LPT ROH Cidlina srpna 1982

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "LPT ROH Cidlina 6. 23. srpna 1982"

Transkript

1 KRONIKA L P T C i d l i n a 1982

2 LPT ROH Cidlina srpna 1982

3 Doufejme, ţe dojedeme bez nehody. Za šťastný Návrat BESIP

4 Personální obsazení tábora Hlavní vedoucí: Karel Zahradník Zástupce hlavního vedoucího: Karel Kovanda Sportovní vedoucí: Miroslav Jahelka Oddíloví vedoucí: 1. Petr Jahelka 2. Eva Vondráčková 3. Petr Bílek 4. Marie Večeřová 5. Petr Ježek 6. Jana Knytlová 7. Miroslav Doležal 8. Vlasta Kořínková Praktikanti: Zdravotnice: 9. Ladislav Vondráček 10. Jaroslava Nedvídková 11. Libor Hampl 12. Jarmila Makovská Lenka Rejmanová Lenka Lidická Jan Vrbata Ivana Chaloupková Jindra Rýdlová Hospodářky: Hlavní kuchařka: Pomocné kuchařky: Miroslava Šmídová, Jana Lidická Marie Kotlánová

5 V prostoru tábora byl v prvních dnech spatřen osazenstvem Medvěd hnědý jahelkovitý (ke konci se vytratil) Foto

6 Táborová rada : Předseda táborové rady : Členové : Jiří Bláha Tomáš Kvapil Pavla Justová Robert Macka Veronika Dočekalová Pavel Martinků Dagmar Vostřelová Michael Vranec Sylvie Šulcová Radek Malý Eliška Pokorná Karla Zahradníková 1. oddíl : Jaroslav Raichelt 2. oddíl : Marie Demutková 3. oddíl : Pavel Ďuriš 4. oddíl : Ivana Hubová 5. oddíl : Marek Prokeš 6. oddíl : Lucie Masopustová 7. oddíl : Radek Vondrák 8. oddíl : Martina Prokešová 9. oddíl : Roman Pávek 10. oddíl : Ivana Perunová 11. oddíl : Mirek Nigrín 12. oddíl : Jitka Míčová

7

8 Výlet na Ţelezný 8. srpna Dnes odpoledne jsme společně se 7. oddílem vzali útokem kopec Ţelezný. Namáhavost cesty se vyrovnala její délce. Do našich šplhajících postav se opíralo slunce, leč nám nevadilo ani kousání obtíţného hmyzu, ani jiné nepříjemné, ale nutné potíţe. Tolik jsme se těšili na pohled do údolí, ţe jsme vrcholu celkem bez problémů dosáhli. Chvíli jsme si zde aktivně odpočinuli a ještě si téměř vysíleni zahráli několik her. Vzpomínka na večeři nás opět vrhla do skutečnosti. Brali jsme to dolů kámen nekámen, výmol nevýmol a kde to nešlo, prostě jsme se kutáleli. Někteří vytrvalí jedinci si k tomuto úprku stačili ještě zpívat oblíbené písně. Výlet se velice vydařil, zvláště děkujeme kolektivu kuchyně za dvojitý aţ trojitý nášup.

9

10 Postřehový závod M 1 9. srpna Postřehový závod M 1 se těší u osazenstva tábora velké přízni a sympatiím, zvláště u těch, kteří jsou tu podruhé nebo potřetí. S velkou radostí a nadšením jsme uvítali jeho ohlášení, neboť závod patří k nejatraktivnějším radovánkám celého turnusu. Soudruh Miroslav Jahelka promyšleně volil trasu a vtipně rozmisťoval turistické, ale hlavně neturistické značky. Správně usoudil, ţe nejlépe se běhá do kopce a této poučky se do písmene řídil. Poprvé v ţivotě většina z nás touţila po sedmimílových botách či pérech Maxipsa Fíka. Do cíle jsme vbíhali s jazykem na kolenou. Uţ to máme za sebou. Naštěstí ale nikomu z nás humor nechyběl, ačkoli Smích přejde.

11 Tak si tady hrajte, já jdu radši na pivo (nebo na rum, BRUM) Tak si tady hrajte já jdu radši na pivo (nebo na rum BRUM Ta sedla Dej mi taky pusu, šéfe.

12 Prachovské skály celodenní výlet 10. srpna Z tábora jsme vyšli v půl osmé, a proto jsme museli ostře pochodovat. Šli jsme asi tak hodinu, neţ jsme přišli k Jinolickým rybníkům, kde jsme se moc a moc napili, jelikoţ jsme měli ţízeň. Fasovali jsme limonády. Pak jsme postupovali nahoru. Cestou jsme se dívali na různé přírodní útvary, skály a horolezce. Potom jsme sešli do další restaurace a tam si dali oběd. Vyhládlo nám, takţe jsme snědli, na co jsme přišli a co nám dali. Poslali jsme koupené pohlednice a pochutnali si na zmrzlině. Cesta zpět ubíhala uţ humorně pomalu. Vrátili jsme se asi v hodin.

13 JAK MY NA CIBULI Tak cibule na nás

14 Oddílové ohýnky 11. srpna Dnešní večer jsme proţili v poměrném klidu. Na programu totiţ byly oddílové ohýnky. Za vynaloţené úsilí při přípravě dříví a ohniště byla největší odměnou specialita uzenářského průmyslu, opečená nad plameny a vylepšená krajícem chleba a hořčicí. Program byl veselý a pestrý. Písničky, doprovázené kytarou se rozléhaly údolím, mezi bazény i křovinami. Velice jsme si pochutnali a nakonec se zasmáli scénkám a humorným výstupům. Les jsme naštěstí nezapálili, takţe jsme usínali spokojeně a s klidným svědomím.

15 R ozmáhá se zločin (seriál) ANEB konec trestné činnosti v táboře Tak uţ ho máme. Nejdůleţitější je vyhrnout si pořádně rukávy. Máš to marné delikvente, neunikneš.

16 Lidové milice 12. srpna Dne mezi nás zavítali soudruzi od Lidových milicí z Elektropragy Valdice, aby nám přiblíţili, co předcházelo vzniku LM a jaký je jejich význam v dnešní době. Úkolem této čety je, v případě nasazení, zajišťovat spojení mezi četou a okr. štábem. Po krátké besedě, které se zúčastnili všichni táborníci v jídelně, jsme se přesunuli ven, kde bylo zřízeno několik stanovišť, např. polní telefon, vysílačky, ukázka střelby ze samopalu a hod ručním granátem. Jak se později ukázalo, byly samopaly přivezeny hlavně pro sbor vedoucích, kteří si s nimi dosytnosti vyhráli. S. Hampl a Miroslav Jahelka, o kterých je známo, ţe je vojenská sluţba značně poznamenala, předvedli ukázku, osobního souboje na krátkou vzdálenost s pouţitím přirozených krytů (popelnice, chatky, os. auta). Další ukázkou byl ohňostroj. Po jeho zakončení se staly nábojnice a padáčky cennými suvenýry mnoha táborníků. 4. (Přesun do Valdic)

17 Dobře, soudruhu vedoucí, kdyţ jinak nedáte, tak já teda zametu. Kdo to zůstal uvnitř? Hej hop, cibuláři jedou

18 Muzeum v Ţeleznici 13. srpna V Ţeleznici jsme dnes plánovali jsme běh na 1500 metrů, který se měl uskutečnit na ţeleznickém stadioně. Avšak ţeleznický stadion tomuto účelu neodpovídal, a proto jsme to vzdali. Šli jsme na zmrzlinu a pak do muzea. Muzeum představovala stará, dřevěná chaloupka, kde uţ netrpělivě vyčkávala německá rodinka. Čekat jsme museli i my, a při této příleţitosti vznikla mezi námi a 9. oddílem menší rozepře. Pak se naše očekávaná duše, coţ byla starší paní průvodkyně, objevila. A začala prohlídka. Moc jsme obdivovali velmi mechanizované ruční nástroje, ţidle a stoly, minerály a starodávné ošacení. Velmi cenné jsou i obrazy. Nejvíce se nám líbil flašinet, který dodnes hraje a umí potěšit různými melodiemi.

19 Pojď na polívku, Vávro. Kuk.

20 Diskotéka a film 14. srpna Dnes se konala kvůli nepřízni počasí mimořádná diskotéka. Těšila se obzvláštní přízni hlavně u větších oddílů, zásluhou diskţokeje s. Hampla, který se od magnetofonů téměř nehnul. Nejvíce se líbila píseň Holky z naší školky a to tolik, ţe zmíněné Holky se hrály aţ třikrát za sebou. Později nám vedení tábora umoţnilo shlédnout sovětský dobrodruţný film Stalo se v rozvědce. Děj filmu se nám neobyčejně líbil, zvláště šťastný závěr. Nejlepší jsou ty jejich figury

21 Vedení pionýrského tábora C I D L I N A Místo pro kolek věc: žádost Ve smyslu kvalifikačního předpisu pro praktikanty Zákl. Jeb já, nížepodepsaný zodpovědný vedoucí Petr Bílek po zralé úvaze a ve stavu mírně podnapilém neuvědomujíce si plně dopad svého počínání podávám tímto návrh na přeřazení svého k výchově přiděleného praktikanta ze skupiny I., t.j. podaufírák, do kategorie II. aufírák z těchto důvodů: 1) Při bližším ohledání jsem zjistil, že u uvedeného praktikanta byl objeven malý mozek a velký je již patrný ( zvláště je velký po ránu) 2) Včerejšího večera se ubránil svodům své kolegině, která ho lákala na něco a ten rum bez závady přinesl. Je potěšitelné, že pikle podaufíračky Lenky se nezdařily. Ztopořil se oproti jejím svodům. 3) Občas nevídaně překvapí, a to i svého vedoucího. Ústa má souměrná a stolici pravidelnou. 4) Upotřebitelné rozměry jsou 19 cm! 5) Trestán byl pouze jednou a to mokrým ručníkem za to, nešetrně uchopil kolegyni. Trest na jeho těle není okem patrný. Protože jsem splnil všechny náležitosti, včetně předepsaného kolku, vtírám se ve vaši přízeň a úlisně prosím o laskavé vyhovění mé pokorné žádosti. Současně slibuji, že budu i nadále dbát o to, aby jmenovaný zdobil a byl trvalou okrasou našeho oddílu. s pozdravem Zduř, zduř, zduř váš oddaný subscrubit: prima persona in republicae, praeclarus artifex amoris, primus per Hortario Caroly, per Covanda Caroli, per Fera audax, Petrus Bílek Pacensis Annō 1982 per Christi.

22 15. srpna Koupání Často se chodíme koupat. Pořád nás otravují mouchy. Je tam špinavá voda. Zatím co jsme na táboře svítí slunce. Chodíme do koupaliště. V koupališti jsou ţáby. Je tam hodně vody. Na koupališti se nám líbí. Vydovádíme se tam. Někdy si tam hrajeme hry. V okolí bazénu je čisto. Poblíţ je smrkový les. Skákali jsme do vody. Nejmenší holčičky Mě je v tom koţiše taky horko.

23 Cidlina All Stars FC LPT Cidlina Kde je ten míč? (sudí Glöckner) [nebo Clocan?]

24 FC LPT Cidlina 16. srpna All stars Cidlina 2 : 6 Dne se uskutečnilo exhibiční fotbalové utkání mezi FC LPT Cidlina All stars Cidlina. Hráči nastoupili v těchto sestavách. FC LPT Cidlina All stars Cidlina Dino Zoff (Pavel Krutiš) Ray Clemence (Petr Jahelka) K. H. Rummenigge (Pavel Wolinger) Ramaz Šengelija (Mirek Jahelka) Grzegorz Lato (Radek Iran) Paolo Rossi (Vláďa Vondráček) Ardilles (Ivan Jakubec) Dr. Socrates (Libor Hampl) K. H. Förster (Mirek Buršík) Rob Rensenbrink (Petr Ježek) Zico (Jarek Rösmer) Roy Kennedy (Karel Kovanda) Maradona (Zbyněk Maurer) náhradníci: Tarantini (Franta) Efforri (Broňa Dosoudil) Horat Hrubech (Jiří Bláha) Enzo Bearzott ( Mirek Nigrin) cvach náhradníci: Paul Breitner (Mirek Doležal) Zdeněk Nehoda (Jan Vrbata) Tele Santana (Maruška Večeřová) cvach Rozhodčí zápasu: Uli Glöckner (Karel I.)

25 Na zcela zaplněném fotbalovém kotli Estrádo Bazeno se v objevili všichni hráči doprovázeni bojovými pokřiky svých příznivců. Zápasu předcházela módní přehlídka, při které hráči All stars odloţili své trénikové úbory sestavené z loţního prádla. Posléze stadion explodoval, kdyţ se po odloţení úboru objevili na tělech hráčů vytetovaná čísla a reklamy. Potom rozhodčí Glöckner vyzbrojený budíkem a ploutvemi odpískal začátek první třetiny utkání. Poprvé zazněla píšťalka rozhodčího tehdy, kdyţ se Šengelija zbavil nedovoleným technickým zákrokem Maradony a po trestném kopu musel poprvé zasahovat brankář Clemence. V dalších minutách byla hra rozkouskovaná, protoţe oba brankáři si hráli přehazovanou. Hráči si z nudy rozvazovali a opět zavazovali tkaničky u bot. Po této uspávající taktice přišel najednou přesný pas na Rossiho, ten narazil na Socratese, který bombou k pravé tyči poprvé rozvlnil síť Zoffovy branky. Hráči FC LPT se ale nevzdávali a míč běhal mezi hráči All stars, ţe ti chudáci nevěděli, co s nohama. Krátce před koncem třetiny se opět uvolnil Dr. Socrates a po druhé překonal Zoffa. Po první změně stran se dopustil Socrates hrubého porušení pravidel, vyslouţil si za tento zákrok kartu (ţaludské eso) a Sudí nařídil penaltu. Zápas opět nabral tempo, které zpomaloval pohyb neakreditovaných novinářů (jednoho) mezi hráči. Za faul si vyslouţil eso Lato z FC a musel se odprosit pokleknutím před

26 rozhodčího. Po faulu byl na hřišti ošetřen a později z hřiště odnesen Šengelija. Hráči FC LPT hráli sice pohlednou, ale neúčelnou kopanou. Jejich vysoké centry naráţely na obranný val tvořený dvojicí Šengelija Rensenbrink. All stars zrychlovali tempo častým střídáním a na lavičce náhradníků neměl nikdo čas vychladnout. Pokud se tak stalo, bylo to proto, ţe jej masérka muţstva v nestřeţené chvíli polila kýblem ţelezité vody. Ţaludské eso dostala kouč muţstva za to, ţe na střídačce trpěla inhalování tabákového kouře. Obrana FC zatím kupila jednu chybu za druhou a té třetí vyuţil Paolo Rossi, aby potřetí prostřelil Zoffa. Při jednom střídání se na hřišti objevil jiţ vyčerpaný a dívčí částí publika zpitomělý Paul Breitner. U branky soupeře převzal míč, nádherným sólem přes celé hřiště se dostal před vlastní branku a pak vypálil nechytatelnou bombu k levé tyči, za záda nevěřícně zírajícího Clemence (FC LPT). V té chvíli ještě svitla hráčům FC LPT naděje v podobě tyčky, tří za sebou jdoucích rohů a opakovaného pokutového kopu za nedovolený výskok při hlavičkovém souboji. Ovšem ani Ardilles, ani Maradona jej neproměnili. Za stavu 3 : 1 se obě muţstva odebrala do šatny. Po změně stran vystřídal v brance Zoffa Ettorri a nastoupili Hrubech a Tarantini. Ukázalo se, ţe věk nezanechal na technice a rychlosti All stars ţádné stopy. Zejména v kondici převyšovali svého soupeře a branky na sebe nedaly dlouho čekat. Nejprve udělal Socrates Hattrick, na 5 : 2 zvýšil Breitner a další brankou se Socrates postaral o fourtrick. Publikum bylo stále na straně FC LPT, i kdyţ našli se i tací, kteří skandovali deset, deset.

27 K tomu jiţ nedošlo. Nejprve sudí místo penalty pro All stars odpískal aut pro soupeře. Potom se na povel Socratese celé poškozené muţstvo včetně lavičky náhradníků na sudího vrhlo. Ten, jsa inzultován povolal na pomoc diváky. Před jejich náporem byli jiţ pořadatelé a hráči bezmocní a došlo k hromadné rvačce známé spíš z kanadských hokejových arén. Vše zachránila zástupkyně tisku kbelíky ledové vody. Zápas byl takto předčasně ukončen. Ztráty na ţivotech nebyly hlášeny, jediný váţný úraz utrpěla časomíra dodaná firmou Prim, protoţe při inzultaci zachránila rozhodčímu večeři v ţaludku. Zápas se bude ještě dohrávat u kulatého stolu smírčí komise FIFA. Později došlo k vyhlášení nejlepších hráčů. Nejlepší střelec: Dr. Socrates (čtyři góly) Nejtechničtější: Z Rico Nejtvrdší: Ray Kennedy Nejlínější: sudí Glöckner Nejvšestrannější: Paul Breitner za to, ţe vsítil po jedné brance do soupeřovy i vlastní sítě.

28 17. srpna Výlet Kost - Humprecht Den 17. srpen byl v táboře určen pro celodenní výlet. Cílem této výpravy bylo dobýt úsilím památky neboli pozůstatky hradu Kost a prohlídka zámečku Kost Humprechtu. Celkem 7 oddílů jelo pozoruhodnou cestu vlakem do Libošovic, odtamtud se muselo jít po svých. Prohlídka na hradě Kost trvala celkem přibliţně hodinu. Naše další putování směřovalo údolím Plakánku do Sobotky. Tento dlouhý husí pochod ve velké řadě táhnoucí se cestami, ale spíše necestami nám znepříjemnil déšť, před kterým jsme byli donuceni se asi v půli cesty schovat pod mohutnou korunu staré lípy. Po několikaminutové přestávce jsme pokračovali dále v naší cestě za cílem do Sobotky. I kdyţ nás déšť ještě několikrát vystrašil ve výstupu k zámku Humprecht nám jiţ nemohlo nic zabránit. Byli jsme nadšeni prohlídkou zámku, protoţe zde mělo výstavu nakladatelství dětské knihy Albatros. Spokojeni s novými poznatky a načerpání nových sil jsme se vydali na zpáteční cestu do tábora.

29

30 17. srpna Výlet Ještěd ZOO Liberec Dne uskutečnily první čtyři oddíly našeho tábora celodenní výlet do Liberce. Naplánovaná byla výprava na Ještěd, návštěva severočeské ZOO, déšť naopak plánován nebyl. To však neznamenalo, ţe se nekonal. Vyjeli jsme z tábora ráno kolem osmé hodiny autobusem, v devět jsme jiţ stáli před stanicí lanové dráhy v Horním Hanychově. Cesta lanovkou, pro mnohé první v ţivotě, přinesla chvíle vzrušení a napětí. Po občerstvení na Ještědu, kdyţ jiţ většině došly finance, jsme se odebrali dolů. Čekal nás neméně zajímavý bod ZOO. Ve chvíli, kdy jsme stáli před branou, se spustil déšť. Většina dětí nasadila pláštěnky, ne tak vedoucí, kteří byli za malou chvíli promoklí na kost. Největšímu zájmu se těšili pochopitelně sloni (marnou se ukázala snaha naplnit jejich bezedné útroby), rovněţ důvěrně známé kousky opic vyvolávaly salvy smíchu. Leč všechno má svůj konec a měl jej i náš výlet. V pět jsme jiţ byli zpátky v táboře, bohatší, kdyţ uţ o nic jiného, tedy o poznání, ţe pláštěnka je nejen slušivou, ale i velice praktickou částí oděvu.

31 Miss PT Cidlina

32 KARNEVAL Je to tady, je to tu. Světoznámý a velkolepý karneval. Cidlinský karneval právě začal. Rej masek na pochodu do blízké metropole Ţeleznice. Průvod plný vtipu a důmyslných nápadů. V čele se veze na vozíku dvojice siamských dvojčat mohutně podporová stepilou a sličnou Dafné coby matkou. Následuje nepřehledná řada masek různých tvarů a velikostí. Zpředu dozadu se nese nádherný chór Emaue a obyvatelstvo Ţeleznice jásá. Jaká krása pozdviţení a obdiv přinesl náš průvod do Ţeleznice. Rej masek je náramný, masky září všemi barvami. Kaţdý chce mít nejlepší masku, ale je jich přespříliš, neţ, aby se dalo rozhodnout o nejlepší masce. Není to v silách poroty a proto se hodnotí oddíly. Všechno se topí v barvách krepového papíru. Uţ se těšíme na večerní tanečky.

33 23. srpen F I N I Š... a za rok nás tu máte zas... Příští start: 1983

34 Konec kroniky LPT Cidlina, která zachycuje události III. běhu Karla Zahradníka z roku S l a s k a v ý m s v o l e n í m V e l k é h o š é f a K a r l a Z a h r a d n í k a citlivě, autenticky i s hrubými pravopisnými chybami přepsal nadaufírák, oddílový vedoucí a sporťák Petr Matějka z Jičína 2012

I. ročník M E M O R I Á L U

I. ročník M E M O R I Á L U Tělovýchovná jednota S u š i c e oddíl kopané - 312040 342 01 Sušice 2, Fr. Procházky 119 telefon: 376 523 275 stadión Sušice, Volšovská 42 stadión: 376 523 273 e-mail: susicefotbal@centrum.cz Tělovýchovná

Více

Názory na bankovní úvěry

Názory na bankovní úvěry INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 1/2007 DLUHY NÁM PŘIPADAJÍ NORMÁLNÍ. LIDÉ POKLÁDAJÍ ZA ROZUMNÉ PŮJČKY NA BYDLENÍ, NIKOLIV NA VYBAVENÍ DOMÁCNOSTI. Citovaný výzkum STEM byl proveden na reprezentativním souboru

Více

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Obsah: I. Vznik sdružení II. Základní ustanovení III. Poslání a cíle sdružení IV. Členská základna V. Uspořádané akce v průběhu roku 2012 VI. Propagace sdružení

Více

12. Hodnocení rozhod ích ve futsalu FIFA

12. Hodnocení rozhod ích ve futsalu FIFA 12. Hodnocení rozhod ích ve futsalu FIFA Hodnocení výkonu rozhod ích je jednou z povinností delegáta MFS a je nedílnou sou ástí Zprávy delegáta, která zahrnuje t i oblasti: faktografické údaje o utkání

Více

M ě s t s k ý f o t b a l o v ý k l u b D o b ř í š. Cestovní náhrady

M ě s t s k ý f o t b a l o v ý k l u b D o b ř í š. Cestovní náhrady Metodický pokyn výboru MFK č. 1/2008 - rev. 2 Cestovní náhrady 1. ÚVOD Občanské sdružení MFK Dobříš je neziskovovou organizací, která vyvíjí svoji činnost v oblasti sportu, sportovního vyžití mládeže i

Více

Městský úřad Ceská Lípa Odbor životního prostředí náměstí T. G. Masaryka ě.p. 1, 47036 Česká Lípa. V áš dopis zn.: Ze dne: Naše zn.

Městský úřad Ceská Lípa Odbor životního prostředí náměstí T. G. Masaryka ě.p. 1, 47036 Česká Lípa. V áš dopis zn.: Ze dne: Naše zn. v Městský úřad Ceská Lípa Odbor životního prostředí náměstí T. G. Masaryka ě.p. 1, 47036 Česká Lípa V áš dopis zn.: Ze dne: Naše zn.: MUCL/94264/2011 Vyřizuje: Telefon.: Počet listů dokumentu: Počet příloh/počet

Více

P R O P O Z I C E. Termín konání: oblast Mohelnicko a Šumpersko - 7. 5. 2014 od 9,00 hodin (prezence 8,00-8,45 hodin) Organizační štáb soutěže

P R O P O Z I C E. Termín konání: oblast Mohelnicko a Šumpersko - 7. 5. 2014 od 9,00 hodin (prezence 8,00-8,45 hodin) Organizační štáb soutěže P R O P O Z I C E Oblastního kola Dopravní soutěže mladých cyklistů v roce 2014 v Mohelnici Vyhlašovatel soutěže: Ministerstvo dopravy - BESIP se spolu-vyhlašovateli: MŠMT, Policejní prezidium PČR, ČČK,

Více

Vážení klienti, Upozorníme i na praktické důsledky nesjednání pravidelného pracoviště při poskytování cestovních náhrad. TaxVision, s.r.o.

Vážení klienti, Upozorníme i na praktické důsledky nesjednání pravidelného pracoviště při poskytování cestovních náhrad. TaxVision, s.r.o. Vážení klienti, v tomto čísle Informačního občasníku připomeneme, jak může být v pracovní smlouvě se zaměstnancem sjednáno místo výkonu práce, příp. pravidelné pracoviště, a jaké praktické důsledky to

Více

Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda.

Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda. Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda. Téměř každý člověk touží být v práci úspěšný touží pracovně se uplatnit. V průběhu studia si mladý člověk osvojuje znalosti a dovednosti potřebné pro povolání,

Více

neprospěch tohoto družstva Hlášení Osobní NOVÉ NOVÉ

neprospěch tohoto družstva Hlášení Osobní NOVÉ NOVÉ K pravidlu 200: 1. Po zahájení utkání nejsou dovoleny žádné změny či dodatečné rozšíření seznamu hráčů. 2. Pokud během utkání družstvo nemůže poslat na hřiště z důvodu trestů či zranění správný počet hráčů,

Více

Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Zámecké listy

Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Zámecké listy Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 53. září 2014 Zámecké listy Děti a škola v 19. století Od vydání tereziánského školního zřízení roku 1774 se stala škola běžnou součástí každodenního

Více

mísy na koření akční pole prostor pro karty koření 1 mlýnek na pepř

mísy na koření akční pole prostor pro karty koření 1 mlýnek na pepř Rajivský trh je největším lákadlem ve městě. Špičkoví kuchaři z celé země mezi sebou soutěží o jeho koření, vytváří nové kořenící směsi, a tedy nejnovější labužnický trend. Po smlouvání následuje zvláštní

Více

6. otevřené mistrovství České republiky v bojové a lovecké lukostřelbě

6. otevřené mistrovství České republiky v bojové a lovecké lukostřelbě 6. otevřené mistrovství České republiky v bojové a lovecké lukostřelbě Kladno, 27. 28. 8. 2011 ORGANIZACE Spolek Evropských Bojových Umění (S.E.B.U.) Podporovatelé Palaba a.s. Město Kladno Primátor města

Více

ČÁST II. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY

ČÁST II. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY Cenový věstník 12/2015 40 Za každých dalších 20 km 20 URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU ČÁST I. VŠEOBECNÉ PODMÍNKY 1. Uvedené podmínky platí pro dopravce provozující

Více

Pravidla malého fotbalu 5 + 1. Pravidlo 1. Hrací plocha

Pravidla malého fotbalu 5 + 1. Pravidlo 1. Hrací plocha Pravidla malé kopané Pravidla malého fotbalu 5 + 1 Pravidlo 1 Hrací plocha I. Hrací plocha malého fotbalu 5 + 1 (dále jen MF) má tvar obdélníku: délka 44 54 m, šířka 22 30 m. Vyjma hřiště Strž, kde je

Více

v mil. Kč 2000 2001 2002 2003 2004 Index 2004/2000 Druh péče (ICHA-HC)

v mil. Kč 2000 2001 2002 2003 2004 Index 2004/2000 Druh péče (ICHA-HC) 3. Výdaje veřejných rozpočtů 3.1. Výdaje veřejných rozpočtů podle druhu péče (ICHA-HC) Veřejné rozpočty fungují jako doplňkový zdroj financování zdravotnické péče a nejinak tomu bylo i v roce 2004. Jejich

Více

Městský úřad Dvůr Králové nad Labem

Městský úřad Dvůr Králové nad Labem Městský úřad Dvůr Králové nad Labem náměstí T. G. Masaryka 38, 544 17 Dvůr Králové nad Labem ODBOR VÝSTAVBY A ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Č.j.: VÚP/12062-2012/ 2309-2012/vn Dvůr Králové nad Labem, dne 21. června

Více

Přechod na nový způsob měření psů pro účely určení výšky překážek

Přechod na nový způsob měření psů pro účely určení výšky překážek Přechod na nový způsob měření psů pro účely určení výšky překážek Specifikace postupu přeměřování psů, kteří mají českou flyballovou licenci Pro výbor FC ČR zpracovala: Milena Vrbová, koordinátorka rozhodčích

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2460/10-S. Želivského 805, 280 02 Kolín IV

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2460/10-S. Želivského 805, 280 02 Kolín IV Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIS-2460/10-S Název kontrolované osoby: Mateřská škola Klubíčko s. r. o Sídlo: Želivského 805, 280 02 Kolín IV IČ: 26 131 021 Identifikátor:

Více

Školní kolo soutěže Mladý programátor 2016, kategorie A, B

Školní kolo soutěže Mladý programátor 2016, kategorie A, B Doporučené hodnocení školního kola: Hodnotit mohou buď učitelé školy, tým rodičů nebo si žáci, kteří se zúčastní soutěže, mohou ohodnotit úlohy navzájem sami (v tomto případě doporučujeme, aby si žáci

Více

Krok za krokem basket balem

Krok za krokem basket balem Krok za krokem basket balem Pro všechny rodiče, učitele a trenéry, kteří mají zájem o sestavení řízeného, bezpečného a hlavně zábavného basketbalového programu pro naše děti. Hry na zahřátí Hry na zahřátí

Více

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY II. INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY Podnětem ke zpracování tohoto materiálu je změna působení jednotek

Více

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O ODBOR STAVEBNÍ ÚŘAD, oddělení silničního hospodářství nám. Svobody 32/3, 678 24 Blansko Pracoviště: nám. Republiky 1316/1, 67801 Blansko Město Blansko, nám. Svobody

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY (BZ)

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY (BZ) ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY (BZ) BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY BZ Jsou zkouškami, jejichž absolvováním získá pes loveckou upotřebitelnost pro honitby s odstřelem spárkaté zvěře.

Více

3. NÁRODNÍ OLDSKAUTSKÉ JAMBORE Miletín 6. - 8. 6. 2014 aneb v Miletíně se zpívalo, tančilo a štěkalo

3. NÁRODNÍ OLDSKAUTSKÉ JAMBORE Miletín 6. - 8. 6. 2014 aneb v Miletíně se zpívalo, tančilo a štěkalo 3. NÁRODNÍ OLDSKAUTSKÉ JAMBORE Miletín 6. - 8. 6. 2014 aneb v Miletíně se zpívalo, tančilo a štěkalo O prvním červnovém víkendu Miletín opět hostil již třetí Národní oldskautské jamboree. Sešli se tu skauti

Více

Vnitřní kontrolní systém

Vnitřní kontrolní systém Organizace: Integrovaná střední škola Cheb Vnitřní předpis číslo: 6/2010 Vnitřní kontrolní systém Platnost od: 1.4. 2010 Účinnost od: 1.4. 2010 Datum: 31.3. 2010 Vypracoval: Bc.Věra Burdová Funkce: ekonomka

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD. 1. Základní ustanovení. 2. Řízení soutěží. 3. Účastníci soutěže 1.1

SOUTĚŽNÍ ŘÁD. 1. Základní ustanovení. 2. Řízení soutěží. 3. Účastníci soutěže 1.1 SOUTĚŽNÍ ŘÁD 1. Základní ustanovení 1.1 Tento řád vstupuje v platnost 1.8.2006 a je závazným řádem pro Milevskou ligu (dále jen ML) v malé kopané a týmy vstupují do ML s tím, že jej berou plně na vědomí

Více

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Pracovní návrh VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne.2013 o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 26

Více

Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav

Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav 15.4.2007 Ponechal Lukáš, Hromková Lucie 1 Obec Nosislav leží v okolí řeky Svratky na hranici Ždánického lesa a Dyjskosvrateckého úvalu.

Více

R O Z P I S soutěží dospělých pro rok 2011 2012 v okresním přeboru mužů a žen okres Ústí nad Orlicí

R O Z P I S soutěží dospělých pro rok 2011 2012 v okresním přeboru mužů a žen okres Ústí nad Orlicí R O Z P I S soutěží dospělých pro rok 2011 2012 v okresním přeboru mužů a žen okres Ústí nad Orlicí V Š E O B E C N Á U S T A N O V E N Í 1. Řízení soutěží Soutěže okresního přeboru mužů a žen vyhlašuje

Více

Základní škola a mateřská škola Cejle, Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011

Základní škola a mateřská škola Cejle, Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011 Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace Cejle 116, 58851 Batelov, v_zs.cejle@volny.cz, IČO 75022117 Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011

Více

Pravidla o poskytování a rozúčtování plnění nezbytných při užívání bytových a nebytových jednotek v domech s byty.

Pravidla o poskytování a rozúčtování plnění nezbytných při užívání bytových a nebytových jednotek v domech s byty. Pravidla o poskytování a rozúčtování plnění nezbytných při užívání bytových a nebytových jednotek v domech s byty. Preambule Rada města Slavičín se usnesla podle 102 odst.3 zákona č. 128/2000Sb., vydat

Více

HC KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ. POŘÁDÁ TURNAJ 4. TŘÍD (ročník 2005)

HC KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ. POŘÁDÁ TURNAJ 4. TŘÍD (ročník 2005) HC KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ POŘÁDÁ TURNAJ 4. TŘÍD (ročník 2005) 30. - 31. 8. 2014 PROPOZICE K TURNAJI Termín konání: 30. 31. 8. 2014 Místo konání: Pořadatel turnaje: Věk hráčů: Účastníci turnaje: Startovné:

Více

SKP Jihlava. Poslání a cíl naší práce

SKP Jihlava. Poslání a cíl naší práce Poslání a cíl naší práce Posláním našeho azylového domu je poskytnutí celkového hmotného zaopatření a sociálně psychologická pomoc lidem, kteří se vlivem různých životních situací ocitli na pokraji lidské

Více

URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU

URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU 32 CENOVÝ VĚSTNÍK 14/2008 URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU ČÁST I. VŠEOBECNÉ PODMÍNKY 1. Uvedené podmínky platí pro dopravce provozující veřejnou vnitrostátní

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 10. číslo červen 2011

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 10. číslo červen 2011 Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 10. číslo červen 2011 Slovo vychovatelky DM na konci školního roku... Tak jako jednou všechno končí, tak brzy skončí

Více

PŘESNÁ STŘELBA V ČASOVÉM LIMITU

PŘESNÁ STŘELBA V ČASOVÉM LIMITU Policejní sportovní klub UNION PRAHA sportovní střelba Popis disciplín PŘÍLOHA č. 2008/01 k pravidlům střeleckého závodu Praha, ČR 1. dubna 2008 7 D 1 PŘESNÁ STŘELBA V ČASOVÉM LIMITU Startovní pozice:

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 065 74/99-1130 Oblastní pracoviště č. 6 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 065 74/99-1130 Oblastní pracoviště č. 6 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 065 74/99-1130 Oblastní pracoviště č. 6 Signatura: af2ls102 Okresní pracoviště Litoměřice INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola/zařízení: Dům dětí a mládeže ELKO, Lovosice,

Více

let kopané mezi vltavou a sázavou

let kopané mezi vltavou a sázavou 40 let kopané mezi vltavou a sázavou Předkládaná publikace se pokusila zdokumentovat historii TJ Krňany od doby jejího založení v roce 1974 včetně zmínky o poválečném období let 1947 1950. Při sestavování

Více

POKYNY K SOUTĚŽÍM 29. 8. - 2. 9. 2012. EURO HRY DOKSY 2012, http://ehd.doksy.com

POKYNY K SOUTĚŽÍM 29. 8. - 2. 9. 2012. EURO HRY DOKSY 2012, http://ehd.doksy.com POKYNY K SOUTĚŽÍM 29. 8. - 2. 9. 2012 01. Cyklistika Hlavní rozhodčí: Radek Ženíšek, tel. 604 758 289 sobota - kriterium dvojic : start závodu v 18,30 hodin, k závodu nastupují za každý tým 2 závodníci

Více

Cesta kolem světa za 80 dní. Cesta kolem světa pro 2-6 hráčů od 10 let od Michaela Rienecka, Kosmos 2004

Cesta kolem světa za 80 dní. Cesta kolem světa pro 2-6 hráčů od 10 let od Michaela Rienecka, Kosmos 2004 Cesta kolem světa za 80 dní. Cesta kolem světa pro 2-6 hráčů od 10 let od Michaela Rienecka, Kosmos 2004 Hra je nejlépe hratelná ve 3-5 hráčích, při 6 hráčích se neúměrně prodlužuje. Speciální pravidla

Více

Korfbal je jediným bezkontaktním kolektivním míčovým sportem na světě, který se hraje ve smíšených druţstvech. Tento sport vznikl v Nizozemí v roce

Korfbal je jediným bezkontaktním kolektivním míčovým sportem na světě, který se hraje ve smíšených druţstvech. Tento sport vznikl v Nizozemí v roce Korfbal je jediným bezkontaktním kolektivním míčovým sportem na světě, který se hraje ve smíšených druţstvech. Tento sport vznikl v Nizozemí v roce 1902, kdy se amsterodamský učitel Nico Broekhuijsen seznámil

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Výzva k podání nabídky a prokázání kvalifikace pro veřejnou zakázku: KOUTEX 2014 (recyklace textilního odpadu) - zadávanou jako zakázku malého rozsahu nespadající pod aplikaci zákona

Více

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš Poslání Posláním Keramické dílny Eliáš je umožňovat lidem s postižením začlenění do společnosti s ohledem na jejich zvláštní situaci. Posláním je pomoci

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 7 A 105/2002-63 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Radana Malíka a soudců JUDr. Jaroslava Hubáčka a JUDr. Lenky

Více

S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ

S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ Účastníci: děti a učitelky Mateřské školy Orlová Lutyně K. Dvořáčka 1228 okres Karviná, příspěvková organizace Program vedli: lektoři občanského sdružení ROZCHODNÍK - Ostrava

Více

ZÁPIS. Ing. J. Sevald,I. Blahovcová,B. Šlapáková, J. Huml, P. Jedlička Ing. P. Savincová, V. Huml, M. Huml, L. Marek - 9

ZÁPIS. Ing. J. Sevald,I. Blahovcová,B. Šlapáková, J. Huml, P. Jedlička Ing. P. Savincová, V. Huml, M. Huml, L. Marek - 9 ZÁPIS z jednání Zastupitelstva obce Cheznovice, podle 92 odst. 1 zákona č.128/2000 Sb., o obcích ( obecní zřízení) ve znění pozdějších předpisů, konaného dne 25. listopadu 2010 od 18.30 hodin v přístavbě

Více

Ještě ta Bobova Rosolovka mozkovitá: Strana 2/5

Ještě ta Bobova Rosolovka mozkovitá: Strana 2/5 Děčínská hlíva 2006 Michal Šulc, 13. 1. 2006 Je to už skoro týden, ale protože šlo o vycházku velmi zajímavou a dobrodružnou, nedá mi to a musím se k ní vrátit. Mám na mysli akcičku "Děčínská hlíva 2006",

Více

PODROBNÁ PRAVIDLA HRY PRO LORD CUP 2016 RÝMAŘOV

PODROBNÁ PRAVIDLA HRY PRO LORD CUP 2016 RÝMAŘOV PODROBNÁ PRAVIDLA HRY PRO LORD CUP 2016 RÝMAŘOV Neděle 19.6.2016 kategorie U13 Základní organizační ustanovení 1) Hráči 7+1 2) Hřiště 61x48m 2 minihřiště na ploše velkého hřiště 3) Branka 2x5 m 4) Čas

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období 1207 Návrh poslanců Waltera Bartoše, Vlastimila Tlustého, Petra Nečase a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 561/2004

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 5 As 11/2004-113 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Ludmily Valentové a soudců JUDr. Václava Novotného

Více

Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017

Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017 Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017 1.1. Vymezení způsobilých nákladů obecná část (1) Účelová podpora může být poskytnuta pouze na činnosti definované

Více

1 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2007: Pracovní úrazy a zdravotní problémy související se zaměstnáním

1 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2007: Pracovní úrazy a zdravotní problémy související se zaměstnáním 1 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2007: Pracovní úrazy a zdravotní problémy související se zaměstnáním Ad hoc modul 2007 vymezuje Nařízení Komise (ES) č. 431/2006 z 24. února 2006. Účelem ad hoc modulu 2007

Více

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A Rozhodnutí Stavební povolení

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A Rozhodnutí Stavební povolení VÁŠ DOPIS ZN: ZE DNE: NAŠE ZN: ČÍSLO JEDNACÍ: MV 33634/2015/OD VYŘIZUJE: TESAŘ ZDENĚK TEL: 517 301 416 E-MAIL: Z.TESAR@MEUVYSKOV.CZ Obec Radslavice IČ 00373567 Radslavice 91 683 21 Pustiměř DATUM: 10.8.2015

Více

Česká obchodní inspekce Ústřední inspektorát Štěpánská 15, 120 00 Praha 2

Česká obchodní inspekce Ústřední inspektorát Štěpánská 15, 120 00 Praha 2 *COI0X00GY245* COI0X00GY245 Česká obchodní inspekce Ústřední inspektorát Štěpánská 15, 120 00 Praha 2 Vaše zn. SpZn. Čj. Vyřizuje/kl. Praha ČOI 138703/13/O100 ČOI 143079/13/O100 23.12.2013 Poskytnutí informací

Více

URČENÉ PODMÍNKY V ŽELEZNIČNÍ VEŘEJNÉ VNITROSTÁTNÍ PRAVIDELNÉ OSOBNÍ DOPRAVĚ

URČENÉ PODMÍNKY V ŽELEZNIČNÍ VEŘEJNÉ VNITROSTÁTNÍ PRAVIDELNÉ OSOBNÍ DOPRAVĚ Příloha č. 5 k výměru MF č. 01/2013 URČENÉ PODMÍNKY V ŽELEZNIČNÍ VEŘEJNÉ VNITROSTÁTNÍ PRAVIDELNÉ OSOBNÍ DOPRAVĚ I. Obecné podmínky 1. Regulaci formou věcně usměrňovaných cen podléhají ceny (jízdné) ve

Více

PRAVIDLA soutěže COOP DOBRÉ RECEPTY Jarní probuzení

PRAVIDLA soutěže COOP DOBRÉ RECEPTY Jarní probuzení PRAVIDLA soutěže COOP DOBRÉ RECEPTY Jarní probuzení s konáním 1. 4. 2016 30. 6. 2016 v ČR (www.coopdobrerecepty.cz) 1. Organizátor soutěže a soutěžní období Organizátor soutěže, společnost CCV, s.r.o.,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10 Soukromá základní umělecká škola Trnka o.p.s., Rodinná 39, 312 00 Plzeň IČO.26347687, IZO.150035365, identifikátor zařízení: 650035356, bankovní spojení: 279204310247/0100, DIČ. CZ-26347687 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

na sále Kulturního domu v Rudolticích dne 7. října 2013

na sále Kulturního domu v Rudolticích dne 7. října 2013 Zápis ze schůzky zástupců obce s domovními důvěrníky Zahájení v 16.00 hod. Účast: na sále Kulturního domu v Rudolticích domovní důvěrníci, popř. zástupci: dne 7. října 2013 o přítomni: Eva Chládková, Jana

Více

Pravidla pro vydávání parkovacích karet ve městě Kopřivnici

Pravidla pro vydávání parkovacích karet ve městě Kopřivnici Pravidla pro vydávání parkovacích karet ve městě Kopřivnici Rada města Kopřivnice se na své schůzi dne 19.8.2014 usnesla vydat tato pravidla. Čl. 1 Vymezená oblast města Kopřivnice (1) Vymezenou oblastí

Více

Leden. 22. ledna v deset hodin oddal starosta na obecním úřadu paní Melkovou a pana Víška

Leden. 22. ledna v deset hodin oddal starosta na obecním úřadu paní Melkovou a pana Víška Leden 1.1. oblačno 3 C, 2.1. zataženo, sníh s deštěm 2 C, 3.1. zataženo, sníh s deštěm 2 C, 4.1. oblačno 3 C, 5.1. polojasno -7 C, 6.1. zataženo -2 C, 7.1. polojasno -3 C, 8.1. zataženo, sněžení -2 C,

Více

Příprava na vyučování Výchovy k občanství a Dramatické výchovy s cíli v oblastech OSV a čtenářství. Pohádkový les 2.

Příprava na vyučování Výchovy k občanství a Dramatické výchovy s cíli v oblastech OSV a čtenářství. Pohádkový les 2. Příprava na vyučování Výchovy k občanství a Dramatické výchovy s cíli v oblastech OSV a čtenářství Název učební jednotky (téma) Pohádkový les 2 Stručná anotace učební jednotky Žáci 6. ročníku ve 4 5členné

Více

Pravidla pro požární útok ze Směrnic hry Plamen, platných od 1.9.2004. Požární útok

Pravidla pro požární útok ze Směrnic hry Plamen, platných od 1.9.2004. Požární útok Požární útok V požárním útoku soutěží 7 členů (starší), 5 členů (mladší). Organizátoři kol rozhodnou o případném použití jednotné motorové stříkačky a provádění z jedné nebo ze dvou základen. Do hodnocení

Více

Stále ještě váháte s přihlášením? Když už jsme řádně přihlášeni? Jak bude turnaj koncipován?

Stále ještě váháte s přihlášením? Když už jsme řádně přihlášeni? Jak bude turnaj koncipován? 4. roverský kmen Griffins ~ 1. středisko Ještěd ~ griffins.skautlib.cz Ahoj všichni roveři a rangers, přihlášené týmy, ale i vy, co stále ještě váháte... V tomto textu se dozvíte všechny důležité informace,

Více

Právní novinky. únor 2015. Deloitte Česká republika

Právní novinky. únor 2015. Deloitte Česká republika Právní novinky Deloitte Česká republika Novinky v pracovním právu Od 1. ledna 2015 vstoupily do účinnosti novely zákona o zaměstnanosti a zákona o inspekci práce. Změny, které tyto novely přinesly, se

Více

Směrnice č. 102/2011

Směrnice č. 102/2011 Směrnice č. 102/2011 (NOVELIZOVANÉ ZNĚNÍ) Směrnice o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů (1) Tato směrnice upravuje: Čl. 1 Předmět

Více

348/2005 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ

348/2005 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ 348/2005 Sb. ZÁKON ze dne 5. srpna 2005 o rozhlasových a televizních poplatcích a o změně některých zákonů Změna: 235/2006 Sb. Změna: 112/2006 Sb. Změna: 304/2007 Sb. Změna: 7/2009 Sb. Změna: 132/2010

Více

*s00nx00ozlt9* S 0 0 N X 0 0 O Z L T 9 ROZHODNUTÍ M Ě S T S K Ý Ú Ř A D H U S T O P E Č E S T A V E B N Í Ú Ř A D

*s00nx00ozlt9* S 0 0 N X 0 0 O Z L T 9 ROZHODNUTÍ M Ě S T S K Ý Ú Ř A D H U S T O P E Č E S T A V E B N Í Ú Ř A D M Ě S T S K Ý Ú Ř A D H U S T O P E Č E S T A V E B N Í Ú Ř A D Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče 519 441 011 e-mail: stavebni@hustopece-city.cz *s00nx00ozlt9* S 0 0 N X 0 0 O Z L T 9 Č.j. MUH/ 6067/13/19

Více

Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol

Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol Středisko volného času Domeček Valašské Meziříčí, ZŠ Masarykova Val. Meziříčí a ZŠ Šafaříkova Val. Meziříčí pořádají Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol Pořadatel: Termín: ZŠ Masarykova

Více

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny:

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny: Český úřad zeměměřický a katastrální POKYNY Č. 44 Českého úřadu zeměměřického a katastrálního ze dne 20.12.2013 č.j. ČÚZK- 25637/2013-22, k zápisu vlastnictví jednotek vymezených podle zákona č. 72/1994

Více

OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA

OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA Stanovy OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA 1/5 1 Jméno a sídlo sdružení 1. Jméno sdružení: OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA (dále jen AY) 2. Sídlo sdružení: Na Poříčí 12, 115 30 Praha 1. 3. AY je občanské sdružení podle

Více

5. Legislativní opatření a jejich vliv na vývoj pracovní neschopnosti pro nemoc a úraz

5. Legislativní opatření a jejich vliv na vývoj pracovní neschopnosti pro nemoc a úraz 5. Legislativní opatření a jejich vliv na vývoj pracovní neschopnosti pro nemoc a úraz Úroveň pracovní neschopnosti pro nemoc a úraz je v zásadě dána dvěma rozdílnými faktory. Prvým z nich je objektivní

Více

ný fo Anton Toreck Anton Toreck

ný fo Anton Toreck Anton Toreck Už zase prohráli další fotbalový zápas! Olda, Týna a Miki jsou naštvaní. Pěkně naštvaní. O poháru si Malé kopačky můžou nechat jen zdát. Jenže pak dostanou tajemný dárek: kouzelný fotbalový míč. Míč, se

Více

Soutěžní ročník 2015/2016 5. kolo Pražského přeboru Sobota, 19. září 2015 v 16:30 ABC Braník FC Zličín

Soutěžní ročník 2015/2016 5. kolo Pražského přeboru Sobota, 19. září 2015 v 16:30 ABC Braník FC Zličín X Soutěžní ročník 2015/2016 5. kolo Pražského přeboru Sobota, 19. září 2015 v 16:30 ABC Braník FC Zličín Úvodní slovo Vážení diváci, vítejte na dalším kole Pražského přeboru. Po delším čase opět hrajeme

Více

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit.

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Určitě víte, kde leží Sněžka, Snad také víte, kde pramení Vltava, kde leží Pravčická brána, Černé jezero nebo Prachovské skály. Ale co třeba Nesyt, jeskyně Šipka, Pokličky nebo

Více

Kolik hodin jste za posledních sedm dnů zameškal/a v práci z jiných důvodů, jako například dovolená, svátky?

Kolik hodin jste za posledních sedm dnů zameškal/a v práci z jiných důvodů, jako například dovolená, svátky? DOTAZNÍKY KVALITY ŽIVOTA projekt ATTRA RA ID pacienta: Datum vyplnění: NÁVYKY Vykouřil jste v průběhu svého života alespoň 100 cigaret nebo více? ANO NE Kouříte v současné době cigarety? ANO NE Kolik cigaret

Více

Společná fota na straně

Společná fota na straně Ty největší hlody již na straně 2. Společná fota na straně 4. Více na straně 8. Jak jistě každý z Vás ví, v letošním roce se v Praze, ve dnech 5. a 6.7, konal XV. Všesokolský slet, který byl vyvrcholením

Více

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Číslo dokumentu: SPŠEIT 34 _ 2015 _ 1.01 Platnost od: 1. 9. 2015 Nahrazuje: SPŠEIT 34 _ 2012 _ 1.01 Počet listů: 12 Obsah

Více

JAK JSEM DOSTALA PRVNÍ LYŽE

JAK JSEM DOSTALA PRVNÍ LYŽE JAK JSEM DOSTALA PRVNÍ LYŽE V kraji pod horami prý děti přicházejí na svět s lyžemi na nohou. Já jsem se ale narodila bez nich. Mně je přinesl Ježíšek, když mi bylo pět let. Překvapil mě. Každý rok jsem

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY Č. 4 Třídy 5.B Ahoj spolužáci 1. až 5. tříd! V tomto vánočním čísle na vás čeká spousta čtení a luštění. Vánoční příběh, pohádkový test, pohádka Hrnečku vař, kterou jistě neznáte. Nechybí

Více

Výlet na Hrádek. Dětský den Osvračín

Výlet na Hrádek. Dětský den Osvračín Všechny články uveřejněné v tomto časopise napsaly děti z internátního pobytu SVP Domažlice. Výlet na Hrádek Ve středu jsme jeli na výlet na kola. Nejdříve jsme měli ještě 3 hodiny školu. Pak jsme si šli

Více

Výroční zpráva 2015. Spolek Valštejn

Výroční zpráva 2015. Spolek Valštejn Výroční zpráva 2015 Spolek Valštejn Obsah Úvodní slovo... 3 Základní údaje o Spolku Valštejn... 4 Činnosti spolku v roce 2015... 5 Plány do roku 2016... 8 Úvodní slovo Vážení přátelé valštejnských údolí,

Více

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený PLZEŇ PRO VČELY Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený VČELY Včela medonosná nedokáže žít sama jako jedinec, ale vytváří superorganismus, tvořený královnou, včelami a trubci. V úlu je jich

Více

Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014

Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014 Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU V OBCI Zastupitelstvo obce Kačice se na svém zasedání dne 20. 08. 2014 usnesením č. 43/2014 usneslo vydat na základě ustanovení 10, 35,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA HYGOTREND s.r.o. 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA HYGOTREND s.r.o. 2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA HYGOTREND s.r.o. 2012 11.června 2013 NESNADNOU CESTOU K NOVÝM TRHŮM Není to ještě tak dávno, stačí se ohlédnout tři, čtyři roky zpět a vzpomínky se rozběhnou do doby, kdy se společnost HYGOTREND

Více

Hřebečská 660, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030 Web: http://www.mestobustehrad.cz E-mail: meu@mestobustehrad.

Hřebečská 660, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030 Web: http://www.mestobustehrad.cz E-mail: meu@mestobustehrad. Město Buštěhrad Městský úřad Buštěhrad Hřebečská 660, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030 Web: http://www.mestobustehrad.cz E-mail: meu@mestobustehrad.cz Obecně závazná vyhláška

Více

( x ) 2 ( ) 2.5.4 Další úlohy s kvadratickými funkcemi. Předpoklady: 2501, 2502

( x ) 2 ( ) 2.5.4 Další úlohy s kvadratickými funkcemi. Předpoklady: 2501, 2502 .5. Další úlohy s kvadratickými funkcemi Předpoklady: 50, 50 Pedagogická poznámka: Tato hodina patří mezi ty méně organizované. Společně řešíme příklad, při dalším počítání se třída rozpadá. Já řeším příklady

Více

Koncepce a rámec školy v letech 2014 2017

Koncepce a rámec školy v letech 2014 2017 Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola Olgy Havlové, Janské Lázně Koncepce a rámec školy v letech 2014 2017 článek 1 Obecná východiska Koncepce školy vychází jednak ze strategických a koncepčních

Více

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. B 2/PSOV - 2015

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. B 2/PSOV - 2015 Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Ivo Grüner, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU, informatiky IČO: 70890366 DIČ: CZ70890366 bankovní spojení:

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 077 20/99-001301 Oblastní pracoviště č. 7 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 077 20/99-001301 Oblastní pracoviště č. 7 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 077 20/99-001301 Oblastní pracoviště č. 7 Signatura: bg7as106 Okresní pracoviště Tábor INSPEKČNÍ ZPRÁVA Předškolní zařízení: Mateřská škola, Veselí nad Lužnicí,

Více

Slovo starosty. Váţení spoluobčané,

Slovo starosty. Váţení spoluobčané, Slovo starosty Váţení spoluobčané, Krakovanské svatováclavské posvícení se nezadrţitelně blíţí a s ním i vydání Novin Krakovan a Boţce. Posvícení přichází po prázdninách, které byly pro obec na rozdíl

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace číslo smlouvy: SML/0276/2016 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015 *UOHSX007XXVS* UOHSX007XXVS ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád

Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád Za účelem zajištění podmínek řádného a bezpečného užívání bytů, zabezpečení pořádku a čistoty v obytných domech, jakož i v zájmu upevnění občanského soužití,

Více

EUROSTUDENT V ZPRÁVA Z MEZINÁRODNÍHO SROVNÁNÍ PODMÍNEK STUDENTŮ VYSOKÝCH ŠKOL V ČESKÉ REPUBLICE

EUROSTUDENT V ZPRÁVA Z MEZINÁRODNÍHO SROVNÁNÍ PODMÍNEK STUDENTŮ VYSOKÝCH ŠKOL V ČESKÉ REPUBLICE 2016 EUROSTUDENT V ZPRÁVA Z MEZINÁRODNÍHO SROVNÁNÍ PODMÍNEK STUDENTŮ VYSOKÝCH ŠKOL V ČESKÉ REPUBLICE MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY, ODBOR VYSOKÝCH ŠKOL, 31. KVĚTNA 2016 Obsah 1. Úvod...

Více

2. Úroveň bydlení, náklady na bydlení a ceny nemovitostí v Olomouckém kraji

2. Úroveň bydlení, náklady na bydlení a ceny nemovitostí v Olomouckém kraji 2. Úroveň bydlení, náklady na bydlení a ceny nemovitostí v Olomouckém kraji 2.1. Charakteristika domovního a bytového fondu a úrovně bydlení Domovní fond Olomouckého kraje zahrnoval podle sčítání lidu,

Více

Údaje o zdravotní způsobilosti, popřípadě o zdravotních obtížích, které by mohly mít vliv na pobyt na táboře...

Údaje o zdravotní způsobilosti, popřípadě o zdravotních obtížích, které by mohly mít vliv na pobyt na táboře... Z Á V A Z N Á P Ř I H L Á Š K A poř. číslo Přihlašuji své dítě na letní pobytový tábor: Star Wars V termínu: 1. 7. 2016 10. 7. 2016 Cena: 4200,- Kč Jméno a příjmení účastníka:.... Národnost:. Státní občanství:...

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

Obec Ždánov Ždánov 49, 344 01Domažlice osoba oprávněná k podpisu smlouvy: JUDr. Václav Pflug, starosta IČ: 00572594

Obec Ždánov Ždánov 49, 344 01Domažlice osoba oprávněná k podpisu smlouvy: JUDr. Václav Pflug, starosta IČ: 00572594 Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Ivo Grüner, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU, informatiky, na základě usnesení ZPK č. 857/15 ze dne

Více

Opatření č. 14/2007. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Opatření č. 14/2007. Čl. 1 Úvodní ustanovení Opatření č. 14/27 PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ NÁJMU BYTŮ V DOMECH ZVLÁŠTNÍHO URČENÍ, BYTŮ ZVLÁŠTNÍHO URČENÍ A V CHRÁNĚNÝCH BYTECH V MAJETKU MĚSTA ŠUMPERKA Datum vydání: 9. 8. 27 Zpracoval: Bc. Radmila Kouřilová

Více