(autorem textu je PaedDr. Vlastimil Kropáč) Počátky školství v obci

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "(autorem textu je PaedDr. Vlastimil Kropáč) Počátky školství v obci"

Transkript

1 (autorem textu je PaedDr. Vlastimil Kropáč) Počátky školství v obci Vranovice vstupují do historie koncem roku 1257 zmínkou o přifaření do Přibic. Obdobně byla řešena situace ve školní docházce dětí, kdy Vranovice byly přiškoleny do stejné obce a to až do konce 18.století. Počátkem historie vranovického školství je rok 1792, kdy byla zřízena exkurendní třída pro nejmenší děti v obci. Tyto malé žáky učil krejčí Matěj Folner. Rok 1802 znamenal zřízení samostatné školy v jedné třídě v č.p. 62. V roce 1857 byla vystavěna z obecních prostředků prostornější školní budova v č.p. 145 nákladem 5100 zlatých. V této době měly Vranovice 721 obyvatel. V roce 1870 byla postavena školní budova na místě obecní hospody v č.p. 78. Od roku 1881 byla škola trojtřídní, od roku 1898 čtyřtřídní, kdy se zvýšila o další poschodí a byl vybudován byt pro nadučitele. Náklady činily zlatých. V době vzniku školy bylo v obci 165 dětí. Vlivem výstavby železnice (1839), zlepšením pracovních příležitostí a výdělků, výstavbou a příchodem dalších obyvatel se zvýšil počet občanů na 1028, v roce 1890 na 1435 a v roce 1900 na 1554.Obecní zastupitelstvo správně postupovalo, když v květnu 1870 vydalo povolení ke stavbě, která byla postavena do konce roku. Dnem se už v jedné místnosti vyučovalo. První učitel byl pan Jan Bartuněk z Bludova, který měl 1. třídu, druhou třídu na staré škole učil pan Dominik Schaner. Dne 12. září 1871 byla školní budova děkanem ze Židlochovic vysvěcena.

2 Nutno vzpomenout starostu a předsedu školní rady pana Václava Procházku, muže šlechetného a oblíbeného, za jehož úřadování byla postavena radnice, kostel a škola. Zemřel 23. října 1891 (obecní kronika). V obci bylo pamatováno i na školní dětskou zahradu. Místnosti v domě pana Hořáka byly v používání od roku 1908, v srpnu 1910 tato mateřská škola byla zrušena pro nevhodné místnosti. Nárůstem dětí v obci a požadavkem na dokončení základního vzdělání vyvstal požadavek na postavení měšťanské školy. A tak byla povolena žádost obecního zastupitelstva na zřízení školy zemským výborem moravským. Mravní podporu poskytly obce Uherčice, Velké Němčice, Nosislav, Žabčice, Unkovice, Přísnotice, Přibice a Ivaň. Stavba začala po obecních volbách konaných nákladem zlatých. Stavitelem byl František Hodač ze Židlochovic. Slavnostní položení základního kamene proběhlo v březnu Stavba posvěcena byla ukončena na jaře 1912, V říjnu 1911 začalo prozatímní vyučování. Prvním ředitelem byl ustanoven pan Šimon Konečný, v lednu 1919 pan Rudolf Vacek, v září 1919 pan Antonín Marcelli, který byl později zvolen i starostou obce. Od se stává z měšťanské školy chlapecké škola smíšená. V říjnu 1923 byla zřízena v této škole pokračovací škola pro učně (celkem nastoupilo 36 učňů). Předměty vyučovali odborní učitelé z měšťanské školy. Vyučování se konalo ve středu odpoledne a v neděli dopoledne. Pokračovací škola byla zrušena v roce 1939.

3 Ze zajímavostí: Kronika školní je psána německým kurentem, od roku 1871 i česky. Kontrola a zápisy byly prováděny okresním školním dozorem (česky). Od roku 1868/69 dostávala škola knihy, učebnice, výtahy z katechismu pro chudé žáky. Před Štědrým večerem roku 1882 provedlo učitelstvo ve 3. třídě zdejší školy vánoční hru Štědrý večer od Františka Pravdy. Sbírkou získalo 42 zlatých 85 krejcarů, což bylo věnováno na koupi knih (117 kusů) pro školní knihovnu. Tak vznikla žákovská knihovna. V září 1919 se započalo učit na obecné škole nepovinnému předmětu němčině. V srpnu 1925 byl zaveden do školy elektrický proud. V roce 1926 byla zřízena školní zahrada na Přibické ulici. V roce 1932/33 bylo na měšťance 203 žáků, 134 chlapců a 69 dívek. 130 dětí ze 16 obcí bylo přespolních, 66 chodilo pěšky, 39 jezdilo vlakem, 25 jezdilo na kole. V roce 1933/34 měšťanskou školu navštěvovalo 197 žáků (124 chlapců, 73 dívek) z 18 obcí:

4 Vranovice 78 Pouzdřany 4 Popice 1 Ivaň 24 Sobotovice 4 Mušov 1 Přibice 21 Rajhrad 4 Holasice 1 Žabčice 15 Vojkovice 2 Jalovisko u Měnína 1 V.Němčice 5 Hrušovany 1 Uherčice 10 Ledce 1 Sociální složení žáků (dle rodičů): rolníků 47-24% zřízenců a úředníků 73-37% obchodníků a živnostníků 45-23% dělníků zaměstnaných 28-14% dělníků nezaměstnaných 4-2% Podle vyznání: katolíci 191 českobratrští evangelíci 5 bez vyznání 1 Rozpočet měšťanské školy na tento rok činil ,- Kč. Školní děti mimo obec platily ročně poplatek 125,- Kč. V 1. týdnu měsíce dubna pořádaly školy týden čistoty a pořádku. Vyučování začínalo v 8:30 hodin a končilo ve 13:30 hodin.

5 Škola v letech V roce 1939 po německé okupaci až do jara 1940 bylo v měšťanské škole ubytováno německé vojsko. Vyučovalo se na obecné škole 3 dny v týdnu. Od února si žáci chodili do školy pro úkoly. Pravidelné vyučování začíná V roce 1939 si Němci zřídili německou školu v č.p byl jmenován ředitelem měšťanky pan Ladislav Chmela. Na obecné škole byl řídícím učitelem od roku 1938 pan Alfred Kružík byla povolena mateřská škola s českým jazykem učitel pan Tomáš Fiala založil z vybraných žáků měšťanské školy dechovou kapelu. Od roku 1940 byly k Vranovicím přiškoleny obce Přibice, Ivaň, Přísnotice a Uherčice. V roce 1941 je měšťanská škola pojmenována na Hlavní školu. V roce 1943 se obec stává představeným školy, úkoly starostu obce. školních rad se přenášejí na Ke konci války školu obsazují pracovní oddíly, později je zde zřízena nemocnice. Obec je osvobozena Po příchodu sovětských vojsk je zde rovněž zřízena nemocnice bylo zahájeno vyučování i přesto, že během osvobozovacích bojů byla škola velmi poškozena.

6 bylo ustanoveno rodičovské sdružení. V roce 1948 byl vydán zákon o jednotné škole, název školy: Střední škola. Začalo se vyučovat podle nových osnov. V září 1951 se ředitelem školy stal pan Karel Sekený byly sloučeny obecná a střední škola a vytvořena Osmiletá střední škola. Ředitelem školy byl jmenován pan Karel Vaněk byla zřízena při škole družina mládeže a školní jídelna byla Osmiletá střední škola přeměněna na Základní devítiletou školu, správcem, později ředitelem byl jmenován pan Josef Hanák. Obec Uherčice byla převedena do školního obvodu obce Velké Němčice. V tomto roce byla vybudována školní dílna, jmenován výchovný poradce na škole a zřízena rozmisťovací komise byl ředitelem ustanoven pan Bohumil Pražan proběhla oslava 50. výročí měšťanské školy byla rozhodnutím JmKNV provedena úprava hranic okresu Brno-venkov. K obec Přibice byla přiškolena do Pohořelic a obec Přísnotice do Židlochovic.

7 V roce 1968 byla zahájena I. etapa opravy školy (okna, dveře, sociální zařízení, rozvody vody, ústřední topení, podlahy atd.) v hodnotě ,- Kč. II. etapa byla ukončena Byl zmodernizován interiér i exteriér školy byl ředitelem školy jmenován pan František Florián byl ředitelem školy jmenován pan Jiří Pešek byl ředitelem školy jmenován pan Josef Varmužka. Do funkce zástupce byl jmenován pan Jan Drápal. V tomto roce byla provedena generální oprava elektrické instalace v části tzv. měšťanské školy byla realizována změna školního obvodu, zrušeno ředitelství ZDŠ v Ivani a škola byla převedena pod ředitelství ve Vranovicích. Obec Přibice byla převedena z Pohořelic zpět do školního obvodu Vranovice.

8 V roce 1977 byla ukončena celková přestavba školní dílny. V roce 1978 vznikla havarijní situace v učebnách tzv. národní školy (část budovy u kostela), původní dřevěné stropy praskaly, trámy se prohýbaly a proto byly stropy podepřeny traverzami. V roce 1981 byla provedena celková oprava střešní krytiny na celé budově (měšťanka měď, národní škola hliník). Byla též provedena výměna radiátorů a oprava systému ústředního topení bylo zrušeno ředitelství ZDŠ Přibice, školní zahrada zabrána na stavební místo a škole přidělen pozemek za budovou č.p starší školní budovu v Přibicích převzala do správy mateřská škola byla vydána vyhláška ministerstva školství o Základní škole s platností od V roce 1986 získává škola nový pozemek pro školní zahradu (u fotbalového hřiště) byla položena v učebnách nová podlahová krytina a provedena výměna kotle ústředního topení byla provedena oprava celého schodiště v hlavní budově (sešlapané schody). Ze zajímavostí: Místní školní rady byly zřizovány od roku 1874 (účast starosta, farář, nadučitel, správce měšť.). V roce 1921 se školní rady ruší a nastupují nové školní výbory. Každá politická strana volí školní výbor jako obecní radu musely být všechny školní kroniky zabaleny, zapečetěny a uloženy do školního archívu.

9 V těchto letech stanoveno pro učitele vyučovacích hodin za týden. Pokus učitelského sboru zřídit ve škole rodičovské sdružení v září 1935 a 1937 byl neúspěšný pro malou účast rodičů. Pojištění dětí ve škole bylo zajištěno u pojišťovny Čechoslavie v Brně, poplatek 150,- Kč za rok. V roce 1941 byla provedena revize učitelské a žákovské knihovny, byly vyřazeny knihy podle seznamu spisovatelů na indexu. Dne správce školy pan František Wenisch zřídil ve Vranovicích odbočku hudební školy Rudolfa Zavadila z Pohořelic. Ve školním roce 1949/50 byl zřízen školní rozhlas, v prosinci 1949 byl zaveden telefon do školy, byla zrušena místní školní rada a jejich funkci převzal školský referent MNV v čele školské komise. Na přelomu tisíciletí V roce 1989 proběhly změny politického směru v naší zemi. Na základě konkurzu nastupuje k pan Vladimír Hradil z odboru školství ONV Břeclav jako ředitel. Mění se i systém centralizovaného vedení škol obcí Vranovice, Přibice a Ivaň. Od působí školy samostatně, bylo odstraněno dojíždění dětí mimo obec. Nedostatek učeben škola řeší využitím 2 místností v budově kulturního střediska, které se ruší. Byla zřízena 9. třída pro děti, které se nedostaly do škol a učebních oborů. Rok 1992 je nositelem nových učebních plánů, školy získaly možnost rozhodovat o rozsahu jednotlivých předmětů a zavedení volitelných předmětů od 7. třídy (informatika, rýsování, německá konverzace, tělesná a výtvarná výchova, biologicko-chemické praktika).

10 Na budově školy ve Vranovicích byla provedena oprava okapních žlabů a svodů. Byl zaveden elektrický vrátný a domácí telefon v budově školy. V roce 1993 jsou do výuky zaváděny barevné televizory, videopřehrávače a radiomagnetofony. Od roku 1994 jsou žákům poskytovány bezplatně jenom učebnice, ostatní pomůcky si musí žáci hradit sami. Od je školní jídelna součástí školy. Na škole pracuje ZO ČMOS, která má asi 40 členů. Pracuje i SRPDŠ. Dne zahajuje výuku náboženství katechetka slečna Hana Hribová z Uherčic. Škola začíná vydávat svůj školní časopis. Buduje se počítačová učebna. Rok 1996 znamená rozšíření školních prostor obec koupila novou budovu (dříve JZD) č.p. 57 a zahajují se práce na úpravě dle projektu zpracovaného ateliérem Havlíček-Kristen, Brno. Stavební povolení vydáno Veřejnosti předána budova Celkové náklady na rekonstrukci ,- Kč. Rok 1997 se vyznačuje změnou ředitele školy, kdy odešel pan Vladimír Hradil a dne 2. května je vyhlášeno první kolo konkurzu. Řízením školy byl přechodně pověřen pan Josef Varmužka. Konkurzu se zúčastnili paní Mgr. Milada Hradilová a pan PaedDr. Vlastimil Kropáč, který uspěl a byl jmenován k ředitelem školy.

11 Byla ustanovena školní rada, za obec pan ing. Jiří Hrabec, paní Jarmila Dřímalová, za učitele paní Mgr. Marie Lucká a paní Mgr. Romana Nečasová, za rodiče paní Marcela Nečasová a paní Hana Krejčiříková. V roce 1999 škola obdržela právní subjektivitu. Do podřízenosti školy je převedena i MŠ. V roce 2000 byla zahájena výuka v nově vybudované jazykové učebně. Začíná se vydávat další dětský časopis Barbánek. V září byla zrekonstruována školní jídelna na Školní klub a cvičnou žákovskou kuchyni. Ze zajímavostí: kapacity kapacita školy 380 žáků kapacita školní jídelny 285 jídel kapacita školní družiny 25 žáků kapacita mateřské školy 75 dětí v hlavní budově (škola původní) je 13 učeben, tělocvična, školní dílna, sborovna, učebna výpočetní techniky, jazyková učebna v budově mateřské školy jsou 2 třídy, jídelna, dvůr, hřiště dětí od škola provozuje hospodářskou činnost zaměřenou na přípravu jídel pro cizí strávníky počty žáků 1998/99 celkem 341 žáků 1. stupeň (1.-5.) 141 žáků 2. stupeň (6.-9.) 200 žáků průměrný počet žáků na 1 třídu 1. stupeň 20,2 žáka 2. stupeň 25 žáků celkem 22,7 žáka

12 Oproti minulému roku klesl počet o 26 žáků. Z 46 žáků devátých tříd bylo 21 přijato na střední školy a učební obor s maturitou. 25 přijato na SOU nebo ISŠ do tříletého učebního oboru. ve školním roce 1999/2000 do mateřské školy zapsáno 55 dětí do školní družiny docházelo 25 dětí předškolních dětí bylo 32 žáků devátých tříd 67 celkem dětí 343 Nedávná historie Základní škola Vranovice je úplná základní škola a je součástí sítě škol. Do sítě byla zařazena rozhodnutím Školského úřadu Břeclav ze dne Na základě žádosti zřizovatele bylo rozhodnutí změněno dne 28. března 2000 pod č.j. 1041/2000 a bylo vydáno rozhodnutí nové. Ve školním roce 2001/2002 navštěvuje Základní školu 319 žáků, z toho do šesti tříd prvního stupně dochází celkem 139 dětí. Do osmi tříd na druhém stupni dochází 181 žáků. Průměrný počet žáků na třídu je 23. Součástí školy je mateřská škola, kterou navštěvuje 42 zapsaných dětí, školní družinu navštěvuje 25 žáků, školní klub navštěvuje 50 dětí a do školní jídelny dochází na obědy 180 strávníků z řad dětí a 105 strávníků dospělých. Škola pracuje od 1. července 1999 jako příspěvková organizace s vlastní právní subjektivitou, která jí byla přiznána zřizovatelem tj. Obcí Vranovice. Sídlem školy jsou Vranovice, Masarykova 178. Škola

13 je spádovou školou pro děti z Ivaně, Pouzdřan a Přibic. Provoz školy je financován obcí. Součástí školy je mateřská škola, školní družina, školní klub a školní jídelna. Kapacita školy je 380 žáků, mateřské školy 75 dětí, školní družiny 25 dětí, školního klubu 50 dětí, školní jídelny 285 jídel. Kapacita součástí školy není z důvodu slabších populačních ročníků zcela využita. Škola pracuje ve třech budovách. V hlavní budově je 13 učeben, tělocvična, školní dílna, učebna výpočetní techniky a učebna jazyků. Od školního roku 2000/2001 má škola novou cvičnou žákovskou kuchyni a uvedla do pravidelné činnosti školní klub, který vznikl rekonstrukcí prostor bývalé školní jídelny. Tato budova byla vybavena novým nábytkem a zařízením, včetně nových učebních pomůcek. Rekonstrukci finančně zabezpečil zřizovatel a vybavení ŠK bylo hrazeno z prostředků získaných na nové kapacity. Začátkem školního roku byla dána do užívání nová sborovna pro osm pedagogických pracovníků, která je moderně vybavena. Další prostory školy jsou omezené, chybějí šatny pro žáky a sklady. Škola nemá vlastní sportovní hřiště, k výuce tělesné výchovy využívá areálu Sokola Vranovice a fotbalové hřiště SK Vranovice. Stav hlavní budovy školy je dobrý. Od roku 1981 jsou v pravé části školní budovy stropy podepřené ocelovými nosníky. Stavebními úpravami je stav budovy zlepšován a modernizován. Během prázdnin byla zrekonstruována kotelna, která byla přepojena na vytápění zemním plynem. Postupně se daří zlepšovat i stav vnitřního vybavení. Vše je limitováno finančními prostředky školy. Od roku 1996 pracuje škola také v nově rekonstruované budově z bývalého JZD. V rekonstruované budově jsou tři třídy prvního stupně, školní družina a školní jídelna. Tato budova je od hlavní budovy vzdálena asi 500 metrů.

14 Pro děti předškolního věku máme budovu mateřské školy, která je vzdálena od hlavní budovy asi 200 metrů. V této budově jsou dvě velmi dobře vybavené třídy a jídelna se společenskou místností pro hry dětí, v budově je i školní kuchyně. Budova mateřské školy má dvůr s pískovištěm, prolézačkami a dalším vybavením. Od 1. července 1999 škola provozuje hospodářskou činnost zaměřenou na přípravu jídel pro cizí strávníky, pohoštění při rodinných a společenských oslavách a další činnost a služby pro žáky školy, pracovníky a veřejnost. Ve školním roce 2001/2002 na ZŠ Vranovice vyučovali: PaedDr. Kropáč Vlastimil - ředitel pan Josef Varmužka - zástupce ředitele Mgr. Nečasová Romana - 1.A paní Doležalová Ludmila - 2.A Mgr. Sedláčková Jana - 3.A Mgr. Machová Petra - 4.A paní Krejčiříková Libuše 5.A Mgr. Hnízdová Eva - 5.B Mgr. Masaříková Jana - 6.A pan Plch Pavel - 6.B Mgr. Ševčíková Zdeňka - 7.A Mgr. Beňušová Blanka - 7.B Mgr. Odložilíková Svatava 8.A RNDr. Hnízdo Jindřich - 8.B Mgr. Lucká Marie 9.A

15 Mgr.Říhovská Zdeňka - 9.B Mgr. Varmužková Helena výchovný poradce Mgr. Stekleinová Marie Mgr. Kadlec Petr a pan Uher Lukáš V mateřské škole vyučovala: Dvořáčková Jarmila, Kropáčová Anna a Dlapková Kateřina. Ve školní družině a klubu pracovala Kneblová Dagmar a Hladíková Hana. Ve školní jídelně pracovala: Korčáková Eva vedoucí Francová Jana, Rausová Jitka, Janíčková Jana, Korčáková Anna - kuchařky. Provoz školy zajišťovali: Koubková Marie hospodářka Hanuška Jan - školník, Vacková Marie školnice Celnarová Ivana školnice Janíková Marie, Alexová Hana a Dvořáková Jitka - uklízečky.

Základní devítiletá škola Benešovice

Základní devítiletá škola Benešovice Státní okresní archiv Tachov Základní devítiletá škola Benešovice 1946-1977 Inventář Číslo listu NAD: 495 Evidenční pomůcka č. 27 Jan Edl, Dana Bízová Tachov 2005 Obsah Úvod...3-5 I. Vývoj původce fondu...3-4

Více

Základní devítiletá škola Maršovy Chody Inventář. Státní okresní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov

Základní devítiletá škola Maršovy Chody Inventář. Státní okresní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Státní okresní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Základní devítiletá škola Maršovy Chody 1946-1978 Inventář Číslo EL NAD: 877 Evidenční číslo pomůcky: 87 Dana Bízová Tachov 2005 Obsah Úvod...3

Více

2) Organizační zabezpečení školního roku 2014-2015

2) Organizační zabezpečení školního roku 2014-2015 2) Organizační zabezpečení školního roku 2014-2015 I. Charakteristika školy 1. Žáci a) počet žáků 396 1.st. 266 2.st. 130 b) počet tříd 19 z toho 1. stupeň 12 2. stupeň 7 c) počet oddělení školní družiny

Více

Základní devítiletá škola Skelná Huť (1945) EL NAD č.: AP č.: 388

Základní devítiletá škola Skelná Huť (1945) EL NAD č.: AP č.: 388 Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Klatovy Základní devítiletá škola Skelná Huť (1945) 1946-1978 Inventář EL NAD č.: 1922 AP č.: 388 Eva Ulrichová Klatovy 2010 Obsah Úvod: I. Vývoj

Více

Organizace školního roku 2012/2013

Organizace školního roku 2012/2013 Organizace školního roku 2012/2013 Časový plán zahájení školního roku pondělí 3. září 2012 podzimní prázdniny čtvrtek 25. října a pátek 26. října 2012 vánoční prázdniny sobota 22. prosince 2012 až středa

Více

ORGANIZACE ZŠ BOSKOVICE PRACOVIŠTĚ SLOVÁKOVA VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

ORGANIZACE ZŠ BOSKOVICE PRACOVIŠTĚ SLOVÁKOVA VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 ORGANIZACE ZŠ BOSKOVICE PRACOVIŠTĚ SLOVÁKOVA VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 ZÁSTUPCE ŘEDITELE: VÝCHOVNÝ PORADCE: ŠKOLNÍ METODIK PREVENCE: KOORDINÁTOR ICT: KOORDINÁTOR ŠVP: KOORDINÁTOR EVVO: ZO ČMOS: POVĚŘENÁ

Více

Příloha 2 - Prioritizace témat při posouzení souladu pro intervenci z IROP a OP VVV

Příloha 2 - Prioritizace témat při posouzení souladu pro intervenci z IROP a OP VVV Příloha 2 - Prioritizace témat při posouzení souladu pro intervenci z IROP a OP VVV Investiční priority seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI,

Více

Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5. Provozní řád školy

Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5. Provozní řád školy Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 Provozní řád školy č.j. ZSPLOV 87/2014 Provozní řád školy vydává ředitel školy dle ustanovení zákona č.258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví, ve znění pozdějších

Více

Obecná škola Soběšice EL NAD č.: AP č.: 405

Obecná škola Soběšice EL NAD č.: AP č.: 405 Státní okresní archiv Klatovy Obecná škola Soběšice 1853-1944 Inventář EL NAD č.: 1375 AP č.: 405 Eva Ulrichová Klatovy 2010 Obsah Úvod: I. Vývoj původce archivního fondu 3 II. Vývoj a dějiny archivního

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 I. Charakteristika školy 1. Údaje o zařízení Základní škola adresa: Kožušany 79, Kožušany-Tážaly 783 75 telefon: 585 961 044 IČO: 70 990 166 ředitel: Mgr.

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: 123 097/98 11070 Inspektorát č 12 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: 123 097/98 11070 Inspektorát č 12 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 123 097/98 11070 Inspektorát č 12 Signatura: al3bs101 Okresní pracoviště Brno-venkov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Základní škola-1. stupeň Holasice,

Více

Škola má od roku 1895, kdy byla založena, bohatou historii. Seznamte se s tím nejdůležitějším, co se v ní událo...

Škola má od roku 1895, kdy byla založena, bohatou historii. Seznamte se s tím nejdůležitějším, co se v ní událo... historie Škola má od roku 1895, kdy byla založena, bohatou historii. Seznamte se s tím nejdůležitějším, co se v ní událo... Stručný přehled 15. září 1895 Školní rok 1895/96 byl zahájen v nové školní budově,

Více

HISTORIE ŠKOLSTVÍ V DOKSECH

HISTORIE ŠKOLSTVÍ V DOKSECH 9 HISTORIE ŠKOLSTVÍ V DOKSECH 1669 1875 1830 1857 8. 10. 1919 1937 připomínka první školy v Doksech v domě čp. 40 vedle tehdejší fary naproti kostelu. Při požáru v r. 1750 shořela i budova čp. 40, nová

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 6/7 Nové Město na Moravě,..7 Zpracoval: Mgr. Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název školy:

Více

Gymnázium Vítězslava Nováka, Jindřichův Hradec Věc: Dodatek č. 1 Personální zajištění činnosti školy ve školním roce 2019/2020:

Gymnázium Vítězslava Nováka, Jindřichův Hradec Věc: Dodatek č. 1 Personální zajištění činnosti školy ve školním roce 2019/2020: Gymnázium Vítězslava Nováka, Jindřichův Hradec Věc: Dodatek č. 1 Personální zajištění činnosti školy ve školním roce 2019/2020: Třídní učitelé/ zastupující učitelé: I. ročník osmiletého studia Stanislav

Více

Úvod. I. Vývoj původce archivního souboru

Úvod. I. Vývoj původce archivního souboru Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Střední škola Planá 1945-1953 Inventář Číslo EL NAD: 1034 Evidenční číslo pomůcky: 107 Dana Bízová Tachov 2006 Obsah Úvod...3 I. Vývoj původce

Více

CHARAKTERISTIKA ŠKOLY. Součásti školy. Charakteristika žáků a pedagogického sboru

CHARAKTERISTIKA ŠKOLY. Součásti školy. Charakteristika žáků a pedagogického sboru CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Součásti školy Škola je plně organizovaná, je zde devět tříd s celkovým počtem žáků do 250, průměr žáků na třídu je kolem 21. Při škole funguje také školní družina se třemi odděleními,

Více

ROČNÍK 18 ČÍSLO 1 ČERVEN 2019

ROČNÍK 18 ČÍSLO 1 ČERVEN 2019 ROČNÍK 18 ČÍSLO 1 ČERVEN 2019 Před 60 lety, přesně 1. září 1959, byla slavnostně otevřena nová školní budova základní devítileté školy ve Větřní. Škola navázala na tradici předcházejících školských zařízení

Více

Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace

Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Okružní 367, 364 71 Bochov Tel:353 902 221,739 456 408 IČ: 709 91 529 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2007/2008

Více

Kde a jak se učilo struktura, správa školství

Kde a jak se učilo struktura, správa školství Kde a jak se učilo struktura, správa školství Československá republika převzala strukturu i legislativu školství, kterou vytvořila zaniklá rakousko-uherská monarchie, a v letech 1918 1938 nedošlo k výraznějším

Více

Základní škola Těšov EL NAD č.: AP č.: 479

Základní škola Těšov EL NAD č.: AP č.: 479 Státní okresní archiv Klatovy Základní škola Těšov 1923-1982 Inventář EL NAD č.: 1789 AP č.: 479 Eva Ulrichová Klatovy 2012 Obsah Úvod: I. Vývoj původce archivního fondu 3 II. Vývoj a dějiny archivního

Více

Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace Školní vzdělávací program Společně k úspěchu PŘÍLOHA

Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace Školní vzdělávací program Společně k úspěchu PŘÍLOHA PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU Č. j. 43/2017/ŘŠ Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace, Kubrova 136 252 16

Více

ORGANIZACE ZŠ BOSKOVICE PRACOVIŠTĚ SUŠILOVA VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/2019

ORGANIZACE ZŠ BOSKOVICE PRACOVIŠTĚ SUŠILOVA VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/2019 ORGANIZACE ZŠ BOSKOVICE PRACOVIŠTĚ SUŠILOVA VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/2019 Zástupce ředitele, vedoucí pracoviště: Výchovný poradce : Metodik prevence : Koordinátor ICT : Koordinátor EVVO : Zdravotník : Dopravní

Více

Přehled funkcí ve školním roce 2018/2019. (materiál určený pro jednání pedagogické rady 31. srpen 2018 a pro podzimní jednání školské rady)

Přehled funkcí ve školním roce 2018/2019. (materiál určený pro jednání pedagogické rady 31. srpen 2018 a pro podzimní jednání školské rady) ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; ID: afkmqg6 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Přehled funkcí ve školním roce 2018/2019

Více

Přehled funkcí ve školním roce 2014/2015. (materiál určený pro jednání pedagogické rady srpen 2014 a pro podzimní jednání školské rady)

Přehled funkcí ve školním roce 2014/2015. (materiál určený pro jednání pedagogické rady srpen 2014 a pro podzimní jednání školské rady) ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Přehled funkcí ve školním roce

Více

Mgr. Ludmila Kotlánová, vedoucí asistentů pedagoga Vedoucí hudební skupiny Bongáči. Asistenti pedagoga

Mgr. Ludmila Kotlánová, vedoucí asistentů pedagoga Vedoucí hudební skupiny Bongáči. Asistenti pedagoga FUNKCE A ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PODLE ORGANIZAČNÍHO SCHÉMATU PRACOVNÍKŮ ZŠ A MŠ BRNO, KŘENOVÁ 21 VE ŠKOLNÍM ROCE 2011/2012 k 1. 4. 2012 Mgr. Zdeněk Lichtneger, zástupce ředitele - zástupce statutárního

Více

Základní odborná škola zemědělská Mirošov EL NAD č.: 720 AP.: 228

Základní odborná škola zemědělská Mirošov EL NAD č.: 720 AP.: 228 Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Rokycany Základní odborná škola zemědělská Mirošov 1940-1949 Inventář EL NAD č.: 720 AP.: 228 Olga Čiháková, PhDr. Hana Hrachová, Ph.D. Rokycany 2009

Více

Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace. Organizace školního roku 2011/2012

Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace. Organizace školního roku 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace Organizace školního roku 2011/2012 Základní termíny: Zahájení vyučování 1. září 2011. Podzimní prázdniny 26. a 27. října 2011. Vánoční prázdniny

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Znojmo, Jana Palacha 8 Jana Palacha 8, 669 33 Znojmo Příloha č. 1 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 I. Charakteristika školy

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 15 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 15 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 153 215/98-11006 Inspektorát č 15 Signatura: vo3bs302 Okresní pracoviště Uh. Hradiště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Soukromá svobodná základní

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Blažovice, okres Brno-venkov. Nádražní 7, 664 08 Blažovice. Identifikátor: 600 110 567

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Blažovice, okres Brno-venkov. Nádražní 7, 664 08 Blažovice. Identifikátor: 600 110 567 Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Blažovice, okres Brno-venkov Nádražní 7, 664 08 Blažovice Identifikátor: 600 110 567 Termín konání inspekce:

Více

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 P R O V O Z N Í č.j. 1987/2017/ZŠ a MŠ Ř Á D ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 I. Údaje o zařízení organizační součást ZŠ ADRESA: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 TELEFON: 312 681

Více

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje KARLOVARSKÝ KRAJ Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Karlovarského kraje U s n e s e n í z 23. zasedání Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Karlovarského

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

Základní devítiletá škola Těchonice EL NAD č.: AP č.: 478

Základní devítiletá škola Těchonice EL NAD č.: AP č.: 478 Státní okresní archiv Klatovy Základní devítiletá škola Těchonice 1853-1966 Inventář EL NAD č.: 1402 AP č.: 478 Eva Ulrichová Klatovy 2012 Obsah Úvod: I. Vývoj původce archivního fondu 3 II. Vývoj a dějiny

Více

Obecná škola s československým jazykem vyučovacím Černošín (1924) Inventář. Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov

Obecná škola s československým jazykem vyučovacím Černošín (1924) Inventář. Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Obecná škola s československým jazykem vyučovacím Černošín (1924) 1925-1938 Inventář Číslo EL NAD: 212 Evidenční číslo pomůcky: 136 Dana Bízová

Více

PŘEHLED VYUČUJÍCÍCH NA ZŠ VRBICE od roku školního 1953/1954 :

PŘEHLED VYUČUJÍCÍCH NA ZŠ VRBICE od roku školního 1953/1954 : PŘEHLED VYUČUJÍCÍCH NA ZŠ VRBICE od roku školního 1953/1954 : 1953/54 1. -5. třída 148 dětí učitelský sbor : Procházka Antonín ředitel školy, Jaroslav Hycl, Růžena Procházková, Marie Krčová, Martin Cvan

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát. Základní škola Krnov, Dvořákův okruh 2, okres Bruntál, příspěvková organizace

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát. Základní škola Krnov, Dvořákův okruh 2, okres Bruntál, příspěvková organizace Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Krnov, Dvořákův okruh 2, okres Bruntál, příspěvková organizace Dvořákův okruh 2, 794 01 Krnov Identifikátor: 600 131 882

Více

6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16

6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16 6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16 VÝROČNÍ ZPRÁVA Pedagogická rada projednala dne: 27. 09. 2012 Školská rada projednala dne: 11. 10. 2012 Mgr. Pavel Tomáš ředitel školy Charakteristika školy 6. základní

Více

EL NAD č.: 299 AP.: 233

EL NAD č.: 299 AP.: 233 Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Rokycany Učňovská škola Radnice 1891-1944 Inventář EL NAD č.: 299 AP.: 233 Olga Čiháková, PhDr. Hana Hrachová, Ph.D. Rokycany 2009 Obsah Úvod: I.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola T. G. Masaryka Suchdol nad Lužnicí. 28. října 329, Suchdol nad Lužnicí. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola T. G. Masaryka Suchdol nad Lužnicí. 28. října 329, Suchdol nad Lužnicí. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola T. G. Masaryka Suchdol nad Lužnicí 28. října 329, 378 06 Suchdol nad Lužnicí Identifikátor školy: 600 060 608 Termín konání inspekce:

Více

Archivní pomůcky Archivu hlavního města Prahy 12. OBECNÁ ŠKOLA DÍVČÍ PRAHA XI., NA JAROVĚ Č.P Inventář

Archivní pomůcky Archivu hlavního města Prahy 12. OBECNÁ ŠKOLA DÍVČÍ PRAHA XI., NA JAROVĚ Č.P Inventář Archivní pomůcky Archivu hlavního města Prahy 090400/22 12. OBECNÁ ŠKOLA DÍVČÍ PRAHA XI., NA JAROVĚ Č.P. 1966 1930-1948 Inventář (NAD : 2929) (Č. pomůcky: 555) Zora Damová Praha 2014 I. Vývoj původce fondu

Více

Základní devítiletá škola Prostiboř

Základní devítiletá škola Prostiboř Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Základní devítiletá škola Prostiboř 1945-1973 Inventář Číslo EL NAD: 664 Evidenční číslo pomůcky: 108 Dana Bízová Tachov 2005 Obsah Úvod...3

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Charakteristika školského zařízení Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské

Více

Národní škola Zhůří EL NAD č.: AP č.: 502

Národní škola Zhůří EL NAD č.: AP č.: 502 Státní okresní archiv Klatovy Národní škola Zhůří 1946-1952 Inventář EL NAD č.: 1421 AP č.: 502 Eva Ulrichová Klatovy 2012 Obsah Úvod: I. Vývoj původce archivního fondu 3 II. Vývoj a dějiny archivního

Více

Místní akční plán pro SO ORP Holice

Místní akční plán pro SO ORP Holice Místní akční plán pro SO ORP Holice 2016-2023 Příloha analytické části č. 1 - Tabulková část Verze 1 ze dne 21. 3. 2017 http://holicko.cz/map-vzdelavani.html Projekt: Společně za kvalitnějším vzděláváním

Více

Podklady pro jednání ZO č.

Podklady pro jednání ZO č. Podklady pro jednání ZO č. 11 dne: 7.9.2016 Bod jednání č. 4 Materiál k projednání: Výroční zpráva MŠ Předkládá: Zpracoval: Přílohy: Ing. Fořtová Marcela Paříková Výroční zpráva + přílohy Důvodová zpráva:

Více

Střední škola EDUCHEM, a. s., Okružní 128, Meziboří

Střední škola EDUCHEM, a. s., Okružní 128, Meziboří Střední škola EDUCHEM, a. s., Okružní 128, 435 13 Meziboří Zpravodaj 2018/2019 1 ZAMĚSTNANCI Bc. Pavel Prošek statutární ředitel Mgr. Helena Kripnerová ředitelka školy Kristýna Hrodková asistentka ředitelky

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1978 Vyhlásené: 30.08.1978 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 93 V Y H L Á Š K A Ministerstva

Více

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec Strana č. 1 Telefonní seznam ŘEDITELSTVÍ JUNIOR náměstí Svobody 318 Recepce Junior, náměstí Svobody 318 Matušková Denisa Polášková Hedvika 651 652 státní 518 384 527 518 384 266 518 670 651 518 670 652

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň otevírá pro školní rok 2015/2016 obor vzdělání 79-41-K/81 GYMNÁZIUM (VŠECHNY DRUHY SPORTU) osmileté studium, Prima Výhody

Více

Zápis z jednání ŠR

Zápis z jednání ŠR Zápis z jednání ŠR 24. 4. 2017 Přítomni: Ing. Veronika Kurková, Mgr. Zdenka Sarauerová, Mgr. Kateřina Sládková, Martin Tomka, Mgr. Ondřej Voráček, Mgr. Zbyněk Vrba, RNDr. Stanislav Waldauf, Ing. Jitka

Více

Městská knihovna Tábor

Městská knihovna Tábor Městská knihovna Tábor 1897-2012 1831 V Táboře působí pouze německý čtenářský spolek Taborer Leseverein, který nemá jedinou českou knihu. 1866 Jsou doloženy zprávy o čtenářském spolku Občanskočtenářská

Více

č.j. ZSPLOV 75/2017 Provozní řád školy kapacita se neuvádí

č.j. ZSPLOV 75/2017 Provozní řád školy kapacita se neuvádí I. Údaje o škole Základní škola a mateřská škola Jihlava, Nad Plovárnou 5, příspěvková organizace č.j. ZSPLOV 75/2017 Provozní řád školy Provozní řád školy vydává ředitel školy dle ustanovení zákona č.258/2000

Více

Organizační zabezpečení školního roku 2018/2019 v základní škole

Organizační zabezpečení školního roku 2018/2019 v základní škole ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NUČICE okres Praha západ, příspěvková organizace Kubrova 136, 252 16 Nučice, IČO: 49855255 tel: 311 670 678 www.zs-nucice.cz info@zs-nucice.cz ID ppjjhzi Organizační zabezpečení

Více

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 č.j. 1513/2012/ZŠ a MŠ P R O V O Z N Í Ř Á D ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 I. Údaje o zařízení organizační součást ZŠ ADRESA: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 TELEFON: 312 681

Více

Místní školní rada Sebečice EL NAD č.: 716 AP.: 217

Místní školní rada Sebečice EL NAD č.: 716 AP.: 217 Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Rokycany Místní školní rada Sebečice 1885-1949 Inventář EL NAD č.: 716 AP.: 217 Petr Zárobský Rokycany 2009 Obsah Úvod: I. Vývoj původce archivního

Více

Pro zkvalitnění výuky a zajištění individuálního přístupu k dětem jsou ve třídách s počtem žáků nad 26 děleny každý týden tyto hodiny:

Pro zkvalitnění výuky a zajištění individuálního přístupu k dětem jsou ve třídách s počtem žáků nad 26 děleny každý týden tyto hodiny: 1. Vzdělávací program školy Ve všech ročnících bude probíhat výuka podle Školního vzdělávacího programu pro základní vzdělávání ZŠ Votice s motivačním názvem Škola pro 21. století, 1.9. 2010 č.j.566/2010.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Předmět vymezení: Základní škola a Mateřská škola, Uherské Hradiště Jarošov, Pivovarská 200, příspěvková organizace

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Předmět vymezení: Základní škola a Mateřská škola, Uherské Hradiště Jarošov, Pivovarská 200, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola, Uherské Hradiště Jarošov, Pivovarská 200, příspěvková organizace PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Č. j.: Spisový / skartační znak 214 /2018 A. 1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Pavel

Více

S T Á T N Í O K R E S N Í A R C H I V C H E B

S T Á T N Í O K R E S N Í A R C H I V C H E B S T Á T N Í O K R E S N Í A R C H I V C H E B Název archivní pomůcky: Základní devítiletá škola Salajna Časové rozmezí: 1946-1963 Druh archivní pomůcky: inventář Číslo listu JAF: 448 Evidenční číslo pomůcky:

Více

Obecná škola s československým jazykem vyučovacím Pavlův Studenec Inventář. Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov

Obecná škola s československým jazykem vyučovacím Pavlův Studenec Inventář. Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Obecná škola s československým jazykem vyučovacím Pavlův Studenec 1928-1938 Inventář Číslo listu NAD: 215 Evidenční číslo pomůcky: 139 Dana

Více

Obecná škola (německá), Zejbiš EL NAD č.: AP č.: 499

Obecná škola (německá), Zejbiš EL NAD č.: AP č.: 499 Státní okresní archiv Klatovy Obecná škola (německá), Zejbiš 1878-1945 Inventář EL NAD č.: 1417 AP č.: 499 Eva Ulrichová Klatovy 2012 Obsah Úvod: I. Vývoj původce archivního fondu 3 II. Vývoj a dějiny

Více

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 PROVOZNÍ ŘÁD SOU

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 PROVOZNÍ ŘÁD SOU STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 PROVOZNÍ ŘÁD SOU Praha, září 2012 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Provozní řád je, podle ust. 28 odst. 1, písm. g) a 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Základní devítiletá škola Zadní Chodov Inventář. Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov

Základní devítiletá škola Zadní Chodov Inventář. Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Základní devítiletá škola Zadní Chodov 1946-1974 Inventář Číslo EL NAD: 900 Evidenční číslo pomůcky: 130 Dana Bízová Tachov 2005 Obsah Úvod...3

Více

Místní školní rada Čepice

Místní školní rada Čepice Státní okresní archiv Klatovy Místní školní rada Čepice 1930 1949 Inventář EL NAD č.: 1872 AP č.: 591 Eva Ulrichová Klatovy 2016 Obsah Úvod: I. Vývoj původce archiválií 3 II. Vývoj a dějiny archivního

Více

dlouhodobé absenci ŘŠ zastupuje tuto Mgr.M. Macháčková Mgr. Marie Macháčková L. Hrdličková - smluvně

dlouhodobé absenci ŘŠ zastupuje tuto Mgr.M. Macháčková Mgr. Marie Macháčková L. Hrdličková - smluvně Organizační zabezpečení školního roku 2015/2016 Charakteristika školy : 3. třídy a 1 oddělení ŠD l. Žáci a) počet žáků 39 b) počet tříd I. st. 3 c) počet oddělení ŠD 1 d) průměr žáků na třídu 13,00 2.

Více

Přehled pedagogických a organizačních funkcí ve školním roce 2015/2016

Přehled pedagogických a organizačních funkcí ve školním roce 2015/2016 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Přehled pedagogických a organizačních funkcí ve školním roce 2015/2016 Název funkce Zástupce statutárního orgánu Zástupce

Více

Pedagogický a ekonomicko - správní úsek Vedoucí úseku. Mgr. Elena Peňázová, rozpočtář organizace - správce FKSP

Pedagogický a ekonomicko - správní úsek Vedoucí úseku. Mgr. Elena Peňázová, rozpočtář organizace - správce FKSP FUNKCE A ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PODLE ORGANIZAČNÍHO SCHÉMATU PRACOVNÍKŮ ZŠ A MŠ BRNO, KŘENOVÁ 21 VE ŠKOLNÍM ROCE 2016/2017 Mgr. Vladimír Tulka, ředitel školy - statutární orgán příspěvkové organizace Mgr.

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2012/2013

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 1 Obsah 1.Základní údaje o škole 1.1. Základní škola 1.2. Zřizovatel 1.3. Součásti školy 1. 3. 1

Více

Jedenáctiletá střední škola Stříbro (1950) Inventář. Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov

Jedenáctiletá střední škola Stříbro (1950) Inventář. Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Jedenáctiletá střední škola Stříbro (1950) 1953-1961 Inventář Číslo EL NAD: 1025 Evidenční číslo pomůcky: 152 Dana Bízová Tachov 2006 Obsah

Více

Organizace školního roku 2018/2019

Organizace školního roku 2018/2019 Organizace školního roku 2018/2019 Důležité termíny školního roku 2018/2019 Událost Den v týdnu Termín Zahájení školního roku pondělí 3.9.2018 Podzimní prázdniny pondělí - úterý 29.10., 30.10. 2018 Vánoční

Více

Zák adní škola Nové Město na Moravě, Malá 154

Zák adní škola Nové Město na Moravě, Malá 154 Základn Zák adní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 7/8 Nové Město na Moravě, 98 Zpracoval: Mgr Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název

Více

Pedagogický a ekonomicko - správní úsek Vedoucí úseku. Mgr. Elena Peňázová, rozpočtář organizace

Pedagogický a ekonomicko - správní úsek Vedoucí úseku. Mgr. Elena Peňázová, rozpočtář organizace FUNKCE A ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PODLE ORGANIZAČNÍHO SCHÉMATU PRACOVNÍKŮ ZŠ A MŠ BRNO, KŘENOVÁ 21 VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 Mgr. Vladimír Tulka, ředitel školy - statutární orgán příspěvkové organizace Mgr.

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2013-2014

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2013-2014 Integrovaná střední škola Centrum odborné přípravy a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Valašské Meziříčí, Palackého 49, 757 01 Valašské Meziříčí ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2013-2014 Slavnostní

Více

GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Základní informace adresa: Pontassievská 3, 669 02 Znojmo ředitel: RNDr.

Více

Organizace školního roku 2017/2018

Organizace školního roku 2017/2018 Organizace školního roku 2017/2018 Důležité termíny školního roku 2017/2018 Událost Den v týdnu Termín Zahájení školního roku pondělí 4.9.2017 Podzimní prázdniny čtvrtek - pátek 26.10., 27.10. 2017 Vánoční

Více

Základní devítiletá škola Skapce (1936)

Základní devítiletá škola Skapce (1936) Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Základní devítiletá škola Skapce (1936) 1945-1978 Inventář Číslo EL NAD: 662 Evidenční číslo pomůcky: 110 Dana Bízová Tachov 2005 Obsah Úvod...3

Více

HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ 2011

HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ 2011 HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ 2011 HOSTIVICE OBJEKTIVEM MILOŠE ŠRÁMKA Připravil Jiří Kučera HOSTIVICE OBJEKTIVEM MILOŠE ŠRÁMKA Miloš Šrámek patří k nejvýznamnějším hostivickým osobnostem. Narodil se 6.

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2011/2012

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 1 Obsah 1.Základní údaje o škole 1.1. Základní škola 1.2. Zřizovatel 1.3. Součásti školy 1. 3. 1

Více

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3 Plán práce školy a Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu ve školním roce 2014/2015 V Chrudimi dne 28.srpna 2014 Mgr.JindřichVyhnánek

Více

Základní a Mateřská škola Úhonice

Základní a Mateřská škola Úhonice Základní a Mateřská škola Úhonice Škola očima zákonů Základní zákon ve školství zákon č. 561/2004 Sb. Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) 36 odst.

Více

(1965) EL NAD č.: 278

(1965) EL NAD č.: 278 Obecná škola (česká), Královské Poříčí 1929 1938 (1965) EL NAD č.: 278-47 - I. Vývoj původce archivního fondu Úvod Obecná škola s vyučováním v českém jazyku byla v Královském Poříčí zřízena až v roce 1929,

Více

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, příspěvková organizace

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, příspěvková organizace Strana č. 1 Telefonní seznam ŘEDITELSTVÍ JUNIOR náměstí Svobody 318 Recepce Junior, náměstí Svobody 318 Matušková Denisa Polášková Hedvika 651 652 518 384 527 518 670 651 518 670 652 FAX 518 384 545 náměstí

Více

Organizace školního roku

Organizace školního roku Základní škola a Mateřská škola Brumovice, okr. Břeclav, příspěvková organizace PSČ 691 11 ZŠ tel: 519 423 237 e-mail: zs.brumovice@tiscali.cz www.zsbrumovice.cz ŠJ tel.: 519 423 283 MŠ tel.: 511 110 617

Více

Základní devítiletá škola postupný ročník Nechanice Inventář. Číslo evidenčního listu JAF: 240 Evidenční pomůcka č.

Základní devítiletá škola postupný ročník Nechanice Inventář. Číslo evidenčního listu JAF: 240 Evidenční pomůcka č. Inventáře a katalogy fondů Státního okresního archivu Plzeň - jih v Blovicích Základní devítiletá škola 1. 5. postupný ročník Nechanice 1892-1963 Inventář Číslo evidenčního listu JAF: 240 Evidenční pomůcka

Více

, 18% K.

, 18% K. Z historie školy Do roku 1903 chodily děti z Nučic do školy v Tachlovicích (nejstarší zpráva o škole je z roku 1737). Vzhledem k tomu, že počet žáků neustále rostl, škola nestačila. V součinnosti s plánovaným

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Zlínský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Střílky, okres Kroměříž

Česká republika Česká školní inspekce. Zlínský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Střílky, okres Kroměříž Česká republika Česká školní inspekce Zlínský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Střílky, okres Kroměříž Koryčanská 47, 768 04 Střílky Identifikátor školy: 600118657 Termín

Více

Organizace školního roku 2015/2016

Organizace školního roku 2015/2016 Organizace školního roku 2015/2016 Důležité termíny školního roku 2015/2016 Událost Den v týdnu Termín Zahájení školního roku úterý 1.9. 2015 Podzimní prázdniny čtvrtek - pátek 29.10., 30.10. 2015 Vánoční

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č. 13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č. 13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 132 423/99-11055 Oblastní pracoviště č. 13 Signatura: am4as102 Okresní pracoviště Přerov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Mateřská škola V Zahradách 274, 753 66 Hustopeče

Více

1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků.

1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků. Školní vzdělávací program Základní škola Ječná 2007 1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků. Součástí

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň otevírá pro školní rok 2015/2016 čtyřleté studium oboru vzdělání 79-41-K/41 GYMNÁZIUM (VŠECHNY DRUHY SPORTU), třída B 79-41-K/81

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013 Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, přísp.org. Tkalcovská 460, 51401 Jilemnice telefon 481 549 259, email reditel@gymjil.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013 Vypracoval: P.Kuříková, J.Lipská..

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká republika Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Olšany u Prostějova, okres Prostějov 798 14 Olšany u Prostějova 3 Identifikátor školy:

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 010 164/99-5009 Oblastní pracoviště: č. 1 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 010 164/99-5009 Oblastní pracoviště: č. 1 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 010 164/99-5009 Oblastní pracoviště: č. 1 Signatura: ba4os201 Obvodní pracoviště: Praha INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Střední odborná škola pro sluchově postižené,

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2010/2011 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola

Více

Místní školní rada Bílenice

Místní školní rada Bílenice Státní okresní archiv Klatovy Místní školní rada Bílenice 1893 1948 Inventář EL NAD č.: 1526 AP č.: 583 Eva Ulrichová Klatovy 2016 Obsah Úvod: I. Vývoj původce archiválií 3 II. Vývoj a dějiny archivního

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace. Gebauerova 8/819, Ostrava. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace. Gebauerova 8/819, Ostrava. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace Gebauerova 8/819, 702 00 Ostrava Identifikátor školy: 600 145 140 Termín

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Česká Třebová, Nádražní 200, okres Ústí nad Orlicí. Nádražní 200, 560 02 Česká Třebová

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Česká Třebová, Nádražní 200, okres Ústí nad Orlicí. Nádražní 200, 560 02 Česká Třebová Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Česká Třebová, Nádražní 200, okres Ústí nad Orlicí Nádražní 200, 560 02 Česká Třebová Identifikátor školy: 600 104 150 Termín

Více