V Kuřimi se sesunul kus skály na dům, majitelé utekli

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V Kuřimi se sesunul kus skály na dům, majitelé utekli"

Transkript

1 V Kuřimi se sesunul kus skály na dům, majitelé utekli vloženo: :16, autor: ČT24 Na rodinný dům se zřítila skála Kuřim - V Kuřimi na Brněnsku se dnes večer sesunul kus skály na rodinný dům. Jeho dva obyvatelé vyvázli bez zranění. Uslyšeli totiž hluk a včas vyběhli na ulici. Objekt je z poloviny neobyvatelný. Škoda zatím nebyla vyčíslena. Skalní masiv nad objektem hrozí podle odborníků dalšími sesuvy, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid. Neštěstí se stalo v 17:30 v kuřimské ulici Podhoří. Nad rodinnými domky tam ční mohutný kus skály. Z ní se náhle oddělila část dlouhá osm a široká čtyři metry. Kameny zavalily dvůr domu a zničily zdi dvou místností objektu. Na místo byl přivolán statik. Konstatoval, že polovina dvoupodlažního domu je po zásahu kamení neobyvatelná. Druhou půlku mohou jeho majitelé se zvýšenou opatrností využívat. Co skálu narušilo, se zatím neví. V době sesuvu masivu mírně pršelo. Protože skála nad domem je narušená a statik nevyloučil další sesuv kamenů i do okolí, hasiči upozornili obyvatele sousedního domu, aby nevycházeli na dvůr. Hasiči také uzavřeli narušenou vyhlídkovou terasu na vrcholu skály. Prostor ohraničili páskou se zákazem vstupu. Zajištění masivu proti dalšímu sesuvu je již starostí města, dodal mluvčí. Obyvatelé domu, na který spadla skála si musí hledat náhradní bydlení vloženo: :09, autor: ČT Brno aktualizováno: 16:20 Na dům v Kuřimi spadla část skály Kuřim - Na rodinný domek v ulici Podhoří v pátek odpoledne spadla část skály. Kámen dopadl nejen na dvorek domu, ale také na část stavení, které poškodil. Při neštěstí nebyl nikdo zraněn. Dům ale museli jeho obyvatelé opustit. Skálu dnes prozkoumal geolog, který varoval před možným dalším sesuvem masivu.

2 Podle Blanky Juračkové, která v domku bydlí už 30 let, se obyvatelům už před lety zdálo, že se skála nad domkem uvolňuje. Dílo zkázy dokonaly zřejmě současné deště, které zvětralou skálu ještě více rozmáčely a způsobily její zřícení. Hasiči na místě se snažili zajistit zbytky skály, proti jejich dalšímu případnému pádu. Dosud nebylo jisté, komu patří pozemek nad domkem, teprve dnes se majitelé domu dozvěděli, že jim patří i skála, která jejich obydlí ohrožuje. Skála byla podle geologa zvětralá a může padat dál. Majitelé domu by ji měli na vlastní náklady zpevnit. Cena za sanaci skály by ale podle jejich odhadu mohla dosáhnout až 100 tisíc korun. Dům je teď ale neobyvatelný, kvůli ohrožení byla odpojena voda, plyn i elektřina. Majitelé domku zatím bydlí v bytě s rodinou dcery. Kvůli tíživé situaci proto podali městu žádost o náhradní bydlení. Skála, která se sesunula v Kuřimi, je stále nebezpečná vloženo: 21:10, autor: ČT24 aktualizováno: 23:10 Sesuv skalního masivu v Kuřimi Kuřim (Brněnsko) - Skála v ulici Podhoří v Kuřimi na Brněnsku, která se v sobotu zčásti sesunula na jeden z tamních domů, je nebezpečná. Vyplývá to z odborného vyjádření, které dnes po prohlídce masivu vypracoval geolog. Zároveň doporučil odtěžit asi sedm metrů krychlových sutě, které jsou uvolněné. Video: Reportáž Zuzany Janákové V Kuřimi se sesunul kus skály na dům, majitelé utekli Asi sedm metrů krychlových sutě se sesunulo v sobotu na dvoupatrový dům. Zasypalo dvě místnosti a dvorek. Objekt je podle geologa zcela neobyvatelný. Masiv nad ním je na pozemku majitelů domku. Odtěžení uvolněné části by tedy měli hradit oni. Přijde na asi 110 tisíc korun. "Zatím město o pomoc nepožádali. Radnice zaplatí ještě další zkoumání skály, a to v místech nad všemi domy v ulici. Po úpravách je nutné ji zajistit kotvami," uvedl kuřimský radní Drago Sukalovský. Neštěstí se stalo v pátek v 17:30. V ulici Podhoří ční nad rodinnými domky mohutný kus skály. Z ní se náhle oddělila část dlouhá osm a vysoká čtyři metry. Dva majitelé domku se včas spasili útěkem. Uprchli poté, co uslyšeli hluk nad domem.

3 Skálu, která se zřítila na rodinný domek, zítra geotechnici zajistí vloženo: :44, autor: ČT Brno Majitelé se radí s geotechnikem Kuřim (Brněnsko) - Majitelé rodinného domku v ulici Podhoří v Kuřimi, na který se v pátek večer zřítila skála, konečně ví, co s jejich domovem bude. Dnes jim geotechnik sdělil výsledky odborného posudku. Horní převis skály může kdykoli spadnout, proto ho musí odborníci co nejdříve odstranit. Spodní část skály zajistí ocelovými lany a vysokopevnostními sítěmi. Ty mají zachytit kusy horniny, která se může v budoucnu ještě uvolnit. Video: Geotechnik a radní popisují další postup Obyvatelé domu, na který spadla skála si musí hledat náhradní bydlení Skála, která se sesunula v Kuřimi, je stále nebezpečná Než se skála zabezpečí, nemohou jeho obyvatelé v domě bydlet. Podle statika je polovina dvoupodlažního domu neobyvatelná. "Kvůli ohrožení nám vypnuli plyn i elektřinu a odpojena je i vodua. Proto teď bydlíme dočasně u dcery. Je nás tady šest, takže musíme spát na zemi. Je to hrozné, ale hlavně, že se nikomu nic nestalo," popsala tíživou situaci majitelka domu Blanka Juračková. Juračkovi navíc zjisitli, že masiv nad domem je na jejich pozemku. Odtěžení uvolněné části by tedy měli hradit oni. Přijde na padesát až osmdesát tisíc korun. "Vůbec nevím, kde na to vezmeme peníze. V Podhoří bydlíme už 30 let a nikdy by mě nenapadlo, že ta skála patří nám," řekla Juračková. V blízkosti skály bydlí přes sedmdesát rodin. Město se proto rozhodlo nechat stav celého skalního masivu posoudit. Lidem, kteří pozemky u kuřimské hory vlastní, dnes vedení města rozešle informace o jejich záměru. "Kdo bude mít o průzkum zájem, přihlásí se u nás na radnici. Nepředpokládáme, že by se to týkalo všech sedmdesáti lidí. Někde totiž skála ani nevystupuje na povrch a mnoho domů je od ní dostatečně vzdáleno," uvedl kuřimský radní Drago Sukalovský. Podle počtu zájemců se bude odvíjet cena průzkumu. Radní ho plánují zaplatit z městské kasy. Tento záměr ale musí zítra posvětit zastupitelstvo. Rodina Juračkova se do domu bude moci vrátit nejdříve na konci týdne. Odborníci s odklízecími a zajišťovacími pracemi začnou už zítra. Než ale havarijní stav odstraní, pár dní to potrvá.

4 Radnice nabídla pomoc lidem, které ohrožuje skalní převis, zaplatí geologický průzkum vloženo: :56, autor: ČT Brno aktualizováno: :19 Sesuv skalního masivu v Kuřimi Kuřim - Městská rada v Kuřimi nabídla pomoc lidem, jejichž domy se nacházejí pod skalním převisem. Reagovala tak na událost, která se stala po intenzivních deštích v polovině května. Na jeden z domů se sesunulo kus masivu a jen díky velkému štěstí v jeho prostorách nikdo nezahynul. Přestože byl kus zvětralé skály odstraněn, masiv může hrozit obyvatelům dál. Radnice tak obeslala asi osmdesát majitelů domů pod skálou, zda by stáli o geologický průzkum, který by jim odpověděl na otázku, zda je skalisko ohrožuje. Polovina z nich souhlasila. A neodmítnou ani případnou radniční pomoc při zajištění nebezpečného masivu. Video: Týden paní Blanky Juračkové, jejíž dům zavalila v Kuřimi skála Obyvatelé domu, na který spadla skála si musí hledat náhradní bydlení V Kuřimi se sesunul kus skály na dům, majitelé utekli Skála, která se sesunula v Kuřimi, je stále nebezpečná Skálu, která se zřítila na rodinný domek, zítra geotechnici zajistí "Rozhodli jsme se pro tento krok z preventivních důvodů. Oslovili jsme obyvatele osmdesáti domů, který se problém více či méně týká. Naši nabídku přijali hlavně ti, kteří mají skálu skutečně přímo za domem. U nich provedeme průzkum," vysvětlil místostarosta Kuřimi Drago Sukalovský (KOL). Pokud bude odpověď geotechniků pozitivní a řeknou, že je skála skutečně hrozbou, bude muset radnice spolu s majiteli domů hledat finance na zajištění skály. Ta totiž stojí na pozemcích majitelů domů a v případě Blanky Juračkové, na jejíž dům se zřítilo několik tun kamene, by sanace masivu stála až sto tisíc korun. "To jsou pro nás strašlivé peníze. Vůbec si nedovedu představit, kde bych na to vzala," vysvětlila Blanka Juračková. Zároveň ale připouští, že problém léta neřešila, dokud se nestala nešťastná květnová událost. A to i přestože vědela, že skála není v pořádku a že se z ní čas od času sypou úlomky kamenů. Juračkové i dalším lidem snad pomůže alespoň částečně radnice. "Pokud zjistíme, že je skála skutečně ve špatném stavu, pokusíme se na její zabezpečnení získat dotace a nebo vypomoci z obecní kasy. Jde však o jejich pozemky a tak se budou muset postarat částečně také sami. Mnozí z majitelů domů pod skálou už masiv zabezpečili na vlastní náklady," dodal Sukalovský.

5 Geolog by měl skálu prohlédnout na podzim, až bude zbavena zeleného porostu a stromy listů. Pak se uvidí, co dál. Brněnsko: Skalní masiv v Kuřimi je narušený, ohrožuje sedm rodinných domů Skalní masiv tyčící se nad ulicí Podhoří v Kuřimi na Brněnsku je narušený a některé z jeho částí hrozí sesuvem. Vyplývá to z geotechnického posudku, který byl ke stavu kopce, nazývaného Kuřimská hora, v uplynulých dnech vypracován. Sanace přijde na deset milionů korun. Možnosti města jsou ale v této věci omezené, protože skála neleží na jeho pozemcích, řekl dnes ČTK kuřimský starosta Drago Sukalovský. Posudek byl vypracován kvůli neštěstí, při němž se loni v polovině května po dešti uvolnilo z masivu sedm metrů krychlových kamení a spadlo na jeden z domů. V objektu byli dva lidé, kteří ale uslyšeli hluk a včas vyběhli před sesuvem na ulici. Odborníci nyní zjistili, že je na skále sedm kritických a sedm havarijních míst. Pod kritickými místy stojí sedm ohrožených rodinných domů. Situace je vážná. Sesuv v těchto lokalitách by podle geotechniků mohl nastat brzy podle odhadů do roka. (čtk) Ohrozí skála v Kuřimi další domy? Studie napoví vloženo: :03, autor: ČT Brno Skalní masiv

6 Kuřim - Obyvatelé ulice Podhoří v Kuřimi, kteří žijí ve strachu z hrozícícho masivu nad jejich domy, dostali do rukou odpověď geotechniků. Ve skále je až pět kritických míst, která se po zimě mohou začít hroutit. Obydlí Juračkových, na něž se kus skály zřítil loni v květnu, ale zatím zůstává opuštěné jako jediné. Radnice trvá na svém: deset milionů na zajištění celého masivu nemáme. Video: Geotechnik Stanislav Štábl o výsledcích listopadového průzkumu 0 Obyvatelé domu, na který spadla skála si musí hledat náhradní bydlení Radnice nabídla pomoc lidem, které ohrožuje skalní převis, zaplatí geologický průzkum Kuřimská radnice lidem pomohla zatím jen tím, že zaplatila odbornou firmu. Ta v listopadu zkoumala, nakolik skála domy ohrožuje. Dnes městu předala finální studii. Výsledek? Ze čtyřicítky domů je jich sedm v akutním ohrožení - skála tam může spadnout prakticky kdykoli. "Kritický stav hovoří o tom, že může dojít ke skalnímu zřícení nejpozději do jednoho roku. Hrozí tedy velmi vysoké ohrožení domu i lidského zdraví," vysvětlil hlavní geotechnik Stanislav Štábl. U dalších sedmi domů je stav havarijní. "To znamená, že by s tím jejich majitelé měli začít urychleně něco dělat," doplnil Štábl. Největší problém? Skály leží na pozemcích soukromníků Kompletní zajištění kuřimských skal by vydalo na desítky milionů korun. Město tyto peníze nejenže nemá, ale platit by je ani nechtělo - nebezpečný masiv totiž leží na soukromých pozemcích. Břemeno je tak výhradně na jejich majitelích. Každý z nich by musel na celkovou sanaci přispět částkou korun. Strach lidí po květnové havárii přetrvává Na dům rodiny Juračkových z Kuřimi se 14. května 2010 zřítila část skalního masivu. Podle Blanky Juračkové, která v domku žila třicet let, se obyvatelům už před lety zdálo, že se skála nad domkem uvolňuje. Dílo zkázy dokonaly zřejmě soustavné deště, které zvětralou skálu ještě více rozmáčely. Juračkovi zasažený dům opustili. Sesuv vystrašil i ostatní obyvatele. Ze stejného důvodu nevyšly ani dotace, jejichž získání radní lidem slíbili. Kvůli hrozícímu nebezpečí jsou pozemky v okolí skály prakticky neprodejné, nebo minimálně ne za cenu, kterou by si jejich majitelé představovali.

7 Jako jedinou úlevu jim může město nabídnout technickou pomoc. "Snažíme se hledat možnosti, jak třeba levně uložit odtěžený materiál, případně se pokusíme zajistit jeho levnější odvoz," uvedl starosta Kuřimi Drago Sukalovský. Štěstí v neštěstí mají dvě rodiny - skála nad jejich domem totiž patří lesům města Brna. V jejich případě by měl celou akci zaplatit magistrát. Vyjednávání jsou ale na začátku.

Zastupitelstvo města Přerova

Zastupitelstvo města Přerova Pořadové číslo: 4/4 Zastupitelstvo města Přerova Přerov 26.2.2015 Předloha pro 4. jednání Zastupitelstva města Přerova, které se uskuteční dne 9. 3. 2015 Předkladatel: Mgr. VLADIMÍR PUCHALSKÝ, primátor

Více

Novoroční přání klientů pro všechny obyvatele Domova

Novoroční přání klientů pro všechny obyvatele Domova č. 2/2009 Konec starého a počátek nového roku je pro nás pro všechny příležitostí, abychom popřáli rodinným příslušníkům, přátelům a známým. Dovolte, abych i já Vám všem jménem zaměstnanců Luxoru Poděbrady

Více

Zastupitelstvo města Přerova

Zastupitelstvo města Přerova Pořadové číslo: 25/3.7.2 Zastupitelstvo města Přerova Přerov 5.9.2014 Předloha pro 25. jednání Zastupitelstva města Přerova, které se uskuteční dne 15. 9. 2014 Předkladatel: Zpracovatel: MICHAL ZÁCHA DiS.,

Více

odbor kultury a památkové péče Magistrát města Zlína, náměstí Míru 12 pracoviště Zarámí 4421, 761 40 Zlín, ivotucek@zlin.eu

odbor kultury a památkové péče Magistrát města Zlína, náměstí Míru 12 pracoviště Zarámí 4421, 761 40 Zlín, ivotucek@zlin.eu Zápis ze setkání s veřejností ve věci: Příprava podkladů pro zpracování zadání regulačních plánů obytných čtvrtí Městské památkové zóny Zlín, pilotní lokalita Zálešná - I. setkání Dne: 25. září 2014 Místo:

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh NAŘÍZENÍ RADY

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh NAŘÍZENÍ RADY KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 10.03.2005 KOM(2005) 80 v konečném znění Návrh NAŘÍZENÍ RADY o další změně nařízení (ES) č. 1601/2001 o uložení konečného antidumpingového cla z dovozu některých

Více

2. Úroveň bydlení, náklady na bydlení a ceny nemovitostí v Olomouckém kraji

2. Úroveň bydlení, náklady na bydlení a ceny nemovitostí v Olomouckém kraji 2. Úroveň bydlení, náklady na bydlení a ceny nemovitostí v Olomouckém kraji 2.1. Charakteristika domovního a bytového fondu a úrovně bydlení Domovní fond Olomouckého kraje zahrnoval podle sčítání lidu,

Více

Názory na bankovní úvěry

Názory na bankovní úvěry INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 1/2007 DLUHY NÁM PŘIPADAJÍ NORMÁLNÍ. LIDÉ POKLÁDAJÍ ZA ROZUMNÉ PŮJČKY NA BYDLENÍ, NIKOLIV NA VYBAVENÍ DOMÁCNOSTI. Citovaný výzkum STEM byl proveden na reprezentativním souboru

Více

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nemovitostí (pozemků, jejichž součástí jsou bytové domy) Městské části Praha 5 (dále jen Zásady )

Více

z 27. zasedání Zastupitelstva města Smiřice

z 27. zasedání Zastupitelstva města Smiřice Z Á P I S z 27. zasedání Zastupitelstva města Smiřice konaného dne 15.09.2014 v 17:00 h. v zasedací místnosti Městského úřadu Smiřice Přítomno: Omluveni: 9 členů ZM dle prezenční listiny Karel Šust MUDr.

Více

Z Á P I S č. 6. z 6. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 28. 4. 2011 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68

Z Á P I S č. 6. z 6. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 28. 4. 2011 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Z Á P I S č. 6 z 6. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 28. 4. 2011 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Program: 1. Technický bod (schválení ověřovatelů zápisu, programu zasedání

Více

Zpráva z jednání Školské rady ZŠ a MŠ Tisá, příspěvková organizace

Zpráva z jednání Školské rady ZŠ a MŠ Tisá, příspěvková organizace Datum konání: 6. 10. 2010 Program: 1. Projednání a schválení Výroční zprávy o činnosti školy 2009/2010 2. Projekt MŠMT Peníze školám 3. Nařízení vlády o odvodu 30% z částky na pomůcky školy zpět do státního

Více

Městská část Praha - Dolní Chabry Rada městské části Zápis č. 005/07/Rady MČ ze dne 29.01.2007

Městská část Praha - Dolní Chabry Rada městské části Zápis č. 005/07/Rady MČ ze dne 29.01.2007 Přítomni: dle prezenční listiny : 4 Omluveni : PhDr. Doušová Neomluveni : 0 Městská část Praha - Dolní Chabry Rada městské části Zápis č. 005/07/Rady MČ ze dne 29.01.2007 Ověřovatelé zápisu: MUDr.Dvořák,

Více

POSOUZENÍ STAVU HLAVNÍHO OBJEKTU BUDOVY Č. OR. 10 V JEZDECKÉ ULICI V PROSTĚJOVĚ

POSOUZENÍ STAVU HLAVNÍHO OBJEKTU BUDOVY Č. OR. 10 V JEZDECKÉ ULICI V PROSTĚJOVĚ z.č.: 13-1672-81 POSOUZENÍ STAVU HLAVNÍHO OBJEKTU BUDOVY Č. OR. 10 V JEZDECKÉ ULICI V PROSTĚJOVĚ Vypracoval: Ing. Daniel Lemák, Ph.D. Zhotovitel: Zakázkové číslo: 13-1672-81 Objednatel: STATIKA Olomouc,

Více

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený PLZEŇ PRO VČELY Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený VČELY Včela medonosná nedokáže žít sama jako jedinec, ale vytváří superorganismus, tvořený královnou, včelami a trubci. V úlu je jich

Více

Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav

Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav 15.4.2007 Ponechal Lukáš, Hromková Lucie 1 Obec Nosislav leží v okolí řeky Svratky na hranici Ždánického lesa a Dyjskosvrateckého úvalu.

Více

KUPNÍ SMLOUVA. spojená s. dohodou o předkupním právu a dohodou o výhradě zpětné koupě (dále možno jen kupní smlouva )

KUPNÍ SMLOUVA. spojená s. dohodou o předkupním právu a dohodou o výhradě zpětné koupě (dále možno jen kupní smlouva ) KUPNÍ SMLOUVA spojená s dohodou o předkupním právu a dohodou o výhradě zpětné koupě (dále možno jen kupní smlouva ) 1. Město Česká Kamenice, se sídlem Česká Kamenice, Náměstí Míru 219, 407 21, Ič 00261220,

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Strana Vyhledávání textu - přidržte klávesu Ctrl, kurzor umístěte na příslušný řádek a klikněte levým tlačítkem myši. 1. Právní předpisy upravující přijímací řízení ke studiu ve střední

Více

Pravidla pro přidělování bytů v Domech s pečovatelskou službou v Počátkách

Pravidla pro přidělování bytů v Domech s pečovatelskou službou v Počátkách Pravidla pro přidělování bytů v Domech s pečovatelskou službou v Počátkách Čl. I Úvodní ustanovení Tato pravidla stanovují postup pro přijímání a vyřizování žádostí o přidělení bytů v DPS a evidenci těchto

Více

Základní kynologická organizace Zásmuky

Základní kynologická organizace Zásmuky Zápis č. 1/2014 z členské schůze ZKO Zásmuky 261, konané dne 6.12.2014 Přítomni: Zdeněk Auterský, Peter Andel, Michaela Černá, Hana Dobšová, Pavel Drahoš, Gabriela Kořínková, Pavel Kotrba, Libor Kytka,

Více

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí analogového televizního vysílání v lokalitě Praha město

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí analogového televizního vysílání v lokalitě Praha město Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí analogového televizního vysílání v lokalitě Praha město 2. vlna Praha 2009 Obsah: 1. Zadání 2. Průběh průzkumu 3. Výsledky šetření 3.1 Slyšel/a jste o

Více

Město Žatec V Žatci dne: 18. 4. 2016 Městský úřad Odbor rozvoje a majetku města MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE DNE 25. 4.

Město Žatec V Žatci dne: 18. 4. 2016 Městský úřad Odbor rozvoje a majetku města MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE DNE 25. 4. Město Žatec V Žatci dne: 18. 4. 2016 Městský úřad Odbor rozvoje a majetku města MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE DNE 25. 4. 2016 Věc : Předkládá: Vypracoval: Obsah: Pronájem části pozemků

Více

10340/16 mg/jh/lk 1 DG G 2B

10340/16 mg/jh/lk 1 DG G 2B Rada Evropské unie Brusel 15. června 2016 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2016/0011 (CNS) 10340/16 FISC 103 ECOFIN 624 POZNÁMKA Odesílatel: Příjemce: Č. předchozího dokumentu: Předmět: Generální sekretariát

Více

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit.

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Určitě víte, kde leží Sněžka, Snad také víte, kde pramení Vltava, kde leží Pravčická brána, Černé jezero nebo Prachovské skály. Ale co třeba Nesyt, jeskyně Šipka, Pokličky nebo

Více

Závěrečná zpráva o výsledku šetření

Závěrečná zpráva o výsledku šetření 1. Nařízení předběžného opatření v podobě statického zajištění stavební jámy soudem nezbavuje stavební úřad povinností uložených mu stavebním zákonem a spočívajících v dozoru nad zajišťováním ochrany veřejných

Více

V Táboře dne 14. 6. 2011

V Táboře dne 14. 6. 2011 HLAVNÍ SÍDLO: CENTRUM SLUŽEB STARÉ MĚSTO, PŘEVRÁTILSKÁ 330, CZ-390 01 TÁBOR POBOČKA A ADRESA PRO DORUČOVÁNÍ: PASÁŽ ATLANTIS, TŘ. 9. KVĚTNA 640, CZ-390 02 TÁBOR TEL.: +420 381 254 903, FAX: +420 381 254

Více

Zápis z jednání Rady města Milovice č. 3/2010 konaného dne 18.1. 2010 od 15.00 hodin v kanceláři starosty

Zápis z jednání Rady města Milovice č. 3/2010 konaného dne 18.1. 2010 od 15.00 hodin v kanceláři starosty Město MILOVICE ul. 5. května 71, Milovice, PSČ 289 23 tel.a fax: 325577203 email: meu@mesto-milovice.cz Sekretariát, ul. 5. května 71 tel. a fax:325577203,325577403, email: meu@mesto-milovice.cz Zápis

Více

KLAUZURNÍ PRÁCE NOSP2 (3. termín) 22. 6. 2015 jméno, příjmení, ročník

KLAUZURNÍ PRÁCE NOSP2 (3. termín) 22. 6. 2015 jméno, příjmení, ročník KLAUZURNÍ PRÁCE NOSP2 (3. termín) 22. 6. 2015 jméno, příjmení, ročník I. Teoretická část 1. Uveďte ustanovení OZ, kde je upraven princip accessorium sequitur principale 510 odst. 2 2. Uveďte jeden příklad

Více

M ě s t s k ý ú ř a d Odbor stavební a vodoprávní

M ě s t s k ý ú ř a d Odbor stavební a vodoprávní M ě s t s k ý ú ř a d K u ř i m Odbor stavební a vodoprávní Jungmannova 968, 664 34 Kuřim SPIS. ZN.: S-MK/232/12/OSVO/Le Č.J.: MK/232/12/OSVO VYŘIZUJE: Ing. Lekešová TEL.: 541422314 E-MAIL: lekesova@radnice.kurim.cz

Více

ZA4890. Flash Eurobarometer 261 (Flash eurobarometer on water) Country Specific Questionnaire Czech Republic

ZA4890. Flash Eurobarometer 261 (Flash eurobarometer on water) Country Specific Questionnaire Czech Republic ZA4890 Flash Eurobarometer 261 (Flash eurobarometer on water) Country Specific Questionnaire Czech Republic FLASH 261 WATER Q1. Nakolik se cítíte informováni o problémech, kterým čelí jezera a řeky ve

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání bytů, nebytových prostorů a společných částí domu Palackého 1547/3, Cheb (dále jen dům") a s tím spojená pravidla soužití. 2.

Více

II. ÚS 265/07 II.ÚS 265/07 ze dne 6. 6. 2007

II. ÚS 265/07 II.ÚS 265/07 ze dne 6. 6. 2007 II. ÚS 265/07 II.ÚS 265/07 ze dne 6. 6. 2007 U 7/45 SbNU 479 K oprávnění zastupitelstva obce podat ústavní stížnost proti trestnímu stíhání členů zastupitelstva v souvislosti s jeho rozhododováním a hlasováním

Více

Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, 346 01 Horšovský Týn

Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, 346 01 Horšovský Týn Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, 346 01 Horšovský Týn *MUHTX003HKGJ* MUHTX003HKGJ SPIS.ZN.: OVÚP/5887/2012/Kö Č.J.: MUHT 7391/2012 VYŘIZUJE: Ing.

Více

na sále Kulturního domu v Rudolticích dne 7. října 2013

na sále Kulturního domu v Rudolticích dne 7. října 2013 Zápis ze schůzky zástupců obce s domovními důvěrníky Zahájení v 16.00 hod. Účast: na sále Kulturního domu v Rudolticích domovní důvěrníci, popř. zástupci: dne 7. října 2013 o přítomni: Eva Chládková, Jana

Více

PRACOVNÍ DOKUMENT. CS Jednotná v rozmanitosti CS 6. 2. 2013. o situaci nezletilých osob bez doprovodu v Evropské unii. Zpravodajka: Nathalie Griesbeck

PRACOVNÍ DOKUMENT. CS Jednotná v rozmanitosti CS 6. 2. 2013. o situaci nezletilých osob bez doprovodu v Evropské unii. Zpravodajka: Nathalie Griesbeck EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Výbor pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci 6. 2. 2013 PRACOVNÍ DOKUMENT o situaci nezletilých osob bez doprovodu v Evropské unii Výbor pro občanské svobody, spravedlnost

Více

ENERGETICKY REGULACNI URAD

ENERGETICKY REGULACNI URAD , v "V ENERGETICKY REGULACNI URAD Masarykovo náměstí 5, 586 01 Jihlava Sp. zn.: KO-OII08/2014-ERU V Praze dne 12. března 2014 Č. j.: 01108-3/2014-ERU PŘÍKAZ Energetický regulační úřad jako věcně příslušný

Více

Specifické potřeby občanů města Ostravy Romské etnikum

Specifické potřeby občanů města Ostravy Romské etnikum Specifické potřeby občanů města Ostravy Romské etnikum TATO ZPRÁVA BYLA VYTVOŘENA V RÁMCI PROJEKTU KP OSTRAVA, REG. ČÍSLO CZ 04.1.05/3.2.81.3/3891, KTERÝ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A MORAVSKOSLEZSKÝM

Více

Tisková zpráva. 18. ledna 2012. Charakteristika klasického tempomatu

Tisková zpráva. 18. ledna 2012. Charakteristika klasického tempomatu 18. ledna 2012 Tisková zpráva DOPLŇUJÍCÍ TECHNICKÉ INFORMACE Charakteristika klasického tempomatu Na ekonomickou jízdu nákladním vozidlem konstantní cestovní rychlostí je potřebné mnohem víc než jen zapnout

Více

Průzkum dopravy v ulicích Pod Vinohrady a Havlíčkova

Průzkum dopravy v ulicích Pod Vinohrady a Havlíčkova Průzkum dopravy v ulicích Pod Vinohrady a Havlíčkova Město Kuřim Zodpovědný řešitel: Ing. Martin Smělý Vysoké učení technické v Brně Fakulta stavební Ústav pozemních komunikací prosinec 211 1. Identifikační

Více

FOND VYSOČINY NÁZEV GP

FOND VYSOČINY NÁZEV GP RF-04-2009-01, př. 1upr1 Počet stran: 6 FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: NÁZEV GP Grantový program na podporu 2) Celkový

Více

Smlouva na dodávku pitné vody

Smlouva na dodávku pitné vody Smlouva na dodávku pitné vody níže uvedené smluvní strany uzavírají tuto smlouvu na dodávku a prodej pitné vody z veřejného vodovodu dle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích, a prováděcí

Více

ENERGETICKY REGULACNI URAD

ENERGETICKY REGULACNI URAD , v "V ENERGETICKY REGULACNI URAD Masarykovo náměstí 5,586 Ol Jihlava č. j.: 02828-3/2014-ERU V Jihlavě dne 19. března 2014 PŘÍKAZ Energetický regulační úřad jako věcně příslušný správní orgán podle 18

Více

Metoda Lokální multiplikátor LM3. Lokální multiplikátor obecně. Ing. Stanislav Kutáček. červen 2010

Metoda Lokální multiplikátor LM3. Lokální multiplikátor obecně. Ing. Stanislav Kutáček. červen 2010 Metoda Lokální multiplikátor LM3 Ing. Stanislav Kutáček červen 2010 Lokální multiplikátor obecně Lokální multiplikátor 1, vyvinutý v londýnské New Economics Foundation (NEF), 2 pomáhá popsat míru lokalizace

Více

ENERGETICKY REGULACNI URAD Masarykovo náměstí 5, 586 Ol Jihlava

ENERGETICKY REGULACNI URAD Masarykovo náměstí 5, 586 Ol Jihlava , v "v ENERGETICKY REGULACNI URAD Masarykovo náměstí 5, 586 Ol Jihlava Sp. zn. KO-09527/2015-ERU V Praze dne 2. prosince 2015 Č. j. 09527-3/2015-ERU PŘÍKAZ Energetický regulační úřad jako věcně příslušný

Více

Univerzita dopřeje sport i postiženým 22.4.2014 Právo str. 16 Severovýchodní Čechy

Univerzita dopřeje sport i postiženým 22.4.2014 Právo str. 16 Severovýchodní Čechy Právo Univerzita dopřeje sport i postiženým 22.4.2014 Právo str. 16 Severovýchodní Čechy Zdeněk Seiner Univerzita Pardubice Univerzita Pardubice otevře ve středu nově vybudovaná venkovní sportoviště v

Více

U 17.12.2008 U 72 ZMP

U 17.12.2008 U 72 ZMP U s n e s e n í z 19.jednání Zastupitelstva města Planá konaného dne 17.12.2008 U 72 ZMP bere na vědomí: 1. zprávu o práci Rady města Planá od 17.jednání. 2. informaci o kontrole plnění uložených úkolů.

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor kontrolní a právní Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor kontrolní a právní Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor kontrolní a právní Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Č. j.: JMK 67374/2012 Sp.Zn.: S JMK 68904/2011 OKP Brno 25.04.2013 P Ř Í K A Z Krajský úřad Jihomoravského

Více

Smlouva o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene služebnosti a smlouva o právu stavby č. A 103/Še/2015

Smlouva o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene služebnosti a smlouva o právu stavby č. A 103/Še/2015 Smlouva o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene služebnosti a smlouva o právu stavby č. A 103/Še/2015 Město Česká Lípa se sídlem Česká Lípa, nám. T.G. Masaryka 1, PSČ: 470 36 IČ: 00260428, DIČ: CZ00260428

Více

Č.j.: MBE 64062/2010/VÝST-Pv Spis zn.: 2290/2010/VÝST Vyřizuje: Iva Pecharová, tel.: 311654143, e-mail.: vyst3@muberoun.cz R O Z H O D N U T Í

Č.j.: MBE 64062/2010/VÝST-Pv Spis zn.: 2290/2010/VÝST Vyřizuje: Iva Pecharová, tel.: 311654143, e-mail.: vyst3@muberoun.cz R O Z H O D N U T Í Č.j.: MBE 64062/2010/VÝST-Pv Spis zn.: 2290/2010/VÝST Vyřizuje: Iva Pecharová, tel.: 311654143, e-mail.: vyst3@muberoun.cz Žadatel: Martina Bastlová, 14.01.1978, Srbsko č.p. 220, 267 18 Karlštejn R O Z

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4034/12

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4034/12 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4034/12 O ceně nemovitostí zapsaných na LV č. 32, včetně všech součástí a příslušenství, pro katastrální území Těchlovice nad Labem, obec Těchlovice, okres Děčín. Objednatel posudku:

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6

DOMOVNÍ ŘÁD. DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6 DOMOVNÍ ŘÁD DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6 Družstvo Tobrucká 713, družstvo Tobrucká 713/25, 160 00 Praha 6 IČO: 25148826, tel: 235363485, mob: 602 941235, e-mail: tobrucka713@seznam.cz

Více

Provozní řád Kulturního centra - sokolovny. Čl. 1 Působnost provozního řádu

Provozní řád Kulturního centra - sokolovny. Čl. 1 Působnost provozního řádu Provozní řád Kulturního centra - sokolovny Čl. 1 Působnost provozního řádu Provozní řád upravuje podmínky a způsob užívání nebytových prostor a jeho zařízení v Kulturním centru sokolovně v Rájci-Jestřebí

Více

Jaderná elektrárna Temelín si připomíná 10 let provozu

Jaderná elektrárna Temelín si připomíná 10 let provozu Jaderná elektrárna Temelín si připomíná 10 let provozu Informační podklad pro novináře Zpracoval: Marek Sviták, tiskový mluvčí JE Temelín Jaderná elektrárna Temelín si připomíná 10 let provozu Deset let

Více

Městský úřad Lipník nad Bečvou Stavební úřad

Městský úřad Lipník nad Bečvou Stavební úřad Městský úřad Lipník nad Bečvou Stavební úřad náměstí T. G. Masaryka 89, 751 31 Lipník nad Bečvou Spisová značka: MU/15129/2011/SÚ Lipník nad Bečvou, dne 13.10. 2011 Č.j.: MU/19587/2011/ Skartační znak:

Více

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM Čl. I Základní ustanovení 1) Těmito Pravidly se stanoví postup při prodeji bytů a nebytových prostor, které jsou dosud ve

Více

7. Domy a byty. 7.1. Charakteristika domovního fondu

7. Domy a byty. 7.1. Charakteristika domovního fondu 7. Domy a byty Sčítání lidu, domů a bytů 2011 podléhají všechny domy, které jsou určeny k bydlení (např. rodinné, bytové domy), ubytovací zařízení určená k bydlení (domovy důchodců, penziony pro důchodce,

Více

Velikost pracovní síly

Velikost pracovní síly Velikost pracovní síly Velikost pracovní síly v kraji rostla obdobně jako na celorepublikové úrovni. Velikost pracovní síly 1 na Vysočině se v posledních letech pohybuje v průměru kolem 257 tisíc osob

Více

Zápis. z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, Mgr. Janík, MUDr. Forstová, p. Fořt, p. Brom - tajemník města, JUDr. Marková

Více

Čtyři atesty a přece není pravá

Čtyři atesty a přece není pravá ZNALECKÁ HLÍDKA Čtyři atesty a přece není pravá Jde o jednu z nejvzácnějších známek naší první republiky, 10 K Znak Pošta československá 1919 na žilkovaném papíru - a nadto v úzkém formátu! Zezadu je opatřena

Více

Princip bydlení v bytech zvláštního určení pro seniory a osoby se zdravotním postižením

Princip bydlení v bytech zvláštního určení pro seniory a osoby se zdravotním postižením STATUTÁRNÍ MĚSTO JABLONEC NAD NISOU Magistrát města Jablonec nad Nisou Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálních služeb Mírové náměstí 19, 467 51 - Jablonec nad Nisou Zpracovatel: oddělení

Více

NÁHRADA ŠKODY Rozdíly mezi odpov dnostmi TYPY ODPOV DNOSTI zam stnavatele 1) Obecná 2) OZŠ vzniklou p i odvracení škody 3) OZŠ na odložených v cech

NÁHRADA ŠKODY Rozdíly mezi odpov dnostmi TYPY ODPOV DNOSTI zam stnavatele 1) Obecná 2) OZŠ vzniklou p i odvracení škody 3) OZŠ na odložených v cech NÁHRADA ŠKODY - zaměstnanec i zaměstnavatel mají obecnou odpovědnost za škodu, přičemž každý potom má svou určitou specifickou odpovědnost - pracovněprávní odpovědnost rozlišuje mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem

Více

STANDARD 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM (ŽADATELEM) O SOCIÁLNÍ SLUŽBU

STANDARD 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM (ŽADATELEM) O SOCIÁLNÍ SLUŽBU STANDARD 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM (ŽADATELEM) O SOCIÁLNÍ SLUŽBU CÍL STANDARDU 1) Tento standard vychází ze zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách (dále jen Zákon ) a z vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou

Více

Závěrečné stanovisko

Závěrečné stanovisko Osobě umístěné v policejní cele musí být na její žádost umožněn bezodkladně přístup k pitné vodě a toaletě a rovněž možnost provedení základní hygieny. V Brně dne 11. dubna 2014 Sp. zn.: 6079/2013/VOP/JM

Více

OHLAS FSPS + ZZS JMK Prevence úraz d tí (28. 5. 2012)

OHLAS FSPS + ZZS JMK Prevence úraz d tí (28. 5. 2012) OHLAS FSPS + ZZS JMK Prevence úraz d tí (28. 5. 2012) Tišt ná média: 1) Úrazy d tí: nebezpe ná je letní nuda; Deník, 29. 5. 2012 2) O prázdninách p ibývá d tí s popáleninami; Právo, 29. 5. 2012 3) Pozor

Více

ZÁPIS ze 7. veřejného jednání zastupitelstva města v Nových Hradech dne 13. června 2007

ZÁPIS ze 7. veřejného jednání zastupitelstva města v Nových Hradech dne 13. června 2007 ZÁPIS ze 7. veřejného jednání zastupitelstva města v Nových Hradech dne 13. června 2007 Přítomni: Ing. Kříha, p. Dorotovič p. Kučera, p. Strnad, p. Šlenc, Ing. Štangl, Mgr. Hokr, Mgr. Rolínek, Mgr. Jarolímek,

Více

M stská ást Praha-Dolní Chabry Rada m stské ásti. Zápis. 029/11/RM ze dne 4.6. 2012

M stská ást Praha-Dolní Chabry Rada m stské ásti. Zápis. 029/11/RM ze dne 4.6. 2012 M stská ást Praha-Dolní Chabry Rada m stské ásti Zápis. 029/11/RM ze dne 4.6. 2012 P ítomni: 5 Omluveni: 0 Hosté: - Ov ovatelé zápisu: Ing. Nigrinová, p. Malý Navržený program 29. zasedání Rady M : 1)

Více

Úřední hodiny starostky Od 1.11.2013 budou úřední hodiny starostky totožné s úředními hodinami Obecního úřadu.

Úřední hodiny starostky Od 1.11.2013 budou úřední hodiny starostky totožné s úředními hodinami Obecního úřadu. Zpravodaj obce Palonín Volby Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se konají ve dnech 25. - 26.10. 2013 : pátek 25.10. od 14:00 do 22:00 hod sobota 26.10. od 8:00 do 14:00 hod. Dotace- zatrubnění

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR STAVEBNÍ A ÚZEMNÍHO PLÁNU

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR STAVEBNÍ A ÚZEMNÍHO PLÁNU HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR STAVEBNÍ A ÚZEMNÍHO PLÁNU *MHMPXP0WH1MK* *MHMPXP0WH1MK* Sp.zn.: S-MHMP 1764977/2014/SUP/Ca/La V Praze 27.3.2015 Č.j.: MHMP 139899/2015 ROZHODNUTÍ

Více

K bodu 2: Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti a stavu jejího majetku za rok 2006.

K bodu 2: Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti a stavu jejího majetku za rok 2006. Zápis o jednání řádné valné hromady Vodovody a kanalizace Hradec Králové, a.s., se sídlem v Hradci Králové, Víta Nejedlého 893, zapsané v obchodním rejstříku Krajského soudu v Hradci Králové, oddíl B,

Více

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení?

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení? březen 2009 Kvůli permanentní nejistotě s vízy nemůže být mongolská komunita v ČR stabilní a rozvíjet se. Rozhovor s Ariunjurgal Dashnyam, ředitelkou Česko-mongolské společnosti Abstrakt: Tereza Rejšková

Více

Fakulta financí a účetnictví

Fakulta financí a účetnictví Fakulta financí a účetnictví Vysoká škola ekonomická v Praze Vyhláška děkana Fakulty financí a účetnictví č. 1/2012 o přijímacím řízení ve znění Dodatku č. 1 z 3. října 2012 1 Rozsah platnosti Tato vyhláška

Více

Č.j.: VP/S 41/02-160 V Brně dne 20. května 2002

Č.j.: VP/S 41/02-160 V Brně dne 20. května 2002 Č.j.: VP/S 41/02-160 V Brně dne 20. května 2002 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže v řízení zahájeném dne 25. 3. 2002 na základě žádosti České republiky - Ministerstva průmyslu a obchodu ČR ze dne 20.

Více

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU 1. Oblast použití Řád upravující postup do dalšího ročníku ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU na Německé škole v Praze 1.1. Ve školském systému s třináctiletým studijním cyklem zahrnuje nižší stupeň

Více

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007 č. 1 / únor 2008 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou první číslo našeho Zpravodaje v roce 2008, ve kterém bychom Vás rádi informovali o dění v naší obci v uplynulých i nadcházejících měsících.

Více

Expanze Letiště Vodochody opět u soudu. Stěžuje si Brabec i okolní obce

Expanze Letiště Vodochody opět u soudu. Stěžuje si Brabec i okolní obce Monitoring letiště Vodochody Expanze Letiště Vodochody opět u soudu. Stěžuje si Brabec i okolní obce Blesk.cz xt089078.txt Klíčová slova: Vodochody (6) Expanze Letiště Vodochody opět u soudu. Stěžuje si

Více

ODPOVĚDI KOMISE NA VÝROČNÍ ZPRÁVU ÚČETNÍHO DVORA ZA ROK 2011 KAPITOLA 6 ZAMĚSTNANOST A SOCIÁLNÍ VĚCI

ODPOVĚDI KOMISE NA VÝROČNÍ ZPRÁVU ÚČETNÍHO DVORA ZA ROK 2011 KAPITOLA 6 ZAMĚSTNANOST A SOCIÁLNÍ VĚCI EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 30.8.2012 COM(2012) 479 final ODPOVĚDI KOMISE NA VÝROČNÍ ZPRÁVU ÚČETNÍHO DVORA ZA ROK 2011 KAPITOLA 6 ZAMĚSTNANOST A SOCIÁLNÍ VĚCI CS CS ÚVOD ODPOVĚDI KOMISE NA VÝROČNÍ ZPRÁVU

Více

HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie POMÁHÁME NAŠÍ ZOO - DŽUNGLE

HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie POMÁHÁME NAŠÍ ZOO - DŽUNGLE HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie POMÁHÁME NAŠÍ ZOO - DŽUNGLE 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Společnost Play games a.s., se sídlem V Holešovičkách 1443/4, 180 00 Praha 8, IČO: 247 73 255, zapsaná

Více

Směrnice ke schvalování účetní závěrky MČ Brno-Kohoutovice

Směrnice ke schvalování účetní závěrky MČ Brno-Kohoutovice BAŠNÉHO 36, 623 00 BRNO Směrnice ke schvalování účetní závěrky MČ Brno-Kohoutovice 1 ČÁST I. Článek 1. Cíl směrnice 1.1. Tato směrnice závazně upravuje způsob, kompetence, formu, lhůty a pracovní účast

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 24. 9. 2015 Bod pořadu jednání: Finanční narovnání vztahu mezi statutárním městem Liberec a Michalisem Dzikosem Finanční

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU Č. /2012

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU Č. /2012 Příloha č. 3 návrhu usnesení SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU Č. /2012 Statutární město Pardubice se sídlem: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice identifik.

Více

Zápis č. 1 z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Plaňany, ze dne 18.1.2011 v 18.00 hodin v jídelně základní školy Plaňany

Zápis č. 1 z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Plaňany, ze dne 18.1.2011 v 18.00 hodin v jídelně základní školy Plaňany Zápis č. 1 z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Plaňany, ze dne 18.1.2011 v 18.00 hodin v jídelně základní školy Plaňany Přítomni: Taťána Hurtová, Ivan Vokřál, Mgr. Martin Charvát, Vladimír Bartoš,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.09.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.09.2013 Zastupitel Miroslav Sládek V Písku dne:05.09.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.09.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Žádost občanského sdružení Buddies Písek o.s. o podporu Města Písek

Více

VOLBY DO SENÁTU PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY konané ve dnech 7. a 8. října 2016. Harmonogram úkolů a lhůt

VOLBY DO SENÁTU PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY konané ve dnech 7. a 8. října 2016. Harmonogram úkolů a lhůt VOLBY DO SENÁTU PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY konané ve dnech 7. a 8. října 2016 Harmonogram úkolů a lhůt vyplývajících ze zákona č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun ze dne 6. 1. 2003

Zápis z jednání Rady města Lanškroun ze dne 6. 1. 2003 Přítomni: dle prezenční listiny Přizváni: Firma Hold - Albert 13.15 hod. Zápis z jednání Rady města Lanškroun ze dne 6. 1. 2003 Program jednání : Schválení programu Ohlášené návštěvy Kontrola úkolů Interpelace

Více

JUDr. Klára VESELÁ SAMKOVÁ Advokátní kancelář

JUDr. Klára VESELÁ SAMKOVÁ Advokátní kancelář JUDr. Klára VESELÁ SAMKOVÁ Advokátní kancelář Mgr. Lucie DIASOVÁ VEJVODOVÁ Španělská 6, 120 00 Praha 2 Mgr. Petra GERLICHOVÁ tel.: 224 239 390, 224 238 996 Mgr. Jana HAVIGEROVÁ e-mail: lawyers@lawyers.cz

Více

KANCELÁŘ STAROSTY A TAJEMNÍKA

KANCELÁŘ STAROSTY A TAJEMNÍKA nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 21179/2015 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 5 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 15. června 2015 Zápis

Více

Příloha III TECHNICKÉ A PROVOZNÍ PARAMETRY VNITROZEMSKÝCH VODNÍCH CEST MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU

Příloha III TECHNICKÉ A PROVOZNÍ PARAMETRY VNITROZEMSKÝCH VODNÍCH CEST MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU Příloha III TECHNICKÉ A PROVOZNÍ PARAMETRY VNITROZEMSKÝCH VODNÍCH CEST MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU (a) Technické parametry vodních cest E Hlavní technické parametry vodních cest E mají v zásadě odpovídat klasifikaci

Více

Smlouva o nájmu nemovité věci

Smlouva o nájmu nemovité věci Smlouva o nájmu nemovité věci Č.j.:. uzavřená dále uvedeného dne, měsíce a roku dle 2201 a následujícího zákona č. 89/2012 Sb., zákon Občanský zákoník, v platném znění, takto: 1. Účastníci 1.1. Městská

Více

MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y. I. Předmět úpravy. II. Způsob prodeje. 1. Podmínky a způsob prodeje bytů jsou obecně upraveny zákonem o vlastnictví bytů.

MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y. I. Předmět úpravy. II. Způsob prodeje. 1. Podmínky a způsob prodeje bytů jsou obecně upraveny zákonem o vlastnictví bytů. MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y prodeje bytů z vlastnictví města Holýšova podle zákona č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé spoluvlastnické vztahy k budovám a některé vlastnické vztahy k bytům a nebytovým

Více

Historie knihovny. 1814 z popudu faráře Františka Raymana otevřena farní knihovna.

Historie knihovny. 1814 z popudu faráře Františka Raymana otevřena farní knihovna. Historie knihovny Knihovny v Častolovicích byly celkem 3. První knihovna vznikla na zámku, za působení Leopolda Sternberga (1770 1856) obsahuje díla věděcká, beletrická, tisková i rukopisná. Můžeme zde

Více

HERNÍ PLÁN. pro provozování okamžité loterie Milionové recepty

HERNÍ PLÁN. pro provozování okamžité loterie Milionové recepty HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie Milionové recepty OBSAH článek strana 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ...3 2. VYMEZENÍ POJMŮ A JEJICH VÝKLAD...3 3. ÚČAST NA HŘE...4 4. ZPŮSOB HRY A ZJIŠTĚNÍ VÝHRY...5 5.

Více

Z á p i s. ze schůze Rady města Kuřimi č. 10/2014 konané dne 20. 3. 2014

Z á p i s. ze schůze Rady města Kuřimi č. 10/2014 konané dne 20. 3. 2014 Z á p i s ze schůze Rady města Kuřimi č. 10/2014 konané dne 20. 3. 2014 Přítomni: Jiří Filip Koláček, MBA 1. místostarosta PaedDr. David Holman, MBA, Ing. Oldřich Štarha členové rady města. Omluven: Mgr.

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Elišky Cihlářové a soudců JUDr. Radana Malíka a JUDr. Jaroslava Hubáčka

Více

Kanalizace a ČOV obce Paršovice Informace pro majitele nemovitostí a pokyny k vyplnění protokolu. 2. Veřejná část kanalizační přípojky

Kanalizace a ČOV obce Paršovice Informace pro majitele nemovitostí a pokyny k vyplnění protokolu. 2. Veřejná část kanalizační přípojky Kanalizace a ČOV obce Paršovice Informace pro majitele nemovitostí a pokyny k vyplnění protokolu Vážení občané, v současné době probíhá příprava realizace výstavby nové splaškové kanalizace, která bude

Více

Obchodní podmínky 1. 2. 2016

Obchodní podmínky 1. 2. 2016 Obchodní podmínky 1. 2. 2016 Obchodní podmínky společnosti Celius CZ s.r.o, které platí pro nákup zboží v internetovém obchodě www.ultra-fit-slim.fast.cz a blíže specifikují práva i povinnosti prodávajícího

Více

Č. j.: R136/2006/02-03255/2007/300-Hr V Brně dne 19. února 2007

Č. j.: R136/2006/02-03255/2007/300-Hr V Brně dne 19. února 2007 Č. j.: R136/2006/02-03255/2007/300-Hr V Brně dne 19. února 2007 Ve správním řízení o rozkladu podaném dne 9.11.2006 Českou republikou, Ministerstvem obrany, IČ 60162694, se sídlem Tychonova 1, 160 00 Praha

Více

Impossible s.r.o. přináší na tvůj mobil. zcela vyjímečnou budovatelskou strategii

Impossible s.r.o. přináší na tvůj mobil. zcela vyjímečnou budovatelskou strategii Impossible s.r.o. přináší na tvůj mobil zcela vyjímečnou budovatelskou strategii SimEmpire 1 O hře SimEmpire je hrou z žánru budovatelských strategií. To znamená, že hlavní, o co v této hře jde, je něco

Více

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/817/2011/Če Miroslav Vala č.j. : SÚ/330/1248/2011/Če Jana Valová vyřizuje: Ing. Jiřina Čermáková Krátká 648 e-mail : cermakova@brusperk-mesto.cz

Více

Zápis. Ad 1) Plnění usnesení, informace o provedených rozpočtových opatřeních

Zápis. Ad 1) Plnění usnesení, informace o provedených rozpočtových opatřeních Zápis z 13. zasedání Zastupitelstva obce Skrbeň které se konalo 8. února 2016 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Účast: 9 členů zastupitelstva

Více

ENERGETICKÝ REGULAČNÍ ÚŘAD Masarykovo náměstí 5, 586 Ol Jihlava

ENERGETICKÝ REGULAČNÍ ÚŘAD Masarykovo náměstí 5, 586 Ol Jihlava ENERGETICKÝ REGULAČNÍ ÚŘAD Masarykovo náměstí 5, 586 Ol Jihlava Sp. zn. KO-0901l/2015-ERU V Praze dne 26. října 2015 Č. j. 090ll-3/20l5-ERU PŘÍKAZ Energetický regulační úřad jako věcně příslušný správní

Více

O kritériu II (metodické okénko)

O kritériu II (metodické okénko) O kritériu II (metodické okénko) Kritérium II. Autor: Blanka Munclingerová (Netopilová) Úvod Když se poprvé v naší krátké debatní historii objevil koncept "kritérium", byl význam, smysl a účel tohoto konceptu

Více