Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ""

Transkript

1

2 .+&510/67*457,3)/68&$8%9:1(1)-.47;6826<(,1)1)+(&%&1.$&1)2 $%&'(%&')*(+,%(+(-./0'&1)2$(/'(30+,%(,).3)*4/('1)2-,&1)+,%(! " # +%D3&>?.:6.18+,%(-E)3(,1)%3.4.<(*(-'B@+&510/(6>FA6'(<D +&516B%> G(H=C$0'(2-<./+,%($A':0/7,'-.;@)%304./0,1&IJKLMNO$A3.$&1) +&516.Q F&6.3(*+,%(=,-.E7;&1),.='AC.3(+6<7,3A+:0+&516.>P84<71.'.'.

3 " "

4 " "! "

5 "

6 jsme našli příjmení, která jsou příbuzná s jablkem? Jablonková, Jablecká, Jablonický, Jablončíková, Jablonská, Jablunka, Jabčanková, Jablonka jsme našli mnoho názvů obcí, která jsou také odvozena od jablka? Jabkenice, Jabloň, Jablonec nad Nisou,Jablonec nad Jizerou, Jablonica, Jablonka, Jablonná nad Vltavou, Jablonná nad Orlicí, Jablonná v Podještědí, Jabloňovce, Jablonové, Jablůnka nad Bečvou, Jablůnkov jsme vymysleli další názvy obcí? Jablonín, Jablonovníky, Dolní a Horní Jabloňkovec, Jablonová Lhota, Jabloňkovec, Jablonovice, Horní Jablín, Jablonovnín, Jablíčkov... jsme hledali a našli přísloví a rčení o JABLKU? Jablko nepadá daleko od stromu. Kousl do kyselého jablka. Bylo tam tolik lidí, že by jablko nepropadlo. O zdraví: Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Jedno jablko denně vám drží doktora od těla. Když není jablko, stačí mrkvička.

7 230 g hladké mouky 3 dcl mléka 3 lžíce cukru krupice 2 lžíce cukru moučky mletá skořice 3 vejce 3 lžíce pokrmového ztuženého tuku 500 g jablek citrónová kůra, sůl, špetka prášku do pečiva Do prosáté mouky vlijeme mléko a přidáme pečlivě rozmíchané žloutky s cukrem. Do směsi postupně přidáváme sůl, nastrouhanou kůru z pečlivě umytého citrónu, prášek do pečiva a pečlivě vše promícháme. Nakonec lehce zamícháme tuhý sníh z bílků a oloupaná, jemně pokrájená jablka. Z těsta pečeme obvyklým způsobem lívanečky. Horké lívanečky obalíme ve skořicovém cukru a ihned podáváme. 25 dkg hladké mouky 8 dkg tuku rozpustit 5 lžic mléka 1 vejce 2 lžíce octa špetka soli Vše zpracovat v těsto, vyválet 2 pláty, posypat strouhankou, dát ochucená jablka, zavinout a potírat vodou. Dát na vymazaný plech. 100 g tuku (máslo) 100 g cukru 300 g hladké mouky 1 vejce čtvrt litru mléka 1 prášek do pečiva špetka soli, citrónová kůra asi kg jablek Tuk utřeme do pěny, vmícháme cukr, vejce, citrónovou kůru a špetku soli. Pak po částech vmícháme mouku a mléko. Plech dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a těsto na ně natřeme, asi na prst silnou vrstvu. Těsto posypeme strouhanými jablky a drobenkou.

8 Bebe jemné 4 lžíce másla 150 ml vanilkového pudinku rozinky, vlašské ořechy, skořice, cukr podle chuti 2 3 jablka Jablka oloupej, zbav je jádřinců, nakrájej na tenké plátky a podus je na lžíci másla. Když se z nich odpaří přebytečná voda a změknou, přidej k nim rozinky, cukr a špetku skořice. Mezitím si připrav vanilkový krém v misce utři zbytek másla s cukrem a postupně k němu za stálého míchání přidávej zchladlý pudink. Dobře vše ušlehej. Dortovou formu vymaž máslem, oblož její dno a stěny vrstvou Bebe jemných sušenek a potři je polovinou pudinkového krému, dále na ně naskládej druhou vrstvu sušenek. Do podušené jablečné směsi přidej na menší kousky pokrájená jádra vlašských ořechů, promíchej a dochuť vanilkovým cukrem. Touto směsí potři sušenky. Nakonec na povrch koláče rozlož ještě jednu vrstvu sušenek. Koláč dobře stlač, aby se všechny suroviny spojily a dej ho na několik hodin odležet do lednice. Před podáváním pocukruj moučkovým cukrem a nakrájej. RADY: 1. Rozinky na několik hodin předem namoč do vody, aby změkly. 2. Pudinku nedávej zbytečně moc, slouží pouze ke spojení sušenek, chuť zákusku by měla tvořit jablečná náplň. 1 Hera 4 žloutky 120 g mouč. cukru 450 hl. mouky ½ pr. do pečiva Z daných surovin zaděláme těsto. Třetinu těsta dáme do ledničky. Zbylé těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a rozinkami. Ze 4 bílků a 160 g cukru ušleháme sníh. Sníh rozetřeme na jablka a na celou plochu plechu nastrouháme zbytek těsta z ledničky.

9 Bylo jedno jablíčko a to chtělo zůstat viset na stromě. Jednoho dne přišla do zahrady Anička a jablíčko utrhla. Jablíčko začalo plakat, a tak ho Anička utřela, o sukni vyleštila a doma dala do mísy. Tam se jablíčku moc líbilo. F. Dihel 2. třída Ve výtvarné výchově jsme otiskovali půlky jablíček a dokreslovali je. Moc se mi to líbilo. E. Pudich 2. třída Všechny třídy dohromady oslavily závěr JABLÍČKOVÉHO DNE výborným jablečným koláčem a ovocným salátem. Ráda mlsám, moc mi to chutnalo. V. Doubková, 2. třída

10 Bylo jednou jedno jablíčko, zářivé jak sluníčko. Sladké jako med, snědl bych ho hned. F. Košec Jablíčko červené, sladké jsi - když kveteš. Sladké jsi - když rosteš. Sladké jsi - když se na stromě houpeš. Jablíčko červené, Jablíčko zelené, Ty jsi mé - jablíčko oblíbené. J. Paskuda Babička Anička pořád sbírá jablíčka. Krájí, strouhá, zavařuje a přitom si prozpěvuje. J. Přibyla Jabloň má pupen, potom květ a jablko je tu hned. Jablko krásné směje se na svět. Zelené, žluté, červené, jablko je všelijak barevné. J. Nevřela Co se nám to urodilo na tom našem stromečku? Jablíčko jak malované To je, ale panečku! Červeňoučké jako líčko, sladké jako pusinka, a je taky voňavoučké jako moje maminka. M. Guřan Připravili žáci 3. třídy.

11 Podzim je barevný. Chodíme sbírat kaštany a pouštět draky. Pouštět draky je prima, ale nebaví mě hrabat listí. Taky se mi líbí jít s maminkou. večer Moje sestra se u toho moc bojí a drží se mamky za ruku. Halloween moc neslavíme, ale dýni jsem si zkusila vyříznout. Jenomže byla na mě moc tvrdá. N. Pačková Mám moc ráda podzim. Na podzim hrabeme listí a to mě moc baví. Můj děda udělá veliké kopy listí a já mu do toho skáču. Listí je hodně barevné. Lítá na všechny strany kolem našeho domu. Celý rok se těším na podzim a na barevné listí. K. Menšíková Někteří si myslí, že podzim je jenom chlad. Ale moc se mýlí! Podzim je krásně barevný. Na podzim děláme spoustu věcí: sbíráme kaštany, očesáváme stromy, pouštíme draky. K. Pískalová Nemám rád podzim, protože musíme uklidit celou zahradu. Musíme hrabat listí a odklidit smetí z celé zahrady. Nemám rád podzim, protože často musíme být doma, když je deštivé počasí. M. Prášilek Mám ráda podzimní vycházky. Chodím sbírat barevné listy. Našla jsem si krásný barevný list. Doma ho usuším a dám si ho do pokojíčku na výstavku. Tam ho budu mít pořád. Některé barevné listy dám i mamce. A. Kozlovská Žáci 4. třídy

12 Náš počítač má velkou obrazovku, zvláštní bednu, která řídí celý počítač. Má klávesnici, na které se píše, potom má myš, která ovládá obrazovku. A je celý stříbrnočerný. Používám ho na psaní ICQ s kamarády, potom si občas zahraji nějakou hru a dívám se často na youtube, kde poslouchám hudbu. Líbí se mi na něm, že má tenkou LCD obrazovku a je větší než náš první počítač. Používám ho já a celá naše rodina. Jsem ráda, že ho máme. Ve škole jsme dostali za úkol popsat počítač. Náš počítač se skládá z monitoru, bedýnek, klávesnice, myši a skříně s počítačem. Počítače se liší vzhledem a výkonem. Počítač, který máme doma, je šedý a šedostříbrný a plochý. Myš je šedá a odřená. Tomu všemu se říká hardware. Náš počítač slouží celé rodině. Sestra Hanka na něm dělá úkoly do školy, často něco hledá na internetu. Já hraji hry. Nejraději mám fotbal a taktické hry. Maminka si na něm dělá věci do práce a taťka surfuje na internetu. Abychom mohli všechno tohle dělat, musí mít počítač různé programy, kterým se říká software. Já mám počítač moc rád, ale mamka to nevidí ráda a honí mě od počítače ven. Počítač je super.

13 Můj počítač mám postavený na pracovním stole, kde se učím, píšu domácí úkoly a hraji si. Počítač se skládá z několika součástí. Je to procesor, základní deska, hard disk a grafická karta. Vše je spojené několika kabely tak, aby nám počítač pracoval, jak má. Operačních systémů je několik, nejvíce se však používá systém Windows. Grafická karta nám slouží k zobrazování a u hraní her je důležitá taky její rychlost. Na harddisk se ukládají všechna data, programy, hry, fotky, hudba a je na něm také operační systém. Když je potřeba nějaká data přenést na jiný počítač, používá se vypalovačka nebo flash disk. Já na svém počítači hraji hry, stahuji fotky z fotoaparátu a poslouchám hudbu. Taky ho používám na procvičování příkladů z matematiky, podle počítače mi rodiče diktují i diktáty. Hodně využívám programy přes internet na dopisování a telefonování, mám ICQ a Skype. Jsem moc rád, že mi počítač rodiče koupili.

14 Žáci 1. a 2. třídy jeli společně do loutkového divadla v Ostravě, kde zhlédli několik pohádek z knížky Byli jsme v divadle a moc se mi to líbilo. Hráli o pejskovi a kočičce a další čtyři pohádky třeba: Jak pekli dort, O noční košilce, Jak myli podlahu, aj. Napsala jsem pohádku Jednou se náramně chumelilo a pejsek říká kočičce: Složíme si písničku Dešťové kapičky dostaly nožičky. Běhaly po plechu, tropily neplechu. Byla jednou jedna kočička a pejsek a ti našli panenku. Bylo krásné ráno a pejsek řekl kočičce, aby šli do lesa. V trávě někdo plakal. Byla to panenka. Pejsek a kočička ji vzali a odnesli domů, kde se o ni starali.!"#$%&'()*#

15 Panečku, ta tam řádila. I do školy přišla postrašit paní učitelky. Ale paní učitelky se nelekly a tak se asi na čarodějnickou dráhu nedají. Strašidla se ukázala i na Obecním úřadě. Pan starosta opravdovská se tak vylekal, že raději rozdal družinovým strašidlům sladkosti a tak se jich zbavil. Po strašení nastala Zahráli jsme si hry a soutěžili jsme Nakonec se i strašidla unavila a odlétla do svého světa.!" Během měsíce října jsme ve školní družině vyráběli papírová strašidla, strašidelné hrady, veselé dýně a lesní strašidla z přírod. materiálu. Děti z naší školní družiny děkují panu starostovi P. Kozákovi a paní H. Konečné za darované počítače. V době nepříznivého počasí tak děti mohou využít počítače ke hrám a zdokonalovat své vědomosti ve výukových programech.

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda Hruškové řezy - Babická 1 ½ hrnku polohrubé mouky 1 ½ hrnku cukru krupice 2 lžičky sody Do všeho přidat rozmixovaný hruškový kompot. Upéct na plechu, po vychladnutí namazat krém. 4 pomazánková másla 2

Více

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi VÝBORNÉ SLADKOSTI Krémové košíčky s koktejlovými višněmi Rozpočet: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 140 g másla, špetka soli, citrónová kůra, vanilkový cukr. Nastavovaný máslový krém

Více

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup Ananasová psaníčka 1 listové těsto, 400 ml mléka, 1 plechovka ananasu - plátky, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru krystalu, vejce na potření, čokoládová poleva V trošce mléka rozmícháme cukr a

Více

Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže.

Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže. Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže. Obsah Pekařské výrobky... 1 Linecký tvarohový koláč s jablky a marmeládou... 1 Dvoubarevný

Více

SLANÝ DORT SLANÝ DORT PEČENÝ. Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí

SLANÝ DORT SLANÝ DORT PEČENÝ. Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí SLANÝ DORT Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí 1. pomazánka: 1 pomazánkové máslo, 1 vrchovatá lžíce flory, 1 plechovka

Více

Vaříme s babičkami. Str. 1

Vaříme s babičkami. Str. 1 Str. 1 2 kg brambor 1 kg kysaného zelí 1 kg uzené maso 1 kg polohrubé mouky 1 sádlo 2 vajíčka cukr sůl Brambory oloupeme a nastrouháme. Přimícháme mouku, vajíčka a sůl. Těsto nesmí být tuhé. Do vařící

Více

Recepty Microgourmet talíř + kalíšky

Recepty Microgourmet talíř + kalíšky Recepty Microgourmet talíř + kalíšky Talíř microgourmet Rýže Suroviny: Cca 100 g rýže (1/2 kalíšku) a 1 hrnek vody, sůl Postup: Do talíře nasypeme rýži a přelijeme vodou. Talíř dáme na základ microgourmeta.

Více

VEPŘOVÉ SMAŽENÉ Obrácené řízky

VEPŘOVÉ SMAŽENÉ Obrácené řízky VEPŘOVÉ SMAŽENÉ Obrácené řízky 4 krůtí, kuřecí nebo vepřové řízky, pepř hořčice sekaná pažitka nebo petrželka olej Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli

Více

Dýňová polévka. sezam, chia)

Dýňová polévka. sezam, chia) Dýňová polévka sezam, chia) 1,5 máslové dýně olivový olej 1 střední cibule 3 stroužky česneku 1,5l zeleninového vývaru 2 bobkové listy 1/4 lžičky muškátového oříšku 15 ml citrónové šťávy 200g smetany (stačí

Více

Halloweenská kuchařka

Halloweenská kuchařka Halloweenská kuchařka z receptů dětí k příležitosti,,halloweenského karnevalu a,,dýňového odpoledne 10.11.2011 Nejatraktivnější a nejpestřejší zeleninou zahrad jsou bezesporu dýně. Stejně různorodé jako

Více

Červená omáčka barbecue. Olivová majonéza. Bílá omáčka barbecue. Křenová omáčka. Omáčky

Červená omáčka barbecue. Olivová majonéza. Bílá omáčka barbecue. Křenová omáčka. Omáčky KOŘENICÍ SMĚSI, MARINÁDY A OMÁČKY Omáčky K Bílá omáčka barbecue Červená omáčka barbecue 185 ml jablečné šťávy 125 ml kečupu 3 lžíce jablečného octa 2 lžičky sójové omáčky 1 lžička worcesterské omáčky 1

Více

Micro plus nádoba. Zpracovala: Simona VRABCOVÁ

Micro plus nádoba. Zpracovala: Simona VRABCOVÁ Micro plus nádoba Mikrovlnná trouba (dále jen MT) (osvětové okénko) Mikrovlny nemají ionizující účinek (jako rentgenové záření) proto nedochází k rozbíjení chemických vazeb a ani změně nutričních hodnot.

Více

Katalog výrobků. 2. s máslovým krémem

Katalog výrobků. 2. s máslovým krémem Katalog výrobků Cukrářské výrobky jsou rozděleny do 5 skupin a to: 1. s lehkým máslovým krémem - náplň vzniká vyšleháním základního krému s čerstvým máslem, přičemž obsah másla činí nejméně 30% v sušině

Více

Recepty pro týden 24.10.- 30.10.

Recepty pro týden 24.10.- 30.10. Kuře s lilkem Na 1 porci: 150 g kuřecích prsou nebo ¼ kuřete bez kůže 1stroužek česneku 400 g lilku tymián, dragon, bazalka směs koření na kuře Kuře omyjeme a osušíme, lilek nakrájíme na silnější plátky,

Více

RECEPTY ROUBENKA 31. 5. 2016

RECEPTY ROUBENKA 31. 5. 2016 RECEPTY ROUBENKA 31. 5. 2016 ITALSKÉ 1. Crostini s treskou 0,5 kg tresky uvaříme v osoleném mléce a vodě 1 l mléka 1 smetana Sůl, pepř, citrón, olivový olej 2. Crostini s tuňákem 0,5 kg tuňáka ve vlastní

Více

Ovocné knedlíky Smažený kuřecí řízek,obloha Knedlo,vepřo,zelo Svíčková omáčka Boloňské špagety

Ovocné knedlíky Smažený kuřecí řízek,obloha Knedlo,vepřo,zelo Svíčková omáčka Boloňské špagety Ovocné knedlíky Smažený kuřecí řízek,obloha Knedlo,vepřo,zelo Svíčková omáčka Boloňské špagety Hovězí guláš Rizoto Bramborák Palačinky Halušky Zapečené filé Rajská omáčka Suroviny: 30 dkg hrubé mouky,

Více

Recepty pro týden 12.9.-18.9.

Recepty pro týden 12.9.-18.9. Těstoviny po italsku 2 rajčata 250 g cherry rajčat 2 papriky paprika 200 g celozrnných těstovin dle chuti cibule, česnek, bazalka, sůl, pepř, koření na špagety, tymián - nejlépe čerstvý olivový olej (do

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011. O mamince Zuzana Musilová Cíl: rozvoj schopností vytvářet a rozvíjet citové vztahy k mamince, k rodině, k nejbližším lidem, rozvoj jemné i hrubé motoriky, ve volné hře pomáhat dětem nalézat své místo ve

Více

Vzorový jídelníček na týden č.2 Jídelníček sestavila nutriční terapeutka Dana Sasáková.

Vzorový jídelníček na týden č.2 Jídelníček sestavila nutriční terapeutka Dana Sasáková. Vzorový jídelníček na týden č.2 Jídelníček sestavila nutriční terapeutka Dana Sasáková. Pondělí Snídaně: NB chléb. Máslo. Med. Káva. Cukr 100 g NB chléb 10 g máslo 20 g med 10 g bylinkový smetanový sýr

Více

Recepty pro týden 20.6.-26.6.

Recepty pro týden 20.6.-26.6. Koprová omáčka s vejcem a brambory 3 polévkové lžíce hladké mouky 4 vejce hrudka másla 8 brambor 4 dl nízkotučné smetany čerstvý kopr 1 polévková lžíce hnědého cukru ocet 1 kostka zeleninového bujónu sůl

Více

Kuchařka. Aneb recepty ze svačinového dne

Kuchařka. Aneb recepty ze svačinového dne Kuchařka Aneb recepty ze svačinového dne Toasty Toustový chleba (Penam, Zlín) Máslo (Yog s.r.o., Bojkovice) Kečup (KAND s.r.o., Dobruška) Šunku (Pražská šunka) Sýr (MADETA a.s., České Budějovice) Poskládáme

Více

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Zimní školáček Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Milí čtenáři, Vítám vás na stránkách zimního čísla našeho školního časopisu, který vydáváme

Více

Nepečený sušenkový dort - la Vicenza - zvládne i začátečník

Nepečený sušenkový dort - la Vicenza - zvládne i začátečník Nepečený sušenkový dort - la Vicenza - zvládne i začátečník POTŘEBNÉ PŘÍSADY 500g Be Be sušenek (4 balení červených sušenek), 125 g másla, 250 g moučkového cukru (klidně můžete toho cukru ubrat), 3 žloutky,

Více

Dieta šetřící. Leidemanová Blanka Vrchní nutriční terapeut NEMOCNICE JIHLAVA

Dieta šetřící. Leidemanová Blanka Vrchní nutriční terapeut NEMOCNICE JIHLAVA Dieta šetřící Leidemanová Blanka Vrchní nutriční terapeut NEMOCNICE JIHLAVA Dietu podáváme: Při vředové chorobě žaludku a dvanáctníku v klidovém období při chronických chorobách jater po infarktu myokardu

Více

Školka blízká přírodě 2013/2014

Školka blízká přírodě 2013/2014 Školka blízká přírodě 2013/2014 Mateřská škola, Praha 13, Husníkova 2076 Husníkova 2076/6, 158 00 Praha 5 Charakteristika školy Jsme sídlištní mateřská škola. Máme pět tříd. Chodí k nám 120 dětí. Pracujeme

Více

CUKROVÍ - složení. Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz

CUKROVÍ - složení. Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz CUKROVÍ - složení platnost od 01.01.2015 Bílé hvězdičky Hvězdičky z lineckého těsta slepené jahodovou marmeládou, polévané

Více

Škola v přírodě Přimda III.A září 2008

Škola v přírodě Přimda III.A září 2008 Škola v přírodě Přimda III.A září 2008 Začal nový školní rok. Ze třídy nám odešli někteří spolužáci do jiných tříd nebo se odstěhovali. A zase nám přišli noví spolužáci parta hokejistů. Potřebovali jsme

Více

CHARAKTERISTIKA HLAVNÍ SUROVINY PRO VÝROBU PERNÍKOVÝCH TĚST

CHARAKTERISTIKA HLAVNÍ SUROVINY PRO VÝROBU PERNÍKOVÝCH TĚST CHARAKTERISTIKA Perníky tradiční trvanlivé pečivo s delší dobou trvanlivosti v důsledku speciální technologie výroby a obsahu invertního cukru v receptuře. Výroba perníku sahá do doby starého Egypta, Řecka

Více

NABÍDKA STRAVOVÁNÍ. Vážení hosté, vítáme Vás!

NABÍDKA STRAVOVÁNÍ. Vážení hosté, vítáme Vás! NABÍDKA STRAVOVÁNÍ Vážení hosté, vítáme Vás! Jsme rádi, že jste si pro svůj pobyt zvolili naše zařízení a chtěli bychom Vám nabídnout výběr z pestré nabídky jídel v našem stravovacím provozu. Nabízíme:

Více

Bagetové soudky. Ingredience: Postup přípravy receptu. 2 dlouhé bagety 2 vejce

Bagetové soudky. Ingredience: Postup přípravy receptu. 2 dlouhé bagety 2 vejce Bagetové soudky 2 dlouhé bagety 2 vejce Náplň 250 g salámu nebo mletého masa 250 g hub, ale stačí i žampiony 1 menší cibule olej nebo máslo pepř drcený kmín Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli,

Více

Doba podávání večeří, servis večeří, jednoduché a složité menu, způsoby obsluhy, recepty pokrmů

Doba podávání večeří, servis večeří, jednoduché a složité menu, způsoby obsluhy, recepty pokrmů Název školy Název projektu Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň Digitalizace výuky Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0977 Číslo šablony VY_32_inovace_ST34 Číslo materiálu 34

Více

Recepty pro týden 19.9.-25.9.

Recepty pro týden 19.9.-25.9. Penne s pestrou zeleninou 6 rajčat 150 ml zeleninového vývaru 3 cukety 1 lžíce posekaného tymiánu 200 g lilku 500 g těstovin penne 3 stroužky česneku 2 snítky bazalky 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř

Více

Smyslová soustava člověka (laboratorní práce)

Smyslová soustava člověka (laboratorní práce) Zvyšování kvality výuky v přírodních a technických oblastech CZ.1.07/1.1.28/02.0055 Smyslová soustava člověka (laboratorní práce) Označení: EU-Inovace-Př-8-34 Předmět: přírodopis Cílová skupina: 8. třída

Více

Trochu z Valašska v každé domácnosti

Trochu z Valašska v každé domácnosti www.trendmagazin.cz 29. 2. 2016 internet online Název článku: Trochu z Valašska v každé domácnosti Trochu z Valašska v každé domácnosti Velikonoce patří k nejvýznamnějším křesťanským svátkům. Jsou oslavou

Více

PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY

PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ Celý prosinec se nesl v andělské náladě. Ve školce po celý advent poletovaly dvě velké andělky obklopené spousty malých andělíčků. BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY Jelikož

Více

Vzdělávací materiál pro předmět Technologická praxe

Vzdělávací materiál pro předmět Technologická praxe Vzdělávací materiál pro předmět Technologická praxe Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Modernizace výuky na Střední průmyslové škole potravinářské Pardubice reg. č. projektu: CZ.1.07/1.1.03/03.0037

Více

RECEPTY Z CHŘESTU NA RADIU DECHOVKA

RECEPTY Z CHŘESTU NA RADIU DECHOVKA RECEPTY Z CHŘESTU NA RADIU DECHOVKA Polévka Krémová polévka z vojkovického chřestu Máslový chřest v křupavé strouhance s novým bramborem Holandská omáčka Hlavní chod / Main course Kuřecí prsa plněná bílým

Více

2.2.10 Slovní úlohy vedoucí na lineární rovnice I

2.2.10 Slovní úlohy vedoucí na lineární rovnice I Slovní úlohy vedoucí na lineární rovnice I Předpoklady: 0, 06 Pedagogická poznámka: Řešení slovních úloh představuje pro značnou část studentů nejobtížnější část matematiky Důvod je jednoduchý Po celou

Více

ptát, jestli nebyl zpracován

ptát, jestli nebyl zpracován Jako duchovní praktikující ptát, jestli nebyl zpracován Když pak jdou domů, bychom měli mít tento koncept, měli bychom hledat své vlastní Já, Boha uvnitř, přirozenost Buddhy, místo tohoto druhu triviální

Více

Netradiční adventní věnec 46 Jedlé dárky

Netradiční adventní věnec 46 Jedlé dárky Jedlé dárky Svátky, malé oslavy nebo jen obyčejná návštěva u přátel. To vše jsou příležitosti, kam se velké dary příliš nehodí, originalita je vítána a osobní charakter dárku je milou přidanou hodnotou.

Více

Professional for your healthy cooking.

Professional for your healthy cooking. Professional for your healthy cooking. TITANOVÝ HRNEC Zesílené dno Primer - základní utěsňovací vrstva obsahující nanočástice titanu, které mají díky své tvrdosti mimořádnou odolnost vůči otěru Mezivrstva

Více

Název: O co nejvyšší věž

Název: O co nejvyšší věž Název: O co nejvyšší věž Výukové materiály Téma: Pevnost, stabilita, síly Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Jak se co dělá Věci a jejich původ (Suroviny a jejich zdroje) Předmět (obor): prvouka a přírodopis

Více

Obsah. Charakteristika Technologický postup. Tvarování, pečení Vady Druhy jádrovách mhot Příklady výrobků z Jádrových hmot Testy

Obsah. Charakteristika Technologický postup. Tvarování, pečení Vady Druhy jádrovách mhot Příklady výrobků z Jádrových hmot Testy Obsah Charakteristika Technologický postup Výrobní postup s použitím melanžéru Výrobní postup bez použití melanžeru Výrobní postup s použitím mixeru Tvarování, pečení Vady Druhy jádrovách mhot Příklady

Více

Názory na bankovní úvěry

Názory na bankovní úvěry INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 1/2007 DLUHY NÁM PŘIPADAJÍ NORMÁLNÍ. LIDÉ POKLÁDAJÍ ZA ROZUMNÉ PŮJČKY NA BYDLENÍ, NIKOLIV NA VYBAVENÍ DOMÁCNOSTI. Citovaný výzkum STEM byl proveden na reprezentativním souboru

Více

Hovězí roštěnky Obsah:

Hovězí roštěnky Obsah: Hovězí roštěnky Obsah: 1. Roštěná po Lyonsku... 2 2. Roštěnky na pivě... 2 3. Roštěnky na kmíně... 2 4. Roštěnky na víně s višňovou omáčkou... 2 5. Roštěnky alla Hošek... 2 6. Roštěná s omeletou a párkem...

Více

Televize. Julie Brůčková 8. A Zš. Bratří Jandusů Prosinec 2015. Vývoj Televizí: Televize našich babiček. Televize našich rodičů.

Televize. Julie Brůčková 8. A Zš. Bratří Jandusů Prosinec 2015. Vývoj Televizí: Televize našich babiček. Televize našich rodičů. Julie Brůčková 8. A Zš. Bratří Jandusů Prosinec 2015 Vývoj Televizí: Televize našich babiček Televize našich rodičů Současnost Moderní televize současnosti Úvod: Toto téma jsem si vybrala, protože skoro

Více

Lůžko pro nemocné a jeho úprava

Lůžko pro nemocné a jeho úprava Lůžko pro nemocné a jeho úprava Lůţko je základním zařízením pokoje pro nemocné. Lůţko má konstrukci z kovových trubek, musí být pevné, pohodlné, musí se dobře mýt, stlát a dezinfikovat. Běţné lůţko má

Více

Nová kvalita života. Bez lepku neznamená bez chuti. Bezlepkové a nízkobílkovinové výrobky

Nová kvalita života. Bez lepku neznamená bez chuti. Bezlepkové a nízkobílkovinové výrobky Bezlepkové a nízkobílkovinové výrobky Nová kvalita života Naše poslání Výrobky s trvalou kontrolou Díky našim nejlepším znalostem, zkušenostem a také vášni pro to, co děláme, chceme vytvářet výrobky v

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška, kterou se provádí 18 písm.,, h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích

Více

Počet hráčů: 2-4 Věk: od 10 let Hrací doba: cca 45 minut. byliny = 3 body (5/5) lebka (0/10)

Počet hráčů: 2-4 Věk: od 10 let Hrací doba: cca 45 minut. byliny = 3 body (5/5) lebka (0/10) Počet hráčů: 2-4 Věk: od 10 let Hrací doba: cca 45 minut Obsah 200 destiček: 112 letních a 88 zimních destiček Potrava bobule = 1 bod (30 letních/30 zimních destiček) hlízy = 2 body (18/18) Vzácný majetek

Více

Recepty pro týden 31.10.-6.11.

Recepty pro týden 31.10.-6.11. Těstoviny s brokolicí a citrónem Na 4 porce: 300 g brokolice 2 lžíce mandlových lupínků 1 citron 5 lžic zeleninového vývaru nebo bílého vína 2 stroužky česneku 50 g strouhaného parmazánu 400 g těstovin

Více

Zbytečné kalorie pryč!

Zbytečné kalorie pryč! www.jogadnes.cz Zbytečné kalorie pryč! Odlehčený jídelníček, vhodné recepty a mnoho tipů na odstranění přebytečných kalorií s výživovou poradkyní Janou Altnerovou. 1. Snažte se jíst kvalitně. Pokud vás

Více

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDA ŽABIČKY. Školní rok 2015 / 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BOHUSLAVA REYNKA, LÍPA. p.

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDA ŽABIČKY. Školní rok 2015 / 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BOHUSLAVA REYNKA, LÍPA. p. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BOHUSLAVA REYNKA, LÍPA Školní rok 2015 / 2016 TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDA ŽABIČKY p. učitelky Zdeňka Bastlová Aneta Danišová Třída Žabičky p. uč. Zdeňka Bastlová p.uč.

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02. Co se děje v trávě? Zuzana Musilová Cíl: vnímat živou i neživou přírodu všemi smysly, rozvíjet v dětech schopnost chránit ji a učit se ji chápat, položit základy k celoživotnímu vzdělávání, umět pomoci

Více

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit.

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Určitě víte, kde leží Sněžka, Snad také víte, kde pramení Vltava, kde leží Pravčická brána, Černé jezero nebo Prachovské skály. Ale co třeba Nesyt, jeskyně Šipka, Pokličky nebo

Více

KOLÁČE - složení. Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz

KOLÁČE - složení. Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz KOLÁČE - složení platnost od 01.01.2015 Domácí koláč celozrnný - tvaroh, povidla, džem Koláč z kynutého celozrnného těsta

Více

http://rebel.ig.cas.cz/aktivity/prokopcova.php

http://rebel.ig.cas.cz/aktivity/prokopcova.php Page 1 of 5 Geofyzikální ústav AV ČR Agentura Galerie H Vás srdečně zvou na šestou výstavu cyklu Setkávání Eva Prokopcovová Obrazy z teček, kresby na tapety zahájení 10.9.2003 v 16.00 hodin v přednáškovém

Více

Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky

Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky Název školy Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky Datum sestavení plánu 20.1.2011 Na sestavení plánu spolupracovali

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.:154 37/99-11089 Signatura: bo4bs104 Oblastní pracoviště č. 15 Zlín Okresní pracoviště Vsetín INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola Kunovice 756 44 Kunovice 43

Více

Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí

Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí v Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí v Skolní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v v Skolní družina při ZS Spálené Poříčí Obsah: 1) Identifikační

Více

Třídní vzdělávací program mateřské školy pro školní rok 2012-2013. Za lískovým keřem u veverky Terky

Třídní vzdělávací program mateřské školy pro školní rok 2012-2013. Za lískovým keřem u veverky Terky Mateřská škola Malhotice,příspěvková organizace, okres Přerov Třídní vzdělávací program mateřské školy pro školní rok 2012-2013 Za lískovým keřem u veverky Terky Veverku velmi často potkáváme a pozorujeme

Více

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola.

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola. Milé děti, za oknem bude ještě chviličku kralovat zima, ale já už jsem pro Vás připravil jarní číslo mých novin. Mám toto období moc rád. Chvilku prší a chvilku svítí sluníčko. Rád šlapu do kaluží, poslouchám

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK LÉTO ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY A máme tu červen - jí se jahody, třešně a všechno dozrává. I čas prázdnin. Těšíme se na ně, na léto, na sluníčko a naši školáci se nemohou dočkat,

Více

Obsah. 1. Nastartujte svůj den 11. 2. Polévky a předkrmy 21. 3. Lehké svačiny a obědy 33. 4. Hlavní chod 47. 5. Přílohy 91. 6. Moučníky a dezerty 101

Obsah. 1. Nastartujte svůj den 11. 2. Polévky a předkrmy 21. 3. Lehké svačiny a obědy 33. 4. Hlavní chod 47. 5. Přílohy 91. 6. Moučníky a dezerty 101 ÚVOD 3 Obsah Úvod 4 1. Nastartujte svůj den 11 2. Polévky a předkrmy 21 3. Lehké svačiny a obědy 33 4. Hlavní chod 47 5. Přílohy 91 6. Moučníky a dezerty 101 7. Domácí pečivo 113 Seznam receptů a jejich

Více

Vážená paní, vážený pane!

Vážená paní, vážený pane! Vážená paní, vážený pane! Na následujících stránkách Vám přináším ukázku z receptů ke snižování nadváhy konkrétně několik variant večeří. Tyto recepty jsou sestaveny z takových surovin a v takovém poměru,

Více

Recepty pro týden 15.8.-21.8.

Recepty pro týden 15.8.-21.8. Kapr na kmínu 400 g kapra 20 g hladké mouky 40 g másla 40 g citrónu kmín, zelená petrželka sůl Očištěného, na kusy nakrájeného kapra osolíme, obalíme v mouce a vložíme do pekáče, ve kterém jsme rozpustili

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Zavlekov

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Zavlekov Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Zavlekov 1. Charakteristika školy 1.1. Základní škola a mateřská škola Zavlekov,příspěvková organizace,zavlekov 45

Více

Český med 2015 - pokyny + přihláška

Český med 2015 - pokyny + přihláška Český med 2015 - pokyny + přihláška Chcete získat medaili v soutěži "Český med 2015"? Soutěž bude probíhat i v letošním roce, pravidla se oproti minulým letům nijak zásadně nemění. Medy posílejte do soutěže

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tematická Polévky Společná pro celou sadu oblast DUM č.

Více

Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol

Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol Středisko volného času Domeček Valašské Meziříčí, ZŠ Masarykova Val. Meziříčí a ZŠ Šafaříkova Val. Meziříčí pořádají Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol Pořadatel: Termín: ZŠ Masarykova

Více

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY Ve školní družině se v prosinci také nezahálelo. Na děti čekalo tradiční ježdění na lopatách na stráni za zahrádkářskou kolonií. Podmínkou bylo vhodné oblečení a dobrá nálada,

Více

Stále ještě váháte s přihlášením? Když už jsme řádně přihlášeni? Jak bude turnaj koncipován?

Stále ještě váháte s přihlášením? Když už jsme řádně přihlášeni? Jak bude turnaj koncipován? 4. roverský kmen Griffins ~ 1. středisko Ještěd ~ griffins.skautlib.cz Ahoj všichni roveři a rangers, přihlášené týmy, ale i vy, co stále ještě váháte... V tomto textu se dozvíte všechny důležité informace,

Více

Druhy pečiva. Ing. Slávka Formánková

Druhy pečiva. Ing. Slávka Formánková Druhy pečiva Ing. Slávka Formánková Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost.. Druhy pečiva

Více

RECEPTOVÝ KALKULAČNÍ LIST

RECEPTOVÝ KALKULAČNÍ LIST Kuřecí stehenní řízek s majoránkou a máslem, zadělávaná kapusta a bramborový toč se slaninou z udírny Cena 1 porce: 26,00 Kč Hmotnost 1 porce (hrubá hmotnost za všechny suroviny) 654 g 211030 Kuřecí stehenní

Více

Kniha receptur. Příloha č. 1 Smlouvy o zajištění stravovacích služeb OBSAH. Úvod. Seznam zkratek a definice pojmů

Kniha receptur. Příloha č. 1 Smlouvy o zajištění stravovacích služeb OBSAH. Úvod. Seznam zkratek a definice pojmů Kniha receptur OBSAH Úvod Seznam zkratek a definice pojmů Seznam použitých zkratek Přílohy k jídlům Vývary Polévky Hlavní jídla 1. cenová hladina 1. jídlo výběr (minutka) 2. cenová hladina 2. a 3. jídlo

Více

Výroba Hofmanových bočních louček pomocí hoblovky. Napsal uživatel Milan Čáp Čtvrtek, 30 Duben 2009 17:47

Výroba Hofmanových bočních louček pomocí hoblovky. Napsal uživatel Milan Čáp Čtvrtek, 30 Duben 2009 17:47 Zveřejňujeme příspěvek, který byl před časem publikován ve Včelařských novinách. Tento elektronický včelařský web je již delší dobu mimo provoz, proto návod na výrobu bočních louček Hoffmanova typu dnes

Více

Moje módní vizitka. Vyplň prázdné kolonky ve své módní vizitce a přemýšlej, na jaká báječná místa by ses díky ní chtěla dostat. Ráda bych navštívila:

Moje módní vizitka. Vyplň prázdné kolonky ve své módní vizitce a přemýšlej, na jaká báječná místa by ses díky ní chtěla dostat. Ráda bych navštívila: Moje módní vizitka Vyplň prázdné kolonky ve své módní vizitce a přemýšlej, na jaká báječná místa by ses díky ní chtěla dostat. Ráda bych navštívila: Jméno: Věk: Datum narození: Barva vlasů: Barva očí:

Více

Předmluva. Trouba má prázdniny!

Předmluva. Trouba má prázdniny! Trouba má prázdniny! Máte chuť na řezy, dortík nebo lahodný dort, ale nechce se vám zapínat troubu? Žádný strach. Na recepty z této knihy budete potřebovat jen jeden přístroj: funkční ledničku. Ideální

Více

Projekt Plody podzimu. 1. třída Zajíčci. šk. rok 2010/2011

Projekt Plody podzimu. 1. třída Zajíčci. šk. rok 2010/2011 Projekt Plody podzimu 1. třída Zajíčci šk. rok 2010/2011 Projekt: Plody podzimu Školní vzdělávací program: Rok v přírodě Integrovaný blok: My a všechno živé kolem nás Část integrovaného bloku: Plody podzimu

Více

1. turnus 4. 10. 7. 2016 Hlavní vedoucí tábora: Jiří Houdek Družinoví vedoucí: Michaela Havelková, Lukáš Pacholík, Petra Pokorná, Marie Benešová

1. turnus 4. 10. 7. 2016 Hlavní vedoucí tábora: Jiří Houdek Družinoví vedoucí: Michaela Havelková, Lukáš Pacholík, Petra Pokorná, Marie Benešová Ve Vlašimi 13. června 2016. Vážení rodiče, posíláme Vám podrobné a důležité informace ohledně příměstského tábora, který se uskuteční v termínech 4. 10. 7. 2016 (1. turnus) a 11. 17. 7. 2016 (2. turnus)

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy (typ B) Téma oborové Vzdělávací obor Ročník Časový rozsah Definice matematických pojmů Matematika a její aplikace

Více

Pokud máte doma dítě s atopickým ekzémem, jistě pro vás není novinkou, že tímto onemocněním trpí každé páté dítě v Evropě.

Pokud máte doma dítě s atopickým ekzémem, jistě pro vás není novinkou, že tímto onemocněním trpí každé páté dítě v Evropě. Máme tu jaro a s ním, bohužel, zhoršení stavu většiny atopiků. Příroda se probouzí, tráva se zelená, první květiny a stromy kvetou a vzduch se alergeny jen hemží Co dělat s tím, aby to naši nejmenší přežili

Více

Bulharská pomazánka Čertova pomazánka Česneková pomazánka 1 Česneková pomazánka 2 Česneková pikantní pomazánka

Bulharská pomazánka Čertova pomazánka Česneková pomazánka 1 Česneková pomazánka 2 Česneková pikantní pomazánka Bulharská pomazánka 300 g dietního salámu, malý rajský protlak, malá tatarská omáčka, kyselá okurka, cibule Salám meleme na masovém strojku nebo strouháme na struhadle. Přidáme strouhanou okurku, rajský

Více

NUR - Interaktivní panel, D1

NUR - Interaktivní panel, D1 NUR - Interaktivní panel, D1 Petr Fišer, Roman Kubů, Jiří Slivárich {fiserp10, kuburoma, slivajir}@fel.cvut.cz Obsah Úvod... 3 Interaktivní panel... 3 Předpokládané využití...3 Cílové skupiny... 3 Upoutání

Více

KUŘÁTKA Z LISTOVÉHO TĚSTA S MARCIPÁNOVÝMI OZDOBAMI 1 balíček listového těsta, 1 2 vejce na potření, mouka na vál, barevný marcipán

KUŘÁTKA Z LISTOVÉHO TĚSTA S MARCIPÁNOVÝMI OZDOBAMI 1 balíček listového těsta, 1 2 vejce na potření, mouka na vál, barevný marcipán VELIKONOCE Velikonoce jinak svátky jara jsou po dlouhé zimě toužebně očekávanými svátky. Když zde vynecháme jejich významný náboženský charakter a jejich klasické zvyklosti, jsou pro nás zejména významnou

Více

Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou - vláčný a osvěžující

Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou - vláčný a osvěžující Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou - vláčný a osvěžující POTŘEBNÉ PŘÍSADY Základem mi byl tvarohový dort od Marie Anne H. (Lakme) ID 24336, jen jsem ubrala moučkový cukr. A k tomu jsem

Více

Předkrm. Frittata s jarními cibulkami a koprem

Předkrm. Frittata s jarními cibulkami a koprem Předkrm Frittata s jarními cibulkami a koprem Receptura na 1 fritátu Gril: Performer Deluxe GBS, Spirit, Genesis Příslušenství: Pánev GBS Metoda grilování: nepřímá, středně silný žár (175-230 C) Doba přípravy:

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011. Jak se oblékáme Zuzana Musilová Cíl: vytvářet emočně podporující prostředí, vnímat rytmus a tempo, seznamovat se s novými pojmy, rozšiřovat slovní zásobu,zapojovat sluchovou kontrolu, uvědomovat si změny

Více

Jogurtový ovocný koláč

Jogurtový ovocný koláč Jogurtový ovocný koláč Těsto: Suroviny odměřujeme kelímkem od jogurtu. 1 kelímek kukuřičné polohrubé mouky a 1/2 kelímku pšeničné polohrubé mouky, 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva, 1 kelímek bílého

Více

Technický list výrobku specifikace

Technický list výrobku specifikace PLETENEC JABLEČNÝ 304 EAN jemné pečivo výrobek z listového těsta, motán do pletence, plněný jablečnými kostkami Pšeničná mouka, jablečné kostky (E2O2, E211), voda, tažné pláty (E471), vaječná melanž, ocet

Více

Domácí pekárna ETA DUPLICA VITAL 2147 90010

Domácí pekárna ETA DUPLICA VITAL 2147 90010 Domácí pekárna ETA DUPLICA VITAL 2147 90010 Displej: ano Max. kapacita (g): 1400 Počet programů: 13 Počet hnětacích háků (v nádobě): 2 Bezlepkové pečení: ANO Nastavení zabarvení kůrky: střední; světlá;

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 Obsah: Slovo ředitele školy. Jarní prázdniny, plavecký výcvik. Školní projekt- jíme zdravě, divadelní představení,

Více

Organismy. Látky. Bakterie drobné, okem neviditelné, některé jsou původci nemocí, většina z nich je však velmi užitečná a v přírodě potřebná

Organismy. Látky. Bakterie drobné, okem neviditelné, některé jsou původci nemocí, většina z nich je však velmi užitečná a v přírodě potřebná Organismy Všechny živé tvory dohromady nazýváme živé organismy (zkráceně "organismy") Živé organismy můžeme roztřídit na čtyři hlavní skupiny: Bakterie drobné, okem neviditelné, některé jsou původci nemocí,

Více

Hodně svátků Gábiny Kratochvílové

Hodně svátků Gábiny Kratochvílové JAK SLAVÍ VÁNOCE IVANA GOTTOVÁ, GABRIELA KRATOCHVÍLOVÁ A PETR VÁGNER? Tváře známé z televizní obrazovky FTV Prima se sešly při bohulibé činnosti nafotily kalendář, z jehož prodeje se podpoří SOS dětské

Více

Vítáme všechny děti ve školce a přejeme radostný a bezproblémový školní rok 2014/2015

Vítáme všechny děti ve školce a přejeme radostný a bezproblémový školní rok 2014/2015 Vítáme všechny děti ve školce a přejeme radostný a bezproblémový školní rok 2014/2015 V letošním roce se budete setkávat s těmito zaměstnanci : učitelky : logopedie : kuchyně : úklid : stravování : Monika

Více

Co nás čeká v měsíci ÚNORU?

Co nás čeká v měsíci ÚNORU? Co nás čeká v měsíci ÚNORU? 2.2. zápis do 1. ročníku téma LES 2.2. projekt na téma LES 9.2. karneval ve škole 15.-19.2. jarní prázdniny 22.2. poslední lekce plavání 23.2. divadlo ve Vamberku pro 1. a 2.

Více

Obsah. Charakteristika Rozdělení náplní Trvanlivé náplně Testy

Obsah. Charakteristika Rozdělení náplní Trvanlivé náplně Testy Obsah Charakteristika Rozdělení náplní Trvanlivé náplně Testy Charakteristika Náplně jsou velmi široký sortiment cukrářských polotovarů sloužících k plnění i zdobení cukrářských výrobků. Mají různou barvu,

Více

Správné řešení z minulého čísla: Výherci z posledního čísla předchozího ročníku: Milé děti,

Správné řešení z minulého čísla: Výherci z posledního čísla předchozího ročníku: Milé děti, 1. číslo 2013/2014 Milé děti, velmi jsem se na Vás těšil a konečně se spolu setkáváme. Opět na vás v tomto školním roce čeká časopis, který připravují žáci naší školy. Jsem přesvědčený, že se vám bude

Více

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ď Co ta očka vidí? Zima

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ď Co ta očka vidí? Zima Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ď Co ta očka vidí? Zima Jana Dřímalová, DiS. Cíl: rozvoj sluchového vnímání a fonematického sluchu, správné motorky mluvidel, slovní zásoby a samostatného vyjadřování

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 142 053/99-011083 Signatura: bn2cs104 Oblastní pracoviště č. 14 - Ostrava Okresní pracoviště Frýdek-Místek INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola Kozlovice 186,

Více