Aktuální otázky veřejných financí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aktuální otázky veřejných financí"

Transkript

1 VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Metodický list č. 1 pro magisterské studium předmětu Aktuální otázky veřejných financí Název tématického celku: Aktuální problémy veřejných financí v ČR optikou Státního rozpočtu na r Cíl: Seznámit studenty s aktuálními problémy veřejných financí v ČR a s jejich reflexí ve státním rozpočtu na r Rozložení tématického celku do dílčích témat: 1. Makroekonomický rámec rozpočtu na r Zpráva k návrhu státního rozpočtu na r Očekávaný vývoj státních finančních aktiv. 4. Rozpočty územních samosprávních celků. 5. Zákon o státním rozpočtu na r Při studiu věnujte pozornost zejména těmto problémům: - základním makroekonomickým proporcím - klíčovým problémům veřejných financí - základním proporcím státního rozpočtu na r Dobře si zapamatujte vymezení a charakteristiku těchto pojmů: - makroekonomické proporce rozvoje ekonomiky - státní rozpočet Doporučená literatura: Hamerníková, B. - Kubátová, K. Veřejné finance. 1. vydání. Praha : Eurolex Bohemia, ISBN Nahodil, František. Ekonomika veřejného sektoru. 1. vydání. Praha : VŠFS, ISBN Medved, J. Nemec, J., Orvíska, M., Zimková, E.: Verejne financie. Sprint - vfra, Bratislava Ochrana, F.: Hodnocení veřejných projektů a zakázek. ASPI, Praha 1999, 2001, 2004.

2 Ochrana, F.: Veřejné zakázky (Metody a metodika efektivního hodnocení a výběru). Ekopress, Praha Allen, R., Tommasi, D.: Řízení veřejných výdajů. Odborná příručka pro tranzitivní země. MF ČR, Praha Zákon č. 622/2006 Sb., o státním rozpočtu ČR na r Zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech, Zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů. Po prostudování uvedené literatury byste měli: - pochopit základní problémy veřejných financí v ČR v intencích očekávaného makroekonomického vývoje - pochopit základní proporce a okolnosti sestavování státního rozpočtu Ověření znalostí tématu (kontrolní úlohy): 1. Charakterizujte očekávaný makroekonomický vývoj v roce 2007 jako rámec pro stanovení základních proporcí státního rozpočtu. 2. Charakterizujte základní proporce státního rozpočtu na r Způsob zakončení: Zkouška.

3 VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Metodický list č. 2 pro magisterské studium předmětu Aktuální otázky veřejných financí Název tématického celku: Analýza vývoje veřejných financí z pohledu Státního závěrečného účtu na r Cíl: Seznámit studenty s hlavními problémy rozvoje veřejných financí v ČR v předchozím období tak, jak je analyzuje Státní závěrečný účet za r Rozložení tématického celku do dílčích témat: 1. Návrh státního závěrečného účtu za r (ekonomický vývoj a veřejné rozpočty). 2. Zpráva o řízení státního dluhu. 3. Vládní návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Při studiu věnujte pozornost zejména těmto problémům: - základní charakteristice ekonomického vývoje v analyzovaném období - základním bodům hospodaření státu veřejnými prostředky - hlavním otázkám řízení státního dluhu Dobře si zapamatujte vymezení a charakteristiku těchto pojmů: - vývoj ekonomiky makroekonomické aspekty - vývoj veřejných financí a jejich základních prvků - státní dluh a jeho řízení Doporučená literatura: Hamerníková, B., Kubátová, K. Veřejné finance. 1. vydání. Praha : Eurolex Bohemia, ISBN Nahodil, František. Ekonomika veřejného sektoru. 1. vydání. Praha : VŠFS, ISBN Medved, J. Nemec, J., Orvíska, M., Zimková, E.: Verejne financie. Sprint - vfra, Bratislava Ochrana, F.: Hodnocení veřejných projektů a zakázek. ASPI, Praha 1999, 2001, Ochrana, F.: Veřejné zakázky (Metody a metodika efektivního hodnocení a výběru). Ekopress, Praha 2004.

4 Allen, R., Tommasi, D.: Řízení veřejných výdajů. Odborná příručka pro tranzitivní země. MF ČR, Praha MF ČR: Návrh Státního závěrečného účtu České republiky za rok správa o výsledcích hospodaření státního rozpočtu. MFČR, Zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech, Po prostudování uvedené literatury byste měli: - orientovat se dobře v dosavadním vývoji veřejných financí a v hospodaření státu za minulé rozpočtové období Ověření znalostí tématu (kontrolní úlohy): 1. Charakterizujte základní body vývoje ekonomiky v analyzovaném období. 2. Vyjmenujte a rozeberte klíčové otázky hospodaření státu s veřejnými prostředky. 3. Analyzujte hlavní problémy řízení státního dluhu. Způsob zakončení: Zkouška.

5 VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Metodický list č. 3 pro magisterské studium předmětu Aktuální otázky veřejných financí Název tématického celku: Transparentnost rozpočtového procesu v ČR Cíl: Seznámit studenty s hlavními problémy rozpočtového procesu v ČR z hlediska jeho transparentnosti a možnosti kontroly. Rozložení tématického celku do dílčích témat: 1. Historie a politické souvislosti veřejných výdajů v ČR. 2. Veřejné rozpočty a rozpočtový proces v ČR. 3. Kontrola veřejných rozpočtů. Při studiu věnujte pozornost zejména těmto problémům: - úloze veřejnosti ve veřejných financích - otázce kompetencí při rozhodování o vynaložení téměř jedné půlky HDP v ČR - otázce transparentnosti veřejných financí Dobře si zapamatujte vymezení a charakteristiku těchto pojmů: - politická funkce veřejných výdajů - mýtus kyvadla - rozpočtový proces - systém finanční kontroly Doporučená literatura: Hamerníková, B., Kubátová, K. Veřejné finance. 1. vydání. Praha : Eurolex Bohemia, ISBN Nahodil, František. Ekonomika veřejného sektoru. 1. vydání. Praha : VŠFS, ISBN Medved, J. Nemec, J., Orvíska, M., Zimková, E.: Verejne financie. Sprint - vfra, Bratislava Ochrana, F.: Hodnocení veřejných projektů a zakázek. ASPI, Praha 1999, 2001, Ochrana, F.: Veřejné zakázky (Metody a metodika efektivního hodnocení a výběru). Ekopress, Praha 2004.

6 Allen, R., Tommasi, D.: Řízení veřejných výdajů. Odborná příručka pro tranzitivní země. MF ČR, Praha Kol autorů: Průhledný státní rozpočet? Kudy tečou a kam prosakují naše veřejné finance. Transparency International - Česká republika, září 2006 ( Zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech, Po prostudování uvedené literatury byste měli: 1. Pochopit problémy veřejných financí v ČR. 2. Umět uplatnit kritický přístup k současné praxi veřejných financí v ČR. Ověření znalostí tématu (kontrolní úlohy): 1. Charakterizujte historické a politické souvislosti veřejných výdajů. 2. Charakterizujte úzké body rozpočtového procesu z hlediska efektivnosti a transparentnosti. 3. Definujte a charakterizujte různé přístupy kontroly v rámci rozpočtové soustavy u nás. Způsob zakončení: Zkouška.

7 VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Metodický list č. 4 pro magisterské studium předmětu Aktuální otázky veřejných financí Název tématického celku: Veřejné zakázky. Public Private Partnership Cíl: Seznámit studenty s aktuálními problémy v oblasti veřejných zakázek a s uplatněním Public Private Partnership u nás. Rozložení tématického celku do dílčích témat: 1. Veřejné zakázky. 2. Public Private Partnership v ČR. Při studiu věnujte pozornost zejména těmto problémům: - podstatě a postupu v rámci veřejných zakázek u nás - charakteristice a metodám uplatňovaným v rámci PPP Dobře si zapamatujte vymezení a charakteristiku těchto pojmů: - veřejné zakázky - PPP Doporučená literatura: Hamerníková, B., Kubátová, K. Veřejné finance. 1. vydání. Praha : Eurolex Bohemia, ISBN Nahodil, František. Ekonomika veřejného sektoru. 1. vydání. Praha : VŠFS, ISBN Medved, J. Nemec, J., Orvíska, M., Zimková, E.: Verejne financie. Sprint - vfra, Bratislava Ochrana, F.: Hodnocení veřejných projektů a zakázek. ASPI, Praha 1999, 2001, Ochrana, F.: Veřejné zakázky (Metody a metodika efektivního hodnocení a výběru). Ekopress, Praha Allen, R., Tommasi, D.: Řízení veřejných výdajů. Odborná příručka pro tranzitivní země. MF ČR, Praha 2002.

8 Kol autorů: Průhledný státní rozpočet? Kudy tečou a kam prosakují naše veřejné finance. Transparency International - Česká republika, září 2006 ( Zelená kniha o partnerství veřejného a soukromého sektoru a právu společenství o veřejných zakázkách a koncesích. Brusel Zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech, Po prostudování uvedené literatury byste měli: 1. Pochopit podstatu a význam veřejných zakázek. 2. Pochopit podstatu a význam PPP. Ověření znalostí tématu (kontrolní úlohy): 1. Charakterizujte základní podmínky a postupy zadávání veřejných zakázek. 2. Definujte podstatu PPP a rozeberte možnosti vyplývající z jeho uplatnění. Způsob zakončení: Zkouška.

9 VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Metodický list č. 5 pro magisterské studium předmětu Aktuální otázky veřejných financí Název tématického celku: Aktuální otázky veřejných financí v EU Cíl: Seznámit studenty s aktuálními otázkami veřejných financí v EU. Rozložení tématického celku do dílčích témat: 1. Finanční cílování ve fiskální politice EU. 2. Rozpočet EU z pohledu fiskálního federalismu. 3. Finanční výhled EU na léta Při studiu věnujte pozornost zejména těmto problémům: - podstatě tzv. fiskálního cílování a jeho významu pro fiskální politiku EU - struktuře rozpočtů EU Dobře si zapamatujte vymezení a charakteristiku těchto pojmů: - fiskální cílování - rozpočet EU - fiskální výhled Doporučená literatura: Hamerníková, B., Kubátová, K. Veřejné finance. 1. vydání. Praha : Eurolex Bohemia, ISBN Nahodil, František. Ekonomika veřejného sektoru. 1. vydání. Praha : VŠFS, ISBN Medved, J. Nemec, J., Orvíska, M., Zimková, E.: Verejne financie. Sprint - vfra, Bratislava Ochrana, F.: Hodnocení veřejných projektů a zakázek. ASPI, Praha 1999, 2001, Ochrana, F.: Veřejné zakázky (Metody a metodika efektivního hodnocení a výběru). Ekopress, Praha 2004.

10 Allen, R., Tommasi, D.: Řízení veřejných výdajů. Odborná příručka pro tranzitivní země. MF ČR, Praha Kol autorů: Průhledný státní rozpočet? Kudy tečou a kam prosakují naše veřejné finance. Transparency International - Česká republika, září 2006 ( Zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech, Po prostudování uvedené literatury byste měli: 1. Pochopit podstatu a význam procesu fiskálního cílování v EU. 2. Orientovat se ve filozofii rozpočtu EU, jeho struktuře a objemu. 3. Měli byste znát priority fiskálního rámce na r Ověření znalostí tématu (kontrolní úlohy): 1. Definujte a charakterizujte proces fiskálního cílování. 2. Jaké jsou základní priority a kroky sestavování rozpočtu EU? 3. Charakterizujte základní priority fiskálního rámce na r Způsob zakončení: Zkouška.

;Metodické listy pro kombinované studium předmětu MANAŽERSKÁ EKONOMIKA

;Metodické listy pro kombinované studium předmětu MANAŽERSKÁ EKONOMIKA ;Metodické listy pro kombinované studium předmětu MANAŽERSKÁ EKONOMIKA Přednášející: Ing. Jana Kotěšovcová Metodický list č. 1 Způsob zakončení předmětu požadavky na zápočet: Procvičovací příklady na jednotlivých

Více

veřejných výdajů metodou stanovení koeficientu

veřejných výdajů metodou stanovení koeficientu František Ochrana: Hodnocení splnění výdajových cílů veřejných výdajů metodou stanovení koeficientu Abstract František Ochrana: Evaluation of Public Expenditure (Method of the Goal-Coefficient Evaluation)

Více

Česká bankovní asociace představila 5 doporučení pro zlepšení kvality státního rozpočtu

Česká bankovní asociace představila 5 doporučení pro zlepšení kvality státního rozpočtu Tisková zpráva Česká bankovní asociace představila 5 doporučení pro zlepšení kvality státního rozpočtu Praha, 24. 9. 2013 Vědecké grémium ČBA, v čele s ekonomy Luďkem Niedermayerem, Petrem Blažkem a Jiřím

Více

Fakulta provozně ekonomická. Analýza způsobů financování při pořízení dlouhodobého hmotného majetku z hlediska účetního a daňového

Fakulta provozně ekonomická. Analýza způsobů financování při pořízení dlouhodobého hmotného majetku z hlediska účetního a daňového ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Fakulta provozně ekonomická obor Provoz a ekonomika kombinované studium Katedra obchodu a financí TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI Analýza způsobů financování při pořízení dlouhodobého

Více

Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím.

Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Dotaz: 7. srpna 2013 Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádám o text analýzy finanční náročnosti zveřejňování smluv na Internetu podle zákona z dílny Jana

Více

DAŇOVÁ SOUSTAVA. Ing. Hana Volencová. Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou

DAŇOVÁ SOUSTAVA. Ing. Hana Volencová. Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou DAŇOVÁ SOUSTAVA Ing. Hana Volencová Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou VY_32_INOVACE_07_3_06_ EK Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou PŘÍJMY ZE SAMOSTATNÉ ČINNOSTI Příjmy ze samostatné činnosti:

Více

Soustava veřejných rozpočtů ČR, postup při přípravě státního rozpočtu

Soustava veřejných rozpočtů ČR, postup při přípravě státního rozpočtu Soustava veřejných rozpočtů ČR, postup při přípravě státního rozpočtu Přírůstky HDP v letech 2005 2013 v ČR, Německu, Polsku, Rakousku a na Slovensku v % Stát 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Více

PETERKA & PARTNERS v.o.s.

PETERKA & PARTNERS v.o.s. PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha - Bratislava Ing. Dita Malíková daňový poradce Public Private Partnership Daňové a účetní aspekty Praha, 23.3.2006 Obsah 1. Legislativní rámec 2. Omezení realizace projektů

Více

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. ze dne 27. června 2000

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. ze dne 27. června 2000 218/2000 Sb. ZÁKON ze dne 27. června 2000 o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla) Změna: 493/2000 Sb. Změna: 141/2001 Sb. Změna: 187/2001 Sb. Změna: 450/2001

Více

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy. 2 Základní ustanovení

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy. 2 Základní ustanovení Obsah 218/2000 Sb. ZÁKON ze dne 27. června 2000 o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla) Změna: 493/2000 Sb. Změna: 141/2001 Sb. Změna: 187/2001 Sb. Změna:

Více

17 a 22a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů

17 a 22a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů S t a n o v i s k o odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra č. 5/2011 Označení stanoviska: Povinnosti obce související s projednáním závěrečného účtu spolu se zprávou o výsledcích hospodaření

Více

Nejlepší zhodnocení veřejných prostředků

Nejlepší zhodnocení veřejných prostředků Nejlepší zhodnocení veřejných prostředků Průvodce netradičním pohledem na veřejné zakázky vycházející z principů české i evropské legislativy a příkladů dobré praxe 1 + 1 zdarma Co je opravdu onou nejvyšší

Více

Názory na bankovní úvěry

Názory na bankovní úvěry INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 1/2007 DLUHY NÁM PŘIPADAJÍ NORMÁLNÍ. LIDÉ POKLÁDAJÍ ZA ROZUMNÉ PŮJČKY NA BYDLENÍ, NIKOLIV NA VYBAVENÍ DOMÁCNOSTI. Citovaný výzkum STEM byl proveden na reprezentativním souboru

Více

Metodický list kombinovaného Mgr. studia předmětu Marketingové řízení podniku I. (N_MŘP_1) 1. soustředění

Metodický list kombinovaného Mgr. studia předmětu Marketingové řízení podniku I. (N_MŘP_1) 1. soustředění 1. soustředění Název tematického celku: Moderní vztahový marketing a marketingové okolí 1) Rozložení tematického celu do dílčích témat: 1) Transakční vers. vztahový marketing 2) Marketingové okolí, segmentace,

Více

Rámcové a školní vzdělávací programy

Rámcové a školní vzdělávací programy Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění Vzdělávací programy ( 3) Systém vzdělávacích programů Národní program vzdělávání

Více

CO (NE)LZE UDĚLAT S VEŘEJNÝMI ZAKÁZKAMI. Pavel Kohout 1

CO (NE)LZE UDĚLAT S VEŘEJNÝMI ZAKÁZKAMI. Pavel Kohout 1 CO (NE)LZE UDĚLAT S VEŘEJNÝMI ZAKÁZKAMI Pavel Kohout 1 Rozsah problému V rámci veřejných zakázek jsou ročně vynakládány prostředky v rozsahu 17,5 % HDP (635 mld. Kč v roce 2009) Z toho z veřejných rozpočtů

Více

Návrh Metodiky hodnocení výsledků VO 2013 Jiří Málek

Návrh Metodiky hodnocení výsledků VO 2013 Jiří Málek Návrh Metodiky hodnocení výsledků VO 2013 Jiří Málek XXXVI. Akademické fórum, 11.12.2012 Legislativní rámec V roce 2009 byla schválena novela zákona 130/2002 Sb Zákon jasně říká, že návrh výdajů na institucionální

Více

Základní konstrukce. v nevýdělečných organizacích. dr. Malíková 1

Základní konstrukce. v nevýdělečných organizacích. dr. Malíková 1 Základní konstrukce účetního systému v nevýdělečných organizacích dr. Malíková 1 Legislativní úprava účetnictví nevýdělečných organizací Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví Vyhláška č. 504/2002 Sb., kterou

Více

VEŘEJNÉ FINANCE. Vysoká škola ekonomie a managementu

VEŘEJNÉ FINANCE. Vysoká škola ekonomie a managementu VEŘEJNÉ FINANCE Vysoká škola ekonomie a managementu 2012 Veřejné finance Ing. Alena Maaytová, Ph.D. Copyright Vysoká škola ekonomie a managementu 2012 Vydání první. Všechna práva vyhrazena. Vysoká škola

Více

Program OMEGA. Programy TA ČR OMEGA. Výsledky 1. veřejné soutěže. ALFA BETA OMEGA Centra kompetence

Program OMEGA. Programy TA ČR OMEGA. Výsledky 1. veřejné soutěže. ALFA BETA OMEGA Centra kompetence Program OMEGA Výsledky 1. veřejné soutěže ALFA BETA OMEGA Centra kompetence Programy TA ČR OMEGA Podpora aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje v oblasti společenských věd Trvání programu: 2012

Více

22 Cdo 2694/2015 ze dne 25.08.2015. Výběr NS 4840/2015

22 Cdo 2694/2015 ze dne 25.08.2015. Výběr NS 4840/2015 22 Cdo 2694/2015 ze dne 25.08.2015 Výběr NS 4840/2015 22 Cdo 209/2012 ze dne 04.07.2013 C 12684 Bezúplatné nabytí členského podílu v bytovém družstvu jedním z manželů od jeho rodičů nepředstavuje investici

Více

Vyhlášení grantového řízení

Vyhlášení grantového řízení ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Odbor pro informování o evropských záležitostech nábřeží Edvarda Beneše 4 118 01 Praha 1 - Malá Strana telefon 221 774 132 fax: 221 774 289 V Praze dne 25.07.2005 Č.j. 14615/05-OEZ

Více

Implementace směrnice 2012/27/EU o energetické účinnosti v podmínkách ČR

Implementace směrnice 2012/27/EU o energetické účinnosti v podmínkách ČR o energetické účinnosti v podmínkách Odborný seminár a diskusné fórum Implemantácia smernice 2012/27/EU o energetickej efektívnosti Bratislava, Výstavisko Incheba, 26. 3. 2013 Obsah Rámec přijetí směrnice

Více

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění. 6 Právní postavení a ochrana osob se zdravotním postižením Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Více

Dílčí téma č. 1: Definice projektu, základní pojmy a charakteristické znaky

Dílčí téma č. 1: Definice projektu, základní pojmy a charakteristické znaky Metodický list pro 1. soustředění kombinovaného Bc. studia předmětu B_PM PROJEKTOVÝ MANAGEMENT Název tematického celku: ÚVOD DO PROJEKTOVÉHO MANAGEMENTU, FILOSOFIE PROJEKTU Cíl: Cílem předmětu je získat

Více

Perspektivy financování vysokoškolského studia v České republice se spoluúčastí studentů Jan Lamser

Perspektivy financování vysokoškolského studia v České republice se spoluúčastí studentů Jan Lamser Perspektivy financování vysokoškolského studia v České republice se spoluúčastí studentů Jan Lamser Kulatý stůl na téma: BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ OČIMA STAKEHOLDERŮ 22. září 2008 Základní východiska

Více

Mezinárodní účetní standardy Harmonizace núčetnictví Metodický list I.

Mezinárodní účetní standardy Harmonizace núčetnictví Metodický list I. 1 Mezinárodní účetní standardy Harmonizace núčetnictví Metodický list I. První dílčí téma-všeobecné požadavky Srovnání účetních soustav podle ČÚP (Českých účetních předpisů) a dále podle mezinárodních

Více

1. VÝCHODISKA AKTUALIZOVANÉHO DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU

1. VÝCHODISKA AKTUALIZOVANÉHO DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU Vysoká škola zdravotnická, o.p.s. Praha 5, Duškova 7 Aktualizovaný dlouhodobý záměr vzdělávací a výzkumné, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí činnosti na rok 2013 OBSAH 1. VÝCHODISKA AKTUALIZOVANÉHO

Více

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP. Moravskoslezský kraj PŘÍLOHY POKYNŮ PRO ŽADATELE 2.

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP. Moravskoslezský kraj PŘÍLOHY POKYNŮ PRO ŽADATELE 2. Moravskoslezský kraj POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH 2. KOLO VÝZVY Strana 1 z 10 1. ÚVOD Základní přístupy a pojetí povinných příloh v tomto dokumentu jsou následující: Povinné

Více

Metodický list pro první a druhé soustředění kombinovaného studia předmětu Zprostředkovatelé v pojišťovnictví

Metodický list pro první a druhé soustředění kombinovaného studia předmětu Zprostředkovatelé v pojišťovnictví Metodický list pro první a druhé soustředění kombinovaného studia předmětu Zprostředkovatelé v pojišťovnictví Název tématického celku: Úvod do problematiky Cíl: Vysvětlit vývoj právního rámce pro činnost

Více

Cena p evodních cen transfer pricing Od té doby se událo mnohé závazného posouzení zp sobu, jakým byla vytvo

Cena p evodních cen transfer pricing Od té doby se událo mnohé závazného posouzení zp sobu, jakým byla vytvo Cena převodních cen Jakou cenu "platí" poplatníci a státní pokladna za tzv. převodní ceny (transfer pricing)? A jakou kvalitu si za ní pořizují? Jinými slovy řečeno - vyhovuje jejich současná právní úprava

Více

EKONOMIKA VEŘEJNÉHO SEKTORU 1

EKONOMIKA VEŘEJNÉHO SEKTORU 1 Metodický list č. 1 EKONOMIKA VEŘEJNÉHO SEKTORU 1 Název tematického celku: Úvod do předmětu ekonomika veřejného sektoru, veřejný sektor a veřejná správa. Cíl: Základním cílem tohoto tematického celku je

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o zahájení vodoprávního řízení

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o zahájení vodoprávního řízení *KUCBX00ITEYJ* KUCBX00ITEYJ O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S T Ř E D Í, Z E M Ě D Ě L S T V Í A L E S N I C T V Í Čj.: KUJCK 88035/2015/OZZL/2 Sp.zn.: OZZL 87860/2015/hery datum: 1.12.2015 vyřizuje:

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Popis realizace poskytování sociální služby Veřejný závazek Charity Odry ohledně odborného sociálního poradenství dle zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb. par. 37 odst. 1 4. 1. Cíle, poslání a

Více

Celková částka pro tuto výzvu: 127 000 000 Kč v rozdělení dle tabulky č.1

Celková částka pro tuto výzvu: 127 000 000 Kč v rozdělení dle tabulky č.1 Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, odbor řízení pomoci z Evropského sociálního fondu, vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Programu Iniciativy Společenství EQUAL. Identifikace

Více

Metodické listy. Tematický celek je věnován úvodu do studia občanského práva, vysvětlení

Metodické listy. Tematický celek je věnován úvodu do studia občanského práva, vysvětlení Metodické listy pro kombinované studium předmětu občanské právo ZÁKLADY OBČANSKÉHO PRÁVA OBČANSKOPRÁVNÍ VZTAHY Tematický celek je věnován úvodu do studia občanského práva, vysvětlení základních pojmů občanskoprávní

Více

Zápis č. 1/2015 z veřejného zasedání Zastupitelstva Města Stárkova konaného dne 25. 02. 2015 na sále radnice ve Stárkově.

Zápis č. 1/2015 z veřejného zasedání Zastupitelstva Města Stárkova konaného dne 25. 02. 2015 na sále radnice ve Stárkově. 1 strana z 5 stran zápisu ze zasedání ZM Stárkova konaného dne 25. 02. 2015 Zápis č. 1/2015 z veřejného zasedání Zastupitelstva Města Stárkova konaného dne 25. 02. 2015 na sále radnice ve Stárkově. Přítomní

Více

Osnovy presenčního studia předmětu MnJ - MANAGEMENT JAKOSTI

Osnovy presenčního studia předmětu MnJ - MANAGEMENT JAKOSTI Osnovy presenčního studia předmětu MnJ - MANAGEMENT JAKOSTI Anotace: tento předmět navazuje na znalosti studentů z předchozího bakalářského studia a dále rozvíjí předmětnou problematiku v oblasti moderních

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

Bariéry čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů EU. Simona Weidnerová

Bariéry čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů EU. Simona Weidnerová Bariéry čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů EU Simona Weidnerová 1 Rekapitulace známých faktů: Podle pravidel Evropské komise není daň z přidané hodnoty uznatelnou položkou nákladů na

Více

Public Private Partnership

Public Private Partnership Public Private Partnership Jiří Došlý Asociace PPP Stavební fórum 19.3.2009 1 Silné stránky PPP jeden partner pro celý projekt podstatný přenos rizik na soukromý sektor hodnocení projektu přes celoživotní

Více

KONKURENCESCHOPNOST. CZ.04.3.07/4.1.02 - Konkurenceschopnost

KONKURENCESCHOPNOST. CZ.04.3.07/4.1.02 - Konkurenceschopnost Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha v grantovém schématu

Více

STANOVY SDRUŽENÍ I. NÁZEV SDRUŽENÍ, PRÁVNÍ POSTAVENÍ, PŘEDMĚT ČINNOSTI II. VZNIK ČLENSTVÍ

STANOVY SDRUŽENÍ I. NÁZEV SDRUŽENÍ, PRÁVNÍ POSTAVENÍ, PŘEDMĚT ČINNOSTI II. VZNIK ČLENSTVÍ STANOVY SDRUŽENÍ I. NÁZEV SDRUŽENÍ, PRÁVNÍ POSTAVENÍ, PŘEDMĚT ČINNOSTI 1. Název sdružení: Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Mor. Budějovice 2. Sídlo sdružení: Gymnázium, Moravské Budějovice,

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Program je zaměřen na podporu veřejně prospěšných projektů zejména v Moravskoslezském kraji, s cílem přispět k trvale udržitelnému

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU Rada Karlovarského kraje (dále jen rada ) se usnesla na těchto Pravidlech pro

Více

PLAN CONTROL s.r.o., U Trojice 120, 380 01 Český Krumlov

PLAN CONTROL s.r.o., U Trojice 120, 380 01 Český Krumlov PLAN CONTROL s.r.o., U Trojice 120, 380 01 Český Krumlov Zpráva o výsledcích přezkoumání hospodaření svazku obcí Identifikační údaje: IČO 15789683 Název svazku:svazek Lipenských obcí Jména osob provádějících

Více

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY 6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY ve škole přece nejde o to, abychom věděli, co žáci vědí, ale aby žáci věděli. 6.1 Cíle hodnocení cílem hodnocení je poskytnout žákovi okamžitou zpětnou vazbu (co

Více

Rámcový rezortní interní protikorupční program

Rámcový rezortní interní protikorupční program III. Rámcový rezortní interní protikorupční program Ministerstvům a dalším ústředním správním úřadům je předkládána osnova představující minimální rámec rezortního interního protikorupčního programu. Její

Více

Pokyn D - 293. Sdělení Ministerstva financí k rozsahu dokumentace způsobu tvorby cen mezi spojenými osobami

Pokyn D - 293. Sdělení Ministerstva financí k rozsahu dokumentace způsobu tvorby cen mezi spojenými osobami PŘEVZATO Z MINISTERSTVA FINANCÍ ČESKÉ REPUBLIKY Ministerstvo financí Odbor 39 Č.j.: 39/116 682/2005-393 Referent: Mgr. Lucie Vojáčková, tel. 257 044 157 Ing. Michal Roháček, tel. 257 044 162 Pokyn D -

Více

Cena Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě Ročník 2009 PŘIHLÁŠKA

Cena Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě Ročník 2009 PŘIHLÁŠKA Cena Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě Ročník 2009 PŘIHLÁŠKA Název organizace: Úřad městské části Praha 10 Sídlo organizace: Vršovická 68, 101 38 Praha 10 Jméno statutárního zástupce ( starosta):

Více

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 3

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 3 VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 3 Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů,

Více

POKYNY. k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012

POKYNY. k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012 dz_12dpfo5405_19_pok.pdf - Adobe Acrobat Professional POKYNY k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012 Pokyny k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických

Více

Článek I. Základní ustanovení. Článek II. Příjmy fondu

Článek I. Základní ustanovení. Článek II. Příjmy fondu OBEC BRUMOVICE Vyhláška č. 22/2000 O vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení obce Brumovice v rámci programu poskytování státních půjček na opravy, modernizaci a rozšíření bytového

Více

realizované v rámci projektu LESOPARK NA SLUNEČNÍ CZ.3.22/3.3.01/13.03849 Petra Slavíková, ředitelka Tel.:+420 777 932 080

realizované v rámci projektu LESOPARK NA SLUNEČNÍ CZ.3.22/3.3.01/13.03849 Petra Slavíková, ředitelka Tel.:+420 777 932 080 Zadávací dokumentace pro Veřejnou zakázku malého rozsahu Zemní, terénní a arboristické práce v lesoparku Na Sluneční v rámci projektu Lesopark Na Sluneční CZ.3.22/3.3.01/13.03849 zadanou dle pravidel a

Více

Stanovisko ke Zprávě o plnění státního rozpočtu České republiky za 1. pololetí 2010

Stanovisko ke Zprávě o plnění státního rozpočtu České republiky za 1. pololetí 2010 V Praze dne 30. listopadu 2010 Sp. zn.: 150/10-NKU45/165/10 Stanovisko ke Zprávě o plnění státního rozpočtu České republiky za 1. pololetí 2010 (k sněmovnímu tisku č. 149) předkládané v souladu s ustanovením

Více

Edice Právo pro každého. JUDr. Jan Přib. Kdy do důchodu a za kolik 12. aktualizované vydání

Edice Právo pro každého. JUDr. Jan Přib. Kdy do důchodu a za kolik 12. aktualizované vydání Edice Právo pro každého JUDr. Jan Přib Kdy do důchodu a za kolik 12. aktualizované vydání Vydala GRADA Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7, jako svou 4 228. publikaci Foto na obálce allphoto.cz Odpovědný

Více

V Táboře dne 14. 6. 2011

V Táboře dne 14. 6. 2011 HLAVNÍ SÍDLO: CENTRUM SLUŽEB STARÉ MĚSTO, PŘEVRÁTILSKÁ 330, CZ-390 01 TÁBOR POBOČKA A ADRESA PRO DORUČOVÁNÍ: PASÁŽ ATLANTIS, TŘ. 9. KVĚTNA 640, CZ-390 02 TÁBOR TEL.: +420 381 254 903, FAX: +420 381 254

Více

VYKAZOVÁNÍ VÝSLEDKŮ VÝZKUMU A VÝVOJE

VYKAZOVÁNÍ VÝSLEDKŮ VÝZKUMU A VÝVOJE VYKAZOVÁNÍ VÝSLEDKŮ VÝZKUMU A VÝVOJE I. Úvodní informace Vedení fakulty upozorňuje akademické pracovníky a doktorandy na následující skutečnosti: V souvislosti s probíhající reformou výzkumu a vývoje v

Více

Solární kolektory v roce 2010

Solární kolektory v roce 2010 Obnovitelné zdroje energie Solární kolektory v roce 2010 Výsledky statistického zjišťování pro rok 2010 Mezinárodní srovnání Srpen 2011 Oddělení surovinové a energetické statistiky MPO Obsah 1. Abstrakt.

Více

Integrovaná střední škola energetická, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace (dále jen organizace)

Integrovaná střední škola energetická, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace (dále jen organizace) Integrovaná střední škola energetická, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace (dále jen organizace) Ev.č.: Výzva k podání nabídky na akci: Předehřev TUV solárním systémem pro ISŠ E Chomutov

Více

- Co je na MAE úrovni nezbytné, přináší náklady do MIE sféry (U,úpadek odvětví)

- Co je na MAE úrovni nezbytné, přináší náklady do MIE sféry (U,úpadek odvětví) BIVŠ - Souhrn všech nástrojů kterými se stát snaţí ovlivnit strukturu ekonomiky - S růstem ekonomiky dochází neustále ke změně struktury! - Co je na MAE úrovni nezbytné, přináší náklady do MIE sféry (U,úpadek

Více

Daňové souvislosti rozvoje vzdělávání v České republice Zdeněk Sadovský 1

Daňové souvislosti rozvoje vzdělávání v České republice Zdeněk Sadovský 1 Daňové souvislosti rozvoje vzdělávání v České republice Zdeněk Sadovský 1 Všechny vlády ČR v dosavadním vývoji deklarovaly plnou podporu rozvoji vzdělávání. V rozvoji vysokého školství se tyto proklamace

Více

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA M ě s t o J i ř í k o v Zastupitelstvo města Jiříkova schvaluje ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA NA ROK 2015 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Financování 4. Výdaje rozpočtu

Více

Kotlíkové dotace nové generace

Kotlíkové dotace nové generace Kotlíkové dotace nové generace Dotace na výměnu zastaralých zdrojů vytápění z Operačního programu Životní prostředí 2014 2020 (Evropský fond soudržnosti) Specifický cíl: Snížit emise z lokálního vytápění

Více

Výroční zpráva za r. 2009. Občanské sdružení Otevřené srdce

Výroční zpráva za r. 2009. Občanské sdružení Otevřené srdce Výroční zpráva za r. 2009 Občanské sdružení Otevřené srdce Obsah 1.Fakta o občanském sdružení 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1

Více

Pravidla řízení ekonomiky na rok 2007

Pravidla řízení ekonomiky na rok 2007 Pravidla řízení ekonomiky na rok 2007 (podkladový materiál pro studenty předmětu PHCON Controlling) Obsah: Zásady ekonomického řízení... 2 Zásady pro vedení účetnictví a označování účtů... 2 Stanovení

Více

Poslanecká sněmovna 2013 VI. volební období... Návrh Zastupitelstva Moravskoslezského kraje. na vydání

Poslanecká sněmovna 2013 VI. volební období... Návrh Zastupitelstva Moravskoslezského kraje. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2013 VI. volební období... Návrh Zastupitelstva Moravskoslezského kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší tel.: 595

Více

Usnesení rady obce. Usnesení ze 3. schůze rady obce Mosty u Jablunkova konané dne 17. 1. 2011. OBEC Mosty u Jablunkova

Usnesení rady obce. Usnesení ze 3. schůze rady obce Mosty u Jablunkova konané dne 17. 1. 2011. OBEC Mosty u Jablunkova OBEC Mosty u Jablunkova Usnesení rady obce Usnesení ze 3. schůze rady obce Mosty u Jablunkova konané dne 17. 1. 2011 Usnesení č. 3/36 s c h v a l u j e smlouvu o dílo mezi Obcí Mosty u Jablunkova a DIGIS,

Více

Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka

Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka Metodický list je věnován všem druhům daní, které patří do daňového systému ČR mimo daně z příjmů. Této dani je věnován samostatný

Více

Maturitní témata pro obor Agropodnikání

Maturitní témata pro obor Agropodnikání 1. Národní hospodářství Pojem, struktura NH odvětví, sektory, makroekonomické cíle, ukazatele a nástroje hospodářské politiky státu, charakteristika nástrojů hospodářské politiky státu, reálný a potenciální

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 143/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 143/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 143/0 Návrh poslanců Petra Kořenka, Miroslavy Strnadlové, Lukáše Pletichy a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 549/1991

Více

Určení platu ředitelům škol a školských zařízení zřizovaných statutárním městem Chomutov

Určení platu ředitelům škol a školských zařízení zřizovaných statutárním městem Chomutov SMĚRNICE RSMCH Platnost od: 1.1.2015 Aktualizace: Autor dokumentu: Správce dokumentu: Číslo: 023/09-14 Rada statutárního města Chomutova vedoucí Odboru školství Název dokumentu: Určení platu ředitelům

Více

Stanovisko Řídícího/Národního orgánu programů přeshraniční spolupráce Cíle 3 k aktuálním problémům při realizaci těchto programů

Stanovisko Řídícího/Národního orgánu programů přeshraniční spolupráce Cíle 3 k aktuálním problémům při realizaci těchto programů Stanovisko Řídícího/Národního orgánu programů přeshraniční spolupráce Cíle 3 k aktuálním problémům při realizaci těchto programů 1. Doplňující výklad k pravidlům způsobilosti pro programy přeshraniční

Více

OKO občanské kompetence občanům. registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009

OKO občanské kompetence občanům. registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009 OKO občanské kompetence občanům registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009 Reklamace, nekalé spotřebitelské soutěže, bankovní (úvěrové) registry dlužníků Obsah workshopu Reklamace Postup při reklamaci Praktiky

Více

LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ ROZVOJ 11.10.2012 Ing. Zuzana Trhlínová 1 Regionalistika=regionální vědy vědní obor, vědní disciplína (podobně jako ekonomie, sociologie, právní vědy apod.), která se zabývá řešením

Více

Č.j.: MBE 64062/2010/VÝST-Pv Spis zn.: 2290/2010/VÝST Vyřizuje: Iva Pecharová, tel.: 311654143, e-mail.: vyst3@muberoun.cz R O Z H O D N U T Í

Č.j.: MBE 64062/2010/VÝST-Pv Spis zn.: 2290/2010/VÝST Vyřizuje: Iva Pecharová, tel.: 311654143, e-mail.: vyst3@muberoun.cz R O Z H O D N U T Í Č.j.: MBE 64062/2010/VÝST-Pv Spis zn.: 2290/2010/VÝST Vyřizuje: Iva Pecharová, tel.: 311654143, e-mail.: vyst3@muberoun.cz Žadatel: Martina Bastlová, 14.01.1978, Srbsko č.p. 220, 267 18 Karlštejn R O Z

Více

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY)

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY) PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT Poskytování dotací z rozpočtu města Letovice se řídí zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění

Více

Analýza a vyhodnocení systému hodnocení a hodnotících kritérií Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů OP RLZ (2004 2006) Závěrečná zpráva

Analýza a vyhodnocení systému hodnocení a hodnotících kritérií Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů OP RLZ (2004 2006) Závěrečná zpráva Analýza a vyhodnocení systému hodnocení a hodnotících kritérií Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů OP RLZ (2004 2006) 21.12.2007 Obsah ÚVODNÍ INFORMACE O PROJEKTU... 3 INFORMACE O OBJEDNATELI A

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2007 5. volební období 72. USNESENÍ

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2007 5. volební období 72. USNESENÍ Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2007 5. volební období 72. USNESENÍ výboru pro evropské záležitosti z 9. schůze konané dne 30. ledna 2007 k Návrhu směrnice Evropského parlamentu a Rady o

Více

Několik výmluvných čísel z oblasti financování VaVaI

Několik výmluvných čísel z oblasti financování VaVaI Odborná skupina Organizace výzkumu České fyzikální společnosti Jednoty českých matematiků a fyziků AF-XLVI Věda versus politika III Praha, 19. 12. 2013 Několik výmluvných čísel z oblasti financování VaVaI

Více

Stanovisko k systému počátečního vzdělávání v Jihomoravském kraji

Stanovisko k systému počátečního vzdělávání v Jihomoravském kraji Stanovisko k systému počátečního vzdělávání v Jihomoravském kraji Na základě výsledků přijímacího řízení ke studiu na střední školy a dosahovaných studijních výsledků žáků ZŠ je nutno konstatovat, že školský

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ ZPRÁVA KOMISE. Výroční zpráva o činnostech v rámci výzkumu a technického rozvoje v Evropské unii za rok 2003

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ ZPRÁVA KOMISE. Výroční zpráva o činnostech v rámci výzkumu a technického rozvoje v Evropské unii za rok 2003 KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 03.06.2005 KOM(2005) 233 v konečném znění ZPRÁVA KOMISE Výroční zpráva o činnostech v rámci výzkumu a technického rozvoje v Evropské unii za rok 2003 [SEC(2005)

Více

Příloha č. 1 Profil absolventa oboru Opravář zemědělských strojů Název školního vzdělávacího programu: OPRAVÁŘ ZEMĚDĚLSKÝCH STROJŮ

Příloha č. 1 Profil absolventa oboru Opravář zemědělských strojů Název školního vzdělávacího programu: OPRAVÁŘ ZEMĚDĚLSKÝCH STROJŮ 12. PŘÍLOHY Příloha č. 1 Profil absolventa oboru Opravář zemědělských strojů Název školního vzdělávacího programu: OPRAVÁŘ ZEMĚDĚLSKÝCH STROJŮ Kód a název oboru vzdělání: 41-55-H/01 Opravář zemědělských

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Pražský inspektorát oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. CEDUK Soukromá vyšší odborná škola, spol. s r. o.

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Pražský inspektorát oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. CEDUK Soukromá vyšší odborná škola, spol. s r. o. ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Pražský inspektorát oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA CEDUK Soukromá vyšší odborná škola, spol. s r. o. Donovalská 1684, PSČ 149 00 Praha 4 Identifikátor školy:

Více

Závěrečný účet. Státního fondu rozvoje bydlení

Závěrečný účet. Státního fondu rozvoje bydlení 4. Závěrečný účet Státního fondu rozvoje bydlení 115 116 117 118 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA K FINANČNÍMU HOSPODAŘENÍ STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ ZA ROK 2008 Návrh rozpočtu Fondu na rok 2008 byl schválen usnesením

Více

SAZEBNÍK SLUŽEB PSA FINANCE s.r.o.

SAZEBNÍK SLUŽEB PSA FINANCE s.r.o. SAZEBNÍK SLUŽEB PSA FINANCE s.r.o. Platí od 1.1.2015 Slevy se nesčítají, v případě možnosti uplatnění více slev najednou, má klient nárok na uplatnění jediné, nejvyšší z možných. Sazba DPH je stanovena

Více

CZ.1.07/1.1.00/44.0007

CZ.1.07/1.1.00/44.0007 Článek II. Základní ustanovení 1. Tento smluvní vztah se posuzuje dle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, upravující kupní smlouvu. 2. Smluvní strany prohlašují, že údaje

Více

Učební osnova předmětu. Fiktivní firma. Obor vzdělávání: 63-41-M/02 Obchodní akademie

Učební osnova předmětu. Fiktivní firma. Obor vzdělávání: 63-41-M/02 Obchodní akademie Učební osnova předmětu Fiktivní firma Obor vzdělávání: 63-41-M/02 Obchodní akademie Forma vzdělávání: denní Celkový počet hodin za studium: 99 Platnost: od 1. 9. 2012 Pojetí vyučovacího předmětu Obecný

Více

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015 VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015 I. VYHLÁŠENÍ Na základě směrnice č. 30R/2012 Grantový systém (dále jen směrnice ) a v souladu s Pravidly pro poskytování účelové podpory na specifický

Více

Vývoj počtu obcí na území ČR

Vývoj počtu obcí na území ČR Vývoj státn tní ekonomiky 2006 - dopady na obce a kraje Ing. Luděk k Tesař ekonom externí poradce ministra financí Osobní motto: Kdo pokládá něco za nemožné ani se nepokusí aby to učinil u možným. Vývoj

Více

Recyklace stavebních hmot ekologický pohled (pomocný doprovodný materiál k zamyšlení) k předmětu CZ51 Environmentalistika a stavitelství

Recyklace stavebních hmot ekologický pohled (pomocný doprovodný materiál k zamyšlení) k předmětu CZ51 Environmentalistika a stavitelství TENTO DOKUMENT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Recyklace stavebních hmot ekologický pohled (pomocný doprovodný materiál k zamyšlení) k předmětu CZ51 Environmentalistika

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Fakulta tělesné výchovy a sportu. Fyziologie zátěže. studijní opora pro kombinovanou formu studia

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Fakulta tělesné výchovy a sportu. Fyziologie zátěže. studijní opora pro kombinovanou formu studia UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Fakulta tělesné výchovy a sportu Fyziologie zátěže studijní opora pro kombinovanou formu studia Aplikovaná tělesná výchova a sport Doc. MUDr. Jan Heller, CSc. Praha 2012 Anotace

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Odbor ekonomický oddělení metodiky a kontroly. Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření

KRAJSKÝ ÚŘAD KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Odbor ekonomický oddělení metodiky a kontroly. Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření KRAJSKÝ ÚŘAD KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Odbor ekonomický oddělení metodiky a kontroly SpZn: ČJ: Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Horka, IČ: 70953945 za rok 2014

Více

Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2014

Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2014 Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2014 Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje (dále jen Program ) zřizuje Ústecký kraj v souladu s 28a písm.

Více

Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2015 Č.j. MSMT-33071/2014

Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2015 Č.j. MSMT-33071/2014 Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2015 Č.j. MSMT-33071/2014 1. ÚVOD Postup při financování krajského a obecního školství na rok 2015 je definován

Více

Závěrečný účet. Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie

Závěrečný účet. Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie 5. Závěrečný účet Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie 132 133 134 Komentář závěrečného účtu Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie za rok 2007 Na

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu Pro Evropu

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu Pro Evropu Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu Pro Evropu Cílem programu je zkvalitnit a urychlit přípravu projektů neziskového charakteru podporovaných především ze strukturálních fondů EU

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 102 120/99-4033 Oblastní pracoviště č.10 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 102 120/99-4033 Oblastní pracoviště č.10 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 102 120/99-4033 Oblastní pracoviště č.10 Signatura: tj1cs103.doc Okresní pracoviště Chrudim INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola Chrudim, Olbrachtova 291 adresa:

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Praha Inspekční zpráva Řemeslná škola oděvní - Odborné učiliště a Učiliště, o. p. s. Karlínské náměstí 8, 186 00 Praha 8 Identifikátor školy: 600 021 211 Zřizovatel:

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Název: Reg.číslo: Výše finanční podpory: Reálné prostřední ve výuce pomocí fiktivní firmy CZ.1.07/1.1.10/01.0099 1.738.563,12 Kč Době realizace:

Více