Studie městského kamerového dohlížecího systému. (MKDS)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Studie městského kamerového dohlížecího systému. (MKDS)"

Transkript

1 Studie městského kamerového dohlížecího systému. (MKDS) Zadavatel: Město Doksy Studii předkládá Jiří Zvěřina Nad Vršovskou horou 980/ Praha 10 IČ:

2 Cíl studie Cílem této studie je navrhnout městský kamerový dohledový systém, který bude určen k sledování (monitoringu) událostí a jeho záznamu. Nejrozšířenější oblastí použití je ochrana majetku, tedy zajištění bezpečnosti střežených objektů a zón. Úkolem MKDS je zaznamenat činnosti a pokud možno i identitu osoby, která se pohybuje ve sledované zóně, což by mělo napomoci při rozkrývání činností, které ohrožují střežený majetek. Kamerový systém může být využit i z hlediska bezpečnosti osob v místech zvýšeného rizika, tam kde selhává fyzická přítomnost policie, nebo v místech opakující se vysoké delikvence. Dále snížení vandalismu, krádeží motorových vozidel a kriminality všeobecně, ochrana realizovaných investic (např. rekonstrukce škol a školek, školních hřišť, domů), snížení nákladů na údržbu majetku města, snížení doby reakce na incident nebo pomoc při šetření trestné činnosti. V neposlední řadě by navržený kamerový systém měl působit preventivním způsobem. Zákony a normy Provozování městského kamerového dohlížecího systému (MKDS) musí být v souladu se zákonem č. 283/1991 Sb., o Policii ČR., se zákonem č. 553/1991 Sb. o obecní policii, a také v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních dat. Všechny právní normy ve znění pozdějších předpisů. MKDS musí monitorovat pouze veřejná prostranství. Tím se rozumí podle 34 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, všechna náměstí, ulice, tržiště, chodníky, veřejná zeleň, parky, a další prostory přístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru. Obrazový signál MKDS není určen pro veřejnost, ale pro malý okruh uživatelů (Policie ČR, obecní policie) a pro přesně vymezený účel. Režim dispečerského pracoviště MKDS musí být zajištěn tak, aby manipulaci s příslušnou technikou prováděla vyškolená obsluha a byl k němu zabráněn vstup nepovolaným osobám.

3 O tom, že je veřejné prostranství monitorováno, musí být občané města a jeho návštěvníci dostatečně a srozumitelně informování, např. informační tabule s textem Tento prostor je monitorován městským kamerovým systémem. Využívání MKDS Policií ČR Policie ČR je oprávněna na základě 42d a 42f zákona o policii ČR zpracovávat informace včetně osobních údajů, shromážděné při plnění těchto úkolů. Plněním úkolů policie se rozumí zejména ochrana bezpečnosti osob a majetku a zajišťování veřejného pořádku. Policie ČR je také oprávněna, je-li to potřebné pro plnění jejích úkolů pořizovat zvukové, obrazové, nebo jiné záznamy z míst veřejně přístupných. Pokud jsou k pořízení takových záznamů zřízeny stálé kamerové systémy, je policie povinna informace o zřízení takovýchto systémů vhodným způsobem uveřejnit. Využívání MKDS obecní policií. Instalace MKDS je zcela zákonná na základě zákona o obecní policii. Vzhledem k tomu, že obecní policie zabezpečuje místní záležitosti veřejného pořádku v rámci působnosti obce, znamená to, že zabezpečení veřejného pořádku je plně v její pravomoci. Pod pojmem veřejný pořádek je chápána ochrana pravidel, chování lidí na veřejnosti, která nejsou sice výslovně formulována v právních normách, ale jejich zachování je podle panujících obecních názorů v určitém místě a čase nutnou podmínkou spořádaného společenského soužití. Tato neformalizovaná pravidla chování jsou právně závazná pouze v mezích právní normy, která obsahuje výslovně termín veřejný pořádek. Na základě 24a a 24b zákona o obecní policii je obecní policie oprávněna zpracovávat údaje, které potřebuje k plnění úkolů zákona o obecní policii nebo jiného zvláštního zákona. Obecní policie je dále oprávněna pořizovat zvukové nebo obrazové záznamy z míst veřejně přístupných, tzn. je možné provozovat systém průmyslových kamer a pořizovat záznamy, které lze využít jako důkazní materiál. I obecní policie je ovšem povinna vhodným způsobem uveřejnit, že místa v obci jsou pod stálou kontrolou kamerového systému.

4 Kamerové systémy z pohledu ÚOOU Oblast ochrany osobních údajů řeší zákon č. 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Každý provozovatel musí mít vyjasněny základní otázky: Zda je jeho záměr legitimní. Zda jeho záměru nejde dosáhnout jiným způsobem. Určit správce dat a zabránit zneužití dat a jejich ochranu. Příprava a realizace projektu MKDS Žadatelé o projekt musí nejprve v obci provést a následně vyhodnotit bezpečnostní a hodnotovou analýzu. Bezpečnostní analýza ukáže na nejzávažnější bezpečnostní problémy v obci, ukáže předměty zájmu a možné cíle útoku pachatelů, ukáže kdo jsou potenciální pachatelé a kdo jejich oběti apod. Hodnotová analýza následně osvětlí míru pravděpodobnosti vzniku škod, jak velké škody na majetku nebo zdraví osob mohou vzniknout, na jakou míru je možné snížit pravděpodobnost vzniku škod apod. Vnitřní směrnice a režimová opatření Vnitřní směrnice monitorovacího pracoviště musí akcentovat na jedné straně zákonné podmínky pro výkon práce dané obecními pracovně právními předpisy, na straně druhé musí obsahovat určité odlišnosti, neboť činnost se musí blížit standardům pro zvláštní režimová pracoviště. K předpisům patří v podmínkách obecní policie zejména zákoník práce a zákon o obecní policii. U příslušníků Policie ČR řeší tuto oblast zákon o služebním poměru a zákon o policii ČR. Celý komplex směrnic musí stanovit jednoznačná práva a povinnosti veškerého personálu ve vztahu k MKDS.

5 Názvy směrnic mohou být různé, ale obsahem musí být zejména: Možnost ovládání a nastavování kamer. Postup při pozorování scény. Vyhodnocování informací. Předávání poznatků kompetentním orgánům. Ukládání informací, tvorba dokumentace, evidence záznamů. Předávání dokumentace. Ukládání a práce s dokumentací a její skartování. Zaškolení obsluhy a pravidelné průběžné proškolování. Pracovní náplň obsluhy MKDS. Úprava vlastního výkonu služby ve dne, v noci. Součinnostní vztahy monitorovacího pracoviště s dalšími subjekty a prvky IZS. Seznamy oprávněných osob, které mohou vstoupit do prostoru režimového pracoviště (obsluha, technici, kontrolní a nadřízené orgány), seznam konkrétních osob, které jsou výlučně oprávněny systém ovládat. Ostatní osoby nemají vstup umožněn. Otázky mlčenlivosti ( u obsluhujících strážníků je řešeno podle ustanovení 26 zákona č. 553/91SB., o obecní policii, u policistů je řešena tato oblast zákonem o policii ČR). Kontrolní činnost. U aplikací, kde monitoring provádějí příslušníci policie ČR, není třeba zavádět nějaký zvláštní režim, neboť jde vesměs o služební místnosti. Mimo dodržování stanovených pravidel je pro obsluhující personál velmi důležité jejich technické, taktické a právní proškolení. Každý operátor musí být důkladně proškolen na počátku své činnosti, i v jejím průběhu. V předem stanovených termínech je nutné proškolení opakovat. Prvotní zaškolení provede instalační firma. Další školení zajišťuje provozovatel systému. Vlastní rozvrh pracovních hodin obsluhy musí být přímo úměrný velikosti města, počtu kamerových bodů, složitosti bezpečnostní situace a v neposlední řadě počtu možných a vhodných operátorů. Jde o velice náročnou službu, nemající nic společného se zažitým stereotypem v posuzování práce různých strážných či hlídačů. Velmi vhodné (a prozatímní zkušenosti z provozu MKDS to zcela potvrzují) je, když se operátoři během dne na operačním pracovišti střídají.

6 Kamerové systémy a bezpečná lokalita Jsou-li kamerové systémy budovány podle doporučovaných zásad i s výhledem do budoucnosti, velmi podstatně zefektivňují venkovní služby obou policií. Ty mají možnost řídit a koordinovat akce většího počtu sil a policejních prostředků. Tím se výrazně zlepšuje stav na úseku veřejného pořádku v dané lokalitě. Kamerové systémy mají velké uplatnění i při ochraně obecních objektů, družstevních domů a rodinných domků. Kamerový monitoring přináší občanům pocit bezpečí a významně se podílí na vytváření bezpečné lokality. MKDS umožní podchycení závadového jednání v samotném počátku a jeho dokumentaci. Systém dokumentuje i zákroky hlídky, chování a vystupování jejich členů. MKDS mimo základní funkce - dohlížení na bezpečnostní situaci v daném místě - plní i funkci důvěryhodného odstrašování potencionálních pachatelů, tedy funkci nanejvýš preventivní. Efektivita MKDS musí být neustále předmětem zájmu manažerů prevence kriminality, zástupců obcí, krajů, státních orgánů a institucí. Efektivita MKDS se projeví v konečném výsledku, což je snížení kriminality v konkrétní lokalitě a zvýšení pocitu bezpečí u občanů. To je hlavní cíl projektu i hlavní hodnotící kritéria efektivity MKDS. Bezpečnostní analýza v Doksech Dopravní situace nepředstavuje mimo exponované termíny v letních měsících při pořádání různých zájmových akcí a festivalů mimořádné riziko, kde by nacházel důvodné uplatnění MKDS. Jednotlivé akce se dle počtu předpokládaných návštěvníků řeší posílením policejní služby s ohledem na dodržování dopravních předpisů, konzumace alkoholu a drogovou problematiku. Vandalismus a dodržování veřejného pořádku je palčivý problém mnoha měst, Doksy nevyjímaje. Tato problematika se násobně zvyšuje v letním období, kdy se Doksy stávají centrem rekreace, volných aktivit a veselí, což přináší zvýšenou rizikovost v oblasti dodržování veřejného pořádku, který se i přes posílené hlídky ze strany obou policií nedaří vždy důsledně potírat. K potlačení a pomoci při řešení těchto událostí doporučuji umístění níže uvedených kamerových bodů: - roh budovy MÚ s prepozicí Náměstí Republiky, Panská, Pražská + částečně přilehlé parkoviště. (Typ kamery 1) - Sokolská 501 s prepozicí Sokolská ulice + částečně Lipové náměstí.(typ kamery 1)

7 Dva výše specifikované body by měly být realizovány společně s přenosovou trasou, dohledovým centrem a mozkem celého budoucího systému v první etapě budování MKDS v Doksech. - Husova a Rekreační ulice, kde v letních měsících dochází k pravidelnému a opakovanému porušování veřejného pořádku a vandalismu ze strany návštěvníků zejména pod vlivem alkoholu při návratu z města do rekreačního zařízení Bílý Kámen. Není v síle policií i přes posílené hlídky tuto dostatečně potírat. (Typ kamer 2) - pěší zóna Hlavní Pláž Doksy. I zde se pravidelně opakují projevy spadající do výše uvedené kategorie. Dále je vhodné i pomocí MKDS potlačovat v této oblasti nerespektování dopravního značení. (Typ kamery 2) - Pod Borným Staré Splavy je centrum letní rekreace na druhé straně Máchova Jezera. Zde a v podobně vzdálenějších lokalitách s vysokou koncentrací návštěvníků narážíme opět na potenciál zvýšeně závadového jednání a bohužel i kriminality, kterou hlouběji analyzuje další bod této studie. (Typ kamer 2) - V případě převodu Zámku do vlastnictví, či správy města doporučuji i v tomto areálu vhodným způsobem umístění kamerových bodů (Typ kamer 2) Kriminalita, její prevence, potírání a šetření jsou body ve kterých by měl MKDS hrát pozitivní roli. Z toho vyplývá důležitý, ne-li stěžejní požadavek Policie na umístění kamerových bodů při všech výjezdech z města. Pro zdárný průběh šetření se jedná o relevantní požadavek Policie, kdy směr úniků pachatelů trestných činů a přečinů je základní předpoklad úspěchu. - 5 května u zahradnictví (Typ kamery 2 a 3) - Valdštejnská u kotelny (Typ kamery 2 a 3) - Valdštejnská u Benziny (Typ kamery 2 a 3), stávajícího bodu lze využít i k umístění další kamery ke sledování přilehlého parkoviště (Typ kamery 1) - Mimoňská/Kuřivodská (Typ kamery 2 a 3) - Rekreační (Typ kamery 2 a 3) - J. R. z Dubé, Staré Splavy u hotelu Pasáž (Typ kamery 2 a 3) - Dalibora z Myšlína/Mimoňská (Typ kamery 2 a 3) - Podobně se jeví i požadavek na pachatele nemotorizované, tzn. umístění kamerových bodů na autobusovém a vlakovém nádraží. (Typ kamer 4) - Častým nešvarem je vykrádání aut a jejich krádeže. Z tohoto důvodu doporučuji umístění kamerových bodů na centrální parkoviště v Doksech. (Typ kamery 1 a 3) - Další z vhodných míst pro umístění kamerových bodů MKDS z hlediska potlačení a šetření kriminality se jeví v ulici Zámecká v oblasti motorestu Štědrá (Typ kamery 2) Škola - Jedná se o citlivou problematiku, která by však neměla zůstat opomenuta ve smyslu s využitím MKDS. Šikana, drogová problematika, závadové jednání některých

8 dospělých jedinců jsou bohužel v dnešní době smutnou realitou. Proto doporučuji i zde umístění kamerových bodů. Prostranství před školou (Typ kamery 2), u vchodu do školy (Typ kamery 4). Následně možno uvažovat i o umístění kamer na stávající i nově budovaná dětská hřiště. Tato úvaha by měla být vždy důkladně diskutována kompetentními autoritami s ohledem na bezpečnost, prevenci i ochranu soukromí. Technické parametry MKDS Veškeré prvky systému jsou navrženy na běžně dostupných platformách, pouze s navzájem sladěnými parametry pro zajištění optimálního výkonu a spolehlivosti celého systému. Systém je navržen způsobem, který do budoucna umožní plynulé rozšíření počtu kamerových bodů dle potřeby a požadavků. Priorita a páteř celého systému jsou přenosové trasy. Vzhledem k absenci jakékoliv dříve budované trasy byl navržen do první etapy bezdrátový přenos signálu. Tento funguje na principu vysokorychlostního mikrovlnného spoje vždy dvou bodů přímé viditelnosti. Toto bylo fyzicky ověřeno a je možné pro první etapu uvažovat s páteřní sítí na frekvenci 10 GHz. Jako translační bod bude sloužit objekt místní základní školy, který bude zpracovávat přenášené signály z bodů první etapy MÚ Doksy a Sokolská 501 a následně předávat do objektu OOPČR Doksy. Doporučuji, aby při jakékoliv větší rekonstrukci chodníků, cest, veřejného osvětlení apod. bylo využito výkopových prací a prováděna pokládka optického kabelu pro budování a rozšiřování kamerových bodů MKDS. Optické kabely přinášejí vrchol a bezproblémovost komunikačního přenosu signálu a právě toto bude vždy finančně a projektově nejnáročnější část rozšíření systému. Všechny napájené části MKDS musí být zajištěny proti výpadku elektrické energie zálohovanými napájecími zdroji, tyto musí být umístěny v patřičných skříních a zajištěny proti vniknutí a manipulaci neoprávněných osob. Doporučuji pro tyto účely zabezpečení EZS. Systém musí být vybaven sofistikovaným systémem autodetekce chyb, poruch a pokusů o znemožnění funkce, narušení či přerušení snímání, nebo přenosu signálu. Toto musí být obrazově i zvukově přeneseno do dohledového centra. Všechny venkovní části systému musí být prováděny s patřičným krytím proti úrazu elektrickým proudem. Z hlediska ochrany systému v provedení Antivandal. Dle požadavků norem a bezpečnostních předpokladů je třeba instalovat přepěťové ochrany.

9 Blokové schéma MKDS Kamera 1 Kamera 2 Kamera 3 Kamera 4 Kamera Video Server UPS Switch Napájení kamer EZS POE Nap. 220V WIFI pojítko, UTP, metal Zdroj Přenosová trasa Zdroj I Phone, Andoid Notebook WIFI pojítko, UTP, metal Internet Switch PC klient Policie ČR Server Rack CMS Server Monitor POS BOX Monitor Kláv., myš

10 Parametry kamer Kamera 1: Rozlišení 550 TV řádků Min. světelnost 0.01 Lux / den, 1.4 Lux / noc Optický Zoom 36x Digitální Zoom 12x Stabilizátor obrazu do 40x zvětšení Úhel záběru F=3.4 to 122 mm, 57.8 to 1.7 F1.6 to F4.5 Pan 360, Tilt 0~90 Rychlost pan za sekundu Rychlost tilt za sekundu Krytí IP venkovní IP66 Pracovní prostředí -40 ~ 60 Alarm vstupy / výstupy Kamera 2: Rozlišení 600 TV řádků DEN, 650 TV řádků NOC WideLux WDR popis technologie 2D/3DNR - díky této funkci je obraz čistý a ostrý i za zhoršených světelných podmínek WDR - kamera je schopna snímat extrémně velké jasové rozdíly v obraze DSS - tzv. fotonásobič, díky této funkci je dosaženo až 512x jasnějšího obrazu i při velmi nízkém osvětlení Highlight Eclipse - kamera umí automaticky zakrývat přesvícená místa 600x600 - plné rozlišení čipu jak v horizontální, tak ve vertikální rovině obrazu IR control - automatické potlačení přepálení blízkých objektů u IR přísvitu Stabilizátor obrazu - digitální stabilizátor obrazu zamezuje nežádoucímu rozmazávání obrazu, pokud se kamera chvěje při instalaci na nezpevněný povrch Objektiv varifokální 5-50 mm DC Min.osvětlení lux IR dosvit 50 m Kamera 3: Pro čtení SPZ s IR 600 TV řádků filtr na odstranění viditelného světla a IR LED snímání SPZ až 10 m vzdálené při rychlosti až do 50 km/h 16 mm pevný objektiv s přeostřením IR LED extrémního jasu krytí IP67

11 Kamera 4: Rozlišení 600 TV řádků DEN, 650 TV řádků NOC WideLux WDR popis technologie 2D/3DNR - díky této funkci je obraz čistý a ostrý i za zhoršených světelných podmínek WDR - kamera je schopna snímat extrémně velké jasové rozdíly v obraze DSS - tzv. fotonásobič, díky této funkci je dosaženo až 512x jasnějšího obrazu i při velmi nízkém osvětlení Highlight Eclipse - kamera umí automaticky zakrývat přesvícená místa 600x600 - plné rozlišení čipu jak v horizontální tak ve vertikální rovině obrazu Digital Zoom - digitální zvetšení obrazu v rozsahu 1x až 6x Stabilizátor obrazu - digitální stabilizátor obrazu zamezuje nežádoucímu rozmazávání obrazu, pokud se kamera chvěje při instalaci na nezpevněný povrch Objektiv motorický Min.osvětlení lux IR citlivost Den / Noc IR Cut Filter Přenosové trasy Přenosová trasa zajišťuje přenos videosignálu do místa zpracování Pro přenos signálu v MKDS se v praxi využívá vedení metalické, optické nebo bezdrátový systém Optická vlákna Přenos po optickém vlákně je klasická, ověřená a nejspolehlivější cesta pro přenos videosignálu a řízení koncových bodů. Je však zároveň nákladná a v některých lokalitách jen těžko a někdy vůbec realizovatelná. Metalické vedení Nabízí se využití ve vnitřních i venkovních provedeních do vzdálenosti 100m. Bezdrátový přenos Přenos videosignálů je právně přípustný i pomocí bezdrátového systému. Využívá se mikrovlnné pásmo jednotek GHz, které má lepší směrové účinky jako pásma využívající nižší frekvence. Tím je zajištěno minimální riziko rušení od zařízení pracujících na blízkém kmitočtu. Podrobná charakteristika produktu: Kmitočtové pásmo: 10,3 10,6 GHz Přeladitelnost: horní část spektra (středové kmitočty 10, ,5845 GHz), kanály 7-10, dolní část spektra (středové kmitočty 10, ,4160 GHz), kanály 1-4 dle VO-R/14/ ČTÚ Šířka kanálu: 7; 14 a 28 MHz Full-Duplex přenos

12 Modulace: QPSK/16QAM/32QAM/64QAM/128QAM/256QAM, možnost ACM Latence: 140 us pro 170 Mbps Rozhraní: 1x GB Ethernet port Adaptivní modulace + ATPC Dohledové centrum Mezi základní cíle MDC patří následující: sběr všech požadovaných informací zobrazování všech požadovaných stavů detekce pohybu na základě přednastavených parametrů s upozorněním obsluhy MDC záznam požadovaných informací pro další např. důkazní řízení trvalé monitorování a kontrola připojených objektů přijímání opatření k odstranění kritických stavů organizováním oprav přijímání opatření k odstranění poplachových stavů organizací zásahu živou silou Ostatní náležitosti bude řešit projektová dokumentace zhotovitele MKDS. Etapy budování MKDS Jak již bylo uvedeno výše budování MKDS v Doksech bude rozděleno do několika částí. A to s ohledem na naléhavost problémů, při kterých bude MKDS účelně sloužit k prevenci i následné pomoci při šetření delikvence v Doksech. Dalším hodnotícím kritériem je finanční náročnost budování MKDS, zejména však její trasování. Z pohledu optimální funkčnosti doporučuji při každé etapě rozpracovanosti zhodnotit stavební možnosti provedení trasování optickým kabelem, který je uložen v zemi. Tato varianta je nejspolehlivější z hlediska rychlosti i kapacity datového toku. Přenosové trasy lze přirozeně i kombinovat. Páteřní spoj v případě MKDS v Doksech navrhuji vybudovat mikrovlnným způsobem, jak je uvedeno již výše. Tento bude mít dostatečnou kapacitu pro další rozšiřování v budoucnosti.

13 ETAPA 1 V této části výstavby MKDS dojde k vybudování základního MV spoje mezi objekty MÚ Doksy škola, Sokolská 501 škola, škola budova Policie ČR, kde budova školy bude sloužit, jako translační bod. Na střeše školy musí dojít k úpravě bleskosvodu. Všechny připojované vysílací a přijímací body body musí být chráněny proti přepětí, technicky je třeba zajistit funkčnost i při výpadku el. proudu zálohovanými zdroji, toto vše s technickým vybavení MV spojů umístit do zabezpečené skříně, proti neoprávněnému zásahu zajistit nejlépe EZS. Na budovách MÚ a Sokolská 501 budou umístěny kamery typ 1. Funkčností dohledového centra v budově Policie ČR v Doksech by mělo být: - intuitivní ovládání pomocí klávesnice a myši - možnosti omezení uživatelského přístupu - přehledné zobrazení alarmů na nepřehlédnutelném podkladu mapového zobrazení - integrace s centrálním datovým úložištěm s okamžitou možností procházení a hledání v historii záznamů - zobrazení kamery a jejího stavu v mapě - zobrazení chybových hlášení (např nefunkčnost kamery, rozostření, sabotáž, atd...) - přehled kamer a externích zařízení v logické struktuře skupin podle účelu a místa - jednoduché zobrazení (zvětšení) živého obrazu z kamer - ovládání PTZ otočných kamer přímo z klientské konzole pomocí myši, klávesnice, nebo joysticku - možnost ovládání externích zařízení (sirén, hlásičů, atd...), přímo z klientské konzole pomocí myši, klávesnice - možnost změny uživatelského pohledu dle probíhající situace - monitory a ovládací prvky dohledového centra musí být vyvedeny do pracovních stanic umístěných v rozvaděči v místnosti klientských serverů, aby nedocházelo na dohledovém pracovišti k zbytečnému přehřívání a a zvyšování hluku při práci - pracoviště bude uzpůsobeno pro trvalý a automatizovaný provoz - skladbu pracoviště je možno uzpůsobit v souladu s normou ČSN EN (ergonomické navrhování řídících center) Položkový rozpočet: Barevná kamera venkovní otočná Kamerový web server 2x 2x

14 Stab. zdroj Automatický zálohovaný zdroj Přepěťová ochrana Mikrovlnná přenosová trasa 2x 4x 4x 3x Držák anténní 4-6x CCTV server PC jednotka, licence Svitch Monitor POS-BOX + lic. (podkl. syst.) 1x 1x 1x 2x 1x ETAPA 2 Jako další etapu budování MKDS v Doksech navrhuji naplnění požadavků PČR, tj. realizace kamerových bodů na výjezdech z města. Jedná se vždy o dvojici kamerových bodů s možností detailního snímání SPZ. Tato etapa přinese zvýšenou náročnost na budování přenosových tras, které se následně napojí na již vybudovanou páteřní síť z první etapy. ETAPA 3 V této části realizace MKDS v Doksech by bylo vhodné budovat body střežení parkovišť, nádraží, ulic se zvýšeným počtem vandalství a kriminality. Platí zde rovněž náročnost budování přenosových tras, které budou většinovým nákladem budované etapy a výše ceny se bude odvíjet od samotných stavebních zásahů v komunikačním tělese. Dle finanční úvahy bych rovněž navrhoval v této etapě zřízení kamerových bodů u školy.

15 ETAPA 4 Realizace přenosových tras do Starých Splavů a vybudování kamerových bodů. Protože se jedná o vzdálenější část, bude realizace této etapy nejnáročnější. Bude zde nutno zvážit kombinaci všech přenosových možností s ohledem na členitost terénu, zalesněnost i vzdálenost. Jako případná alternativa se jeví řešení vybudování zálohovaného lokálního uzlu s alternativním GSM stream přenosem do dohledového centra. ETAPA 5 V této etapě navrhuji realizaci připojení do systému v případě zájmu ze stran soukromých osob a firem, které se budou na realizaci podílet dílčím, či celkovým nákladem.

16

Technická zpráva s podrobnou specifikací systému

Technická zpráva s podrobnou specifikací systému Technická zpráva s podrobnou specifikací systému Identifikační údaje: Název projektu: Rozšíření městského kamerového systému obce Trmice - vybudování nového kamerového bodu v Žižkově ulici na domě č.p.

Více

Realizační studie MKDS v Doksech

Realizační studie MKDS v Doksech Realizační studie MKDS v Doksech Od realizace MKDS si Město Doksy slibuje snížení páchaných trestných činů, přestupkové činnosti a jiné pouliční delikvence a rovněž také zkvalitnění a zvýšení pocitu bezpečí

Více

Technická specifikace předmětu veřejné zakázky

Technická specifikace předmětu veřejné zakázky Příloha č. 6 1. Všeobecný popis Technická specifikace předmětu veřejné zakázky Předmětem tohoto projektu je návrh na instalaci kamerového systému ve městě Rýmařov, v rámci projektu Rýmařov- III. etapa

Více

nejvyhledávan projekty prevence kriminality na JUDr. Tomáš

nejvyhledávan projekty prevence kriminality na JUDr. Tomáš Městské kamerové dohlížec ecí systémy nejvyhledávan vanější projekty prevence kriminality na místní úrovni JUDr. Tomáš Koníček seminář CEVRO, Praha 10. 12. 2007 1. ZákladnZ kladní principy provozu městskm

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název zakázky: Rozšíření kamerového systému Zadavatel: Město Kolín KRYCÍ LIST NABÍDKY Veřejná zakázka malého rozsahu podle odst. 3 12 zákona č.137/2006 Sb. o veřejných zakázkách v

Více

Koncový ceník CP PLUS včetně DPH a recyklačních poplatků

Koncový ceník CP PLUS včetně DPH a recyklačních poplatků Platnost ceníku od15. 02. 2016 Stránka 1 z 10 * bez DPH a recyklačních poplatků Koncový ceník CP PLUS včetně DPH a recyklačních poplatků Analogové kamery 600-650 TV řádků CP-QAC-TC60L5-Q Senzor 1/3" HQIS

Více

Příloha č. 5. Technické zadání. Smržovka Vybudování MKDS v rámci mikroregionu Tanvaldsko

Příloha č. 5. Technické zadání. Smržovka Vybudování MKDS v rámci mikroregionu Tanvaldsko Příloha č. 5 Technické zadání Smržovka Vybudování MKDS v rámci mikroregionu Tanvaldsko Datum: 2. 9. 2013 1. Úvod Cílem řešení Městského kamerového dohlížecího systému pro lokality Tanvald, Smržovka, Desná,

Více

Koncový ceník CP PLUS

Koncový ceník CP PLUS Platnost ceníku od 15.2. 2016 Stránka 1 z 14 Koncový ceník CP PLUS Analogové kamery 600-650 TV řádků Koncová s CP-QAC-TC60L5-Q 185 000025 Venkovní barevná kamera s IR přísvitem Senzor 1/3" HQIS * Rozlišení

Více

Koncový ceník CP PLUS

Koncový ceník CP PLUS Platnost ceníku od 18. 7. 2013 Stránka 1 z 10 * ceny bez DPH a recyklačních poplatků Koncový ceník CP PLUS Analogové kamery / 600 + 650 TV řádků CP-DY60M-E Senzor 1/3" SONY CCD * Rozlišení 600 TV řádků

Více

Technicko-ekonomická studie

Technicko-ekonomická studie Technicko-ekonomická studie ÚVOD Rozšíření městského kamerového systému pro město Dubá 1. POPIS STÁVAJÍCÍHO STAVU MKDS DUBÁ 1.1. KAMEROVÝ BOD 1.2. BEZDRÁTOVÉ SPOJE 1.3. ZÁZNAMOVÉ PRACOVIŠTĚ 2. POŽADAVKY

Více

Technická zpráva s podrobnou specifikací systému

Technická zpráva s podrobnou specifikací systému Technická zpráva s podrobnou specifikací systému Identifikační údaje: Název projektu: Místo dodávky: Charakter projektu: Vybudování nového městského kamerového dohlížecího systému města Mimoň Město Mimoň

Více

Koncový ceník CP PLUS

Koncový ceník CP PLUS Platnost ceníku od 03. 11. 2014 Stránka 1 z 10 * ceny bez DPH a recyklačních poplatků Koncový ceník CP PLUS Analogové kamery 600 + 650 TV řádků CP-EAC-DY65MVB Barevná vnitřní dome kamera Senzor 1/3" SONY

Více

IP kamerové systémy a jejich skladba

IP kamerové systémy a jejich skladba 1 Portál pre odborné publikovanie ISSN 1338-0087 IP kamerové systémy a jejich skladba Rejdík Martin Informačné technológie 30.08.2013 Článek si klade za cíl nahlédnout do problematiky IP kamerových systémů

Více

Bc. Jaroslav ŘEHÁČEK, manažer prevence kriminality

Bc. Jaroslav ŘEHÁČEK, manažer prevence kriminality Vypracoval: Bc. Jaroslav ŘEHÁČEK, manažer prevence kriminality 1. HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CÍLE PROJEKTU Hlavními cíli projektu, který je vytvářen ve spolupráci města Jičín, Městské policie Jičín a Policie ČR,

Více

Koncový ceník CP PLUS

Koncový ceník CP PLUS Platnost ceníku od15. 02. 2016 Stránka 1 z 10 * ceny bez DPH a recyklačních poplatků Koncový ceník CP PLUS Analogové kamery 600-650 TV řádků Senzor 1/3" HQIS * Rozlišení 600 TV řádků * Citlivost 0.1 lux

Více

IP - nové normy a aktualizace metodických pokynů MVČR

IP - nové normy a aktualizace metodických pokynů MVČR IP - nové normy a aktualizace metodických pokynů MVČR www.orsec.cz orsec@orsec.cz Historie a současnost průmyslové televize ( neustálý vývoj ).. 1948... 1996 2010... Historie a současnost průmyslové televize

Více

Technická zpráva. Obsah: a modernizace povodňového varovného systému 3A11009.71.Y01. Pracoviště na VHD Ostrava

Technická zpráva. Obsah: a modernizace povodňového varovného systému 3A11009.71.Y01. Pracoviště na VHD Ostrava Pracoviště na VHD Ostrava Projektová dokumentace pro výběr zhotovitele Únor 2011 Technická zpráva Obsah: 1 VŠEOBECNĚ... 2 1.1 Identifikační údaje... 2 2 VYHODNOCENÍ POUŽITÝCH PODKLADŮ... 2 2.1 Výchozí

Více

Technická zpráva s podrobnou specifikací systému

Technická zpráva s podrobnou specifikací systému Technická zpráva s podrobnou specifikací systému Identifikační údaje: Název projektu: Místo dodávky: Charakter projektu: Vybudování nového městského kamerového systému města Doksy Město Doksy Dodávka nových

Více

ecí systémy a ochrana osobních

ecí systémy a ochrana osobních Realizováno v rámci Individuálního projektu Podpora vzdělávání v sociální oblasti v MSK III, registrační číslo CZ.1.04/3.1.00/A9.00011 Městské kamerové dohlížec ecí systémy a ochrana osobních údajů Ostrava

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH 1. Všeobecná část 3 1.1. Úvod 4 1.2. Předmět dokumentace 4 1.3. Časový plán výstavby 4 1.4. Věcné a časové vazby 4 1.5. Dodavatelský systém 4 1.6. Zařízení staveniště 4 1.7. Projektové

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A.3.4. PROJEKT EPS A EZS. Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03

TECHNICKÁ ZPRÁVA A.3.4. PROJEKT EPS A EZS. Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03 Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03 TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STŘELNICE V AREÁLU MĚSTSKÉHO STADIONU VE VÍTKOVICÍCH A.3.4. PROJEKT EPS A EZS Vypracoval: Ing. Pavel Vank

Více

PROVÁDĚCÍ DOKUMENTACE

PROVÁDĚCÍ DOKUMENTACE MĚSTSKÝ KAMEROVÝ A DOHLÍŽECÍ SYSTÉM HOŘOVICE OBJEDNATEL: Město Hořovice Palackého náměstí 2 268 01 Hořovice IČO: 00233242 DIČ: CZ00233242 ZHOTOVITEL: Petr Hrdina Aloise Jiráska 180 261 01 Příbram IV IČO:

Více

MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ ODBOR SPRÁVNÍ

MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ ODBOR SPRÁVNÍ MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ ODBOR SPRÁVNÍ Výzva k podání nabídky (dle 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů, a vnitřní směrnice města Velké Meziříčí č. 6/2013, o zadávání veřejných zakázek)

Více

Průvodce Bosch IP síťovými video produkty. Představení IP technologie a budoucnosti průmyslové televize.

Průvodce Bosch IP síťovými video produkty. Představení IP technologie a budoucnosti průmyslové televize. Průvodce Bosch IP síťovými video produkty Představení IP technologie a budoucnosti průmyslové televize. Motivací vývoje technologie průmyslové televize jsou tři hlavní požadavky. Prvním je požadavek na

Více

Kamery pro Krajinnou výstavu

Kamery pro Krajinnou výstavu Kamery pro Krajinnou výstavu Tento dokument definuje minimální požadavky na vybudování kamerového systému pro Krajinnou výstavu. Cílem instalace kamerového systému je zejména dokumentování dějů v prostorách

Více

BOD 1-Komenského 151 Příloha 1

BOD 1-Komenského 151 Příloha 1 BOD 1-Komenského 151 M6 Příloha 1 BOD 2-Pod Skalkou 1006-8 K1 Příloha 2 BOD 3-Dr.A.Hejny 133 Kamerový systém pro město Úpice K2 Příloha 3 BOD 4-Myslbekova 921 Kamerový systém pro město Úpice K3 Příloha

Více

MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ ODBOR SPRÁVNÍ

MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ ODBOR SPRÁVNÍ Výzva k podání nabídky (dle 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů, a vnitřní směrnice města Velké Meziříčí č. 3/2012, o zadávání veřejných zakázek) Vážení, zamýšlíme zadat dle

Více

IP KAMERY 1MP, 1.3MP, 2MP k záznamovým režimům HVR/NVR

IP KAMERY 1MP, 1.3MP, 2MP k záznamovým režimům HVR/NVR IP KAMERY IDENTIVISION Leden 2014 IP KAMERY 1MP, 1.3MP, 2MP k záznamovým režimům HVR/NVR IP kamery IDENTIVSION a GEOVISION -> ke kompatibilním HVR/NVR rekordérům s IP kanálem NVR (pouze IP kanály) Hybridní

Více

CP PLUS ceník - Analogové kamery

CP PLUS ceník - Analogové kamery Ceník platný od: 8.11.2011 CP PLUS ceník - Analogové kamery 600 TV řádků CP-DY60M-E Barevná vnitřní dome kamera, senzor SONY 1/3" CCD, rozlišení 600 TV řádků, citlivost 0.05lux@F1.2, objektiv 3.6 mm, funkce

Více

Ceník vybraných položek CCTV ESCAD Trade s.r.o. www.escadtrade.cz

Ceník vybraných položek CCTV ESCAD Trade s.r.o. www.escadtrade.cz AHD kamerové systémy (Analog HD - AHD) bez DPH s DPH AHD kamery Bullet venkovní AHD-CI30K-130A-U venkovní hybridní AHD/CVBS kamera 960P/960H, senzor CMOS 1.3Mpix, IR přísvit (25m), rozlišení 1280x960,

Více

CENOVÁ NABÍDKA. Městský kamerový systém Česká Lípa obměna systému. Telmo a.s., Štěrboholská 560/73, Praha 10, IČO: , DIČ: CZ

CENOVÁ NABÍDKA. Městský kamerový systém Česká Lípa obměna systému. Telmo a.s., Štěrboholská 560/73, Praha 10, IČO: , DIČ: CZ Telmo a.s., Štěrboholská 560/73, Praha 10, IČO: 47307781, DIČ: CZ47307781 CENOVÁ NABÍDKA Městský kamerový systém Česká Lípa obměna systému Datum: 12.11.2015 Vypracoval: Pavel Michálek číslo zakázky: 101016

Více

Video dohled bez limitů Made in Germany. Profesionální řešení. Záznamový a klientský software

Video dohled bez limitů Made in Germany. Profesionální řešení. Záznamový a klientský software Video dohled bez limitů Made in Germany Profesionální řešení Záznamový a klientský software Zařízení SMAVIA, inteligentní záznamová technologie Dallmeier SMAVIA je záznamová technologie, která je založena

Více

ceník CP PLUS Analogové kamery / 480 TV řádků Obrázek Kód Název Popis bez DPH cena. s DPH

ceník CP PLUS Analogové kamery / 480 TV řádků Obrázek Kód Název Popis bez DPH cena. s DPH Platnost ceníku od 16.4. 2012 Stránka 1 z 6 ceník CP PLUS Analogové kamery / 480 TV řádků 4D01 CP-DY48H2 Vnitřní barevná kamera Senzor 1/3" SONY CCD. Rozlišení 480 TV řádků. Citlivost 1 lux @ F 1.2. Objektiv

Více

STASA s.r.o. 03/18/2014

STASA s.r.o. 03/18/2014 STASA s.r.o. 03/18/2014 nové IP kamery AVN-320/AVN-420 Rozlišení 1.3Mpix/2Mpix Ohnisková vzdálenost 3.8mm Solid Light IR, 20m Anti-vandal (IK08) AVM-503 Vnitřní otočná dome kamera Rozlišení 2Mpix Solid

Více

Analogové kamery. Obrázek Model Popis Konc. 600 TV řádků

Analogové kamery. Obrázek Model Popis Konc. 600 TV řádků Stránka 1 z 9 Analogové kamery 600 TV řádků CP-DY60M-E Barevná vnitřní dome kamera, senzor SONY 1/3" CCD, rozlišení 600 TV řádků, citlivost 0.05lux@F1.2, objektiv 3.6 mm, funkce AGC, BLC, OSD menu, detekce

Více

MĚSTSKÝ KAMEROVÝ A DOHLÍŽECÍ SYSTÉM. Pavel Pavlíček

MĚSTSKÝ KAMEROVÝ A DOHLÍŽECÍ SYSTÉM. Pavel Pavlíček MĚSTSKÝ KAMEROVÝ A DOHLÍŽECÍ SYSTÉM Pavel Pavlíček 1 Legislativní problematika řešení Využívání MKDS obecní policií Instalace MKDS je zcela zákonná na základě zákona o obecní policii. Vzhledem k tomu,

Více

POLOŽKOVÝ ROZPOČET PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDEK

POLOŽKOVÝ ROZPOČET PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDEK Investor: Projekt: Předmět poptávky: Zpracoval: Město Vysoké Mýto Vysoké Mýto - Městský kamerový dohlížecí systém Vysoké Mýto Městský kamerový dohlížecí systém Vysoké Mýto - realizace 4 kamerových bodů,

Více

Video po IP sítích. Díky celoplošné dostupnosti internetového připojení jsou tradiční kamerové. Vše pod dohledem! www.planet.com.

Video po IP sítích. Díky celoplošné dostupnosti internetového připojení jsou tradiční kamerové. Vše pod dohledem! www.planet.com. Vše pod dohledem! Video po IP sítích Díky celoplošné dostupnosti internetového připojení jsou tradiční kamerové systémy připojovány k intranetovým a internetovým sítím a rozšiřuje se je jich dostupnost.

Více

i4wifi a.s. produktové novinky Červenec 2014

i4wifi a.s. produktové novinky Červenec 2014 i4wifi a.s. produktové novinky Červenec 2014 MIKROTIK RB911-5Hn 600 MHz CPU, 64 MB RAM, 1x LAN, 1x 5 GHz, L3, 1x MMCX RB911-5Hn je RouterBoard s výborným poměrem cena/výkon. Je postavený na výkonném procesoru

Více

i4wifi a.s. produktové novinky Leden 2015

i4wifi a.s. produktové novinky Leden 2015 i4wifi a.s. produktové novinky Leden 2015 UBIQUITI Ubiquiti - ethernetová přepěťová ochrana Přepěťová ochrana na Ethernet do všech instalací venkovních zařízení Ubiquiti. Ušetříte tak peníze za nové zařízení

Více

Ceník IP kamer MILESIGHT ESCAD Trade s.r.o. Obrázek Model Rozlišení Objektiv Citlivost WDR Kodek POE MOC VOC Funkce

Ceník IP kamer MILESIGHT ESCAD Trade s.r.o.   Obrázek Model Rozlišení Objektiv Citlivost WDR Kodek POE MOC VOC Funkce Ceník IP kamer MILESIGHT - 2018/3 MOC = maloobchodní cena pro koncového zákazníka (bez DPH) Série Mini kamer WiFI Mini Cube kamery model 91 VOC = velkoobchodní cena pro dealera (bez DPH) - zabudované WIFI

Více

Technický popis systému

Technický popis systému Technický popis systému Vysílací zařízení : Jde o speciální vysílací zařízení, které pracuje ve frekvenčním přenosovém analogovém/digitálním pásmu 80 Mhz (kmitočty generální licence ČTÚ) nebo 170 Mhz (placený

Více

Popis produktu. IP video vzduchem. web http://www.camibox.eu

Popis produktu. IP video vzduchem. web http://www.camibox.eu IP video vzduchem IP video vzduchem Popis produktu CamiBOX je profesionální stavebnicové řešení systému bezdrátového přenosu obrazu z IP CCTV kamer, v bezlicenčním pásmu, určené pro venkovní použití. Systém

Více

HD CCTV 1080P. Analogové HD technologie. Full HD obraz s jednoduchostí analogu

HD CCTV 1080P. Analogové HD technologie. Full HD obraz s jednoduchostí analogu HD CCTV 1080P Full HD obraz s jednoduchostí analogu Analogové HD technologie Nemůžete se rozhodnout mezi vysokou kvalitou a variabilitou IP systémů a snadnou instalací analogových CCTV systémů s realtime

Více

Příloha č. 6 smlouvy o dílo-požadavky na součinnost

Příloha č. 6 smlouvy o dílo-požadavky na součinnost Příloha č. 6 -Požadavky na součinnost V následující tabulce jsou uvedeny požadavky na součinnost Zadavatele, jejichž splnění je nutným předpokladem pro řádné plnění předmětu této veřejné zakázky. ID 1

Více

Dealerský ceník CP PLUS

Dealerský ceník CP PLUS Platnost ceníku od01. 10. 2015 Stránka 1 z 10 * ceny bez DPH a recyklačních poplatků Dealerský ceník CP PLUS Analogové kamery 600-650 TV řádků CP-QAC-TC60L5-Q Senzor 1/3" HQIS * Rozlišení 600 TV řádků

Více

VERIA. safety for life KATALOG PRODUKTŮ VIDEOTELEFONY

VERIA. safety for life KATALOG PRODUKTŮ VIDEOTELEFONY safety for life KATALOG PRODUKTŮ VIDEOTELEFONY Úvod Na trh nedávno uvedené vstupní systémy řady 7 navazují na oblíbenou řadu 6 a přináší s sebou kromě celodotykového ovládání a unikátního ultratenkého

Více

1. ÚVOD... 3 3. PODKLADY... 3 4. NÁVAZNOST NA DALŠÍ PROJEKTY A PROFESE... 3 5. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 6. STRUKTUROVANÁ KABELÁŽ-TELEFONNÍ ROZVODY...

1. ÚVOD... 3 3. PODKLADY... 3 4. NÁVAZNOST NA DALŠÍ PROJEKTY A PROFESE... 3 5. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 6. STRUKTUROVANÁ KABELÁŽ-TELEFONNÍ ROZVODY... OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. ŘEŠENÉ SLABOPROUDÉ ROZVODY... 3 3. PODKLADY... 3 4. NÁVAZNOST NA DALŠÍ PROJEKTY A PROFESE... 3 5. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 6. STRUKTUROVANÁ KABELÁŽ-TELEFONNÍ ROZVODY... 4 7. STRUKTUROVANÁ

Více

Technická dokumentace veřejné zakázky Systém sběru informací o průjezdu a měření rychlosti vozidel na území Plzeňského kraje

Technická dokumentace veřejné zakázky Systém sběru informací o průjezdu a měření rychlosti vozidel na území Plzeňského kraje Příloha č. 1 Zadávací dokumentace a Smlouvy o dílo Technická dokumentace Technická dokumentace veřejné zakázky Systém sběru informací o průjezdu a měření rychlosti vozidel na území Plzeňského kraje Obsah

Více

Protipovodňová opatření městyse Medlov

Protipovodňová opatření městyse Medlov Protipovodňová opatření městyse Medlov Městys Medlov Medlov č. dom. 52, Medlov 664 66 IČ: 00488046 Oblast podpory 1.3.1 - Zlepšení systému povodňové služby a preventivní protipovodňové ochrany OPERAČNÍ

Více

ČESKY. Dodává: www.infosafe.cz

ČESKY. Dodává: www.infosafe.cz Úvod Čidlo pohybu je ideální pro skryté bezpečnostní účely a pozorování. Součástí PIR je čtečka SD karty (není součástí balení) pro záznam spouštěný unikátní technologií čidla pohybu. Záznamové zařízení

Více

Od analogových ke sdíleným MKDS systémům. Production of intrinsically safe equipment

Od analogových ke sdíleným MKDS systémům. Production of intrinsically safe equipment Od analogových ke sdíleným MKDS systémům Production of intrinsically safe equipment Typické řešení z 90. let 1 EZS 1 ACS 1 CCTV Měření a regulace 1Perimetrické systémy Typické řešení z 90. let Zabezpečovací

Více

Analogové kamery. Obecný instalační manuál. Stasanet s.r.o. Stránka 1

Analogové kamery. Obecný instalační manuál. Stasanet s.r.o. Stránka 1 Analogové kamery Obecný instalační manuál Stasanet s.r.o. Stránka 1 Obecný popis Kompaktní bullet analogové kamery jsou sestavené kamery včetně krytu s konzolou a objektivem, určené pro vnitřní a venkovní

Více

Jak má vypadat výběrové řízení na dodavatele kamerového systému a jaké parametry by systém měl splňovat

Jak má vypadat výběrové řízení na dodavatele kamerového systému a jaké parametry by systém měl splňovat Jak má vypadat výběrové řízení na dodavatele kamerového systému a jaké parametry by systém měl splňovat IX. Konference o bezpečnosti v obcích a městech Praha 16. dubna 2015 JUDr. Tomáš Koníček Nasazování

Více

Löw-Beerova vila 1 PERFECTED s.r.o. Dokumentace pro stavební povolení SLABOPROUDÉ ROZVODY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

Löw-Beerova vila 1 PERFECTED s.r.o. Dokumentace pro stavební povolení SLABOPROUDÉ ROZVODY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Löw-Beerova vila 1 PERFECTED s.r.o. SLABOPROUDÉ ROZVODY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ OBNOVA SECESNÍ PAMÁTKY VILA A ŽIVOT RODINY LÖW-BEERŮ ČÁST F1.4.5 ZAŘÍZENÍ SLABOPROUDÉ ELEKTROTECHNIKY

Více

EVPÚ Defence a.s. v roce 2016 slaví 15. výročí svého založení

EVPÚ Defence a.s. v roce 2016 slaví 15. výročí svého založení 1 EVPÚ Defence a.s. v roce 2016 slaví 15. výročí svého založení nyní více než 65 zaměstnanců specializace na vývoj a design výroba speciálních monitorovacích systémů pro čistě civilní použití (např. pro

Více

Obec Černožice, Gen. Svobody 268, 503 04 Černožice Schváleno radou obce dne 6.6. 2016 V Černožicích dne: 8.6. 2016. Veřejný zadavatel tímto vyzývá

Obec Černožice, Gen. Svobody 268, 503 04 Černožice Schváleno radou obce dne 6.6. 2016 V Černožicích dne: 8.6. 2016. Veřejný zadavatel tímto vyzývá Obec Černožice, Gen. Svobody 268, 503 04 Černožice Schváleno radou obce dne 6.6. 2016 V Černožicích dne: 8.6. 2016 Veřejný zadavatel tímto vyzývá v souladu s ustanovením 18 odst. 5, v návaznosti 6 a 12

Více

IP HD KAMERY Artikl: 6 410,- Kč bez DPH Extra příplatek za vestavěný POE. Extra příplatek za 32GB SD kartu (Kingston

IP HD KAMERY Artikl: 6 410,- Kč bez DPH Extra příplatek za vestavěný POE. Extra příplatek za 32GB SD kartu (Kingston CHARAKTERISTIKA 1080P FULL HD Mega Pixel/ H.264, to nejlepší řešení pro streamování videa z internetu Bez nutnosti statické IP adresy, bez nutnosti DDNS Podpora Iphone, Blackberry, Android a vzdálené prohlížení

Více

Koncový ceník CP PLUS

Koncový ceník CP PLUS Platnost ceníku od22. 06. 2015 Stránka 1 z 9 * bez DPH a recyklačních poplatků Koncový ceník CP PLUS Analogové kamery 600 + 650 TV řádků CP-EAC-DY65MVB Barevná vnitřní dome kamera Senzor 1/3" SONY CCD

Více

Město: BRUMOV-BYLNICE. V rámci projektu bude instalováno:

Město: BRUMOV-BYLNICE. V rámci projektu bude instalováno: Město: BRUMOV-BYLNICE V rámci projektu bude instalováno: Vysílací a řídící pracoviště Na městském úřadu musí být instalováno vysílací pracoviště varovného a informačního systému. Systém musí umožňovat

Více

Strategie prevence kriminality na léta 2008 až 2011. Ministerstvo vnitra odbor prevence kriminality Radek Jiránek

Strategie prevence kriminality na léta 2008 až 2011. Ministerstvo vnitra odbor prevence kriminality Radek Jiránek Strategie prevence kriminality na léta 2008 až 2011 Ministerstvo vnitra odbor prevence kriminality Radek Jiránek Obsah prezentace 1. Východiska strategie 2. Priority, principy a okruhy strategie 3. Nový

Více

Soudobé trendy v oblasti moderních

Soudobé trendy v oblasti moderních Technická zpráva CESNETu číslo 25/2005 Soudobé trendy v oblasti moderních bezdrátových spojů Miloš Wimmer, Jaroslav Čížek prosinec 2005 1 Úvod V oblasti vysokorychlostních sítí představuje realizace první

Více

3.9.101 OCHRANNÁ PÁSMA KOMUNIKAČNÍHO VEDENÍ ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ

3.9.101 OCHRANNÁ PÁSMA KOMUNIKAČNÍHO VEDENÍ ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 3.9.101 OCHRANNÁ

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Název zakázky: Nákup ICT a síťování Předmět zakázky (služba/dodávka/stavební práce): dodávka Datum vyhlášení zakázky: 14. 5. 2014 Název/ obchodní firma zadavatele: Obchodní akademie,

Více

Vysílací zařízení musí umožňovat přímé vysílání mluveného hlášení pro obyvatele.

Vysílací zařízení musí umožňovat přímé vysílání mluveného hlášení pro obyvatele. Technické podmínky Následující technické podmínky jsou souhrnem požadavků zadavatele na charakteristiku a hodnoty technických parametrů dodávaného místního informačního systému, řídícího pracoviště, bezdrátových

Více

Ceník CP PLUS. Analogové kamery / Dome

Ceník CP PLUS. Analogové kamery / Dome Platnost ceníku od 8.8.2012 Stránka 1 z 9 Ceník CP PLUS Analogové kamery / Dome 4D01 CP-DY48H2 Vnitřní barevná kamera Senzor 1/3" SONY CCD. Rozlišení 480 TV řádků. Citlivost 1 lux @ F 1.2. Objektiv 3,6

Více

Ceník CP PLUS. 1/3" SONY CCD. Rozlišení 480 TV řádků. Citlivost 1 lux @ F 1.2. Objektiv 3,6 mm.funkce AGC, AWB, BLC. Napájení DC 12V.

Ceník CP PLUS. 1/3 SONY CCD. Rozlišení 480 TV řádků. Citlivost 1 lux @ F 1.2. Objektiv 3,6 mm.funkce AGC, AWB, BLC. Napájení DC 12V. Platnost ceníku od 15.10.2012 Stránka 1 z 8 Ceník CP PLUS Analogové kamery / Dome 4D01 CP-DY48H2 Vnitřní barevná kamera Senzor 1/3" SONY CCD. Rozlišení 480 TV řádků. Citlivost 1 lux @ F 1.2. Objektiv 3,6

Více

1.1 Klasifikace předmětu plnění veřejné zakázky malého rozsahu Klasifikace předmětu plnění veřejné zakázky odpovídá položce:

1.1 Klasifikace předmětu plnění veřejné zakázky malého rozsahu Klasifikace předmětu plnění veřejné zakázky odpovídá položce: Vymezení předmětu plnění veřejné zakázky malého rozsahu 1.1 Klasifikace předmětu plnění veřejné zakázky malého rozsahu Klasifikace předmětu plnění veřejné zakázky odpovídá položce: 35120000-1 - Dohlížecí

Více

Návrh na SMĚRNICI EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

Návrh na SMĚRNICI EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2003/0081 (COD) Návrh na SMĚRNICI EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o obecně rozšířeném zavedení a interoperabilitě elektronických systémů silničního mýta ve Společenství (Text s významem pro EHP) EVROPSKÝ

Více

i4wifi a.s. produktové novinky Prosinec 2013

i4wifi a.s. produktové novinky Prosinec 2013 i4wifi a.s. produktové novinky Prosinec 2013 Mikrotik: RB2011iLS-IN 5x Gbit LAN, 5x 100 Mbit LAN, SFP, case, PoE, L4 RouterBoard řady RB2011 je osazen 5x Gbit ethernetovými porty, 5x 100 Mbit porty a 1x

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.3.10 /04.0023 Název projektu: Název zakázky: Předmět zakázky (služba/dodávka/stavební

Více

1. Popis navrhovaných technologií

1. Popis navrhovaných technologií Příloha č. 1 - Specifikace zboží a popis systému 1. Popis navrhovaných technologií Systém CCTV Princip našeho návrhu spočívá ve změně stávajícího analogového systému přenosu a ukládání dat na technologii

Více

Jiří Pavlán místostarosta Ing. Barbora Manďáková Radová investiční referent

Jiří Pavlán místostarosta Ing. Barbora Manďáková Radová investiční referent Jiří Pavlán místostarosta Ing. Barbora Manďáková Radová investiční referent smyslem prezentace je nastínit problematiku realizace kamerového systému z pohledu žadatele o dotaci představení obce - Ostravice

Více

Technicko ekonomická studie. Koncepce dalšího rozvoje MKDS Pardubice

Technicko ekonomická studie. Koncepce dalšího rozvoje MKDS Pardubice Technicko ekonomická studie Koncepce dalšího rozvoje MKDS Pardubice Vypracoval: Ing. Radan Houser RH elektroprojekt s.r.o. Za mlýnem 29, 147 00 Praha 4 IČO: 29040388 V Praze 3.5.2010 OBSAH 1 ÚVODNÍ INFORMACE...

Více

KATALOG PRODUKTŮ 2016 CCTV

KATALOG PRODUKTŮ 2016 CCTV KATALOG PRODUKTŮ 2016 CCTV Firma HUNT Electronic Co, Ltd založena v roce 1988 je jedním z předních výrobců kamerových systémů. V souvislosti s rychlým růstem a rozšiřováním síťových řešení, nyní HUNT poskytuje

Více

Koncový ceník CP PLUS

Koncový ceník CP PLUS Platnost ceníku od02. 02. 2015 Stránka 1 z 9 * bez DPH a recyklačních poplatků Koncový ceník CP PLUS Analogové kamery 600 + 650 TV řádků CP-EAC-DY65MVB Barevná vnitřní dome kamera Senzor 1/3" SONY CCD

Více

Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe)

Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe) Setkání manažerů PK Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe) Ministerstvo vnitra ČR 2015 1 Terminologie Program prevence kriminality = dotační titul

Více

Série Mini kamer Vnitřní IR Mini dome kamery (H.265+) model 82 Obrázek Model Rozlišení Objektiv Citlivost WDR Kodek POE MOC VOC Funkce

Série Mini kamer Vnitřní IR Mini dome kamery (H.265+) model 82 Obrázek Model Rozlišení Objektiv Citlivost WDR Kodek POE MOC VOC Funkce Ceník IP kamer MILESIGHT - 2018/8 MOC = maloobchodní cena pro koncového zákazníka (bez DPH) Série Mini kamer VOC = velkoobchodní cena pro dealera (bez DPH) Vnitřní IR Mini dome kamery () model 82 Starlight,

Více

Koncový ceník CP PLUS

Koncový ceník CP PLUS Platnost ceníku od 22. 08. 2014 Stránka 1 z 9 * ceny bez DPH a recyklačních poplatků Koncový ceník CP PLUS Analogové kamery 600 + 650 TV řádků CP-EAC-DY65MVB Barevná vnitřní dome kamera Senzor 1/3" SONY

Více

EMOS s.r.o. Ceník monitorovací techniky Srpen 2014

EMOS s.r.o. Ceník monitorovací techniky Srpen 2014 Obj. č. Obec. č. Typ Maloobchodní cena bez DPH Barevná sada EMOS sleva 0% 3010000101 3010000105 3010000106 3010000110 3010000109 301000012 3010000114 3010001128 *H1128 *H1128 1 000 Kč 3010000099 čelní

Více

Problematika městských kamerových systémů a ochrana osobních údajů

Problematika městských kamerových systémů a ochrana osobních údajů Problematika městských kamerových systémů a ochrana osobních údajů seminář k situační prevenci Ostrava 28. června 2016 JUDr. Tomáš Koníček z odboru bezpečnostní politiky a prevence kriminality MV ČR Nasazování

Více

Ceník CP PLUS. 1/3" SONY CCD. Rozlišení 480 TV řádků. Citlivost 1 lux @ F 1.2. Objektiv 3,6 mm.funkce AGC, AWB, BLC. Napájení DC 12V.

Ceník CP PLUS. 1/3 SONY CCD. Rozlišení 480 TV řádků. Citlivost 1 lux @ F 1.2. Objektiv 3,6 mm.funkce AGC, AWB, BLC. Napájení DC 12V. Platnost ceníku od 1.1.2013 Stránka 1 z 8 Ceník CP PLUS Analogové kamery / Dome 4D01 CP-DY48H2 Vnitřní barevná kamera Senzor 1/3" SONY CCD. Rozlišení 480 TV řádků. Citlivost 1 lux @ F 1.2. Objektiv 3,6

Více

Seznam příloh a technická zpráva D.1.4.1 ELEKTROINSTALACE_stupeň: Projekt(dokumentace pro stavební povolení a realizaci stavby) - 2 -

Seznam příloh a technická zpráva D.1.4.1 ELEKTROINSTALACE_stupeň: Projekt(dokumentace pro stavební povolení a realizaci stavby) - 2 - - Č. REVIZE DATUM VYPRACOVAL KONTROLOVAL SCHVÁLIL POZNÁMKA ZPRACOVATEL ČÁSTI - tel: +420 283 023 111 fax: +420 283 023 222 TECHNISERV spol. VYPRACOVAL P.Turek 1.4.1 ŠSCHL Kamenice zateplení - - TECHNISERV

Více

Vkročte s námi do éry IP kamerových systémů IP kamery NVR Příslušenství

Vkročte s námi do éry IP kamerových systémů IP kamery NVR Příslušenství IP technologie Vkročte s námi do éry IP kamerových systémů IP kamery NVR Příslušenství IP technologie Kompaktní IP kamery AVM-552 AVM-552 bílá AVM-553 AVM-561 Vnitřní IP kamery AVM-500 AVM-302 AVN-815

Více

Ceník CP PLUS. 1/3" SONY CCD. Rozlišení 480 TV řádků. Citlivost 1 lux @ F 1.2. Objektiv 3,6 mm.funkce AGC, AWB, BLC. Napájení DC 12V.

Ceník CP PLUS. 1/3 SONY CCD. Rozlišení 480 TV řádků. Citlivost 1 lux @ F 1.2. Objektiv 3,6 mm.funkce AGC, AWB, BLC. Napájení DC 12V. Platnost ceníku od 16.1.2013 Stránka 1 z 8 Ceník CP PLUS Analogové kamery / Dome 4D01 CP-DY48H2 Vnitřní barevná kamera Senzor 1/3" SONY CCD. Rozlišení 480 TV řádků. Citlivost 1 lux @ F 1.2. Objektiv 3,6

Více

Příloha č. 4 - Nabízené zboží a jeho technické podmínky_oprava 31.5.2013

Příloha č. 4 - Nabízené zboží a jeho technické podmínky_oprava 31.5.2013 Příloha č. 4 - Nabízené zboží a jeho technické podmínky_oprava 31.5.2013 Uchazeč vyplní žlutě označená pole STOLNÍ POČÍTAČ Minimální technické podmínky Nabízené zboží a jeho technické parametry Grafika

Více

Technická specifikace požadovaného systému

Technická specifikace požadovaného systému Technická specifikace požadovaného systému Základní požadované parametry MIS Použitá zařízení musí splňovat požadavky stanovené dokumentem Technické požadavky na koncové prvky varování připojované do jednotného

Více

vliv měst a obcí na bezpečnost a plynulost dopravy

vliv měst a obcí na bezpečnost a plynulost dopravy Téma příspěvku: vliv měst a obcí na bezpečnost a plynulost dopravy Pozitivní vliv města na dopravu se opírá o řadu systémů technické podpory a jejich integraci Rámce integračního procesu Integrace technologií

Více

Odpovídající kabely nebo ochranná trubice na kabely husí krk pro pozdější protažení následujících vedení:

Odpovídající kabely nebo ochranná trubice na kabely husí krk pro pozdější protažení následujících vedení: -1-21.1.2012, Verze 6 Doporučení pro vedení kabeláže a přípravu kabelových tras při plánování a provádění nových instalací řídicích systémů domácí automatizace Control4, zabezpečení, distribuce hudby a

Více

Technická specifikace k veřejné zakázce

Technická specifikace k veřejné zakázce Revitalizace VO / Příloha č.1 1/9 Příloha č. 1 - Technické podmínky - požadavky na zařízení VO při výběrovém řízení Rekonstrukce veřejného osvětlení města ZUBŘÍ Technická specifikace k veřejné zakázce

Více

SYSTÉMY, DOMÁCÍ AUTOMATIZACE, KAMEROVÉ SYSTÉMYA AUTOALARMY

SYSTÉMY, DOMÁCÍ AUTOMATIZACE, KAMEROVÉ SYSTÉMYA AUTOALARMY RSA - Roman Saksun - ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY, DOMÁCÍ AUTOMATIZACE, KAMEROVÉ SYSTÉMYA AUTOALARMY PRODEJNY: Teplice Jaselská 429 (areál Perla) TEL/FAX 417 577 924 Most Lipová, blok 527/860 (u

Více

Vynikající výkon v každém směru. Řada stolních SIP telefonů KX-HDV

Vynikající výkon v každém směru. Řada stolních SIP telefonů KX-HDV Vynikající výkon v každém směru Řada stolních SIP telefonů KX-HDV Úspora nákladů bez kompromisů Inovativní řada stolních SIP telefonů KX-HDV vám zprostředkuje výjimečný komunikační výkon, bezchybnou spolehlivost

Více

Přehled produktů VIDEOTELEFONY KATALOG COMMAX VIDEOTELEFONY DOMÁCÍ TELEFONY DVEŘNÍ STANICE PŘIPRAVENÉ SADY PŘÍSLUŠENSTVÍ

Přehled produktů VIDEOTELEFONY KATALOG COMMAX VIDEOTELEFONY DOMÁCÍ TELEFONY DVEŘNÍ STANICE PŘIPRAVENÉ SADY PŘÍSLUŠENSTVÍ VIDEOTELEFONY Přehled produktů 015 KATALOG COMMAX VIDEOTELEFONY DOMÁCÍ TELEFONY DVEŘNÍ STANICE PŘIPRAVENÉ SADY PŘÍSLUŠENSTVÍ Když chcete kvalitní systém... Společnost Commax Co., Ltd. vznikla v roce 1968

Více

ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56. Bezpečnostní analýza kraje Vysočina

ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56. Bezpečnostní analýza kraje Vysočina ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56 Bezpečnostní analýza kraje Vysočina 1 Obsah I. Úvod II. Legislativa a vymezení základních pojmů III. Doporučení k prevenci kriminality v kraji IV. Bezpečnostní analýza

Více

Telmo a.s., Štěrboholská 560/73, Praha 10, IČO: , DIČ: CZ CENOVÁ NABÍDKA

Telmo a.s., Štěrboholská 560/73, Praha 10, IČO: , DIČ: CZ CENOVÁ NABÍDKA Telmo a.s., Štěrboholská 560/73, Praha 10, IČO: 47307781, DIČ: CZ47307781 CENOVÁ NABÍDKA Městský kamerový systém Česká Lípa tři nové kamerové body Heroutova, Sluneční a mobilní bod Heroutova 1736/36, Sluneční

Více

Představení produktů s platformou Xarina

Představení produktů s platformou Xarina Představení produktů s platformou Xarina Product Position Nová série IP kamer pro sledování ve špatných světelných podmínkách a speciálních nasazeních Extrémní kontrasty Noční sledování Představení produktů

Více

NÁVOD K POUŽITÍ DV 2003 A SPECIFIKACE DVEØNÍ VIDEOSYSTÉM. obrazový pøenos komunikaèní systém otevírání dveøí zvonek. 4 BW (èerno- bílý)

NÁVOD K POUŽITÍ DV 2003 A SPECIFIKACE DVEØNÍ VIDEOSYSTÉM. obrazový pøenos komunikaèní systém otevírání dveøí zvonek. 4 BW (èerno- bílý) SPECIFIKACE MONITOR 4 BW (èerno- bílý) Napájení vstup: 18V DC Pracovní teplota 0 C - 50 C Komunikaèní systém Duplex Handset Conversation Zvuk zvonku Dvou-tónový Èas hovoru Automat.vypnutí po cca 110s Vodièe

Více

i4wifi a.s. produktové novinky Říjen 2012

i4wifi a.s. produktové novinky Říjen 2012 i4wifi a.s. produktové novinky Říjen 2012 SECURIFI: Almond - dotykový AP/router, 2x LAN, 1x WAN (2,4GHz, 802.11n) Revoluční dotykový AP/router. Nastavení routeru je nyní opravdu snadné. Přehledné menu

Více

Fiber To The Office. naturally connected. Nadčasová síťová infrastruktura pro moderní podnikové prostředí

Fiber To The Office. naturally connected. Nadčasová síťová infrastruktura pro moderní podnikové prostředí Fiber To The Office Nadčasová síťová infrastruktura pro moderní podnikové prostředí Řešení MICROSENS založená na optických vláknech jsou inteligentní, spolehlivá a výkonná. naturally connected KONCEPCE

Více

EMOS s.r.o. Ceník monitorovací techniky Červenec 2015

EMOS s.r.o. Ceník monitorovací techniky Červenec 2015 Obj. č. Obec. č. Typ Maloobchodní cena bez DPH Barevná sada EMOS sleva 0% 3010000101 3010000106 3010000110 3010000109 301000012 3010001132 Videotelefon s funkcí DVR a záznamu na HDD 3010000111 *H1011 3010000117

Více