DODÁVKY VÝROBKŮ PRO ŽELEZNIČNÍ A TRAMVAJOVÉ TRATĚ JSOU NAŠIM NOSNÝM PROGRAMEM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DODÁVKY VÝROBKŮ PRO ŽELEZNIČNÍ A TRAMVAJOVÉ TRATĚ JSOU NAŠIM NOSNÝM PROGRAMEM"

Transkript

1 PROFIL SPOLEČNOSTI

2 DODÁVKY VÝROBKŮ PRO ŽELEZNIČNÍ A TRAMVAJOVÉ TRATĚ JSOU NAŠIM NOSNÝM PROGRAMEM

3 PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI ŽPSV a.s. se sídlem v Uherském Ostrohu je firma s více jak šedesátiletou tradicí na trhu stavebních výrobků, materiálů i služeb s působností v České republice a prostřednictvím svých dceřiných společností též na Slovensku a v Bulharsku. Je tradičním úspěšným dodavatelem betonových prefabrikátů pro stavebnictví s prioritním zaměřením na dopravní (železniční i silniční) stavby, významná část produkce je ale směřována též do pozemních staveb, inženýrských staveb, bytových staveb, ekologických staveb a rovněž do celého stavebnictví. Postupem let se značně rozšířil nabízený sortiment výrobků i služeb. Původní podnik byl založen v roce 1952 v Praze pod jménem Podnik pro lomy a štěrkovny, čemuž také odpovídalo jeho primární poslání. Cestu k budování jednoho z největších výrobců betonové prefabrikace v České republice nastoupil prakticky v roce 1955, kdy byly vyrobeny první železobetonové železniční pražce, které tvoří po celou historii firmy základní nosnou páteř její činnosti. Obnova a modernizace tratí tehdejšího Československa vytvářela příznivé prostředí pro uplatnění výrobků firmy a toto umožnilo následnou významnou expanzi. Nejdůležitějšími roky novodobé historie byly roky 1992, kdy došlo ke vzniku privátní akciové společnosti a rok 2003, kdy došlo ke vstupu nového zahraničního strategického partnera španělské skupiny Obrascón Huarte Lain S.A. Zatímco rok 1992 znamenal pro společnost vznik nových poměrů z pohledu přístupu konkrétních privátních vlastníků, rok 2003 znamenal další významný posun zapojení do významné skupiny s celosvětovým působením, s velmi širokým záběrem činností, značnou kapitálovou silou a obecně s obrovskými zdroji využitelnými v rámci synergických efektů uvnitř skupiny a společného postupu při získávání nových trhů. V současné době je struktura společnosti tvořena 5 výrobními závody a 1 provozem v České republice, 1 výrobním závodem na Slovensku a 2 výrobními závody v Bulharsku. ŽPSV a.s., Třebízského 207, Uherský Ostroh, Register Number (DIČ): CZ , Phone: , fax: , info@zpsv.cz, The joint stock company is registered in the Commercial Register at the Regional Court in Brno, file number B.744, date of registration The ID of data box: a3gg7kk.

4 JIŽ NĚKOLIK DESETILETÍ JSME TRADIČNÍM DODAVATELEM BETONOVÝCH VÝROBKŮ PRO STAVEBNICTVÍ V ČR A SR FIREMNÍ PROFIL

5 VÝROBNÍ ZÁVODY Závod Doloplazy Závod Uherský Ostroh Závod Nové Hrady Závod Čerčany Závod Litice nad Orlicí Provoz Běstovice ZAHRANIČNÍ ÚČAST ŽPSV Čaňa a.s. ŽPSV Varna Ltd.

6 DODÁVKY VÝHYBKOVÝCH PRAŽCŮ DO ČESKÉ REPUBLIKY A ZAHRANIČÍ

7 ZÁVOD DOLOPLAZY Nosným programem závodu je výroba příčných železničních pražců B91S z předpjatého betonu s aplikací upevnění Vossloh či Pandrol a výroba předpjatých výhybkových pražců pro výhybky výrobců DT Prostějov, VAE, Vossloh Cogifer. Další program tohoto závodu tvoří celá řada prefabrikátů pro budování železničních staveb různé systémy nástupišť, odvodňovací žlaby, kabelové žlaby, poklopy, prefabrikáty pro železniční značkování. Část produkce je vyráběna vibrolisováním na lince Schlosser jedná se o různé druhy zámkové dlažby, obrubníky, příkopové tvárnice a další. Významnou část výroby v posledních letech tvoří prefabrikáty pro budování lodžií, které jsou vyráběny včetně betonových zábradlí v celé řadě modifikací, rovněž se rozšířil sortiment o výrobu protihlukových stěn. ZÁVOD UHERSKÝ OSTROH Uherský Ostroh je druhým závodem s výrobní technologií pro výrobu železničních pražců. Kromě základního typu B91S, který je určen pro výstavbu koridorů, se v tomto závodě vyrábí i typ B03 pro mimokoridorové tratě, v dalších úpravách též pro městské tramvajové tratě. V roce 2015 zde byla vybudována nová linka na výrobu železničních pražců B 91T a BC 12, určených pro vysokorychlostní tratě. Železniční program je v tomto závodě doplněn také výrobou dvoublokových pražců pro pevnou jízdní dráhu Rheda 2000 a panelů pro pevnou jízdní dráhu PORR. Dále se zde vyrábí odvodňovací žlaby, prvky pro opěrné a zárubní zdi, silniční panely, zádlažbové panely, betonová svodidla a další prefabrikáty dle poptávek na trhu. Také tento závod vyrábí lodžiové prefabrikáty a ve značné míře i protihlukové stěny.

8 DODÁVKY PEVNÉ JÍZDNÍ DRÁHY

9 ZÁVOD NOVÉ HRADY V tomto závodě byla obnovena výroba železničních pražců. Dále se závod soustřeďuje na výrobu sortimentu jako jsou kanalizační šachty, trubní propustky, příkopové žlaby a tvárnice, zdící tvárnice, ztracené bednění, železniční nástupiště, lodžiové prefabrikáty a prefabrikáty pro pozemní stavitelství s výrobou na český a rakouský trh. Rovněž je schopen vyrábět a dodávat protihlukové stěny. ZÁVOD ČERČANY Po roce 2001 došlo ve společnosti ŽPSV k postupnému rozšíření sortimentu významně směrem k zakázkové výrobě výrobě nosných skeletů a obvodových plášťů průmyslových hal, komerčních objektů, bytových domů, zábavných center. Právě závod Čerčany je v rámci ŽPSV jedním z těch, který je na tuto výrobu zařízen a specializován. Pro tuto výrobu je poměrně moderně vybaven. Vyrábí prvky pro výše uvedené montované skelety (sloupy, vazníky, vaznice, průvlaky, trámy, obvodové panely, sendvičové konstrukce, filigránové stropy a prakticky vše, co je pro takovýto druh konstrukcí třeba). Závod zajišťuje i výrobu prostorové prefabrikace (buňky pro trafostanice), výrobu mostních silničních a železničních vah a protihlukových stěn. Mimo tento sortiment si závod zachoval i výrobu prvků pro výstavbu železničních tratí jako jsou nástupiště, přejezdy Brens, apod. ZÁVOD LITICE NAD ORLICÍ Tento závod nebyl součástí původní struktury ŽPSV a byl dokoupen teprve v roce Hlavní částí tohoto závodu je ale vlastní prefa. Tento závod má dlouhou tradici výroby předpínaného betonu, jehož byl docela průkopníkem v rámci celé České republiky. Pokud se týká výrobního programu, je tento opět orientován na zakázkovou výrobu (hlavně skeletové konstrukce), výrazný doplněk ovšem tvoří právě předpínané konstrukce (předem i dodatečně), které nacházejí aplikaci u mostních konstrukcí a velkorozponových vazníků. Jelikož společnost ŽPSV nejen vyrábí, ale i montuje výše uvedené konstrukce (skelety, mosty, protihlukové stěny), má za tímto účelem zřízenu i skupinu montáží, která je organizačně začleněna právě do tohoto závodu. Dále závod vyrábí kompletní sortiment rámových propustků, prvky železničních nástupišť a taktéž protihlukové stěny.

10 FIREMNÍ PROFIL DODÁVKY PREFABRIKOVANÝCH KONSTRUKCÍ PRO POZEMNÍ STAVITELSTVÍ VČ. MONTÁŽE

11 PROVOZ BĚSTOVICE Provoz Běstovice je organizačně podřízen vzhledem ke své velikosti a charakteru výroby závodu Litice. Tradice tohoto provozu spočívá ve výrobě vibrolisovaného zboží pro železniční a silniční stavby (příkopové tvárnice, prvky nástupišť) a výrobě drobných prefabrikátů pro železniční značkování, dnes často s využitím technologie SCC. Celkový program je ovšem podstatně bohatší a zahrnuje v sobě celou řadu dalších prefabrikátů (prefabrikáty pro drátovody, odvodňovací žlaby, panely, svahovky, krabicové díly, atd.). Vzhledem ke svému umístění a úrovni okolní konkurence má v tomto provoze význam i prodej transportbetonu. ŘEDITELSTVÍ Výrobní činnost výše uvedených závodů je koordinována, organizována, řízena a kontrolována z úrovně ředitelství akciové společnosti, které sídlí v Uherském Ostrohu. Ředitelství akciové společnosti dále vykonává servis odbornými útvary (technická kancelář, projekce, ekonomický úsek, bezpečnost a ochrana zdraví, ekologie, energetika, IT, právní služby, akreditovaná zkušební laboratoř atd.), je tvůrcem základní strategie, jedná se státní správou, kontrolními orgány a odpovídá za celkový chod společnosti v zákonném rámci. Z pozice ředitelství je zajišťována také účast v odborných sdruženích a asociacích, v kooperovaném i vlastním vývoji a výzkumu, v grantech, spolupráce s vysokými školami, výzkumnými ústavy, projekčními organizacemi, SŽDC a mnoha dalšími odbornými organizacemi. ŽPSV a.s. je silnou společností a jednou z vedoucích ve svém oboru v České republice. Společnost trvale hledá další uplatnění na ostatních evropských a světových trzích. Společnost se proto zaměřuje na dodávky prefabrikátů do sousedních států jako je např. Rakousko, Slovenská republika, Slovinsko, Bulharsko, Srbsko, Norsko a Turecko.

12 FIREMNÍ PROFIL PODÍLÍME SE NA SNIŽOVÁNÍ HLUKOVÉ ZÁTĚŽE VÝVOJEM VLASTNÍCH VÝROBKŮ

13 ZAHRANIČNÍ ÚČAST Společnost ŽPSV a.s. je majoritním akcionářem ve dvou zahraničních dceřiných společnostech. ŽPSV ČAŇA A.S. Tato společnost vyrábí a dodává podobný výrobní program jako mateřská ŽPSV, ovšem na území Slovenska. Sortimentním specifikem je pouze výroba železničních pražců pro širokorozchodnou železnici. Závod se nachází cca 20 km od Košic. ŽPSV VARNA LTD. Závod byl vybudován v letech Jeho hlavním výrobním programem je výroba předpjatých výhybkových pražců a prvků pro železnici jako např. nástupiště, žlaby a přejezdy. V mezidobí byly zařazeny i další výrobky (ze sortimentu ŽPSV a.s.) a v současné době se snažíme přesvědčovat projektanty, zhotovitele i investory o vhodnosti jejich aplikace na bulharských stavbách. Jsme přesvědčeni, že tato společnost má před sebou vzhledem k celkové zanedbanosti místní infrastruktury perspektivní budoucnost. V Bulharsku má naše společnost dva výrobní závody a to ve Varně a Parvomai.

14 INTEGROVANÝ SYSTÉM MANAGEMENTU ŽPSV a.s. má zavedený a certifikovaný Integrovaný systém managementu ve shodě s požadavky ČSN EN ISO 9001:2009, ČSN EN ISO 14001:2005 a ČSN OHSAS 18001:2008. Certifikačním orgánem je Stavcert Praha. VÝROBKOVÁ CERTIFIKACE Výrobková certifikace se řídí platnou legislativou země, kam jsou výrobky dodávány. Při posuzování shody výrobků se využívají požadavky národních a evropských norem a postupuje se v souladu s evropskými směrnicemi pro oblasti stavebnictví a železničních konstrukcí (interoperabilita). Spolupracujícím orgánem je zejména TZÚS Praha, Autorizovaná osoba č. 204 a Oznámený subjekt č SCHVALOVÁNÍ VÝROBKŮ Dodávky výrobků pro správce páteřní silniční a železniční infrastruktury (ŘSD, SŽDC) probíhají na základě jejich schválení a plnění příslušných předpisů. V rámci tohoto procesu absolvuje společnost pravidelné dohledy ze strany kontrolních institucí, jak je například dohled nad závodovými laboratořemi ze strany ASPK Brno, inspekce výroben ze strany TZÚS Praha, případně dohled a kontrola ze strany Technické ústředny dopravní cesty, účelové kontrolní organizace SŽDC. ZKUŠEBNICTVÍ Společnost provozuje a ke své činnosti využívá služeb vlastní Akreditované zkušební laboratoře č. 1041, akreditované dle normy ČSN EN ISO/IEC V zájmu objektivního a nestranného posuzování kvality, má tato zkušební laboratoř akreditovánu řadu zkoušek vstupních materiálů, čerstvého a ztvrdlého betonu, betonářských ocelí a zkoušek pražců. FIREMNÍ PROFIL

15 KONTAKTY ŘEDITELSTVÍ SPOLEČNOSTI telefon: fax: Třebízského 207 ústředna Uherský Ostroh obchodní oddělení http: info linka: reklamace: (příp. OBCHODNÍ ZASTOUPENÍ PRAHA budova Sudop Praha a.s. ústředna Olšanská 1a Praha 3 VÝROBNÍ ZÁVODY telefon: fax: závod ústředna , DOLOPLAZY U NEZAMYSLIC info@do.zpsv.cz Doloplazy závod UHERSKÝ OSTROH ústředna Uherský Ostroh info@uo.zpsv.cz závod NOVÉ HRADY ústředna Nové Hrady info@nh.zpsv.cz závod ČERČANY ústředna Čerčany info@ce.zpsv.cz závod LITICE ústředna Záchlumí info@li.zpsv.cz provoz BĚSTOVICE expedice , Běstovice vedoucí info@be.zpsv.cz

16 NORSKO POLSKO Litice Běstovice Čerčany Nové Hrady Doloplazy Uh. Ostroh Čaňa SLOVENSKO RAKOUSKO SLOVINSKO SRBSKO Varna BULHARSKO Parvomai TURECKO

PŘEDEPJATÉ BETONOVÉ PRAŽCE REKTIFIKAČNÍ PODPORA

PŘEDEPJATÉ BETONOVÉ PRAŽCE REKTIFIKAČNÍ PODPORA PŘEDEPJATÉ BETONOVÉ PRAŽCE REKTIFIKAČNÍ PODPORA PRAŽEC B 03 UHERSKÝ OSTROH Pražec B 03 APP 80-19 Výroba a dodávka betonových předepjatých pražců typu B 03 s pružným bezpodkladnicovým upevněním kolejnic

Více

Standardizace elektronického odbavení cestujících ve veřejné dopravě, legislativní podpora

Standardizace elektronického odbavení cestujících ve veřejné dopravě, legislativní podpora Standardizace elektronického odbavení cestujících ve veřejné dopravě, legislativní podpora Ing. Jiří Matějec Koordinátor pracovní skupiny Platby v dopravě SDT (ITS&S Czech Republic) www.sdt.cz RNDr. Jan

Více

NÁSTUPIŠTĚ 2013/2014 výběr produkce CZ/SK

NÁSTUPIŠTĚ 2013/2014 výběr produkce CZ/SK NÁSTUPIŠTĚ 2013/2014 výběr produkce CZ/SK Betonový nástupištní přístřešek PRVKY PRO NÁSTUPIŠTĚ mimoúrovňová nástupiště jednostranná - výška hrany 0,55 m mimoúrovňová nástupiště ostrovní - výška hrany 0,55

Více

Operační program Doprava

Operační program Doprava Veletrh URBIS INVEST 2009 Brno - Výstaviště Operační program Doprava Mgr. Radek Lintymer 23.04. 2009 Evropská unie Investice do vaší budoucnosti WWW.OPD.CZ Fond soudržnosti Evropský fond pro regionální

Více

Drážní úřad Rail Authority

Drážní úřad Rail Authority Povolování staveb v souvislosti s evropskou legislativou 2. část Praha - 13.3.2012 RNDr. Jan Karnolt ČVTSS, Praha 13.3.2012 1 Dokumenty upravující problematiku 1. Evropské: Směrnice Evropského parlamentu

Více

MK 1c. Martinice od domu č. p. 40 za dům č. p. 119. Protokol o zaměření místní komunikace. staničení MK (v km) číslo staničení

MK 1c. Martinice od domu č. p. 40 za dům č. p. 119. Protokol o zaměření místní komunikace. staničení MK (v km) číslo staničení MK 1c Martinice od domu č. p. 40 za dům č. p. 119 popis umístění poznámka 1 0,000 začátek úpravy napojení na silnici III/2951 9 penet.makadam 2 2 0,002 propustek betonový, průměr 0,5m bez čel 3 0,006 změna

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 2665 ze dne 3.11.2015 k vypracování koncepční studie horní úrovně Dvořákova nábřeží I. souhlasí

Více

Plastové rozvaděče pro FVE a nejen pro ně...

Plastové rozvaděče pro FVE a nejen pro ně... Plastové rozvaděče pro FVE a nejen pro ně... Společnost ELPLAST-KPZ Rokycany, spol. s r. o. je tradiční český výrobce plastových rozvaděčů. Významnými odběrateli skříní jsou energetické distribuční společnosti,

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

Ekonomika 1. 01. Základní ekonomické pojmy

Ekonomika 1. 01. Základní ekonomické pojmy S třední škola stavební Jihlava Ekonomika 1 01. Základní ekonomické pojmy Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace

Více

Vládní program na podporu exportu České republiky

Vládní program na podporu exportu České republiky Vládní program na podporu exportu České republiky Ministerstvo průmyslu a obchodu EGAP hájí obchodní zájmy České republiky v EU, WTO, OECD podílí se na odstraňování obchodních bariér podporuje českou oficiální

Více

Stavební firma Vymětal s.r.o.

Stavební firma Vymětal s.r.o. Stavební firma Vymětal s.r.o. Firma pod současným obchodním názvem začala působit v roce 1997. Z původně menší firmy s 20 zaměstnanci zaměřené na výstavbu RD a rekonstrukce částí budov se během několika

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Úvěrový rámec na předfinancování a spolufinancování projektů zadávaná v otevřeném řízení podle

Více

Výsledky projektu Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje využitelné pro města a obce

Výsledky projektu Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje využitelné pro města a obce Výsledky projektu Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje využitelné pro města a obce Porada informatiků obcí s rozšířenou působností Plzeň 9. 1. 2014 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky

Více

STAVEBNÍ STROJE - POSUZOVÁNÍ SHODY

STAVEBNÍ STROJE - POSUZOVÁNÍ SHODY STÁTNÍ ZKUŠEBNA ZEMĚDĚLSKÝCH, POTRAVINÁŘSKÝCH A LESNICKÝCH STROJŮ, akciová společnost Hlavním posláním Státní zkušebny zemědělských, potravinářských a lesnických strojů, a.s. (SZZPLS, a.s.) je poskytovat

Více

zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ )

zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Název veřejné zakázky Okrouhlá,

Více

Ekonomika podnikání v obchodě a službách

Ekonomika podnikání v obchodě a službách Studijní obor Ekonomika podnikání v obchodě a službách Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor je odborně garantován Katedrou managementu a podnikání a Katedrou

Více

Seznam vhodných českých žadatelů podle investičních priorit pro program INTERREG V-A Rakousko Česká republika

Seznam vhodných českých žadatelů podle investičních priorit pro program INTERREG V-A Rakousko Česká republika Seznam vhodných českých žadatelů podle investičních priorit pro program INTERREG V-A Rakousko Česká republika PRIORITNÍ OSA 1 POSÍLENÍ VÝZKUMU, TECHNOLOGICKÉHO ROZVOJE A INOVACÍ INVESTIČNÍ PRIORITA 1A

Více

Operační program Životní prostředí 2007 2013

Operační program Životní prostředí 2007 2013 PODPORY A DOTACE Z OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Operační program Životní prostředí 2007 2013 Prioritní osa 5 Omezování průmyslového znečišťování a snižování environmentálních rizik Ing. Miroslava

Více

Sada 2 Stavební provoz

Sada 2 Stavební provoz S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Stavební provoz Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace a zkvalitnění výuky

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice ZÁKLADNÍ NORMOVÁ A PŘEDPISOVÁ USTANOVENÍ V OBORU DOPRAVNÍCH STAVEB (POZEMNÍ KOMUNIKACE) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

Více

Financování dopravní infrastruktury v České republice. Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI

Financování dopravní infrastruktury v České republice. Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI Financování dopravní infrastruktury v České republice Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI Čerpání rozpočtu SFDI v roce 2015 Schválený rozpočet 94,4 mld. Kč Celkové čerpání 91,5 mld. Kč / cca 97 % (Ve srovnání

Více

SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK

SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK Systém finanční podpory je jedním z hlavních nástrojů města, kterým podporuje rozvoj sportu a tělovýchovy na svém území. Hlavním zdrojem je rozpočet města, který

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA Koncepce IAP skupiny silniční nákladní doprava Ing.Jiří Novotný CDV v.v.i. Při vlastním zpracování návrhu IAP jsme vycházeli z: analýzy výzkumných aktivit (národních

Více

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ *) Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ [ 15 odst. 2 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích prací obnovy

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ZADAVATEL: Armádní Servisní, příspěvková organizace Sídlem: Podbabská 1589/1, 160 00 Praha 6 - Dejvice Jednající: Ing. MBA Dagmar Kynclová, ředitelka IČ: 604 60 580 Veřejná zakázka: Zateplení obvodového

Více

ení nehodovosti Centrum dopravního výzkumu

ení nehodovosti Centrum dopravního výzkumu Bezpečná silniční infrastruktura: klíč ke snížen ení nehodovosti Mikulík Josef,, Eksler Vojtech Centrum dopravního výzkumu Proč infastruktura? 60% smrtelných nehod v EU25 v extravilánu Infrastruktura má

Více

BÍLSKO. Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. : Olomoucký. : Městský úřad Litovel, odbor výstavby

BÍLSKO. Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. : Olomoucký. : Městský úřad Litovel, odbor výstavby ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BÍLSKO Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST OBEC : Bílsko OKRES : Olomouc KRAJ : Olomoucký POŘIZOVATEL OBJEDNATEL : Městský úřad Litovel, odbor výstavby Obec Bílsko PROJEKTANT :

Více

DOPRAVNÍ ZÓNA STUDÉNKA

DOPRAVNÍ ZÓNA STUDÉNKA DOPRAVNÍ ZÓNA STUDÉNKA 18. prosinec 2007 Dopravní zóna Studénka Strana 1 Cenová nabídka na prodej: Prodej DZ Studénka nabízíme formou: 1) přímého prodeje pozemků 2) prodeje účelové společnosti SPV 3) prodej

Více

Sada 3 Inženýrské stavby

Sada 3 Inženýrské stavby S třední škola stavební Jihlava Sada 3 Inženýrské stavby 09. Charakteristika a konstrukce železniční trati Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.15 Konstrukční materiály Kapitola 1 Vlastnosti

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/6 ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Název: Aktualizace znění přílohy č. 1 a přílohy č. 2 obecně závazné vyhlášky

Více

ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK

ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK Jsou stanoveny a zakotveny v platných legislativních normách: Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Praktický příklad pořízení elektromobilu pro veřejnou správu aneb s podporou rozvoje elektromobility a realizací dalších aktivit ke SMART regionu

Praktický příklad pořízení elektromobilu pro veřejnou správu aneb s podporou rozvoje elektromobility a realizací dalších aktivit ke SMART regionu Praktický příklad pořízení elektromobilu pro veřejnou správu aneb s podporou rozvoje elektromobility a realizací dalších aktivit ke SMART regionu Ing. Tomáš Kotyza ředitel krajského úřadu dne: 26. 6. 2013

Více

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č.

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č. Krajský úřad Středočeského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Středočeského kraje Zborovská 11 150 21 Praha 5 OBECNÍ ÚŘAD obce Velké Přílepy Pražská 162 252 64 Velké Přílepy Vyjádření k oznámení

Více

První hanácká BOW. Návod k obsluze. Hydraulická zakružovačka. profilů a trubek PRM 80 FH PRM 100 FH PRM FH PRM 80 FH

První hanácká BOW. Návod k obsluze. Hydraulická zakružovačka. profilů a trubek PRM 80 FH PRM 100 FH PRM FH PRM 80 FH Návod k obsluze Hydraulická zakružovačka profilů a trubek PRM 80 FH PRM 100 FH PRM 80 FH PRM FH Obsah 1 Úvod... 5 1.1 Autorská práva...5 1.2 Zákaznický servis...5 1.3 Omezení odpovědnosti...5 2 Bezpečnost...

Více

neviditelné a o to více nebezpečné radioaktivní částice. Hrozbu představují i freony, které poškozují ozónovou vrstvu.

neviditelné a o to více nebezpečné radioaktivní částice. Hrozbu představují i freony, které poškozují ozónovou vrstvu. OCHRANA OVZDUŠÍ Ovzduší je pro člověka jednou z nejdůležitějších složek, které tvoří životního prostředí a bez které se nemůže obejít. Vdechovaný vzduch a vše, co obsahuje, se dostává do lidského těla

Více

MPA. Master of Public Administration. MPA@vsci.cz. www.cevroinstitut.cz

MPA. Master of Public Administration. MPA@vsci.cz. www.cevroinstitut.cz MPA Master of Public Administration MPA@vsci.cz Vysoká škola CEVRO Institut Je moderní vysoká škola akreditovaná MŠMT ČR a MV ČR Akreditované obory: Právní specializace Veřejná správa Politologie Politologie

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Základní škola Sokolov, Boženy Němcové 1784

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Základní škola Sokolov, Boženy Němcové 1784 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Základní škola Sokolov, Boženy Němcové 1784 Název a číslo projektu: Moderní škola, CZ.1.07/1.4.00/21.3331 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím

Více

Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě

Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě Proč studovat v Opavě? individuální přístup vyučujících: u nás není student jen číslem snadná dostupnost všech univerzitních

Více

c) Ministerstvo dopravy a poskytuje tyto tabulky provozovateli silničního vozidla

c) Ministerstvo dopravy a poskytuje tyto tabulky provozovateli silničního vozidla Kontrolní otázky podle zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA Název: Sdružení Českolipsko Právní forma: zájmové sdružení Adresa: náměstí T. G. M. 165, 470 01 Česká Lípa IČO: 75059843 Účelem sdružení je zajištění efektivní

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

Výhybky a výhybkové konstrukce

Výhybky a výhybkové konstrukce Konstrukce jednoduché výhybky, výhybkové pražce, drobné kolejivo a upevňovadla. Výměnové závěry Otto Plášek Tato prezentace byla vytvořen pro studijní účely studentů 1. ročníku magisterského studia oboru

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513 Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 513 Podpora výstavby technické infrastruktury Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

HEYMAN ve strojírenství. V této prezentaci jsme pro Vás shrnuli různé možnosti použití našich produktů při stavbě strojů a přístrojů.

HEYMAN ve strojírenství. V této prezentaci jsme pro Vás shrnuli různé možnosti použití našich produktů při stavbě strojů a přístrojů. HEYMAN ve strojírenství V této prezentaci jsme pro Vás shrnuli různé možnosti použití našich produktů při stavbě strojů a přístrojů. Použití ve strojírenství Sklopná olejová chladící jednotka: teleskopické

Více

KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013

KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013 NÁZEV ZAKÁZKY: KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013 OBJEDNATEL: OLOMOUCKÝ KRAJ OKRESY: JESENÍK, OLOMOUC, PŘEROV, PROSTĚJOV, ŠUMPERK KRAJ: OLOMOUCKÝ

Více

MITEK INDUSTRIES, spol. s r.o. Výrobce a dodavatel technického zabezpečení výrobců vazníkových konstrukcí a dřevostaveb

MITEK INDUSTRIES, spol. s r.o. Výrobce a dodavatel technického zabezpečení výrobců vazníkových konstrukcí a dřevostaveb MITEK INDUSTRIES, spol. s r.o. Výrobce a dodavatel technického zabezpečení výrobců vazníkových konstrukcí a dřevostaveb Firma MITEK byla založena v České republice v roce 1993 a je držitelem certifikátu

Více

ŘSD. Odbor silniční databanky. Chocerady, 20.10.2009

ŘSD. Odbor silniční databanky. Chocerady, 20.10.2009 ŘSD ČR Odbor silniční databanky 2009 Chocerady, 20.10.2009 Odbor silniční databanky na ŘSD ČR Generální ředitel. 10000 GENERÁLNÍ Ř. Kancelář GŘ 10010 vedoucí oddělení Úsek informatiky 10200 ředitel Úsek

Více

Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes zámecký příkop

Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes zámecký příkop Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes zámecký příkop 1 DOKUMENTACE Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes zámecký příkop NAKLÁDÁNÍ S ODPADY Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes

Více

Výroční tisková konference. 9.2.2010, Praha

Výroční tisková konference. 9.2.2010, Praha Výroční tisková konference 9.2.2010, Praha 1 Dan Ťok generální ředitel a předseda představenstva Skanska a.s. Skanska na českém stavebním trhu v roce 2009 2 Podnikatelské prostředí 2009 v ČR a SR Skanska:

Více

Geodézie a kartografie 3 roky

Geodézie a kartografie 3 roky Bakalářské studijní programy a jejich obory Geodézie a kartografie 3 roky Geodézie, kartografie a geoinformatika Územní informační systémy pro veřejnou správu Bakalářské studijní programy a jejich obory

Více

Ekonomika 1. 15. Akciová společnost

Ekonomika 1. 15. Akciová společnost S třední škola stavební Jihlava Ekonomika 1 15. Akciová společnost Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace a zkvalitnění

Více

ENERGETICKÝ AUDIT. zpracovaný dle zákona č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií v platném znění zákona č. 103/2015 Sb. a prováděcích předpisů

ENERGETICKÝ AUDIT. zpracovaný dle zákona č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií v platném znění zákona č. 103/2015 Sb. a prováděcích předpisů ENERGETICKÝ AUDIT zpracovaný dle zákona č. 40/2000 Sb. o hospodaření energií v platném znění zákona č. 103/201 Sb. a prováděcích předpisů pro projekt Energetická optimalizace provozní budovy HZS Světlá

Více

1 Hlavní město Praha. Počet zastupitelů: 63 Počet obyvatel: 1 246 240 Rozloha kraje: 496 km 2. 2 Středočeský kraj

1 Hlavní město Praha. Počet zastupitelů: 63 Počet obyvatel: 1 246 240 Rozloha kraje: 496 km 2. 2 Středočeský kraj P R O F I L EDITORIAL Asociace krajů, která byla založena v roce 2001, je zájmovým sdružením všech 13 českých a moravských krajů a hlavního města Prahy. Hlavním cílem Asociace krajů je prosazování společných

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze

Česká zemědělská univerzita v Praze Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Dopady vstupu České republiky do EU na celní orgány ČR Vypracoval: Jiří Masařík Vedoucí diplomové práce: RNDr. PhDr. Michal Kubálek, Ph.D.

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř. 17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2Management

Více

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ o o umístění stavby nebo zařízení o o změně stavby a o změně

Více

Plechy válcované za tepla

Plechy válcované za tepla Plechy válcované za tepla Plechy válcované za tepla jsou vyráběny na širokopásové válcovací trati P 500 Steckel do svitků, které jsou dále příčně děleny za studena na dělících linkách výrobního závodu.

Více

Přínosy ekodesignu pro. Klára Ouředníková a Robert Hanus Centrum inovací a rozvoje www.cir.cz

Přínosy ekodesignu pro. Klára Ouředníková a Robert Hanus Centrum inovací a rozvoje www.cir.cz Přínosy ekodesignu pro inovující výrobní podnik Klára Ouředníková a Robert Hanus Centrum inovací a rozvoje www.cir.cz Co je to ekodesign? Základním cílem ekodesignu je snížit dopady výrobku na životní

Více

Operativní plán. Operativní řízení stavby

Operativní plán. Operativní řízení stavby Operativní plán Operativní řízení stavby OPERATIVNÍ PLÁN - celkový časový plán je pro potřeby řízení stavby málo podrobný Operativní plán - zpracovávají se podrobnější časové plány operativní plány (OP)

Více

Přínosy a perspektivy mezinárodní spolupráce ve výzkumu, vývoji a inovacích. Vladimír Kebo

Přínosy a perspektivy mezinárodní spolupráce ve výzkumu, vývoji a inovacích. Vladimír Kebo Přínosy a perspektivy mezinárodní spolupráce ve výzkumu, vývoji a inovacích Vladimír Kebo vladimir.kebo@vsb.cz Obsah 1. Rámec mezinárodní spolupráce 2. Globalizační podněty 3. Zkušenosti ze zahraničí TEKES

Více

C v celé výkonnostní třídě.

C v celé výkonnostní třídě. Dobrý den. Aktuální informace k 01.09.2013 Emisní třída 4 a automatický kotel na uhlí = Benekov C S potěšením Vám mohu oznámit, že jako první v ČR má firma Benekov certifikovaný automatický kotel na uhlí

Více

Železniční přejezdy. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů

Železniční přejezdy. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody a jejich následky na železničních přejezdech 12.4.2016 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 2. Základní

Více

N O V Ý O P A T O V. Prezentace 22. 1. 2013. www.reflecta.cz

N O V Ý O P A T O V. Prezentace 22. 1. 2013. www.reflecta.cz N O V Ý O P A T O V Prezentace 22. 1. 2013 www.reflecta.cz OBSAH PREZENTACE: 1. STRUČNÉ PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU NOVÝ OPATOV (vznik městského centra, jak je to s tramvajovou tratí, jak projekt promění lokalitu,

Více

Anotace: Tato prezentace je zaměřena na soustavu soudů v ČR. Zahrnuje výklad, doplňování pojmů, samostatnou práci a opakování látky.

Anotace: Tato prezentace je zaměřena na soustavu soudů v ČR. Zahrnuje výklad, doplňování pojmů, samostatnou práci a opakování látky. Název školy:střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Název materiálu:vy_32_inovace_03.03 Téma sady: Soudnictví Ročník: Nástavbové studium, 1.-4.ročník

Více

Metodické centrum MZK. Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016

Metodické centrum MZK. Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016 Metodické centrum MZK Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016 - Plán implementace Státní kulturní politiky MK ČR a Koncepci rozvoje knihoven na léta 2016-2020 - Vychází

Více

ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic

ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic Veřejné slyšení k inteligentním dopravním systémům 26.3.2009 Evropský hospodářský a sociální výbor Ostrava ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic Základní principy www.rsd.cz Základní

Více

Příloha č. 1 Indikátory výzvy ESF výzva pro vysoké školy

Příloha č. 1 Indikátory výzvy ESF výzva pro vysoké školy Příloha č. 1 Indikátory výzvy ESF výzva pro vysoké školy k předkládání žádostí o podporu individuálních projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Prioritní osa: PO 2 Investiční priorita:

Více

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 97/2016 ze dne: 16.02.2016. List 1 z 7

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 97/2016 ze dne: 16.02.2016. List 1 z 7 1 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb 2 3 Výroba potravinářských výrobků a nápojů 3 4 Výroba textilií, textilních a oděvních výrobků 4 6 Zpracování dřeva, výroba dřevařských výrobků

Více

Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická

Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická Západočeská univerzita v Plzni Fakulta filozofická Diplomová práce 9. brigáda Pohraniční stráže Domažlice v 70. až 90. letech 20. století Vladimír Kuželka Plzeň 2015 Západočeská univerzita v Plzni Fakulta

Více

Požární odolnost betonových konstrukcí

Požární odolnost betonových konstrukcí Požární odolnost betonových konstrukcí K.B.K. fire, s.r.o. Heydukova 1093/26 70200 Ostrava - Přívoz Ing. Petr Bebčák, Ph.D. Tel.777881892 bebcakp@kbkfire.cz Základním ukazatelem, který vyplývá z kodexu

Více

Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji. 23. září 2014, Olomouc

Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji. 23. září 2014, Olomouc Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji 23. září 2014, Olomouc Struktura prezentace Olomoucký kraj v číslech Podpora podnikání a zaměstnanosti Olomoucký kraj v číslech Olomoucký kraj v číslech

Více

EU peníze středním školám digitální učební materiál

EU peníze středním školám digitální učební materiál EU peníze středním školám digitální učební materiál Číslo projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: CZ.1.07/1.5.00/34.0515 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast,

Více

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA V Praze dne 31. března 2016 Situace v ČR V rámci sledování tržní produkce mléka v ČR bylo za období od 1.2.2016 do 29.2.2016 dodáno registrovaným prvním kupujícím

Více

Představení společnosti AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o.

Představení společnosti AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. Představení společnosti AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. AVE - kdo jsme Značka AVE patří pod rakouský infrastrukturní koncern Energie AG Oberösterreich ODPADY = ENERGIE VODA Zastřešuje veškeré aktivity

Více

Bohušovice nad Ohří protipovodňová opatření

Bohušovice nad Ohří protipovodňová opatření Název akce Bohušovice nad Ohří protipovodňová opatření Identifikační číslo Investor 129D123001009 Povodí Ohře, státní podnik, Bezručova 4219, 430 03 Chomutov podle smlouvy s navrhovatelem protipovodňových

Více

NÁRODNÍ STROJÍRENSKÝ KLASTR. Vyřazování elektráren z provozu - příležitosti pro české strojírenství

NÁRODNÍ STROJÍRENSKÝ KLASTR. Vyřazování elektráren z provozu - příležitosti pro české strojírenství Vyřazování elektráren z provozu - příležitosti pro české strojírenství Jan Světlík, prezident NSK Ostrava-Vítkovice, 26. 05. 2016 Jubilejní STROJÍRENSTVÍ OSTRAVA 2016 Deset let konferencí věnovaných průmyslovým

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice Česká republika Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a gymnázium města Konice Tyršova 609, 798 52 Konice Identifikátor školy: 600 015 149 Termín

Více

4. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM Praha 2. 2. 2011. Jak změní informační technologie dopravu ČR a EU?

4. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM Praha 2. 2. 2011. Jak změní informační technologie dopravu ČR a EU? 4. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM Praha 2. 2. 2011 Jak změní informační technologie dopravu ČR a EU? Efektivní veřejná doprava Integrované dopravní systémy (IDS) na bázi bezkontaktních čipových technologií (BČT)

Více

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN. A - Průvodní zpráva dle vyhlášky 499/2006 Sb.

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN. A - Průvodní zpráva dle vyhlášky 499/2006 Sb. HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN parcely č. kat. 598/5, 602/2, 603/2, 1072, 1428/1, 1432, 1436, 1438/1, 1452/1, 1452/3, 1454, 1456/1, 1456/5 v k. ú. Hlupín A - Průvodní zpráva

Více

SLOVO ŘEDITELE SPOLEČNOSTI

SLOVO ŘEDITELE SPOLEČNOSTI Společnost PERSO International byla založena v roce 2002 a po více než 12 letech úspěšného fungování na trhu se stala dynamicky se rozvíjející společností kladoucí vysoký důraz na kvalitu poskytovaných

Více

ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012

ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012 ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012 Přehled témat ECVET a jeho souvislosti Princip ECVET Doporučení k ECVET a úkoly pro evropské státy Postup zavádění ECVET v Evropě Strategie zavádění ECVET v

Více

výpočtem František Wald České vysoké učení technické v Praze

výpočtem František Wald České vysoké učení technické v Praze Prokazování požární odolnosti staveb výpočtem František Wald České vysoké učení technické v Praze Motivace Prezentovat metodiku pro prokázání požární spolehlivosti konstrukce k usnadnění spolupráci při

Více

Plnění ukazatelů výdajů státního rozpočtu na financování programů reprodukce majetku v roce 2009

Plnění ukazatelů výdajů státního rozpočtu na financování programů reprodukce majetku v roce 2009 Strana: 1 / 46 Kapitola 301 Kancelář prezidenta 101010 Reprodukce majetku Kanceláře prezidenta republiky-od r.2009 67s Výdaje OSS a dotace ze státního rozpočtu (VDS) 166 000 000 166 000 000 112 806 67.49

Více

Jednotná digitální technická mapa Moravskoslezského kraje" (JDTM MSK)

Jednotná digitální technická mapa Moravskoslezského kraje (JDTM MSK) Informace o přípravě a stavu projektu Jednotná digitální technická mapa Moravskoslezského kraje" (JDTM MSK) Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 17. 11. 2008 Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: 17. 9.

Více

INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY

INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Martin Jareš, Ph.D. E-mail: jares@ropid.mepnet.cz Místnost: K405 Více informací: ids.zastavka.net SEZNAM PŘEDNÁŠEK: 1. Úvod do IDS (5.10.) 2. Rozdělení integračních opatření

Více

1. Cizinci v České republice

1. Cizinci v České republice 1. Cizinci v České republice Počet cizinců v ČR se již delší dobu udržuje na přibližně stejné úrovni, přičemž na území České republiky bylo k 31. 12. 2011 evidováno 434 153 osob III. Pokud vezmeme v úvahu

Více

MĚSTSKÝ ARCHITEKT VEŘEJNÝ PROSTOR. doc. Ing. arch. Petr Durdík

MĚSTSKÝ ARCHITEKT VEŘEJNÝ PROSTOR. doc. Ing. arch. Petr Durdík MĚSTSKÝ ARCHITEKT VEŘEJNÝ PROSTOR doc. Ing. arch. Petr Durdík 20. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE O ÚZEMNÍM PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍM ŘÁDU Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ostrava, 5. 6. Listopad 2015 MĚSTSKÝ ARCHITEKT

Více

Internetová agentura. Předimplementační analýza webu

Internetová agentura. Předimplementační analýza webu Internetová agentura Předimplementační analýza webu 1. OBSAH 1. OBSAH... 1 VSTUPNÍ DOTAZNÍK... 2 Základní informace o firmě... 2 Základní informace o webu... 4 Marketingové kanály... 5 Obsah a rozvoj webu...

Více

F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07

F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07 F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07 Úvod Projektová dokumentace pro stavební povolení řeší návrh

Více

č.j.: HSOS - 11611-6/2015

č.j.: HSOS - 11611-6/2015 č.j.: HSOS - 11611-6/2015 ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY podle 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) a vyhlášky č. 232/2012 Sb., o podrobnostech

Více

Oznámení příjemce o změnách v projektu/ve Smlouvě o poskytnutí dotace - č. 12

Oznámení příjemce o změnách v projektu/ve Smlouvě o poskytnutí dotace - č. 12 Oznámení příjemce o změnách v projektu/ve Smlouvě o poskytnutí dotace - č. 12 Prioritní osa 13.4. Rozvoj podnikatelského prostředí Oblast podpory 13.4.2. Podpora rozvoje spolupráce se středními školami

Více

1899 2009? Tři pilíře: Jednoznačná zodpovědnost Způsoby finančního krytí Spolupráce

1899 2009? Tři pilíře: Jednoznačná zodpovědnost Způsoby finančního krytí Spolupráce Jednotné digitální technické mapy seminář Praha 27.11.2008 Správci sítí středních Čech (ČEZ, RWE, O2) Jiří Lagner 1899 2009? Tři pilíře: Jednoznačná zodpovědnost Způsoby finančního krytí Spolupráce Dokumentace

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 MĚSTO JESENÍK SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 O DIGITÁLNÍ TECHNICKÉ MAPĚ MĚSTA Vydal: Rada města Jeseník Číslo usnesení (č. jednací): Č. u. 3740 Nabývá platnosti: 16.12.2013 Nabývá účinnosti: 01.01.2014

Více

Ze0025 Cvičení z geografie výrobní sféry

Ze0025 Cvičení z geografie výrobní sféry Ze0025 Cvičení z geografie výrobní sféry Termíny cvičení: 1. cvičení: 23./24. 2. Kde se vyrábí? 2. cvičení: 9./10. 3. Průmyslové zóny Brna/Průmysl světa. 3. cvičení: 30./31. 3. Zemědělství světa. 4. cvičení:

Více

6 PŘÍLOHY. Příloha A: Charakteristiky zkoumaných organizací...73. Příloha B: Struktura výzkumného rozhovoru 76

6 PŘÍLOHY. Příloha A: Charakteristiky zkoumaných organizací...73. Příloha B: Struktura výzkumného rozhovoru 76 6 PŘÍLOHY Příloha A: Charakteristiky zkoumaných organizací...73 Příloha B: Struktura výzkumného rozhovoru 76 72 Příloha A: Charakteristiky zkoumaných organizací Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Charakteristika:

Více