátora nebo metodika KP. Další tabulka zobrazuje návrhové období (časové horizonty) plánů rozvoje sociálních služeb: Návrhové období plánů město / území Bílina 2 Česká Kamenice 3 Děčín 4 Chomutov 5 Jirkov 6 Kadaň 7 Litoměřice 8 Litvínov 9 Louny 10 Lovosice 11 Most 12 Roudnice 13 Šluknovsko 14 Ústí nad Labem 15 Vejprty 16 Žatec 17 KRAJ Legenda: starší plány platné rozpracované Strana 6 (celkem 15)

7 A.3 PODROBNÉ VÍCEKRITERIÁLNÍ POSOUZENÍ DOKUMENTŮ Celkem bylo posuzováno 8 klíčových oblastí a 26 kritérií. Jednotlivá kritéria byla v souladu s metodikou hodnocena tříbodovou škálou, konkrétně byly přiřazovány hodnoty: A kriterium je naplněno Č kriterium je naplněno částečně N kriterium není naplněno K hodnocení byly využity všechny dostupné podklady a další potřebné informace byly doplňovány rozhovory s kompetentními osobami, aktivně zapojenými do procesu plánování (většinou s koordinátory KP v území, manažery skupin, zástupci místních samospráv, apod.). Postup hodnocení, kontakty a organizační záležitosti byly průběžně předmětem konzultací se zástupci objednatele (odbor sociálních věcí a zdravotnictví). Zpracovatelé si byli od počátku prací vědomi několika rizik, která mohla mít vliv na proces hodnocení a která se mohla promítnout také do jeho výstupů. Riziko možného subjektivního hodnocení (vyvážený na druhé straně nezávislostí hodnotitelů vůči řešenému území). Riziko nekompletnosti podkladů - i přes velkou snahu hodnotitelů se nemuselo ve všech případech podařit získat všechny relevantní materiály a informace, proto i výsledné hodnocení může být tímto ovlivněné. Riziko času - svoji roli mohl sehrát i poměrně krátký čas pro realizaci hodnocení. V průběhu hodnotícího procesu i při zpracování závěrečné zprávy byla ze strany zpracovatele věnována velká pozornost eliminaci uvedených rizik, přesto se mohla na výsledku práce projevit, ale nikoliv zásadním způsobem ovlivnit využitelnost dokumentu. Tu spatřujeme zejména v možnosti porovnat výstupy tohoto nezávislého hodnocení s vlastní sebereflexí odpovědných osob a skupin v území. Zhodnocení nejdůležitějších pozitiv procesu i upozornění na nevyužité možnosti či nedostatky by měly být použity jako inspirace pro další činnost v jednotlivých městech i v rámci celého kraje. Výsledky hodnocení byly shrnuty do následující tabulky, která umožňuje provést srovnání, a to jak z pohledu územního, tak i z pohledu hodnocení klíčových oblastí a jednotlivých kritérií. Poznámka: Vzájemné porovnávání jednotlivých území není hlavním cílem této práce, je totiž také ovlivněno celou řadou faktorů například charakterem území (město x větší region), různým stářím dokumentů, odlišným metodickým přístupem, rozdílnou rolí samosprávy a dalších aktérů, atd. Strana 7 (celkem 15)

8 Bílina Česká Kamenice Děčín Chomutov Jirkov Kadaň Litoměřice Litvínov Louny Lovosice Most Roudnice nad Labem Šluknovsko Ústí nad Labem Vejprty Žatec kraj Hodnocení kvality procesů plánování rozvoje sociálních služeb - Ústecký kraj Souhrn hodnocení kriterií klíčová oblast kriterium 1.1. A N A A A A A A A A A N Č A Č A A 1. Legitimita 1.2. N N A Č Č A N N N A A N Č A A Č A 1.3. Č A A A A A A A A A A A N A A A A 2.1. Č Č A Č Č A Č Č A Č Č Č A A Č Č A 2. Popis aktuální situace 2.2. Č Č A Č Č A Č N N Č A Č A A Č Č Č 2.3. N Č A Č Č A N N N N Č N A A Č Č Č 3. Kvalifikace a kompetentnost 3.1. Č Č Č Č Č Č N N Č A Č A Č Č Č Č A 3.2. N A A A Č Č N Č A A Č A Č A Č Č A 4.1. Č Č A A A A Č Č Č A A A A A Č A A 4.2. Č N A A Č A A N A A A A A A N A A 4. Řízení procesu plánování 4.3. A A A A A A A A A A A A Č A Č A A 4.4. A A A A A A A Č A A A A A A A A A 4.5. Č Č A A Č A Č N Č Č A A Č A Č A Č 5.1. Č Č A Č Č Č Č Č A Č A Č Č A N Č A 5. Zapojování 5.2. A A A A A A A A A A A A A A Č A A 5.3. A A A A A A A Č A A A A Č A Č A Č 6.1. Č Č A Č Č A Č Č A Č Č Č Č A Č Č Č 6.2. Č N A Č A A Č Č Č Č A Č Č A Č Č A 6. Plán rozvoje sociálních služeb 6.3. Č Č A Č Č Č N A Č A A Č Č A Č Č Č 6.4. Č N Č N Č Č N A Č N A N Č Č N N A 6.5. A Č A Č A A Č Č Č A Č A Z A Č A Č 7. Informovanost 7.1. N Č Č Č Č Č N N Č Č Č Č Č Č Č Č A 7.2. Č Č A Č A A Č Č A A A A A A Č A Č 8.1. N Č A Č Č Č Č Č Č Č Č N Z A Č Č Č 8. Zvyšování kvality procesu 8.2. Č Č A Č Č Č A Č A A A A Č A Č Č Č 8.3. Č Č A N A A Č A A A N Č Č A Č A Č Legenda: A kriterium je naplněno Č N Z kriterium je naplněno částečně kriterium není naplněno kriterium zatím nelze hodnotit Strana 8 (celkem 15)

9 A.4 SHRNUTÍ ZJIŠTĚNÝCH INFORMACÍ A.4.1 Úvod a metodické poznámky Jak již bylo uvedeno v předchozích kapitolách, základní metodika hodnocení byla zadána objednatelem. Výklad a konkrétní způsob hodnocení podle některých kriterií však může být odlišný, což souvisí jak s obecnější formulací některých kriterií, tak s nutnou mírou subjektivity hodnocení. Část kriterií lze označit jako formální, protože zahrnují hodnocení založené na existenci či neexistenci konkrétního písemného dokumentu. K těmto kriteriím patří například 1.2, 4.1, 4.2, 7.1, 8.1 a některá další. V těchto případech ctili hodnotitelé základní definici kriteria a proto byla tato kriteria hodnocena poměrně často negativně. V hodnocení byl však doplněn komentář ve smyslu dokument není, ale v praxi funguje. V přístupu k hodnocení se zpracovatelé snažili na základě svých zkušeností uplatnit důraz na komplexnost zpracování plánů a jejich úplnost, zejména s ohledem na jejich využití jako argumentační základny pro obhájení navržených cílů a záměrů. Za velmi důležité jsou přitom považovány ekonomické analýzy a parametry, stejně jako prokazatelná potřebnost služeb. Specifickou částí hodnocení je proces střednědobého plánování v úrovni kraje. Na něj se některá kriteria uplatňují poměrně obtížně, nejsou zcela relevantní (například kriteria z klíčové oblasti Zapojování). Je to způsobeno odlišným legislativním zakotvením, zaměřením pouze na sociální služby, jiným rozsahem a charakterem řešeného území, kraj nelze považovat za komunitu a proto je nutné volit jiný přístup k zapojování aktérů atd A.4.2 Komentář k výsledkům hodnocení Z posouzení procesu a dokumentů dle výše popsané metodiky vzešly následující zásadní závěry, které jsou strukturovány jak podle klíčových oblastí a kritérií, tak i podle území. Vyzdvihnuty jsou jak nejúspěšnější hodnocení, tak i slabé oblasti, které si zasluhují pozornost v budoucím období při pokračování procesů plánování v jednotlivých hodnocených územích. Poznámka: Komentáře v této kapitole se týkají pouze hodnocení 16 území, tzn. není zde zahrnuto hodnocení krajského procesu (SPRSS). Výsledky hodnocení podle klíčových oblastí Při interpretaci výsledků hodnocení z pohledu 8 klíčových oblastí je nutné vzít do úvahy jejich různý charakter, přímé porovnávání je proto problematické a nebylo by zcela relevantní. Přesto lze konstatovat několik souhrnných poznatků: jako pozitivum a silné stránky lze hodnotit organizační zajištění procesů, jejich řízení a zapojení zásadních skupin aktérů, ve většině hodnocených území je patrný již delší dobu trvající proces a kontrolovaná kontinuita jeho výstupů, procesy jsou legitimní, jejich výstupy jsou schvalovány orgány samosprávy, Strana 9 (celkem 15)

10 problémy a nedostatky se nejvíce týkají obsahu a metodiky zpracování dokumentů (komunitních plánů), další prostor ke zlepšení je také v oblasti informování (veřejnosti i účastníků procesu). Srovnání klíčových oblastí podle podílu hodnocení typu A (= kriterium je naplněno) Nejvíce hodnocení A pro klíčovou oblast (průměr ze všech hodnocených území): Klíčová oblast č.4 - Řízení procesu plánování 71% hodnocení A Klíčová oblast č.1 - Legitimita 67% hodnocení A Klíčová oblast č.5 - Zapojování 67% hodnocení A Nejméně hodnocení A pro klíčovou oblast (průměr ze všech hodnocených území): Klíčová oblast č.2 - Aktuální popis situace 29% hodnocení A Klíčová oblast č.6 - Plán rozvoje služeb 30% hodnocení A Srovnání klíčových oblastí podle průměru hodnocení (tj. se započítáním všech typů hodnocení, 100% by odpovídalo hodnocení A ve všech územích) Nejvyšší průměr hodnocení pro klíčovou oblast: Klíčová oblast č.4 - Řízení procesu plánování 83% Klíčová oblast č.5 - Zapojování 82% Nejnižší průměr hodnocení pro klíčovou oblast: Klíčová oblast č.2 Popis aktuální situace 56% Klíčová oblast č.6 Plán rozvoje sociálních služeb 59% Strana 10 (celkem 15)

11 Výsledky hodnocení podle kritérií V následující části jsou uvedeny zásadní výsledky posouzení četnosti výskytu hodnocení typu A a N u jednotlivých kriterií. Nadpoloviční většina hodnocení typu A (tj. alespoň 9 území splňuje dané kriterium) celkem 9 kritérií (Kriteria 1.1, 1.3, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 5.2, 5.3, 7.2) Nejvíce hodnocení A Kriteria 4.4 a x (tj. 15 hodnocených území) Nejméně hodnocení A Kriterium 7.1 0x, Kriteria 3.1, 6.4 a 8.1 2x Nejvíce hodnocení N Kriterium 6.4 7x, Kriteria 1.2 a 2.3 6x Nejméně hodnocení N 0x - celkem 11 Kriterií (2.1, 3.2, 4.1, 4.3, 4.4, 5.1, 5.2, 5.3, 6.5, 7.2, 8.2) Nejlépe hodnocená kritéria Srovnání kriterií podle průměru hodnocení (tj. se započítáním všech typů hodnocení, 100% by odpovídalo hodnocení A ve všech územích) Kriterium 4.4 (Při jednání skupin podílejících se na plánování sociálních služeb je upřednostňováno konsenzuální rozhodování) 15xA, 1xČ, 0xN - 97% Kriterium 5.2 (Uživatelé, poskytovatelé i zadavatelé jsou zastoupeni v organizační struktuře a podílejí se na rozhodování) 15xA, 1xČ, 0xN - 97% Kriterium 4.3 (Členové pracovních skupin jsou obeznámeni s postupy práce a s formou výstupů pracovní skupiny, a zda podle toho postupují) 14xA, 2xČ, 0xN - 94% Kriterium 1.3 (Plán rozvoje sociálních služeb je samosprávou) 14xA, 1xČ, 1xN - 91% Kriterium 1.3 (Plán rozvoje sociálních služeb je samosprávou) 13xA, 3xČ, 0xN - 91% Nejhůře hodnocená kritéria Srovnání kriterií podle průměru hodnocení (tj. se započítáním všech typů hodnocení, 100% by odpovídalo hodnocení A ve všech územích) Kriterium 6.4 (V plánu jsou odděleny sociální služby od ostatních služeb) - 2xA, 7xČ, 7xN - 34% Kriterium 7.1 (Existuje písemný postup informování občanů v území, obsahuje uvedené oblasti a je naplňován) 0xA, 13xČ, 3xN 41% Kriterium 2.3 (Analýza zdrojů pro zajištění sociálních služeb je vztažena ke zjištěným potřebám) - 4xA, 6xČ, 6xN 44% Kriterium 8.1 (Existují postupy pro monitorování a vyhodnocování klíčových oblastí v procesu plánování a implementace plánu) 2xA, 11xČ, 2xN, 1xZ 47% Strana 11 (celkem 15)

12 Výsledky hodnocení podle území V následující části jsou uvedeny zásadní výsledky posouzení četnosti výskytu hodnocení typu A a N u jednotlivých území (KP). Nejvíce hodnocení A Děčín a Ústí nad Labem 23x, Kadaň 18x, Lovosice 16x Nejméně hodnocení A - Vejprty 3x, Bílina a Česká Kamenice 6x, Litvínov 7x Nejvíce hodnocení N Litoměřice a Litvínov 7x, Bílina 6x, Roudnice nad Labem 6x Nejméně hodnocení N Děčín, Jirkov, Ústí nad Labem a Kadaň 0x Nejvíce hodnocení Č Vejprty 20x, Česká Kamenice, Jirkov a Šluknovsko 15x Nejméně hodnocení Č Děčín a Ústí nad Labem 3x Strana 12 (celkem 15)

13 A.5 ZOBECNĚNÍ DALŠÍCH ZJIŠTĚNÝCH SKUTEČNOSTÍ A.5.1 Územní pokrytí Z hlediska územního pokrytí kraje (komunitními plány) je patrná neúplnost a nerovnoměrnost. Procesy byly zahájeny ve velkých městech, kde již mají delší tradici (někde více než desetiletou) a ve většině případů kontinuálně pokračují. Komunitní plány většinou řeší pouze vlastní město, i když územní působnost služeb zahrnuje zpravidla širší spádové území. V organizačních strukturách jsou ale málokde zapojeni zástupci okolních obcí, ve kterých není tím pádem zjištěna ani legitimita procesu. Z větších měst nejsou z území Ústeckého kraje do procesu KP zapojeny pouze Teplice. Menší města se přidávala později, proces a jeho zajištění tam jsou mnohdy jednodušší a obtížněji doložitelné. To ale nemusí znamenat, že je proces nefunkční a jeho výstupy nepoužitelné (v některých případech je tomu právě naopak). Pouze ve dvou územích je proces jednoznačně deklarován a uskutečňován jako regionální (Šluknovsko, Roudnicko). Zcela nepokrytá jsou území Podbořanska a Teplicka. A.5.2 Koordinace krajského a místních procesů Ve srovnání s některými jinými kraji v ČR lze konstatovat rozdíly v přístupu ke koordinaci krajského procesu střednědobého plánování a místních procesů komunitního plánování. V Ústeckém kraji je věnována pozornost vzájemné informovanosti, kontaktům a setkáváním osob odpovědných za zajištění procesu, vzdělávání všech aktérů, atd. Přímá podpora procesů v území (aktivní účast kraje, finanční pomoc při zpracování dokumentů, apod.) není ze strany kraje nabízena. Toto konstatování má souvislost se stavem pokrytí území (kap. A.5.1). V úrovni kraje je základní koordinace obou typů procesů zajišťována odborem sociálních věcí krajského úřadu Ústeckého kraje, hlavním článkem je pověřená pracovnice - koordinátorka plánování. Propojení je v praxi zajištěno zejména zapojením konkrétních osob do obou procesů, organizační struktury přímo propojené nejsou. Pro další období se připravuje změna organizační struktury pro přípravu nového SPRSS. Její součástí budou nově zřízené pracovní skupiny pro území všech (bývalých) okresů. A.5.3 Role samospráv V zapojení místních samospráv do procesu jsou v jednotlivých územích Ústeckého kraje značné rozdíly. Role zastupitelstva jako schvalujícího orgánu je naplněna ve všech územích, kde je proces aktivní. Různá je ale aktivita zapojení zástupců samosprávy v průběhu procesu, a to jak při tvorbě KP, tak i při jeho realizaci. V některých městech jsou velmi aktivně zapojeny další orgány Strana 13 (celkem 15)

14 samosprávy (komise nebo výbory), někde jsou tahouny procesu přímo zástupci vedení města (starosta, místostarosta). V těchto městech lze sledovat velmi pozitivní vliv této aktivní role, projevující se kontinuitou procesu, pravidelným sledováním plnění, vazbou na rozhodování města rozpočet, vazba na další koncepční rozhodnutí, apod. Prokazuje se, že politická podpora je jedním z klíčových faktorů úspěšnosti KP. Na pomyslné opačné straně hodnocení jsou naopak města, ve kterých je samospráva zapojena právě jen v momentu schvalování plánu. Tam mívá proces většinou problémy s podporou, s uplatňováním přijatých cílů a opatření, může vést k formálnosti procesu a ztrátě angažovanosti zapojených aktérů. Doporučení pro zvýšení kvality procesů - k zohlednění při dalším pokračování procesů - jsou uvedena vždy jako závěrečná kapitola v jednotlivých přílohách část B. celého výstupního materiálu. ZPRACOVATELÉ DĚKUJÍ VŠEM, KTEŘÍ SE AKTIVNĚ PODÍLELI NA ZPRACOVÁNÍ TOHOTO DOKUMENTU A VĚŘÍ, ŽE PŘISPĚJE KE ZVÝŠENÍ KVALITY PROCESŮ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI. Strana 14 (celkem 15)

15 ČÁST B HODNOCENÍ PRO JEDNOTLIVÁ ÚZEMÍ Obsahem části B. jsou hodnotící zprávy pro 16 území určených v zakázce + SPRSS ústeckého kraje. Přehled příloh hodnocená území B.1 BÍLINA B.2 ČESKÁ KAMENICE B.3 DĚČÍN B.4 CHOMUTOV B.5 JIRKOV B.6 KADAŇ B.7 LITOMĚŘICE B.8 LITVÍNOV B.9 LOUNY B.10 LOVOSICE B.11 MOST B.12 ROUDNICE NAD LABEM B.13 ŠLUKNOVSKO B.14. ÚSTÍ NAD LABEM B.15 VEJPRTY B.16 ŽATEC B.17 ÚSTECKÝ KRAJ - SPRSS Strana 15 (celkem 15)

Akční plán 2016. Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje 2014-2017

Akční plán 2016. Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje 2014-2017 Akční plán 2016 Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje 2014-2017 Obsah ÚVOD...4 1 Činnosti Libereckého kraje...5 1.1 Oblast plánování...5 1.1.1 Organizační zajištění

Více

PROCES. Zpracování datových podkladů pro Rozbor udržitelného rozvoje při Úplné aktualizaci územně analytických podkladů ORP Kadaň

PROCES. Zpracování datových podkladů pro Rozbor udržitelného rozvoje při Úplné aktualizaci územně analytických podkladů ORP Kadaň PROCES 2012 Zpracování datových podkladů pro Rozbor udržitelného rozvoje při Úplné aktualizaci územně analytických podkladů ORP Kadaň Ing. Lubor Hruška, Ph. D. a kolektiv PROCES Centrum pro rozvoj obcí

Více

2. Sídelní struktura a způsob bydlení

2. Sídelní struktura a způsob bydlení 2. Sídelní struktura a způsob bydlení 2.1. Sídelní struktura Vlivy na utváření sídelní struktury kraje... z pohledu historie, nedávné minulosti Rozmístění stva na určitém území je zákonitě spjato s dlouhodobým

Více

Evaluace projektu Sociálně vyloučené lokality Ústeckého kraje Evaluační zpráva

Evaluace projektu Sociálně vyloučené lokality Ústeckého kraje Evaluační zpráva Evaluace projektu Sociálně vyloučené lokality Ústeckého kraje Evaluační zpráva Příloha Metodiky pro evaluaci dopadů nesoutěžních projektů OP Zaměstnanost 2014 2020 OBSAH MANAŽERSKÉ SHRNUTÍ... 3 1 CÍL A

Více

ORP Bílina Ústecký kraj

ORP Bílina Ústecký kraj Přírodní pozoruhodnosti 1 20 Historické městské soubory 1 30 Zámky 2 30 Hrady, tvrze, zříceniny 1 40 Křesťanské sakrální památky 1 15 Technické památky 1 20 Muzea, galerie 1 25 Turistická informační centra

Více

VÝSLEDKY ČINNOSTI VEŘEJNÝCH KNIHOVEN ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2014. Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem, p. o., 2015

VÝSLEDKY ČINNOSTI VEŘEJNÝCH KNIHOVEN ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2014. Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem, p. o., 2015 VÝSLEDKY ČINNOSTI VEŘEJNÝCH KNIHOVEN ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2014 Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem, p. o., 2015 OBSAH: Úvod 1. Demografické údaje a síť knihoven 2. Knihovní fondy 3. Uživatelé

Více

Dotazníkové šetření Územní identita a občanská společnost v okresech Ústí nad Labem, Děčín, Teplice, Litoměřice

Dotazníkové šetření Územní identita a občanská společnost v okresech Ústí nad Labem, Děčín, Teplice, Litoměřice Závěrečná zpráva Dotazníkové šetření Územní identita a občanská společnost v okresech Ústí nad Labem, Děčín, Teplice, Litoměřice Zadavatel Ústecká komunitní nadace Kontaktní osoba Petr Veselý Zpracovatel

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 14. 12. 2015 45. Věc: Informace o stavu a naplňování opatření v rámci Strategie protidrogové politiky Ústeckého kraje na období 2015 2018 Důvod

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu v Jindřichově Hradci. Diplomová práce. Bc. Natalija Lichnovská

Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu v Jindřichově Hradci. Diplomová práce. Bc. Natalija Lichnovská Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Diplomová práce Bc. Natalija Lichnovská 2008 Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Vyhodnocení

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATLE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATLE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATLE dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění V OTEVŘENÉM ŘÍZENÍ NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU Zadavatel: Název VZ: Česká republika Úřad práce České republiky se

Více

HODNOCENÍ KVALITY PROCESŮ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

HODNOCENÍ KVALITY PROCESŮ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HODNOCENÍ KVALITY PROCESŮ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Šluknovsko Plán rozvoje sociálních služeb Šluknovska 2013-2016 Tato hodnotící zpráva vznikla jako výstup prací při realizaci zakázky kvality

Více

Návrh optimalizace řízení systému ochrany práv dětí a péče o ohrožené děti

Návrh optimalizace řízení systému ochrany práv dětí a péče o ohrožené děti S o c i o F a c t o r s. r. o. D a l i b o r o v a 6 3 1 / 2 2 709 00 O s t r a v a M a r i á n s k é H o r y i n f o @ s o c i o f a c t o r. e u w w w. s o c i o f a c t o r. e u Návrh optimalizace řízení

Více

ÚSTECKÝ KRAJ 2004-2005

ÚSTECKÝ KRAJ 2004-2005 ÚSTECKÝ KRAJ produkce zpracovatelského průmyslu v datech a grafech 2004-2005 I. Struktura průmyslu v regionech ČR II. Rizika vývoje průmyslové produkce v regionech ČR Ministerstvo průmyslu a obchodu (2007)

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění účinném v době zahájení zadávacího řízení V OTEVŘENÉM ŘÍZENÍ NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU Zadavatel: Název VZ: Části VZ č.:

Více

Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období 2015 2016

Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období 2015 2016 Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období 2015 2016 Zpracovali: Mgr. Zuzana Starostová PhDr. Ladislav Spurný Strana 1 (celkem 10) Základním strategickým dokumentem Olomouckého

Více

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Pardubického kraje na období 2012 2015

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Pardubického kraje na období 2012 2015 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Pardubického kraje na období 2012 2015 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Pardubického kraje na období 2012 2015 byl zpracován v rámci individuálního

Více

POŽÁRNÍ POPLACHOVÝ PLÁN ÚSEKŮ SILNIC ÚSTECKÉHO KRAJE

POŽÁRNÍ POPLACHOVÝ PLÁN ÚSEKŮ SILNIC ÚSTECKÉHO KRAJE ÚSEKŮ SILNIC ÚSTECKÉHO KRAJE s platností k 15. 07. 2015 Schválil: plk. Mgr. Martin Laníček vrchní rada náměstek pro IZS a OPŘ HZS Ústeckého kraje 7 (R7) - Praha - Chomutov 7 (R7) - Praha - Chomutov 60000-66000

Více

Zmapování potřeb základních, středních a vysokých škol ve vazbě na nové programovací období Ústecký kraj

Zmapování potřeb základních, středních a vysokých škol ve vazbě na nové programovací období Ústecký kraj Zmapování potřeb základních, středních a vysokých škol ve vazbě na nové programovací období Zmapování potřeb základních, středních a vysokých škol ve vazbě na nové programovací období Ústecký kraj 1 Zmapování

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ZVEŘEJŇUJE. Návrh opatření obecné povahy o vydání Programu zlepšování kvality ovzduší zóna Severozápad - CZ04.

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ZVEŘEJŇUJE. Návrh opatření obecné povahy o vydání Programu zlepšování kvality ovzduší zóna Severozápad - CZ04. V Praze dne 10. července 2015 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Zveřejnění návrhu opatření obecné povahy o vydání Programu zlepšování kvality ovzduší zóna Severozápad - CZ04 a výzva k uplatnění připomínek a námitek Ministerstvo

Více

ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY. Příjmy. Schválený rozpočet 2013

ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY. Příjmy. Schválený rozpočet 2013 ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Druhové zatřídění Nedaňové příjmy Přijaté transfery Název Odvody příspěvkových organizací Transfery MŠMT na přímé náklady příspěvkových organizací zřizovaných krajem

Více

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB V NYMBURCE PRO ROK 2014

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB V NYMBURCE PRO ROK 2014 AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB V NYMBURCE PRO ROK 2014 ZPRACOVAL: Bc. Ivana Bohuslavová koordinátor komunitního plánování sociálních služeb Tel.: 325 501 249, 722 967 429 Email: kpssnymburk@gmail.com

Více

DÍLČÍ KVALIFIKACE STROJÍRENSTVÍ SLOVNÍČEK

DÍLČÍ KVALIFIKACE STROJÍRENSTVÍ SLOVNÍČEK , KTER DÍLČÍ KVALIFIKACE STROJÍRENSTVÍ SLOVNÍČEK ÚVOD 4 DÍLČÍ KVALIFIKACE SLOVNÍČEK 5 A 5 Aktivní politika zaměstnanosti (APZ) 5 Autorizující orgán 5 Autorizovaná osoba 6 D 6 Dílčí kvalifikace 6 H 6 Hodnoticí

Více

Plán spolupráce a komunikace s aktéry a veřejností při přípravě IPRÚ Liberec Jablonec nad Nisou

Plán spolupráce a komunikace s aktéry a veřejností při přípravě IPRÚ Liberec Jablonec nad Nisou Plán spolupráce a komunikace s aktéry a veřejností při přípravě IPRÚ Liberec Jablonec nad Nisou duben 2014 Objednatel: Zpracovatel: Statutární město Liberec Ing. Jiří Lauerman, Iva Votrubcová 1 1. Úvod

Více

Ústecký kraj (údaje k )

Ústecký kraj (údaje k ) Podíl cizinců na obyvatelstvu ČR - k 31. 12. 2005 (Pramen: ČSÚ, ŘS CPP MV ČR) Podíl cizinců v kraji (v %) 1,0-1,5 1,6-2,5 2,6-3,5 3,6-7,6 Rumburk Varnsdorf Děčín Teplice Ústí n. Labem Litvínov Chomutov

Více

Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020

Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020 Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020 IMPLEMENTAČNÍ PLÁN PRO STRATEGICKÝ CÍL 4: Profesionalizace a rozvoj lidských zdrojů ve veřejné správě Verze 5 k 30. 6. 2015

Více

PRINCIPY PRO PŘÍPRAVU NÁRODNÍCH PRIORIT VÝZKUMU, EXPERIMENTÁLNÍHO VÝVOJE A INOVACÍ

PRINCIPY PRO PŘÍPRAVU NÁRODNÍCH PRIORIT VÝZKUMU, EXPERIMENTÁLNÍHO VÝVOJE A INOVACÍ RADA PRO VÝZKUM, VÝVOJ A INOVACE PRINCIPY PRO PŘÍPRAVU NÁRODNÍCH PRIORIT VÝZKUMU, EXPERIMENTÁLNÍHO VÝVOJE A INOVACÍ 1. Úvod Národní politika výzkumu, vývoje a inovací České republiky na léta 2009 až 2015

Více

IMPLEMENTAČNÍ PLÁN PRO STRATEGICKÝ CÍL 2: Revize a optimalizace výkonu veřejné správy v území

IMPLEMENTAČNÍ PLÁN PRO STRATEGICKÝ CÍL 2: Revize a optimalizace výkonu veřejné správy v území Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020 IMPLEMENTAČNÍ PLÁN PRO STRATEGICKÝ CÍL 2: Revize a optimalizace výkonu veřejné správy v území Verze 3 k 15. 12. 2014 Obsah

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 45 V 34 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Litvínov

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Litvínov Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Litvínov Téma: Zaměstnanost a podnikání Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

Příloha č. 2 SPP DÚK: Seznam linek zapojených do DÚK

Příloha č. 2 SPP DÚK: Seznam linek zapojených do DÚK Linky MHD Teplice - plně integrované linky; na těchto linkách jsou vydávány a uznávány jízdní doklady DÚK v papírové podobě i na bázi BČK DÚK a elektronické peněženky na BČK DÚK): 1 Nová Ves - Bílá Cesta

Více

Příručka kvality společnosti CZECHOSLOVAK REAL (CZ), s.r.o.

Příručka kvality společnosti CZECHOSLOVAK REAL (CZ), s.r.o. CZECHOSLOVAK REAL (CZ), s.r.o., Křenova 438/7, 162 00 Praha 6 Veleslavín Označení dokumentu: PK 01/CSR Strana 1 společnosti CZECHOSLOVAK REAL (CZ), s.r.o. Zpracoval: Jitka Neumannová, DiS. Schválil: Ing.

Více

Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území POÚ Stod a Dobřany

Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území POÚ Stod a Dobřany Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Analýza poskytovatelů sociálních

Více

Příloha č. 2 SPP DÚK: Seznam linek zapojených do DÚK

Příloha č. 2 SPP DÚK: Seznam linek zapojených do DÚK Linky MHD Teplice - plně integrované linky; na těchto linkách jsou vydávány a uznávány jízdní doklady DÚK v papírové podobě i na bázi BČK DÚK a elektronické peněženky na BČK DÚK: 1 Nová Ves - Bílá Cesta

Více

Pravidla pro žadatele a příjemce. - specifická část. Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Pravidla pro žadatele a příjemce. - specifická část. Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Pravidla pro žadatele a příjemce - specifická část Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 Výzvy PO3 Individuální projekty systémové VERZE: 3 DATUM PLATNOSTI: VYDAL: Řídící

Více

Metodický pokyn evaluace. komunikačních plánů OP 2007-2010

Metodický pokyn evaluace. komunikačních plánů OP 2007-2010 Metodický pokyn evaluace komunikačních plánů OP 2007-2010 červenec 2010 Zpracoval: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a společnost HOPE-E.S., v.o.s., divize EUservis.cz - 1/35 Metodický pokyn evaluace komunikačních

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Řízená kopie elektronická Verze 5.02 Účinnost od 2.5.2014 Počet stran: 74 Počet příloh: 8 Ověřil: Ing. Vladimír Gelnar Schválil: Mgr. Kateřina Dostálová,

Více

RUKOVĚŤ ÚSPĚŠNÉHO ŽADATELE V RÁMCI VÝZVY 06

RUKOVĚŤ ÚSPĚŠNÉHO ŽADATELE V RÁMCI VÝZVY 06 RUKOVĚŤ ÚSPĚŠNÉHO ŽADATELE V RÁMCI VÝZVY 06 v rámci INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU pro prioritní osu 2 Oblasti intervence 2.1 Zavádění ICT v územní veřejné správě VÝZVA ČÍSLO 06 KOMTINUÁLNÍ ROZVOJ SLUŽEB

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 29

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 29 MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 29 DNE: 16.11.2015 JEDNACÍ ČÍSLO: 437/2015/OS NÁZEV: Spolupráce s Agenturou pro sociální začleňování ANOTACE: Město Žďár nad Sázavou má zájem řešit

Více

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 19. března 2015

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 19. března 2015 Kancelář Zápis ze zasedání dne 19. března 2015 Zasedání se uskutečnilo dne 19. března 2015 od 12:00 do 16:30 hodin v Hrzánském paláci Úřadu vlády ČR (Loretánská 177/9, Praha 1) Přítomni členové: Jiří Dienstbier

Více

Adresa: Kontaktní osoba: Ing. Václav Krumphanzl Nábř. L. Svobody 12/ Telefon: 225131407 110 15 Praha 1 Fax: E-mail: vaclav.krumphanzl@mdcr.

Adresa: Kontaktní osoba: Ing. Václav Krumphanzl Nábř. L. Svobody 12/ Telefon: 225131407 110 15 Praha 1 Fax: E-mail: vaclav.krumphanzl@mdcr. Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky na projekt z programu veřejných zakázek ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích pro potřeby státní správy BETA Předkladatel - garant

Více

Efektivita intervence Agentury pro sociální začleňování

Efektivita intervence Agentury pro sociální začleňování Evaluační zpráva: Efektivita intervence Agentury pro sociální začleňování (Hodnoceno u lokalit, kde byla intervence zahájena v letech 2010 a 2011) Demografické informační centrum, o.s. Praha, září 2012

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce malého rozsahu Vytvoření analytických podkladů pro plánování sociálních služeb v území obcí s rozšířenou působností Hořice, Dvůr Králové nad Labem, Trutnov a Nová

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Kadaň

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Kadaň Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Kadaň Téma: Zaměstnanost a podnikání Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Ústí nad Labem 16 31.12.2004 Zajištění lůžkové a ambulantní péče pro obyvatele správních obvodů ORP

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE STŘEDOČESKÉM KRAJI

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE STŘEDOČESKÉM KRAJI Markéta Kubečková Abstrakt KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE STŘEDOČESKÉM KRAJI Metoda komunitního plánování sociálních služeb (KPSS) se zaměřuje na plánování rozvoje sociálních služeb na místní

Více

Střednědobé plánování. sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi

Střednědobé plánování. sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Střednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, 2016 Střednědobé plánování 3. plán SPRSS v ÚK na období 2016 2018 Akční plán

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí ministra o vydání Dodatku k Metodickému pokynu. Č.j.: 15450/2008-72. Metodický pokyn

Příloha č. 2 k rozhodnutí ministra o vydání Dodatku k Metodickému pokynu. Č.j.: 15450/2008-72. Metodický pokyn Č.j.: 15450/2008-72 Metodický pokyn Ministerstva pro místní rozvoj k hlavním zásadám pro přípravu, hodnocení a schvalování Integrovaného plánu rozvoje města (na základě Usnesení vlády ČR ze dne 13. srpna

Více

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROCESU PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Verze: 01 Zpracovala: Bc. Petra Podzimková, Výkonná manažerka projektu Schválila: Řídící skupina Rozvojového plánování sociálních služeb České

Více

NÁVRH SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA. Lenka Felcmanová a kol.

NÁVRH SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA. Lenka Felcmanová a kol. NÁVRH SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA Lenka Felcmanová a kol. NÁVRH SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA Autorský kolektiv: Mgr. Lenka Felcmanová, Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Ing. Michaela Vodenková

Více

město čerp. stanice měsíc Natural 95 (litry) Natural 95 (tržba)

město čerp. stanice měsíc Natural 95 (litry) Natural 95 (tržba) Fiktivní množství prodaných pohonných hmot. Průměrná cena na 1 000 litrů. Hoffmannová, srpen 2014. Natural 95 = 39.90 Kč za 1 litr město čerp. stanice měsíc Natural 95 (litry) Natural 95 (tržba) Most LUKOIL

Více

Dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů.

Dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů. Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, Odbor realizace programů ESF sociální začleňování vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu

Více

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Ústeckého kraje 2014

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Ústeckého kraje 2014 Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Ústeckého kraje 2014 Celkové pořadí v oblasti podnikatelské prostředí podle 17 kritérií (více detailů v tabulce č. 2, 3 a 4) v oblasti

Více

PROJEKT INTENZIFIKACE ODDĚLENÉHO SBĚRU A ZAJIŠTĚNÍ VYUŽITÍ VYUŽITELNÝCH SLOŽEK KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ VČETNĚ JEJICH OBALOVÉ SLOŽKY V ÚSTECKÉM KRAJI

PROJEKT INTENZIFIKACE ODDĚLENÉHO SBĚRU A ZAJIŠTĚNÍ VYUŽITÍ VYUŽITELNÝCH SLOŽEK KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ VČETNĚ JEJICH OBALOVÉ SLOŽKY V ÚSTECKÉM KRAJI PROJEKT INTENZIFIKACE ODDĚLENÉHO SBĚRU A ZAJIŠTĚNÍ VYUŽITÍ VYUŽITELNÝCH SLOŽEK KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ VČETNĚ JEJICH OBALOVÉ SLOŽKY V ÚSTECKÉM KRAJI TISKOVÁ ZPRÁVA K PROJEKTU ZE DNE 11. 4. 28 Projekt Intenzifikace

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Magistrát města, Svornosti 2, 736 01 Havířov-Město

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Magistrát města, Svornosti 2, 736 01 Havířov-Město STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Magistrát města, Svornosti 2, 736 01 Havířov-Město VÁŠ DOPIS Č.j.: ZE DNE: NAŠE Č.j.: OPS/115618/Kle/10 POČET LISTŮ DOPISU: 5 VYŘIZUJE: Bc. Kleinbauerová TEL: 596 803 344 FAX:

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Obsahem výběrového řízení bude: Školení metodika ICT pro 27 osob v délce 27krát 250 hodin

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Obsahem výběrového řízení bude: Školení metodika ICT pro 27 osob v délce 27krát 250 hodin ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název veřejné zakázky: Metodik ICT Název projektu: Využíváme ICT ve výuce Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.3.00/51.0012 Místo plnění zakázky: Bezpečnostně právní akademie Plzeň, s.r.o.,

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Krnov

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Krnov Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Krnov Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

VÝZVA PRO PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ SOCIÁLNÍ EKONOMIKA. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz

VÝZVA PRO PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ SOCIÁLNÍ EKONOMIKA. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz VÝZVA PRO PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ SOCIÁLNÍ EKONOMIKA PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz 1. Identifikace výzvy Ministerstvo práce a sociálních věcí odbor implementace fondů EU vyhlašuje

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. I. Identifikace vazby projektového záměru na OPZ. Identifikace žadatele a partnerů. Specifikace připravovaného projektu

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. I. Identifikace vazby projektového záměru na OPZ. Identifikace žadatele a partnerů. Specifikace připravovaného projektu PROJEKTOVÝ ZÁMĚR I. Identifikace vazby projektového záměru na OPZ Operační program Prioritní osa Investiční priorita Specifický cíl OP Zaměstnanost 4 Efektivní veřejná správa 4.1 Investice do institucionální

Více

Pravidla pro žadatele a příjemce. specifická část. Operační program. Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020

Pravidla pro žadatele a příjemce. specifická část. Operační program. Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 Pravidla pro žadatele a příjemce specifická část Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 Výzvy PO2 Smart Akcelerátor VERZE: 1 DATUM PLATNOSTI: VYDAL: Řídicí orgán OP VVV

Více

Zadávací dokumentace k podlimitní veřejné zakázce na služby. Zabezpečení vzdělávání v orgánech Jihomoravského kraje

Zadávací dokumentace k podlimitní veřejné zakázce na služby. Zabezpečení vzdělávání v orgánech Jihomoravského kraje Příloha č. 1 Zadávací dokumentace k podlimitní veřejné zakázce na služby Zabezpečení vzdělávání v orgánech Jihomoravského kraje Zadávanou ve zjednodušeném podlimitním řízení podle ustanovení 38 zákona

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE M A N A Ž E R S K É D O V E D N O S T I V Ř Í Z E N Í P R O J E K T Ů Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost v projektu Vzdělávejte se pro růst v Jihočeském kraji II Registrační

Více

KVALITA V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH. Ústí nad Labem, 17. března 2015

KVALITA V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH. Ústí nad Labem, 17. března 2015 KVALITA V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Ústí nad Labem, 17. března 2015 QUALITAS PRO PRAXIS reg. č. CZ.1.04/3.1.00/05.00079 Ústí nad Labem, 17.03.2015 Informace o projektu Projekt OP LZZ IP kraje Oblast podpory

Více

martina.sobiskova@mzp.cz environmentálních rizik a ekologických škod

martina.sobiskova@mzp.cz environmentálních rizik a ekologických škod Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo životního prostředí Adresa Vršovická 65/ Kontaktní osoba Mgr. Martina

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Zlínského kraje

Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Zlínského kraje Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Zlínského kraje 2006 Mgr. Josef Slovák náměstek hejtmana Zlínského kraje pro oblast školství, mládež a sport Vážené dámy, vážení pánové, po třech

Více

pořadí stanovisko skupiny registrace body Poznámka Závěr Příloha č. 3

pořadí stanovisko skupiny registrace body Poznámka Závěr Příloha č. 3 pořadí Příloha č. 3 Žádosti nové sociálná služby o zařazení do Základní sítě kraje k 1.7.2018 důvod pracovní vyjádření poskytovatel identifikátor druh služby místo poskytování podání soulad s AP skupina

Více

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI 2014-2017 PREZENTACE PRO PRACOVNÍ SETKÁNÍ POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KÚLK, 13. června 2013 1 Přípravné a související aktivity Monitoring

Více

Modul 3 Identifikované potřeby revize kritérií hodnocení České školní inspekce

Modul 3 Identifikované potřeby revize kritérií hodnocení České školní inspekce Modul 3 Identifikované potřeby revize kritérií hodnocení České školní inspekce Modul 3 informuje o předcházející podobě kritérií hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a o zjištěných potřebách

Více

Akční plán pro rok 2013

Akční plán pro rok 2013 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ŽELEZNOBRODSKA A SLUŽBY S NÍM SOUVISEJÍCÍ 2011-2015 Akční plán pro rok 2013 Dokument vznikl v rámci projektu IP 3 Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodnocení přínosů projektu OPTIMALIZACE A EFEKTIVIZACE KLÍČOVÝCH PROCESŮ NA MĚSTSKÉM ÚŘADU PŘÍBOR VE VAZBĚ NA ELIMINACI DOPADŮ FINANČNÍ KRIZE 1 Identifikace případové studie 1.1 Identifikační

Více

SYSTÉM POSKYTOVÁNÍ A SLEDOVÁNÍ DOTACÍ

SYSTÉM POSKYTOVÁNÍ A SLEDOVÁNÍ DOTACÍ SYSTÉM POSKYTOVÁNÍ A SLEDOVÁNÍ DOTACÍ Závěrečný výstup projektu Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje reg.č. CZ.1.04/4.1.00/42.00012 Manažerský souhrn Dokument je zaměřený na popis

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek v rámci Směrnice Rady města Jeseník č. 3/2010 o zadávání zakázek malého rozsahu a Metodického pokynu pro zadávání zakázek OP LZZ, verze 1.4 ze dne 1. 1. 2011 Na výběrové řízení se

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF - veřejná správa a sociální inovace vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015 Akční plán pro rok 2014 Obsah 1 Úvod 3 2 Východiska 4 3 Organizační a finanční zajištění pro plnění AP 5 4 Přílohy - 1 - Úvod Důvod zpracování

Více

3. komunitní plán sociálních a návazných služeb na území města Karviné na období 2015-2018

3. komunitní plán sociálních a návazných služeb na území města Karviné na období 2015-2018 3. komunitní plán sociálních a návazných služeb na území města Karviné na období 2015-2018 V Karviné 2015 OBSAH ŮVODNÍ SLOVO ZÁSTUPCE STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARVINÉ 4 ÚVOD A VIZE KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH

Více

Vzdělávání pracovníků veřejné správy o problematice osob se zdravotním postižením a zdravotního postižení

Vzdělávání pracovníků veřejné správy o problematice osob se zdravotním postižením a zdravotního postižení Vzdělávání pracovníků veřejné správy o problematice osob se zdravotním postižením a zdravotního postižení 1. Úvod Podle Listiny základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku České republiky,

Více

29.11.2014. Krajský úřad. Management kraje a obce. Doc. Ing. Alois Kutscherauer, CSc. Působnost a organizační struktura krajského úřadu

29.11.2014. Krajský úřad. Management kraje a obce. Doc. Ing. Alois Kutscherauer, CSc. Působnost a organizační struktura krajského úřadu Krajský úřad Lekce: 7 Management kraje a obce Doc. Ing. Alois Kutscherauer, CSc. Pravomoc a působnost Krajského úřadu je upravena zákonem č. 129/2000 Sb., o krajích (krajském zřízení) a dalšími právními

Více

7. NÁVRH OPATŘENÍ K REALIZACI DOPORUČENÉ VARIANTY ÚEK LK

7. NÁVRH OPATŘENÍ K REALIZACI DOPORUČENÉ VARIANTY ÚEK LK Územní energetická koncepce Libereckého kraje Územní energetická koncepce Libereckého kraje (ÚEK LK) je dokument, který pořizuje pro svůj územní obvod krajský úřad podle 4 zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ČSSZ V OBLASTI POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ ZA ROK 2000. podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění

ZPRÁVA O ČINNOSTI ČSSZ V OBLASTI POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ ZA ROK 2000. podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění ZPRÁVA O ČINNOSTI ČSSZ V OBLASTI POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ ZA ROK 2000 podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění OBSAH: I. Úvod II. Rozsah povinností poskytovat informace

Více

232/2012 Sb. VYHLÁŠKA. Strana 1 / 9. ze dne 25. června 2012. o podrobnostech rozsahu odůvodnění účelnosti veřejné zakázky a odůvodnění veřejné zakázky

232/2012 Sb. VYHLÁŠKA. Strana 1 / 9. ze dne 25. června 2012. o podrobnostech rozsahu odůvodnění účelnosti veřejné zakázky a odůvodnění veřejné zakázky 232/2012 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 25. června 2012 o podrobnostech rozsahu odůvodnění účelnosti veřejné zakázky a odůvodnění veřejné zakázky Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 159 odst. 3 zákona č.

Více

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012 Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Obsah: I. Důvodová zpráva II. Přílohy: č. 1 Program podpory sociálních a souvisejících

Více

5. Vyjížďka a dojížďka do zaměstnání a do škol

5. Vyjížďka a dojížďka do zaměstnání a do škol 5. Vyjížďka a dojížďka do zaměstnání a do škol Při sčítání lidu, domů a bytů 2011, se stejně jako v minulém sčítání zjišťovalo, kam lidé dojíždí do zaměstnání a do škol. Vyjížďka a dojížďka jsou dva pojmy,

Více

Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Ústí nad Labem 4 16.08.2006 Lázeňská péče v Ústeckém kraji v roce 2005 Balneologic Care in the Ústecký

Více

Vyhodnocení procesu komunitního plánování sociálních služeb na Rokycansku z hlediska kritérií kvality plánování sociálních služeb

Vyhodnocení procesu komunitního plánování sociálních služeb na Rokycansku z hlediska kritérií kvality plánování sociálních služeb Vyhodnocení komunitního plánování na Rokycansku z hlediska kritérií Vyhodnocení procesu komunitního plánování sociálních služeb na Rokycansku z hlediska kritérií plánování sociálních služeb Zpracovatel:

Více

Strategický plán rozvoje obce Slatina 2015 2020

Strategický plán rozvoje obce Slatina 2015 2020 Strategický plán rozvoje obce Slatina 2015 2020 Strategický plán rozvoje obce Slatina 2015 2020 doplňuje a aktualizuje předcházející Strategický plán rozvoje, který byl cílem na léta 2007 2013. Strategický

Více

Datový sklad Finanční správy České republiky

Datový sklad Finanční správy České republiky Česká republika Generální finanční ředitelství Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1 Č. j.: 123163/15/7500-40175-050417 Vyřizuje: Telefon: E-mail: Nikola Hozáková 296 854 436 Nikola.Hozakova@fs.mfcr.cz VÝZVA K

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Rozvoj Krnovska o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 3 Občanské vybavení a služby na území MAS Rozvoj Krnovska Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření

Více

pracovní skupina regionu vyjádření města zařazení do zs Ano Ano Ano Ano 59 ok Jedná se o novou službu Zařazena do sítě

pracovní skupina regionu vyjádření města zařazení do zs Ano Ano Ano Ano 59 ok Jedná se o novou službu Zařazena do sítě pořadí Příloha č. 4 Návrh odborné pracovní skupiny odboru SV - Žádosti o změnu kapacit sociálních služeb a stávající sociální služby v Základní síti sociálních služeb Ústeckého kraje poskytovatel identifikátor

Více

Dům dětí a mládeže Osek Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05 IČO: 70825645 tel.č.: 417837205, 417 579 713 email: ddmosek@volny.cz, webové stránky:

Dům dětí a mládeže Osek Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05 IČO: 70825645 tel.č.: 417837205, 417 579 713 email: ddmosek@volny.cz, webové stránky: Dům dětí a mládeže Osek Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05 IČO: 70825645 tel.č.: 417837205, 417 579 713 email: ddmosek@volny.cz, webové stránky: www.ddmosek.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Obsah

Více

Počet podpořených projektů, výše finanční dotace. Zvýšená dostupnost programů primární prevence pro školy v KHK. Vytvořená analýza

Počet podpořených projektů, výše finanční dotace. Zvýšená dostupnost programů primární prevence pro školy v KHK. Vytvořená analýza 4.1 Primární V rámci dotačního řízení Královéhradeckého kraje bylo pro dotační programy Podpora a rozvoj zdravého životního stylu (č. 11SMP02, 12SMP02, 13SMP02) a Programy zaměřené na prevenci rizikového

Více

Město Znojmo Městský úřad Znojmo, odbor sociálních věcí a zdravotnictví Obroková 1/12, 669 22 Znojmo

Město Znojmo Městský úřad Znojmo, odbor sociálních věcí a zdravotnictví Obroková 1/12, 669 22 Znojmo Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska název akce: Pracovní skupina Osoby se zdravotním postižením - zápis datum a hodina: 1. října od 13.30 hod. místo: STP, Zámečnická 10, Znojmo 1. Přivítání,

Více

Městský úřad Litoměřice Odbor územního rozvoje

Městský úřad Litoměřice Odbor územního rozvoje Městský úřad Litoměřice Odbor územního rozvoje ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MLÉKOJEDY V UPLYNULÉM OBDOBÍ návrh určený k projednání dle ustanovení 47 odst. 1 až 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI

MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI Metodika (plnění prvního kroku zakázky) doplněná verze březen 2010 Objednatel: Liberecký kraj Zpracovatel: LB plán, s.r.o.

Více

Názory obyvatel k vnějším, zejména zahraničním vztahům Ústeckého kraje

Názory obyvatel k vnějším, zejména zahraničním vztahům Ústeckého kraje Názory obyvatel k vnějším, zejména zahraničním vztahům Ústeckého kraje Zpracovatel: Tima Liberec, s. r. o. Prosinec 2010 Obsah str. A. Shrnutí výsledků 3 B. Metodika akce, výběr dotazovaných a 4 demografické

Více

STRUČNÝ POPIS PROJEKTU

STRUČNÝ POPIS PROJEKTU Projekt PO STOPÁCH TRADIC STRUČNÝ POPIS PROJEKTU 1. Název a umístění projektu Název projektu: Po stopách tradic Umístění projektu: Projekt bude primárně realizován na území Pardubického kraje a Dolnoslezského

Více

Informace týkající se stavu pořízení 1. a 2. aktualizace Zásad územního rozvoje Ústeckého kraje

Informace týkající se stavu pořízení 1. a 2. aktualizace Zásad územního rozvoje Ústeckého kraje Informace týkající se stavu pořízení 1. a 2. aktualizace Zásad územního rozvoje Ústeckého kraje Návrh 1. A ZÚR ÚK včetně VV URÚ pořídil Krajský úřad Ústeckého kraje (KÚ ÚK) na základě podaného návrhu oprávněným

Více

ÚSES A GIS PRAKTICKÉ APLIKACE

ÚSES A GIS PRAKTICKÉ APLIKACE ÚSES A GIS PRAKTICKÉ APLIKACE RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s.r.o., Jeřábkova 5, 602 00 Brno jiri.kocian@ageris.cz, josef.glos@ageris.cz Úvod V návaznosti na vytvoření obecných principů informačního

Více

VLOŽÍTE MAPU SVÉHO ÚZEMÍ

VLOŽÍTE MAPU SVÉHO ÚZEMÍ Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Přelouč Dokument je zpracován pro období 2016-2017 VLOŽÍTE MAPU SVÉHO ÚZEMÍ Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Program: Smart grids I. Distribuční sítě Cíl výzvy: Zlepšení kvality, spolehlivosti, bezpečnosti a udržitelnosti dodávek

Více

MINIMÁLNÍ SÍŤ PROTIDROGOVÝCH SLUŽEB

MINIMÁLNÍ SÍŤ PROTIDROGOVÝCH SLUŽEB PŘÍLOHA MATERIÁLU 405/ZK/12 MINIMÁLNÍ SÍŤ PROTIDROGOVÝCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ JIHOČESKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2012-2014 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Jihočeského kraje Oddělení prevence a humanitních činností

Více

Zpracování metodiky k hodnocení monitorovacích indikátorů místních akčních skupin

Zpracování metodiky k hodnocení monitorovacích indikátorů místních akčních skupin Nabídka na: Zpracování metodiky k hodnocení monitorovacích indikátorů místních akčních skupin Zadavatel: Ministerstvo zemědělství ČR-odbor venkovských podpor PRV 14150 Sídlo: Těšnov 17, 117 05 Praha 1

Více