Zápis č. 06/2012 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Pařezov konaného dne 29. prosince 2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis č. 06/2012 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Pařezov konaného dne 29. prosince 2012"

Transkript

1 Zápis č. 06/2012 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Pařezov konaného dne 29. prosince 2012 Přítomni: 6 členů zastupitelstva ze 6: Pavel Konop - starosta, Ing. Jaroslava Součková - místostarostka, Václav Faina, Roman Langpaul, Josef Šlajs, Věra Frídelová Omluveni: ---- Zapisovatelka: ing. Jaroslava Součková Ověřovatelé zápisu: Roman Langpaul, Věra Frídelová Návrh programu zasedání: 1/ Zahájení zasedání, přivítání přítomných, schválení programu zasedání, určení zapisovatele a ověřovatelů zasedání, kontrola usnesení z minulého zasedání. 2/ Schválení Obecně závazné vyhlášky o odpadech. 3/ Schválení Dohody o partnerství k projektu Technologické centrum ORP Domažlice vč.elektronické spisové služby ve správním obvodu ORP. 4/ Schválení rozpočtu na r / Schválení Zadání ÚPD (územní plán). 6/ Finanční výhled na r / Prezidentské volby 2013 informace. 8/ Připomínky občanů, diskuse, různé. 9/ Návrh usnesení, schválení usnesení, závěr. Ad 1) Zahájení zasedání, přivítání přítomných, schválení programu zasedání, určení zapisovatele a ověřovatelů zasedání, kontrola usnesení z minulého zasedání. Veřejné zasedání zahájil starosta p. Konop v 16:10 hod., přivítal přítomné a seznámil je s programem 6. veřejného zasedání v roce Určil zapisovatelku zápisu p. Součkovou a ověřovatele zápisu: Romana Langpaula, Věru Frídelovou. Nechal hlasovat členy zastupitelstva o programu zasedání: Výsledek hlasování: program zasedání byl schválen - 6 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování)

2 Starosta provedl kontrolu usnesení z minulého zasedání (č. 5/2012 ze dne ) starostovi - vyhotovit novou vyhlášku o místním poplatku za komunální odpad a pak zaslat na Ministertvo vnitra vyhláška byla vypracována, vyvěšena, ale dosud nebyla odeslána na MV starostovi - uzavřít novou pojistnou smlouvu s Českou pojišťovnou nová smlouva byla uzavřena zatím nebylo zaplaceno pojistné inventarizační komisi - provést inventarizaci majetku, závazků a pohledávek k inventarizační komise byla jmenována, inventarizace dosud nebyla provedana. Ad 2) Schválení Obecně závazné vyhlášky o odpadech. Nová vyhláška byla vypracována a uveřejněna na úřední desce obce. P. Součková sdělila, že sazba poplatku pro obyvatele s trvalým pobytem činí od nově 500 Kč (dříve 400,- Kč) a pro chalupáře 800 Kč (dříve 500,- Kč). Vyhláška dosud nebyla zaslána na Ministerstvo vnitra. Výsledek hlasování: nová obecně závazná vyhláška o poplatcích za odpad byla schválena - 6 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování) Ad 3) Schválení Dohody o partnerství k projektu Technologické centrum ORP Domažlice vč. elektronické spisové služby ve správním obvodu ORP. Pan starosta informoval přítomné o nutnosti vést spisovou službu v elektronické podobě a navrhl uzavřít Dohodu o partnerství k projektu Technologické centrum ORP Domažlice vč. elektronické spisové služby ve správním obvodu ORP. Výsledek hlasování: Dohoda o partnerství k projektu Technologické centrum ORP Domažlice vč. elektronické spisové služby ve správním obvodu ORP byla schválena - 6 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování)

3 Ad 4) Schválení rozpočtu na r.2013 K vyvěšenému návrhu rozpočtu na rok 2013 měli občané připomínky. P. Šťovíčková sdělila, že si myslí, že částka Kč je pro malou obec příliš vysoká a že by obec měla zjistit, zda občané zpomalovací pruhy skutečně chtějí a zda tuto problematiku nelze řešit jinými vhodnými prostředky. Navrhla provést referendum. P. Faina ml. - měl rovněž připomínku ke zpomalovacím pruhům. Nakonec pan starosta navrhl změnit formulaci položky zpomalovací pruhy za řešení bezpečnosti v obci. Výsledek hlasování: rozpočet na rok 2013 byl schválen s výhradou, aby název zpomalovací pruhy byl nahrazen za řešení dopravní bezpečnosti v obci - 6 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování) Ad 5) Schválení Zadání ÚPD (územní plán). Pan starosta přečetl občanům stanovisko k zadání územního plánu obce Pařezov, které obec obdržela z odboru životního prostředí Krajského úřadu Plzeňského kraje dne celé znění viz příloha č. 1. Výňatek ze stanoviska zemědělského půdního fondu předložené zadání územního plánu klade zcela nepřiměřený nárok na zábor zemědělské půdy, který odporuje všem zásadám ochrany zemědělského půdního fondu...plochy navrhované pro farmový chov zvířat je nutné rozčlenit na lokality pro zázemí chovu a pastavní areál a redukovat požadovaný zábor ZPF na nejnižší nutžnou výměru. Se zadáním územního plánu obce Pařezov nelze v předložené podobě souhlasit... Připomínky měl pan Faina ml. a p. Součková, oba se vyjádřili, že navrhované změny jsou tak závažné a tak významného rozsahu, že nelze během několika mála minut přijmout rozhodnutí, které bude mít tak výrazný dopad na rozvoj obce v budoucnosti. Následně dal starosta hlasovat. Výsledek hlasování: zadání ÚPD (územního plánu) - 6 hlasy proti schválení zadání ÚPD (územního plánu) - (proti Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl pro, nikdo se nezdržel hlasování)

4 Ad 6) Finanční výhled na r Rozpočtový výhled na roky 2014 a 2015 předložila p. Součková a kopíruje rozpočtový výhled z předchozích let. Příjmy r r třída 1 Daňové příjmy ,- Kč ,- Kč třída 2 Nedaňové příjmy ,- Kč ,- Kč třída 3 Kapitálové příjmy 0,- Kč 0,- Kč třída 4 Přijaté transfery ,- Kč ,- Kč CELKEM PŘÍJMY ,- Kč ,- Kč Výdaje třída 5 běžné výdaje ,- Kč ,- Kč třída 6 kapitálové výdaje ,- Kč ,- Kč CELKEM VÝDAJE ,- Kč ,- Kč třída 8 financování 0,- Kč 0,- Kč Výsledek hlasování: rozpočetový výhled na léta 2014 a 2015 byl schválen - 6 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování) Ad 7) Prezidentské volby 2013 informace. Pan starosta upozornil občany na plánované prezidentské volby, které by měly proběhnout ve dnech 11. a 12. ledna 2013 a případné druhé kolo o 14 dní později. Ad 8) Připomínky občanů, diskuse, různé P. Součková navrhla na základě motodické dohlídky auditorek z Plzeňského kraje schválit odpisový plán (viz příloha č. 2)a směrnici pro ocenění reálnou hodnotou majetku určeného k prodeji (viz. příloha č. 3) Výsledek hlasování: odpisový plán byl schválen - 5 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, 1 se nezdržel hlasování - Langpaul)

5 Výsledek hlasování: směrnice pro ocenění reálnou hodnotou majetku určeného k prodeji byla schválena - 5 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, 1 se nezdržel hlasování Langpaul). Dále p. Součková sdělila, že obci bylo doporučeno ověřit si reference o účetní firmě Beneš a partners, a to u dalších obcích, kterým rovněž firma zpracovává účetnictví. Informace ověřil sám pan starosta. V současnosti si obec Pařezov platí 3 účetní 1) p. Čížkovou, 2) firmu Beneš a partners a 3) p. Mathauserovou. Firma Beneš a partners měla pro obec Pařezov vést účetniství od , s tím, že některé činnosti musel někdo na obci dále vykonávat, např. proplácení faktur a vybírání poplatků, vedení pokladní knihy, později i vedení předkontací (toto zajišťuje zatím p. Čížková, ale ta opakovaně žádala o ukončení činnosti). Během předání agendy se vyskytl problém s účetním programem. Firma Beneš a partners používá jiný účetní systém a nebylo možné z dosavadního programu Gordic (ve kterém zpracovávala účetnictví paní Mathauserová) účetní data do firmy Beneš a partners převést. Proto firma Beneš a partners zpracovává dosud jen mzdy. Paní Čížková zpracovává podklady jak pro firmu Beneš a partners, tak pro p. Mathauserovou, která zadává údaje do účetního programu Gordic. Paní Mathauserová navíc oznámila odchod do důchodu. Z tohoto důvodu p. Součková sdělila, že vedení účetnictví je značně komplikované a pro obec by bylo nejlepším řešením, kdyby veškeré účetní činnosti vykonávala 1 osoba. Navrhla sl. Škoríkovou Kateřinu. Pan starosta dal hlasovat, zda má být ukončena spolupráce s firmou Beneš a partners a zda mají být zahájena jednání se sl. Škoríkovou. Výsledek hlasování: ukončit spolupráci o vedení účetnictví s firmou Beneš a partners a vést nové jednání se sl. Škoríkovou - 6 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování) Ad 9) / Návrh usnesení, schválení usnesení, závěr. Výsledek hlasování: návrh usnesení byl schválen - 6 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování) Pan starosta poděkoval přítomným za účast a ukončil veřejné zasedání.

6 Zápis zapsala dne: J. Součková... Místostarostka obce... Starosta obce... Ověřovatelé zápisu: R. Langpaul... V. Frídelová.

7 USNESENÍ č. 06/2012 z veřejného zasedání obce Pařezova konaného dne Obecní zastupitelstvo schvaluje: program zasedání - 6 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování) novou obecně závaznou vyhlášku o poplatcích za odpad - 6 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování) Dohodu o partnerství k projektu Technologické centrum ORP Domažlice vč. elektronické spisové služby ve správním obvodu ORP byla schválena - 6 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování) rozpočet na rok 2013 s výhradou, aby název zpomalovací pruhy byl nahrazen za řešení dopravní bezpečnosti v obci - 6 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování) rozpočtový výhled na léta 2014 a hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování) odpisový plán (viz. příloha č. 2) - 5 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, 1 se nezdržel hlasování - Langpaul) směrnici pro ocenění reálnou hodnotou majek určený k prodeji (viz příloha č. 3)- 5 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, 1 se nezdržel hlasování Langpaul). ukončit spolupráci o vedení účetnictví s firmou Beneš a partners a vést nové jednání se sl. Škoríkovou - 6 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování) návrh usnesení - 6 hlasy pro (Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování) Obecní zastupitelstvo bere na vědomí: připomínku p. Šťovíčkové a p. Fainy ml. týkající se zpomalovacích pruhů

8 Obecní zastupitelstvo ukládá: starostovi - zaslat vyhlášku o místním poplatku za komunální odpad na Ministertvo vnitra inventarizační komisi - provést inventarizaci majetku, závazků a pohledávek k starostovi - ukončit spolupráci o vedení účetnictví s firmou Beneš a partners a vést nové jednání se sl. Škoríkovou Obecní zastupitelstvo neschvaluje: zadání ÚPD (územního plánu) - 6 hlasy proti schválení zadání ÚPD (územního plánu) - (proti Konop, Součková, Faina, Langpaul, Šlajs, Frídelová), nikdo nebyl pro, nikdo se nezdržel hlasování) Zápis zapsala dne: J. Součková... Místostarostka obce... Starosta obce... Ověřovatelé zápisu: R. Langpaul... V. Frídelová.

9 Příloha č.1 KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, Plzeň Tel.: , fax: VÁŠ DOPIS ZN.: OVÚP/7663/2012/Piv Městský úřad Domažlice Odbor výstavby a územního plánování náměstí Míru Domažlice ZE DNE: NAŠE ZN.: ŽP/9827/12 VYŘIZUJE: Mgr. Hanzlík (ZPF,OP), Ing. Kokoška (OP), Ing. Pivoňková (OP), Ing. Soutner (SEA) TEL.: , 597 FAX: jiri.hanzlik@plzensky-kraj.cz DATUM: Stanovisko k zadání územního plánu obce Pařezov ZEMĚDĚLSKÝ PŮDNÍ FOND Krajský úřad Plzeňského kraje, jako orgán ochrany zemědělského půdního fondu příslušný podle 17a, písm. a) zákona č. 334/1992 Sb., o ochraně zemědělského půdního fondu, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), posoudil podle 5, odst. 2 zákona zadání územního plánu obce Pařezov, ke kterému uplatňuje následující stanovisko: Předložené zadání územního plánu klade zcela nepřiměřený nárok na zábor zemědělské půdy, který odporuje všem zásadám ochrany zemědělského půdního fondu. Orgán ochrany ZPF požaduje, ve smyslu 4 a 5 zákona, celkově přehodnotit navrhované rozvojové lokality pro bydlení a jejich rozlohu přizpůsobit reálnému rozvoji obce Pařezov. Zároveň je nezbytné zohlednit zásady organizace zemědělského půdního fondu. Plochy navrhované pro farmový chov zvířat je nutné rozčlenit na lokality pro zázemí chovu a pastevní areál a redukovat požadovaný zábor ZPF na nejnižší nutnou výměru. Se zadáním územního plánu obce Pařezov nelze v předložené podobě souhlasit. OCHRANA PŘÍRODY Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor životního prostředí, jako správní úřad věcně příslušný dle ust. 77a odst. 4 písm. n) a x) zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, v platném znění (dále jen zákon ) I.) vydává podle 45i odst. 1 zákona toto stanovisko: Zadání územního plánu obce Pařezov nemůže mít významný vliv na evropsky významné lokality a ptačí oblasti Uvedená koncepce řeší území mimo evropsky významné lokality a ptačí oblasti, přičemž je ani jinak neovlivňuje. II.) uplatňuje stanovisko k návrhu zadání ÚP obce Pařezov z hlediska regionálního územního systému ekologické stability: Do grafické části návrhu ÚP Pařezov je nutno zapracovat prvky nadregionálního územního systému ekologické stability v souladu se Zásadami územního rozvoje Plzeňského kraje vydanými usnesením č. 834/08 Zastupitelstva Plzeňského kraje ze dne Vymezení územního systému ekologické stability je součástí územně analytických podkladů. Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor životního prostředí, požaduje, aby plochy skladebných prvků ÚSES byly v návrhu ÚP Pařezov přednostně vymezeny jako plochy přírodní podle 16 vyhlášky č. 501/2006 Sb., o obecných požadavcích na využívání území v platném znění a jako takové byly v rámci koncepce uspořádání krajiny považovány za nezastavitelné, s výjimkou podmínečné možnosti umístění nezbytných staveb technické a dopravní infrastruktury.

10 Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor životního prostředí nepožaduje, s výjimkou nefunkčních skladebných prvků ÚSES (biocentra, biokoridory), aby funkční prvky ÚSES byly zařazeny mezi veřejně prospěšná opatření. V případě nefunkčních skladebných prvků ÚSES na základě vymezení v ÚPD nevzniká ve smyslu 101 stavebního zákona předkupní právo k těmto pozemkům pro Plzeňský kraj, protože Plzeňskému kraji nevyplývá ze zákona č. 114/1992 Sb. příslušnost k jejich vlastnictví. POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Stanovisko k zadání územního plánu Pařezov podle 10i odst. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí), ve znění pozdějších předpisů: Krajský úřad Plzeňského kraje, jako příslušný orgán dle 22 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí), ve znění pozdějších předpisů, obdržel návrh zadání územního plánu Pařezov podle 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů. Na základě předloženého návrhu zadání územního plánu a kritérií uvedených v příloze č. 8 citovaného zákona požaduje zpracování vyhodnocení vlivů územního plánu Pařezov z hlediska vlivů na životní prostředí. Návrh zadání územního plánu stanoví rámec pro umístění záměrů podléhajících posouzení podle přílohy č. 1 zákona a byla zde shledána nezbytnost komplexního posouzení vlivů na životní prostředí (SEA) z důvodů, že návrh ÚPD stanoví rámec pro umístění záměrů zařazených v příloze č. 1 kategorie II cit. zákona. Vyhodnocení vlivů je třeba zpracovat přiměřeně v rozsahu přílohy stavebního zákona. Součástí vyhodnocení bude vypracování kapitoly závěry a doporučení včetně návrhu stanoviska dotčeného orgánu ke koncepci s uvedením výroků, zda lze z hlediska negativních vlivů na životní prostředí s jednotlivou plochou a s územním plánem jako celkem souhlasit, souhlasit s podmínkami včetně jejich upřesnění anebo nesouhlasit. Musí být podrobně popsány vlivy záměrů na poměry dotčené oblasti s ohledem na možnost celkového negativního ovlivnění složek životního prostředí a možné ovlivnění zdraví obyvatelstva. Vyhodnocení je třeba zpracovat přiměřeně v rozsahu přílohy zákona č. 183/2006 Sb. Zároveň upozorňujeme na ustanovení 10i odst. 4 zákona č. 100/2001 Sb., podle kterého je vyhodnocení vlivů na životní prostředí, zpracované osobou k tomu oprávněnou podle 19 cit. zákona. Pro účely vyjádření a následně stanoviska, žádáme pořizovatele o předání jednoho jejího kompletního vyhotovení zdejšímu odboru, oddělení IPPC a EIA. otisk razítka Mgr. Martin Plíhal vedoucí odboru životního prostředí Na vědomí: Městský úřad Domažlice, odbor životního prostředí, nám. Míru 1, Domažlice

11 Příloha č.2 Směrnice č. 1/2012 Zpracovala: Ing. Jaroslava Součková ODPISOVÝ PLÁN Právní úprava: - Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů - Vyhláška č. 410/2009 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro některé vybrané jednotky - ČÚS č.708 Český účetní standard pro některé vybrané účetní jednotky, které vedou účetnictví podle vyhlášky č. 410/2009 Sb., ve znění pozdějších předpisů Zastupitelsto obce Pařezov se na svém zasedání dne usnesla na této směrnici: Oddíl I Obecná část Čl. 1 Zásady pro odepisování majetku 1.1. Odpisy dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku budou prováděny podle schváleného odpisového plánu Účetní jednotka volí odpis dle doby předpokládané doby používání příslušného dlouhodobého majetku, to znamená, že bude volit rovnoměrný způsob odpisování. 1. O účetních odpisech bude účtováno ročně. Oddíl II Věcná část Čl. 2 Odpisový plán 2.1. Pro odpisový plán volí účetní jednotka dobu používání v letech dle přílohy č. 1 a 2 ČÚS č.708 s těmito výjimkami:

12 Dlouhodobý hmotný majetek Stanovená doba používání v letech Vyjmenované budovy a stavby dle přílohy č. 1 této směrnice 150 V případě TZ cizího majetku Dle sjednané doby užívání Zdi kamenné a valy (protihlukové) samostatné, vč. hrází a technické rekultivace 150 Komunikace včetně mostů vyjma komunikaci dlažebních (kámen) 65 Komunikace dlažební (kámen) 100 Studny s výjimkou vrtů 80 Studny vrtané 50 Kanalizace 80 Stavby herní prvky na dětském hřišti 15 Vodní nádrže 80 Oplocení 20 Dopravní prostředky 12 Sekačka, sněhová fréza a obdobné stroje ruční 6 Sekačky, sněhové frézy dopravní 10 (traktůrky) Územní plán, krajinný projekt apod. 20 Lesní hospodářský plán, osnovy 10 Majetek pořízený od roku 2012 Pokud bude odhadovaná doba použitelnosti konkrétního majetku neslučitelná s dobou vyjmenovaných druhů majetku v odpisovém plánu, bude pro vyjmenované budovy, stavby a věci, případně ostatní dlouhodobý majetek doplňována příloha této směrnice o odpisový plán vyjmenovaných budov, staveb, věcí a případně ostatního dlouhodobého majetku. Odpisový plán ve smyslu prodloužení doby použitelnosti konkrétního majetku určí starosta. V případě provedení TZ s vlivem podstatného prodloužení životnosti majetku (za podstatný vliv považuje účetní jednotku ¼ doby životnosti) bude změna odpisového plánu řešena individuálně přílohou č. 4 této směrnice. Odpisový plán ve smyslu prodloužení doby použitelnosti konkrétního majetku určí pro konkrétní majetek s TZ starosta Metodická část: Účetní jednotka rozhodla, že stanovené 5 % vstupní ceny bude zúčtováno až k okamžiku vyřazení majetku Postup odpisování nebude v průběhu roku měněn U majetku, u něhož není znám okamžik zařazení do užívání, provede účetní jednotka dopočet oprávek ve výši 40 % stanovené doby užívání. Za majetek, u něhož není znám okamžik zařazení do užívání, se rovněž

13 považuje majetek, u kterého účetní jednotka sice zná dobu zařazení do užívání, ale nemá povědomí, zda majetek byl pořízen jako nový, nebo majetek, pokud v průběhu užívání bylo na něm provedeno technické zhodnocení s podstatným vlivem na prodloužení životnosti Výpočet roční výše odpisů: Hodnota ocenění majetku v účetnictví /předpokládaná doba používání v letech. Oddíl III Změny Čl. 3 Změny v postupech 3.1. Majetek bude evidován v účetní jednotce až do doby jeho vyřazení Inventarizace dlouhodobého majetku bude probíhat (v souladu s vnitropodnikovou směrnicí o inventarizaci) jedenkrát ročně. V rámci této inventarizace bude porovnáván nejen stav majetku vykázaný v účetnictví se skutečností, ale bude posuzována i výše ocenění tohoto majetku snížená o oprávky. Zjištěný významný rozdíl mezi stavem majetku a evidovanou hodnotou sníženou o oprávky zakládá povinnost na změnu odpisového plánu u konkrétního majetku (zjištění, že hodnota netto se jeví vyšší, než odpovídá stavu majetku, znamená zkrácení doby odpisování, lepší stav, než odpovídá hodnotě netto, znamená prodloužení odpisování. Případně vytvořená opravná položka bude rovněž upravena ve vztahu ke skutečnosti ohledně dočasného znehodnocení majetku (dotvořena nebo rozpuštěna). Takto se bude postupovat až u inventarizací majetku k Konkrétní změnu odpisového plánu navrhuje starosta. Tyto změny budou postupně evidovány v příloze této směrnice Změny způsobu oceňování a postupu odpisování mohou být provedeny za určitých podmínek a v souladu s obecně závaznými předpisy. V průběhu účetního období nesmí dojít ke změně způsobů oceňování a postupů odpisování. Použité způsoby v jednom účetním období se mohou změnit v účetnictví a v účetní závěrce bezprostředně následujícího účetního období. Pokud by došlo k některé z uvedených změn mimo doplnění majetku do přílohy, které schvaluje starosta, bude vydán dodatek tohoto interního předpisu, který bude obsahovat zdůvodnění této změny oproti předcházejícímu účetnímu období. Důvody změn a peněžní částky z nich vyplývající musí být uvedeny v příloze účetní závěrky Směrnice nabývá účinnosti dnem vyhlášení, tj Pavel KONOP starosta obce Pařezov

14 Příloha č.3 SMĚRNICE Č. 2/2012 Ocenění reálnou hodnotou majetku určeného k prodeji Čl. I Vymezení pojmů Tato směrnice řeší problematiku ocenění majetku určeného k prodeji reálnou hodnotou. Je zpracována na základě zák. č. 563/1991 Sb., o účetnictví a vyhl. č. 410/2009 Sb. Ocenění v roce 2011 rok 2011 ocenění reálnou hodnotou prováděno průběžně Čl. II Okamžik uskutečnění účetního případu ocenění reálnou hodnotou: Pro oceňování majetku určeného k prodeji je nezbytné, aby byl přesně specifikován majetek, který účetní jednotka chce prodat. U staveb je přesnou specifikací číslo popisné, u pozemků číslo parcelní, u ostatního majetku označení inventarizačním identifikátorem (resp. inventární číslo). Přesná specifikace nabízeného majetku musí být součástí usnesení resp. rozhodnutí kompetentního orgánu o záměru prodat. Účetní jednotka oceňuje majetek určený k prodeji reálnou hodnotou dnem, kdy oprávněný orgán schválil záměr prodat majetek, nebo pozdějším dnem, kdy jsou k dispozici veškeré podklady nezbytné pro provedení ocenění majetku reálnou hodnotou. 2. kvalifikovaný odhad obecně Čl. III Způsob ocenění 3. posudek znalce u prodejů s předpokládanou prodejní cenou nad 1 mil. Kč, kdy nelze dostatečně určitě předpokládanou cenu stanovit 4. základním kritériem pro stanovení reálné hodnoty je cena, za kterou je účetní jednotka schopna realizovat daný nebo podobný majetek na trhu 5. dle charakteru prodávaného majetku, včetně podmínek souvisejících s prodávaným majetkem a rozsahu subjektů, kteří reálně mohou prodávaný majetek poptávat. Do ocenění reálnou hodnotou nelze zahrnovat veřejný zájem.

15 6. dle poptávky v daném čase a místě Čl. IV Oceňování reálnou hodnotou z hlediska významnosti: Právní rámec: Český účetní standard č. 701 Účty a zásady účtování na účtech odstavec ) Z hlediska věcné významnosti: nebude účetní jednotka používat metodu oceňování reálnou hodnotou u drobného dlouhodobého majetku hmotného a drobného nehmotného a u jiného drobného majetku vedeného v podrozvahové evidenci, a to především pro zanedbatelně nízkou hodnotu tohoto majetku. Při věcně vymezeném majetku, který je pro účetní jednotku z pohledu ocenění reálnou hodnotou nevýznamný, nebude účtováno o přecenění na účtu 407. Účetní jednotka ve stanovených případech přecenění neprovede a bude pokračovat v odpisování. 2) Z hlediska významnosti stanovené finančním limitem: 2. nedosahuje-li zůstatková cena nemovitého majetku POZEMKY alespoň Kč, metoda ocenění reálnou hodnotou se nepoužije a to především z důvodu, že náklady vynaložené na zajištění kvalifikovaného odhadu (posudku znalce) a náklady na další související úkony jsou vyšší než přínos, který plyne z informace o přecenění majetku. 3. v případě DHM odpisovaného (účet 021 Stavby, účet 022 Samostatné movité věci a soubory movitých věcí, účet 025 pěstitelské celky trvalých porostů) se přecenění na reálnou hodnotu provede vždy, bez stanovení hlediska významnosti. V případě odpisovaného majetku se v tomto případě v souladu s 66 vyhlášky č. 410/2009 Sb., zastaví odpisování. V případě, že zastupitelstvo obce rozhodne, že u majetku určeného k prodeji bude od prodeje upuštěno, účetní jednotka dopočítá odpisy za dobu, kdy došlo k přecenění na RH a majetek převede zpět do historické účetní hodnoty. pozemky Ostatní nemovitosti Stanovení míry významnosti omezená množina kupců (vjezd na pozemek, kus zahrady apod. prodeje v minulosti realizovala převážně obec) Stanovení reálné hodnoty dle ceny stanovené zastupitelstvem obce (nelze stanovit tržní cenu). směna pozemků ostatní pozemky (stavební, průmyslové zóny apod.) Stanovení reálné hodnoty dle cenové mapy. Významnost předpokládaná cena prodeje vyšší než 100 tis. Kč

16 Movité věci Kvalifikovaný odhad předpokládaná hodnota prodeje 1 mil. Kč a nižší vyšší předpokládaná prodejní hodnota nemovitosti pokud lze spolehlivě ocenit Posudek znalce pokud nelze kvalifikovaný odhad Kvalifikovaný odhad (doložena cena aut v autobazaru apod.). Významnost - předpokládaná cena prodeje vyšší než 40 tis. Kč Čl V Postupy účtování Ocenění reálnou hodnotou tedy zvyšuje, nebo snižuje dosavadní ocenění majetku a zachycuje se prostřednictvím účtu 407. Při prodeji takto oceněného majetku se musí oceňovací rozdíly vypořádat a to výsledkově, tedy prostřednictvím účtu 564 náklady z přecenění reálnou hodnotou příp. účtu 664 výnosy z přecenění reálnou hodnotou. 1) Příklad účtování pozemek: Obec nabízí k prodeji stavební parcelu. Pozemek je oceněn v účetnictví Kč, reálná hodnota činí Kč. Kupní cena byla následně stanovena v částce Kč. Popis účetního případu částka MD D 1) Přecenění reálnou hodnotou (zvýšení majet. účtu) yy / xx / 407 3) Podpis kupní smlouvy / 647 4) Vyřazení z majetku / 031 xx Zúčtování oceňovacích rozdílů na účtu / 664 2) Příklad účtování - budova: Obec prodává budovu, vstupní ocenění na 021 činí 5 mil Kč, oprávky 2 mil Kč, reálná hodnota 2 mil Kč. Následně sjednaná kupní cena 2,5 mil K č. Popis účetního případu částka MD D Ocenění v účetnictví počáteční stavy 5 mil 021 yy / 2 mil 081 1) Přecenění reálnou hodnotou (snížení majet. účtu) 3 mil 407 / 021 yy Zrušení dosavadních oprávek 2 mil 081 / 407 2) Převedení majetku na zvláštní analytiku pro oddělené sledování majetku určeného k prodeji 2 mil 021 xx / 021 yy 3) Podpis kupní smlouvy 2,5 mil 311 / 646

17 4) Vyřazení z majetku 2 mil 553 / 021 xx Zúčtování oceňovacích rozdílů na účtu mil 564 / 407 Pro kontrolu účtování je důležité, aby po veškerých provedených zápisech byly vyrovnány účty majetku, oprávek a oceňovacích rozdílů, v našem případě účet 021, 081 a 407. Stav majetku, který je v účetní jednotce nabízen k prodeji, se od uvádí v příloze účetní závěrky v oddíle K: na řádek K.1. se uvede ocenění reálná hodnota dlouhodobého nehmotného majetku, na řádek K.2. se uvede ocenění reálná hodnota dlouhodobého hmotného majetku. Účetní jednotka zajistí oddělené sledování majetku určeného k prodeji prostřednictvím zvláštní analytiky nebo použitím jiných nástrojů pro členění syntetických účtů. Čl. VI Vedení informací o reálné hodnotě Majetek oceněný reálnou hodnotou bude evidován na samostatném analytickém účtu. Ke každému ocenění reálnou hodnotou se povede evidence (na kartě majetku, případně v samostatné evidenci na kartu majetku navázanou), kde bude zaznamenáno: Okamžik ocenění a výše ocenění reálnou hodnotou. Způsob stanovení reálné hodnoty. Přehodnocení reálné hodnoty k Informace o hodnotě realizovaného prodeje, případně o zrušení přecenění. Čl.VII Inventarizace majetku oceněného reálnou hodnotou K posuzujeme zda trvá důvod pro ocenění reálnou hodnotou. Vyhodnotit zda trvá záměr účetní jednotky prodat majetek oceněný reálnou hodnotou. Pokud prodej majetku je nepravděpodobný a od okamžiku ocenění reálnou hodnotou uplynulo více než 12 měsíců (od okamžiku záměru majetek prodat), účetní jednotka zruší ocenění reálnou hodnotou. Účetní jednotka aktualizuje ocenění reálnou hodnotou pokud vyhodnotí, že jsou důvody pro změnu ocenění reálnou hodnotou vyšší než 10% z předpokládané hodnoty prodeje, minimálně však o více než 10 tis. Kč, účetní jednotka provede nové ocenění reálnou hodnotou.

18 Čl. VIII Účinnost Tato směrnice nabývá účinnosti dnem Schválena zastupitelstvem obce dne V Pařezově dne starosta obce

Náměstí 9, 742 66 Štramberk. Vnitroorganizační směrnice pro odpisování dlouhodobého majetku č. 1/2011 ODPISOVÝ PLÁN

Náměstí 9, 742 66 Štramberk. Vnitroorganizační směrnice pro odpisování dlouhodobého majetku č. 1/2011 ODPISOVÝ PLÁN Platnost: od 30.11.2011 Datum vydání: 22.11.2011 Vydává: Rada města Počet stran: 5 ODPISOVÝ PLÁN Právní úprava: - Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů - Vyhláška č. 410/2009

Více

Vlastní zdroje. 401 - Jmění účetní jednotky

Vlastní zdroje. 401 - Jmění účetní jednotky Vlastní zdroje Standard upravuje postupy účtování a obecná pravidla k postupům účtování na účtech: 401 - Jmění účetní jednotky, 403 - Transfery na pořízení dlouhodobého majetku, 406 - Oceňovací rozdíly

Více

SMĚRNICE Č. XX/2016 O NAKLÁDÁNÍ S MAJETKEM MĚSTA

SMĚRNICE Č. XX/2016 O NAKLÁDÁNÍ S MAJETKEM MĚSTA Statutární město Pardubice Magistrát města Pardubic SMĚRNICE Č. XX/2016 O NAKLÁDÁNÍ S MAJETKEM MĚSTA Rada města, v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve

Více

Zápis z Valné hromady DSO RTB konané dne 24. 11. 2015 v Rožďalovicích od 16.00

Zápis z Valné hromady DSO RTB konané dne 24. 11. 2015 v Rožďalovicích od 16.00 Zápis z Valné hromady DSO RTB konané dne 24. 11. 2015 v Rožďalovicích od 16.00 Přítomni: viz prezenční listina příloha č.1 1. Zahájení Dnešní VH DSO RTB se účastnilo členů 15 z 24 členů což je nadpoloviční

Více

ZÁPIS. Bod č. 1. Technický bod

ZÁPIS. Bod č. 1. Technický bod ZÁPIS o průběhu 11. veřejného zasedání zastupitelstva Obce Prusy-Boškůvky konaného dne 21. 06. 2012 v zasedací místnosti obecního úřadu v Moravských Prusích Starosta obce (předsedající) Lubomír Šebesta

Více

Zápis z X. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 16. 12. 2015, od 18:00 hodin.

Zápis z X. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 16. 12. 2015, od 18:00 hodin. Obec Rychnov na Moravě Zastupitelstvo obce Rychnov na Moravě Zápis z X. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 16. 12. 2015, od 18:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání

Více

Zápis ze schůze ZO Předslavice ze dne 29.5.2015

Zápis ze schůze ZO Předslavice ze dne 29.5.2015 Zápis ze schůze ZO Předslavice ze dne 29.5.2015 Místo konání: víceúčelové zařízení,,sokolovna,, Předslavice Termín konání: 29.5.2015 18.00 hod Navržený program: 1. Zahájení 2. Určení ověřovatelů zápisu

Více

Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009

Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009 Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009 Přítomni: starosta Josef Hloužek členové - Luděk Tůma, Pavel Říhák, Karel Škraňka, Petr Smejsík Nepřítomni: Ing. Jaroslav

Více

ZÁPIS. Zasedání ZM je usnášeníschopné.

ZÁPIS. Zasedání ZM je usnášeníschopné. ZÁPIS z 13. veřejného zasedání zastupitelstva městyse (ZM) Nepomyšl, konaného dne 21. 12. 2015 od 19.00 hodin do 20.12 hodin v zasedací místnosti úřadu městyse Přítomni: Josef Lněníček, Martin Kaše, Antonín

Více

MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE ZE DNE 21. PROSINCE 2015 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18:00 HODIN

MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE ZE DNE 21. PROSINCE 2015 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18:00 HODIN MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE ZE DNE 21. PROSINCE 2015 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18:00 HODIN Přítomni: dle prezenční listiny (přítomno 14 členů zastupitelstva,

Více

ZÁPIS A USNESENÍ Z VIX. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. DUBNA 2013

ZÁPIS A USNESENÍ Z VIX. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. DUBNA 2013 ZÁPIS A USNESENÍ Z VIX. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. DUBNA 2013 Přítomni: viz prezenční listina Jednání zahájil starosta obce Jaroslav KRE- ML v 17.05 hod. - Jednání bylo řádně

Více

ODPISOVÝ PLÁN OBCE TATOBITY

ODPISOVÝ PLÁN OBCE TATOBITY ODPISOVÝ PLÁN OBCE TATOBITY (úplné znění nahrazující odpisový plán č. 1 schválený dne: 13.12.2011 ) Název účetní jednotky: Obec Tatobity Číslo: 2 Zpracoval: účetní Kontroloval: Lenka Malá Účinnost: 1.1.2015

Více

Zápis č. 2/2016 Přítomni Omluveni Neomluveni Bod č. 1 Zahájení

Zápis č. 2/2016 Přítomni Omluveni Neomluveni Bod č. 1 Zahájení Zápis č. 2/2016 o průběhu zasedání zastupitelstva obce Dublovice, konaného dne 24.02. 2016 od 18.00 hodin v obřadní místnosti radnice v Dublovicích č.p. 33. Přítomni : Zdeněk Kopka, JUDr. Dušan Strýček,

Více

OBEC Libějovice Zastupitelstvo obce Libějovice Zápis a usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Libějovice č. 3/2012 ze dne 9. 3.

OBEC Libějovice Zastupitelstvo obce Libějovice Zápis a usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Libějovice č. 3/2012 ze dne 9. 3. OBEC Libějovice Zastupitelstvo obce Libějovice Zápis a usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Libějovice č. 3/2012 ze dne 9. 3. 2012 Přítomni: Jan Chrt, Zuzana Svatá, Jan Kieweg, Jaroslav Kučera, ing.

Více

Obec KOROLUPY Korolupy 69, 671 07, okres Znojmo

Obec KOROLUPY Korolupy 69, 671 07, okres Znojmo Obec KOROLUPY Korolupy 69, 671 07, okres Znojmo Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Korolupy č. 1/2011 Datum a hodina zasedání: Místo jednání: 15.2.2011 v 16.00 hod. Zasedací místnost obecního úřadu

Více

Z á p i s z 12. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 14. 9. 2011

Z á p i s z 12. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 14. 9. 2011 Z á p i s z 12. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 14. 9. 2011 Zahájeno: 18.00 hod Ukončeno: 21.45 hod. Přítomni: Ing. Bednář, V. Černý, M. Herman, J. Hudlík, Ing. E. Klašková,

Více

Z Á P I S. ad 1) Starosta městyse přivítal členy ZM. ad 2) PROGRAM

Z Á P I S. ad 1) Starosta městyse přivítal členy ZM. ad 2) PROGRAM Z Á P I S ze 44. veřejného zasedání zastupitelstva městyse (ZM) Nepomyšl, konaného dne 29.8.2014 od 19.06 hodin do 20.20 hodin v zasedací místnosti úřadu městyse Přítomni: Josef Lněníček, Miloš August,

Více

Z á P is. v restauraci v Libkově.

Z á P is. v restauraci v Libkově. Obec Libkov 34506 Kdyně Z á P is ze zasedání zastupitelstva obce Libkov, konaného dne 28.12.2015 v 19:00 hodin v restauraci v Libkově. Přítomni: Bc. Černý Vladimír, Pf1anzer Jan, Černá Barbora, Tauscherová

Více

Vnitřní směrnice města Moravský Krumlov č.: 12/2011 k odepisování majetku

Vnitřní směrnice města Moravský Krumlov č.: 12/2011 k odepisování majetku Město Moravský Krumlov, nám. Klášterní 125, 672 11 Moravský Krumlov Vnitřní směrnice města Moravský Krumlov č.: 12/2011 k odepisování majetku Právní úprava: - Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění

Více

Zápis. Při zahájení zasedání přítomno 9 členů zastupitelstva (viz presenční listina).

Zápis. Při zahájení zasedání přítomno 9 členů zastupitelstva (viz presenční listina). Zápis z 10. zasedání Zastupitelstva obce Skrbeň, které se konalo 9. listopadu 2015 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Při zahájení zasedání

Více

Zápis č. 1/2012 ze zasedání zastupitelstva obce ze dne 16. ledna 2012

Zápis č. 1/2012 ze zasedání zastupitelstva obce ze dne 16. ledna 2012 Obec Dymokury Revoluční 97 www.dymokury.cz e-mail: obec@dymokury.cz 289 01 Dymokury tel: 325 635 112 Zápis č. 1/2012 ze zasedání zastupitelstva obce ze dne 16. ledna 2012 1) Zasedání zahájil v 18.30 hodin

Více

Zápis z 11. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 26. 10. 2015.

Zápis z 11. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 26. 10. 2015. Zápis z 11. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 26. 10. 2015. Zasedání zahájila v 18. 00 hodin a řídila starostka Jana Mališová, přivítala zastupitele, hosta Ing. Libora Stejskala, který vykonává stavební

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách Přítomno 8 členů ZO, dle prezenční listiny omluven Pavel Karas - nemoc Program: 1. Kontrola

Více

Zápis z 9. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 30.8.2012

Zápis z 9. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 30.8.2012 Zápis z 9. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 30.8.2012 Přítomni: p. Bohuslav, p.berenreiter, pí. Vyletová, PhDr. Koubová, pí. Boudová, JUDr. Bórik, p. Choc, p. Blaheta,

Více

Metodické sdělení č. 7/2013 o účtování pořízení dlouhodobého hmotného majetku u příspěvkových organizací zřizovaných krajem

Metodické sdělení č. 7/2013 o účtování pořízení dlouhodobého hmotného majetku u příspěvkových organizací zřizovaných krajem KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor ekonomický Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Vážený Všem příspěvkovým pan organizacím zřizovaných Josef Tvrdý krajem Vysočina provozní a technický náměstek Nemocnice

Více

-1- Zápis č. 1/2007 ze zasedání zastupitelstva obce ze dne 31. ledna 2007

-1- Zápis č. 1/2007 ze zasedání zastupitelstva obce ze dne 31. ledna 2007 -1- Zápis č. 1/2007 ze zasedání zastupitelstva obce ze dne 31. ledna 2007 Přítomni: dle presenční listiny Omluveni: - Hosté: Jiřina Velková-hospodářka obce Program: viz příloha zápisu 1), 2) a 3) Zasedání

Více

Zápis č. 6/2008. Výsledek hlasování: pro 9 hlasů proti 0 hlasů zdržel se 0 hlasů Schváleno.

Zápis č. 6/2008. Výsledek hlasování: pro 9 hlasů proti 0 hlasů zdržel se 0 hlasů Schváleno. Zápis č. 6/2008 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Němčičky, konaného dne 30. června 2008 ve 20.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu v Němčičkách Přítomni: Petr Slezák, Ing. Aleš Hádlík, Ing.

Více

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 5/2010

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 5/2010 Město Štramberk Náměstí 9, 742 66 VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 5/2010 o evidenci a účtování majetku Platnost: od roku 2010 Pro účetní případy roku 2010, použití od zahájení účtování účetních případů roku

Více

Zápis zastupitelstva Obce Nebanice č. 17/01 ze dne 29.03.2012

Zápis zastupitelstva Obce Nebanice č. 17/01 ze dne 29.03.2012 Zápis zastupitelstva Obce Nebanice č. 17/01 ze dne 29.03.2012 a) přivítání Omluven pan Křivánek Václav z pracovních důvodů Přítomni dle prezentační listiny 1) Schválení programu OZ schválilo program dnešního

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Raná č. 4. konaného dne 9.11.2015 od 18 ti hodin v zasedací místnosti. Obecního úřadu Raná

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Raná č. 4. konaného dne 9.11.2015 od 18 ti hodin v zasedací místnosti. Obecního úřadu Raná 1 Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Raná č. 4 konaného dne 9.11.2015 od 18 ti hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Raná ad 1/ Zahájení Přítomné na zasedání přivítal starosta obce. Dále konstatoval,

Více

OBEC ZDĚCHOV. Zápis ze 15. zasedání Zastupitelstva obce Zděchov ze dne 13.02.2012

OBEC ZDĚCHOV. Zápis ze 15. zasedání Zastupitelstva obce Zděchov ze dne 13.02.2012 Zápis ze 15. zasedání Zastupitelstva obce Zděchov ze dne 13.02.2012 15. zasedání Zastupitelstva obce (nebo jen ZO) Zděchov, které se konalo mimořádně v budově fary Zděchov (nefunkční splašková kanalizace

Více

Vnitřní organizační směrnice obce

Vnitřní organizační směrnice obce Změna od 26. 9. 2012 Vnitřní organizační směrnice obce Obce D r á ž o v Obecní zastupitelstvo se skládá z 9 členů: - starosta (uvolněný) - Miroslav Churáň - 1. místostarosta - Miroslav Šíma - 2. místostarosta

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016 Odbor správy majetku V Písku dne: 08.02.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Záměr prodeje pozemku st.parc. č. 590 včetně budovy č.p. 172 U Honzíčka

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD KLATOVY odbor výstavby a územního plánování náměstí Míru 62/I, 339 20 Klatovy tel.: 376 347 111, fax: 376 347 380

MĚSTSKÝ ÚŘAD KLATOVY odbor výstavby a územního plánování náměstí Míru 62/I, 339 20 Klatovy tel.: 376 347 111, fax: 376 347 380 MĚSTSKÝ ÚŘAD KLATOVY odbor výstavby a územního plánování náměstí Míru 62/I, 339 20 Klatovy tel.: 376 347 111, fax: 376 347 380 Spis. zn.: OVÚP/7784/10/Ka V Klatovech, dne : 16.3.2011 Č.j.: OVÚP/1781/11/Ka

Více

ZÁPIS. ze zasedání Zastupitelstva obce Dolní Krupá, konaného v pondělí 31. října 2011 ve 20 hodin. v kanceláři obecního úřadu, Dolní Krupá 55

ZÁPIS. ze zasedání Zastupitelstva obce Dolní Krupá, konaného v pondělí 31. října 2011 ve 20 hodin. v kanceláři obecního úřadu, Dolní Krupá 55 ZÁPIS ze zasedání Zastupitelstva obce Dolní Krupá, konaného v pondělí 31. října 2011 ve 20 hodin v kanceláři obecního úřadu, Dolní Krupá 55 Návrh programu: 1. Návrh na schválení změny v akci Oprava místních

Více

MEZINÁRODNÍ STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ IFRS specialista

MEZINÁRODNÍ STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ IFRS specialista MEZINÁRODNÍ STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ IFRS specialista Číselný kód adepta (tento kód napište do levé spodní části každého dalšího použitého volného listu papíru s řešením příkladů) Kalkulačka (jméno

Více

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov Místo konání: Datum konání: Čas zahájení jednání: Přítomno: 14 členů zastupitelstva Omluveni: Ověřovatelé zápisu: Zapisovatel: Zasedací místnost Úřadu

Více

Zápis č. 6/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Voleč, konaného dne 20.8.2015 od 19:00 hodin

Zápis č. 6/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Voleč, konaného dne 20.8.2015 od 19:00 hodin OBEC VOLEČ, 533 41 Lázně Bohdaneč, IČO : 00274593 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zápis č. 6/2015 z veřejného zasedání

Více

Z á p i s z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 31.10. 2011

Z á p i s z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 31.10. 2011 Z á p i s z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 31.10. 2011 Zahájeno: 18.00 hod Ukončeno: 21.50 hod. Přítomni: V. Černý, M. Herman, J. Hudlík, Ing. E. Klašková, Ing. J.

Více

Z Á P I S č. 7/2015. ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár.

Z Á P I S č. 7/2015. ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár. Z Á P I S č. 7/2015 ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár. Dle prezenční listiny bylo přítomno 9 členů zastupitelstva. Omluven

Více

Starosta města přivítal všechny přítomné na 6. veřejném zasedání Zastupitelstva se koná dne 9.12.2015 od 18:00 hod.

Starosta města přivítal všechny přítomné na 6. veřejném zasedání Zastupitelstva se koná dne 9.12.2015 od 18:00 hod. Z á P is z 6. veřejného zasedání Zastupitelstva Města Libušín konaného dne 9. prosince 2015 v 18:00 hod. v budově Základní školy Libušin, Komenského 237 Starosta města přivítal všechny přítomné na 6. veřejném

Více

Zápis číslo 21/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 29.4.2009

Zápis číslo 21/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 29.4.2009 Zápis číslo 21/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 29.4.2009 Přítomni: starosta Josef Hloužek členové - Karel Škraňka, Luděk Tůma, Pavel Říhák, Ing. Jiří Hložek, Nepřítomni: Petr

Více

Zápis z 8. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 7.6.2012

Zápis z 8. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 7.6.2012 Zápis z 8. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 7.6.2012 Přítomni: p. Bohuslav, p.berenreiter, pí. Vyletová, PhDr. Koubová, pí. Boudová, JUDr. Bórik, p. Suchý, p. Choc, p.

Více

Zápis č. 7 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 21.5.2015

Zápis č. 7 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 21.5.2015 Zápis č. 7 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 21.5.2015 Přítomni: Uhrová Ivana, Netolička Zdeněk, Koukal Antonín, Vrbka Roman, Ing. Mastný Martin od 19.15 hod., Škorpík

Více

U S N E S E N Í =================================================================

U S N E S E N Í ================================================================= Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

Zápis ze zasedání ZO č. 7 ze dne 26.7.2013 v Novém Kramolíně od 19:00 hodin

Zápis ze zasedání ZO č. 7 ze dne 26.7.2013 v Novém Kramolíně od 19:00 hodin Čj Zápis ze zasedání ZO č. 7 ze dne 26.7.2013 v Novém Kramolíně od 19:00 hodin Přítomni: Jaroslav B, Jan B, Pavel S, Mgr. Věra S, Petra H K Nepřítomni omluveni: Petr B, Pavel Ch, Jiří P, Vlastimil F Zastupitelstvo

Více

Zápis číslo 12/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 21.5.2008

Zápis číslo 12/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 21.5.2008 Zápis číslo 12/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 21.5.2008 Přítomni: starosta Josef Hloužek členové - Ing. Jiří Hložek, Karel Škraňka, Luděk Tůma, Petr Smejsík, Pavel Říhák,

Více

ZÁPIS č. 2/2015 Zastupitelstva obce Šaratice dne 11.března 2015

ZÁPIS č. 2/2015 Zastupitelstva obce Šaratice dne 11.března 2015 ZÁPIS č. 2/2015 Zastupitelstva obce Šaratice dne 11.března 2015 Přítomní: Dostálová Ludmila, Drabálek Josef, Holoubek František., Horáček Jaroslav, Kalouda Karel, Kaloudová Lucie, Konečný Roman, Koutný

Více

Zápis z 9. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 16.12.2015 od 18.00 hodin

Zápis z 9. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 16.12.2015 od 18.00 hodin Zápis z 9. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 16.12.2015 od 18.00 hodin Přítomni: Mgr. Petra Bednářová, p. Ladislav Bohuslav, pí. Lenka Boudová, Ing. Taťána Smutná DiS.,

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Břasy, konaného dne 17. září 2015 ve Stupně 17 - Prokopcovna

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Břasy, konaného dne 17. září 2015 ve Stupně 17 - Prokopcovna Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Břasy, konaného dne 17. září 2015 ve Stupně 17 - Prokopcovna Zasedání Zastupitelstva obce Břasy (dále jen zastupitelstvo nebo ZO ) bylo zahájeno v 18:00 hod. starostou

Více

Účetní deníky deník pokladny a banky je vyhotovován současně se zaúčtováním účetních dokladů. Přehled typů dokladů a číselné řady:

Účetní deníky deník pokladny a banky je vyhotovován současně se zaúčtováním účetních dokladů. Přehled typů dokladů a číselné řady: Vnitřní směrnice obce Pěčice pro vedení účetnictví Směrnice je vytvořená na základě zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, Vyhlášky č. 505/2002 Sb., kterou se provádějí některá

Více

Zápis z 5. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Benecko, které se konalo dne 28.4.2015 v zasedací místnosti Obecního úřadu Benecko od 17:00 hodin.

Zápis z 5. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Benecko, které se konalo dne 28.4.2015 v zasedací místnosti Obecního úřadu Benecko od 17:00 hodin. Zápis z 5. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Benecko, které se konalo dne 28.4.2015 v zasedací místnosti Obecního úřadu Benecko od 17:00 hodin. Přítomní: Mejsnar Jaroslav Ing. Jebavý Zdeněk Pohořalý

Více

Zápis ze zasedání ZO Kobylnice dne 14.12. 2010

Zápis ze zasedání ZO Kobylnice dne 14.12. 2010 Zápis ze zasedání ZO Kobylnice dne 14.12. 2010 Přítomni: 14 členů ZO Kobylnice, (viz prezenční listina), pracovnice OÚ Jaroslava Urbánková Omluven: 1 člen Program: 1. Zahájení (určení zapisovatelky, schválení

Více

Kapitola 11 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Kapitola 11 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ MINISTERSTVO DOPRAVY Odbor pozemních komunikací TECHNICKÉ KVALITATIVNÍ PODMÍNKY PRO DOKUMENTACI STAVEB POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ Kapitola 11 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Schváleno: MD OPK, č.j. 498/06-120-RS/1 ze dne

Více

Místo konání: Přítomni: Omluveni: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 19:55. Program:

Místo konání: Přítomni: Omluveni: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 19:55. Program: Zápis z 13. zasedání Zastupitelstva města Veltrusy dne 25. 11. 2015 od 18.00 hod. Místo konání: Přítomni: Omluveni: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 19:55 Program: Hasičský dům Veltrusy Ing. Marta Baránková,

Více

Zápis ze 17. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.06.2014 v Hasičské zbrojnici Janovice-Bystré (zahájení zasedání v 17.

Zápis ze 17. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.06.2014 v Hasičské zbrojnici Janovice-Bystré (zahájení zasedání v 17. Zápis ze 17. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.06.2014 v Hasičské zbrojnici Janovice-Bystré (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení v 18.30 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš,

Více

Hlasování č. 1: Přítomno: 6 členů Pro: 6 hlasů Proti: 0 Zdržel se: 0

Hlasování č. 1: Přítomno: 6 členů Pro: 6 hlasů Proti: 0 Zdržel se: 0 VÝPIS ZE ZÁPISU č. 04/2015 o průběhu zasedání zastupitelstva obce Habrovany konaného dne 29. 04. 2015 v kanceláři starosty víceúčelové budovy Habrovany č. p. 345 Pozn.: Zveřejněna je anonymizovaná verze

Více

Zápis a usnesení z 15. veřejného zasedání zastupitelstva obce Královské Poříčí konaného dne 27.3.2013 v 16.00 hodin na Obecním úřadě Královské Poříčí

Zápis a usnesení z 15. veřejného zasedání zastupitelstva obce Královské Poříčí konaného dne 27.3.2013 v 16.00 hodin na Obecním úřadě Královské Poříčí Zápis a usnesení z 15. veřejného zasedání zastupitelstva obce Královské Poříčí konaného dne 27.3.2013 v 16.00 hodin na Obecním úřadě Královské Poříčí Přítomno dle presenční listiny 9 zastupitelů. Zastupitelstvo

Více

Zápis. z 13. veřejného zasedání zastupitelstva obce Orlík nad Vltavou. konaného dne 18. května 2012.

Zápis. z 13. veřejného zasedání zastupitelstva obce Orlík nad Vltavou. konaného dne 18. května 2012. Obec Orlík nad Vltavou, Staré Sedlo 28, 398 07 Orlík nad Vltavou obec@orliknadvltavou.cz www.orliknadvltavou.cz 382 275 118, 382 275 113 IČ 249939 Č.ú. 0640022339/0800 Zápis z 13. veřejného zasedání zastupitelstva

Více

Vnitřní směrnice. 1. Stanovy MAS Svatojiřský les 2. Potvrzení o registraci v rejstříku MV 3. Potvrzení o registraci u FÚ 4.

Vnitřní směrnice. 1. Stanovy MAS Svatojiřský les 2. Potvrzení o registraci v rejstříku MV 3. Potvrzení o registraci u FÚ 4. Vnitřní směrnice Firma: MAS Svatojiřský les o.s. Sídlo: Loučeň č.p. 345 IČ: 270 29 182 Přílohy: 1. Stanovy MAS Svatojiřský les 2. Potvrzení o registraci v rejstříku MV 3. Potvrzení o registraci u FÚ 4.

Více

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KOMÁROV

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KOMÁROV NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KOMÁROV dle ust. 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů ZA OBDOBÍ 05/2008 06/2014

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE RUSÍN ZE DNE 19. 3. 2014 V 17.00 HODIN V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE RUSÍN ZE DNE 19. 3. 2014 V 17.00 HODIN V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE RUSÍN ZE DNE 19. 3. 2014 V 17.00 HODIN V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI Přítomni: Kubánek Jaroslav, Kučavík Martin, Ivanický Eduard a Návratová Dagmar, Říha Václav Do návrhové

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 09 konaného 14. prosince 2015

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 09 konaného 14. prosince 2015 Město Králíky Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 09 konaného 14. prosince 2015 Přítomní členové zastupitelstva města: Ponocná Jana (01) Vyšohlíd Antonín (09) Hejkrlík Martin, Mgr. (02) Šiko Pavel

Více

ZÁPIS z druhého zasedání nového Zastupitelstva obce Drunče konaného dne 10.12.2010.

ZÁPIS z druhého zasedání nového Zastupitelstva obce Drunče konaného dne 10.12.2010. Obec Drunče Zastupitelstvo obce Drunče ZÁPIS z druhého zasedání nového Zastupitelstva obce Drunče konaného dne 10.12.2010. ZAHÁJENÍ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin starostou

Více

Z Á P I S č. 13. Návrh programu :

Z Á P I S č. 13. Návrh programu : Z Á P I S č. 13 z veřejného jednání Zastupitelstva obce Opařany konaného ve středu 24. září 2008 od 18,00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Opařany. Přítomni : p. Kravar, Jelínek, Kolář, Řezáčová,

Více

Územní plán Vysoká Srbská

Územní plán Vysoká Srbská O p a t ř e n í o b e c n é p o v a h y č. 1 / 2 0 1 1 Zastupitelstvo obce Vysoká Srbská, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015

Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015 Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015 Přítomni: dle prezenční listiny Program: pro 13, proti 0, zdržel se 0 1. kontrola usnesení 2. zpráva o činnosti rady 3. plnění příjmů a výdajů

Více

Zápis č. 10 z veřejného zasedání zastupitelstva obce konané dne 20. 03. 2012

Zápis č. 10 z veřejného zasedání zastupitelstva obce konané dne 20. 03. 2012 Zápis č. 10 z veřejného zasedání zastupitelstva obce konané dne 20. 03. 2012 Přítomní členové ZO: viz. prezenční listina Omluveni: Jana Boučková Hosté: viz. prezenční listina Zasedání zastupitelstva obce

Více

Zápis č. 2/2015. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce D O B R Š Í N, konaného dne 26. 2. 2015,

Zápis č. 2/2015. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce D O B R Š Í N, konaného dne 26. 2. 2015, Zápis č. 2/2015 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce D O B R Š Í N, konaného dne 26. 2. 2015, od 19.00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu. Datum jednání: 26. 2. 2015 Čas jednání: zahájení: v

Více

Hlasování č. 3 : pro 8; proti 0; zdržel se 0 Usnesení č. 2/1212/12 Zastupitelstvo obce Omice s c h v a l u j e program.

Hlasování č. 3 : pro 8; proti 0; zdržel se 0 Usnesení č. 2/1212/12 Zastupitelstvo obce Omice s c h v a l u j e program. Z Á P I S o průběhu V. zasedání Zastupitelstva obce Omice, konaného dne 12.12.2012 na Obecním úřadě v Omicích Starostka Libuše Pličková zahájila V. zasedání zastupitelstva obce Omice (dále jen zastupitelstvo

Více

Program 11. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 15. 12. 2015 v 18.15 hod.

Program 11. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 15. 12. 2015 v 18.15 hod. Program 11. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 15. 12. 2015 v 18.15 hod. 1 / 11 Zahájení zasedání zastupitelstva MČ Suché Lazce. 2 / 11 Volba ověřovatelů a zapisovatelky. 3 / 11

Více

Zápis je upraven podle zákona č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Zápis je upraven podle zákona č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů Zápis je upraven podle zákona č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů Zápis z jednání zastupitelstva obce Sendražice konaného dne 25.3.2013 na obecním úřadě. Začátek jednání v 19 hodin. Přítomno: ZO -

Více

ZNOJMO ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU. Pořizovatel:

ZNOJMO ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU. Pořizovatel: ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZNOJMO Schvalující orgán: Pořizovatel: Datum vyhotovení: srpen 2015 Zastupitelstvo města Znojma Městský úřad Znojmo, odbor územního plánování a strategického rozvoje, oddělení

Více

Zápis č. 4-2013 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svojetice konaného dne 02. 05. 2013 v zasedací místnosti OÚ Svojetice

Zápis č. 4-2013 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svojetice konaného dne 02. 05. 2013 v zasedací místnosti OÚ Svojetice 1 Zápis č. 4-2013 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svojetice konaného dne 02. 05. 2013 v zasedací místnosti OÚ Svojetice Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Mgr. Martina Vedralová Ing. Milan Hruban

Více

Město Hustopeče, zastupitelstvo města Hustopeče

Město Hustopeče, zastupitelstvo města Hustopeče Město Hustopeče, zastupitelstvo města Hustopeče Usnesení z IX. schůze Zastupitelstva města Hustopeče konané dne 22.10.2015 v zasedací místnosti MěÚ Hustopeče Usnesení č. 1/IX/15: ZM schvaluje program dnešního

Více

PŘÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady

PŘÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady PŘÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 3 / 2015 IČO: 00252387 Název: Město Chýnov A.1. Informace podle 7 odst. 3 zákona Účetní

Více

Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013

Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013 Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013 Přítomni, omluveni: dle prezenční listiny Zasedání zastupitelstva městyse bylo zahájeno v 18.00 hodin v prostorách zasedací místnosti

Více

P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E. pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou

P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E. pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou Plzeňský kraj (dále jen kraj) vydává tato pravidla k poskytování účelové

Více

Zápis ze 14. veřejného zasedání zastupitelstva obce Orlík nad Vltavou konaného dne 2. října 2015.

Zápis ze 14. veřejného zasedání zastupitelstva obce Orlík nad Vltavou konaného dne 2. října 2015. Obec Orlík nad Vltavou, Staré Sedlo 28, 398 07 Orlík nad Vltavou obec@orliknadvltavou.cz www.orliknadvltavou.cz 382 275 118, 382 275 113 IČ 249939 č.ú. 0640022339/0800 Zápis ze 14. veřejného zasedání zastupitelstva

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nezbavětice 15/2012 konaného dne 27. 9. 2012

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nezbavětice 15/2012 konaného dne 27. 9. 2012 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nezbavětice 15/2012 konaného dne 27. 9. 2012 Místo konání : salónek místního pohostinství Přítomní zastupitelé: paní Andrlíková, Šlajerová, pánové Macourek, Sedlák

Více

Zápis č. 17 ze schůze Zastupitelstva obce Kunžak dne 31. 03. 2016 v 17.oo hodin

Zápis č. 17 ze schůze Zastupitelstva obce Kunžak dne 31. 03. 2016 v 17.oo hodin 1 Zápis č. 17 ze schůze Zastupitelstva obce Kunžak dne 31. 03. 2016 v 17.oo hodin Přítomni: Brunnerová Alena, Mgr. Dobeš Jan, Mgr. Krafková Eva, Král Petr, Kudrna Josef, Ing. Moučka Petr, Ing. Šamal Vladimír,

Více

Zápis z 20. veřejného zasedání Zastupitelstva města Nýrska konaného dne 18. 08. 2014 v 16.00 hodin ve společenském sále Městské knihovny v Nýrsku.

Zápis z 20. veřejného zasedání Zastupitelstva města Nýrska konaného dne 18. 08. 2014 v 16.00 hodin ve společenském sále Městské knihovny v Nýrsku. Zápis z 20. veřejného zasedání Zastupitelstva města Nýrska konaného dne 18. 08. 2014 v 16.00 hodin ve společenském sále Městské knihovny v Nýrsku. Přítomni: členové ZM dle presenční listiny Omluveni: p.

Více

Z Á P I S ze zasedání zastupitelstva městyse Bohdalov konaného dne 19.9. 2013 v 19.00 hod. v kulturním domě v Bohdalově

Z Á P I S ze zasedání zastupitelstva městyse Bohdalov konaného dne 19.9. 2013 v 19.00 hod. v kulturním domě v Bohdalově Z Á P I S ze zasedání zastupitelstva městyse Bohdalov konaného dne 19.9. 2013 v 19.00 hod. v kulturním domě v Bohdalově Přítomni: Ing. Arnošt Juda, p. Josef Dvořák, Ing. Karel Mužátko, Ing. Milan Šípek,

Více

Zápis z veřejného zasedání č. 8 / 04

Zápis z veřejného zasedání č. 8 / 04 Zápis z veřejného zasedání č. 8 / 04 Dne 27.1.2004 se v 19.00 hod konalo v budově obecního úřadu veřejné zasedání obecního zastupitelstva na Hlíně. Přítomni : p.sliacky, p.dostalý,p.vašulín, p. Koudelný,

Více

Z Á P I S č. 8. Návrh programu::

Z Á P I S č. 8. Návrh programu:: Z Á P I S č. 8 z veřejného jednání Zastupitelstva obce Opařany konaného ve středu 19. prosince 2007 od 17,30 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Opařany. Přítomni : p. Kravar, Ing. Diart, p. Stejskal,

Více

ODPISOVÝ PLÁN (úplné znění nahrazující odpisový plán schválený dne 8.5.2014)

ODPISOVÝ PLÁN (úplné znění nahrazující odpisový plán schválený dne 8.5.2014) Směrnice 6/2015 ODPISOVÝ PLÁN (úplné znění nahrazující odpisový plán schválený dne 8.5.2014) Název účetní jednotky: Obec Blatnice Zpracoval: Soňa Málová Schválil: Stanislav Husa, starosta obce Účinnost:

Více

Z Á P I S. z jednání zastupitelstva Obce Stožec konaného dne 20.6.2012 ve Stožci

Z Á P I S. z jednání zastupitelstva Obce Stožec konaného dne 20.6.2012 ve Stožci Z Á P I S z jednání zastupitelstva Obce Stožec konaného dne 20.6.2012 ve Stožci Termín konání zasedání byl určen a zveřejněn dosavadním starostou obce na úřední desce OÚ Stožec dne 13.6.2012. Jednání zastupitelstva

Více

Zápis. ze zasedání Zastupitelstva Obce Horní Kruty, konaného dne 18.5.2010 v zasedací místnosti starého obecního úřadu.

Zápis. ze zasedání Zastupitelstva Obce Horní Kruty, konaného dne 18.5.2010 v zasedací místnosti starého obecního úřadu. OBEC HORNÍ KRUTY Zastupitelstvo obce Horní Kruty Zápis ze zasedání Zastupitelstva Obce Horní Kruty, konaného dne 18.5.2010 v zasedací místnosti starého obecního úřadu. Zahájení : 19.00 hod. Ukončení :

Více

VYHLÁŠKA ze dne 24. listopadu 2009, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o pojišťovnictví ČÁST PRVNÍ PŘEDMĚT ÚPRAVY

VYHLÁŠKA ze dne 24. listopadu 2009, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o pojišťovnictví ČÁST PRVNÍ PŘEDMĚT ÚPRAVY 434 VYHLÁŠKA ze dne 24. listopadu 2009, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o pojišťovnictví Česká národní banka stanoví podle 136 odst. 1 písm. a) až c), f) až h), j) až m), o), p), t), u),

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Sloupno konaného dne20.8.2009 v zasedací místnosti OÚ Sloupno od 19.00 hod.

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Sloupno konaného dne20.8.2009 v zasedací místnosti OÚ Sloupno od 19.00 hod. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Sloupno konaného dne20.8.2009 v zasedací místnosti OÚ Sloupno od 19.00 hod. čas konání: od 19.00 hod. do 20.00 hod Přítomni: Rosůlek Václav, Kofránek Josef ml., Lukáč

Více

Zápis o průběhu zasedání zastupitelstva obce konaného dne 22. 3. 2007 v zasedací místnosti Obecního úřadu Havraníky v 17.00 hodin.

Zápis o průběhu zasedání zastupitelstva obce konaného dne 22. 3. 2007 v zasedací místnosti Obecního úřadu Havraníky v 17.00 hodin. Zápis o průběhu zasedání zastupitelstva obce konaného dne 22. 3. 2007 v zasedací místnosti Obecního úřadu Havraníky v 17.00 hodin. Starostka Jaroslava Šalomounová zahájila zasedání Zastupitelstva obce

Více

Zahájení provedla starostka pí.černá. Na základě jejího pověření řídil celé zasedání místostarosta p. Karas.

Zahájení provedla starostka pí.černá. Na základě jejího pověření řídil celé zasedání místostarosta p. Karas. ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HOLOUBKOV KONANÉHO DNE 26.4.2004 Přítomni: p. Dezort, p.vondrášek, p. Vild, pí. Černá, pí. Behenská, p. Rejzek, p. Karas, pí. Mgr. Kořánová,, p. MUDr. Jirava příchod

Více

S mě r n i c e p r o o d p i s o v á n í d l o u h o d o b é h o m a j e t k u města Králíky o d p i s o v ý p l á n

S mě r n i c e p r o o d p i s o v á n í d l o u h o d o b é h o m a j e t k u města Králíky o d p i s o v ý p l á n MĚSTO K R Á L Í K Y S mě r n i c e p r o o d p i s o v á n í d l o u h o d o b é h o m a j e t k u města Králíky o d p i s o v ý p l á n Spis. značka: PP/187/S/2015 Originál: Kancelář úřadu Elektronická

Více

OBEC JANSKÁ. Zápis z 2. zasedání Zastupitelstva obce Janská, které se konalo dne 01. 04. 2011.

OBEC JANSKÁ. Zápis z 2. zasedání Zastupitelstva obce Janská, které se konalo dne 01. 04. 2011. OBEC JANSKÁ Zápis z 2. zasedání Zastupitelstva obce Janská, které se konalo dne 01. 04. 2011. Jednání zastupitelstva obce se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu v Janské od 18,10 hod., ukončeno

Více

Město Ledeč nad Sázavou

Město Ledeč nad Sázavou Město Ledeč nad Sázavou Zastupitelstvo města Ledeč nad Sázavou schvaluje směrnici č. 01 /2011 Poskytování příspěvků a dotací z rozpočtu města Platnost a účinnost od 28.února.2011 Obsah: A. Část obecná

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Trubín, konaného dne 9.4.2015.

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Trubín, konaného dne 9.4.2015. 1. Zahájení zasedání ZO Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Trubín, konaného dne 9.4.2015. Zasedání Zastupitelstva obce Trubín (dále jen ZO ) bylo zahájeno v 18:00 hodin starostkou obce paní Alenou Novákovou

Více

ČMSZP. Vnitřní směrnice. Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů. (dále také Svaz)

ČMSZP. Vnitřní směrnice. Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů. (dále také Svaz) Vnitřní směrnice Českomoravského svazu (dále také Svaz) Právní forma: Odborová organizace a organizace zaměstnavatelů. Organizace zapsána: spisová značka L 1074 vedená u Městského soudu v Praze. Sídlo:,

Více

Zápis č. Z-07/14.18. ze zasedání Zastupitelstva obce Vlčnov, konané v KSK ve Vlčnově

Zápis č. Z-07/14.18. ze zasedání Zastupitelstva obce Vlčnov, konané v KSK ve Vlčnově Zápis č. Z-07/14.18 ze zasedání Zastupitelstva obce Vlčnov, konané v KSK ve Vlčnově Zahájení Starosta obce Jan Pijáček přivítal všechny přítomné na zasedání Zastupitelstva obce Vlčnov. Předsedající, starosta

Více

Měchenice. Hlavní 4 25206 Měchenice

Měchenice. Hlavní 4 25206 Měchenice 25206 V Měchenicích dne 9.8.2013 Zápis a usnesení ze zasedání zastupitelstva č. 7/2013, které se konalo dne 8.8.2013 od 19:00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu Začátek zasedání v 19:00 hod. Přítomní

Více

Zápis č. 19/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Těmice, konaného dne 1.3.2016

Zápis č. 19/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Těmice, konaného dne 1.3.2016 Zápis č. 19/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Těmice, konaného dne 1.3.2016 Přítomni: H.Tomanová, Z.Vondrušová, E.Bočková, E.Šonková, K.Šebesta M.Nováková, P.Janouš, I.Zetocha Omluveni: J.Kuklová Zasedání

Více